recepten van trudy
Inhoud blog
  • wordt
  • trudy
  • Italiaanse kaastaart
  • Indische bruine bonenschotel
  • Indische zoetzure tomatensaus

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     




    Categorieën
  • 0ven schotels (2)
  • aardappels gerechten (11)
  • Barbecue (0)
  • Bijgerechten (4)
  • brood (15)
  • buitenlands eten (32)
  • Caloriearm (9)
  • eieren (2)
  • fruit (6)
  • fruitshaks (2)
  • gebak/taart/cake (9)
  • gehakt (6)
  • gevogelte (3)
  • groenten (23)
  • hartige taart (2)
  • hollands (6)
  • ijs (1)
  • indisch recepten (3)
  • italiaans (3)
  • kaas gerechten (11)
  • lekker hapjes (19)
  • low budget maal tijden (0)
  • lunch (2)
  • moeder dag recepten (4)
  • nagerechten (6)
  • nassie recepten (0)
  • nieuwe recepten (57)
  • ontbijt (0)
  • paprika''s (2)
  • pasta recepten (11)
  • pizza''s (0)
  • recepten voor de feestdagen (7)
  • rijst (6)
  • roer bak (4)
  • saladen (10)
  • sauzen/marinades (5)
  • soepen (25)
  • sushi (0)
  • turkse (1)
  • turkse recepten (16)
  • uit de oven (1)
  • vegetarisch (2)
  • vis (24)
  • vlees (12)
  • voor gerecht (5)
  • wensjes (1)
  • wild (6)
  • wok gerechten (3)


  • Laatste commentaren
  • Fijn weekend (MIA)
        op Hamburgers met Roomsaus
  • Prima toetje met rijst. (Gratis Kredietkaart)
        op toetje met rijst
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op St.Jacobsvruchten
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op LAMSSCHOUDER

  • wel kom bij mij weblog recepten en doe gezellig mee

    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.



    Zoeken met Google



    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    35.gif
    Gedicht: Bewijzen

    Ik wil me niet bewijzen
    waarom zal ik dat doen
    ik hoef me niet verantwoorden,
    ik kan doen wat ik wil
    ik hoef aan niemand wat te vragen,
    waarom dwingen zoveel mensen je daartoe,
    waarom zal ik angst hebben
    een fout te maken
    zijn we niet allemaal mens
    wie zonder fouten is
    werpen de eerste steen,
    mijn angsten werp ik af,
    mijn stress laat ik achter mij
    ik ben ik
    en als je dat niet zou bevallen,
    Dan is daar het gat van de deur.
    35.gif


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    08-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.St.Jacobsvruchten

    St.Jacobsvruchten

    img655
    SINT-JACOBSVRUCHTEN m/CANNELONI v/GANZENLEVER & LARDO DI COLONNATA

    Ingrediënten voor 4 personen:

    - 12 verse sint-jacobsnoten uit de schelp

    - druivenpitolie

    - canneloni:

    o 12 sneetjes rauwe ganzenlever

    o 120 g rilette v/ganzenlever (ganzenlever, krokant spek & mascarpone)

    o 8 sneetjes lardo di colonnata (vet v/d rug v/h varken)

    o 30 g gekookte linzen de Puy

    o 1 jonagold appel

    o gepofte quinoa

    o snuifje peper

    o fleur de sel à la vanille Tahiti

    o saffloerolie (distelolie)

    - gelei & chutney v/groene appel:

    o 250 g pulp v/groene appel

    o 125 g water

    o 2 g gellan

    o 1,25 g agar (Texturas van El Bulli)

    - ansjovismayonaise:

    o 3 eetlepels mayonaise

    o 10 g ansjovisfilets

    - afwerking:

    o blaadjes affila cress

    o bloem v/ananassalie

    Bereiding:

    - mix de pulp v/groene appel m/h water

    - duw het geheel door een zeef

    - wat overblijft is de chutney

    - doe het vocht samen m/d gellan & de agar i/e pannetje

    - breng a/d kook & giet uit over een plateau

    - snij i/reepjes, groot genoeg voor drie sint-jacobsvruchten

    - maak v/d chutney een quenelle (een ovaalvormig hoopje)

    - vul de sneetjes “lardo” op m/d rilette

    - rol op tot een canneloni

    - strooi de gekookte linzen, gepofte quinoa & de brunoise gesneden appel tussen de canneloni’s

    - rol de sneetjes rauwe ganzenlever op

    - marineer ze met peper, fleur de sel & saffloerolie

    - mix de mayonaise & de ansjovisfilets tot een gladde zalf & doe door een zeef

    - bak de sint-jacobsvruchten kort aan i/druivenpitolie

    - kruid m/peper & zout

    - leg drie vruchten o/d gelei

    - schik er de canneloni & rolletjes rauwe ganzenlever tussen

    - leg de chutney & mayonaise er naast

    - werk af m/e takje affila cress & ananassaliebloem

    Wijntip:

    - een Chardonnay past perfect bij dit gerecht




    08-02-2010, 22:21 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vis
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HINDENFILET

    HINDENFILET

    img657
    HINDENFILET m/PEREN, KASTANJES & VEENBESSEN

    Ingrediënten voor 4 personen:

    - 1 hindenfiletgebraad van 750 g

    - 1 eetlepel arachideolie

    - 15 cl wildfond

    - 2 dikke peren (type Durondeau)

    - 2 mespuntjes vierkruidenpoeder

    - 30 g boter

    - 150 g veenbessen natuur

    - 200 g kastanjes natuur

    - peper & zout

    Bereiding:

    - doe olie, peper & zout o:h hindenfiletgebraad

    - leg het o/e gratineerschotel

    - laat gedurende 15 min langs alle kanten bruin bakken i/e hete oven op 210°C

    - voeg de wildfond toe & laat gedurende 25 min verder bakken op 150°C

    - vergeet het niet regelmatig te overgieten

    - schil de peren & snij ze in twee

    - bestrooi ze m/d vierkruiden

    - laat gedurende 10 min o/e zacht vuurtje bruin bakken i/boter

    - omring het gebraad 10 min voor het einde v/d baktijd m/d veenbessen, kastanjes & de peren

    - serveer HEEL warm op voorverwarmde borden


    08-02-2010, 22:19 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HINDENFILET m/VEENBESSEN

    HINDENFILET m/VEENBESSEN

    hindenfilet
    Ingrediënten voor 4 personen:

    - 1 hindenfilet v/+/- 600 g

    - 400 g wortelen

    - 400 g aardappelen

    - 15 g boter

    - frituurolie

    - voor de saus:

    o 100 g veenbessen

    o 20 g suiker

    o 25 cl room

    o 2 el kalfsfond

    Bereiding:

    - schil de wortelen & snij ze i/stukjes v/4 cm

    - laat ze 20 min. koken i/gezouten water

    - giet ze af en leg opzij

    - schil de aardappelen & snij ze i/blokjes van 1 cm

    - frituur de aardappelblokjes 5 min. op 160°C en leg opzij

    - warm de oven voor op 160°C

    - warm de veenbessen op m/d suiker

    - voeg de kalfsfond & de room toe

    - kruid genereus m/peper & zout

    - laat alles 15 min. sudderen

    - smelt het klontje boter i/e pan & bak de hindenfilet goudbruin

    - kruid m/peper & zout & zet 15 min. i/d oven op 160°C

    - bak de aardappelen nog 2 min. i/d hete olie

    - warm de veenbessencompote op

    - snij de hindenfilet voor & serveer op warme borden

    - giet er de saus over

    - schik er de groenten rond



    Delen

    08-02-2010, 22:18 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZEEDUIVEL op zijn Indisch..

    ZEEDUIVEL op zijn Indisch...

    zeeduivel
    ZEEDUIVEL op zijn INDISCH (KORMA)

    Ingrediënten voor 4 personen:

    - 4 zeeduivelfilets van 150 g

    - 2 uien i/schijfjes

    - 1 pot Griekse yoghurt

    - 10 cl zure room

    - 2 tl rode currypasta

    - 1 mespuntje kaneel

    - ½° tl komijnzaad

    - 100 g cashewnoten

    - 2 teentjes knoflook (fijngehakt)

    - 10 g geraspte gember

    - 15 cl water

    - 1 bosjes koriander

    - 2 el olie

    - 2 zakjes snelkookrijst

    - peper & zout1 hindenfilet v/+/- 600 g

    Bereiding:

    - mix de cashewnoten m/d currypasta, de yoghurt, de kaneel & het komijnzaad en leg opzij

    - bak de zeeduivelfilets aan elke zijde 4 min. i/e pan m/e beetje olie

    - laat uitlekken & leg opzij

    - kook de rijst

    - warm de resterende olie op i/e pot & fruit de uien m/d look & de gember

    - voeg vervolgens het kruidenmengsel & het water toe

    - laat 10 min. sudderen ZONDER deksel!!

    - voeg de room toe & laat nog 2 min. sudderen op laag vuur

    - bestrooi vervolgens m/d koriander

    - dien de zeeduivel m/d rijst onmiddellijk op

    - gebruik warme borden!!!


    08-02-2010, 22:16 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LAMSSCHOUDER

    LAMSSCHOUDER

    lamsschouder
    IN GANZENVET GEKONFIJTE LAMSSCHOUDER

    Ingrediënten voor 4 personen:

    - 2 lamsschouders van 1 kg

    - 4 l ganzenvet

    - rozemarijn of tijm

    - saus:

    o blanke roux (5 delen boter, 6 delen bloem)

    o melk

    o zout

    o peper

    o 1 bol knoflook of 2 el mosterd

    o room

    - garnituur:

    o groenten (wortel, raap, prinsessenboontjes, uitjes)

    o aardappelgratin

    Bereiding:

    - de lamsschouders gedurende 1u45 à 2 u pocheren i/ganzenvet op 120°C

    - het vlees laten afkoelen & kruiden m/rozemarijn of tijm

    - een braadpan verwarmen & de lamsschouders ongeveer 20 min. lang aan alle kanten bruin bakken

    - de groenten koken

    - het kookwater afgieten & de groenten o/h laatste moment i/boter verwarmen

    - de saus bereiden

    - boter laten smelten, bloem toevoegen & mengen

    - de blanke roux 10 min. laten drogen i/e zachte oven

    - i/e pan doen & al kloppend melk toevoegen

    - de saus laten koken, zeven & op smaak brengen m/peper & zout

    - wil je knoflooksaus dan breng je een bol knoflook tweemaal a/d kook i/koud water

    - het vocht telkens afgieten

    - de knoflook pureren, vermengen m/room & toevoegen a/d blanke saus

    - voor mosterdsaus neem je de blanke saus & voeg je al kloppend de mosterd toe

    08-02-2010, 22:09 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vlees
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KALKOEN m/cider & tijmboter

    KALKOEN m/cider & tijmboter

    kalkoen met cider
    KALKOEN met CIDER & TIJMBOTER

    Ingrediënten voor 8 à 10 personen:

    - 1 kalkoen van 4 kg

    - 8 takjes (citroen)tijm

    - 150 g zachte boter

    - 1 grote ui

    - 1 appel

    - 4 tenen knoflook

    - 4 takjes bladpeterselie

    - 2,5 dl kippenbouillon

    - 5 dl droge cider

    - zwarte peper

    - zout

    Bereiding:

    - verwarm de oven voor o/d hoogste stand

    - hak de helft v/d tijm fijn

    - meng m/d boter

    - snij de ui & appel i/kwarten

    - vul de kalkoen m/d ui, appel, knoflook, bladpeterselie & de rest v/d tijm

    - maak een opening tussen het vel & de borst v/d kalkoen

    - smeer kruidenboter over de hele borst

    - bind de vleugels & bouten v/d kalkoen tegen het lijf

    - bestrijk de rest m/boter

    - kruiden m/peper & zout

    - zet de kalkoen m/d borst naar onder o/d ovenrooster

    - giet de kippenbouillon & cider i/e braadslee

    - schuif onder de kalkoen om de braadsappen op te vangen

    - bak de kalkoen 30 min.

    - verlaag dan de oventemperatuur tot 180°C

    - draai de kalkoen rechtop & bak nog 90 min.

    - bedruip regelmatig m/h vocht uit de braadslee

    - haal u/d oven & laat 30 min. afgedekt rusten

    - versnij de kalkoen & serveer m/compote of chutney v/cranberry’s & een knapperige groene sla

    08-02-2010, 22:07 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:wild
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEVULDE UIEN

    GEVULDE UIEN

    gevulde uien

    .

    Ingrediënten voor 4 à 8 personen:

    - 12 middelgrote gepelde uien

    - 1 dikke oudbakken witte boterham zonder korst

    - 4 eetlepels warme melk

    - 12 fijngehakte walnoten

    - 6 eetlepels gehakte peterselie

    - een mespunt komijnzaadjes of fijngehakte venkel

    - peper uit de molen & zout

    - soja of aroma

    - 2 eetlepels olijfolie

    - 3 eetlepels boter

    - 3 eetlepels bloem

    - 1 theelepel suiker

    - 2 ½° dl bouillon van ½° bouillontablet (vlees of kruiden)

    Bereiding:

    - was de uien

    - zet ze op met zoveel koud water dat ze juist onderstaan

    - laat het water 5 min koken & giet het daarna af

    - laat de uien afkoelen

    - besprenkel intussen het brood m/d melk & maak het brood fijn

    - roer daar de noten, peterselie, komijn & wat peper & zout door

    - hol de uien m/e puntig scherp mesje uit tot een omhulsel van 1 ½° à 2 cm dik

    - snipper de uit de uien genomen stukjes fijn

    - roer die stukjes door het gekruide brood

    - voeg daaraan naar eigen smaak nog peper,zout & soja toe

    - vul hiermee de uitgeholde uien

    - verwarm de olie i/d groentenpan

    - voeg 8 of meer eetlepels water toe, zodat de bodem v/d pan voor 1 cm bedekt is

    - zet de uien naast elkaar i/d pan

    - doe daar het deksel op, draai het vuur laag & laat de uien langzaam warm worden

    - smelt de boter i/e steelpannetje

    - roer de bloem door de boter & laat de bloem enigszins gaar worden

    - voeg de suiker toe & schenk al roerend de bouillon i/d pan tot e/glad gebonden saus ontstaat

    - voeg naar smaak peper of soja toe

    - schenk de saus tussen de uien i/d pan

    - laat de saus even koken

    - laat de uien daarna op het laaggedraaide vuur in 15 à 20 min verder gaar worden

    - NIET STUK KOKEN!!!

    - direct opdienen

    Tips:

    - serveer dit voor- of lunchgerecht warm, eventueel m/bruin brood

    - het recept van dit bijzonder smakelijk gerecht is afkomstig uit Roemenië

    - daar wordt afwisselend komijn, venkel of verse marjolein gebruikt voor het kruiden v/d vulling

    08-02-2010, 22:06 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hollands
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JALAPEÑOS

    JALAPEÑOS

    JALAPEÑOS
    JALAPEÑOS GEVULD MET SAN SIMONKAAS & MANGOSALSA

    Ingrediënten voor 10 stuks:

    - 10 verse jalapeños (middelgrote chilipepers)

    - 250 g san simonkaas (lichtgerookte kaas v/koemelk) of andere lekkere smeltkaas in tien stukjes

    - bloem

    - 1 ei

    - een handvol cornflakes

    - olie om te frituren

    - voor de mangosalsa:

    o 1 eetlepel zwarte boontjes (gekookt)

    o 2 eetlepels rijpe mango (i/blokjes)

    o 1 eetlepel komkommer (i/blokjes)

    o een halve rode ui (gesnipperd)

    o 5 pomamore-tomaten (kleine halfgedroogde tomaten i/stukjes)

    o 2 eetlepels mango-jalapeño glaze of mangochutney

    o 1 eetlepel limoensap

    o 1 eetlepel verse koriander (fijngehakt)

    Bereiding:

    - rooster de jalapeños m/e brandertje of onder de grill

    - schil ze & snijd ze aan één lange kant open

    - haal de zaadjes er uit & vul ze m/kaas

    - maal de cornflakes fijn

    - haal de pepertjes door de bloem, het losgeklopt ei & de cornflakes

    - frituur ze 2 à 3 min. i/olie op 180°C

    - laat ze uitlekken o/keukenpapier

    - meng alle ingrediënten voor de salsa

    - serveer de jalapeños m/d salsa



    Delen

    08-02-2010, 22:01 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.POTPOURRI

    POTPOURRI

    potpourri
    POTPOURRI V/GEBAKKEN ZEETONG, HANDGEPELDE GARNALEN & COLCHESTER-OESTERS M/PARIJSE PADDENSTOELEN, GEPLET BINTJE VERFIJND M/OLIJFOLIE & EEN CHAMPAGNESAUSJE

    Ingrediënten voor 4 personen:

    - 8 mooie zeetongfilets

    - ½° kg Zeebrugse garnalen

    - 8 stuks Colchester-oesters

    - 250 g Parijse paddenstoelen

    - 200 g bintjes

    - 4 el olijfolie v/d eerste persing

    - peper & zout

    - saus:

    o 25 dl champagne

    o 3 dl room

    o 1 el gehakte sjalotten

    o 80 g hoeveboter

    o 1 citroen

    o cayennepeper

    Bereiding:

    - pel de garnalen

    - snij de zeetongfilets schuin i/drie gelijke stukken

    - bak ze i/d boter

    - schil de aardappelen & kook ze i/gezouten water

    - plet ze m/e vork & meng ze m/olijfolievoeg naar eigen smaak peper & zout toe

    - reinig de paddenstoelen m/e handdoek

    - snij ze i/plakjes & bak ze i/d boter

    - kruiden m/peper & zout

    - haal de oesters uit de schelp

    - verwarm ze kort i/champagne

    - giet het kookvocht door e/zeef & kook in tot er 8 dl overblijft

    - voeg de room toe & klop de saus op m/klontjes koude boter

    - werk de saus af m/d versnipperde sjalotten, cayennepeper & e/weinig citroensap

    - schik de paddenstoelen i/h midden van vier voorverwarmde borden

    - leg daarop geplette bintjes, zeetongreepjes, oesters & garnalen

    - lepel dan de saus rond de constructie


    08-02-2010, 22:00 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vis
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijstsoep met munt = Yayla Corbasi
    Beste Leden, vandaag een dag eerder het heerlijke recept van onze Top Kok Yasar.

    Morgen, dinsdag, moet ik om 4 uur mn bed uit en denk niet dat het me lukt jullie dit heerlijke soepje toe te sturen!
    Het is er
    Vandaar dat ik het nu doe, let op.................hier komt ie....................

    Rijstsoep met munt = Yayla Corbasi


    Rijstsoep met munt = Yayla Corbasi

    Bereidingstijd: 30 minuten
    Personen: 4
    Herkomst: Turkije
    Categorie: Soepen - met Zuivel

    Ingrediënten
    2 eetlepels olijfolie
    1 ui
    1 prei
    100 gram rijst
    1/2 liter kalfsbouillon
    1 laurierblad
    1 takje rozemarijn
    snufje nootmuskaat
    1 deciliter melk
    1 eetlepel bloem
    3 eidooiers
    1 deciliter turkse yoghurt
    1 bosje verse munt
    peper,zout

    Bereiding
    De olijfolie in een pan verhotten en er de gepelde en gesnipperde ui in fruiten.De prei schoonmaken en in smalle ringen snijden goed wassen en laten uitlekken en aan de ui toevoegen en kort meebakken.De rijst afspoelen,goed laten uitlekken en aan de groenten toevoegen.De kalfsbouillon erbij schenken.Het laurierblad en de rozemarijn toevoegen.Kruiden met peper,zout en nootmuskaat.De soep op een matig vuur 20-25 min.zachtjes laten koken.De melk en de bloem goed mengen en door de soep roeren en even aan de kook brengen.De eidooiers en de yoghurt samen losroeren.De soep van het vuur halen en binden met de eidooier-yoghurt.De rijstsoep nogmaals kruiden.na het serveren de gewassen en fijngehakte munt door de soep scheppen.

    eetsmakkelijk = afiyet olsun

    trudy

    prima weer van om lekker warm van te worden!!!


    08-02-2010, 21:42 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:soepen
    07-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bouillon met.....

    Bouillon met.....



    [Soort Gerecht: Soep, Bouillon]

    Met ei

    Ik kan me nog van de wintersportvacanties met mn ouders herinneren dat we regelmatig het volgende als voorgerecht kregen: Een bord met heerlijk hete bouillon, waar men net voor het opdienen een rauw ei in had laten glijden. Dat roerde je dan zelf, terwijl het in de hete bouillon stolde, door de soep heen. Heerlijk was dat. De soep moet alleen wel echt heet zijn als je hem opdient. Ik heb dit nooit ergens anders gekregen dan in Zwitserland.

    Lente Bouillon

    Een variatie op de klassieke Duitse "Kraftbrühe mit Einlage". Heel feestelijk en vooral lekker.
    Dit heb je nodig:

    1 liter sterke (groenten-)bouillon
    1 glas witte wijn
    2 hardgekookte eieren
    een paar snedes oud wit brood
    3 eetl vers gesneden peterselie
    zout en peper naar smaak

    Warm de bouillon zachtjes op met de wijn en maak ze op smaak.
    Snijd het brood in dobbelsteentjes en rooster ze licht in een droge koekenpan. Hak de eieren fijn.

    Meng het brood met de peterselie en de eierkruimels.

    Ook Heel lekker met kervel




    07-02-2010, 15:22 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:recepten voor de feestdagen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mimosa Salade

    Mimosa Salade



    [Soort Gerecht: Salade, Bijgerecht, Voorgerecht]

    Frisse Salde met een vleugje lente.

    You need:

    • Zakje gemengde sla
    • klein blikje (1 persoons) groene erwtjes
    • bosje lente uitjes, gesnipperd en/of
    • een paar heel dun gesneden radijsjes
    • 2 eetl amandelsnippers
    • 2 tot 3 hard gekookte eieren, fijngehakt
    • Gesnipperde fijn tuinkruiden, diepvries of vers
    • vinaigrette
    Meng de sla met de erwten, de uitjes en/of radijsjes, de amandelen en besprenkel met wat lichte vinaigrette. Strooi de eieren en de kruiden er over.
    Heerlijk bij wat licht gegrild vlees of vis.

    Serveer met gerookte kip of wat plakken fricandeau voor een smakelijke lunch of voorgerecht.




    07-02-2010, 15:21 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:recepten voor de feestdagen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eier Zalm Salade

    Eier Zalm Salade



    [Soort Gerecht: Salade, Voor op Toast/Brood, Snack]

    Een feestelijke salade die het het niet alleen goed doet bij de paas brunch. Serveer hem in (zweedse) snackcups op een feestje, in een schaaltje bij de kerst of Paasbrunch, of maak er een lekker voorgerecht van met knapperig getoastte boterhammen.
  • 6 eieren
  • 100gram gerookte zalm
  • verse dille
  • ca 3 el Mayonnaise
  • ca 1 el Japanse Wasabi-Mayonnaise

    Japanse Wasabi Mayonnaise zit in kleine knijpflesjes en is Japanse mayonnaise met wat wasabi gemengd. Niet zo scherp als de pure wasabi pasta. Kan je er niet aankomen. Neem dan een extra eetlepel mayonnaise en een mespuntje wasabi.

    Kook je eieren hard. Snijd elk ei in de eiersnijder, draai het een kwartslag en snijd het ei nog een keer. Zo krijg je snel mooie kleine stukjes.
    Snijd de zalm in reepjes en hak het groen van een paar takjes dille fijn.

    Meng alle ingrediënten door elkaar. De salade moet smeuïg zijn, maar nag wel brokkelig.....

    Zout en peper toevoegen zal niet meer nodig zijn, dat wordt al voldoende bijgedragen door de zalm en de wasabi.




  • 07-02-2010, 15:20 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:recepten voor de feestdagen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eier Salade

    Eier Salade



    [Soort Gerecht: Salade, Voor op Toast/Brood, Snack]

    Kook je eieren hard. Snijd elk ei in de eiersnijder, draai het een kwartslag en snijd het ei nog een keer. Zo krijg je snel mooie kleine stukjes.

    Voeg gelijke delen mayonnaise en zure room toe tot het mengsel smeuïg is.

    Voeg gesneden peterselie en bieslook toe.

    Maak de salade op smaak met dijon mosterd, wat citroensap, wat suiker, Kruidenzout (herbamare) en vers gemalen peper.

    wat heerlijke variaties:

    • voeg wat fijn gehakteaugurkjes toe
    • voeg wat champignonplkjes uit blik toe met een scheutje cognac toe.
    • voeg wat kappertjes toe.

    Zo eet je het:

    • Op een sandwich of broodje met wat sla, tomaat, radijsjes of tuinkers.
    • Op een toastje of in een snackcup, gegarneerd met wat tuinkers.
    • Gebruik het als slasaus
    • Hol een paar tomaten uit, vul ze met de salade en serveer ze als lunch of voorgerecht.
    • Serveer als saus bij koude witte asperges.
    • en..........zo uit het bakje!!!!!!!!!!

    {v}




    07-02-2010, 15:19 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:recepten voor de feestdagen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oeufs à la Mayonnaise voor passen

    Oeufs à la Mayonnaise



    [Soort Gerecht: Voorgerecht, Eiergerecht]

    • hardgekookte eieren , ca 1,5 per persoon
    • mayonnaise, ca 2 eetl per persoon
    Optioneel:
    • dikke asperges uit pot
    • geraspte wortels
    • sterrekers
    • gesnipperde peterselie
    • plakken achterham
    • vers getoast witbrood
    • alfalfa

    Ik was, toen ik lang geleden nog studeerde, met een vriendin in mijn knalgroene "koekblik op wielen" (Renaultje 4, mijn eerste liefde qua auto) aan het rondtrekken in Bretagne. We kwamen ergens een eenvoudig restaurent tegen waar je omgerekend voor een 10 gulden een menu van de dag kon krijgen. Wij dus naar binnen. Het voorgerecht stond heel chique op de kaart als "Oeufs à la Mayonnaise".

    Wij benieuw. Het bleek het makkelijkste en lekkerste voorgerecht dat ik ooit gegeten heb. Simpelweg hardgekookt ei met mayonnaise (maar wel een goeie).

    Ik maak het zelf wel eens als lunch- of voorgerecht. Maar ik kan het natuurlijk niet nalaten om er iets van mijzelf aan toe te voegen. Vaak gebruik ik een zelf gemaakte mayonnaise, of meng een beetje zure room of yoghurt door pot mayo van een goed merk (dl bv, of miracle whip) Ik schik bv de halve eieren op een bedje van geraspte wortel of alfalfa en schep daar dan voorzichtig wat mayonnaise over. Bestrooien met wat verse peterselie of sterrekers en voila, Je hebt een fris gezond en heel makkelijk voorafje. Met een paar vers geroosterde, diagonaal doorgesneden boterhammen ziet het er gelijk heel profi uit.

    Gaan we helemaal voor chique? Nou dan schik je eerst wat dikke asperges uit pot op een bordje, halve eieren er op, wat mayonnaise saus, evt een beetje peterselie. Daar kan je voor groot publiek mee voor de dag komen! Met een paar plakken goede ham erbij en vwat verse toast serveer je in no-time een stevige lunch.

    En iedereen maar denken dat je uren moeilijk hebt lopen doen in de keuken

    Eet smakelijk en geniet er van




    07-02-2010, 15:18 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:recepten voor de feestdagen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snelle Linzensoep

    Snelle Linzensoep



    [Soort Gerecht: Snelle soep]

  • 1 blikje bonduelle linzen
  • ca 100 gram gesneden ui
  • ca 100 gram spekblokjes
  • 1 zonnatura bouillonblok
  • ca 1 liter water

    kruiden:

  • peper naar smaak
  • pas op met zout want het spek en het bouillonblokje zijn al zout zat
  • lavas, verse peterselie

    optioneel

  • een rest gekookte aardappel en/of
  • wat geraspte wortel en/of
  • handje soepgroente en/of
  • wat stukken tomaat
  • etc etc

    Doe de linzen in een vergiet en spoel ze even af en laat ze uitlekken. BAk ondertussen de spekblokjes met de uien. Voeg als de blokje beginnen te bruinen de linzen toe. Roer even lekker door en doe er dan het water het bouillonblok en de lavas bij en eventueel de rauwe groente.

    Laat even lekker pruttelen. Dan mag evt de aardappel er bij en maak je de soep fijn met de staafmixer. Maak op smaak met peper en wat vers gesneden peterselie.




  • 07-02-2010, 15:13 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:soepen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frisse Tomatensoep

    Frisse Tomatensoep



    [Soort Gerecht: Soep, Supersnel]

    Dit is een makkelijke soep voor als je plotseling gasten krijgt. Je moet dan wel een paar dingen in de (ijs)kast hebben staan: ONTVELDE TOMATEN in blik of een pak kant en klaar DOORGEDRAAIDE TOMATEN (pommodori passati), versgesneden of diepvries PETERSELIE en BIESLOOK, CREME FRAICHE+ SLAGROOM, of wat magerder is UMER of een combinatie van magere yoghurt en slagroom.

    Ontvelde tomaten door de passe vite draaien. Doe de tomatenbrij in de pan en verwarm deze. Evt met water verdunnen tot juiste dikte verkregen is. Klop de slagroom met wat suiker en roer de zure room erdoor. Roer de helft van het roommengsel, of als je voor de magere variant kiest het yoghurt mengsel of de umer door de soep. Maak op smaak met wat zout en peper en evt nog wat suiker als de soep te rins is. Serveer in bord met in het midden een dot van het restant roommengsel en daarop een lepel groene kruiden. Heel lekker met croutons, crostini of knoflookbrood. 's-Zomers ook heel goed als koude soep te eten.




    07-02-2010, 15:12 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:soepen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatensoep in een wip

    Tomatensoep in een wip



    [Soort Gerecht: Soep, Supersnel]

    Dit heb je nodig:
    • 1 ltr groente bouillon(Zonnatura, 2 blokjes)
    • 500 gr verse worst
    • 1 pak gezeefde tomaten
    • 4 eetl fijn gesneden bieslook en/of peterselie (diepvries)
    • 200-250 ml kookroom of zure room
    • (kruiden)zout, peper uit de molen

    Dit is weer zo'n soep die de indruk geeft dat je enorm hebt lopen zwoegen!!!!!
    Het lijkt met elkaar in tegenspraak om groenten bouillonblokjes en vlees te gebruiken. Het is echter zo dat dit de enige zijn waar geen chemishe troep zoals smaakversterker in zit.

    Aan de slag:
    Breng 1 liter water aan de kook met 2 groentenbouillonblokjes. Druk uit de verse worst balletjes boven het kokende water (zo krijg je de makkelijkste en lekkerste ballen).
    Als ze 5 minuten gekookt hebben zet je het gas laag en voeg je de gezeefde tomaten toe. Goed doorroeren. Roer nu de kruiden en de room erdoor. De soep mag nu niet meer koken! Ik gebruik altijd de goedkoopste pakjes langhoudbare room voor mijn soepen en sauzen. Kost een fractie van al dat "cullinaire spul". Het mag dan alleen niet meer koken.

    Maak de soep op smaak met evt wat zout(herbamare), een scheutje azijn en peper uit de molen.
    Dien de soep op met lekker vers stokbrood.

    Om je familie te overtuigen dat je uren voor deze soep hebt moeten zwoegen alleen nog een pakje zweetdruppeltjes voor op je voorhoofd....................

    Geniet er van




    07-02-2010, 15:11 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:soepen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pinda Groentensoep

    Pinda Groentensoep



    [Soort Gerecht: Soep]

    Groentensoep met een oosters tintje.
    • 200 gram chinese groenten gesneden (kool, tauge, sperciebonen, prie, paprika)
    • ong 750 ml water
    • 1 zonnatura groenten bouillon blokje
    • ong 225gr pinda kaas
    • ong 200 ml cocosmelk
    • zout
    • citroensap
    • ketjap
    • rode pepersaus
    Roerbak de groenten in wat olie. Voeg dan het water en het bouillonblokje toe. Als dat is opgelost roer je de pindakaas er door. Even laten koken. Voeg nu de cocosmelk toe en maak de soep op smaak met citroensap, zout, ketjap, rode pepersaus(of sambal).

    Serveertips Elke kop bestrooien met wat gefruitte uitjes. Met stokbrood lekker als maaltijdsoep.




    07-02-2010, 15:10 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:soepen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Simpele Uiensoep

    Simpele Uiensoep



    [Soort Gerecht: Soep, Supersnel]

    We zaten in "het huisje" in Brabant, of eigenlijk: We lagen. Het was rond Kerstmis en het had vacantie moeten zijn maar we hadden allemaal griep, alleen Tymon, mijn oudste zoon niet. En toen kwam de familie "Nightingale" ons gelukkig redden. Deze soep heeft daar zeker toe bijgedragen.

    Blondeer twee grote gesneden UIEN en BOTER of OLIE en een klein lepeltje BLOEM met evt wat KNOFLOOK. Voeg (GROENTEN)BOUILLON toe en voor het opdienen een glas WIJN (rood of wit, kan allebei). Op smaak maken met zout en peper en evr een scheutje aceto balsamico. In de kop GERASPTE KAAS toevoegen. Lekker met stokbrood en een glas wijn.




    07-02-2010, 15:09 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:soepen
    Archief per week
  • 12/05-18/05 2014
  • 07/11-13/11 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 25/10-31/10 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    We zijn de 34de week van 2025


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs