Inhoud blog
  • Enkele nuttige tips
  • En... Start!
  • Welkom
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Sanne valt af!
    Op weg naar een gezonder leven
    25-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele nuttige tips
    Deze blog zou niet compleet zijn zonder het toevoegen van enkele handige tips voor tijdens het diëten!

    Wat mag ik eten en wat niet?

    Wat schaft de pot. 
    Het is heel moeilijk om toch maar weer iets op tafel te zetten als je veel zaken niet mag aanraken. Wat mag je wel en wat mag je niet. 
    Hou je een beetje aan enkele simpele regels en je komt er wel.

    Minder vet

    Vet maakt dik. Je moet eigenlijk vetbewust worden. Men heeft ontdekt dat,hoe meer vet men eet, hoe meer vet ons lichaam vraagt. Maar, hoe minder vet we eten, hoe minder behoefte we aan vet krijgen. Als je minder vet gaat eten, zal je lichaam door een ontwenningsperiode van ongeveer twee weken moeten. Je zal daarna minder zin in vet voedsel krijgen.  

    Pas op met verzadigde vetten. Zij doen de cholesterol stijgen. Je vind deze vooral in dierlijke vetten (vlees en zuivelproducten) en geharde plantaardige vetstoffen (boter, bakmargarines, frituurvet).  Vervang daarom volle zuivelproducten door halfvolle of magere variaties. Room vervang je door yoghurt.

    Wat eet jij en wat niet?

    Ik heb persoonlijk ondervonden dat deze voeding mij wel helpt bij mijn strijd tegen overgewicht (deze bevatten meestal koolhydraten die traag in het bloed worden opgenomen).
    Bij brood, aardappelen en deegwaren moet je een beetje een keuze maken. Geef echter de voorkeur aan volgranen producten 
    zoals:
    bruin brood of volkorenbrood, volgranen deegwaren of bruine rijst. Ook aardappelen of puree die je dan maakt met ontroomde melk, dieetmargarine, zonder een eierdooier

    Alle groenten zijn toegelaten. Maar, peulvruchten en schorseneren bevatten meer zetmeel. Daarom neem ik daar maar een halve portie van. Ik probeer ook twee maal per dag groentjes te eten door bij de broodmaaltijd een rauwkostschoteltje te verorberen met een lekker zelfgemaakte mayonaise of vinaigrette.

    Alle vers fruit is toegelaten, behalve ananas, bananen en druiven. En af en toe een glaasje rode (geen witte) wijn. Lekker!
    Deze voeding probeer ik  te vermijden (deze bevatten koolhydraten die snel in het bloed worden opgenomen). Maar af en toe eens zondigen mag!

    • alle soorten suiker, ook fructose.

    • confituur, honing, siroop (is suiker aan toegevoegd).

    • snoepgoed en melkchocolade.

    • suikerbrood, rozijnenbrood, gebak en taart.

    • druiven, gedroogd en gekonfijt fruit, fruit in blik.

    • fruityoghurt met suiker, witte kaas met fruit en suiker, gesuikerde pudding.

    • gesuikerde en alcoholische dranken.

    • gezoet fruitsap.

    Een dagmenu met veel koolhydraten levert minder calorieën op dan met vetten. En, je lichaam moet meer energie verbruiken om deze te verwerken. Van het teveel aan calorieën geleverd door koolhydraten wordt dus maar weinig opgeslagen. Wat echter geleverd wordt door het vet wordt bijna allemaal opgeslagen als vetweefsel.
    We krijgen ook van het eten van koolhydraten veel sneller een verzadigd gevoel omdat deze nogal snel worden afgebroken. En ze hebben ook meer volume, hierdoor krijgt men sneller  een vol gevoel in de maag.
    Ik ondervind ook dat de vezels erin mijn darmen flink aan het werk zetten. Verstopping wordt zo voorkomen omdat ik nogal veel worteltjes eet.

    Je moet wel oppassen dat je het vet niet helemaal verbant uit je voeding. Je lichaam heeft bepaalde vetten nodig om goed te kunnen werken. Er zitten namelijk vetzuren en vitaminen in. 
    Kort samengevat komt het hierop neer. Kies een gulden middenweg en eet:

    • veel brood met heel weinig halvarine, mager vlees, magere kaas

    • veel fruit en groenten

    • aardappelen of rijst of pasta, met heel weinig vlees

    • halfvolle of magere melkproducten


    25-08-2013 om 19:56 geschreven door Sananas88  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En... Start!
    En we beginnen eraan!

    Ik ben in opleiding momenteel dus qua beweging is het alweer wat minder, maar het mag geen uitvlucht zijn natuurlijk! 
    Vandaag gaat de laatste dag in van mijn verlof dat 2 weken heeft geduurd. En ik moet zeggen dat ik mij toch wat heb laten gaan.
    En dan spreek ik over het eten natuurlijk. Maar nu is het mooie leven voorbij en gaan we er stevig tegenaan.

    Aangezien ik terug bij de ouders woon is het dus eten wat de pot schaft. 
    Vandaag zijn het mosselen met frietjes, ik ga die frietjes wijselijk negeren :) 
    Ze zullen mij waarschijnlijk mooi liggen toelachen maar ik zeg lekker 'NEE'.

    Lieve groeten,
    Sanne

    25-08-2013 om 19:44 geschreven door Sananas88  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom
    Beste lezers,

    het is misschien de zoveelste blog die aangemaakt wordt om af te vallen!
    Maar voor mij is het op dit moment redelijk belangrijk.
    Ik wil namelijk mezelf wat aanmoedigen om gemotiveerd te blijven door middel van deze blog.
    Ik hoop dat het mij zal lukken. Jullie steun kan ik in ieder geval goed gebruiken, waarvoor alvast bedankt!

    En voor degene die ook mee willen afzien, succes!

    Lieve groeten,

    Sanne


    25-08-2013 om 19:44 geschreven door Sananas88  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/sanvalafnet

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    25-08-2013 om 19:22 geschreven door  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)


    Archief per week
  • 19/08-25/08 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs