Jeugdzorg een zieke zorg
Inhoud blog
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over wantoestanden bij jeugdzorg en gerecht
    07-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    2 jaar geleden

     

     

    Dus 2 jaar geleden ging het moeilijk tussen S en de pa. Ik was dan naar de school gegaan met de situatie. Die opvoeder had gezegd dat we dan eens langs jeugdzorg moesten gaan  en zij zouden dan ons komen begeleiden.  Zo gezegd, zo gedaan. We gingen langs  S en ik en vertelde wat thuis zoal moeilijk liep. Een paar dagen later kregen we telefoon en zouden we begeleiding krijgen. Ze kwam langs. Het was een vrouw waarvan ik denk dat ze vrij weinig over de problematiek van autisme kan. En dat bleek ook in haar begeleiding en acties. Zo gaf ze S een adres waar hij heen kon gaan. Gelukkig heb ik een heel goede band met hem en  hij vertelde me dat. Ik ging toen samen met hem op internet en zag dat daar allemaal probleemkinderen zaten. Daarmee bedoel ik niet zijn probleem maar ex gevangenen en drugsverslaafden. Ja dat zou dan een betere omgeving voor een jongen met autisme zijn. Ik daarmee naar die opvoeder  en hij begreep ook niet wat haar bezield had. Dit was en is dus alles wat voor de oudste gedaan werd. Daarna kreeg hij steevast te horen, je bent 18 jaar we kunnen je niet meer helpen. Het was niet zo dat we slechte ouders waren, maar een kind met autisme is nu eenmaal moeilijker dan een kind zonder dat probleem Maar met de jongste, die in die tijd depressief was .omdat hij heel veel gepest werd op school, ja daar gingen zij zich eens mee bemoeien. Ik moet eerlijk zeggen, hij was heel depressief en had zelf al enkele zelfmoordpogingen gedaan. Hij had het ontzettend moeilijk.. Maar eigenlijk deden ze niet veel als wat erover zagen. Toen kwamen ze met het idee om hem naar een psycholoog te sturen. Ik moet eerlijk zeggen, ik ben niet kapot van die mensen, volgens mij zijn die zelf ook niet allemaal normaal. We hadden daar al zoveel mee meegemaakt.  Maar voor je kind te helpen doe je alles. Dus wij iedere week naar houthalen. M ging dan binnen voor 1 en een half uur. En dan was het gedaan. Wij kregen verder niets te horen hoe het ging en zo. Toch heb ik hier herhaaldelijk naar gevraagd. Toen zette ze opeens een datum, in de voormiddag. Terwijl ik al heel dikwijls had gezegd, ik kan niet in de voormiddag wegens mijn werk. En niemand kon dat in die tijd overnemen. Maar zij konden niet in de namiddag, dus had ik niets te kwekken. Ik moest en zou komen, anders was ik een slechte moeder. Ik vroeg een andere datum , maar dat ging niet. En ja zo zei ik dan dat ik niet kwam. Jeugdzorg was echter wel aanwezig, en omdat ik niet gegaan was, schakelde zei de commissie van jeugdzorg in.  

    07-05-2010, 13:08 Geschreven door elisa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    06-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    JEUGDZORG EEN ZIEKE ZORG

     

    Ik ben een vrouw  van 40 jaar. Ik ben 22 jaar gehuwd en heb 2 kinderen. De oudste is nu 19 en het autisme laten we hem S noemen. De jongste is 15 heeft adhd en autisme. Ook heeft hij last van een depressie. Laten we hem M noemen.  Voor de oudste hebben we jaren geleden begeleiding gehad van lsa.. Dat is de Limburgse stichting autisme . Ook heb ik heel veel gelezen over autisme en adha. Ik mag wel zeggen dat ik er veel over weet. Dus bij de jongste had ik al vlug door wat er aan de hand was. Maar omdat hij hij nog al intelligent is kan hij dat heel goed camoufleren. Dus toen hij jonger was trapte de psychiaters er nogal eens in.  Zo lag het meestal aan de moeder. Het ergste  verwijt wat ik heb gehad is dat ik leed aan muchauzen by proxi. Doch later toen hij een jaar of 8 was begonnen de leerkrachten ook moeilijkheden te krijgen. Ja en toen begon eindelijk bij sommige een belletje rinkelen. Dus weer naar die    psychiaters. En toen een opname in het kpc in genk en toen begon het eigenlijk al.  Volgens hun waren wij niet in staat M zelf op te voeden. Hij moest en zou volgens dokter Emmerie  op internaat. Maar dat wilde we niet. We wilden hem zelf opvoeden, is dat zo gek. We hadden niet voor kinderen gekozen om ze bij een probleem weg te steken. Dus we volgde de raad niet op en bleven zelf proberen. Dat lukte aardig tot twee jaar geleden. Toen ging het niet meer zo goed met de oudste en de vader. Veel conflicten thuis, waar iedereen wel eens moeite mee had. Ik vond soms de vader laten we hem A noemen  te streng voor de oudste, maar ik van de andere kant verontschuldigde zijn gedrag altijd achter zijn autisme.  Dus ik naar de school. Ze zaten op bijzonder onderwijs en daar was een opvoeder waar je met zo een dingen naar toe kan. Hij dacht dat we misschien naar jeugdzorg in Maaseik moesten gaan. Die waren er om bij zoiets te helpen.  Nu was ik al niet zo weg van jeugdzorg, dus  ik had mijn bedenkingen. Ik zal eens eerst vertellen hoe dat zo komt. 

    06-05-2010, 16:00 Geschreven door elisa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    JEUGDZORG EEN ZIEKE ZORG de naam

     

    Waar komt hij vandaan. 

    VRIJ EN VROLIJK Daar komt hij vandaan.

    Het begon ongeveer in de jaren vijftig. Mijn vader werd drie dagen na zijn geboorte thuis weggehaald omdat zijn ouders niet goed voor hem zorgden. Hij werd bij de zusters gezet met zijn broer, toen ze echter 7 jaar werden moesten ze daar weg. Toen begon alles. Ze werden door jeugdzorg op vrij  en vrolijk gestopt. Het was daar alles behalve vrij en vrolijk. De kinderen werden verkracht door opvoeders, mishandelt, uitgehongerd. Jeugdzorg en het jeugdgerecht wisten wat daar gebeurd maar het moest de doofpot in.  Dokter Wens was het hoofd van de instelling en ook het ergste. Ze moesten zweepjes kiezen waar ze mee wilden geslagen worden. Ze hadden zo een honger dat ze eten stalen  uit de keuken. Buiten de gewone verkrachtingen en mishandelingen kregen ze ook nog andere straffen. Gelijk een paar weken in een hok op water en brood en dat alles onder ziende oog van het jeugdgerecht.  Toen hij 16 was moest hij weer op de rechtbank verschijnen en men vroeg hem of hij graag buiten werkte. Daarop zei hij ja.  Een paar dagen later kwam hem iemand halen. Zonder eten vertrok hij s morgens op de trein. Van Antwerpen naar Maaseik. De man sprak de hele weg niet tegen hem. Aangekomen zette hij hem af bij een boer in Geistingen. En hij kon direct de koeien gaan melken, nog steeds niet gegeten en in zijn hele leven nog nooit een koe gezien. Ze hebben het ooit eens proberen uit te brengen.  Maar die mensen zijn toen omgekocht. De pot moest gesloten blijven. Dus dit was het werk van jeugdzorg en het jeugdgerecht.

    06-05-2010, 00:00 Geschreven door elisa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    03-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    mijn kind heeft  adhd en autisme en daarom gaat het gerecht  er zich mee bemoeien. De rest van mkijn verhaal volgt nog.  Ook zoek ik een uitgever voor mijn verhaal. Wie durft het aan

    03-05-2010, 11:00 Geschreven door elisa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    22-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/severins

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    22-04-2010, 22:24 Geschreven door  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    Archief per week
  • 03/05-09/05 2010
  • 19/04-25/04 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs