reisblog van sammy tempels
Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Mijn favorieten
 • 2discover.net
 • www.vakantiesites.com
 • reizen met kinderen
 • reisverhalen.2link.be
 • 2link
 • reisweb
 • alle hotelinfo per land!
 • reizeninbeeld.nl
 • linknet
 • reisverhalen startpagina

  Mijn favorieten
 • travelmaker
 • reisverhalen.go2.be
 • verre reizen met kinderen.nl
 • reisverhalen-afrika.2link
 • reisimpressies
 • reisverhalen-azie.2link
 • reisimpressies.be
 • reisverhalen en foto's van Pasca & John
 • reisverzekeringblog

 • Archief per maand
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 08-2007
 • 12-2006
 • 08-2006
 • 12-2005
 • 08-2005
 • 08-2004

  Blog als favoriet !


  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  kaarsencandela
  www.bloggen.be/kaarsen

  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  nails_and_stuff
  www.bloggen.be/nails_a

  Welkom bij blogtips

  reiservaringen, verhalen en tips
  19-04-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.start eigen blog
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Over mijzelf......

  Ik ben 36 jaar, ik ben gehuwd en heb één zoontje. Wij proberen elk jaar minstens één keer op reis te gaan.Na enkele reizen in Europa zijn we in 2004 de eerste keer wat verder geweest nl. Thailand. Dit is echter zo goed meegevallen dat we sindsdien enkel nog verre reizen hebben gemaakt. Omdat ons zoontje telkens meeging waren de eerste reizen strandvakanties waar we wel bijna dagelijks excursies hebben gedaan. In 2007 hebben we de eerste keer een rondreis gemaakt nl. een fly & drive door Namibie! Schitterend! Verder staan Peru, China, Bolivia, Canada, Australie, Equador, Mexico, Borneo en vooral India nog op het programma. Sinds 2007 trekken we rond en meestal doen we dat ongeorganiseerd en met een huurwagen. Vorig jaar was Vietnam onze bestemming en afgelopen augustus trokken we door Zuid Afrika & Swaziland. In augustus 2010 gaan we door Mexico & Belize trekken.
   
  Foto's van onze reizen kan je bekijken hiernaast bij "mijn favorieten" of op www.flickr.com/photos/sammytempels

  Ook wanneer ik ben thuis ben blijf ik graag met reizen bezig. Met lezen van reisverhalen en reisgidsen maar ook surfen op internet en tips en ervaringen lezen van mensen die veel gereisd hebben. Nu ik ook een klein beetje reiservaring begin te hebben dacht ik dat het misschien tijd was voor een eigen blog(je).

  Ik ben zeker geen schrijver, trouwens ik ben van mening dat je een reis nooit op papier  kan zetten. Je kan vertellen wat er gebeurt is of je kan belevenissen en ervaringen  beschrijven maar nooit zal je de emotie en de ervaring perfect kunnen overbrengen.

  Eens moet je de regen en de kou/hitte van een vreemd land hebben doorstaan. Je moet eens de geur van vlees, vis en bloed op een plaatselijke markt bij 30graden celsius hebben geroken. Je moet uren met krampen hebben rondgelopen om dan uiteindelijk je kont op de goorste wc te plaatsen die je ooit hebt gezien. Vreemd genoeg zijn dit de herinneringen die je best bijblijven en die je nooit kan meegeven aan iemand die dit nooit meegemaakt heeft. Je kan enkel maar je best doen om alles te zo goed mogelijk te vertellen en te beschrijven. De wereld is echter zo mooi, en sommige plaatsen zijn zo speciaal dat het absoluut zonde is om hem niet te ontdekken!!!!!!

  Alle tips, bevindingen en commentaren zijn dan ook uit eigen ervaring en zijn louter onze mening.

  Links van de blog zie je de vlaggen van de bezochte landen, klik op de vlag en alle info, verhalen en foto's zullen in een extra venster verschijnen.  Rechts staan de links waarop u de foto's van onze reizen kan bekijken.

  Ik hoop dat jullie er iets aan hebben. Jullie kunnen indien gewenst commentaar of een berichtje achterlaten in het gastenboek.

  P.S. Sindskort heb ik ook een tweede blog over mijn andere grote hobby nl: boeken. Neem eens een kijkje op www.bloggen.be/thrillers.

  Met vriendelijke groet,

  Sammy, Anouck en Largo.

  19-04-2011, 22:08 geschreven door sammy tempels  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (27 Stemmen)
  04-04-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De bezochte landen afgebeeld op de wereldkaart..
  Wereldkaart waarop de door ons bezochte landen zijn ingekleurd.
  create your own visited country map

  04-04-2011, 00:00 geschreven door sammy tempels  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (17 Stemmen)
  03-04-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Landenfoto's werelwijd
    Prachtige website met heel veel foto's van landen wereldwijd!!! (druk op het logo)

  03-04-2011, 00:00 geschreven door sammy tempels  

  Reageer (2)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (10 Stemmen)
  02-04-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.boekentip
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Over reizigers en reizen zijn al heel wat boeken geschreven. Ik heb het dan niet over de bekende "Trotter" reeks of de "Lonely Planet" boeken die landeninfo bieden voor de toeristen maar boeken geschreven voor en door reizigers.  Hieronder een aantal boeken die volgens mij aanraders zijn:


  1) IK, DE PAN, EN DE WERELDMIJN ABSOLUTE AANRADER!!!  Het hilarische verhaal van Kris Nijs die op de motor 4 jaar lang de wereld rond gaat. Hij bezoekt hierbij 68 landen, 6 continenten en rijd meer dan 260.000km. Het verhaal is grappig, spannend en soms ontroerend maar altijd leuk en interessant om lezen.

  2) SOLITAIR: Het ongelooflijke en waargebeurde verhaal van de nederlandse filmregisseur Ton Van Der Lee die het in onze wereld wel gezien heeft en vertrekt zonder duidelijk doel voor ogen. Uiteindelijk beland hij in Namibie en komt terecht in het plaatsje Solitair. Het plaatsje heeft zijn naam niet gestolen want het ligt eenzaam in de woestijn. Ik ben er zelf 2 jaar geleden geweest en heb de verwezenlijkingen van Van Der Lee kunnen bekijken: het tankstation, de winkel en de camping zijn er nog steeds. Ook het Ton Van Der Lee café staat er nog steeds. Eén van de andere mensen in het verhaal (Moose) woont er nog steeds. AANRADER!!!!!!!!!!!!! 

  3) EEN VREEMDE EEND IN AFRIKA: 2 Belgische avonturiers beslissen om een trans-afrika reis te maken. Ze willen echter iets speciaals doen dus besluiten ze om de aartsmoeilijke reis te maken in een........Citroen 2 pk, een eend of geit zoals we hier zeggen! De modderige en slechte wegen, de armoede en corruptie van Afrika maken van de reis, en van het boek, een adembenemd avontuur! Ongelooflijk avontuur opgetekend in een vlot geschreven boek. AANRADER!!!

  4) 100 WERELDPLEKKEN DIE JE GEZIEN MOET HEBBEN: de bekende nederlandse globetrotster Floortje Dessing(bekend in nederland van haar reisprogramma & yorin travel) beschrijft in dit kleine boekje 100 originele, speciale, exclusieve of gewoon mooie bestemmingen. Plaatsen die stuk voor stuk iets te bieden hebben aan de bezoekers.

  5) DE GROTE TREK: de Belgische wereldreiziger en journalist Marc Helsen schrijft een sprankelend verslag over zijn wereldreis. Een indringend en soms hilarisch verslag over de wereld rond de milleniumwisseling.


  6) DE GROTE ZIJDEROUTE: Alweer een boek van de  Belgische wereldreiziger en journalist Marc Helsen. Ditmaal beschrijft hij zijn reis langs de legendarische zijderoute naar China. Een boeiend relaas van de reis en de extreme terugtocht per motor!

  7) DE BAARD VAN FIDEL: Jo Van Damme (bekend in Belgie van tv en P-Magazine) trok onofficieel naar Cuba.  Hij woonde maandenlang tussen en met de Cubanen en doet op zijn typische wijze verslag van zijn avontuur. De baard van Fidel is een tragisch verslag over overleven in Cuba, bekeken van binnenuit door de ironische bril waarop Jo Van Damme een patent heeft.

  8) OLIFANTEN IN DE NACHT: Ada & Jan Rosman hebben in 2003 een 5weekse kampeerreis door Zuidelijk Afrika gemaakt. Het boek verteld hun verhaal over hun reis door Zuid-Afrika, Botswana en Namibie.

  9) IN HET SPOOR VAN PEKING EXPRESS: Marc helsen doet verhaal over de reis en hetgene zich achter de schermen van het beroemde programma Peking Expres afspeelt. De tocht gaat door China, Nepal en India.

  10) OP DE FIETS DOOR AFRIKA: de Australische Pamela Watson is haar goed betaalde baantje in Engeland beu en beslist om op avontuur te gaan. Per fiets trekt ze door Afrika. ze begint in Senegal en twee jaar later en zeventien landen verder stopt de rit in Tanzania. 


  02-04-2011, 00:00 geschreven door sammy tempels  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  01-04-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HANDIGE LIJST MET LINKS NAAR REISORGANISATIES

  Het Zuiderhuis: http://www.zuiderhuis.be/                                                    Africatours: http://www.africatours.be/index.htm

  Anders Dan Anders: http://www.andersdananders.be/                                 Anders Reizen: http://www.andersreizen.be/

  Arakea Rondreizen: http://www.andersreizen.be/                                        Arakea Jetair:  http://www.arakea.be/site/jetai_3824.htm

  Arakea zonvakanties: http://www.arakea.be/site/zonva_163.htm                  Baobab: http://www.baobab.nl/

  Best Tours: http://www.besttours.be/                                                           Chalinga Travel: http://www.chalinga.nl/

  Cosmic Travel: http://www.cosmic-travel.com/nl/nl_all_home/home_frame.htm

  Discovery reizen: http://www.discoveryreizen.nl/index.do                              Djoser: http://www.djoser.nl/reizen/

  Escape: http://www.escapetravel.be/                                                            Intercomfort: http://www.intercomfort.be/intercomfort/     
                                                      
  Gazelle: http://www.gazelleworldwave.com/                                                 Inti: http://www.intireizen.nl/                                       

  Inter Travel Azie: http://www.inter-travel.com/rondreizen/menu-azie.htm       Fox: http://www.fox.nl/

  Ivaoa: http://www.ivaoa.be/                                                                         Jetair: http://www.jetair.be/nl/index.php

  Jetair wereldreizen: http://www.jetair.be/wereldreizen                                   Koning Aap: http://www.koningaap.be/www/

  Kras: http://www.kras.nl/                                                                             Kuoni: http://www.kuoni.be/

  Liberty TV: http://www.libertytv.com/                                                          Live2Travel: http://www.live2travel.be/Default.aspx

  Montana: http://www.montana.be/                                                               NRV: http://www.nrv.nl/core.sym/fe/index.php

   Neckerman: http://www.neckermann.be/Neckermann/NeckermannIndex.jsp?Language=nl

  Op vakantie: http://www.opvakantie.nl/                                                       Q International: http://www.qxxl.nl/

  Riksjaonline: http://www.riksjaonline.nl/                                                       Riviera: http://www.rivierareizen.be/

  Sawadee: http://www.sawadee.nl/navigatie/welkom.php                              Shoestring: http://www.shoestring.nl/www/

  Secrets of the desserts:http://www.secretsofthedesert.be/                             Smaragd: http://www.smaragd-reizen.nl/     
          
  Strauss:  http://www.straus.nl/                                                                     De Jong Intra: http://www.dejongintra.nl/
                                                                    
                                                                 
  Summum: http://www.summum.nl/                                                                Sunjets: http://www.sunjets.be/nl/

  Sunworld: http://www.intercomfort.be/sunworld/index.php?la=1&content=algemeen

  Thomas Cook: http://www.thomascook.be/?Language=nl                             TUI: http://www.tuitravel.be/index.php

  Vamonos: http://www.vamonos.nl/                                                                Van Verre: http://www.vanverre.nl/

     Sudamericatours:  http://www.sudamericatours.be/pages/index.html
                                        
                                                  

  01-04-2011, 00:00 geschreven door sammy tempels  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Mijn favorieten
 • foto's mexico 2010
 • foto's Belize 2010

 • Mijn favorieten
 • foto's zuid afrika- swaziland 2009
 • foto's Vietnam 2008
 • Foto's Marokko 2008
 • Foto's Namibie 2007
 • Foto's Maleisie (Kuala Lumpur) 2006
 • Foto's Indonesie (Bali) 2006
 • Foto's Egypte (Cairo) 2006
 • Foto's Cuba 2005
 • Foto's Thailand (Phuket) 2004

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
     Zoeken met Google  Mijn favorieten
 • bloggen.be
 • de enige echte cocks-bollekescross
 • veldrit-team sunweb-projob

 • Nieuws HLN
 • Topman bedrijf ChatGPT: “Energiedoorbraak nodig voor toekomst AI”
 • GETEST. Met nieuwe Samsung S24 kun je telefoneren in andere taal: hoe goed werkt dat?
 • Samsung zet alles op AI: met de nieuwe smartphones kan u telefoongesprekken live laten vertalen
 • Samsung toont slimme Galaxy Ring die gezondheidsgegevens verzamelt: lancering “later dit jaar”
 • Wil je vooral vast bellen en tv-kijken? De juiste telecomformule laat zich niet zomaar vinden
 • Honderden euro’s besparen met een refurbished laptop? Deze voor- en nadelen moet je in rekening brengen
 • ? Maken hersenchips een robot van een mens? “Het is ontzettend gevaarlijk om hersenchips te verbinden met het internet”
 • Apple komt met flinke aanpassingen tegemoet aan strenge EU-regels
 • KIJK. Uitvinder bouwt vliegende paraplu: “Tijd aangebroken waarin we het niet zelf moeten dragen”
 • Geen Taylor Swift of The Weeknd meer: grootste platenfirma van de wereld trekt muziek terug van TikTok

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!