Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  22-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 oktober Phaido, de geocache woef.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Hij is het aan het leren onze Phaido. Uiteraard gaat ie mee als het baasje op geocache jacht gaat. Ik heb de indruk dat ie begint te begrijpen dat ik iets zoek als ik met de GPS in de hand ergens de omgeving aandachtig begin af te speuren. Hij doet dan ook of ie, net als ik, heel intens bezig is, maar voorlopig is het nog weinig doelgericht, hij krabt wel wat in de grond en snuffelt aan stammen en struiken maar het echte slimme speurwerk moet ie nog in de neus krijgen. Als ik dan uiteindelijk gevonden heb wat ik zocht is ie wel even opgewonden en wil ie ook zien wat er in zit. In dit geval was het een behoorlijk grote cache vandaag in het Pidpabos. Ik had nog enkele travel-bugs in mijn bezit en die kunnen van af hier verder hun reis voortzetten de wijde wereld in. Eerst moet Phaido nog eens goed de geur opsnuiven… je weet maar nooit wat ie daar in de toekomst mee doet.

  22-10-2013 om 23:48 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 oktober Herfsttijd, paddenstoelentijd.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het is herfsttijd, paddenstoelentijd.
  Ik durf mezelf zeker niet als paddenstoelenkenner te betitelen. Zoals iedereen weet ik dat er giftige en niet giftige soorten zijn, dat het vaak moeilijk is te bepalen welke eetbaar zijn en welke niet en dat er een grote kans op vergissingen is, zelfs bij absoluut als veilig ingeschatte soorten. Josee is ooit in het ziekenhuis beland na het nuttigen van een portie zelfgeplukte kastanjeboleten of eekhoorntjesbrood… daar zal wel een vermomde satansboleet tussen gezeten hebben. Als je geen expert bent blijf je er beter af dus.
  Zwavelkopjes zie je overvloedig op dood hout in onze bossen en, wat minder geweten is, helaas zijn die redelijk giftig. Enkele van hun naaste verwanten en look-alikes staan dan weer bekend om hun hallucinerende werking en die worden in de volksmond paddos genoemd. Daar liggen dan ook problemen op de loer omdat onwetende paddo-zoekers wel eens de verkeerde paddenstoelen zouden kunnen plukken in de hoop een heerlijke trip te maken. Dat zou dan wel eens een trip naar het toilet kunnen worden…
  Ik zal me dus vooralsnog maar beperken tot het fotograferen ervan.

  21-10-2013 om 23:45 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 oktober Pompoenen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik volg het nieuws via diverse kanalen. Limburger van geboorte maar al meer dan een half leven in de provincie Antwerpen wonend, kan ik het toch niet laten van tijd tot tijd eens op de site van hbvl ( Het Belang Van Limburg ) te kijken, zeker als mij dat door Limburgse vrienden wordt ingefluisterd. Zo lazen wij dat er vorige week in Winterslag bij Genk een grote pompoenwedstrijd was en dat de winnende pompoen van ene G.V. uit Genk maar liefst 99 kg woog. Ze noemden dat een reuzenpompoen. Ocharme.
  Laat het nu toevallig deze week pompoenmarkt zijn in Kasterlee en ook in ons eigenste niet voor niets pompoendorp genoemde woonplaats is er bij die gelegenheid een internationaal gerenomeerde pompoenweging. We zijn niet tot het einde gebleven, maar rond de tijd dat wij besloten een frisse pint te gaan kopen in een van de vele horecagelegenheden stond de teller van de koploper op net iets onder de 600 kg en toen moesten de echt zware kanonnen nog komen. Ze kunnen daar in Genk precies toch beter voetballen dan pompoenen kweken he. Op de foto zie je de spanning op de gezichten van de toeschouwers, de leden van het pompoengenootschap en… enkele zware jongens die nog liggen te wachten op de weging.
     

  20-10-2013 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 oktober Immigrant
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Aan de lange rij dieren en beesten, groot en klein, die al voor mijn lens passeerden heb ik vandaag een soort toegevoegd, een zeer zonevreemd exemplaar, een immigrant... Ik neem aan dat deze nieuwsgierigaard geen onderdeel van de inheemse fauna is tenminste. Ik hou het er op dat het een lama-achtig dier is, daar schijnen nog al wat verwante soorten van rond te lopen. Ik zou niet weten hoe ik ze uit elkaar moet houden: de alpaca, de vicugna, de lama of de guanaco. Feit is dat ik deze middag tijdens een wandeling in het gehucht Hessie bij Mol Ezaart plots twee exotische viervoeters zag grazen achter een stevige afsluiting. Toen ik de camera tegen de draad drukte om door een van de mazen een foto te maken was deze schoonheid zo vriendelijk heel even voor me te poseren. Ik ging eerst voor een close up maar voor een totaalbeeld had ik geen tijd meer, hij kwam namelijk snel tot helemaal vlak bij en of dat was om te imponeren, te dreigen, om aangehaald te worden of uit sympathie zal ik nooit weten. Ik meen dat ik ooit gelezen heb dat die beesten spuwen en daar wilde ik mijn apparatuur niet aan blootstellen. Ik heb dan ook snel maar enkele stappen achteruit gedaan. Bij de volgende fotos die ik maakte zat er dus wél groene draad op de voorgrond en die waren dus niet bruikbaar vond ik. Gelukkig had ik deze al.  

  19-10-2013 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 oktober Herfstsprinkhaan
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Hoe deze sprinkhaan vanmiddag op een van de witte tuinstoelen belandde in onze hof is me een raadsel. Zo’n beest verwacht je daar toch in de lente of de zomer? Nu ben ik natuurlijk geen sprinkhanoloog en het zal wel zo zijn dat sprinkhanen ook doorheen dit seizoen en het volgende moeten om in het voorjaar weer op te duiken, maar waar blijven die dan ondertussen? Tijdelijk op de witte tuinstoelen dus… net lang genoeg om mij de gelegenheid te geven de macrolens op mijn toestel te zetten en enkele keren aan te leggen om hem er goed op te krijgen. Zo schuin frontaal is de scherptediepte zelfs met f16 natuurlijk niet groot genoeg om hem helemaal scherp te hebben, maar laten we die plaatselijke onscherpte vooraan en achteraan de charme van de macro-fotografie noemen. Een ander intrigerend aspect van deze foto vind ik de gedeeltelijke spiegeling in het glanzende wit van de stoel. Waarom is die lichter dan de sprinkhaan zelf? Spiegelingologen mogen me altijd een mailtje doen, of even reageren onderaan rechts J.               

  18-10-2013 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  17-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 oktober Fotolocatie
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik had het er al vaker over dat ik graag diverse hobbies samen voeg in één activiteit. De nieuwste variant is: wandelen en geocachen met Phaido en het fototoestel in aanslag houden. Phaido vindt het ondertussen best fijn dat ie in de wagen overal mee naar toe mag. Als ik een locatie heb uitgezocht waarvan ik via de geocaching-site weet dat er iets verborgen is en waarvan ik via Google Earth vermoed dat het er wel eens prettig wandelen zou kunnen zijn trekken we er samen op af. Zo zochten en vonden we vandaag een cache in de buurt van een vervallen fabriek naast een van de Kempense kanalen en in de omschrijving had ik gelezen dat de legger vroeg om zeker niet verder te gaan dan de cache-locatie omdat het privéterrein is… Ja, dat klinkt als muziek in de oren van de amateur-fotograaf die toch ook wel enige interesse heeft in urbex en aanverwanten. Ik heb dus braaf het plaatje met VERBODEN TOEGANG gerespecteerd en 15 m. verder ben ik via een andere ingang toch op het terrein geraakt en heb ik al eens vluchtig poolshoogte genomen, lang genoeg om alvast enkele fotos te maken en om er van overtuigd te geraken dat het de moeite loont om hier eens wat meer uitgebreid rond te dolen. Deze avond eens een rondvraagje doen om te informeren of ik enige gelijkgezinden kan warm maken…             

  17-10-2013 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (6 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  16-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 oktober Rennen...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Er moet wat worden geregeld qua kleinkinder-opvang als de papa en de mama beiden een drukke en onregelmatige job hebben. Op woensdagmiddag zijn Julie en Jefke meestal te gast bij oma en pake Pol. Julie moet tussen twee en vier naar ballet en dan trekken we met Jefke vaak het bos in. Nu Phaido ook deel uit maakt van ons gezinnetje hebben die twee elkaar gevonden. Ze kunnen samen al rennend en spelend hun energie kwijt terwijl wij de dagelijkse wandeling op ons eigen gezapige tempo verder zetten.
  Als je niet geïnteresseerd bent in het technische aspect van de fotografie hoef je nu niet verder te lezen…
  Vandaag was het een grijze dag met weinig licht in het bos eigenlijk. Dan loop je toch soms tegen de beperkingen van je apparatuur aan. Bij 70 mm is f4 het maximum diafragma van de Sigma 17-70 die ik meestal als veelzijdige all-round lens heb opzitten. Hoger dan ISO 1600 kan of wil ik echt niet gaan met de Eos 50D en gecombineerd met de omstandigheden van deze namiddag kwam ik in dit geval uit bij een sluitertijd van 1/400 en dat is voor dit jonge geweld naar mijn smaak toch redelijk lang en op het randje van bewegingsonscherpte… Gelukkig heeft de firma Nik met de filter Dfine flink geholpen om de ruis efficient te lijf te gaan en verder kon ik in Photoshop de boel ook nog wel een beetje opscherpen zo dat het uiteindelijk resultaat het meedogenloze kritische oog van Josee kon doorstaan.
             

  16-10-2013 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 oktober Bots
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hebben vandaag de draad weer opgepakt… Veel te lang hadden we geen kontakt meer gehad, na dat wij alle muzikale activiteiten stopgezet hadden wegens pensioengerechtigde leeftijd bereikt, en we ook niet meer wekelijks samen naar sauna Verhaegen in Schijndel konden gaan omdat die er mee ophielden, hadden wij onze goede Nederlandse vriend Kees een beetje uit het oog verloren. Gelukkig zijn er de sociale media these days en zo gebeurde het dat we op deze 15-de oktober, daags na de verjaardag van zowel Kees als Josee, een afspraak geprikt hadden. Wij zouden nog eens naar Schijndel rijden zoals vroeger. En het weerzien was alsof de tijd had stil gestaan, alsof we gisteren bij een natje en een droogje ( en soms ook iets illegaals ) nog uitgebreid met elkaar hadden zitten filosoferen over de problemen van de hedendaagse samenleving… kortom net zoals vroeger.
  Okee, de foto die ik hier aan vastplak is misschien niet de meest scherpe die ik ooit liet voorbij komen, maar ik vind ‘m wel heel speciaal. Ik was een van de eersten die het nieuwe album van Bots ( Kees is de toetsenist en drijvende kracht van dat bandje ) mocht zien en zonder flash, met weinig licht en uit de losse hand, dezelfde hand die al enige volumes alcohol had naar binnen gegoten, vind ik het resultaat meer dan aanvaardbaar…  Als ik bij de exif-gegevens zie dat de camera bij f 3,2 en Iso 400 hier een sluitertijd van 1/8-ste koos ben ik zelfs blij verrast dat ik nog zo stabiel was.
  J        

  15-10-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 oktober Verjaardagsfeestje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Wat is er gezelliger dan met enkele goede vrienden gezellig tafelen en keuvelen en samenzijn? Ik weet niet of Josee het nog prettig vindt om te verjaren, maar ieder jaar op 14 oktober tikt de teller onverstoorbaar een eenheid verder. Niet dat je het aan haar ziet en aan haar kookkunst doet het zeker ook geen afbreuk, dat mochten we met z’n zessen weer vaststellen deze avond. Elke gelegenheid om te vieren grijpen wij met alle zintuigen aan en Phaido die begint het ook te leren, bij alle tafelgasten ging ie om beurten even flodderen. Tijdens deze foto is toevallig schoonzus Moniek aan de beurt. Ze wilden hem allemaal wel mee naar huis nemen… maar wij willen hem niet meer kwijt !!!       

  14-10-2013 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 Oktober Buitenschoolse kinderopvang
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Op deze nationale dag van de architectuur kon ik bijna niet anders dan mijn onderwerp zoeken bij een van de markante bouwwerken in onze gemeenschap. Ik koos voor het hagelnieuwe gebouw voor buitenschoolse kinderopvang in de Schoolstraat. Ik vind het een mooie realisatie, daar wil ik geen kwaad woord over kwijt. Maar als enkele maanden na de opening de geruchten steeds luider worden dat de oorspronkelijke budgettering ruim overschreden werd en wat nog erger is… dat er van een serieus en verstaanbaar gesprek binnen geen sprake kan zijn door een weergaloos slechte akoestiek, dan heb ik toch enkele bedenkingen. We hadden in Lichtaart al een OC waar de geluidservaring bij elke manifestatie ronduit dramatisch is en nu krijgen de kinderen van hetzelfde laken een broek… Ik ben daar als ex-muzikant behoorlijk gevoelig voor. De architect die dat voor elkaar krijgt zou eigenlijk de kogel moeten krijgen. Er is na twee maanden al sprake van dure aanpassingswerken… lang leve de mildheid van de belastingbetaler.
  Maar los daarvan: de buitenkant vond ik best een foto waard, en die heb ik vanavond, na de traditionele zondagsavondpintjes met de maten, dan ook gemaakt.
        

  13-10-2013 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 oktober Pitstop
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik heb vandaag nog eens het merendeel van mijn hobbies gecombineerd tot een meer dan genietbare bezigheidstherapie. De weergoden toonden zich genadig en na de ochtend wandeling met Phaido zag het er naar uit dat we alsnog een droge dag zouden krijgen. Binnen een fietsbare afstand weet ik elke keer toch weer enkele nog niet gelogde cachen te vinden op de kaart . Zuid-west was de uitgezette koers en natuurlijk had ik de camera in de tas gestopt. Tijdens de terugrit, ergens tussen Herenthout en Noorderwijk, laste ik een pitstop in bij een kapelletje waar een pik-nik plaats is voor de vermoeide fietser. Ik had het huisje er achter al langer op mijn lijstje van te fotograferen onderwerpen staan en nu er geen medebezoekers waren zag ik de kans schoon om toe te slaan. Thuisgekomen heb ik de foto-oogst uitgebreid door Photoshop gehaald – nog een hobby – en na lang stoeien vond ik deze bewerkte versie van een van de shots het best de nostalgische sfeer weergeven die ik wilde bereiken.
  Onder het genot van een frisse Duvel en met een muziekje van Randy Newman op de achtergrond zit ik daar nu een tekstje bij te brouwen… Wandelen, fietsen, geocachen, fotograferen, fotobewerken, van een Duveltje genieten, muziek beluisteren… hehe, het was weer een drukke dag. Als je met pensioen bent heb je altijd tijd te kort…
  J
      

  12-10-2013 om 23:42 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 oktober Blommerschot
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Om het nog maar eens met een cliché te zeggen: slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding. Als het dan na de mooie dagen, waar we mochten van genieten de laatste tijd, eens een keer wat frisser wordt en een beetje druilerig, dan trek je toch iets warmer aan en een paraplu is ook niet al te zwaar om mee te nemen toch? Maar de dagelijkse wandeling die nemen ze ons niet af. Vandaag hadden we Blommerschot, een gehucht tussen Wechelderzande, Zoersel en Oostmalle uitgekozen om een frisse neus te halen. Ergens halverwege de tocht viel mijn oog plots op een huisje dat doorheen de begroeing net voldoende zichtbaar was om mijn nieuwsgierigheid te prikkelen. Er stond nergens een bordje met verboden toegang, dus ben ik wat dichterbij gaan kijken en dat heb ik me niet beklaagd. Het leek recht uit een sprookjesboek geplukt. Ik heb er natuurlijk een hele serie fotos van gemaakt en ik verheug me nu al op de verhalen die ik de kleinkids ga vertellen als we samen deze wandeling eens overdoen… J    

  11-10-2013 om 23:51 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 oktober Phaido was here
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik heb me voorgenomen zelf een multi-geocache route annex fotozoektocht in elkaar te knutselen langs het parcours dat wij, sedert Phaido deel uitmaakt van ons gezinnetje, weer zo ongeveer elke dag afhaspelen. Die kan ik dan op de geocaching.com site zetten om anderen ook eens de gelegenheid te geven van onze terreinkennis te profiteren. Wij realiseren ons namelijk nooit genoeg hoe mooi onze eigen streek wel is en een van de doelstellingen van het geocachen is anderen te laten meegenieten van onze eigen favoriete plekjes toch? Neem nu het paadje langs de Rulloop… je moet al met goede argumenten komen om me er van te overtuigen dat het ergens in de wijde omgeving prettiger wandelen is. Phaido, die vindt het allemaal prachtig en om te tonen dat dit nu ook zijn domein is heft ie regelmatig zijn achterpoot op om een geurspoor neer te leggen en zijn soortgenoten te laten weten “ Phaido was here“. Je zou het kunnen vergelijken met die kids die te pas en te onpas graffity spuiten om te vertellen waar killroy overal geweest is he… J

  10-10-2013 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  09-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 oktober Vliegenzwam
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Als het weer herfst wordt biedt de natuur ons, fotografen, meer mogelijkheden dan welk ander seizoen ook. De bladeren van de bomen verkleuren, de ochtenden zijn vaak erg mistig en dat zorgt dan weer voor prachtige berijmde spinnewebben, zonneharpen priemen door het bladerdek in het nevelige bos en … de meest wonderlijke mooie paddenstoelen komen onze wandelingen opvrolijken. Ik vind de verplichte tussen-“n” waar de taalbollebozen ons mee opzadelen sedert de recentste spellingsaanpassing trouwens nog altijd helemaal kl***… , maar da’s een ander verhaal. ( Hoe zit dat met spinne(n)web eigenlijk? )
  Van alle paddenstoelen is de vliegenzwam zonder meer de meest typische. Vraag een kind een paddenstoel te tekenen en dan wil ik er veel op verwedden dat ie rood is met witte bollekes. Het was dus niet moeilijk te voorspellen dat ik in deze tijd van het jaar een keer moest uitkomen bij zo’n opvallende verschijning als onderwerp voor mijn foto van de dag. Dit exemplaar stond zo uitdagend langs de dagelijkse wandelroute dat ik er echt niet voorbij kon, zijn buur een eindje verderop kon ik dank zij een redelijk groot diafragma in de onscherpte houden. Tot wanhoop van Josee koos ik weer voor een laag standpunt – zeg maar ligpunt – met een vuile voorkant als gevolg. Volgende keer moet ik er toch eens aan denken een plastiekje mee te nemen als ik weer laag bij de grondse plannen heb.

  09-10-2013 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 oktober De jachthaven
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Wat beleven we toch een mooie nazomer. Na de ochtendwandeling met Phaido vond ik dat je met dit weer niet moet ingaan op de lokroep van de computer. Photoshop, Wings4, Lightroom en Dynamic photo HDR 5 zitten morgen ook nog op de PC en dan wordt het volgens de weer-o-logen van Ukkel sowieso een stuk minder fietsbaar, dus heb ik ‘m vandaag nog maar eens uit de garage gehaald. Heerlijk fietsen was het langs het kanaal tot Grobbendonk, dan via Bouwel, Herenthout en Olen weer terug naar moeder de vrouw. Onderweg gemerkt dat er op pleziervaart-gebied ondanks de aangename temperaturen en het herfstzonnetje nog bitter weinig activiteit is. Als je de sport die deze visser beoefent als activiteit kan bestempelen was dit zowat het enige teken van leven dat ik aan de jachthaven van Herentals kon ontwaren. Ik heb nooit begrepen wat ze daar leuk aan vinden, maar goed, ieder zijn meug. Ik kon trouwens tot vlak achter de man lopen, een foto maken en ongestoord wegwandelen, hij bewoog niet eens… misschien zat ie wel te slapen.    

  08-10-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 oktober Met zijn gat in de boter gevallen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Met zijn gat in de boter gevallen. Dat is misschien nog een understatement als we het over onze Phaido hebben. ( Let op het woordje “onze” ) We realiseren ons natuurlijk maar al te goed dat we nog volop in de wittebroodsweken zitten en dat er binnen elke relatie vroeg of laat problemen opduiken, maar voorlopig integreert onze nieuwe beste vriend zich wonderwel in ons gezinnetje en wij van onze kant zijn dol op hem. Ik vrees dat ie een beetje te veel vertroeteld wordt eigenlijk en dat ie dat ooit als een verworven recht zal beschouwen. Een van de ingrediënten van het verwachtingspatroon dat we hadden toen we beslisten Phaido een nieuwe thuis te bieden was de waarschijnlijkheid dat we weer vaker aan het wandelen zouden gaan. We waren sowieso al geen huismussen en onze voorliefde voor de vrije natuur moge genoegzaam gekend zijn, maar nu is dat weer een dagelijks ritueel geworden. Als we er al niet op uit trekken met de wagen om ergens een rondje te gaan lopen dan hebben we nog altijd dezelfde wandeling achter de hand die we vroeger met al onze andere honden jaar in jaar uit, weer of geen weer, pleegden te doen. We hoeven maar de achterdeur uit en we zitten in het bos he. En of Phaido dat leuk vindt !!! … en wij kunnen er alleen maar beter van worden.

  07-10-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 oktober Het Orshof
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Als je deze foto ziet zou je zweren dat dit ergens in Engeland is? Toch is dit een opname die gemaakt is in ons eigen Limburgse Neerglabbeek… We hadden de reeks geocachen die hier in de buurt verborgen zijn al eens gevonden en gelogd ( zie onze blog van 04 augustus ), maar toen we de medeleden van de motorclub eens een initiërende kennismaking wilden meegeven van onze grote hobby leek ons dit de beste plek om er aan te beginnen. Het Orshof is een klasse etablissement waar je zowel een natje als een droogje kunt nuttigen aan weliswaar niet de meest voordelige prijzen die je in de omgeving zult vinden, maar de entourage, de bediening, de sfeer, de ganse omgeving vonden wij overtuigend genoeg om onze wandeling hier te beginnen en er ook een einde aan te breien.    

  06-10-2013 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 oktober Alex is met pensioen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Er heerst een lichte vorm van paniek in regeringskringen, het gevolg van de totale ontreddering bij een van de steunpilaren van de nationale economie: B-post moet het voortaan doen zonder een van zijn drijvende krachten. Nu Alex L. de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt dreigt de chaos. We zien de krantenkoppen van 1 juli 2015 al voor ons: “Dreigend failliet van B-Post wegens wanbeheer. Nieuwe crisis in de maak, voltallige directie ontslagen – met bonus”. Nu zat Alex weliswaar niet in de directie van dat bedrijf, maar als eminent lid van de think-tank en inspirerend voorvechter van vernieuwing en organisatie had hij zich wel opgewerkt tot de onmisbare pijler zonder dewelke het wel fout moest lopen. Weinig reden tot vieren dus, en toch was er deze namiddag in de Kerkstraat nr.5 ( of was het toch Zandstraat Nr. 5 Alex? ) enige vorm van feestvreugde. Had het te maken met de bonus die de afscheidnemer zonder twijfel nog mee gekaapt heeft? We merken het wel als er binnenkort enkele nieuwe lenzen opduiken in de fotoclub. Er waren warempel zelfs enkele collegas en ex-collegas die er met een brede glimlach rondliepen, net of ze het prettig vonden dat ze Alex voortaan niet meer elke dag zouden zien. En in de toespraak, die de dame die nu zijn ex-bazin is gaf, meenden we ook enige opluchting te ontwaren. Maar Alex…, die moest er om lachen. Hij realiseert zich nog niet dat zijn aandelen minder waard zullen worden als B-Post de dieperik in gaat…
  Maar toch: Welkom in de club van de gepensioneerde levensgenieters Alex.    
  P.S. Een verklaring bij het gedeelte tekst dat tussen haakjes staat is hier op zijn plaats. Je moet postbode zijn om de humor te snappen van een uitnodiging waarop een verkeerd adres vermeld staat. Maar zelfs zonder dat diploma ooit behaald te hebben konden wij er om lachen. Ze hebben ons raar bekeken toen we vruchteloos maar schaterend aan het zoeken waren naar een feestlokaal in de Zandstraat. Sorry dat we een beetje laat waren…
  J   

  05-10-2013 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  04-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 oktober Pompoenmaand
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De pompoenkoorts stijgt in Groot Kasterlee. Oktober is sowieso de pompoenmaand en dat geldt in ons dorp nog meer dan elders. Ze noemen ons niet voor niets de pompoenpapeters. Binnen enkele weken is er de pompoenmarkt, de week daarna de poempoenregatta, alle telers omringen hun dikste exemplaren met de beste laatste zorgen in de hoop hoog te scoren in de grote pompoenweging, overal zie je allerhande versieringen met pompoenen … en Josee heeft eergisteren pompoensoep gemaakt. J
  Toen we deze avond nog een rondje gingen wandelen met Phaido (werelddierendag vandaag, dus mocht het wat meer zijn  ) had ik de camera en statief meegenomen. Ik wilde het pompoenkunstwerk dat elk jaar op het kerkplein staat graag fotograferen in het donker. Als je de sluitertijd maar lang genoeg maakt worden zelfs de straatlantaarns die toch op redelijke afstand staan echte schijnwerpers. Dertig seconden duurde deze belichting en omdat ik altijd in RAW fotografeer kon ik de witbalans thuis nog aanpassen in de omzetting. Verder heb ik alleen een beetje vignettering toegevoegd in de hoeken.    

  04-10-2013 om 23:49 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 oktober Swa en Elio
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Sedert de dood van Leentje, de moeder van Josee zijn wij trouw in het rusthuis Hoevezavel blijven komen als vrijwilliger, gewoon omdat wij tijdens de periode dat Leentje daar verbleef ook wel gezien hadden hoe zeer vrijwillige handen en benen daar nodig zijn en hoe zeer de bewoners kunnen genieten van die welgekomen extra mogelijkheden.
  Ieder jaar weer worden wij vrijwilligers daarvoor ook in de bloemetjes gezet door directie en personeel. Met een feestmaaltijd, de nodige drank er bij en een entertainend programma drukken zij hun waardering uit voor onze inzet. Het amuzements-gedeelte werd deze keer verzorgd door ene Karel Declercq die ons de show “België binnenste buiten” presenteerde. Toen die in de huid kroop van premier Di Ruppo en onze schoonbroer ( voor de Nederlanders: zwager ) Swa uitkoos om even mee te stoeien zaten wij natuurlijk op de eerste rij om daar een foto van te maken.
    

  03-10-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!