Recepten voor een gezonde witte saus vind je op het internet
op verschillende manieren.
Ik heb het als volgt gemaakt:
Ingrediënten
·
400 ml magere melk
·
Vocht van de bloemkool (ik stoom vooraf de
bloemkool)
·
Bloem (afhankelijk van de dikte die je wilt)
·
Kruiden (peper, zout, Italiaanse mix
)
·
Ebly (zachte tarwe)
Bereidingswijze
1.
Stoom de bloemkool.
2.
Verwarm de melk en wat vocht van de bloemkool.
3.
Voeg beetje per beetje bloem bij. Blijf goed
roeren tot je de gewenste dikte hebt.
4.
Tot slot kruid je de saus.
5.
Kook de ebly zoals aangegeven op de verpakking.
6.
Voeg de zalm, bloemkool en ebly toe aan de saus.
Groentepapje
·
Stoom samen met de bloemkool een stukje zalm en
een aardappel.
·
Mix met een beetje boter.
Smullen maar!
|