Raf kookt
15 jaar - Interesse: koken
03-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broodpudding !?

Ik wil binnenkort wel eens broodpudding maken. Hoe maken jullie het ?
Laat het weten !

Laat ook weten wat je van het blog vind !

03-02-2010 om 18:10 geschreven door rafkook  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
01-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept van de week: Chocolade-notenkoekjes
Ik zal proberen elke week minstens, een recept online te zetten, wat ik zelf al heb geprobeerd en aardig gelukt is.

Nodig voor ongeveer 20 grote koeken, meer indien kleiner, is logisch.
120g zachte Solo; 50gr bruine suiker; 100gr kristalsuiker; 1 zakje vanillesuiker; 175 gr bloem; 1/4 zakje bakpoeder; 100 gr fijngemalen walnoten; 1 ei; 150gr pure chocolade

Bereiding
1. Rasp de chocolade fijn en bewaar de schilfers in de koelkast.
2. Doe de zachte Solo in een kom en meng ze met de bruine suiker en de kristalsuiker. Voeg het geklutste ei, het bakpoeder en de vanillesuiker toe en klop alles goed op tot een schuimig mengsel. Meng hieronder de walnoten en de bloem en voeg daarna ook de chocoladeschilfers toe. Meng alles goed door elkaar tot een homogeen en glad deeg.
3. Bestrooi het werkblad met wat bloem, leg daarop het deeg en snij het in vier stukken. Maak rolletjes met een diameter van 4 cm, leg ze op een schaal en dek ze af met plasticfolie. Laat 2 uur rusten in de koelkast.
4. Snij de rolletjes deeg in schijfjes van 1,5 cm dik. Bedek een bakplaat met vetvrij papier en schik daarop de schijfjes (laat voldoende ruimte).
5. Bak ze 15 à 20 min. in een op 180°C voorverwarmde oven. Laat ze daarna afkoelen op een taartrooster en bestrooi ze met de poedersuiker. Tip: De rolletjes rauw deeg kunnen ingevroren worden.


Bron: http://www.solo.be/nl/recepten/chocoladekoekjes.htm

Dit was een van de allereerste koekjesbereidingen die ik heb gemaakt. Iedereen vond ze lekker! Probeer het ook eens en laat het me weten!
Raf

01-02-2010 om 21:13 geschreven door rafkook  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
27-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag op het menu

Vandaag zorg ik voor het avondeten... Gisteren hebben we pasta met kaas en ham gegeten, mits er nog wat gekookte pasta is, ga ik er vanavond iets mee klaarmaken. Ben van plan wat champignons te wokken, samen met wat kip en er uiteindelijk wat Boursin Look en Fijne Kruiden aan toe te voegen.

Wat eten jullie vandaag ?

Raf

27-01-2010 om 13:40 geschreven door rafkook  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
25-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Kook CV"

Hoi,

Ik ben 15 jaar en hou enorm van het culinaire. Ik heb dan ook al een kleine verzameling van kooktijdschriften en -boeken. Kent er iemand het kookmagazine "Kook" van winkelketen Spar ? Dat is een van mijn favoriete maandelijkse kooktijdschriften, ook al omdat het gratis, en voor een "beginnende" kok als mij, staan er heel wat leerzame tips in! Ook heb ik een kookboek van Bill's Kitchen, mag het dan zijn dat ik die gewonnen heb. Ook kookbijlagen van tijdschrijften kunnen mij zeker "bekoren". Ook Libelle vind ik qua recepten heel boeiend.

 (Bron: brutsellog.eu)

Het is allemaal begonnen rond 2004, denk ik... met zaken zoals het maken van fruitsla samen met mijn oma. En die fruitsla werd daarna hotdogs en soep ... Toen ik in het middelbaar de eerste stappen zette naar "het echte koken" was ik meteen actief !

De "basics" als pastagerechten, rijstschotels, makkelijk gebak, pudding en rijstpap, verwerken van restjes in een ovenschotel, soep ... zijn voor mij een "makkie", als je begrijpt wat ik bedoel.

Ik "test" ook graag, zij het met bereidingen die niet al te veel en geen ingewikkelde of dure ingriedienten nodig hebben ... bijvoorbeeld
chocoladepannenkoekjes. (Recept op http://www.libelle.be/lib/culinair/6485/-culinair-3-keer-zomergebak.html), maar vaak gaat het gewoon over zaken die ikzelf nog niet heb gemaakt en eens wil uitproberen; zoals cakerol of pasta met een kruidensausje.

Ik kijk ook op naar "sterrenkoks" die hun eigen gerechten uitwerken. Dat is volgens mij een echte kunst, die bij mij nog moet groeien, hoop ik. Tot nu toe staat de teller van "eigen gerechten" op 1. Eigenlijk gaat het dan om een omgebouwde versie van het klassieke recept "Pasta met zalm en kruidenkaassausje" onder de naam "Pasta met kip en kruidenkaassausje".

Benodigdheden: pasta naar keuze, ui, wortel, champignons, 25 cl groentenbouillon (1/2 bouillonblokje), Boursin Cuisine Light met Sjalot (oranje doosje), wat bindmiddel, kippenblokjes, wokolie

Bereiding: Neem een wokpan en wok de groentjes gaar in een klein beetje olie. Voeg nadien de bouillon toe en roer er zachtjes de Boursin onder (mag gerust heel potje zijn, hoeft dan niet meer gekruid te worden). Laat nog een minuutje goed koken en opdienen met de pasta. Uiteraard de pasta koken!

Ziezo, dit was mijn "kook CV".
Deel je de passie voor het koken? Laat het weten! Dan kunnen we samen tips uitwisselen of culinaire bronnen bespreken.

Raf

25-01-2010 om 21:51 geschreven door rafkook  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recepten uitwisselen

Ik ben van plan, echt waar, eendaags iets te testen, maar wegens tijdgebrek wordt dit even uitgesteld !

Tip: dessert...

Raf

25-01-2010 om 00:00 geschreven door rafkook  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


Inhoud blog
  • Broodpudding !?
  • Recept van de week: Chocolade-notenkoekjes
  • Vandaag op het menu
  • "Kook CV"
  • Recepten uitwisselen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per week
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs