Om de verjaardag van de juf te vieren hebben we in klas wafels gebakken. We ondervonden dat dat eigenlijk niet zo moeilijk is, toch niet om het deeg te maken. We hebben nodig: 500 gr bloem, 400 gr suiker, 350 gr boter, 5 eieren, 200 ml melk, 100 ml olie, 1 pakje bakpoeder en 5 pakjes vanillesuiker. We doen de boter in een pot en zetten die op het vuur. Nu moeten we ver uit de buurt blijven. Als we even later weer naar de boter kijken zien we dan de boter helemaal gesmolten is. We moeten nu de boter laten afkoelen, gelukkig is het toch speeltijd. Na de speeltijd roeren we de eieren één voor één onder de gesmolten boter. Dan voegen we de melk en olie toe en moeten we goed roeren. Als we daarna de bloem toevoegen begint het roeren toch lastig te worden! Nu moeten we enkel nog de suiker en vanillesuiker toevoegen en als laatste de bakpoeder en klaar is het deeg. Nu komt het wafelijzer boven en moeten we oppassen! Want die is heel warm! We gieten een beetje deeg in het wafelijzer, doen het dicht en wachten........... Als we het wafelijzer open doen stelt zich een probleem! Hoe krijgen we die wafels uit het wafelijzer??? Met het juiste materiaal natuurlijk maar dat had juf niet bij!! (vergeten) Dus was het een beetje prutsen en hadden we geen hele wafels maar stukjes wafel!! Dat was wel jammer maar de stukjes wafel waren wel super lekker en daar is het toch om te doen?