Belgische ICT-dienstverlener
Inhoud blog
  • Proficiat!
  • Sirius Computing
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Software op maat, websites en ICT-advies
    24-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/sirius_computing

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    24-07-2010, 09:49 Geschreven door  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sirius Computing
    Met deze blog willen we ons bedrijf Sirius Computing (http://SiriusComputing.net/nl/) promoten en onze producten en diensten onder de aandacht brengen van het brede publiek.
    Sirius Computing is een Belgisch bedrijf voor informatie- en communicatietechnologie (ICT).
    Onze hoofdactiviteiten zijn informatiebeheer en softwareontwikkeling op maat. Wij ontwikkelen echter ook websites en geven ICT-advies.
    Wij zijn gespecialiseerd in de ontwikkeling van intelligente applicaties (of webservices) die de gebruikers ondersteunen bij bepaalde activiteiten, zoals het interpreteren van tekst, het schrijven van tekst en het vertalen van tekst.
    Intelligente applicaties leren van de experts (de gebruikers) en kunnen nieuwe kennis delen via het Internet. Hierdoor kan de gemeenschap van gebruikers profiteren van de gezamenlijke inspanning. Een intelligente applicatie is dus sociale software, zoals Wikimedia en Facebook, maar gericht op specifieke activiteiten. We maken gebruik van de bestaande op het Internet aangesloten ICT-infrastructuur en sluiten zo aan bij het zogenaamde Cloud Computing.
    Hieronder vind je een lijst met enkele producten die we recent ontwikkelden.

    1. Sirius Nederlands-Engels vertaalgeheugen

    Een Nederlands-Engels vertaalprogramma dat gebruik maakt van tweetalige terminologie en linguïstische kennis van het Nederlands en het Engels.
    Het vertaalprogramma maakt gebruik van een geavanceerd vertaalgeheugen dat bij het vertalen rekening houdt met grammaticale verschillen in bron- en doeltaal, en van tweetalige terminologie en fraseologie.
    De gebruiker kan vrijwel alle aspecten van het vertaalgeheugen zelf beheren:
    a) Nederlandse regels voor lemmatisatie,
    b) statistische informatie voor de toewijzing van betekenis aan Nederlandse lemma's,
    c) Nederlands-Engels vertaalwoordenboek,
    d) grammaticale patronen zowel voor het Nederlands als het Engels,
    e) vervoeging van Nederlandse en Engelse werkwoorden,
    f) meervoudsvorming voor het Engels.
    De gebruiker kan, door een druk op de knop 'Revisie...', een revisie van de vertaalde tekst vragen aan een vertaler naar keuze.
    De toepassing werd ontwikkeld in Java en werkt op alle courante besturingssystemen zoals MS Windows, Linux, Unix, Mac.

    2. Sirius interactief Nederlands schrijfhulpmiddel

    Een tekstopmaakprogramma met interactief woordenboek, spellingcontrole en grammaticacontrole specifiek voor het Nederlands. De toepassing werd ontwikkeld in Java en werkt op alle courante besturingssystemen zoals MS Windows, Linux, Unix, Mac.
    Een Nederlandse tekst kan in de toepassing getypt, geplakt of gesleept worden. De tekst wordt automatisch geanalyseerd en de toepassing tracht de betekenis van woorden zo precies mogelijk te achterhalen. Indien woorden meerdere mogelijke betekenissen hebben worden deze woorden blauw onderlijnd. De toepassing biedt de mogelijkheid om de precieze betekenis van woorden in de tekst aan te duiden. Het is ook mogelijk om betekenissen toe te voegen en te wijzigen.
    De semantisch verrijkte tekst kan als HTML-pagina worden bewaard. Wanneer de muisaanwijzer boven een woord wordt geplaatst tonen courante browsers de betekenis die aan het woord werd gekoppeld.
    Tijdens de automatische analyse wordt gebruikgemaakt van een regelgebaseerd lemmatisatiealgoritme. Dit algoritme herleidt woorden tot hun basisvorm (lemma). De regels voor lemmatisatie kunnen worden uitgebreid en bijgewerkt.
    Indien een woord meerdere mogelijke lemma's heeft wordt het woord paars onderlijnd. Het correcte lemma kan manueel worden geselecteerd.
    Om de betekenis van woorden in de tekst te achterhalen wordt gebruikgemaakt van een grammatica en een woordenschat. Zowel de grammatica als de woordenschat kan worden uitgebreid en bijgewerkt. Indien de grammaticale categorie van een woord onduidelijk is wordt het woord groen onderlijnd. De correcte grammaticale categorie kan manueel worden geselecteerd.
    Een zin wordt geel onderlijnd indien het patroon van grammaticale categorieën niet wordt herkend. Dit duidt er mogelijk op dat de grammatica van de zin foutief is, of dat het grammaticaal patroon ontbreekt in de toepassing. Een ontbrekend grammaticaal patroon kan worden toegevoegd.
    Woorden die niet worden herkend worden ofwel rood onderlijnd, ofwel onderlijnd in oranje indien ze beginnen met een hoofdletter. De hoofdletter kan erop duiden dat het om een eigennaam gaat. Rood of oranje onderlijnde woorden zijn mogelijk foutief gespeld of ze ontbreken in het woordenboek.
    Ontbrekende woorden kunnen worden toegevoegd aan de woordenschat.

    3. Sirius interactief Nederlands leeshulpmiddel

    Een interactief elektronisch Nederlands woordenboek ontwikkeld in Java zodat de toepassing kan worden gebruikt op de meeste PC platformen, bv. MS Windows, Linux, Unix, Mac.
    Een Nederlandse tekst kan in de toepassing getypt, geplakt of gesleept worden.
    Woorden die niet worden herkend worden onderlijnd met rood, of met oranje indien ze beginnen met een hoofdletter.
    De beginhoofdletter kan er op wijzen dat het woord een eigennaam is.
    Onderlijnde woorden zijn mogelijk foutief gespeld of ze ontbreken (voorlopig) in het woordenboek.
    Het is eenvoudig om ontbrekende woorden toe te voegen aan het woordenboek.
    De lijst met beschrijvingen van woorden kan manueel worden bijgewerkt, of automatisch op basis van WikiWoordenboek-informatie.

    Sirius Computing contactinformatie
    E-mail: info@SiriusComputing.net
    Web: http://SiriusComputing.net/nl/

    De Theuxstraat 140 bus 3
    1040 Brussel
    België

    24-07-2010, 00:00 Geschreven door Sirius Computing  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Tags:software, informatie, woord, tekst, taal, term, cloud, media
    Archief per week
  • 19/07-25/07 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs