Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  16-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 februari Toverhazelaar
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Je zou het niet verwachten maar ook in dit seizoen vind je in de natuur reeds behoorlijk wat bloemenpracht. Vorige week fotografeerde ik al sneeuwklokjes en daar kon ik vandaag enkele soorten bij doen. Ieder jaar maken we er een gewoonte van eens af te zakken naar het arboretum in Kalmthout. Daar groeit de grootste verzameling toverhazelaars uit Europa. In de tuin is een 'hamamelisroute' uitgestippeld die de bezoeker langs alle winterbloeiende planten brengt. De hamamelis is een van de mooiste winterbloeiers. De plant heeft een overvloed van clusters gele, rode, roodbruine, oud-roze of okerkleurige bloemen, alle tinten die daar tussen in zitten komen ook voor trouwens. De bloei begint vaak al van in januari en de bloemen weerstaan de vrieskou. De bloemblaadjes krullen op bij mist, regen of kou om zich te beschermen. Wanneer de zon schijnt ontvouwen ze zich. Er zijn tientallen soorten en sommige daarvan geuren heerlijk. De macrolens die al een hele tijd niet meer op mijn toestel gezeten had kwam tijdens de wandeling goed van pas en al bij al ben ik weer zeer tevreden met de oogst. Nu is het wachten tot de eerste krokusjes zich laten zien. Dat zal ook wel niet zo lang meer duren…

  16-02-2013 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 februari Vier woefkes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik had de wagen tot een eind in het mooie bos- en natuurgebied van Gerhagen gereden. Terwijl ik nog wat aan het pielen was met de GPS en de kaart, klaar voor een grote wandeling, meende ik in de verte op een bospaadje beweging te zien. Eerst dacht ik nog dat het een herder was met geiten of schapen, maar toen ze dichterbij waren zag ik een vriendelijke jongeman met vier prachtige witte honden. Het fototoestel is nooit ver weg als ik op stap ga en als beleefde hobbyfotograaf vraag je eerst of je een foto mag maken - dat vond de man helemaal niet erg - en zo raak je aan de praat… hij vertelde dat het nog pups waren, jonkies, pas zes maand oud, een soort zwitserse herders. Na het uitwisselen van internet gegevens zetten we elk onze weg verder, ieder in zijn eigen richting op onze eigen manier genietend van de omgeving, de buitenlucht en de rust… hij ook van zijn honden natuurlijk en ik uiteraard ook van de verborgen geocachekes… J

  15-02-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 februari Kommentarierende fotografen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Elke donderdagavond vergaderen wij met de leden van onze fotoclub. Vandaag was dat dus ook zo en door het plotse overlijden van medeclublid Hugo eerder deze week werd het toch een beetje emotioneel voor de meesten. Maar na dat we hierbij een hele tijd stil hadden gestaan en van gedachten gewisseld over het verlies van onze vriend en collega gingen we toch ook weer over tot de geplande orde van de dag. Na de projecties van digitale beelden had Ward ook nog enkel prints om te tonen en dan wordt zoiets intensief bekeken en bekommentarieerd. Ik zag de kans schoon om, nadat ik zelf de werken gezien had, snel naar achter te verhuizen om de kommentarierende collegas te fotograferen met de 50mm 1,4… langs achter, want fotografen worden niet graag gefotografeerd. Ik vond een zwart-wit omzetting iets toevoegen aan het beeld in dit geval.  

  14-02-2013 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 februari Twee meisjes in het bos.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Twee meisjes in het bos, ze zoeken geocachekes… hoe komt het toch dat ik aan Raymond van het Groenewoud moet denken… J
  De twee oudste dametjes uit de verzameling kleinkinderen trekken graag en vaak met elkaar op, dat ze ook proberen zich hetzelfde te kleden is natuurlijk geen toeval. Door de cadeautjes die ze soms van ons krijgen en doordat de respectievelijke mamas ook wel eens een duit in het zakje doen slagen de nichtjes er vaak in als identieke tweelingen naar buiten te komen.
  De kids zijn al even enthousiast over pake Pols hobby als pake Pol zelf en laat het duidelijk wezen, er werd op geen enkele manier morele of andere dwang uitgeoefend. Vanmiddag zijn we met de bijna voltallige bende het bos in getrokken en om beurten kregen ze de GPS en prikstokken in de handen om voorop te lopen in de zoektocht. Voor deze foto heb ik ze wel gevraagd even rechtsomkeer te maken en recht op me af te lopen zodat ik enkele frontale fotos kon maken.

  13-02-2013 om 23:51 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 februari Deugniet
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Krokusvakantie. De kleinkinderen komen weer een tijdje logeren en pake Pol maakt driftig van de gelegenheid gebruik om de stand van zaken in het vroege voorjaar van 2013 vast te leggen, kwestie van later een zo volledig mogelijk overzicht te hebben bij het nagenieten. Groepsfotos, actiefotos, portretfotos, ja zelfs enkele zwart-wit omzettingen passeerden de revue. Dit brave jongetje met de engelachtige blik is de middenste van de drie jongens, zijn niet helemaal ongeschonden neus en het vuil op en om zijn snoet vertellen dat ie ook wel eens een klein deugnietje kan zijn. Een beetje pit mag er in zitten, toch?

  12-02-2013 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  11-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 februari E 313
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We zijn naar de sauna geweest deze namiddag. Toen we rond zeven uur naar huis reden kreeg ik plots de ingeving eens te proberen met een lange sluitertijd het verkeer op de snelweg te fotograferen. Ik kende nog wel een redelijk verlaten weggetje dat de E 313 kruist en waar ook nog eens voldoende gelegenheid is om de wagen vlakbij de brug aan de kant te zetten. Dus in de buurt van Stelen, enkele tientallen meters van de industrieweg plantte ik het statief precies midden tussen de verkeersstromen, gelukkig enkele meters er boven. Met een klein diafragma ( f20 ) en Iso 100 kon ik de sluitertijd tot 15 seconden brengen. Het resultaat is dat de lucht, ondanks het grijze weer de kleur van het bekende blauwe uurtje meekrijgt en dat de rode en de witte lichten van het verkeer veel fraaie strepen vormen. De kombinatie rood wit en blauw vond ik zelf best geslaagd. Misschien dat het niet toevallig is dat enkele van onze buurlanden voor die kleuren kozen in hun nationale vlag…      

  11-02-2013 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  10-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 februari Sneeuwklokjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik ben al lang vergeten hoe dat stukje kennis op mijn persoonlijke interne harde schijf terecht is gekomen, maar op een of andere manier wist ik dat er in het park bij kasteel Le Paige in Herentals ieder jaar massas sneeuwklokjes bloeien. Op zoek naar tekenen die er op zouden kunnen wijzen dat de lente alsnog ooit gaat beginnen was het dan ook logisch dat ik daar terecht kwam vandaag. De toverhazelaars die ik elk jaar als vroegste voorjaarsbodes ga begroeten en fotograferen in het arboretum in Kalmthout werden dus deze keer geklopt door die simpele bloempjes vlak bij huis. Ik was trouwens ook goed voorbereid. Ik had een groot stuk plastiek meegenomen om over de sneeuw uit te spreiden en daar kon ik dan op gaan liggen om vanuit een lage positie de bloempjes te fotograferen. Het plan werkte uitstekend, tot ik in mijn ijver om een nog beter standpunt te vinden begon rond te kruipen… Josee wist niet goed of ze zich nu moest ergeren dan wel vrolijk maken om mijn natte voorkant, maar zelf vond ik het niet eens zo erg. Ik had de plaatjes waar ik naar op zoek was, en daar doe ik het tenslotte voor.  

  10-02-2013 om 23:51 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  09-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 februari Carnaval
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We zijn nog maar zaterdag en de gekte heeft al toegeslagen in ons eigen Kasterlee nota bene. Het kindercarnaval vond gisteren plaats en daar zijn de nodige sporen al van achtergebleven in het straatbeeld. Ik leefde altijd in de rustgevende wetenschap dat carnaval iets was voor verafgelegen onderontwikkelde gebieden zoals daar zijn Nederland, Duitsland, Aalst, Herenthout en sommige delen van Limburg, maar recentelijk lijkt het idiote gedoe terrein te winnen ten nadele van de beschaving… Het einde is nabij !
  Een van de fijne nevenaspecten van het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd voor deze ex-muzikant was dat ik nu niet meer elk jaar geconfronteerd werd met die fijnbesnaarde Willempie die de worstjes op de borstjes zoekt van het paard dat in de gang staat, retteketet en dat Mien haar feestneus aan het zoeken is achter het subtiele bloemetjesgordijn tot morgenvroeg van ja hela hola. Hoempta, hoempta tadaraaa… de dreiging komt nu van uit een andere hoek vrees ik.
  Het mag wel duidelijk zijn dat ik in deze periode van het jaar liever ergens op een tropisch eiland of een skipiste zou vertoeven dacht ik, hoewel je op die laatste locatie dan weer gevaar loopt dat Anton aus Tirol je de hele dag achtervolgt. Waar ben je nog veilig op deze wereld?

  09-02-2013 om 23:43 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 februari De loft van Loft
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We zijn op bezoek geweest bij moeke Miet, schoonmoeder van onze dochter. Die heeft eindelijk haar knieprobleem laten verhelpen en die verblijft nog wel even in AZ Monica in Antwerpen. Uiteraard vertrekken we dan iets vroeger dan strikt noodzakelijk, er is nog zoveel te zien, te beleven en ook wel te vinden in Antwerpen. Laat er nu toch wel iemand een cache verstopt hebben precies op deze locatie. Dit is de loft van Loft.   
  Met meer dan 1,2 miljoen bioscoopbezoekers is de film “Loft” tot op vandaag de meest succesvolle Belgische film ooit. De film dateert uit 2008 en werd geregisseerd door Eric Van Looy  - sympatiek mediafiguur, want ook Antwerp-supporter
  J
  -  die ook delen van de Nederlandse remake draaide, en ondertussen ook al de Amerikaanse versie van de film inblikte. Voor de buitenopnames van de loft uit de Belgische film, opteerden de makers voor residentie Hoopnatie, terug te vinden op Cockerillkaai nr. 11 tot 15. De loft werd gesitueerd op de bovenste verdieping van nr. 15, het deel met de puntige hoek aan het kruispunt van de Cockerillkaai en de Leuvenstraat.
  Het feit dat onze wagen daar even voor de deur staat hoeft uiteraard niet te betekenen dat wij daar binnen nu soortgelijke avonturen aan het beleven waren he.

  08-02-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 februari Dubbelfoto
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Voor één keer wilde ik vandaag eens twee fotos plaatsen, ik heb ze wel verpakt in een dubbelfoto-formaat. De reden mag duidelijk zijn. Er zit meer dan 45 jaar verschil tussen boven- en onderkant en toch praten we over 80% dezelfde personen. Bovenaan is er een opname die ik vandaag gemaakt heb. We hadden een vergadering om te bespreken of en hoe we met het bandje waar we bijna een halve eeuw geleden Lommel en omstreken mee onveilig maakten nog één allerlaatste definitieve afscheidsoptreden zouden doen. Toetsenist Jean had een collage gemaakt van de bandleden tijdens een vorige reunie en hij had zijn werk in de cantine van de opnamestudio gehangen. Ik vond het een foto waard.
  Thuisgekomen bedacht ik dat het misschien wel plezant zou zijn daar een foto van hoe het vroeger was aan vast te plakken. Ik heb dus uit mijn oude verzameling een prachtexemplaar ingescand, van hetzelfde kadertje voorzien en er digitaal aan toegevoegd.
  De tweede van links, onderaan, is Pierre, de ondertussen overleden toenmalige drummer. Die werd toen hij zijn legerdienst moest vervullen indertijd ook al vervangen door Eddy, uiterst rechts op de bovenste foto, zodat we in die bovenste foto toch terecht kunnen spreken van de originele bezetting. Wie uit de onderste foto wie is in de bovenste is verder aan de kijker om te raden…
  … en we gaan op 8 juni nog één keer spelen! Never too old to rock & roll !!!
  Een van onze songs kun je beluisteren door op de link aan de linkerkant te klikken. “Onderweg no Polien” gaat over een legendarische cafébazin in Lommel. ( met dank aan AC/DC )

  07-02-2013 om 23:48 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 februari Stadion Roda JC
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik was vandaag in Nederlands Limburg, - mooie golvende streek voor de landschapsfotograaf trouwens - en puur toevallig kwam ik in Kerkrade voorbij het stadion van Roda JC gereden. Op zo’n moment kan ik het niet helpen dat ik mezelf gedwongen voel even de parking op te draaien en mijn fototoestel in stelling te brengen. En dan heb je weer hetzelfde probleem als eerder deze week met de Soeverein in Lommel: ik kreeg ‘m er niet in een keer op. Dan maar weer dezelfde oplossing: een serie staande fotos die ik thuis tot dit panoramabeeld heb samengevoegd. Laat het even duidelijk zijn, ik sta in het midden van de lange zijde pal voor de hoofdingang. Het feit dat het links en rechts een beetje lijkt weg te draaien heeft puur met de bewerking te maken, maar ik vond het wel leuk zo. Het toont een beetje de grootsheid van deze voetbaltempel.
  Of daar ook elke week oogstrelend voetbal gespeeld wordt weet ik hoegenaamd niet. Wij Belgen hebben tegenwoordig alle redenen om aan te nemen dat we van de Nederlanders op voetbalgebied nauwelijks iets te leren hebben, maar op het gebied van de infrastructuur is dat zeker wél het geval. Ik was in mijn beroepscarrière al in veel Nederlandse stadions: PSV, Den Bosch, Ajax, Sparta, Feyenoord, Vitesse, Nac en ik vergeet er nog wel een paar, en ik ken geen één, maar dan ook geen enkele Belgische eerste of tweede klasser die over accomodaties beschikt zoals je die bij onze noorderburen aantreft.
          

  06-02-2013 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 februari Spoor 11
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De trein rijdt binnen op spoor 11 in de middenstatie in Antwerpen.
  Zeg niet “Centraal Station” in Antwerpen maar zeg ”Middenstatie” anders verstaat geen mens waar je naartoe wilt. Als gepensioneerde rijd ik voordelig met bus en trein, waarom zou ik dan er ook geen gebruik van maken als ik mijn verzameling fotos van Antwerpse bezienswaardigheden weer eens wil uitbreiden. En onderwerp nummer één is dan het station zelf natuurlijk. Bij het wachten op het perron vóór het terug naar huis sporen, had ik sowieso al plannen om de toch wel bijzondere verlichting in een foto te vangen. Toen de trein naar Aarschot dan zo vriendelijk wilde zijn om precies door het plaatje wat ik voor ogen had het station binnen te rijden, heb ik niet geaarzeld om af te drukken. Bewegende trein met iets langere sluitertijd gefotografeerd in een verder scherp beeld terwijl het geheel in enigszins surrealistische kleuren baadt. Ik ben er best tevreden mee.
        

  05-02-2013 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  04-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 februari De Soeverein
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ondertussen staat ze er al meer dan 10 jaar, de giga-evenementenhal “De Soeverein” in Lommel. Nationaal gezien kwam het gebouw waarschijnlijk het meest in de aandacht door dat de dienst voor de in Zwitserland verongelukte Lommelse kinderen daar gehouden werd.
  Indrukwekkende cijfers komen voorbij als we enkele gegevens spuien: De centrale arena is 5000 vierkante meter groot, er is plaats voor 8000 toeschouwers bij concerten, banketmogelijkheden zijn er tot 2750 personen. Impressionant, en toch vragen wij ons af of een stad(je) als Lommel aan zo’n kolos behoefte had, of de capaciteit ooit helemaal gebruikt zal worden en of het niet eerder een prestige object dan een functioneel iets is. Dat de akoestiek niet meteen de gemakkelijkste is om mee te leven zullen we maar even over het hoofd zien, is trouwens ook niet zo belangrijk voor een faciliteit die het voor een groot deel van massa-spektakels moet hebben …
  J
  Architecturaal is het zeker een interessante realisatie, en voor fotografen een lekkere hap. Je moet al over een extreme groothoek lens beschikken om een liggend totaalbeeld te schieten in één opname. Ik koos vandaag voor een samengestelde panoramabewerking uit vijf elkaar gedeeltelijk overlappende staande shots.      

  04-02-2013 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  03-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 februari Spin
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Mijn eerste spin en mijn eerste macro-opname überhaupt dit jaar. Ik heb het beestje thuis binnen gevangen en omdat ik graag een wat meer natuurlijke opname had heb ik de bodem van een glazen bakje gevuld met grind, ik heb hem er in gezet en met de macrolens op de 50D heb ik enkele keren geschoten op het weerloze ding. Merk de erg kleine scherptediepte, zelfs met f 16 is niet de ganse spin scherp. Dat ik daarom de sluitertijd naar 1/13de moest brengen was geen bezwaar want hij zat roerloos stil. Na gedane arbeid heb ik ‘m ook weer losgelaten, in de garage, want in tegenstelling met velen vind ik spinnen nuttige schepsels en hoef je ze helemaal niet dood te trappen, integendeel.    

  03-02-2013 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 februari De Kasseman
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dit is de Kasseman, ook bekend als de Dekshoevevijver of de Gemeentelijke Visvijvers van Geel. Ik kom er vaak en graag en omdat het vandaag best een aangename namiddag leek te worden had ik me voorgenomen daar op fotojacht te gaan. “Een beetje fris” hadden ze voorspeld, maar daar kan je je tegen kleden… belangrijker vond ik dat er zulke mooie luchten waren en de kombinatie wolken, bomen, water en lage lichtinval leek mij veelbelovend. Toen ik eenmaal ter plekke was liep het toch enigszins anders dan ik had gedacht, de mooie luchten werden al snel zo dreigend dat er uiteindelijk geselende korrelsneeuw-buien uit vielen. Dat is niet goed voor man en apparatuur natuurlijk en dus ben ik maar weer terug naar huis gereden, niet zonder dat ik eerst toch de snelle verandering van de weersomstandigheden had vastgelegd. Dit was ergens midden in de evolutie: het laatste mooie lage late winterlicht in een stuk van de kompositie, terwijl, erg duidelijk, de lucht al vertelt wat er zo meteen gaat gebeuren.   

  02-02-2013 om 23:50 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 februari Pimpelmees
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Om interessante fotos te maken hoef je niet altijd de deur uit gelukkig. Door de laatste stuiptrekkingen van de griep toch min of meer aan huis gekluisterd, had ik de camera op statief gezet in een van de kinderkamers aan de achterkant van het huis, de 300 met de 1,4 converter er op, en door het raam - gelukkig is Josee een kei in het ramenlappen -  heb ik deze namiddag de vogeltjes in de gaten gehouden. Dat het zowat de hele dag regende kon die fladderaars niet deren in hun zoektocht naar eten. Vroeger hadden we de mezenbollen en allerhande andere winter goodies in de bomen achter het grasveld hangen, maar dan maakten we het te vaak mee dat kraaien en eksters, eventueel na duikaanvallen en het verjagen van de eigenlijke doelgroep, met de buit aan de haal gingen. Dit jaar hebben we een dik touw gespannen tussen veranda en garage, een beetje dichter bij het huis en daar hebben die rovers niet van terug. Het wemelt dan ook van de koolmezen en, in mindere mate, pimpelmezen. Occasioneel zie ik ook wel eens een roodborstje op de grond zich aan de verspilde versnaperingen van de andere gulzigaards te goed doen, maar denkend aan de vele zwerfkatten hier vind ik dat dan weer minder geruststellend. Omdat de pimpelmezen veruit in de minderheid zijn en zich ook vaak laten overbluffen door de koolmezen heb ik vandaag voor deze opname gekozen. Partij kiezen voor de underdog noemen ze dat.

  01-02-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  31-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31 januari Kapel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  In mijn overmoed meende ik deze middag even dat ik de griep nu wel overwonnen had en ik ben naar Turnhout getogen om er enkele coördinaten te gaan controleren op eventueel aanwezige cachen. Na het eerste succesje had ik al begrepen dat ik me maar beter terug thuis aan de bemoedering van mijn schatje zou onderwerpen. Een opname voor de dagelijkse blog had ik ook nog niet gemaakt en dan zoek je eerst snel nog een fotogeniek onderwerp in de buurt. Deze kapel leek me wel wat. Het valt me nu trouwens op hoe vaak ik getroffen word door deze uiting van devotie in het vlaamse landschap. Dit is al de derde kapel dit jaar, da’s één op tien, vorig jaar waren het er in totaal acht heb ik snel geteld… ik ben dus ondertussen nóg godsvruchtiger geworden (?)…
  Op het net vond ik dat dit de kapel is van OLV van altijd durende bijstand, uit de eerste helft van de twintigste eeuw en toen ik door het deurraampje naar binnen piepte en het aantal dankbriefjes gericht aan Maria zag, kon ik niet anders dan concluderen dat hier nog al wat mirakels en bovennatuurlijke genezingen moeten hebben plaatsgevonden…
  Bij mij heeft het alvast niet geholpen want ik ben thuis maar weer op de canapé gaan liggen.

  31-01-2013 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  30-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 januari Cafépoes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ook vandaag kan ik niet anders dan een foto van enkele dagen oud te plaatsen. Voelde ik me gisteren nog gewoon een beetje slappekes, dan heeft de griep nu in alle hevigheid toegeslagen, zodat mijn tijdsgebruik zich de voorbije uren hoofdzakelijk beperkt heeft tot platliggen en wc-pot zitten. Gelukkig had ik tijdens mijn tocht van eergisteren naast de zwanen en de artefacten van het klankenbos nog een heleboel andere onderwerpen vastgelegd.
  Dat we hier in een café zijn zie je meteen aan de foto. Dat het een oergezellig bruin café is blijkt al even duidelijk uit allerhande details. Je ziet een bruine stoel, het niet bijhorende krukje er achter en het al even zonevreemde tafeltje, de totaal voorbijgestreefde wet ter beteugeling van de dronkenschap uit 1939, die nog steeds in elk café aanwezig hoort te zijn en die ze hier ergens onderin tegen de wand hebben weggemoffeld, en de poes natuurlijk! Waar maak je het anders mee dat de huispoes - of noemen we ze cafépoes - zo onbezorgd op een stoel tussen de klanten haar middagdutje doet. Dit is een biotoop waarin ik graag vertoef!
  Poes mag wel van geluk spreken dat ik mijn omvangrijke derrière op de stoel naast haar liet neerploffen, want ik kreeg ze pas in de gaten toen ik al zat. Stel je voor… mijn achterwerk zou misschien ook niet helemaal onbeschadigd uit de confrontatie gekomen zijn!
    

  30-01-2013 om 23:26 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 januari De zwanenplaneet
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De foto die ik gebruikt heb om deze bewerking te maken is niet van vandaag, sta me toe het maar meteen te zeggen. Met dit rotweer ben ik de hele dag binnen gebleven, op een kort bezoek aan een plots in het ziekenhuis opgenomen goede vriendin na. Ik heb dus veel achter de PC gezeten en heb me o.a. geamuseerd met het ophalen van enkele photoshop-bewerkingen. Soms moest ik toch weer even in de handleidingen duiken, maar bij deze werkwijze bvb. kende ik het nog helemaal zonder hulp. Dit geintje heet “Little Planet”, het moge duidelijk zijn waarom. De uitleg er omtrent vind je door op YouTube als zoektermen “ Little planet” en “tutorial” in te geven. Ik vond dat de zwanen die zo gracieus over de plassen van de Lommelse Sahara bewegen best een eigen planeetje verdienen. De flares links boven en rechts onder heb ik er achteraf nog bij gevoegd om toch een beetje warmte in deze dag te brengen…    

  29-01-2013 om 23:49 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  28-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 januari Het Klankenbos
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik heb vandaag met verwondering rondgelopen in het klankenbos in Neerpelt. Mijn geocache verslaving heeft me al op veel mij tot dan toe onbekende plekjes gebracht maar dit was toch wel een uitzonderlijke belevenis. Nadat ik mijn ding gedaan had en de GPS opgeborgen, ben ik uitgebreid van het opzet van het project gaan genieten. Ik heb een grote, rustige wandeling gemaakt door het bos en tussendoor allerlei klanksensaties en experimenten mogen ervaren.
  Het is niet de bedoeling in deze blog alle wetenswaardigheden van het klankenbos van naaldje tot draadje te gaan uiteenzetten, daar zou ik Google weer voor willen adviseren, of beter nog, ga er zelf eens kijken en luisteren. Wel wil ik even toch nog een keer de kruisbestuiving tussen mijn verschillende hobbies vermelden. Het fototoestel maakt mijn ontdekkings- en zoektochten ook altijd mee en de foto die ik vandaag wilde tonen is gemaakt van uit een enorme pijp. Als je er door de ronde deur in stapt en de wind blaast door het gat bovenin, zoals op een gigantische fluit,  dan is het net of er een trein op drie millimeter van je oren voorbij dendert.
  Dit is een plek om deze zomer terug te bezoeken samen met de kleinkinderen.
   

  28-01-2013 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!