.
.
.
ELKE WOENSDAGMIDDAG VANAF 14H00 GROEPSTRAINING TE BEVEREN MET VERTREKPUNT RONDPUNT KASTEELDREEF !!!!
Aangepast zoeken
WEBSITES
 • DR. FRANK DE WINTER SPORTDOKTER
 • SHIMANO
 • HET WEER ONLINE
 • W.B.V.
 • WIELRENNEN
 • DE WIELERSITE
 • CYCLING NEWS
 • PAGINA WIELRENNEN
 • JENS TUMMELEER - SPORTUMONIA
 • CHW BEVEREN
 • MG SPORTS & BIKEFITTING
 • MOTION FIETSANALYSE
 • NOENS ERIC
 • CYCLING.TV
 • .
  .
  .

   

  zelf banners maken
  TopSiteGuide banner banner maken gratis
  DE POLDERRENNERS

  POLDERRENNERS
  23-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EERSTE RIT MTB - RONDE VAN HET WAASLAND

  EERSTE RIT RONDE VAN HET WAASLAND SUCCES MET 1100 FIETSERS.


  SINAAI_kom_opbew23_9 


  In het kader van de Ronde van het Waasland MTB werd in Sinaai de 5de editie van "Fietstochten ten voordele van Kom op Tegen Kanker" gereden.

  Organisator Mike Nachtegael:

  -“ Het weer was bijzonder goed, de sfeer onder de fietsers en de helpende handen zo mogelijk nog beter. Er kwamen iets meer dan 1100 fietsers opdagen, wat we als een groot succes beschouwen. Eén en ander wordt later deze week nog exact nageteld, maar de opbrengst zal ongeveer 5.500 euro bedragen. 90% daarvan, dus zo'n 5.000 euro is voor Kom op Tegen Kanker. De overige 10% is zoals vooraf aangekondigd voor het gezin De Leus, als financieel steuntje voor de heropbouw van hun in februari afgebrande woning. De straat verdubbelt met eigen middelen dat bedrag, zodat er ongeveer 1.000 euro overhandigd kan worden aan onze buren.”

   

   

   

  Tekst : fvdv

   

  Foto : Mezenstraat 2006

  23-09-2007 om 21:58 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS-WIELERNIEUWS-WIELERNIEUWS-WIELERNIEUWS-WIELERNIEUWS-WIELERNIEUWS

  VDNOORGATE_trofeebew22_9
  Kevin Van den Noortgate met de trofee van de 2de plaats te Herne.
   


  Junior Kevin Van Den Noortgate (Geraardsbergen –Keukens Redant) heeft woord gehouden. Hij ging zich inzetten in het regelmatigheidscriterium in Vlaams Brabant en wat deed hij zaterdag in Herne? Hij eindigde er 2de en dat op 96 deelnemers.  Bericht :
  fvdv


  Foto :
  Mario Van Den Noortgate 
  JORI VAN STEENBERGEN WERD ONSPORTIEF OPZIJ GEZET BIJ INZET SPURT

   

  Jori Van Steenberghen(De Klinge- Hoop op Zegen) koerste zaterdag in Meigem –Deinze en kwam terug naar het Waasland met een vierde plaats plus een slechte ervaring. Slechte ervaring omdat hij door Francesco Van Compernolle, de latere winnaar, werd weggeduwd.

  In Meigem-Deinze stonden 84 Nieuwelingen aan de start voor 67km.

  Al van in de 1ste ronde werd er stevig doorgereden en ontsnappen werd daardoor vrij moeilijk gemaakt voor het peloton.

  -“En het hoge tempo bleef zowat heel de wedstrijd duren zodat er hier een gemiddelde van 42km op de teller stond. Ik was zeer attent aan het koersen en kwam bijna nooit uit de top 15 van  het peleton. Ik had dus ‘goei benen’”, aldus Jori.

  Tot er in de laatste kilometer wat gebeurde tussen de Waaslander en Van Compernolle.

  -“ Francesco Vancoppernolle trok aan mijn trui en duwde mij weg. Ik bleef echter na dit incident overeind en deed toch nog goed mee in de massaspurt. Zo werd ik toch 4de.”

  Maar het incident raakte Jori diep:

  -“ Na de wedstrijd stond ik nog te trillen op mijn benen. ‘wa voor ne maf was da? Enkele nieuwelingen vertelden mij dat ik klacht moest neerleggen bij de afgevaardigde van de wielerbond en dat deed ik ook. Tot ik daar te horen  kreeg dat je daar eerst maar liefst 62 euro voor moest betalen en dat je  op zijn minst 2 getuigen moest hebben. En dan was het nog afwachten wat de uitspraak was. Dus,daar kwam niets van...” zo besloot de ontgoochelde Jori Van Steenbergen


  Tekst : fvdv


  ANDRES PIETERS VERLAAT BODYSOL CT MENEN

   

  Andres Pieters (Grembergen) gaat voor volgend seizoen Bodysol Lotto CT Menen verlaten. Hij tekende een nieuwe verbintenis bij een nieuwe ploeg waar hij weer gaat fietsen onder leiding van twee ploegleiders die hij al eerder had: Hans De Meester en Jurgen Desmet. Zij zullen in 2008 de leiding hebben van een vernieuwde KSC Denderstreek Labiekes.

  Het is ook al twee jaar geleden dat Hans De Meester en Jurgen Desmet Andres Pieters bij Bodysol een onderkomen gaven. Hij was toen eerste jaars nieuweling.

  Dat Andres Pieters bij Bodysol er een streep ondertrekt is misschien wel begrijpelijk want veel selecties in de nieuwelingenploeg kreeg hij niet naast o.a. zijn streekgenoten Gijs Van Hoecke, Moreno De Pauw, Jeffrey Herrebaut of Glenn De Ridder.

  Nu weet Andres zeker dat hij als junior een mooi programma zal mogen rijden, zowel nationaal als internationaal. Dat hij Hans en Jurgen kende, gaf de doorslag om de verbintenis bij KSC Denderstreek aan te gaan.

     Bericht :
  fvdv

     Volgend seizoen bij Rock Werchter:

  PIETER CORDEEL MET GOEDE VORM IN LAATSTE KOERSWEKEN


  CORDEEL_P_bew22_9 

  Pieter Cordeel kreeg vorige week in Stekene een 10 op 10 van al wie hem daar aan het werk zag.  

  "Ja in Stekene ging het redelijk goed en voor eigen volk is het altijd een extra motivatie", zei Pieter over die gewonnen wedstrijd. "Ik heb dit seizoen al veel pech gehad maar de laatste maand ging alles vlot en voel dat ik nu in vorm ben".

  E zo trok hij zaterdag naar het juniorescriterium in Berlare. Weer zorgde hij voor een knappe ereplaats:

  -"Het werd een sprint met ongeveer  zes man uit de kopgroep maar ik werd gehinderd in de sprint en kon niet voluit gaan. Ik werd nog 2de"

   Maar een criterium rijden is anders koersen.

   -“Criteriums liggen me wel denk ik. Vorig jaar werd ik in Berlare ook al 2de. Voor de rest heb ik er nog niet veel gereden."

  Het seizoen gaat naar het einde toe en op het programma van de meeste renners staan niet zoveel ‘grote proeven’ meer op. Dat is ook zo voor Pieter Cordeel die nu gewoon tot het einde van het seizoen de kermiskoersen zoals ze dat noemen, zal rijden.

  Voor volgend seizoen zal hij niet meer in de trui van de Kon. Balen BC rijden. Omdat broer Sander naar Rock Werchter overstapt, gaat ook Pieter die kant uit.

  -“Het is makkelijk dat we in dezelfde ploeg rijden", aldus de jongste Cordeel.

   


  Tekst en foto : fvdv

   

   


  23-09-2007 om 21:51 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN ASPIRANTEN UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZONDAG 23/09/2007

  UITSLAGEN ASPIRANTEN WAASLAND

   

  KASTERLEE

  12-jarigen – 26 dln

  26ste: Pieter Persoon (Stekene – WAC)


  14-jarigen – 29 dln

  26ste: Matthias Van Walle (Sint-Niklaas – WAC)

   

  MEIGEM

  12-jarigen – 19 dln

  5de: Stef Bryssinck (Rupelmonde – Hudiko)

  13de Dominique Wittouck (Zele – Hudiko)

  15de Thomas Bonnaerens (Lokeren – Hudiko)


  14-jarigen – 44 dln

  9de Aaron De Wael (Zele – Hudiko)

  27ste Servaas Petrov (Lokeren – Hudiko)

  33ste Stijn De Bock (Zele – Hudiko)

  34ste Yourick Van Wijnsberghe (Nieuwkerken – WAC)

  36ste Stef de Bock (Zele – Hudiko)

   

   

  Verzameld door fvdv

  23-09-2007 om 21:44 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD DAMES JEUGD TE MUIZEN VAN ZATERDAG 22/09/2007

  ZATERDAG 22/09/2007 – MUIZEN - Dames Jeugd

   

  BENELUX TEAM JUICHT: 17de ZEGE VOOR KAAT HANNES


  MUIZEN_aankomstbew22_9                       MUIZEN_2de_en_1stebew22_9

  Evelyne Arys wint vlot de massaspurt.                                      Kelly Druyts en Evelyne Arys
                                                                                                    bij de hulde in Muizen.


  Te Muizen (Mechelen) stond er een wedstrijd voor Dames Jeugd op het programma. 57 rensters (30 dames nieuwelingen en 27 dames juniores) namen de start voor 20 ronden van 3,1 km. of 62 km.

  Kaat Hannes (Wechelderzande), Amy De Ridder (Grembergen), Liesl Van Daele (Sint-Niklaas), Kelly Druyts (Wilrijk) en Hanneke Van Gucht (Puurs) waren voor Polderrenners zowat de streekrensters.

  Het was eindelijk nog eens echt zomerweer. Verschillende meisjes waren wel al verkouden maar met zo'n raar weer van de afgelopen week is dat niet te verwonderen. Aanvallen kwamen er wel maar ze droegen nooit ver ook niet deze van Kaat Hannes in de 2de ronde.

   In de 4de ronde probeerde de Nederlandse Lucinda Brand het eens. Niets van. In de 8ste ronde deed de Nederlandse het nogmaals en haar landgenote Jorinde De Heer ging in de achtervolging maar slaagde er niet in om aan te pikken. Lucinda hield het 2 ronden vol en werd dan terug ingelopen.

  In de 12de ronde ging het trio Sanne Van Reusel, Dunja Ceulemans en Annelies Van Doorslaer in de aanval. Het peloton reageerde gevat en 2 ronden verder was weer alles te herdoen.

  Nadat de Britse Sarah Reynolds (GBR) een kans waagde op 6 ronden van het einde en twee ronden voorop mocht rijden ging men toch met een gesloten peloton de finale in.

  Niemand slaagde er nog in om weg te geraken en de wedstrijd eindigde dan ook in een massaspurt. Daarin toonde Evelyn Arys haar goeie conditie en won zo haar 8ste zege van het seizoen. Kelly Druyts werd 2de juniore, Aurore Verhoeven 3de, Jolien D'Hoore 4de, Katia Verstraete 5de, Jorinde De Heer 6de, Lucinda Brand 7de, Dunja Ceulemans 8ste, Kim Vermeiren 9de en Lien Lanssens 10de. Amy De Ridder werd 14de, Hanneke Van Gucht 17de en Liesl Van Daele 18de.

  Bij de dames nieuwelingen behaalde Kaat Hannes van het Benenlux Team Temse haar 17de zege van het seizoen. Eleonore Maeck werd 2de nieuwelinge, Eline De Roover 3de, Karen Verhestraeten 4de, Evi Verstraete 5de, Tessa Beullens 6de, Marie-Pierre Thonon 7de, Marion Rousse (Frankrijk) 8ste, Sarah Reynolds 9de en Anne-Laure Gheerardyn 10de.

   

  MUIZEN_amyderidderbew22_9 

  Amy De Ridder die 14de werd.


  MUIZEN_hannesbew22_9

  Kaat Hannes die voor het Wase Beneluxteam reeds de 17de zege boekte.


  MUIZEN_lieslvdaelebew22_9 

  Liesl Van Daele in actie in Muizen. Ze werd 18de.

     Tekst :
  fvdv

   

  Foto’s : Alain.

   

   

   

   

   

  23-09-2007 om 21:26 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN ASPIRANTEN UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZATERDAG 22/09/2007

  ASPIRANTEN IN BAVEGEM

   

  12-jarigen – 25 dln

  8ste: Stef Vecauteren (Sinaai –WAC)

  22ste Django Waterschoot (Temse –WAC)

   

  13-jarigen – 22 dln

  14de Tom Van Dam (Melsele –WAC)

  15de Glenn Rotty (St-Pauwels – WAC)

   

  14-jarigen – 30 dln

  3de Stephen Cuyken (Nieuwkerken – WAC)

  20ste Sander Michils (Moerbeke –Hudiko)

  Stephen Cuyken kon zich dus op het podium plaatsen maar dat was na een zware massaspurt.Stephen probeerde de koers open te trekken zonder resultaat. En zo werd het een spurt om “hallo” tegen te zeggen. Zijn podiumplaats kreeg als leuk toetje nog het feit dat Serge Baguet de prijzen overhandigde.

  CUYKEN_STEPH_bavegbew22_9
   

   Meisjes 14 jaar:

  1ste Julia Verwulgen (Wachtebeke – WAC)

   

   

   

  Verzameld door fvdv

  Foto : Guy Verbraeken

  23-09-2007 om 20:10 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZATERDAG 22/09/2007
  wbvlogo

  Proficiat aan MORENO DE PAUW uit St.Pauwels met zijn 5°Seizoenszege bij de Nieuwelingen van 2007 !!!
  Proficiat aan KRISTOF GODDAERT uit St.Gillis-Waas met zijn 9°Seizoenszege te Berlare van 2007 !!!

  ZATERAG 22/09/2007 – BERLARE (O) – Elite z/c & Beloften – Km - hmin

  Achter Derny’s

  Aantal deelnemers :

  1. KRISTOF GODDAERT uit St.Gillis-Waas (Davitamon-Jong Vlaanderen)
   

  22/09/2007 – VARSENARE (W) – Elite z/c & Beloften – 113,4 Km – 02h49min

  Aantal deelnemers : 166

  1. David Geldhof
  2. Dmytro Krivtsov op 7"
  3. Stijn Minne
  6. Lars Croket uit Bornem (Davitamon-Jong Vlaanderen) op 17"
  23. Luc Rooms uit Puurs (Rudyco CT) op 1'30"

  22/09/2007 – KIELDRECHT (O) – Dames  Elite - 95 Km - 02h17min

  Aantal deelnemers : 59

  1. Emma Karolina Johansson
  2. Latoya Brulee
  3. Cindy Pieters uit St.Niklaas (Vlaanderen Capri Sonne)
  9. Anja Nobus uit Waardamme (Oostende Noordzee) op 17"
  17. Karen Steurs uit Schoten (AA Drinks)
  23. Carine Potums uit Londerzeel (Benelux Team)
  25. Sofie Verdonck uit De Klinge (KSV Deerlijk)
  30. Nana Steenssens uit Zwijndrecht (VZW Lotto Ladiescycling)
  33. Charlotte Van Damme uit Eksaarde (Keukens Redant)
  35. Annick Van Leuven uit Schoten (Oostende Noordzee)
  41. Ines Claes uit Beveren (Benelux Team)
  49. Patricia Thijs uit Hoboken (Benelux Team)
  50. Ilse Van De Pontseele uit Deftinge (Benelux Team)
  51. Sofie De Nys uit Gentbrugge (Benelux Team)
   

  22/09/2007 – MUIZEN (A) – Dames  Jeugd – 62 Km – 01h40min

  Aantal deelnemers : 30 Nieuwelingen

  1. Kaat Hannes uit Wechelderzande (Benelux Team)

  Aantal deelnemers : 27 Juniors
  1. Evelyn Arys
  2. Kelly Druyts uit Wilrijk (VZW Lotto Ladiescycling)
  14. Amy De Ridder uit Grembergen (Benelux Team)
  17. Hanneke Van Gucht uit Bornem (Bianchi-Duvel-Cata Bikes)
  18. Liesl Van Daele uit St.Niklaas (S.C.F.Bianchi)
   

  22/09/2007 – KNOKKE-HEIST (O) – VELDRIJDEN - 01h01min

  Form.A

  Aantal deelnemers : 32

  1. Klaas Vantornout
  2. Sven Nys
  3. Bart Wellens op 1'10"
  19. Steven De Caluwé uit Eksaarde (CT Eksaarde) op 5'04"
   

  Form.C

  Aantal deelnemers : 35 Nieuwelingen

  1. Xandro Meurisse
  29. Gianni Bordui uit Vrasene (Hoop Op Zegen Beveren) op 7'01"

  Aantal deelnemers : 24 Juniors
  1. Matthias Bossuyt
  11. Kenneth Marien uit Hamme (KSC Denderstreek Labiekes) op 2'45"
   

  Dames

  Aantal deelnemers : 10

  1. Katrien Pauwels
  2. Veerle Ingels op 22"
  3. Joyce Vanderbeken op 1'08"
   

  22/09/2007 – KOKSIJDE (W) – Juniores – hmin

  Keizer Der Juniores

  Aantal deelnemers :

   

  22/09/2007 – BERLARE (O) – Juniores - hmin

  Aantal deelnemers :

   

  22/09/2007 – HERNE (VB) – Juniores - 96,2 Km - 02h16min

  Aantal deelnemers : 96

  1. Kenneth Vanbilsen
  2. Kevin Van Den Noortgate uit Geraardsbergen (Keukens Redant) op 7"
  13. Dieter Van Der Stock uit Hamme (Hudiko Waasland) op 9"
  27. Nick Van Walle uit Temse (Daikin CT) op 33"
  32. Sander Stiegelis (Isorex CT)
  52. Sam Van Uytvange uit Grembergen (Isorex CT)

  22/09/2007 – ASPELARE (O) – Nieuwelingen - 68 Km - 01h42min

  Aantal deelnemers : 74

  1. MORENO DE PAUW uit St.Pauwels (Bodysol CT Menen)
  20. Andres Pieters uit Grembergen (Bodysol CT Menen) op 45"
  25. Jan Van Meirvenne uit Hamme (Asfra RT)
  41. Jimmy Segers uit St.Gillis-Waas (Hoop Op Zegen Beveren)
   

  22/09/2007 – LICHTERVELDE (W) – Nieuwelingen - 68 Km – 01h38min

  Aantal deelnemers : 73

  1. Hannes Depraetere
  8. Dominic Schils op 19"

  22/09/2007 – MEIGEM-DEINZE (O) – Nieuwelingen - 67 Km - 01h35min

  Aantal deelnemers : 84
  1. Francesco Van Coppernolle
  4. Jori Van Steenberghen uit De Klinge (Hoop Op Zegen Beveren)
  5. Jonas De Vylder uit Desteldonk (Deschacht Doe Het Zelf)
  9. Jeffrey Herrebaut uit Zele (Bodysol CT Menen)
  22. Marnix Van Der Sijpt uit Stekene (Hudiko Waasland)
  36. Roy Meersman uit Bazel (Hudiko Waasland)
  63. Mathias D'Hollander uit Zele (Hudiko Waasland)
  64. Jonas Heirman uit Zele (Hudiko Waasland)
  70. Steven Smet uit St.Pauwels (Hudiko Waasland)


  22/09/2007 - ROTSELAAR (VB) - Nieuwelingen - 69 Km - 01h35min

  Aantal deelnemers : 99

  1. Janis Dakteris

  5. Kevin Van Staeyen uit Schoten ( DCM-GB Vorselaar)
  41. Glenn De Ridder uit Stekene (Bodysol CT Menen)

  23-09-2007 om 05:11 geschreven door kenny


  22-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD DAMES ELITE TE KIELDRECHT VAN ZATERDAG 22/09/2007

  ZATERDAG 22/09/2007 – KIELDRECHT – Dames Elite

   

  ZWEEDSE EMMA JOHANSSON WAS DE BESTE.


  KIELDRECHTdaminterviewbew22_9                        KIELDRECHTdamzaakvoersterbew22_9      

  Emma Johansson kon het alleen maar in het Engels             De zaakvoerster van Sfeer
  uitleggen bij interviewer Gerry Van Gasse.                           -en eetcafé Brisee wacht met
                                                                                                 de bloemen.

  KIELDRECHT%20dambloemenbew22_9

  De Zweedse winnares vond het héél schoon bloemen in Kieldrecht.


  WSC De Poldervrienden kregen voor hun Grote Prijs Garage Lambin 59 dames aan de start. Ze moesten 15 ronden of 95 km rijden via de weidse polders maar vermits er niet veel wind stond, was dat dit keer geen zware klus.

  De Zweedse Emma –Karolina Johansson warmde zich op door een vlucht in de eerste ronde. Nadat ze heel even in de buurt van 15 sec was geweest keerde de groep terug in haar gezelschap. Nadat enkele keren werd geprobeerd om een kopgroep te vormen zetten Cindy Pieters en de Britse Emma Silversides een aanval op waar pit in zat. Vier dames oordeelden dat het goed was om met die twee mee te rijden en ze sloten onmiddellijk aan: Latoya Brulee (Aalter), Grace Verbeke (Pittem) en de buitenlandse Emma Johansson (Zweden) en Angelique Linders (Nederland).

  Deze zes beheersten volkomen het gebeuren. We verwachtten wel enige reactie maar die bleef uit zodat de zes half koers bijna twee minuten voorsprong hadden. We leggen hierbij de nadruk op ‘bijna’ want in de groep werd het nu toch wat vinniger. In de 12de peuterden Catherine Delfosse en Annick Van Leuven toch weer wat af van de voorsprong. En toen Marianne Vos haar wereldkampioenentrui in de voorste gelederen van het peloton toonde, ging het nog eens zo rap. Op twee ronden van het einde hadden de zes nog slechts 40 sec.

  Marianne Vos, winnares van de Waalse Pijl en 2de in het Nederlandse kampioenschap, bleef haar klasse tonen. Zo gebeurde het dat bij het ingaan van de laatste ronde de zes leidsters nog amper 20 sec voorsprong hadden. Een spannend gegeven in deze koers: halen de zes het of niet.

  De leidsters Pieters-Silversides-Brulee-Verbeke-Johansson-Linders wisten wat hen te doen stond: de pedalen keihard ronddraaien. Ze deden dat heel goed maar kortbij de aankomstlijn kon Johansson nog een versnelling plaatsen en weg was ze naar een 8ste zege van dit seizoen. De Zweedse die al van in het begin van dit seizoen in Zingem verblijft, is en sterke dame. Dat weten ze in Zweden ook wel want ze zal in Stuttgart op het WK zowel de tijdrit als de wegrit fietsen. Wie ze in Kieldrecht aan het werk zag, zal haar prestaties op het WK zeker volgen.

  Groot was haar voorsprong niet op Latoya Brulee die in de spurt voor de 2de plaats de Sint-Niklase Cindy Pieters achter zich hield. Grace Verbeke werd 4de en Emma Silversides 5de. De 6de uit de kopgroep werd Angelique Linders.

  Op 20 sec won Corine Hierckens de spurt van de groep. 

  Emma –Karolina Johansson was enkele jaren geleden ook al kampioene van haar land.

   Ik heb ook wel een spurt, maar toch koos ik hier voor de aanval”, vertelde ze als illustrerend kader waarin ze haar zege plaatste.

   

  KIELDRECHTdamstartbew22_9

  Een hoekje vóór de start met Annick Van Leuven centraal!


  KIELDRECHTdamfotografenbew22_9

  Op dameskoersen zijn er steeds veel fotografen. Hoe zou dat toch komen?


  KIELDRECHTdamwbvbew22_9 

  Concentratie bij het opmaken van de uitslag aan de hand van videobeelden: vlnr organisator Stefan Broeckaert, William Vettenburg en Eric Van Goethem.
  Tekst en foto’s :
  Flor Van de Velde.

   

   

   

   

   

   

  22-09-2007 om 22:31 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZATERDAG 22/09/2007

  Kristof Goddaert (Sint-Gillis) heeft met groot overwicht de dernywedstrijd voor EZC/U23  in Berlare gewonnen. Hij won zowel de schifting als de finale. In deze finale dubbelde hij alle tegenstanders behalve Davy Tuybens en Gunter Sterck (Klein Sinaai) die dan respectievelijk 2de en 3de werden.

  KOERSTRUI IN ZEBRA-STIJL

   

  ROTMENSEN%20MONIEKbew22_9

  In Kieldrecht stond een Nederlandse dame –elite aan de start die bijzonder opvallend was met haar koersuitrusting. Dat was de Nederlandse Moniek Rotmensen (geef toe een familienaam die je zomaar niet vergeet). Ze won al acht wedstrijden  en pas vanaf 1 juni 2007 koerst ze in haar nieuwe trui van het Team Ton van Bemmelen Sports/odysis. Het is een ding in de zebra-stijl. Strepen dus. Ik kan me niet herinneren dat in ons land een club is die met zulke strepen een koerstrui heeft.

  Moniek Rotmensen is er 21 en woont in Steenbergen (Noord-Brabant) Ze werkt in Bergen-op-Zoom bij een Fietsgigant. Ze behoort bij de beloften van het Nederlandse dameswielrennen.

     Tekst en foto :
  fvdv

   

   

  22-09-2007 om 22:01 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE KOOLSKAMP VAN VRIJDAG 21/09/2007

  VRIJDAG 21/09/2007 – KOOLSKAMP – Men Elite

   

  Baden Cooke kroont zich tot Kampioen Van Vlaanderen


  KOOLSKAMPaankomstbew22_9              KOOLMSKAMPpodiumbew22_9    

  Baden Cooke gaf Andy Capelle geen schijn van                Het podium met: Andy Capelle, Baden Cooke in de
  kans in de spurt.                                                             (enge) trui van Kampioen van Vlaanderen en Denis Flahaut.
                                                                          

  Het 92ste Kampioenschap van Vlaanderen voor profs werd zoals steeds georganiseerd door Feest- en Sportcomite Koolskamp. De wedstrijd bestaat al 99 jaar en volgend jaar op vrijdag 19 september 2008 zal het dus groot feest zijn met het 100-jarig bestaan. In 1908 won Robert Wancour het eerste Kampioenschap van Vlaanderen. De erelijst staat dan ook vol met glorienamen. Vorig jaar won Nico Eeckhout reeds voor de 4de keer het Kampioenschap van Vlaanderen. Nu was hij weer van de partij en ging op zoek naar zijn 5de zege in deze wedstrijd.

  182 renners namen de start voor 15 ronden van 12,3 km. of 184,5 km.

  Kevin Seeldraeyers (Sint-Amands / Quick Step Innergetic), Tom Steels (Nieuwkerken-Waas / Predictor Lotto), Geert Steurs (Schoten / Predictor Lotto), Preben Van Hecke (Overmere / Predictor Lotto), Robby Meul (Eksaarde - DFL), Kristof Goddaert (Sint-Gillis-Waas / Jong Vlaanderen), Lars Croket (Bornem / Jong Vlaanderen), Jarno Van Mingeroet (Overmere / Jartazi), Sven Wielandt (Beveren-Waas / Profel) , Jens Renders (Wilrijk-Palmans) en Thomas Ongena (Zele / Yawadoo) waren de streekregiorenners.

  Er was massale belangstelling. Bart Vanheule en Simas Kondrotas (Litouwen) waren de eerste aanvallers van de dag. Bij het ingaan van de tweede ronde ging Kristof Goddaert in de tegenaanval en reed tot bij de twee.

  Het leiderstrio kreeg ook nog het gezelschap van Daniele Nardello (Italië). Het peloton liet niet begaan en na 14 km. was alles weer te herdoen. Het bleef even 'rustig' in het peloton. Verschillende valpartijen zorgden ervoor dat er renners de wedstrijd moesten staken. Onder hen weeral de ongelukkige Wouter Weylandt. De laatste weken heeft hij al meerdere malen kennis gemaakt met het asfalt.

  Nadat Wilfried Cretskens, Matthew Wilson (Australië) en Vytautas Kaupas (Litouwen) mislukten ging het achttal Kevin Seeldraeyers, Arnaud Coyot (Frankrijk), Maxim Gourov (Kazachstan), José Gutierrez Catallina (Spanje), Maarten Tjallingii (Nederland), Gregory Joseph, Erik Mohs (Duitsland) en Joost Van Leijen (Nederland) in het offensief. Zij haalden een maximale voorsprong van 2'45" maar toen zetten de mannen van Chocolade Jacques zich aan kop van de groep en de voorsprong begon langzaam te smelten.

  In de kopgroep ontstond er onenigheid. De Spanjaard José Gutierrez Catallina besloot dan maar om solo te gaan. Hij nam tot 15 seconden op z'n metgezellen. Het peloton naderde en liet na 100 km alleen José Gutierrez Catallina nog voorop rijden.

  Jurgen Van De Walle en Erik Mohs overbrugden de kloof naar de Spanjaard maar die liet zich weer inlopen. Van de Walle en Mohs bleven doorgaan en bouwden hun voorsprong langzaam uit van 8 tot 22 seconden.

  Jeremy Hunt (GBR), Baden Cooke (Australië), Jimmy Casper (Frankrijk), Igor Abakoumov, Daniele Callegarin (Italië) en Borut Bozic (Slovenië) gingen in de achtervolging op het leidersduo. Al snel kwamen zij aansluiten. Met nog 74 km. te gaan, had het achttal een voorsprong van 25 seconden. Zij draaiden goed rond en bij het peloton was het even adempauze. Zo klom de voorsprong naar 55 seconden. Dan kwam er de snelheid terug in. De voorsprong daalde terug naar 25 seconden.

  Jimmy Casper en even verderop Erik Mohs moesten vooraan de rol lossen. De zes leiders hadden bij het ingaan van de 12de ronde nog slechts 15 seconden op het peloton. Het peloton vond het nog iets te vroeg om hen terug in te rekenen en zo klom de voorsprong terug naar 45 seconden.

  James Vanlandschoot ging in de achtervolging maar al snel werd hij terug ingelopen door het jagende peloton.

  Bij het ingaan van de laatste 12 km hadden de zes leiders amper 5 seconden voorsprong. De massaspurt lonkte. Maar Baden Cooke kende het spel in Koolskamp en hij demarreerde een alles of niets rush uit de benen. “Geen slecht idee”, dacht Andy Cappelle en kon met al zijn krachten de aansluiting bewerken. De twee verzamelden vrij snel 20 sec en de zaak was beklonken al kwam er nog wel een tegenaanval van Nico Mattan en Maxim Gourov. Het peloton greep hen terug. Het viel even stil en de voorsprong van het leidersduo groeide uit tot 35 seconden.

  Baden Cooke liet Capelle het werk doen en zo had hij geen moeite om het in de spurt te halen van een moesgetreden Andy Capelle. De pelotonspurt werd gewonnen door Denis Flahaut (Frankrijk). Gorik Gardeyn werd 4de, Frédéric Amorison 5de, Niko Eeckhout 6de, Kristof Goddaert 7de, Olivier Kaisen 8ste, Sjef De Wilde 9de en Stijn Vandenbergh 10de. Mede door deze zege werd Baden Cooke gekroond tot Kampioen van Vlaanderen net zoals in 2003. Thomas Ongena werd 11de, Tom Steels 16de, Jens Renders 17de , Geert Steurs 22ste, Robby Meul 36ste, Sven Wielandt 50ste en Jarno Van Mingeroet 75ste.

   

  KOOLSKAMP%20meulbew22_9              KOOLSKAMP%20seeldraayersbew22_9              KOOLSKAMP%20ongenabew22_9
  Robby Meul kwam binnen           Kevin Seeldraeyers uit St.Amands     Thomas Ongena in Koolskamp :
  als 36ste.                                      was mee in een vlucht van acht         11de plaats
                                                      die tot max. 2'45" voorsprong
                                                      kreeg.

  KOOLSKAMPaankomstzonebew22_9
  Zo zag de aankomstzone in Koolskamp er uit: massa volk.


  KOOLSKAMP%20chocolade%20jbew22_9
  De mannen van Chocolade Jacques rijden de kloof op de acht vluchters dicht.


   


  Tekst : fvdv

   

  Foto's : Alain Sennasael

   

   

   

   

   

   

   

   

  22-09-2007 om 20:29 geschreven door kenny


  21-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN VRIJDAG 21/09/2007
  wbvlogo

  VRIJDAG 21/09/2007 – KOOLSKAMP (W) – Men Elite - 180 Km – 04h13min

  Kampioenschap Van Vlaanderen

  Aantal deelnemers :

  Baden Cooke

  1. Baden Cooke (Aus)
  2. Andy Capelle op 5"
  3. Denis Flahaut op 21"
  7. Kristof Goddaert uit St.Gillis-Waas (Davitamon-Jong Vlaanderen)
  11. Thomas Ongena uit Zele (Yawadoo-ABM)
  16. Tom Steels uit Nieuwkerken (Predictor-Lotto)
  17. Jens Renders uit Wilrijk (Palmans-Collstrop)  Foto : Sporza

  21-09-2007 om 21:35 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS-WIELERNIEUWS-WIELERNIEUWS-WIELERNIEUWS-WIELERNIEUWS-WIELERNIEUWS

  VDNOORTGATE%20KEVbew21_9

  Kevin Van Den Noortgate bij zijn overwinning in Oostrozebeke.


  Kevin Van  Den Noortgate
  (Geraardsbergen - Keukens Redant CT) werkt momenteel zijn tweede jaar bij de juniores af en wordt dus volgend seizoen belofte. Dit jaar won hij in april een wedstrijd met 114 deelnemers in Oostrozebeke. In Oetingen werd hij 2de en verder behaalde hij ook drie 3de plaatsen.

  Momenteel werkt hij naar een goede klassering in de Trofee Alfons Boom en dat is een regelmatigheidscriterium in Vlaams Brabant. Hij staat er op de 3de plaats en nog twee wedstrijden staan op het programma. Zaterdag 22 september koerst hij daarvoor in Herne en volgde week komt Londerzeel aan de beurt. Hij wil zeker standhouden op die ereplaats of zelfs nog naar de 2de plaats grijpen.  Tekst : fvdv

   

  Foto: Mario Van Den Noortgate
  ZWARE VALPARTIJ IN DE MASSASPURT TE HOUTHULST


  Zaterdag 15/09/2007

  Ines Claes vertelt :
  "In de spurt had ik mij niet goed kunnen plaatsen maar zat wel recht in het pak. En toen gebeurde het! Juist op de meet word alles dicht geslagen en mijn achterwiel slipt en Sofie die naast mij reed viel en natuurlijk viel ik mee met mijn hoofd eerst op de grond, natuurlijk de eerste reflex is om direct naar je hoofd te grijpen en dan voel je nog mensen tegen je rug rijden, auw. Ik deed mijn ogen open maar zag alleen maar mensen en fietsen op mij liggen. Zat nog met mijn voet tussen een wiel dat niet van mij was. Na al de fietsen van mij te halen bleek het bij mij nogal mee te vallen, knie en beide ellebogen open en beide schouders. Marion en Josine waren er erger aan toe en zijn afgevoerd naar het ziekenhuis. Een dag later was ik zo stijf als een lat: nek, rug, schouder, ribben, knieën, ellebogen, mijn rechter hand en staartbeentje! Voel me net 20jaar ouder".


  2
  Begin van de valpartij met Annick Van Leuven op het wegdek in het midden.

  7 
  De valpartij neemt vorm aan over gans het wegdek met links onderaan Ines Claes.


  13 

  Ongelofelijk wat een valpartij allemaal kan aanrichten !!! 
  Foto's Bert Spits
   

  21-09-2007 om 12:03 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WOENSDAG 26/09/2007 - OMLOOP VAN HET HOUTLAND - TE LICHTERVELDE

  WOENSDAG OMLOOP VAN HET HOUTLAND TE LICHTERVELDE


  LICHTERVELDE%20HOUTLANDbew21_9 


  0p 26 september
  wordt de internationale wielerwedstrijd “Omloop van het Houtland” in Lichtervelde gereden. Een organisatie die in handen is van de “Koninklijke Wielrijdersbond Flandria Lichtervelde”. Die dag is er feest bij de Flandriagroep uit Lichtervelde. Flandria boven.Voor de tweede maal in de Flandriageschiedenis wordt een internationale wielerwedstrijd van de categorie UCI 1.1 georganiseerd. Voorzitter Etienne Denys blikt terug:

  -“Vorig jaar mocht ik trots zijn op onze organisatie. Op die sportieve hoogdag verschenen een honderdtachtigtal renners aan de start. Ook dit jaar zullen het er niet minder zijn. Opnieuw wordt een parcours voorgeschoteld door het Houtland, met de betrachting om ook het thuispubliek te verwennen met een maximaal aantal doortochten door de gemeente.”

  De wedstrijd staat open voor de categorie Elite. De wedstrijd wordt geklasseerd onder “UCI Europe

  Tour” Klasse 1.1. Volgens de UCI reglementering worden er punten toegekend voor het klassement UCI Europe Tour Mannen Elite en U23. De eerste twaalf krijgen punten en voor de winnaar zijn er dat 80, de 2de 56 en de 3de 32. De 12de krijgt er nog 3 bij.

  De “Omloop van het Houtland” staat open voor UCI Protour teams (max 50%), Continentale Profploegen, continentale ploegen en nationale ploegen. Het aantal renners per ploeg is maximum 8 en minimum 5.

  Het totaal prijzengeld voor deze wedstrijd bedraagt: € 14.124 en daarvan worden 20 prijzen verdeeld. De winnaar ontvangt 5.645 euro, de 2de 2.825 euro en de 3de 1410 euro en de 20ste is 143 euro rijker!

  De Omloop van het Houtland is 182,5 km lang en gaat over een ronde van 96 km plus nog eens 8 plaatselijke ronden van 10,8 km. In totaal zijn er 10 doortochten aan de aankomstlijn.  De start wordt gegeven om 12.30 u aan de Markt van Lichtervelde.

  Sedert 2000 ging het aantal deelnemers niet meer beneden de 100. Vorig jaar waren er 165 en de Duitser Artur Gajec won voor Nico Eeckhout en Danilo Hondo. De winnaars der jongste jaren: 2005: Kevin Van Impe (met toen 181 deelnemers), 2004: Bert Dewaele 2003: Geert Omloop,  2002: Kevin Hulsmans (Toen was het de eerste rit van de Franco Belge), 2001: Geert Omloop, 2000: Nico Eeckhout.

  Op de erelijst sedert 1945 vinden we ook de Waaslanders Jan Bogaert (1989) en Danny Daelman (1993) terug. In 1990 zette Johan Museeuw zijn naam op de lijst en in 1970 Roger De Vlaeminck. Een halve eeuw geleden, in 1957, won Gilbert Desmet en werd Rik Van Looy 3de, 25 jaar geleden, in 1982, haalde Eddy Vanhaerens het voor Michel Pollentier. In 1987, twintig jaar terug, was Hendrik Redant winnaar.  

     TEKST :
  Flor Van de Velde

  21-09-2007 om 12:03 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE STEKENE VAN DONDERDAG 20/09/2007

  DONDERDAG 20/09/2007 – STEKENE - Profs / Elite z/c & Beloften

   

  SCHOONBROER VAN FRANK VANDENBROUCKE, SEBASTIEN SIX, MEE AAN DE FEESTTAFEL.


  STEKENEPROFSaankomstbew20_9                            STEKENEPROFhuldebew20_9

  Met gebalde vuist rijdt                                  Six bij de traditionele hulde met links
  Sébastien Six over de meet.                         schepen De Blick.

  Hij is uit Ploegsteert maar wel
  Fransman én schoonbroer van VDB


  In Stekene organiseerde Nering door Sport en Steun de 82ste Grote Prijs Dr Eugeen Roggeman  “Voor Beroepsrenners – Elite M.C.” , zo stond die aangekondigd. Maar laat ons toch maar eerlijk zijn en een dik vraagteken zetten achter “Beroepsrenners?” Amper 17 renners met een contract waren er en dan zitten daarin nog een heel legioen mannen van de derde rang of zo. Neen, in Stekene waren geen toppers te zien al willen we Stefan Van Dijck, Marc Streel, Dimitri De Fauw, Koen Barbé en Tomas Vaitkus (die toch de Tour reed voor Discovery) wel een streepje vóór geven op de rest. Buiten categorie was er natuurlijk ook nog Frank Vandenbroucke die ze nog heel wat ‘zakgeld’ hebben toegestopt opdat hij zou starten. En voor het Waasland zelf, was Robby Meul toch ook iemand die al in veel grote wedstrijden van dienst was.

  Er moesten 14 ronden worden afgelegd voor een totaal van 157 km. In de 2de ronde al konden vijf renners een voorsprong vastleggen: Robby Meul, Timothy Vangheel, Stefan Van Dijck, Niek Van Gestel en de winnaar van de Schaal Schoeters te Beveren, Ward Bogaert. Onmiddellijk trokken twee Litouwers en ook goeie vrienden, Tomas Vaikus en Mindaugas Goncaras, in de tegenaanval. Ze fietsten razendsnel naar de vijf leiders zodat een kopgroep van zeven het voor het zeggen had.

  In de 3de ronde groeide hun voorsprong naar 25 sec en toen ze in Stekene aan de premies begonnen was Stefan Van Dijck klaar om eens te laten zien hoe snel hij kan spurten. Toen de voorsprong de minuut overschreed zagen we de plaatselijke renner Koen Van de Velde als een schicht uit de groep weg rijden. De achterstand verkleinde heel even maar dan was het weer voorbij en konden de zeven naar een 1.25 min rijden in de 6de ronde.

  Rond halfkoers werden toch een paar achtervolgingspogingen gegroepeerd en zo ontstond een groepje van dertien met Kurt Van Landeghem, Stijn Joseph, Frederik Penne, Dirk Finders (GER), Jens Renders, Koen Barbé, Jeroen Das, Sébastien Six, Sven Colman, Tom Van den Haute, Norbert Poels, Bjorn Meersman en ook de plaatselijke crack, Jarno Van Guyse.  Omdat vooraan Niek Van Gestel was gelost  werd hij door de dertien aangenomen als medestrijder en waren ze met veertien. Hun taak was: knokken om de zes leiders in te lopen.

  De veertien gaven niet af en al bleven ze geruime tijd ‘hangen’ rond de halve minuut, de aansluiting was komende in de 10de ronde. Spannend was het hoe ze vanaf 25 sec steeds maar dichter naderden. Ze vlogen naar voor en de zes  kwamen in zicht. Voor Mindaugas Goncaras was dat het sein om er alleen vandoor te gaan. Maar niets aan te doen, op 45 km van het einde hadden we twintig leiders.

  Goncaras trok weer ten aanval maar het liep telkens op niets uit. Voor Robby Meul moest assistentie komen want hij sukkelde met een losgekomen zadel. Vanuit de materiaalwagen werd dat opgelost.

  In de 12de ronde ging Goncaras van Jan Snel nog maar eens zijn gang. Hij reed ruim 5 sec voorsprong bijeen. Maar dat was tweekeer niets en Kurt Van Landeghem kwam hem vergezellen maar ze begrepen elkaar blijkbaar niet en zo kwam ook de rest terug.

  Op dat ogenblik ging de grote groep de laatste ronde in met een achterstand die naar vijf minuten begon te ruiken.

  Vooraan was het ook niet voor iedereen groot feest en zo moesten ze daar plots met vier lossen: Bjorn Meersman, Sven Colman, Duitser Dirk Finders en verrassend ook Tomas Vaitkus.  Dat maakte dat er even een kopgroep van zestien de koers maakte. Maar behalve Vaitkus, konden ze toch nog terugkeren om mee naar de finale te rijden.

  In de laatste tien kilometer werd meermaals geprobeerd. Vooral nog door Jeroen Das. Goncaras haalde hem een paar keer in en alles kwam weer samen. Toen dan Sébastien Six zijn kans waagde speelde hij het spel, “lukt het of lukt het niet”. Vijf seconden, zeven seconden en dan namen ze met drie een geweldige aanloop om Six te pakken. En kijk, plots stopte het en de schoonbroer van Frank Vandenbroucke reed 25 sec voorop. De buit was binnen want de streep kwam erg dichtbij.

  Sébastien Six won dus met grote blijdschap de 82ste Grote Prijs Dr Eugeen Roggeman. En dan kregen we een fel gesmaakte spurt tussen een tweetal waarvan Kurt Van Landeghem pas net voor de lijn werd voorbijgegaan door Jens Renders. Maar wat een knap resultaat voor Kurt: een podiumplaats als 3de. Dan zagen we Norbert Poels 4de worden voor Stefan Van Dijck en enkele meters verder dook Jarno Van Guyse al op. Maar wat deed die? Hij legde zijn jong beloftehand in de rug van Koen Barbé en gaf die zo de 6de plaats en hij pakte dan nederig de 7de prijs. Om de Wase eer nog wat meer kleur te geven eindigde Robby Meul 8ste en Mindaugas Goncaras zette het Jan Snel Team in de zon door 9de te worden.

  Voor Sébastien Six, die al vele weken een plaatsje heeft in onze zegelijsten van Polderrenners, was het een succes dat telde. Een profkoers winnen, ’t is niet voor iedereen weggelegd. En vermits deze wedstrijd voor 5020 euro aan prijzengeld had, pakte Six ook nog eens 1204 euro winst mee.

  -“Ik was naar hier gekomen om mijn best te doen en…ik win! ’t Is ongelofelijk”, zo begon de dolgelukkige winnaar. Het was een goede zet van hem om in de laatste kilometers een aanval op te zetten maar spannend bleef het toch wel met die geringe voorsprong. “Op 1 km van de aankomst was ik pas zeker van de zege. Ik zag nog drie renners naar voor komen maar dan was het gedaan.”

  Het was  zijn 13de zege maar wel zijn eerste in een profkoers. En dan nog in het Waasland, een regio waar hij eigenlijk nooit komt koersen. “Ik ben met mijn schoonbroer Frank Vandenbroucke meegekomen. We aanzagen het een beetje als een training voor ons, maar ’t werd beter dan dat.”

  Prof worden zit er voor hem zeker niet in.

  -“Ik begon pas op mijn 26 jaar als een late roeping en ben er nu 36. Ik hoop toch nog drie, vier jaar te kunnen koersen.”

  Wie ons ook verbaasde was Beverenaar Roberto Vercauteren. Hij finishte als 37ste na een uitstekende koers, die toch op 157 km stond. Geen problemen. Hij had er echt spijt van dat hij niet mee was met die dertien achtervolgers die later aansloten bij de leiders. “Nu was het maar gewoon meerijden. Het was vijf jaar geleden dat ik nog eens in een profkoers meereed.”

  In het begin van de wedstrijd reed hij zich even in beeld want hij trok alleen in de achtervolging op de ontsnapte Wim De Vries. “Ik hoopte dat er een groep achter mij zou komen, dan zou het misschien kunnen lukken hebben om weg te geraken.”

  Robert bewees de kilometers aan te kunnen al gaf hij grif toe er op het einde wat door te zitten. “Maar ik kon er toch nog aanhangen en dat was genoeg hé”, lachte hij.

  We moeten er nu niet op rekenen dat de Hoop op Zegen -renner nog profkoersen gaat rijden zoals volgende week bijvoorbeeld in Berlare. Hij zal maandag zeker aanzetten in Kemzeke en dan in de andere wedstrijden in de regio zoals ook nog de Wase afsluiter in Kieldrecht op 6 oktober.

  Voor Hoop op Zegen was de Stekense profkoers een meevaller want de jonge Kristof Dhollander eindigde toch ook weer knap 31ste.

   

  STEKENEPROFzevenleidersbew20_9

  De zeven leiders doe de koers al vrij vroeg de juiste wending gaven: op kop Robby Meul dan Ward Bogaert, Vangheel, Van Gestel, Van Dijck, Goncaras en Vaitkus.  STEKENEPROFteamWBVbew20_9

  Het team van WBV dat de profkoers van Stekene leidde.


  STEKENEPROF jarno barbébew20.9
  De merkwaardige aankomst van Jarno Van Guyse die Koen Barbé hoffelijk laat voorgaan voor de 6de plaats. 

  STEKENEPROFkurtvlbew20_9

  Kurt Van Landeghem die maar nipt werd geklopt voor de 2de plaats.


  STEKENEPROFrobertobew20_9

  Roberto Vercauteren vertelt zijn ervaringen voor Polderrenners over de eerste en enige profkoers die hij dit seizoen reed.


  STEKENEPROFrondenbew20_9

  Zo geven ze bij Nering door Sport en Steun het aantal ronden aan.


  STEKENEPROFuitstalraambew20_9

  Tijdens de wedstrijd kon een bezoek gebracht worden aan een tentoonstelling in een uitstalraam, over het verleden van Nering door Sport en Steun Stekene.


  STEKENE_PROFvolkbew20_9 

  De publieke belangstelling was weer erg groot.
  Tekst : Flor Van de Velde

   

  Foto’s : Alain Sennesael.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  21-09-2007 om 12:01 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EINDKLASSEMENT NIET RENNERS - TTC RONDE NA 11 RITTEN - 20/09/2007

  EINDKLASSEMENT TTC RONDE 2007  NIET-RENNERS NA 11 RITTEN


  Proficiat aan KENNY JANSSENS uit Zwijndrecht als eindwinnaar van de Ronde Van Het Waasland.

  Proficiat aan GUIDO SPANOGHE uit Lokeren als eindwinnaar van het Puntenklassement.  P1050708

  1

  Kenny Janssens

  361,75

  2

  Dirk Mathys

  343,00

  3

  Dirk Bryssinckx

  331,50

  4

  Guido Spanoghe

  279,00

  5

  Lieven Soens

  266,00

  6

  Freddy Van Camp

  259,50

  7

  Stefan Van Broeck

  250,00

  8

  Kris Meerschaert

  248,00

  9

  Peter Dierks

  245,75

  10

  Patrick De Beule

  231,00

  11

  Gino Smet

  218,75

  12

  Peter Van Goethem

  207,50

  13

  Hans Vergauwen

  197,00

  14

  Bart Provost

  184,25

  15

  Dieter De Craene

  175,25

   

  PUNTENKLASSEMENT TTC RONDE 2007  NIET-RENNERS NA 11 RITTEN

  P1050656

   

  1

  Guido Spanoghe

  99,25

  2

  Kris Meerschaert

  91,00

  3

  Peter Van Goethem

  60,00

  4

  Kenny Janssens

  46,25

  5

  Leo Mares

  43,00

  6
  7

  Dirk Bryssinckx
  Patrick De Beule

  26,25
  23,50

  8

  Joachim Chielens

  23,00

  9

  Freddy Van Camp

  19,00

  10

  Kristof Sels

  19,00

   

   

   


  P.S. Puntenklassement = punten van de tussensprinten (1°= 5 ptn. / 2°= 3 ptn.)


  Foto's : Raymond De Geest

  21-09-2007 om 12:00 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EINDKLASSEMENT RENNERS - TTC RONDE NA 11 RITTEN - 20/09/2007

  EINDKLASSEMENT TTC RONDE 2007  RENNERS NA 11 RITTEN

  Proficiat aan KRIS VAN SEVEREN uit St.Niklaas  als eindwinnaar van de Ronde Van Het Waasland.

  Proficiat aan ROBBY DE ROOS uit Moerbeke als eindwinnaar van het Puntenklassement.  P1050626

  1

  KRIS VAN SEVEREN

  347,25

  2

  Robby De Roos

  322,75

  3

  Alex Goossens

  296,75

  4
  5

  Franky Weemaes
  Mario Bolssens

  276,75
  271,50

  6

  Koen Heyrman

  262,00

  7

  Wim Heyndrickx

  226,75

  8

  Sammy Bogaert

  224,00

  9

  Gunther Van den Bosch

  223,00

  10

  Angelo Saman

  215,00

  11

  Johan De Rop

  161,50

  12

  Dirk De Pauw

  153,25

  13

  Tim Vercauteren

  152,25

  14

  Kristof Verbraeken

  140,00

  15

  Sven Van Hoyweghen

  138,50

     

   

   


  PUNTENKLASSEMENT TTC RONDE 2007  RENNERS NA 11 RITTEN

  De Roos Robby 01 (Moerbeke)

  1

  ROBBY DE ROOS

  138,75

  2
  3

  Kristof Verbraeken
  Franky Weemaes

   46,75
   45,00

  4

  Kris Van Severen

   44,00

  5

  Ivan Smet

   42,00

  6

  Stefaan Van Mossevelde

   39,00

  7

  Wim Heyndrickx

   37,00

  8

  Filip Baes

   36,00

  9

  Peter Neels

   29,00

  10

  Koen Heyrman

   28,00  P.S. Puntenklassement = punten van de tussensprinten (1°= 5 ptn. / 2°= 3ptn.)


  Foto : Raymond De Geest

  21-09-2007 om 11:59 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAG RIT 11 - TTC RONDE 2007 TE MEERDONK VAN ZATERDAG 15/09/2007
  ttc TTC RONDE

  11° RIT  TTC RONDE 2007


  Proficiat aan KENNY JANSSENS uit Zwijndrecht met zijn 3°Seizoenszege van 2007 !!!
  Proficiat aan PETER NEELS uit Kruibeke met zijn 2°Seizoenszege van 2007 !!!  ZATERDAG 15/09/2007 - MEERDONK - RIT 11 - TTC RONDE 2007


   

  UITSLAG NIET RENNERS

   

  P1050708
  De winnaar Kenny Janssens en tevens ook eindwinnaar van de Ronde Van Het Waasland.

  1. KENNY JANSSENS uit Zwijndrecht

  2. Dirk Mathys uit Gentbrugge

  3. Dirk Bryssinckx uit Melsele

  4. Jurgen Goossens uit Kieldrecht

  5. Guido Spanoghe uit Lokeren

  6. Kris Meerschaert uit Stekene

  7. Lieven Soens uit St.Niklaas

  8. Sven Van Hoey uit Hulst

  9. Bart Mertens uit Ranst

  10. Gunther Smet uit Meerdonk

  11. Peter Dierks uit Bornem

  12. Stefan Van Broeck uit Elversele

  13. Peter De Bisschop uit Nieuwkerken

  14. Gino Smet uit Nieuwkerken

  15. Patrick De Beule uit Nieuwkerken

  16. Peter Van Goethem uit Nieuwkerken

  17. Stefan Ivens uit St.Gillis-Waas

  18. Willy Marin uit St.Niklaas

  19.Thomas Neyt uit Verrebroek

  20. Bram Van Overloop uit Stekene

  21. Freddy Van Camp uit Stekene


  P1050703
  De massaspurt reeds van ver ingezet met links Kenny Janssens , midden Dirk Bryssinckx en rechts Dirk Mathys.

  De Sprint te Meerdonk 01_1272x1000
  De massaspurt gewonnen door gele truidrager Kenny Janssens voor Dirk Mathys en Dirk Bryssinckx.

  P1050656 
  Guido Spanoghe uit Lokeren eindwinnaar van het Puntenklassement.

  P1050654
  Gele truidrager Kenny Janssens voor het vertrek te Meerdonk met rechts zoon Robin.


  UITSLAG RENNERS


  P1030815
  Rechts Peter Neels die te Meerdonk won en links naast hem einwinnaar Kris Van Severen.

  1. PETER NEELS uit Kruibeke

  2. Kris Van Severen uit St.Niklaas

  3. Franky Weemaes uit Melsele

  4. Koen Heyrman uit Bazel

  5. Robby De Roos uit Moerbeke

  6. Mario Bolssens uit De Klinge

  7. Patrick Bolssens uit Kieldrecht

  8. Sammy Bogaert uit Meerdonk

  9. Alex Goossens uit Vrasene

  10. Salim Van De Putte uit Gent

  11. Bert Verelst uit Zandhoven

  12. Patrick De Roos uit Moerbeke

  13. Angelo Saman uit Stekene

  14. Gunther Van den Bosch uit De Klinge

  15. Dirk Bryssinckx uit Melsele

  16. Bart Cant uit Haasdonk

  17. Wim Heyndrickx uit Vrasene

  18. Johan De Rop uit Nieuwkerken

  19. Rob Ocraft uit Teneusde

  20. Kenneth Colleman uit Meerdonk

   

  21-09-2007 om 11:56 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN WOENSDAG 19/09/2007

  COUCKE%20LAURspurtbew18_9     COUCKE%20LAURzemstbew18_9

  Laurens Coucke
  (Sint-Gillis- Hoop op Zegen) reed vorige zaterdag de Vlaams Brabant classic  te Zemst Laar. Voor de juniores was dat een hoog geklasseerde wedstrijd van bijna 115 km. Hij zat in de goede ontsnapping van 23 renners. In de laatste ronde ontsnapten er nog vier en Belgisch Kampioen Jens Debusschere haalde het. Matthias Allegaert kwam ruim 5 sec later als 5de binnen en Laurens won de spurt van de eerste groep om zo nog knap 6de te worden.
  Tekst : fvdv

   

  Foto’s : Niels Vandyck, die zelf 12de werd in deze wedstrijd.
  FILIP VAN HECKE OP DE RODENBERG IN FLANDERS CUP MTB

   

  V%20HECKE%20&BAERTbew21_9                   VHECKE%20FILbew21_9

  De Waaslanders Luc Baert (Zele) en                            Filip Van Hecke op de Rodenberg op zoek
  Filip Van Hecke (Stekene) in volle strijd                       naar een ereplaats.

  boven op de Rodenberg.

   

  Vorige zaterdag startte Filip Van Hecke (Stekene) als mountainbiker in de laatste koers van de Visa Flanders Cup betwist aan de Rodenberg te Westouter. In de tussenstand stond hij vierde met nog een kans om de derde plaats te nemen al kon enkele plaatsen terugvallen echter ook nog.

  -“Ik nam een matige start om me niet op te blazen en kwam ongeveer als vijftiende boven. Ik probeerde wat op te schuiven en kwam in de tweede ronde o.a.  bij ploegmakker Luc. De eerste vijf gingen iets te snel zodat ik in een groepje reed dat streed voor de zesde plaats met Mario Wouters er bij, derde in de tussenstand. Wouters en Erik Gevers gingen er echter vandoor en ik bleef zitten met Peter Verbraecken. Twee ronden van het einde kwam ploegmakker Marc Donné ons voorbij en ook zijn tempo lag iets te hoog. Verbraecken en ik kregen in de laatste ronde nog het gezelschap van Wim Feyaerts en ook die reed er ons af. In de slotronde diende ik Verbraecken ook nog te laten rijden zodat ik als elfde over de meet kwam.”

  Op zich geen verbijsterend resultaat, maar Filip was wel redelijk tevreden gezien hij pas de laatste twee ronden verzwakte daar waar dat de voorbije weken toch veel vroeger gebeurde.


  Filip Van Hecke
  (Stekene) is in de eindstand van de Flanders Cup MTB 2007 uiteindelijk vijfde geworden. Filip over die uitslag:

  -“Na mijn eindzege in 2005, een derde plaats in 2006 is het toch nog  een resultaat waar ik tevreden over ben. De jaren beginnen immers te wegen geloof ik.”

  Filip maakt zich nu klaar voor de proef in het kader van de Beneluxcup waar hij in de tussenstand 11de staat. “Ik hoop nog van de top tien binnen te duiken!”, zo besloot de Stekenenaar

   

   


  Tekst :
  fvdv

   

   

  21-09-2007 om 11:16 geschreven door kenny


  20-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN DONDERDAG 20/09/2007

  wbvlogo

  DONDERDAG 20/09/2007 – EERNEGEM (W) – Elite z/c & Beloften -  116 Km - 02h51min

  Aantal deelnemers : 44

  1. Pieter-Jan Van De Walle
  2. Kristof Dereeper op 11"
  3. Geert Joos
   

  20/09/2007 – HOUTHULST (W) – Elite z/c & Beloften – 112 Km - 02h36min

  Aantal deelnemers : 52

  1. Kristof Taillieu
  2. Geoffrey Demeyere op 10"
  3. Nico Kuypers
  14. Guy Smet uit Kruibeke (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken) op 3'05"

  20/09/2007 – STEKENE (O) – Elite m/c /Elite z/c & Beloften – 157 Km – 03h37min

  Aantal deelnemers : 61
  1. Sébastien Six
  2. Jens Renders uit Wilrijk (Palmans-Collstrop) op 10"
  3. Kurt Van Landeghem uit St.Gillis-Waas (WSC Vooruit-St.Gillis-Waas)
  7. Jarno Van Guyse uit Stekene (New Heebra Lombarden) op 15"
  8. Robby Meul uit Eksaarde (DFL-Cyclingnews)
  11. Bjorn Meersman uit Bornem (Rock Werchter-Chocolade Jacques)
  31. Kristof DHollander uit Stekene (Hoop Op Zegen Beveren) op 6'00"
  33. Gino Pauwels uit Kalken (Artevelde WSV)
  35. Björn Coomans uit Ruisbroek (Rock Werchter-Chocolade Jacques)
  37. Roberto Vercauteren uit Beveren (Hoop Op Zegen Beveren)
  42. James Fruytier uit Moerbeke (PWC Jan Snel)
  43. Koen Van de Velde uit Stekene (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)

  20-09-2007 om 21:34 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WEDSTRIJDEN W.A.O.D. VOOR ZONDAG 23/09/2007 EN MAANDAG 24/09/2007
  waod_3

  ZONDAG 23 SEPTEMBER 2007 - EVERGEM  - Café Heksenketel – Belzeelsestraat 23

      G / G+

  13:30

  48 Km

    8 Ronden

  F2

  13:32

  48 Km

    8 Ronden

  F1

  15:00

  54 Km

    9 Ronden

  E / E+

  15:02

  54 Km

    9 Ronden

  C / D

  16:30

  60 Km

  10 Ronden  ZONDAG 23 SEPTEMBER 2007 - KRUISHOUTEM – Café De Vlaamse Leeuw – Lozerstraat 16

         A / B

             14:30

        71,5 Km

        11 Ronden

  Recreanten        16:30     45,5 Km        7 Ronden  MAANDAG 24 SEPTEMBER 2007 – LEMBEKE – Café Starboys – Lembeke dorp 27

      G / G+

  14:00

  48 Km

    8 Ronden

  F2

  14:02

  48 Km

    8 Ronden

  F1

  15:30

  56 Km

    9 Ronden

    E / E+

  15:32

  56 Km

    9 Ronden

  C / D

  17:15

  66 Km

   11 Ronden

  A / B

  17:17

  66 Km

   11 Ronden

   

  20-09-2007 om 21:28 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WEDSTRIJDEN V.W.F. VOOR ZATERDAG 22/09 EN ZONDAG 23/09/2007

  vwf

  ZATERDAG 22/09/2007 - STROMBEEK
  (1853) - Singel 52 - Voetbalplein
  Kleedkamers en douches

  E-cat 13h
  FG-cat 13h01
  C-cat 14h30
  D-cat 14h31
  A-cat 16h
  B-cat 16h01


  ZONDAG 23/09/2007 - Reet-Boom (2840) - Predikerehoevestraat - Café den Duvel
  14de rit VWF-GEDITROFEE

  E-cat 13h
  FG-cat 13h01
  C-cat 14h30
  D-cat 14h31
  A-cat 16h
  B-cat 16h01

  20-09-2007 om 21:03 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RECREANTEN EN FOLKLORE TE MEERDONK VAN ZATERDAG 15/09/2007

  ZATERDAG 15/09/2007 - MEERDONK

  Proficiat aan ERIC VERMEULEN met zijn overwinning te Meerdonk

  RECREANTEN EN FOLKLORE

  P1050649

  1.ERIC VERMEULEN uit Kieldrecht

  2.Geert Van Simaeys uit Meerdonk

  3.Christoph Kindt

  4.Eddy De Block

  5.Kurt Vermeulen uit Kieldrecht

  6.Sven Van der Kruisen

  7.Eric Vanmullem

  8.Frans Segers

  9.Eli Laureys

  10.David Hendrickx

  11.Etienne Van Duysse

  12.Jonas Pauwels

  13.Robin Declercq

  14.Patrick Van Buynder

  15.Dirk Van Oevelen

  16.Pieter Smet

  17.Etienne Coelen

  18.Marc Van Gysel

  19.Tom Peeters

  20.Mette De Cock

  P1050638
  Zo kennen we Eric het best als één van onze hardrijders in de Polder.

  P1050644
  Aankomst en verdiende overwinning van Eric Vermeulen

  P1050645
  Nog één van onze Polderrijders met name Geert Van Simaeys die 2de werd.

  P1050646
  Opvolging verzekerd bij de familie Vermeulen met Kurt die 5de werd.

  P1050671
  Eric , Geert en Kurt in één fotoshoot genomen na de wedstrijd.

  P1050652
  Ook de eerste dame werd gehuldigd te Meerdonk.


  FOTO'S : RAYMOND DE GEEST

  20-09-2007 om 14:02 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE MALDEGEM VAN WOENSDAG 19/09/2007

  WOENSDAG 19/09/2007 – MALDEGEM – EZC & Beloften

   

  22ste ZEGE VOOR MARIO WILLEMS IN MALDEGEM


  MALDEGEMaankomstbew20_9                        MALDEGEM%20huldebew20_9

  Het 22ste zegegebaar van                               De hulde aan Mario Willems.

  Mario Willems.


  In een herfstachtig Maldegem organiseerde de Maldegemse Jonge Krachten hun EZC/U23 wedstrijd waarvoor 59 renners kwamen opdagen voor 25 ronden van 4,4 km. of 110 km.

  Mattias Nys (Nieuwkerken-Waas), Tim Vercauteren (Belsele-Waas) en Jehudi Schoonacker (Oosteeklo –Sunweb) en Ken Van Reeth (Niel) waren de betrokkenen voor Polderrenners.

   Na de traditionele uitvallen die nooit ver droegen kwam er in de 7de ronde een aanval van Steven Thys, Patrick Cocquyt, Mario Willems en Jehudi Schoonacker. Een moedige Benjamin Verraes probeerde nog aan te sluiten maar dat lukte hem niet. Het viertal was gaan vliegen en bouwde ronde na ronde zijn voorsprong uit.

  In de 9de ronde probeerde Jo Maes in de achtervolging te gaan maar hij kreeg geen toelating. Toen de vier een voorsprong hadden van bijna 45 sec werd het voor de rest duidelijk dat er niets meer in te brengen was. Dat resulteerde zich in een achterstand van twee minuten half weg koers.

  In de 15de ronde probeerde het zestal Paul Dekkers (Nederland), Manuel De Naeghel, Birger Leys, Stijn Minne, Benjamin Verraes en Ken Van Reeth om weg te geraken uit het peloton. Hopeloos. De Nederlander Paul Dekkers waagde het toch nog enkele keren maar meer dan een handvol seconden kreeg hij niet.

  In de voorlaatste ronde plaatste Mario Willems een jump maar Steven Thys was er als de kippen bij om te reageren. Patrick Cocquyt hield zich bezig met Jehudi Schoonacker zodat het met twee naar de spurt toe ging. Mario Willems haalde het makkelijk van de moe gestreden Steven Thys. Even verderop volgden Patrick Cocquyt en Jehudi Schoonacker (4de). Deze 4 renners waren de enige die de koers uitreden.

  Voor Mario Willems was het reeds de 22ste zege van het seizoen. Benjamin Verraes werd 5de, Stijn Minne 6de, Nico Verhoeven 7de, Bart Van Speybroek 8ste, Marius Petrache (Roemenië) 9de en Ken Van Reeth 10de. Tim Vercauteren werd 20ste en Mattias Nys 34ste.

   

  MALDEGEMvluchtvierbew20_9 

  De goede vlucht met vier: Jehudi Schoonacker, Patrick Cocquyt, Steven Thys en Mario Willems.


  MALDEGEMnysbew20_9

  Matthias Nys reed ook in Maldegem.


  MALDEGEMtimvercbew20_9

  Ook Belselenaar Tim Vercauteren startte nog eens in WBV zat in de trui van Hoop op Zegen Beveren.
  Tekst : fvdv

   

  Foto’s : Alain

   

   

   

   

   

  20-09-2007 om 11:43 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS W.A.O.D. UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZATERDAG 15/09 EN ZONDAG 16/09/2007

  Proficiat aan WALTER DE VEERMAN uit Lochristi met zijn zoveelste zege in de Catg.C
  Proficiat aan TIM VERCAUTEREN uit Belsele met zijn zege in de Catg.A

  Proficiat aan FRANKY VAN OYEN uit Machelen met zijn 25°Seizoenszege in de Catg.C

  MINDERHOUT 15/09/2007

   

  Categorie CD:

  1.Walter De Veerman (Lochristi, winnaar cat. C)

  2.Danny Van Oyen (Deinze, winnaar cat. D)

  3.Matti De Baat (C2)

  28.Marc Borghgraef uit Burcht (C18)

  Categorie E/E+:

  1.Bert Ter Harmsel (Meer, winnaar cat. E)

  2.Marc Van Ryssel (E2)

  3.Dirk Van Loon (E3)

  7.Georges Vonckx (Bekkevoort, winnaar cat. E+)


  Categorie F1:

  1.François Hufkens

  2.Robin Van Kerschaver

  3.Roger Goormans

  7.Freddy De Blick uit Beveren

   

   

  OEKENE 15/09/2007

   

  Categorie AB: (52 dln)

  1.Koen Lameire (Maldegem, winnaar cat. B)

  2.Patrick Watteny (B2)
  3.Fabien Hanssens (B3)

  4.Peter Mol (B4)

  5.Dieter Vandriessche (Roeselare, winnaar cat. A)

  13.Tim Vercauteren uit Belsele (A5)

  14.Nico Debaes uit Desselgem (B9)

  15.Mario Van Der Sickel (B10) en Gino Van Broeck uit Belsele (A6)

  20.Gunther De Cock uit St.Gillis-Waas (B14) en Ronny Werbroeck (B15)


  Categorie Inwoners +45 jaar:

  1.Gino Verschaeve


  Categorie Inwoners -45 jaar:

  1.Christophe D'Haene

   

   

   

  VLIERZELE 16/09/2007

   

  Categorie AB: (35 dln)

  1.Kristof Muys (Eine, winnaar cat. B)

  2.Tim Vercauteren (Belsele, winnaar cat. A)

  3.Koen Heyrman uit Bazel (B2)

  4.Stein Vermeulen uit Nieuwkerken (A2)

  7.Sven Van Hoyweghen uit Puivelde (A4)

  13.Gino Van Broeck uit Belsele (A7)

  15.Gunther De Cock uit St.Gillis-Waas (B8)

  29.Gino Hoskens uit Beveren (A13)

  Categorie CD:

  1.Kenny De Maerteleire (Gavere, winnaar cat. D)

  2.Franky Van Oyen (Machelen, winnaar cat. C)

  3.Freddy Vlerick (D2)

  5.Patrick Bolssens uit Kieldrecht (D4)

  6.Walter De Veerman uit Lochristi (C2)

  24.Danny Van Oyen (D12)

  26.Marc Borghgraef uit Burcht (C13)


  Categorie E/E+:

  1.Tony Reniers (winnaar cat. E)

  2.Patrick De Backer (E2)

  3.Patrick Van Hulle (E3)

  6.Marc Colpaert (Wetteren, winnaar cat. E+)


  Categorie F1:

  1.Eddy Caeckaert (Ursel)

  2.Freddy De Blick uit Beveren

  3.Eddy Iterbeke

  20-09-2007 om 11:13 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DONDERDAG 20/09/2007 - PROFS TE STEKENE

  Donderdag 20 september 2007

   

  EEN AANRADER:

  DE BEROEPSRENNERSKOERS VAN STEKENE.


  STEKENE%20sentjens&guidobew16_9                STEKENEbestuurbew16_9 

  Een glunderende voorzitter Guido Heirman met                De mannen met de “rode jasjes” of het bestuur
  de winnaar 2006 , Roy Sentjens.                                         van Nering door Sport en Steun.


  Donderdag 20 september organiseert Nering door Sport en Steun Stekene de 82ste Grote Prijs Dr Eugeen Roggeman “Voor beroepsrenners – Elite m.c.” Het is nog één van de weinig overgebleven Wase kermiskoersen van weleer. In de ruime regio bleven ook nog overeind: Puivelde, Berlare, Zele en op een hoger niveau is er natuurlijk nog altijd de Omloop van het Waasland te Kemzeke en de Omloop der Vlaamse Scheldeboorden die op 2 oktober nog aan de beurt komt.

  De iets oudere wielerliefhebbers hebben zeker nog mooie herinneringen aan de kermiskoersen voor beroepsrenners te Sint-Niklaas, Belsele, Beveren, Temse, Haasdonk, Nieuwkerken, Melsele, Hamme, Lokeren, Sinaai, Sint-Gillis-Waas, Vrasene, Waasmunster, Zwijndrecht. Maar ’t is voorbij. Folklore geworden. Daarom dat de profkoers van Stekene nog zo’n succes kent. Elk jaar opnieuw is de belangstelling massaal. Toen enkele jaren geleden al meer elites zonder contract en beloften dan échte profs aan de start stonden, vreesden velen voor een terugval. Vergeet het maar!

  De club vierde een paar jaar geleden al het 110de jaar van bestaan. Ook op dat vlak is Nering door Sport en Steun een monument. Voorzitter Guido Heirman blijft zorgen dat zijn monument op een stevige sokkel staat. Naast de beroepsrennerskoers krijgt Stekene er nog een vijftal andere wedstrijden bij. Hierbij willen we onderstrepen dat ook Stekense wijken hun koers blijven behouden. Denk maar aan Stekene –Heikant en Stekene –Kiekenhaag (komt er nog aan op zaterdag 29 september 2007!)

  De Grote Prijs Dr Eugeen Roggeman is uiteraard ook al lang een begrip. Iets dat zomaar 82 keer op een affiche wordt gezet, moet wel “goed” zijn, anders verdwijnt het. Deze “meneer doktoor” was destijds ook burgemeester van Stekene én pionier van de wielersport.

  Vorig jaar waren er 86 deelnemers en Roy Sentjens kwam er een tweede seizoenszege boeken. In 2005 was de zege voor Kevin Van der Slagmolen en in 2004 Koen Heremans. En laat ons ook niet vergeten dat Mindaugas Goncaras, de Litouwer van het Jan Snel Team, zijn naam op de erelijst schreef in 2003.  Verder won anny Daelman (Sint-Gillis-Waas) in 2002, Erwin Thijs in 2001 en Roger Hammond in 2000. Precies vijftien jaar geleden, in 1992, was de zege voor Temsenaar Jan Bogaert.

  Donderdag wordt de start gegeven om 14u aan de Markt in Stekene. De inschrijving vindt plaats in café “De Filosoof”, Polenlaan 20. De afstand bedraagt 157 km of 14 ronden van 11,3 km langs Polenlaan – Potaarde – St.-Jozefslaan – Heikant – Hamer – Wildernis – Bergstraat – Hinnestraat – Kapellestraat – Wittingstraat – Heirweg – Bosdorp – Brugstraat en Dorpsstraat waar de aankomstlijn traditioneel ligt ter hoogte van het Gildenhuis, Dorpsstraat 42.

  De wedstrijd heeft voor 5020 euro aan prijzen plus nog een hele hoop premies.

  De toeschouwers die donderdag naar Stekene komen mogen ook niet vergeten eens tot aan de Dorpsstraat 97 te stappen want daar kunnen in het uitstalraam van voorzitter Guido Heirman (vroeger horlogerie)  oude en nieuwe foto’s én affiches van bijna alle koersen van Nering door Sport en Steun bekeken worden. Ook lopen er videobeelden.

   
  Tekst en foto’s :
  Flor Van de Velde.

   

   

   

  20-09-2007 om 10:49 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KAMPIOENSCHAP VAN BELGIE VOOR BURGEMEESTERS EN MANDATARISSEN

  ZONDAG 16/09/2007 - WOLVERTEM

   

  Kampioenschap van België voor Burgemeesters en mandatarissen

  P1050750

  Volledige uitslag eerste wedstrijd:

  1.Ampoorter Dirk (Koekelare) 2. Bouquillion Seppe 3. Verlooy Frank 4. Francois Fabrice 5. De Witte Peter 6. Spaey Frederick 7. De Vocht Daniël 8. Govers Kris 9. Van Der Steen Médard 10. Vandenberghe Steven 11. Vermeulen Jan 12. Lemmens Danny 13. Koppen Johan 14. Bruynseels Geert 15. Teirlinck Willy 16. Ponsaert Frank 17. De Meyer Joos 18. Luyckx Marc 19. Schurgers Mathieu 20. Verbeke Wim 21. Thaelemans Marie-Jeanne 22. Snauwaert Dirk 23. Keysers Lisette 24. Vereertbruggen Joos

  Kampioen Schepenen -50 jaar:
  1.Ampoorter Dirk
  Kampioen Schepenen +50 jaar: 1.Van Der Steen Médard
  Kampioen Schepenen Dames -50 jaar: 1.Thaelemans Marie-Jeanne
  Kampioen Schepenen Dames +50 jaar: 1.Keysers Lisette
  Kampioen OCMW -50 jaar : 1.Spaey Frederick
  Kampioen OCMW +50 jaar : 1.Lemmens Danny

  Volledige uitslag tweede wedstrijd:

  1. Balotet Nicolas (Chimay) 2. Verwaest Herwig 3. Leroy Marc 4. Van Ginderdeuren Juliaan 5. Kerkhove Joost 6. Coudyzer Theo 7. Nuyens Rudy 8. Clemens Damiaan 9. Van Steenkiste Walter 10. Van Mulders Christiaen 11. De Boeck Emiel 12. Van Hooren Willy 13. Wittevrongel Yannick 14. Cappa Serge 15. Van Duppen Jef 16. Peetermans Luc 17. Martens Réno 18. Doutrimont Philippe 19. Mollen Niko 20. Heyvaert Roger 21. Belgrado Marcel 22. Veulemans Marc 23. Ingelbrecht Jean-pierre 24. Van Mulders Willy 25. Van Herreweghe Luc 26. Galand Dominique

  Kampioen Burgemeesters -50 jaar:
  1.Peetermans Luc
  Kampioen Burgemeesters +50 jaar: 1.Van Hooren Willy
  Kampioen Raadsleden -50 jaar: 1.Verwaest Herwig
  Kampioen Raadsleden +50 jaar: 1.Coudyzer Theo
  Kampioen Raadsleden Dames -50 jaar: 1.Galand Dominique
  Kampioen Gemeenteontvangers -50 jaar : 1.Balotet Nicolas
  Kampioen Gemeentesecretarissen -50 jaar : 1.Leroy Marc
  Kampioen Gemeentesecretarissen +50 jaar : 1.Van Ginderdeuren Juliaan

   


  Foto : Raymond De Geest

  20-09-2007 om 10:46 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERKALENDER W.B.V. VOOR ZATERDAG 22/09 EN MAANDAG 24/09/2007

  WIELERKALENDER

   

  Zaterdag 22 september kan in Kieldrecht de wedstrijd voor dames-elite bijgewoond worden. De inschrijving vindt plaats in café Sleepbootje, Dorpsstraat 119. Start om 15 u voor 95 km of 15 ronden.Vorig jaar waren er 48 deelneemsters en de zege was voor Lensy Debboudt die toen haar 6de koers won.


  DEBBOUDT%20LENSWYbew18_9

  Zo stond Lensy Debboudt vorig jaar met de bloemen in de Kieldrechtse  Dorpsstraat.


  Zaterdag is er in Berlare om 14u de aanvang van het dernyspektakel en om 15u voor de finales van de derny-rijders, kunnen de juniores er een koers rijden van 60 km of 40 ronden in een criterium. Alle koersformaliteiten in het gemeentehuis.

   

  Maandag 24 september nodigt Kemzeke uit voor een wedstrijd EZC/U23. Start om 15u. Inschrijving in café De Zwaan, Kemzekedorp 40. Afstand 119 km of 12 ronden van 9,9 km

  Vorig jaar stonden hier 35 renners aan de start en winst ging naar Guy Smet die dan al aan zijn 35ste exemplaar was.


  KEMZguybew18_9 

  Guy Smet na zijn zege in 2006 te Kemzeke.
  Samenstelling en foto’s :
  fvdv

   

   

  20-09-2007 om 10:46 geschreven door kenny


  19-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VOORSTELLING RONDE VAN HET WAASLAND

  Alles over de Ronde van het Waasland MTB

   

  RONDE VAN HET WAASLAND EEN NIET TE MISSEN FIETSGEBEUREN

   

  CORNU%20DIRKbew18_9
  Dirk Cornu heeft de 12de Ronde van het Waasland voor mountainbikers voorgesteld en nog eens de klemtoon gelegd op de bedoelingen.

  Maar hoe ontstond toch deze grandioze organisatie? Dirk Cornu vertelde het:

  -“Als competitieteam “Het Waasland Mountainbiketeam” hadden we geld nodig en vonden we gemakkelijker sponsoring voor evenementen dan voor een competitieteam.

  De 1° editie bestond uit 3 ritten met maximum 200 deelnemers. Door ongezonde concurrentie was samenwerken met andere organisaties nodig zoals organisaties op dezelfde dag, wegnemen bepijling, natuurovertredingen waardoor alle MTB ‘ers een slechte naam kregen.Door samen één kalender op te stellen werden de diverse organisatoren medewerkers i.p.v. concurrenten met gemeenschappelijke promotie.We zorgden voor gemeenschappelijke toelatingsaanvragen volgens de regelgeving.”

  Deze “Ronde” is een verzameling van toeristische, éénmalige bewegwijzerde bosveldfietstoertochten in “groot” Waasland en is voor iedereen toegankelijk. Deze 12° editie bevat 21 kwalitatieve ritten, start op 23 september te Sinaai en einde op 13 januari 2008 te Sint-Gillis-Waas. 

  Er zijn steeds meerdere afstanden voorzien, zodat de deelnemers tijdens het rijden bepalen welke afstand zij willen afleggen volgens hun mogelijkheden en de conditie van die dag. Zo zijn 25, 30, 40 en 50 km de toepasselijke afstanden. Er kan gestart worden tussen de aangegeven inschrijvingsuren om op eigen tempo de omloop te rijden. Er wordt hoofdzakelijk op onverharde paden met zoveel mogelijke afwisseling zoals wegels door heide,  bos,  veld,

  De vertrek- en aankomstplaats is dezelfde en daar is infrastructuur voorzien om in te schrijven, om zich om te kleden, te douchen, fiets te reinigen, ritinfo, EHBO, parking, gezellige cafetaria .

  Tijdens de rit is er minimum één bevoorrading voorzien waar de deelnemer sportdrank en een versnapering kan nemen om zijn energievoorraad aan te vullen. Bij lage temperaturen wordt er ook warme drank aangeboden zoals soep, thee of koffie. 

  De deelnemers rijden hoofdzakelijk op mountainbikes al is een veldritfiets op onze omlopen ook perfect. De deelnemende zomercompetitiesporters kunnen op een recreatieve manier hun conditie op winterpeil houden of de recreant kan al sportend een gezondere levenswijze na streven - ondertussen genietend van het natuurschoon. Het Waasland leent zich uitstekend voor bosveldfietstochten.

  De Ronde van het Waasland is biken in weidse landschappen, tussen wuivende bomenrijen, op de rustige jaagpaden van Schelde, Durme en kanalen, in de idyllische kreek- en dijkgebieden, op de mooie bospaden,  in de glooiende valleien, over de pest - en kerkwegels tussen de dorpen.

  De slogans van dienst toerisme : “Het Waasland totaal van streek” of  Waasland wervelend wakker” zijn zeker toepasselijk voor De Ronde.

  De vorige editie kende 23.834 deelnemers over 21 ritten ! Dit is gigantisch als u weet dat het individuele inschrijvingen zijn , niet gebonden aan een federatie met een aanwezigheidsklassement, een beker voor de grootste clubdeelname enz.

  De deelnemers kwamen uit 384 gemeenten : van het Italiaanse Millaan , Oostende, Ieper tot Ertvelde en dat is “Geweldig”

  Maar de voorbije zomer werd voor de eerste keer ook een “zomereditie” van de Ronde uitgewerkt. Ze werd vorig weekend afgesloten en bestond uit 11 organisaties. Cornu: “ We hebben ze laten samenwerken, gecoacht en de "huisstijl" van de Ronde ingevoerd. Deze huisstijl bevat een aantal kwaliteitscriteria die de organisator moet naleven. De 1° zomereditie trok   5.654  deelnemers naar het Waasland ! Het voorbije werkjaar trok de Ronde dus 29.488 deelnemers naar het Waasland !! “

  Het valt ook op dat steeds maar meer organisatoren een plaatsje willen in de Ronde van het Waasland.Dirk Cornu en zijn team kan dus op die manier ook kwalitatieve organisaties selecteren. Er is de te halen kwaliteitsnorm om bij de Ronde te horen;

  “Vele verenigingen delen in het succes. Wist u dat de rit in Hamme-Sint-Anna voor de muziekharmonie georganiseerd wordt? Moerzeke doet het voor de kaatsvereniging.”

  Bij iedere rit kan men na reservatie op de startplaats over een huurmountainbike beschikken zodat men deze recreatiesport eens kan uitproberen.

  Verschillende ritten hebben kinder- / initiatietochten voor de beginners;

  Iedere ritdeelname geeft recht op een gratis deelname aan de tombola op de eindhappening. Er zijn randactiviteiten gecreëerd: fietsexpo ‘s  - gratis pannenkoek, smoutebollen, rittombola ‘s,

  Veel omlopen zijn totaal nieuw of gedeeltelijk vernieuwd en hebben een uitstraling door éénvormigheid van bewegwijzering en bevlagging.

  De lage éénvormige inschrijvingsprijs van € 3 (-16 j. € 2) houdt de deelnamedrempel laag (andere organisaties vragen 4 tot 8 euro).

  Voor de 12° editie kon organisator Dirk Cornu ook nog enkele nieuwigheden aankondigen. Zo is er een verbeterde website : www.rondevanhetwaasland.be .

  Er staan uniforme infoborden en lichtreflecterende wegwijzers naar de startplaats. Alle organisaties beschikken over douches zowel voor dames en heren, behalve Moerbeke waar de cyclocrosssfeer heerst en de deelnemers een emmer warm water krijgen in de kleedruimte.

  De eindtombola heeft een prijzenpot van 4.000 € en deze editie heeft o.a. 8 fietsen, vakantieweekends, abonnementen fitnesscenter e.d.

  De zomereditie zal ook in 2008 kwalitatief verder uitgebouwd worden.

   


  Tekstverwerking :
  Flor Van de Velde

  19-09-2007 om 23:19 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZONDAG 23/09/2007 START VAN DE RONDE VAN HET WAASLAND MTB

  De Mezenstraat fietst een 5e keer voor Kom op Tegen Kanker

   

  RONDE VAN HET WAASLAND MTB START ZONDAG


  CORNU%20DIRKbew18_9
  Dirk Cornu is klaar voor zijn 12de Ronde van het Waasland.


  Op zondag 23 september
  geeft de Mezenstraat in Sinaai het startschot voor de “Ronde van het Waasland”. Deze ronde bestaat uit maar liefst 21 mountainbike-ritten doorheen het Waasland. Vorig jaar namen er ruim 30.000 mensen deel. Het is dit jaar de tweede keer dat de fietstochten van de Mezenstraat deze ronde openen. Drie jaar geleden zorgde de Mezenstraat voor een afsluiter.

  De fietstochten van de Mezenstraat zijn echter niet alleen bijzonder omdat ze de Ronde van het Waasland openen.Centraal staat immers de actie ten voordele van Kom op Tegen Kanker. De opbrengst van de fietstochten gaat naar het goede doel, waarmee de Sinaaise organisatoren hun steentje willen bijdragen tot het wetenschappelijk onderzoek. Hun vier vorige edities brachten al 24.000 euro op! Dit uiteraard met dank aan de 4800 deelnemers die op deze fietstochten afkwamen.

  Deze editie is een beetje bijzonder omdat het “de 5e“ is. “Vijf jaar geleden begonnen we met het initiatief, zonder echt te weten hoe dit verder zou groeien. Vandaag zijn we dus vijf jaar verder, en kunnen we met tevredenheid zeggen dat de fietstochten van de Mezenstraat ‘een klassieker’ zijn geworden, goed gekend in Sinaai en daarbuiten.” Zo verwoordde Mike Nachtegael het.

  “Ook bijzonder is dat we dit jaar een extraatje willen doen voor onze buren wiens woning in februari van dit jaar is afgebrand. Dana en Maurice zagen op 17 februari hun woning in de vlammen opgaan. Sindsdien kon het echtpaar rekenen op de steun van de buurtbewoners, waarvan sommigen ook fysiek de handen uit de mouwen hebben gestoken bij het opruimen en heropbouwen van de woning. Het is onder meer door die hulp dat men erin gelukt is om de woning terug te beschermen tegen regen voor het bouwverlof inging. Vandaag staat er reeds een gloednieuw dak op.”

  Maar het Mezenstraatcomité wil nog iets financieel regelen en zal, na afspraak met de mensen van Kom op tegen Kanker,  ook 10 procent van het inschrijvingsgeld overmaken aan de getroffen familie. Een bedrag dat door het comité zelf, nog zal verdubbeld worden. In de praktijk komt dit neer op 1 euro per deelnemer, waarvan deelnemer en Mezenstraatcomité elk de helft betalen.

  In de Mezenstraat hebben ze nu ook een “Peter-team” opgericht.De wielrenners Tom Steels, Dominique Cornu en wereldkampioen Patrick Meerschaert ondersteunen de fietstochten.

  Mike Nachtegael: “Tot slot is het zeker nog het vermelden waard dat er onder de deelnemers aan onze fietstochten een fiets zal worden verloot. Alle inschrijvingsbriefjes gaan in een bus, en op de slothappening van de Ronde van het Waasland, in januari 2008, wordt de gelukkige eruit geloot.”

  Wat is er nu zondag allemaal te doen, in de Mezenstraat?

  Er zijn drie mountainbikeritten aan, met afstanden van 30, 45 en 65 km. Ze leiden langsheen een schitterend parcours, en onderweg zijn er uitmuntende bevoorradingsposten.

  -“Tientallen van onze vrijwilligers zorgen ervoor dat elke deelnemer op drie plaatsen verwend wordt met natjes en droogjes. De doortocht door de Mezenstraat, gekenmerkt door de gratis jenevertent, is hierbij het hoogtepunt.”

   Deelname aan deze tochten kost 5 euro per persoon, alles (bevoorradingen en verzekering) inbegrepen.

  Ook aan de gezinnen wordt gedacht: voor hen is er een gezinstocht van 30 km, die met een gewone fiets kan afgewerkt worden. Ook hier is de bijdrage 5 euro. En net als vorig jaar organiseren ze ook nu, in samenwerking met de verkeerspolitie, een fietsinitiatie voor kinderen. De deelname daarvoor kost 2,5 euro.

  Organisator Dirk Cornu biedt de bikers een fantastisch programma aan voor de komende maanden:
  12e editie van de RONDE VAN HET WAASLAND

  voor  mountainbikers  2007 - 2008            

  www.rondevanhetwaasland.be

  deelnameprijs:  3 euro (verzekerden)

                          3,5 euro(onverzekerden)   (-16 j. 2 euro) 


  1e rit:
    Zo. 23 sept. te Sinaai (8u-10u30)  (03/7725747)  Kom op tegen KANKER Mezenstraatcomite

  (MTB 30/45/60 km)  (Familie weg 30 km)  5 euro   Sporthal Ter Beke, Vleeshouwersstr. 4

   

  2e rit:  Zo. 30 september te Sint-Pauwels (8u30-10u30)

  (27/52 km)  FC Herleving  Vosdreef (Zandstraat) (03/7705280)

   

  3e rit:   Za. 6 oktober te Moerbeke  (8u30-14u)

  (20/30/45/60/70 km) Pereboomstwg. 47  (0478/280116)

   

  4e rit:   Zo. 7 oktober te Waasmunster  (8u30-10u30)

  (25/49 km)  brandweerkaz. Nijverheidsln. 50  (052/460374)

   

  5e rit:   Zo. 14 oktober te Hamme-Moerzeke Kastel (8u30-10u30)

  (25/48 km) sportcentra Ter Munken Bosstraat  (0475/844692)

   

  6e rit:   Zo. 21 oktober te Beveren  (8u30-10u30)

  (28/50 km)  atletiekterrein Klapperstr.  (03/7750849)

   

  7e rit:  Zo. 28 oktober te Belsele (8u30-10u30)

   (30/50 km)  sporthal  De Klavers  St-Andriesstr. (0475/684371)

   

  8e rit:  Don.. 01 november te Stekene  (8u30-10u30)

  (30/50 km) kantine voetbalterrein VV. Straatje  Heistr. 60  (0478/207928)

   

  9e rit:   Zo. 4 november te Sint-Niklaas (8u30-10u30)

  (29/54 km) atletiekclubhouse AC Waasland  Lange Rekstraat  (03/7750849)

   

  10e rit:   Za. 10 november te Hamme-Sint-Anna (8u30-14u)

  (35/55 km) St-Annacentrum, Sint-Annastraat 84  (052/477503)

   

  11e rit:   Zo. 11 november te Eksaarde - Lokeren (8u30-12u)

  (25/47 km + Kidstour start 10 u)  sporthal   Muylaertstr.  (0474/384031)

   

  12e rit: Zo. 18 november te Burcht (8u30-10u30)

  (26/52 km)  cafetaria sportpark  De Wallen  Heirbaan 78  (03/7750849)

   

  13e rit:  Zo. 25 november te Hulst NL (8u30-10u30)

  (25/49 km)  cafetaria atletiekterrein  Willem Alexanderlaan  (0031114315292)

   

  14e rit:  Zo. 2 december te De Klinge (8u30-10u30)

  (27/49 km)   sporthal Kieldrechtstraat 12   (03/7705280)

   

  15e rit:  Zo. 9 december te Bornem  (8u30-10u30)

  (25/49 km)  kult. centrum  Ter Dielft   Sint-Amandsestwg  (0473/961935)

   

  16e rit:  Zo. 16 december te Haasdonk  (8u30-10u30)

  (25/52 km) Cafetaria Sporthal Ropstraat   (0475/395305)

   

  17e rit: Zo. 23 december te Stekene-Polken  (8u30-10u30) + begeleide Kidstour start 10u

  (25/40/52 km)  Van Hooste (witloofkwekerij), Polken 95 (03/7798771)

   

  18e rit: Zo. 30 december te Sinaai (8u30-11u30)

  (32/42/49 km) Cafetaria Sporthal Ter Beke, Vleeshouwersstraat 4  (03/7750849)

   

  19e rit:  Zo. 06 januari te Nieuwkerken-Waas (8u30-10u30)

  (32/54 km) stedelijke basisschool Gijzelstraat   (0496/565506)

   

  20e rit:  Za. 12 januari te Sint-Gillis-Waas (9u30-14u)

  (30/50 km)  sportcomplex “De Route” Stationsstraat  (03/7705280)

   

  21e rit:  Zo. 13 januari EINDHAPPENING te Sint-Gillis-Waas (8u30-10u30)

  (25/45 km)  sportcomplex “De Route” Stationsstraat  (03/7750849)

   

   

   

  SAMENSTELLING EN FOTO : fvdv

   

  19-09-2007 om 23:07 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CRITERIUM EUROPEENE DE JEUNES TE LUXEMBURG

  MORENO DE PAUW EN JEFFREY HERREBAUT IN DRIEDAAGSE IN LUXEMBURG.

   

  Nieuweling Moreno De Pauw reed dit weekend het “Criterium Européene des Jeunes” in Luxemburg. Er stonden daar drie ritten op het programma voor de 150 deelnemers. Ook Jeffrey Herrebaut (Zele) was er bij.

   

  Vrijdag : ALZINGEN (84 km)

  Moreno eindigde hier 14de.De voorlaatste ronde ontsnapten 10 renners. Zij bouwden een voorsprong op van ongeveer 30 sec. Voor de 11de plaats werd het een massaspurt met het ganse peloton dat toen nog uit een honderdtal renners bestond. Moreno werd hierin knap 4de en behaalde zo die 14de plaats. Knap resultaat leverde ook Jeffrey Herrebaut af want die eindigde 17de.


  LUXEMB%20spurt%201ste%20ritbew19_9
   

  Spurt van de eerste rit . (Moreno overschrijdt net de aankomstlijn)


  Zaterdag : ORSCHOLZ (Duitsland) (74 km)

  Gereden in een gemiddelde van bijna 42 km/u!

  Deze rit eindigde op een nerveuze massaspurt. Moreno eindigde hier achteraan in het peloton op de 78ste plaats. Jeffrey Herrebaut, kon na een lekke band nog terugkeren in het peloton en werd knap 18de.


  LUXEMB%20met%20italiaanbew19_9 

  Moreno De Pauw in het spoor van een Italiaan.


  Zondag : WALFERDANGE (Lux) (64 km)

  De eerste 10 ronden vormden een criterium van ongeveer 4 km en dat op een héél technisch parcours met veel ronde punten en dergelijke. Daarna volgden nog 2 grotere ronden met twee zware klimmetjes in van ongeveer 12 %.

  Moreno vloog er al van in het begin van de koers in.  Drie Nederlanders waren de Belgen te vlug af met Wilco Keldermann , Wouter Haan en Jelle Lugten. Zij konden een voorsprong nemen van ongeveer één minuut.

  Daarna volgde het groepje van acht met Moreno De Pauw die hier 2de in de spurt werd, na Jochen De Weer en eindigde zo op een voortreffelijke 5de plaats.

  Jeffrey Herrebaut kwam in de laatste ronde ten val. Spijtig want Jeffrey had 'superbenen'.


  LUXEMB%20spurt%203de%20ritbew19_9

  In de derde rit werd  Moreno 2de achter Jochen Deweer voor de 4de plaats.


  In het eindklassement
  behaalde Moreno De Pauw een 12de plaats. In dit groots internationaal gezelschap met o.a. Denen, Duitsers, Italianen, Zwitsers, leverde de Waaslander dus een prachtige prestatie.Jeffrey Herrebaut, stond na een vrachtwagen vol pech, op de 88ste plaats maar we zijn er zeker van dat hij net als Moreno ook een vrachtwagen vol ervaring heeft opgedaan.


  LUXEMB jeffreybew19.9_505x1033
  Jeffrey Herrebaut moest met pech afrekenen.

   

     Tekst : fvdv

   

  Foto’s : Laura De Pauw, zus van Moreno.

   

   

   

   

  19-09-2007 om 21:30 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GROEPSTRAINING BEVEREN VAN WOENSDAG 19/09/2007

  Onder leiding van sterke mannen Franky Weemaes en Koen Apers vertrokken 24 POLDERRENNERS woensdagmiddag om14h00 vanuit Beveren richting Terneuzen en dit met een flink uit de kluiten gewassen zuidwesten tegenwind.
  Franky Weemaes hield dit zowaar 70 km aan een stuk vol en ook Koen Apers deed heel wat kilometers kopwerk.

  Na 90 km stond het gemiddelde op 34,5 Km/h wat toch wel flink is gezien de harde wind.
  Reden vandaag zoal mee : Jos Vermeulen , Luc Vermeulen , Eric Vermeulen , Stein Vermeulen , Franky Weemaes , Koen Apers , Freddy De Blick , Sven Wielandt , Franky Wielandt , Eddy Segers , Frank Van Geystelen , Dr.Frank De Winter , Cornelis Van Der Haven , Walter Rotthier , Eugéne Bosman , Eric Van Tiggel , William Despeels , Ines Claes , ?????? en Eddy Coenen.

  19-09-2007 om 20:59 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN WOENSDAG 19/09/2007
  wbvlogo

  WOENSDAG 19/09/2007 – ADINKERKE (W) – Elite z/c & Beloften - 109,8 Km - 02h42min

  Aantal deelnemers : 43

  1. Alexander Chamon
  2. Nico Kuypers
  3. Baptiste Planckaert op 2'00"
   

  19/09/2007 – MALDEGEM (O) – Elite z/c & Beloften – 110 Km – 02h37min

  Aantal deelnemers : 59
  1. Mario Willems
  2. Steven Thys
  3. Patrick Cocquyt
  20. Tim Vercauteren uit Belsele
  34. Mattias Nijs uit Nieuwkerken (PWC Jan Snel)

  19-09-2007 om 20:28 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN DINSDAG 18/09/2007
  wbvlogo

  DINSDAG 18/09/2007 – EVERGEM (O) – Elite z/c & Beloften - 120 Km - 02h40min

  Aantal deelnemers : 27

  1. Gediminas Bagdonas
  2. Simas Kondrotas op 7"
  3. Lorean Devos op 15"
  5. Franky Van Oyen uit Machelen (PDG Bikes & J.P.Maveau) op 23"
  9. Stein Vermeulen uit Nieuwkerken (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)
  19. Geert Smet uit St.Niklaas (Klaipeda)
   

  18/09/2007 – GULLEGEM (W) – Elite z/c & Beloften - 120 Km - 02h53min

  Aantal deelnemers : 39

  1. Kess Heytens
  2. Sébastien Six op 18"
  3. Jan Ghyselinck
  8. Koen Van de Velde uit Stekene (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken) op 47"
   

  18/09/2007 – NIEUWERKERKEN (O) – Elite z/c & Beloften – 118 Km – 02h46min

  Aantal deelnemers : 59
  1. Kurt Eeckhout
  2. Dave Bruylandts
  3. Timmy Van Cleemputte
  18. Jurgen De Deyn uit Wichelen (Rudyco CT) op 25"
  29. Wim Maes uit Sinaai (Cycling Center)
  42. Peter Verhofstadt uit Uitbergen (Rudyco CT)

  19-09-2007 om 20:27 geschreven door kenny


  18-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE GULLEGEM VAN DINSDAG 18/09/2007

  DINSDAG 18/09/2007 – GULLEGEM – EZC & Beloften

   

  KOEN VAN DE VELDE ACHTSTE IN GULLEGEM


  VDVELDE_KOEN_bew18_9 


  Omdat hij maandag in Stekene vrij vlug uitviel met pech, is Koen Van de Velde (Stekene) dinsdag gaan koersen naar Gullegem. “Om er dan maar mijn wedstrijdkilometertjes te gaan ophalen”, zei hij. Het was een wedstrijd van 120 km of 14 ronden van 8,4 km. Er kwamen 39 renners aan de start.

  “In de 2de ronde raakte ik weg met Kess Heytens. We reden zo twee ronden voorop in de hoop dat er dan spoedig een klein groepje met versterking zou komen aansluiten, tevergeefs echter. Algemene hergroepering volgde.”

  Na enige schermutselingen geraakten er dan toch vier renners vooruit. Toen deze een halve minuut hadden gingen er twee dapperen in de achtervolging.

  Na enkele ronden konden ze aanpikken. Zes leiders dus. En waar zat Koen de Waaslander dan?

  “Met mij ging het ondertussen niet al te best. De benen waren niet zoals ze zouden moeten zijn. Ik vermoed dat het kwam door het kille weer van vandaag. Die regenbuien doen me geen goed en de omloop was ook al niet naar mijn kunnen: een stuk of tien venijnige vluchtheuvels, twee ronde punten, een klimmetje zoals in Sombeke en dan als toemaatje een twintigtal bochten met voldoende zebrapaden en riooldeksels en dat in zo’n hondenweer... gezellig.”

  De zes leiders liepen uit tot 1.15 min.

  -“ Op drie ronden van het einde geraakte ik dan toch terug vooruit met een zevental maar dit lukte ook weer niet tot ik in de laatste ronde kon mee glippen met twee renners. We haalden een geloste koploper spoedig in en kregen nog 2 gelosten in het vizier. Deze konden nog net voorop blijven.Door deze hectische laatste ronde was ik niet meer bij machte om nog voluit mee te sprinten. Klein detail: de winnaar Kess Heytens, was tevens mijn vluchtgezel in die eerste ontsnapping.”

  Koen Van de Velde keerde met een 8ste plaats terug naar Stekene. Hij hoopt nu dat het donderdag in Stekene voor de profkoers beter weer is en vooral warmer en droog.

   

   

  TEKST EN FOTO : fvdv

  18-09-2007 om 22:19 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN DINSDAG 18/09/2007

  Pieters Andres 01
  In Poeke, waar 45 vertrekkers waren, heeft Andres Pieters (Grembergen) net als vorige week in Tielrode, weer erg aanvallend gekoerst. Van de eerste ronde ging hij aan de haal dit hield hij stand tot vijf

  ronden van het einde. Zijn maximum voorsprong was 35 sec op het steeds jagend peloton dat Andres absoluut niet vrij liet.

  Na de hergroepering kwam  de ene aanvalspoging na de andere. Jonas De Vijlder, Axel De Corte zetten de goede aanval op. Door het harde werk van Andres Pieters kwam het tot een kopgroep van een 13 man. Maar zo bleef het niet want een algemene hergroepering was nog in de maak.

  In de laatste ronde versnelde Put die het gezelschap kreeg van nog 4 renners waar Jonas De Vijlder bij was. Die bleek aan de meet ook de snelste. En Andres? Die moest genoegen nemen met een 13de plaats.

  Maar wat Andres aan werk verricht, zal in de toekomst zeker worden beloond.

     BORDUI GIANNI portr_536x848 

  Gianni Bordui (Vrasene) is als aspirant nu ook voor het eerst in het veld begonnen. Tijdens het weekend trok hij naar Erpe –Mere waar hij op een lastig parcours met steile afdalingen en hellingen, 17de werd op de 23 vertrekkers. Hij kende daar wel pech want zijn ketting liep er tweemaal af en hij kwam ook nog eens ten val.
  ”Voor mijn 1ste keer was het een geslaagde cross”, aldus Gianni die voor het veldrijden koos omdat hij dat ‘plezant” vindt.
  “Het meest leuke zijn voor mij de steile afdalingen en het rijden in modder waarin ik goed weg kan. Ik kan ook goed lopen. Als het de volgende jaren echt goed gaat, wil ik wel veldrijder worden.”
  Volgende week rijdt hij een cyclocross in in Knokke Heist.

     Van De Velde Koen 09 

  Koen Van de Velde  (Stekene) had maandag geen geluk in Stekene.Zijn ketting sputterde tegen. “Er zat een vaste schakel in en verder rijden had geen zin meer. Iedere keer sprong hij op een ander tandwiel”, aldus Koen.

  Dinsdag koerst hij in in Gullegem.

  Koen Van de Velde besloot: “Nog een  zestal wedstrijden en de fiets kan weer voor even aan den haak. Het seizoen is al lang en zwaar geweest. Gezocht: rust.”

   

   

   

  Tekstverwerking : fvdv

  18-09-2007 om 22:10 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WESLEY VAN DER LINDEN BIJ SUNWEB-PRO JOB

  SUNWEB –PRO JOB HAALT WESLEY VAN DER LINDEN BINNEN


  VDLINDEN_WESLEYbew17_9 


  Het Hamse Sunweb–Pro Job kan wel eens een gouden zet hebben gedaan met de 25-jarige Oost-Vlaming uit Brakel, Wesley Van der Linden in het veldrijdershuis te nemen.

  Van der Linden begon het seizoen als prof bij Chocolade Jacques maar gaf er een paar maanden geleden de brui aan. Nu zal hij in combinatie met een parttime-job als elite zonder contract aan de slag gaan bij Sunweb en dit onder de vleugels van zijn gewezen trainingsmaat Mario De Clercq, ploegleider van Sunweb – Pro Job.

  Ploegleider Mario De Clercq over de nieuwe aanwinst: “ Wesley Van der Linden heeft een heel moeilijke privé-situatie achter de rug, maar alles is nu uitgeklaard. Hij heeft een job, een vriendin en zijn hoofd is opnieuw leeg van allerlei zorgen. Ik ken Wesley al heel lang en weet dat hij talent zat heeft. Dat talent mogen we niet laten verloren gaan. Met het nodige vertrouwen kan hij in het veld, zelfs als amateur, na een paar weken al een aardig woordje meespreken met de elite. Hij was tweemaal Belgisch kampioen en in 2003 vice-wereldkampioen bij de beloften in het veld. Twee jaar geleden won hij nog 3 wedstrijden op rij in Spanje “

  Wesley krijgt van Algemeen Manager Jurgen Mettepenningen een contract voor dit cross-seizoen en nadien wil hij de prestaties evalueren.

  -“Ik ga verder op het advies van Mario De Clercq om dit bijna verloren gegane talent een nieuwe kans te geven “ aldus Mettepenningen.

  Wesley Van der Linden zal dus voortaan zijn focus richten op het veldrijden en streeft ernaar om in het weekend van 20 oktober te debuteren.

   


  Tekstverwerking : Flor Van de Velde

   

  Foto : Sunweb –Pro Job 

  18-09-2007 om 22:00 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GRANDIOOS WIELERPROGRAMMA TE BERLARE !!!

  GRANDIOOS WIELERPROGRAMMA BIJ BERLARE KERMIS


  BERLARE%2006%20bew17_9
  Vorig jaar was het een triomf voor Greg Van Avermaet die toen op de drempel stond van zijn profcarrière
  . 


  De Wielerclub Berlare Sportief heeft voor Berlare-Kermis 2007 een wielerprogramma samengesteld om ‘U’ tegen te zeggen. Eigenlijk kan gesproken worden van een heuse wielerweek.

   

  Het begint al op zaterdag 22 september met een dernycriterium voor eliterenners dat om 14u al van start gaat met twee schiftingsreeksen van 24 km of telkens 16 ronden van 1,5 km.

  Om 17u volgen de twee finales van 34,5 km of 23 ronden. Er wordt gereden op een gesloten omloop langs Dorp – Frankrijkstraat – Warande – Hoogstraat - Dorp ( of zogenaamd ‘Rond het bos’).

  Alle formaliteiten vinden plaats in het Gemeentehuis.Dit Dernycriterium is een organisatie van W.K. Berlare in samenwerking met het Gemeentebestuur.

  Tussenin kan gekeken worden naar een criterium voor juniores dat om 15u start en gaat over 40 ronden van 1,5 km of 60 km. De gesloten omloop is dezelfde als deze van de dernykoers. Er zijn voor 447 euro aan prijzen. Alle formaliteiten eveneens in het Gemeentehuis.

  Zaterdag 22 september blijft de omloop verkeersvrij tot 19u. En dat is goed om weten voor al wie in het centrum moet zijn.

   

  Op maandag 24 september worden de elite zonder contract, alle amateurs en de masters uitgenodigd voor een open wedstrijd die zal starten om 17u. Op het programma staan 16 ronden van 6 km of 96 km langs Dorp-Hogeweg – Waterhoek - Van Tieghemstraat – Warande - Dorp.

  Alle formaliteiten in het Gemeentehuis, Dorp 22. Er zijn voor 500 euro aan prijzen.

  Vorig jaar werd deze wedstrijd gewonnen door de Waaslander Tim Vercauteren.

   

  Dan komt woensdag 26 september er aan met een dameswedstrijd om 15u. De dames elite rijden er 96 km of 16 ronden van 6 km langs Dorp-Hogeweg-Waterhoek-Van Tieghemstraat-Warande-Dorp. Er zijn voor 446 euro aan prijzen. Inschrijving in het Gemeentehuis.

   

  Dé hoogdag wordt ongetwijfeld donderdag 27 september met de 57ste Klassieke Kermisprijs voor Elite S.G. –Profs. Het is een organisatie die voor W.K. Berlare Sportief het visitekaartje is. De beroepsrenners starten om 14u aan het gemeentehuis waar ook de inschrijving plaatsvindt.

  De afstand bedraagt 162 km of 18 ronden van 11,6 km langs Dorp - Nieuwstraat-Blauwhofstraat – Donklaan – Dendermondsesteenweg – Gentsesteenweg –Kamershoek – Schuitje – Koolstraa t- Schuurputstraat – Waterhoek - Dorp

  Deze profkoers heeft voor 5020 euro aan prijzen.

  Vorig jaar namen 114 renners deel en de zege was voor Greg Van Avermaet die toen een meesterlijke sprint uit de benen haalde en won voor Sven Nevens, Steven Caethoven en Hans Dekkers. Van Avermaet was toen aan zijn 11de zege van het seizoen toe.

   

  Om de wielerweek af te sluiten wordt door Berlare Sportief nog een nieuwelingenwedstrijd georganiseerd op zaterdag 29 september om 15u. Alle formaliteiten vinden weer plaats in het gemeentehuis. Er moeten 11 ronden van 6 km of 66 km afgelegd worden langs Dorp –Hogeweg – Waterhoek - Van Tieghemstraat – Warande - Dorp. Er zijn voor 385 euro aan prijzen.

     Samenstelling en foto :
  Flor Van de Velde.    

   

  18-09-2007 om 21:40 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GROEPSTRAINING BEVEREN VAN DINSDAG 18/09/2007
  Onder leiding van Kenny Janssens en Werner Van Der Weken vertrokken Dinsdagavond om 18h30 thv Buyl Sport te Beveren  13 POLDERRENNERS voor een verkorte trainingsrit doorheen de Polders van Saeftinghe.
  Er werd een goed trainingstempo gereden en dit tot het rondpunt te Kallo.
  Daar sprong den Bert weg en die kreeg zijn vriend Sasja mee , in de achtervolgende groep draaiden ze het molentje goed rond en thv Bayer waren de 2 vluchters eraan voor hun moeite.
  Het was Kenny Janssens die het spurtje won voor Olaf Van Osselaer , Frans Sulmon en Gunther Smet. 
  Het gemiddelde vandaag was goed voor 35 Km/h en dat voor 60 Km.(tot Buyl Sport)
  Wie reden mee vandaag : Werner Van Der Weken , Frans Sulmon , Bert , Sasja , Dirk Onghena , Matthias Onghena , Lawrence Van De Meersche , Jeroen Serverius , Vincent Van Hooste , Gunther Smet , Olaf Van Osselaer , Jelle De Witte en Kenny Janssens
  .

  P.S. VOLGENDE WEEK LAATSTE AVONDTRAINING OP DINSDAG !!!

  18-09-2007 om 21:39 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE STEKENE VAN MAANDAG 17/09/2007

  MAANDAG 17/09/2007 – STEKENE - EZC /U23

   

  DRIE WASE BELOFTEN MAKEN ER EEN FEEST VAN.


  STEKENEspurtbew17_9       STEKENEhuldebew17_9

  Beeld van de schitterende spurt: Jarno Van Guyse wint        Twee Stekenaars op de hulde :
  voor Sven Wielandt en Kristof Dhollander.                             Kristof Dhollander (links) en Jarno Van Guyse.
                                                                                                 Uiterst links schepen Johan Koppen wiens Ereprijs
                                                                                                 werd betwist.


  De Ereprijs Schepen Johan Koppen werd maandagnamiddag gereden door 44 renners. Ze moesten 17 ronden of 117 km verwerken in een regenweer waarvan iedereen een afschuw van heeft op een wielerwedstrijd. Dat was trouwens ook te merken aan de belangstelling die heel wat minder was dan bij vorige uitgaven. Maar zo is dat in Vlaanderen, alles staat of valt met het weer.

  Stekene zelf bracht meerdere renners in koers: Koen van de Velde, Kristof Dhollander, Jarno Van Guyse, Gunter Sterck en  Thijs Van den Bossche. En voor Beverenaar Thibault Koppen was het ook wel een speciale koers want het was de Ereprijs van zijn nonkel Johan.

  Voor verslaggevers van deze wedstrijd was het weer moeilijk om meer dan één gebeurtenis te beschrijven. In de eerste ronde gingen drie renners weg en na de 117 km spurtten zij voor de zege. En dat was het dan. Die drie waren de Wase beloften Kristof Dhollander, Sven Wielandt en Jarno Van Guyse.

  Die Kristof Dhollander, is me dat een revelatie in 2007. Hij heeft tenminste de lef om er van in het begin tegenaan te gaan. Hij schuwt nooit de initiatieven ook al is dat ten koste van krachten die hij op het einde te kort komt. Sven Wielandt van zijn kant is weer gegroeid en kweekte meer kracht bij. De manier waarop hij de vlucht mee gestalte gaf, straalde sterkte uit. En dan die andere Stekenenaar, Jarno Van Guyse, is nog de meest verrassende van al, want pas vorig seizoen dook zijn naam op in de wielersport en nu al kunnen we hem bij de toppers vermelden. Het Waasland mag blij zijn dat Jarno in de wielersport stapte.

  Dus na de eerste bocht al zette Dhollander de goede vlucht in. Het duo Van Guyse –Wielandt sloot aan en weg waren ze met drie. ’t Schijnt dat er ook nog een vierde man mee wilde maar die zijn benen waren wat te kort en haakte af. In de 2de ronde zagen we Andy Roskam en Bjorn Coomans pogingen doen om de kloof te dichten maar dat lukte niet. Voor Koen Van de Velde was de koers toen al voorbij want zijn versnellingsapparaat liet het afweten.

  Om aan te duiden hoe snel het drietal reed vermelden we dat in de 3de ronde de voorsprong al over de minuut ging. Steeds maar weer bemerkten we achter hen dat Bjorn Coomans dolgraag ook naar voor zou willen rijden maar van een echte achtervolging was er nooit sprake. Het trio Dhollander-Wielandt-Van Guyse kon steeds hetzelfde tempo aanhouden en zo werd de voorsprong steeds groter. Stefan Suy (Waasmunster) kreeg een lekke achterband en verdween uit koers. Van Stefan willen wij er wel eens op wijzen dat die op een deelnemerslijst dikwijls vermeld staat onder “Afdeling Oost-Vlaanderen” maar in feite koerst hij voor het Xcluziv Cycling Team uit Zottegem. Ook Matthias Nys was toen al uit koers na een lekke band.

  In de 8ste ronde , toen de leiders bijna 2 min voorsprong hadden, trok Kurt Van Landeghem in de achtervolging. Maar vrij snel zat hij terug in de groep. Guy Smet gaf er dan ook de brui aan. Hij geeft toe dat hij in een mindere periode zit en misschien doet hij het nu wat kalmer aan of tenminste toch wat rust in bouwen.

  De laatste ronden kwamen opnieuw Kurt Van Landeghem en Bjorn Coomans een paar keer naar voor om toch een achtervolging op te zetten. Maar het lukte niet en bovendien was het twee uren te laat. Het werd dus een spurt met drie en hadden Dhollander-Wielandt-Van Guyse ons al zoveel moois getoond, ze zorgden ook nog voor een knappe apotheose. Kristof Dhollander haalde in de spurt nog eens alles uit zijn bruingebrande benen en begon als eerste. Sven Wielandt kwam dan naast en over hem. Sven vertelde het zelf: “Ik keek naar links en zag nog niets maar langs rechts kon Jarno er nog juist tussen en hij verraste mij nog. Hij is natuurlijk ook redelijk rap, ik niet.”

  Dus verdiende winst voor eigen volk van Jarno Van Guyse voor Sven Wielandt en Kristof Dhollander.

  Op iets minder dan een minuut bolde Bjorn Coomans als 4de over de streep en dat was eigenlijk een billijk resultaat want Bjorn had meer dan eens gepoogd iets te ondernemen. Bart Vleugels reed eigenlijk als onbekende als 5de binnen. Hij had in dat regenweer zijn vestje over zijn rugnummer getrokken en was dus niet te zien. Slim als hij was, keerde hij snel terug naar de mannen van WBV en ontblootte zijn rugnummer.

  Kurt Van Landeghem werd 6de en ook dat was een billijk resultaat.

  Jarno Van Guyse was een tevreden renner. Winnen voor eigen volk is altijd bijzonder aangenaam. “Vorige keer heb ik het hier in Stekene uit handen gegeven maar nu heb ik het kunnen afronden. Toen we twee minuten  voorsprong hadden dacht ik wel dat er iets in zat. We werkten trouwens goed samen.”

  Daarmee heeft Jarno zijn 3de zege beet. Hij heeft dit seizoen zijn naam definitief neergeschreven op de lijst der beloften met inhoud.

  -“Ik ben tevreden over het seizen. Ik heb een mooie ‘groeimarge’ verwezenlijkt dit jaar. Eergisteren heb in Hotton 172 km vóór het peloton gereden, Een lange vlucht dus en ik eindigde als 10de  en 2de in de bergprijs. In de grote koersen ben ik aan het groeien en dat is het voornaamste.”

  Hij gaat nog een paar profkoersen afwerken zoals donderdag a.s. in Stekene zelf. “En voor de rest, nog wat genieten van het seizoen.”

  Kristof Dhollander, gevolgd door voorzitter Staf Pieters van Hoop op Zegen, schoof mee aan bij de hulde van winnaar Van Guyse. Wat een prestatie voor deze jonge Stekense belofte.

  -“Ik ben totaal leeg gereden”, sprak hij nochtans met een tevreden lach.” Ik nam zelf rap het initiatief om weg te rijden. Jarno en Sven volgden. Ik startte eigenlijk weer zoals altijd, vrij snel.”

  Dat is inderdaad een ingeving die Kristof regelmatig wel heeft. “Ik had wel meer dan één moeilijk moment”, zo besloot hij.

  Ook Sven Wielandt heeft weer een sluier opgelicht van zijn kunnen. Toekomstgericht heeft de Beverenaar dit seizoen een enorme stap gezet. Een felle atleet is hij geworden en de wielerwereld mag van hem nog wel één en ander verwachten.

  -“Eigenlijk had ik niet verwacht vooruit te blijven. Toen we aan de start stonden zei Jarno: van in het begin doorgaan. Ik antwoordde: ja, dat is goed. Na een bocht ging Kristof Dhollander al door en we reden mee. Het tempo was vrij hoog maar toch dacht ik dat er nog een man of drie, vier zou bij komen en dat het dan zou kunnen lukken. Maar we hadden snel een minuut. Toen geloofde Jarno er al in. De eerste drie ronden hebben we echt alles gegeven. Toen we achterom keken zagen we dat we al een schone voorsprong hadden. Dan zijn we gewoon tempo blijven rijden.”

  Sven is wel tevreden over 2007.

  -“Maar misschien had ik wel iets beter moeten presteren in de grote koersen. Misschien kom ik daarvoor  nog wat kracht te kort om op het einde de grote versnelling goed rond te kunnen draaien.”

  Vrijdag rijdt Sven in Koolskamp het Kampioenschap van Vlaanderen en volgende week woensdag staat Lichtervelde op het programma en dat is dus allemaal bij de profs.


  STEKENEstartbew17_9 

  Merkwaardige foto: terwijl WBV-man Marc Maertens zich klaar maakt om te starten hebben Jarno Van Guyse en Sven Wielandt (links van Maertens) de afspraak gemaakt om er direct in te vliegen.


  STEKENE%20de%20vluchtbew17_9 

  De vlucht van de drie die werd opgezet door Kristof Dhollander en Van Guyse en Wielandt sloten aan. Het was de enige ontsnapping van de wedstrijd.

   

  STEKENE%20bellemanbew17_9

  Bij Nering door Sport en Steun Stekene wordt in elke wedstrijd die wordt georganiseerd, de laatste ronde “ingebeld”.
  Verslag : Flor Van de Velde

   

  Foto’s : Alain Sennesael.

   

   

   

   

   

  18-09-2007 om 21:38 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN MAANDAG 17/09/2007
  wbvlogo

  Proficiat aan JARNO VAN GUYSE uit Stekene met zijn 3°Seizoenszege te Stekene van 2007 !!!

  MAANDAG 17/09/2007 – EERNEGEM (W) – Elite z/c & Beloften - 118 Km - 02h54min

  Aantal deelnemers : 31

  1. Dirk Clarysse
  2. Nico Kuypers op 17"
  3. Frederik Toortelboom op 30"
   

  17/09/2007 – PASSENDALE (W) – Elite z/c & Beloften - 113,9 Km - 02h55min

  Aantal deelnemers : 19

  1. Henk Mahieu
  2. David Geldhof op 10"
  3. Kristof Taillieu
   

  17/09/2007 – STEKENE (O) – Elite z/c & Beloften – 117 Km – 02h33min

  Aantal deelnemers : 44

  1. Jarno Van Guyse uit Stekene (New Heebra-Lombarden)
  2. Sven Wielandt uit Beveren (Profel Ziegler Cont.Team) 
  3. Kristof DHollander uit Stekene (Hoop Op Zegen Beveren)
  4. Björn Coomans uit Ruisbroek (Rock Werchter-Chocolade Jacques) op 2'08"
  6. Kurt Van Landeghem uit St.Gillis-Waas (WSC Vooruit St.Gillis-Waas)
  19. Kris Smet uit St.Niklaas (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)
  20. Andy Roskam uit Ruisbroek (Rupelspurters Boom)
  22. Nicky De Wit uit Lokeren (Artevelde WSV)
  23. Gunter Sterck uit Stekene (PWC Jan Snel)

  24. Wim De Rudder uit Belsele (Rudyco CT)
  25. Thibault Koppen uit Beveren (KSV Deerlijk)
  26. Frank Van Hoeymissen uit Waasmunster (Jonge Rakkers Vollezele)

  17/09/2007 – HOEILAART (VB) – Am./Mast./Elite z/c & Beloften - 66 Km - 01h32min

  Aantal deelnemers : 36
  1. Bart De Roeck
  2. Wim Jansen
  3. Michael Naessens op 45"


  17/09/2007 – VIANE-MOERBEKE (O) – Elite m/c /Elite z/c & Beloften – 168 Km – 03h59min

  Aantal deelnemers : 74

  1. Koen Barbe
  2. Michaël Blanchy op 12"
  3. Jens Renders uit Wilrijk (Palmans-Collstrop)
  11. Thomas Ongena uit Zele (Yawadoo-ABM) op 40"

  18-09-2007 om 21:32 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RUBEN SCHEIRE VLAAMS KAMPIOEN MTB BIJ DE NIEUWELINGEN

  ZATERDAG 15/09/2007 - HEUVELLAND - FINALE FLANDERS CUP MTB

  RUBEN SCHEIRE VLAAMS KAMPIOEN MTB

   

  SCHEIRE%20RUBENbew17_9 

  Ruben Scheire in zijn kersverse nieuwe trui van Vlaams Kampioen MTB

   

  Nieuweling Ruben Scheire (Beervelde –Isorex) werd op 21 juli reeds Belgisch kampioen Mountainbike.

  Vorige zaterdag reed hij de finale van de Flanders Cup en eindigde in Heuvelland 2de.Dat was voldoende om als eerste in het eindklassement te komen. Zo werd Ruben nu Vlaams Kampioen mountainbike.

  Er waren nog 3 Wase nieuwelingen aanwezig voor de finale van de Flanderscup MTB in Heuvelland.

  Fabrice Mels uit Sinaai behaalde er de 12de plaats , Jeroen van de Vijver uit Eksaarde de 13de plaats en Matty Van Hove uit Sint Gillis Waas de 16de plaats.

  Volgend weekend zijn ze van de partij in Winterslag voor de Grote prijs Roel Paullissen.

   

   

  Tekst en foto : fvdv

  18-09-2007 om 11:47 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD NIEUWELINGEN TE WAARLOOS VAN ZATERDAG 15/09/2007

  ZATERDAG 15/09/2007 – KONTICH-WAARLOOS - Nieuwelingen

   

  EERSTE ZEGE VOOR KEVIN VAN STAEYEN


  WAARLOOSNIEaankomtsbew16_9                                WAARLOOSNIEpodiumbew16_9 

  Een dolgelukkige Kevin Van Staeyen,                      Het podium vlnr: 2de Glenn Van Laer (Kasterlee),
  wint eerste koers.                                                      winnaar Kevin Van Staeyen (Schoten) en
                                                                                    3de Mario Sarens (Ramsel)

  Na de wedstrijd voor Dames Jeugd volgde de 22ste Grote Prijs Campaert Woondecor voor nieuwelingen te Kontich-Waarloos. Volgende week zondag volgt het tweede luik waaraan ook voor hen een klassement verbonden is.

  Ook al stonden er slechts 52 renners op de deelnemerslijst toch namen er 63 de start voor 14 ronden van 4,9 km. Of  68,6 km. Jimmy Segers (Sint-Gillis-Waas), Roman Vanstaen (Bornem), Sam Van De Mieroop (Schoten), Kevin Van Staeyen (Schoten) en Quenell Verhulst (Zwijndrecht) waren de streekregiorenners.

   De eerste ronden probeerde verschillende renners om weg te geraken maar het peloton liet hen niet begaan. In de 5de ronde waagde Stijn Marien z'n kans. Jimmy Butzen kwam bij hem aansluiten. Het duo Marc Franken en Niels Raeymaekers ging in de achtervolging. In de 9de ronde was alles te herdoen mede door een valpartij.

  Een vlucht met succes opzetten zat er niet in en toen bij het ingaan van de laatste ronde alles nog samen was dacht iedereen al aan de massaspurt. Maar niets van dat. Kevin Van Staeyen en Glenn Van Laer trokken ten aanval en zij hadden nog goede wapens in de benen zitten. Groot werd hun voorsprong niet maar ze konden wel een tegenaanval van Mario Sarens afhouden.

  Op het einde reed Kevin Van Staeyen dan nog Glenn Van Laer uit de wielen om hem als 2de te laten finishen.

  Voor Kevin Van Staeyen was het de 1ste zege van het seizoen nadat hij reeds een oefenwedstrijd in het begin van het seizoen won. Mario Sarens werd op 13 seconden 3de. De spurt om de 4de plaats werd gewonnen door de Nederlander Kay Welten. Logan Somville werd 5de, Ruben Oerlemans 6de, Koen Vandeput 7de, Loic Pestiaux 8ste, Pieter Vanherck 9de en Stef Swinnen 10de. Jimmy Segers werd 14de, Roman Vanstaen 16de en Sam Van De Mieroop 31ste.

   

  WAARLOOSNIEsegersbew16_9                             WAARLOOSNIverhulstbew16_9 

  Jimmy Segers die 14de eindigde.                   Zwijndrechtenaar van Hoop op Zegen Beveren,
                                                                         Quenell Verhulst in actie.

   

   

  Tekst : fvdv

   

  Foto’s : Alain Sennesael.

   

   

   

   

   

  18-09-2007 om 11:33 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD DAMES JEUGD TE WAARLOOS VAN ZATERDAG 16/09/2007

  ZATERDAG 15/09/2007 – WAARLOOS – Dames Jeugd

   

  JESSIE DAAMS WINT BIJ DE DAMES JEUGD TE WAARLOOS


  WAARLOOS%20MEISJaankomstbew16_9                 WAARLOOSmeisjdaamsbew16_9

  Jessie Daams wint vlot de massaspurt voor                       Jessie Daams uit Achel en
  Kelly Druyts.                                                                        lid van de K.Balen BC, 
                                                                                             die de wedstrijd won.


  De Koninklijke SC Steeds Vooraan - Kontich organiseerde de 22ste Grote Prijs Campaert Woondecor voor Dames Jeugd te Kontich-Waarloos. Het was een eerste deel van een tweeluik dat volgende week wordt afgewerkt en een algemeen klassement kent.

  31 meisjes Nieuwelingen en 27 meisjes Juniores namen de start voor 12 ronden van 4,9 km. of 58,8 km. Kaat Hannes (Benelux Team - Wechelderzande), Kelly Druyts (Lotto Belisol - Wilrijk), Amy De Ridder (Benelux Team - Grembergen), Liesl Van Daele (Squadra Ciclistica), Veronique Staes (Steeds Vooraan Kontich - Sint-Job-In't-Goor) en Hanneke Van Gucht (Bianchi Duvel Cata Bikes - Puurs) waren de streekregiorensters.

  Er vielen moeilijk openingen in deze wedstrijd tenzij Maaikje Polspoel inde 8ste ronde toch iets meer ruimte kreeg maar voor niet lang echter. De wedstrijd eindigde dan ook in de te verwachten massaspurt. Daarin toonde Jessie Daams haar snelle benen en haalde het makkelijk voor Kelly Druyts en Jolien D'Hoore. Dunja Ceulemans werd 4de juniore, Maaike Polspoel 5de, Fanny Van Den Haute 6de, Kim Vermeiren 7de, Veronique Staes 8ste, Liene Quanten 9de en Lien Lanssens 10de. Amy De Ridder werd 14de, Liesl Van Daele 20ste en Hanneke Van Gucht 22ste.

  Voor Jessie Daams was het de 6de zege van het seizoen.


  WAARLOOSMEISJpodiumbew16_9
  Het podium der nieuwelingen met vlnr: Tessa Beullens (Rumst), winnares Eleonore Maeck en Kaat Hannes (Wechelderzande) die voor het Beneluxteam een 3de plaats behaalde.  Bij de Dames Nieuwelingen won Eleonore Maeck. Tweede werd Tessa Beullens en derde Kaat Hannes. Belgisch Kampioene Eline De Roover werd 4de, Karen Verhestraeten 5de, Marie-Pierre Thonon 6de, Lien De Beuckelaere 7de, Laura Trott (GBR) 8ste, Delphine Decock 9de en Evi Verstraete 10de.

  Voor Eleonore Maeck was het de 3de zege van het seizoen.

   

   

  Tekst : fvdv

   

  Foto’s : Alain

   

   

   

  18-09-2007 om 11:27 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE PASSENDALE VAN ZONDAG 16/09/2007

  ZONDAG 16/09/2007 – PASSENDALE - Beloften

   

  ALEXANDER CHAMON WINT DERDE WEDSTRIJD IN PASSENDALE

   

  PASSENDALE%20aankomstbew17_9 

  Alexander Chamon (De Panne) wint zijn derde koers.

   

  De 45ste Grote Corneliusprijs voor beloften was een organisatie van Wielerclub De Gildevrienden. 35 renners namen de start voor 20 ronden van 5,7 km. of 114 km.

  Van bij de start kwamen er aanvalspogingen. In de 2de ronde waren er 4 leiders : Lorenzo Dujardin, Lorean Devos, Kim Borry en Jo Maes. Een ronde later had Nielsen Raedt de sprong gemaakt en was komen aansluiten.

  Lorenzo Dujardin verdween vooraan. De 4 leiders hun voorsprong bleef rond de 30 seconden hangen op een groep van 11 achtervolgers. In de 7de ronde gingen Alexander Chamon, Joeri Calleeuw en Kess Heytens in de achtervolging. Ze slaagden er snel in om vooraan te komen aansluiten.

  Met nog 6 ronden voor de boeg hadden de zeven leiders nog 1'20" voorsprong op Jani Desmet, Vincent Jonckheere, Robin Verhelle en Bram D'Hondt. De zwaarte van het parcours begon zijn tol te eisen. Lorean Devos, Alexander Chamon, Kim Borry en Kess Heytens reden weg. Nielsen Raedt ging nog in de achtervolging.

  In de voorlaatste ronde liet Alexander Chamon zijn metgezellen in de steek. Hij nam al snel 15 seconden. Alexander Chamon behield z'n voorsprong en behaalde zo een 3de zege van het seizoen. Kess Heytens werd 2de op 32 seconden, Kim Borry 3de, Lorean Devos 4de. Op 2'10" werd Nielsen Raedt 5de en Joeri Calleeuw 6de. Jo Maes werd 7de op 3'06".

   

   

   

  Tekst : fvdv

   

  Foto : Alain

  18-09-2007 om 11:19 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD NIEUWELINGEN TE BRUSSEL VAN ZATERDAG 15/09/2007

  JORI VAN STEENBERGHEN: KNAP 3de IN AFWACHTINGSKOERS PARIJS-BRUSSEL.


  V%20STEENBERGEN%20J%20bew16_9 


  Jori Van Steenberghen
  (De Klinge – Hoop op Zegen) reed te Brussel de afwachtingswedstrijd van Parijs - Brussel. De 79 nieuwelingen moesten er 8 ronden afleggen.

  Na 2 ronden wedstrijd konden 6 renners waaronder ook Jori een kleine kloof slaan,maar het peloton kwam even later terug aansluiten .

  Het bleef niet stil want opnieuw gingen twee renners aan de haal. Hun voorsprong was niet zo groot maar toch hielden ze het een paar ronden vol.

  Met nog twee ronden te rijden kwam er een algemene hergroepering en de massaspurt was niet meer te ontwijken. Toch kon nog een renner zich wat losmaken uit de groep om zo de zege te pakken.

  Jori Van Steenberghen spurtte toch weer bijzonder sterk en bolde als tweede over de streep en eindigde zo op een verdiende 3de plaats in de uitslag.

     Tekstverwerking : fvdv

  18-09-2007 om 10:54 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD NIEUWELINGEN OMLOOP HET VOLK VAN ZONDAG 16/09/2007

  GIJS VAN HOECKE UITBLINKER IN OMLOOP HET VOLK.


  VAN HOECKE GIJSbew27.8 


  De nieuwelingen reden zondag hun Omloop Het Volk met meer dan 110 renners aan de start. Voor deze klassieker waren heel wat buitenlanders over gekomen: Engelsen, Denen en natuurlijk de onvermijdelijke Nederlanders.

  Na een twintigtal km ontsnapten een Engelsman, een Deen en de Stekenaar Glenn De Ridder. Even later kwam Gijs Van Hoecke alleen aansluiten. De maximale voorsprong die ze vergaarden was 38 sec. Op de 2de helling van de dag (de Betsberg in Oosterzele na 39 km) moest Glenn echter de rol lossen. Op de 3de helling, na 46 km, naderde het peloton gevaarlijk dicht. Gijs Van Hoecke voelde dat hij op niet veel steun meer hoefde te rekenen van zijn maats en hij ging alleen door.

  De voorsprong van de Waaslander schommelde constant tussen 15 en 20 sec, maar hij beet op de tanden en gaf niet op. Slechts op 5 km van de finish werd hij jammer genoeg, gegrepen.

  In het zicht van de aankomst konden nog een Deen, een Engelsman en de kampioen van België Ysenbaert de massasprint ontlopen. De Deen won en Niels Reynvoet nam de de pelotonsprint voor zijn rekening en werd dus 4de.

  Hoe dan ook,  Gijs Van Hoecke  was de man van de wedstrijd. Wat hij weer uit de benen haalde, is precies dát wat een jongere moet doen om “coureur” te worden. Gijs won als troostprijs wel het bergklassement nadat hij op drie van de vier hellingen als eerste boven kwam. Knappe prestatie toch.

     Tekst :
  fvdv
   

  18-09-2007 om 10:44 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN ASPIRANTEN UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZATERDAG 15/09 EN ZONDAG 16/09/2007

  UITSLAGEN ASPIRANTEN

   

  In Landen werd Matthias Van Walle (Sint-Niklaas- WAC) 6de bij de 14-jarigen. Er waren 18 deelnemers.

   

  In Ottergem:

  12-jarigen – 28 dln

  8ste: Stef Vercauteren (Sinaai – WAC)

  14de Dominique Wittouck (Zele – Hudiko)

  17de Thomas Bonnaerens (Lokeren – Hudiko)

  24ste Stef Bryssinck (Rupelmonde – Hudiko)

  13-jarigen – 30 dln

  8ste Lorenzo Dubois (Zele – La Bicycletta)

  14-jarigen-  43 dln

  34ste Stijn De Bock (Zele – Hudiko)

  38ste Stef de Bock (Zele – Hudiko)

  42ste Bjorn D’Haese (Zele – Hudiko)

  Bij de 14-jarige meisjes waren 3 dln en Julia Verwulgen (Wachtebeke – WAC) werd 3de.

   

   

  In St.-Lambrechts-Herk eindigde bij de 14-jarigen Yourick Vanwijnsberghe (Nieuwkerken – WAC) 17de (21 dln)

   

  In Waardamme  waren 29 dln bij de 14-jarigen en Dieter Beauprez (De Klinge – Hudiko) werd 19de.

   

  Van de aspirantenkoersen in Wijnegem konden we nog geen uitslagen bemachtigen. Bij de 14-jarigen miste Stephen Cuyken (Nieuwkerken – WAC) net het podium want in een massaspurt werd hij 4de.


  CUYKEN%20STEPHEN%20wijnegem%2016_9 

  Stephen Cuyken voor de start in Wijnegem waar hij knap 4de werd in en massaspurt.

  SAMENSTELLING en FOTO :
  fvdv

   

  18-09-2007 om 10:11 geschreven door kenny


  17-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD VELDRIJDEN TE KNESSELARE VAN ZATERDAG 15/09/2007

  Matthias Onghena 06
  M
  atthias Onghena (Kieldrecht) reed zaterdag in Knesselare een eerste veldrit en deed dat voortreffelijk. Hij eindigde 21ste maar toen hij in 8ste positie reed, kwam hij ten val en het bandje lag van de velg. Het gevolg was dat Mathias kon gaan achtervolgen van op de 32ste plaats en kwam dan uiteindelijk terug tot 21ste! Er waren 62 deelnemers met toch kleppers als Kenny Geluykens,Wim Jacobs en nog wat betere liefhebbers!

  Voor het Hamse Sunweb –Pro JobTeam bracht ploegleider Hans De Clercq drie jonge renners in het veld: Maxim Debusschere, Kenneth Van Compernolle en Kenny Geluykens. Het drietal heeft mee de wedstrijd in Knesselare gekleurd. Een wedstrijd die trouwens meetelde voor de Vlaamse Cyclocrosscup. Maxime Debusschere werd 5de en was daarmee de eerste belofte. Kenny Geluyckens kende pech want op drie ronden van het einde sloeg de ketting in het wiel en verdween een podiumplaats. Kenneth Van Compernolle eindigde 11de

  De wedstrijd werd gewonnen door Bjorn Traen voor Geert Wellens en Rudi Van de Sompel.

     Tekst : fvdv

  17-09-2007 om 22:58 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD DAMES ELITE TE HANDZAME VAN DONDERDAG 13/09/2007

  TERUGBLIK: ZWEEDSE WINST BIJ DE DAMES TE HANDZAME.


  HANDZAME_aankomstbew15_9                       HANDZAME_huldenbew15_9     

  Aankomst van de Zweedse Johansson.                        De hulde van de winnares.


  Sport en Nering organiseerde te Handzame hun Sluitingsprijs voor dames elite. Er kwamen 32 rensters opdagen voor 16 ronden van 5 km. of 80 km.

  Juniore Kelly Druyts (Wilrijk), Annick Van Leuven (Schoten), Charlotte Van Damme (Eksaarde), Nana Steenssens (Zwijndrecht), Melissa Huyghe (Breendonk), Cindy De Schepper (Sint-Gillis-Waas) en de rensters van het Benelux Team Carine Potums (Londerzeel), Ilse Van De Pontseele (Deftinge) en Patricia Thys (Hoboken) reden mee voor de Polderrennersregio.

  Emma Jones-Davies (GBR) probeerde in de 1ste ronde om weg te geraken. Een ronde verder werd ze afgelost door haar ploeggenote Laure Werner. Vijf rensters kwamen aansluiten zodat er een kopgroep van 6 ontstond met daarin Belgisch Kampioene Ludivine Henrion, juniore Kelly Druyts, Lensy Debboudt, Emma Karolina Johansson (Zweden), Annick Van Leuven en Laure Werner. Hun voorsprong groeide ronde na ronde.

  In de achtergrond waren er nog verschillende pogingen om in de achtervolging te gaan maar deze duurden nooit lang.Bij ingaan van de laatste ronde ging Emma Karolina Johansson solo. Achter haar viel het nog uit elkaar. Emma Karolina Johansson hield haar voorsprong en behaalde zo haar 7de zege van het seizoen.

  Op 30 seconden werd Annick Van Leuven 2de. Even verderop won juniore Kelly Druyts de spurt om de 3de plaats. Ludivine Henrion werd 4de, Lensy Debboudt 5de en Laure Werner 6de. Emma Silversides behield haar 7de plaats op 3'20". Liliane Leenknegt kwam nog solo binnen als 8ste. De pelotonspurt om de 9de plaats werd gewonnen door Nana Steenssens voor Emma Jones-Davies. Melissa Huyghe werd 17de, Carine Potums 19de, Charlotte Van Damme 23ste, Patricia Thys 26ste en Ilse Van De Pontseele 28ste.

   

  HANDZAME_nanagroepbew15_9 

  Zo won Nana Steenssens (rechts) de groepsspurt voor de 9de plaats.

   
  TEKSTVERWERKING : fvdv

   

  FOTO’S : Alain Sennesael

   

   

   

  17-09-2007 om 22:58 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KURT VAN LANDEGHEM KAN HET NOG STEEDS !!!

  KURT VAN LANDEGHEM KAN NOG WINNEN !!!


  Van Landeghem Kurt 01 


  Met Kurt Van Landeghem heeft de Wase regio een renner die al heel wat jaren respect afdwingt. Niet een grootspreker die zegt dat hij dit en dat eens zal verwezenlijken of dat hij daar er iedereen eens zal  “af” rijden. Als je hem ziet koersen, dan weet je ook onmiddellijk dat hij deze sport bijzonder graag doet. Hij is er ook al vijfendertig en leeftijdgenoot van xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />Guy Smet. Wat we al enkele weken voelden aankomen verwezenlijkte hij in Sint-Pauwels: een koers winnen. Het was geleden van in 2004 dat hij nog won.

  Het weekend daar voor werd hij al 2de in Imde waar Guy Smet won.

  “In imde was Guy weer heel sterk en bij mij was het beste er af  daarom was ik al snel tevreden met een dichte ereplaats.” Na afloop in Imde groeide bij Kurt nog meer het geloof in een succes. Toen voorspelde hij: “Als de conditie zo blijft hoop ik voor het einde van het seizoen er toch eentje te winnen Het hoeft niet, maar zou wel nog een keertje mooi zijn voor mijn dochtertje die enorm kan opgaan in de koers.”

  En kijk, nog geen vijf dagen later is het zo ver.

  Dit seizoen reed Kurt ongeveer 50 wedstrijden waarvan een twintigtal bij de eerste 10 en daarvan de helft bij de eerste 5 .

  “Het loopt zoals verwacht, eigenlijk krijg ik er meer voor terug dan dat ik er voor doe”, aldus de renner, “Van nature uit heb ik toch wat kilometers nodig om de betere conditie te pakken. Maar door het werk en een gezinnetje met twee kindjes kan ik niet altijd de nodige tijd vrij maken om degelijk te trainen.”

  Maar zijn ervaring in het wielrennen speelt zeker ook mee.

  -“Wat is mijn sterkte ? Misschien de leeftijd die toch de nodige ervaring met zich meebrengt. Verder als ik goed ben kan ik ook redelijk snel een kleine kloof overbruggen en verder kan ik dan eigenlijk vrij ontspannen mee koersen want het moét niet meer . Koersen is nu nog enkel een hobby zoals het voor velen is. Rij ik goed dan is mooi meegenomen, gaat het minder dan probeer ik er toch nog het nodige plezier aan te beleven. Eigenlijk komt het er op neer dat ik het nog heel graag doe anders was ik er na het seizoen 2003 mee gestopt.”

  Kurt Van Landeghem weet zelf ook wel dat heel veel afhangt wat men voor deze sport kan doen op vlak van trainen en voorbereiding. Dan zouden zijn resultaten nog beter zijn.

  “Maar dat zal ook voor meerdere renners zo zijn”, weet hij.

  Kurt brengt ook wat afwisseling in de wedstrijden die hij gaat rijden. Eens in het Waasland en eens een keertje op een meer selectief parcours. “Dit omdat ik vroeger ook vaak het beste presteerde als het wat lastiger was. Nu gaat het daar soms goed maar ook loopt het er wel eens helemaal mis.”

  In zijn rennersleven loopt als een rode draad een zitvlakprobleem.

  -“Het is onder controle maar niet verdwenen. Ondertussen heb ik daar al mee leren leven.”

     Tekst en foto :
  Flor Van de Velde.

  17-09-2007 om 22:57 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE SINT-PAUWELS VAN WOENSDAG 12/09/2007

  TERUGBLIK: Elite z.c./U23 te Sint-Pauwels.

   

  DE VERDIENDE ZEGE VOOR KURT VAN LANDEGHEM


  ST%20PAUWELSaankomstbew15_9                       ST%20PAUWELS%20hu!ldebew15_9 

  De aankomst van Kurt Van Landeghem.      De traditionele huldigingfoto met Kurt Van Landeghem
                                                                       in gezelschap van burgemeester Audenaert van
                                                                       Sint-Gillis –Waas.


  In Sint-Pauwels werd vorige woensdag de jaarlijkse wedstrijd voor elite z.c. & U23 gereden. Eindelijk kreeg Kurt Van Landeghem daar de oververdiende zege te pakken. 56 renners namen de start voor 13 ronden van 9 km. of 117 km.

  In de eerste ronden waren er de gebruikelijke aanvalspogingen maar niemand slaagde erin om weg te geraken. Het was wachten tot in de 4de ronde toen het zestal Tom Stremersch, Dieter Jacobs, Koen Van De Velde, Jeroen Das, Jarno Van Guyse en Gunter Sterck ten aanval trokken. Zij hielden het 2 ronden vol en werden dan terug ingerekend. In de 8ste ronde trokken Lieven Dieleman en Robby Weemaes ten aanval. Wim De Rudder en Kurt Van Landeghem gingen in de achtervolging. Beiden slaagden erin om de aansluiting te bemachtigen. De vier leiders draaiden goed rond maar halfweg de 10de ronde kwam het peloton terug en zo was alles te herdoen.

  Sam Christiaens waagde dan zijn kans maar ook voor hem was het niet te doen tegen een jagend peloton. In de voorlaatste ronde was een achttal ontsnapt aan de aandacht van het peloton. Tom Stremersch, Jeroen Das, James Fruytier, Gunter Sterck, Kurt Van Landeghem, Kris De Block, Ben Van Baelen en Robby Weemaes namen een mooie voorsprong en de winnaar moest bij hen gezocht worden.

  Kurt Van Landeghem toonde zich in de finale de sterkste en behaalde zo z'n 1ste overwinning van het seizoen. Ben Van Baelen werd 2de, Jeroen Das 3de, Tom Stremersch 4de, Kris De Block 5de, Robby Weemaes 6de, James Fruytier 7de en Gunter Sterck 8ste. Op 40 seconden werd Marc Laureys 9de en Kristof Dhollander 10de.

  De spurtklassementen werden gewonnen door Mindaugas Goncaras (Litouwen). Tweede werd Lieven Dieleman en derde Kristof Dhollander.

   

  ST%20PAUWELS%20startbew15_9 

  De renners met bijzonder veel Waaslanders, aan de start.

   

  ST%20PAUWELS%20cordeelbew15_9                  ST%20PAUWELS%20koentonybew15_9

  Sander Cordeel in Sint-Pauwels.            Koen Van de Velde en Tony Heirbaut.

  TEKSTBEWERKING : fvdv

   

  FOTO’S : Alain

   

   

   

   

   

  17-09-2007 om 22:57 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD DAMES ELITE TE MASSEMEN VAN MAANDAG 10/09/2007

  PK DAMES TE MASSEMEN

   

  LENSY DEBBOUDT KAMPIOENE VAN OOST-VLAANDEREN


  MASSEMENPKaankomstbew15_9                            MASSEMENPK_podiumbew15_9

  Evelyne Arys wint voor Annick Van Leuven.         Het podium vlnr: Evelyne Arys, Ilse Van de Pontseele
                                                                                (zilver), Kampioene Lensy Debboudt en
                                                                                Nancy Scherpereel (Brons).


  WTC Lambroek organiseerde te Massemen het Provinciaal Kampioenschap van Oost-Vlaanderen.

  Amper 28 rensters kwamen opdagen voor 13 ronden van 6,1 km. of 79,3 km. 16 rensters maakten kans op de Provinciale titel.

  Het werd een erg gesloten wedstrijd. In de 2de ronde ging juniore Evelyn Arys al eens in de aanval. De anderen reageerden direct en zo liep alles weer samen. Helaas reed Charlotte Van Damme (Eksaarde) lek en ze kon de strijd om de Provinciale titel vergeten. Iets voorbij halfweg koers waagde Lensy Debboudt zich aan een solo. Zij hield het 2 ronden vol. Emma Silversides en Evelyn Arys waren in de achtervolging gegaan. Toch liep alles weer samen.

  Met nog 3 ronden te gaan, ontstond er een kopgroep van vier: Lensy Debboudt, Annick Van Leuven, Emma Silversides en weer Evelyn Arys. Zij bouwden een veilige voorsprong uit en bleven samen. In de eindsprint haalde juniore Evelyn Arys haar 2de zege op 3 dagen binnen bij de dames elite. Annick Van Leuven werd 2de, Emma Silversides 3de en Lensy Debboudt 4de. Op 49 seconden werd Ilse Van De Pontseele 5de. Op 54 seconden won Anja Nobus de pelotonsprint voor de 7de plaats. Emma Jones-Davies werd 8ste, Nana Steenssens 9de en Ilse Fiers 10de. Sofie De Nys werd 16de, Ine Wannijn 18de, Patricia Thys 20ste, Cindy Vandermeulen 23ste, Carine Potums 26ste en Charlotte Van Damme 27ste.

  Lensy Debboudt werd als 4de eerste renster dames elite van Oost-Vlaanderen en werd zo terug Provinciaal Kampioene. Het zilver was voor Ilse Van De Pontseele en het brons voor Nancy Scherpereel.

   

  MASSEMENPK_ploegmaatsbew15_9 

  Voor de start: drie ploegmaten: Ilse Fiers, Anja Nobus en Annick Van Leuven.

   

  MASSEMENPKcharlottebew15_9

  Charlotte Van Damme uitgeschakeld door een lekke band.

  TEKSTVERWERKING : fvdv

   

  FOTO’S : Alain. 

   

   

   

                    

  17-09-2007 om 21:08 geschreven door kenny  .
  .
  .


  ZATERDAG , DINSDAG EN DONDERDAGMORGEND VANAF 09H00 GROEPSTRAINING ZWIJNDRECHT VERTREKPUNT MACHUIT
  .
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  WIELRENNERS
 • NIELS VANDYCK
 • BJÖRN COOMANS
 • KRISTOF WIELFAERT

  Osteopaat
 • JENS TUMMELEER

  PROFWIELRENNERS
 • GREG VAN AVERMAET
 • TOSH VAN DER SANDE
 • STIJN STEELS
 • MORENO DE PAUW
 • GIJS VAN HOECKE
 • PREBEN VAN HECKE
 • GERRY DRUYTS
 • OLIVER NAESEN
 • LAWRENCE NAESEN
 • NICOLAS VEREECKEN

  DUATHLETEN + TRIATHLETEN
 • KOEN MARIS

 • WIELERCLUBS
 • ETIXX QUICKSTEP
 • LOTTO SOUDAL
 • TOPSPORT VLAANDEREN
 • MARLUX-NAPOLEON GAMES
 • KSV-DEERLIJK
 • WACTEAM HOBOKEN
 • RABC - WIELERTEAM
 • W.O.O.P.
 • CYCLING TEAM MENEN
 • ILLI-BIKES CYCLING TEAM

  WIELERCLUBS
 • WIELERTEAM WAASLAND
 • TOPSPORT VLAANDEREN-RIDLEY 2012
 • RUDYCO-RIPA C.T.
 • RIJSCHOOL AH - GENTSE VELOSPORT
 • ARTEVELDE-WSV
 • NGMT C.T.
 • NHT C.T. TIELEN
 • EDEGEM B.C.
 • BALEN BC
 • ARTEVELDE-WSV

  WIELERCLUBS
 • WEBCHAIN CT
 • VANOMOBIL MTB-TEAM
 • DE SPRINTERS MALDEREN
 • DE ZONDAGRIJDERS
 • WTC ASTORIA MEERDONK

  WEDSTRIJD BONDEN
 • W.A.O.D.
 • V.W.F.
 • E.C.W.
 • F.C.W.B.
 • ARDENNE-GAUME
 • BELGIAN CYCLING SELECTION
 • V.W.V.
 • K.B.W.B.
 • O.V.W.F.

  WEBSITES
 • SPORTCOMITE HET VLIEGEND WIEL KLEIN-SINAAI
 • CATENA CYCLING
 • WIELERSPORT
 • TWC DE ZWALUW

  BEKLIMMINGEN EN COLS
 • CLIMB BY BIKE
 • LA MARMOTTE
 • COLS VAN EUROPA
 • WIELRENNERS
 • KLIMROUTES
 • V.W.B.
 • EDH

 • UCI PROTOUR
 • SPORT.BE
 • UCI PROTOUR
 • WIELRENSITE.NL
 • WIELERSCHOOL

  VELDRIJDEN
 • L.R.C
 • CYCLO-CROSS
 • FLANDRIEN

 • MOUNTAINBIKE
 • MOUNTAINBIKE
 • RONDE VAN HET WAASLAND
 • ROUTES 1
 • ROUTES 2

  NIEUWS
 • SPORZA
 • HET LAATSTE NIEUWS
 • GAZET VAN ANTWERPEN

 • MUZIEK
 • JOE FM
 • Q MUSIC
 • NOSTALGIE
 • RADIO 1
 • RADIO 2

 • Aangepast zoeken

  .
  Archief per week
 • 11/02-17/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 28/01-03/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 24/12-30/12 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 25/06-01/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 14/05-20/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 05/03-11/03 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 12/02-18/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 01/01-07/01 2007
 • 25/12-31/12 2006
 • 18/12-24/12 2006
 • 11/12-17/12 2006
 • 04/12-10/12 2006
 • 27/11-03/12 2006
 • 20/11-26/11 2006
 • 13/11-19/11 2006
 • 06/11-12/11 2006
 • 30/10-05/11 2006
 • 23/10-29/10 2006
 • 16/10-22/10 2006
 • 09/10-15/10 2006
 • 02/10-08/10 2006
 • 25/09-01/10 2006
 • 18/09-24/09 2006
 • 11/09-17/09 2006
 • 04/09-10/09 2006
 • 28/08-03/09 2006
 • 21/08-27/08 2006
 • 14/08-20/08 2006
 • 07/08-13/08 2006
 • 31/07-06/08 2006
 • 24/07-30/07 2006
 • 17/07-23/07 2006
 • 10/07-16/07 2006
 • 03/07-09/07 2006
 • 26/06-02/07 2006
 • 19/06-25/06 2006
 • 12/06-18/06 2006
 • 05/06-11/06 2006
 • 29/05-04/06 2006
 • 22/05-28/05 2006
 • 15/05-21/05 2006
 • 08/05-14/05 2006
 • 01/05-07/05 2006
 • 24/04-30/04 2006
 • 17/04-23/04 2006
 • 10/04-16/04 2006
 • 27/03-02/04 2006
 • 20/03-26/03 2006
 • 13/03-19/03 2006
 • 06/03-12/03 2006
 • 27/02-05/03 2006
 • 20/02-26/02 2006
 • 13/02-19/02 2006
 • 06/02-12/02 2006
 • 30/01-05/02 2006
 • 28/11-04/12 -0001


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!