1 knolselder 4 witte preistengels 2uien 100 g Crème de Chaumes 1,5 L groentenbouillon (3 blokjes groentenbouillon opgelost in 1,5 L heet water 1 dL melk 1 eetlepel boter 2 eetlepels versgesnipperde bieslook 1 takje tijm (Topaz) 1 blaadje Laurier (Topaz) Peper en zout
Voorbereiding
Schil de knolselder en snij in blokjes Snij de prei in ringen Snipper de ui fijn
Bereiding (35 min.)
Smelt 1 eetl. Boter en stoof de ui, prei en knolselder gedurende 5 min. Samen met de tijm en het laurierblaadje. Giet er 1 dL melk bij en laat nog 10 min.gaar worden
Voeg de groentebouillon toe en laat nog 20 min. verder koken.
Verwijder het blaadje laurier en het takje tijm , kruid met peper en zout en mix tot een gladde soep.
Meng de Crème de Chaumes met het bieslook.
Afwerking
Lepel voor het opdienen 1 eetl. Crème de Chaumes in het midden van elk bord en schep er de soep over.
Doe de helft van de fijngesneden groenten samen met de kruiden, olie en azijn in een kom. Leg hierop de diepgevroren hazenruggen en bedek met de rest van de groenten. Overgiet met de rode wijn, zodat de hazenruggen onderstaan. Dek de kom af en laat 12 tot 24 uur marineren op een koele plaats. Keer het vlees nu en dan om.
(± 25 min.)
1. Dep de hazenrug goed droog en laat korsten in de hete boter. Laat daarna 15 à 20 min. verder braden in de oven (250 °C).
2. Stoof intussen in dezelfde braadpan de groenten uit de marinade even op, samen met het fijngesneden gerookt spek.
3. Overgiet met de helft van de marinade en een gelijk deel vleesbouillon. Laat tot de helft inkoken en zeef daarna de saus.
4. Neem de hazenrug uit de ovenschotel en giet de gezeefde saus bij het braadvocht. Laat inkoken tot de gewenste dikte.
Schep de hazenruggen op een schotel en overgiet met de saus. Dien op met aardappelsparretjes of aardappelkroketten en appelen gevuld met veenbessen.
Appelen met veenbessen Schil de appelen, boor het klokhuis eruit en halveer ze. Laat, tot tegen het kookpunt, gaar worden in gesuikerd water. Kook de veenbessen in het sap van 1/2 sinaasappel met suiker tot ze openbarsten en binden.
Kipfilets in blokjes snijden en snel bruin bakken in olijolie (niet gaar) dan uitlekken op keukenpapier. * Gebruik dezelfde pan om ui, wortel en spek 10 min te bakken. * Courgetten + soep toevoegen aan de kook brengen en ongeveer 5min laten sudderen.
Meng pasta, kip, tomatenmengsel en zure room goed door elkaar * op smaak brengen met peper en zout * mengsel in ondiepe ovenschotel scheppen * kaas overstrooien
Bak schotel 20 min in oven tot hij heet is en bruin korstje heeft.
Neen, uw blog moet niet dagelijks worden bijgewerkt. Het is gewoon zoals je het zélf wenst. Indien je geen tijd hebt om dit dagelijks te doen, maar bvb. enkele keren per week, is dit ook goed. Het is op jouw eigen tempo, met andere woorden: vele keren per dag mag dus ook zeker en vast, 1 keer per week ook.
Er hangt geen echte verplichting aan de regelmaat. Enkel is het zo hoe regelmatiger je het blog bijwerkt, hoe meer je bezoekers zullen terugkomen en hoe meer bezoekers je krijgt uiteraard.
Het maken van een blog en het onderhouden is eenvoudig. Hier wordt uitgelegd hoe u dit dient te doen.
Als eerste dient u een blog aan te maken- dit kan sinds 2023 niet meer.
Op die pagina dient u enkele gegevens in te geven. Dit duurt nog geen minuut om dit in te geven. Druk vervolgens op "Volgende pagina".
Nu is uw blog bijna aangemaakt. Ga nu naar uw e-mail en wacht totdat u van Bloggen.be een e-mailtje heeft ontvangen. In dat e-mailtje dient u op het unieke internetadres te klikken.