recepten van trudy
Inhoud blog
  • wordt
  • trudy
  • Italiaanse kaastaart
  • Indische bruine bonenschotel
  • Indische zoetzure tomatensaus

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     




    Categorieën
  • 0ven schotels (2)
  • aardappels gerechten (11)
  • Barbecue (0)
  • Bijgerechten (4)
  • brood (15)
  • buitenlands eten (32)
  • Caloriearm (9)
  • eieren (2)
  • fruit (6)
  • fruitshaks (2)
  • gebak/taart/cake (9)
  • gehakt (6)
  • gevogelte (3)
  • groenten (23)
  • hartige taart (2)
  • hollands (6)
  • ijs (1)
  • indisch recepten (3)
  • italiaans (3)
  • kaas gerechten (11)
  • lekker hapjes (19)
  • low budget maal tijden (0)
  • lunch (2)
  • moeder dag recepten (4)
  • nagerechten (6)
  • nassie recepten (0)
  • nieuwe recepten (57)
  • ontbijt (0)
  • paprika''s (2)
  • pasta recepten (11)
  • pizza''s (0)
  • recepten voor de feestdagen (7)
  • rijst (6)
  • roer bak (4)
  • saladen (10)
  • sauzen/marinades (5)
  • soepen (25)
  • sushi (0)
  • turkse (1)
  • turkse recepten (16)
  • uit de oven (1)
  • vegetarisch (2)
  • vis (24)
  • vlees (12)
  • voor gerecht (5)
  • wensjes (1)
  • wild (6)
  • wok gerechten (3)


  • Laatste commentaren
  • Fijn weekend (MIA)
        op Hamburgers met Roomsaus
  • Prima toetje met rijst. (Gratis Kredietkaart)
        op toetje met rijst
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op St.Jacobsvruchten
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op LAMSSCHOUDER

  • wel kom bij mij weblog recepten en doe gezellig mee

    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.



    Zoeken met Google



    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    35.gif
    Gedicht: Bewijzen

    Ik wil me niet bewijzen
    waarom zal ik dat doen
    ik hoef me niet verantwoorden,
    ik kan doen wat ik wil
    ik hoef aan niemand wat te vragen,
    waarom dwingen zoveel mensen je daartoe,
    waarom zal ik angst hebben
    een fout te maken
    zijn we niet allemaal mens
    wie zonder fouten is
    werpen de eerste steen,
    mijn angsten werp ik af,
    mijn stress laat ik achter mij
    ik ben ik
    en als je dat niet zou bevallen,
    Dan is daar het gat van de deur.
    35.gif


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    13-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wordt
    een fijne worst koop je bij de hema
    lekker joch
    en nu maar smullen

    Bijlagen:
    011.JPG (2 MB)   
    [IMG]http://i60.tinypic.com/ogw4uw.jpg[/IMG]http://   

    13-05-2014, 15:21 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:moeder dag recepten
    Tags:[IMG]http://i60.tinypic.com/ogw4uw.jpg[/IMG]
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.trudy
    een worst koken en op brood doen is erg lekker

    13-05-2014, 15:18 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:moeder dag recepten
    07-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse kaastaart

    Italiaanse kaastaart

    Ingrediënten voor 10 personen:

    • 3 eetlepels paneermeel
    • 3 eieren
    • 750 g ricotta (Italiaanse kaas)
    • 1½ eetlepel fijngehakte peterselie
    • 1½ eetlepel fijngehakte basilicum
    • 1 theelepel rozemarijn
    • 1 theelepel tijm
    • 1 theelepel salie
    • 5 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
    • zout, versgemalen peper

    Bereiding:

    De oven voorverwarmen op 200°C. Strooi de paneermeel in een beboterde springvorm (Ø 20 à 22 cm). Splits de eieren.
    Roer de ricotta, de eierdooiers, de kruiden, de Parmezaanse kaas, het zout en de versgemalen peper in een kom door elkaar.
    Klop de eiwitten stijf, schep ze door het kaasmengsel en schep dit over in de vorm. De Italiaanse kaastaart in het midden van de oven goudbruin en gaar bakken in ± 50 minuten. Laat de taart ± 1½ uur afkoelen en snij hem dan in puntjes

    07-11-2011, 20:59 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:italiaans
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indische bruine bonenschotel

    Indische bruine bonenschotel

    Ingredienten:

    shopping.gif

    500 gram verse bruine bonen
    1 rode paprika
    1 groene paprika
    2 rode lomboks
    1 stengel prei
    1 klein bosje selderie
    2 midelgrote uien
    3 teentjes knoflook
    150 gam margarine
    300 gram rundergehakt
    zout en peper naar smaak

    Bereidingswijze:

    kookpotkokkie

    Zet één nacht van tevoren de bruine bonen in een pan met ruim water. Laat ze weken tot de volgende dag. Giet het water af en doe zoveel water erin zodat de bonen onder staan. Breng dit aan de kook en laat het op zacht vuurt ongeveer 2 uren koken. Laat daarna de bonen uitlekken. Houd 1 dl van het kookvocht apart. Snijd de paprikas in vieren, haal de zaadlijsten eruit, was de paprika en snijd hem in reepjes. Haal de steeltjes van de lomboks, verwijder eventueel de pitjes en snijd de lomboks in ringen. Maak de prei schoon maar haal niet al het groen weg. Was de prei en snijd hem in dunne ringen. Was de selderie en snijd die zeer fijn. Pel de uien en de knoflook, snijd ze zeer fijn en fruit deze in de margarine glazig. Voeg het gehakt toe en fruit dit totdat het gehakt rul is geworden. Fruit dan mee de reepjes paprika, gesneden lomboks en prei. Fruit dit niet te lang want de groenten mogen niet te gaar zijn. Voeg dan in gedeelten de bruine bonen toe en 1 dl van het kookvocht. Kruid het op smaak met zout en peper en strooi de selderie erover. Serveer de bruine bonenschotel met warme rijst en sambal tomaat.

    Voor de vegetarische variante: Laat het gehakt eruit en bereid hetzelfde als hierboven beschreven.

    07-11-2011, 20:55 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indische zoetzure tomatensaus

    Indische zoetzure tomatensaus

    Ingrediënten 
    1 ui , fijngesnipperd
    2 teentjes knoflook , uitgeperst
    2 rode lomboks , fijngemalen
    25 gr. verse soepgroenten (uit een pakje)
    1 prei , fijngehakt
    3 grote champignons , in plakjes gesneden
    1 eetl. wijnazijn
    1 kippenbouillonblokje
    4 eetl. tomatenpuree
    versgemalen peper naar smaak
    wat citroensap
    1 eetl. suiker of meer
    1 eetl. bloem , aangelengd met wat water
    een scheutje witte wijn
    wat boter of margarine

    Bereiding
    Fruit in boter of margarine het fijngesnipperde
    uitje , de uitgeperste teentjes knoflook , de fijngehakte prei en de in plakjes gesneden champignons , de gemalen lomboks en soep-
    groenten. Los in heet water het bouillonblokje op , voeg hieraan toe de tomatenpuree en een klein scheutje citroensap. Voeg de suiker toe , een snufje versgemalen peper , wijnazijn en meng alles goed door elkaar. Maak de saus intussen heet , roer er de aangelengde bloem door en maak op smaak af met een beetje witte wijn.

    Deze saus smaakt heerlijk bij de Pangsiet, Lumpia of Foe Yong Hai

    07-11-2011, 20:53 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indiase Salade

    Indiase Salade


    Indiaas, Bijgerecht, 4 personen, Salades



    Haal de krop sla uiteen, was de bladeren en dep
    ze droog. Meng zout, peper en chilipoeder.
    Stapel de slabladeren op elkaar en bestrooi ze
    stuk voor stuk met wat van het
    kruidenmengsel. Snijd een stapel van 5-6
    bladeren overdwars in reepjes van 3 cm.Doe de gekruide reepjes sla in een grote slabak.
    Hak de tomaten en komkommer, voeg ze aan
    de sla toe en schud het geheel zachtjes om
    Snijd de helft van de ui in dunne ringen. Hak
    de andere helft grof en schep deze ook door de
    salade.
    Rooster het korianderzaad in een droge pan en
    stamp het daarna grof in een vijzel. Meng ook
    door de salade en bedruppel met het
    citroensap.
    Leg de uiringen op de salade. Haal de
    chilipepers af (indien gebruikt), verwijder de
    pitjes en snijd de pepers in ringetjes van 5mm; strooi ze over de salade.
    Koel de salade in de koelkast en bestrooi voor
    het serveren met paprikapoeder.



    Tips: Dit recept is lekker gekruid. Daarom is het goed om er wat brood bij te serveren!

    Kosten: €6.00
    Ingredienten:

    • 1 Krop Sla
    • 1 Tl Zout
    • 1 Tl Peper
    • 1 Tl Chilipoeder
    • 4 Tomaten
    • 1/2 Komkommer
    • 1 Grote Ui
    • 2 Tl Korianderzaad
    • Sap Van 1 Citroen
    • 4 Verde Groene Chilipepers
    • 1/2 Tl Pa

    07-11-2011, 20:52 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ierse lamsstoofpot

    Ierse lamsstoofpot

     Ingredienten
    500 gr.mager lamsvlees
    1 knoflookteentje
    4 uien
    4 wortels
    450 gr.krielaardappeltjes
    2 eetl.zonnebloemolie
    25 g bloem
    1 liter runderbouillon
    1/2 theel gedroogde tijm
    1 laurierblaadje
    zout
    zwarte peper
    1 eetl fijngehakte peterselie.

    Bereiden
    Snijd het vlees in kleine dobbelsteentjes. Pel het knoflookteentje en pers het uit. Maak de wortels schoon en snijd ze in plakjes.  Pel de uien en snijd ze in ringen. Shil de krieltjes en halveer ze, of snijd ze in vieren.
    Verhit de okie in een pan of wok. Braad daarin de blokjes vlees met knoflook in ca.5 min lichtbruin. Giet het overtollig vet  af en bestuif het vlees met bloem. Braad het nog 1 min en roer het vlees steeds goed door.
    Voeg uien, wortels en bouillon toe. Breng aan de kook en roer steeds goed door. Voeg , zodra de vloeistof  iets is ingedikt, tijm en laurier toe. Laat met een deksel op de pan ca 15 min pruttelen. Schep de krieltjes erdoor en laat  nog eens 20-30 min zachtjes koken tot het vlees en de krieltjes zacht zijn. Breng op smaak, bestrooi met peterselie en serveer.

    Serveer hierbij als voorgerecht een bonte salade met croûtons en als nagerecht stoofpeertjes met een bolletje ijs.

    07-11-2011, 20:50 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Horiatikisalata (Griekse boerensalade)

    Horiatikisalata (Griekse boerensalade) 
    Voor 4 personen  

    Dit is het meest bekende Griekse gerecht - dankzij de taverna-eigenaars door het hele land. Desondanks is het erg lekker wanneer het als onderdeel van de mezethes of als bijgerecht of als een aparte gang geserveerd wordt.

    Ingrediënten
    1 groene paprika, zaad en zaadlijsten verwijderd, in ringen gesneden
    1 middelgrote ui, gepeld en in dunne plakken
    350 g tomaten, in dunne partjes gesneden
    1 middelgrote komkommer, in dikke plakken en vervolgens in kwarten gesneden
    100 g feta, zeer dun gesneden
    75 g zwarte olijven
    dressing
    6 eetl. olijfolie
    zout
    vers gemalen peper
    1 eetl. gedroogde oregano

    Bereiding
    Doe de paprika, ui, tomaten en komkommer in een schaal. Sommige mensen dienen deze salade in kleurige laagjes op, anderen mengen alles door elkaar - de keuze is aan u. Schik er de kaasplakjes en olijven bovenop. Breng de olie op smaak met zout, peper en de gedroogde oregano en druppel de dressing over de salade.

    07-11-2011, 20:46 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grieksesalade/Choriatiki.

    choriatiki.jpg
    Grieksesalade/Choriatiki.
    6 personen 
     

    Benodigdheden
    3 grote tomaten
    1 komkommer
    1 ui
    1 groene paprika
    10 olijven
    5 eetlepels olijfolie
    200 gram feta kaas
    1 eetlepel azijn
    zout
    1 theelepel oregano (rigani)
     

    Bereiding
    De  tomaat en paprika wassen en in niet te kleine stukken  snijden  De komkommer schillen en in plakjes snijden. De ui schoonmaken en in  halve ringen snijden. Dit in een slakom doen. Olijfolie en azijn erover gieten, zout erover strooien. Alles goed met twee vorken door elkaar schudden, zodat de olijfolie, de azijn en het zout goed verdeeld worden over de salade. De feta  in het midden boven op de salade leggen en daarover wat oregano strooien. De olijven  rondom de salade leggen.

    07-11-2011, 20:44 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekse Boerensalade

    Griekse Boerensalade

     

     

    Ingrediënten
    200 gram slamelange  
    1 komkommer 
    2 rode uien
    2 vleestomaten 
    150 gram zwarte olijven 
    200 gram feta (kaas)
    1 tl rozemarijn
    8 el olijfolie 
    zout en versgemalen peper

    Bereiden
    Doe de slamelange in een kom.
    Was de komkommer, halveer hem in de lengte, verwijder met een lepel de zaadjes en snijd hem daarna in schuine plakken. Snijd de uien in dunne ringen en de gewassen tomaten in partjes.
    Verdeel de komkommer, ui, tomaat en olijven over de slamelange en verkruimel de feta er boven.
    Roer de rozemarijn en olijfolie door elkaar en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Besprenkel de salade met de gekruide olie.

    Lekker met Stokbrood.

    07-11-2011, 20:42 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    Archief per week
  • 12/05-18/05 2014
  • 07/11-13/11 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 25/10-31/10 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    We zijn de 23de week van 2025


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs