Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.
Zoeken met Google
Zoeken in blog
Gedicht: Bewijzen
Ik wil me niet bewijzen waarom zal ik dat doen ik hoef me niet verantwoorden, ik kan doen wat ik wil ik hoef aan niemand wat te vragen, waarom dwingen zoveel mensen je daartoe, waarom zal ik angst hebben een fout te maken zijn we niet allemaal mens wie zonder fouten is werpen de eerste steen, mijn angsten werp ik af, mijn stress laat ik achter mij ik ben ik en als je dat niet zou bevallen, Dan is daar het gat van de deur.
Bereiding Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp de gepelde ui. Maak het gehakt aan met de ui, het paneermeel, 1 ei, 1 theelepel paprikapoeder, de komijn, de peterselie en zout en peper. Vorm van het vleesmengsel 16 ovale schijven en leg deze in een licht ingevette ovenschaal. Druk in elke schijf met de duim een kuiltje. Giet er vervolgens 2 eetlepels gesmolten boter over en zet de schaal 25 minuten in de oven. Maak ondertussen aardappelpuree van de aardappelen, de resterende eetlepel boter, 2 eetlepels melk, 1 theelepel paprikapoeder, 1 ei en zout en peper. Verdeel de puree gelijkmatig over de kuiltjes in de gehaktschijven. Roer de tomatenpuree los en meng deze met 3 deciliter water en de rode peper. Giet dit over de schijven en bak het geheel vervolgens nog 25 minuten in de oven of tot de tomatensaus is ingedikt. Turks brood en een salade passen hier goed bij.
eet smakkelijk= afiyet olsun.
Reacties en beoordelingen doen wij dan de link van hier onder a.u.b. want dat is heel belangrijk voor de volgende recept!
Goede Morgen Leden, wat leuk om te zien dat er steeds meer nieuwe leden
bijkomen. We heten jullie allemaal Welkom en hopen dat jullie
genieten van deze geweldige site met heerlijke recepten en leuke
verhalen!!! Oke, Yasar heeft voor ons weer een heerlijk soepje
bedacht. Met dit weer is het moeilijk t bepalen wat we nu weer eens
op tafel moeten zetten..............maar een lekker soepje gaat er
altijd in!!! Hier komt hij..............................Turkse
bonensoep = Sebzeli Kuru fasulye
Ingrediënten
voor 4 personen * 400 g witte bonen * zout water * 2-3 el
olijfolie * 2 teentjes knoflook * 1 ui * 2 wortelen * 1
stuk bleekselderij * 2 el tomatenpuree * 7,5 dl groente- of
rundvleesbouillon * 1 takje tijm * 1 el paprikapoeder * 1 el
geraspte citroenschil * zout * peper * 2 tl cayennepeper *
klein beetje suiker * 4 sneetjes witbrood * 2 hardgekookte
eieren * 1/2 bosje peterselie
Voorbereiding De witte
bonen in een schaal doen, met zout water overgieten en 1 nacht laten
weken.
Bereidingswijze De olijfolie in een pan verhitten en
daarin de geperste teentjes knoflook fruiten. De ui pellen en
snipperen, de wortelen en de bleekselderij schoonmaken, wassen en in
blokjes snijden en dit alles in de knoflookolie doen en meestoven. De
tomatenpuree erdoor roeren en de bouillon erbij schenken. De soep met de
tijm, het paprikapoeder, de geraspte citroenschil, peper, zout,
cayennepeper en suiker pittig maken. De witte bonen goed laten
uitlekken, in de soep doen en op een matig vuur 30 tot 40 minuten laten
koken. De kortsen van het brood snijden en het daarna in stukjes
snijden en door de soep roeren. De eieren pellen, fijnhakken en door de
fijngehakte peterselie scheppen. De bonensoep in een terrine doen,
bestrooien met de gekruide eieren en vervolgens serveren.
Eet
smakelijk = afiyet olsun
Laat het u allen smaken, met vriendelijke
groet.............................van Yasar & Carlita