Inhoud blog
  • Scampi Pikant
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Steven'sCooking
    Lekkere Recepten van en voor een hobbykok
    01-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scampi Pikant
    Gegroet iedereen.

    Dit is mijn eerste bericht op mijn blog. Laten we hopen dat jullie mijn eerste gerechtje al lekker gaan vinden!
    We beginnen met een lekker gerechtje, namelijk, Scampi Pikant.

    Er zijn veel soorten en formaten van Scampi. Velen gebruiken er van het merk Kelvin. Persoonlijk vind ik als je naar prijs/kwaliteit kijkt, de "everyday" scampi van Colruyt ook zeer lekker zijn (hoewel kleiner, dus meer pelwerk). Verse Scampi's zijn natuurlijk beter, maar moeilijk (of duurder) te verkrijgen.

    Benodigheden
    • 1kg Scampi (3-4 personen)
    • 3 Paprika's
    • 1 Ui
    • 2 Sjalotjes
    • 4-tal lente uitjes
    • 4 teentjes look
    • 1 pili-pili peper
    • Room 25Cl
    • Ketchup
    • Allerlei (verse) kruiden zoals thijm, basilicum, salie, peterselie,...
    • Italiaans brood of Pasta
    Voorbereidend werk
    • Begin met het schild & hoofd van de scampi te pellen. Doe deze niet weg, maar hou ze bij in een kommetje. Later gaan we deze nog gebruiken.Snij op de rug van de scampi en verwijder het darmkanaal. Dit doen we voor mogelijke slechte smaken van de darmen te vermijden. Het presenteert ook leuker.
      De scampi's kunnen nu al afgekruid worden met wat zout, peper, curry en lookpoeder. Besprenkel ze ook al met wat olijfolie.
    • Snij de paprika's, ui en sjalot en hou deze apart.
    • Snij de lente uitjes, look en verse kruiden en hou die apart.
    Actie
    • Zet je brood in de oven. Je kan kiezen voor zelf je brood te maken, of nog te bakken brood te kopen. Je kan het ook doormiddesnijden en wat kruidenboter op doen.
    • Neem een steelpannetje met wat water. Doe hierin de resten van je Scampi's. Laat wat reduceren en doe een bouillonblokje (tuinkruiden, look, pesto,..) hierbij. Na 5 minuten zet je de pan van het vuur en zeef je het vocht in een potje. De scampi resten mogen nu weg.
    • Stoof in een kom de uit en paprika in wat olijfolie of boter. Na 5-10 min voeg je er de verse kruiden aan toe. Laat nog op een zacht vuurtje doorstoven.
    • Zet je reductie van de scampi's op een zacht vuurje. Snij je pili-pili open. Wees voorzichtig voor de ogen, raak deze niet met je handen want dit kan irritatie veroorzaken. Doe de pili-pili ongesneden in de reductie. Doe hierbij de room en ketchup (1 eetlepen) bij. Goed roeren. Voeg ook wat zout, peper of curry bij naar smaak. De pili-pili zorgt voor het pittige, maar als je het nog pittiger wil, doe dan wat pili-pili poeder bij de saus NAAR SMAAK.
    Afwerking
    • Steeds proeven voor je opdient!
    • Warm je borden op
    • Snij je italiaans brood. Als je het niet heb gebakken met lookboter, kan je apart kruiden of lookboter hierbij presenteren.
    • Verdeel de Scampi's op het bord, en overgiet met saus.
    • Verdeel de groenten en kruiden op je bord.

    Smakelijk...!


     


    01-06-2011 om 21:23 geschreven door Steven  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)


    Archief per week
  • 30/05-05/06 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs