Passie laat de energie stromen
Over mijzelf
Ik ben Ria Coeckelberghs, en gebruik soms ook wel de schuilnaam RiCo.
Ik ben een vrouw en woon in Houthalen-Helchteren (België) en mijn beroep is Freelancejournalist.
Ik ben geboren op 05/11/1956 en ben nu dus 65 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lezen, schrijven, fotograferen, decoreren, koken.
Blog als favoriet !
Mijn favorieten
 • De waarheid
 • Grenswetenschap
 • Groene Evelien
 • Orbhunter
 • Goed nieuws
 • Welzijn
 • Robbert Vandenbroeke
 • I want to know it
 • Niburu
  forum

  Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum

  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

  Gastenboek
 • De risico's van de internet democratie: misleiding met ruim honderd aliassen.
 • zomaar
 • Ben is op bezoek geweest. (I like it)
 • groeten uit overmere
 • Een fijn pinksterweekend

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  qkoorts
  www.bloggen.be/qkoorts
  RiCo Journalistiek
  Iedere uil is als uilskuiken begonnen.
  22-04-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Na de middelbare school heb ik verpleegkunde gestudeerd. Daarna ben ik in de zakelijke dienstverlening terecht gekomen.

  Dertig jaar heb ik een Direct Marketingbureau in Nederland gerund. Voor mijn onderneming volgde ik een opleiding public relations en publiciteit. 

  In juni 2011 behaalde ik het diploma Journalist aan het Instituut voor Journalistiek (Syntra Hasselt) in België.

  Sinds 1 april 2010 ben ik correspondent in Houthalen-Helchteren voor Het Belang van Limburg. Ik schrijf over maatschappelijke thema's en nieuwe bedrijven in mijn gemeente: de rubrieken Pas Geopend en Kort Geshopt. Die  zijn inmiddels opgeheven. Daarnaast maakte ik foto's en artikels voor de Goednieuwskrant over school-, verenigings- en cultureel nieuws.

  Gepubliceerd heb in het maandblad 'Runnersworld', 'Gezond Nu' en 'Limburgs Landschap'.

  Tegenwoordig werk ik aan mijn biografie/familiekroniek.

  Regelmatig volg ik bijscholingen in de  vorm van cursussen, lezingen en workshops.

  Ik ben lid van de persbond, de Vlaamse Vereniging van Journalisten (VVJ).

  Met mijn man Bert la Lau heb ik drie kinderen, een zoon Daniel (1981) en twee dochters Freya (1986) en Ellen (1988)

  Op www.riacoeckelberghs.blogspot.com vindt u mijn privé-schrijfsels.

  22-04-2009 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (27 Stemmen)
  Categorie:Cultuur
  Tags:VVJ, journalist,correspondent, columns, levensverhalen
  17-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orgaandonoren worden gedood op de operatietafel.

  “Ben je bereid je organen af te staan, ook als je zeker weet dat je nog leeft, maar wel hersendood wordt verklaard, omdat je lichaam (lees:hersenen) niet meer reageert op bepaalde prikkels? Ben je bereid om je dan zonder narcose open te laten snijden, terwijl de kans groot is dat je alles voelt en je vóór de operatie wellicht nog bij had kunnen komen?'Hoeveel mensen willen dan nog donor zijn?"stelt Ger Lodewick zich de vraag.

  De Nederlandse overheid formuleert het zo: “Ben je bereid om na je dood je organen af te staan voor een ziek iemand die hiermee verder kan leven?” Onderdanen worden moreel onder druk gezet met als gevolg dat zich 3,5 miljoen mensen hebben laten registreren als orgaandonor. Zij beseffen echter niet waartegen ze "Ja" hebben gezegd. Er zijn nu zelfs plannen in de maak om het vrijblijvende systeem te veranderen in een dwingende wet: de Actieve Donor Registratie (ADR), een variant van het Geen Bezwaar Systeem (GBS) dat in België gehanteerd wordt. Iedereen is daar vanaf zijn geboorte donor tenzij men zich heeft laten registreren als niet-donor. Via misleidende terminologie probeert de overheid meer orgaandonoren te werven. Bij ADR zou je verwachten dat je actie moet ondernemen om donor te worden, toch? Het tegenovergestelde is waar! De woorden worden bewust verdraaid waarmee de regering hun respectloze wil aan ons tracht op te leggen.

  Ger Lodewick heeft jarenlang onderzoek gedaan naar de werkelijke toedracht van deze orgaankwestie en heeft daarvoor artsen, verpleegkundigen, nabestaanden en weer tot leven gewekte patiënten geïnterviewd voor zijn boek: “Wat je over orgaandonatie zou moeten weten”. Hij komt tot de schokkende vaststelling dat hersendood NIET dood is zoals men ons wil doen geloven. De term 'hersendood' is een juridisch verzinsel om de transplantatiechirurgen te behoeden voor vervolging wegens moord. Slechts twintig procent van de hersenen is ontgonnen gebied. Over het grootste deel is nog niets bekend. Hoezo hersendood?

  Foute diagnoses

  In Duitsland komt journaliste Christina Berndt negen foute diagnoses op twee jaar tijd op het spoor, waarvan één met dodelijke afloop. In acht gevallen werd de foute diagnosestelling opgemerkt vóórdat de organen werden verwijderd. Voor een klein kind liep het fataal af. Ondanks de gebrekkige vaststelling van hersendood verzekerden de specialisten dat het kind dood was. Oftewel, hoe redden we ons uit de penarie? Volgens de Duitse chef-arts Andrea Zieger is dit nog maar een topje van de internationale ijsberg.

  Hoe is het mogelijk dat tekens van leven stelselmatig worden genegeerd? Niet het belang van de donor primeert maar die van de orgaanontvanger. De comateuze patiënt krijgt daarom niet de behandeling die hij zou moeten krijgen om hem weer tot bewustzijn te brengen. Potentiële donoren worden gedood met de apneutest: het herhaaldelijk stoppen van de beademing gedurende tien minuten. Zestig procent van de patiënten zou het overleven indien deze 'test' niet werd gedaan.

  Operatieverpleegkundigen en anesthesisten getuigen in het boek over hun gewetensbezwaren en weigering om nog mee te werken aan orgaantransplantaties. Intuïtief voelen zij aan dat er iets niet klopt, zoals: bij aanvang van de transplantatieoperatie wordt een significante stijging van de bloeddruk en de polsslag gemeten, net zoals bij mensen die pijn en stress ervaren. Een 'dode' behoeft immers geen verdoving, toch? Een horrorscenario!

  Ook zijn er legio verhalen van bijna doden die het nog kunnen navertellen.Jan Kerkhofs wordt in 1992 aan een hersentumor geopereerd. Na de operatie treden er complicaties op, raakt hij in coma en wordt 'klinisch dood' verklaard. Gelukkig voor hem wilt de familie niet dat hij orgaandonor wordt. Een week later komt hij weer bij bewustzijn.Zes jaar later vertelt hij zijn verhaal: “Ik hoorde hoe mijn naam geroepen werd, maar kon niet reageren. Evenmin kon ik fysiek reageren op de hevige pijn die ik voelde toen men mijn nagels met de punt van een balpen bewerkte en men in mijn oren kneep. Ik voelde de pijn, maar kon er niets tegen doen. Ook kon ik geen contact krijgen met mijn vrouw die vlak bij mij was.”

  Levensbeschouwing

  In de Wet op de Orgaandontie (WOD) wordt het woord sterven genegeerd alsof het niet bestaat.Je bent dood of levend terwijl het stervensproces van essentieel belang is voor de patiënt en zijn naasten. Het levensbeschouwelijke wordt met voeten getreden. Is een ernstig beschadigd stervend mens niet meer de moeite waard en wordt hij daarom van het ene op het andere moment dood verklaard om zo snel mogelijk zijn organen te kunnen oogsten? Met een materialistische blik wordt hij beschouwd als een onderdelenleverancier. Een mens bestaat niet enkel uit het fysieke lichaam maar is via het fluïdumkoord, een soort energetische navelstreng, verbonden met de ziel.

  Al vóór de geboorte wordt in het lichaam informatie uit vorige levens opgeslagen. Tijdens het nieuwe leven op aarde komt er weer informatie bij en wordt opgeslagen in het celgeheugen van de organen. Tijdens het sterven haalt de ziel alle informatie op uit de organen. Als dat voltooid is laat het koord los en kan de ziel zich blijvend onthechten van het lichaam. Dit kan enkele uren tot dagen duren en is voor elk mens verschillend.

  Bij orgaantransplantatie wordt het stervensproces onderbroken met alle gevolgen van dien. Marieke De Vrij: “Voor de donor betekent dit dat hij een specifiek deel van zijn informatiebestand mist in zijn opgang naar de onstoffelijke wereld. Dit creëert de wens om vaker in de nabijheid van de ontvanger te vertoeven, om zo meer in contact te zijn met de missende informatie van de eigen zielsaspecten. Dat wordt steeds moeilijker want in het getransplanteerde orgaan vindt steeds meer vermenging van informatie plaats met die van de ontvanger. Donor en ontvanger kunnen hun route niet meer volledig volgens het eigen zielsprogramma afleggen, maar zijn deels op elkaar aangewezen. Orgaandonatie en transplantatie is dus niet vrijblijvend.”


  Mijn recensie

  Je kan maar beter goed en uitgebreid geïnformeerd zijn. Het boek geeft duidelijke en volledige informatie waar iedereen recht op heeft. De burger dient niet af te gaan op overheidsvoorlichting want die is eenzijdig, onvolledig en misleidend. Lobbyisten van de orgaanhandel weten hoe ze de regering naar hun hand kunnen zetten die op hun beurt de publieke opinie beïnvloedt. Neem je verantwoordelijkheid en laat de beslissing over orgaandonatie NIET over aan je familieleden. Zij handelen meestal onder grote druk. Pas later beseffen zij dat ze een foute beslissing hebben genomen. Wroeging en nachtmerries achtervolgen hen. Ook het niet rustig en in alle sereniteit afscheid hebben kunnen nemen van hun dierbare laat blijvende sporen na.

  Waarom vernemen we hiervan niets in de mainstream media? Omdat journalisten zich niet de vingers hieraan willen verbranden, is in het boek te lezen. Zijn ze bang om als staatsvijand te worden behandeld als ze de regering ter verantwoording roept? Moord met voorbedachte rade zou ik het noemen. De daders worden beschermd door justitie in opdracht van de overheid. 

  Ik had een donor codicil maar heb hem verscheurd. Bij mijn gemeente heb ik verzet aangetekend tegen het donorschap en me laten registreren als niet-donor.


  Ik ben wakker geschud. U ook?  Bewaren

  Bijlagen:
  http://orgaandonor-neen.nl/de-wet/ger-lodewick.html   
  https://www.youtube.com/watch?v=yTrsrgHpSLM   

  17-02-2016 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Gezondheid
  Tags:Orgaandonatie,operatietafel,apneutest,coma,klinisch dood,hersendood
  29-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onderzoeksjournalistiek
  Klik op de afbeelding om de link te volgen  Beste lezer,

  Het dagelijkse nieuws dat wij krijgen voorgeschoteld is manipulatief, eenzijdig en onvolledig, zelfs pure propaganda
  Sommige journalisten lopen aan de leiband van regeringen en multinationals. De meesten zijn zich echter wel bewust van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Gelukkig zijn er nog onderzoeksjournalisten die de onderste steen boven willen krijgen en zo hun  taak als waakhond waar maken.

  Onze kersverse voorzitter van de VVJ  Kris Van Haver uit in haar nieuwjaarsbrief van het magazine 'De Journalist' haar bezorgdheid.
  "Goede communicatie is een basisgegeven voor goede journalistiek. Maar vandaag is de communicatie door politici zo gestuurd dat ze het vrije woord verhindert. Echte briefings met achtergrondinformatie worden zeldzaam, communicatie wordt 'verhandeld', redacties tegen elkaar uitgespeeld.
  Onze journalisten wens ik dan ook alle ruimte toe om het échte werk te doen en de vele maatschappelijke thema's in te duiken, met verhelderende analyses en reportages als resultaat. Dat betekent ook dat zij zelf bepalen wat nieuws is, in plaats van het te krijgen opgelepeld. en dat ze ingaan tegen louter machtsgedreven communicatie.
  Van onze uitgevers hoop ik dat ze blijven inzetten op degelijke journalistiek. Dat ze niet meegaan in een marketing gedreven verslaggeving, maar oog hebben voor de waarde van onze stiel. En dat ze voor die beroepsjournalisten ook de noodzakelijke middelen vrijmaken. Goede journalistiek kost nu eenmaal tijd en heeft een prijs."

  Fonds Pascal Decroos
  Niet alle journalisten hebben superkrachten. Maar allemaal dragen ze bij tot een meer rechtvaardige wereld. Ze kaarten dagelijks wantoestanden aan. Brengen misstanden aan het licht. Criminaliteit. Fraude. Corruptie. En de eerste stap in het bestrijden van onrecht is het blootleggen ervan.
  Daarbij hebben ze alle hulp die ze kunnen krijgen meer dan nodig. Het Fonds Pascal Decroos biedt hen die hulp, in de vorm van beurzen, training en ondersteuning. Help ons de journalisten helpen. Steun het Fonds .

  Rest mij nog u een prettige jaarwisseling toe te wensen, een goede gezondheid en veel wijsheid.

  Bijlagen:
  http://www.fondspascaldecroos.org/steun   

  29-12-2015 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Cultuur
  Tags:Het ware verhaal,recensies, onderzoeksjournalisten, dagelijks nieuws, waakhond,voorzitter VVJ, Kris Van Haver,
  07-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het sociale leven in Brakel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  In de zomer van 1965 kwamen we aan in het Belgische garnizoen Brakel, dichtbij de voormalige Oost-Duitse grens. Als achtjarige had ik al vijf verhuizingen meegemaakt. Dit zou mijn zesde verblijfplaats worden. De Belgische militairen woonden samen in een wijk van 26 appartementsgebouwen genaamd de 'Lange Wanne'. Er waren vier hoge blokken waarvan de nummers 1 en 2 bestemd waren voor de officieren. Blok 25 en 26 en de lagere gebouwen werden bewoond door de onderofficieren en andere graden. Pal achter onze wijk lag de kazerne en de CMC, de Belgische winkel waar wij vanaf ons balkon op uit keken. Het onderscheid in rangorde werd al vanaf het begin gemaakt. Zoals het eigen is aan kleine gemeenschappen was er ook hier een grote sociale controle. Mijn moeder was één van de weinige vrouwen die uit werken ging. Zij was verkoopster van beroep en vond al gauw een job bij het grootwarenhuis van Günther.

  Om aan de sociale controle te ontsnappen hielden mijn broer en ik ons liever op in het dorp met onze Duitse vrienden. We leerden de taal snel en ze lieten ons de mooiste plekjes van Brakel zien. Op de boerderij van de familie Brinkmann waren we kind aan huis. Die lag langs de dreef op de route naar school. We speelden op de hooizolder met zoon Franz en de vrienden Peter en Rainer. Soms mochten we met hun dochter Elisabeth in het steegje paard rijden. Op een dag werd ik zelfs op school afgehaald met een paard ! In de zomer gingen we zwemmen in de rivier de Nethe die door de landerijen van de boerenfamilie liep. In de grote vakantie lagen we van 's morgens tot 's avonds in het zwembad. 's Winters trokken we de ski's aan en slalomden tussen de molshopen door op de weilanden achter de kazerne. Daar stonden in de zomer de koeien van boer Brinkmann.

  Voor de jeugd was er in de wijk niet zo veel te doen. Voor de kleintjes was er een zandbak en enkele speeltoestellen. De jongens voetbalden op het grasveld achter de lage appartementen. Het jeugdhuis lag in een nabij gelegen wijk maar wij gingen liever naar de Beatkelder van onze Duitse vriend Hellmut. Soms gingen we naar de cinema in de kazerne. Niet ver van de lagere school lag de  atletiekvereniging waar ik op veertienjarige leeftijd lid van werd. Veel gezinnen hadden een volkstuintje en daar werden dan ook contacten gelegd met de plaatselijke bevolking. Elke twee jaar streek in het eerste weekend van augustus de grootste kermis van Nordrhein- Westfalen neer in het dorp, ter ere van Annentag. De miliciens zorgden voor leven in de brouwerij want die gingen graag op stap in de enige discotheek die Brakel rijk was naast enkele cafés en een speelhal.

  Na de lagere school besloten mijn ouders dat ik op internaat moest in Bensberg. Daar had ik helemaal geen zin in want het betekende dat ik mijn vrienden moest missen. Met lood in de schoenen vertrok ik met een volle koffer in de bus richting Keulen. De eerste weken waren een hel. We sliepen met 86 meisjes op een grote slaapzaal. Aaneensluitend stonden er een bed, een kast en een stoel. De opvoedsters waren streng en snauwden ons vaak af. Ik werd overmand door heimwee en kon me niet concentreren op de lessen. Wat mij ook enorm stoorde was dat de leraren de graad van je vader wilden weten. Na twee weken hield ik het voor gezien en eenmaal thuis wilde ik niet meer terug. Ik stelde voor om mijn middelbare school in Brakel te doen want ik beheerste de Duitse taal perfect maar daar wilden mijn ouders niets van horen. Ik moest terug. Gelukkig vond ik steun bij mijn schoolvriendinnen en dank zij hun heb ik mijn middelbare school kunnen af maken. In 1975 verhuisde ik tegen mijn zin terug naar België.

  Bijlagen:
  http://www.brakel.de   

  07-06-2015 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (27 Stemmen)
  Categorie:BSD-kinderen
  Tags:Brakel,Belgische garnizoen, Annentag, Lange Wanne, kazerne, CMC
  27-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eet-adviesboek
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dit boek van orthomoleculair apotheker Gert Schuitemaker en voedingstechnoloog Jac van Dongen leert ons hoe belangrijk het is om te weten hoe goede voeding je lichaam van dienst kan zijn. Gert Schuitemaker is hoofdredacteur van de tijdschriften Ortho en Fit met Voeding.

  We staan zo ver van de natuur dat we niet meer weten wat echt voedsel is. In de supermarkt wordt de meeste ruimte in beslag genomen door verpakt knutselvoedsel.

  Als we al voldoende vers maar niet-biologisch eten worden we getrakteerd op een flinke portie bestrijdingsmiddelen, dubieuze toevoegingen, hormonen en antibiotica. Daar bovenop hebben de gewassen aanzienlijk minder voedingsstoffen dan vroeger door de uitgeputte grond tijdens de intensieve landbouw zodat voedingssupplementen gewoon een must zijn. Voor een optimale gezondheid wordt -zelfs bij gebruik van biovoeding- toch nog aanvulling aangeraden.

  We dienen spaarzaam te zijn met koolhydraten, vooral suikers. De weegschaal moet doorslaan naar eiwitten en goede vetten. Dat wil niet zeggen dat we veel vlees moeten gaan consumeren, maar wel meer eiwitrijk plantaardig voedsel tot ons nemen.

  Het anderhalve kilo zware boek is een ode aan eerlijke en onbewerkte producten. De mooie foto's worden afgewisseld met leuke verhalen, praktische tips en weetjes. De recepten zijn gebaseerd op het oerdieet en de mediterrane keuken.

  “ Een Italiaan rijdt 40 km om voor het beste stuk vlees en een Hollander rijdt 40 km om voor korting”, is dan ook een hilarische verwijzing naar onze eetcultuur.


  Prijs: 29,50 euro                   ISBN 978-9076-161-945

  Bijlagen:
  http://www.gezondeboeken.nl   
  http://www.ortho.nl   

  27-05-2015 om 13:43 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Gezondheid
  Tags:Eet-adviesboek, Gert Schuitemaker, Jac van Dongen, orthomoleculair, oerdieet
  17-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Manische Mannen doen Té Gek

  HEUSDEN-ZOLDER- De schouwburg in Cultuur Centrum Muze zat gisteravond vol voor de voorstelling van vier manische mannen vertolkt door Marcel Vanthilt, Stefaan Degand, Guy Swinnen en Wannes Capelle. Ze werden begeleid door De Laatste Showband onder leiding van Paul Poelmans. Té Gek is een initiatief van Psychiatrisch Ziekenhuis Sint-Annendael in Diest dat elf jaar geleden werd opgestart. Men streeft ernaar om psychische aandoeningen bespreekbaar te maken en een juist beeld te krijgen over mensen met geestelijke gezondheidsproblemen.

  Bij aanvang steelt steelt Stefaan Degand de show. Slechts gekleed in een ochtendjas en op blote voeten staat hij op het podium, kijkt met een nietszeggende blik de zaal in, loopt wat heen en weer en gaat dan op het bankje zitten, kruist de naakte benen over elkaar en blijft zitten als een standbeeld.

  Marcel Vanthilt leest geanimeerd voor uit een boekje van Hugo Matthysen. Hij kraamt allerlei onzin uit en springt van de hak op de tak. Het geeft de chaos weer in iemands hoofd en daar wordt vrolijk op gezongen. Ze brengen de nummers 'O mijn hoofd'. en 'Ik voel mij maar zozo'.

  Wannes Capelle zingt in het West-Vlaams dialect maar dat is voor ons Limburgers nauwelijks te verstaan. Marcel fluistert met een veelbetekenende blik naar het publiek dat hij het langzaam aan moet doen.

  Guy Swinnen, die peter is van het project, zingt enkele bekende nummers, onder andere 'But never mind' dat speciaal voor Té Gek werd geschreven. 'Hard times' heeft hij ook gekend toen veertien jaar geleden zijn band The Scabs uit elkaar viel. “Ik piekerde me suf en kwam in een depressie terecht. Ik voelde me onzeker en kwam niet graag meer onder de mensen. Ik bleef soms hele dagen in bed liggen en raakte langzamerhand in een isolement. Ik voelde me ook lichamelijk slecht. Uiteindelijk ben ik naar een arts gestapt die me pillen voorschreef. Ik voelde me er wel beter door maar mijn emoties vlakten af en dat kan ik als artiest niet hebben. Mijn arts stuurde me naar een psychologe. Ik besef nu heel goed dat je een depressie niet alleen aan kan en dat professionele hulp noodzakelijk is. Het kan iedereen overkomen.”


  Bijlagen:
  http://www.depressies.be/   
  http://www.radio1.be/programmas/roxy/radio-1-te-gek-sessie-herbeluister-herbeleef    

  17-05-2015 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Cultuur
  Tags:Te Gek, Manische mannen, depressie
  12-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Romain Maes publiceert 'Zo gedacht zo gedaan', HBvL
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  In deze negende publicatie gaat spiritueel schrijver Romain Maes dieper in op het belang van getallen waarmee het universum met ons communiceert. Het is een aanvulling op zijn vorige boek '756 Denkwijzen'. Zijn ingevingen vertrouwt hij meteen aan het papier toe als zouden deze gechanneld kunnen zijn.

  “Op een ochtend toen ik zat te werken aan nummer 500 kreeg ik plots het idee om dit boekje uit te breiden tot 555 gedachten,” zegt Romain. “Bij dat cijfer kwam mij automatisch El Morya voor de geest, een Indiase lichtmeester die zou zijn opgestegen in 1898. De boodschap die bij het nummer 555 hoort is dan ook: Zet vaart achter jouw Hemelvaart! Nog enkele voorbeelden: Aartsengel Michaël maakt zich kenbaar via het nummer 888 en het nummer 108 staat voor de opgestegen meester Saint Germain. ”

  Iedereen kent het gezegde 'Zo gezegd, zo gedaan'. Romain heeft dit aangepast naar onze gedachtenkracht en de wet van aantrekking. Onze gedachten worden gevormd door onze overtuigingen en die moeten nodig onder de loep worden genomen als we een andere visie willen ontwikkelen. Bedenk echter: “Inzicht zonder handeling brengt geen verandering”, zegt Romain. Iedereen kan zijn leven een totaal andere wending geven door zijn gedachten te wijzigen.

  Let op je gedachten

  want zij worden jouw woorden
  Let op je woorden
  want zij worden jouw daden
  Let op je daden
  want zij worden jouw gewoonten
  Let op jouw gewoonten
  want zij worden jouw karakter
  Let op jouw karakter
  want het wordt jouw leven

  Het boekje kan in familie-of vriendenkring worden geïntroduceerd als een spel. Laat iemand een getal zeggen dat spontaan in hem of haar opkomt. Het betreffende nummer zal een boodschap voor die persoon hebben die op dat moment in haar of zijn situatie van toepassing is. Zo verwerft men inzichten. Het is hetzelfde systeem als bij voorbeeld een engelenkaart trekken.

  Het boekje kost 15,95 euro en telt 106 pagina's. Te koop bij De Standaard boekhandel en te bestellen bij de uitgever info@vertelpunt.be GSM : 0475-65 58 47 en bij de auteur zelf: rmaes46@gmail.com GSM: 0475-25 67 67

  Bijlagen:
  http://www.vertelpuntuitgevers.be   
  https://romainmaes.wordpress.com/   

  12-05-2015 om 16:06 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Spiritualiteit
  Tags:Romain Maes, Zo gedacht zo gedaan, 555 zegswijzen
  19-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ben Segers en Nele Bauwens geven de blues een nieuw gezicht

  HEUSDEN-ZOLDER- 18/04/2015- 

  De muziekvoorstelling Out of the blues' van acteurs Ben Segers (Safety First/ De Biker Boys) en Nele Bauwens (Spoed) was bijna uitverkocht in Cultuur Centrum Muze. Twintig jaar na hun studietijd staan ze weer samen op de planken. Heusden-Zolder was de laatste halte van deze tournee. Ben Segers bewijst dat hij ook als zanger en muzikant zijn mannetje staat. Nele Bauwens doet in niks onder voor een wereldster als Tina Turner. Wie beweert dat blanken geen bluesmuziek kunnen maken heeft het mis. Omringd door 's lands beste muzikanten geven ze nummers van oude bluesiconen ten gehore. Ze staan garant voor een wervelende show waar de vonken vanaf spatten.

  Bij binnenkomst in de schouwburg lijkt het mistig. Een blik op het podium verraadt de bron. Rondom een tafeltje met flessen en glazen drank zitten de muzikanten een sigaret te roken. Kwestie van een rokerige cafésfeer te scheppen zoals dat bij de blues gebruikelijk is. De melancholische negermuziek dateert uit de tijd van de slavernij.

  Ben Segers heeft het imago van een komiek en kan het niet laten om grapjes te maken. Terwijl hij Nele in het zonnetje zet moet hij even een opmerking maken over de prijs van haar jurkje: 1100 euro! Het rode stofje en de snit laten haar welgevormde lichaamsdelen goed tot hun recht komen. Op haar hoge hakken beweegt ze sensueel mee op de muziek terwijl ze zingt. Meer dan eens springt ze als een wilde furie met haar blonde manen heen en weer op het podium als het nummer dat vereist. Wat een temperament en wat een stem heeft die vrouw! Als een doorgewinterde wereldster geeft ze akte de présence.

  Tegenhanger van al dat vrouwelijk geweld is Ben Segers die met zijn warme donkere stem ons weer een beetje tot rust brengt terwijl hij de muzikanten begeleidt met zijn akoestische gitaar. Tussendoor voert hij wat humoristische gesprekjes met het publiek. Ook de geluids-en lichttechnicus moet het ontgelden. De bezoekers kunnen het wel waarderen. Als na anderhalf uur de artiesten achter de coulissen verdwijnen komen ze terug om er 'nog een paar op het vuur te gooien' zoals Ben het noemt. Bij het laatste nummer trekken ze alle registers open en daarna is het einde. Met een staande ovatie neemt het publiek afscheid en de massa begint naar buiten te stromen. Maar Ben zou Ben niet zijn als hij een verrassing in petto heeft. Hij komt terug op het podium en geeft nog een solonummer cadeau.  Bijlagen:
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Blues   
  http://www.outoftheblues.be/   

  19-04-2015 om 13:51 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Cultuur
  Tags:Ben Segers, Nele Bauwens, Out of the blues, CC Muze
  15-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fischer-Z laat medioren uit hun dak gaan

  HEUSDEN-ZOLDER- De Engelse band Fischer-Z speelde gisteravond voor een uitverkochte zaal in de schouwburg van CC Muze. Frontman John Watts stelde zijn begeleidende muzikanten voor. De toetsenist en basgitarist waren duidelijk van een vorige generatie maar hadden er veel zin in zo te zien. Leadzanger John en de drummer droegen in stijl een hoed. Heusden-Zolder was de laatste halte van de Belgische tournee om de nieuwe CD 'This is my universe' te promoten die eind april uit komt. Vanaf volgende maand doet hij München, Keulen en Berlijn aan. Daarna is Nederland aan de beurt.

  Een intro van nieuwe nummers zorgde voor de opwarming om dan halverwege naar een climax toe te werken met hits als The Worker, So Long en Marliese. Gedurende anderhalf uur brachten ze twintig nummers ten gehore met het typische Fischer-Z geluid. De stem van John Watts heeft nauwelijks te lijden gehad van de tand des tijds. Nog altijd even scherp, hoog en zuiver. “Ik rook niet en ik drink niet, soms een glas wijn”, zegt hij. Het mediorenpubliek bezorgde hem na afloop dan ook een staande ovatie na twee toegiften.

  Daarna was het tijd voor de signeer-en fotosessie. Een zoon van John beheerde de merchandise zoals T-shirts, kaarten en CD's. Watts heeft ooit het aanbod van een grote platenmaatschappij afgeslagen omdat hij zich niet wilde laten beperken en zijn eigen ding wilde blijven doen.“Ik heb vijf volwassen kinderen en als het misgaat kan ik altijd nog bij één van hen in de garage gaan slapen”, lacht de jonge zestiger,  ooit student klinische psychologie. Gelijktijdig startte hij zijn carrière in de new wave eind jaren zeventig. Fischer-Z is in Engeland nooit een superster geweest in tegenstelling tot België, Nederland en Duitsland. John Watts is wel een allround begaafd artiest. Hij dicht, tekent, schildert, fotografeert en maakt theater.  Bekijk de touragenda op www.fischer-z.com   Mail: info@johnwatts.co.uk

  15-03-2015 om 18:20 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
  Categorie:Cultuur
  Tags:Fischer-Z, John Watts, CC Muze Heusden-Zolder, CD This is my universe
  14-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Update
  Beste lezers,

  Vanaf dit jaar produceer ik vrije teksten op een aantal andere blogs.
  Blijf ook deze blog bezoeken voor het geval ik iets wereldkundig wil maken.

  Dagboekverhalen   : www.riacoeckelberghs.blogspot.com
  Columns                : www.uitdelossehand.blogspot.com
  Huis en interieur    : www.villamijnstreek.blogspot.com
  Culinair                 : www.keukenlabo.blogspot.com

  Veel leesplezier!

  14-03-2015 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Cultuur
  Tags:riacoeckelberghs,uitdelossehand, villamijnstreek, mijnalternatievekeuken


  Categorieën
 • Boeken (19)
 • BSD-kinderen (9)
 • Columns (6)
 • Cultuur (48)
 • Familieberichten (2)
 • G-Sport (31)
 • Gezondheid (23)
 • Huwelijken (13)
 • Levensverhalen (0)
 • Onderwijs (28)
 • Recepten (8)
 • Recreatie (37)
 • Schrijfcursus (26)
 • Spiritualiteit (19)
 • Ufo's/ Orbs (11)
 • Welzijn (22)

 • Inhoud blog
 • Orgaandonoren worden gedood op de operatietafel.
 • Onderzoeksjournalistiek
 • Het sociale leven in Brakel
 • Eet-adviesboek
 • De Manische Mannen doen Té Gek

  Archief per maand
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 10-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 08-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 02-2008
 • 10-2007

  Zoeken in blog


  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  frankloopt
  www.bloggen.be/franklo

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!