Zoeken in blog

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Inhoud blog
  • Prey. (2022)
  • Sonic, the hedgehog 2. (2022)
  • Transformers (7): Rise of the beasts. (2023)
  • The Ice Pirates. (1984)
  • Dune. (2021)
    Science-Fiction & Fantasy
    Science-Fiction & Fantasy
    06-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Star wars, episode 9: The rise of Skywalker. (2019)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een jaar na de gebeurtenissen uit 'The Last Jedi' vindt voor een laatste keer de confrontatie tussen het verzet en de First Order plaats. Wie komt er als overwinnaar uit de bus? Naast de strijd moeten Rey en consorten ook hun persoonlijke demonen en verleden onder ogen zien. Terwijl het conflict tussen de Jedi en de Sith zijn hoogtepunt bereikt, mengen ook oude bekenden zich in de strijd.

    06-06-2020 om 00:00 geschreven door Helliwood  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Star Wars
    Tags:Daisy Ridley, Adam Driver, Carry Fisher, Mark Hamill
    >> Reageer (0)
    05-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Star wars, episode 8: The last Jedi. (2017)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Terwijl ze haar eerste stappen heeft gezet in een grote wereld, gaat Rey verder op haar epische reis met Finn, Poe en Luke Skywalker in het volgende hoofdstuk van de saga. Rey gaat in de leer bij Luke Skywalker op Ahch-To. Luke moet ondertussen afrekenen met een geloofscrisis. Ondertussen bereidt het verzet zich voor op de komende strijd met The First Order en brengt ze naar nieuwe plaatsen in het sterrenstelsel, waaronder een casinostad waar de bovenklasse zich bevindt.

    2017

    05-06-2020 om 14:07 geschreven door Helliwood  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    Categorie:Star Wars
    Tags:daisy ridley, mark hamill, carrie fisher
    >> Reageer (1)
    04-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Star wars, episode 7: The Force awakens. (2015)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dertig jaar na de overwinning op het Galactische Keizerrijk is er een nieuwe bedreiging: de kwaadaardige Kylo Ren en de First Order. Stormtrooper Finn loopt over naar het verzet, crasht op woestijnplaneet Jakku en ontmoet hier Rey. Zij heeft een droid die belangrijke geheime informatie bevat over de locatie van de laatst overgebleven Jedi Knight, Luke Skywalker. Het duo werkt samen met Han Solo om te zorgen dat het verzet deze informatie in handen krijgt.

    2015

    04-06-2020 om 00:00 geschreven door Helliwood  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    Categorie:Star Wars
    Tags:John Boyega, Daisy Ridley, Harrison Ford
    >> Reageer (0)
    03-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warcraft. (2016)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Epische verfilming van het gelijknamige computerspel. De focus van de film richt zich op de eerste ontmoeting tussen mensen en orcs, waarbij de hoofdrol voor Lothar en Durotan is weggelegd. De orcs zijn, net als in het spel, net zo menselijk in hun gedrag en gevoelens als de mensen.

    03-06-2020 om 15:57 geschreven door Helliwood  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:W
    Tags:Toby Kebbell, Travis Fimmel, Dominic Cooper
    >> Reageer (0)
    10-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valerian and the city of a thousand planets. (2017)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gebaseerd op de stripverhalen 'Ravian'.
    Het jaar 2740. Valerian en Laureline zijn intergalactische agenten die instaan voor de orde in het heelal. Het Ministerie van Defensie geeft hen de opdracht naar Alpha te reizen: een verbluffende en voortdurend uitdijende metropool waar miljoenen wezens uit het hele universum samenleven, elk met hun eigen kennis en cultuur. Ergens in deze stad huist een mysterie, een duistere kracht die het vreedzame leven in de Stad van Duizend Planeten bedreigt. De klok tikt...Valerian en Laureline moeten zo snel mogelijk het gevaar identificeren en uitschakelen. Het lot van Alpha - en de toekomst van het universum - ligt in hun handen.

    10-02-2020 om 20:35 geschreven door Helliwood  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:R
    Tags:Dane DeHaan, Cara Delevingne, Rihanna, Rutger Hauer, Clive Owen
    >> Reageer (0)
    20-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maze Runner trilogy. (2014 + 2015 + 2018)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen The Maze Runner: Thomas ontwaakt op een dag in een lift, zonder enige kennis hoe hij daar terecht is gekomen. Hij kan zich niet meer herinneren wie hij was. Eenmaal buiten komt hij erachter dat hij in een afgesloten wereld terecht is gekomen met 60 andere jongens van zijn leeftijd, die proberen te ontsnappen uit een steeds veranderend labyrint.

    Maze Runner; the scorch trials: Nadat ze het Labyrint hebben overwonnen, wacht Thomas en de andere Gladers een nieuwe uitdaging: op zoek gaan naar aanwijzingen over de mysterieuze en machtige organisatie WCKD. Hun reis brengt hen naar de Scorch, een desolaat landschap bezaaid met ondenkbare obstakels. Samen met verzetsstrijders nemen de Gladers het op tegen de superieure strijdkrachten van WCKD en ontdekken ze wat voor schokkende plannen deze organisatie voor hen in petto heeft.

    Maze Runner; the death cure: Thomas is ontsnapt uit het labyrint, overleefde de Scorch Trials en moet nu een laatste test ondergaan. Wat WICKED niet weet, is dat zijn herinneringen verder teruggaan dan de organisatie vermoedt. Hij wordt nu aan een allerlaatste test onderworpen en moet alles ondernemen om zijn vrienden terug te vinden. Thomas gaat op een missie om het geneesmiddel tegen de dodelijke Flare-ziekte te vinden. Vriendschap en loyaliteit komen onder druk te staan tijdens het gevecht tegen WICKED, waardoor ook bepaald wordt wie het overleeft.

    20-12-2019 om 22:27 geschreven door Helliwood  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:M
    Tags:Dylan O'Brien, Kaya Scodelario, Thomas Brodie-Sangster
    >> Reageer (0)
    10-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terraformars. (2016)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het verhaal speelt zich af in het jaar 2599. De mensheid staat op het punt terug te keren naar Mars, nadat zij daar honderden jaren geleden mos en kakkerlakken hebben achtergelaten. Dit deden zij om het oppervlak van de planeet te 'terravormen' en zodoende de planeet bewoonbaar te maken. Maar wanneer ze landen op Mars treffen ze daar een kolonie van supersterke, mensachtige kakkerlakken aan.

    10-12-2019 om 18:47 geschreven door Helliwood  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:T
    Tags:Rinko Kikuchi, Rila Fukushima, Kane Kosugi
    >> Reageer (0)
    26-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AvP + AvP: requim. (2004 + 2007)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen AvP:
    Een team van onderzoekers, wetenschappers en archeologen, onder leiding van een schatrijke industrieel, reist naar Bouvet om enkele piramides te onderzoeken, die nog ouder zijn dan die in Egypte en Mexico. Het lijkt er op dat ze gemaakt zijn door een oervolk dat voor onze tijd over de Aarde heerste. Daar aangekomen ontdekken ze allerlei fossielen en skeletten van buitenaardse wezens, en het vermoeden bestaat dat enkele van hen nog steeds in leven zijn. Wanneer ze de piramide betreden blijkt dat er nog een gevaar op de loer ligt. Andere wezens hebben lang gewacht tot de piramide eindelijk geopend werd: de Predators...

    Avp: requiem:
    De strijd tussen de Alien en de Predator gaat verder. Dit keer vechten de twee monsters van een andere planeet het gevecht onverwacht uit in Colorado. De inwoners van de stad moeten zich vervolgens wapenen tegen dit geweld en tegelijkertijd ook proberen voor eens en voor altijd een einde aan het terreur van de buitenaardse wezens te maken.

    26-11-2019 om 16:24 geschreven door Helliwood  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Alien - Predator
    Tags:Sanaa Lathan, Ewen Bremner, Lance Henriksen, John Ortiz, Steven Pasquale, Johnny Lewis
    >> Reageer (0)
    15-10-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Godzilla, King of the Monsters. (2019)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Monsterverse #3.

    'Godzilla: King of Monsters' volgt de heldhaftige pogingen van het crypto-zoölogische agentschap, Monarch genaamd, dat het opneemt tegen een reeks reusachtige monsters. Onder hen bevinden zich de machtige Godzilla, Mothra, Rodan en de aartsvijand, de driekoppige King Ghidorah. Terwijl de wezens allemaal strijden voor suprematie, hangt het voortbestaan van de mensheid aan een zijden draadje.

    15-10-2019 om 18:56 geschreven door Helliwood  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Monsterverse
    Tags:Vera Farmiga, Millie Bobby Brown, Kyle Chandler
    >> Reageer (0)
    14-10-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Godzilla. (2014)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Monsterverse #2

    2014. Wanneer boosaardige wezens, versterkt door de wetenschappelijke arrogantie van de mens, de mensheid en haar voortbestaan bedreigen slaat Moeder Natuur terug met haar eigen ultieme wapen, Godzilla, een verwoestende natuurkracht, die het in een heftige strijd zal opnemen tegen deze creaturen. Temidden van alle geweld en chaos volgen we drie leden van een gezin. Joe Brody (Cranston) is een wetenschapper in Japan. Hij ontdekt als één van de eersten een anomalie in sonargegevens en is net met zijn onderzoek hiernaar begonnen wanneer de hel losbarst. Zijn stiefzoon Ford (Taylor-Johnson), een jonge marineofficier, probeert ondertussen terug te keren naar zijn gezin in San Francisco, waar zijn vrouw Elle (Olsen), een verpleegster, haar handen vol heeft met het helpen van mensen in nood.

    2014

    14-10-2019 om 00:00 geschreven door Helliwood  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    Categorie:Monsterverse
    Tags:Aaron Taylor-Johnson, Bryan Cranston, Elizabeth Olsen
    >> Reageer (0)
    13-10-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Kong: Skull Island. (2017)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Monsterverse #1.

    De jaren 70. Een gevarieerde groep ontdekkingsreizigers is bij elkaar gekomen om samen naar een nooit eerder ontdekt eiland, gelegen aan de Grote Oceaan en even mooi als verraderlijk, te reizen. Wat ze niet weten is dat ze zich in het domein van de mythische Kong bevinden.

    2017

    13-10-2019 om 00:00 geschreven door Helliwood  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    Categorie:Monsterverse
    Tags:Tom Hiddleston, Brie Larson, John Goodman, Samuel L. Jackson, John C. Reilly
    >> Reageer (0)
    17-09-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Transformers (6): BumbleBee. (2018)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In het jaar 1987 vindt Bumblebee, die op de vlucht is, een schuilplaats op een autokerkhof in een Californisch strandstadje. Daar wordt hij gevonden door de tiener Charlie die op haar beurt haar plek in de wereld probeert te vinden. De gebroken Bumblebee is er erg aan toe, maar Charlie weet hem te herstellen en ontdekt dat ze niet met een gewone auto te maken heeft. De twee worden elkaars beste vrienden die elkaar beschermen wanneer Bumblebee's toekomst bedreigd wordt.

    17-09-2019 om 20:03 geschreven door Helliwood  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Transformers
    Tags:Hailee Steinfeld, John Cena, Dylan O'Brien
    >> Reageer (0)
    08-07-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ben 10: Race against time. (2007)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In Bellwood, arriveert een mysterieus wezen. Dit wezen begint meteen van alles te vernietigen. Ben Tennyson (Graham Phillips), in de vorm van Heatblast, confronteert het wezen, en na een kort gevecht lijkt het te zijn vernietigd. De volgende dag, als Ben weer naar school gaat, heeft hij moeite weer in het normale ritme te komen. Na een rotdag gaan Ben en Gwen Tennyson enkele jaarboek foto's na. In de achtergrond van één van die foto's zien ze het wezen dat Ben heeft vernietigd. Max Tennyson (Lee Majors) herkent hem als Eon, een wezen dat twee eeuwen eerder al gevangen was genomen. Bij zijn aankomst had Eon een apparaat bij zich genaamd de "Hands of Armageddon" die het mogelijk maakt voor zijn ras om de aarde te kunnen aanvallen. Op de plek waar Eon geland was is alleen niets meer te vinden.

    08-07-2019 om 09:36 geschreven door Helliwood  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:B
    Tags:Graham Phillips, Haley Ramm, Lee Majors, Beth Littleford
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Ben 10: Alien swarm.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gebaseerd op de succesvolle tekenfilmreeks.

    Ben, Gwen en Kevin zijn in gesprek met een groep dealers, die op de zwarte markt buitenaardse nanotechnologie verkopen. Een van hen is Elena, een jeugdvriend van Ben en Gwen en een van de kinderen van de Plumbers. Ze heeft de onderhandeling in scène gezet om Ben naar zich toe te lokken. Haar vader schijnt te zijn ontvoerd door aliens en ze heeft Ben's hulp nodig. Direct nadat Elena is uitgesproken, proberen de andere dealers ene en mysterieuze man Ben, Gwen en Kevin te vangen. Ben kan hen verjagen als Big Chill. Kevin vermoed dat Elena hen heeft geprobeerd te verraden. Gwen steunt dit vermoeden. Het trio reist af naar het Plumbers-hoofdkwartier om de nanochips van de dealers te laten onderzoeken door Max. De chips blijken een mix te zijn van organische en technologische componenten. Hij verteld Ben, Gwen en Kevin meer over Elena; haar vader, Victor Validus, was een leerling van Max, maar werd oneervol ontslagen nadat hij enkele van de originele nanochips had gestolen. Mogelijk zit Elena nu achter deze nieuwe Chips aan...


    08-07-2019 om 09:32 geschreven door Helliwood  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    Categorie:B
    Tags:Barry Corbin, Ryan Kelley, Galadriel Stineman
    >> Reageer (0)
    24-03-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Transformers (5): The last knight. (2017)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Cade Yeager (Mark Wahlberg) wordt beschermd door Autobots Bumblebee, Hound, Drift, en Crosshairs. Optimus Prime wordt nog steeds vermist, hij is namelijk alle uithoeken van het universum aan het afzoeken naar zijn schepper Unicron. Die is echter een plan aan het smeden om de aarde te vernietigen, en Optimus moet de Autobots aanvoeren in hun pogingen om Unicron te stoppen.

    24-03-2019 om 21:18 geschreven door Helliwood  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Transformers
    Tags:Mark Wahlberg, Josh Duhamel, Anthony Hopkins
    >> Reageer (0)
    14-02-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paul. (2011)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Graham en Clive (Simon Pegg & Nick Frost) zijn twee vrienden die enorm gek zijn op stripboeken en vooral interesse hebben in science-fiction verhalen. Samen gaan ze op reis naar het UFO-centrum van Amerika, namelijk het beruchte ''Area 51'' in Nevada. Als ze midden in de woestijn zijn komen ze een voortvluchtige Alien tegen, genaamd Paul (Seth Rogen). Ze gaan samen met Paul verder op een reis die zowel hun levens als die van iedereen, die op hun pad komt, zal veranderen.

    14-02-2019 om 00:00 geschreven door Helliwood  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:P
    Tags:Simon Pegg, Nick Frost, Seth Rogen
    >> Reageer (0)
    13-02-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Predator. (2018)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Quinn McKenna is een voormalige commando van de speciale eenheden die net het bestaan van de gewelddadige Predators heeft ontdekt. Niemand wil hem echter geloven. Zijn zoon Rory heeft een vorm van autisme en is het mikpunt van spot op school. Hij ontdekt dat hij de taal van de aliens kan begrijpen, hetgeen hem een belangrijke aanwinst voor het team van zijn vader maakt.

    13-02-2019 om 19:18 geschreven door Helliwood  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:P
    Tags:Boyd Holbrook, Trevante Rhodes, Jacob Tremblay, Thomas Jane, Alfie Allen
    >> Reageer (0)
    29-11-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Independence Day; 2-movie collection.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Independence Day (1996):
    Gigantische buitenaardse schepen komen richting de aarde, en hangen boven enkele grote steden. Nadat een poging tot communicatie met de aliens tot niets leidt, komt David Levison er achter dat de aliens in minder dan een dag aan zullen gaan vallen. Nadat de grote steden compleet verwoest zijn door de buitenaardse schepen besluiten de overlevenden terug te vechten met behulp van een buitenaards schip dat enkele decennia geleden op aarde is neergestort.
    Independence Day: Resurgence (2016): 
    Door gebruik te maken van buitenaardse technologie, hebben de verschillende naties op aarde samengewerkt aan een immens verdedigingsprogramm­a om zo de planeet te beschermen. Maar niets kan ons voorbereiden op de geavanceerde en ongekende kracht van de buitenaardse wezens. Alleen de vindingrijkheid van een aantal moedige mannen en vrouwen kan onze wereld nog redden van de ondergang


    29-11-2018 om 21:07 geschreven door Helliwood  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:I
    Tags:Will Smith, Bill Pullman, Jeff Goldblum, Liam Hemsworth, Maika Monro
    >> Reageer (0)
    16-09-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Star wars, episode 6: the return of the Jedi.

    Met: Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher, Billy Dee Williams, David Prowse, Jeremy Bulloch.
    Luke en Prinses Lea gaan naar de planeet Tatooine om Han Solo te redden. Hiervoor moeten ze infiltreren in de hofhouding van Jabba the Hutt, één van de gevaarlijkste gangster in het heelal.
    Eindelijk weer herenigd, werken de Rebellen samen met de Ewoks om het op te nemen tegen de troepen van het Kijzerrijk op de maan Endor. Ondertussen spannen de Keizer en Darth Vader samen om Luke naar de duistere kant te brengen, maar de jonge Skywalker is vastbesloten het laatste restje goedheid in Vader naar boven te halen...
     
    1983 / 1997 / 2004
     
    Bekijk de trailer:
    http://videodetective.com/home.asp?x=y&SpeedTestResults=1440&PublishedID=2701&AltID=&CustomerID=97135&WM=True&Ads=True&Play=TRUE#

    16-09-2018 om 00:00 geschreven door Helliwood  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    Categorie:Star Wars
    Tags:Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher, Billy Dee Williams, David Prowse, Jeremy Bulloch
    >> Reageer (0)
    15-09-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Star wars; Ewok adventures (2 films).

    warwick davis,carel struycken,1984,1985Caravan of courage.
    Met: Warwick Davis.
    Het ruimteschip van de familie Towani crasht op Endor. Als ze hun ouders kwijtraken, moeten de kinderen Mace en Cindel het vertrouwen winnen van de Ewoks om hun ouders te redden uit de klauwen van het reusachtige monster Gorax.
     
    1984

    The battle for Endor.
    Met: Warwick Davis, Carel Struycken.
    De familie wordt bij hun terugkeer in het dorp aangevallen door een groep plunderaars. Cindel en Wicket weten te ontsnappen in het bos waar ze Teek en Noa ontmoeten, die net als Cindel met hun ruimteschip op de planeet Endor zijn gecrasht. Samen moeten ze het opnemen tegen de rovers.

    1985

     

    15-09-2018 om 00:00 geschreven door Helliwood  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    Categorie:Star Wars
    Tags:Warwick Davis, Carel Struycken
    >> Reageer (2)


    Categorieën
  • 0-9 (3)
  • A (1)
  • Alien - Predator (2)
  • B (5)
  • C (2)
  • D (3)
  • E (2)
  • F (0)
  • G (7)
  • H (1)
  • Hobbit + Lord of the Rings (4)
  • I (5)
  • J (6)
  • K (0)
  • L (0)
  • M (6)
  • Monsterverse (3)
  • N (0)
  • O (0)
  • P (4)
  • Planet of the apes (1)
  • Q (0)
  • R (3)
  • S (3)
  • Star Trek (13)
  • Star Wars (12)
  • T (1)
  • Terminator (6)
  • Transformers (7)
  • U (6)
  • V (0)
  • W (1)
  • X (0)
  • Y (0)
  • Z (0)

  • Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs