RADIONIEUWS
Inhoud blog
  • Nieuwe Vlaamse luistercijfers (B)
  • Start veiling frequenties (NL)
  • Nieuwe luistercijfers (NL)
  • Nieuwe luistercijfers (B)
  • 'De Ochtend' van Radio 1 komt op tv (B)
    Zoeken in blog

    26-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Traffic Radio - verkeersinformatie via internetradio (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Sinds kort is het eerste Nederlandse internetradiostation voor en door automobilisten gestart. 24 uur per dag en 7 dagen per week, de lekkerste automuziek, de meest actuele verkeersinformatie in en om groot Amsterdam, autonieuws en tips van medeweggebruikers.

    Traffic Radio onderweg beluisteren? Dat kan! Want Traffic Radio kun je overal en altijd ontvangen op je mobiele telefoon!

     

    De opening van het station mocht er zijn. Bekijk HIER de video.

    www.trafficradio.nl



    26-03-2009, 10:50 geschreven door radionieuws
    24-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nood aan reddingsplan voor lokale radio's (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lokale radio's hebben het alsmaar moeilijker om te overleven. De laatste 20 jaar is hun marktaandeel van 34 procent naar 9 procent gedaald. Lokale stations moeten regelmatig hun deuren sluiten. Er is dringend actie nodig, zegt het REC Radiocentrum.

    Zo is er het voorbeeld van Radio Centraal, een lokale zender in Antwerpen die al bijna 30 jaar bestaat. De zender werkt met een laag budget en met medewerkersbijdragen. Het is niet altijd makkelijk om de eindjes aan elkaar te knopen.

    "Op lokaal vlak draait 80% verlies of komt net uit zijn kosten", zegt Sven De Coninck van het REC Radiocentrum. "Lokale zenders proberen te vaak nationale zenders na te apen. Het zou een goede zaak zijn als ze zich zuiver zouden durven richten op de regio's."

    Volgens De Coninck zal het aantal lokale radio's (nu 293) op termijn ook herleid moeten worden tot 50 à 60 stations met een groter bereik.

    "Er is dringend een behoefte aan een degelijk geïntegreerd beleid rond radio",  vindt De Coninck. "Lokale spelers moeten op een creatieve manier hun plaats kunnen vinden naast het nationale veld."

    De resultaten van het onderzoek naar de economische leefbaarheid van lokale radio's staan ook op de website van het REC Radiocentrum.

    Video uit het journaal: http://www.deredactie.be/cm/de.redactie/mediatheek/1.494575?mode=popupplayer



    24-03-2009, 17:12 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marketing Joe fm gestart (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op tv zag je gisteren de eerste Joe fm commercials langskomen, en ook op http://www.joefm.be/ kan je nu al enkele video’s bekijken.



    24-03-2009, 09:58 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Laat Ornelis en Rogiers maar hangen" (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De radio-stunt van Q-music lijkt een radio-gijzeling te worden. Presentatoren Sven Ornelis en Kürt Rogiers bungelen aan een 20 meter hoge kraan en luisteraars kunnen hen weer op de grond helpen door quizvragen correct te beantwoorden. Maar niet iedereen wil het duo weer op de aardkorst.

    Op Facebook wordt opgeroepen met opzet fout te antwoorden om het duo 'drie maanden te laten hangen'. De website Zatte Vrienden schenkt zelfs 100 euro per opzettelijk verkeerd antwoord. Na 8 dagen hangt het duo nog steeds op 14 meter.



    24-03-2009, 09:55 geschreven door radionieuws
    23-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beslag gelegd op bezittingen en bankrekeningen Arrow (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De overheid heeft een dag na het intrekken van de FM-vergunningen beslag gelegd op alle bezittingen en bankrekeningen van Arrow. Het gaat hierbij om beide bedrijven waar Ad Ossendrijver directeur van is: Crosspoints BV (Arrow Jazz FM) en Rokit BV (Arrow Classic Rock).

    Direct gevolg hiervan is dat luisteraars die een donatie hebben gedaan voorlopig niet de door Arrow beloofde CD ontvangen. "Arrow vindt dit erg vervelend en doet er alles aan om de CD's toch te versturen. Bij een doorstart zal dit ook zeker gebeuren", zo staat te lezen op de website van Arrow.

    Voor de donateurs is het overigens maar de vraag of hun donatie nog iets kan betekenen voor Arrow. Mochten beide zenders daadwerkelijk failliet gaan als gevolg van de schulden die men heeft bij de overheid, dan zien de donateurs niets van hun geld terug.

    Op 11 maart zijn de FM-frequenties van Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM uitgeschakeld, omdat de stations 8.891.710 miljoen euro schuld bij de Staat hebben. Momenteel zendt Arrow Classic Rock uit via kabel, internet en in de ether op 828 AM en Arrow Jazz FM enkel via de kabel en via internet.



    23-03-2009, 10:11 geschreven door radionieuws
    22-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radio Contact vision: de nieuwe radio (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op dinsdag 31 maart start radio Contact Wallonië met een nieuwe manier om naar radio te luisteren.

    Vanaf dan kan je (ook in Vlaanderen via Belgacom tv en Telenet digitaal) niet alleen meer luisteren, maar ook kijken naar Contact.

    Je kan het wat vergelijken met wat Donna eerder deed op Eén. Tijdens het draaien van een nummer zie je de clip, de dj's komen in beeld, wedstrijden worden beter toegelicht enz ... . Geen webcam dus maar echte radio met beeld.

     

    Vanaf dezelfde dag hoor je ook via Belgacom tv en Telenet digitaal deze extra webradio's:

    - Contact Hits

    - Contact RnB

    - Contact +
     




    22-03-2009, 10:59 geschreven door radionieuws
    21-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Evy Gruyaert is meest sexy radiofiguur (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Evy Gruyaert is de meest sexy radiofiguur.

    Dat blijkt uit een onderzoek van het marketingbureau BrandSpecies en het marktonderzoeksbureau iVox.

    Radio 2 is volgens de 1.269 ondervraagde Vlamingen de meest sexy radiozender.

    Sofie Lemaire (Studio Brussel) is de favoriete Vlaamse radiofiguur.

    Het onderzoeksbureau gebruikt de term sexy niet in de erotische betekenis, maar om de aantrekkelijkheid van de zenders en de personen in het algemeen aan te duiden.



    21-03-2009, 00:38 geschreven door radionieuws
    19-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RGR FM nu ook in Sint-Niklaas (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Sinds woensdagavond is het RGR FM netwerk een station rijker. Voortaan hoor je non-stop rhythm & dance ook in Sint-Niklaas op 106.8 FM.

    Tot begin september is de playlist op deze frequentie net dezelfde als op alle andere RGR zenders, maar de dj’s maken pas hun opwachting na de zomervakantie.

    Voor RGR FM is het de 10de frequentie.

     

    Overzicht:

     

    Leuven 105.3 + 107.3 FM

    Hulshout/Westerlo 106.5 + 107.8 FM

    Zuid-Antwerpen 106.5 FM

    Mechelen 106.6 FM

    Sint-Niklaas 106.8 FM

    Lier 107.1 FM

    Aarschot 107.2 FM

    Kampenhout/Haacht 107.4 FM

    ---

    RGR 2 Leuven 105.6 FM



    19-03-2009, 19:42 geschreven door radionieuws
    17-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe 'speciale' internetzender (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er is een radiozender gestart op internet gespecialiseerd in de kastuinbouw. KAS is de naam van de nieuwe multimedia aanbieder van gratis vakinformatie voor ondernemers actief met teelt en handel in de Nederlandse en Belgische tuinbouw. KAS radio is een initiatief van uitgeverij Telstar en Groentenet/Sierteeltnet en zal 7 dagen per week en 24 uur per dag via internet te beluisteren zijn. Het radiostation wisselt muziek af met tuinbouwnieuwsbulletins en is ook te ontvangen via de websites Groentenet en Sierteeltnet. Meer informatie: www.tuinbouwradio.nl. Luisteren naar de prima sound, gezongen jingles en verzorgde nieuwsuitzendingen doe je HIER.



    17-03-2009, 10:40 geschreven door radionieuws
    16-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwste iPod Shuffle speelt dj
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Apple heeft de derde generatie van de iPod Shuffle gelanceerd. Het toestel is kleiner dan z'n voorgangers en kan de gebruiker in 14 talen toespreken.

    De nieuwe iPod Shuffle meet slechts 46 millimeter bij 8 millimeter en weegt niet meer dan 10,7 gram.

    Dé grote nieuwigheid is dat de mp3-speler de gebruiker in 14 verschillende talen vertelt naar welk nummer en welke artiest hij of zij luistert.

    Ook nieuw is de bediening; die gebeurt niet langer op het apparaatje zelf, maar op de kabels van de oortjes. Die oortjes bevatten overigens een speciale chip, die ervoor zorgt dat muziek beluisteren met andere oortjes (dan die van Apple) onmogelijk wordt.

    De iPod Shuffle kan 4GB aan muziek opslaan, wat overeenkomt met zo'n 1.000 nummers. Het toestel is beschikbaar in het zwart en in het zilver.



    16-03-2009, 17:36 geschreven door radionieuws
    15-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het gevecht om de luisteraar (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het Nieuwsblad: radiostations Q-Music en MNM bekampen mekaar met spektakelacties.

     

    Q-Music stuurt Ornelis & Rogiers de lucht in, Peter Van de Veire trekt voor MNM een week naar buiten. Ze vechten een bitse strijd: wie wordt de grootste radiozender bij de jongere luisteraars?

    Wie heeft het leukste radiostation? Met die prijs valt geen eer te behalen. Wie heeft de meeste luisteraars? Dát is belangrijk. Want luisteraars betekenen reclame-inkomsten. Zeker als het gaat om de hoogst interessante groep tussen 18 en 44jaar; de vijver waaraan Q-Music en MNM allebei vissen.

    Vorige week kwamen de belangrijke CIM-luistercijfers, op basis waarvan adverteerders hun campagnes toewijzen aan radiostations. Die halfjaarlijkse cijfers waren goed voor Q-Music. Met 975.000 luisteraars is het na Radio2 de grootste radiozender van Vlaanderen. Q bereikt in de groep tussen 18 en 44jaar 28,5 procent van de luisteraars; goed voor het marktleiderschap in die categorie. Allemaal redenen om te juichen.

    Ware het niet dat de VRT een paar dagen eerder vlug met een eigen onderzoek naar buiten was gekomen. Daaruit bleek dat MNM, de op 5januari gelanceerde vervanger voor Donna, liefst 1,3miljoen luisteraars trekt, louter en alleen in de groep tussen 18 en 44 - een aandeel van liefst 47,3 procent in die categorie. MNM geeft Q dus flinke klappen.

    Het was een truc waar men bij Q-Music absoluut niet mee kon lachen. 'Het is duidelijk dat dit niet in de haak is', reageert programmadirecteur Erwin Deckers. 'Maar het is niet onze bedoeling om daar een publieke discussie over op te starten. Wij zullen dit als grote mensen onder elkaar oplossen.'

    Bij de VRT zijn ze zich van geen kwaad bewust. 'Cijfervervalsing is dit niet', zegt Thierry Van Zeebroeck, baas van de VAR, de reclameregie van de VRT. 'Dit is zonder arrogantie gedaan. Voor mij valt het eerder onder bekwaam management. We wisten dat die CIM-cijfers er aan kwamen, we wisten dat die gingen over de tweede helft van vorig jaar, toen er van MNM nog geen sprake was. Wat moesten we doen? Een half jaar wachten op de volgende cijfers? Ik zou een slechte patron geweest zijn als ik dat had gedaan. Het was niet de bedoeling om een polemiek op te starten, eerder om compleet te zijn.'



    15-03-2009, 20:11 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2008 was goed jaar voor Radio 538 (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Radio 538 draaide in 2008 een goed jaar. Het best beluisterde individuele commerciële radiostation van Nederland, behaalde een omzet van 64 miljoen euro. Dit was 4 miljoen meer dan in 2007. Het operationeel resultaat voor rente, belasting en amortisatie bedroeg 64 miljoen euro. Ook dit was 4 miljoen meer dan in 2007. De winstmarge van Radio 538 is daarbij 45 %, een vrij hoog percentage. Opvallend is dat over beide delen van het jaar 2 miljoen euro meer omzet en 2 miljoen euro meer EBITA-resultaat is geboekt. Op vragen hierover wilde Radio 538 zelf niet reageren, maar mogelijkerwijs heeft Radio 538 minder last gehad van de kredietcrisis.  Radio 538 was goed voor 26,9 % van de netto radioreclame-omzet.



    15-03-2009, 17:17 geschreven door radionieuws
    11-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CBS Radio opent met ‘Now’ de aanval op Z100 in New York (USA)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    CBS Radio opent in New York City de frontale aanval op de hitzender Z100 (WHTZ) van Clear Channel. Woensdag 11 maart werd de stekker uit de rockzender 92 3 K-Rock (WXRK) getrokken. 92.3 Now FM zal met een Top 40 format (CHR) de plek innemen. New York City is hiermee de tweede radiomarkt in twee weken tijd waar CBS Radio de strijd aangaat met de lokale hitzender van Clear Channel. Vorige maand werd met Amp Radio al de aanval ingezet op KIIS FM.

    Now FM begint, net als zusterstation Amp Radio, met non-stop 10.000 hits op een rij reclamevrij. Artiesten die op Now FM te horen zullen zijn, zijn Justin Timberlake, Beyoncé, Rihanna, T.I., Kanye West, Usher, Britney Spears, Pink, Kelly Clarkson en Katy Perry. Volgende week zal bekend worden gemaakt wanneer er met gepresenteerde programma’s gestart zal worden en welke deejays er op de zender te horen zullen zijn.

    Met de lancering van Now FM krijgt Z100 voor het eerst in jaren weer eens concurrentie. In de jaren ’80 en ’90 was er nog een zogenaamde ‘CHR war’ aan de gang in New York City. Z100 moest het destijds opnemen tegen stations als Hot 103 (later Hot 97/WQHT) en Power 95 (WPLJ), maar omdat Z100 als hitzender domineerde, was er de laatste jaren nauwelijks concurrentie. Mede dankzij populaire deejays als Elvis Duran, Paul ‘Cubby’ Briant (nu WKTU), Romeo en Shelly Wade groeide ‘the Z’ uit tot één van de populairste stations van de Big Apple.



    11-03-2009, 23:11 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arrow-frequenties voorlopig onbenut (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De voormalige FM-frequenties van Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM blijven de komende maanden onbenut. Het ministerie van Economische Zaken neemt tot eind april de tijd om serieuze gegadigden te inventariseren.

    Als meerdere partijen interesse tonen in de vandaag vrijgekomen frequenties, kan de nieuwe vergunninghouder niet eerder dan in de nazomer beginnen met uitzenden. Arrow verloor om middernacht de FM-vergunningen wegens een betalingsachtstand van bijna 9 miljoen euro. Staatssecretaris Frank Heemskerk wil de teruggeëiste frequenties opnieuw verdelen zodat de luisteraar weer over negen landelijke commerciële radiostations op de FM kan beschikken.

    Op de vrijgekomen etherruimte van Arrow Jazz FM mag de toekomstige vergunninghouder tot 1 september 2011 alleen jazz en of klassieke muziek uitzenden. Hiervoor bestaat geen animo, omdat het volgens radio-ondernemers moeilijk is om winst te maken met een jazz-station.

    Op de rockfrequentie mag de hoogste bieder vrij uitzenden. Hiervoor hebben Radio 10 Gold, Kink FM en Erik de Zwart belangstelling. Ook 100 procent NL liet woensdag weten in een tweede zender geïnteresseerd te zijn.



    11-03-2009, 14:45 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over en uit: Arrow gestopt op FM (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Arrow Classic Rock
    Het landelijke commerciële radiostation Arrow Classic Rock is in de nacht van dinsdag 10 maart op woensdag 11 maart uit de ether gehaald. Arrow Classic Rock kreeg geen uitstel van betaling bij de Rotterdamse rechtbank. Daarnaast kon het station ook geen kapitale investeerders meer vinden. Het station moet het Agentschap Telecom, de toezichthouder van de etherfrequenties in Nederland, nog een schuld betalen van bijna negen miljoen euro.

    Arrow Classic Rock verdwijnt niet helemaal uit de ether. Sinds dinsdagmiddag is de rockzender van Nederland te ontvangen op AM 828. Op deze middengolfzender was tot dinsdagmiddag de hitzender CAZ te horen. Deze zender gaat nu alleen door via kabel en internet.

    De Arrow Media Groep had tot woensdag 11 maart 2009 de tijd om het verschuldigde bedrag te betalen. Dat is Arrow tot op heden niet gelukt. De frequentieruimte zal nu worden verdeeld voor commerciële radiodoeleinden aan een andere radiostation voor de periode tot 1 september 2011.

    Op de website van Arrow is de volgende tekst te lezen: "Iedereen die Arrow de afgelopen weken heeft gesteund, bedankt. We zullen jullie via de Arrow-site op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen. Je kunt Arrow Classic Rock uiteraard nog gewoon ontvangen via de kabel, via internet en ook via de AM 828, te ontvangen in geheel Nederland. Stay tuned and keep on rocking."


    Arrow Jazz Fm 

    Het is een tragische dag voor Arrow Jazz FM. De Nederlandse commerciële radiozender Arrow Jazz FM, het zusterstation van Arrow Classic Rock, is sinds middennacht (11 maart 2009) niet meer via de FM te ontvangen. De Arrow Media Groep heeft een betaalachterstand aan het Agentschap Telecom, Arrow kon de schulden niet meer betalen. Het station is voorlopig nog wel via kabel en internet te ontvangen.



    11-03-2009, 00:40 geschreven door radionieuws
    10-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anne De Baetzelier weg bij Nostalgie (B)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Anne De Baetzelier is gestopt met haar weekendprogramma op Nostalgie. Sinds de start was ze zowel op zaterdag als zondag te horen tussen 12-14u.

    Onlangs raakte bekend dat Anne De Baetzelier tijdens de komende Vlaamse verkiezingen, op de tweede plaats staat op de lijst De Decker in Vlaams-Brabant.

    De enige overblijver in de Nostalgie programmering tijdens het weekend is Dieter Troubleyn tussen 08-12 uur.



    10-03-2009, 18:59 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radio 10 Gold, Kink FM en Erik de Zwart willen FM-frequenties Arrow (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Radio 10 Gold van Talpa Radio, Kink FM en Erik de Zwart hebben zich gemeld bij het Agentschap Telecom om op de FM-frequenties van Arrow Classic Rock te komen. Dat heeft het Agentschap tegen het ANP gezegd. Gegadigden voor de frequenties van Arrow Jazz FM zijn er nog niet.

    Het Agentschap is al bezig de voorbereidingen te treffen voor een herverdeling. Arrow moet een betalingsacthterstand weg werken voor middernacht, anders worden de vergunningen ingestrokken. Maar daarmee blijft de schuld van bijna negen miljoen euro wel overeind.

    "Dit geld proberen we alsnog te vorderen. Daarvoor loopt al een gerechtelijke procedure, een zogenoemde invorderingsprocedure", aldus een woordvoerder van Agentschap Telecom. RadioFreak meldde in november vorig jaar al dat deze procedure gestart was.

    Radio 10 Gold verloor in 2003 de frequentieverdeling. Sky Radio kocht een pakket voor een gouwe ouwe zender (nu Radio Veronica). Het zond daarna nog wel uit via de 1008 AM op de middengolf. Maar door bezuinigingen werd daar in augustus 2007 mee gestopt.

    Kink FM deed op het laatste nippertje niet mee aan de verdeling in 2003 door internet problemen bij de Vereniging Veronica, waar de alternatieve zender deel van uitmaakt.

    Erik de Zwart is tegenwoordig op Radio Veronica te horen, onder andere als station-voice. Zijn interesse in het FM-pakket is opmerkelijk.



    10-03-2009, 18:00 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arrow Classic Rock op AM 828 (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Caz! is zojuist op de middengolf vervangen door Arrow Classic Rock. Daarmee lijkt het steeds zekerder te worden dat Arrow in de loop van de avond van de FM af gaat.

    Vandaag nog moet een schuld van bijna negen miljoen euro worden afbetaald bij de overheid, anders moeten de uitzendingen per middernacht gestaakt worden. Agentschap Telecom trekt de vergunningen van Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM in vanwege een structurele betalingsachterstand. Gisteren bepaalde de rechter dat er geen uitstel van betaling wordt verleend.

    Arrow-directeur Ad Ossendrijver zei eerder te hopen dat Arrow Jazz FM door kan gaan.  "Daar is het animo nog erg groot voor." Daarmee leek de hoop voor Arrow Classic Rock al vervlogen.

    Caz! werd op de 828 AM gezet nadat Arrow de zender had overgenomen in maart vorig jaar. De AM-zender staat in Heinenoord, vlakbij Rotterdam. Arrow bood 33.000 euro om op de frequentie uit te mogen zenden. Het vermogen is 20 kilowatt (overdag) en vijf kilowatt ('s nachts).

    Vlak na het verkrijgen van de 828 AM maakte Arrow bekend dat het wilde starten met een praatzender op de middengolf onder de naam 'Arrow Talks'. In april vorig jaar startte er testuitzendingen en toen werd gemeld dat in mei gestart zou worden. Later werd dat juni, maar het praatstation is nog altijd niet in de lucht.



    10-03-2009, 17:58 geschreven door radionieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ornelis & Rogiers tv-spot (B)
    www.ornelisenrogiers.be



    10-03-2009, 00:20 geschreven door radionieuws
    09-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arrow krijgt geen uitstel van betaling (NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Agentschap Telecom hoeft geen uitstel van betaling te verlenen aan Arrow Jazz FM en Arrow Classic Rock. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam beslist, liet een woordvoerder van het Agentschap Telecom maandag weten.

    De eigenaar van de radiozenders had een kort geding aangespannen om meer tijd af te dwingen voor het oplossen van de betalingsachterstand van in totaal bijna 9 miljoen euro. De zenders hebben tot en met dinsdag de tijd om de gehele betalingsachterstand weg te werken, anders trekt de toezichthouder de vergunningen in. De FM-uitzending moet dan op 11 maart 0.00 uur zijn beëindigd.

    "We zijn tevreden dat de rechter ons besluit heeft gehandhaafd. Het betekent dat we zorgvuldig en weloverwogen hebben gehandeld. Het was bovendien ook niet uit te leggen aan al die vergunninghouders die wel op tijd betalen. Hoe vervelend ik het ook vind voor de luisteraars, wij zullen erop toezien dat de uitzendingen van beide radiostations uiterlijk 11 maart worden beëindigd", reageert directeur-hoofdinspecteur Marita Schreur van Agentschap Telecom.



    09-03-2009, 15:55 geschreven door radionieuws
    Startpagina !
    Blog als favoriet !
    Archief per jaar
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs