Zoeken in blog

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Roodkapjes
Grote en kleine meisjes op stap
01-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.geshopt: Bollebuik

Naam: Bollebuik
Wat: babywinkel/kinderwinkel
Waar: Maurice Claeysplein 7 9030 Mariakerke
Stijl: hip & kleurrijk met merken als: Kuk, TucTuc, Kik Kid, Koeka, Bobux, Lilliputiens, Haba, Pakhuis Oost, Limo, Design Heroes, verschillende zaken van Babylonia, Zeza &Flor...
Personeel: Héél vriendelijk en behulpzaam. Ik was op zoek naar een buggy, maar nog niet zeker of ik er één zou kopen: ze hebben me alles laten zien, verschillende kleuren uit de stock gehaald, alles gedemonstreerd, ik mocht naar hartelust met de buggy's rondrijden en toen ik vertrok hebben ze mijn buggy voor mij uit de doos gehaald en in elkaar gestoken... Wat een verschil als ik denk aan Baby2000 waar het lijstje voor Leni lag. Bij nummer 2 leg ik hem zeker hier.
De Buit:
- een grijs/zwarte Mclaren Quest plooibuggy
- een paar bobux slofjes maat L

- een paar bobux Mary Janes maat XL

- een geboortecadeautje voor de onthaalmoeder: een rode spaarpot met witte bollen van Pakhuis Oost

 

01-02-2009 om 14:23 geschreven door Anouschka  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
22-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t zal hier geen waar zijn....

Dit is een zin die ik geregeld in de mond neem na een dagje les geven... 't zal bij ons geen waar zijn!!!
Ik sta er vaak van versteld wat sommige ouders van hun kinderen pikken/ geloven... Een kleine greep uit de dingen die ik de afgelopen 4 jaar gezien, gehoord en meegemaakt heb:
- zoon/dochter gaat op 3-daagse en de matrassen van de bedden zijn te hard: mama klaagt
- zoon/dochter komt steeds vreselijk te laat en krijgt uiteindelijk strafstudie: ouders klagen
- zoon/dochter heeft de vakken niet zoals het hem/haar uitkomt: ouders klagen
- zoon/dochter heeft de examens niet op de dagen zoals hij/zij zou willen: ouders klagen
- zoon/dochter heeft te veel taken: ouders klagen
- zoon/dochter moet naast iemand zitten die hij/zij niet graag heeft: ouders klagen
- zoon/dochter gebruikt een bepaald handboek en ouders komen op school zeggen dat we toch beter een ander zouden gebruiken want het is niet leuk
- zoon/dochter slaat buiten school iemand in elkaar : 't is de schuld van de school
- zoon/dochter wordt buiten school in het weekend in elkaar geslagen: 't is de schuld van de school
- zoon/dochter krijgt straf omdat hij de hele tijd door het klas lokaal loopt: de leerkracht heeft een "piek" om hem/haar
- zoon/dochter is gebuisd omdat hij niets wou invullen: 't is de schuld van de leerkracht
- zoon/dochter komt 4 uur later naar het mondeling examen want hij /zij had geen zin om 's morgens om 10u te komen en wou liever eerst even naar de markt gaan... : boze ouders omdat de leerkracht na 3 uur wachten uiteindelijk naar huis gegaan is...
- enz.. enz..

Is het goed dat je als ouders achter je kind staat en het steunt? Ja! Maar dan wel graag op de momenten dat het écht gesteund moet worden. Dat is NIET hetzelfde als meegaan in iedere puberale gril van zoonlief/dochterlief.
Het zal bij ons geen waar zijn...

22-01-2009 om 08:29 geschreven door Anouschka  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
18-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op restaurant:; de Komkommertijd
Gisteren met een hoop mensen ter ere van de verjaardag van Jes en Erlend naar de Komkommertijd geweest, met Leni erbij. We hadden om 18u gereserveerd zodat Leni niet moe zou zijn en we op ons gemak tot een uur of 8 zouden kunnen blijven. Het viel heel goed mee: ze heeft zonder veel probleem 2 uur op haar poep gezeten.
Het eten was ook heel lekker: een soepje, veggie buffet ( met heerlijke gefrituurde rode bietenballetjes en loempia's) en een cakeje als toetje voor 15 €,  maar de bediening vond ik écht ondermaats. We moesten vreselijk lang wachten en dan was hij ook nog super onvriendelijk. Akkoord, het was er druk, maar hallo???? zo veel moet er daar niet bediend worden hé. Het enige wat de hij moest doen is de drank opnemen, inschenken en serveren, aangezien het eten zelfbediening is.
Soit, het heeft gesmaakt en dat is het belangrijkste.

18-01-2009 om 10:50 geschreven door Anouschka  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
17-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.solden
Omdat ik mij gisteren eindelijk weer mens voelde, Vincent ziek was en wou slapen, ik een frisse neus wou halen én Leni kleertjes in maat 86 nodig heeft, ben ik gisteren in Gent gaan koopjesjagen. Al bij al ben ik tevreden over mijn aankopen alhoewel ik héél veel winkels binnen gegaan ben, en in vergelijking relatief weinig gekocht heb. De regel waar ik me moest aan houden was: minimum - 50% en zeker geen nieuwe collectie. Ik heb maar 1 keer vals gespeeld.
Een kort verslag
- Inno: een hoodie, een longsleeve en een t-shirt aan - 50 en een kousenbroek aan - 70. Toen ik moest betalen hadden ze de hoodie dubbel aangerekend. Toen ze wilden corrigeren, hebben ze de volledige prijs ipv de soldenprijs van het bedrag afgetrokken. Dus, ipv 12,50 euro kreeg ik 26 euro terug. Jochei!
- Esprit: niet de moeite en nog heel veel solden van - 30
- Zara: wat een varkensstal! Ik vond het ook nogal storend dat nergens stond hoeveel procent er nu precies af ging
- Mexx: niet de moeite
- Benetton: heel mooie nieuwe collectie maar ik vond de kleinere maatjes niet in de soldencollectie
- H&M: jeetje zeg, enkel hun rommel was gesoldeerd!
- Fred & Ginger: alles aan - 50 maar de keuze in maat 86 was nogal beperkt
- Petit Bateau: - 30, maar toch een longsleeve en een sweater die aan twee zijden gedragen kan worden gekocht. Je weet immers dat je kwaliteit koopt
- Meneer Janssen en juffrouw kaat: mooie dingen maar nogal onoverzichtelijk. Alles aan - 50. 2 broeken en een jurkje gekocht.

Leni was vooral tevreden over het BOEKJE dat bij de kledij van Meneer janssen zat :)

17-01-2009 om 14:48 geschreven door Anouschka  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
15-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Update wasbare luiers - (onsmakelijke post)
Leni heeft het "plaagske": overgeven (al achter de rug) en de ergste diarree in haar nog jonge leventje ( nog niet achter de rug).
Ik heb dit gisteren ontdekt toen ze een wasbare luier aan had: niet zo smakelijk maar geen enkel lekje! Het afgelopen jaar is het STEEDS zo geweest dat we bij diarree met wegwerp lekken hadden. Waren we er niet binnen de 5 minuten bij, dan hadden we een overvolle pamper te deponeren en een besmeurde body over haar hoofdje te trekken (of, wat ook al gebeurd is, de body open te knippen) en andere vieze kleren te verwijderen.
 Ondertussen heeft ze afwisselend wegwerp en wasbaar aangehad en tot nu toe komt onze Mamabless wasbare luier nog steeds als winnaar uit de bus. Geen ENKEL lekje gehad.

Bless Mamabless! ( en de popolino overbroekjes!)

ps. Zondag hebben we een nieuwjaarsfeestje. Als de diarree voorbij is, proberen we ook onze luiers op verplaatsing.

15-01-2009 om 10:17 geschreven door Anouschka  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
14-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ziek

Na de windpokken heeft Leni het welbekende "plaagske"... nice!

14-01-2009 om 14:01 geschreven door Anouschka  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spulletjes die ik heel goed vond
Gisteren heb ik een lijstje met ergerlijke babyspullen gepost. Gelukkig zijn er ook heel wat dingen die ik fantastisch vind!

1) Park
In het begin lag leni er in om overdag te slapen. Ze heeft er zelfs 2 maanden ook 's nachts in gelegen ( en ik in de zetel in de living). Het was ijskoud boven en kreeg er de kriebels van om daar borstvoeding te geven + ze sliep daar in haar haar draagmand maar ze had daar een hekel aan. Wanneer het kind in het ruime park legden, sliep ze als een roos

2) draagdoeken! draagdoeken! draagdoeken!
Omdat ik het allemaal een beetje ingewikkeld vond heb ik een workshop gevolgd bij de Doekentheek, waar toevallig ook Lien van www.lienweb.be aanwezig was. Net zoals zij was ik laaiend enthousiast.
De eerste 4 maanden heb ik vooral de Binana gebruikt. Je kan die vergelijken met de Tricot Slen, maar hij is iets korter, rekt minder vlug uit en is uit bamboe gemaakt.
Vanaf dag 1 gebruikte ik ook af en toe de ringsling en die gebruik ik nog steeds. Soms gaan leni en ik een eindje stappen aan de overkant van de straat om naar de koetjes te kijken. De buggy kan daarbij niet gebruikt worden, haar de hele tijd dragen is te lastig, en de hele tijd stappen is voor haar nog te zwaar. Het was wel even zoeken om hem goed aan te doen. Leni is er in de Delhaize eens bijna uitgevallen... Eens ik het doorhad werd dit mijn favoriete doek
Op reis naar Frankrijk hadden we de mei tai mee: handig op de buik, heup en rug. Deze zomer gaat hij weer mee op reis

3) koeka pakjes
Ik ben geen merkenfreak maar ik heb hier en daar wel merken waar ik helemaal weg van ben. Koeka bijvoorbeeld! Ik koop er vaak pakjes en slaapkledij van. Ik hou van de kleurtjes (limoen, felroze, felblauw, dieppaars) maar vooral van de kwaliteit. Ze mogen 100 keer gewassen worden, af en toe belanden ze hier per ongeluk in de droogkast, maar toch blijven ze het mooi... Ik vind het altijd spijtig als iets te klein geworden is.

4) easy dry van Pampers
Vanalles geprobeerd maar die blijven het goed doen bij ons. We hebben hier het minst lekken mee ( maar jammer genoeg toch nog geregeld) en het minst rode billetjes

5) Mamabless Bamboo wasbare luiers
ze zijn fantastisch: haar billetjes worden niet rood, geen lekjes, kleedt slank...

6) body's van Hema, H&M ( de 3 in 1 pakje) en petit bateau
7) bobuxjes
8) fopspenen
Ik was niet van plan om er één te geven, maar ik had opeens een ander kind toen ze er wel één kreeg...

9) tetradoeken
10) slabbetjes om over het hoofd te trekken
11) Olvarit potjes
12) badspeeltjes
13) verdeeldoosje voor melkpoeder
14) Sack 'n' Seat
Een super handig ding: het plooit op als zo'n regenvestje KW, dus neemt geen plaats in. Je doet het over een stoel en gespt je baby ( die al kan zitten) vast. Ik vond het onmisbaar op reis en op restaurant.

14-01-2009 om 09:04 geschreven door Anouschka  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
13-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn minst favoriete babyspullen
Na 14 maand moederervaring weet ik dat ik deze dingen niet meer zou kopen:

1) BUMBO SEAT
hierover zijn de meningen verdeeld, maar ik vond het weinig nut hebben. Op de verpakking staat vanaf 3 maand maar dat lijkt mij toch nog wat jong... veel baby's kunnen hun hoofdje nog niet goed rechthouden en toch worden ze er al in gedzjoefd... Wij hebben hem gebruikt vanaf een maand of 4 om leni haar papjes te geven. Jammer genoeg voor de Bumbo was leni een vroege zitter ( 5,5 maand) dus na amper anderhalve maand zat ze om te eten in haar trip trap en anders in haar relax of in haar park met kussens rond haar. Als een volgende baby een late zitter is, zal ik hem natuurlijk een pak langer kunnen gebruiken.

2) SVAN RELAX
We zagen deze relax in de winkel en waren onmiddellijk verkocht omdat hij zo mooi was en zo'n leuk kapje had. Handig om in de zomer buiten te zitten, dachten we. Ten eerste kan deze relax niet erg plat liggen. Wij, als babyleken, hadden geen idee dat we daarop moesten letten. Ten tweede kan je het kapje niet groter of kleiner maken, maar hangt het gewoon af van de stand van de relax. Tenslotte vergaten we dat we hem hadden... waarschijnlijk omdat we hem zà nuttig vonden :)

3) FLESSENDOP VOOR WATERFLESJES
Ik denk dat het handig is, alleen vergeet ik steeds dat we het hebben. Leni drinkt namelijk uit een beker of uit haar flesje, niet uit een gewone fles. Ik vraag me eigenlijk af of  er mensen zijn die het wél gebruiken...

4) PYJAMA'S MET VOETJES
Ik haatte ze: ofwel waren ze massa's te groot en geraakte leni in een knoop of wel waren ze te klein en kon leni haar voetjes niet meer bewegen. Nooit een exemplaar gehad dat écht goed pastte.

5) HUGGIES PAMPERS
De duurste pampers maar ik vind dat er zelfs ongebruikt een klein piesgeurtje aanhangt

6) ACTIV FIT (PAMPERS)
Ondingen: leni haar poepje lag er van in rauw vlees

7) SLOFKES van INCH BLUE en MENUUTJES
De inch bluekes zijn prachtig, véél mooier dan de bobuxjes, maar het leer is bij IB en Menuutjes zo zacht dat ze een beetje rond haar voetjes draaiden. Bovendien blijven ze niet zo goed zitten.

8) 3 in 1 BUGGY
Hij werd de eerste 6 maanden niet gebruikt wegens draagdoek
Hij neemt onmenselijk veel plaats in mijn mini-wagen in...
Ik geef toe dat een buggy handig is, maar ik gebruik hem nog steeds niet graag en zal dat waarschijnlijk ook nooit graag doen.
Maar ik heb nog minder graag dat een ander met leni in de buggy rondrijdt, behalve de oma. Bezitterig, moi??? Pas du tout!!!! :)

9) Piepkleine mooie JURKJES met piepkleine KNOOPJES
tja... ik heb weinig geduld

10) Extra HANDVATJES om rond beker of fles te doen
Heel veel mama's zullen dit wel handig vinden, maar leni heeft nooit doorgehad dat ze die handvatjes kon vastnemen. Ze naam gewoon de fles vast, dus ja... een beetje stom om haar eerst aan te leren dat ze die handvatjes moet vastnemen en haar het een tijdje later weer af te leren

11) SLABBETJES in PLASTIEK
akelig gewoon.

13-01-2009 om 13:31 geschreven door Anouschka  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.leni wordt groot
Leni wordt groot... letterlijk. Een tweetal maanden geleden was ik ervan overtuigd dat ze al die mooie kleertjes in maat 80 nog lang zou kunnen dragen.... en opeens zie ik dat bij sommige t-shirts de mouwtjes een beetje aan de korte kant zijn, dat sommige jurkjes haar knietjes en zelfs haar poep niet meer bedekken en dat body's maat 80 moeite hebben om dicht te blijven... Joepie, een excuus om kleertjes in maat 86 te kopen!
Figuurlijk: het gaat zo snel. Er gaat geen week voorbij waarin Vincent en ik elkaar aankijken en verwonderd uitroepen "Heb je dat gezien/gehoord????" Sinds een dag of 2 gebruikt ze haar zeteltje echt bewust. Terwijl ik hier zit, staat Zeppelin op. Leni loopt wat rond, speelt op haar fietsje en met haar knuffels en wanneer ze even wil bekomen gaat ze op haar gemak onderuit in haar zeteltje zitten en kijkt ze een paar minuutjes TV.... Ze begint ook haar voorkeuren te krijgen. Gisteren was ik op weg naar "Sturm der Liebe" aan het zappen en kwamen we voorbij Sesamstraat. Toen ik doorzapte was er heel luid protest! Blijkbaar spraken de kleuren en de klanken haar wel aan :)
Tand nummer 12 is er door aan het komen, dat zal onze slapeloze nacht verklaren. Als ze aan deze snelheid blijft tanden krijgen dan zijn we er gelukkig relatief snel vanaf.

13-01-2009 om 08:40 geschreven door Anouschka  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
12-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moe...

Morgen zal ik een week thuis zijn. Normaal gezien zou ik nu al weer vrolijk staan lesgeven, maar ik blijf maar aanmodderen: moe, moe, moe... De keelpijn is beter, maar nog niet helemaal voorbij. Maar 't is vooral die vermoeidheid. Het meest frustrerende van heel de zaak is dat ik, eens ik in bed lig, de slaap niet kan vatten, overdag niet en 's avonds niet. Als ik mijn ogen sluit, schiet mijn hoofd in actie.

Leni is gelukkig bijna terug helemaal de oude. Tand nummer 11 zit er door en de windpokken zijn aan het verdwijnen. Ze danst en zingt dat het geen naam heeft. Oh, en ze heeft ook door dat ze écht stout kan zijn. Als we "nee" zeggen, kijkt ze ons stout aan en doet ze nog minstens 3 keer datgene wat haar verboden was. Eens ze doorheeft dat het "voor echt" is, kijkt ze ons koel aan, draait zich om en gaat weg, alsof ze denkt " ja, daaaag! voor deze flauwekul heb ik geen tijd"
Om dan twee minuten later weer hetzelfde te doen...

12-01-2009 om 20:31 geschreven door Anouschka  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)


Archief per week
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Laatste commentaren
 • herkenbaar (wendy)
      op Mijn minst favoriete babyspullen
 • mqdf (Fliep)
      op uitgeteld :)
 • schattig (lilih)
      op Eindelijk nog eens tijd....
 • gelinkt (Aisling)
      op Ga dat zien!
 • veel courage! :) (Tine)
      op Nog 2 nachtjes slapen....
 • Mijn favorieten
 • bloggen.be
 • mistermirko
 • Elz en Ben
 • Antoon, Claudia & Aiko
 • alles over draagdoeken
 • Julie's muzieksite
 • lien


 • Zoeken in blog  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!