Welkom! Op deze site kun je simpel leren koken. Je vindt er lekkere maar vooral simpele recepten. De uitleg ervan staat genoteerd, de benodigdheden ook. Je kunt ook nog altijd naar het bijbehorende filmpje kijken. Zelf ook nog simpele receptjes? Stuur een bericht via de 'reageer' - knop en we zetten het zo snel mogelijk op de site! Alvast veel kookplezier!!! Gilles & Jolien
Prik een gaatje in de bolle kant van de eieren om barsten tijdens het koken te voorkomen. Doe de eieren in een kookpot met voldoende koud water en wat zout. Zo krijg je een geleidelijke opwarming van de eieren in het water. Breng het water aan de kook. Neem de eieren na het koken uit het kookwater en laat ze schrikken onder de koude kraan. Door het schrikken wordt het kookproces onmiddellijk stopgezet en voorkom je een zwart randje rond de eierdooier.
Kooktijden:
Zet de teller volgens hoe je het ei wil hebben: 3 minuten: Heel zachte gekookt (het eiwit is nog wat lopend) 4 minuten: Zacht gekookt 5 minuten: Half hard gekookt 8-10 minuten: Hard gekookt
Enkele handige tips: - Haal de eieren uit de koelkast en laat ze een halfuurtje voor het koken bekomen op kamertemperatuur - Zorg ervoor dat de eieren volledig onder water staan - Tijdens het koken draai je best af en toe de eieren om de eierdooier in het midden te laten zitten