Eten waar we energie van krijgen In de voetsporen van Pascale Naessens
12-06-2015
Toen mijn zoektocht begon
Mijn zoektocht naar een gezond en energierijk leven begon een paar jaar geleden toen er vastgesteld werd dat ik gevoelig ben voor tarwe. Geen coeliakie maar toch kan ik niet alles zomaar eten zonder er ziek van te worden. De eerste weken moest ik een gluten - & lactosevrij dieet volgen. Na 2 weken ging alles al veel beter. Maar ik stond niet stil met wat ik aan't eten was. Ik was zo blij dat ik iets kon eten dat ik er niet naar keek of het goed voor de gezondheid was of niet. Ik at vooral glutenvrij brood, koekjes en pasta - veel koolhydraten en geraffineerd voedsel (glutenvrij brood is ook geraffineerd) en weinig groenten en fruit. Toen kwam ik de boeken van Pascale Naessens tegen en alles veranderde. Mijn zoektocht naar een ander, gezonder leven was begonnen. Ik probeer zoals Pascale 80% - 20% maar natuurlijk lukt dat niet altijd, zeker niet met 2 kleine kinderen in huis en een man die graag vettig eet en veel snoept. Maar altijd keer ik terug naar mijn doelstelling, zo natuurlijk mogelijk eten en zo weinig mogelijk bewerkt.
morgen fruit tot de middag samen met een paar tassen thee middag een salade eventueel met kaas of vlees maar moet niet en daarbij een paar glazen water namiddag wat noten, gedroogd fruit of een stukje zwarte chocolade met weer een paar glazen water avond verschillende groenten met vlees of vis of koolhydraten met water of soms een wijntje