Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  25-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 september La Torre
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Tijdens het Allerheiligen-weekend vindt het jaarlijkse salon van onze fotoclub plaats. De fotos die de leden daar zullen tonen zijn ondertussen al gekozen en de overige voorbereidingen zijn in volle gang. Zelf heb ik vandaag nog enkele opnames gemaakt die in mijn geplande dia-reeks zouden kunnen passen en ondertussen denken wij ook aan onze sponsors. De plaatselijke zelfstandigen die ons financieel steunen krijgen in de zaal de nodige publiciteit in een doorlopende dia-projectie. Logos, fotos, en ander reclamemateriaal wordt ons ter beschikking gesteld en als het nodig is gaan wij zelf bruikbare opnames maken. Bij het Italiaanse restaurant “La Torre” waar wij vaste klant zijn en waar ik dus de logische kontaktpersoon was werd mij een gedrukte flyer in de hand geduwd met de vraag dit maar in te scannen en dan te projecteren… tja, zelfs met de hele photoshop-truukendoos wijd open was die scan niet projecteerbaar. Ik ben dan maar zelf een nieuwe foto gaan maken deze avond en ik heb het ontwerp van de flyer zo close mogelijk proberen te benaderen, inclusief de kitcherige versierinkjes. De klant is koning…  
  Enneuhhh … een beetje reclame mag he, adres en telefoonnummer staan er op, prijs-kwaliteit gezien is dit zeker een zaak die ik wil aanbevelen.

  25-09-2013 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 september Spinrag
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik zat mijn krantje te lezen deze morgen, zo rond een uur of negen  – voor mijn doen redelijk vroeg – toen het vrouwtje terug kwam van de winkel en nog voor ze binnen was had ik al in de gaten dat er iets speciaals was. Ik moest dringend meekomen, er was iets moois te zien en misschien was dat wel een foto waard. Kijk, dan ben ik meteen al een beetje meer wakker. Schoenen aangetrokken, de camera meegegrabbeld en een minuut later stonden we op het kerkplein waar we zagen dat er een invasie geweest was van een of andere spinnensoort en die hadden op ongeveer elke struik, bloem of plant een spinrag achter gelaten. De ochtenddauw had het schouwspel nog iets meer feeëriek gemaakt en ik ben inderdaad ijverig aan het fotograferen gegaan. Deze foto is gemaakt in volle tegenlicht. De sfeer van de ochtend met de laatste restanten van de nevel, de zon die de spinsels extra in het licht zet en het standbeeld van de Wannes, onze dorpsherder, die dat allemaal al eerder gezien heeft waarschijnlijk, meer had ik niet nodig om me uit te leven met mijn vriend de Eos. Er is niks verkeerd met eens een keertje wat vroeger uit je bed komen merk ik weer.               

  24-09-2013 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  23-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 september Jef Moustache
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dit is Jef, een bekend figuur in de horecawereld in onze regio. Om hem niet te verwarren met de andere Jeffen uit onze kennissenkring noemen wij hem wel eens Jef Moustache, de reden mag duidelijk zijn…
  Jef is kastelein en hij is een imperium van oergezellige kroegen aan het uitbouwen. Het oude stationsgebouw in OLV Olen, kortweg “Het Stationneke”, De St. Sebastiaenshoeve in Olen en de St. Hubertushoeve in Lichtaart kregen ondertussen andere namen: de Hemel, de Hel en het Vagevuur… Qua inrichting dragen ze alle drie de zeer herkenbare stempel van de baas. De meest onverwachte, hilarische, rommelige, kitcherige, oude en door anderen weggegooide spullen hangen, staan en liggen alom, overdadig alles op te smukken.
  Jef zelf is een vat vol humor en als ie begint te vertellen is er geen ophouden aan. De ene grol en grap na de andere komt voorbij, soms een beetje belegen, soms een beetje aangebrand maar altijd ad rem en op het goede moment in de conversatie gegooid. Dat ie ook niet vies is van enige showelementen bewees ie deze namiddag weer eens in het Stationneke waar hij tijdens het voorbij denderen van een goederentrein een gesmaakte impressie van een karikaturale stationschef neerzette.
              

  23-09-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 september De bomenknuffelaarster
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Leven in evenwicht en in harmonie met de natuur. Het is een nobel streefdoel en er zijn niet zoveel medemensen die er in slagen het ultieme zen-gevoel in hun leven te importeren.
  Er zijn er die roepen, er zijn er die vloeken, er zijn er die bidden, er zijn er die zich verliezen in drank of drugs, er zijn er die mediteren, er zijn er die zich nergens iets van aan trekken, er zijn er die geloven, er zijn er die niet geloven, er zijn er die een sigaret opsteken, er zijn er die zich te pletter vreten, er zijn er die koppig zijn, anderen dan weer veel te flexibel, er zijn er die zich zelf kastijden… er zijn veel mogelijke manieren om de dagelijkse beslommeringen aan te pakken, je af te reageren of je emoties onder controle te krijgen.
  Neem nu onze goede vriendin Ellygorett… die knuffelt bomen, en ze beweert dat ze daaruit energie put… Niet eens zo gek eigenlijk. Er zijn miljoenen mensen die in dingen geloven die, objectief gezien, veel ongeloofwaardiger zijn dan het fijne gevoel dat je zou overhouden aan het knuffelen van een boom. Ik wil hier geen verhandeling schrijven over de grote wereldgodsdiensten, maar wat mij betreft wil ik de volgende keer wel eens naast Ellygorett gaan staan en proeven van die boomknuffelarij.
           

  22-09-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 september De Noord-Zuid verbinding
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Om de zoveel maanden moet ik het wel eens hebben over de werken aan de Noord-Zuid verbinding in Kasterlee. In de loop van deze blog heb ik het er al enkele keren over gehad, maar het is nu eenmaal iets waar we dagdagelijks mee bezig zijn. Wanneer zullen we eindelijk eens van die ellende verlost zijn? We komen er zo ongeveer alle dagen wel langs gereden met de wagen, maar dan is er weinig gelegenheid om alles eens goed te bekijken, laat staan te fotograferen. Als je er met de fiets voorbij komt heb je alvast geen parkeerprobleem en tijdens het weekend liggen de werken ook stil. Dat gaf ons dus vandaag de best mogelijke gelegenheid om eens een positie te kiezen op meestal verboden terrein om op ons gemak deze foto van de gang van zaken te maken. Ze schieten goed op als je het ons vraagt. Nog enkele maanden en we kunnen naar Geel zonder dat we door de dorpskern van Kasterlee moeten…        

  21-09-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 september De oversteek
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Je moet er soms wat voor doen als je een geocache wilt loggen. In dit geval hadden we snel een idee waar ie verborgen zat: aan de overkant van de beek was een buis tegen een boom bevestigd en die hing daar zo onlogisch en doelloos dat de verdenking meteen die richting uitging. Ik waagde me over de metalen constructie die daar ooit een of andere functie moet hebben gehad en zag dat de bodem van de buis was dichtgemaakt. Onderin zat er iets wat rammelde, mijn vermoedens werden steeds sterker… hoe krijg je dat er uit?
  Gelukkig laten sommige mensen wel eens wat plastiek-afval rondslingeren in het bos en met een gevonden colaflesje - misschien lag dat er niet helemaal toevallig bedenk ik plots -  kon ik water uit de beek scheppen en in de buis gieten, waardoor een filmrol-potje naar boven kwam, niet hoog genoeg evenwel om het na de eerste geut te kunnen grijpen… Dan nog maar eens bijvullen dacht ik, maar er waren twee gaatjes in de buis geboord onderin, waardoor het water wegstroomde. Tja, de gaatjes dichthouden en tezelfdertijd water gaan scheppen dat lukte me niet natuurlijk. Toen besliste het vrouwtje om ook maar de oversteek te wagen om me te helpen. Wat een schatje is ze toch. Vingertjes op de gaatjes, bijvullen, het containertje kwam bovendrijven en ik kon zonder verdere problemen mijn naam in het logboekje schrijven. Ik was eerst terug aan de andere kant en toen het vrouwtje dapper achter me aan kwam had ik de camera al vast…
  J         

  20-09-2013 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  19-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 september Mastentop
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor niet-kempenaars moet ik misschien even uitleggen wat een mastentop is… neen, dat is geen vlaggenmast of versierde top van een banier die tijdens parades wordt meegedragen of zo, in onze kempense bossen liggen ze met duizenden op de grond. Mastentoppen zijn dennenknoppen.
  De mensen die lang geleden ooit café “De Mastentop” in Kasterlee begonnen uit te baten hebben dus een zeer streekeigen naam voor hun zaak bedacht. Dit soort overpeinzingen maakte ik toen we deze middag, tijdens onze fietstocht, hier even stopten, Josee voor een warme chocomel en ik voor een ander drankje
  J
  .
  Ik denk niet dat ik ooit de toog van de Mastentop gezien heb zonder klanten die er gezellig zitten te keuvelen, de krant te lezen en één of andere al dan niet alcoholische versnapering te nuttigen… en ik mag zeggen dat ik hier al menig uurtje gesleten heb. Dit unieke moment moest natuurlijk vast gelegd worden. Zelfs de Fonne, de sympathieke kastelein was even weg van zijn werkplek om enkele mede-klanten te bedienen die achterin aan een tafeltje zaten. Hoeft het gezegd dat wij “De Mastentop” graag aanbevelen als top-bestemming bij een bezoek aan groot Kasterlee?
  Merk trouwens de giga-mastentop op die tegen de houten bekleding hangt… Volgens de Fonne is het een echte… dat zal dan wel van een sequoia of een andere mij onbekende reuzensoort zijn zeker?

  19-09-2013 om 23:50 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  18-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 september Op de toeristentoren ( bis )
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Wij waren eergisteren al eens tot boven geklommen om een vraag te bedenken voor de zoektocht. Nu de kids van de verjaardagsparty vandaag met de GPS de Herentalse bossen introkken om de schat te zoeken vonden wij dat we de begeleiding tijdens de klimpartij maar moesten over laten aan zoonlief, de vader van de jarige. Ik zou wel beneden blijven om een foto te maken van de groep als ze naar me zwaaiden over de reling. En ook deze keer was het niet gemakkelijk qua belichting. Dat ik twee verschillende shots nodig had om deze plaat te schieten mag wel duidelijk zijn, één voor de lucht en een voor al de rest… Het miezerde heel zachtjes en ik moest de camera net iets te lang bijna vertikaal omhoog richten. De resultaten van de vochtigheid op de lens zie je helaas in de donkere delen maar ik vond de sfeer wel precies wat ik in gedachten had. Voor een A3-formaat zou ik getwijfeld hebben, maar op deze paginas en in deze resolutie kon ie best vond ik.  

  18-09-2013 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  17-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 september Pech
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik had het gisteren en eergisteren al gehoord, meende ik. Er zat een verdacht rateltje in het geluid als de motor van de wagen draaide. Met getrainde muzikantenoren hoor je vaak meer dan de doorsnee burger dacht ik nog en ik maakte me er niet te veel zorgen om. Vandaag werd dat rateltje plots een volwassen ratel, het alarmlichtje van de laadstroom ging ook oplichten en daarna continu branden. Ik moest nog een heel eind en ik waagde het er maar op, een diesel draait ook zonder stroom immers? Toen ik de stommiteit beging nog even in de Gamma binnen te wippen voor enkele kleinigheden en ik de motor stil legde was het kwaad geschied. Terug vertrekken lukte niet meer… accu helemaal leeg !!!
  Pechverhelping gebeld, die waren binnen de kortste keren ter plekke en ze wisten me snel te vertellen dat waarschijnlijk een lager van de alternator de geest gegeven had, ter plaatse repareren was uitgesloten dus moest er getakeld worden. Geen kleine ingreep bleek in de Honda garage. Ik ga mijn trouwe beestje enkele dagen moeten missen. Gelukkig hadden ze een vervangwagen voor me. Geen slecht woord dus over Honda, integendeel. Hoewel… ze hebben me toch wel een paarse wagen mee gegeven zeker… voor een Antwerp-supporter is dat zo wat het ergste wat er is… ik rij de volgende dagen wel met de fiets.

  17-09-2013 om 23:51 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 september De Toeristentoren
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Jefke is eerder deze maand jarig geweest en woensdag geeft ie een feestje voor de vriendjes. Naast de traditionele pannekoeken en andere lekkernijen vond ie het fijn om met de meute het bos in te trekken en in beste geocache-traditie op schattenjacht te gaan. Vandaag hebben we dat minutieus voorbereid. Het wordt een fotozoektocht met allerhande opdrachten en een finale schat waarvoor ze een code moeten berekenen die nog wat extra inventiviteit en denkwerk vraagt.
  De toeristentoren, wereldberoemd in Herentals mocht natuurlijk niet ontbreken op de route. Oma en pake Pol hebben zich vanmiddag nog eens helemaal tot boven gehesen om daar een vraagje te bedenken. Terwijl oma de horizon afspeurt richt pake Pol zijn camera op zijn schatje
  J
  .
  Het was technisch gezien niet eens zo’n makkelijke foto, licht langs alle kanten, maar onder die relatief lage zoldering was het verschil in helderheid tussen “binnen” en “buiten” toch wel erg groot. Gelukkig zijn er dan mijn geliefde Nik filters en andere pseudo-HDR-toestanden om de belichting onder kontrole te krijgen.

  16-09-2013 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 september Motorcross

  Elke dag een foto en er iets over vertellen… er zijn wel eens dagen dat ik het er moeilijk mee heb of dat ik pas op het allerlaatste moment iets kan bedenken, kijk maar naar de druivelaar van eerder deze week. Er zijn ook dagen dat ik zo’n overdaad aan fotos mee naar huis breng dat ik niet weet welke kiezen. Vandaag was zo’n dag.
  Maarten, zoon van vriend Paul Creemers, kon op het circuit van Mont St. Guibert nationaal kampioen motorcross worden, en er was een bus ingelegd om mee te gaan supporteren. Ze moesten het me geen twee keer vragen. Ik kwam deze avond thuis met zo’n 700 fotos… enigszins te begrijpen natuurlijk als je bij elke sprong een burst schiet van 4 of 5 fotos. Omdat onze held het inderdaad haalde en met de nationale driekleur naar huis mocht zegt iets me dat ik een foto van Maarten in actie moet plaatsen vandaag als eerbetoon. Anderzijds heb ik me niet beperkt tot fotos van die ene rijder natuurlijk. Ik heb behoorlijk wat zeer geslaagde shots van o.a. Kevin Strijbos, een van onze internationale toppers. Kiezen is moeilijk. Daarom doe ik het nu eens niet en plaats ik voor één keer, twee fotos op één dag. Voor alle duidelijkheid Maarten is Nr 87, Strijbos is nr 4.

  15-09-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 september De Kasseman
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Deze voormiddag zag het er naar uit dat we een totaal uitgeregende dag zouden krijgen, maar in de loop van de namiddag werd het toch iets vriendelijker op weergebied. Ik heb het er maar op gewaagd en ben tot aan de Kasseman gefietst. Geen toeval natuurlijk, er is altijd wel iets te fotograferen en, ook niet onbelangrijk, bij sas 7 is een prima café waar ik kon schuilen als het zou gaan regenen… en als het niet zou gaan regenen ook J
  We kregen zeer uiteenlopende weertypes te verwerken, vaak meerdere tezelfdertijd: donkere dreigende wolken, terwijl toch de zon even er door kwam priemen. Dit plaatje kon ik niet aan me laten voorbij gaan, mooi licht, ik heb even er aan gedacht wat meer in te zoomen op de visser, maar uiteindelijk leek me het totaalbeeld toch interessanter.       

  14-09-2013 om 23:51 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 september De passe-partout-snijder
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Uit de reeks minder bekende beroepen… dit is de passe-partout-snijder. De datum van ons fotosalon komt dichterbij en dan wordt het tijd om de werken die we willen presenteren in te kaderen. We hebben ooit enkele clubavonden gewijd aan workshops rond dat toch niet onbelangrijk onderdeel van het fotografie-gebeuren, maar het materiaal moet nog altijd worden aangekocht natuurlijk. In Belgie zijn er niet zo veel zaken meer waar je daar voor terecht kan. Arto-productions in het Limburgse Kinrooi is al een hele tijd onze huisleverancier, en laat Ronny, de sympatieke zaakvoerder nu ook nog zeer onderlegd zijn in het tot passe-partout snijden van de vellen karton. Hij heeft daar trouwens ook de meest gesofistikeerde apparatuur voor. Hoewel wij dus geacht worden dat zelf te kunnen, behoor ik tot degenen die vinden dat je het precieziewerkje van het verstek in de hoeken en de schuine kantjes maar beter kan overlaten aan de echte specialisten. Ik ben dus vandaag naar Kinrooi gereden met een boodschappenlijstje van de club en… er waren er nog die hun bestelling door Ronny lieten uitsnijden, liever dan het risico te lopen op verknoeide vellen duur karton, bloedende vingers en gefrustreerde levenspartners.

  13-09-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 september Druiven
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Toen ik deze avond rond 10h30 thuis kwam van de vergadering van de fotoclub realiseerde ik me ineens dat ik nog geen foto gemaakt had voor de dagelijkse blog. Ik was de hele dag te druk bezig met het monteren van een dia-reeks voor het salon. Dan wordt plan B in gang gezet. Ik heb gelukkig altijd wel enkele fotos in mijn achterhoofd die ik ooit wil maken.
  De druivelaars rond het huis beginnen er echt smakelijk uit te zien, rijkelijke trossen hangen zwaar door en we moeten ons bij wijze van spreken bukken om op straat te geraken. Binnen enkele dagen zullen we weer aan het plukken, persen, smullen, opleggen, boerenjongens maken zijn. De obligate fotos, daar was ik ook nog niet aan toe gekomen, dus kwam die optie nu goed van pas. Waarom geen nachtopnames eigenlijk, daaraan had ik nog niet eerder gedacht…
  Vanuit de open voordeur zag ik enkele bomen voor het huis wel flauw verlicht door de straatlantaarns maar alle detail in de druivelaars was ver te zoeken door het tegenlicht. Licht in de hal was ook geen optie, en flitsen nog minder. Ik heb de camera dan maar op statief gezet en de druiven belicht met een zaklamp. Na een testfoto en het aanpassen van enkele cijfertjes kwam ik tot deze instellingen: 13 sec. – f7,1 – Iso 100.
        

  12-09-2013 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 september De school is uit
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Aan de schoolpoort gaan ophalen, dat hoeft niet meer. Er is een gedeeltelijk verkeersvrije en verder verkeersarme route van huis naar school en terug. Maar als papa en mama beiden het weer te druk hebben, dan zorgen oma en pake Pol nog altijd wel voor opvang als ze thuiskomen. Het verschil kan niet groter zijn. Julie komt rustig,  zwaaiend en kushandjes gevend in een gezapig tempo aangefietst, maar dan is Jef al lang thuis, die heeft er het uiterste uit geperst, stoep op stoep af, voorwiel omhoog en tussendoor nog enkele andere kunstjes uithalend… benieuwd hoe lang deze nieuwe fiets het weer uithoudt.     

  11-09-2013 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 september De Rielenkapel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een tijd geleden kon ik al eens in de Rielenkapel omdat er toevallig iemand aan het kuisen was. Ik was toen net een interessant onderwerp aan het zoeken om een projectie rond te maken tijdens het jaarlijks fotosalon van onze club en dit leek mij wel iets. Ik moest even zoeken om de juiste mensen te pakken te krijgen, maar dan lukte het om een afspraak te maken en vandaag kon ik er opnieuw in om naar hartelust te fotograferen. Zonder mensen in beeld kon ik natuurlijk mijn tijd nemen om van op statief het hele interieur vast te leggen. Het “Wees Gegroet“ dat erg mooi, bijna caligrafisch op de wand is geschilderd, wordt de rode draad en ik heb alles wat daar binnen fotografeerbaar is op mijn geheugenkaartje staan ondertussen. Dit is een HDR bewerking van drie belichtingen. De tonemapping heb ik bewust heel sober gehouden. Morgen ga ik nog eens terug want dan is er toevallig een mis en misschien levert dat ook nog enkele interessante beelden op.  

  10-09-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  09-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 september Zwammen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We ontkomen er niet aan, sneller dan we denken zal het weer herfst zijn. Qua kleurenpracht wordt dat hopelijk weer een vruchtbare tijd voor het fotograferende deel van de mensheid, maar ook vandaag, toch nog altijd begin september, kreeg ik een onderwerp voor de lens dat me al een beetje in de sfeer bracht.
  Schoonheid zit overal, je moet het alleen maar willen zien, hoor je wel eens… Deze zwammen die een afgezaagde boomstronk gebruiken als voedingsbodem vond ik interessant genoeg om er even bij stil te staan. Prachtig toch? Ik heb er even aan gedacht er in photoshop enkele filters op los te laten en er een abstrakt kunstwerk van te maken, maar bij nader inzien leek het mij zo ook mooi genoeg, ik heb alleen het kontrast een klein beetje verhoogd.
    

  09-09-2013 om 23:50 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 september Bloemencorso
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Op de tweede zondag van september gaat traditiegetrouw de jaarlijkse bloemencorso door in Loenhout. Ondertussen is het evenement cultureel Vlaams erfgoed geworden en ook deze keer wilden wij dat niet missen. Elke buurtschap of wijk van de gemeente bedenkt, plant en realiseert in de maanden voorafgaand aan de grote dag de meest gedurfde, creatieve, mogelijke of onmogelijke praalwagen en die worden dan allemaal opgesmukt met miljoenen, speciaal voor de gelegenheid geteelde kleurrijke dahlias.
  Dit is wagen nummer 33, “Testvlucht” van buurtschap Notelaar, een van de vele adembenemende kunststukken die voorbij kwamen. Wie de uiteindelijke winnaar werd hebben wij niet meer meegekregen, toen waren we alweer richting andere plannen, maar wat ons betreft mochten ze allemaal winnen, de kois, de cobra, de snowboarders, de kathedraal, de zwiermolen, de slak… of nog een andere, noem maar op, wij hebben gewoon genoten. En dat we op fotografie-gebied ook aan onze trekken kwamen mag duidelijk zijn, ondanks het moeilijke, steeds veranderende licht.
                

  08-09-2013 om 23:48 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 september Ekster
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Er wonen eksters in de buurt. Hoeveel het er zijn, daar heb ik het raden naar, ze lijken allemaal op elkaar he. Rond de tijd dat de jongeren gaan uitvliegen wordt het vaak best druk in onze tuin, ze komen op het gras rondhangen, op zoek naar eten vermoed ik. Ik heb daar geen bezwaar tegen, de verhalen over eieren pikken, juwelen stelen en jonge zangvogels roven zijn ofwel onwaar ofwel schromelijk overdreven volgens de wikipedia. Ik laat ze. Ze zijn sowieso behoorlijk schuw, ze vliegen al kwetterend weg nog voor je de deur hebt opengemaakt bij wijze van spreken. Als er zich dan toch eens een gelegenheid tot fotograferen voor doet zal ik het niet laten natuurlijk. Deze kreeg ik te pakken door het raam van een van de slaapkamers. Hij had me niet in de gaten en hij bleef rustig zitten in de buurt van een ligstoel. De achtergrond moest ik er maar bijnemen. Ik heb de verzadiging van het gras ( nu ja, gras ? ) en het in beeld zijnde deel van de ligstoel flink naar beneden gehaald en alleen de vogel ongemoeid gelaten in de bewerking. Nog flink wat vignettering in de hoeken er boven op en zo gaat de aandacht naar mijn gevoel helemaal naar het onderwerp en niet naar de bijkomstigheden.           

  07-09-2013 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 september Onweerswolken?
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  In de loop van de namiddag kregen we enkele regendruppels over ons heen, maar veel stelde het niet voor. Toen we in de vooravond van uit Lommel weer huiswaarts reden dachten we in de verte de eerste tekenen te zien van een mogelijk klank en lichtspel. Dit soort dramatische bloemkoolwolken zijn meestal de voortekenen van onweer namelijk. In de veronderstelling dat ik later op de avond nog wel meer spectaculaire luchten zou kunnen te pakken krijgen, en daar ben ik als amateurfotograaf echt wel gevoelig voor, stopte ik veiligheidshalve hier toch ook al eens om enkel fotos te maken. Deze twee paarden vertellen het aan elkaar: slecht weer op komst. Gelukkig maar dat ik deze shots alvast op het geheugenkaartje had, want naarmate we dichter bij huis kwamen klaarde de hemel weer helemaal uit en was er van bliksem of donder in de verste verte geen sprake meer. De spectaculaire luchten die ik in gedachten had waren dus ten zuid oosten van Lommel te vinden.
  Morgen toch eens checken of ze het in het zuiden van Limburg droog gehouden hebben…
    

  06-09-2013 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!