hier kun je een berichtjuh schrijven naar MIJ :p:p:p:p
my loveley blog
moi
23-12-2006
hier kijk : leuke dingen voor op jou blog
☺ = alt + 1 ☻=alt+2 ♥=alt+3 ♦=alt=4 ♣=alt+5 ♠=alt+6 =alt+7 ◘= alt + 8 ○ = alt + 9 ◙ = alt + 10 ♂= alt + 11 ♀=alt+12 ♪= alt + 13 ♫ = alt +14 ☼ = alt + 15 ►= alt + 16 ◄= alt +17 ↕=alt + 18 ‼ = alt +19 ¶= alt +20 §= alt + 21 ▬ = alt +22 ↨ = alt + 23 ↑ = alt +24 ↓ = alt +25 → = alt+26 ←= alt +27 ∟= alt + 28 ↔= alt +29 ▲= alt + 30 ▼ = alt + 31 ! = alt +33 "= alt +34 # = alt + 35 $ = alt + 36 % = alt + 37 & = alt +38 '= alt + 39 ( = alt =40 ) = alt + 41 * = alt + 42 += alt + 43 , = alt + 44 - = alt + 45 . = alt +46 / = alt 47 0 = alt + 48 1 = alt + 49 en zo voort ... zo krijg je het : → je duwt alt in → tergelijkertijd duw je een cijfer in bv. 3 → dan kom je uit : alt + 3 = ♥
hallo hallo hallo hallo hallo hallo hallo hallo hallo hallo hallo hallo hallo hallo hallo hallo hallo hoe gaat het ??? met mij goed ik maak hier mijn nieuwe blog :p ik vind het tof dat ik hier vanalles kan typen , vertellen en andere site's aanbevelen van mij... ik zal hier proberen veel in te doen en ook proberen de rest te doen. groetjes Shana
hallo hallo hallo hallo hallo hallo hallo hallo hallo hallo hallo hallo hallo hallo hallo hallo hallo hoe gaat het ??? met mij goed ik maak hier mijn nieuwe blog :p ik vind het tof dat ik hier vanalles kan typen , vertellen en andere site's aanbevelen van mij... ik zal hier proberen veel in te doen en ook proberen de rest te doen. groetjes Shana
hey iedereen welkom op mijn blog , ik hoop dat jullie hier veel plezier gaan beleven met mij ( ik ben een zotte zenne ) en VEEL PLEZIER p.s. schrijf iets in mijn gastenboek xxxx
hey iedereen welkom op mijn blog , ik hoop dat jullie hier veel plezier gaan beleven met mij ( ik ben een zotte zenne ) en VEEL PLEZIER p.s. schrijf iets in mijn gastenboek xxxx
hey iedereen welkom op mijn blog , ik hoop dat jullie hier veel plezier gaan beleven met mij ( ik ben een zotte zenne ) en VEEL PLEZIER p.s. schrijf iets in mijn gastenboek xxxx
Kinderen - alle leeftijden (soms tot 65+) - zijn verzot op wentelteefjes. Ze zijn erg machtig, let op de dosering, je kan er misselijk van worden.
TIPS VOORAF:
Wil je meer dan 4 wentelteefjes bakken dan is het het handigst om na elke 4 wentelteefjes steeds opnieuw eimengsel te maken, deze hoeveelheid past namelijk precies in een diep bord.
Wees tijdens het bakken niet te zuinig met de boter want dan bakken de teefjes vast en valt er niet veel meer te wentelen.
Gebruik een pannenkoekenmes - of liever een nog bredere spatel - om de wentelteefjes tijdens het bakken te keren.
Wentelteefjes worden warm gegeten, laat de liefhebbers op afroep met een bord klaar staan om er een wentelteefje op te doen. Of houd ze warm. Tip nodig? Klik hier
BEREIDINGSTIJD: per 4 - circa 15 - 20 minuten
BEREIDEN: Kluts, in een diep bord, met een garde of een vork, het ei, de melk en de suiker door elkaar tot de suiker opgelost is.
Smelt een flinke eetlepel boter in een koekenpan en haal de pan van de hittebron af.
Leg een boterham in het eimengsel.
Druk de boterham met een vork even aan waar hij het eimengsel niet raakt, tel tegelijkertijd tot 3 en draai de boterham dan meteen om.
Laat de boterham in het eimengsel liggen.
Zet de koekenpan terug op de hittebron.
Leg de geweekte boterham in de koekenpan.
Bak op matige warmte de wentelteef aan de onderkant goudbruin, draai om en bak de andere kant ook.
Laat de wentelteef uit de pan op een bord glijden.
Doe een klontje boter in de koekenpan en week en bak de rest van de wentelteefjes net zo als de eerste.
Tip:
Wie erg handig is kan tijdens het bakken de volgende boterham al vast weken, maar dat vereist een goede timingomdat een boterham die te lang in het eimengsel ligt uit elkaar valt.
Troost:
Wentelteefjes bakken is een handigheidje. Het kan de beste overkomen dat er eens een wentelteefje stuk gaat tijdens het bakken, maar ook dan zijn ze lekker en ........... 'oefening baart kunst'.
BENODIGDHEDEN:
4 sneetjes oud en droog witbrood (zie: Info)
1 groot ei
1-1/2 deciliter melk (150 gram)
1 volle eetlepel suiker (zoveel als er op kan)
boter of margarine om te bakken
Verder:
Suiker en kaneel om op de wentelteefjes te strooien.
(of jam, honing, stroop of iets dergelijks)
Info:
Wentelteefjes kan je ook bakken van vers brood, maar gebruik bij voorkeur oud en droog brood, vers brood valt erg makkelijk uit elkaar.
Tip:
Spreid vers brood circa 3 uur van te voren uit op een schoon werkblad of borden en keer het af en toe om, na die tijd is het oud genoeg.
Tip:
Wentelteefjes kunnen van vrijwel elke broodsoort gebakken worden, ook van rozijnenbrood zijn ze erg lekker, maar ... neem voor een goed resultaat geen brood met spijs.
WEETJE:
Fransen noemen wentelteefjes Pain perdu (verloren brood) en Engelsen hebben het over French toast (Franse toast).
APPELBOLLEN
Benodigdheden:
8 plakjes diepvriesbladerdeeg 2 grote appels 75 g amandelpers ca. 1 eetlepel koffieroom of slagroom suiker kaneel
Bereiding:
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200 - 220 °C.
Schil en halveer de appels en snijd het klokhuis ruim uit de helften. Vul de holletjes met amandelpers.
Leg 4 plakjes bladerdeeg op het werkvlak en leg hierop de appels met de gevulde kant naar beneden. Bestuif de bolle kant met kaneel en bestrijk de rand van het deeg rond de appel met water.
Leg de overige plakjes bladerdeeg over de appels heen en druk de randen van beide plakjes deeg opeen.
Snijd de randen van het deeg tot een ruime cirkel bij en gebruik de deegrestjes eventueel om blaadjes van te snijden die u met wat water op het deeg plakt.
Prik het deeg voorzichtig op een paar plaatsen in.
Bestrijk het deeg met de slagroom of koffieroom en strooi er suiker en kaneel over.
Leg de appelbollen op een met bakpapier bedekte bakplaat en bak ze in het midden van de oven gaar in ca. 25 minuten.
Laat ze op een rooster afkoelen.
Serveertip: ze smaken uiteraard goed bij koffie of thee, maar ook als nagerecht. In dat geval met een lepeltje crème fraîche of opgeklopte slagroom. Ook kunnen ze lauwwarm geserveerd worden met ernaast een klein bolletje kaneel- of vanilleijs
Brusselse wafels II
Für 4 Personen
Zutaten
350 gr bloem
30 gr verse gist of 1 eetlepel gedroogde gist
3 dl lauwwarme melk
175 gr gesmolten boter
zout
30 gr suiker
2 eetlepels geraspte sinaasappelschil
2 eetlepels oranjebloesemwater of sinaasappellikeur
2 hele en 4 gesplitste eieren
3 dl stijfgeklopte slagroom
gesmolten geklaarde* boter
garnering:
vanillesuiker, vers fruit en lobbig geklopte slagroom
een wafelijzer voor dikke wafels
(ca. 32 stuks)
Doe de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Los de gist in de melk op, schenk het mengsel in het kuiltje op het deeg en meng het goed. Dek het beslag af en laat het op een warme plaats ca. 45 minuten rijzen tot het volume is verdubbeld. Roer er daarna de boter, een snufje zout, de suiker, de sinaasappelschil, het oranjebloesemwater en de 2 hele eieren door. Roer de eidooiers en de stijfgeklopte slagroom door het beslag. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag. Laat het beslag op een warme plaats nogmaals ca. 45 minuten rijzen tot het volume is verdubbeld. Verwarm een wafelijzer, bestrijk het met geklaarde boter en vul het aan één kant met een lepel beslag. Sluit het ijzer en draai het om (zodat het beslag naar de andere kant loopt) en bak de wafel boven laag vuur aan één kant in ca. 3 minuten geel. Draai het wafelijzer om en bak de andere kant in ca. 3 minuten geel. Neem de wafel uit het ijzer (knip de randen eventueel bij) en houd ze op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven op 200 gr. C warm. Bak op deze manier alle wafels. (Leg de wafels niet op elkaar op de bakplaat). Bestrooi ze voor het serveren met vanille- of poedersuiker en geef er vers fruit en geklopte slagroom bij. Ook lekker met rodebessengelei
Chocolade-slagroomtaart
Omschrijving: Heerlijk voor bij verjaardag of ander feestje.
Bereidingstijd:
Ingredienten: Voor het deeg: 2 eieren, 2-3 eetlepels heet water, 100 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, 75 gram bloem, 50 gram maizena, 1 theelepel bakpoeder, Voor het glazuur: 7,5 deciliter slagroom, 100 gram poedersuiker, 1 zakje vanillesuiker, 2 zakjes slagroomversteviger, 30 gram cacao, Voor de garnering: geraspte chocolade.
Bereiding:
Klop voor het deeg de eieren met het hete water met een mixer op de hoogste stand in 1 minuut schuimig.
Vermeng de suiker en de vanillesuiker, strooi dit er in 1 minuut bij en klop het geheel dan nog 2 minuten door.
Vermeng de bloem met de maizena en het bakpoeder.
Zeef de helft hiervan boven de eiercreme en roer het er kort op de laagste stand door.
Roer de rest van het meelmengsel er op dezelfde manier door.
Doe het deeg in een ingevette, met bakpapier beklede springvorm (diameter 28 centimeter) en schuif de vorm op het rooster in een voorverwarmde oven.
Zet de oven op 175-200 graden en bak de taartbodem 20 tot 30 minuten.
Laat de taartbodem goed afkoelen en snijd hem een keer door.
Klop voor het glazuur de slagroom 1 minuut.
Zeef de poedersuiker en vermeng die met de vanillesuiker en de slagroom- versteviger.
Strooi dit mengsel door de slagroom, klop de slagroom verder stijf en doe 3 eetlepels slagroom in een spuitzak.
Zeef de cacao en roer die door de rest van de slagroom.
Verdeel ongeveer 2/3 daarvan over de onderste bodem.
Bestrijk de andere bodem met het glazuur en snijd die in 12 gelijke stukken.
Leg die op de chocolade-slagroom en druk ze goed aan.
Bestrijk de rand van de taart met de rest van de slagroom, strooi er de cacao over, versier de taart met de achtergehouden slagroom en garneer met geraspte chocolade.
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!