Inhoud blog
  • Camembertsoep
  • Appelcake
  • Sabke's Groentetaart
  • Sabke's stoverij - goulash
  • Broodpudding
  • Hallo allemaal
    Over mijzelf
    Ik ben Sabke
    Ik ben een vrouw en woon in Gent (België) en mijn beroep is duizendpoot.
    Ik ben geboren op 29/08/1977 en ben nu dus 46 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: koken, lezen, creatief bezig zijn.. noem maar op...
    Zoeken in blog

    Sabke's hoekje
    Hier vind je vanalles en nog wat...
    Lekkere recepten, mooie gedichten en liedjesteksten, leuke tips, kortom alles wat me bezig houdt en waarvan ik denk dat iemand anders er misschien ook iets mee kan zijn..
    19-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hallo allemaal
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo allemaal,

    Welkom op mijn blogje.. sabke's hoekje..
    Ik had al een hele tijd het idee om een plekje op het net te zoeken voor mezelf, waar ik mijn ei kwijt kan.
    Lekkere receptjes, mooie gedichten, leuke tips, noem maar op.
    Het is de bedoeling dat het iets wordt waar je echt vanalles en nog wat op terug kan vinden en niet zozeer aan 1 onderwerp gebonden.
    Leuke reacties zijn altijd welkom, en wie ideetjes heeft mag ze me altijd doormailen!
    Groetjes
    Sab

    19-03-2008 om 10:57 geschreven door Sabke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broodpudding

    Iedereen heeft wel eens oud brood liggen, waarvan je denkt, zonde om dit weg te smijten.. maar langs de andere kant ook niet vers genoeg meer om het nog zo op te eten.
    Een heel simpel maar lekker receptje om hier komaf mee te maken, is dan ook het volgende..
    Het duurt ook niet zo lang, en het smaakt verrukkelijk bij een vers kopje koffie..
    Proberen maar !

    Benodigdheden:

    * oud brood, sandwichkes, koekjes die al wat slapper worden..
    * melk
    * suiker + vanillesuiker
    * vanillebloem (om vanillepudding mee te maken)
    * rozijnen
    * rum-aroma (afhankelijk van de eigen voorkeur)
    * 3 eieren

    Bereiding:

    * Eerst doe je het brood, de sandwichkes enz in stukjes en doe deze in een grote kom.
    * warm de melk op zodat deze lauwwarm is, en voeg hier de suiker aan toe, alsook de vanillesuiker.
    * giet het melkmengsel over het brood en laat het weken.
    * plet verder met een vork tot je een dikke brij krijgt
    * kluts de eieren en voeg het eimengsel ook toe aan de brij
    * los een lepel vanillebloem op in een weinig melk en voeg ook toe
    * giet evt een klein scheutje rum-aroma bij de brij
    * voeg de rozijnen toe (nr eigen voorkeur)
    * als alles goed gemengd is, de cake-vorm inboteren en de brij erin doen
    * laten bakken in een voorverwarmde oven(200°C) gedurende ongeveer een 20tal minuutjes , of afhankelijk van de oven , tot de cake gaar is, je kan dit testen door een breinaald in de deeg te steken.. zolang er deeg aan de pin blijft kleven is hij nog niet klaar.

    Zo, laat het jullie smaken !!

    19-03-2008 om 14:05 geschreven door Sabke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sabke's stoverij - goulash

    Niets is lekkerder dan de gerechten die je zelf maakt.. althans dat is mijn persoonlijke visie.
    Ikzelf ben dan ook een 'vies' eterke, en van die kant-en-klare gerechten ben ik eigenlijk niet gek.
    Hier vind je dan ook mijn eigen versie om lekkere stoverij - of goulash te maken.

    STOVERIJ


    Benodigdheden:

    * 1 kg rundsstoofvlees
    * 2 grote ajuinen (als het kan zoete uien)
    * mosterd
    * suiker
    * 2 flessen donkerbruin tafelbier (vb Piedboeuf)
    * water
    * 2 zakjes kruidenmengeling voor stoofvlees (amora of knorr of andere)

    Bereidingswijze:

    * eerst snij je de stukjes stoofvlees in kleinere stukjes, dit is smakelijker en zo is het ook sneller gaar.
    * snij de ajuinen in stukjes
    * verhit boter in een grote kookpot en laat het vlees bruin bakken aan alle kanten
    * voeg de gesneden uien toe en laat even stoven
    * giet het tafelbier erbij , en voeg de kruidenmengeling en de suiker toe
    * zorg ervoor dat alles onder staat, en laat een 2tal uurtjes sudderen op het vuur.
    * hou het in de gaten en voeg indien nodig nog water toe
    * voeg naar gewenst een lepeltje mosterd toe
    * het is klaar wanneer het vlees bijna uiteen valt
    * eventueel bijkruiden met wat peper , evt spaghettikruiden (je zal nog merken dat dit mn favoriete kruidenmengeling is)
    * en nu naar je eigen wens indikken met maizena of bindmiddel instant

    GOULASH

    Ik gebruik hiervoor dezelfde benodigdheden als voor de stoverij, alleen laat ik de mosterd weg.
    Verder voeg ik hier ook nog paprika in reepjes , champignons in schijfjes, 2 teentjes look versnipperd, en 2 wortels toe.
    Ook voeg ik er hier nog 2 kleine potjes tomatenpuree aan toe.

    Serveren met rijst, verse frietjes of gebakken rösti's
    Indien alles vers is aangekocht, kan je het nadien ook nog invriezen.
    Smakelijk !

    19-03-2008 om 14:26 geschreven door Sabke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sabke's Groentetaart

    Hallo allemaal,
    Hier ben ik nog eens terug met een min of meer "eigen" receptje..
    De recepten die ik hier post, zijn meestal mijn eigen versie van een reeds gekend recept, zo dus ook met dit van de groentetaart..
    De meeste mensen kennen de Quiches enkel van de voorverpakte versies in de supermarkt.
    het is echter heel gemakkelijk zelf te maken en veel lekkerder bovendien.

    Benodigdheden: 
     
    * 1 pak voorgerolde bladerdeeg (in de versafdeling van de supermarkt te vinden)
    * 3 à 4 eieren
    * hesp (sneetjes of reepjes of hamblokjes) / of evt 250gr gehakt / of kippeblokjes
    * gemalen kaas (evt kaas speciaal voor gratin)
    * 1 doosje room
    * groenten: naargelang de eigen keuze: paprika, brocoli, prei, champignons, wortels.
    * 1 grote ajuin

    Bereidingswijze:

    * Rol de bladerdeeg met het bakpapier uit en leg deze in de taartvorm
    * Prik met een vork enkele gaatjes in de deeg
    * Kluts de eieren , breng op smaak met spaghettikruiden, wat peper en zout, evt wat kerrie, dit allemaal nr eigen wens
    * Voeg de room (ongeveer de helft van een klein doosje) toe aan het eiermengsel
    * Snijdt de groentjes, en blancheer of stoof ze even aan, ze moeten niet helemaal gaar zijn maar toch 'al dente'
    * Indien men hesp gebruikt , snijdt je de hesp in kleine reepjes.
    * Wie opteert voor gehakt of voor kip, die bakt het gehakt of de kip helemaal gaar, evt ook nr eigen wens bijkruiden.
    * Verdeel het vlees en de groentenmengeling over de bladerdeeg.
    * Strooi daarover de gemalen kaas
    * Giet dan het eiermengsel erover.
    * Normaal komt het mengsel tot bijna aan de rand van de taartvorm.
    Plooi indien nodig de bladerdeeg een beetje om zodat je een dikker randje krijgt als afwerking
    * Plaats de taartvorm in een voorverwarmde oven (200°C) en bak de groentetaart tot het eimengsel volledig is opgesteven. Dit kan je testen door opnieuw gebruik te maken van een breinaald of metalen saté, zolang er eimengsel aan de pin blijft kleven, is de taart nog niet genoeg gebakken.

    De groentetaart kan zowel warm als koud opgegeten worden.
    Eventueel opdienen met een slaatje en dan heb je zeker een volwaardige maaltijd, maar het is ook lekker in spiesjes als hapjes voor bij het bezoek of als avondsnack..
    Je zorgt zelf voor verschillende variaties door gebruik te maken van verschillende ingrediënten, en wie weet tot welke lekkere ontdekkingen kom je nog..
    Alvast Smakelijk !

    19-03-2008 om 17:14 geschreven door Sabke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelcake

    Dit receptje is er terug voor de zoetekauwen onder ons..
    Een lekkere appelcake.. opnieuw eenvoudig klaar te maken, zonder dat je er uren voor in de keuken hoeft te staan, en de meeste ingrediënten hebben we ook allemaal gewoon in huis.. niets dat gemakkelijker is..
    Aan de slag ;-)

    Benodigdheden:

    * 250gr zelfrijzende bloem
    * 250gr kristalsuiker
    * 250 gr beste boter
    * 4 eieren
    * 4 grote appels
    * 1 of 2 zakjes vanillesuiker
    * evt een snuifje bicarbonaat om het geheel luchtiger te maken

    Bereidingswijze:

    * meng de suiker met de eieren
    * smelt de boter
    * snijdt de appels in stukjes
    * meng de bloem met de eiermengeling en de boter, tot je tot een glad geheel komt.
    * voeg hieraan de stukjes appel toe, dit is het gemakkelijkst met een spatel eronder te mengen
    * boter een cakevorm in, en giet de massa erin
    * bak in een voorverwarmde oven tot de cake mooi goudbruin is , test of het voldoende is gebakken door de truuk met de breinaald toe te passen ;-)
    * nadien uit de vorm nemen en evt op een rooster laten afkoelen.

    Je kan dit recept ook gebruiken voor een gewone 4/4 cake, maar dan laat je gewoon de appels weg.
    De appelcake is ook lekker een beetje verwarmd, met een bolletje vanille-ijs erbij opgediend.
    In een tupperware-doos kan je de cake ook enkele dagen bewaren (evt in de frigo)

    19-03-2008 om 17:22 geschreven door Sabke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Camembertsoep

    Nu wordt het toch eens tijd om er ook een receptje op te smijten van een overheerlijke soep..
    Ik hoor het jullie al denken.. Camembertsoep?? Soep mét kaas??
    Smijt al de vooroordelen overboord en geef het het voordeel van de twijfel, zeker het uitproberen waard!
    Ik zeg er wel bij , dit is een soep die, hoe kan het ook anders, enorm vult..
    Ideaal als soep bij een feestgerecht, maar ze kan evengoed op een doordeweekse dag geserveerd worden natuurlijk..
    Zet de koksmuts al maar op, de broeksriem een gaatje verder, hier komen de calorietjes !!

    Benodigdheden:

    * 2 camemberts
    * 2 doosjes kruidenkaas (miree of boursin of dergelijke)
    * 3 grote ajuinen
    * beschuit
    * room
    * 2 grote aardappelen
    * kippebouillonblokjes
    * water

    Bereidingswijze:

    * snij de uien in stukken
    * schil de aardappelen en snij ze eveneens in stukjes
    * verkruimel de beschuiten (stuk of 3)
    * snij de camemberts in stukjes
    * breng het water aan de kook met de bouillonblokjes (4 blokjes op 2l water)
    * eens het water kookt voeg je de aardappelen, de uien , en de camembert toe,
    * nadien de beschuiten
    * en de roomkaas
    * breng op smaak met kruidentuiltje, peper, en een weinig zout
    * voeg nr eigen wens evt nog wat kruiden toe maar let op want door de kazen heeft de soep al een uitgesproken smaak
    * laat koken tot de camembert helemaal gesmolten is, en de aardappels zacht zijn
    * mix de soep met een handmixer
    * voeg nog wat room toe als afwerking

    Opdienen met gesnipperde peterselie, en evt wat broodstengels
    Geniet ervan dit smaakt hemels..

    19-03-2008 om 17:40 geschreven door Sabke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)


    Archief per week
  • 17/03-23/03 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!