Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  26-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 juli Kussen voor de kampioen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het laatste week-end van juli is het Barrier Kermis. Met een echtgenote die uit dat stukske Lommel afkomstig is zal ik dat voor de rest van mijn dagen niet vergeten. Traditiegetrouw is er op de vrijdag voor de opening van de kermis een wielerwedstrijd en al even traditiegetrouw is Josee’s broer Swa een van de drijvende krachten achter dat gebeuren.
  Een ongezien aantal deelnemers  mochten ze dit jaar inschrijven, dat had er uiteraard mee te maken dat de winnaars in de diverse categoriën ook zouden gekroond worden als kampioen van Limburg. Leuke bijkomstigheid was dat Rob, een van de medestudenten in de computercursus die Josee gevolgd heeft vorig jaar, ook mee reed. En nog leuker was dat ie warempel nog won ook. Josee kon na afloop het enthousiasme niet bedwingen en wilde voor de gelegenheid de kampioen kussen. Ik heb natuurlijk goed in de gaten gehouden of Rob geen Saganneke deed, maar dat was eigenlijk niet nodig, want de andere kus-juffrouw was Rob’s eigen vrouw.
  J
   

  26-07-2013 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 juli Witte Juffer
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik heb me vandaag nog eens op de macro-fotografie gestort. De Dekshoeve-vijver in Geel – de gemeentelijke visvijver langs het Kempisch Kanaal in de buurt van Sas 7 – is een locatie waarvan ik weet dat er op bepaalde plekjes behoorlijk wat fotogenieke beestjes en plantjes te verschalken zijn. Ik heb me uitgebreid kunnen amuseren en terwijl ik de gebruikelijke libellen, juffers, vlinders, hommels, kleine bloemekes, zelfs onrijpe hazelnoten, en noem maar op aan het fotograferen was zag ik eigenlijk puur toevallig een mij zeer onbekend exemplaar uit de libellen/juffers-wereld. Ik heb in de loop van de dag, macro-technisch gezien misschien wel betere fotos gemaakt maar een witte juffer… nooit eerder gezien, en enig opzoekwerk op het net deze avond hielp me ook niet verder. Zou hier sprake zijn van een albino exemplaar? Geen idee, misschien dat ervaren libellologen hier iets over weten te vertellen, daarom plaats ik hem ook als keuze van de dag en voor mij blijft de titel voorlopig witte juffer.

  25-07-2013 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 juli Spek
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een van de flauwste moppen die ik de laatste tijd hoorde voorbij komen gaat als volgt. Vraag: “Welk is het meest ongelukkige dier ter wereld?” Antwoord: “Een zeug, want zij heeft een beer als vent en varkens als kinderen…” De verteller van dit soort humor barst dan meestal zelf in lachen uit… als enige.
  Aan de juistheid van die bewering durf ik trouwens ook te twijfelen, zeker nadat ik het gelukzalige knorren hoorde van deze mama toen haar zes biggen, na een gemeenschappelijke aanval onder de gordel, aan het smikkelen gingen. En smikkelen, daar moet ik dan ook aan denken als ik dit tafereel bekijk. De leuke krulstaartjes, die eigenlijk de trigger waren om deze foto te maken, vallen in het niets vergeleken bij de visioenen die ik krijg van speenvarken, van barbecue, van spek of jambon braisé… jammie, jammie. Neen, van enige vegetarische neigingen hoef je mij niet te verdenken.
  J

  24-07-2013 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  23-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 juli Snepkensvijver
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik ben al een hele tijd bezig met een reeks Kempense landschappen in zwart wit. De fietsstop die we deze middag maakten aan de Snepkensvijver was daarom niet alleen om wat uit te hijgen en een grote plas vloeistof binnen te gieten, de immer aanwezige camera werd nog maar eens tevoorschijn getoverd en ik heb er weer duchtig op los geschoten. Sedert ik me de verzameling filters van Nik Software aangeschaft heb ben ik een fervente gebruiker van Silver Efex Pro en de mogelijkheden voor zwart wit omzettingen zijn echt schitterend. Het klein beetje detail dat er, bijna onzichtbaar met het blote oog, in de hoognevel zat kon ik zonder problemen met één klik oppeppen tot een interessante lucht bijvoorbeeld en zo ziet deze opname er plots een stuk dramatischer uit.
  Het bronmateriaal voor de panorama-omslagfoto die ik vandaag op mijn facebook profiel heb gezet heb ik trouwens ook op die plek kunnen fotograferen.

  23-07-2013 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 juli Jan Bakelants
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik ben vandaag drie keer in OLV. Olen geweest. Deze namiddag kwam ik langs het supporterslokaal van Jan Bakelants gefietst en ik had gezien dat ze daar alles aan het klaar maken waren voor de viering van de plaatselijke wielerheld vanavond. Meer had ik niet nodig als reminder om me voor te nemen daar live bij te zijn. Een ritzege en twee dagen gele trui in de tour de France, het is niet niks.
  Ik had goed getimed, want toen we er rond half acht aankwamen waren we net op tijd om het ceremoniele deel op het podium mee te maken. Jan bleek ook in zijn thuisbasis dezelfde vlotte spreker te zijn die we al kenden van op TV. Nadat ik de nodige fotos geschoten had en nadat ik gehoord had dat Jan zijn supporters twee gratis vaten bier beloofd had en dat het gemeentebestuur van Olen daar nog twee extra vaten bij deed nam ik mij voor later op de avond nog eens terug te keren. Ik heb dat ook gedaan, maar de charme van een volksfeest zonder de gevierde - die was alweer naar huis, alles voor de conditie he - en met gratis bier uit plastic bekertjes was toch niet van dien aard om me langer dan een kwartiertje daar te houden. Helemaal nuchter terug naar het vrouwtje dus… dat heeft ook zijn goede kanten natuurlijk, morgen fris en monter weer uit bed !!!

  22-07-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 juli Hoogzomer
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Hoogzomer in de Kempen. Het lijkt er op dat de zon in een ijltempo de achterstand wil inhalen die we de voorbije weken opgelopen hebben.  Heet, heet, heet !!! Je moet een beetje masochist zijn om met dit weer te gaan fietsen. Maar het alternatief leek me nog veel minder leuk. We konden ook thuis blijven, voor de TV gaan zitten en de ganse dag onder gedompeld worden in het onontkoombare gedoe rond die koningswissel op alle zenders.
  Josee bleek na enige discussie toch vatbaar voor mijn argumenten en dus hebben we de fietsen achter op de wagen op de fietsdrager gezet en we hebben ze in Zammel bij Westerlo er weer af gehaald. Dat scheelde alvast enkel glazen zweet. Ik had een klein maar fijn rondje uitgestippeld met zo’n 15 geocachen op het traject en we hebben dat op ons gemak afgehaspeld. Dat het wegdek op de route niet altijd een fiets-o-strade was blijkt uit deze foto, op de voorgrond van dit landschap langs de Grote Nete zie je wat in de omschrijving als fietsvriendelijk omschreven werd… Maar dat mocht de pret niet bederven. We hebben weer plekjes ontdekt waar we anders nooit zouden komen en we hebben er van genoten, dat is wat telt, toch?

    

  21-07-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 juli Kano varen op de Nete
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Je hoeft niet ver weg naar het buitenland om avontuurlijke activiteiten in de vrije natuur te ondernemen. In onze eigen Kempense regio kun je bijvoorbeeld kano-tochten maken op de Nete, opstapplaatsen zat en eindstations ook. Zelf hebben we vorig jaar  met de kleinkids het traject van Retie naar Kasterlee gevaren en toen ik vandaag op de brug bij de Ark van Noe voorbij gefietst kwam en ik zag deze dappere peddelaars nam ik mij voor dat we dat snel ook maar weer eens moesten doen. Deze mensen hebben het dus uitgezongen tot Lichtaart, maar je kunt ook verder tot Herentals of Grobbendonk… We zullen wel zien hoe groot de goesting van de kids is als we er weer eens aan beginnen.

  20-07-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 juli Luc
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We kennen Luc al van lang voor hij in rusthuis Hoevezavel kwam wonen. En omdat wij daar bijna wekelijks als vrijwilliger met de bewoners gaan wandelen hebben wij ook kunnen volgen hoe hij onherroepelijk afgleed van guitige voortrekker in de levensvreugde tot de suffende, hulpbehoevende, apatische oude man die we nu meestal zien zitten in de rustzetels in de hall bij de ingang van de cafetaria. Ooit was hij haantje de voorste om tijdens de kermis in de rappe rups te gaan met de verpleegsters, hij was Prins Karnaval voor de bejaarden en de twinkel in die pretoogjes was altijd daar.  Ik meen dat ik die twinkel nog wel eens een beetje zie maar hij is toch elke keer iets verder weg. Er zijn niet voldoende vrijwilligers om alle bewoners elke week mee uit wandelen te nemen, maar vandaag was het de beurt aan Luc. Ik vermoed dat hij het leuk vond, maar hij kon dat niet meer vertellen met zoveel woorden… Luc is moe. Dat doet ons pijn.

  19-07-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 juli Peerdsven
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het was heet vandaag. We hebben wel even getwijfeld, maar uiteindelijk hebben we toch maar de lokroep van onze tweewieler beantwoord en zijn we wat gaan rondzwerven in het vennengebied ten noorden van Turnhout. Natuurschoon genoeg om te fotograferen daar, en dat hebben we dan ook uitgebreid gedaan. Het heet niet voor niets vennengebied daar, het is dan ook bijna vanzelfsprekend dat er een of ander vennetje zou voorbijkomen als foto van de dag. Dit is het Peerdsven.  

  18-07-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 juli Jong leven
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Jong leven op de boerderij !
  Terwijl we gisteren aan het mini-golfen waren kreeg Marie Leen, de oudste van de kleinkinderen, een telefoontje. “ Joepie, Roos heeft een klein hengstje !!!” Dat Roos een van deze dagen moest bevallen dat wisten we en dat dochter en schoonzoon op hete kolen zaten daaromtrent, ook. Het zoveelste hengstje op rij in de Brabander-kindergarten… de hoop op een jonge merrie bleek ook nu weer ijdel. Naast Roos, Klaartje, Sofie en Olivia is er dus weer een man in de stal. Wij vrezen evenwel dat die ook weer snel van adres zal veranderen…
  Wij wilden de dreumes natuurlijk zo snel mogelijk zien en fotograferen. Toen we deze avond de kids terug naar Wuustwezel brachten zijn wij dus in één moeite de jonge moeder gaan groeten en hebben wij kennis gemaakt met Nelis, zo hebben ze hem genoemd, het moest met een “N” namelijk… Ik had nog Nabucodonosor voorgesteld, maar om onbegrijpelijke redenen werd dat voorstel afgeketst door Marie Leen.
  Naast moeder en zoon zie je ook nog moeder en dochter op de achtergrond, maar iedereen zal wel begrijpen dat, in deze foto, die niet het onderwerp zijn.

  17-07-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 juli Twee meisjes in de schommel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Morgen gaan ze weer naar huis, maar tot dan kan het niet anders als dat de kleinkinderen vaak geviseerd worden als onderwerp voor mijn foto-ijver. Het zijn weer drukke en goedgevulde dagen geweest. Gelukkig hadden de weergoden gezorgd voor prima buitenactiviteitenweer en daar hebben we dus ook zo vaak mogelijk gebruik van gemaakt. Olmense Zoo, geocachen zoeken, minigolf, speeltuinbezoek… we hebben er onze bezigheid weer mee gehad… en als ze weg zijn zullen we nog wel een tijdje bezig zijn met opruimen.
  Deze foto van de twee oudste meiden vind ik wel grappig o.a. omwille van die handjes van Jefke die de schommel in beweging houdt voor zijn zus en oudste nichtje. Een motor van één JK ( Jefkeskracht ) volstond voor een heleboel plezier, dat Jefke zelf bij het grijpen ook vaak een eind mee de lucht in ging kon de pret alleen maar verhogen.

  16-07-2013 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 juli Tijgerwelpjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We zijn met de kids naar de Olmense zoo geweest. Toen ik dat bij het ontbijt voorstelde waren ze super enthousiast en dat zijn ze de ganse dag gebleven. Het was ook niet zonder enig eigenbelang moet ik toegeven. Ik had een tijdje geleden in de krant gelezen dat er vier jonge Bengaalse tijgertjes geboren waren en onlangs kon je ze ook al eens zien in een of ander dierenprogramma op TV. Dat wilde ik zelf ook wel eens gaan bekijken … en fotograferen indien mogelijk. Dierentuinen zijn trouwens altijd lonende plekken voor de amateurfotograaf. Okee, de dieren in Afrika of Azie gaan fotograferen is the real thing natuurlijk, maar iedereen heeft niet de centen om regelmatig op safari te gaan he.
  De welpjes zijn ondertussen groot genoeg om buiten te mogen en nu zijn ze ook nog enkele weken aaibaar zonder gevaar op afgebeten ledematen. Ze zitten in een ruim bemeten rond verblijf en de mazen van de afsluiting zijn erg groot, je kunt ze zo aanraken en wat al even belangrijk is, je kunt de camera er tegen aan drukken en als je het zorgvuldig doet blijft het ijzerwerk net buiten beeld… Alle vier samen lukte niet, maar eentje die aan het eten is terwijl een broertje of zusje zijn kans ligt af te wachten vond ik ook wel een leuke shot.

  15-07-2013 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 juli De slag aan de Kasterleesteenweg
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vandaag greep een historische gebeurtenis plaats. In de toekomst zal men spreken over de slag aan de Kasterleesteenweg, slag waarbij de Zuidelijken een coalitie van de Indianen, Napoleon en zijn garde, de Japanezen, de Belgische rijkswacht en enkele Engelse tanks in de pan hakten.
  Het mannelijke deel van de kleinkids heeft de dozen met oud speelgoed van onze zoon gevonden namelijk en zo mochten wij het mee maken dat kleinzoon Jef samen met neefjes Nicolas en Pieter, ook kleinzonen maar uit een andere lijn, met de soldaatjes en de figuurtjes waar zijn vader ooit mee speelde een epische veldslag orchestreerde in onze pergola. Het moet zijn dat zij als superviserende godheden van bovenaf op voorhand al beslist hadden wie er ging winnen want het sneuvelen ging bij de tegenpartij veel vlotter dan bij de zegevierende troepen. Toen al het bloedvergieten voorbij was wilden de drie architecten van de gebeurtenis graag poseren naast de overlevende manschappen.

  14-07-2013 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 juli Nicolas en zijn geiten
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dochterlief wilde met het ventje naar Brugge deze avond. Bonnie Raitt vond zij een niet te missen idool op het Cactusfestival. Qua smaak valt de appel niet ver van de boom…
  Dat wilde wel zeggen dat de vier kleine gasten weer moesten opgevangen worden en wij togen dus in de loop van de namiddag naar Wuustwezel om ze op te pikken en voor enkele dagen mee naar Lichtaart te brengen. Nicolas moest evenwel eerst nog zijn geiten melken… eerst moest hij ze dus uit de achterliggende weide naar voor brengen, iets dichter bij de stal en ook bij de plek die hij als melk-site bedacht had. De kortste weg daar naartoe leidde dwars over de mestvaalt… daar kon ik deze shot maken…
  J
  PS. De geiten melkende Nicolas zal ik ff op  facebook zetten.

  13-07-2013 om 23:49 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 juli Vrijwilligerswerk
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Wij hebben ons een hele tijd geleden geëngageerd om, als het kan, ons beschikbaar te stellen om vrijwilligerswerk te doen in rusthuis Hoevezavel in Lommel. Zowel het vrouwtje als ikzelf vinden het fijn dat wij de nood aan helpende handen een beetje kunnen lenigen. Met de constant krimpende budgetten vrees ik het ergste voor de bewoners als er ooit geen vrijwilligers meer zouden zijn. Op deze vrijdag stond er een wandeling op het programma en dan duwen wij de rolstoelen met de oudjes er in doorheen de gelukkig nog zeer groene omgeving. Ons groepje was niet erg groot vandaag, ook vrijwilligers gaan soms met vakantie blijkbaar. Traditiegetrouw maken wij tijdens zo een wandeling een tussenstop ergens halfweg en dan worden er snoepjes uitgedeeld, er wordt een babbeltje gemaakt en daarna gaat het terug naar de veilige thuishaven voor onze passagiers.
  Josee, helemaal links, was vandaag de begeleidster van Hennie, een Nederlandse dame die het allemaal niet meer zo goed weet. Mijn eigen gezellige vriendin voor één dag zit in haar mobiele tuig net links naast het centrum terwijl ik even aan de overkant van de straat mijn ding sta te doen en, o ja, een van de beide huishonden, Otti, mocht bij deze gelegenheid ook mee. Die ligt helemaal rechts en of hij nu Antoinette – een kranige bewoonster die nog goed genoeg te been is om zelf mee te wandelen – uitlaat of omgekeerd, dat laten we in het midden.

  12-07-2013 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 juli Vlaamse feestdag
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik was naar de vergadering van de fotoclub geweest deze avond en had wel gezien dat er van alles te doen was op het kerkplein, maar ondanks de vele verlokkingen was ik toch maar recht naar huis gegaan. Toen ik rond elf uur voor de PC zat hoorde ik luide knallen buiten… vuurwerk !!! Ja natuurlijk, Vlaamse feestdag, 11 juli !!! Ik ben snel naar buiten gelopen met de camera, die stond toevallig op de monopod, geen tijd om de driepoot er onder te zetten, de 17 – 70 lens zat er op, snel snel met de natte vinger gegokt op een belichtingstijd van 2 seconden en toen was ik nog net op tijd om de finale mee te pikken, gesteund tegen een boom kon ik ingezoomd op 70 mm nog enkele opnames maken. Wij wonen op ongeveer 500 m afstand van het gebeuren, en helemaal vrij van bewegingsonscherpte is de opname natuurlijk niet, maar al bij al was ik er toch voldoende tevreden over om de geplande upload voor vandaag, die met tekst en al reeds zat te wachten, maar opzij te schuiven…  

  11-07-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  10-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 juli Hooiwagen of spin?
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Josee kwam mij van achter mijn PC halen met de enigszins ongeruste mededeling: “Kom ’s kijken wat er in de badkamer zit…” Een hooiwagen dacht ik toen ik het beestje zag. Snel de camera genomen, - die is nooit ver weg - en de macro-lens er op gezet, maar langpoot zat op een moeilijk bereikbare plaats en van een mogelijke goede belichting was al helemaal geen sprake. Ik heb dus aan het vrouwtje gevraagd een beetje bij te lichten met een pittige zaklamp en van uit een moeilijke positie heb ik hem, met een beetje steun uit de losse hand toch op het geheugenkaartje kunnen krijgen.
  Dan ga je uit aangeboren nieuwsgierigheid wat zoeken op het internet en dan blijkt dat dit geen hooiwagen is, die hebben namelijk een tot één geheel vergroeid voor- en achterlijf. Bijzonder in de schaduw zie je duidelijk dat hier wel degelijk een taille is en dat we dus waarschijnlijk te maken hadden met een trilspin, even ongevaarlijk natuurlijk, maar vrouwen plegen daar van te schrikken J. Enkele minuten later toen we weer eens in de badkamer kwamen was ze verdwenen.  Die komt nog wel eens terug om Josee bang te maken.  
  Toevallig voorbijkomende arachnofielen kunnen misschien bevestigen met welk merk van spinachtige we hier te maken hadden....

   

  10-07-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  09-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 juli Girls only kamp
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Julie is deze week op vakantie, op kamp moeten we eigenlijk zeggen… girls only kamp. Het boswachtershuis in Westerlo is de plek waar ze een week lang samen met een heleboel leeftijdsgenootjes verblijft. Het boswachtershuis is al geruime tijd geleden omgevormd tot een gerenommeerde jeugdherberg. Ze hebben daar slaapgelegenheid voorzien van alle komfort,  een leuke speeltuin, een avonturen- en speelbos aan de rand van de uitgestrekte De Merode bossen en er is alles om het die dametjes naar de zin te maken. De organisatie heeft een heleboel girly stuff voorzien: een creatief atelier, bezoek aan een western manege, make overs en maskers, kookworkshop, dans, muziek… ze zullen zich zeker niet vervelen. Wij vonden het feit dat ze er bezoek mogen ontvangen meer dan interessant. Wij zijn er dus deze namiddag naar toe gefietst, een retourtje van zo’n 40 km. Nadat we gezien hadden dat het goed was hebben we onze oogappel nog enkele keren gefotografeerd op wat mooie plekjes. Qua kleurtjes vind ik deze shot nogal heftig, maar dat hoort zo bij een girls only kamp hoorde ik.

  09-07-2013 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 juli Een ijsje?
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een heikel punt in menig gesprek of discussie ten huize Schrijvers is het lichaamsgewicht en de buikomvang van ondergetekende. Okee, ik wil het meteen toegeven, ik weeg enkele kilos te zwaar en ik zou best wel wat gewicht willen verliezen. Dat is ook elke keer weer  een van mijn goede voornemens bij de jaarwisseling. Maar de bourgondier in mij heeft het daar bijzonder moeilijk mee. De verleidingen bieden zich ook aan in zulk hoog tempo. Neem nu de bijzonder onkonsekwente manier van doen van het vrouwtje gisteren. Ze is altijd de eerste om mij te bekritiseren om  mijn  ongezonde voedings- en drankpatroon, maar als ik dan na een fikse wandeling geconcentreerd  aan het fotograferen ben, zonder ook maar te denken aan eten, drinken, snoepen of wat voor vet makende geneugten dan ook, komt zij, zonder dat ik daar om gevraagd heb, vrolijk aangehuppeld met twee ijsjes. Natuurlijk zeg ik dan niet neen… en dan zit ze ’s avonds weer op mijn kap omdat ik enkele Duveltjes drink… Vrouwen zitten toch raar in elkaar.   

  08-07-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  07-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 juli Fietsplezier
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Met ons clubje van 6 hadden we vandaag een en ander gepland. Dat we zouden gaan fietsen en onderweg enige geocachen oprapen was al langer afgesproken, maar de verjaardag van Ellygorett mocht niet ongemerkt voorbijgaan natuurlijk en het nieuwe tuinhuisje van Swa en Moniek moest ook nog worden ingewijd…  Al bij al hebben we een fijne tocht ondernomen samen, en met zo’n lekker weer kon het niet anders dan dat het drink-  en eetfestijn nadien  duurde tot laat in de avond. Qua fotos koos ik liever voor iets uit de fietstocht: vijf levensgenieters op een rijtje met een stukje Hageven op de achtergrond. Nummer zes staat achter de camera natuurlijk. De plaatjes van het gezellige samenzijn  achteraf zijn eerder iets voor het familiealbum… J

  07-07-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!