Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tornooi Dilbeek Donderdag 14/05/2015

Na een prachtig week-end in Engeland moesten onze Ratten nog een tornooi afhaspelen in Dilbeek , als afsluiting van het seizoen !!

Enig min-punt : er werd gespeeld in 1x 15 minuten !!!

Uitslagen van de poule-wedstrijden :

SW Harelbeke         0 - 0  EFJ Molenbeek

R Francs Borain      1 - 0  SW Harelbeke

VC Dilbeek B         0 - 1  SW Harelbeke   ( doelpunt van Mattias op assist van Ben)

Hierbij behaalden we de tweede plaats in onze poule , en mochten we aantreden in de wedstrijden voor plaatsen 5 t.e.m. 8.

Voor plaats 5 of 6 moesten onze boys aantreden tegen VC Dilbeek A.  Deze wedstrijd was een echte thriller en eindigde op 0-0. De strafschoppen werden daarenboven verloren met 4-3 !

Uiteindelijk moesten onze Ratten de eer redden in de wedstrijd voor de 7e of 8e plaats tegen V Beersel-Drogenbos. Hier namen ze ondanks de vermoeidheid het heft in handen en werd in de 9e minuut een schitterende aanval ingezet door Tibo , die Sebbe de diepte in stuurde en kon voorzetten. Mattias werkte af met zijn eerste kopbal-doelpunt van het seizoen !!!

We beëindigen het tornooi met een mooie 7e plaats op 16 ploegen , waarvan Molenbeek, Sint-Niklaas, Beerschot, KV Oostende.....

De fun primeerde op de uitslagen , maar toch waren onze Ratten weer strijdvaardig en hebben ze bepaalde ploegen duidelijk laten zien wat spelen betekent !! In naam van Rob en Johan, proficiat aan het hele team voor de prestaties gedurende het afgelopen seizoen.

14-05-2015 om 18:29 geschreven door Johan Nijs

11-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weenk-end Engeland 09-010/2015
    De U14A , hadden het voorrecht om een week-end in Engeland te battelen. Op Zaterdag 09/05 was de wedstrijd Maidstone United voorzien na een busrit en een overtocht via de ferry. Onze Ratten waren vastberaden om die kadees onder handen te nemen. Het bleek al snel dat het Engelse voetbal heel anders is dan het onze. Ondanks het 'go en rush' voetbal speelden onze Ratten een prachtige partij tikke-takke voetbal maar konden de kansen niet afmaken. In de 17e minuut van de derde periode kwam de thuisploeg op voorsprong . Onze jongens waren zeker op zoek naar de gelijkmaker , maar het mocht niet zijn . De wedstrijd was zeker gelijk opgaand en een gelijkspel was zeker verdiend geweest. Maar in voetbal is het niet altijd de beste voetballende ploeg die wint.Dus eindstand 1-0 . De staff van Maidstone was wel onder de indruk van ons voetballend vermogen ( tikkie-takkie). Na een zware avond ging het de dag nadien naar Ramsgate. Wat de accommodatie betreft een heel stuk minder dan Maidstone , maar deze wedstrijd kwam wel iets te vroeg. Zaterdag om 17u spelen en zondag om 11u spelen was wel vrij snel volgend op elkaar . Ondanks ons mooi combinatievoetbal was deze tegenstander een maatje te groot. Fysiek waren ze superieur, maar toch hebben we vele kansen laten liggen om een beter resultaat te halen. Tibo kon de stand op 4-1 brengen . Dit was een mooi voorbeeld tussen het verschil in Belgisch en Engels voetbal. Voor onze Ratten een ongelooflijke ervaring !! Nogmaals grote dank aan Inge en Rob voor deze fantastische ervaring.

11-05-2015 om 20:15 geschreven door Johan Nijs

25-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste speeldag van de competitie 2014 / 2015

SK Eernegem   :            4 p

Na onze kampioenstitel van verleden week , mochten onze fiere Ratten zich opmaken voor de kampioenen-wedstrijd tegen en in Eernegem. Buiten het feit dat we als kampioen hier niet mochten verliezen hadden we ook een eitje te pellen met onze tegenstander. In de heenronde verloren we hier onze wedstrijd. Vandaag moest het anders uitdraaien. Onze Ratten kwamen extra gemotiveerd aan de aftrap en begonnen hun wedstrijd heel verstandig met controlerend voetbal, ondanks de druk van de tegenstander. Ondanks het meeste balbezit werd de eerste periode afgerond met een 0-0 stand. Vanaf de tweede periode kregen we een heel andere wedstrijd. De tegenstander blijkbaar al op de adem getrapt werd meteen bij de keel gegrepen. Bij een subliem hakje van Douglas gevolgd door een mooie passing naar Mattias die op zijn beurt een prachtige voorzet afleverde voor Tibo die heel beheerst een chique lob deed uitmonden in een 0-1 stand. In de 7e minuut kon een enig mooie voorzet van Tibo prachtig ingekopt worden door Douglas en was de 0-2 een feit. In de 3e periode gingen onze Ratten verder op hun élan , en kon Diego op een mooie voorzet van Sebbe de 0-3 binnen tikken. De tegenstander was op dat ogenblik reeds volledig uitgeteld en in de 6e minuut van de 3e periode kon Mattias via een penalty (weeral feilloos genomen) de 0-4 op het bord brengen. De vierde periode was een formaliteit waarbij bepaalde spelers hun individuele kwaliteiten konden tonen. In de 14e minuut kon Douglas via een afstandsschot de stand op 0-5 brengen. Inde 17e minuut was Sebbe aan de beurt met de 0-6 na een mooie individuele actie. In de allerlaatste minuut kon Ruben de stand nog op 0-7 brengen na een mooie actie op rechts waarbij hij zijn doelpoging in de rebound alsnog kon afmaken. Een over verdiende droge 0-7 was het antwoord van de kampioen van vandaag. Proficiat aan al onze Ratten , want ook zij die niet bij naam vernoemd zijn in het verslag waren allemaal super en hebben hun bijdrage geleverd aan deze mooie overwinning. We are the Champions !! Het was voor mij als ploegafgevaardigde een lust om dit seizoen met deze ploeg en onze coach Rob te mogen beleven. Nu nog een paar tornooien afwerken en ons zeker tonen !!

25-04-2015 om 16:23 geschreven door Johan Nijs

18-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorlaatste speeldag van de 2e ronde

KM Torhout     4  -  3  SV Wevelgem

VK Westhoek  7  -  3   SK Eernegem

SW Harelbeke  3 -  1    FC Izegem

Vandaag moesten onze Ratten weer tegen Izegem aan de bak. Bij winst was de kampioens-titel een feit, wat zorgde voor een gespannen sfeertje. Uit de vorige wedstrijden tegen Izegem wisten we dat hun spel altijd bepalend was met verre en hoge voorzetten voor doel. De opdracht was om zo weinig mogelijk fouten te maken in de gevarenzone. Ondanks deze richtlijnen werd het in de tweede periode toch 0-1 na 10 minuten bij een hoekschop ! Ondanks ons dominant voetbal en meeste balbezit was het moeilijk om de kansen af te maken. Toch kon 5 minuten later een doorbraak foutief worden afgestopt en bracht een penalty ons op 1-1 via Mattias. Vanaf de derde periode namen onze ratten het spel helemaal in handen en volgde de ene doelkans na de andere. Bij een rebound van een hoekschop kon Thomas de 2-1 binnen trappen na 5 minuten. Onze Ratten bleven erin geloven alhoewel de nervositeit begon toe te nemen. In de laatste periode waren onze Ratjes heer en meester maar werden de doelkansen keer om keer de nek omgewrongen. Bij een tegenactie was de 2-2 dichter dan ooit. Finaal kon Douglas via een prachtige goal , in de laatste minuut het bevrijdende doelpunt maken en wonnen onze Ratten deze wedstrijd met 3-1, die evengoed op 7-2 had kunnen eindigen. Bij deze zijn de U14A kampioen in hun reeks nog voor aanvang van de laatste wedstrijd tegen SK Eernegem volgende week. Proficiat aan onze Ratten ! Een resultaat te danken aan hard werken gedurende een heel seizoen. Ik wil hier expliciet vermelden dat elke speker zijn bijdrage heeft geleverd om deze titel te behalen. Elke speler die gekwetst was of geschorst was werd altijd vervangen door een speler die ook kon mee draaien in onze kern !! Niets dan lof aan onze Ratten en niet te vergeten onze Trainer Rob. We are SWH.

SK Eernegem           4 p

Dikke proficiat aan al mijn Ratten en een dikke pluim voor onze trainer die voor zijn eerste jaar al kampioen speelt !!!!

18-04-2015 om 15:53 geschreven door Johan Nijs

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    11-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8e speeldag van de tweede ronde

Het beeldverslag van TV-Kurt :

Na onze knalprestatie vorige maandag op het Tornooi in Geel, waarbij de finale verloren werd tegen STVV, moesten onze Ratten de belangrijke uitwedstrijd afwerken tegen KM Torhout. Zoals we al eerder mee maakten was het ook vandaag een taaie klant. Waar voetbal normaal op een grasveld wordt gespeeld waren de grassprietjes hier ver te zoeken. We kregen een veld toegewezen waarop technisch voetbal onmogelijk was , alsook een veld met de minimum afmetingen zodat gebruik maken van de ruimte onmogelijk werd gemaakt. De thuisploeg nam in de eerste periode het heft in handen door zeer compact te spelen met een zware druk op de tegenstander om alzo snel te kunnen scoren. Onze jongens waren blijkbaar nog niet wakker en kregen dus in de 6e minuut de gevreesde tegengoal binnen. Vanaf de tweede periode namen onze ratten de wedstrijd meer en meer in handen en werden meerdere kansen gecreëerd. Het was de tegenstander nu nog enkel te doen om de voorsprong te verdedigen en niet meer te voetballen. In de derde en vierde periode was het enkel richtingsvoetbal waarbij Torhout alles deed om tijd te winnen , massaal achteruit te kruipen en alle aanvallen af te blokken. Onze Ratten werden in de 12e minuut van de vierde periode beloond met een fraai afstandsschot van Ben die zo de stand op een 1-1 kon brengen. In de laatste fase van de wedstrijd troffen zowel Akram als Ben de dwarsligger waardoor een verdiende overwinning ons werd ontnomen. Een allerlaatste open kans waarbij Diego alléén voor de doelman kwam te staan werd ook niet benut. Onze Ratten moesten genoegen nemen met een bitter gelijkspel tegen een ploeg die enkel uit was op het verdedigen van een vroege voorsprong. Al bij al is gerechtigheid geschied en heeft onze rechtstreekse concurrent Izegem verloren tegen Westhoek, waardoor onze voorsprong toch met één punt kon worden vergroot. Het leidt geen twijfel dat de volgende thuiswedstrijd tegen FC Izegem de match zal zijn die de kampioen zal afleveren . Aan onze Ratten : komaan , nog eens alles geven ! We have de spirit , the drive and the quality to do it !!!

11-04-2015 om 00:00 geschreven door Johan Nijs

04-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paastornooi - AS Verbroedering GEEL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

Op Paasmaandag speelden onze Ratten het Internationaal Tornooi van AS Verbroedering Geel.

Twee uren rijden op eigen houtje om daar om 08u00 aanwezig te zijn, betekende voor de meesten vroeg uit de veren !!! Maar ja, soit !!!

Er werd gespeeld in drie poules :  Poule A :  AFC Tubize / KVK Tienen / SK Lierse / Sporting Hasselt

Poule B :  Berchem Sport / OHL / SC Cambuur / STVV

Uitslagen        Poule C :  Union Saint Gilloise  0  -  2  SW Harelbeke  om 09u20

SW Harelbeke  4 - 0   De Kempen om 10u40

SW Harelbeke  5 - 4   AS Verbroedering Geel om 12u40

Halve finales : AFC  Tubize  -  STVV

SW Harelbeke -  OHL  om   14u40       Na de 1-1 eindstand , volgde een penalty-reeks die onze Ratten wonnen met 4 - 3

Op naar de finale tegen STVV om 16u30 , in het grote stadion van AS Geel. Jammer genoeg zaten de meeste spelers door hun krachten heen en was STVV wel een maatje te groot voor ons.

Al bij al hebben onze Ratten een fantastisch tornooi gespeeld waarbij zelfs twee ploegen uit Elite-2 naar huis werden gespeeld !! Dat we de finale met een droge 7 - 0 hebben verloren deed niets meer terzake.

Een pracht-prestatie van alle spelers en dank aan de steun van de vele ouders die ondanks de afstand massaal aanwezig waren om onze jongens aan te moedigen.

Hierbij het beeldverslag van onze reporter ter plaatse TV-Kurt :

Na de moeizame overwinning verleden week tegen Wevelgem wachtte onze Ratten vandaag een zeer moeilijke uitwedstrijd tegen Westhoek. De tegenstander nam meteen het initiatief en drukte ons gedurende een 10-tal minuten op onze eigen speelhelft. De daarmee verhoopte openingstreffer kwam er gelukkig niet. Stilaan kwam er meer evenwicht en konden onze jongens hun normale spel ontwikkelen. Ondanks de overmacht van onze Ratten duurde het tot de 13e minuut van de tweede periode alvorens een voorzet van Mattias op een diefje in doel verdween. Lang konden we niet genieten van de voorsprong, want in de 16e minuut kon Westhoek tegenscoren door ons slecht uitverdedigen. De rest van de wedstrijd was in evenwicht en waren er kansen langs beide kanten die niet werden afgemaakt. Zo eindigde een gelijk opgaande wedstrijd op een billijk gelijkspel. De volgende wedstrijd uit tegen Torhout belooft ook weer een zware dobber te worden.

Beeldverslag van Kurt-TV :

Vandaag stond zogenaamd een gemakkelijke wedstrijd op het programma, als je keek naar de rangschikking. Sinds verleden week weten we dat elke wedstrijd moeilijk wordt, zelfs tegen ploegen die lager staan in de rangschikking. Punt om te onthouden voor alle ploegen van Harelbeke ( ook de 1e ploeg ). De weergoden zaten ook al niet mee en zorgden voor een vervelende en bij wijlen harde wind. Van bij het begin namen onze Ratten zoals gewoonlijk het spel in handen, maar was het duidelijk dat een goed georganiseerde ploeg tegen ons stond die ook nog eens zeer veel druk op de bal zette. Het duurde een kwartier voor dat onze jongens een degelijke opening konden forceren en Ben via een mooie assist Daniel kon laten scoren met een mooi afstandsschot. Maar dat hiermede de poort was opengezet om de volgende goals te scoren, was een misrekening. In plaats van de geruststellende tweede goal te maken was het Wevelgem dat in de 11e minuut na de rust de 1-1 op het bord plaatste. Het hele verdere verloop van de wedstrijd bleven onze Ratten de openingen te vinden tot wanhoop toe !! In de slotseconden van de wedstrijd kon via een assist van Reza de 2-1 overwinning gevierd worden na een doelpunt van Sebbe. Al bij al een wedstrijd om snel te vergeten zonder de nodige conclusies te trekken voor de toekomst. Laten we ook niet vergeten in het daglicht te stellen dat Luca na een afwezigheid van vijf maanden een prestatie heeft neergezet die uitermate veel bewondering verdiend !! Volgende week wacht ons een loodzware opdracht op Westhoek , dus ondanks de examens probeer toch in de vrije momenten te focussen naar deze wedstrijd !! Keep the spirit !!

21-03-2015 om 00:00 geschreven door Johan Nijs

14-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5e speeldag van de tweede ronde !!