Inhoud blog
  • Zondag 25 augustus 2013
  • Zaterdag 24 augustus 2013
  • Vrijdag 23 augustus 2013
  • Donderdag 22 augustus 2013
  • Woensdag 21 augustus 2013
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Rondreis Java Bali
    Trip met de familie in Java en Bali
    08-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donderdag 8 augustus 2013

    Vandaag was het de dag van vertrek. Om 16:00 in de namiddag zijn we in Hasselt vertrokken richting Schiphol. Mooi op tijd in Schiphol, voor de McDonalds nog snel zelf de bagageafhandeling gedaan. Onze rugzakken zelf gewogen en etiketten eraan gekleefd. Wat je zelf doet doe je beter denken ze bij KLM, nu ja je moet je tijd omkrijgen op zo'n luchthaven.

    Het vliegtuig steeg op om 20:55. Een lange vlucht van 16 uur staat voor de deur.


    IMG 0184

    IMG 0190

    08-08-2013 om 00:00 geschreven door Jonas, Joris, Saskia en Daan  


    09-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijdag 9 augustus 2013

    Aankomst ook weer op schema te Jakarta, 17:30 en de zon gaat bijna onder, bij schemerdonker met een taxi naar ons hotel. Het was in feite 'My Hotel', geen slechte keuze, met een lekker chinees restaurant eraan, enkel het bier was op. Door het tijdsverschil van 5 uur was dit een erg korte dag.

    Vroeg gaan slapen want de volgende dag zullen we vroeg opstaan om door te reizen naar Bogor.


    IMG 0191

    09-08-2013 om 00:00 geschreven door Jonas, Joris, Saskia en Daan  


    10-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 10 augustus 2013

    Jakarta naar Bogor


    Vroeg uit bed, gepland om 6:00 om de grote massa voor te zijn, maar het bleek dan toch nog maar 5:00 (kleine vergissing met het tijdsverschil), mooi op tijd voor het ontbijt en al licht buiten. Oosters ontbijt met rijst en bereide groenten. Na wat op de kaart te zoeken en wat rondvragen blijken we perfect te liggen om te wandelen naar het 'Kota train station'.

    De vorige avond dachten we nog een auto met chauffeur te regelen voor 1.200.000 roepia om ons tot Bogor te brengen. De trein kostte maar 5000 Rupiah (0,37 Euro) per ticket!

    Om 8h vertrokken we dus met de trein voor slechts 20.000 voor ons 4. We konden zitten op de trein maar hoe langer hij reed hoe voller hij werd!

    Heel veel gezinnen die in de stad wonen willen graag in het weekend naar Bogor gaan om uit te rusten van het drukke stadsleven.

    Om 10h stonden we tussen de Agaves en andere exotische bomen van de botanische tuinen in Bogor. Schitterend om al de grote tropische bomen te zien. Het is echt een verzameling van over heel de wereld.
    Na de tuinen gezien te hebben reisden we verder naar onze guest house met de kleine 'ankot' taxietjes. Er was ongelofelijk veel verkeer. Ik heb nog nooit zoveel brommers gezien in heel mijn leven als op die ene namiddag. Als ze mij in België nog eens spreken van druk verkeer, dan ga ik toch eens goed lachen!

    Eenmaal aangekomen na de lange trip van ongeveer 3 en een half uur in zo'n busjes was het wel tijd voor ons bed.


    IMG 0199

    IMG 0207

    IMG 0233

    IMG 0257

    IMG 0263

    IMG 0276

    IMG 0282

    10-08-2013 om 00:00 geschreven door Jonas, Joris, Saskia en Daan  


    11-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag 11 augustus 2013

    Deze ochtend aan het ontbijt was het begin van onze dag, er was niet echt een speciaal ontbijt voorzien dus bestelden we het dessert van gisterenavond: Banana/Pineapple Pancakes, gewoon een typisch Belgische pannenkoek gevuld met banaan of ananas met een beetje bloemsuiker. Zeer lekker!
    Tijdens het ontbijt kwam er een lokale gids (Abi) die ook Engels sprak ons iets voorstellen. Oorspronkelijk zouden we naar de botanische tuin van Cibodas en een waterval dichtbij gaan kijken maar hij stelde voor om naar een theeplantage, groentekwekerij en een mooie waterval in de “jungle” te gaan kijken. Hij zou ons vergezellen voor een hele dag voor 200.000 Rupiah (14,6 Euro).

    We moesten eerst 2 taxietjes nemen en dan konden we starten aan onze wandeling naar de waterval door de theeplantage en groentekwekerij. Het was een supermooie wandeling met mooie uitzichten. De weg naar de waterval was ongeveer een uur stappen.
    Na de wandeling zijn we nog snel even naar de fabriek gaan kijken waar ze de thee verwerken maar het was een vrije dag voor de meeste Indonesiërs en we konden niet naar binnen gaan.

    Na dat alles hebben we een taxietje genomen naar de floating village. Een vissersdorp maar dan drijvend op het water op grote vlotten. Een vlot bestond uit een klein huisje en een paar vierkanten waar vis in werd gekweekt. Zo'n vlot huurt men per week of per maand met een gezin. De vis die je op die tijd kweekt is je verdienste. Een heel speciaal zicht.

    Na dit kort bezoekje hebben we 3 taxietjes terug naar onze guest house genomen, een biertje gedronken, iets gegeten samen met de gids en onze dag zat erop.

    Het was een heel mooie dag waarbij we veel gezien en geleerd hebben.


    IMG 0303

    IMG 0342

    IMG 0353

    IMG 0364

    IMG 0378

    11-08-2013 om 00:00 geschreven door Jonas, Joris, Saskia en Daan  


    12-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag 12 augustus 2013

    “Yellow, blue and then green”, dat waren de instructies die we meekregen om weg te raken uit Cibodas om onze eerste tussenstop te bereiken, de bus-terminal van Cianjur. Eerst een gele dan een blauwe en nog een groene mini-bus (angkot) brachten ons naar Cianjur. We vertrokken al om 7h30 's ochtends en een uur later waren we in Cianjur, dat ging vlot maar het zou nog een lange reisdag worden, van het binnenland helemaal naar Pangandaran aan de kust waar we een dag strandvakantie willen.


    Aan de bus-terminal was het zoals steeds hectisch, warm, druk en voor ons was er weer veel belangstelling. Waar kom je vandaan? Is dit je familie? Waar ga je naartoe? Ik loop wel even mee. Spreek je geen Indonesisch? Welke bus? Naar waar? Ja die daar, loop maar rap. De bus zat stampvol, 100 man of meer. Mama had een 'zitplaats' rug aan rug ergens vooraan samengepakt met wat andere vrouwen en kinderen. Wij stonden in het gangpad dicht tegen mekaar en zonder veel bewegingsruimte 2uur en een half, dat was genoeg. De ramen konden gelukkig open, omwille van de file op weg naar Bandung zorgde dit niet altijd voor de gewenste bries.


    De trein in Bandung, zo was ons verteld zou vertrekken om 13h. Dit bleek niet helemaal juist en dat gaf ons wat tijd om de benen te strekken en wat te eten en te drinken op het terras van een iets te modern hotel naar onze goesting. Lekkere limoen ijsthee, ijskoffie en een mooi toilet, daar gaan we niet over zeuren.


    Op de trein genieten we van mooie rijstvelden, dorpjes, kinderen die ons aanstaren vanop de perrons onderweg. De trein slingert tussen de bergen en heuvels naar de kust. Wat een prachtig land.

    Aankomst in Banjar om 18h. Na een kleine onderhandeling slaan we de handen (en het geld) in mekaar met 2 jonge koppels uit Frankrijk en Duitsland. Dan nog 2uur met een mini-bus, aankomst om 10h30, oef, lange dag.




    IMG 0395

    IMG 0403

    12-08-2013 om 00:00 geschreven door Jonas, Joris, Saskia en Daan  


    13-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dinsdag 13 augustus 2013

    Vandaag in Pangandaran waren we van plan om een dag uit te rusten op het strand, maar het zag overal zwart van het volk op het strand omdat de Indonesiërs 'grote vakantie' hebben op dit moment.
    Dus hebben wij een voorstel gevolgd van een zekere meneer Eng (plaatselijke gids) die ons voorstelde om met de brommer naar “Green Valley” te gaan en onderweg enkele lokale bezienswaardigheden te bezichtigen.
    Voor 175000 Rupiah (12,80 Euro) per persoon regelde hij de brommers en benzine, eten voor s' middags en een uitgebreide rondleiding op het platteland rond Pangandaran.
    Alles beter dan op het strand te gaan liggen met al dat volk. Ook omdat je niet bekeken wilt worden als blanke in je bikini/zwemshort. Want de Indonesiërs gaan allemaal met kleren in het water.

    Om 12:00 vertrokken we met de brommer door zandweggetjes tussen de kleine dorpjes. Heel aangenaam en avontuurlijk rijden door een fantastisch mooi landschap.
    De eerste bezienswaardigheid was een dorpje waar ze bruine suiker maken van de nectar van kokosnootbloesem. De nectar die van de bloem drupt vangen ze hoog in de boom op in kleine emmertjes, al die kleine beetjes verzamelen ze in een grote kom die op een vuur staat. Daar koken ze de nectar 5u lang zodat er een heel stroperige vloeistof overblijft. Deze vloeistof gieten ze in ronde vormpjes en ze laten het stollen, zo heb je ronde bruine suiker schijfjes die je kan verbrokkelen in de thee bijvoorbeeld. Om die nectar te verzamelen moet er uiteraard veel in de kokosnootbomen geklommen worden (niet ongevaarlijk !), ook wij hebben dit gedaan. De klimmers kappen “trappen” in de boom om het klimmen te vergemakkelijken.
    We reden nog wat verder en we kwamen al aan bij de tweede bezienswaardigheid, een bamboo-gebouwtje waar ze poppenkastpoppen maken uit Acaciahout. Het duurt 10 dagen om één pop te maken. De poppetjes waren dan ook echt wel prachtig! Deze poppetjes worden gebruikt om traditionele theaterstukken uit West-Java te spelen. Onder andere een lokaal verhaal van “Romeo en Julia”.

    Na dit bezoek zijn we even gestopt bij een eetgelegenheid langs de weg waar we voor de eerste keer het lokale langs-de-weg-eten hebben gegeten. Bijvoorbeeld: rolletjes rijst verpakt in bananenbladeren, gefrituurde tempeh, rijstcrackers, pindakoekjes, … Ook dit is ons zeer goed bevallen, vooral de tempeh (klaargemaakte rauwe pindanoten).


    Na deze lekkere maaltijd zijn we doorgereden naar de “Green Valley”. Dit is eigenlijk een plek rond een prachtige rivier waarbij het een beetje lijkt alsof het water groen is. Niet vuil, gewoon een groen effect, waarschijnlijk door de overhangende groene bomen. Het is een gekende badplaats waar veel volk op afkomt, maar onze gids wist een geheim plekje wat hogerop de rivier. Na 5 minuutjes verder wandelen weg van het drukke stuk kwamen we aan een waterval in de rivier waar we helemaal alleen waren (met uitzondering van 6 zwarte apen die van de ene naar de andere boom vlogen op zoek naar fruit)! Dus we konden rustig met ons 4 en de gids zwemmen in de rivier met aangenaam warm water. Het was echt een schitterend plekje! Foto's zeggen natuurlijk meer dan woorden. Ik zou het iedereen aanraden om daar langs te gaan.

    Na een uurtje zwemmen/springen van de rotsen gingen we terug richting onze guesthouse. Op onze weg naar onze guesthouse kwamen langs de derde bezienswaardigheid: een verzorgingscentrum voor zieke of gekwetste schildpadden. Ze worden tijdelijk opgevangen om uiteindelijk terug in de zee te belanden. Ook heel leuk om eens een schildpad vast te hebben! Je moet ze aaien zoals een kat onder de kin om ze rustig te houden. Heel schattig.
    Na de schildpadden gezien te hebben hadden we wel zin in een visje dus we passeerden ook nog langs een lokaal visrestaurantje waar we al zittend op de grond hebben gegeten. Eerst mochten we zelf onze vissen uitkiezen uit een bak met levende vissen en een half uur later kregen we een plateau met 10 vissen op, een grote kom rijst, een bord met groenten en een paar pikante sausjes.
    Hier hebben we echt heel smakelijk gegeten.
    Na het eten was het al 17:00 dus het werd dringend tijd om naar huis te gaan aangezien het hier om 18:00 helemaal donker is.

    Nog een half uurtje naar huis via iets drukkere wegen en we waren terug in onze rustige slaapplaats.


    Dit was tot nu toe de mooiste dag van onze vakantie in Indonesië.


    IMG 0417

    IMG 0448

    IMG 0458

    IMG 0459

    IMG 0461

    IMG 0468

    IMG 0521

    IMG 0535

    IMG 0549

    IMG 0557

    IMG 4819

    13-08-2013 om 00:00 geschreven door Jonas, Joris, Saskia en Daan  


    14-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woensdag 14 augustus 2013

    We reizen alweer verder,Yogyakarta staat op ons menu, dit keer is de reis gemoedelijk, niet te vroeg opstaan, om 8h vertrekken we met een privé-minibus met airco naar Sidarjo om daar de trein te nemen naar het Tugu treinstation van Yogyakarta ('Yogja' voor de vrienden). Onze trein laat wat op zich wachten maar een lokale markt tegenover het stationnetje helpt ons de tijd te doden. Lekkere rijst in bananenbladeren opgerold en ook nog donuts met aparte zakjes met een gram bloemsuiker, grappig en lekker. Het eten in de kraampjes op straat is zeer goedkoop. Om onze foto's veilig te bewaren kopen we ook nog een USB-stick voor geen geld.


    Eenmaal op de trein realiseren we ons dat we toch behoorlijk zijn afgezet voor deze reis, de mooie zitplaatsen die ons waren beloofd blijken een klasse lager te zijn, de airco blaast gelukkig zachtjes. We betaalden 1.200.000 roepia (ongeveer 100 Euro), indien we het allemaal zelf hadden geregeld waren we er voor een 3rde van dat bedrag vanaf geweest zijn. Er zitten dus toch haaien aan de kust. We hadden de behoefte om eens beroep te doen op een reisagentschap voor deze trip maar zelf regelen is de boodschap!


    Ons guesthouse noemt 'Venezia garden' we zitten in een apart paviljoen, zo staan er 3 op een rij, ouders slapen beneden en de zonen boven met balkon, zwembad aan onze deur, goede douche, eerste keer deze reis warm water.


    IMG 0566

    IMG 4834

    IMG 0562

    IMG 0567

    IMG 0569

    IMG 0571

    IMG 0570

    14-08-2013 om 00:00 geschreven door Jonas, Joris, Saskia en Daan  


    15-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donderdag 15 augustus 2013

    Vandaag een dag de stad 'Yogja' verkennen, eerst in de buurt en dan te voet naar het oude ommuurde centrum, het Kraton waar de Sultan zijn onderkomen heeft.


    Er wonen binnen die oude muren zo'n 25.000 mensen waarvan er een aantal voor de Sultan werken. Nogal wat wijze oude mannen bewaken het paleis en geven rondleidingen, ook in onberispelijk Nederlands (Hollands in feite). Ongetwijfeld geleerd tijdens de Nederlandse koloniale tijd hier, ze hebben er de leeftijd voor. Deze mannen dragen speciale klederdracht met bijhorend groot mes en een hoedje met grote oren ter bescherming tegen de zon (neem ik aan).


    We lopen door een ondergrondse moskee en door een ruïne van het 'waterpaleis' van de Sultan, het vergt wat fantasie om je het verleden hiervan voor te stellen, we komen honderd (en nog wat meer) jaar te laat. In ieder geval genoot onze vriend hier van zijn mooie vrouwen.


    We lopen hier wat rond en eten in een lokale zaak. Meer toeristen, ook uit onze oorden (we horen Italiaans, Frans, Duits, Letzeburgs, ...). Je wordt minder bekeken in de stad wat aangenaam is, je wordt wel vaak aangesproken om souvenirs te kopen of voor transport met een mooie bakfiets, een 'becak'. Wandelen langs de weg doet de locale bevolking niet vaak, ze hangen wel rond op straat maar als ze zich verplaatsen is het op wielen. Een paar souvenirs gekocht in rustige mooie zaakjes.


    Je kijkt je ogen uit, doodskisten worden op de stoep in mekaar gestoken, geschaafd en met doek bekleed. Kleine benzinestations (een kar met rekken met 50 bokalen van een liter) worden uitgebaat langs de straat waar je de benzine per bokaal kan kopen, voornamelijk lichte motorfietsen maken daar gebruik van. Daarnaast veel eettenten, sommige ook op wielen, voor elke beurs, van staand eten tot zitten onder een luifel. De duurdere zaken mikken op westerse toeristen.


    Daarna even zwemmen bij ons voor de deur, verfrissing is hier altijd welkom.


    's avond eten we in ViaVia, een zaak waar Leuvense mensen aan de oorsprong van liggen maar die gerund wordt door Javanen, voornamelijk jonge vrouwen, uitzonderlijk professioneel. (naast eten kan je hier ook 'trips' boeken om de buurt te verkennen, een lokaal reisagentschap zeg maar)


    IMG 0573

    IMG 0607

    IMG 0609

    IMG 0617

    IMG 0588

    15-08-2013 om 00:00 geschreven door Jonas, Joris, Saskia en Daan  


    16-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijdag 16 augustus 2013

    Iets ten noorden van Yogjakarta ligt Borobudur, een boedhistische tempel opgetrokken uit donkere zwart en grijze steen ergens rond de 7e/8e eeuw, gerestaureerd vorige eeuw en nu Unesco Werelderfgoed.

    2 brommers gehuurd. Verontrustend te vernemen dat niemand in Indonesië een verzekering heeft! Het is een hels verkeer maar ongevallen zie je weinig (tot hiertoe eentje), iedereen is behendig en relatief voorzichtig. Hoe ze het onder elkaar regelen als er iets gebeurt ? Een rood licht is hier ook niet echt rood. 's ochtends vroeg worden we aangemoedigd door iemand langs ons om erdoor te rijden wat we dan ook deden, een mens moet zich aanpassen aan lokale gebruiken

    Om 4 uur opgestaan om de zonsopgang te zien ter plaatse… helaas er hingen wat wolken. Het was echter aangenaam van temperatuur en relatief rustig zo vroeg op de ochtend. Prachtig mooi. Van over heel Java komt men naar Borobudur, bijgevolg worden we weer heel erg aangekeken en worden we regelmatig gevraagd om samen met hen op de foto te poseren. We zijn terug een curiosum. Waar kunnen we ons verstoppen?

    Omdat we al om 6:00 aan de tempel toekwamen gesnord (toch goed anderhalf uur 'getufd'), waren we al klaar met het bezoek om 10:00. Nog even iets gedronken in een lokaal zaakje langs de uitgang en ondertussen iets zoeken om te doen voor de rest van de dag. We kwamen uit op een hostel waar men ook brommertoertjes organiseert langs lokale bezienswaardigheden.

    Eric leidde ons met de brommers langs mooie binnenwegen en bergdorpen naar een tofoe-fabriekje en een pottenbakster waar we zelf een potje mochten draaien. Dit was natuurlijk niet nieuw voor ons aangezien mama dit doet in haar vrije tijd. Na de rondleiding heeft Eric ons halfweg naar huis (Yogjakarta) gereden langs kleinere wegen omdat we schrik hadden voor het vele verkeer op de grote wegen in die richting.


    IMG 0631

    IMG 0662

    IMG 0665

    IMG 4879

    IMG 0727

    IMG 0715

    IMG 0747

    16-08-2013 om 00:00 geschreven door Jonas, Joris, Saskia en Daan  


    17-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 17 augustus 2013

    Onze reisroute de komende week naar Bali moet nog wat uitgekiend en voorbereid worden, daarom trekken mama en papa met de brommer naar het centrale Tugu treinstation van Yogjakarta om tickets te reserveren voor de trein van maandag. Dit wordt een ervaring op zich.

    Aan het eerste loket legt men uit dat er geen plaats meer is op de gevraagde trein. Omdat papa achterdochtig is vragen we het nog eens aan een ander loket en daar bevestigd men dat er toch plaats is en stuurt ons terug naar het eerste loket. Dan worden we naar de 'customer service' doorverwezen en die verwijzen ons uiteindelijk naar het 'reservation office'.

    Dat blijkt het juiste adres – een nummertje trekken aan de ingang (gelukkig zijn er andere toeristen die daarop wijzen) en een half uur onze beurt afwachten om uiteindelijk de 4 tickets van een jonge bekwame dame in handen te krijgen, opgelucht. Ook dit is reizen in Indonesië.


    Om 12h hebben we afgesproken met onze brommers bij 'Via Via', vlakbij ons hotel. We hebben bij hen een trip geboekt voor de namiddag: “Prambanan and hidden temples”. Een jongeman (afgestudeerd als English teacher) zal ons begeleiden en met 3 brommer tuffen we richting Jogonalan.

    We zullen eerst 2 kleinere tempels bezoeken om dan in de latere namiddag Prambanan aan te doen met hopelijk niet teveel drukte. We rijden weer langs rustige kleine wegen, ook een stuk langs een rivier en steeds tussen rijstvelden en kleine dorpen. We zijn ondertussen al wat meer vertrouwd met de omgeving en gedrag in het verkeer. Alles loopt op wieltjes.


    Candi betekent tempel en wordt 'shandi' uitgesproken. We bezoeken eerst Candi Plaosan en daarna Candi Lor Kabupaten Klaten(?). De gids vertelt ons een aantal Hindoe traditionele verhalen om de beeldhouwwerken toe te lichten Adam is een vriendelijke en onderhoudende gids die er net als alle Javanen in slaagt om zijn pull aan te houden bij 30 graden in de brandende zon en geen behoefte heeft aan het aangeboden flessenwater.


    Candi Prambanan bezoeken we als laatste, nog steeds erg warm en ook erg mooi. Indrukwekkend wat ze hier in die tijd gebouwd hebben. Blijkbaar was er wat concurrentie tussen Hindoeistische en Boedhistische koninkrijken omstreeks 7e en 8e eeuw hetgeen mee tot deze bouwwerken heeft geleid.


    's avonds eten we in Via Via, lekker met een glas bintang bier erbij.


    IMG 0824

    IMG 0820

    IMG 0855

    IMG 0833

    IMG 0777

    IMG 0759

    17-08-2013 om 00:00 geschreven door Jonas, Joris, Saskia en Daan  


    18-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag 18 augustus 2013

    5:50 opgestaan in Yogjakarta, we zeggen onze guesthouse vaarwel, op naar de Bromo vulkaan. Een officiële taxi aan 1/3de van de prijs die we eerder betaalden voor dezelfde rit maar dit maal omgekeerd naar het Tugu station voor onze treinreis naar Surabaya.

    In Surabaya een minibus naar het verblijf 'Kaliandra Segati' gelegen of de zuidflank van een berg ongeveer op 1200 m hoogte. Vreemde bedoening hier maar wel heel mooi. Bij onze aankomst wandelen we over het domein inclusief 'badhuis' en 'kasteel' van de lokale eigenaar die toch wat megalomane trekjes moet hebben. Veel personeel loopt hier rond, we bestellen 2 koffie's en 2 thee's in een hoger gelegen restaurant, dat was blijkbaar niet de gewoonte en de 3 lieden achter de toog besluiten een collega te bellen die met haar brommertje te hulp komt gesneld en onze bestelling opneemt. Lekkere thee en echte melk bij de koffie.

    Ze doen hier aan allerlei therapieën (een bad met enzymen, joga achtige toestanden, ochtendgymnastiek), en aan team-building met wandelen (lopen?) over hete kolen inbegrepen. Voor de nieuwe managers zeg maar. Iedereen kan hier zijn geld kwijt. Weer erg vriendelijk personeel, een beetje formeel. Goede vrouwelijke koks bereiden lekker eten, traditioneel maar ook een lokale versie van een hamburger met frieten, driemaal rijst of noedels per dag is wat veel voor deze toeristen.


    IMG 0867

    IMG 0946

    IMG 0902

    18-08-2013 om 00:00 geschreven door Jonas, Joris, Saskia en Daan  


    19-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag 19 augustus 2013

    Vandaag gaan we de Bromo-vulkaan “beklimmen”.

    De meeste toeristen gaan naar de Bromo tijdens de nacht om dan vanaf een nabijgelegen top de zonsopgang te kunnen bekijken. Het zou heel mooi moeten zijn maar daar hadden wij weinig behoefte aan aangezien we in Borubudur de zon ook niet hebben kunnen zien opkomen. Dus hebben wij besloten om gewoon op ons gemak overdag te gaan.

    Na een lekker ontbijt om 7:00 zijn we om 8:00 vertrokken met een auto met chauffeur voor 450000 Rupiah + 150000 Rupiah aan benzine. Het was een rit van 3 en een half uur. Eenmaal aangekomen is het toch wel iets speciaals de Bromo.
    Het is eigenlijk een vulkaan in een vulkaan. Je hebt een heel grote open vlakte van 8 km diameter en daarin staat de Bromo die om de 4 jaar actiever als anders is. De laatste keer was in 2010. Nu was de vulkaan aardig aan het roken.

    Uiteindelijk zijn we toch blij dat we gewoon overdag zijn gegaan, het was er super rustig en prachtig. Maar waren we een uur later gekomen zaten we in een wolkendek en hadden we helemaal geen uitzicht meer gehad.


    IMG 0976

    IMG 1010

    IMG 1013

    IMG 1014

    IMG 1043

    IMG 1059

    19-08-2013 om 00:00 geschreven door Jonas, Joris, Saskia en Daan  


    20-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dinsdag 20 augustus 2013

    De reis van Kaliandra naar Ketapang voor de overstocht met het veer naar Bali.

    Voor ons gemak hebben we een privé minibus (mono volume in feite) gevraagd om ons naar het treinstation van Pasuruan te voeren. Dat laat ons toe 's ochtends op het gemak te ontbijten, een lekkere rijst-noedel soep en een bord met vers fruit (ananas, een soort kiwi met wit vruchtvlees met zwarte kleine zaadjes en nog wat gele meloenschijven, allemaal lekker fris en zoet). We zijn op tijd aan het station en kunnen nog wat lokale rijstgerechten in bananenbladeren kopen als hapje voor onderweg. (er wacht ons toch bijna 5 uur op de trein).

    De trein brengt ons van Pasuruan naar Ketapang. Mooie berglandschappen onderweg.

    In Ketapang verblijven we in het “Indah Ketapang” een goed draaiende zaak uitgebaat door Balinezen, het gaat er professioneel aan toe. De zaak is wat groter dan wat we tot hiertoe boekten. Wij hebben een huisje in een mooie tuin met palmbomen en grenzend aan de zee, je kan hier de veerboten naar Bali zien varen en weer terug. Bali lijkt op zwemafstand te liggen. (toch zeker op windsurf afstand, enkele kilometers slechts).



    IMG 4910

    IMG 4907

    IMG 4915

    20-08-2013 om 00:00 geschreven door Jonas, Joris, Saskia en Daan  


    21-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woensdag 21 augustus 2013

    3h30 opstaan. Zo vroeg?

    Ja, we gaan namelijk onze tweede vulkaan beklimmen en ditmaal is er speciale activiteit namelijk de ontginning van zwavel (zie foto's). Het gaat om de “Ijen” en het kratermeer van deze vulkaan dat erg fotogeniek is. De redenen van het vroege opstaan zijn voornamelijk het voordeel van een koele temperatuur tijdens de beklimming en het feit dat we dezelfde dag nog willen doorreizen naar Bali.

    Om 4h stappen we in de jeep die ons in anderhalf uur brengt naar het vertrekpunt op ongeveer 1500m hoogte. Halverwege de klim stopt hij om de 4X4 aan te schakelen, dat blijkt nodig, hier kan een kandidaat rode bollekes zich komen trainen. Bij aankomst is de zon net op en is het nog koel op de vulkaanhelling. Bij een later vertrekt wordt het erg warm om te klimmen en de helling is behoorlijk stijl, we glijden alle 4 wel eens onderuit tijdens de wandeltocht. Het is een mooie bergwandeling door een bosrijke omgeving, rustig stappen zoals je doet tijdens een alpenwandeling.

    Na anderhalf uur stappen bereiken we de kraterrand, van daaruit hebben we een zicht over andere actieve en gedoofde vulkanen in de omgeving en ook kijken we uit op het meer in de krater van de Ijen. In die krater kan je afdalen naar de rand van het zoute warme meer waar door een stomend buizenkanaal de vulkanische activiteit gekanaliseerd wordt en resulteert in zwavelblokken. (zwaveldioxide gas komt vrij en is erg irriterend voor onze luchtwegen en ogen). De zwavelblokken worden aan stukken gehakt en dan in manden, twee aan twee op een bamboestok, op sterke schouders naar boven gedragen door pezige kerels. Op de foto's krijg je hiervan een goed beeld.

    Op de terugtocht schieten we nog wat foto's, bij aankomst in het hotel stinken we alle vier naar de zwaveldampen, een douche doet ons goed en laat ons het zweet en zwavel afspoelen.

    Na het middagmaal vertrekken we met de boot naar Bali en naar ons nieuwe verblijf aan de kust in Lovina.


    IMG 4938

    IMG 1097

    IMG 1115

    IMG 1125

    IMG 1154

    IMG 1129

    IMG 1131

    IMG 1152

    IMG 1148

    IMG 1140

    IMG 1165

    IMG 1163

    21-08-2013 om 00:00 geschreven door Jonas, Joris, Saskia en Daan  


    22-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donderdag 22 augustus 2013

    Na de lange drukke dag van gisteren namen we ons voor om vandaag een dag te “chillen”. Opgestaan om 9:00, lekker ontbeten, gevraagd waar we goed konden snorkelen en de dag was begonnen.
    Jonas en Daan trokken de zwemvliezen aan en ze waren zoet voor een uur. Ze kwamen terug met verhalen over blauwe zeesterren, 4 verschillende soorten vissen en grote zee-egels.

    Voor de rest was de dag niet zo vruchtbaar. Afwisselend zwemmen en rusten op een ligzetel was het enige wat verder nog op het programma stond.

    In de namiddag toch nog even naar het dorp gewandeld en lekker gegeten. (Jonas een pizza en Daan een lasagne !).


    IMG 1194

    IMG 1199

    IMG 1177

    IMG 1180

    IMG 1206

    IMG 1210

    22-08-2013 om 00:00 geschreven door Jonas, Joris, Saskia en Daan  


    23-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijdag 23 augustus 2013
    Over deze dag is nog geen tekst geschreven, maar de foto's zijn wel al beschikbaar!

    IMG 1240

    IMG 1256

    IMG 1257

    IMG 1268

    IMG 1270

    23-08-2013 om 00:00 geschreven door Jonas, Joris, Saskia en Daan  


    24-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 24 augustus 2013

    Onze laatste dag in Lovina, daar willen we nog wat uithalen. 's ochtends vroeg op om naar de dolfijnen te kijken. Met een plaatselijk boot, een prauw met 2 steunbalken van bamboe gemaakt racen we over de dijnende zee op zoek naar dolfijnen. Het duurt even maar dan is het prijs. We zijn niet alleen, er zijn zo wel honderd andere toeristen die dit spektakel bijwonen, toch leuk maar niet noodzakelijk voor de dolfijnen.

    Aansluitend nog wat snorkelen, mooie vissen in allerlei kleuren ook blauwe zeesterren wuivende witte zee annemonen. Eerlijkheid gebied mee te geven dat het koraalrif grotendeels afgestorven is, er moeten mooiere plekjes zijn dan dit om te snorkelen.

    Op de middag brengt de eigenaar van ons verblijf ons naar onze volgende verblijfplaats, deze ligt te midden van de prachtigste rijst terrassen van Bali, in Jatiluwih.


    IMG 1337

    IMG 1334

    IMG 1339

    IMG 1286

    IMG 1348

    IMG 1321

    24-08-2013 om 00:00 geschreven door Jonas, Joris, Saskia en Daan  


    25-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag 25 augustus 2013

    We slapen in een typisch Balinees erg romantisch huisje met strooien dak op de flank van een berg, vanop ons balkon kijken we uit over de rijst terrassen. We horen het water van een beek klateren tegen de rotsen achter in de tuin. Unieke ligging, dat staat vast.

    Ondertussen zijn we zo vertrouwd met het verkeer dat we weer maar eens een paar brommers huren voor onze daguitstap. We trekken naar een tempel hier ongeveer een uur vandaan, Pura Luhar Batukau, één van de door toeristen minder druk bezochte maar voor de Balinezen toch erg belangrijke tempel. De weg ernaartoe is er slecht aan toe, van het oorspronkelijke asfalt is niets meer over dan putten en losse stenen, we houden het veilig en vorderen traag. We moeten toch een 500 tal meter hoogte verschil afleggen naar onze bestemming.

    Na ons tempelbezoek gaan we op zoek naar een eetgelegenheid. Op de heenweg zagen we een restaurant liggen en daar proberen we het eens. Dat blijkt een voltreffer, mooie ligging, uitzonderlijk lekker eten en desserts om van te watertanden, hmmm.

    Op de tocht terug maken we nog wat mooie foto's, dit is een paradijs voor landschapsfotografen.

    's avonds gaan mama en papa nog wandelen in de buurt van het hotel. Een zeer mooie tocht parallel aan een irrigatiekanaal op de kam van lager gelegen rijst terrassen. Boeren zijn nog aan het werk op de terrassen en ossen staan te rusten met vers gras in de voederbak. Ontroerend schone omgeving.


    IMG 1359

    IMG 1362

    IMG 1381

    IMG 1375

    IMG 1465

    IMG 1408

    IMG 1411

    IMG 1421

    IMG 1434

    IMG 1433

    IMG 1431

    IMG 1441

    IMG 1455

    IMG 1475

    25-08-2013 om 00:00 geschreven door Jonas, Joris, Saskia en Daan  




    Archief per week
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs