Als je geen nagellak in huis hebt kun je het ook zelf maken. Zo kun je nagellak maken in dezelfde kleur als je oogschaduw Recept voor nagellak Nodig: - doorzichtige nagellak - oogschaduw (in de kleur die je zelf wilt) - papiertje om op te mengen - mesje om mee te mengen - sateprikker om mee te roeren
Doen: Je pakt de oogschaduw(poeder) en doet een beetje op het papiertje. Dan pak je doorzichtige nagellak en je pakt met het mesje er een beetje uit en doet dat bij de oogschaduw. Dat meng je dan. Als je de kleur goed vindt, pak je een royalere schep oogschaduw en doe je die in het potje nagellak. En dan even in roeren met een sateprikker Tada!!!!
Nu je weet hoe je je ogen opmaakt , is het tijd voor je nagels !!
Voor alle nagellakfans! Zo krijg je nagels perfect als in de nagelstudio's!
Maak eerst eventueel je nagels goed schoon als je nog nagellak op had. Doe dit met goeie nagellakremover en krab het er zeker niet af! Dat is heel slecht voor je nagels. Voeg daarna eventueel nagel versterkend spul aan, of verzorgde crème. Als je korte nagels heb, duw je nagelriemen naar beneden, dan lijken je nagels groter! Je kunt ook een paar dagen wachten zodat je nagels iets langer word. Knip je nagels niet vlak voordat je ze lakt! Vijlen is op dat moment veel beter! Je kunt ze mooi rond vijlen, of, doe eens gek, vijl ze een beetje vierkant.
Als je heel erg flitsend wilt, zijn dit de allergekste nagellak-kleurcombi's: Geel en paars Oranje en blauw Groen en rood Deze kleuren zijn precies tegenover gesteld van elkaar.
Wat ook heel mooi is: Groen en roze Zilver en zwart Oranje en geel Maar ben je liever iets kalmer, is dit ook heel leuk: Brons en goud Doorzichtig Lichtroze Babyblauw
Voor speciale feestdagen is het natuurlijk leuk om je daarop aan te passen! Koninginnedag: oranje, of rood wit blauw vlag op een nagel. Kerst: Groene achtergrond met kleine rode stipjes.
Nog wat tips: 1. Lak eerst je nagels in een leuke kleur, zoals roze. Ga dan met een sateprikker door een hele andere kleur, bijvoorbeeld oranje. Ga met de sateprikker door het roze heen, als hij nog niet droog is. Dat geeft een hele mooie, flitsende en orginele creatie. 2. Of lak je nagel in een kleur, laat het drogen en ga met een andere kleur er stipjes of streepjes wat je wil op zetten. 3. Meng met verschillende kleuren een aparte kleur. 4. Of doe de ene helft van je nagel een kleur en de andere een andere flitsende kleur.
Kortom, doe eens gek!
Ga als je klaar bent met transparante, of XXL shine. Ten slotte kun je er stickers opplakken! Zo worden jouw nagels echte eyecatchers!
Extra tips! 1. Lak niet 'bij' als het niet helemaal is verwijderd. 2. Als je nagels nog niet droog zijn kun je er beter niet aan ruiken dichtbij met je mond eraan zitten, want sommige zijn niet goed voor je longen. 3. Dompel je nagels even onder het ijskoude water om je nagellak sneller te laten drogen. 4. Het is natuurlijk dubbel zo leuk als je samen met je vriendinnen experimenteert en voor nagellakexpert speelt!
Ga jij binnenkort naar een feestje , maar weet je helemaal niet wat je met je oogschaduw moet doen ?? Kies voor smokey eyes !!
Smokey Eyes zijn erg donker, maar ze passen bij iedereen.
Velen denken dat je voor Smokey Eyes alleen maar zwarte oogschaduw en mascara hoeft aan te brengen. Maar dat is niet genoeg! Met deze tips krijg je echte Smokey Eyes! En het is helemaal niet zo moeilijk en ziet er prachtig uit!
Oké: je begint met een lichte, witte basis op je ooglid. Het "binnenste lid", dat naar de neus wijst, maak je met een klein kwastje wit. Naar buiten toe wordt het steeds donkerder. Na het wit pak je nu lichtgrijs en dat meng je een beetje met het witte. Maar je moet het witte nog wel goed kunnen zien! En daarna doe je hetzelfde met zwart. Nu de basis is gelegd, dan kun je beginnen met de ooglidstreep! Beginners kunnen hiervoor het beste een zwart oogpotlood nemen. De experts kunnen een zwarte vloeibare eyeliner gebruiken. Hiermee teken je van binnen naar buiten een streep, dicht langs je wimpers. Dan pak je de wimpertang erbij en geef je jouw wimpers een mooie krul. Nu nog wat zwarte mascare en klaar zijn je Smokey Eyes!
Vind hier uit welke kleuren oogschaduw mooi bij jouw ogen passen!
Voor blauwe of grijze ogen:
Taupe, grijs, violet, paars, donkerblauw (een tint donkerder dan de kleur van je ogen laat ze pas echt blauw lijken!), zwart (meng het met helder blauw voor een "smokey" effect).
Als je mascara net nieuw is, veeg het borsteltje dan even af met een wc-papiertje of een papieren zakdoekje.
1. Doe je oog dicht en doe mascara op de bovenkant van je wimpers. Als je wilt dat ze dikker worden, doe er dan meer op. 2. Doe je oog open en doe de onderkant. Werk van je ooghoek naar buiten toe. 3. Als je de wimpers onder je oog ook wilt doen, kan je het beste een borsteltje waar maar weinig mascara op zit gebruiken. Werk weer vanuit je ooghoek naar buiten, maar doe niet te veel.
Een laagje is genoeg op de wimperrand onder je oog, anders wordt het te zwart.
Zo , nu kan je al met stap 1 beginnen en mascara aanbrengen zonder klonters , op naar het volgende .
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!