Waarom een vijfdaagse reis?
De eerste en de laatste dag zijn uiteraard hoofdzakelijk reisdagen, waarbij ik er wel zorg voor draag dat er ook nog een activiteit geprogrammeerd wordt. Er resten ons dus drie volle dagen ter plaatse en die hebben wij nodig om op een ontspannen manier de regio te ontdekken en om optimaal te kunnen inspelen op de opportuniteiten die zich aandienen.
Wat doen wij tijdens de heenreis?
Wij bezoeken het 'Schloss Favorite' van markgravin Franziska Sibylla Augusta, het meest romantische van alle kastelen die wij bezoeken. Laten wij hopen op mooi weer, want dan bent u meteen verkocht, niet alleen omwille van het kasteel, maar ook door zijn idyllische ligging. Na het inchecken in het hotel genieten wij verder van de meest bekoorlijke plekjes van Rastatt met een welkomstdrink met zicht op de Pagodenburg.
Wat doen wij tijdens de retourreis?
Wij beëindigen onze reis in het plaatsje Gernsbach met een korte wandeling en een bezoek aan 'Kätz'scher Garten', een historische baroktuin.
Wij sluiten af in stijl met een wijnproeverij en een 'Winzervesper' in Schloss Eberstein. Een 'Winzervesper' is een broodmaaltijd met allerlei fijne vleeswaren, kaas en rauwe groenten. Het is een verfijnde versie van wat de 'Winzer' of wijnbouwer at als tussenmaaltijd of 's avonds rond het uur van de vespers.
Waarom kiezen voor een all-in reisaanbieding?
Soms uit louter praktische overwegingen, soms omwille van extra hoogtepunten tijdens de reis, zoals het middagmaal bij sterrenchef Sören Anders (ook letterlijk een hoogtepunt). Je kan niet zomaar met een groep binnenvallen bij Sören Anders. Je wordt geacht vooraf een menu af te spreken.
In het kasteel van Schwetzingen eten wij dan weer na het matineeconcert in het Schlossrestaurant. Ook daar geraak je niet binnen zonder reservatie, zeker niet met een groep.
Telkens opteren voor een vrije maaltijd zou een totaal andere reis opgeleverd hebben: ogenschijnlijk goedkoper, maar zeker minder aantrekkelijk, veel minder efficiënt en vooral minder gezellig. Wij focussen door de menukeuze bovendien op de culturele eigenheid van de regio en op seizoensproducten en streekspecialiteiten, zoals asperges. Het middagmaal is daardoor een onderdeel van het programma, helemaal conform de filosofie van Quo Vadimus.
***
'Genieten al lerend en leren al genietend' zou eens temeer het motto kunnen zijn van deze Quo Vadimus reis. Reizen met een kleine groep biedt ook veel kansen om de deelnemers beter te leren kennen, ook tijdens de busreis.
Stress probeer ik ten alle prijze te vermijden tijdens de reis. Ik probeer discreet de timing te bewaken zodat de deelnemers zorgeloos kunnen genieten.
Bijlagen: Schloss Favorite.jpg (50.7 KB)
11-02-2014 om 16:14
geschreven door John 
|