Inhoud blog
 • gezocht : afstammelingen Karel Ludovicus Delporte - VictorineVerhaeghe die wonen in Wevelgem
 • voor wie interesse heeft
 • even kennismaken
 • een beetje geschiedenis
 • Proficiat!
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  genealogie van de familie Pyncket en aanverwanten

  17-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gezocht : afstammelingen Karel Ludovicus Delporte - VictorineVerhaeghe die wonen in Wevelgem
  Enkele maanden geleden belde een zekere meneer Delporte uit Wevelgem , in verband met mijn stamboom Pyncket - Delporte .
  Hij liet verstaan dat hij een afstammeling is van de familie Delporte - Verhaeghe . Hij wou graag eens langs komen .
  Ewel ? Waar blijf je ? Geen intersse meer ?

  Johan Pyncket
  johan.Pyncket@gmail.com
  056/705120

  17-02-2012 om 00:00 geschreven door Johan Pyncket  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
  20-08-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voor wie interesse heeft
  Voor de mensen die geinteresseerd zijn in de genealogie van de familie Pyncket en aanverwanten EN de families van de aangetrouwden wil ik zeggen dat deze terug te vinden is op geneanet op de volgende link :
  http://gw.geneanet.org/jokapy 
  Op deze site kun je een naam in geven van een familie en bekijken , je kan zelfs iedere persoon apart bekijken . succes !
  Het is daarom dat ik deze met deze blog begonnen ben , om eventueel nog meer mensen te bereiken die mij nog informatie kunnen geven .
  Daarom vindt men hieronder de vier grote blokken van families :

  Pyncket -Delporte uit Rekkem
  Deschamps - Decoutere uit Rekkem
  Thanghe - Vlieghe uit Harelbeke
  Malfait - Christiaens uit Harelbeke

  Later meer over mijzelf .

  20-08-2011 om 09:34 geschreven door Johan Pyncket  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.even kennismaken
  Ik ben Johan Pyncket , geboren te Menen , 23 oktober 1959 als oudste van vijf kinderen . Mijn ouders zijn Jozef Pyncket ( 1925-2006 ) en Godelieve Deschamps ( 1932- ) , beiden rasechte Rekkemnaren . Mijn moeder , mijn drie broers en zus wonen nog altijd in Rekkem . 
  Door mijn huwelijk in 1987 met Kathleen Thanghe ben ik verhuist naar Harelbeke .
  Ik ben altijd geboeid geweest in onze familiegeschiedenis , want mijn vader die pas op zijn 33ste huwde heeft vroeger alles wat hij kon sparen over de familie Pyncket - Delporte bijgehouden . Alles werd door hem bijgehouden in een groene houten doos , wat mij als kind natuurlijk interesseerde , al die foto's en overlijdensberichten .
  Toen mijn vader in mei 2006 overleed heb ik allle foto's en zo beginnen in te scannen in mijn computer , om zeker te zijn dat niets zou verloren gaan . Ook mijn moeder deed een ontdekking , in de kleerkast vond ze gegevens over mijn vaders voorouders die zoals we ons vader gekend hebben zeer gedetailleerd was . 
  Gezien mijn derde broer , Marc die lincenciaat geschiedenis heeft gedaan in de universiteit van Gent , ook reeds de belangrijkste takken op papier had gezet was het voor mij redelijk gemakkelijk om onze genealogie op te starten .
  En wat uiteindelijk begon als een opgave , is in de loop der jaren een passie geworden , bij zoverre dat mijn moeder mij vroeg of ik de familie Deschamps-Decoutere er niet bij wou nemen . Over de familie Decoutere had een broer van mijn moeder al een groot deel op papier gezet , zodanig dat we bij deze ook weer vertrokken waren .
  Natuurlijk nemen al die opzoekingen in archieven , familiale gegevens en veel meer veel tijd in beslag , dit leidde soms tot ergernis bij mijn vrouw .
  Toen ik haar beloofde ook haar familie erbij te nemen kon ze daar vrede mee nemen , want nu is ze blij dat meer over haar familie weet , want ge moet weten dat haar ouders vroeg zijn gestorven , ze was nog geen vijftien jaar en ze was al wees . Ze wist niet eens de voornamen van haar grootouders , zodus , ge begrijpt wel .
  Ik wil bij deze nogmaals iedereen bedanken voor hun medewerking aan de genealogie van al deze families .
  Bij deze nog een oproep aan ieder die dit leest , ben je op een of anderen manier betrokken bij onze familie's en je bezit allerlei berichten of foto's die mij verder kunnen helpen , laat mij iets weten .
  Een speciale oproep voor afstammelingen van de familie Vuchelen - Christiaens uit kessel-lo , Marie-louise Christiaens was een tante van mijn schoonmoeder Paula Malfait uit Harelbeke .
  johan.pyncket@gmail.com


  20-08-2011 om 00:00 geschreven door Johan Pyncket  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  19-08-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een beetje geschiedenis

  Waar de naam PYNCKET vandaan komt is niet zo duidelijk . Wel is geweten dat mijn verste voorouders Marinus Pyncket en Petronella Swaelen  gehuwd zijn te Westrozebeke in het jaar 1706  , en dat Marinus er is overleden in 1731 . Verder heb ik sporen teruggevonden van mijn voorouders PYNCKET in Staden , Moorslede , Ledegem , Rollegem-Kapelle , Halluin ( Frankrijk ) en Rekkem .
  Mijn overgrootvader Pierre Jean Pyncket is rond 1870 uitgeweken naar halluin om er te gaan werken . Hij woonde voorheen in Rollegem-Kapelle en is twee maal gehuwd geweest ,eerst met Marie-Therese Pattijn , met wie hij vier kinderen kreeg , later met Philoméne Vanwolleghem , met wie hij nog acht kinderen kreeg . Er waren ELF dochters en EEN zoon . Later meer over mijn grootvader en vader .

  19-08-2011 om 20:38 geschreven door Johan Pyncket  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
  18-08-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
  Proficiat!

  Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

  U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/pyncket

  We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

  U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

  Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

  Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

  Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

  WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
  De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
  - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

  WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
  Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

  WAT IS DE "WAARDERING"?
  Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


  Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

  Met vriendelijke groeten,
  Bloggen.be-team

  18-08-2011 om 20:34 geschreven door  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)


  Archief per week
 • 13/02-19/02 2012
 • 15/08-21/08 2011

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!