Ik ben Ria Coeckelberghs, en gebruik soms ook wel de schuilnaam RiCo.
Ik ben een vrouw en woon in Houthalen-Helchteren (België) en mijn beroep is Freelancejournalist.
Ik ben geboren op 05/11/1956 en ben nu dus 68 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lezen, schrijven, fotograferen, decoreren, koken.
Elke woensdagavond keek ik naar het
consumentenprogramma VOLT op Eén, de Belgische openbare omroep. Ik zeg duidelijk KEEK want het hoeft voor
mij niet meer. De laatste tijd stoorde ik me aan de gemanipuleerde
reportages waarbij vaak appels met peren werden vergeleken om een
vooropgestelde stelling kracht bij te zetten.
Zo werd in de laatste uitzending
gezegd dat Kangenwater hetzelfde zou zijn als kraanwater. Aan het
woord was een arts die ze even uit haar praktijk hebben geplukt om
iets te verkondigen waar ze toeten noch blazen vanaf weet. Water
is water, zei ze doodleuk. Ook trok ze het feit dat water
kristallen heeft in het belachelijke. Hoog van de toren blazen zonder
enige kennis van zaken. Medische claims, onder andere dat door het drinken van
Kangen water je diabetes zou verbeteren werd door de presentator als
'gevaarlijk' bestempeld. Voor wie? Uiteraard in de eerste plaats voor
de farmaceutische industrie want die moeten dan minder insuline
produceren. Wat een schadepost! Stel je voor dat de hele bevolking
door het drinken van Kangenwater gezond zou worden. Dan komen er nog
veel meer werklozen bij, deze keer onder artsen en verplegend
personeel. De hele ziekte-industrie zakt in elkaar. Wat een
doemscenario!
De mainstream media promoten vooral het
westerse materialistisch denken. 'Out of the box' past niet in hun
plaatje. Alternatieve geneeswijzen worden vaak in een kwaad daglicht
gesteld. Hoezo alternatief? Zo zou je beter de moderne geneeskunde
kunnen noemen die slechts sinds 150 jaar bestaat. Of zoals dokter
Mark Elsen uit Heusden-Zolder het zo mooi verwoordde met 'westerse
probeerkunde'. De oosterse geneeskunde kan terugblikken op
millennia en wordt nog steeds met succes toegepast. Dat is de
oorspronkelijke geneeskunde die gebaseerd is op observatie en ondervinding, niet op kunstmatige proeven waar 'bewijs' voor dient
geleverd te worden.
Indien het 'bewijs' ontbreekt spreekt
men van het placebo-effect. So what? Staat er niet in de Bijbel: Je
geloof heeft je gered? Nog altijd wordt de geest niet betrokken
bij het lichaam dat is omgeven door verschillende energetische lagen.
In één van die lagen ontstaat ziekte die zich een weg baant naar
ons lichaam. Iemand die dit goed kan uitleggen in zijn boek is
Franklin Leers: 'De jongen die van suikerziekte genas'.
Wat is eigenlijk Kangenwater?Kangen
betekent in het Japans 'terug naar de bron'. Water is de bron van
alle leven. Een watermolecuul bestaat uit één atoom zuurstof en
twee waterstofatomen: H2O is de scheikundige formule zoals iedereen
wel weet. Waar het om draait is dat bij gezond en levend water uit een bron of
smeltwater van een gletsjer in gebieden zonder luchtverontreiniging
het water kleinere clusters heeft van 6-8 watermoleculen. Kraanwater
heeft clusters van 10-25 watermoleculen. Dat is te meten met de
moderne NMR analyse (Nucleair Magnetic Resonance). Verschillende
fysische maatregelen kunnen de clustergrootte beïnvloeden.
Turbulentie (mechanisch of magnetisch), verdamping, elektrolyse en dergelijke
kunnen de clusters openbreken en verkleinen. Druk (in pompen) en
stroming (in leidingen) doet clusters samenvoegen, vergroten en
verstarren. Het grote voordeel van kleinere clusters is dat ze de
zuuroverschotten in ons lichaam beter kunnen opruimen. Ziekte
ontstaat door verzuring. Onze hele samenleving is verzuurd. Kijk maar eens naar al die zuurpruimen, azijnpissers, chagerijnen en
pesters in je omgeving. Daar word je niet vrolijk van.
Wie wel blij wordt van Kangen water is
Annie Haels uit Hasselt: Ik drink nu bijna een jaar Kangenwater
met een pH van 9,5. Al na een maand had ik geen pijn meer in mijn
gewrichten alhoewel ik aan reuma lijd. Vóór ik begon heb ik mijn
algemene pH waarde laten meten en dat was 5,5 . Veel te zuur dus. Na
vier maanden was het gestegen naar 6,9.
Dokter Jo Linmans uit Hechtel behandelt
zijn patiënten succesvol met Kangenwater. Hij geeft ook lezingen
hierover zoals onlangs in Breda (NL) en binnenkort in Hasselt.
Het apparaat dat het water ioniseert
wordt eenvoudig op de kraan aangesloten en je kan het instellen op
vijf pH-waarden al naargelang waarvoor je het nodig hebt. Zo krijgt
basisch water een hoger zuurstofgehalte. Kraanwater heeft een pH van 7.
Een pH van 2,5 is zuur en wordt gebruikt om te ontsmetten en
te poetsen zonder schoonmaakmiddelen. Een pH van 11,5 is erg basisch en
lost olie op. Toegegeven, de prijs is even slikken: 2780 euro.
Vooralsnog maken vooral therapeuten er gebruik van. Enthousiaste
particulieren die het hebben aangeschaft stellen hun deuren open voor
vrienden en familie om uit hun vaatje te komen tappen. Proost!
Paleomeel Zelf experimenteren met de verhoudingen tussen zaden, pitten en noten om te proeven wat je lekker vindt. Minimaal een ingrediënt van elk heb je toch nodig. Er zijn legio mogelijkheden.
100 g hennepzaad 100 g lijnzaad
100 g sesamzaad 100 g pompoenpitten 100 g zonnebloempitten 100 g gemengde noten of amandelmeel/hazelnotenmeel
Alles in de keukenmachine malen tot je
een meel hebt. Doe het in een voorraadpot. Genoeg om drie keer
crackers van te maken als je een heteluchtoven hebt. Dan kan je met
twee roosters tegelijk werken.
Recept paleocrackers
200 g paleomeel
2 eieren van ca 50 g nodig of 2
eiwitten en 1 eidooier en 1 eetlepel olijfolie 1 theelepel Himalayazout
of ander echt zout (zie :www.salsamentum.nl
)
Werkwijze Kluts de eidooier, de eiwitten en het
zout door elkaar. Voeg het meel toe. Je moet een stevig
deeg bekomen. Leg de helft van de deegbal op een vel
bakpapier. Daaroverheen een vel keukenfolie.Ga er nu met de deegroller overheen tot
je een plat deeg hebt van 2-3 millimeter. Werk de zijranden af met
een groot scherp mes. Maak inkervingen hoe groot je de crackers wilt
hebben. Na de baktijd kun je ze gemakkelijk op de juiste maat
afbreken.Op het tweede vel bakpapier kun je
vormpjes uitsteken. Ook leuk om met kinderen te doen. Bakken op 150 graden heteluchtoven. Na
15 minuten de roosters eventueel van plaats verwisselen. Het volgende
kwartier de oven 20 graden lager zetten en de crackers in de dichte
oven laten afkoelen nadat deze is uit gezet. Zo kunnen ze nog
nadrogen en worden ze extra knapperig.
Je kan ze beleggen met hartig of zoet.
Ook naturel lekker om mee te nemen als je iets te knabbelen wilt
hebben voor onderweg of bij de TV.
Bij dagelijks gebruik ben je
verzekerd van onontbeerlijke voedingsstoffen voor je lichaam. Tot de zaden behoren ook boekweit, amarant en quinoa. Het zijn geen granen. Chiazaad is een superfood uit Midden-Amerika. Maanzaad kennen we van de versiering op broodjes. Pijnboompitten worden meestal gebruikt door salades.