Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  18-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 april Fietsstalling.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik fietste vanmiddag achter langs het station van Turnhout, als locatie misschien niet de meest spectaculaire plek om fotos te schieten, maar er ging net een trein vertrekken en ik zat te denken aan een lange sluitertijd om de beweging vast te leggen als ie voorbij zou komen. Terwijl ik wat ronddrentelde, zoekend naar een object om de camera op te leggen – ik had voor één keer eens geen statief bij – viel mijn oog op al die rode fietszadels in de fietsstalling. Eerst maakte ik nog de bedenking dat er toch best nog wel veel mensen zijn die met de fiets naar het station komen, maar al snel won de nieuwsgierigheid het. Toen ik dichterbij ging kijken bleek dat het gewoon rode hoesjes waren die allemaal de boodschap “ Start to fitness”, gevolgd door een adres, meedroegen, een nieuwe vorm van reclame blijkbaar. Op deze manier wordt de doelgroep wel erg efficient bereikt natuurlijk. Die trein met beweging fotografeer ik later wel weer eens als ik wél een statief bij heb en voor vandaag vond ik dit plots ook de moeite waard.

  18-04-2013 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 april Breakdance.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Pieter zit op breakdance. Met deze korte zin probeerden de kleinkids ons een tijdje geleden uit te leggen dat Pieter wekelijks naar een dansinstituut gaat waar hij anderhalf uur les krijgt in iets wat ze tegenwoordig dansen noemen. Dat die vorm van lichaamsbeweging meestal ook vergezeld gaat van iets wat ze muziek noemen, maar dat er volgens mij in de verste verte niks mee te maken heeft, had ik al gevreesd. Maar goed, ik hoef hier niet te vertellen dat ik geen fervente fan ben van het genre, integendeel, misschien word ik wel een oude zak. In de sixties vond ik ook dat mijn ouwelui er niks van begrepen trouwens, de parallel is gauw getrokken…
  Vandaag zijn we eens zo’n les gaan bekijken en het moet gezegd, of je het nu beschouwt als kunstvorm of als sportprestatie, in beide gevallen moet je toch respect hebben voor de prestaties van de jongeren die zich er aan begeven. Er wordt eerst serieus opgewarmd en dan komen er oefeningen voorbij – om in stijl te blijven moet ik die eigenlijk moves ( spreek uit: “moefz” ) noemen – waar de gemiddelde turner bij zijn grondoefening nauwelijks aan toe komt. Het enthousiasme en de inzet waarmee de dansers die onder de knie proberen te krijgen verdient bewondering. Sterker nog, ik was onder de indruk en zelfs gecharmeerd door de vrije oefeningen nadien. Als ze daar nu ook nog eens muziek die naam waardig bij wilden spelen….
           

  17-04-2013 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 april Ad en Lenie
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het leek er even op dat ik de cache die verborgen zat aan de Visbeek in Turnhout nooit zou vinden, maar net toen de moed me in de schoenen begon te zinken stopte er een wagen met Nederlandse nummerplaat. Ik had het gezien bij de eerste oogopslag: dit zijn ook geocachers. En inderdaad, als de nood het hoogst is, is de redding nabij, zegt het spreekwoord, na een korte kennismaking toonde de vrouwelijke helft van het koppel al heel snel dat ze minder last had van tijdelijke cache-blindheid dan ik. Het gevonden kleinood werd gelogd en omdat zij net als ikzelf plannen hadden om de rest van de daar in de buurt verstopte serie te gaan zoeken besloten we samen verder te trekken. Ik deed de fiets op slot, maakte hem vast aan een flinke paal en de rest van de tocht verliep te voet. Ad en Lenie – zo bleken ze te heten – waren aangenaam gezelschap en al babbelend over koetjes en kalfjes en over al dan niet gemeenschappelijke hobbies was het prettig wandelen. Toen het, bij de tweede uit de reeks, alweer Lenie was die ons mannen mooi te kijk zette en de buit te voorschijn toverde, bekroop me onwillekeurig toch een zeker gevoel van respect voor Nederlandse geocachende dames J. Gelukkig heb ik tijdens de rest van de tocht ook mijn deel van de succesjes kunnen scoren zodat onze internationale samenwerking uiteindelijk leidde tot een 100% resultaat. Een snelle foto hoorde er ook nog bij vond ik en toen namen we afscheid. Sympatieke mensen die ik ergens te velde graag nog eens tegen kom.       

  16-04-2013 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 april Roos
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De rozen die we vorige vrijdag gekocht hebben blijven zorgen voor sfeer en een deel van het lentegevoel in huis. Ik kan het niet laten elke keer ik er voorbij kom ze langs alle kanten te bestuderen met plannen voor de ideale foto in het achterhoofd. Deze namiddag heb ik nog eens geprobeerd er iets moois mee te doen. Als ik ze van boven uit bekeek had ik altijd wel iets in beeld wat ik daar liever niet zag. Nu weet ik wel hoe ik ongewenste onderdelen van een foto moet weg-fotoshoppen, maar ik wilde voor de eerlijke recht voor de raapse manier gaan: het moest goed zijn zonder de trukkendoos open te trekken. Ik koos voor een stuk blauw papier als achtergrond, die kleur vond ik namelijk goed kontrasteren bij de oranje rozen. Een gaatje in het midden om het steeltje er door te steken, steeltje terug in het vaasje, vaasje in een lege bloempot zo dat het blad papier mooi horizontaal op de rand rust, fototoestel op statief, scherpstellen op de roos, groot diafragma zo dat de bladeren al flink in de onscherpte zitten en alle aandacht naar de bloem zelf gaat, “klik” van pal er boven. Klaar.         

  15-04-2013 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 april Wandeling op het vliegveld
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het duurde nog best lang, maar uiteindelijk werd het in de namiddag dan toch de zonnige lentedag die Frank en Sabine ons beloofd hadden. We hebben dan ook de wandelschoenen aangetrokken en hebben een pittige tocht ondernomen in het vennen en bosgebied ten noorden van Turnhout.
  Groot was onze verwondering toen wij plots zonder enige afsluiting of prikkeldraad of wat dan ook andere hindernis gezien te hebben plots over een van de taxi-banen van het oud navo vliegveld in Weelde liepen. Wij hadden gewoon de aanwijzingen van de GPS gevolgd op zoek naar een Geocache en ineens was het geen bospaadje meer waar we over liepen maar vijfdubbel breed beton. Nadat we nog een hele kolonie zweefvlieg-enthousiastelingen hadden gepasseerd, liepen wij, ook nu weer zonder afsluiting, over een fietspad en een zandweg recht naar ons doel.
          

  14-04-2013 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 april Lente in de kattenwereld.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het lijkt er op dat de lentekriebels ook hebben toegeslaan bij de twee enige overblijvende exemplaren van de wilde kattenpopulatie waar wij een tijdlang mee te maken hadden. Deze twee hangen nog regelmatig rond in onze tuin en nu de temperatuur eindelijk een beetje voorjaarswaarden begint aan te nemen en het zonnetje zich al eens van haar vriendelijkste kant laat zien vertonen ze alleszins een zeker flirterig gedrag. Nu ben ik natuurlijk geen expert in kattenflirtologie maar de manier waarop ze de hele dag langs mekaar op lopen te schuren, de staarten verstrengelen en kopstootjes geven laat mij toch vermoeden dat er meer aan de hand is dan zo maar een puur collegiale samenwerking om eten te schooien. Ik heb er trouwens geen idee van of het een kattin en een kater zijn, dan wel twee kattinnen of godbetert, twee katers… of er hier sprake is van heterosexueel dan wel homosexueel gedrag – benieuwd trouwens wat monseigneur Léonard over katten-homosexualiteit denkt, die zal zich daar toch ook wel mee willen bemoeien neem ik aan? – maar dat de lente hier iets mee te maken heeft, daar ben ik wel van overtuigd.   

  13-04-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 april Rozen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hebben wat bloemekes in huis gehaald, sierrozen om morgen de tafel te versieren als we met de vrienden enkele weken te vroeg mijn verjaardag al gaan vieren. Voorlopig heeft Josee ze voor het raam gezet en ik vond dat ik maar eens iets moest doen met die schoonheden en de spiegeling ervan in het glas. Het mooiste leek het me als ik zou wachten tot het buiten donker was. Zo gezegd zo gedaan, maar na talloze experimenten met en zonder flash, met binnenverlichting aan of uit, met hele lange sluitertijd of zelfs een reeksje van drie verschillende belichtingen voor een HDR bewerking raakte ik er niet uit. Uiteindelijk koos ik voor één enkel klein spotje vlak naast de camera als lichtbron en na nog enig gestoei met Photoshop en Nik software kan ik leven met dit resultaat.    

  12-04-2013 om 23:51 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  11-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 april Splash...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik ben vandaag weer met water aan het smossen geweest. Het idee kreeg ik eigenlijk toen ik mezelf een wijntje in schonk en bedacht dat ik ook maar eens moest gaan experimenteren met de mogelijkheden die het kolken van uitgegoten vloeistof in een glas kan opleveren.  Het is niet origineel, ik weet het wel, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik het niet mag proberen he. Het plan was om de beweging met een erg korte sluitertijd te bevriezen en zo veel mogelijk fotos te schieten in burst mode. Om dat in de praktijk te brengen ben ik uiteraard niet met wijn gaan werken, die vind ik veel te lekker om te verkwisten. Josee wist dat we uit de schooltijd van de kinderen ergens nog diverse kleurtjes ecoline hadden weggeborgen en enkele druppeltjes van de diverse tinten in steeds weer nieuwe flessen water leverden voldoende spul om leuke plaatjes te schieten. Dit is de keuze die ik maakte uit de blauwe reeks, andere kleurtjes zal ik op mijn facebookpagina zetten. Voor de liefhebbers van cijfertjes: sluitertijd 1/1000, Iso 200 en f 3,2 .     

  11-04-2013 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  10-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 april Katjes.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Driewerf hoera… Fietsend onderweg van de Zegge richting Cafe Den Thys aan het Kempens Kanaal zag ik ter hoogte van de Molen in het Veld de gele pracht aan de overkant van de weg. Nu geloof ik het echt. Het wordt lente. Ik heb katjes gefotografeerd!!!  
  Voor de aardigheid ben ik meteen gaan kijken in mijn blog van vorig jaar – wilgenkatjes fotograferen is iets wat de rechtgeaarde natuurfotograaf ieder jaar hoort te doen vind ik – en toen was het op 19 maart al raak. We lopen dit jaar dus zo’n drie weken achter. Maar als ik de vergelijking met vorig jaar even mag aanhouden dan herinner ik me maar al te goed dat we toen na een schitterende erg vroege  lente een minder fraai vervolg kregen. Mag het dit jaar dan omgekeerd zijn? Het slechte weer hebben we wel voldoende gehad dacht ik, mogen we dan nu voortaan op enige kompensatie vanwege de natuur rekenen en hopen dat de weergoden, tot allerheiligen of zo, zich alleen maar langs hun goede kant laten zien?
      

  10-04-2013 om 23:51 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 april Konijntje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Toen ik bijna struikelde over dit konijntje ergens in Retie op een plek waar in geen kilometer in de verre omtrek een huis te bekennen was ging ik me vragen stellen omtrent de mogelijkheid dat ik hier te maken had met een tot nu toe onbekende soort wild konijn ofwel met een van huis weg gelopen tam exemplaar dat in de vrije natuur voorlopig overleeft. Als het beestje zo stil blijft zitten telkens er gevaar opdaagt, vrees ik dat de escapade niet zo lang meer zal duren, er komen vroeg of laat wel eens lieden voorbij die met andere dingen schieten dan deze hobbyfotograaf en als die alsnog er niet in zouden slagen hem/haar af te knallen dan zijn er nog de vossen, roofvogels en andere valstrikken van het leven in het wild. Ren konijntje, ren…   

  09-04-2013 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 april Waterdruppels
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Facebook-vriend Frans Petrij maakte ons enkele dagen geleden attent op een YouTube-tutorial waarin haarfijn werd uitgelegd hoe je met weinig middelen vrij eenvoudig waterdruppels kunt fotograferen. Voor de geïnteresseerden: hier is het adres http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fwExpFDUC9Y . Uiteraard wilde ik dat graag even uittesten en nadat ik deze morgen mijn krantje had gelezen, mijn bezoekjes had afgelegd, mijn dagelijkse cache gevangen en al enige inkopen had gedaan voor het feestje dat we aanstaande zaterdag gaan organiseren, ben ik met de druppeltjes aan de slag gegaan. En warempel, als je eenmaal de goede timing te pakken hebt is het niet eens zo moeilijk. Ik heb wel vijftig mooie druppels, dubbele druppels of zoals hier, driedubbele druppels kunnen vangen.

  08-04-2013 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 april Jong leven.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  In het hobby-boerenbedrijf van schoonzoon Koen is er dezer dagen een explosie van jong leven. Het aandeel van kleinzoon Nicolas daarin is niet gering, want die doet ijverig mee in de beleving van de gang van zaken in de thuis-boerderij. De geiten en de schapen vallen onder zijn verantwoordelijkheid bij wijze van spreken. In de schapenpopulatie hebben de ooien allemaal al gelammerd, ik meen dat er ondertussen elf lammetjes rondhuppelen in de wei en nu was de eerste van de twee geiten aan de beurt om voor nakomelingschap te zorgen. Het werd een drieling en als pake Pol op bezoek komt dan wil die daar meer dan graag een foto van maken. Het was nog niet zo gemakkelijk om mama geit even uit haar beschermende positie weg te halen voor de foto, maar boer Nicolas wist precies hoe hij het moest aanpakken om de kleintjes in optima forma voor de camera te brengen. Pake Pol houdt ook van jong leven en hij laat zich op deze manier er heel graag van overtuigen dat het misschien nu toch echt wel lente wordt.

  07-04-2013 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 april Boomklimmen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Josee verklaarde mij stapelgek, maar dat is niks nieuws, dat doet ze wel vaker, zeer onterecht trouwens. De kleinkinderen die ook mee op uitstap waren stonden doodsangsten uit, bang als ze waren hun opa voor altijd te verliezen. Maar ik voelde me weer 14 toen ik achter deze geocache aanging en merkte dat ze hem hoog in een boom hadden verstopt. Hoogtevrees heb ik nooit gekend en de GC3DB59 moest en zou ik uit zijn schuilplaats halen. Uit een fijne onbezorgde jeugd in Peer, waar we een grote tuin hadden herinner ik mij nog zeer goed hoe ik tot in de top van elke fruitboom klom om de laatste appel, peer, pruim of kers er af te halen. In die tijd was laagstamteelt nog niet zo algemeen en de klimtechniek die ik toen ontwikkeld heb zou me vandaag ook wel tot de gewenste hoogte brengen…. dacht ik… De kombinatie van een oplopend aantal levensjaren met een uit de hand lopend overgewicht bleek voor meer problemen te zorgen dan ik verwacht had.
  Uiteindelijk heb ik ‘m toch te pakken gekregen terwijl Josee veilig op de grond bleef om fotos te maken. ( Altijd handig als je recente opnames bij de hand hebt in een overlijdensbericht
  J ) Ik ben zelfs een tweede maal naar boven gemoeten omdat ik de eerste keer vergeten had een pen mee te nemen om mijn naam op het logrolletje te schrijven, en toen dat dan, op de onderste tak, gebeurd was, moest ik het doosje ook nog op dezelfde plaats gaan terugsteken, zoals het een plichtsbewuste geocacher betaamt.

  06-04-2013 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  05-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 april Spannend.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hebben in de woonkamer een soort zitkuil en als de kids komen logeren is dat vaak het centrum van activiteit. Ze kunnen er TV kijken, ravotten en de grootst mogelijke wanorde creëren zonder de gang van zaken voor de overige bewoners al te ingrijpend te bemoeilijken. De twee jongsten zijn naar een spannende film aan het kijken terwijl een halve verdieping hoger de twee oudste meiden naar muziek aan het luisteren en het dansen zijn. Daar beneden hebben ze slechts één hoofdtelefoonaansluiting… Pieter wil wel meeluisteren met zijn kleine zus die eerst was om dat ding op haar hoofd te zetten, maar hij wil tezelfdertijd toch ook niks missen van wat er op het scherm gebeurt. Zij heeft inmiddels wel in de gaten dat ik de camera weer eens op hen richt.

  05-04-2013 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 april Twee meisjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De verzameling fotos die geschikt zijn om in het jaarlijkse kleinkinderen-album te komen groeit snel aan tijdens elke vakantieperiode. We proberen zo veel mogelijk dingen samen te doen met de kids telkens ze enkele dagen komen logeren en natuurlijk is de camera nooit ver weg dan. Vandaag was het de beurt aan de twee oudste meiden om te poseren en dat doen ze ondertussen met de routine die je normaal gesproken alleen maar van volleerde fotomodellen verwacht. Bij elke fotogenieke plaats die we aandeden hadden ze zelf de meest onverwachte voorstellen omtrent hoe ze hier op de foto wilden… Thuisgekomen wilden ze ook graag het bewerken in Photoshop meemaken en bekommentariëren en uiteindelijk hebben ze uit de vele mogelijkheden ook zelf voor deze opname gekozen.    

  04-04-2013 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 april Vakantieplezier.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vakantietijd is synoniem van kindervreugdetijd in huize Pol en Josee. De kleinkids komen enkele dagen logeren. De vier uit Wuustwezel kwamen deze middag al en vanavond kwamen daar de twee uit Herentals ook nog eens bij… dolle pret !!! Het is weliswaar nog altijd geen lekker lenteweer maar dat verhinderde ons toch niet om naar het park van Turnhout te trekken om samen van de buitenlucht te genieten. De kids zijn al even verslingerd op GPS-gerelateerde zoektochten als pake Pol en ze hebben zich helemaal kunnen uitleven. Een mooie kind-vriendelijke multi-cache heeft ons toch wel anderhalf uur bezig gehouden en toen de twee jongens daarna een wedstrijdje verspringen begonnen en er, als spektakelverhogende locatie, een gracht voor uitkozen, kroop ik natuurlijk achter mijn camera. Ik geef het eerlijk toe, ik heb zelfs even stiekem gehoopt dat ze er eens in zouden vallen, maar dat pleziertje hebben ze me niet gegund…  

  03-04-2013 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 april Fietspad
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik heb heel bewust behoorlijk overdreven in het bewerken van deze foto van het fietspad langs het Prinsenpark. De naam Prinsenpark laat waarschijnlijk ergens wel een belletje rinkelen. De meesten zullen zich de bospoeper wel herinneren… J ( Voor mogelijke Nederlandse lezers: “poepen” betekent in Belgie niet hetzelfde als in Nederland. )
  Ik vind dit zonder meer een erg mooi, bochtig traject doorheen een prachtig stukje Kempen, en dit is dan ook een route die ik vaak rijd. Vandaag hadden we best wel voldoende zon, maar die koude gure oostenwind maakte het er toch geen pleziertochtje van. Normaal gezien verwacht je dat alles hier al in fris lentegroen getooid is begin april, maar dat was hier duidelijk nog niet zo. Precies dat gevoel heb ik met deze pittige bewerking proberen weer te geven: harde schaduwen door de zeer aanwezige lage zon, gekombineerd met een onverwacht nog redelijk kale begroeing en ik hoop dat het schrale, kouwelijke gevoel dat de fietser ervaart als de wind je pal in het gezicht blaast  er ook in herkend wordt.
    

  02-04-2013 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 april Broer en zus.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Op 9 mei doet Jefke zijn eerste communie. Dus werd het hoogtijd dat we eens aan fotos gingen denken. Vandaag kon hij zich eindelijk even vrijmaken uit zijn drukke bezigheden om bij pake Pol op fotoshoot te komen. Dat ik iets uit die sessie zou gebruiken voor de dagelijkse blog vond ik op voorhand al vanzelfsprekend, maar tezelfdertijd was ik wel vatbaar voor het argument dat je de communiefotos pas op de dag zelf mag tonen. Gelukkig was grote zus Julie ook bij het gebeuren aanwezig en toen ik er van overtuigd was dat we zeker wel voldoende goede takes hadden van de feesteling alleen, wilden broer en zus graag nog wel even samen op de foto, dus gingen we nog even verder met onze bezigheid. Liever dan hier een van de afgevallen, dus per definitie mindere opnames van de communicant te tonen, kies ik er eentje uit die laatste serie. Omdat het tenslotte over kinderen gaat vond ik dat het voor een keer ook paste er een kleurig kadertje omheen te plaatsen.

  01-04-2013 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  31-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31 maart Paasritje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Deze ochtend heb ik voor de eerste keer spijt gehad van het feit dat ik afgesproken had om een ritje te gaan doen met de motor. Temperaturen rond het vriespunt verwacht je nu eenmaal niet meer op de laatste dag van maart maar driewerf helaas… Om het in motorrijderstaal te zeggen: “ Het was kleinpietjesweer” J
  Een Paasrit om ergens paaseitjes te gaan rapen met de leden van de motorclub is evenwel een traditie geworden en alles was geregeld, dus tegen beter weten in vertrokken we toch maar voor een gure rit. Dat hebben we geweten! We hebben het weliswaar overleefd maar ik ben heel eerlijk als ik stel dat ik er deze keer echt geen lol aan beleefd heb! Ik vermoed dat mijn lotgenoten er ook zo over denken ( hoewel die dat misschien niet zullen toegeven ).
  Rond de middag hadden we een stop gepland in Begijnendijk in het eethuis uitgebaat door de zoon van een van onze ex-clubleden. Begijnendijk is in vogelvlucht nauwelijks 25 km, en langs de weg ongeveer 30 km van Lichtaart verwijderd, maar voor motorrijders is de kortste afstand tussen twee punten nu eenmaal geen rechte lijn, dus op dat ogenblik hadden wij er al 110 diepvrieskilometers opzitten. Onze dames waren daar ook naartoe gekomen – met de wagen, voor één keer was ik daar jaloers op – en toen we na een lekkere portie friet met bijlagen  aanstalten maakten om weer de kou in te duiken heeft Josee deze opname gemaakt.
  Toen alles volbracht was, na meer dan 200 km afzien was de “verkleuming” wat mij betreft zo erg dat we de al even traditionele zondagsavond-pint maar geschrapt hebben voor een keer.

  31-03-2013 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 maart De windmolen van Pulderbos.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Mijn zoektochten brachten me vandaag in Vorselaar en verder nog: Pulderbos. Aan de windmolen moest ik van de GPS even stoppen en in plaats van mij te beperken tot het zoeken van de te vinden cache aldaar neem ik dan uiteraard het fototoestel ook mee op mijn queeste. Ik vind dit trouwens een hele mooie… je gaat je dan beelden uit het verleden voor ogen halen, molenaars, bedrijvigheid, commercie… Ik ben het even gaan opzoeken op het net: deze reus is gebouwd in 1840… Belgie was toen nauwelijks 10 jaar onafhankelijk, 173 jaar oud is ie!!! Moderne gebouwen worden opgetrokken met een verwachte levensduur van hooguit 50 jaar… Tot 1953 is ie effectief in dienst geweest… respect!!!

  30-03-2013 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!