Feestelijk knolseldersoep met Crème de Chaumes
Ingrediënten (4personen)
1 knolselder 4 witte preistengels 2uien 100 g Crème de Chaumes 1,5 L groentenbouillon (3 blokjes groentenbouillon opgelost in 1,5 L heet water 1 dL melk 1 eetlepel boter 2 eetlepels versgesnipperde bieslook 1 takje tijm (Topaz) 1 blaadje Laurier (Topaz) Peper en zout
Voorbereiding
Schil de knolselder en snij in blokjes Snij de prei in ringen Snipper de ui fijn
Bereiding (35 min.)
- Smelt 1 eetl. Boter en stoof de ui, prei en knolselder gedurende 5 min. Samen met de tijm en het laurierblaadje.
Giet er 1 dL melk bij en laat nog 10 min.gaar worden
- Voeg de groentebouillon toe en laat nog 20 min. verder koken.
- Verwijder het blaadje laurier en het takje tijm , kruid met peper en zout en mix tot een gladde soep.
- Meng de Crème de Chaumes met het bieslook.
Afwerking
Lepel voor het opdienen 1 eetl. Crème de Chaumes in het midden van elk bord en schep er de soep over.
19-01-2006, 19:37
Geschreven door ricy 
|