Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  16-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 april Limburgs Zwaarste
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Om de zoveel tijd slaat het extreem-loopwedstrijd-virus weer eens toe bij onze zoon Michael. Is het geen marathon of een ander massa ultra-event, dan is het een transalpine achtdaagse en vandaag had ie het in zijn hoofd gehaald deel te nemen aan Limburgs Zwaarste, een tocht van 60 km. doorheen het vaak onverwacht stijl heuvelende Nederlandse Zuid Limburg. Samen met zijn loopmaatje Kenny Geens stonden ze deze morgen om 9 uur aan de start in Heerlen. Ik had me weer als vrijwilliger aangeboden om voor de logistiek en de fotografie te zorgen en dat impliceerde dus dat ik er al om zes ( 6 !!!) uur er uit moest deze morgen. Ik heb er geen spijt van gehad evenwel. Het werd een superdag met heroiek ( van de atleten ) met prachtige landschappen en met behoorlijk wat spanning want om op de voorziene tijden bij bevoorradingspunten te geraken moest ik met de wagen vaak laveren tussen hele hordes wielermaniakken. Zo’n 15.000 wieleramateurs reden daags voor de Amstel Gold Race hun eigen versie van die wedstrijd doorheen het Limburgse land en die zorgden voor de nodige commotie op z’n tijd…
  We hebben het allemaal gehaald en ik heb natuurlijk weer een heleboel actie- en andere beelden meegebracht. Dit is er eentje van net voor het eerste controlepunt.  


  16-04-2016 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 april Bosanemoontjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De bosanemoontjes bloeien weer en ik weet enkele plekken in onze Lichtaartse bossen waar ik ze te pakken kan krijgen. Zoals ieder jaar was ik ook vandaag weer overweldigd door de overvloed. Een model om even plaats te nemen als aandachtspunt heb ik tijdens onze wandelingen altijd bij de hand natuurlijk en ook deze keer liet Phaido zich niet pramen.
  Ik zag trouwens ook enkele wilde hyacinten iets dieper in het bos, uiteraard heb ik er ook enkele shots van. Hier bloeien ze niet zo massaal als in het gekende Hallerbos... ik denk dat het tijd wordt om daar eens naar toe te rijden om dezelfde pracht in duizendvoud te gaan zien… In afwachting zal ik op facebook al een voorproefje tonen.


  15-04-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  14-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 april Selfie
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Geloof me of niet, deze foto maakte ik deze namiddag thuis buiten in de hof. Ik ben aan het experimenteren met low-key, omdat het nu eenmaal een van de werkpunten is in de club en omdat ik geen ander model bij de hand had is het vandaag een zelfportret geworden.
  Het is eigenlijk vrij eenvoudig om het zelfs overdag donker te laten lijken als je fotografeert. Je kiest een erg lage ISO-waarde, een zo klein mogelijk diafragma en dan zet je een pittige grijsfilter voor de lens. De camera ziet dan toch het onderwerp ook niet meer hoor ik je opwerpen… maar daar heb je dan een flitser voor. De achtergrond blijft donker en met de plaatsing van de flitser kies je van waar het licht komt. Met de afstandsbediening in de hand kon ik van op mijn zitje deze veredelde selfie scoren.


  14-04-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 april Strade Rosso
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De Vlaming heeft een baksteen in zijn maag? In Westmalle hebben ze er alleszins meer dan voldoende om er ook nog andere dingen mee te doen merkte ik vandaag.
  Misschien een ideetje voor de organisatoren van Vlaamse wielerkoersen… in Italie hebben ze de Strade Bianche over witte grindwegen, in Frankrijk Parijs-Roubaix met fietsonwaardige kasseistroken en in Westmalle hebben ze nu de Strade Rosso !!!
  Toen we deze namiddag rond het kasteel van Westmalle aan ons geocache tochtje bezig waren liepen we plotsklaps over een wel zeer ongewone ondergrond. De wegen daar in de buurt zijn privé eigendom en alleen als wandelaar of als fietser ben je er gedoogd. De eigenaars hebben blijkbaar een deal met het plaatselijke baksteenbedrijf om klei af te graven op hun gronden en een bijkomstige clausule in het contract bepaalt waarschijnlijk dat ze ook hun afval en/of mislukte productie mogen storten op de zandlanen, we liepen letterlijk over al dan niet gehalveerde “boerkes”. Ik mag hopen dat daar binnenkort enig zwaar materiaal overheen komt rollen om de boel een beetje te verpulveren want zoals het er nu bij ligt is het een gehaaide succesformule om voor sensatie te zorgen bij wielerwedstrijden, valpartijen, platte banden en bizarre ontwikkelingen gegarandeerd. Misschien is men daar wel van plan er vroeg of laat een iet of wat vriendelijkere bekleding overheen te leggen maar voorlopig vond ik het wel leuk middels deze foto te documenteren hoe het er nu bij ligt.    


  13-04-2016 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 april Paardenbloem
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Na de bewering gisteren dat de lente nu toch echt wel was losgebarsten en de vaststelling dat de natuur in overdrive gaat en de vrouwen een stuk mooier worden in deze tijd van het jaar wil ik daar vandaag een vervolg en een aanvulling aan toevoegen. Een stel vrouwenbenen met schaduw was al de illustratie van het tweede deel van de stelling maar voor het eerste deel zijn er nog veel meer bewijzen, in de vorm van fotos, te rapen. In de weiden aan de Smallebroeken, onze dagelijkse wandelbiotoop, bloeit het dat het een lieve lust is. Paardenbloemen zijn er al in overvloed te bewonderen alom. Pisbloemen worden ze hier genoemd en in tegenstelling tot wat die naam zou kunnen laten vermoeden zijn ze best wel mooi. Mooi genoeg om er eens bij te gaan liggen en een close up te maken van uit een laag standpunt vond ik.    


  12-04-2016 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 april Schaduw
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Als het weer lente wordt, de zon wat uitbundiger gaat schijnen en de temperaturen oplopen wordt de wereld plotsklaps toch een stuk interessanter. Niet alleen gaat de natuur in overdrive om aan de grote bloei te beginnen maar ook de vrouwen worden een stuk mooier…
  Als ik dan rondloop en ik zie al dat schoons rondom me dat wordt mijn rechter wijsvinger vaak erg vrijpostig als ie in de buurt van de ontspanknop van mijn fototoestel zit. Thuis bekijk ik elke avond de oogst van mijn fototochten en soms zie ik een beeld of – zoals in dit geval – een uitsnede uit een beeld waar ik wel eens mee aan de slag wil in een of ander bewerkings-programma. In dit geval was het feit dat een collega fotografe me onlangs lid heeft gemaakt van de groep Shadows op Facebook de trigger om dit beeld uit te kiezen. Toen ik hem naar mijn smaak had geknipt en omgezet naar zwart-wit vond ik ‘m eigenlijk ook wel geschikt voor deze blog…    


  11-04-2016 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 apr Zwembad
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het zwembad was nog niet verwarmd.
  Als je een 4-sterren vakantiewoning met zwembad huurt voor een weekend tijdens de eerste helft van april zou je kunnen argumenteren dat dit normaal is, maar als er ook een sauna is mag je er toch van uit gaan dat het zwembad op zijn minst gekuist is ? Ook dat was niet het geval helaas. We hebben het toch maar open gelegd, al was het maar voor het uitzicht.
  En Phaido vond het prachtig. Hij mocht er niet in van ons en dat deed ie ook niet maar ik heb er een donkerbruin vermoeden van dat ie het wel graag gedaan had. De hobbyfotograaf in het baasje vond dan weer dat dit een prima locatie was om enkele ingredienten netjes te schikken, Phaido er tussen te plaatsen en er een leuk gespiegeld plaatje van te schieten.   


  10-04-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  09-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 april Lac de Robertville
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Het slechte weer dat ons een ganse week lang voorspeld was voor ons weekendje Hoge Venen mogen de Nationale Weermannen en –vrouwen ons nog meer voorspellen. Man, man wat een schitterend weer hebben we al twee dagen gehad… Meer van dat…
  Het doel van onze grote familiewandeling voor vandaag was het meer van Robertville. Ik had op geocacheing.com een veelbelovende multicache gespot en de hele meute vond het een goed idee om die maar eens aan te pakken. Le tour du lac was inderdaad een bijzonder leuke en afwisselende tocht met prachtige vergezichten, kleine en minder kleine paadjes langs de oevers, brugjes over de zijtakken, klimmetjes en toen we meenden dat we bijna rond waren nog een meer dan gesmaakt toetje in de vorm van een bezoek aan het kasteel van Reinardstein met een tocht door een bijzonder mooi bijna Alpijns dal en een zicht op de hoogste waterval van Belgie. Uiteraard zat de camera weer vol fotos toen we terug in onze tijdelijke thuishonk angekomen waren en het merendeel daarvan waren groepsfotos. Logisch op een weekend als dit toch.  

  09-04-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 april Treintje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Wat kan er leuker zijn dan samen met de kleinkinderen en de rest van de familie op uitstap te gaan?
  Wij vonden de Hoge Venen altijd al een bezoek waard en hier op verkenning komen met degenen die je het nauwst aan het hart liggen is dubbel fijn natuurlijk. De eerste dag van ons verblijf hier was alvast een voltreffer. Het weer bleek niet zo slecht als voorspeld, de locatie is een absolute voltreffer, ik heb net voor we op onze bestemming aankwamen, in de buurt al de hoogst gelegen cache van het land gelogd en de eerste wandeling met de hele meute was dikke fun. Op een stukje spoorweg dat als herinnering aan lang vervlogen tijden hier is blijven liggen wilden onze rakkers graag treintje spelen. Enkele net iets oudere rakkers vonden dat ook wel leuk en Phaido werd als lokomotief helemaal van voren geposteerd. Pake Pol mocht niet meedoen want die moest de foto maken…


  08-04-2016 om 23:32 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  07-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 april Verrassingsconcert
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De leukste dingen in het leven zijn de dingen die totaal onverwacht, niet gepland gebeuren.
  We waren deze morgen gaan fietsen en in de vroege namiddag waren we na een fris rondje in het Stationneke beland in OLV. Olen. Zoals de naam al laat vermoeden is het Stationneke een oud spoorwegstation dat omgevormd is tot een oergezellige horecazaak.
  We zaten met z’n drieën rustig na te praten over de tocht onder het genot van iets lekkers toen plots een van de stamgasten, een oudere onopvallende grijze man, aan de piano ging zitten en de sterren van de hemel begon te spelen. Al snel waren we aan het meezingen maar na “Dan gaan we naar de speeltuin”, “The sunny side of the street” en tijdens de intro van “Making whoopee” dacht ik er gelukkig aan dat ik de camera bij had en dat er binnenkort een thema-avond is in de fotoclub met muziek als onderwerp…
  Deze zwart wit omzetting vond ik zelf een van de leukere uit de serie die ik schoot. Dat de scherpte voorin niet helemaal optimaal is vind ik in dit geval niet zo belangrijk. Alles is meer dan voldoende herkenbaar toch en het is de sfeer waar het me om gaat. Gezien het weinige licht in de zaak moest ik om een aanvaardbare sluitertijd over te houden zonder de ISO waarde al te hoog te laten oplopen nu eenmaal gaan voor een groot diafragma en dan zit je natuurlijk met een beperkte scherptediepte.
  De gegevens: f 4 – 1/50 – ISO 1600


  07-04-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  06-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 april De Scheldeprijs
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik kan niet zeggen dat ik een gepassioneerd volger van de wielersport ben. Okee, ik ben vorig jaar eens naar de doortocht van de Tour de France gaan zien in Aarschot en als er een wedstrijd op TV is wil ik ook wel eens kijken, naar het laatste uur dan, maar om mijn betrokkenheid in het juiste perspectief te plaatsen, toen vorige zondag de ronde van Vlaanderen werd uitgezonden ben ik daar niet voor thuis gebleven. De roep van de geocache-vrienden was sterker…
  De Scheldeprijs, die elk jaar door Lichtaart komt is een wedstrijd waar ik wél elke keer voor de deur uit kom. Al die supermannen door je eigen dorp zien fietsen is toch wel erg speciaal en zulke fotomogelijkheden laat ik niet liggen natuurlijk. Zoals ieder jaar herkende ik ook nu weer niemand. Die gasten komen aan zo’n snelheid voorbij dat je al een insider moet zijn om namen op de voorbijrazende schimmen te plakken.  Ik stel dan ook mijn camera zo in dat mijn sluitersnelheid kort genoeg is, zeg maar 1/1000, de ISO-waarde laat ik niet hoger komen dan 1600 en wat het diafragma betreft leef ik dan wel met wat het toestel er automatisch van brouwt… in de continu opnamestand schiet ik dan hele reeksen foto’s.
  Thuis bekijk ik daarna alles op de PC, en het grootste deel van de beelden gooi ik ook meteen weer weg. Alleen als ik iemand herken – het moet dan al een erg populaire renner zijn, Cancelara, Boonen, Sagan of zo – of als er een of ander interessant detail is in een opname dan gaan de plaatjes in mijn bewaar mappen.
  In dit beeld heb ik puur toevallig de wereldkampioen Peter Sagan te pakken gekregen. Hij is helemaal links alweer bijna uit beeld trouwens – zo snel rijdt ie
  J - het was niet moeilijk hem te herkennen met zijn regenboogtrui. Al even leuk vond ik dat in het gaatje in de rij wielrenners, achter Sagan, bij de paal met het groene licht voor de voetgangers, een lid van onze fotoclub te zien is die daar ook aan het fotograferen was. We hebben donderdag weer iets om over te praten Willy…


  06-04-2016 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 april Wilgenkatje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen In de late namiddag was ik nog eens met Phaido het bos in getrokken en zo nu en dan kwam er zelfs een flauw zonnetje piepen. Heerlijk wandelweer vonden we. Die ene wilg waar we regelmatig voorbij wandelen stond me ook deze keer weer uit te dagen. De katjes liepen me voor de voeten bij wijze van spreken en precies omdat de zon niet zo overdadig haar best deed besloot ik maar eens te proberen er eentje in tegenlicht te pakken te krijgen. Alweer geen macrolens bij, maar alweer deed de 24-105 wat ie geacht wordt te doen, nl. van alle markten thuis zijn. Van behoorlijk dichtbij kon ik toch nog mooi scherp stellen en de onscherpe achtergrond kreeg ik er zo maar bij.
  De foto is een beetje bijgesneden, maar verder heb ik er in de nabewerking na de RAW conversie nauwelijks iets aan gedaan.

  05-04-2016 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 april Het Kempisch Kanaal
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We kregen nog een onverwacht mooie namiddag cadeau van de weergoden en dat leek op een uitnodiging om nog eens te gaan fietsen. Dat was weer een tijdje geleden. Ik had trouwens gemerkt dat er in Geel Ten Aard een drietal nieuwe geocachen op de kaart waren verschenen, dus zeggen dat ik zo maar doelloos vertrok zou de waarheid geweld aan doen.
  Ik had alvast een doel om er op uit te trekken en bij deze was het rondje dat ik zou afleggen ook ongeveer bepaald. Na drie keer een “ found it “ gescoord te hebben – makkies trouwens – belandde ik als vanzelf langs het Kempisch Kanaal. De fotomogelijkheden boden zich weer talrijk aan en het avondlicht maakte het allemaal nog net iets mooier dan het altijd al is. Dit beeld is geschoten van op de smalle oversteek bij sas 8.  


  04-04-2016 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 april Hobbyisten van diverse pluimage
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Op zulke mooie lentedag als vandaag wisten we wel dat het erg druk zou zijn waar we ook op geocachetocht zouden gaan. We kozen voor het relatief nieuwe rondje Laak bij Houthalen in Limburg. Maar ook beoefenaars van andere hobby’s hadden de Laakse bossen en natuurgebieden uitgekozen om zich over te geven aan hun passie merkten we tijdens onze wandeling. Het was wel even schrikken toen we al van ver een aantal zwaar bewapende personen zagen op het traject waar we langs wilden. In deze terrorismetijden denk je dan meteen aan minder prettige mogelijkheden…
  Gelukkig waren het maar gewone burgers met nep wapens die daar een vrije natuur variant van het bekende paintball kwamen beoefenen. Nep wapens is tussen twee haakjes gezegd niet helemaal correct want uit het geïnteresseerd gesprek dat we met die mensen hadden bleek dat die dingen donders goed, snel en accuraat functioneren. Een raak schot van op een niet al te verre afstand resulteert als snel in een pijnlijke blauwe plek. Nadat we veel over hun hobby hadden geleerd en zij over de onze wilden ze nog samen met ons groepje op de foto. Voor alle duidelijkheid, de er niet militair uitziende personen zijn de geocachers, de anderen zijn de oorlogje-spelers.

               

  03-04-2016 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 april De kerkruine in Westmeerbeek
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Zo leer je nog eens nieuwe bijzondere locaties kennen in je eigen regio. Ik ben in mijn leven misschien al wel 500 keer door Westmeerbeek gereden en ik heb me nooit afgevraagd hoe het er zou uitzien achter de gevels van de doorgaande hoofdstraat. Vandaag ontdekte ik al geocachend een tot nu toe ongekende bijzondere plek. Misschien dat ik voor velen helemaal niks nieuws vertel maar voor mij was het zeker een totale verrassing zo dicht in de buurt.
  Tegen de nieuwe kerk ( gebouwd in 1939 vond ik in de Wikipedia ) staat nog de ruïne van een oude kerk die dateert uit de dertiende eeuw.  Dit is een beschermd monument. Van de oorspronkelijke kerk zijn enkel de gevels en pijlers gedeeltelijk bewaard. Hoe en wanneer die oude kerk in die vervallen staat geraakte heb ik nergens kunnen vinden. Was het een brand, een bom, een aardbeving of nog een andere ramp? Mijn nieuwsgierigheid werd alleszins gewekt. Uiteraard heb ik er de nodige fotos gemaakt en daar heb ik er een van geselecteerd voor deze blog.


  02-04-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 april Het Kempisch Kanaal bij nacht
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik wil vandaag bij hoge uitzondering eens een foto plaatsen die ik zelf als mislukt beschouw. Hij is onscherp en dat is jammer.
  De leden van het spaarkaske van de Brugwachter hadden me gevraagd een nacht-zoektocht uit te stippelen en vanavond hebben we die gewandeld. We vertrokken rond half negen aan de Soeverein en na de Lommelse Sahara doorkruist te hebben trokken we over de voetgangersbrug richting Bleekerheide. Op dat moment was het al rond 10 uur en het was werkelijk stikdonker op die brug. Dan beslist deze jongen dus dat ie een foto wil maken met lange sluitertijd… Een testfoto uit de hand met de hoogst mogelijke ISO-waarde en daarna enig rekenwerk leerden me dat 25 seconden belichten bij ISO 800 en f9 mogelijk moest zijn. Ik had geen statief bij en het enige alternatief was de camera zo vast mogelijk tegen de reling van de brug te drukken. Ik vrees dat die handeling niet stevig genoeg was ofwel dat de brug zelf – een hangbrug trouwens – bewoog want van enige scherpte is er nauwelijks sprake… Toch laat ik de foto graag zien om te tonen dat het mogelijk moet zijn… wordt vervolgd.


  01-04-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  31-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31 maart De Smallebroeken
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik heb nog maar eens een Smallebroeken-foto in de aanbieding. Op de plek waar je het vaakst rondloopt maak je de meeste fotos, lijkt me logisch. Vandaag kwam ik alleszins niet verder op fotografiegebied dan enkele landschappen tijdens de ochtendwandeling. Ik zie er elke dag wel beelden voorbijkomen die ik de moeite waard vind en dan haal ik de camera daar ook wel voor uit de tas. Vaak gooi ik ze na het bekijken op de PC ook weer weg maar even vaak vind ik ze interessant genoeg om ze te bewaren en soms ga ik er in de nabewerking mee aan de slag. In dit geval heb ik er een hele collectie Photoshop ingrepen op losgelaten. Een obligaat voorgrond object wilde ik er niet bijklonen, dat vond ik ook niet nodig, maar verder heb ik geprutst aan het contrast, aan de kleurverzadiging, aan de dramatiek van de lucht, aan de structuur in de achtergrond en links en rechts heb ik ook nog enkele accenten gelegd  door de collectie Nik-filters ter hulp te roepen. De foto ziet er best wel een stuk pittiger uit dan toen ik er mee begon te spelen, en dat was ook de bedoeling.    


  31-03-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 maart De Abeek vallei.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het toneel voor onze geocacheavonturen situeerde zich vandaag in Limburg, meer bepaald in het plaatsje Reppel. Sinds kort is er een nieuwe serie verstopt in het natuurgebied van de Abeek vallei en dat zou de zoekende hobbyist gegarandeerd een prachtige wandeling moeten bezorgen volgens de beschrijving, voldoende om onze interesse te wekken…
  Wij genoten er alleszins met volle teugen van. Het was misschien nog niet het heerlijkst mogelijk lenteweer toen we deze morgen die kant op trokken, maar we hebben het wel de ganse dag droog gehouden en om door de natuur te struinen is dat eigenlijk voldoende.
  Het fototoestel mocht ook mee en de fotogenieke landschappen dienden zich in groten getale aan.
  Bij dit ven met vogelkijkhut heb ik nog eens mijn panorama techniek getoetst aan een beeld dat ik met de meegebrachte 24 mm groothoek niet in één keer kon vangen. Om weer te geven wat ik in gedachten had waren er zes staande, elkaar gedeeltelijk overlappende fotos nodig. Het aan elkaar zetten – stitchen – was een fluitje van een cent in Photoshop.    


  30-03-2016 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 maart Zoals het vroeger was
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ze worden steeds zeldzamer, de oude huisjes en boerderijtjes die niet vervallen, gesloopt of tot gerenoveerde fermette zijn omgebouwd. In Hoebenschot, aan de andere kant van het dorp, is er zo nog eentje. Een hele tijd geleden fietste ik er eens voorbij en toen zag ik achter het venster een oud vrouwtje zitten met een typische blauwe schort, ze deed me een beetje aan moentje denken, mijn grootmoeder die een tijd bij ons heeft gewoond, zoals het vroeger was, pure nostalgie. Ik had toen geen fototoestel bij en dat vind ik nog steeds jammer. Vanaf die dag heb ik me voorgenomen dat ik de eerstvolgende keer ik haar daar zou zien, ik zou gaan aankloppen om te vragen of ik haar op die plek, al dan niet geposeerd zou mogen fotograferen. Sindsdien heb ik ze niet meer gezien helaas.
  Toen ik er vandaag weer eens voorbij kwam ben ik toch maar eens gestopt en heb ik de Eos uit de tas gehaald. Er is evenwel nogal wat beeldvervuiling in de buurt daar, huizen die de sfeer kapot maken, electriciteitsleidingen en-palen die je liever buiten beeld houdt en het is quasi onmogelijk het hele huisje in een integer beeld te pakken te krijgen. Vandaar dat ik vanavond thuis maar een uitsnede gemaakt heb van de essentie: de voordeur, een raam en een raampje, de bakstenen en de dakpannen. In zwart wit leek het me nog net iets meer authentiek.                 


  29-03-2016 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 maart Nieuwsgierige jongedame.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Tussen de buien door slaagden we er deze morgen in de pipi- en kakawandeling met Phaido te doen zonder nat te worden. De buienradar had het helemaal juist toen we meenden een regenvrij venster van een dik uur gezien te hebben. Niet alle buurtbewoners waren even gelukkig evenwel. Er lopen in de weiden aan de Smallebroeken nogal wat paarden, koebeesten en schapen die niet het geluk hebben in de warme woonkamer te kunnen schuilen bij storm en ontij. Deze nieuwsgierige jongedame had duidelijk niet zo lang geleden een frisse douche over zich heen gekregen. Ze was wel vergeten haar knieën te wassen…                


  28-03-2016 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!