Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  16-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 oktober Kunstwandelroute
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De Kunstwandelroute “Reifelen” in Hamont-Achel… Een goede vriendin had ons er op geattendeerd en na enig opzoekwerk op het net vonden we dat het een namiddagje wandelen waard was. Het hoeft niet altijd van de site geocaching.com te komen vond het vrouwtje.
  Puur toevallig waren we vorige week ook al in deze kontreien en qua natuur kon het bijna niet fout gaan. Dat bleek ook. De wandeling op zich was inderdaad de moeite waard. Maar wat ons onderweg onder de gemeenschappelijke benaming “kunst” werd voorgeschoteld vond ik op enkele uitzonderingen na toch behoorlijk ontoegankelijk. Ik hou wel van wat experimenteren, maar wat ik voorbij zag komen, onder het motto “vrije geest – alles mag “ kon mij meestal toch maar matig bekoren. Misschien dat gekende kunstpauzen mij met een klare uitleg meer inzicht zouden kunnen geven in des kunstenaars gedachtenkronkels, maar als ik dan toch moet kiezen hou ik het qua foto van de dag toch op een beeld van een buizenconstructie in een boomvork. Dit begrijp ik tenminste. Ze hebben dit “Tunnelvisie” genoemd. Okee, daar kan ik inkomen.


  16-10-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  15-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 oktober Waterval
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  In de loop van de namiddag was ik er met Phaido nog eens op uit getrokken om links en rechts wat te fotograferen, te wandelen, een geocacheke te plukken… en zo kwamen we in de buurt van De Blauwe Kei bij een korte maar leuke multi-cache, de waterval. Waterval is eigenlijk een net iets te overdreven benaming voor het fenomeen, maar goed, strikt genomen is het er een, zij het een kleintje. Ik vond de scene evenwel toch een foto waard en het stromende water leek me interessant genoeg om er een iets langere sluitertijd op los te laten. Phaido in beeld leek me ook wel leuk, kwestie van een extra element toe te voegen.
  Ik had mijn statief in de wagen liggen, die stond gelukkig vlakbij geparkeerd en ben het maar gaan halen om het water een beetje glad te strijken en het die satijnglans mee te geven. Te lang mocht de sluitertijd ook weer niet worden want Phaido wil wel stil blijven liggen als ik het hem vraag, maar 2 seconden vond ik toch wel de limiet. Gelukkig deed mijn model weer perfect wat er van ‘m gevraagd werd, meerdere keren zelfs want ik heb nog enkele opnames, o.a. een waar ie langs de andere kant ligt, die heb ik op Facebook gezet. Daar moesten we wel helemaal voor rond lopen want over dat smalle watervalletje springen daar past ie voor, de held.

  24 mm - Iso 100 - F10 - 2 sec.


  15-10-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 oktober Gelukkige verjaardag schatje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Mijn schatje is vandaag weer een jaar mooier geworden.
  Ik had verschillende fotoplannen en alternatieven in mijn achterhoofd opgeslaan maar een voor een vielen die in het water, sommige letterlijk omdat het weer niet meewilde en andere door de ongewilde tussenkomst van onverwachte bezoekers. Uiteindelijk vond ik de redding bij de feestelinge zelf, toen we deze avond thuiskwamen van een leuk ( en lekker ) etentje met close friends Alex en Leentje stond Josee even met de gekregen bloemen voor een gordijn in de woonkamer en ik zag mijn kans. Ik heb links en rechts, hopelijk net subtiel genoeg, een klein beetje gephotoshoped, maar als dat bij poppetjes van 20 mag vind ik dat ik dat bij mijn eigen net iets rijper lievelingsmodel ook mag…
  Gelukkige verjaardag schatje.         


  14-10-2016 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  13-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 oktober Sprinkhaan met spiegeling
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het lijkt wel of ie zichzelf aan het bekijken is in een spiegel. In de loop van de late namiddag zag ik hem toevallig zitten toen ik Phaido even uitliet in de tuin. Hij was neergestreken op een tuinstoel die nog niet naar zijn winterslaapverblijf gebracht was. Zo’n beest verwacht je daar niet meer midden oktober. Vandaar dat ik nieuwsgierig weer een en ander ben gaan opzoeken. Blijkt dat ze de eerste vorst niet overleven maar vóór het zover is hebben ze hun eitjes al gelegd in de grond en tegen dat het voorjaar wordt komen die uit en zo overleeft de soort. Een sprinkhaan zien in dit seizoen is dus perfect normaal, weer iets bijgeleerd. De larven heten trouwens nymphen las ik ook nog J.  
  Hij zat daar alleszins zo stil en ongestoord dat ik rustig de tijd kon nemen om de macrolens ( Tamron 90 mm ) op mijn toestel te zetten met een 1,4x extender. Zelfs al stel je dan een klein diafragma in, dan nog wordt de scherptediepte minimaal en dus heb ik geprobeerd hem langs de zijkant te benaderen. Bij de eerste shots ging het goed, maar toen ik iets te dicht naderde kwam ie toch plots tot leven en was ie ribbedebie. Jammer, maar ik had alvast enkele aanvaardbare opnames.
  126 mm ( 90 x 1,4 ) – F 16 – ISO 400 – 1/40        


  13-10-2016 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 oktober De Buulse kanaalbrug bij nacht
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Na een voormiddag wandeling met Phaido en een namiddagje computeren met Photoshop, Facebook, Proshow en Audacity kwam ik deze avond ineens tot het besef dat ik nog helemaal niks gefotografeerd had vandaag. Ik heb me dan nog maar eens op een van mijn liefdes gestort: de nachtfotografie. Rond 10 uur ben ik naar de Buulse kanaalbrug gereden, ik heb de wagen op de parking van de Albert Hein geparkeerd en ik heb me een half uurtje geamuseerd met lange sluitertijden, met diafragmasterretjes en met voor- en achterlichten van voorbijrijdende wagens. Hoewel ik bij dit soort fotografie meestal de neiging heb de opname in zwart wit om te zetten vond ik deze keer dat ie in kleur moest, maar dat begrijpen jullie wel neem ik aan...
  Voor de geïnteresseerden wil ik graag de gegevens meegeven.
  Statief – 45 mm – f 18 – ISO 200 – 30 sec.        


  12-10-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 oktober Na de brand
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik heb er geen idee van of ik dit onder de rubriek urbex mag klasseren…
  Toen we deze namiddag langs de Grote Nete fietsten tussen Hulshout en Westmeerbeek kwamen we langs een grote ingestorte, uitgebrande hangar. Opgeruimd was er nog niet. Mijn interesse was meteen gewekt en dat resulteerde zoals dat meestal het geval is in de nodige fotos.
  Thuis gekomen heb ik uiteraard opgezocht welk onheil hier voorbij gekomen was. Meneer Google leerde me dat op 3 augustus het er redelijk apocalyptisch moet aan toe gegaan zijn. Ik citeer: “ Onder de open hangar in de Netestraat, gehuurd door transportfirma Ditraco, stonden een tiental grote en kleine vrachtwagens. Vermoedelijk vloog het koelsysteem van een van de vrachtwagens in brand waarna het vuur heeft zich razendsnel verspreidde tussen de vrachtwagens. De voertuigen raakten zwaar beschadigd en de hangar stortte volledig in. “
  Tussen die vrachtwagens stonden blijkbaar ook enkele personenwagens want het wrak dat ik hier te pakken kreeg lijkt me – ik ben niet zeker – van een iets ouder type BMW.        


  11-10-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 oktober Gele herfstbloem met bezoek
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ook dit jaar zijn ze er weer, de prachtige gele herfstbloemen die me elke morgen toelachen door het venster langs de straatkant als ik mijn krantje zit te lezen. Ik weet al niet meer hoe ze daar ooit gekomen zijn. Waarschijnlijk heeft het vrouwtje, die in tegenstelling met deze jongen wél groene vingers heeft, ze daar ooit gezaaid, gestekt, geplant… We hoeven er ondertussen al jaaaren niks meer voor te doen. Als het weer september wordt komen ze vanzelf terug. Het prachtige najaar heeft er voor gezorgd dat we er half oktober nog steeds van kunnen genieten. Er zijn wel al de nodige uitgebloeide exemplaren tussen geslopen maar als je er met je fototoestel naar op zoek gaat krijg je al snel enkele nog in volle glorie prijkende exemplaren voor de lens. Als er dan één bloem bezoek heeft van een late nectar zoekende zweefvlieg is dat lekker meegenomen.        


  10-10-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 oktober Jeugdvoetbal
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een van de weinige dingen waarmee je me op zondagmorgen iets vroeger uit bed krijgt is jeugdvoetbal. Jefke moest deze morgen op verplaatsing naar Geel. Om half tien was de wedstrijd gepland en terug rekenend wilde dat dus zeggen dat ik er iets over achten uit moest… man, man, man.
  Ze hebben de wedstrijd zwaar verloren, de tegenpartij was beter, zo iets moet je kunnen toegeven. Op die leeftijd is winnen of verliezen trouwens niet echt belangrijk, hoofdzaak is dat ze plezier blijven beleven aan het spelletje. De lichamelijke ontwikkeling speelt ook een grote rol als je elf bent, sommigen zijn dan al net iets meer man en als je in deze wedstrijd de beide teams met elkaar vergeleek dan zaten de echte kerels bij Geel. Dat zou je wel niet zeggen als je bijgaande foto bekijkt. Ondanks het feit dat ie tussen vier Herentals-spelers zit slaagt die kleine pittige rosse van Geel er in een atoomschot af te vuren richting Herentals doel. Jef probeert ‘m nog af te weren. Gelukkig ging ie er deze keer niet in.         


  09-10-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 oktober Eclairkes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Als we op stap gaan met ons geocacherscollectief “ Het Blauw Kanneke “ is dat uiteraard met de bedoeling ergens een uitdaging te tackelen en zegevierend uit de strijd te komen… J
  Toch is dat geocachen meestal maar de kapstok waar we een heleboel andere dingen aan ophangen. Gewoon onder gelijkgestemden wat samenzijn, gemoedelijk wat bijkletsen, een mooie wandeling onder de voeten doorschuiven, een uitvlucht zoeken om ergens op een gezellig terras neer te strijken, we hebben allemaal wel onze verborgen agendas om regelmatig Het Blauw Kanneke weer eens de hort op te sturen.
  We gingen vandaag achter  “De verdraaide Urbanus” aan in Hamont-Achel - ik kan ‘m aan alle collegae aanbevelen - en na een glorieuze prachtige finale bleek dat Miek een verrassing in petto had. Het was de ganse namiddag al erg gezellig geweest en nu kwam plots zo maar een doos met éclairkes uit de kofferbak van de wagen, een reden te meer om nog wat langer na te genieten op de parking voor we de onvermijdelijke kroeg zouden induiken om ook de dorstigen te laven. Voor alle duidelijkheid, op deze foto staan er maar drie, maar de zes anderen van het gezelschap genoten er evenveel van.           


  08-10-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 oktober De basiliek van Koekelberg
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik was uitgenodigd op een feestje vanavond, in de basiliek van Koekelberg. Het is misschien niet algemeen geweten maar onder de basiliek is er een restaurant – feestzaal, “ Le Basilic “. Het was niet de eerste keer dat ik er kwam en ook deze keer kon de cabaret voorstelling die we na een copieuze maaltijd te zien kregen de vergelijking met gekende Parijse etablissementen best doorstaan. Aan mooie, niet altijd overdadig geklede dames was er geen gebrek en dat ze ook nog uitstekende actrices en danseressen bleken was lekker meegenomen, zonder de boys uit de goed in elkaar geknutselde show te vergeten.
  Ik was een beetje vroeger vertrokken. Je weet maar nooit op een nationale stakingsdag… misschien zat het verkeer naar Brussel wel in een gordiaanse knoop, daarenboven was er de internationale voetbalwedstrijd België – Bosnië op de Heysel. Ik was toch ruim op tijd ter plaatse en dat gaf mij de gelegenheid enkele Koekelbergse cachen uit hun schuilplaats te halen en… de nodige fotos te schieten natuurlijk.         


  07-10-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  06-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 oktober Groepsfoto
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  In het zorgpakket voor bejaarden zijn vrijwilligers belangrijk, onmisbaar eigenlijk. Eén keer per jaar wil het zorgtehuis waar wij ons het ganse jaar voor inzetten de waardering hiervoor tonen door ons een vrijwilligersfeest aan te bieden. Een lekker etentje, voldoende lavenis voor de dorstigen, gezellig samenzijn en er zijn meestal nog wel wat extraatjes. Deze keer waren er enkele dames ingehuurd die voor ieder die dat wenste een hoedje op maat in elkaar knutselden. Hoe later op de avond, hoe meer mensen er met een opvallende hoofdtooi bij liepen, een beetje oneerbiedig uitgedrukt zou ik zeggen dat ik meer en meer aan de Waregemse koerse ging denken. Ik heb uiteraard zo ongeveer elke creatie gefotografeerd en ook vele echtparen en vriendengroepjes passeerden de revue. Een groepsfoto leek me toen een prima idee. Ik kon niet alle hoedjesdragers samen op de foto krijgen, sommigen waren al naar huis, anderen druk in gesprek en voor een enkeling hoefde het niet, maar zij die wél op de foto wilden vormen samen een leuk geheel vond ik.

  De gegevens: 24 mm  -  f 4  -  1/60  -  ISO 2000  -  niet geflitst.      


  06-10-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 oktober Voetgangersbrug
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Westerlo, de parel der Kempen… of de ronkende benaming terecht is, daar wil ik me niet over uitspreken, er zijn nog parels zou ik voorzichtig durven suggereren. Maar redenen om aanspraak te maken op dat predikaat hebben ze natuurlijk wel in Westel, er is natuurschoon in overvloed en daar zijn wij niet ongevoelig voor. Het was vandaag niet de eerste keer dat we een wandeling ondernamen in de Beeltjes in de buurt van het Boshuis. Tussen de Beeltjes en de Kwarekken, het natuurgebied aan de overkant van de drukke weg Zoerle-Westerlo, hebben ze, tot heil van de wandelaars, enkele jaren geleden een voetgangers-brug opgetrokken. Ik wist wel van het bestaan er van maar zelf waren we nog nooit die kant op getrokken tijdens onze tochten. Vandaag kwamen we er eerder toevallig terecht en ik ben meteen aan de slag gegaan met mijn camera. Mijn twee favoriete modellen wilden graag poseren op een zonbeschenen plekje aan de Kwarekken-kant.   


  05-10-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 oktober Tweespan
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Onderweg naar Vessem deze morgen, mijn cachemaatje Jackie aan het stuur. Plots gooit hij alle remmen dicht en stuurt hij de wagen de parking van een soort camping-café op terwijl hij iets mompelt als “Godallemachtig, hedde da gezien? “
  Jackie, die naast fervente geocacher ook paardrijder en paardenliefhebber is had dit tweespan gespot achter de groenwal die fungeert als afsluiting langs de doorgaande weg. Als absolute leek in de paardologie vond ik dit toch ook wel leuk en ik ben dan maar mee uitgestapt om dat alles wat beter te bekijken, een praatje te slaan met de trotse eigenaars en om de nodige fotos te maken natuurlijk. Ik meen verstaan te hebben dat dit twee Oostenrijkse gevlekte Noriker paarden waren, het vlekkenpatroon is uiterst zeldzaam en er worden ieder jaar maar enkele zulke paarden geboren… wow. Jackie attendeerde me ook nog op de koets, helemaal uit roestvrij staal… man, man, man… “ da zal ook wel nie goedkoop zijn “.
  Ik vond het al bij al een interessante,  leerzame en op fotogebied vruchtbare tussenstop.   


  04-10-2016 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 oktober Avondkleuren
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Phaido heeft een zesde zintuig. Zelfs als ie in de allerdiepste rust verzonken is schiet ie plotsklaps vol leven als baasje op de PC heeft gezien dat er een nieuwe geocache in de buurt is verschenen. Baasje denkt er aan daar maar eens naar toe te rijden, het is niet erg ver en een avondwandeling kan net zo goed daar als in de ons vertrouwde Smallebroeken. Phaido’s zesde zintuig vertelt hem dat hij mee mag…
  Voor de tweede keer in een week tijd kwam ik in het Olens Broek terecht, prachtig wandelgebied inderdaad, en deze keer was er nog een extraatje… de hemel stond in brand. Na dat ik enkele voor de hand liggende opnames gemaakt had om de omgeving en de kleuren in het westen vast te leggen begon ik uit te kijken naar een origineel standpunt en toen deze plas midden op het wandelpad zich aandiende hoefde ik niet lang na te denken om nog eens iets voor mijn spiegelingenverzameling te schieten.   


  03-10-2016 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 oktober De bomenkiller
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Er sluipt weer een vreselijk bomen verslindend monster doorheen de bossen. Deze morgen kon ik hem op de foto te pakken krijgen terwijl ie zijn roes stond uit te slapen. De slachtoffers van de strooptochten van de voorbije dagen zijn ook goed te herkennen in beeld en als de schurk morgenvroeg uitgeslapen is vrees ik dat er opnieuw veel onschuldigen zullen sneuvelen.
  Ik begrijp dat onze dennenbossen vroeger zijn aangeplant als houtwinning en dat die ooit gerooid moeten worden, daar heb ik geen problemen mee. Dat ik het jammer vind is ook waar, het zal weer een tijdje duren voor het op die plekken in het bos opnieuw even mooi is. Waar ik voor vrees is dat er nu binnenkort weer van die grote vrachtwagens over de boswegeltjes zullen komen denderen om al dat hout op te pikken, alles stuk zullen rijden en dat we de volgende maanden onze dagelijkse tocht zullen moeten ondernemen over nauwelijks begaanbare wandelwegen. We hebben hetzelfde vorig jaar zien gebeuren aan de andere zijde van de Kasterleesteenweg namelijk.


  02-10-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 oktober Panorama
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het gebeurt uiterst zelden, bijna nooit eigenlijk… ik heb vandaag geen enkele foto gemaakt. Tijdens de ochtendwandeling was het er niet van gekomen en de geplande geocache tocht deze namiddag is in het water gevallen, letterlijk dan met al die regen. Ik heb me dan maar verder doorheen mijn fotos van ons midweekje aan de Rijn gewerkt en zodoende kan ik toch nog iets tonen wat wel vandaag gemaakt is nl. een panorama samengesteld uit 9 staande fotos.  
  Tijdens de terugrit hadden we er voor gekozen nog even langs de Rijn te blijven en pas in Boppard draaiden we richting snelweg. Bij een uitzichtpunt stopten we om nog een laatste keer achterom te kijken en deze serie fotos kwam als vanzelf in mijn toestel. Die zijn dus weliswaar eergisteren gemaakt maar de bewerking om ze tot een breed beeld samen te voegen is vandaag gebeurd. Het stadje Boppard, een grote Rijnbocht, een prachtige wolkenpartij, het geaccidenteerde reliëf van de streek, de uitgestrekte wouden met de eerste tekenen van de herfst, meer moet dat niet zijn. Zo kan ik me toch aan de mij zelf opgelegde routine houden: alle dagen eentje.
  J  Jammer dat het formaat dat hier kan getoond worden verre van voldoende is om alle details weer te geven die er in zo'n samengesteld panorama verborgen zitten. 


  01-10-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 september Vrijwilligerswerk
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vrijwilligerswerk houdt uiteraard niet op bij het uitvoeren van dat gedeelte van de taken waarvoor je gekozen hebt. De manier waarop je omgaat met de bewoners is al even belangrijk als de fysieke inzet.
  Als wij met ons groepje vrijwilligers elke vrijdag weer op wandel gaan met de bewoners van Hoevezavel  vinden wij het ook belangrijk dat we onze passagiers behandelen als volwaardige medemensen. In de mate van het mogelijke proberen we dan ook contact te maken, te praten, emoties te delen, de dingen die je binnen een vriendenkring ook zou doen.
  Tijdens de rustpauze gedurende zo’n wandeling loop ik altijd met de camera op scherp om dat soort momenten te vangen. Ik word ondertussen aanvaard als huisfotograaf en ik bezorg elk beeld ook consequent aan de medewerkers.
  Dit vond ik weer zo’n hartverwarmend moment. Vrijwilligster Linda ( rechts
  J ) had een intiem gesprek met haar toevallige gezel en je kunt uit de beide gezichten aflezen dat ze het leuk vonden en er van genoten…. Daarvoor doen we het.   


  30-09-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 september Domp op ut woater
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik heb ooit met een bandje waarin ik speelde een cover-versie opgenomen van de bekende Deep Purple hit “Smoke on the Water”. In het Lommels werd dat “Domp op ut woater” waarbij woater voor niet geoefende dialectologen nauwelijks uit te spreken is, de beste benadering verkrijg je door met “woweter” te beginnen als uitgangsbasis…
  Dit gezegd zijnde heb ik meteen een aanknopingspunt om bij dit beeld te komen, geschoten tijdens een erg vroege ochtendwandeling langs de Rijn met Phaido. Ook tijdens vakanties en weekend- of midweek trips moet ie regelmatig de gelegenheid krijgen om zijn natuurlijke behoeften te doen snappie? Hotel Landsknecht in Sankt Goar, waar we enkele nachten verbleven, ligt pal langs de Rijn, alleen een smalle, meer dan rustige wandelweg loopt er nog tussen. Da’s natuurlijk ideaal. Gewapend met een poepzakje zijn we er elke morgen nog voor het ontbijt op uit getrokken en het lukte ook steevast, bravo voor Phaido. Ik slaag er niet vaak in mijn nachtleven gewoon zijnde lijf zo vroeg uit bed te krijgen en als er dan situaties zoals deze zijn heb ik natuurlijk de camera ook altijd bij me.
  Ook vandaag werd het weer een erg mooie dag aan de Rijn en dat kondigde zich al vroeg aan. Terwijl de rondvaart - en cruiseboten zich naar hun uitgangsposities begaven hing er nog behoorlijk wat nevel. Bij de nabewerking in Photoshop heb ik er de functie “nevel verwijderen” op los gelaten en dat zorgde er voor dat zowel Burg Maus als de kerk van het gehucht Wellmich aan de overkant nog voldoende herkenbaar zijn hoewel dat in het echt nauwelijks het geval was. Net boven het water was die nevel evenwel net iets te onvermurwbaar voor Photoshop en die is dan ook echt zichtbaar aanwezig op de foto. De link was snel gelegd. Ik noem ‘m “Domp op ut woater”…    


  29-09-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 september Onderweg naar Sankt Goar
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Van het hotel naar de aanlegsteiger van de Rijn-rondvaartboten in Sankt Goar is toch wel 3,5 km. Hoewel de hoteleigenaar een gratis shuttle-dienst aanbiedt vonden wij door onze jeugdige overmoed dat we dat wel te voet aankonden. Achteraf gezien was het misschien niet zo slim want omdat we in Bacharach ook nog een en ander bewandelden en we vanavond ook nog terug moesten bleek onze stappenteller deze avond behoorlijk in het rood te staan. Phaido ligt ook in diepe coma terwijl ik dit intik trouwens.
  Tijdens de wandeling naar Sankt Goar toe, met de zon pal in de ogen vond ik het nodig de schittering in de Rijn te fotograferen, tegen beter weten in eigenlijk. Het resultaat bleek echter ver onder de wegwerp-grens te blijven en na enig Photoshop-werk op de laptop vond ik dat het misschien wel eens een leuk plaatje zou kunnen zijn. De voorwaardelijke wijs gebruik ik hier omdat ik met de laptop en in totaal andere lichtomstandigheden nooit zeker weet of wat ik zie op het scherm ook wel waarheidsgetrouw is en bij dit soort beelden komt dat nog al nauw vind ik. Thuis op de PC, met een gecallibreerd scherm, zal ik het nog wel eens bekijken en eventueel fine-tunen.   

  28-09-2016 om 23:16 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 september Burg Maus
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Burg Maus is het slot dat wij aan de overkant van de Rijn zien van uit onze hotelkamer. Interessant object en dus heb ik al enkele keren aangelegd met de Eos voor we naar de eetzaal gingen om van een heerlijk culinair festijn te genieten. Ik heb 'm gefotografeerd met de 300 mm plus extender helemaal ingezoomd, helemaal uitgezoomd, met de 24-105 in alle mogelijke composities en dit totaalbeeld vond ik al bij al het meest geschikt om een dag lang de volle aandacht te krijgen op deze blog. Blauwe lucht, enkele mooie wolkenpartijen, het slot dat majestueus hoog boven het gehucht Wellmich uit torent en de alomtegenwoordige Rijn op de voorgrond.... meer moet dat niet zijn...

  27-09-2016 om 23:37 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!