ricy
Inhoud blog
  • Feestelijk knolseldersoep met Crème de Chaumes
  • Hazenrug
  • Toon Schijf-Letters Eerst in Windows verkenner
  • KIP Macaronischotel
  • VRT Zenders (Frequenties en Vermogens)
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • Het laatste Nieuws
  • VRT Nieuws
  • Seniorennet
  • Foto
    Foto
    11-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hazenrug

    (4 personen)

    - 2 hazenruggen (diepvries, Prina)
    - 0,5 L vleesbouillon (1 blokje opgelost in 0,5 L water)
    - boter
    - 100 g gerookt spek

    Voor de marinade:
    - 1 fles rode wijn
    - 1 ui
    - 1 wortel
    - 1 kleine selder
    - 1 teentje knoflook
    - Topaz-kruiden:
    peterselie
    tijm
    laurier
    peperbolletjes
    - 1 eetl. olie
    - 1 eetl. azijn
    - zout

    (ten minste 12 u vooraf)

    Doe de helft van de fijngesneden groenten samen met de kruiden, olie en azijn in een kom. Leg hierop de diepgevroren hazenruggen en bedek met de rest van de groenten. Overgiet met de rode wijn, zodat de hazenruggen onderstaan. Dek de kom af en laat 12 tot 24 uur marineren op een koele plaats. Keer het vlees nu en dan om.

    (± 25 min.)

    1. Dep de hazenrug goed droog en laat korsten in de hete boter. Laat daarna 15 à 20 min. verder braden in de oven (250 °C).

    2. Stoof intussen in dezelfde braadpan de groenten uit de marinade even op, samen met het fijngesneden gerookt spek.

    3. Overgiet met de helft van de marinade en een gelijk deel vleesbouillon. Laat tot de helft inkoken en zeef daarna de saus.

    4. Neem de hazenrug uit de ovenschotel en giet de gezeefde saus bij het braadvocht. Laat inkoken tot de gewenste dikte.

    Schep de hazenruggen op een schotel en overgiet met de saus. Dien op met aardappelsparretjes of aardappelkroketten en appelen gevuld met veenbessen.

    Appelen met veenbessen
    Schil de appelen, boor het klokhuis eruit en halveer ze. Laat, tot tegen het kookpunt, gaar worden in gesuikerd water. Kook de veenbessen in het sap van 1/2 sinaasappel met suiker tot ze openbarsten en binden.


    11-12-2005, 13:35 Geschreven door ricy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toon Schijf-Letters Eerst in Windows verkenner

    REGEDIT4

    [HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionexplorer]
    "ShowDriveLettersFirst"=dword:00000004

    11-12-2005, 13:02 Geschreven door ricy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 16/01-22/01 2006
  • 05/12-11/12 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 26/09-02/10 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto

    Iedereen Welkom op mijn Blog.


    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs