Vorig weekend gaf een vriendin me een heerlijk recept voor een scampi-kokossoep. Gisteren heb ik het zelf klaargemaakt en ik moet zeggen: ik vond het heerlijk! Dus ik wil het zeker met jullie delen.
Ingredienten (4 personen):
-
1 rode peper
-
1 teen knoflook
-
20gr gember
-
3 eetlepels olijfolie
-
250gr wortels (3 à 4)
-
200gr sojascheuten
-
800ml water
-
2 à 3 bouillonblokjes
-
400ml kokosmelk
- rijstnoedels
-
Scampis gepeld of reuzengarnalen of tijgergarnalen
-
koriander
-
snijd 1rode peper in ringetjes, plet 1teentje knoflook en snijd 20gr
gember in kleine stukjes (bij de peper de zaadjes verwijderen!) en dat bak je
dan op in 3eetlepels olijfolie
-
rasp 250gr wortels (3 à 4) en bak deze wortels + sojascheuten op bij
peper-knoflook-gember
-
warm 900 ml water op in een andere kookpot en doe daar 2tot 3 bouillonblokjes
bij
-
als het water kookt doe je er 400ml kokosmelk bij
-
en als dat kookt doe je er de groenten-peper-gember-mix bij en laat je het
nog even sudderen
-
kijk dan, als je er rijstnoedels bij doet, hoelang die moeten koken: is
dat 5min dan doe je een minuut nà je rijstnoedels, je scampi's erbij (altijd
diepvries)
-
laat dan dus nog 4min koken en dan doe je er 2kleine lepeltjes gehakte
koriander bij, en zodra je proeft en je scampi's goed zijn opdienen maar!
21-10-2011 om 12:51
geschreven door Silviana
Categorie:Koken & Bakken
|