naam : sarah nickname : sarah@vis@6b verjaardag : 6 mei sterrenbeeld : stier broers : 0 zussen : 0 mijn hobby's : zwemmen , dansen , volleybal ( competitie ) en tennis mijn favorite sport : volleybal de tv-programma's die ik niet graag mis , zijn : thuis en boer zkt vrouw mijn lievelingsboek : w817 mijn leukste stripfiguur : zoë mijn lievelingskleur : paars mijn huisdieren : 4 vissen en 1 hond de coolstezangeres of groep : rihanna feat mijn lievelingslied : umbrella mijn favoriete spel op de computer is : vic de vitaminevreter en autorijbewijs mijn favoriete website : spele mijn tofste schoolvak : rekenen mijn beste vriendin op school : veel te veel om op te noemen mijn liefste bezigheid op de speelplaats : kiekeboe mijn allergrootste wens : zeg ik niet anders komt het niet uit
Ik heb eerst een jaartje de volleybalstart (aanleren van basis) gedaan en zit nu bij de miniemen en speel wekelijks een match. Wij trainen 2x op de week de woensdag en de vrijdag.
Enkele info over de volleybalstart (daar leer je de basistechnieken)
* kinderen geboren in 2000 en vroeger * trainingen : maandag van 18u tot 19u30 en de woensdag van 16u tot 17u30 * in de sporthal van ninove * 4 gratis proeflessen
om de week of twee weken speel ik een volleybalmatch
mijn eerste match was op 08-09 tegen gavere zijn we gewonnen met 4-1 de tweede match was op 15-09 tegen steenhuize zijn we gewonnen met 3-2 de derde match was op 06-10 tegen wetteren zijn we gewonnen met 3-2 de vierde match was op 13-10 tegen zulte zijn we gewonnen met 5-0 de vijfde match was op 20-10 tegen kruishoutem zijn we verloren met 1-4 de zesde match was op 03-11 tegen mevoc c zijn we verloren met 1-4 de zevende match was op 10-11 tegen mevoc a zijn we verloren met 2-3 als we geen match spelen dan spelen we een oefenwedstrijd !
als je meer van mijn ploeg wil weten neem dan een kijkje op de site : www.mevocmeerbeke.be !!!
mijn ploeg heet mevoc B .
kom ook eens een kijkje nemen hoe we het doen en eventueel speel jij in de kortste keren ook mee !!!
we hebben een orientatieloop in de gavers gedaan eerst kregen we uitleg over de werking van het kompas en kregen een klein toetsje dan mochten we eindelijk gaan we kregen allemaal vragen en iedere keer als we het hadden kregen we een letter als we alles hadden gevonden kregen we een raar woord ik had het woord geraden het was oliebollen
na de middag mochten we zelf van die nietjesmachienen zoeken we moesten de vijver rond en we zijn drie koeien tegengekomen dat was eerst eens schrikken maar er liep een meneer bij en wij passeerde de koeien en die koeien gingen voor ons op kant we zijn veel oude mensen tegengekomen ik was ook eens in de voormiddag gevallen mijn broek hangde vol modder het was eens iets anders dan dan achter de schoolbanken te zitten !!!
het laatste was zeer leuk en wie weet doen we dit nog eens tot de volgende keer !!!
Vandaag 4 oktober is het werelddierendag alle dieren worden vandaag extra verwent dat moet altijd maar deze dag moet u dier extra extra verwent worden !!!
ik ga het hebben over een Cavalier King Charles
het zijn z'on mooie beesten ze kijken soms droevig maar dat is normaal als je het mij vraagt koop ik er wel honderd ze zijn zo lief , zo mooi , zo speels . dat moet je in huis hebben !!! ik heb z'on hond thuis het vraagt wel wat kam werk want als ze/hij eet dan hangen de oren vol eten en nadien komen er dan stropen want ze hebben mooie en lange oren op de foto dat daar liks vanboven staat dat is mijn hond !
en dit is een beetje uitleg over een cavalier king charles !!!
we moeten zelf een verhaal schrijven je kon kiezen tussen orientatieloop interscholencros en fata morgana daarmee kon je in het alo-krantje staan maar ik neem het over film daarmee kun je een mooie prijs winnen ik ga nu nog wat verder schrijven
Op dinsdag 5 oktober worden wereldwijd de leerkrachten in de bloemetjes gezet. De basisboodschap is overal dezelfde "Wij waarderen u". Op internationaal vlak gaat deze actie uit van Unesco. In Vlaanderen wordt de oproep ondersteund door de publicaties van Klasse voor leerkrachten, ouders en leerlingen. In talrijke scholen krijgen de leerkrachten een kleine verrassing. Al is een schouderklop meestal al voldoende.
Koïchiro Matsuura, directeur-generaal van Unesco: «We kunnen onze woorden van waardering voor de leerkrachten niet vaak genoeg herhalen. We appreciëren het dat u voor dit belangrijk maatschappelijk beroep gekozen hebt en dat u er blijft voor gaan, ondanks en vaak dankzij de uitdagingen die het stelt. We waarderen de initiatieven die u neemt om deuren te openen van kennis en tolerantie voor elk meisje en elke jongen. We zijn ons bewust van wat uw beroep vraagt van u, van uw verantwoordelijkheden en uw rechten. We erkennen de moeilijkheid van uw werk en het feit dat u een professionele opleiding en goede werkomstandigheden nodig hebt om uw werk goed te kunnen doen. We appreciëren de zorg die u besteedt aan kinderen met bijzondere behoeften en uw bewustzijn dat alle leerlingen individuele behoeften hebben. We waarderen uw vaardigheid om te luisteren naar uw leerlingen. We roepen iedereen ter wereld op om een manier te zoeken om die waardering op een eigen manier te uiten.»
Via de publicaties van Klasse worden in Vlaanderen een miljoen ouders, leerlingen, directies en collega's gestimuleerd en opgeroepen om op De Dag van de Leerkracht een eigen manier te zoeken om hun waardering te uiten. In tientallen scholen worden de leerkrachten verrast met een ontbijt door ouders en leerlingen. Elders zijn er feestjes of worden een aantal taken voor enkele uren door ouders en leerlingen overgenomen. Uit onderzoek blijkt hoe belangrijk "waardering" is voor een maatschappelijk beroep als dat van leerkracht. De waardering die leerkrachten krijgen van ouders, leerlingen, collega's en de brede samenleving is vaak de drijvende kracht achter hun blijvend engagement. De meeste Vlamingen erkennen dat het beroep van de leerkracht "veeleisend" is en "sterk veranderd". 80 % van de Vlamingen merken op dat "de opvoedende taak van de leerkracht groter is geworden", vooral omdat de samenleving steeds ingewikkelder wordt en omdat de ouders minder tijd aan hun kinderen kunnen besteden.
Koel de appelen af in de koelkast. Steek in iedere appel een houten brochette. Warm een mengeling op van suiker en grenadine. Wanneer deze mengeling op het punt staat te karameliseren, doopt u er de appel in. Laat het glazuur afkoelen. Geniet ervan en hap toe !
we zijn gaan schaatsen normaal kregen we een half uur les en een half uur vrij schaatsen dat was dus niet zo we kregen 50 min les en 10 min vrij schaatsen
laura was bij het vrij schaatsen gevallen op haar poep lise op haar pols en jolien heeft haar arm gebroken op het ijs
tijdens de les leerden we eerst hoe je moest rechtkomen als je valde dan moesten we leren remen en dan deden we de vis daarachter slalomde we alleen eerst en dan per twee en dan kon je eens met zoveel dat je wou !!!
het was eens leuk om van de lessen uit te glipen
maar niet voor degene dat gevallen zijn die willen niet meer zo snel op het ijs terug komen
tip voor met sinterklaas !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zwarte pieten cakejes
Een bijdrage van:
chaootje_2
Bereidingstijd:
30-60 minuten
Keuken:
Nederlands
Smaak:
Anders
Techniek:
N.v.t.
Soort gerecht:
Anders
Omschrijving
Ingrediënten
Pak cakemix voor kleine cakejes poedersuiker water kleine cake vormpjes chocoladeglazuur (van Baukje) kleine snoepjes (mini M&Ms) spuitzak met spuitmonden
Bereidingswijze
Maak en bak de cakejes zoals het beschreven staat op het pak. Terwijl de cakjes worden gebakken kan je vast de chocoladeglazuur maken. Maak nu van poedersuiker en water en papje. Het moet een klein beetje dik worden, want je moet er straks gezichten van maken. Als je de zwarte Pieten een gekleurd gezicht wilt geven doe dan in plaats van het water, limonadesiroop door de poedersuiker. Wanneer de cakejes overgoten zijn met het glazuur kan je er gezichten op maken. Ogen kan je maken door twee mini M&Ms erop te plakken.
De blokjes fruit op de spiesjes prikken, op elk vel a.folie 1spies leggen en de folie ietsje naar boven plooien(omdat het vocht in de folie zou blijven) over elke spies 1soepl.wijn ,frambozencoulis gieten bestrooien met de kokosschilfers ! de folie toeplooien en Ca.10 min.op een matig warme grill leggen !!
Een soort banane milk shake, Maar dan veel lekkerderr,, Geniet er maar vann !!
Ingrediënten
-Melk -Banaan -Suiker
Bereidingswijze
1. Maak de banaan open, en stop hem in de blender. 2. Doe 300 tot 600 ml melk in de blender. 3. Strooi wat suiker er bij. 4. zet de blender aan. 5. Loop het tot dat het er goed en dik uit ziet mixen. 6. Als je denk dat het goed is, dan verdeel je het over 2 glazen.
Serveertips
Doe over de te drankje een laagje slagroom, en doe op dat slagroom een aardbeitje!!
125 gram boter - 1 theelepel fijn geraspte sinaasappelschil - 3/4 kop witte basterdsuiker - 2 eieren - 2 koppen zelf rijzend bakmeel - 1/2 kop melk - voor glazuur : 125 gram boter - 2 koppen poedersuiker - 2 eetlepels melk - levensmiddelenkleurstoffen - diverse snoepjes en dropjes als decoratie
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrijk 12 muffinvormpjes met gesmolten boter. Klop de boter, sinaasappelschil en suiker in een kom tot een luchtige massa. Voeg al kloppend een voor een de eieren toe. Zeef het zelfrijzend bakmeel. Doe het mengsel in een grote kom en schep afwisselend het meel en de melk erdoor. Schep het mengsel in de muffinvormpjes en vul ze tot 2/3. Bak de cakejes in 20 minuten goudbruin en laat ze op een rooster afkoelen.
Bereidingswijze
Maak het glazuur : Klop de boter in een kleine kom tot een luchtige massa. Zeef de poedersuiker en klop het met de melk door de botermassa. Geef met de kleurstoffen allerlei kleurtjes aan de glazuur. Bestrijk elk cakeje met glazuur en maak met het snoepgoed gezichtjes van de cakejes.
* pak pannekoeken + de ingredienten voor de pannekoeken. * 400 gram gehakt. * 1 doos champignons. * 1 paprika. * 1 ui. * 4 teentjes knoflook. * pot yofresh. * 1 pak boursin knoflook.
Voorbereiding
Groentes schoon maken en in stukjes snijden. Pannekoekenmix klaar maken.
Bereidingswijze
Rul het gehakt met zout en peper en 2 teentjes knoflook. Voeg de groente erbij. Laat alles zachtjes pruttelen en bak dan intussen de pannekoeken. Maak een sausje van de yofresh roer er de boursin door en voeg er nog 2 teentjes knoflook bij. Als alles klaar is de pannekoek insmeren met de saus leg door over heen het gehaktprutje, rol de pannekoek op en smullen maar.
Serveertips
Je kan van alles door het gehakt heen doen, net wat je lekker vind. Sla erbij is ook erg lekker.