Passie laat de energie stromen
Over mijzelf
Ik ben Ria Coeckelberghs, en gebruik soms ook wel de schuilnaam RiCo.
Ik ben een vrouw en woon in Houthalen-Helchteren (België) en mijn beroep is Freelancejournalist.
Ik ben geboren op 05/11/1956 en ben nu dus 68 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lezen, schrijven, fotograferen, decoreren, koken.
Blog als favoriet !
Mijn favorieten
  • De waarheid
  • Grenswetenschap
  • Groene Evelien
  • Orbhunter
  • Goed nieuws
  • Welzijn
  • Robbert Vandenbroeke
  • I want to know it
  • Niburu
    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • De risico's van de internet democratie: misleiding met ruim honderd aliassen.
  • zomaar
  • Ben is op bezoek geweest. (I like it)
  • groeten uit overmere
  • Een fijn pinksterweekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    frankloopt
    www.bloggen.be/franklo
    RiCo Journalistiek
    Iedere uil is als uilskuiken begonnen.
    24-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Notensoufflé
    Klik op de afbeelding om de link te volgen






    Een notencake zonder meel, boter en suiker.

    • 400 g gemalen (gemengde) noten

    • 400 g eieren ( 6 grote) gesplitst

    • 1-2 dl (amandel) melk of sojamelk

    • 1/2  koffielepel (Himalaya)zout


    • 1/2 flesje amandelaroma
    • 6 eetlepels (afgestreken) Tagatesse zoetstof

    • 1 koffielepel (afgestreken) wijnsteenbakpoeder



    Heteluchtoven voorverwarmen op 150 graden, elektrische oven op 170 graden. 

    Vet de cakevorm in en bestrooi met het notenmeel.

    Klop de eidooiers los met de melk.

    Doe er het notenmeel, de zoetstof, het aroma, het bakpoeder en het zout bij.

    Klop in een andere kom het eiwit goed stijf.

    Schep het eiwit in drie keer door het notenmengsel.

    Vul de cakevorm.

    45 min. bakken.

    Na 30 min. de bovenkant afdekken als deze al bruin is.

    Controleer de gaarheid met een houten stokje.




    24-03-2014 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Recepten
    Tags:Notencake, notensoufflé,
    22-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuurpruimen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Elke woensdagavond keek ik naar het consumentenprogramma VOLT op Eén, de Belgische openbare omroep. Ik zeg duidelijk KEEK want het hoeft voor mij niet meer. De laatste tijd stoorde ik me aan de gemanipuleerde reportages waarbij vaak appels met peren werden vergeleken om een vooropgestelde stelling kracht bij te zetten.

    Zo werd in de laatste uitzending gezegd dat Kangenwater hetzelfde zou zijn als kraanwater. Aan het woord was een arts die ze even uit haar praktijk hebben geplukt om iets te verkondigen waar ze toeten noch blazen vanaf weet. “Water is water”, zei ze doodleuk. Ook trok ze het feit dat water kristallen heeft in het belachelijke. Hoog van de toren blazen zonder enige kennis van zaken. Medische claims, onder andere dat door het drinken van Kangen water je diabetes zou verbeteren werd door de presentator als 'gevaarlijk' bestempeld. Voor wie? Uiteraard in de eerste plaats voor de farmaceutische industrie want die moeten dan minder insuline produceren. Wat een schadepost! Stel je voor dat de hele bevolking door het drinken van Kangenwater gezond zou worden. Dan komen er nog veel meer werklozen bij, deze keer onder artsen en verplegend personeel. De hele ziekte-industrie zakt in elkaar. Wat een doemscenario!

    De mainstream media promoten vooral het westerse materialistisch denken. 'Out of the box' past niet in hun plaatje. Alternatieve geneeswijzen worden vaak in een kwaad daglicht gesteld. Hoezo alternatief? Zo zou je beter de moderne geneeskunde kunnen noemen die slechts sinds 150 jaar bestaat. Of zoals dokter Mark Elsen uit Heusden-Zolder het zo mooi verwoordde met 'westerse probeerkunde'. De oosterse geneeskunde kan terugblikken op millennia en wordt nog steeds met succes toegepast. Dat is de oorspronkelijke geneeskunde die gebaseerd is op observatie en ondervinding, niet op kunstmatige proeven waar 'bewijs' voor dient geleverd te worden.

    Indien het 'bewijs' ontbreekt spreekt men van het placebo-effect. So what? Staat er niet in de Bijbel: “Je geloof heeft je gered”? Nog altijd wordt de geest niet betrokken bij het lichaam dat is omgeven door verschillende energetische lagen. In één van die lagen ontstaat ziekte die zich een weg baant naar ons lichaam. Iemand die dit goed kan uitleggen in zijn boek is Franklin Leers: 'De jongen die van suikerziekte genas'.

    Wat is eigenlijk Kangenwater?Kangen betekent in het Japans 'terug naar de bron'. Water is de bron van alle leven. Een watermolecuul bestaat uit één atoom zuurstof en twee waterstofatomen: H2O is de scheikundige formule zoals iedereen wel weet. Waar het om draait is dat bij gezond en levend water uit een bron of smeltwater van een gletsjer in gebieden zonder luchtverontreiniging het water kleinere clusters heeft van 6-8 watermoleculen. Kraanwater heeft clusters van 10-25 watermoleculen. Dat is te meten met de moderne NMR analyse (Nucleair Magnetic Resonance). Verschillende fysische maatregelen kunnen de clustergrootte beïnvloeden. Turbulentie (mechanisch of magnetisch), verdamping, elektrolyse en dergelijke kunnen de clusters openbreken en verkleinen. Druk (in pompen) en stroming (in leidingen) doet clusters samenvoegen, vergroten en verstarren. Het grote voordeel van kleinere clusters is dat ze de zuuroverschotten in ons lichaam beter kunnen opruimen. Ziekte ontstaat door verzuring. Onze hele samenleving is verzuurd. Kijk maar eens naar al die zuurpruimen, azijnpissers, chagerijnen en pesters in je omgeving. Daar word je niet vrolijk van.

    Wie wel blij wordt van Kangen water is Annie Haels uit Hasselt: “Ik drink nu bijna een jaar Kangenwater met een pH van 9,5. Al na een maand had ik geen pijn meer in mijn gewrichten alhoewel ik aan reuma lijd. Vóór ik begon heb ik mijn algemene pH waarde laten meten en dat was 5,5 . Veel te zuur dus. Na vier maanden was het gestegen naar 6,9.”

    Dokter Jo Linmans uit Hechtel behandelt zijn patiënten succesvol met Kangenwater. Hij geeft ook lezingen hierover zoals onlangs in Breda (NL) en binnenkort in Hasselt.

    Het apparaat dat het water ioniseert wordt eenvoudig op de kraan aangesloten en je kan het instellen op vijf pH-waarden al naargelang waarvoor je het nodig hebt. Zo krijgt basisch water een hoger zuurstofgehalte. Kraanwater heeft een pH van 7. Een pH van 2,5 is zuur en wordt gebruikt om te ontsmetten en te poetsen zonder schoonmaakmiddelen. Een pH van 11,5 is erg basisch en lost olie op. Toegegeven, de prijs is even slikken: 2780 euro. Vooralsnog maken vooral therapeuten er gebruik van. Enthousiaste particulieren die het hebben aangeschaft stellen hun deuren open voor vrienden en familie om uit hun vaatje te komen tappen. Proost!

    Bijlagen:
    http://www.kangendemo.com/   

    22-03-2014 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Columns
    Tags:Kangenwater, kraanwater, VOLT, Eén, basisch, zuur, zuurpruimen
    15-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paleocrackers

    Paleomeel
    Zelf experimenteren met de verhoudingen tussen zaden, pitten en noten om te proeven wat je lekker vindt.  Minimaal een ingrediënt van elk heb je toch nodig. Er zijn legio mogelijkheden.


    100 g hennepzaad                                                                                                                                                                                            100 g lijnzaad
    100 g sesamzaad
    100 g pompoenpitten
    100 g zonnebloempitten
    100 g gemengde noten of amandelmeel/hazelnotenmeel

    Alles in de keukenmachine malen tot je een meel hebt. Doe het in een voorraadpot. Genoeg om drie keer crackers van te maken als je een heteluchtoven hebt. Dan kan je met twee roosters tegelijk werken.

    Recept paleocrackers

    200 g paleomeel

    2 eieren van ca 50 g nodig of 2 eiwitten en 1 eidooier en 1 eetlepel olijfolie
    1 theelepel Himalayazout of ander echt zout (zie :www.salsamentum.nl )


    Werkwijze
    Kluts de eidooier, de eiwitten en het zout door elkaar.
    Voeg het meel toe. Je moet een stevig deeg bekomen.
    Leg de helft van de deegbal op een vel bakpapier. Daaroverheen een vel keukenfolie.Ga er nu met de deegroller overheen tot je een plat deeg hebt van 2-3 millimeter. Werk de zijranden af met een groot scherp mes. Maak inkervingen hoe groot je de crackers wilt hebben. Na de baktijd kun je ze gemakkelijk op de juiste maat afbreken.Op het tweede vel bakpapier kun je vormpjes uitsteken. Ook leuk om met kinderen te doen.
    Bakken op 150 graden heteluchtoven. Na 15 minuten de roosters eventueel van plaats verwisselen. Het volgende kwartier de oven 20 graden lager zetten en de crackers in de dichte oven laten afkoelen nadat deze is uit gezet. Zo kunnen ze nog nadrogen en worden ze extra knapperig.

    Je kan ze beleggen met hartig of zoet. Ook naturel lekker om mee te nemen als je iets te knabbelen wilt hebben voor onderweg of bij de TV.


    Bij dagelijks gebruik ben je verzekerd van onontbeerlijke voedingsstoffen voor je lichaam.
    Tot de zaden behoren ook boekweit, amarant en quinoa.  Het zijn geen granen. Chiazaad is een superfood uit Midden-Amerika. Maanzaad kennen we van de versiering op broodjes. Pijnboompitten worden meestal gebruikt door salades.





    Bijlagen:
    http://www.paleodieet.org   
    http://www.recepten-dieet.nl/wordpress/chia-zaad   
    http://www.salsamentum.nl   

    15-03-2014 om 16:20 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Recepten
    Tags:Paleomeel, paleocrackers,hennepzaad,lijnzaad,seamzaad,pompoenpitten,zonnebloempitten,noten


    Categorieën
  • Boeken (19)
  • BSD-kinderen (9)
  • Columns (6)
  • Cultuur (48)
  • Familieberichten (2)
  • G-Sport (31)
  • Gezondheid (23)
  • Huwelijken (13)
  • Levensverhalen (0)
  • Onderwijs (28)
  • Recepten (8)
  • Recreatie (37)
  • Schrijfcursus (26)
  • Spiritualiteit (19)
  • Ufo's/ Orbs (11)
  • Welzijn (22)

  • Inhoud blog
  • Orgaandonoren worden gedood op de operatietafel.
  • Onderzoeksjournalistiek
  • Het sociale leven in Brakel
  • Eet-adviesboek
  • De Manische Mannen doen Té Gek

    Archief per maand
  • 02-2016
  • 12-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 10-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 08-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 02-2008
  • 10-2007

    Zoeken in blog


    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    pluspetoetjeteam
    www.bloggen.be/pluspet

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs