Inhoud blog
  • Enjoy Every Sandwich
  • Runaway groet 's morgens de dingen
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Bedenkingen van een prille vijftiger

    12-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enjoy Every Sandwich
    Gisteren even in 't stad en naast de nieuwe van de Arctic Monkeys en Bill Callahan stonden de 5 eerste cd's van Warren Zevon te blinken voor 20 € - dat kan je uiteraard niet laten staan.
    Warren Zevon, jongens en meisjes, was een Mooie Mens tot hij een jaar of 8 geleden door de Grote K werd weggemaaid. 
    Op het einde van de jaren '70 maakte hij deel uit van de LA scene (Jackson Browne, Eagles, Linda Ronstadt, Fleetwood Mac,...) maar - in vergelijking met de vorige namen - was hij eerder een chroniquer van de minder sunny side van Los Angeles en  wilde hij wel eens stevig rocken.  Ondanks de dikwijls ernstige thema's in zijn songs (drugs, alcoholisme, geweld, verloren liefdes en vooral de dood), behoren zijn teksten tot de meest ironische uit meer dan 60 jaar popgeschiedenis - zo opent "Lawyers, Guns & Money" (een pseudo-spionage song) met de woorden :
    "I went home with the waitress, the way I always do.
     How was I to know, she was with the Russians too ?"

    Of wat dacht je van het volgende sarcastische pareltje uit "Mohammed's Radio" :
    "Everybody's desperate trying to make ends meet
    Work all day, still can't pay the price of gasoline and meat
    Alas, their lives are incomplete"

    Maar het mooiste komt toch uit "Desperado's under the eaves" - Zevon zit ( met een zware kater) in een hotelbar te mijmeren over het leven en zich zorgen te maken over hoe hij zijn rekening gaat betalen ("And if California slides into the ocean, like the mystics and statistics say it will, I predict this motel will be standing, until I paid my bill").  Wanneer de tweede strofe begint, verwacht je je aan nog een resem zware beschouwingen over het leven maar dan zingt hij "I was sitting in the Hollywood Hawaian Hotel, I was listening to the air conditioner hum. It went mmmmmm.." waarna hij de rest van de strofe met veel enthousiasme verder mmmmmmmmt - treffender kan je de zin van het leven niet beschrijven...

    In ieder geval, wat zit ik hier over Zevon te lullen - neem uit de cd-bakken van de bib eens een cd van Zevon mee, steel eens een cd uit de cd kast van je vader, download eens een paar songs van 1 of andere site en luister naar "The Genius" !!!

    To cut a long story short :  Zevon, die heel wat liedjes over de dood schreef ("I'll sleep when I'm dead", "Things to do in Denver when you're dead",  "Life 'll kill you") werd in 2002 met terminale longkanker gediagnosteerd maar bleef toch zijn cynische zelf en wentelde zich niet in zelfbeklag ("ik heb het leven van Jim Morrison geleid, maar ik ben 30 jaar ouder geworden - dan mag je niet klagen").  Toen hij de fatale boodschap kreeg, nam hij zich voor om nog 3 objectieven te realiseren : zijn laatste album "The Wind" afmaken en te releasen  (26/8/03), de geboorte van zijn kleinkind(eren) meemaken (het werd een tweeling), en naar de nieuwste James Bond gaan kijken (toevallig "Another Way To Die" geheten).  Hij haalde ze nipt alle 3 en stierf op 7 september 2003.
    In zijn laatste televisie-interview met David Letterman in 2002 vroeg Letterman wat Zevon nu, in het aanschijn van de dood, als voornaamste levensles beschouwde. Zevon antwoordde : "Enjoy Every Sandwich". Veel wijzer kan het niet worden...


    Runaway



    12-06-2011 om 16:04 geschreven door Runaway  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Runaway groet 's morgens de dingen

    Het is zondagmiddag en er is toch niets te doen... Is dat misschien een reden om een blog te starten ?  Of volgende woensdag 50 worden en tijd om eens goed na te denken over een aantal dingen.  Is misschien ook een reden....
    In ieder geval : over de naam "Runaway" is niet bijster lang nagedacht.  Snel even kijken in iTunes wat de grote hits waren in 1961 - net voor de Beatles aan de "'Big Bang" van de popmuziek begonnen - en dan vond ik "Brigitte Bardot" van Dario Moreno (wie ?), Piaf met "Je ne regrette rien" (te blasé), Brel met "Le Moribond' (schitterend nummer, maar veel triester dan weten dat je moet sterven op een mooie zomerdag bestaat er toch niet ???? ), "Cupid" van Sam Cooke (zeer mooi, maar allé - ik kan mezelf toch niet "Cupid" noemen), of "The Wanderer" van Dion (njaa,...) maar uiteindelijk is het enige nummer dat spontaan bij mij opkomt als ik aan 1961 denk "Runaway" van Del Shannon. Beetje triest maar geweldige "why why why why"'s en vooral dat ongelofelijk orgeltje (later nog eens gepikt door Gruppo Sportivo in "Superman" - pikken mag, als je er maar mooie dingen mee doet).
    Enfin, u heeft het al begrepen : deze blog zal over muziek gaan - veel muziek -,  boeken - grote, dikke boeken -, voetbal - goed en slecht voetbal, maar met een groot supportershart - en wat er vandaag de dag zoal in de wereld gebeurt. Welkom aan allen die er iets aan zouden hebben....

    Runaway

     



     

    05-06-2011 om 14:55 geschreven door Runaway  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Runaway
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/runaway1961

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    05-06-2011 om 14:32 geschreven door  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)


    Archief per week
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs