recepten van trudy
Inhoud blog
  • wordt
  • trudy
  • Italiaanse kaastaart
  • Indische bruine bonenschotel
  • Indische zoetzure tomatensaus

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     




    Categorieën
  • 0ven schotels (2)
  • aardappels gerechten (11)
  • Barbecue (0)
  • Bijgerechten (4)
  • brood (15)
  • buitenlands eten (32)
  • Caloriearm (9)
  • eieren (2)
  • fruit (6)
  • fruitshaks (2)
  • gebak/taart/cake (9)
  • gehakt (6)
  • gevogelte (3)
  • groenten (23)
  • hartige taart (2)
  • hollands (6)
  • ijs (1)
  • indisch recepten (3)
  • italiaans (3)
  • kaas gerechten (11)
  • lekker hapjes (19)
  • low budget maal tijden (0)
  • lunch (2)
  • moeder dag recepten (4)
  • nagerechten (6)
  • nassie recepten (0)
  • nieuwe recepten (57)
  • ontbijt (0)
  • paprika''s (2)
  • pasta recepten (11)
  • pizza''s (0)
  • recepten voor de feestdagen (7)
  • rijst (6)
  • roer bak (4)
  • saladen (10)
  • sauzen/marinades (5)
  • soepen (25)
  • sushi (0)
  • turkse (1)
  • turkse recepten (16)
  • uit de oven (1)
  • vegetarisch (2)
  • vis (24)
  • vlees (12)
  • voor gerecht (5)
  • wensjes (1)
  • wild (6)
  • wok gerechten (3)


  • Laatste commentaren
  • Fijn weekend (MIA)
        op Hamburgers met Roomsaus
  • Prima toetje met rijst. (Gratis Kredietkaart)
        op toetje met rijst
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op St.Jacobsvruchten
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op LAMSSCHOUDER

  • wel kom bij mij weblog recepten en doe gezellig mee

    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.



    Zoeken met Google



    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    35.gif
    Gedicht: Bewijzen

    Ik wil me niet bewijzen
    waarom zal ik dat doen
    ik hoef me niet verantwoorden,
    ik kan doen wat ik wil
    ik hoef aan niemand wat te vragen,
    waarom dwingen zoveel mensen je daartoe,
    waarom zal ik angst hebben
    een fout te maken
    zijn we niet allemaal mens
    wie zonder fouten is
    werpen de eerste steen,
    mijn angsten werp ik af,
    mijn stress laat ik achter mij
    ik ben ik
    en als je dat niet zou bevallen,
    Dan is daar het gat van de deur.
    35.gif


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    03-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hasan Pasja Kofte = Hasan Pasa Koftesi
    Hasan Pasja Kofte= Hasan Pasa Koftesi









    Bereidingstijd: +/- 1 uur
    Gang:Hoofdgerecht
    Keuken:Turkse keuken
    Smaak:Hartig
    Techniek:Bakken

    Ingrediënten (voor 4 personen)
    500 gram runder- of lamsgehakt
    1 ui
    3 eetlepels paneermeel
    2 eieren
    2 theelepels paprikapoeder
    1 theelepel komijn
    2 eetlepels gehakte peterselie
    1 theelepel gemalen rode peper
    3 eetlepels boter
    4 middelgrote aardappelen
    2 eetlepels melk
    1 blikje tomatenpuree

    Bereiding
    Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Rasp de gepelde ui. Maak het gehakt aan met de ui, het paneermeel, 1 ei, 1 theelepel paprikapoeder, de komijn, de peterselie en zout en peper.
    Vorm van het vleesmengsel 16 ovale schijven en leg deze in een licht ingevette ovenschaal. Druk in elke schijf met de duim een kuiltje. Giet er vervolgens 2 eetlepels gesmolten boter over en zet de schaal 25 minuten in de oven.
    Maak ondertussen aardappelpuree van de aardappelen, de resterende eetlepel boter, 2 eetlepels melk, 1 theelepel paprikapoeder, 1 ei en zout en peper. Verdeel de puree gelijkmatig over de kuiltjes in de gehaktschijven.
    Roer de tomatenpuree los en meng deze met 3 deciliter water en de rode peper. Giet dit over de schijven en bak het geheel vervolgens nog 25 minuten in de oven of tot de tomatensaus is ingedikt.
    Turks brood en een salade passen hier goed bij.

    eet smakkelijk= afiyet olsun.

    Reacties en beoordelingen doen wij dan
    de link van hier onder a.u.b.
    want dat is heel belangrijk voor de volgende recept!




    03-04-2010, 13:54 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    10-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boerenkool ovenschotel met roomkaas

    groente recepten
    Boerenkool ovenschotel met roomkaas (v)

    aantal personen:4, hoofdgerecht

    • Ingrediënten:
      • 700 g Boerenkool deelblokjes (diepvries, pak a 450 g)
      • Zout
      • Peper
      • 300 g verse roomkaas
      • 1 zakje aardappelpuree voor ovenschotels (pak met 2 zakjes a 83 g)
      • 2 vleestomaten
      • 100 g geraspte belegen kaas
    • Bereiding:
      • Oven voorverwarmen op 200 graden of gasovenstand 4
      • Boerenkool verwarmen volgens gebruiksaanwijzing
      • Op smaak brengen met zout en peper
      • Roomkaas toevoegen en laten smelten
      • Aardappelpuree maken volgens gebruiksaanwijzing
      • Tomaten in plakjes snijden
      • Ovenschaal invetten en laag om laag vullen met boerenkool, tomaatplakjes en aardappelpuree
      • Eindigen met aardappelpuree
      • Bestrooien met kaas
      • Schotel in ca. 20 minuten in midden van oven door en door heet en goudbruin laten worden

    10-03-2010, 14:14 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:groenten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalmtaart van de bakplaat

    Hartige taart recepten
    Zalmtaart van de bakplaat

    aantal personen: 4-6

    • Ingrediënten:
      • 2 blikjes croissantdeeg
      • 1 losgeklopte eierdooier
      • 500 g venkel in reepjes
      • Peper
      • Zout
      • 1.25 dl creme fraiche
      • 3 eieren
      • 2 el fijngehakte bieslook
      • 1 groot blik roze zalm, uitgelekt, verbrokkeld
      • 1 blikje ansjovisfilets, uitgelekt
      • Kleine ingevette bakplaat
    • Bereiding:
      • Oven voorverwarmen op 200 graden
      • 1.5 blikje deeg uitrollen tot een lap, iets groter dan de bakplaat
      • Op bakplaat leggen en randen naar binnen vouwen
      • Rest van deeg uitrollen
      • Visjes uitsnijden en met eierdooier op opstaande deegrand plakken
      • Venkel 8 minuten koken, koudspoelen en laten uitlekken creme fraiche, eieren, zout, peper en bieslook gladroeren
      • Zalm erdoor scheppen
      • Venkel op deeg scheppen
      • Zalmmengsel erover schenken
      • Ansjovisfilets in de lengte halveren en op zalmmengsel leggen
      • Taart in oven in 25 minuten goudbruin bakken

    10-03-2010, 14:06 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bami goreng

    Bami goreng I

    Aantal personen: 4

    • Ingrediënten
      • 500 gr mie (liefst geïmporteerde)
      • 200 gr kippevlees (bv kipfilet)
      • 100 gr ham
      • 100 gr gepelde garnalen
      • 1 gesnipperde prei
      • 200 gr soepgroente
      • 100 gr taugé
      • 3 eetl gesnipperde ui
      • 3 teentjes knoflook
      • 1 eetl bieslook
      • 1 eetl gehakte selderij
      • Olie
      • 1 á 2 eetl ketjap
      • Peper
      • Zout
      • Citroensap
    • Bereiding:
      • Kook de Mie zoals op de verpakking wordt aangegeven
      • Bak in wat olie de gesnipperde uien goed bruin en knapperig en laat ze uitlekken op keukenpapier
      • Fruit de gesnipperde ui met knoflook en het kippevlees, ham en garnalen
      • Voeg er daarna de soepgroente en taugè aan toe en fruit ze tot ze slap zijn
      • Werk er omscheppend de goed uitgelekte mie door tot de gehele massa door en door warm is
      • Maak af met ketjap, citroensap, selderij, bieslook en eventueel zout en peper
      • Maak van tevoren een dichtgeklapte omelet van 2 eieren en snij deze met een scherp mes in ragfijne reepjes
      • Dien de bami op in een schaal en garneer de top met de reepjes ei en bestrooi het met wat gefruite uitjes
      • Leg langs de zijkant schijfjes rauwe komkommer of waaiertjes van augurken
      • Serveren met atjar tjampoer, piccalilly, ketjap, ketchup of chilisaus en partjes citroen

    10-03-2010, 14:05 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:pasta recepten
    07-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperge-broccoli-wortel roerbak

    Asperge-broccoli-wortel roerbak

    Aantal personen: 2

    • Ingrediënten
      • 250 gram asperges; geschild
      • 250 gram broccoli; in roosjes
      • 1 wortel; in dunne plakjes
      • 1/2 eetlepel maïsolie
      • Voor de saus:
      • 1 eetlepel sojasaus
      • 1 eetlepel appelazijn
      • 1 eetlepel geconfijte gember; fijngesneden
      • 1 rode peper, van de zaadjes ontdaan, fijngesneden
    • Bereiding:
      • Snijd de asperges in 3 cm lange reepjes
      • Meng de ingrediënten voor de saus
      • Doe de groenten in een kom en marineer ze minimaal een uur met de saus
      • Af en toe omroeren
      • Verhit de maïsolie in een wok
      • Bak de groenten een minuut of zes
      • Voeg als het te droog wordt af en toe een eetlepel water toe
      • De groenten moeten nog knapperige zijn
      • Direkt opdienen met bv rijst of noedels

    07-03-2010, 20:47 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:groenten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aardappel schotel

    Aardappelschotel

    Aantal personen: 1

    • Ingrediënten
      • 3 stuks gekookte aardappelen
      • 1 kleine prei (100 g)
      • 100 g champignons
      • 1 eetlepel olie
      • 1 tomaat
      • 1 appel
      • 100 g visfilet
      • Halfvolle melk
    • Bereiding:
      • Kook de aardappelen gaar
      • Stoof de prei en de champignons gaar
      • Snij de afgekoelde aardappelen in schijfjes in een ovenschotel
      • Leg hier bovenop de gestoofde prei en champignons
      • Snij de tomaat en de appel in schijfjes
      • Leg de visfilet er bovenop
      • Giet hier de melk over en overdek met aluminiumfolie en plaats in de oven tot de vis gaar is

    07-03-2010, 20:40 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:aardappels gerechten
    02-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.turkse bonensoep
    Goede Morgen Leden, wat leuk om te zien dat er steeds meer nieuwe leden bijkomen.
    We heten jullie allemaal Welkom en hopen dat jullie genieten van deze geweldige site met heerlijke recepten en leuke verhalen!!!
    Oke, Yasar heeft voor ons weer een heerlijk soepje bedacht.
    Met dit weer is het moeilijk t bepalen wat we nu weer eens op tafel moeten zetten..............maar een lekker soepje gaat er altijd in!!!
    Hier komt hij..............................Turkse bonensoep = Sebzeli Kuru fasulye no name

    Bereidingstijd: 30-60 minuten
    Keuken: Turkse keuken
    Smaak: Pittig
    Techniek: N.v.t.
    Soort gerecht: Streekgerecht

    Ingrediënten voor 4 personen
    * 400 g witte bonen
    * zout water
    * 2-3 el olijfolie
    * 2 teentjes knoflook
    * 1 ui
    * 2 wortelen
    * 1 stuk bleekselderij
    * 2 el tomatenpuree
    * 7,5 dl groente- of rundvleesbouillon
    * 1 takje tijm
    * 1 el paprikapoeder
    * 1 el geraspte citroenschil
    * zout
    * peper
    * 2 tl cayennepeper
    * klein beetje suiker
    * 4 sneetjes witbrood
    * 2 hardgekookte eieren
    * 1/2 bosje peterselie

    Voorbereiding
    De witte bonen in een schaal doen, met zout water overgieten en 1 nacht laten weken.

    Bereidingswijze
    De olijfolie in een pan verhitten en daarin de geperste teentjes knoflook fruiten. De ui pellen en snipperen, de wortelen en de bleekselderij schoonmaken, wassen en in blokjes snijden en dit alles in de knoflookolie doen en meestoven. De tomatenpuree erdoor roeren en de bouillon erbij schenken. De soep met de tijm, het paprikapoeder, de geraspte citroenschil, peper, zout, cayennepeper en suiker pittig maken. De witte bonen goed laten uitlekken, in de soep doen en op een matig vuur 30 tot 40 minuten laten koken. De kortsen van het brood snijden en het daarna in stukjes snijden en door de soep roeren. De eieren pellen, fijnhakken en door de fijngehakte peterselie scheppen. De bonensoep in een terrine doen, bestrooien met de gekruide eieren en vervolgens serveren.

    Eet smakelijk = afiyet olsun

    no nameno name

    Laat het u allen smaken, met vriendelijke groet.............................van Yasar & Carlita

    02-03-2010, 14:23 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    Archief per week
  • 12/05-18/05 2014
  • 07/11-13/11 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 25/10-31/10 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    We zijn de 34de week van 2025


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs