O hemeltje,
Waar ben ik aan begonnen.
Ik dacht dat ik een uitgewerkt programma in de bus kreeg, maar het duurde even voordat ik eigenlijk de tijd had om dat programma eens goed te bekijken. 5 dagen had ik vrije tijd nodig om het boek even door te nemen, langs het drukke leventje heen.
En een ganse dag verlof om te ontdekken wat er eigenlijk in het menu plan staat.
Het is duidelijk door een Nederlander opgemaakt. Ik dacht dat ik zelf ook Nederlands sprak maar blijkbaar is er een verschil tussen Vlaams en Nederlands, voornamelijk als het over voedingsmiddelen gaat. Bepaalde zaken moest ik dus eerst google vooraleer ik wist wat ermee bedoeld werd.
Ooit zag ik in een video van Jesse Van de Velde 'als je in een supermarkt winkelt, eet je waarschijnlijk niet gezond'. Blijkbaar snap ik nu pas wat hij daarmee bedoelt, de helft van de ingrediënten kon ik inderdaad niet in de gewone supermarkt vinden.
Ik koos voor de optie Collect en go van Colryt. Dit omdat er in de bio winkel veel te verkrijgen is van de zaken die ik nodig heb maar de bio winkel is ook heel ver verwijdert van mijn woning. Op deze manier kon ik het dan toch een beetje dichterbij brengen.
Klein minpuntje is, dat ook al vulde ik de hele lijst met ingrediënten in op de website, je wordt pas ter plaatse verwittigd als er bepaalde zaken niet aanwezig zijn. Zo zit ik dus zonder Andijvie en ook zonder Snijbiet, wat dus ook net bij dag 1 en 2 hoorde. En na het uitpakken miste ik dus ook de olijven
Maar we geven niet op,
We toveren wel met de dingen die we wel in huis hebben.
Kleine tip: koop niet alles voor week 1 ineens. Men ganse koelkast zit vol met spullen enkel voor mezelf, en het teveel heb ik in het tuinhuis gestopt. Gelukkig is het winter.
Nu twijfel ik nog net om al morgen te starten, wat doe ik met de ingrediënten die ik nog niet heb? Maar 2 dagen langer wachten, dan blijft het overige voedsel misschien niet goed.
Misschien neem ik beter een 2e koelkast??? hihi
|