Foto
Met leentje ergens in de pyreneeen deze zomer dichtbij de pico aneto die we de dag nadien (bijna) beklommen...
Foto

Volgende wedstrijden


10/09: oostende
...
... OLC's

Laatste commentaren
 • Ne krak! (Wendy)
      op ... FIER
 • je mag weddn!!!! (Leen)
      op ... FIER
 • 't zal wel zijn (cremke)
      op ... FIER
 • Francis (frank spencer)
      op ... FIER
 • ... (natalie)
      op ... FIER
 • Inhoud blog
 • ... FIER
 • Eerste noordzeeloop,
 • SAS 2009
 • I wish you ALL
 • ...
 • examen 3 achter de rug!!!!
 • Hermesloop 2008
 • Koninginneloop 2008
 • westerkwartier
 • mersie Leen!!!
 • ... Suunto
 • omdat al zolang stil is...
 • Perfect Break
 • int kort
 • keignaertloop
  FOTO'S 2008

  SAS 2008
  6km - 30:42

  Foto

  Oostende - Brugge
  10 miles 1h28:10

  Foto

  Konterdam 08
  8850m 36:10

  Foto

  Mariakerke 08
  9900m 49:47

  Foto

  Koerswijk 2008
  6100m 29:56

  Foto
  FOTO'S 2007

  SAS 2007
  6km 32:17

  Foto

  Hazegras 2007
  8250m 43:56

  Foto
  Foto

  Wijkloop 2007
  9000m 44:27

  Foto

  Konterdam 2007
  8850m 41:35

  Foto
  Foto

  Mariakerke 2007
  9600m 49:49

  Foto

  20km Brussel 2007
  1u59

  Foto
  Your Spirit is your Power
  Live your day like it's your last
  .. Deze blog ontstond toen ik vorig jaar door mijn broer werd uitgedaagd voor een triatlonnetje.. Die is inmiddels al ettelijke maanden achter de rug. De microbe had me te pakken, maar van zwemmen en fietsen kwam niet veel meer in huis, maar met een fervente marathonloper aan mijn zij, bleef het loopbeest in mij wel min of meer actief.. Op deze blog kun je meeleven met mijn sportieve uitspattingen.. Enjoy en comment it!
  29-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wensen waar maken
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Om de "make-a-wish" actie nog een extra duwtje in de rug te geven, lieten we t-shirts drukken met de link van de sponsorsite op de rug. De t-shirts zijn bij Francis of mij te koop voor 5 euro. Via een reactie op deze blog of een emailtje kun je een bestelling plaatsen. We hebben t-shirts voorradig in small, medium en large. Momenteel zamelden we reeds genoeg centen in om twee kinderhartjes sneller te doen kloppen... We hebben nog twee weken om ook een derde wens in vervulling te laten gaan... Men zegge het voort!

  29-09-2007 om 21:39 geschreven door sjarlot  


  >> Reageer (2)
  25-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.in de rapte
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Zaterdag voorlaatste oostends loopcriterium wedstrijdje. 7800m voor de dames, heel mooi parcours int bosje, veel bochtenwerk en bergop en bergafjes....Snel gestart en lang 't tempo erin gehouden. Leentje toch weer moeten lossen. Sterke meid... na 38:38 op het rode randje, aangekomen. Stijf achteraf! Maar een gezellig uitje maakte veel goed! Voor herhaling vatbaar zou ik zeggen (in een aangenamer kader zouk zeggen). Zondag na't werk als opwarmertje begonnen papier aftrekken, wat francis gisteren netjes afwerkte! Na twee dagen bleekwater en STINKENDE ammoniak, pijne handen en rug en een moe lichaam, rest ons enkel nog het tweede verdiep (en de aanloop ernaartoe) en het zolderverdiep. Een beetje schilderwerk, en ook een terras en een garage die een beetje water wil.
  Maandag toch een half uurtje losgelopen met drie tempoversnellingen. Gelukkig, want vandaag zouket nie zien zitten!
  Morgen om de sleur te ontwijken een dagje de handen van bijtende zuren ontzien en in zachte massageolie baden.
  Lopen zal niet vet zijn deze week! Donderdag les, vrijdag en zaterdag  "dé verhuisdaad" en zondag ons huidig plekje een veeg geven.
  Gegroet!

  25-09-2007 om 20:59 geschreven door sjarlot  


  >> Reageer (5)
  19-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8 mijl 75

  Na het werk netjes mijn training afgewerkt. Tweede lange duurloop deze week! Ik had een route uitgestippeld van 10 mijl, maar ik verkoos de laatste rechte lijn naar huis, in plaats van zigzaggend dichterbij en weer verderaf te komen... (das voor de echte karakters!)
  Ik had maandag te snel gelopen, dus vandaag was mijn betrachting aan een nog lagere hartslag te lopen. Man, das lastig!!!!!! Mijn snelheid weet ik niet, maar ik leek ellendig traaaag te lopen! De laatste vijf kilometer heb ik dan ook foert tegen het hartslagmasjien gezegd, en op een aangenamer tempo gelopen. (HS 150) Weer 1u 33. Dat beloofd een onrustige nacht.
  Wel pijntjes gevoeld vanaf het begin al. En nu, zo'n vier uur later lijk ik een beetje op een meetje als ik uit men stoel moet, of de zetel in wil.
  ajaj, dat beloofd voor morgen!

  Tevreden van mijn training. Da's tbelangrijkste!

  Slapwel!

  19-09-2007 om 22:51 geschreven door sjarlot  


  >> Reageer (1)
  18-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.duurloopje
  Ondanks regen en wind gisterenavond toch de loopschoenen aangebonden voor een toertje van "meer dan tien". Omdat het al aant duisteren was besloot ik niet naar het bos te gaan, maar een "oude" toertje nog es te lopen: Vanhieruit naar het sportpark (5,5km), drie plaatselijke ronden (3 x 1,3) en terug. Voor de gelegenheid haalde ik nog es mijn hartslagmeter van onder het stof, Francis had me nl meegegeven een paar tempoversnellingen te doen en na te gaan hoe mijn hartslag reageerde. Ik deed er 7 van telkens 1 minuut.
  Pols bij vertrek: 52
  Buiten de tempoversnellingen: 144 à 148 (rond de 75 pct)
  Tempoversnellingen: 158 à 170
  Recuperatie: 10 à 15 slagen per minuut
  De laatste vier kilometer dreef ik het tempo op, naar een hartslag van 152 (78pct), en dat beviel me goed! Ik had het gevoel dat mijn gewoontetoertje van 8km er gerust nog zou kunnen aangebreid worden! De laatste kilometer kon ik zelfs nog wat bijgeven (HS 158). Ondertussen was het keihard aan het regenen, heerlijk! Druipnat thuisgekomen.. vind ik wel es fijn!!
  Na een ontspannend badje een lekker bordje: Gemengde sla met tomaat en rozijntjes, meloen met italiaanse hesp en pasta met champignons en tomaat... lekker!

  18-09-2007 om 09:12 geschreven door sjarlot  


  >> Reageer (6)
  16-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tijdschemas
  ...Kging mijn weekoverzichtje sparen tot vanavond, maar ik voel dat het nu reeds af is. Ik had voor straks nog een langere duurloop gepland, 12 of 14 kilometer, maar ik zal vandaag voorrang geven aan een andere prioriteit. Ik ben al redelijk goed bezig met die cursus manuele, dus terwijl dat vlot gaat, draai ik er vlug nog een hoofdstukje of twee door. Tegen 14u vertrek ik dan richting Wevelgem om Francis te verwelkomen. Hij is net gestart in Deinze, en ik verwacht hem rond 15u30 in Wevelgem. Na de andere auto te hebben opgepikt in Deinze, terugbrengen naar bestemmeling, de fietser thuis afleveren, weet ik niet of er nog tijd zal overschieten om voor het avondeten het toertje te doen... Misschien 8 dan? Ik zie nog wel! Ik ging nog mijn stof van vandaag uittesten op Francis ook. En had gehoopt al enkele dozen te kunnen inpakken. Maar aangezien ik een vreselijk talent heb in tijdinschatting, zal ik weer een dag tekort komen vant wiekend..
  Vooruit, iets achter de kiezen slaan en terug aant werk!

  Overzichtje:
  Maandag 8km 43:09
  Woensdag 9km 49:09
  Vrijdag 9km, wedstrijdje OLC: 44:44 op de klok bij aankomst.
  Komt op 26 km deze week.
  En straks hopelijk nog een beetje!!!!


  PS. neem eens een kijkje op www.runinfo.nl

  16-09-2007 om 12:28 geschreven door sjarlot  


  >> Reageer (3)
  12-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta fruit & groenten noten en vis,

  ... het ideale voer voor lopers.

  Daarom deze avond op tafel:
  Koude pasta, gestoofde champignons, gemengde sla, tomaat, appel, rozijnen, pijnboompitten, kiwi, mozarella, zalm, notenolie.

  Pasta: bron van koolhydraten
  Champignons: heel rijk aan kalium en vitamine B1
  Gemengde sla: bevat Calcium
  Tomaat: rijk aan kalium en magnesium, vitamine B1 en vitamine C en bevat ook ijzer
  Appel: een grotere bron van koolhydraten dan Pasta (98% tgo 83%)!
  Rozijnen: bevatten 95 % koolhydraten en is rijk aan kalium, magnesium en vitamine B1
  Kiwi: hoge gehalte aan vitamine C, met een aanvoer van ± 80mg vitamine C per 100g kiwi (d.i. bijna het dubbele van een sinaasappel, en meer dan de helft van onze vitamine C-behoefte) verder ook bron van vitaminen van de groep B en is relatief caloriearm.
  Mozarella: bevat veel calcium
  Zalm: bron van hoogwaardige proteïnen, houdt het cholesterolgehalte in het bloed laag.

  Kalium is noodzakelijk voor de vorming en het samentrekken van spieren; houdt de waterbalans van de cel in evenwicht en speelt het een rol bij de groei (ook van cellen bij celbeschadiging)

  Magnesium speelt een belangrijke rol in een groot aantal stofwisselingsreacties. Voor de aanmaak van proteïnen en de energiehuishouding is magnesium essentieel. Ook de zenuwen, spieren en het hart hebben magnesium nodig om goed te kunnen functioneren. Het merendeel van de magnesium zit opgeslagen in de botten en de spieren.

  Vitamine B1 speelt een belangrijke rol in de energiewerking van het lichaam en draagt bij tot het functioneren van het zenuwstelsel.

  Vitamine C vervult een reeks van zeer uiteenlopende functies in het lichaam. Ze speelt onder meer een rol bij de stofwisseling, de vorming van collageen, het aanmaken van hormonen en de opname van ijzer uit voeding. De meest bekende functie is die van antioxidant waarbij vitamine C het lichaam beschermt tegen schadelijke stoffen.Een tekort leidt tot een verminderde weerstand en vermoeidheid.


  ... Naast wat opzoekingswerk heb ik vandaag ook n toertje gelopen wih. Beetje kleiner dan vanmorgen gedacht, want de buik enzo pruttelde tegen. Ongeveer 9 km in 49min. Overmorgen beter hoor!
  Allez, ik buig mij nog anderhalf uur over de boeken.
  Gegroet.

  12-09-2007 om 20:27 geschreven door sjarlot  


  >> Reageer (4)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lopen leren inpakken
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Druk druk! Alsof de voorbereiding naar de halve marathon niet voldoende, bereid ik me ondertussen voor op een examen twee dagen na de halve marathon. Tbetreft een specialisatie kinesitherapie, met name manuele therapie. Interessant! Vorige week hebben we bovendien beslist te verhuizen, en dit één oktober! Leuk! Maar er komt een pak bij kijken! Hopelijk lijden mijn eerste twee bezigheden er niet teveel onder... Dus vlieg ik er terug in. Nog vijftig pagina's te gaan vandaag. Dan nog eens huisje kijken en opmeten en in de vooravond een duurloopje van 13 km. Ik heb eigenlijk zin in een rondje meer....17/18 km dan, maar dat reserveer ik voor zondag ofzo... als ik al niet de fiets opmoet om Francis' hersenkronkel in goeie banen te leiden....

  12-09-2007 om 13:20 geschreven door sjarlot  


  >> Reageer (0)
  10-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug van start
  Klik op de afbeelding om de link te volgen ... stilletjes weer geprobeerd, voor Francis wast loslopen, voor mij terug opbouwen. 8km duin, bos, heuveltje, twee tempoversnellingen. 43:09. Geen last! Joohoo! Morgen voorspel ik wel een beetje spierpijn... Moaja, wuk wil je....
  Gisteren genoten van het achtervolgen met de camera als n èchte mediamadam. Mooie foto's van stoere marathonlopers en fietsende madammen. Kheb respect voor iedereen die deelnam! Ik snap het nog altijd niet hoe mensen het in hun hoofd krijgen van Nieuwpoort naar Ieper te lopen. En dan nog te lachen als éne cameramadam vraagt mooi te kijken voort kiekje... echt waar, Respect! Als ik zie hoeveel ze ervoor moeten trainen, hoe er moet gelet op eten en slaap! Kvermoed dat het de euforie is bij de aankomst. Tkippevel bij de gedachte dat je 42195m aant afhaspelen bent. De emoties bij alle mensen die je aanmoedigen. Je lotgenoten rond je. En waarschijnlijk nog zoveel meer.
  Ik betwijfel of ik ooit de moed zal kunnen opbrengen. Never say never zeggen ze dan. Laten we maar gewoon beginnen met nen alven marathon.

  10-09-2007 om 21:27 geschreven door sjarlot  


  >> Reageer (2)
  06-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tkittelt
  Klik op de afbeelding om de link te volgen ... een onverwachte ingreep kluistert mij aan stoel en zetel en houdt de loopschoenen op stal. Het kriebelt! Al vijf dagen lopeloos. Dat is wel een fel contrast met vorige week!! :s Ondertussen zit ik toch niet stil hoor... De krant, Westkustmagazine, Tijdingen; drie mediamediums die onze sponsorloop deze week in het licht zetten. De donaties waren navenant! Fijn! En met het werk kwam mijn kop nog eens in Intro. man man man... gelukkig stijgt het niet naar men hoofd!
  Jammer dat ik er niet bij kon zijn gisteren bij het wedstrijdje van't OLC... Met spijt in het hart! Maar volgende vrijdag ben ik paraat wih! Als de goden me gunstig gezind zijn tenminste....
  Loopt ze!

  06-09-2007 om 21:00 geschreven door sjarlot  


  >> Reageer (6)
  03-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.overzichtje

  weekoverzichtje:
  maandag 5 km losgelopen
  woensdag 12,5km, gezellig toertje! 1h09
  vrijdag 6 km (31:38)
  zaterdag 12,5 km, tzelfde als woensdag, iets sneller gestart, iets warmer gehad, iets zwaarder geweest..
  zondag 40 km fiets
  Totaal voor week 35: 36 loopkilometers

  Week 34: 22 km
  Week 33: 24 km
  Week 32: 23 km
  Week 31: 13 km

  => augustus 106 km, das wat de marathonmannekes in één week lopen zeker? Respect!

  03-09-2007 om 14:58 geschreven door sjarlot  


  >> Reageer (5)


  Foto

  Sportieve bloggers
 • Francis
 • Clint
 • KJ
 • Julie
 • Carmen
 • Ruth
 • hardloopstarterke
 • Dirk jogt
 • Mario
 • webloglopers United

  ...
 • Elastimam Edith
 • Koen
 • Sven
 • Vince
 • Philippe
 • Harmsie
 • Steven
 • Lazyhorse
 • Veerle
 • Lorenzo

  ...
 • Etienne
 • Homer
 • Byrntie
 • Achieltje
 • Werner
 • Jan
 • Yves
 • Jess
 • Kurt
 • Alain Poppe

  ...
 • Geert
 • Sylvia
 • Wim
 • Muriel
 • Katrien
 • kristof
 • Veerle // betty Spenser

 • PR's

  5 km (jan '07) 26'31
  10 km (okt '07) 48'30
  10 mijl (maart '08) 1h28'10
  HM (okt '07) 1h59'57


  Specialleke
 • de moeite waard!

 • Foto

  Liezy, de kunstenoaresse!!
  trainingsinfo..
 • lopersinfo
 • véééél tips en uitleg!
 • loopschema's
 • receptjesblog
 • gmail
 • triatleeeeet
 • 3athlon
 • voorbeeld schema 1/8e triatlon

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Archief per maand
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006

  Foto

  Foto

  Foto

  Via de sponsorsite zamelden we
  11.400 euro
  in voor MAW

  BEDANKT


  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!