Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  03-04-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 april De watermolen van Retie
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het Meulezicht leek me een prima locatie om onze dagelijkse wandeling aan te vatten. Er zijn nogal wat wandelbare wegen en fotogenieke plekjes daar in de buurt van de watermolen van Retie en kwestie verkwikkende beloning achteraf wist ik uit ervaring dat er ook alle mogelijke natjes en droogjes te verkrijgen zijn. We hebben dan ook samen met Phaido een mooie tocht gemaakt en nadien, tussen het consumeren van enkele eenheden van een product  van de brouwerij Moortgat door ( J ) wilde ik ook nog wat sfeerbeelden van de omgeving maken natuurlijk. Ik heb eerst wat zitten experimenteren met verschillende sluitertijden om het effect daarvan op het neerstortende water te zien, maar toen ik meende met 1/40 de goede instelling gevonden te hebben moest ik, omdat ik uit de hand fotografeerde en ik een aanvaardbare scherpte wilde, toch weer daarvan afwijken. Uiteindelijk is het f 14 - 1/125 en ISO 800 geworden.      


  03-04-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-04-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 april Het kasteel van Grobbendonk
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We gooiden weer eens wat hobbies op een hoop vandaag. Zoals wel vaker praten we dan over wandelen, geocachen en fotograferen, drie ingrediënten die een bijzonder harmonische combinatie vormen. Je geniet met volle teugen van de natuur en het weer terwijl je toch bezig bent met enige opdrachten en wat zoekwerk, in dit geval een mooie multi-cache over zo’n 4 km gespreid, en tussendoor kun je als het je uitkomt rustig de tijd nemen om het fototoestel te richten op alles wat je het fotograferen waard vindt… het kasteel van Grobbendonk bijvoorbeeld. Enig opzoekwerk leerde ons dat dit eigenlijk niet het oorspronkelijke kasteel is, maar wel een bijgebouw van de oorspronkelijke waterburcht. Die laatste werd in de middeleeuwen al eens plat gebrand, weer opgebouwd en tijdens de Franse revolutie definitief kompleet vernield. Alleen dit gedeelte bleef bewaard en zoals we merkten is het nog bewoond, want de was hangt buiten…     


  02-04-2014 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-04-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 april Laurier
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik had vandaag weinig tijd om achter mijn fototoestel aan te gaan de wijde wereld in, maar ik wil toch absoluut mijn dagelijkse fotografie-routine volhouden. Gelukkig heb ik voor dat soort toestanden altijd een noodoplossing achter de hand en dat is de macrolens. Er staat meestal wel iets in bloei in de hof of er wriemelt ergens een klein beestje en een vogeltje op een tak – met de tele dan – versmaad ik ook nooit…
  De wintergroene laurierstuiken van de buurman, die uitbundig doorheen de afsluiting komen, staan in bloei en ik ben daar eigenlijk altijd al achteloos aan voorbij gegaan, maar vandaag, met het zonnetje er op, kreeg ik ineens in de gaten hoe mooi dat eigenlijk wel is. Ik heb getwijfeld of ik een wuivende tak vol bloesems moest kiezen om dit te illustreren maar uiteindelijk is het toch deze macro geworden.    


  01-04-2014 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  31-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31 maart: Van wie is het water?
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Meneer Zwaan vond het kennelijk niet zo leuk dat Phaido al zijn water aan het op drinken was. Hij bleef maar blazen, zij het op veilige afstand. Phaido vond het allemaal niet zo bedreigend, want hij bleef maar drinken. Meneer Zwaan is na een tijdje maar gestopt met zijn poging tot imponerend gedrag, Phaido is ook gestopt met drinken, ik vermoed dat zijn dorst gelest was. Er was water genoeg blijkbaar, water genoeg voor allebei.
  Ik heb nog een heleboel werk voor ik alle fotos die ik in het weekend gemaakt heb in het Schaliken zal bekeken, geselecteerd en in de goede dropbox-mappen zal ge-upload hebben. Toch had Phaido vandaag even voorrang. Hij heeft ons twee dagen moeten missen en nu probeerden we dat goed te maken met een lange wandeling. Bij een onverwachte ontmoeting tijdens die tocht zag het er even naar uit dat er een confrontatie ging komen tussen twee grote egos. Een bezitterige zwaan kon het niet hebben dat Phaido zijn dorst kwam lessen in de Nete. En dorst is zowat het ergste dat je kan overkomen – daar kan ik ook van meepraten – dus ging Phaido, meneer Zwaan negerend, onvervaard te water. Gelukkig bleef het bij stoere intimidatie aan de ene kant en coole onverzettelijkheid aan de andere kant.
  Niets menselijks is de dieren vreemd bedacht ik. Van wie is het water? Van wie is de lucht, van wie is het land, van wie is de wereld?   


  31-03-2014 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 maart Zumbakids
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Twee dagen lang fotograferen, vijf voorstellingen van “ Dansen naar de maan en terug “ door de dansers en danseresjes van Balance Health Center, het was een hele klus. Het zit er op zou je dan zeggen, maar niets is minder waar.. nu begint het pas. Ik heb alvast een hele avond besteed aan het organiseren en ruw selecteren van de 2300 ( !!! ) fotos die ik geschoten heb. Het is de bedoeling dat ik dat ga herleiden tot zeg maar een 500-tal. Ik zal er dus met de grove borstel moeten doorheen gaan. Bewerken dat zie ik ook niet echt zitten als het over dergelijke aantallen gaat, dan ben ik nog weken bezig. We zullen het dus moeten doen met wat er uit mijn toestel kwam, het recht voor de raapse eerlijke product. Bij het overschouwen van de oogst viel me alvast dit plaatje van de Zumbakids op. Dat kleindochter Julie een van de danseresjes is speelde natuurlijk een rol bij de keuze.
  Misschien dat dit ook wel illustratief is voor de moeilijkheidsgraad voor de fotografen tijdens het evenement. De witbalans goed aanpakken was onbegonnen werk met al die kleurige spots die te pas en even vaak te onpas alom voor kleurzwemen zorgden. Voeg daarbij het feit dat die belichting naar mijn smaak – en die van mijn Canon – meestal aan de spaarzame kant was en dan begrijp je dat het nodige Fingerspitzengefühl nodig was om de camera-instellingen enigszins aanvaardbaar te houden.    


  30-03-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  29-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 maart Het Schaliken
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Terwijl iedereen met dit schitterend voorjaarsweer van de zon, de natuur, eventueel een terrasje, een wandeling of een fietstocht… kortom, van de lente geniet, is dit de habitat waarin ik twee dagen verblijf. Niet dat ik het heel erg vind, ik had toegezegd dat ik zou fotograferen tijdens de show van Balance Danscentum in het Schaliken en ik hou me aan mijn beloften, daarenboven is fotograferen echt mijn ding wel tegenwoordig, dus ik kan er heus wel van genieten. Maar dat zonnetje buiten…. het doet toch ook een beetje pijn…
  Vijf uitverkochte voorstellingen staan er gepland op twee dagen tijd, zwaar werk voor de jeugdige danseresjes, maar ook voor het personeel, de begeleiders, vrijwillige helpers en helpsters en, jawel, ook voor de fotografen.
  Zo ziet de binnenkant van het Schaliken er dus uit. Vóór show nummer drie van start gaat is dit de nog lege zaal, de huistechnieker John zit al op zijn werkplek en de stoel ernaast wordt zo dadelijk ingenomen door ondergetekende. Vandaag heb ik van af die plek met twee verschillende lenzen hoofdzakelijk totaalshots gemaakt. Morgen ga ik rondzwerven door de zaal, in de nok en op nog wat rare plaatsen om wat meer detail- en sfeerbeelden te schieten.


  29-03-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 maart Café De Langenberg
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De laatste vrijdag van de maand is het traditiegetrouw vergadering voor de leden van onze motorclub. We hebben geen vast lokaal, dus proberen we alle gelegenheden die de nodige accomodaties bieden om beurt aan bod te laten komen. Vandaag hadden we café De Langenberg uitgekozen.
  We komen daar wel vaker en ik heb zeker al meerdere fotos van de binnenkant van dit etablissement laten voorbijkomen en daarom bedacht ik dat het misschien wel leuk zou zijn ook de buitenkant eens te fotograferen “by night”.
  Bij nader inzien had ik hier misschien beter een HDR opname gemaakt van op statief om ook die lichtreclame wat beter onder controle te houden, maar dat is praat na de daad…
  J In de staat waarin ik mij bevond bij het buitenkomen vond ik dit best een geslaagde opname met alleen maar de monopod om me te ondersteunen.


  28-03-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 maart Repetitie deel 2
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Repetitie voor deel twee van de dansvoorstelling in het Schaliken van aanstaande weekend. De iets grotere meisjes kwamen vandaag aan bod en dat was de hoofdreden waarom ik vandaag ook nog eens een kijkje ging nemen. Julieke danst zich namelijk het ganse jaar de ziel uit het lijf en nu dat ze een prominente rol speelt in de show wil ik natuurlijk op voorhand weten waar, wanneer en hoe ze op het podium zal staan. Hier zit ze, bij de finale van een van de nummers, geknield, in haar grijze outfit ongeveer in het midden. Tijdens de show zal het er qua kledij natuurlijk allemaal nog veel meer flashy uitzien. Ik heb mijn notities alvast gemaakt om ze zo goed mogelijk in beeld te krijgen !!!
  Ook leuk was het dat ik facebookvriendin Beatrice, die er vorig jaar ook al fotografeerde, nu persoonlijk leerde kennen. We gaan het samen goed vinden weet ik nu al zeker.
  In bijgaande foto zit ze trouwens midden voor het podium ook even haar instellingen uit te proberen veronderstel ik.


  27-03-2014 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 maart Jong groen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik vermoed dat je deze 26ste maart een typisch voorbeeld van wisselvalligheid mag noemen, maartse buien en aprilse grillen is een benaming die niet zonder reden op deze tijd van het jaar geplakt wordt. Deze namiddag kreeg ik al fietsend een kleine zondvloed over me heen, maar in de voormiddag konden we de boswandeling met Phaido zowaar met een regelmatig door de wolken brekend zonnetje afhaspelen. En net op het moment dat er zo’n zonnestraal in het bos op een plukje jong groen viel had ik mijn fototoestel met telelens in aanslag. Helemaal niks spectaculair natuurlijk, maar hier wordt ik best gelukkig van. Het licht dat zo mooi doorheen de frisse blaadjes schijnt tegen een donkere rustige achtergrond, meer moet dat niet zijn.


  26-03-2014 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 maart Meneer Fazant
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Als ik er ’s morgens uit kom duurt het meestal nog wel een tijdje voor ik ook echt wakker ben. Ik heb sloten koffie nodig, mijn krantje, kruiswoordraadsel, sudokus en dan, na het plegen van een grote beurt op het toilet kom ik gewoonlijk wel langzaam boven water. Vandaag ging dat veel vlotter. Toen ik in de woonkamer gesleft kwam zegde Josee: “ Kijk eens wat daar in de hof zit…”
  “ Verdomme… en gij roept mij niet eerder !?!? “… Meneer fazant zat in al zijn glorie schijnbaar ongeïnteresseerd wat rond te kijken en te pikken op wat bij mensen met groene vingers gazon genoemd wordt. Ik heb nog nooit zo snel de 300 mm met de 1.4x extender op mijn toestel gezet. Eerst heb ik door het keukenraam alvast voor de veiligheid al enkele fotos gemaakt en daarna ben ik voorzichtig in een van de slaapkamers stilletjes het raam gaan openmaken, hij had niks in de gaten… en toen kon ik ongehinderd een hele tijd verder fotograferen. Op een bepaald ogenblik kwam hij zo dicht dat ik begon te denken dat het een tam exemplaar was en dat ie gewoon kontakt met de mensen zocht. Ik ben dan ook naar buiten gegaan maar Phaido schoot als een pijl richting meneer fazant. Die laatste steeg als reactie evenwel meteen, fladder, fladder, bijna loodrecht de lucht in. Ik weet zeker dat Phaido helemaal niks slechts in gedachten had en gewoon vriendelijk wilde snuffelen en kennismaken, maar dat wist meneer fazant niet natuurlijk.
  Enneuuuhhh… dat het gras zo lang staat heeft alleen maar te maken met het feit dat ik bedacht dat lang gras toch veel fijner is om de eitjes in te verstoppen als de klokken komen met Pasen.
  J


  25-03-2014 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  24-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 maart Repetitie
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het komende weekend ga ik enkele dagen fotograferen in schouwburg het Schaliken in Herentals. De jonge danseresjes van dansschool Balance gaan daar de show “Dansen naar de maan en terug” presenteren en dat moet worden vastgelegd. Vandaag hadden ze de eerste repetities in zaal en ik ben er al eens naar toe getrokken om de sfeer op te snuiven en natuurlijk ook om me al een beetje voor te bereiden. Het kan nooit kwaad als je op voorhand weet wat er gaat voorbij komen, waar de beste plekjes zijn, hoe het licht is, welke lenzen je best kunt gebruiken enz. enz… De podiumbelichting was nog helemaal niet goed ingesteld maar toch heb ik al enkele shots gemaakt gewoon om een en ander uit te testen.
  De eerste helft van de show werd vandaag afgewerkt en aanstaande donderdag wordt deel twee aangepakt… met andere deelneemstertjes dus. Toen ik deze opname maakte van wat de grote finale gaat worden bedacht ik dat het dan wel erg druk gaat worden op dat podium als er nog eens zoveel jong geweld bij moet…
  Toen ik de opname thuis bekeek zag ik pas hoe grappig het was dat, in de voorgrond, er massaal gefotografeerd en gefilmd wordt met tablets en smartphones door de aanwezige mamas en papas. Volgend weekend, tijdens de echte voorstelling mag dat niet meer…


  24-03-2014 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 maart Zondagavondvriendenclubje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dit is niet meteen een foto waarmee ik bij de volgende vergadering van de fotoclub ga vertellen “He jongens en meisjes, nu moet je eens zien welk meesterwerk ik nu bij heb”… Fototechnisch gezien stelt het weinig voor. De opname is gemaakt in een donker café, zonder flits en met een lamp die boven de tafel voor plaatselijke overbelichting zorgde, kortom, moeilijk moeilijk. Het is wel een document dat vertelt hoe het er in ons zondagavondvriendenclubje kan aan toe gaan.
  Niet iedereen van ons gezelschap is elke week present als we ergens in een van de Groot-Kastelse horecazaken wat zitten bij te kletsen tijdens het consumeren van de nodige dranken, al dan niet alcoholisch. Maar soms gebeurt het dat iemand die de ganse dag hard gewerkt heeft, met de catering bij een receptie bijvoorbeeld, onverwacht, een beetje laat toch nog komt binnenvallen met enkele schotels van de heerlijkste hapjes die je je kunt indenken. Vers uit de koelkast, overschot, te optimistisch besteld… dat gooi je toch niet in de vuilnisbak? Dan is het feest natuurlijk.
  Het is eigenlijk altijd feest met ons zondagavondvriendenclubje, maar vandaag was het toch een tikkeltje extra feest.      
  O ja, intimi weten in een oogopslag waar de fotograaf van dienst zat…
  J


  23-03-2014 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  22-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 maart Fotomodellen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hebben binnen de fotoclub best wel wat spullen waarmee we een goed geëquipeerde fotostudio kunnen in elkaar knutselen. Minpuntje is wel dat we alles telkens weer moeten opbouwen als we er gebruik van willen maken. Tijdens de vergadering van vorige donderdag hadden we de nodige achtergronden, lampen, softboxen en andere belichtingsapparatuur klaar gezet om tijdens het weekend te gebruiken. We hadden de beschikbare tijd mooi verdeeld en deze namiddag tussen half vier en half zes was het aan mij om mijn gang te gaan.
  Fotomodellen zoeken was niet zo moeilijk, want uiteraard denk je dan aan de kleinkinderen. Die hebben het druk evenwel, zeker in het weekend. Toch vond ik de twee jongste van de jongedames bereid om voor de camera van pake Pol te komen poseren.
  Er is er zelfs eentje bij die haar plechtige communie gaat doen, maar ze had nog geen schoenen die bij haar outfit passen en dus was een shoot voor de communiefotos nog niet opportuun. Ook op die leeftijd hebben de dames al prioriteiten…
  Het werd een sessie met allerlei verkleedpartijen en gevarieerde poses. Het poseertalent van mijn modellen bereikte professionele hoogtes moet ik stellen. De oogst wordt pas tijdens de volgende vergadering van de club becommentarieerd, maar als foto van de dag voor deze blog kon ik toch niet anders dan er nu al eentje uit te pikken. Na afloop van de sessie had ik de dametjes kunnen overtuigen om nog eens samen voor de witte achtergrond te gaan staan, gewoon in de alledaagse kledij. Uit de serie die ik toen maakte koos ik een shot, zo hoef ik niet te kiezen tussen mijn beide onderwerpen…
  J     


  22-03-2014 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 maart Spin
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dit is niet voor mensen met arachnofobie, spinnenangst...
  Eenentwintig maart, de lente begint officieel vandaag en ik was van plan dat feit te gedenken met enkele macrofotos. Ik was dan ook door onze hof aan het dwalen, kruipen, rondneuzen op zoek naar insectjes, bloemetjes of eender welk onderwerp dat de lente kon symboliseren. Nu zijn spinnen niet het eerste waar ik aan denk als ik lentekriebels voel maar toen ik deze joekel in het oog kreeg ging mijn interesse toch meteen die kant uit. Ik had de hoekzoeker op mijn toestel, dus ik kon op mijn buik liggend een goede positie innemen om hem frontaal te fotograferen. Voorlopig bleef hij stil zitten en ik kon dicht genoeg sluipen om ‘m goed in beeld te krijgen. Ik moest snel zijn… Gelukkig had ik de instellingen van de Eos al met de natte vinger voor macro-fotografie aangepast. Diafragmavoorkeuze, f16 en ISO 250 leek mij een goed uitgangspunt. Achteraf gezien had ik beter die ISO op 800 of nog hoger gezet, dat kan de 6D makkelijk aan en dan was mijn sluitertijd korter geweest. Nu kwam ik uit op 1/13 sec. Zonder statief, met de ellebogen op de grond steunend kon ik enkele opnames maken, toen ging ie er van door. Het moet zijn dat ik toch nog een redelijk vaste hand heb, want met zulke lange sluitertijd vind ik de scherpte nog best meevallen.   


  21-03-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 maart De Looiendse Bossen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een van de fijne kanten van het geocachen is dat je plaatsen ontdekt waar je anders nooit ofte nimmer zou gekomen zijn. Je zoekt op de site gewoon een leuke multicache, leest de beschrijving en de logs van vorige bezoekers en zo kun je je een idee vormen of je het de moeite waard vindt. Vandaag kozen we de wandeling in de Looiendse bossen in Retie als decor waarin we met Phaido een dik uur zouden rondlopen. Dat er in die Looiendse bossen ook nog een plas van redelijke afmetingen was vond niet alleen Phaido leuk, ook de fotograaf kwam hier best aan zijn trekken. Eerst moest ik natuurlijk de nodige hond-in-water fotos maken en daarna de obligate hond-schudt-zich-droog fotos maar uiteindelijk nam ik toch ook even de tijd om de omgeving vast te leggen. Het 16x9 formaat leek mij het best geschikt om deze blik over de plas naar de groenpartijen er achter vast te leggen.


  20-03-2014 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 maart De eik
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Voor het geval er nog eens een mooie zonsondergang zou voorbij komen had ik al lang een aantal plekjes in mijn achterhoofd die als decor konden dienen. De eik die ik in de voorbije jaren menigmaal gefotografeerd heb in alle mogelijke seizoenen en weersomstandigheden was een van de locaties waarvan ik vond dat die daar geschikt voor zijn. Ik noem hem liefkozend “mijn eik”… Hij is al diverse keren opgedoken in deze blog en vandaag is het dus weer zo ver.
  Ik was nog redelijk laat gaan wandelen met Phaido en toen ik door het bos terug naar huis kuierde kleurde de lucht steeds maar roder. In het bos heb je natuurlijk weinig weidse uitzichten om dergelijke mooie avondkleuren te vangen en daarom spoedde ik me maar meteen met de fiets naar hetzelfde plekje dat ik al zo vaak had opgezocht: het fietspad tussen de hoge en de lage Rielen. Thuis gekomen met enkele, naar mijn idee, best aardige shots heb ik er toch even COLOR EFEX PRO 4 op losgelaten voor nog iets meer dramatiek. Helemaal waarheidsgetrouw is deze afbeelding dus niet, maar in naam van de kunst eigen ik me bij deze het recht toe lichtelijk te overdrijven qua kleurgebruik. Waar zie je dezer dagen trouwens nog een foto die niet door photoshop, lightroom of een aanverwant programma gehaald is?  


  19-03-2014 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 maart Drieling
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Voorjaar, tijd voor gezinsuitbreiding in de schapenfamilies. In menige weide zie je al lammetjes rondhuppelen en ook bij boer Nicolas is er al jong leven. Er lopen er al enkele te grazen tussen de andere hoevebewoners en eerder deze week was er nog een heuse drieling de veestapel komen verrijken.
  Toen we deze avond de kleinkinderen van school waren gaan halen kon Nicolas niet snel genoeg in de stal zijn want er was weer een ooi bij wie het ging gebeuren wist ie. Ik ging er natuurlijk achteraan met de camera. We waren net te laat, of net op tijd, het is maar hoe je het bekijkt. Alweer drie stuks waren net op de wereld gekomen, de bebloede navelstrengen vertelden ons dat het nog niet zo lang geleden gebeurd was en toch stonden de kleine ukjes al, zij het wankel, op vier poten, er was er zelfs al een die de weg naar de papfles gevonden had zag ik. Het was nog niet zo makkelijk om een groepsfoto te maken waar iedereen op stond, want mama kwam steeds weer beschermend tussen haar kroost en die vreemde meneer staan. Uiteindelijk lukte het toch en dit is een plaatje waar ik best gelukkig mee ben, ook al omdat boer Nicolas het mooi vond.


  18-03-2014 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 maart Vlechtjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik ben deze namiddag samen met Phaido nog eens een stuk Kasterlee gaan verkennen waar we nog niet gewandeld hadden. Onze geocache-hobby brengt ons nog steeds, en steeds vaker eigenlijk, naar plekjes waar we het bestaan niet van kenden. De omgeving van de Zandhoef was het decor waarin een collega geocacher een mooie multi-zoektocht had uitgestippeld en de aanwijzingen van onze wandel-GPS volgend genoten we weer volop.  De rust, de natuur, het wandelen op zich en natuurlijk ook de fotomomenten zijn ingredienten die deze jongen helemaal tevreden kunnen stemmen, en voor zover ik het kan inschatten denkt Phaido er ook zo over.
  Ergens in een weide zagen we deze jongedame met vlechtjes in het haar. Ze was erg sociaal want ze kwam me meteen groeten en toen ik haar vroeg of ze even wilde poseren deed ze dat ook zeer geduldig. Op mijn vraag of ze er bezwaar tegen had dat ik haar foto op het internet zou plaatsen schudde ze het hoofd en ik hoef me dan ook geen zorgen te maken omtrent portretrechten of andere mogelijke juridische valkuilen. Deze schoonheid met vlechtjes wordt dus mijn foto van de dag.  


  17-03-2014 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 maart Groepsfoto
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Pake Pol en oma, allebei helemaal links in beeld, de zes kleinkinderen en dochter Ilse, de mama van vier stuks van het kleine grut… voeg daarbij de altijd goed poserende Phaido en je krijgt de min of meer voorspelde of laten we zeggen beloofde groepsfoto van ons animatieteam.
  Ook vandaag is dit uiteraard geen foto die ik zelf gemaakt heb, de dank gaat dus weer uit naar schoonbroer Dreeke voor de perfecte timing, compositie en instellingen. Er zijn zo van die dagen dat ik uit tientallen fotos niet weet welke kiezen om als foto van de dag te fungeren. Deze keer was het er maar één… maar dat ie goed zou zijn wist ik wel. Merci Dreeke. Morgen doe ik het weer zelf…


  16-03-2014 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 maart Paasdansje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik ben een fervente saunaganger. Transpireren, zweten, ik weet er alles van. Maar elk saunabezoek is  klein bier vergeleken met de tweedaagse klus waar we vandaag aan begonnen zijn. De pakken die we aantrekken om het paasverkoop-evenement van de Aarschotse middenstand te animeren zijn mini-saunas in de overtreffende trap. Ik ben zeer gelukkig dat het weer vandaag plots niet meer zo vroeg-zomers was als de vorige dagen, en even zo gelukkig ben ik met het feit dat mijn pak niet uit waterdicht materiaal vervaardigd  was, want anders was ik zeker verdronken door het transpiratievocht dat ik er in gelaten heb.
  Tijdens dit soort bezigheden kan ik zelf helaas geen camera meesleuren, maar gelukkig is er dan schoonbroer Dreeke aan wie de fotoklus wel toevertrouwd is. Voor een groepsfoto vermoed ik dat we beter tot morgen wachten, vandaag waren immers drie van de kleinkinderen niet present wegens andere verplichtingen. Maar toen ondergetekende in een onbewaakt moment een dansje pleegde met Phaido had de fotograaf van dienst ook zijn vinger op de afdrukknop. Ik vond het resultaat best illustratief voor de sfeer waaraan we onze bijdrage probeerden te leveren.   


  15-03-2014 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!