Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  17-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 juli Jong leven
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Jong leven op de boerderij !
  Terwijl we gisteren aan het mini-golfen waren kreeg Marie Leen, de oudste van de kleinkinderen, een telefoontje. “ Joepie, Roos heeft een klein hengstje !!!” Dat Roos een van deze dagen moest bevallen dat wisten we en dat dochter en schoonzoon op hete kolen zaten daaromtrent, ook. Het zoveelste hengstje op rij in de Brabander-kindergarten… de hoop op een jonge merrie bleek ook nu weer ijdel. Naast Roos, Klaartje, Sofie en Olivia is er dus weer een man in de stal. Wij vrezen evenwel dat die ook weer snel van adres zal veranderen…
  Wij wilden de dreumes natuurlijk zo snel mogelijk zien en fotograferen. Toen we deze avond de kids terug naar Wuustwezel brachten zijn wij dus in één moeite de jonge moeder gaan groeten en hebben wij kennis gemaakt met Nelis, zo hebben ze hem genoemd, het moest met een “N” namelijk… Ik had nog Nabucodonosor voorgesteld, maar om onbegrijpelijke redenen werd dat voorstel afgeketst door Marie Leen.
  Naast moeder en zoon zie je ook nog moeder en dochter op de achtergrond, maar iedereen zal wel begrijpen dat, in deze foto, die niet het onderwerp zijn.

  17-07-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 juli Twee meisjes in de schommel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Morgen gaan ze weer naar huis, maar tot dan kan het niet anders als dat de kleinkinderen vaak geviseerd worden als onderwerp voor mijn foto-ijver. Het zijn weer drukke en goedgevulde dagen geweest. Gelukkig hadden de weergoden gezorgd voor prima buitenactiviteitenweer en daar hebben we dus ook zo vaak mogelijk gebruik van gemaakt. Olmense Zoo, geocachen zoeken, minigolf, speeltuinbezoek… we hebben er onze bezigheid weer mee gehad… en als ze weg zijn zullen we nog wel een tijdje bezig zijn met opruimen.
  Deze foto van de twee oudste meiden vind ik wel grappig o.a. omwille van die handjes van Jefke die de schommel in beweging houdt voor zijn zus en oudste nichtje. Een motor van één JK ( Jefkeskracht ) volstond voor een heleboel plezier, dat Jefke zelf bij het grijpen ook vaak een eind mee de lucht in ging kon de pret alleen maar verhogen.

  16-07-2013 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 juli Tijgerwelpjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We zijn met de kids naar de Olmense zoo geweest. Toen ik dat bij het ontbijt voorstelde waren ze super enthousiast en dat zijn ze de ganse dag gebleven. Het was ook niet zonder enig eigenbelang moet ik toegeven. Ik had een tijdje geleden in de krant gelezen dat er vier jonge Bengaalse tijgertjes geboren waren en onlangs kon je ze ook al eens zien in een of ander dierenprogramma op TV. Dat wilde ik zelf ook wel eens gaan bekijken … en fotograferen indien mogelijk. Dierentuinen zijn trouwens altijd lonende plekken voor de amateurfotograaf. Okee, de dieren in Afrika of Azie gaan fotograferen is the real thing natuurlijk, maar iedereen heeft niet de centen om regelmatig op safari te gaan he.
  De welpjes zijn ondertussen groot genoeg om buiten te mogen en nu zijn ze ook nog enkele weken aaibaar zonder gevaar op afgebeten ledematen. Ze zitten in een ruim bemeten rond verblijf en de mazen van de afsluiting zijn erg groot, je kunt ze zo aanraken en wat al even belangrijk is, je kunt de camera er tegen aan drukken en als je het zorgvuldig doet blijft het ijzerwerk net buiten beeld… Alle vier samen lukte niet, maar eentje die aan het eten is terwijl een broertje of zusje zijn kans ligt af te wachten vond ik ook wel een leuke shot.

  15-07-2013 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 juli De slag aan de Kasterleesteenweg
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vandaag greep een historische gebeurtenis plaats. In de toekomst zal men spreken over de slag aan de Kasterleesteenweg, slag waarbij de Zuidelijken een coalitie van de Indianen, Napoleon en zijn garde, de Japanezen, de Belgische rijkswacht en enkele Engelse tanks in de pan hakten.
  Het mannelijke deel van de kleinkids heeft de dozen met oud speelgoed van onze zoon gevonden namelijk en zo mochten wij het mee maken dat kleinzoon Jef samen met neefjes Nicolas en Pieter, ook kleinzonen maar uit een andere lijn, met de soldaatjes en de figuurtjes waar zijn vader ooit mee speelde een epische veldslag orchestreerde in onze pergola. Het moet zijn dat zij als superviserende godheden van bovenaf op voorhand al beslist hadden wie er ging winnen want het sneuvelen ging bij de tegenpartij veel vlotter dan bij de zegevierende troepen. Toen al het bloedvergieten voorbij was wilden de drie architecten van de gebeurtenis graag poseren naast de overlevende manschappen.

  14-07-2013 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 juli Nicolas en zijn geiten
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dochterlief wilde met het ventje naar Brugge deze avond. Bonnie Raitt vond zij een niet te missen idool op het Cactusfestival. Qua smaak valt de appel niet ver van de boom…
  Dat wilde wel zeggen dat de vier kleine gasten weer moesten opgevangen worden en wij togen dus in de loop van de namiddag naar Wuustwezel om ze op te pikken en voor enkele dagen mee naar Lichtaart te brengen. Nicolas moest evenwel eerst nog zijn geiten melken… eerst moest hij ze dus uit de achterliggende weide naar voor brengen, iets dichter bij de stal en ook bij de plek die hij als melk-site bedacht had. De kortste weg daar naartoe leidde dwars over de mestvaalt… daar kon ik deze shot maken…
  J
  PS. De geiten melkende Nicolas zal ik ff op  facebook zetten.

  13-07-2013 om 23:49 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 juli Vrijwilligerswerk
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Wij hebben ons een hele tijd geleden geëngageerd om, als het kan, ons beschikbaar te stellen om vrijwilligerswerk te doen in rusthuis Hoevezavel in Lommel. Zowel het vrouwtje als ikzelf vinden het fijn dat wij de nood aan helpende handen een beetje kunnen lenigen. Met de constant krimpende budgetten vrees ik het ergste voor de bewoners als er ooit geen vrijwilligers meer zouden zijn. Op deze vrijdag stond er een wandeling op het programma en dan duwen wij de rolstoelen met de oudjes er in doorheen de gelukkig nog zeer groene omgeving. Ons groepje was niet erg groot vandaag, ook vrijwilligers gaan soms met vakantie blijkbaar. Traditiegetrouw maken wij tijdens zo een wandeling een tussenstop ergens halfweg en dan worden er snoepjes uitgedeeld, er wordt een babbeltje gemaakt en daarna gaat het terug naar de veilige thuishaven voor onze passagiers.
  Josee, helemaal links, was vandaag de begeleidster van Hennie, een Nederlandse dame die het allemaal niet meer zo goed weet. Mijn eigen gezellige vriendin voor één dag zit in haar mobiele tuig net links naast het centrum terwijl ik even aan de overkant van de straat mijn ding sta te doen en, o ja, een van de beide huishonden, Otti, mocht bij deze gelegenheid ook mee. Die ligt helemaal rechts en of hij nu Antoinette – een kranige bewoonster die nog goed genoeg te been is om zelf mee te wandelen – uitlaat of omgekeerd, dat laten we in het midden.

  12-07-2013 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 juli Vlaamse feestdag
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik was naar de vergadering van de fotoclub geweest deze avond en had wel gezien dat er van alles te doen was op het kerkplein, maar ondanks de vele verlokkingen was ik toch maar recht naar huis gegaan. Toen ik rond elf uur voor de PC zat hoorde ik luide knallen buiten… vuurwerk !!! Ja natuurlijk, Vlaamse feestdag, 11 juli !!! Ik ben snel naar buiten gelopen met de camera, die stond toevallig op de monopod, geen tijd om de driepoot er onder te zetten, de 17 – 70 lens zat er op, snel snel met de natte vinger gegokt op een belichtingstijd van 2 seconden en toen was ik nog net op tijd om de finale mee te pikken, gesteund tegen een boom kon ik ingezoomd op 70 mm nog enkele opnames maken. Wij wonen op ongeveer 500 m afstand van het gebeuren, en helemaal vrij van bewegingsonscherpte is de opname natuurlijk niet, maar al bij al was ik er toch voldoende tevreden over om de geplande upload voor vandaag, die met tekst en al reeds zat te wachten, maar opzij te schuiven…  

  11-07-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  10-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 juli Hooiwagen of spin?
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Josee kwam mij van achter mijn PC halen met de enigszins ongeruste mededeling: “Kom ’s kijken wat er in de badkamer zit…” Een hooiwagen dacht ik toen ik het beestje zag. Snel de camera genomen, - die is nooit ver weg - en de macro-lens er op gezet, maar langpoot zat op een moeilijk bereikbare plaats en van een mogelijke goede belichting was al helemaal geen sprake. Ik heb dus aan het vrouwtje gevraagd een beetje bij te lichten met een pittige zaklamp en van uit een moeilijke positie heb ik hem, met een beetje steun uit de losse hand toch op het geheugenkaartje kunnen krijgen.
  Dan ga je uit aangeboren nieuwsgierigheid wat zoeken op het internet en dan blijkt dat dit geen hooiwagen is, die hebben namelijk een tot één geheel vergroeid voor- en achterlijf. Bijzonder in de schaduw zie je duidelijk dat hier wel degelijk een taille is en dat we dus waarschijnlijk te maken hadden met een trilspin, even ongevaarlijk natuurlijk, maar vrouwen plegen daar van te schrikken J. Enkele minuten later toen we weer eens in de badkamer kwamen was ze verdwenen.  Die komt nog wel eens terug om Josee bang te maken.  
  Toevallig voorbijkomende arachnofielen kunnen misschien bevestigen met welk merk van spinachtige we hier te maken hadden....

   

  10-07-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  09-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 juli Girls only kamp
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Julie is deze week op vakantie, op kamp moeten we eigenlijk zeggen… girls only kamp. Het boswachtershuis in Westerlo is de plek waar ze een week lang samen met een heleboel leeftijdsgenootjes verblijft. Het boswachtershuis is al geruime tijd geleden omgevormd tot een gerenommeerde jeugdherberg. Ze hebben daar slaapgelegenheid voorzien van alle komfort,  een leuke speeltuin, een avonturen- en speelbos aan de rand van de uitgestrekte De Merode bossen en er is alles om het die dametjes naar de zin te maken. De organisatie heeft een heleboel girly stuff voorzien: een creatief atelier, bezoek aan een western manege, make overs en maskers, kookworkshop, dans, muziek… ze zullen zich zeker niet vervelen. Wij vonden het feit dat ze er bezoek mogen ontvangen meer dan interessant. Wij zijn er dus deze namiddag naar toe gefietst, een retourtje van zo’n 40 km. Nadat we gezien hadden dat het goed was hebben we onze oogappel nog enkele keren gefotografeerd op wat mooie plekjes. Qua kleurtjes vind ik deze shot nogal heftig, maar dat hoort zo bij een girls only kamp hoorde ik.

  09-07-2013 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 juli Een ijsje?
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een heikel punt in menig gesprek of discussie ten huize Schrijvers is het lichaamsgewicht en de buikomvang van ondergetekende. Okee, ik wil het meteen toegeven, ik weeg enkele kilos te zwaar en ik zou best wel wat gewicht willen verliezen. Dat is ook elke keer weer  een van mijn goede voornemens bij de jaarwisseling. Maar de bourgondier in mij heeft het daar bijzonder moeilijk mee. De verleidingen bieden zich ook aan in zulk hoog tempo. Neem nu de bijzonder onkonsekwente manier van doen van het vrouwtje gisteren. Ze is altijd de eerste om mij te bekritiseren om  mijn  ongezonde voedings- en drankpatroon, maar als ik dan na een fikse wandeling geconcentreerd  aan het fotograferen ben, zonder ook maar te denken aan eten, drinken, snoepen of wat voor vet makende geneugten dan ook, komt zij, zonder dat ik daar om gevraagd heb, vrolijk aangehuppeld met twee ijsjes. Natuurlijk zeg ik dan niet neen… en dan zit ze ’s avonds weer op mijn kap omdat ik enkele Duveltjes drink… Vrouwen zitten toch raar in elkaar.   

  08-07-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  07-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 juli Fietsplezier
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Met ons clubje van 6 hadden we vandaag een en ander gepland. Dat we zouden gaan fietsen en onderweg enige geocachen oprapen was al langer afgesproken, maar de verjaardag van Ellygorett mocht niet ongemerkt voorbijgaan natuurlijk en het nieuwe tuinhuisje van Swa en Moniek moest ook nog worden ingewijd…  Al bij al hebben we een fijne tocht ondernomen samen, en met zo’n lekker weer kon het niet anders dan dat het drink-  en eetfestijn nadien  duurde tot laat in de avond. Qua fotos koos ik liever voor iets uit de fietstocht: vijf levensgenieters op een rijtje met een stukje Hageven op de achtergrond. Nummer zes staat achter de camera natuurlijk. De plaatjes van het gezellige samenzijn  achteraf zijn eerder iets voor het familiealbum… J

  07-07-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 juli Noodlanding?
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het werd hoogtijd dat de maand juli zich ook eens langs haar vriendelijke kant liet zien. Zomer was het tot nu toe alleen maar in theorie, op de kalender… maar vandaag werd dat begrip ook realiteit. Joechei !!! Wij hebben daar natuurlijk meteen van geprofiteerd om er met de fiets op uit te trekken. Met dit weer wil het vrouwtje immers ook wel mee.  We zijn naar Turnhout gereden en in het terugkomen hebben we een ommetje gemaakt langs de Melle waar we even de fietsen aan de kant hebben gezet om een rondje rond de plas te wandelen. Dat is ook goed voor zo’n kleine 3 km genieten en toen … zagen we hem liggen. Toen we bij de Melle aankwamen was ie er nog niet, maar nu lag er een zweefvliegtuig in de wei. Dat verwacht je daar niet… We hebben het niet zelf zien gebeuren maar we mogen veronderstellen  dat iemands zweeftocht door omstandigheden onverwacht ingekort is. Een noodlanding maken heet zo iets. De vermoedelijke piloot liep er schijnbaar verward, zich in de haren krabbend, bij. Hij had hopelijk al om hulp gebeld en daar was ie nu op aan het wachten.
  Ik heb het even opgezocht op het internet: de OO-ZBR is een Glasflügel H 201 B Libelle en die is ingeschreven in Balen Keiheuvel. Dat is ruw geschat in vogelvlucht toch wel zo’n dikke 20 kilometer van de Melle. Dan heeft die piloot zich qua glijhoek toch wel behoorlijk vergist. Motorpech, dat is geen mogelijke verklaring bij een zwever he…
  J

  06-07-2013 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  05-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 juli De Bruce Springsteen express
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Bruce Springsteen in het Borussia-Stadion in Mönchengladbach !!! Dat kon ik natuurlijk niet laten voorbij gaan. Met een VIP-bus trokken we er met een gezelschap naar toe. Gelukkig ( of moet ik zeggen ongelukkigerwijze… ) hadden ze me er op geattendeerd dat je er geen fotos mocht nemen. Het stond trouwens op de tickets: “ No recorders, no cameras!” Da’s balen natuurlijk. Om het in het mooi Kempisch te zeggen: da’s boone frette… of: da’s kl**te !
  Dat gevoel werd alleen maar erger toen we in het stadion aangekomen waren en zowat het ganse optreden lang ongeveer iedereen in de omgeving waar wij zaten aan het fotograferen of aan het filmen was… Gdvd, wat een gemiste kans ! Ik moet me dan vandaag maar beperken tot een foto van ons gezelschap in de zithoek van de echt wel luxe-bus, de Bruce Springsteen express. Maar ik had veel liever iets van dat fantastische optreden vastgelegd. Miljaarde…

  05-07-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  04-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 juli 3 pk
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hebben deze namiddag de Wuustwezelse afdeling van de kleinkinderen terug naar huis gebracht. Op de boerderij is altijd wel iets te fotograferen. Moeder geit met 2 jonge geitjes, nieuwsgierig konijn in hok, schapen, koeien, poezen, honden, kleinzoon Pieter die als een volleerde chauffeur met de tractor rondsjeest, rare sprongen van de kids op de trampoline… ik had weer een vol geheugenkaartje bij thuiskomst. Ik koos voor een foto van de drie brabanders die ver weg, achter in de wei vredig stonden te grazen. Met de 300 er op had ik geen enkel probleem om die een beetje dichter bij te halen.   

  04-07-2013 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 juli Drie ganzen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het was alweer zo’n mistroostige, deprimerende natte dag, zo’n dag waarop je 1000 kilometer verder naar het zuiden zou willen zitten. Dan blijf je binnen wat met de kleinkids ravotten, wat voor de PC zitten om enig achterstallig sorteer- en shopwerk te doen in de fotoverzameling en wat op het net rond te neuzen. Maar als de mail dan voor de zoveelste keer is doorgenomen en je nog eens doorheen facebook gescrolled hebt en het weer dan in de namiddag toch iets vriendelijker lijkt te worden trek je er alsnog op uit...  met Josee en de kleinkids … en de wagen.  Die laatste heb ik enkele keren geparkeerd op een plek van waar uit een korte wandeling volstond om de dagelijkse geocachen te gaan plukken. Natuurlijk heb ik tijdens dit soort activiteiten ook altijd het fototoestel schietensklaar en de fotograaf in mij vindt dan allicht een onderwerp om vast te leggen. Deze drie ganzen bijvoorbeeld, ergens tussen Retie en Postel, leken mij in het al iets gedempte licht samen met hun gerimpelde spiegeling wel een mooi plaatje op te leveren… zo is de dagelijkse fotohonger ook weer gestild.

  03-07-2013 om 23:50 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 juli Bobbejaanland
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  In 1973 heb ik als muzikant, en Josee als zangeres, gedurende 9 maanden alle dagen opgetreden in Bobbejaanland, toen nog in de show van Bobbejaan Schoepen zaliger himself. Ik nam aan dat we toen onze portie pretpark voor de rest van ons leven opgebruikt hebben in één ruk want sedertdien zijn wij er nooit meer geweest. Tot vandaag… met de kleinkids op bezoek hebben wij ons nog eens een keer laten verleiden. En het moet gezegd, het was een aangename hernieuwde kennismaking. Er is in al die jaren zoveel veranderd dat het te veel is om op te noemen, veranderingen ten goede, zeer zeker. We hebben zowat alle moderne nieuwe attracties lijfelijk mogen ervaren samen met de ontembare bende, en noch de Sledgehammer, noch de Typhoon, noch enig ander modern rollercoaster-achtig tuig hebben we aan ons laten voorbij gaan. Alleen die oude zwiermolen betrouwde ik niet. Ik schat elk van die kettingen met haakjes, waar zo’n bakje aan hangt, in voor goed 25 kg en als je 4 kettingen per bakje telt dan ga ik daar met mijn volslanke lijf vlot overheen… Dus ben ik dan maar beneden gebleven om de kleinkids te fotograferen.   J

  02-07-2013 om 23:50 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 juli Klimboom
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De vakantie is begonnen en dan komen de kleinkinderen op bezoek. De eerste vier zijn ondertussen geland. Om te beletten dat die kids de ganse dag voor allerhande beeldschermen zitten - TV, PC en tablets hebben een enorme aantrekkingskracht op die generatie -  trek je er op uit. Ze zijn allemaal behoorlijk gek op geocachen. Ik geef het toe, ik heb dat wel een beetje in de hand gewerkt. Dus had ik een rondje uitgestippeld in de buurt van Turnhout, voor de ingewijden: de Schoppen-reeks. Een tiental van die dingen zitten daar verstopt en die had ik allemaal al gevonden. Dat gaf mij de gelegenheid ze de GPS in de handen te stoppen, ze zelf te laten zoeken en dan, van op de achtergrond, de boel te sturen en in de gaten te houden. Toen ik ergens bij nummer vijf als hint had meegegeven dat het een klimboom was, zaten ze er al alle vier in voor ik zelf ter plekke aangekomen was en mijn fototoestel uit de tas had gehaald.    

  01-07-2013 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-06-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 juni Wilde bloemen op het kerkhof
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Of je een kerkhof ooit echt leuk kunt vinden laat ik in het midden. Maar vandaag kwam ik wel redelijk dicht bij dat gevoel moet ik toegeven.
  Ik had de wagen op de parkeerplaats gezet aan de kerk van Bel, een piepklein plaatsje tussen Mol, Geel en Meerhout, en toen ik mijn GPS achterna wandelde op zoek naar mijn dagelijks geocache-pleziertje  zag ik dat, zoals dat wel vaker het geval is in die dorpjes, er rond de kerk een oud kerkhof aangelegd was. Wat opviel was de enorme kleurenpracht van de begroeing tussen de graven. Tja, dan wint mijn aangeboren nieuwsgierigheid het van de richting die de kompasnaald van de GPS aanwijst. Het hek bleek niet op slot en eenmaal binnen zag ik een infobord waarop vermeld was dat hier bij wijze van vernieuwend experiment er wilde bloemen gezaaid waren en dat er niet gemaaid zou worden. Ik vond het enig, prachtig en eigenlijk ook wel ergens een symbolische troostende gedachte. Als ik ooit op zo’n plek kom te liggen – vroeg of laat zal dat wel – zou ik er vrede mee hebben dat op mijn buik klaprozen, margrieten en korenbloemen bloeien. Liever dat dan beton in ieder geval.
   

  30-06-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-06-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 juni Flying Shoe
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De boys van Flying Shoe mochten vandaag Het Park-Blues gebeuren openen in Lommel. Ik wilde dat natuurlijk met eigen ogen ( en eigen camera ) zien. Ik moet eerst even stellen dat ik zeer genoten heb van een uitstekend optreden en meteen erna vertellen dat het behoorlijk moeilijk fotograferen was daar. Ten eerste zat Alexander, de drummer vaak buiten de podiumverlichting en kwamen de medebandleden er ook bijna konstant voor staan, - een drumpodium ware handig in zo’n geval -, ten tweede is een rookmachine soms een leuke gadget maar als die altijd dezelfde muzikant in een mistgordijn zet vind ik het eerder een spelbreker en ik wilde wel álle bandleden er op als ik ze op de foto zette… verder zijn die gasten zo beweeglijk dat ik echt wel een redelijk korte sluitertijd nodig had als ik enige kans wilde maken op aanvaardbaar scherpe fotos. Het tegenlicht van de spotlights was dan nog eens een bijkomende handicap. Ik heb zitten experimenteren met diverse lenzen en uit de volgens mij geslaagde plaatjes koos ik deze opname die gemaakt is met de 50 mm. Voor de geïnteresseerden de verdere exif-gegevens: f 1,8 – 1/100 – ISO 640  

  29-06-2013 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-06-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 juni Er staat geschreven en gedrukt...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Er staat geschreven en gedrukt dat ge moet krabben waar het jukt…
  Ik heb vandaag mogen kennis maken met een van de minder prettige mogelijke gevolgen van geocachen. Als je al te enthousiast op zoek gaat naar een verborgen schat en je duwt bladeren, takken, struiken opzij, dan kan het zijn dat je onverwacht in aanraking komt met enig ongedierte. Zeker als dat in de buurt is van eikenbomen zou het eigenlijk raadzaam zijn uit te kijken naar de aanwezigheid van zogenaamde processierupsen. Daar had deze jongen even niet aan gedacht dus. Ik vermoed dat ik een hele karavaan van een boom heb geveegd met beide polsen. Eerst had ik nog niks in de gaten, maar onderweg naar huis begon het al een beetje te jeuken. Thuis gekomen werd het steeds maar erger en nu ik deze tekst aan het intikken ben  moet ik tussen elke twee letters tien keer krabben op alle plaatsen…
   

  28-06-2013 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!