Foto
Zoeken in blog

Foto's
  • Al mijn foto's
  • Andere AFSers
  • Simon in Nieuw Zeeland
  • Saar in Nieuw Zeeland
  • Jonas in Argentinië
  • Joris in Ghana
  • Willekeurig Bloggen.be Blogs
    tlissewegenartje
    www.bloggen.be/tlissew
    Sara in Nieuw Zeeland
    Dagboek van Sara
    02-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op tocht...

    Hoi,

     

    Vrijdag enkele examens gedaan. SLP was wel goed, het was alleen maar arm/schouder kracht en daar ben ik nog wel goed in. Statistiek in de namiddag ging wel vlotjes, zeker voor er niets voor gedaan te hebben. Na het examen heb ik ook nog ropeskipping gegeven.

    Zaterdag was het een belangrijke match voor het Burnside Rugby team omdat het gefilmd werd voor de lokale tv. Het was ook een match dat ze een kans hadden op winnen (en die hebben ze ook gegrepen). Het was gezellig en plezant, na de match nog lang blijven hangen. ’s Avonds was er een feestje bij Matt om de overwinning van ‘the boys’ te vieren.

    Zondag in de voormiddag niet al te veel gedaan en in de namiddag ben ik voor het eerst sinds mijn eerste dag hier nog eens naar een hockeywedstrijd van Kate gaan kijken. Ze hadden gewonnen met 18-0 wat een belachelijk hoge score is. ’s Avonds hebben ik en Kate een film gezien.

    Maandag was het Queens Birthday, dit betekend dat we geen school hadden. In de voormiddag naar de gym gegaan en van die dingen. In de namiddag lekker thuis gezeten en niet gedaan.

     

    Vandaag was het ons navigatie examen in Godly Head voor Outdoor Education. We moesten kompas schieten, kaartlezen en van die dingen. Het ging wel vrij vlotjes. Morgen vertrek ik voor drie dagen op tocht in de bossen hier. We gaan naar Mount Sommers en normaal gezien zouden we die moeten kunnen beklimmen. Ik heb net mijn zak gemaakt samen met Kate. Het beloofd koud te worden, maar droog of toch tot vrijdag, hopelijk valt de regen nog mee op vrijdag.

     

    Sara x

     

    PS: Foto’s staan online.

    02-06-2009 om 13:03 geschreven door Sara  


    28-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.40 hour famine!

    Hoi,

     

    Vorige week dinsdag hebben  we met SLP een hoogte parcours gedaan. Daar zaten wel enkele leuke activiteiten tussen. Van op een platform naar een trapeze springen of ‘the flying kiwi’ (hierbij hang iedereen vast aan 1 touw en dat touw hangt ergens in een boom. Een iemand loopt de ene kant uit en al de rest loopt de andere kant uit en dan vliegt die ene persoon de lucht in). Dit was ook om de klas sfeer te vergroten.

    Woensdag was het een gewone schooldag en na school heb ik mijn eerste badminton wedstrijd gespeeld. Ik zit in een nogal lage categorie en ik had met 21-2 gewonnen (en die 2 punten kwamen omdat ik mijn opslag gemist had). ’s Avonds hadden we een gezellige filmavond en was Heide (Finland) en een hoop andere kiwi’s blijven slapen. Dat was wel fijn.

    Donderdag was het een pedagogische studiedag. In de voormiddag samen gezellig ontbijten. Gilly was ook nog langsgekomen omdat ze een beetje problemen had met statistiek (en we hadden daar vrijdag een belangrijke test van) en dan heb ik haar maar wat geholpen. In de namiddag ben ik nog maar eens met Roland naar ’t stad gegaan om nog wat Engels te leren.

    Vrijdag was een normale dag (met een statistiek test) en ’s avonds ropeskipping, deze lessen zijn echt super tof. Vrijdag avond ben ik ook begonnen met de 40 hour famine. Dit betekend dat je iets niet kan doen 40 uur, ik heb 40 uur niet gegeten. De bedoeling is dat je dan zo veel mogelijk sponsors vindt en dit geld gaat dan naar het goede doel. ’s Avonds een beetje gaan rondrijden en Christchurch verkennen met Kate en James om mijn gedachte van eten te houden.

    Zaterdag niet al te veel gedaan behalve honger lijden. Ik ben wel gaan turnen, dit was wel goed om mijn gedachten van eten te houden. Zondag heb ik niet veel meer gedaan behalve gegeten... Lekkere pannenkoeken voor ontbijt.

    Maandag, dinsdag en woensdag waren normale schooldagen. Ik heb T-shirts binnengedaan om te laten bedrukken voor de ropeskipping en ik ben voor de rest vrij veel naar de gym gegaan.

    Vandaag was het begin van de examens (2 dagen en maar voor bepaalde vakken...) Ik had een SLP examen, namelijk de bieptest en andere sportproeven. Morgen heb ik nog meer SLP en ook nog een statistiek examen.

     

    Sara x

    28-05-2009 om 11:10 geschreven door Sara  


    18-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wacky Week

    Hoi,

     

    Deze week was het Wacky Week, we moesten ons elke dag verkleden in een nieuw thema, maandag was het beroepen, maar is had wel iets beter te doen maandag.

     

    Eindelijkwas het zo ver, stage challenge! Het was een super leuke dag! We waren de hele dag aan het roepen en zingen om onze school aan te moedigen, maar ook om andere scholen aan te moedigen omdat daar een prijs voor was. Het was ook leuk om te zien hoe alle andere scholen hun dans eruit zag. We hadden (behalve belichting) alle prijzen gewonnen waar we voor gingen. Wij hebben de awards voor stagecrew, set, make-up, kleding, ... (hier kon meer dan één school in winnen) Maar we hebben ook de twee belangrijkste prijzen gewonnen, namelijk de spirit award, dit was voor het aanmoedigen van de andere scholen, vriendelijkheid onder elkaar, ... En dan natuurlijk de over all prijs. Dat was wel super! Iedereen begon te gillen enzo toen ze zeiden dat we gewonnen hadden!

     

    Dinsdag was het tijd om terug gewoon naar school te gaan, maar iedereen was nog super blij dat we stage challenge gewonnen hadden! Dinsdag was het thema Past/Future. Ik had me verkleed in een jaren 80 meisje.

    Woensdag was het thema monocolour, geel was mijn kleur. Donderdag begonnen met pannenkoeken en samen verkleden. Het thema was piraten, cowboys en indianen. Ik was de beste piraat ooit. Volledig met en zwaars, message in a bottle/rum fles en houten been! ’s Middags lekker souvlaki gegeten voor lunch. Vrijdag, laatste dag van wacky week. Het thema was in je wildste dromen. Ik was verkleed als een jongen. Na school nog wat ropeskipping les gegeven.

     

    Zaterdag was het een rustige dag, hoofdzakelijk voor mijn Engels examen geleerd. In de namiddag gaan turnen. ’s Avonds hebben we met AFS de gondola (eitjes van op skivakantie) genomen en daarna allemaal gezellig ‘fish and chips’ gegeten en een filmgezien. Zondag ben ik eerst een cadeautje voor een zeer niet belangrijke jongen gaan kopen (ja Simon dat ben jij) en dan naar het stad gegaan om met Roland nog wat meer te leren voor het examen.

     

    Vandaag was het een normale schooldag. Morgen gaan we met SLP een touwenparcours doen. Hopelijk regent het niet te hard en is het plezant.

     

    Sara x

    18-05-2009 om 11:29 geschreven door Sara  


    10-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Druk, druk, druk, ...

    Hoi,

     

    Het is hier nogal druk geweest, maar morgen is het gedaan met de drukte! Stage Challenge heeft zo ongeveer mijn vorige twee weken over genomen, maar morgen is het de grote dag! Hopelijk winnen we!

     

    Maar beginnen bij het begin! Vrijdag lang, lang geleden, toen het nog vakantie was, gaan repeteren voor Stage Challenge. ’s Avonds gaan schaatsen met de andere AFS’ers. Was wel gezellig! Het was ook wel grappig om degene die nog nooit geschaatst hadden te zien vallen... ’s Avonds dan allemaal samen ergens blijven slapen. De volgende ochtend zeer vroeg was het ANZAC-service. Dit is een herinneringservice voor alle Australische en Nieuw-Zeelandse gesneuvelden in alle oorlogen. Ik moest een soort bloemenkrans op het monument gaan leggen. Ze hadden mij gevraagd omdat ik van Vlaanderen ben en ‘In Flanders fields were the poppies blow’. Poppies/Klaprozen zijn het logo voor ANZAC.

    Zondag ben ik begonnen met studeren voor het examen Engels dat ik ergens in juni ga doen.

    De volgende week was de eerste week terug school. Elke dag na school repetitie voor stage challenge en soms nog in de middag. Vrijdag na school ben ik terug begonnen met ropeskipping lessen. Zaterdag was het van 9 tot 5 stage challenge repetitie. ’s Avonds was er een feestje, we moesten verkleed gaan als onze favoriete sportheld. Ik was verkleed als Justine en Kim. Zondag was het een rustige relaxdag. ‘s Avonds was er een gigantisch saaie en nutteloze AFS vergadering.

    Deze week was het nog drukker! Nog steeds Stage Challenge elke dag na school, maar nu ook elke assembly voor school. Dit betekend veel vroeger opstaan omdat we op tijd op school moesten zijn om onze outfit aan te doen enzo. Dinsdag moest ik de veldloop lopen van school voor SLP. Omdat ik bij de eerste 20 was van de laatste 3 jaar mag ik naar de Canterbury veldloop (Provinciale veldloop). Er waren maar 21 meisjes dus het was niet zo erg moeilijk om bij de eerste 20 te zijn. Vrijdag terug ropeskipping les gegeven. Gisteren weer een hele dag generale repetitie voor stage challenge. We hebben ook een optreden voor de ouders gegeven. ’s Avonds ben ik gaan turnen, ik ga binnen enkele weken een recreatieve wedstrijd doen met de school. Het was wel eens leuk om nog eens te gaan turnen. Vandaag een vrij drukke zondag. Eerst (in de regen) naar de hockey van de Burnside jongens gaan kijken, dan gaan shoppen voor T-shirts voor de ropeskipping, dan cupcakes gemaakt voor morgen en dan ’s avonds naar een film gaan zien. Het was een Duitse film,was wel een goede film. Het was in een zaal met elf zetels, lekker gezellig.

     

    Hopelijk doen we het goed morgen op Stage Challenge. Er staan nog veel nieuwe foto’s online en hopelijk komen de Stage Challenge foto’s ook snel.

     

    Sara x

    10-05-2009 om 12:49 geschreven door Sara  


    23-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantie! Auckland - Hawke's Bay - Wellington!

    Donderdag 23 april 2009

     

    Hoi,

     

    Het is een lange tijd geleden dat ik nog heb kunnen schrijven omdat ik op vakantie was de laatste 2 weken.

     

    Zondag (lang, lang geleden) was het AFS meeting. Ik en Morgane hebben die dag een presentatie over België ineen gestoken en die dan ’s avonds gepresenteerd. Het was een goede presentatie!

     

    Dan had ik nog 4 dagen school. Maandag had ik klimmen met P.E. op een klimmuur. Ik had een van de hoogste scores met nog enkele anderen. Voor de rest was het een normale week. Ik heb mijn vakken nog een beetje veranderd, ik zit terug in Outdoor Education in plaats van Calculus.

     

    Vrijdag was het geen school want het was goede vrijdag. Vrijdag heb ik mijn zak gepakt en dan vrijdag namiddag ben ik naar Auckland vertrokken. Ik ben dan van Auckland naar Wellington gereisd met onderweg af en toe te stoppen. Dit was met de familie van Kate. (Wendy haar zus, schoonbroer en hun kinderen) Dit was echt super leuk.

    De eerste dag in Auckland hebben we de skytower beklommen en hebben we Auckland in het algemeen een beetje verkend. De dag daarna zijn we naar de Royal Eastershow gegaan. Dit is een soort van kermis met als basis thema landbouw, er zijn verschillende wedstrijden voor het mooiste schaap en dergelijke. ’s Avonds zijn we in het Belgian Beer Cafe gaan eten. Maandag zijn we naar ‘Rainbows End’ gegaan. Dit is een attractie park zoals six flags maar dan veel kleiner!

    Dinsdag zijn we via de Coromandel Peninsula naar Mount Manganui gegaan. Dit was een mooie rit. Ik was wel een beetje ziek in de auto. Volgende dag zijn we van Mount Manganui naar Hastings (in Hawke’s Bay) gegaan. Dis was gelukkig een beetje korter. We zijn halverwege aan de Huka Falls gestopt. Dit is een supermooie waterval met super veel water op dezelfde moment.

    Donderdag zijn we dan een beetje gaan rondkijken in Hawke’s Bay, naar een uizicht gereden en naar de Art Deco in Napier gaan kijken. Volgende dag een beetje gaan shoppen en lekker gaan lunchen. Vrijdag zijn we van Hastings naar Wellington gereden. Onderweg zijn we ergens gestopt waar ze allemaal typisch en speciale Nieuw-Zeelandse vogels hadden. De vogels waren vrij moeilijk te vinden, zelfs in hun kooien.

     

    ’s Avonds aangekomen in Wellington bij de broer van Wendy. Kate was daar al op mij aan het wachten. De andere familie ging ergens anders blijven slapen. Dan was het tijd voor enkele dagen Wellington met Kate.

    Eerste dag zijn we naar het informatiebureau gegaan en zijn we een beetje informatie gaan verzamelen wat we wilde doen. De eerste dag hebben we Wellington vooral verkend en een beetje geshopt. We zijn ook naar Te Papa gegaan. Een museum over Nieuw-Zeeland. De volgende dag zijn we naar een klein kerkje gaan kijken, hebben we een rondleiding door het parlementsgebouw genomen en hebben we een ritje in de Calbe Car gemaakt. Het was nogal regenachtig dus het zicht van op het uitzichtspunt was vrij zwak. We zijn snel langs de Botnical Gardens gegaan maar door de regen was dat niet zo’n goed idee. Dinsdag zijn we naar een winkel gegaan waar ze alleen maar Nederlandse producten hebben (zoals drop, kaas en dergelijke). En dan in de namiddag zijn we gaan shoppen in de Dress Smart, dit is een outlet shoppingcenter.

    Woensdag zijn we in de voormiddag naar de Weta Cave gegaan. Dit is een bedrijf dat special effects enzo doet voor films zoals Lord Of The Rings en Narnia. Het was vrij klein en ze hadden een film maar dat was volzet. Het was wel super interessant om al die dingen te zien. ’s Middags zijn ik en Kate terug gevlogen naar Christchurch. Toen we hier terug waren was dan eindelijk het postpakket voor Jono en Kate aangekomen. Een van de blikjes bier was ontploft en daarom duurde het wat langer (zie foto’s!). ’s Avonds zijn we naar een benefiet voor Jono zijn hockey gegaan. Lekker pizza’s gaan eten.

    Vandaag was het een beetje rustiger. In de voormiddag naar de fitness gegaan, in de namiddag met Kate, Abbey, Emma en Gilly een koffie gaan drinken. Ik ben met Kate ook snel een nieuwe MP3-speler gaan kopen want mijn oude MP3-speler heeft het opgegeven. Ook nog met Gilly njaar de Gym gegaan naar een step klas.

     

    Morgenvroeg gaan repeteren voor stage challenge en dan ’s avonds gaan ijsschaatsen met AFS. De volgende ochtend (6 uur!) is er een herdenkins service voor iets in de tweede wereldoorlog. Ze hebben gevraagd of ik een riet wil gaan leggen aangezien ik van Vlaanderen ben en ‘in Flanders fields where the poppies blow...’.

     

    Sara x

    23-04-2009 om 12:40 geschreven door Sara  


    04-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rugby

    Hoi,

     

    Een zeer normale schoolweek. Niet echt veel speciale dingen gebeurd. Nog wat voor stage challenge geoefend. Ik ben ook met de aardrijkskunde leerkracht gaan praten en ik mag mee met de trip naar Australië in juli. Dus op mijn verjaardag ben ik te vinden in Australië!

     

    Gisteren ben ik ook nog naar de rugby gegaan. Crusaders, het team hier in Canterbury (Christchurch) tegen de Bulls, een team van Zuid-Afrika. Heide, een nieuwe AFS student van Finland was ook gekomen. De opening is iets met paarden, wel tof om te zien. Het was ook een goede match dus dat was ook wel fijn!

     

    Vandaag met Charles(Frankrijk), Roland(Swiss), Anais(Swiss) naar ‘t stad geweest. Beetje onnozel zitten doen in de zon!

     

    Morgen moeten Morgane en ik België voorstellen op de AFS meeting. We gaan onze presentatie morgen maken. Hopelijk valt het een beetje mee.

     

    Sara x

    04-04-2009 om 11:11 geschreven door Sara  


    28-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PE trip en Golf

    Hoi,

     

    Het was een zeer plezante week. Maar 2 dagen school, 2 dagen op een PE trip en dan een pedagogische studiedag!

     

    Maandag was een doodnormale dag. Tijdens de middag een beetje oefenen voor stage challenge. ’s Avonds mijn zak maken voor op de climbingtrip. Veel te vroeg opstaan om op tijd op school te zijn om naar Castle Hill te rijden. We hadden super veel geluk met het weer. Het was een super mooie dag. Soms zelfs een beetje té warm. Ik heb enkele leuke routes geklommen. Het was echt een superdag! We hebben in een jeugdherberg geslapen. Maar mijn groep had geluk. Wij kregen de luxueuze kamer met onze eigen douche en keuken. We moesten ons eten zelf maken. ’s Avonds was er nog een korte quiz.

    De volgende dag moesten we nog veel vroeger opstaan om naar Rapaki rock te gaan. Dat is op de Port Hills en dat is aan de rand van Christchurch, slecht 20 minuutjes van onze school. Dit was een heel ander soort steen en totaal anders om te beklimmen. Het was toch nog steeds een super leuke dag. ’s Avonds een lekker warm bad gepakt, want je spieren worden wel stijf van zoveel te klimmen.

    Donderdag in de voormiddag was er een commontest statistiek. Dat is een test voor alle klassen om te zien of iedereen ongeveer op hetzelfde niveau zit. Voor de rest was het een normale dag. In de namiddag naar de gym gegaan met Abbey. ’s Avonds een warme chocomelk gaan drinken met enkele vriendinnen.

    De volgende dag ben ik gaan golfen, echt golfen! Dat was wel leuk! En ik heb vaak naast de al geslagen, maar al bij al viel het nog wel mee voor de eerste keer. Ik heb geen ballen in het water of in de parking geslagen... ’s Avonds ben ik bij Anaïs een film gaan zien.

    Gistere was een vrij rustige dat. In de voormiddag ben ik naar de gym geweest en in de namiddag met Kate naar ’t stad gegaan om een film te gaan huren enzo.

    Vandaag nog niet al te veel gedaan.

     

    Foto’s staan op mijn picasa!

     

    Sara x

     

    28-03-2009 om 23:59 geschreven door Sara  


    22-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste keer Touch

    Hoi,

     

    Het is officieel het einde van de zomer hier en die zomersporten zijn aan het afronden en de wintersporten beginnen.

     

    Woensdag voor de laatste keer touch gespeeld. Weeral verloren, maar we minste een half team omdat enkele naar een concert van Coldplay in Auckland waren.

    Donderdag was het de Ashburton exchange. Dit is een uitwisseling met de middelbare school van Ashburton. Sommige teams gaan naar Ashburton andere komen naar onze school. Ik ben naar Ashburton gegaan met het touchteam. We hebben mixt gespeeld. Dat is wel leuk, het tempo ligt dan veel hoger. ’s Avonds was het trials voor het badmintonteam. Er zijn verschillende teams en de trials zijn alleen maar om te zien in welk team je terecht gaat komen. Ik heb niet goed gespeeld. Het was nogal lang geleden sinds ik een badmintonraket had vastgehouden en de badminton raket waar ik het meeste mee heb gespeeld was zeer slecht. Ik zal waarschijnlijk een goedkoop raketje moeten kopen als ik hier wil spelen.

    Vrijdag was een gewone rustige schooldag. ’s Avonds zijn er een paar vrienden langs gekomen en daarna zijn we gaan longboarden.

    Gistere was een zeer rustige dag. Naar de gym geweest en voor de rest wat opgeruimd. ’s Avonds was er een feestje bij Kelsey. Dat was nog wel leuk. Vandaag was het een even rustige dag als gisteren. Lekker veel tv kijken en niet buitenkomen want het is gigantisch aan het regen.

     

    Sara x

    22-03-2009 om 06:36 geschreven door Sara  


    17-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Akaroa en Wild Food Festival

    Hoi,

     

    De drukte is een beetje verminderd omdat ik ben moeten stoppen met de ropeskipping lessen. Hopelijk kan ik er terug mee beginnen deze week of na stage challenge. Er zijn niet zo veel sportzalen op school en stage challenge krijgt voorrang op mij. Ik vind het wel jammer, maar ik zal het positieve er maar van inzien, meer tijd voor mij om voor stage challenge te oefenen.

     

    Vorige week woensdag begonnen met oefenen voor stage challenge. Het ziet er wel leuk uit. Moeilijk, de meeste mensen hebben ballet of andere dansen gedaan. In de namiddag hadden we een regenachtige touchgame. Weeral verloren... En deze keer had ik geen try gescoord, jammer.

    Donderdag was een gewone schooldag, tijdens de middag een longboard (soort skateboard) gaan kopen. Vrijdag was het de New Zealand History fieldtrip naar Akaroa. Dit was leuk en super interessant. Behalve geschiedenis hebben we ook cake en ‘fish and chips’ gegeten. Hmmm! ’s Avonds een beetje gaan longboarden met al de andere longboarders. Het is toch een handig vervoermiddel. Ik moet nog wel een beetje oefenen, maar het gaan toch veel beter dan ik verwacht had!

     

    Zaterdag samen met Anais (Swiss) en haar hostzus en hostvader naar het Wild Food Festival gegaan. Dit is aan de Westcoast. 3 uur heen en 3 uur terug. Het was wel super leuk. Bijna iedereen is verkleed als verschillende dingen. Het eten is zeer speciaal, van een wafel tot wormen en testikels. Het was wel super leuk. Het is moeilijk uit te leggen, maar er zijn véél foto’s op mijn picasa te vinden! ’s Avonds was er een feestje bij Alex (NZ).

    Zondag lekker lang uitgeslapen want zaterdag was een lange dag. In de namiddag een beetje gaan shoppen en langs Anais gegaan om foto’s uit te wisselen.

     

    Maandag was een doodgewone schooldag. Tijdens de middag nog wat meer geoefend voor Stage Challenge. ’s Avonds was het de laatste das summerhockey dus ook mijn laatste dag werk. Vandaag was een andere normale dag. We spelen een super leuk liedje met de band dus dat was wel leuk.

     

    Ik was een sjaal aan het breien en die is af. De eerste keer ooit dat ik breiwerk heb afgewerkt! Het is echt een mooie sjaal, al zeg ik het zelf.

    Ik heb donderdag badminton trials. Hopelijk kan ik nog op een pluim kloppen na meer dan 6 maand... Enja met al die Aziaten hier weet je nooit.

     

    Sara x

    17-03-2009 om 08:38 geschreven door Sara  


    10-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.School = Drukte...
    Hoi,

     

    Met mij gaat nog altijd alles perfect! Nu school terug begonnen is begint het hier weer drukker te worden. Sport hier, muziek daar en ga zo maar door!

     

    Vorige week zondag was er een zeer saaie AFS-meeting. De algemene vergadering, er waren wel veel Belgen... Morgane (Waalse) en haar ouders waren er, 2 studenten die naar België op uitwisseling zijn geweest, 2 studenten die op uitwisseling naar België gaan (Kate en Abbey) en ik!

    Maandag was het dan eindelijk (na de derde keer uitgesteld te zijn geweest) athleticsday op school. Er hangt een rustig sfeertje over school dan. ’s Avonds terug in de hockeyclub werken. Woensdag was er touch (ik heb terug een try gesoord maar we hebben wel verloren...) ’s Avonds was het ook de verjaardag van Wendy’s vader en zijn we ergens gaan eten met de familie. Voor de rest nog wat meer school. Voor NZ history op vrijdag moest ik cake maken. Ik heb Anneleen haar super heerlijke Weense chocolade taart gemaakt, hmm!

    Vrijdag avond gewoon een beetje rondgehangen op de parking van New World (Colruyt van hier). Bijna iedereen heeft hier een longboard (een lang skateboard), echt super leuk om te doen! Zaterdag ben ik naar de bibliotheek van de universiteit gegaan om wat opzoek werk te doen voor geschiedenis. Zondag is alle familie op bezoek geweest en in de namiddag ben ik met Anais (Swiss) wat gaan rondhangen en muziek uitwisselen.

     

    Voor de rest gaat alles goed. 2 keer per week trompet, één keer les en één keer concertband. De ropeskipping lessen gaan ook goed. Ik ga meedoen aan stage challange, dit is een soort van toneel maar er wordt niet in gepraat alleen maar gedanst. Ik probeer nog mee te doen met enkele andere sporten en van die zaken.

     

    Sara x

    10-03-2009 om 10:16 geschreven door Sara  


    28-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ropeskipping en cricket!

    Hoi,

     

    Het was een super week! Maandag begonnen met in de senior assembly mijn ropeskipping kunsten te laten zien. Iedereen was echt super verrast dat ik dat bedoelde met ropeskipping. Ik heb de hele week complimentjes gekregen van leerlingen, maar ook van leerkrachten! Maandag avond terug gaan werken in de hockeyclub.

    Dinsdag was het South assembly (mijn vroegere ‘division’). Mijn eerste les in de schoolband. Ik was een beetje verloren tussen alle instrumenten, volgende week beter! Voor de rest was het een vrij normale dag.

    Woensdag begonnen met de North assembly (de laatste assembly). Het was ook ‘wear pink, stop bullying’ dag. Echt super grappig! Iedereen met roze T-shirts, broeken, slippers, haarbanden, oude trainingspakken, strakke leggings, ... In de namiddag Touch. Deze keer hebben gewonnen met 9-0. Ik heb zelfs een try gescoord. ’s Avonds ben ik met Wendy, Gary en Anais (Swiss) naar de cricket gaan kijken! India vs New Zealand. NZ heeft gewonnen! Ik begin cricket nu eindelijk te begrijpen dus het was wel plezant.

    Donderdag had ik mijn ropeskipping meeting tijdens de lunchpauze. Er waren rond de 30 studente van alle jaren. Dus vanaf volgende week begin ik op maandag en donderdag met ropeskippingles. Na school was er een BBQ georganiseerd voor alle internationale studenten. Dat was wel gezellig. ’s Avonds ben ik nog met Kate haar GSM gaan laten maken. Toen we terug wilde vertrekken wilde de auto niet meer starten. Er was blijkbaar iets mis met de batterij.

    Vrijdag was het een rustige plezante schooldag met leuke spelletjes tijden de lunchpauze. ’s Avonds naar de bibliotheek in ’t stad gegaan omdat ik 2 taken heb waarvoor ik serieus wat moet opzoeken. Er waren ook nog 2 vrienden van Wendy en Gary komen eten.

    Vandaag ben ik in de voormiddag naar de gym gegaan en voor de rest ene beetje aan het relaxen.

     

    Ik ben wel benieuwd hoe de ropeskipping lessen gaan meevallen hopelijk loopt dat allemaal zeer vlotjes!

     

    Sara x

     

    PS: Foto’s van ropeskipping, pinkday en cricket staan online!

    28-02-2009 om 03:21 geschreven door Sara  


    22-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van alle sporten door elkaar.

    Hoi,

     

    Deze week ging vrij snel voorbij, eindelijk weet ik waar al mijn klassen zijn en wie er in mijn klas zit. Ik heb toch nog een vak veranderd. Outdoor Education is nu Calculus. Ik vond Outdoor Ed niet zo leuk. Calculus is ok, ik heb alleen de slechtste leerkracht van de hele school denk ik. Het enige vak waar ik blij ben dat het alleen maar herhaling is.

    Maandagavond terug gaan werken in de hockeyclub.

    Woensdag was het ‘swimmingsports day’. Iedereen die wilde racen kon meedoen. Ik moest helpen omdat ik in SLP zit.

    Donderdag was het ‘athletics day’. Zelfde systeem, iedereen die wilde meedoen in één van de onderdelen van atletiek kon zich inschrijven en meedoen. Ik moest weeral helpen. Vrijdag zou normaal gezien ook atletiek moeten geweest zijn, maar dat is verplaats naar volgende week door de regen.

    Mijn trompetleerkracht heeft gevraagd of ik in de band wil spelen en ik heb maar ja gezegd. Ik weet niet goed wat ik ervan moet verwachten maar hopelijk valt dat allemaal goed mee!

    Woensdagnamiddag had ik mijn eerste touch wedstrijd. Ik kende de regels nog niet volledig dus de eerste helft was vrij verwarrend. Maar in de tweede helft begon ik het door te krijgen. Touch is een sport dat ze puur voor plezier spelen op school, dus ze trainen hier niet voor. De wedstrijden zijn wel tegen andere scholen.

    Donderdagmiddag in een van de sportzalen op school gaan trainen voor mijn demoke ropeskipping op de assemblies. Ik ga hier op school ropeskipping lessen geven (als er mensen geïnteresseerd zijn).

    Vrijdag na school scones gemaakt met Kate en James.

     

    Zaterdag was een vrij rustig dagje. In de namiddag een beetje gaan shoppen met Kate. Ik heb de warmste sloeffen gekocht! Zalig! Zaterdagavond zijn Gilly en Abbey nog eventjes langs gekomen.

    Vandaag was het eindelijk nog eens een zonnige dag. In de voormiddag naar de gym gegaan en nog een beetje voor mij ropeskipping geoefend. En dan ben ik in de namiddag met Kate, James en Billy naar ’t stad gegaan, nog een beetje meer shoppen en daarna ‘fish and chips’ gaan eten op het strand.

     

    Ik ben een beetje zenuwachtig voor al dat ropeskipping lesgeven, maar hopelijk valt dat allemaal wel mee en zijn er genoeg geïnteresseerden!

     

    Sara x

    22-02-2009 om 07:59 geschreven door Sara  


    15-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Year 13 Study is awesome!

    Hoi,

     

    School gaat rustig zijn gangetje. Ik heb design verwisseld met New Zealand History. We hebben daar echt een super goede leerkracht voor en aangezien dat we dat vrijdag het laatste uur hebben is het cakeday! Dit is er voor te zorgen dat er toch nog mensen komen. (spijbelen is hier te gemakkelijk...) Ik ga waarschijnlijk ook outdoor education veranderen, maar ik weet nog niet goed naar wat.

    Studie dit jaar is echt suuuuper plezant. We kunnen naar huis gaan en doen wat we willen of rondhangen in de ‘common room’ , een zaal alleen voor de year 13 studenten.

    Ik heb mij ingeschreven voor Touch Rugby en voor de sleecties voor het badminton team. Maar ik weet niet of ik wel goed genoeg ben, met al die Aziaten hier weet je nooit. Ik ga binnen een week ook beginnen met ropeskipping lessen. Ik moet de week na volgende week in de assemblies ropeskipping gaan voorstellen.

    Gistere was een vrij saaie dag. Naar de kapper geweest en mijn haar gekleurd. De bedoeling was dat het weer zo’n beetje oranje werd, maar het is gewoon donkerbruin. Nog wel sava.

     ’s Avonds was het pokernight. We hebben ook een beetje singstar gezongen en naar the notebook gekeken.

     

    Sara x

     

    15-02-2009 om 02:37 geschreven door Sara  


    10-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honeymoon Bay en de eerste schooldagen

    Hoi,

     

    Vorige week maandag was officieel de laatste dag van de vakantie. En ik heb er dan maar goed gebruik van gemaakt om niets te doen. Naar de bib om boeken te gaan uitlenen voor in Honeymoon Bay en in de namiddag zijn er allemaal vrienden langsgekomen.

    De volgende dag was het de ‘eerste’ dag school. We moesten om 10 uur op school zijn om naar een speech van de directeur te luisteren, informatie krijgen over de echte eerste schooldag, onze vakken voor dit jaar kiezen en de foto voor de studentenkaart laten trekken. Ik heb voor SLP, Outdoor education (kajakken, navigeren in het bos en bergbeklimmen), P.E., Design en Statistiek gekozen, maar het zou kunnen dat ik misschien toch nog een van de vakken ga veranderen. In de namiddag nog wat meer genoten van het feit dat we eigenlijk nog wat meer vakantie hebben.

     

    Woensdag moest ik in de voormiddag mijn zak pakken om dan in de namiddag naar Honeymoon Bay te vertrekken. Na 5 uur in de auto zitten waren we daar dan eindelijk aangekomen. Het is super dicht bij het Abel Tasman nationaal park en het is daar super mooi. Zij hebben daar letterlijk een huis op het strand, afgelegen van al de rest. (Hun huis is gebruikt voor een kalender van ‘NZ Beaches’) Andrew en 2 vrienden waren daar al enkele dagen. In de avond hebben we gepokerd en bescheiden als ik ben wil ik eventjes vermelden dat ik gewonnen heb.

    De volgende dag was een prachtige dag om het daar een beetje te verkennen, op het strand een boekje lezen en te kajakken. Het is daar echt prachtig! De dag erna hebben we de aquataxi genomen, een soort speedboot. Gemakkelijk om alles te verkennen. We zijn langst split-apple rock gevaren (foto’s voor meer info) en langst een zeehondenkolonie. Er zijn daar veel kleine eilanden. De boot brengt je ook in het nationale park. We zijn ergens gestopt en dan in een lodge iets gaan eten en dan terug. Trudy, een vriendin van Wendy, is ’s avonds langsgekomen omdat zij vrij dichtbij woont. Zij had ook een boot en ze heeft die meegebracht. ’s Avonds nog wat mee gekaart en dan veel te laat gaan slapen. De bedoeling was om er vroeg in te liggen om fris en monter de volgende dag te gaan vissen.

    De volgende dag toch om half 5 opgestaan om te gaan vissen (met de boot van Trudy). Eigenlijk is vissen zo slecht nog niet (als je veel vis vangt). Ik was de eerste om een vis te vangen, maar jammer genoeg moeste we die terug gooien. Het was een klein haaitje (iets meer dan een halve meter). Maar daarna begonnen de andere vissen ook te bijten, om weer eens bescheiden te blijven: ik heb de meeste vissen gevangen. Rond 10 uur terug naar ‘the bay’  om een beetje te relaxen. In de voormiddag zijn ik en Kate ook nog naar split-apple rock gekajakt. En dan erop geklommen en dergelijke. We hebben foto’s getrokken met een wegwerptoestelletje dat je kan gebruiken onderwater, hopelijk kan ik die foto’s online zetten. Dat was wel heel leuk. In de namiddag hebben we een onze rust op het strand ingehaald van de vroege visochtend. Ik ben ook nog naar Braker Bay gezwommen. Niet zo ver maar toch eventjes zwemmen. Wendy haar ouders zijn ons komen bezoeken en ’s avonds zijn er vrienden van Gary langsgekomen die in de buurt wonen. Kate en ik zijn ’s nachts nog voor een korte nachtzwem gegaan.

    De volgende dag was het tijd om alles op te ruimen en terug naar huis te gaan.

     

    Gistere was het dan zo ver. De eerste dag school van 2009! We begonnen wel pas om 11 uur. Om nog maar eventjes te bewijzen dat de school hier echt te gemakkelijk is. Rustig er in komen. ’s Avonds ben ik in de cafetaria van de hockeyclub gaan werken. Echt een saai jobje, er komen amper mensen iets kopen en het ik moet er de hele avond werken. Maarja, het is tenminste iets.

    Vandaag was het de eerste volledig dag. Voor de meeste vakken hebben we niet al te veel gedaan. Voor outdoor ed. zijn we direct met het kajakken begonnen. Het was natuurlijk geen goede dag vandaag en een gigantisch openluchtzwembad wordt echt niet zo warm. Het eerste wat we deden was leren uit de kajak kruipen als je kajak omsloeg. Natuurlijk word je daarbij helemaal nat. Brrr! Voor de rest gaat alles hier weer rustig zijn gewone gangetje.

     

    Sara x

    10-02-2009 om 08:55 geschreven door Sara  


    01-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het einde van de vakantie nadert...
     

    Hoi,

     

    Morgen is mijn laatste dag vakantie hier in Christchurch, dinsdag moet ik een uurtje naar school om de foto voor mijn studentenkaart te laten trekken en mijn boeken te gaan ophalen. Woensdag vertrek ik dan naar Honeymoon Bay, in het noorden van het Zuid-eiland. En dan volgende week maandag is het zo ver. Eerste schooldag van 2009.

     

    Maar wat heb ik zoal gedaan de laatste dagen. Veel naar ’t stad gegaan om naar de ‘buskers’ te gaan kijken (straattheater/circus). Naar het strand gegaan of mensen uitnodigen en hier rond het zwembad hangen. Gaan bowlen, veel films zien...

     

    Maandag is Amalie (Denemarken) voor een week naar hier gekomen. We zijn eens gaan klimmen in de clip ’n climb. Het is niet zoals een gewone klimmuur. Niemand moet beveiligen en de muur is ook totaal niet te vergelijken met een klimmuur. Er zijn verschillende soorten muur en er is ook een ‘leap of faith’ en dan moet je naar een trapeze springen, dat was wel leuk. Wij zijn vooral naar Buskers gaan kijken. ’s Avonds waren er speciale 18+ buskers. Super grappig! Het was meer stand-up comedy met enkele stunts tussen. (Ja Simon, word maar jaloers!) Dat was echt super goed en grappig! Voor de rest waren er nog enkele mensen die ‘feestjes’ gaven. Het was meer gewoon enkele mensen uitnodigen en gezellig rondhangen.

     

    Voor de rest ga ik af en toe eens zwemmen of naar ‘aerobicslessen’. Vandaag had ik gratis pruimen gekregen om dat de instructor te veel pruimen had. Heb ik maar snel confituur van gemaakt.

     

    Sara x

    01-02-2009 om 04:25 geschreven door Sara  


    20-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantie in het zuiden... Deel 2

    Hoi,

     

    Dus... Ik ben op vakantie geweest.

    En we waren op weg naar Invercargill. Een vrij saaie en lange rit. Het weer was natuurlijk weeral schitterend... Als we in de auto zitten was het niet aan het regen. Toen we aankwamen in Invercargill zijn we naar de dienst voor toerisme gegaan. Wendy en Gary gingen zoeken naar informatie en dergelijke en Kate en ik gingen spelen in de fontein want iemand had daar schuim in gedaan. Tussen alle kleine kindjes, echt grappig! Wij zijn alles gaan klaarzetten op de camping en dan zijn we voor verkenning naar het Invercargill-city gegaan, één van de grotere steden van Nieuw-Zeeland. Alle gebouwen hebben dezelfde stijl.

    De volgende dag waren we van plan om naar Stewart Island te gaan. Een klein eiland ten zuiden van Nieuw-Zeeland. Maar aangezien de regen met bakken uit de lucht viel hebben we dat plan maar opgegeven. We zijn dan maar naar het museum van Invercargill naar de Tuatara’s gaan kijken. En in de namiddag naar Bluff, het meest zuidelijk dorpje in het Zuid-Eiland. Stirling Point, het zogenaamde meest zuidelijke punt (maar eigenlijk niet helemaal) in de regen. ’s Avonds was het tijd voor een warme douche, veel kaarten, lezen en slapen!

    De volgende dag zijn we doorgereden naar Dunedin, langst de Catlins. Een zeer mooie kust. Alleen konden we er niet al te veel van zien... Want het was aan het ... regenen! We hebben wel een zeeleeuw van heel dichtbij gezien en het echt meest zuidelijk punt van Nieuw-Zeeland! De caravan kreeg ook nog een lekke band van op de slechte wegen.

     

    Tijd voor Dunedin! De eerste dag was het tijd voor wildlife! De albatros kolonie en pinguïns. De albatrosses zijn wel speciaal om te zien ! Grote vogels met een spanwijdte van ongeveer 2 meter. De pinguïns zijn dan weer het omgekeerde, klein en schattig.

    De volgende dag was het tijd voor het totaal tegenovergestelde. De Cadbury chocolade fabriek! En om al de chocolade te verbranden was het tijd op de steilste straat te wereld te beklimmen! Fieuw, niet te onderschatten! En daarna hebben we 278 trappen beklommen, naar een super mooi uizicht over Dunedin.

    De volgende dag zijn we Larnach Castle gaan bezoeken. Het enige kasteel in Nieuw-Zeeland. Het is eigenlijk niet zo spectaculair als je het vergelijkt met alle oude kastelen die wij in België hebben! Het had ook wel een geweldig uitzicht over Dunedin en de zee. In de namiddag was het tijd voor een beetje ontspannen, lezen, kaarten, ...

    Laatste dag... Van Dunedin naar Christchurch, met enkele tussenstops. Eerste tussenstop waren de Moeraki Boulders, bollen op het strand. Vroeger dachten ze dat die bollen vanuit de ruimte kwamen, maar nu hebben ze er een ingewikkelde geologie theorie voor. Daarna was het tijd voor Omaru, een korte lunchstop. Als laatste hebben we nog vrienden van Wendy en Gary bezocht die op een boerderij wonen. Kate en ik hebben paard gereden. Alléja, toch geprobeerd. Dan nog 2 uur in de auto zitten en dan waren we terug in het mooie Christchurch!

     

    Ondertussen ben ik al meer dan een week thuis en heb ik al vanalle toffe dingen hier gedaan!

    Vorige week dinsdagben ik voor de eerste keer naar  ’t stad gefietst samen met Anais(Swiss). Daar zijn we nog enkele andere AFS’ers van op het Noord-eiland tegen gekomen. Simon, een van de andere Vlamingen, was er ook bij. Een beetje gebabbeld en dan samen iets gaan drinken. ’s Avonds wat gekaart met enkele kiwi’s. Woensdag was het een rustige dag, een beetje zwemmen en lezen. In de late namiddag met Anais iets gaan drinken in het Belgian Beer café. En dan met de fiets een beetje gaan rondtrekken in alle parken van Christchurch.Donderdag was het tijd voor een rustig dagje. Ik en Kate hebben proberen een aardbeitaart te maken. Niet echt geslaagd omdat we niet echt de juiste ingrediënten hadden. Vrijdag zijn er wat meisjes komen zwemmen. Gezellig! ’s Avonds was er een optreden van James en Marty Casey (blijkbaar bekend van een programma met INXS). Het was een goede show!

    Zaterdagochtend naar Kaikoura vertrokken. De familie ging naar een trouw en ik Morgane gingen zwemmen met de zeehonden. Die kwamen echt super dicht je  kon ze aanraken als je wou (maar dat mocht niet). Dat was wel een leuke ervaring!  ’s Avonds hebben ik en Morgane gigantische veel films gezien! De volgende dag was er nog een BBQ voor de trouw. Daar zijn we wel mee naar gegaan. ’s Avonds zijn Kate, James, ik en nog een hoop jongens gaan pokeren. Ik en Kate speelden samen en we hadden bijna gewonnen! Net niet, jammer!

    Gisteren weer eens een relaxdagje. Kate, Emma en ik hebben cupcakes gemaakt. Ze waren niet echt schitterend. Het was ready made mix.

    Vandaag gaan joggen en terug naar het stad gefietst en wat rondgehangen met Roland.

    Morgen begint het straattheater/circus festival hier in Christchurch. Dat zal ook wel speciaal worden.

     

    Sara x

     

    PS: Er staan nog wat random foto’s op mijn picasa van dingen die enkele weken/maanden geleden gebeurd zijn. En ik moet ook foto’s beginnen verwijderen omdat er niet genoeg plaats meer is.

    20-01-2009 om 05:34 geschreven door Sara  


    16-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantie in het zuiden...

    Hoi,

     

    Dus... Ik ben op vakantie geweest.

    Van Lake Brunner zijn we doorgereden naar Haast. We wilden de gletsjers gaan bezoeken maar aangezien het (suprise suprise) gigantisch hard aan het regenen hebben we dat maar overgeslagen. Haast is een minidropje met niets te zien, gewoon een goede rustplaats.

    De volgende dag zijn we doorgereden naar Cromwell. Dit gebied is bekend voor zijn meren. De dag dat we naar Cromwell reden en ongeveer de hele dag in de auto hebben gezeten was het goed weer... Maarja volgende dag klaar om naar Queenstown te gaan. Natuurlijk was het die nacht overtrokken (geen regen, maar ook geen zon). Queenstown is een mooie stad aan een meer in de bergen, bekend voor alle adrenaline sporten. Eerste dag rustig alles boeken, de gondola naar boven nemen, van het uizicht genieten en naar Arrowtown gaan. Een klein dorpje waar ze nog veel oorspronkelijke huizen hebben van ongeveer 100 jaar geleden (zeer oud voor Nieuw-Zeeland...). Na arrowtown was het tijd voor een beetje adrenaline! De bungy!!! Super scarry, maar ook super plezant. Jammer dat het zo kort is. Ik ben meer dan halverwege het water in gedoken! Echt leuk!

    Volgende dag zijn we naar Milford Sound geweest. Vrij lang in de bus zitten om dan op een boot te zitten om dan terug in de bus te zitten. Wat we konden zien was mooi, maar het hoogtepunt, een piek die 1000 meter uit het water steekt konden we niet zien want het weer stak (voor de verandering) een beetje tegen. Enkele zeehonden en honderden watervallen gezien.

    De dag erna was het tijd voor een beetje meer adrenaline! Op een rivier ‘water sledgen’. Met een soort bordje en zwemvliezen ga je de rivier af. Super plezant. In de namiddag zijn we naar Wanaka gegaan. Dat is een plaats waar verschillende mensen naar toe gaan voor Nieuwjaar. We zijn iemand tegengekomen van school en we hebben ook nog afscheid genomen van een van de AFS-studenten. Voor de rest is er ook een mooi meer.

    Tijd voor van camping te veranderen. Van Cromwell naar Invercargill...

     

    Tijd ook voor mij om te gaan slapen... Alle foto’s staan al online en de super interessante bloguitleg komt! Ik ga dit weekend naar Kaikoura dus er zullen nog meer foto’s en vakantieblog komen!

     

    Sara x

    16-01-2009 om 12:08 geschreven door Sara  


    14-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.New Year @ Lake Brunner!

    Hoi,

     

    Gelukkig Nieuwjaar iedereen! Eindelijk tijd (en goesting) om te vertellen over mijn bangelijk Nieuwjaar en regenachtig reis op het Zuid-Eiland.

     

    Het weekend voordat we naar Brunner gingen was al een kleine introductie... Zaterdag namiddag was er een BBQ hier met allemaal vrienden van mijn hostfamilie. BBQ is een van de dingen die in Brunner een must waren. ’s Avonds was er een kampvuur op het strand georganiseerd. Gezellig met allemaal Burnside mensen vuurtje stook doen op een verlaten strand. Een mooi zicht!

    De volgende dag zijn we in de voormiddag naar Gilly gegaan om eindelijk alles vast te leggen voor Brunner. Als dat allemaal georganiseerd was, was het tijd om alles in te pakken. Twee zakken, één voor de eerste 5 dagen in Brunner en dan één voor de volgende 2 weken rondtrekken op het Zuid-Eiland in de caravan. In de namiddag ben ik met Felipe (Chili) naar ’t stad gegaan om afscheid te nemen. Hij is 6 januari terug naar Chili gevlogen... In de Botanical Gardens wat rondgelopen. ’s Avonds was had de zus van Wendy (Auntie Deb...) eten gemaakt. Zij wonen in Rangiora, net uit Christchurch.

     

    Maandag 29 januari was het dan eindelijk zo ver. In de voormiddag nog snel cupcakes maken om mee te kunnen nemen naar Brunner. (Mooi versieren met de icingset die ik van Kate had gekregen). Na 4 uur in de auto zitten kwamen we dan eindelijk aan in Lake Brunner. Dit was een van de laatste perfect zonnige dagen! Jammer! Na alles in orde te maken in de caravan zijn Kate en ik naar de andere camping gegaan om onze tent daar op te zetten. Bijna alle jongens en enkele meisjes van jaar 11 (het jaar onder ons) waren er al. Allemaal al begonnen met drinken natuurlijk... De eerste avond was zeer gezellig, een grote cirkel allemaal op onze campingstoeltjes zitten en praten. ’s Avonds was er een kampvuur op het strand. Iedereen was liedjes van hun school aan het zingen... Iedereen aan het kampvuur was van Christchurch, maar allemaal verschillende scholen. Iedereen van Burnside (en wij waren in de meerderheid) was liedjes aan het zingen over TMC (The Mighty Cabbage, deze boom is het teken van onze school!).

    De volgende dag was het weer maar middelmatig... Gelukkig klaarde het in de namiddag een beetje op en konden we zwemmen in het meer. Er was een grote hangbrug waar we van af konden springen. Er was een klein bootje en een luchtmatras. Super gezellig!

    ’s Avonds terug gebarbecued en een kampvuur op het strand.

    En dan de volgende dag was het zover! 31 januari! En hier begon het weer tegen te steken. Regen, regen, regen... Ik was overdag met Wendy en Gary naar ‘the pancakerocks’ gaan kijken. Speciale rotsen aan de zee. (Foto’s zeggen meer, ze komen eraan!) Om 3 uur in de namiddag kwam ik dan terug aan op de camping, iedereen was al in de stemming. Drinkspelletjes, Libellen op de BBQ en opeten, meisjes mooie kleedjes aandoen, ...

    Om 6 uur waren Kate, Abbey, Gilly en ik uitgenodigd om bij Jackie (zij heeft een vakantiehuis in Lake Brunner) te gaan eten. Na het eten kwamen alle jongens ook en begon het feestje! Het beste feestje dat ik al naar toe ben geweest sinds ik hier ben. Vrij veel mensen, vrij goeie muziek (maar nog steeds zelf te doen met MP3-spelers), goeie sfeer. En dan was het eindelijk zo ver, Nieuwjaar! Tegen 1 uur begon iedereen al terug naar de camping te gaan. (Het regent nog steeds...) We merkten al dat alles vrij nat aan het worden was. We hebben nog een beetje gezellig in een tent zitten babbelen en dan zijn we gaan slapen. Twee uur later horen sommige jongens roepen dat het aan het stormen is en zij proberen enkele tenten beter recht te zetten enzo. Maar als zij terug naar hun tent gaan zien ze dat hun tent weggevlogen is en alle stokken gebroken (zij stonden op een minder geschutte plaats als ons). Sommige hebben in de auto geslapen, in een andere tent of gewoon niet geslapen. De volgende ochtend (5 uur ’s ochtends) begint iedereen op te staan en uit de natte slaapzakken te kruipen. Bijna iedereen besluit om naar huis te gaan in plaats van te wachten tot de 3de januari zoals het eigenlijk gepland was. Ik en Kate zijn naar Wendy en Gary gegaan. We hebben een warm douchke gepakt en dan zijn we gaan zien hoe het daar op het vakantiehuis van Jackie was (de meeste meisjes (12) sliepen bij haar). Zij waren natuurlijk allemaal vrij droog. (Ze hadden wel allemaal een kater). In de middag zijn Kate, Abbey, Gilly, enkele jongens en ik naar Greymouth gereden voor Mc Donalds. Dan zijn Gilly en Abbey met de bus naar huis gegaan. Ik en Kate zijn terug naar de caravan gegaan. ’s Avonds zijn we op de camping gaan zien hoe het met de overblijvers was. Ongeveer 10 van de oorspronkelijke 40 waren op de camping gebleven. Ze hadden hun allemaal in één tent bijeen geplaatst en ze hadden de andere tenten gebruikt voor al het materiaal.

     

    Die nacht hebben we in de caravan in Brunner geslapen. Om dan de volgende dag (in de regen) naar Haast te rijden.

     

    Alles over de rest van de trip (in de regen) zal ik morgen (of als ik nog eens goesting heb) online zetten! De foto’s van Lake Brunner staan ook al on-line, de rest komt! Heb geduld zou ik zo zeggen!

     

    Sara x

    14-01-2009 om 08:44 geschreven door Sara  


    26-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstmis!

    Hoi,

     

    Om te beginnen wens ik iedereen een gelukkige kerstmis! Hier gaat alles nog steeds goed. Altijd leuk om pakjes te krijgen! Maandag vertrekken we voor 3 weken op reis rond het zuid-eiland en gaan we met vrienden van school Nieuwjaar vieren.

     

    Zaterdagavond zijn Felipe(Chili), Antonio(Chili) en Aniely(Brazilië) nog langs gekomen. Een beetje pool gespeeld en samen gekookt. Gewoon simpele spaghetti bolognaise. Aniely was blijven slapen want haar ouders waren voor een weekendje naar Auckland.

    Zondag was er een BBQ voor de mensen die voor Gary werken. In de namiddag zijn Kate en ik eten gaan verzamelen voor de armenwerking hier in Christchurch. Dit moest voor AFS. Maar het was nog wel fijn. In de avond was er een doopsel van een van mijn vrienden (meeste mensen worden hier gedoopt op hun 16de). Dat was wel een hele ervaring. Ze hebben een klein zwembadje vanachter in de kerk waar ze iedereen volledig in onderdompelen.

    Maandag zijn Kate, Gilly, Abbey en ik gaan lunchen en onze trip naar Lake Brunner (voor Nieuwjaar) gaan regelen. Gezellig in de zon op een terrasje. Daarna een beetje in ons zwembad gezwommen en gaan aerobicen. ’s Avonds was er het verjaardagsfeestje van Nadia(Paraguay).

    Dinsdag zijn we gaan ontbijten met een hele hoop. Vroeg, maar gezellig. Dan moesten Kate en ik gaan helpen met het tuinieren. Gary heeft ergens een plaats waar hij al zijn gerief voor zijn werk bijhoud. En dat kon onze schoonmaakbeurt wel gebruiken. In de namiddag was er een BBQ van een meisje uit Duitsland. Ik kende haar niet zo goed, maar ze gaat naar dezelfde kerk als Kate. ’s Avonds was het tijd voor een rustige avond, hmmm...

    Woensdag nog een gaan aerobicen en in de namiddag gaan surfen in New Brighton. Het weer was niet perfect, maar het water was toch niet al te koud. Enkele keren mooi kunnen rechtstaan en dergelijke. De zee was wel vrij wild door al de wind. Op kerstavond was er een kerstreceptie georganiseerd door een vriendin van Wendy. Gelukkig waren er vrij veel kinderen en was het allemaal nog wel plezant. Om kwart na 11 zijn we dan naar de middernachtmis vertrokken. Andrew moest de mis aaneen praten. Aangezien ze hier de cadeautjes openen op kerstmis en niet op kerstavond moest ik nog eventjes wachten...

    Maar dan was het eindelijk zo ver! Kerstmis! De dag goed begonnen met als ontbijt wafels, en een sok vol cadeautjes. Vooral shampoo en chocolaatjes. Daarna was het tijd voor de familiecadeautjes. Van Kate heb ik een T-shirt met Nieuw-Zeeland op gekregen, van Jono ook een typische NZ T-shirt, van Andrew heb ik een soort van warmwaterkruik gekregen. Van Gary en Wendy heb ik Belgische chocolade en koekjes gekregen en een ‘Canterburry of New Zealand’ trainingsbroek gekregen. Daarna kwamen 2 nichten en de tante en nonkel aan. Dan mochten we de familie cadeautjes opendoen. Iedereen kreeg een chocolade letter (die je normaal met sinterklaas krijgt). Ik kreeg nog een kiwivogel hangertje en een waardebon.

    We hadden kalkoen en rosbief voor lunch. Om 4 uur zijn we begonnen met eten en het dessert was er om 8 uur ’s avonds. Na het dessert nog een beetje in de ‘spa’ gezeten.

    Vandaag was het boxingday. En het is heel simpel wat je dan doet. Shoppen! Geweldige solden, maar ook geweldig (abnormaal) veel volk. Ik heb toch een mooi T-shirtje en trui gevonden. Voor de rest ga ik vanavond bekomen van alle kerstdrukte!

     

    Vele Nieuw-Zeelandse kerstgroetjes

     

    Sara x

    26-12-2008 om 07:46 geschreven door Sara  


    20-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Relax!

    Hoi,

     

    Ik denk dat dit een van de meest relaxte weken ooit was. En in een positieve manier.

     

    Maandag niet veel meer gedaan dan mijn kamer opgeruimd en naar een aerobics klas gegaan.

    Dinsdag ongeveer hetzelfde. In de namiddag had ik volleybal training. Ik heb het jammer genoeg niet to het team gemaakt... ’s Avonds heb ik een klein feestje gegeven voor de AFS’ers. Morgane was weer blijven slapen omdat zij zo ver woont.

    Woensdag weer niet al te veel gedaan. In de namiddag weer gaan kerstshoppen. Eindelijk voor iedereen iets gevonden. Het winkelcentrum was echt een hel. Zo veel volk... ’s Avonds niet veel meer gedaan dan met de familie een beetje gepuzzeld.

    Donderdag was nog rustiger dan alle andere dagen! Het weer was super goed. Ik heb de hele dag zitten lezen in de zon/zwembad. ’s Avonds met Anais(Zwitserland) Naar een klein feestje van enkele mensen van mijn school gegaan. Dat was klein, maar gezellig.

    Gisteren is Kate terug gekomen van haar toernooi. Onze school werd derde van Nieuw-Zeeland in cricket. In de namiddag was er een ‘Secret Santa’ georganiseerd. Iedereen moet een cadeautje kopen voor iemand anders en je mag niet weten voor wie... Ik heb chocolade en onderbroeken gekregen. ’s Avonds is Anais gekomen om iets te doen met mijn computer want de hare is kapot. We hebben een beetje in de ‘spa’ gezeten en we zijn samen met Kate en James naar een optreden van enkele kleine bandjes gegaan. De bandjes waren wel goed...

    Vandaag was weer een zeer rustige dag. Alleen jammer dat het weer zo slecht is. Het regent al de hele dag.

     

    Sara x

    20-12-2008 om 05:38 geschreven door Sara  




    Foto

    Inhoud blog
  • Laatste weken...
  • Laatste vakantie in Nieuw-Zeeland
  • Australië, Gold Coast, Surfers Paradise
  • Rugby!
  • Big Gary’s Big Dog’s !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • happy
  • Groetjes uit Lokeren (Belgie)
  • eeeejkes
  • helloooooooooo
  • bedankt !

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Archief per maand
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008

    Mijn adres!


    Sara Knaeps

    15 Thurlestone Place

    Burnside

    Christchurch 8053

    New Zealand


    Mijn adres!


    Sara Knaeps

    15 Thurlestone Place

    Burnside

    Christchurch 8053

    New Zealand


    Mijn adres!


    Sara Knaeps

    15 Thurlestone Place

    Burnside

    Christchurch 8053

    New Zealand


    Mijn adres hier:


    Sara Knaeps

    15 Thurlestone Place

    Burnside

    Christchurch 8053

    New Zealand

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs