.
.
.
ELKE WOENSDAGMIDDAG VANAF 14H00 GROEPSTRAINING TE BEVEREN MET VERTREKPUNT RONDPUNT KASTEELDREEF !!!!
Aangepast zoeken
WEBSITES
 • DR. FRANK DE WINTER SPORTDOKTER
 • SHIMANO
 • HET WEER ONLINE
 • W.B.V.
 • WIELRENNEN
 • DE WIELERSITE
 • CYCLING NEWS
 • PAGINA WIELRENNEN
 • JENS TUMMELEER - SPORTUMONIA
 • CHW BEVEREN
 • MG SPORTS & BIKEFITTING
 • MOTION FIETSANALYSE
 • NOENS ERIC
 • CYCLING.TV
 • .
  .
  .

   

  zelf banners maken
  TopSiteGuide banner banner maken gratis
  DE POLDERRENNERS

  POLDERRENNERS
  02-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN ASPIRANTEN UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZONDAG 02/09/2007

  UITSLAGEN ASPIRANTEN ZONDAG 02/09/2007


  LOVENDEGEM


  12 jarigen 16 dln

  9de Thomas Bonnaerens (Lokeren-Hudiko)

  13de Yornie D’Heer (Zele –Hudiko)


  13 jarigen 21 dln

  6de Lorenzo Dubois (Zele – La Bicycletta)

  7de Glenn Rotty (Nieuwkreken – WAC)

  15de Kenzo Schelfhout (Stekene –WAC)


  14 jarigen 38 dln

  12de Aaron De Wael (Uitbergen –Hudiko)

  37ste Stephen Cuyken (Nieuwkerken –WAC)


  Meisjes 14 jaar 2 dln

  1ste Julia Verwulgen (Wachtebeke –WAC)

  2de Maaike Meersman (Bazel – Hudiko)


  MEERSMAN%20Maaikebew2_9 

  Maaike Meersman

  PAAL–BERINGEN


  14 jarigen 39 dln

  14de Gianni Bordui (Vrasene – Hoop op Zegen)

   

  In Paal werd er gefietst op en omloop waar een beklimming lag van 8 procent en 300 meter lang was. Gianni Bordui moest daar 18 ronden afleggen.
   -“Het was een harde koers”, aldus Gianni  “Half koers moest ik de koplopers laten gaan.Dat waren er 12. Ik werd 14de.”

   

  Glenn Rotty reed dus in Lovendegem op een parcours waarvan de helft aangelegd was met kasseien en dat bovendien ook een paar verraderlijke bochten bevatte. Er dienden 18 ronden gefietst.Ze waren met  23 waarvan 2 meisjes en het tempo was snel gezet.

  In de 3de ronde vormde zich er een kopgroep van een renner of  acht, waaronder Glenn Rotty.  

  In de 9de ronde ging Lorenzo Dubois ervandoor. Met stevige tred hield hij het alleen vol gedurende 6 ronden. Hij werd echter gegrepen door de achtervolgers op 3 ronden van het einde.

  Uiteindelijk reden ze met zeven de finale binnen. Het werd een sprint voor de overwinning gewonnen door Jonas Lammens.  Glenn Rotty eindigde 7de van de groep. Een wedstrijd "afmaken" moet hij nog leren. Maar hij is nog altijd maar 13 jaar en reed al bij al een knappe koers.

   

   

   

  Verzameld door fvdv

  02-09-2007 om 23:10 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD NIEUWELINGEN TE WICHELEN VAN ZATERDAG 01/09/2007

  ZATERDAG 01/09/2007 – WICHELEN - Nieuwelingen


  WINST VOOR CALLEBAUT, VAN DEN BRANDEN REDT WASE EER TE WICHELEN


  WICHELEN aankomstbew1.9             WICHELEN huldebew1.9

  Er stond geen maat op de spurt van Cédric Callebaut.        Callebaut bij zijn 5de hulde als winnaar.


  In Wichelen was het de 26ste Grote Prijs Sylvain Grysolle voor Nieuwelingen  in een organisatie van de Kon. WC De Grysollevrienden.

  De ingeschreven 77 renners namen de start voor 8 ronden van 7,1 km. of 56,8 km.

  Onze polderrennersregio was zeer uitgebreid aanwezig: Jonas Heirman (Zele), Roy Meersman (Bazel), Moreno De Pauw (Sint-Gillis-Waas), Jeffrey Herrebaut (Zele),Mathias D'Hollander (Zele), Jori Van Steenberghen (De Klinge), Pieter Oelbrandt (Zwijndrecht), Jens Verleyen (Stekene), Jasper Van Den Branden (Sint-Gillis-Waas), Brian Rubens (Zwijndrecht), Glenn De Ridder (Stekene),David Heyndrickx (Meerdonk), Biondi Marin (Sint-Niklaas), Jimmy Segers (Sint-Gillis-Waas) en Joey De Wilde (Moerbeke-Waas).

  Jimmy Segers zocht voor de start vriendelijke hulp want zijn helm lag nog thuis. Gelukkig vond hij iemand die hem uit de nood hielp zodat hij toch kon startten.

  In de eerste ronde wilden Jens Van Cauwenberghe, Niels De Rooze en Dieter Beausaert het gebeuren open breken maar er zat jacht in het peloton en daarom kregen zij geen kans. Ken Defauw trok dan ook eens aan de bel maar Yoni Renders en Andres Pieters hadden dat gehoord én gezien en begonnen aan een achtervolging.Het resultaat was een algemene hergroepering.

  Het werd nu wel duidelijk dat het niet gemakkelijk was om een kloof te gaan slaan want het tempo lag vrij hoog. Iets voorbij halfweg koers waagden Ken Defauw, Arne Van Snick en Ken Hermans hun kans. Verrassend was dan dat Ken Defauw zijn twee maats moest laten rijden en achtervolgertje ging spelen met Moreno De Pauw en Tim Vanspeybroeck.

  Het peloton bleef fel jagen op de leiders Van Snick-Hermans en daardoor kwam alles weer samen. Wat er ook gebeurde op vlak van aanvallen, ’t was allemaal doodgeboren. De wedstrijd eindigde dan ook op een massaspurt.

  Cedric Callebaut toonde zich daarin duidelijk de snelste en noteerde zijn 5de zege al. Kenny De Smet werd 2de, Gertjan De Vos 3de, Niels De Rooze 4de en Jasper Van Den Branden uit Sint-Gillis redde als 5de de Wase eer. Jori Van Steenberghen eindigde 8ste, Andres Pieters 9de , Glenn De Ridder 16de, Jimmy Segers 18de, Roy Meersman 24ste, Jeffrey Herrebaut 37ste, Joey De Wilde 46ste, Moreno De Pauw 50ste en Mathias D'Hollander 54ste.

   

  EN TOEN KWAM DE TREIN IN WICHELEN…


  We brachten al verslag uit over de nieuwelingenkoers in Wichelen. Het maken van een verslag waarin alle details van, het gebeuren staan is niet altijd gemakkelijk. Het ideale zou zijn dat de verslaggever in een volgwagen zit. Dan kan alles wel gezien worden. Gelukkig hebben we voor Polderrenners ook trouwe bezoekers die ons al eens een rechtzetting bezorgen die een sluier oplichten van het gebeuren. En eerlijk gezegd, het ging zeker niet om een detail maar een feit dat bij de hoofdpunten van het verslag hoort.

  Was het in Wichelen echt moeilijk om weg te geraken en zagen we ook de ontsnapping in de laatste ronde niet, nu blijkt dat er toch vijf renners een voorsprong opbouwden met o.a. ook de Bodysollers Moreno De Pauw en Jeffrey Herrebaut er bij.

  Het zat er volgens onze zegsvrouw dik in dat zij voor de zege zouden gaan spurten waren het niet dat ook de trein op de afspraak was en de slagbomen werden neergelaten. En daar stonden onze vijf leiders dan voor de gesloten overweg. Op een vijfhonderd meter van de finish. Hun  voorsprong bedroeg op dat moment 22 seconden, volgens het reglement van de wielerbond te klein om terug met hun voorsprong te mogen starten. Vanaf 30 sec hadden zij hun boni mogen behouden. Dikke pech dus voor de streekrenners Moreno en Jeffrey, want nu werd het een massaspurt gewonnen door de snelle Cédric Callebaut en stond Jeffrey daar met een 37ste en Moreno met een 50ste plaats. Toch wel “koleirigachtig”

   


  WICHELENstartbew1.9

  De 77 renners aan de start.


  WICHERLEN regiorenersbew1.9 

  Drie Wase renners in beeld: Jeffrey Herrebaut vooraan, Jimmy Segers in het midden en Moreno De Pauw uiterst rechts in zijn Oost-Vlaamse kampioenentrui.  Tekst: fvdv

   

  Foto’s: Alain

   

   

   

   

  02-09-2007 om 20:49 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS W.A.O.D. UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZATERDAG 01/09/2007

  ZATERDAG 01/09/2007 – RONSELE - W.A.O.D.

   

  Categorie AB: (70 dln)

  1.Kristof Muys (Eine, winnaar cat. B)

  2.Bart Verhasselt (Evergem, winnaar cat. A)

  4.Robby De Roos uit Moerbeke (A2)

  9.Gunther Van Driessche uit Lokeren (A3)

  18.Tim Vercauteren uit Belsele (A8)

  28.Gino Van Broeck uit Belsele (A12)

   


  ZATERDAG 01/09/2007 - Oevel-Westerlo – W.A.O.D.

   

  Toeristen Cat A.

  1.Christophe Smits (Wuustwezel)

  2.Nico Spruyt

  3.Erik Aubroeck

   

  Toeristen Cat B.

  1.Jean Verhelst (Heist Op Den Bergh) 

  2.Paul Van Reusel

  3.Hendrik Borremans

  4.Dirk Bryssinckx uit Melsele

   

  Inwoners Cat C.

  1.Franky Vangaeren (Oevel)

  2.Fons Belmans

  3.Edmond Thijs

   

   

   

  Met dank aan Gilbert De Paepe

  02-09-2007 om 19:16 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZONDAG 02/09/2007

  ONTSLAG STEVEN DE CALUWE BIJ SUNWEB – PRO JOB


  DE CALUWE STEVENbew2.9 


  Sunweb – Pro Job heeft de samenwerking met renner Steven De Caluwé (Eksaarde) beëindigd. De Waaslander, die maandag 3 september 28 wordt, heeft bij Sunweb dan toch de kansen gekregen om er in het veld wat van te maken. Maar de prestaties zijn tegengevallen en bovendien was er niet veel progressie in zijn kunnen vast te stellen.

  Algemeen Manager Jurgen Mettepenningen trok daaruit zijn conclusies:

  - “ We wisten uiteraard dat Steven geen topper is, maar in de crossen viel hij al bij al toch tegen. Het geeft geen goed beeld over ons team als één van je renners al vrij snel achteraan rijdt en zelfs niet altijd de finish haalt.  Door het zware voorbereidingsprogramma van deze zomer werd ook het lichaam van Steven te veel belast en was hij regelmatig geblesseerd. Progressie maken is dus heel moeilijk en hierdoor past hij eigenlijk niet echt meer in ons plaatje van professioneel team. De combinatie werk-wielrennen is ook niet te onderschatten. Ik wens Steven nog veel plezier in zijn verdere wielercarrière.”

   

  Sunweb kon ook meer positief nieuws melden want ook de vierde hoofdpartner van het team heeft zijn zijn overeenkomst met een jaar verlengd. Dat is Deschacht Plastics. Eerder hadden Pro Job en Vedior hun contract verlengd. Sunweb Vakanties daarentegen heeft al een partnership getekend voor drie jaar. Jurgen Mettepenningen kan daarmee op zijn twee oren slapen.

  -“Dit betekent dat ik me nu al commercieel kan focussen op het seizoen 2008-2009. Ik ben al onze partners heel dankbaar voor de samenwerking en hoop hen in de toekomst een aantal klinkende overwinningen te mogen aanbieden”, aldus de Hammenaar.

   

   


  Tekst : Flor Van de Velde.

  02-09-2007 om 17:42 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS - WIELERNIEUWS - WIELERNIEUWS - WIELERNIEUWS - WIELERNIEUWS

  WIELERNIEUWS

   

  Op woensdag 5 september wordt in het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx op de Blaarmeersen te Gent pistewerk afgeleverd in het kader van de Beker van België voor nieuwelingen en de juniores. Uit de Poderrennersregio zijn er bij de juniores geen deelnemers maar bij de nieuwelingen worden toch twee jongens ingezet die wel eens de dominerende figuren kunnen worden: Gijs Van Hoecke (Zaffelare) en Moreno De Pauw (Sint-Pauwels). De wedstrijden beginnen reeds om 15 u terwijl het einde voorzien is tegen 22 u. Op het programma staan de afvalling, puntenkoers en scratch.

   

  Op maandag 10 september zal de selectie voor het WK dames en beloften op de weg in Stuttgart bekend gemaakt worden. Dat gebeurt dan in samenspraak met de coachen Jean-Pierre Dubois en Ludwig Willems. Een week later, op maandag 17 september, zal de Sporttechnische Directie van de Wielerbond in samenspraak met coach Carlo Bomans, de selectie voor de heren elite bekend maken.

  In de definitieve selectie voor het tijdrijden heeft de Polderrennersregio twee renners mee: Dominique Cornu (Beveren) (samen met Jurgen Van den Broeck) en bij de U23: Francis De Greef (Puurs) Bij de dames is het de 33-jarige An Van Rie (Kessel-Lo) geworden.

   

  De Wielerbond heeft Kieldrechtenaar Dirk Onghena ook aangesteld om als coach te fungeren van een nationale junioresselectie die van donderdag 6 september tot zondag 9 september zal deelnemen aan de Giro della Lunigiana in Italië.

  Deze juniores zijn: Jeroen Lepla (Wijtschate- Jonge Renners Roeselare), Julien Vermote (Harelbeke –KSV Deerlijk), Thomas Debrabandere en Eliot Lietaer (Zwevegem – WC Molenspurters Meulebeke), Glenn Vanroy (Hulshout –KWC Heist Zuiderkempen) en Athur Vanoverberghe (Menen –Bodysol Lotto CT Menen)

  Merkwaardigheid: vijf van de zes renners zijn West –Vlamingen.

   

  De nieuwelingen hebben nog een Beker van België -wedstrijd op zondag 9 september te St.-Lievenshoutem. Bij de ongeveer 120 deelnemers vinden we ook Ruben Scheire (Beervelde -Isorex), Gijs Van Hoecke (Zaffelare –Bodysol), Glenn De Ridder (Stekene –Bodysol). De provinciale coach Cresten De Wael (Waasmunster) leidt er ook een Oost-Vlaamse selectie met Jonas De Vylder (Desteldonk –Dschacht), Laurens Poelman (Kalken –Hudiko), Jimmy Segers (St.-Gillis – Hoop op Zegen) en Marnix Van der Sijpt (Stekene –Hudiko).

  Tenslotte ook meenemen dat de ploeg van het AVIA CT wordt geleid door ploegleider Cris Bryssinck uit Rupelmonde.

   

  In Moortsele waar Laurens Coucke 4de werd ging de zege naar Kevin Eeckhout uit Wetteren. Niet vergeten dat de Wetterenaar op 1 januari 2008 lid wordt van het Sunweb - Pro Job Team uit Hamme. Voorlopig blijft hij nog bij KSC Denderstreek voor mooie dingen zorgen. Het was trouwens in Moortsele zijn 2de overwinning. Hij kwam er alleen binnen. Kevin kreeg dit seizoen al meer dan zijn deel van de pech. Hij liep bij een val een pols-en sleutelbeenbreuk op. Na nieuwjaar rijdt hij dus in het veld als eerstejaars belofte én in de trui van Sunweb –Pro Job.

   

  Het Sunweb –Pro Job Cycling Team heeft er voor gezorgd dat de 32-jarige David Willemsens uit Westmalle vanaf 1 september een profcontract kreeg. We kennen in de Wase regio Willemsens ook al wat jaren omdat hij regelmatig in de regio een koersje kwam rijden op de weg. Ook de voorbije maanden was dat zo. David was ook gestopt met werken en ook dat is een bijzonder belangrijk element om van het veldritseizoen iets bijzonders te maken. Wat betreft trainingen en voorbereiding der crossen, zal alles er anders uitzien. Vooral beter dan vroeger.

  -“Ik was vorig seizoen meestal geselecteerd voor de Wereldbeker en heb quasi zeker een WK-ticket verspeeld omdat ik geen prof was en Commeyne wel. Nu is dat anders. De bondscoach zal niet meer naast mij kunnen kijken en ik hoop ook de vele supporters van Sunweb - Pro Job niet. Een podiumplaats of waarom geen winst in bepaalde crossen moet in de mogelijkheden liggen."

  Prof David Willemsens rijdt donderdag 6 september Izegem Koerse mee en op zondag 9 september staat de cross te Dudzele op zijn programma.

   

   


  Verzameld door : fvdv

  02-09-2007 om 16:56 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZATERDAG 01/09/2007

  COUCKE LAURmoortselebew1.9

  Laurens Coucke goed op dreef zaterdagnamiddag in Moortsele waar hij 4de werd.


  Laurens Coucke
  (Sint-Gillis-Waas – Hoop op Zegen) begint stilaan zijn normaal niveau te bereiken. Hij bewees dat in Moortsele waar 41 juniores aan de start kwamen. De overwinning ging naar  Kevin Eeckhout die alleen binnen reed. Daarna kwam het tot een spurt die werd gewonnen door Sander Stiegelis voor Len Roelandt en Laurens Coucke.

   

   

  Tekst/foto : fvdv

   

  02-09-2007 om 16:33 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN ASPIRANTEN UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZATERDAG 01/09/2007

  UITSLAGEN ASPIRANTEN DENDERHOUTEM

   

  12-jarigen 23 dln

  5de Stef Bryssinck (Rupelmonde –Hudiko)

  8ste Stef Vercauteren (Sinaai –WAC)

  9de Dominick Wittouck (Zele –Hudiko)

  16de Pieter Persoon (Stekene –WAC)

  21ste Django Waterschoot (Temse – WAC)


  13-jarigen 25 dln

  6de Michiel Van Steerteghem (Nieuwkerken –WAC)


  14-jarigen 37 dln

  11de Matthias Van Walle (Sint-Niklaas –WAC)

  14de Joe Engelen (St-Gillis – WAC)

  23ste Sander Michils (Moerbeke –Hudiko)

     Verzameld door fvdv.

  02-09-2007 om 16:29 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OP 29 SEPTEMBER MOUNTAINBIKETOCHT BIJ VIERING 200 JAAR COLLEGE ST.NIKLAAS

  MOUNTAINBIKETOCHT BIJ VIERING 200 JAAR COLLEGE SINT-NIKLAAS

   

  Er komt op zaterdag 29 september een promotietocht voor de Ronde Van Het Waasland ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van het Sint-Jozef-Klein-Seminarie of kortweg het College. Wereldkampioen Patrick Meersschaert, die leraar is aan het College, heeft een omloop uitgetekend die zal gaan langs verrassende nieuwe invalswegen van de stad.

  De inschrijving is mogelijk van 8.30u tot 14u en er zijn afstanden van 15, 30 en 55 km. De startplaats ligt in de school via de ingang van de Van Britsomstraat (Tegenover de Stadsschouwburg).

  Het wordt een groots feest dat bijzonder kindvriendelijk zal zijn met een kinderomloop op de speelplaats, springkasteel, randanimatie (muziek, barbeque,...), boogschieten, muurklimmen,...


  Tekst :
  fvdv

  02-09-2007 om 16:24 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG CRITERIUM ACHTER DERNY'S TE ST.GILLIS-WAAS VAN VRIJDAG 31/08/2007

  VRIJDAG 31/08/2007 – ST.GILLIS-WAAS – Elite z/c & Beloften

   

  KRISTOF GODDAERT WINT CRITERIUM ACHTER DERNY’S

   

  Vrijdagavond organiseerde WSC Vooruit - Sint-Gillis-Waas een criterium achter derny's in het centrum van Sint-Gillis-Waas.

  Om 18.15u werd de 1ste reeks gereden. Daarin startten Wim De Rudder, Nicky Cocquyt, Luc De Moor, Stijn De Vriese, Daan Rijntjes (Nederland), James Fruytier, Kristof Goddaert, Tony Heirbaut, Nick Rentmeester (Nederland) en Kristof Verbraeken. In de spurt haalde Luc De Moor de 1ste reeks binnen. Samen met hem mochten Nicky Cocquyt, Stijn De Vriese, Kristof Goddaert en Nick Rentmeester naar de Grote Finale. De anderen werden verwezen naar de Kleine Finale.

   

  Om 18.35u ging reeks 2 van start met Sam Christiaens, Willem De Greyt, Steven De Schoesitter, Kristof Dhollander, Francis Geldof, Gunter Sterck, Tom Stremersch, Koen Van De Velde, Kurt Van Landeghem en Martin Vestby (Noorwegen). In de spurt haalde Tom Stremersch het. Ook hier gingen de nummers 2, 3, 4 en 5 naar de Grote Finale. Dit waren : Gunter Sterck, Koen Van De Velde, Kurt Van Landeghem en Martin Vestby. De anderen kwamen nu ook weer in de Kleine Finale terecht.

   

  Om 19u konden de oud-renners nog eens tonen wate r in hun benen zat. Jan Bogaert, Robby Colman, Franky De Gendt, Jean Blommaert, Werner Dullaert, Gaston Hoskens, Luc Fruytier, Francois Nauts, Ghislain Van Landeghem, François Van Vlierberghe en Benny Vermeulen namen de start. Zij moesten eerst 5 ronden afleggen en dan mochten de eerste 5 nog een afvallingswedstrijd betwisten. De rit in lijn werd gewonnen door Jean Blommaert voor Werner Dullaert, Jan Bogaert, Benny Vermeulen en Robby Colman. Deze vijf zouden in de afvalling de strijd aangaan om de zege. Daarin toonde Jan Bogaert zich de beste voor Benny Vermeulen.


  STGILLISdernyoudrennersbew1.9

  Het podium der oud-renners: vlnr Benny Vermeulen, Jan Bogaert en Jean Blommaert.


  Om 19.30u was het de Kleine Finale. Daarin toonde Willem De Greyt zich vrij actief. Hij behaalde dan ook de zege. Tony Heirbaut werd 2de, Daan Rijntjes 3de, Kristof Verbraeken 4de, Francis Geldof 5de, Sam Christiaens 6de, Wim De Rudder 7de, James Fruytier 8ste, Steven De Schoesitter 9de en Kristof Dhollander 10de.


  STGILLISDERNYklfinalebew1.9
  Het podium der kleine finale: Tony Heirbaut (2de) winnaar Willem De Greyt en Daan Rijntjens (3de)


  Om 20u kwam de Grote Finale eraan. Kristof Goddaert en Kurt Van Landeghem trokken in de aanval. Tom Stremersch ging nog in de achtervolging en kwam zo goed als aansluiten maar dit kostte hem zoveel kracht dat hij op het einde moest passen. Kristof Goddaert haalde het voor Kurt Van Landeghem (2de), Tom Stremersch (3de), Nicky Cocquyt (4de), Martin Vestby (5de), Luc De Moor (6de), Nick Rentmeester (7de), Gunter Sterck (8ste), Koen Van De Velde (9de) en Stijn De Vriese (10de).

   

   

  Tekst : fvdv

   

  Foto’s : Alain

   

   

  02-09-2007 om 16:20 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SUCCESVOLLE TRIP VAN HET RUDYCO CYCLING TEAM TE FRANS GUYANA

  SUCCESVOLLE TRIP VAN RUDYCO CYCLING TEAM NAAR FRANS GUYANA

   

  Proficiat aan MARC LAUREYS uit St.Niklaas met zijn 2°Seizoenszege in de Tour De Guyane.

  RUDYCOGUYANEploegbew1.9

  Het team van Rudyco in de Tour de Guyane: vlnr: Sven Blommaert, Luc Rooms, Benny Van Buynder, Marc Laureys, begeleider Achiel Laureys, Francis Geldof, begeleider Guido Haentjens en Robby Weemaes.


  Voor de derde keer was Rudyco aanwezig zijn in de Tour de Guyane, een 9-daagse rittenkoers vlak boven Brazilië in Frans-Guyana. De ploeg bestond dit jaar uit: Marc Laureys, Benny Van Buynder, Sven Blommaert, Francis Geldof, Robby Weemaes en Luc Rooms. Begeleiders waren Achiel Laureys en Guido Haentjens.

  Een 100-tal deelnemers over 18 ploegen, waaronder ook andere buitenlandse delegaties uit Denemarken, Nederland, Guadeloupe, Frankrijk dienden op negen dagen ongeveer 1.400km af te leggen. We kregen van Luc Rooms de verslagen van alle ritten.

   

  Rit 1: Cayenne – Tonate 140km

  8 renners ontsnappen snel. Eerst gingen een 20-tal renners in de achtervolging met daarbij Robby Weemaes, Sven Blommaert en Francis Geldof. Deze werden ingelopen en opnieuw trokken 13 renners in de tegenaanval met daarbij Francis, Marc en Luc. Maar ook hier was de samenwerking niet optimaal.

  Uiteindelijk kan Marc Laureys met 7 renners in de tegenaanval gaan en de sprint winnen. Marc werd dus 9de. Luc Rooms won de sprint van het peloton en eindigde 17de, Sven Blommaert 19de, Benny Van Buynder 25ste. Ook Francis Geldof en Robby Weemaes eindigden in het peloton.

   

  Rit 2 voormiddag: Cayenne – Roura 110km

  Zeven renners gingen in de aanval met daarbij Marc en Robby. Guadeloupe liet echter niet begaan en na een jacht van meer dan 50 km werden de 7 ingelopen. Uiteindelijk kon 1 renner ontsnappen en in de slotkilometer reden nog eens 8 renners weg. Tijdens de sprint bergop kon Luc Rooms nog enkelen van deze groep remonteren en hij werd 6de in de etappe. Benny werd 19de. Sven, die de sprint aantrok, en de anderen volgden in de groep.

   

  Rit 3 namiddag: Cayenne tijdrit 8km

  Pittige tijdrit met aankomst bergop. Alleen Benny kon een 26ste plaats in de wacht slepen, de rest volgde iets verderop.

   

  Rit 4: Cayenne – Regina 125km

  Deze rit werd aangekondigd als een heel lastige rit met een lange opeenvolging van hellingen in het regenwoud. Al snel explodeerde het peloton. Luc en Benny konden zich in de kopgroep handhaven, Marc Laureys wordt door een motor aangereden en viel. De kopgroep liep vele minuten uit op de rest van het verbrokkelde deelnemersveld. Twee renners konden zich nog losmaken. Luc Rooms won de sprint van de groep van een 25-tal renners en werd dus 3de en kan zich opmaken voor een uitgebreid protocol op het podium. Benny reed nog lek, kwam terug maar kreeg krampen in de sprint en werd 18de. Robby eindigde op 9 minuten, de anderen op iets meer dan een kwartier.


  RUDYCOGUYANElucroomsbew1.9 

  Luc Rooms mee op het podium in de 4de rit.


  Rit 5: Cayenne – Sinnamary 128km

  Al snel ontsnapten 4 renners die men niet meer terugzag. Robby trok de sprint aan voor de 5de plaats. Luc werd 9de, Francis 12de, Benny 13de en Sven 30ste. Ook hier weer een luxe-overnachting met airco, zeker welkom bij etappes in dergelijke hitte.

   

  Rit 6: Sinnamary – Sain-Laurent de Maroni 156km

  In deze etappe reden ze ‘s morgens vroeg naar het uiterste noorden van het land, vlak aan de grens met Suriname. Ook de laatste 70 km waren hier golvend. Marc reed heel attent en schoof enkele keren mee in een ontsnapping, zonder succes spijtig genoeg. Intussen reed Luc plat maar hij kon later terug aansluiten. Uiteindelijk reden 12 renners weg zonder een Belg. Luc eindigde 17de, Sven 19de. Aan de aankomst was het inmiddels bloedheet, zo’n 40 graden.

   

  Rit 7: Saint-Laurent de Maroni – Sinnamary 145km

  Dit was de vorige etappe in omgekeerde richting over dezelfde ‘route nationale’. Van in de start reden er een 20-tal renners weg met daarbij Robby Weemaes. Naar het einde toe werden ze echter terug ingelopen en ontsnapten er 6 anderen. Luc werd 10de, Sven 11de, Benny 17de en Francis 19de.

   

  Rit 8: Sinnamary – Kourou 144km

  Snelle rit met op het einde drie plaatselijke ronden. Halfweg koers een valpartij, Luc kon de graskant nog inrijden en verder rijden, bij Robby reedt een andere renner in zijn achterwiel en hij moest nog 60 km alleen verder. Ook Marc reed lek in de finale. Er werd heel hard gereden op het einde zodat er nog zo’n 30 renners in het peloton overbleven waaronder 4 van onze renners. Voor het peloton rijden nog een 10-tal renners. Luc wordt uiteindelijk 13de, Benny 14de en Francis 17de.


  Rit 9 voormiddag: Kourou – Matoury 94km

  Vertrek aan de ingang van het Europees ruimtestation ESA te Kourou. Al snel gingen 15 renners weg met daarbij Sven en Francis. Sven zijn wiel kwam echter los en moest stoppen. De overige 14 blijven vooruit en Francis werd knap 5de. Luc wordt nog 18de.

   

  Rit 10 namiddag: Matoury – Roura 17km

  Pittige tijdrit op golvend parcours met heel veel (tegen)wind. Robby werd 33ste, de rest volgde iets verder. De semi-profs uit Frankrijk, Guadeloupe en Denemarken domineerden deze tijdrit.

   

  Rit 11: Cayenne – Cayenne 122km

  Slotrit met aankomst op de places des Palmistes, de Champs-Elysées van Cayenne. Snelle rit (43km/u gem) met bandbreuken voor Luc en Francis. Op 20 km van het einde ontsnapten 3 renners met daarbij Marc Laureys. In het peloton counteren de ploegmaats alle tegenaanvallen en vooraan gaat het in sneltreinvaart richting finish. De drie blijven vooruit en Marc Laureys won en zorgde zo alsnog voor een ritzege voor Rudyco. Sven eindigt knap 7de, Luc met een sputterende pion 10de, Francis 17de en Benny 22ste. Rudyco wint ook het dagploegenklassement.

  Een schitterende afsluiter die de mannen van Rudyco dan ook uitgebreid gevierd hebben.

  RUDYCOGUYANElaureysbew1.9

  Marc Laureys won de laatste rit.


  In het eindklassement was Benny Van Buynder 27ste, Luc Rooms 29ste en ook de anderen stonden in de top 50. De hele ploeg heeft dus het einde gehaald en al bij al mogen ze heel tevreden zijn over deze koers. Iedereen is weer een ervaring rijker. Achiel en Guido werkten zich ook uit de naad voor de renners.

   

  RUDYCOGUYANEnaafloopbew1.9 

  Na afloop van de laatste rit die door Marc Laureys werd gewonnen en waarin Rudyco de dagklassering won, werd er een feestje gebouwd op het succes. In de cirkel vlnr: Francis Geldof, Achiel Laureys, Marc Laureys, Sven Blommaert, Benny Van Buynder, Luc Rooms en vooraan zittend op de ligzetel Guido Haentjens.

   


  Verwerking tekst :
  Flor Van de Velde

   

  Foto’s : Rudyco

   

   

   

   

  02-09-2007 om 16:06 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZONDAG 02/09/2007

  KNAPPE RESULTATEN VOOR DE JONGE “VAN DE VELDEKES”  UIT HAMME


  VDVELDE%20MATTHIAS%20pistebew2_9 

  Matthias Van de Velde (midden) die eindlaureaat werd van de pistemeetings te Wilrijk.


  Aspirant Matthias Van de Velde
  (Hamme) was dinsdag een laatste maal dit jaar aan het werk op de piste te Wilrijk en behaalde daarin de overwinning nadat hij drie van de vijf onderdelen had gewonnen met scratch, puntenkoers en positieve afvalling.

  Door deze nieuwe zege is de Matthias ook eindlaureaat geworden van het algemeen klassement van de meetings van juli en augustus voor de 13-jarigen. Het waren drie beste resultaten die er voor meetelden en dat waren voor Matthias Van de Velde twee overwinningen en een tweede plaats.

  En wat nu? want de Hammenaar heeft op de weg én op de piste gereden om nog van het mountainbiken zwijgen. Nu is het dus tijd om een kleine rustpauze in te lassen en dan bouwt hij op om met frisse krachten aan het veldritseizoen te beginnen.

  Miniem Thomas Van de Velde daarentegen was zondag aan het werk te Breendonk waar 27deelnemers van start gingen. De wedstrijd eindigde op een massaspurt na talrijke ontsnappingspogingen. Thomas werd daarin knap tweede bij de miniemen van 11 jaar.

   

  VDVELDE%20THOMAS%20%20podiumbew2_9 

  Thomas van de Velde (uiterst links) als 2de bij de miniemen te Breendonk.
  JONAS DE PERMENTIER TERUG GESTART NA SLEUTELBEENBREUK


  Jonas De Permentier 01(denderhoutem) 


  Het zal voor Jonas De Permentier (Sinaai –AVIA CT) zondag wel een hoogdag geweest zijn want hij kon terug gaan koersen nadat hij op 11 augustus in Moerzeke een sleutelbeenbreuk opliep. Hij ging het proberen in Niel en het is een dikke meevaller geworden want hij keerde over het water terug met een 4de plaats. Glenn Schoep won vóór Michiel Janssen met wie hij voorop zat. Op minder dan tien sec kwam dan Jonas af met Kevin De Jonghe voor wie hij de duimen moest leggen in de spurt.

  -“ Ik was heel tevreden over mijn wedstrijd na mijn blessure”, aldus Jonas.
  Van Den Branden Jasper 01

  Zoals in onze uitslagentabellen kon gelezen worden, is nieuweling Jasper Van Den Branden uit Sint-Gillis in Wichelen 5de geworden.

  -“Ik heb niet veel gedaan in de koers omdat ik mij niet zo goed voelde en de omloop mij niet echt lag omdat er veel op souplesse gereden moest worden. Ken Hermans was waarschijnlijk wel de sterkste in koers maar moest twee keer wachten. De tweede keer zelfs in de laatste kilometer voor een spoorwegovergang. Het peloton kwam dus zo terug volledig samen voor de laatste kilometer en in de spurt kon ik nog 5de worden. Dus was ik toch nog vrij blij hoewel ik wel weet dat ik zonder dat spoor wat verder geëindigd zou zijn. Ik heb in de 4de ronde ook nog een premie gewonnen! Dus kan ik ondanks een minder gevoel tijdens de koers, toch tevreden zijn met het resultaat.”, zo zei Jasper in zijn commentaar.

     MARTENS VALENTIJNbew27.7

  Bij de juniores reed Valentijn Martens (Stekene –Hudiko) zondag in Budingen waar er 41 deelnemers waren die 98 km of 16 roden moesten rijden. In de 2de ronde trokken er al tien jongens ten aanval en Valentijn was mee. De volgende ronde sloten nog eens drie renners aan en er was meteen een kopgroep van dertien. Maar voor sommigen ging het te snel of was het parcours te zwaar. Feit is dat er maar negen overbleven om de wedstrijd af te werken. Er werd gespurt voor de zege en daarin klasseerde Valentijn Martens zich knap als 3de. Het waren deze negen die de volle 98 km mochten rijden. Al de rest was vroegtijdig uit koers genomen. Valentijn spreekt nu de hoop uit dat hij dit seizoen mag afsluiten met nog een paar ereplaatsen.

   
  Tekst & foto’s : fvdv

   

   

  02-09-2007 om 00:00 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE MOERZEKE VAN ZATERDAG 01/09/2007

  ZATERDAG 01/09/2007 – MOERZEKE – Elitez/c & Beloften

   

  WEDSTRIJD MET GONCARAS ALS WINNAAR KENT BIZARRE AFLOOP !!!


  koers%20guy%201%20september%202007%20moerzeke%20001
  Vooraan Guy Smet met links Steven Goossens en rechts Mindaugas Goncaras in het wiel.

  In wedstrijd te Moerzeke voor Elite z/c en Beloften schreven 53 renners zich in om 19 ronden van 6 Km af te leggen of 114 Km.

  Voor de Polderrennersregio streden volgende renners mee : Koen Van De Velde , Guy Smet , Gunter Sterck , Peter Verhofstadt , Marc Laureys , Glenn De Wolf , Kristof D’Hollander , Etienne Claus , Michiel De Conick , Steven De Wilde , Eddy Van Bogaert , Kris Van Severen , Andy Bonnaerens , Steven Goossens , Kenny Van Garsse , Benny Van Buynder , Christophe Goddaert , Robby Weemaes en Davy Peirsman.

  Vanaf de eerste ronde al meteen 3 renners die erop uit trokken en zij luisterden naar de namen Koen Van De Velde , Dieter Verbeek en Peter Verhofstadt , zij kregen een max.bonus van 45”.

  Verbeek moest de rol lossen (pech?) terwijl in ronde 5 nog eens 5 renners aansloten bij de 2 leiders met name : Jeroen Das , Koen Van De Velde , Peter Verhofstadt , Gunter Sterck , Tom Vermeiren , Marc Baeyens en Alexandr Dyachenko reden nu vooraan.

  Hun voorsprong schommelde steeds rond de 20” en in ronde 9 kwamen Guy Smet , Mindaugas Goncaras , Valentin Iglinskiy en Alexandr Dymovskikh aansluiten zodat de kopgroep 11 renners sterk werd.In de achterhoede waren de mannen van Rudyco de bakens aan het verzetten met Marc Laureys en Eddy Van Bogaert maar hun pogingen waren tevergeefs.

  In ronde 15 demarreerde Tom Vermeiren maar meer dan 15” kreeg hij niet bij elkaar want de Kazakstanen lieten niets meer gaan zodat de 11 leiders voor de eindzege moesten gaan spurten.

  Goncaras won de spurt voor de Kazak Iglinskiy en Marc Baeyens.

  Op de 4de plaats eindigde Koen Van De Velde , Guy Smet op 5 , Gunter Sterck op 8 en Peter Verhofstadt op 10.

  De pelotonspurt voor de 12de plaats werd gewonnen door Nico Verhoeven , Marc Laureys eindigde op 14 , Glenn De Wolf 16 , Kristof D’Hollander 17 , Etienne Claus 23 , Michiel De Coninck 24 , Steven De Wilde 26 , Eddy Van Bogaert 27 , Sven Blommaert 28 , Kris Van Severen 29 , Andy Bonnaerens 31 , Steven Goossens 32 , Kenny Van Garsse 33 , Benny Van Buynder 34 , Christophe Goddaert 35 , Robby Weemaes 37 en Davy Peirsman 38.

   

  Wie dacht dat de hulde nu kon beginnen had het mis want net voorbij de aankomstlijn was het tot een handgemeen tussen Mindaugas Goncaras en Guy Smet gekomen.

  Guy Smet vertelt : “Net voorbij de aankomstlijn hadden we woorden waarop een gefrustreerde Goncaras pardoes naar mij sloeg , maar daar bleef het niet bij want de Litouwer begon op mijn linkerdijbeen te trappen dat gebroken geweest is met alle gevolgen vandien”.

  De politie moest tussenbeide komen met 3 agenten om de gemoederen te bedaren en de renners uit elkaar te halen.

  Guy Smet heeft hierop onmiddellijk een klacht ingediend bij de politie en bij de Belgische Wielerbond want er waren getuigen genoeg van dit feit.

  Guy Smet :”Ik kon nog nauwelijks stappen en ben naar de arts geweest waar een ernstige contusio met hematoomvorming werd vastgesteld.

   

  P.S. Zondagmiddag is de redactie van de Polderrenners eens langs geweest bij Guy Smet en gelukkig vielen de verwondingen goed mee zodat hij de competitie terug kan hervatten.
  Met dank voor de foto's aan Saffia

  02-09-2007 om 00:00 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZATERDAG 01/09/2007
  wbvlogo

  Proficiat aan MATTHIAS ONGENA uit Zele met zijn 2°Seizoenszege bij de Juniores te Oudegem !!!

  ZATERDAG 01/09/2007 – MARKE (W) – Elite z/c & Beloften - 117 Km - 02h42min

  Aantal deelnemers : 53

  1. Rieno Stofferis
  2. Kevin Degezelle
  3. Pieter-Jan Van De Walle
   

  01/09/2007 – MEULEBEKE (W) – Elite z/c & Beloften - 92,4 Km - 01h24min

  Aantal deelnemers : 63

  1. Steven Thys
  2. Kristof Dereeper op 19"

  3. Bjorn Traen op 28"
  5. Thomas De Gendt uit Beveren (Davo) op 31"
  19. Sander Cordeel uit Stekene (Balen BC) op 3'33"
  21. Stijn De Vriese uit Zele (KSC Denderstreek Labiekes) op 3'38"

  01/09/2007 – MOERZEKE (O)  – Elite z/c & Beloften – 114 Km – 02h37min

  Aantal deelnemers : 53

  1. Mindaugas Goncaras
  2. Valentin Iglinskiy
  3. Marc Baeyens
  4. Koen Van De Velde uit Stekene (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)
  5. Guy Smet uit Kruibeke ( Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)
  8. Gunter Sterck uit Stekene (PWC Jan Snel)
  10. Peter Verhofstadt uit Uitbergen (Rudyco CT)
  14. Marc Laureys uit St.Niklaas (Rudyco CT) op 1'18"
  16. Glenn De Wolf uit Hamme (Wielerclub Hamme-Zogge)
  17. Kristof D'Hollander uit Stekene (Hoop Op Zegen Beveren) op 1'31"
  23. Etienne Claus uit Hamme (Rudyco CT) op 2'10"
  24. Michiel De Coninck uit Nieuwkerken (PWC Jan Snel)
  26. Steven De Schoesitter uit Waasmunster (Rudyco CT)
  27. Eddy Van Bogaert uit Belsele (Rudyco CT)
  28. Sven Blommaert uit Hamme (Rudyco CT)
  29. Kris Van Severen uit St.Niklaas (Dag)
  31. Andy Bonnaerens uit Zele (Immo NLVK CT)
  32. Steven Goossens uit St.Niklaas (PWC Jan Snel)
  33. Kenny Van Garsse uit Zele (Wielerclub Hamme-Zogge)
  34. Benny Van Buynder uit Bornem (Rudyco CT)
  35. Christophe Goddaert uit Stekene (Hoop Op Zegen Beveren)
  37. Robby Weemaes uit St.Pauwels (Rudyco CT)
  38. Davy Peirsman uit Temse (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)

  01/09/2007 – MOORSLEDE (W) – Elite z/c & Beloften - 113,4 Km - 02h40min

  Aantal deelnemers : 43

  1. Mario Willems
  2. Joeri Clauwaert
  3. Henk Mahieu
   

  01/09/2007 – TISSELT (A) – Elite z/c & Beloften – 116 Km – 02h46min

  Aantal deelnemers : 60

  1. Geert Joos
  2. Geert Dierckx op 8"
  3. Guy Van Broekhoven
  11. Björn Coomans uit Ruisbroek (Rock Werchter-Chocolade Jacques) op 30"

  01/09/2007 – ERPE (O) – Beloften - 114 Km - 02h49min

  Aantal deelnemers : 46

  1. Gregory Joseph
  2. Sergey Kuzin
  3. Alexandr Kilibaev
  4. Lars Croket uit Bornem (Davitamon-Jong Vlaanderen) op 55"
  19. Lieven Dieleman uit Zele (KSC Denderstreek Labiekes) op 4'25"
  31. Stefan Ott uit Waasmunster (KSC Denderstreek Labiekes)

  01/09/2007 – MEULEBEKE (W) – Elite m/c / Elite z/c / Beloften - 96 Km - 02h13min

  Dernyrace

  Aantal deelnemers : 17

  1. Alessandro Balan
  2. Gorik Gardeyn
  3. Gianni Meersman
   

  01/09/2007 – MOLENBEEK (VB) – Am./Mast./Elite z/c /Beloften - 92,8 Km - 02h13min

  Aantal deelnemers : 97

  1. Samuel Van Nuffelen
  2. Rudi Van Houts
  3. Peter Ven
   

  01/09/2007 – WETTEREN (O) – Am./Mast./Elite z/c /Beloften - 59 Km - 01h19min

  Aantal deelnemers : 42

  1. Kurt Eeckhout
  2. Karel Baten
  3. Jurgen Diependaele
  10. Franky Van Oyen
  11. Koen De Bosscher uit Kalken (MD CT Team)
  12. Gino Pauwels uit Kalken (Artevelde WSV)
  18. Steven De Schoesitter uit Waasmunster (Rudyco CT) op 2'00"
  22. René Mertens uit Dendermonde (MD CT Team)
  32. Chris Aerts uit Hamme (Rudyco CT)

  01/09/2007 – DEURNE (A) – Dames Elite – 53 Km –01h54min

  Aantal deelnemers : 18

  1. Sandra Oosterbosch
  2. Natasja Nobels uit Dendermonde (S.C.F.Bianchi) op 28"

  3. Liesbet De Vocht
  4. Annick Van Leuven uit Schoten (Oostende Noordzee)
  5. Sofie Verdonck uit De Klinge (KSV-Deerlijk)
  7. Ilse Fiers uit Waasmunster (Oostende Noordzee)
  9. Carine Potums uit Londerzeel (Benelux Team)
  10. Patricia Thijs uit Hoboken (Benelux Team) op 5'28"
  11. Ines Claes uit Beveren (Benelux Team)
  12. Cindy Vandermeulen uit Stekene (Benelux Team)

  01/09/2007 – WIELSBEKE (W) – Dames Jeugd  - 56,2 Km - 01h38min

  Aantal deelnemers : 33 Nieuwelingen
  1. Kaat Hannes uit Wechelderzande (Benelux Team)

  Aantal deelnemers : 24 Juniores
  1. Jolien D'Hoore
  10. Amy De Ridder uit Grembergen (Benelux Team)
  18. Liesl Van Daele uit St.Niklaas (S.C.F.Bianchi)

  01/09/2007 – MEULEBEKE (W) – Juniores - 134 Km – hmin

  Omloop Mandel-Leie-Schelde

  Aantal deelnemers : 185

  1. Stijn Steels
  16. Nicolas Vereecken uit Kieldrecht (Bodysol CT Menen)
  17. Pieter Cordeel uit Stekene (Balen BC)
   

  01/09/2007 – KOOIGEM (W) – Juniores – 90 Km - 02h23min

  Aantal deelnemers : 42

  1. Remi Delmarquette
   

  01/09/2007 – MOORTSELE (O) – Juniores - 87 Km - 02h10min

  Aantal deelnemers : 41

  1. Kevin Eeckhout
  2. Sander Stiegelis (Isorex CT) op 1'15"
  4. Laurens Coucke uit St.Gillis-Waas (Hoop Op Zegen Beveren)
  6. Manuel Verwulgen uit Moerbeke (DMC-D-Bike CT)
  10. Dieter Van Der Stock uit Hamme (Hudiko Waasland)
  11. Jonas De Boey uit St.Gillis-Waas (Hoop Op Zegen Beveren)
  13. Lesley Heyndrickx uit Nieuwkerken (WAC-Team) op 2'45"
  23. Jeroen Serverius uit Kieldrecht (DMC-D-Bike-CT)
  25. Wim Van De Wiele uit Zele (Hoop Op Zegen Beveren)
  26. Jens Verschaffelt uit St.Niklaas (Hoop Op Zegen Beveren)
  34. Didier Verlee uit Sinaai (Josan Mercedes)
   

  01/09/2007 – OUDEGEM (O) – Juniores - 60 Km – 01h32min

  Aantal deelnemers : 34

  1. MATTHIAS ONGENA uit Zele (KSC Denderstreek Labiekes)
  23. Sean Durinck uit Hamme (Hudiko Waasland) op 47"

  24. Timothy Vergeylen uit Zele (Hudiko Waasland)
  26. Sam Van Uytvange uit Grembergen (Isorex CT)
  30. Ian Dumez uit Uitbergen (Jonge Rakkers Vollezele

  01/09/2007 – TISSELT (A) – Juniores - 89 Km - 02h12min

  Aantal deelnemers : 53

  1. Kenneth Vanbilsen
  18. Nick Van Walle uit Temse (Daikin CT)
  19. Jochem Smet uit Kemzeke (Hoop Op Zegen Beveren)
  25. Tom Verhulst uit Beveren (Hoop Op Zegen Beveren)
   

  01/09/2007 – DEURNE (A) – Nieuwelingen – 53 Km –01h22min

  Aantal deelnemers : 35

  1. Jurgen Van Trijp
  23. Stijn Van Hese uit Belsele (Hudiko Waasland)
   

  01/09/2007 – HULSTE (W) – Nieuwelingen – 64 Km – 01h37min

  Aantal deelnemers : 70

  1. Alessandro De Waele
   

  01/09/2007 – PAAL (LB) – Nieuwelingen  – 68 Km - 01h48min

  Aantal deelnemers : 116

  1. Laurent Puts
  16. Joeri Persoon uit Stekene (WAC-Team)
   

  01/09/2007 – WICHELEN (O) – Nieuwelingen - 57 Km - 01h24min

  Aantal deelnemers : 77

  1. Cedric Callebaut
  5. Jasper Van Den Branden uit St.Gillis-Waas (WAC-Team) op 5"
  8. Jori Van Steenberghen uit De Klinge (Hoop Op Zegen Beveren)
  9. Andres Pieters uit Grembergen (Bodysol CT Menen)
  12. Arjen Martens uit Koewacht (Zeeuws-Vlaanderen)
  16. Glenn De Ridder uit Stekene (Bodysol CT Menen)
  18. Jimmy Segers uit St.Gillis-Waas (Hoop Op Zegen Beveren)
  24. Roy Meersman uit Bazel (Hudiko Waasland)
  37. Jeffrey Herrebaut uit Zele (Bodysol CT Menen)
  46. Joey De Wilde uit Moerbeke (Hudiko Waasland)
  50. Moreno De Pauw uit St.Pauwels (Bodysol CT Menen)
  54. Mathias D'Hollander uit Zele (Hudiko Waasland)

  01/09/2007 – ZONNEBEKE (W) – Nieuwelingen - 68 Km - 01h45min

  Aantal deelnemers : 54
  1. Tom Devriendt

  02-09-2007 om 00:00 geschreven door kenny


  01-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TWEEDE ZEGE VOOR LAURENS POELMAN TE ORMEIGNIES

  WOENSDAG 29/08/2007 – ORMEIGNIES - Nieuwelingen

   

  TWEEDE ZEGE VOOR LAURENS POELMAN


  POELMANLAURbew1_9 

  Laurens Poelman kijkt met vertrouwen naar de toekomst en… naar de koers van Uitbergen op 2 september.


  In
  Ormeignies in Henegouwen heeft Laurens Poelman van Hudiko Waasland woensdagavond een tweede zege behaald. Hij was er voorop geraakt met een groepje van vijf  en na een demarrage geraakte Laurens weg met Jonas Cortoos die hij dan in de spurt versloeg. Een knap stukje van de Kalkenaar want in die kopgroep van vijf  zaten ook nog Jonathan Breyne en de Vlaamse Engelsman Dominique Schils, in  juli winnaar in Sinaai.

  In de 19 af te leggen ronden moest telkens een beklimming van een 800 meter verwerkt worden en ook nog een kasseistrook van een honderd meter.

  Dat hij zou winnen had hij niet gedacht omdat er meerdere favorieten aan de start stonden. Maar deze Laurens Poelman is sterk geworden. Hij trok in de 17de ronde alleen weg en enkel Cortoos reed het gat dicht. Met twee dus voorop.

  -“ Mijn sterkte zit momenteel wel in bergop rijden en het mag een lastige parcours zijn. Wind ligt me niet echt want daar heb ik niet de lichaamsbouw er voor.”

  Voor Laurens is het seizoen grotendeels geslaagd maar hij heeft nog een stille wens en dat is winnen in Uitbergen

  -“ Er zullen daar meer dan dertig mensen naar mij komen kijken want het ligt maar op 5 km van mijn dorp Kalken.”

  Hij moet uiteraard ook terug naar school in Wetteren waar hij industriële wetenschappen volgt.

   

   

  Tekst en foto : fvdv

   

  01-09-2007 om 10:21 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS W.A.O.D. UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN VRIJDAG 31/08/2007
  VRIJDAG 31/08/2007 - DIKKELVENNE - W.A.O.D.

  OOST-VLAAMS KAMPIOENSCHAP

  CATEGORIE NIET-VERGUNNINGHOUDERS & TOERISTEN
  Aantal deelnemers : 58

  1. Marnic De Waele uit Gavere
  2. Andy De Backer uit Gavere op 01'00"
  3. Kenny Janssens uit Zwijndrecht
  4. Nico De Weirdt uit Gentbrugge
  5. David Haegeman
  6. Laurens Vlaminck uit Temse
  7. Dirk Mathys uit Gentbrugge
  8. Freddy Van Camp uit Stekene
  9. Christophe De Mits
  10. Nico Maes
  11. Dieter Roman
  12. Jean-Pierre Van Den Heede
  13. Danny Verlee
  14. Nick Labio
  15. Dirk Bryssinckx uit Melsele
  16. Nic Verwee
  17. Jurgen Goossens
  18. Kris Meerschaert uit Stekene
  19. Philip Van Havenbergh uit Burcht
  20. Dieter Van Simaey
  21. Jacky Van Welden
  22. Alain Goossens
  23. Hans Vergauwen uit Nieuwkerken
  24. Gino Smet uit Nieuwkerken
  25. Kurt De Meester
  26. Youri De Bock uit Gentbrugge
  27. Niels Heyse
  28. Frank Geenens
  29. Danny De Visscher
  30. Geert Hoefman

  dikkelvennerotse
  Dikkelvenne begin van de Zwalmstreek

  01-09-2007 om 10:04 geschreven door kenny


  31-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE WONDELGEM VAN DONDERDAG 30/08/2007

  DONDERDAG 30/08/2007 – WONDELGEM – Elite z/c & Beloften

   

  KOEN DE BOSSCHER WINT EERSTE WEDSTRIJD TE WONDELGEM !!!


  DE%20BOSSCHER%20KOENwondelbew31_8 


  Koen De Bosscher
  (Kalken) heeft in Wondelgem een verdiende zege geboekt. Reeds meerdere weken koerste hij met een opvallende frisheid. Daaruit kwam nu donderdag toch de overwinning.

  -“Ik heb al een week of drie een beter gevoel omdat ik al zolang met verlof ben”, aldus Koen. In Wondelgem volgde hij een scenario dat bij hem past.

  -“Ik ben zo vroeg in de aanval getrokken omdat ik alleen moet aankomen want mijn sprint is goed, maar niet rap. Het draaide halfkoers niet meer rond omdat er vier man van de ploeg van Staf  Boone bij de kopgroep zaten en die begonnen te demarreren, zodat die andere drie niet meer meewerkten!”

  Koen de Bosscher trok dan alleen weg en hij kon tot het einde standhouden.

  -“Toen ik weg was denk ik wel dat de Vlamingen met Baeyens en Guns die buitenlanders van hetzelfde laken een broek hebben gegeven.”

  Er stond ook veel wind en het deelnemersveld was niet zo groot en alleen rijden is nu eenmaal één van de sterkste kanten van De Bosscher. Hij bolde een 20 km alleen voorop recht naar de zege.

  Zijn vorige overwinning is alweer twee jaar geleden toen hij een echt “boerenjaar”  had en er vier won.

  -“Ik weet ook wel dat ik geen topper ben maar toch heb wel al respect afgedwongen bij die mannen, door mijn inzet tijdens de koers. Ik mag tevreden zijn want er komen elk jaar meer semi-profs bij en ik ben toch ook al 39 jaar.”

  Maandag begint Koen aan een nieuwe job als chauffeur bij De Lijn. Hij zal daardoor dit seizoen niet meer in de week kunnen koersen.

  -“Ik was vroeger beenhouwer en dat was een zwaar beroep en ik begon last te krijgen in de rug met uitstraling naar mijn been”, wilde hij hierbij nog kwijt.

  Met Koen De Bosscher heeft Oost-Vlaanderen een vrij regelmatig renner die meestal in de top-10 een plaatsje in de uitslag afdwingt.”Dat komt door mijn aanvallende ingesteldheid en dat kom ik dan op einde wel wat te kort.”

   

   

   

  Tekst en foto: fvdv

  31-08-2007 om 23:39 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MELSELE-EXPRESSWEG (KALLO) TERUG OPEN

  KRUISPUNTEN N450 MELSELE – EXPRESSWEG ( KALLO) WEER OPEN

   

  De gewestweg N450 die begint in Melsele –centrum aan de Schoolstraat, zal vanaf vrijdagvond 31 augustus terug opengesteld worden. De werken aan de kruispunten Gaverlandstraat – Schoolstraat en Koolputstraat - Dijkstraat zijn dan beëindigd. Dat zal voor de fietsers een meer vlotte situatie meebrengen. Het schoolverkeer zal geen hinder meer ondervinden.

  Door tezelfdertijd te werken aan de twee kruispunten heeft het gemeentebestuur gekozen voor de kortst mogelijke hinder. Deze cruciale werken werden uitgevoerd in een bijzonder korte periode.

  Deze periode werd zorgvuldig gepland in de kalme maand augustus, wanneer nog velen op vakantie zijn.

  Gedurende de werken waren er geen onvoorziene problemen. Daardoor en door een goede samenwerking tussen aannemer, nutmaatschappijen, studiebureau, Aquafin en de gemeentelijke diensten, zijn de werken perfect op schema verlopen.

  Eén van de moeilijkste fasen van de werken is hiermee achter de rug.

  De Gaverlandstraat wordt eveneens terug opengesteld voor alle verkeer. De rioleringswerken in de Gaverlandstraat starten nadat de Koolputstraat terug open is.  Tekst : fvdv

  31-08-2007 om 23:13 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN VRIJDAG 31/08/2007
  wbvlogo

  Proficiat aan KRISTOF GODDAERT uit St.Gillis-Waas met zijn 8°Seizoenszege te St.Gillis-Waas van 2007 !!!

  VRIJDAG 31/08/2007 – ST.GILLIS-WAAS (O) – Elite z/c & Beloften

  Achter Derny’s

  Aantal deelnemers : 20

  1. KRISTOF GODDAERT uit St.Gillis-Waas (Davitamon-Jong Vlaanderen)
  2. Kurt Van Landeghem uit St.Gillis-Waas (WSC Vooruit-St.Gillis-Waas)
  3. Tom Stremersch uit Meerdonk (PWC Jan Snel)
  6. Luc De Moor uit St.Gillis-Waas (Edegem BC)
  8. Gunter Sterck uit Stekene (PWC Jan Snel)
  9. Koen Van De Velde uit Stekene (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)
  10. Stijn De Vriese uit Zele (KSC Denderstreek Labiekes)
  11. Willem De Greyt uit Sinaai (KSC Denderstreek Labiekes)
  12. Tony Heirbaut uit Belsele (PWC Jan Snel)
  14. Kristof Verbraeken uit Beveren (Artevelde WSV)
  15. Francis Geldof uit Puivelde (Rudyco CT)
  16. Sam Christiaens uit St.Gillis-Waas (KSC Denderstreek Labiekes)
  17. Wim De Rudder uit Belsele (Rudyco CT)
  18. James Fruytier uit Moerbeke (PWC Jan Snel)
  19. Steven De Schoesitter uit Waasmunster (Rudyco CT)
  20. Kristof D'Hollander uit Stekene (Hoop Op Zegen Beveren)


  31/08/2007 – OVERIJSE (VB) – Elite z/c & Beloften - 106 Km - 02h30min

  Aantal deelnemers : 42

  1. Kurt Van Goidsenhoven
  2. Ward Bogaert op 17"
  3. Klaas Stijnen op 1'24"


  31/08/2007 – KEMMEL-HEUVELLAND (W)  – Beloften – 110,4 Km – 02h40min

  Aantal deelnemers : 35

  1. Sven Jodts
  2. Stijn Mettepenningen uit Hamme (Rudyco CT)
  3. Jens Keukeleire
   

  31/08/2007 – GROOT BIJGAARDEN (VB) – Am./Mast./ Elite z/c/ Beloften - 70 Km - 01h33min

  Aantal deelnemers : 41

  1. Samuel Van Nuffelen
  2. Kevin Crabbe
  3. Christophe Vandoren
  15. Gregory Franckaert uit Kallo (Asfra RT)
  21. Mattias Nijs uit Nieuwkerken (PWC Jan Snel)


   

   

  31-08-2007 om 00:00 geschreven door kenny


  30-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE BAARDEGEM VAN DONDERDAG 30/08/2007

  DONDERDAG 30/08/2007 – BAARDEGEM – Elite z/c & Beloften

   

  OOK DE KAZAKKEN HOUDEN GUY SMET NIET VAN 29STE ZEGE


  koers%20guy%2030%20augustus%202007%20baardegem%20008 

  Guy Smet met zijn 29ste bloemtuil bijgestaan door dochter Yariska en zoontje Yaxano.

  Donderdag kwamen maar liefst 73 Elites z/c en Beloften zich inschrijven voor de wedstrijd te Baardegem waaronder een heleboel Kazakstanen. De renners moesten 118 Km of 15 ronden van 7,85 Km afleggen.Het Waasland was vertegenwoordigd door Guy Smet , Davy Peirsman , Glenn De Wolf , Bart Baeyens , Wim Maes , Geert Smet en Lieven Dieleman.

  In ronde 5 trok Berik Kupeshov er op uit en die kreeg in ronde zes het gezelschap van Jurgen De Smet en nog een renner maar de voorsprong bleef telkens zeer miniem.

  In de 7de ronde kwam dan ook alles terug samen en dit bleef zo tot en met ronde 12.Dan was het moment aangebroken dacht Guy Smet om de boel eens te gaan forceren en het lukte zodat 6 renners voorop kwamen met Guy Smet , Alexandr Dyachenko , Dmitriy Gruzdev , Tim Mertens , Dieter Verbeek en Richard De Ridder.

  Hun voorsprong bedroeg snel 1 min maar in het peloton bleven ze niet stil zitten en 8 renners gingen in de achtervolging op de 6 leiders en dat het snel ging bewees de voorsprong die slonk tot 20 sec.

  De 8 achtervolgers luisterden naar de namen Valentin Iglinskiy , Andrey Medyannikov , Karel Baten , Andy Lannoo , Berik Kupeshov , Sergey Kuzin , Vevgeniv Nepomnyachshiy en Alexandr Kilibaev. 

  Het duurde niet lang of de achtervolgers sloten aan bij de kopgroep en dat met nog 1 ronde te gaan maar voor Guy Smet was dat het sein om een splijtende demarrage te plaatsen en op zoek te gaan naar de finisch doch hij kreeg een Kazak als lijfwacht mee genaamd Alexandr Dyachenko.

  Maar een Guy Smet in grote forme schudde de renner uit Kazakstan van zich af en kwam afgescheiden binnen om zijn 29ste bloemtuil in ontvangst te nemen.

  De tweede plaats was voor Alexandr Dyachenko en de spurt van de achtervolgers werd gewonnen door Valentin Iglinskiy.

  Lieven Dieleman eindigde op plaats 25 , Glenn De Wolf op 28 , Geert Smet op 47 , Davy Peirsman op 52 , Bart Baeyens op 56 en Wim Maes op 57.

   

  De volgende wedstrijd die Guy Smet rijdt is Zaterdag te Moerzeke.

  koers%20guy%2030%20augustus%202007%20baardegem%20001
  Guy Smet duwt het gaspedaal in en meteen alles op het lint.

  koers%20guy%2030%20augustus%202007%20baardegem%20004
  Even kijken en vragen hoeveel voorsprong de 6 leiders nog hebben.


  Bedankt aan Saffia voor de foto's

  30-08-2007 om 23:04 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE KORTEMARK VAN DONDERDAG 30/08/2007

  DONDERDAG 30/08/2007 – KORTEMARK – Men Elite

  JARNO VAN MINGEROET PAKT EERSTE PROFZEGE TE KORTEMARK

  Jarno Van Mingeroet 02

  Jarno Van Mingeroet
  uit Berlare (Jartazi) heeft vandaag, donderdag, de kermiskoers in het West-Vlaamse Kortemark gewonnen. De wedstrijd ging over 158 Km en er schreven 72 renners in.Jarno Van Mingeroet liet op zowat drie kilometer van de finish zijn enige metgezel Nico Kuypers alleen in de steek en kon zo afgescheiden zijn eerste profzege behalen. Geert Omloop maakte het succes van de Jartaziformatie volledig door zich naar de derde plaats te spurten voor zijn ploegmakker Jurgen Francois.
  Reeds vroeg in de wedstrijd kregen we een uitval van negen renners. Al vlug werd duidelijk dat de winnaar bij dit gezelschap moest gezocht worden. Op een goeie twintig kilometer van de eindmeet versnelden hieruit Nico Kuypers en Jarno Van Mingeroet. Laatstgenoemde liet het niet tot een spurt komen en zette met nog drie kilometer te rijden een solo op die hij succesvol afrondde.

  Bron : Sport info Sports


  30-08-2007 om 23:04 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN DONDERDAG 30/08/2007
  wbvlogo

  Proficiat aan JARNO VAN MINGEROET uit Berlare met zijn 1°Seizoenszege te Kortemark van 2007 !!!
  Proficiat aan GUY SMET uit Kruibeke met zijn 29°Seizoenszege te Baardegem van 2007 !!!

  DONDERDAG 30/08/2007 – RUMMEN GEETSBETS (VB) – Elite z/c & Beloften - 140 Km - 03h11min

  Aantal deelnemers : 75

  1. Danny Dierckx
  2. Raphael Vandenhoudt op 10"

  3. David Willemsens

  30/08/2007 – BAARDEGEM (O) – Elite z/c & Beloften - 118 Km - 02h44min

  Aantal deelnemers : 72

  1. GUY SMET uit Kruibeke (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)
  2. Alexandr Dyachenko op 6"
  3. Valentin Iglinskiy op 30"
  25. Lieven Dieleman uit Zele (KSC Denderstreek Labiekes) op 1'45"
  28. Glenn De Wolf uit Hamme (Wielerclub Hamme-Zogge Sunweb)
  47. Geert Smet uit St.Niklaas (Klaipeda)
  52. Davy Peirsman uit Temse (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)
  56. Bart Baeyens uit Overmere ( Artevelde WSV) op 1'59"
  57. Wim Maes uit Sinaai (Cycling Center)

  30/08/2007 – WONDELGEM (O) – Elite z/c & Beloften – Km – hmin

  Aantal deelnemers :

   

  30/08/2007 – KORTEMARK (W) – Men Elite/ Elite z/c/ Beloften - 158,8 Km - 03h30min

  Aantal deelnemers : 72
  1. JARNO VAN MINGEROET uit BERLARE (Jartazi)
  2. Nico Kuypers op 17"
  3. Geert Omloop op 1'40"
  8. Robby Meul uit Eksaarde (DFL-Cyclingnews) op 2'26"
  12. Thomas Ongena uit Zele (Yawadoo-ABM) op 2'41"

  30-08-2007 om 23:03 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PISTEMEETING TE GENT VAN WOENSDAG 29/08/2007

  MORENO DE PAUW EN GIJS VAN HOECKE SCOREN OP PISTE MET OOST-VLAAMSE SELECTIE

   

  PISTEGENTploegbew30_8

  De Oost-Vlaamse ploeg die de interprovinciale pistemeeting van Gent won: vlnr: Giovanni De Merlier (Gentbrugge) ,
  Kenny Govaert (Wanzele), Gijs Van Hoecke (Zaffelare), Francesco Van Coppernolle (Deinze), Ken De Fauw (Ertvelde) en Moreno de Pauw (Sint-Pauwels).

  PISTEGENTmorenogijsbew30_8

  Moreno De Pauw en Gijs Van Hoecke in volle actie.


  Het wegseizoen is nog niet gedaan maar het eindpunt komt toch steeds dichter bij. En dat kan je weten aan … de schoolpoorten die weer open gaan en … de pistemeetings die beginnen. Woensdag was er al een interprovinciale meeting plaats in Gent. En als we het woord pistemeeting uitspreken dan komen de namen van Moreno De Pauw (Sint-Pauwels) en Gijs Van Hoecke (Zaffelare) al gauw op de baan. Zij zaten in een Oost-Vlaams selectie met , Ken De Fauw  , Francesco Van Coppornolle, Giovanni De Merlier en xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />Kenny Govaert.

  De ploegenachtervolging zette al de toon van de bedoelingen. Oost-Vlaanderen moest laatst starten en tot dan toe had de Vlaams Brabantse selectie met 3.41min over 3 km, de snelste gerealiseerd. Moreno en Gijs en hun vrienden deden er welgeteld 10 sec minder over 3.31 min. Dikke winst dus.

  Vervolgens wist Moreno De Pauw zich makkelijk te plaatsen voor de finale keirin. In de finale werd hij pas 3de, maar door het tactische steekspel tussen de favorieten lieten die zomaar twee outsiders wegrijden. En toch was het een geslaagde opdracht omdat Moreno eindigde vòòr West-Vlaanderen dat met o.a. Jochen Deweer streed en Vlaams Brabant met Niels Van Laer.

  In de temporonden liet Gijs Van Hoecke zich misschien verrassen door Niels Van Laer, maar toch hielden die twee de concurrentie als zijnde nihil. Niels Van Laer 20 punten, Gijs Van Hoecke 18 en de 3de sprokkelde welgeteld 2 puntjes. Dan weet ge het wel zeker!

  In de puntenkoers was het meesterschap van Oost-Vlaanderen opnieuw duidelijk: 1ste plaats voor Gijs Van Hoecke, 3de voor Moreno De Pauw en 5de voor Ken De Fauw.

  In de afsluitende olympische sprint, dit is een ploegsprint over 3 ronden, werd de kroon op het werk gezet: 52,7 sec tegenover 54,4 sec voor de Waalse selectie die 2de eindigde. Uiteindelijk won Oost-Vlaanderen met een straat voorsprong op West-Vlaanderen.

  Goed om weten is dat volgende woensdagen 5 en 12 september, twee wedstrijden voor de Beker van België op de piste in Gent op het programma staan.

   

   

   

  Tekst en foto’s : Flor Van de Velde

   

   

  Met dank aan Laura De Pauw voor de foto's.

  30-08-2007 om 22:41 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WEDSTRIJDEN W.A.O.D. VOOR VRIJDAG 31/08 , ZATERDAG 01/09 , ZONDAG 02/09 EN WOENSDAG 05/09/2007
  waod_3

  VRIJDAG 31 AUGUSTUS 2007 - DIKKELVENNE – Café Tarandus – Provinciebaan 2

  Clubleden

  18:00

   30 Km

   6 Ronden

   

  Inwoners        19:00     55 Km    11 Ronden

   

  Oost-Vlaams Kampioenschap voor Wielertoeristen  ZATERDAG 01 SEPTEMBER 2007 - RONSELE – Café La Luna – Kerkplein 4


     A / B

  14:30

  72 Km

   18 Ronden  ZATERDAG 01 SEPTEMBER 2007 – OEVEL-WESTERLO – Oevel Dorp


  Toeristen        15:00     48 Km    20 Ronden

   

  Toeristen        16:30     60 Km    25 Ronden

   

  Inwoners        18:00     14 Km      6 Ronden  ZONDAG 02 SEPTEMBER 2007 - OOSTEEKLO 
   - Café De Braeme – Rijkestraat 54

      G / G+

  13:00

  50 Km

  10 Ronden

  F2

  13:02

  50 Km

  10 Ronden

  F1

  14:30

  55 Km

  11 Ronden

  E / E+

  14:32

  55 Km

  11 Ronden

  C / D

  16:15

  60 Km

  12 Ronden

       A / B

            16:17

           60 Km

      12 Ronden  WOENSDAG 05 SEPTEMBER 2007 – LOCHRISTI – Café Center – Hijfte Center 2

      G / G+

  14:00

  50 Km

   10 Ronden

  F2

  14:02

  50 Km

   10 Ronden

  F1

  15:30

  55 Km

   11 Ronden

    E / E+

  15:32

  55 Km

   11 Ronden

  C / D

  17:00

  60 Km

   12 Ronden

  A / B

  17:02

  60 Km

   12 Ronden
  30-08-2007 om 20:24 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERKALENDER W.B.V. VOOR ZATERDAG 01/09 , ZONDAG 02/09 EN MAANDAG 03/09/2007

  WIELERKALENDER

   

  MOERZEKE06bew30_8

  Mindaugas Goncaras vorig jaar bij zijn hulde in Moerzeke.


  De Vlaamse Pedaalridders Moerzeke pakken zaterdag 1 september uit met hun jaarlijkse wedstrijd voor EZC/U23, vorig jaar gewonnen door Mindaugas Goncaras. Het is een wedstrijd van 114 km of 19 ronden van 6 km langs de Ommegang, Bloemenstraat, Kleinbroek, De Warande, Aubroeckstraat, Kasteellaan en Dorp. Inschrijving in café De Klok, Dorp 17 en start om 15u. Er zijn voor 670 euro aan prijzen.

  Heel wat nieuwelingen uit de Polderrennersregio zullen zaterdag allicht naar Wichelen afzakken om daar deel te nemen aan een wedstrijd van 57 km of 8 ronden van 7,1 km. Inschrijving in café Markoen, Margote 76. Er zijn voor 447 euro aan prijzen plus zevenmaal een premie van 7 euro. Start om 15u.

   

  Zondag 2 september kan de Schelde worden overgestoken om in Niel naar de juniores te gaan kijken. Ze starten daar om 16u voor 86 km of 21 ronden van 4,1 km. Inschrijving in café Keizershof in de Vanderveldelaan 25. Er zijn voor 447 euro aan prijzen.

  Zondag kan ook de nieuwelingenkoers te Berlare –Uitbergen op het programma gezet worden. De start is voorzien voor 15u na de inschrijving die plaatsvindt in Taverne Ter Linde in de Veerstraat. De afstand bedraagt 69 km of 9 ronden van 7,7 km. Er zijn voor 385 euro prijzen.

   

  Een extraatje is voor maandag 3 september wel het dernycriterium van Brasschaat voor elites. Inschrijving in Café Rick’s aan de Bredabaan en start om 16.45u

   

   

   

  Samenstelling en foto : FVDV

   

  30-08-2007 om 18:52 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WEDSTRIJDEN V.W.F. VOOR VRIJDAG 30/08 , ZATERDAG 01/09 EN ZONDAG 02/09/2007

  vwf

  VRIJDAG 30 Augustus - Puurs-Kalfort
  (2870) - Coolhemstraat - Café Coolhem

  E-cat 15h30
  FG-cat 15h31
  C-cat 17h
  D-cat 17h01
  A-cat 18h30
  B-cat 18h31

  ZATERDAG 01 September - Ternat (1740) - Gemeentehuisstraat 1 - Café De Waeterheeren

  E-cat 13h
  FG-cat 13h01
  C-cat 14h30
  D-cat 14h31
  A-cat 16h
  B-cat 16h01

  ZONDAG 02 September - Baardegem (9310) - Rampelberg 118 - Café Ons Huis

  E-cat 13h
  FG-cat 13h01
  C-cat 14h30
  D-cat 14h31
  A-cat 16h
  B-cat 16h01

   

  30-08-2007 om 18:11 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DIRK ONGHENA MET NATIONALE JUNIORES NAAR ZWITSERLAND

  DIRK ONGHENA MET NATIONALE JUNIORESSELECTIE NAAR ZWITSERLAND


  ONGHENA DIRK bew 26.7 


  Bondscoach Carlo Bomans heeft zes juniores in een nationale Belgische selectie gestopt om in Zwitserland te gaan deelnemen aan de Internationale Grand Prix Rüebliland voor Juniores die doorgaat van vrijdag 31 augustus tot zondag 2 september.

  Deze ploeg zal er worden geleid door coach Dirk Onghena (Kieldrecht). Hij neemt volgende renners mee: Steve Bekaert (Gullegem –AVIA CT) – Yannick Eijssen (Lommel –Balen BC) – Joshua Soberon (Sint-Laureins –Thompson CT)– Mathieu Vanderheere (Marke-AVIA CT) – Tosh Van Der Sande (Wijnegem –Edegem BC) – Thomas Op De Beeck (Olen –AVIA CT)

   

   

  Tekst : fvdv

  30-08-2007 om 13:52 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VEILIG MET DE FIETS NAAR SCHOOL TE BEVEREN

  VEILIG MET DE FIETS NAAR SCHOOL IN BEVEREN.

   

  De scholen openen weer hun deuren en we weten dat onder onze Polderrennersbezoekers, er heel wat zijn die schoolgaande kinderen hebben die met de fiets naar school bollen. Jong CD&V Beveren gaat nu eens de proef op de som doen om te zien hoe veilig het in de gemeente wel is voor de fietsende schoolkinderen.

  Op zaterdag 1 september wippen zij op de fiets en gaan de proef op de som doen en zullen enkele ‘belangrijke” wegen van en naar de school testen.

  Rond 13u zullen zij na de test aankomen aan het gemeentehuis waar ze verslag zullen uitbrengen aan de schepen van Mobiliteit, Raf Van Roeyen.

   

   

  Tekst : fvdv

  30-08-2007 om 12:47 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE PUURS-KALFORT VAN WOENSDAG 29/08/2007
  WOENSDAG 29/08/2007 - PUURS-KALFORT - Elite z/c & Beloften

  BJÖRN COOMANS WINT ZESDE WEDSTRIJD IN KALFORT

   

  KALFORTWOEaankomstbew30_8                    KALFORTWOEhuldebew30_8  

  Met sprekend gemak won Björn Coomans de spurt.              Björn Coomans voor de zesde keer dit seizoen
                                                                                                 in de bloemen gezet.


  WC Kalfort-Dries - Puurs organiseerde zijn 12e Grote Prijs Van Achter Verzekeringen. 40 renners namen de start voor 19 ronden van 6,1 km. of 115,9 km.

  Onze Polderrennersregio zette deze keer in met: Björn Coomans (Puurs), Jan Maes (Puurs), Mattias Nys (Nieuwkerken-Waas), Kevin Van Der Plas (Puurs), David Van Wiele (Temse), Lars Croket (Bornem), Kristof Dhollander (Stekene), Andy Roskam (Ruisbroek), Nico Verbruggen (Ruisbroek), Peter Maes (Bornem), Kris De Block (Mariekerke), Dennis Pyl (Sint-Niklaas), Bjorn Meersman (Bornem), Kurt Van Landeghem (Sint-Gillis-Waas), Andy Bonnaerens (Zele), Joachim De Wolf (Breendonk), Dries De Bock (Haasdonk) en Domien Geerts (Breendonk).

  In de eerste ronde waagden Roy De Waal (Nederland), Kim Herremans en Kurt Van Landeghem zich aan een schuchtere poging en werd dan ook snel weer tot de orde geroepen.

  Volgens een vast stramien in de koersen van vandaag, volgden nog meerdere pogingen, o.a. van Bjorn Meersman, maar succes kwam er niet bij te pas. Ward Sarens kwam in de 3de ronde ten val. Gelukkig waren het enkel schaafwonden.

  Toen in de 6de ronde de groep in twee viel, meenden we dat er iets op til was. Maar alles kwam weer samen. De ontsnappingspogingen die volgden droegen nooit verder dan een handvol seconden. Het tempo lag ook hoog.

  Halfweg koers trokken Jeroen Das en Rudi Van Houts (Nederland) op avontuur. Björn Coomans, Kim Herremans en Lars Croket gingen in de achtervolging. Voor Kurt Van Landeghem mocht het niet zijn, met een lekke achterband moest hij er uit. Gelukkig had hij al 3 premies van 20 euro verdiend. In de 13de ronde kwamen Coomans-Herremans-Croket  aansluiten bij het leidersduo. Het vijftal werd achternagezeten door een groep van 13 renners.

  Nadat de Nederlander Van Houts vooraan moest lossen naderden ook de achtervolgers vanuit de groep en zo ontstond er op vier ronden van het einde een kopgroep van achttien. Maar voor Roy De Waal, Rudi Van Houts en Nico Verbruggen ging het te snel zodat met vijftien de koers naar de eindfase reed: Björn Coomans, Mattias Nys, Kim Van Holen, Matti Stiens, Kim Herremans, Peter Aerts, Klaas Stynen, Jeroen Das, Lars Croket, Andy Roskam, Kris De Block, Bjorn Meersman, Kenny Van Lent, Ben Van Baelen en Kevin Van Dyck.

  De spurt werd vlot gewonnen door Björn Coomans voor Peter Aerts (2de), Kris De Block (3de), Klaas Stynen (4de) en Andy Roskam (5de). Het was reeds de 6de zege van het seizoen voor Björn Coomans.

  Lars Croket werd 9de, Mattias Nys 10de, Bjorn Meersman 15de, Peter Maes 19de, Kristof Dhollander 21ste, Kevin Van Der Plas 24ste, Joachim De Wolf 25ste, Andy Bonnaerens 26ste, Domien Geerts 27ste, Jan Maes 30ste en Nico Verbruggen 32ste.

   

   

  KALFORTWOEstartbew30_8
  Zo stonden 40 renners aan de start.

   

  KALFORTWOEkurtvlbew30_8 

  Kurt Van Landeghem hier nog in volle inspanning, werd later uitgeschakeld door een lekke band.

   

  KALFORTWOEnysbew30_8
  Matthias Nys uit Nieuwkerken die beslag legde op de 10de plaats.

   

  KALFORTWOEcroketbew30_8
  Lars Croket verdienstelijk 9de in Kalfort waar hij zich zondag aan de Aspot lelijk misrekende en een ronde te vroeg zich als winnaar zag.  Tekst : fvdv

   

  Foto’s : Alain Sennesael

                        

  30-08-2007 om 12:21 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE GERAARDSBERGEN VAN WOENSDAG 29/08/2007

  WOENSDAG 29/08/2007 – GERAARDSBERGEN – Elite m/c / Elite z/c / Beloften

   

  THOMAS DE GENDT WINT GP STAD GERAARDSBERGEN

  DE GENDT THnamenbew12.8


  Belofte Thomas De Gendt
  uit Beveren heeft woensdag de 90ste uitgave van de GP Stad Geraardsbergen gewonnen. Maar liefst 143 renners kwamen hun rugnummer afhalen om 169 Km. af te leggen en dit aan een gemiddelde van 43,10 Km/h.Thomas De Gendt haalde het na een spurt met zes van de Australier Bernie Sulzberger en Frederiek Nolf. Sven Nevens finishte als vierde voor de Litouwer Mindaugas Striksa en Andy Cappelle.
  De wedstrijd lag al zeer vlug in een beslissende plooi. Na amper 25 kilometer wedstrijd trokken immers achttien renners ten aanval. Achter hen vormde zich een groepje van zes man dat wat verder op zijn beurt het gezelschap kreeg van nog eens zeventien anderen. De voorsprong van de leiders was tot op een gegeven moment opgelopen tot bijna drie minuten. Vooraan moest Jurgen Van Loocke, op zowat 35 kilometer van de finish, zijn metgezellen laten rijden. De kopgroep spatte nog voor het ingaan van de laatste vijftien kilometer uiteen wanneer Mindaugas Striska een uitval op poten zette. De Litouwer kreeg in volle finale het gezelschap van nog eens vijf renners. Sven Nevens, Frederiek Nolf, Thomas De Gendt, Andy Cappelle en de Australier Bernie Sulzberger konden de eenzame leider vervoegen en dit zestal mocht dan ook spurten voor de eindzege. Daarin haalde Thomas De Gendt het afgescheiden en boekte zo zijn eerste zege tussen de profs en zijn 5de zege van dit seizoen.  Bron : Sport Info Sports


  30-08-2007 om 10:24 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN WOENSDAG 29/08/2007
  wbvlogo

  Proficiat aan THOMAS DE GENDT uit Beveren met zijn 5°Seizoenszege te Geraardsbergen van 2007 !!!
  Proficiat aan BJÖRN COOMANS uit Ruisbroek met zijn 6°Seizoenszege te Kalfort-Puurs van 2007 !!!

  WOENSDAG 29/08/2007 – PUTTE (A) – Elite z/c & Beloften -114 Km - 02h36min

  Aantal deelnemers : 67

  1. Nicky Cocquyt
  2. Ronald Roos
  3. Pieter Uytterhoeven 

  29/08/2007 – PUURS-KALFORT (A) – Elite z/c & Beloften - 116 Km - 02h37min

  Aantal deelnemers : 40

  1. BJÖRN COOMANS uit Ruisbroek (Rock Werchter-Chocolade Jacques)
  2. Peter Aerts
  3. Kris De Block uit Mariekerke (Rupelspurters Boom)
  9. Lars Croket uit Bornem (Davitamon-Jong Vlaanderen)
  10. Mattias Nijs uit Nieuwkerken (PWC Jan Snel)
  15. Bjorn Meersman uit Bornem (Rock Werchter-Chocolade Jacques)
  21. Kristof D'Hollander uit Stekene (Hoop Op Zegen Beveren)
   

  29/08/2007 – SITTARD-GELEEN (NED) – Men Elite – Tijdrit 30 Km – 0h36min

  ENECO TOUR

  Aantal deelnemers :

  1.Sébastian Rosseler
  2.José Ivan Gutierrez(Spa) op 2"
  3.Gustav Erik Larsson(Zwe) op 6"


  29/08/2007 – GERAARDSBERGEN (O) – Men Elite/ Elite z/c / Beloften - 169 Km - 03h55min

  Aantal deelnemers : 143

  1. THOMAS DE GENDT uit Beveren (Davo)
  2. Bernie Sulsberger (Aus)
  3. Frederiek Nolf
  7. Jens Renders uit Wilrijk (Palmans Collstrop) op 36"
  13. Preben Van Hecke uit Overmere (Predictor Lotto) op 38"
  18. Geert Steurs uit Schoten (Predictor Lotto) op 47"
  22. Michaël Van Staeyen uit Schoten (Davo)


  29/08/2007 – OUDENBURG (W) – Elite z/c & Beloften – 160 Km – hmin

  Aantal deelnemers : 142

  1. Maxime Vantomme
  2. Nico Kuypers
  3. Steven Van Vooren
  15. Jarno Van Guyse uit Stekene (New Heebra Lombarden)
  84. Thibault Koppen uit Beveren (KSV Deerlijk)
  96. Sven Wielandt uit Beveren (Wielerpromotieclub Jeugdteam)
   

  29/08/2007 – ZONNEBEKE (W) – Elite z/c & Beloften - 115,6 Km - 02h49min

  Aantal deelnemers : 57

  1. Henk Mahieu
  2. Kenny Vanlaere
  3. Gregory De Munster
   

  29/08/2007 – BAARDEGEM (O) – Juniores – 88 Km - 02h00min

  Aantal deelnemers : 115

  1. Frederick Catrysse
  3. Laurens Coucke uit St.Gillis-Waas (Hoop Op Zegen Beveren)
  14. Nick Van Walle uit Temse (Daikin CT)
  16. Jeroen Goudket van L.O. (Bodysol CT Menen)
  28. Tom De Maesschalck uit Sinaai (KSC Denderstreek Labiekes)
  29. Guy Ten Hartog uit Sinaai (Thompson CT)
  48. Michiel Dieleman uit Hamme (Avia CT)
  49. Sam Van Uytvange uit Grembergen (Isorex CT)
  50. Timothy Vergeylen uit Zele (Hudiko Waasland)
  52. Stijn Van Geyte uit Grembergen (Isorex CT)
  61. Gert Baeyens uit Overmere (Rijschool AH-Gentse VS)
  64. Sean Durinck uit Hamme (Hudiko Waasland)
  66. Jeroen Serverius uit Kieldrecht (DMC-D-Bike CT)
  86. Lesley Heyndrickx uit Nieuwkerken (WAC-Team)
  89. Tom Michils uit Moerbeke (Hudiko Waasland)
  90. Wim Van De Wiele uit Zele (Hoop Op Zegen Beveren)

  29/08/2007 – MARIA AALTER (O) – Juniores - 86Km - 02h01min

  Aantal deelnemers : 60

  1. Jelle Wallays
  8. Joeri Goddaert uit Stekene (Hoop Op Zegen Beveren)
  18. Manuel Verwulgen uit Moerbeke (DMC-D-Bike CT)
  20. Valentijn Martens uit Stekene (Hudiko Waasland)
  25. Jens Van Landeghem uit Beveren (Hoop Op Zegen Beveren)
  33. Tom Verhulst uit Beveren (Hoop Op Zegen Beveren)
  45. Jochem Smet uit Kemzeke (Hoop Op Zegen Beveren)

  29/08/2007 – BAARDEGEM (O) – Nieuwelingen - 63 Km – 01h20min

  Aantal deelnemers : 85

  1. Kevin De Jonghe
  14. Jori Van Steenberghen uit De Klinge (Hoop Op Zegen Beveren) op 1'20"
  20. Jeffrey Herrebaut uit Zele (Bodysol CT Menen)
  23. Jimmy Segers uit St.Gillis-Waas (Hoop Op Zegen Beveren)
  31. Stijn Van Hese uit Belsele (Hudiko Waasland)
  39. Jonas Aerts uit St.Niklaas (Hudiko Waasland)
   

  29/08/2007 – KEMMEL-HEUVELLAND (W) – Nieuwelingen - 69 Km - 01h48min

  Aantal deelnemers : 46
  1. Zico Waeytens
  4. Jonas De Vijlder uit Desteldonk (De Schacht Doe Het Zelf)
   

  30-08-2007 om 10:23 geschreven door kenny


  29-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS W.A.O.D. UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN WOENSDAG 29/08/2007

  WOENSDAG 29/08/2007 - ERTVELDE – W.A.O.D.

   

  Categorie AB: (39 dln)

  1.Kristof Muys (Eine, winnaar cat. B)

  2.Bart Verhasselt (Evergem, winnaar cat. A)

  3.Tim Vercauteren uit Belsele (A2)

  9.Gunther Van Driessche uit Lokeren (A5)

  15.Filip Troubleyn uit Temse (A8)

  23.Sven Van Hoyweghen uit Puivelde (A14)

  28.Robby De Roos uit Moerbeke (A17)

  29.Koen Heyrman uit Bazel (B12)

   

  Categorie CD:

  1.Franky Van Oyen (Machelen, winnaar cat. C) - 23ste Zege

  2.Luc Van Roy (Balen, winnaar cat. D)

  7.Wim Heyndrickx uit Vrasene (C3)

  11.Marc Borghgraef uit Burcht (C5)

  12.Dirk Mathijs uit Gentbrugge (C6)

   

  Categorie E/E+:

  1.Bert Ter Harmsel (Meer, winnaar cat. E)

  7.Leo Mares uit Beveren (E7)

  9.Jozef Deneef (Denderleeuw, winnaar cat. E+)

  15.Alfons Van Raemdonck uit Beveren (+5)

  Categorie F1:

  1.Victor Van Den Eynde

  5.John Heyndrickx uit Nieuwkerken

  12.Freddy De Blick uit Beveren

  19.Adrien Maes uit Melsele

  29-08-2007 om 23:39 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GROEPSTRAINING BEVEREN VAN WOENSDAG 29/08/2007

  Onder leiding van Walter Rotthier en Eugené Bosman vertrokken Woensdag om 14h00 aan ’t Schuurke te Beveren 14 POLDERRENNERS voor de trainingsrit naar ’t HELLEGAT.

  In plaats van twee groepen vertrok maar 1 groep wegens te weinig renners vandaar dat de mannen van Walter Rotthier de groep en het tempo bepaalden.

  Zowel Kenny Janssens (1uur) als Geert Van Simaeys reden de rit niet volledig mee.

  Het gemiddelde was toch nog goed voor 33,7 Km/h en dat voor een afstand van 85 Km.

  Wie reden zoal mee : Walter Rotthier , Eugené Bosman , Patrick Van Vlierberghe , Eddy Coenen , Freddy Buys , Jan Vlegels , Cornelis Van Der Haven , Rudy Franssens , Dr.Frank De Winter , Geert Van Simaeys , Kenny Janssens en ? ? ?.

  29-08-2007 om 23:11 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS VAN HET WAC-TEAM VAN WOENSDAG 29/08/2007

  logo%20wac

  WAC GING INTERNATIONAAL

   

  Paul Van Vlierberghe was met de juniores van het Hoboken WAC team mee naar Italië waar ze de Internationale Tweedaagse in Vertova reden. Daar waren verschillende medaillewinnaars van het voorbije WK aanwezig.  Ook de Italiaanse kampioen roerde zich aardig in de debatten maar die moest volgens Paul vrede nemen met een top -10 plaats.

  Paul: “ De  nationale ploeg van de Russen bepaalde wel mee het wedstrijdverloop, maar kwamen er finaal ook niet echt aan te pas. De eerste dag werd er door een paar valpartijen, het peloton in drie groepen verdeeld. Ze kwamen allen wel binnen binnen de 30 seconden, op uitzondering van de gevallen en geloste renners. Een gemiddelde van 44,7 km per uur op een licht heuvelachtig parcours, was niet mis.” Zondag moesten de renners reeds om 6 uur aan hun spaghetti beginnen eten om de start te nemen om 9 uur.

  -“Nu was het parcours al meer zoals in onze Ardennen en dat zag je ook toen ze de finale ingingen. Slechts 50 van de 196 deelnemers haalden de eindstreep en het ganse deelnemersveld lag verspreid over het parcours.”

  De WAC-renners, ondanks dat ze reeds meer dan 10 wedstrijden in België hadden gewonnen, reden in de eerste wedstrijd goed mee, tot er twee ten val kwamen en de wedstrijd dienden te staken. Zondag was het niveau een beetje te hoog en dienden de WAC - renners in de finale de wedstrijd te verlaten.

  -“Van degenen die in ons hotel verbleven: Zwitserse nationale en een kantonale ploeg Zurich, Deense ploeg, VC Ardennen, kwamen er slechts twee over de aankomst. Van al deze ploegen streden onze jongens nog het langst in de finale mee.”

   

  Paul Van Vlierberghe zou geen zakenman zijn moest hij samen met zijn bestuurslui van de gelegenheid geen gebruik hebben gemaakt om internationale contacten te leggen.

  -“Zo  kunnen junioren van onze club als gastrenner mee naar Canada, Polen, Frankrijk, Duitsland en Italië. Ook komen nieuwelingen voor buitenlandse wedstrijden in aanmerking om mee te gaan naar het buitenland. De ronde van Europa voor junioren staat in de steigers. Verschillende internationale organisatoren waaronder het Belgische Luik La Gleize, zouden in dit circuit ondergebracht worden. Afwachten of het echt van de grond komt. We komen als club zeker in aanmerking en hebben de nodige contacten gelegd.”

   

   

  Tekst : fvdv

   

  29-08-2007 om 23:00 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS - WIELERNIEUWS - WIELERNIEUWS - WIELERNIEUWS

  ALLEZ-ALLEZ-ZIMBABWE

   

  De Veloclub Imde –Sport liet ons weten dat op zondag 2 september om 15u een wedstrijd voor EZC/U23 wordt gereden in Imde. Het bijzondere daar aan is dat de renners van “Allez-Allez-Zimbabwe”, onder leiding van Roger De Vlaeminck er mee rijden. VTM komt dan ook deze koers volgen en beelden maken van die gasten. De afstand is 114 km of 11 ronden. Inschrijving in de “Lindenboom” in de Barbierstraat aan de kerk.

   

  Tekst : fvdv

  29-08-2007 om 22:52 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD DAMES ELITE TE GIJZENZELE VAN DINSDAG 28/08/2007

  DINSDAG 28/08/2007 – GIJZENZELE – Dames Elite

   

  SOFIE GOOR WON IN GIJZENZELE, ANNICK VAN LEUVEN 3de.

   

  GIJZENZELE aabkomstgoorbew29.8          GIJZENZELEhulde bew29.8
  De aankomst van Sofie Goor.             Bij de hulde waren betrokken vlnr Annick Van Leuven (3de),
                                                             winnares Sofie Goor en Evelyne Arijs (2de)


  De Grote Prijs I.B.T. voor Dames Elite te Gijzenzele was een organisatie van Gem. Feest- en Sportcomite - Oosterzele. 60 rensters namen de start voor 13 ronden van 7 km. of 91 km.

  Voor de Polderrennersfamilie traden aan:Charlotte Van Damme (Eksaarde), Cindy Pieters (Sint-Niklaas), Annick Van Leuven (Schoten), Ilse Fiers (Waasmunster), Ine Wannijn (Kluisbergen),

  Nana Steenssens (Zwijndrecht), Natasja Nobels (Dendermonde), Sofie Verdonck (De Klinge) en de Benelux Team rensters Patricia Thys (Hoboken), juniore Amy De Ridder (Grembergen), Carine Potums (Londerzeel), Ilse Van De Pontseele (Deftinge), Ines Claes (Beveren), Cindy Vandermeulen (Stekene) en Sofie De Nys (Gentbrugge).

  De start was even uitgesteld doordat de hulpdiensten niet op tijd waren.

  De 1ste ronde was nog een verkenningsronde. En dan gingen Sofie Goor, Annick Van Leuven en Lensy Debboudt in de aanval. Het peloton reageerde niet direct en weg waren ze. Soms kwam het peloton dichter en dan weer was hun achterstand opgelopen.

  Met nog 18 km. te gaan, trokken Cindy Pieters, Carine Potums en Jennifer Fay (Ierland) in de tegenaanval. Het peloton liet hen niet gaan en ze werden dan ook terug ingelopen. Laure Werner probeerde het dan maar solo. Ze werd achternagezeten door Latoya Brulee, Emma Silversides (GBR) en juniore Evelyn Arys. Deze 3 rensters kwamen aansluiten bij Laure Werner. De voorsprong van het leiderstrio was met het ingaan van de laatste ronde gezakt tot 14 seconden op het viertal achtervolgsters.

  De laatste ronde liet toe dat de 4 kwamen aansluiten bij de 3 leidsters. Tijd voor Sofie Goor om solo te gaan. Ze bouwde een veilige voorsprong op. Evelyn Arys ging nog in de achtervolging. Sofie Goor behield haar voorsprong en haalde de zege binnen. Op 17 seconden werd juniore Evelyn Arys 2de.

  Even verderop won Annick Van Leuven de spurt om de 3de plaats. Laure Werner werd 4de, Emma Silversides 5de, Lensy Debboudt 6de en Latoya Brulee, die kreeg af te rekenen met een lekke band, 7de. De pelotonspurt werd gewonnen door Nana Steenssens (8ste) voor Anja Nobus en Ilse Fiers (10de) , Cindy Pieters werd 16de, Charlotte Van Damme 18de, Natasja Nobels 19de, Ine Wannijn 28ste, Sofie Verdonck 30ste, Ines Claes 32ste, Patricia Thys 33ste, Ilse Van De Pontseele 34ste, Carine Potums 36ste, Amy De Ridder 39ste, Cindy Vandermeulen 43ste en Sofie De Nys 46ste.

   

  GIJZENZELE drietalbew29.8
  Een stevig trio in Gijzenzele: Lensy Debboudt, Annick Van Leuven en Sofie Goor.

  GIJZENZELEsofiebew29.8

  Sofie Verdonck uit De Klinge die 30ste werd.


  GIJZENZELE sofieinesbew29.8

  Sofie De Nys en Ines Claes van het Benelux Team aan de start in Gijzenzele.
  TEKST: fvdv


  FOTO’S : Alain

   

   

   

   

   

   

   

  29-08-2007 om 22:48 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HULDE AAN WERELDKAMPIOEN KOEN MARIS UIT KRUIBEKE !!!

  KRUIBEKE BRACHT HULDE AAN KOEN MARIS BIJ THUISKOMST.

   

  MARISmedaillebew28.8 MARIS KOEN in zofingen bew27.8 MARIS knuffeldenertbew28.8

  Dit is ze dan, de gouden medaille 2007                                                     Burgemeester Denert begroet de kampioen 
  van Koen Maris.                                                                                         als eerste en geeft hem zijn legendarische
                                                                                                                    knuffel.


  Op een dag tijd heeft de gemeente Kruibeke een volledig scenario in elkaar gestoken én uitgewerkt om Koen Maris een onvergetelijke ontvangst aan te bieden bij zijn thuiskomst uit het Zwitserse Zofingen waar hij het Wereldkampioenschap lange afstand duathlon won. De Ironman van Hawaï maar dan voor duathtlon! Een prestatie op wereldniveau.

  Nadat hij enige tijd in de file stond op de E17 kwam Koen aan te Kruibeke aan de Scheldelei rechtover zijn woning. Daar had het gemeentebestuur een heus openluchtfeest in gereedheid gebracht. Er werden kippenbouten gebraden en het bier en de frisdrank stonden fris. Burgemeester Denert en zijn voltallig schepencollege, de sportraad en de sportdienst waren aanwezig. Een Kruibeeks sportfeest.

  Op vrij korte tijd werden ook heel wat muzikanten van alle Groot-Kruibeekse fanfares, harmonieën en brassbanden samen gebracht. Zij verwelkomden Koen Maris vanop een vluchtheuvel met feestmarsen. De gewestweg werd zomaar, zonder ook maar één politieman in de buurt, tijdelijk afgesloten want toen Koen uit de wagen stapte begon de plechtigheid al.

  Burgemeester Antoine Denert was laaiend enthousiast omdat op een paar uren tijd toch een massa mensen kon verzameld worden.

  -“ En dat als waardering voor de prachtige prestatie die je voor Kruibeke hebt verwezenlijkt”, aldus Denert, “ Een prestatie voor de sport en voor jezelf maar vooral voor Kruibeke omdat je de sport hebt gepromoot in de gemeente in het algemeen, maar ook voor de volharding, de moed, de inzet die je hebt om dat te doen. Je gaf uitstraling aan Kruibeke op een zeer sportieve manier. En daarvoor zijn we hier samen gekomen om u te vieren en te huldigen voor dit ambassadeurschap voor Kruibeke.”

  Hij wilde dan ook het woord graag aan Koen geven omdat de burgemeester meende dat hij een enorme ervaring achter de rug had.

  -“Als je 10 km kunt lopen, 150 km fietsen en dan nog eens 30 km lopen,  dan moet je toch ook een paar woordjes kunnen zeggen tot de mensen van Kruibeke. Want uw voorbeeld en inzet hebben we geapprecieerd en gewaardeerd.”

  De Kruibeekse burgemeester richtte zich ook naar de sportjournalisten en vroeg hen de duathlonsport een beetje meer in de kijker te plaatsen. Hij vergeleek het met Kim Gevaert die op iets meer dan 10 seconden, 100 meter loopt en dan staat de krant vol.

  -“Deze man heeft bijna 200 km gepresteerd in ruim zes uren tijd. Dat is andere inzet, een andere inspanning en dát wordt in de media niet gehonoreerd. We vragen dus aan de media ook en beetje belangstelling voor deze zuivere vorm van sport en deze enorme inzet.”

  Koen nam dan het woord en was verrast voor de talrijke aanwezigen. “Blijkbaar toch een grootse prestatie. Ik had voor mezelf al becijferd dat het iets groot was. Ik had met 6u21 een nieuw parcours-record. Dat had ik niet gedacht en ik hoop dat dit record nog lang mag blijven staan.”

  Hij dankte iedereen van harte, de mensen die hem geholpen hebben, die hem drinken aangaven, zijn sponsors, zijn trainer. “Iedereen bedankt. Ook het gemeentebestuur voor deze ontvangst. Ja ik zou zeggen, ja… “ En toen stopten zijn woorden.

  Na zijn toespraak speelden de muzikanten nog een mars en de burgemeester nodigde iedereen uit voor de receptie met Jupiler uit het flesje, geel vruchtensap en kippenboutjes heet van de bakplaat. Kruibeke toonde het: Zo ontvang je een kampioen bij zijn thuiskomst!

  Trainer Apers was ook in de wolken met de prestatie van Koen.

  -“Hij had er heel hard voor gewerkt en vooral, wat heel belangrijk was denk ik, evenveel getraind als anders maar hij kon nu door zijn profleven, veel meer rusten. Ik denk dat dit tot uiting is gekomen. Hij hoopte zeker op een top-3 plaats met een stille hoop op een overwinning.”

  Na 150 km fietsen had hij een 45 sec achterstand op Benny Vansteenlandt die in het begin was uitgelopen omdat Koen een beetje buikloop kende en in een bosje moest duiken.

  -“ Zo liep Benny uit tot 2.30min”, vertelde de trainer “Doch Koen kwam steeds maar dichter en dichter, elke kilometer, dus het ging fantastisch.”

  Zofingen is als de Ironman op Hawaï.

  -“Het grootste dat er bestaat”, zei Koen “Het zwaarste. Ik heb pas vandaag maar beseft dat ik gewoon 150 km op 2000 hoogtemeters aan 40km/u gemiddeld heb gereden. Ik geloof dat er maar weinigen zijn die dát kunnen. Ik zou dat wel eens willen zien bij de wielerprofs wie dat zou kunnen. Let op, daarna ook nog 30 km lopen. Dus … een fantastische wedstrijd was het voor mij.”

   

  Maar Koen kende Zofingen. Twee jaar geleden als 2de en vorig jaar als 3de. Was de uitgave 2007 anders op vlak van het verloop?

  -“ Vorig jaar was ik 3de en het fietsparcours was veel langer. Maar op dit parcours 2007 was ik dus al eens 2de en wist dus zeker dat ik het hierop kon maken. Het enige verschil is, dat ik nu vanaf april heb kunnen trainen én werken als prof. Dat was het belangrijkste en ik wist, als ik dát kon doen, ik op hetzelfde niveau als Benny Vansteenlandt kon presteren.”

  Na het BK had Koen zich ook wat op het achterplan gehouden en zelfs geen wedstrijden meer gedaan. Sommigen hadden daar wel vraagtekens bij.

  -“Maar ik zelf wist wel dat ik ‘super’ was. De mannen van ‘Den Dijk’ van Polderrenners, zullen dat ook wel geweten hebben als ik met hen meereed.”

  Koen gaat volgende week nu weer aan het werk. Een nieuwe job in de Kruibeekse KMO-zone bij Omega Pharma. Fulltime werken dus. Nog ambities?

  -“Als ik stop dit jaar, met nadruk op ‘als’, dan zal het toch op een hoogtepunt zijn. Zofingen was het officieuze WK en ik ga nog naar het WK. Maar wat voor mij belangrijker is: ik zou al mijn overwinningen willen ruilen voor deze overwinning van vorige zondag in Zofingen. Dat is dé wedstrijd. Fantastisch gewoon, een heel goed gevoel.”

  Er is geen enkel Belgisch wielrenner die er moet aan beginnen. Je moet immers het lopen letterlijk en figuurlijk onder de knie hebben.

  -“Ik heb zeer veel loopwedstrijden gedaan in de Ardennen. Veel gaan trainen, bergop, bergaf. Zo belangrijk. Het is het eerste jaar dat ik in de laatste 30 km niet ‘gestapt’ heb. Andere jaren moet ik steeds eens stappen omdat er zo’n moeilijkheidsgraad is. Nu kon ik gewoon blijven doorgaan. Zeker toen ik bergop Benny inhaalde”

  Hij kende ook geen moeilijke momenten. Het was een zeer snelle eerste 10 km -loop. Hij zelf voerde de ‘fors’ door omdat hij in staat was de wedstrijd hard te maken.

  -“En ik wou ook laten zien dat ik er voor getraind had. Benny zag het direct: Koen zit goed dit jaar en dat was ook zo. Ik was beter dan hem en zeker bergop.”

  Feit is dat deze Koen Maris zeker nog niet aan het einde van zijn latijn is. Wacht maar!

   

  MARIShuisbew28.8                 MARISgereedheidbew28.8

  De woning van Koen in de Langestraat           Koen is op komst alles wordt in gereedheid gebracht
  was versierd.                                                    Burgemeester Denert plaatst nog een sierparaplu en
                                                                           vader Maris gaat zich ook een plaatsje zoeken om te filmen.  MARISvrtrainerbew28.8                   MARISVERWELKOMINGbew28.8   
  Koen Maris is duidelijk verrast voor zo’n ontvangst              Burgemeester Denert spreekt Koen toe bij zijn
  Achter hem zijn echtgenote en rechts trainer Apers.            verwelkoming.
                                                                                                

  MARIS dankkwbew28.8                       MARIS leuketoestandbew28.8
                    Koen dankte ook iedereen.                              Leuke toestand: Koen kijkt toe terwijl het muziekkorps

                                                                                             speelt en twee fotografen elkaar er op zetten.


  MARISdrankbew28.8                  MARIS Kippenboutbew28.8

              Er was drank voor iedereen.                                    De kippenboutjes gingen vlot weg, daar op de
                                                                                               hoek van de Langestraat en de Scheldelei.
                                                                                               Een waar openluchtfeestje ter ere van Koen Maris!
  TEKST EN FOTO’S :
  Flor Van de Velde

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  29-08-2007 om 22:12 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE OORDEGEM VAN DINSDAG 28/08/2007

  DINSDAG 28/08/2007 – OORDEGEM – Elite z/c & Beloften

   

  MARIO WILLEMS BEHAALT 18de ZEGE , OPGAVE VAN GUY SMET DOOR ZADELBREUK !!! 

   

  Willems_mario_MS   koers guy 28 augustus 2007 oordegem 001
  Winnaar Mario Willems                                    Het Peloton te Oordegem met Guy Smet in het midden.

  Maar liefst 79 renners kwamen zich inschrijven voor deelname aan de wedstrijd Elite z/c en Beloften te Oordegem.

  Vele verschillende nationaliteiten onder de deelnemers waaronder 12 Kazakstanen en 7 renners uit Zimbabwe die 22 ronden moesten afleggen of 110 Km.

  Voor de Polderrennersregio noteerden we : Guy Smet (Kruibeke) , Davy Peirsman (Temse) , Stijn De Vriese (Zele) , Jurgen De Deyn (Wichelen) , James Fruytier (Moerbeke) en René Mertens (Meerdonk).

  In de tweede ronde reed Alexandr Dyachenko voorop met Peter Williams , die twee kregen een voorsprong van 20 seconden en hielden dit samen vol tot in ronde 5.

  De Kazak bleef alleen over en hield het nog 2 ronden uit om dan een volledige hergroepering te krijgen.

  De volgende Kazak waagde zijn kans en luisterde naar de naam Roman Zhiyentayev die samen met Dean Hayes in ronde 8 een bonus van 30” bij elkaar reden en het 3 ronden vol hielden.

  Dan grote pech in de 15de ronde voor de Zegekampioen Guy Smet die zijn zadel kwijt speelde (zadelbreuk) en het toch rechtstaand nog 2 ronden uithield en het dan voor bekeken hield.

  Inmiddels was de beslissing vooraan gevallen met 4 renners die voorop waren geraakt , zij luisterden naar de namen Mario Willems , Justin Kerr , Dmitriy Gruzdev en Bart Velghe.

  Voor Bart Velghe ging het vooraan te snel en moest de rol lossen zodat 3 renners om de bloemen mochten spurten.

  Het was Mario Willems die het haalde voor Justin Kerr en Dmitriy Gruzdev.

  Stijn De Vriese werd 11de , Davy Peirsman 15de , James Fruytier 37ste , René Mertens 50ste en Jurgen De Deyn 59ste 


  koers guy 28 augustus 2007 oordegem 004
  Guy Smet zonder zadel en die toch nog 2 ronden bleef rond rijden !!!
  Met dank aan Saffia voor de Foto's

  29-08-2007 om 22:11 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS W.A.O.D.UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN DINSDAG 28/08/2007

  DINSDAG 28/08/2007 – ERTVELDE – W.A.O.D.

  Proficiat aan TIM VERCAUTEREN met zijn Zege te Ertvelde in de Catg.A

   

  Categorie AB: (38 dln)

  1.Kristof Muys (Eine, winnaar cat. B)

  2.Tim Vercauteren (Belsele, winnaar cat. A)

  6.Sven Van Hoyweghen uit Puivelde(A3)

  9.Gunther De Cock uit St.Gillis-Waas (B5)

  10.Alex Goossens uit Vrasene(B6)

  13.Gunther Van Driessche uit Lokeren (A6)

  23.Filip Troubleyn uit Temse (A12)

  30.Hans Vergauwen uit Nieuwkerken (A17)

  Categorie CD:

  1.Matti De Baat (Nieuw Vossemeer (NL), winnaar cat. C)

  2.Marc Goossens (Mariakerke, winnaar cat. D)

  3.Patrick Bolssens uit Kieldrecht (D2)

  7.Walter De Veerman uit Lochristi (C4)

  8.Wim Heyndrickx uit Vrasene (C5)

  16.Marc Borghgraef uit Burcht (C10)

  20.Roger Schuurman van L.O. (C12)

  Categorie E/E+:

  1.Patrick De Backer (Lembeke, winnaar cat. E)

  5.Leo Mares uit Beveren (E5)

  6.Florent De Leersnijder (Oostrozebeke, winnaar cat. E+)

  21.Peter De Bisschop uit Nieuwkerken (E17)


  Categorie F1:

  1.Victor Van Den Eynde

  3.John Heyndrickx uit Nieuwkerken

  11.Freddy De Blick uit Beveren

  18.Dirk De Cauwer uit Hamme

  23.Roger Beelaert uit Rupelmonde

  26.Adrien Maes uit Melsele

  29-08-2007 om 22:11 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZONDAG 2 SEPTEMBER - DE GORDEL 2007

  WIE GAAT EENS “GORDELEN”?


  GORDELbew28.8 


  Op zondag 2 september wordt “De Gordel” weer gereden in de Vlaamse rand rond Brussel. Voor fietsers een onvergetelijke gebeurtenis en wie ‘de gordel’ nog niet reed, moet dat toch dringend eens doen.

  Het is reeds de 27ste editie nadat op 27 september 1981 de eerste werd georganiseerd. Tussen 1981 en 2007, is De Gordel uitgegroeid tot het grootste Vlaams familiaal sportief feest. Een wielerfeest, al kan natuurlijk ook gewandeld worden.

  Dit jaar zijn er in totaal 23 parcours waarop gefietst of gewandeld kan worden. Alles samengeteld is dat 750 km. Er’ kan vertrokken worden uit vier Gordeltrefpunten: Sint-Genesius–Rode, Dilbeek, Zaventem en Overijse. Op al die plaatsen is er uiteraard ook heel wat randanimatie te beleven. Er is overal ook een slotconcert met in Dilbeek zelfs Natalia.

  Over Dilbeek gesproken, hier start tussen 7 en 10u, De Gordel voor wielertoeristen. Wat een uitdaging! Er wordt gereden naar het centrum van de Ronde van Vlaanderen en zo terug en dat is 140 km waarin 10 bekende hellingen zitten in de Vlaamse Ardennen en het Pajottenland. De deelnemers krijgen zelfs de kans om de beklimming van de Muur van Geraardsbergen te laten chronometreren (van op de Vesten tot bovenop de Kapelberg).

  Op de top wordt een kaartje met de tijd meegegeven, plus een code waarmee de foto van de aankomst op de top kan gedownload worden van www.de-gordel.be . ’t Is natuurlijk geen wedstrijd en er wordt geen uitslag van opgemaakt.

  Hier in Dilbeek fietst men ook de “Poort van het Pajottenland” van 25 km en de “Ronde van het Pajottenland” van 50 km.

  Mountainbikers krijgen hun parcours traditiegetrouw vanuit Overijse. Er zij 3 trajecten van 16, 24 en 42 km. ’t Is in die streek boeiend en afwisselend om te biken op scherpe hellingen, uitdagende afdalingen en zelfs een plasje water. Er kan gestart worden van 8 tot 12u.

  Hier in Overijse kan ook de “Ronde van Overijse” van 18 km gefietst worden en “De Tweestromenroute” van 46 km. Hiervoor kan gestart worden van 8 tot 14u.

  In Sint-Genesius –Rode staat dan weer de “Witse-tocht” op het programma. Het parcours loopt nu langs het kanaal Brussel–Charleroi dat dit jaar 175 jaar bestaat. De afstand is 35 km.

  Er is hier ook nog de “Domeinfietstocht” van 15 km. Voor beide tochten kan gestart worden tussen 8 en 14u

  Wie vanuit Zaventem wil fietsen kan er de “Gezinsfietstocht” van 23 km rijden. Deze is zó uitgewerkt dat, al wie nauwelijks fietservaring of conditie heeft, kan deelnemen. Ook gezinnen met kinderen zijn hier thuis.

  Er is hier ook nog de “Groene Veldentocht” van 50 km via Steenokkerzeel, Kampenhout, Haacht en langs de luchthaven van Zaventem. Starten kan tussen 8 en 14u.

  Het parcours dat meest scoort, is dat van de “Gordelklassieker” van 100 km rondom Brussel. Elk jaar rijden een 15.000 gordelaars dit parcours dat door de 18 gemeenten van de Vlaamse rand loopt. Er kan gestart worden in elk Gordeltrefpunt: Sint-Genesius–Rode, Dilbeek, Zaventem en Overijse. Wie aan 20 km/u fietst en in elk Gordeltrefpunt even rust, kan deze klassieker in 6 à 7 uren verwerken. Starten moet tussen 7 en 10u.

  Na afloop van alle tochten krijgen de deelnemers een Gordelmedaille.

  Om in te schrijven kan men zich wenden tot de sportdiensten van de eigen gemeente en dat nog tot vrijdag 31 augustus. Op De Gordel zelf gaat dat nog vanaf 7u in elke Gordeltrefpunt aan de vertrekstands.

  Er kan info gelezen worden op www.bloso.be 

   

   

   

  Tekst en foto : Flor Van de Velde

  29-08-2007 om 22:10 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GROEPSTRAINING BEVEREN VAN DINSDAG 28/08/2007
  Onder leiding van Kenny Janssens en Kevin Van Raemdonck vertrokken Dinsdagavond om 19h00 thv Buyl Sport te Beveren maar liefst  40 POLDERRENNERS voor de wekelijkse trainingsrit doorheen de Polders van Saeftinghe.
  Aan de muggenhoek te Kieldrecht deed zich een kleine valpartij voor van één renner met name Alexander Hogenwijs die een banaan aan het oppeuzelen was , gelukkig zonder al teveel schade en een man of 10 mocht gaan achtervolgen om het peloton in te halen.
  Er werd goed twee aan twee gereden tot de Ouden Doel om dan het tempo met een streep omhoog te trekken , de eerste aanvallen lieten niet lang op zich wachten en telkens was een zeer bedrijvige Gregory Franckaert van de partij.
  Iedereen speculeerde al op de massaspurt maar thv Halterman konden zich toch nog 3 renners losrukken die het tot net aan de meet uithielden.
  Belofte Gregory Franckaert liet zien dat hij goede benen heeft en kwam los aan de meet aan.
  Onze hardrijders van dienst Kurt Carpentier en Kevin Van Raemdonck konden net het gat niet dichten op de drie.
  De pelotonspurt was op het scherp van de snee en werd aangezet door Peter Neels met in zijn wiel Philip Van Havenbergh maar Kenny Janssens counterde gevat en ging er vlot over en bolde uit terwijl Bart Cant nog op links kwam aanzetten en de 4de plaats pakte voor Kenny.(Spurtsnelheid Kenny = 63,8 Km/h)
  Het gemiddelde vandaag was goed voor 35,5 Km/h en dat voor 70 Km.(tot de meet)
  Wie reden mee vandaag : Bart Cant , Filip Weemaes , Jeroen Pieters , Jens Van Landeghem , Frank Van Geystelen , Alian Verbeke , Dirk Bryssinckx , Philip Van Havenbergh , Peter Neels , Wim de Gruyter , Eddy Pieters , Nico Audenaert , Dirk Vanhee , Kurt Carpentier , Rony Van De Velde , Gregory Franckaert , Kris Meerschaert , Thomas Neyt , Luc Vermeulen , Kevin Van Raemdonck , Alexander Hogenwijs ,Lawrence Van De Meersche , Karl Vos , Joost Vercouteren , Wim De Cleen , Dirk Cleys , Freddy Verhulst , Franky Boel , vriend Franky ????? en Kenny Janssens
  .


  VOLGENDE WEEK STARTEN WE OM 18H30 !!!!!!!

  29-08-2007 om 22:10 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE LEON OP BEZOEK TE STEKENE-HEIKANT VAN MAANDAG 27/08/2007

  DE LEON WAS OP DE KOERS IN STEKENE – HEIKANT

   

  De Leon en de Guido zijn twee op “rustgestelde” Waaslanders, de ene uit Sint-Niklaas en de andere is afkomstig uit Beveren maar woont nu aan de rand van de Wase hoofdstad. Ze zijn nu gek op de wielersport, nadat ze jaren samen gingen joggen op “De Ster”. Vooral de wedstrijden van elite z.c. en beloften in de Wase regio missen ze maar zelden. De Guido is een volksmens. Dat kan ook niet anders want jaren geleden stond hij in een grote kruidenierszaak in de Beverse Prosper Van Raemdonckstraat. De Leon heeft besloten om ook regelmatig zijn verslag te maken


  LEONGUIDOsombekebew24.8 


  Stekene Heikant
  lokte dit jaar weer niet al te veel renners. Amper 37 die hun rugnummer afhaalden (zijn er al minder geweest).

  Maar het was dan ook nog maandag en eind augustus waar reeds meerdere hun verlofperiode achter de rug hebben.

  Maar als men de deelnemerslijst bekeek zag men toch een paar jongens die er voor zouden moeten voor gaan.

  Maar ja het zien van Guy Smet neemt ze de adem af en dan denken ze reeds aan de 2de plaats.Waardoor ze vergeten dat het ook maar een mens is van vlees en bloed.

  Het is duidelijk: voor onze regio is hij te sterk.

  In ieder geval nummer 28 staat achter zijn naam en het seizoen is nog niet gedaan.

  Veel viel er natuurlijk van de koers niet te vertellen. Een paar pogingen die te niet werden gedaan door een controlerende Smet Guy. En zoals gewoonte op het laatst er vanonder muizen en met het gekende gebaar, de armen wijdopen in de lucht, de eindmeet overschrijden.

   

  De Leon

  29-08-2007 om 22:09 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN DINSDAG 28/08/2007
  wbvlogo

  DINSDAG 28/08/2007 – OORDEGEM (O) – Elite z/c & Beloften - 110 Km - 02h26min

  Aantal deelnemers : 79

  1. Mario Willems
  2. Justin Kerr
  3. Dmitriy Gruzdev
  11. Stijn De Vriese uit Zele (KSC Denderstreek Labiekes) op 10"
  15. Davy Peirsman uit Temse (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)
  37. James Fruytier uit Moerbeke (PWC Jan Snel)
  50. René Mertens uit Dendermonde (MD CT Team)
  59. Jurgen De Deyn uit Wichelen (Rudyco CT)
   

  28/08/2007 – BEEK-LANDGRAAF (NED) – Men Elite – 177,4 Km – 04h15min

  ENECO TOUR

  Aantal deelnemers : 148

  1. Paolo Lastras (spa)
  2. Steven Caethoven
  3. A. Lund (den)
   

  28/08/2007 – OOSTERZELE (O) – Dames Elite – 91 Km – 02h17min

  Aantal deelnemers : 60

  1. Sofie Goor
  2. Evelyn Arys op 17"
  3. Annick Van Leuven uit Schoten (Oostende Noordzee) op 25"
  8. Nana Steenssens uit Zwijndrecht (VZW Lotto Ladiescycling) op 40"
  9. Anja Nobus uit Waardamme (Oostende Noordzee)
  10. Ilse Fiers uir Waasmunster (Oostende Noordzee)
  16. Cindy Pieters uit St.Niklaas (Vlaanderen-Capri-Sonne)
  18. Charlotte Van Damme uit Eksaarde (Keukens Redant CT)
  19. Natasja Nobels uit Dendermonde (S.C.F.Bianchi)
  30. Sofie Verdonck uit De Klinge (KSV Deerlijk)
  32. Ines Claes uit Beveren (Benelux Team)
  33. Patricia Thijs uit Hoboken (Benelux Team)
  34. Ilse Van De Pontseele uit Deftinge (Benelux Team)
  36. Carine Potums uit Londerzeel (Benelux Team)
  39. Amy De Ridder uit Grembergen (Benelux Team)
  43. Cindy Vandermeulen uit Stekene (Benelux Team)
  46. Sofie De Nijs uit Gentbrugge (Benelux Team)
   

  28/08/2007 – LENDELEDE (W) – Juniores - 113,5 Km - 2h44min

  Aantal deelnemers : 67

  1. Jarl Salomein 

  28/08/2007 – ZUSSEN (LB) – Nieuwelingen  – 64,9 Km - 01h21min

  Aantal deelnemers : 30
  1. Jelle Mannaerts

  29-08-2007 om 22:09 geschreven door kenny


  28-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KOEN MARIS KROONT ZICH TOT WERELDKAMPIOEN TE ZOFINGEN

  KOEN MARIS WERELDKAMPIOEN DUATLHON TE ZOFINGEN !!!

   

  MARIS KOEN bew27.8       MARIS KOEN in zofingen bew27.8

  KRUIBEKE HEEFT ZIJN EIGEN WERELDKAMPIOEN !!!

   

   

  Koen Maris heeft ongelofelijk gestunt en is gisteren zondag 26 augustus in Zofingen Zwitserland de nieuwe wereldkampioen DUATLHON geworden!

  Nu een Wereldtitel na zijn Belgische titel en dat allemaal in één seizoen.

  De duatlhon in Zwitserland is mede door het berglandschap de zwaarste ter wereld “de iron man voor de duatlhon-atleten”.

  Tijdens deze  loodzware wedstrijd dienen de atleten eerst 10 km te lopen, daarna 150 km te fietsen om vervolgens nog 30 km te lopen!

  Over een inspanning en een prestatie gesproken!

  Koen vertelde ons via de telefoon dat hij zich enorm goed had voorbereid en keihard had getraind om dit doel te bereiken!

  Tijdens de wedstrijd verliep alles ook vlekkeloos, met wisselende kansen, Koen moest de laatste 30 km aanvatten met een achterstand van 2 minuten  op regerend wereldkampioen Benny Vansteenlandt.

  Toen hij deze in het vizier kreeg hij echt vleugels en lag de weg naar de wereldtitel open!

  De vreugde was dan ook enorm voor Koen en zijn entourage.

  Met zijn tijd van 6h21'00" heeft Koen een nieuw record gevestigd!

   

  1. Koen Maris (BEL)                        6:21.00

  2. Aksel Nielsen (DEN)                    6:32.21

  3. Loïc Hélin (BEL)                          6:34.10

  4. Urs Dellsperger (SUI)                  6:35.27

  5. Dominique Duchene (FRA)         6:36.06


  Voor Koen Maris was het een droom die uitkwam.Zijn eerste Powerman Wereld Kampioenschap.

  Erika Scomor is de eerste vrouw die de Powerman Zofingen 4 maal achter elkaar wint.

  Koen Maris deed over de 10 Km lopen , 150 Km fietsen en nog eens 30 Km lopen 6h21min en dat is meteen een nieuw record voor Zofingen en hij verbeterd daarmee het oude record van Olivier Bernhards dat op 6h24’37” stond.(2002)

  Benny Vansteelandt is gestopt in leidende positie op 11 Km van de finish met fysische problemen en werd toen voorbij gelopen door Koen Maris die won. De 2de plaats was voor de Deen Aksel Nielsen in een tijd van 6h32’21”.Loïc Hélin uit Tienen behaalde een schitterende 3de plaats in een tijd van 6h34’10” zodat maar liefst 2 belgen op het podium stonden.

  Er nam ook nog een Sint-Niklazenaar deel met name Stijn Verreth.

   

  Koen werd vorig jaar 3de , Benny Van Steelant uit Torhout won voor de Fransman Duchène. In 2005 eindigde Koen 2de achter WereldKampioen Benny Vansteelandt.  De gemeente Kruibeke wil deze TOPATLEET waardig onthalen en huldigen bij zijn thuiskomst!

  Zij rekenen daarom massaal op jullie medewerking en steun om dit onthaal vanuit de sport in Kruibeke voor hem onvergetelijk te maken!

  Zij onthalen morgen dinsdag 28 AUGUSTUS aanstaande Koen om 19.00 uur aan de Scheldelei in Kruibeke en begeleiden hem naar het gemeentehuis!

  Ze vragen dan ook dat alle sportclubs, met hun leden, jongeren  inwoners en sympathisanten van deze sportieve gemeente allen naar de Scheldelei komen om hun topatleet waardig te vieren!

   

  De gemeente voorziet voor iedereen een aansluitende receptie.


  Met dank voor de foto aan FVDV

  Met dank voor de tekst aan Frankie Rottier , Flor Van de Velde & Kenny

  28-08-2007 om 17:08 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD DAMES ELITE TE KOMEN VAN MAANDAG 27/08/2007

  MAANDAG 27/08/2007 – KOMEN – Dames Elite

   

  WASE INVATIE IN DAMESKOERS IN KOMEN–COMINES , NANA STEENSSENS 2DE


  COMINES spurtbew27.8                 COMINEShuldebew27.8

  De spurt met Nana Steenssens in het midden en                   Anja Nobus geladen met palm én trofee.

  links Anja Nobus.
  Het verschil moet zeker erg miniem zijn geweest.


  La Royale Pedale Cycliste Cominoise organiseerde zijn 39ste Grote Prijs de la Ducasse du Quartier des Cinq Chemins.34 rensters verschenen aan de start voor 13 ronden van 6,6 km. of 85,8 km.

  Alhoewel deze wedstrijd voor Dames Elite zo goed als in Frankrijk ligt, waren er niet minder dan  veertien dames uit onze Polderrennersgemeenschap. 

  Carine Potums (Londerzeel - Benelux Team), Charlotte Van Damme (Eksaarde), Ilse Van De Pontseele (Deftinge - Benelux Team), Nana Steenssens (Zwijndrecht), Cindy De Schepper (St.Gillis-Waas), Ines Claes (Turnhout - Benelux Team), Sofie De Nys (Gentbrugge - Benelux Team), Cindy Pieters (Sint-Niklaas), Patricia Thys (Hoboken - Benelux Team), Ilse Fiers (Waasmunster), Karen Steurs (Schoten), juniore Veronique Staes (Sint-Job-In-'t-Goor), Cindy Vandermeulen (Stekene - Benelux Team), Ine Wannijn (Kluisbergen) en Natasja Nobels (Dendermonde).

  De juistheid van de namen op de deelnemerslijst was een mysterie. Je had al serieus wat kennis van de dames elite nodig, om te weten wie er op stond. bv. Ilse Van De Pontseele stond vermeld als Lise Vandepoiseale, Karen Steurs was Kinen Steers ….

  Wat een beginfase! Liliane Leenknegt, Sofie De Nys en Natasja Nobels vertrokken om voor vijf ronden de leiding in handen te houden. Met wel een merkwaardig verschijnsel: bijna niemand had gezien dat in de 2de ronde al, Patricia Thys haar ploegmate Sofie De Nys was komen vervangen.

  In de 6de ronde werden de leidsters terug ingerekend door het jagende peloton. Lensy Debboudt waagde dan haar kans in de 7de ronde.

  Met nog 4 ronden te gaan, kwamen An De Keyser en Laure Werner aansluiten bij Debboudt. Maar het peloton kwam ook terug en alles was te herbeginnen. Ilse Fiers en Natasja Nobels probeerden ook om weg te geraken maar ook zij werden snel terug gegrepen.

  De wedstrijd eindigde op een spannende massaspurt die heel nipt gewonnen werd door Anja Nobus voor Nana Steenssens. Natasja Nobels werd 3deIlse Fiers 4de, Karen Steurs 5de, Veronique Staes 11de, Carine Potums 12de, Patricia Thys 14de, Cindy Vandermeulen 15de,

  Sofie De Nys 17de , Ine Wannijn 18de , Ines Claes 20ste , Cindy De Schepper 22ste en Cindy Pieters 23ste.

  Ilse Van De Pontseele stond niet in de uitslag terwijl ze wel aangekomen waren.


  COMINES naanbew27.8                              COMINEScindyinesbew27.8

  Nana Steenssens die knap 2de werd.                         Cindy Pieters en Ines Claes.

   

  COMINESilsenatasjebew27.8  COMINESine bew27.8

  Ilse Fiers en Natasja Nobels.                                            Ine Wannijn en  Patricia Thys.

  TEKST : fvdv

   

  FOTO’S : Alain

   

   

   

   

   

   

  28-08-2007 om 15:55 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN DINSDAG 28/08/2007

  Nog enkele uitslagen van het afgelopen weekend van Waaslandse Nieuwelingen die deelnemen aan Moutainbike wedstrijden.

  Zaterdag 25/08/2007 reden 4 Waaslandse Nieuwelingen in Boutonville op het zeer prachtige parcours.

  Fabrice Mels uit Sinaai(Daiking Cycling) behaalde er een 4° plaats , Gian marco de Kindt uit Sint- Gillis-Waas (Chamizo) was goed voor de 6° plaats, Jeroen Van de Vijver uit Eksaarde (Hudiko) de 8° plaats en Matty Van Hove uit Sint Gillis (2 Meaga Saeco)de 10° plaats.

  Op Zondag 26/08/2007 waren ze met 3 in Langdorp waar de 5de wedstrijd werd gereden voor de Flanders Cup , Fabrice Mels uit Sinaai behaalde hier de 9° plaats, Jeroen Van de Vijver de 16° plaats en Matty Van Hove de 18° plaats.

  Volgend weekend start Jeroen van de Vijver in de laatste Visa Chrono challenge in Ichtegem waar hij zijn derde plaats in de tussenstand moet verdedigen.

  Fabrice Mels die geselecteerd is door wielerbond Vlaanderen start zondag  in het Nederlandse Zoetermeer waar de Benelux cup wordt verreden.
  Jens Van Landeghem 04

  Jens Van Landeghem
  (Beveren –Hoop op Zegen) was zondag naar de Poenjaard getrokken om er een opvallende prestatie neer te zetten. Onmiddellijk na de start reageerde hij al op de eerste aanval.

  -“We reden weg met drie en nadien vier renners. De premies werden verdeeld en zo konden wij onze kleine voorsprong ronde na ronde behouden.Half koers sloot er nog een groepje aan waarin twee ploegmakkers van HOZ en ik dacht dat ons broodje gebakken was. Wij met twaalf en dan het peloton. Maar door het beginnen hard te rijden achter ons door onze eigen ploegmakkers, kwam alles nog samen en ze dachten dat ze voor de eerste plaats zouden sprinten maar ondertussen waren er wel twee gaan lopen en zo mochten ze spurten voor een 3de plaats. Zelf heb ik mij op een positieve manier laten zien wat niet van iedereen kan gezegd worden.”

  Er klonk bitterheid in de commentaar van Jens:

  -“Je ziet dat een ploeg soms echt niets oplevert zeker niet zoals ik nu meemaakte dat ze zelfs het gat dicht rijden op vluchters van eigen club. Maar ja, weeral bijgeleerd zeker?”

   

  Vorige week heeft Werner Dullaert (Sint-Gillis) in Sankt-Johan (Tirol) Oostenrijk op het wereldkampioenschap op de weg bij de +60-jarigen een zilveren medaille gehaald. Bijna 100 renners uit 21 landen stonden aan de start van een wedstrijd waar een 40 renners zich aanboden voor de eindsprint. Werner werd nipt met 10 cm geklopt. Bijna hadden ze dus in Sint-Gillis, naast Patrick Meersschaert, een tweede wereldkampioen. Mooi toch om zien dat iemand die zo lang uit de sportmiddens verstek moest geven omdat hij een grote drinkshop had,  met zoveel enthousiasme terug de draad heeft opgenomen en nog kan genieten van de inspanningen. Maar let op, Werner Dullaert was destijds in zijn jeugdige jaren een bijzonder goed renner.

   

  PIETERS ANDRES bew27.7

  Andres Pieters
  (Grembergen-Bodysol CT Menen) is na 10 dagen weer gaan koersen te Emtinne waar hij normaal 9de was maar is tenslotte 10de geplaatst wat ook niet slecht was in de redelijke zware wedstrijd.

   

  VAN HECKE FIL moerbekebew29.6

  Filip Van Hecke ging mountainbiken in Langdorp en hij wist dat dit niet precies een favoriete parcours is. Hij vindt de klimmetjes iets te kort en nooit stond hij er al op het podium.

  -“In de start was ik nochtans goed mee en schoof ik op in het wiel van kampioen Urkens, Delfosse en Ronny De Metter. Boven in de bocht zat ik in derde positie maar De Metter kwam me nog net voorbij vooraleer aan de eerste afdaling te beginnen.”

  Even later moest Filip de drie leiders laten rijden omdat het echt wat te snel ging.Hij kreeg dan het gezelschap van Bart Pattyn en ook zijn tempo lag wat te hoog.

  “Uiteindelijk komen er nog enkelen vrij snel terug zodat ik begin te vermoeden dat mijn startklim iets te hevig was. Zo rijd ik samen met Johan Peeters en worden we gevolgd door Tom Segers, op een 100 meter. Wanneer Peeters versnelt moet ik weer passen en in de laatste ronde komt Segers ook bij me. Samen malen we de laatste ronde af en op het laatste klimmetje moet ik er af. In de afdaling kom ik iets dichter en even later sluit ik weer aan.Ik zie dat Peeters een beetje stilvalt en waag een alles of niks poging voor de tiende plaats.”

  Zo rijdt Van Hecke het gat toe op Peeters met Segers in ’t wiel, en hij sluit net aan bij het opdraaien van de laatste rechte lijn. Hij zet meteen de sprint in en klopt zowel Peeters als Segers nog in de sprint met als resultaat alsnog die tiende plaats.

  Filip besloot:

  -“Gelet op de omstandigheden, uit een lactaattest bleek vermoeidheid, mocht ik hier tevreden mee zijn. Er zat precies niet meer in. Buiten de koersen moet ik me enkel beperken tot wat losrijden in de week en hopelijk komt zo de frisheid weer wat terug.”
  Tekst :
  fvdv & Kenny

  28-08-2007 om 15:54 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE STEKENE VAN MAANDAG 27/08/2007
  MAANDAG 27/08/2007 - STEKENE - Elite z/c & Beloften

  EEN GUY SMET IN SUPERFORME IS NIET TE STUITEN EN PAKT TE STEKENE 28STE BLOEMENTUIL  STEKENE HEIKANT aankomstguybew27.8                  STEKENE HEIKANT huldebew27.8
  Guy Smet nog maar eens beide                     De traditionele hulde met de traditionele fans op de foto.
  armen in de hoogte...

  Te Stekene kwamen 37 renners hun rugnummer afhalen en dit om 114 Km. af te leggen.

  Het parcours was biljartvlak en zodus konden de heren Elite z/c en Beloften gaan vlammen.

  Voor onze Polderrennersregio was praktisch gans het Waasland present.

  Na de gebruikelijke schermutselingen kwamen de grote jongens naar voor geschoven en het kat en muis spel tussen Guy Smet en Mindaugas Goncaras was in alle hevigheid begonnen.

  Tot op 5 ronden voor het einde Goncaras niet bij de les was en 7 renners licht voorop reden , Mattias Nijs probeerde nog aan te sluiten maar kreeg het gaatje net niet gedicht.

  De 7 begonnen goed rond te draaien met 2 renners van Wimi-Games met name Guy Smet uit Kruibeke en Koen Van de Velde uit Stekene , 2 renners van PWC Jan Snel met name Tom Stremersch uit Meerdonk en Tony Heirbaut uit Belsele en de individuen Kris Van Severen uit St.Niklaas , Kurt Van Landeghem uit St.Gillis-Waas en Kristof Verbraeken uit Beveren.

  In het peloton zette Goncaras alles in het werk om de aansluiting nog te maken maar een halve ronde verder was de swung er al uit.

  Spijtig voor Kris Van Severen want hij moest vooraan de rol lossen zodat de laatste 4 ronden werd ingegaan met 6 leiders die meer dan één minuut voorsprong konden nemen op het peloton.

  De man met de grote FORME van het moment GUY SMET trok het tempo nog maar eens op en moest maar één stevige demarrage plaatsen om de beslissing af te dwingen en dat met nog 2 ronden te rijden.

  Guy Smet snelde als een trein naar zijn 28ste Seizoenszege en dit met een bonus van 30”.

  De tweede plaats was voor Tony Heirbaut voor Kurt Van Landeghem , Koen Van de Velde op 4 , Tom Stremersch op 5 en Kristof Verbraeken op 6.

  De pelotonspurt voor plaats 7 werd gewonnen door Mindaugas Goncaras voor Luc De Moor op 1’18”.  STEKENE HEIKANT startbew27.8
  Killiaan De Neef en zijn renners bij de start.
   
  koers guy 27 augustus 2007 stekene 001
  De ene beslissende demarrage voor de overwinning.

  koers guy 27 augustus 2007 stekene 0031
  Een mooi lang gerekt peloton of de vakterm op het lint getrokken.
  Bedankt aan de Leon voor de foto's
   

  Bedankt voor de extra foto's aan Saffia 

  28-08-2007 om 15:54 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN MAANDAG 27/08/2007
  wbvlogo

  Proficiat aan GUY SMET uit Kruibeke met zijn 28°Seizoenszege te Stekene van 2007 !!!
  Proficiat aan MATTHIAS ONGENA uit Zele met zijn 3°Seizoenszege bij de Juniores van 2007 !!!

  MAANDAG 27/08/2007 – STEKENE (O) – Elite z/c & Beloften – 114 Km – 02h29min

  Aantal deelnemers : 37

  1. GUY SMET uit Kruibeke (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)
  2. Tony Heirbaut uit Belsele (PWC Jan Snel) op 30"
  3. Kurt Van Landeghem uit St.Gillis-Waas (WSC Vooruit-St.Gillis-Waas)
  4. Koen Van de Velde uit Stekene (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)
  5. Tom Stremersch uit Meerdonk (PWC Jan Snel)
  6. Kristof Verbraeken uit Beveren (Artevelde WSV)
  8. Luc De Moor uit St.Gillis-Waas (Edegem BC) op 1'18"
  14. Mattias Nijs uit Nieuwkerken (PWC Jan Snel)
  15. Steven Goossens uit St.Niklaas (PWC Jan Snel)
  17. Sander Cordeel uit Stekene (Balen BC)
  19. Koen De Bosscher uit Kalken (MD-CT Team)
  20. Stijn Gidé uit Waasmunster (KSC Denderstreek Labiekes)
  21. Wim De Rudder uit Belsele (Rudyco CT)
  25. Wim Maes uit Sinaai (Cycling Center)
  26. Geert Smet uit St.Niklaas (Klaipeda)
  27. Kristof D'Hollander uit Stekene (Hoop Op Zegen Beveren)
  28. Stein Vermeulen uit Nieuwkerken (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)
  29. Kris Van Severen uit St.Niklaas (Dag)
  30. Gunter Sterck uit Stekene (PWC Jan Snel)

  MAANDAG 27/08/2007 – TERNEUZEN-NIEUWEGEIN (Ned) – Men Elite – 179,9 Km – 04h01min

  Aantal deelnemers :
  1. Luciano André Pagliarini (Bra)

  2. Mark Cavendish (Gbr)
  3. Graeme Brown (Aus)

  ZONDAG 26/08/2007 - ANTWERPEN LINKEROEVER - Elite m/c / Elite z/c / Beloften - 163,8 Km
  Aantal deelnemers :
  1. Denis Flahaut
  2. Aidis Kruopis
  3. Stefan Heiny
  16. Michaël Van Staeyen uit Schoten (Davo)

  MAANDAG 27/08/2007 – KORTEMARK (W) – Elite z/c & Beloften – 112,5 Km – 02h34min

  Aantal deelnemers : 36

  1. Kristof Taillieu
  2. Klaas Lodewyck op 21"
  3. Frederik Toortelboom op 34"
   

  MAANDAG 27/08/2007 – MAL (LB) – Elite z/c & Beloften – 100 Km – 02h05min

  Aantal deelnemers : 39

  1. Maikel Paas
  2. Dimitri Geens
  3. Laurent Donnay
   

  MAANDAG 27/08/2007 – OOIGEM (W) – Elite z/c & Beloften – 110 Km – 02h32min

  Aantal deelnemers : 53

  1. Steven Thijs
  2. Rudi Van De Sompel
  3. Bjorn Traen op 16"
   

  MAANDAG 27/08/2007 – PUTTE (A) – Elite z/c & Beloften – 116 Km – 02h36min

  Aantal deelnemers : 67

  1. Nicky Cocquyt
  2. Bart Vleugels
  3. Björn Coomans uit Ruisbroek (Rock Werchter-Chocolade Jacques) op 6"
   

  MAANDAG 27/08/2007 – WAMBEEK (VB) – Elite z/c & Beloften – 110 Km – 02h43min

  Aantal deelnemers : 40

  1. Kristof De Zutter
  2. Ward Bogaert
  3. Kurt Van Goidsenhoven
   

  MAANDAG 27/08/2007 – ERWETEGEM (O) – Juniores – 87 Km – 02h11min

  Aantal deelnemers : 33

  1. MATTHIAS ONGENA uit Zele (KSC Denderstreek Labiekes)
  5. Laurens Coucke uit St.Gillis-Waas (Hoop Op Zegen Beveren) op 8"
  23. Wim Van De Wiele uit Zele (Hoop Op Zegen Beveren) op 3'05"
   

  MAANDAG 27/08/2007 – WOUBRECHTEGEM (O) – Nieuwelingen – 67 Km – 01h41min

  Aantal deelnemers : 37
  1. Alexander De Roose
  7. Marnix Van Der Sijpt uit Stekene (Hudiko Waasland) op 2'13"
  10. Glenn De Ridder uit Stekene (Bodysol CT Menen)
  31. Nigel Lindemann uit St.Niklaas (Hudiko Waasland) op 3'57"

  28-08-2007 om 15:53 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS W.A.O.D. UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZONDAG 26/08/2007

  Proficiat aan TIM VERCAUTEREN met zijn Zege in de Catg.A
  Proficiat aan WALTER DE VEERMAN met zijn zoveelste Zege in de Catg.C

  ZONDAG 26/08/2007 - BACHTE – W.A.O.D.

   

  Categorie AB: (51 dln)

  1.Kristof Muys (Eine, winnaar cat. B)

  2.Jurgen Foré (E2)

  3.Tim Vercauteren (Belsele, winnaar cat. A)

  11.Gino Van Broeck uit Belsele (A8))

  23.Nikola Lion uit St.Niklaas (A14)

  25.Sven Van Hoyweghen uit Puivelde (A15)

   

  ZONDAG 26/08/2007 - OOSTEEKLO – W.A.O.D.

  Categorie CD:

  1.Walter De Veerman (Lochristi, winnaar cat. C)

  2.Danny Van Oyen (Deinze, winnaar cat. D)

  3.Franky Van Oyen (C2)

  8.Marc Borghgraef uit Burcht (C4)

  23.Roger Schuurman van L.O. (C12)

  Categorie E/E+:

  1.Patrick Van Hulle (Aalter - Bellem, winnaar cat. E)

  2.Florent De Leersnijder (Oostrozebeke, winnaar cat. E+)

   

  Categorie F1:

  1.Eric De Wilde (Eeklo)

  3.Adrien Maes uit Melsele

  4.John Heyndrickx uit Nieuwkerken


  28-08-2007 om 00:00 geschreven door kenny


  27-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TWEEDAAGSE VOOR NIEUWELINGEN TE HERVE

  WASE NIEUWELINGEN DOEN HET GOED IN DWARS DOOR HERVE.

   

  VAN HOECKE GIJSbew27.8 DE PAUW MORENObew27.8 HERREBAUTbew27.8

  Gijs Van Hoecke, altijd bereid om er                 Moreno De Pauw,                      Jeffrey Herrebaut. 
  keihard tegenaan te gaan.                           de provinciale kampioen.   


  Het voorbije weekend vond de Tweedaagse voor nieuwelingen plaats in het Waalse Herve: à travers de pays de Herve. Voor het Waasland namen de ploegmakkers van Bodysol  Moreno De Pauw (Sint-Pauwels), Jeffrey Herrebaut (Zele) en Gijs Van Hoecke (Zaffelare) deel.

  De eerste dag stond een loodzware bergrit van 62 km geprogrammeerd. Het is al vlug duidelijk dat de drie Bodysollers over de goede benen beschikten. Zelfs op de zwaarste hellingen toonden ze een frisse verschijning. Gijs wipte in nagenoeg iedere ontsnapping mee. Ook Moreno was attent en probeerde het verschillende keren.

  In de voorlaatste ronde raakte Jeffrey Herrebaut voorop met tijdritbom Guillaume Van Keirsbulck. Er konden nog twee renners aansluiten en het tempo was moordend hoog. Zo hoog dat Jeffrey uit de wielen werd gereden. Hij had zich in het begin van de ontsnapping iets te gretig van zijn taak gekweten en betaalde het gelag.

  De Nederlander Jelle Lutgen won de sprint nipt voor Van Keirsbulck. Jeffrey werd jammer genoeg nog net bijgehaald door het peloton. In het peloton dat verrassend genoeg nog ruim 50 renners telde, zaten ook Moreno De Pauw en Gijs Van Hoecke.

   

  De tweede dag werd al om 13 uur het startschot gegeven voor het eerste deel: een rit over 58 km. Later op de dag stond immers nog een tijdrit op het menu. Na een 15-tal km kon Gijs Van Hoecke ontsnappen, twee renners pikten aan en ze bouwden een voorsprong op van 1 min. De Pauw  en Herrebaut waren steeds netjes in de voorwacht van het peloton terug te vinden.

  20 km voor de finish sloten zeven renners aan bij de koplopers, waaronder Sean De Bie en gele trui-drager Lutgen. Van Keirsbulck zwoegde en sleurde en bracht het peloton bij de kop op 5 km van de finish.

  Jeffrey Herrebaut werd 10de, Gijs Van Hoecke en Moreno De Pauw eindigen in de groep. Het was duidelijk dat de tijdrit grotendeels de einduitslag ging bepalen.

   

  In die tijdrit later op de dag, wist Gijs een knappe 5de plaats uit de brand te slepen. Jeffrey werd 30ste. Moreno had duidelijk minder goei benen dan op zaterdag, en eindigde als 37ste.

  In het eindklassement van “A travers de Pays de Herve”, eindigde Gijs Van Hoecke 7de, Jeffrey Herrebaut 30ste en Moreno De Pauw 34ste.

  En goed om weten is ook dat Van Hoecke nog 3de werd in het bergklassement.

   

   

  Tekst en foto’s : fvdv

   

   

   
  27-08-2007 om 23:38 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SUNWEB PRO JOB CYCLING TEAM VOORGESTELD TE HAMME !!!

  VOORSTELLING VAN HET SUNWEB PRO JOB CYCLING TEAM HAMME

   

  In Hamme werd het Sunweb–Pro Job Cycling Team voorgesteld. Dat gebeurde tijdens een heuse familie – fan -dag waarop in de voormiddag ook een fietstocht werd georganiseerd waaraan 180 fietsers deelnamen. ’s Namiddags waren er 300 aanwezigen op de voorstelling van de ploeg.

  Ook al start het team pas in september voor het eerste volledige veldritseizoen (nadat het per 1 januari 2007 in Baal voor het eerst startte), de naam is al ingeburgerd. Dat is ook al gebleken uit de wedstrijden op de weg, waarin aangesloten renners via de opvallende clubtrui Sunweb –Pro Job uitstraling gaven. De naambekendheid is duidelijk geslaagd.

  Algemeen Manager Jurgen Mettepenningen kon, mede door die opvallende beginperiode, rekenen op de verlenging van de sponsorcontracten.

  -“En dat ondanks de moeilijke periode waar het wielrennen zich doorheen moet en zal fietsen. Want de zuivere wielersport die zich aanbiedt, geniet onze steun. De initiatieven van de Belgische Wielerbond en de UCI zijn een stap in de goede richting”, aldus Mettepenningen.

  Het spreekt vanzelf dat Sunweb –Pro Job in het nieuwe seizoen met een paar mooie overwinningen uitpakken. Jurgen Mettepenningen ziet dat zeker zitten met de troeven die hij kan uitspelen:

  -“Sven Vanthourenhout zal na zijn operatie 25% beter rijden, vice-wereldkampioen Jonathan Page komt de groep versterken en Tom Vannoppen laat duidelijk zien dat hij zich veel beter voelt dan vorig jaar deze tijd. Met Jan Verstraeten en David Willemsens moet onze ploeg meer indruk maken tijdens de crossen en dus ook meer het vuur aan de schenen kunnen leggen van Nys en Wellens.”

   Maar er zijn ook de beloften bij Sunweb met Maxim Debusschere, Kenneth Van Compernolle, Jan Van Dael, Kenny Geluykens en later ook Kevin Eeckhout. Ook zij zullen zich ongetwijfeld willen tonen. Voor het team maken zij ook een deel van de toekomst uit. Laat ons dan ook hun prestaties op de voet volgen.

   

  Het team 2007 – 2008 bestaat uit:


  Vanthourenhout Sven 01 

  Sven Vanthourenhout

  t Hof 4 8730 Beernem

  14/01/1981


  Vannoppen Tom 01 

  Tom Vannoppen

  Nijverheidsweg 52

  3945 Oostham

  21/12/1978

   

  Jan Verstraeten

  Stationsstraat 3

  2220 Heist o/d Berg

  11/03/1978


  Page Jonathan 01_468x724 

  Jonathan Page

  Galgestraat 62

  9700 Oudenaarde

  16/09/1976

   

  Jehudi Schoonacker

  Bosstraat 36

  9968 Oosteeklo

  07/11/1978


  Willemsens David 01 

  David Willemsens

  Lang Ossegoor 13

  2390 Westmalle

  15/01/1975

   

  Steven De Caluwé

  Briemolenstraat 76

  9160 Eksaarde

  3/09/1979

   

  Kenny Geluykens

  Oostmalsebaan 13

  2275 Wechelderzande

  10/07/1986

   

  Kenneth Van Compernolle

  Waterstraat 91 8730 Beernem

  30/03/1988

   

  Jan Van Dael

  Donk 10

  2400 Mol

  05/02/1987

   

  Maxim Debusschere

  Leonie de Croixstraat 18

  8890 Dadizele

  10/06/1986

   

  Kevin Eeckhout

  Serskampstraat 47

  9230 Wetteren.

   

  Omkadering van het team:

  Algemeen Manager: Jurgen Mettepenningen,  PR-Manager: Kris Van Huynegem

  Ploegleiding:

  Hans De Clercq en Mario De Clercq

   

  Secretariaat Charlotte: Zwaarveld 79, 9220 Hamme

  Wat is Sunweb eigenlijk?

  Nieuw op de Belgische markt en nu al een hit ! Je vakantie boeken via internet en dus via Sunweb Vakanties. Vanaf het winterseizoen 2006-2007 en de zomer van 2007 was het aanbod van Sunweb Vakanties volledig afgestemd op de noden van de Belgische klant met alle vertrekken vanuit België en dit altijd aan de meest voordelige tarieven op de Belgische markt. www.sunweb.be

  Wat is Pro Job eigenlijk?

  Pro job Swedish workwear staat voor kwalitatieve en modieuze werkkledij waarbij de nadruk ligt op functionaliteit en ergonomie. Ze leveren vakkledij voor de bouw - en transportindustrie, horeca en veiligheid (signalisatiekledij). Deze kledij is terug te vinden in de speciaalzaken.

   

   

   

  Tekst : Flor Van de Velde

   

  Foto’s : Sunweb - Pro Job Cycling Team

  27-08-2007 om 23:26 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZONDAG 26/08/2007
  wbvlogo

  Proficiat aan GINO PAUWELS uit Kalken met zijn 1°Seizoenszege te Schellebelle van 2007 !!!

  ZONDAG 26/08/2007 – PUURS (A) – Elite z/c & Beloften - 114 Km - 02h35min

  Aantal deelnemers : 63

  1. Jef De Boeck
  2. Nicolaas Lembrechts
  3. Peter Aerts
  6. Björn Coomans uit Ruisbroek (Rock Werchter-Chocolade Jacques)
  13. Kris De Block uit Mariekerke (Rupelspurters Boom)
  14. Wim Maes uit Sinaai (Cycling Center)
  15. Bjorn Meersman uit Bornem (Rock Werchter-Chocolade Jacques)
  16. Lars Croket uit Bornem (Davitamon-Jong Vlaanderen)
  33. Roberto Vercauteren uit Beveren (Hoop Op Zegen Beveren)
  38. Niclaï Gosselin uit Waasmunster (Brugse Velosport)
  53. Davy Peirsman uit Temse (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)
      

  26/08/2007 – SCHELLEBELLE (O) – Elite z/c & Beloften - 114 Km - 02h34min

  Aantal deelnemers : 29

  1. GINO PAUWELS uit Kalken (Artevelde WSV)
  2. Kevin Van Der Slagmolen
  3. Kris Van Der Massen
  12. Bart Baeyens uit Overmere (Artevelde WSV) op 1'00"
  15. Stefan Suy uit Waasmunster (Xclusiv CT) op 8'30"
  17. Kenny Van Garsse uit Zele (Wielerclub Hamme-Zogge Sunweb)
   

  26/08/2007 – MALDEGEM-TERNEUZEN (NED) – Men Elite - 183 Km – 04h09min

  ENECO TOUR

  Aantal deelnemers :

  1. Wouter Weylandt
  2. Thor Hushovd
  3. M. Goss
   

  26/08/2007 – SPIERE (W) – Elite z/c & Beloften - 115,2 Km - 02h42min

  Aantal deelnemers : 49

  1. Kevin Degezelle
  2. Frederik Decaesteker
  3. Anthony Van Den Berghe uit Sinaai (Davo)
   

  26/08/2007 – HAALTERT (O) – Beloften – 106 Km – 02h45min

  Aantal deelnemers : 37

  1. Gregory Joseph
  2. Niels Nachtergaele
  3. Kim Tesseur
  10. Thibault Koppen uit Beveren (KSV Deerlijk) op 2'19"
  17. Sam Christiaens uit St.Gillis-Waas (KSC Denderstreek Labiekes) op 3'12"
  31. Tim Caluwaert uit Beveren (Ivels Haaltert) op 5'00"
   

  26/08/2007 – HOVE (A) – Beloften - 115,2 Km - 02h40min

  Aantal deelnemers : 78

  1. Dieter Jacobs
  2. David Reyniers op 32"
  3. Tom Vermeiren
  21. Roeland Suys uit Bornem (Rupelspurters Boom) op 6'00"
  25. Nicky De Wit uit Lokeren (Artevelde WSV)
  62. Dennis Pijl uit St.Niklaas (Rudyco CT)
   

  26/08/2007 – KORTRIJK (W) – Beloften - 112 Km - 02h41min

  Aantal deelnemers : 46
  1. Timothy Dupont
  2. Alexander Chamon
  3. Jani Desmet op 5"
  11. Stijn De Vriese uit Zele (KSC Denderstreek Labiekes) op 55"
   

  26/08/2007 – ARDOOIE (W) – Juniores - 92,4 Km - 02h17min

  Aantal deelnemers : 33

  1. Kenny Vandenheede
   

  26/08/2007 – DUFFEL (A) – Juniores  – 89 Km - 02h02min

  Aantal deelnemers : 63

  1. Kurt Janssens
  45. Davy Staes uit St.Niklaas (Josan Mercedes) op 2'20"
   

  26/08/2007 – GUIGOVEN (LB) – Juniores - 84 Km - 01h42min

  Aantal deelnemers : 58

  1. Mitch Pluymaekers
   

  26/08/2007 – HERTSBERGE (W) – Juniores - 75 Km – 01h51min

  Aantal deelnemers : 31

  1. Dries Ingels
   

  26/08/2007 – MARIA AALTER (O) – Juniores - 84 Km - 02h07min

  Aantal deelnemers : 24

  1. Len Roelandt
   

  26/08/2007 – MELSELE (O) – Juniores – 93 Km – 02h18min

  Aantal deelnemers : 39

  1. Nick De Block
  3. Sander Stiegelis (Isorex CT) op 30"
  4. Joeri Goddaert uit Stekene (Hoop Op Zegen Beveren)
  6. Jochem Smet uit Kemzeke (Hoop Op Zegen Beveren)
  7. Guy Ten Hartog uit Sinaai (Thompson CT)
  10. Bart Bryssinck uit Rupelmonde (ABBS Wielerjeugdteam)
  11. Tom De Maesschalck uit Sinaai (KSC Denderstreek Labiekes)
  12. Didier Verlee uit Sinaai (Josan Mercedes)
  14. Jonas De Boey uit St.Gillis-Waas (Hoop Op Zegen Beveren)
  17. Joeri De Ryck uit Kruibeke (Hudiko Waasland)
  19. Karl Vos uit Beveren (Hoop Op Zegen Beveren)
  20. Dieter Van Der Stock uit Hamme (Hudiko Waasland)
  21. Jens Van Landeghem uit Beveren (Hoop Op Zegen Beveren)
  22. Lesley Heyndrickx uit Nieuwkerken (WAC-Team)
  23. Jens Verschaffelt uit St.Niklaas (Hoop Op Zegen Beveren)
  24. Jeroen Serverius uit Kieldrecht (DMC-D-Bike CT)
  25. Karl Van Osselaer uit Zwijndrecht (WAC-Team)
  27. Gerben Peersman uit St.Amands (Steeds Vooraan Kontich)
  28. Tom Verhulst uit Beveren (Hoop Op Zegen Beveren)
  29. Nick Van Walle uit Temse (Daikan CT) 


  26/08/2007 – VURSTE (O) – Juniores  - 85 Km - 02h06min

  Aantal deelnemers : 26

  1. Willem Wauters
  3. Wouter D'Hollander uit Zele (Isorex CT) op 24"
   

  26/08/2007 – DUFFEL (A) – Nieuwelingen – 62,3 Km – 01h30min

  Aantal deelnemers : 39

  1. Mike Teunissen
  22. Joey De Wilde uit Moerbeke (Hudiko Waasland) op 1'20"
   

  26/08/2007 – HAMONT (LB) – Nieuwelingen – 63,8 Km – 01h33min

  Aantal deelnemers :

  1. Jelle Mannaerts
   

  26/08/2007 – KACHTEM (W) – Nieuwelingen  – 67,7 Km - 01h44min

  Aantal deelnemers : 38

  1. Zico Waeytens
   

  26/08/2007 – LENNIK (VB) – Nieuwelingen - 60 Km - 01h32min

  Aantal deelnemers : 49

  1. Niels Van Laer
   

  26/08/2007 – LINT (A) – Nieuwelingen - 67,2 Km - 01h42min

  Aantal deelnemers : 96

  1. Cedric Callebaut
  53. Roy Meersman uit Bazel (Hudiko Waasland) op 1'02"
  59. Steven Smet uit St.Pauwels (Hudiko Waasland)
  67. Mathias D'Hollander uit Zele (Hudiko Waasland)
   

  26/08/2007 – MARIA AALTER (O) – Nieuwelingen - 65 Km - 01h38min

  Aantal deelnemers : 51

  1. Timothy Claeys
  3. Jonas Aerts op 2"
  21. Jimmy Segers uit St.Gillis-Waas (Hoop Op Zegen Beveren) op 14"
  33. Thomas Collet van L.O. (WAC-Team)
   

  26/08/2007 – VICHTE (W) – Nieuwelingen - 67,2 Km - 01h35min

  Aantal deelnemers : 28

  1. Jochen Deweer
   

  26/08/2007 – WAANRODE (VB) – Nieuwelingen - 69,6 Km - 01h50min

  Aantal deelnemers : 29

  1. Jonas Cortoos
   

  26/08/2007 – WOUBRECHTEGEM (O) – Nieuwelingen - 67 Km - 01h42min

  Aantal deelnemers : 67
  1. Sean Van De Waeter
  3. Glenn De Ridder uit Stekene (Bodysol CT Menen)
  9. Jonas De Vylder uit Desteldonk (De Schacht Doe Het Zelf)
  10. Marnix Van Der Sijpt uit Stekene (Hudiko Waasland)
  19. Ignace De Lamper 
  22. Tom Dobbelaer uit St.Niklaas (Hudiko Waasland)
  24. Laurens Poelman uit Kalken (Hudiko Waasland)
   

  27-08-2007 om 19:43 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD JUNIORES TE MARIA-AALTER VAN ZONDAG 26/08/2007

  ZONDAG 26/08/2007 – MARIA-AALTER - Juniores

   

  LEN ROELANDT WINT BIJ JUNIORES IN MARIA-AALTER

   

  AALTERJUNaankomstbew27.8           AALTERJUNhuldebew27.8

  De spurt voor de zege gewonnen door Len Roelandt.             De hulde van de winnaar Roelandt.


  De juniores reden eveneens in Maria-Aalter. Amper 24 renners namen de start voor 20 ronden van 4,2 km. of 84 km.Gelukkig waren er wel sterke renners aanwezig. Ian Dumez (Uitbergen) was de enige streekregiorenner.

  Kenny De Wilde ging in de 2de ronde aan de haal. In de 4de ronde kreeg hij het gezelschap van 7 renners. Dit waren : Kevin De Smet, Christophe Willems, Joris Haers, Len Roelandt, Michael Derille, Joshua Soberon en Kirill Pozdnyakov (Israel). Dit achttal bouwde zijn voorsprong ronde na ronde uit.

  Halfweg koers volgden Matthias Buysse, Lode Engels en Kenny Tieberghien al op 2 minuten. De achterstand van het peloton liep verder op tot 4 minuten en zo werd het peloton einde 14de ronde uit koers gehaald.

  De acht leiders moesten dan ook als enigen de laatste 6 ronden in de benen rijden. Ze mochten dan spurten voor de zege.

  Len Roelandt was de snelste voor Joshua Soberon, Christophe Willems, Kirill Pozdnyakov, Michael Derille, Kenny De Wilde, Kevin De Smet en Joris Haers.

  Voor Len Roelandt was het de 4de zege van het seizoen.

  Ian Dumez werd 22ste.

   

  AALTERJUNdumezbew27.8 

  Ian Dumez uit Uitbergen en lid van de Jonge Rakkers Vollezele werd 22ste .

     Tekst : fvdv

   

  Foto’s : Alain

   

   

   

  27-08-2007 om 13:23 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD NIEUWELINGEN TE MARIA-AALTER VAN ZONDAG 26/08/2007

  ZONDAG 26/08/2007 – MARIA-AALTER - Nieuwelingen

   

  JONAS AERTS MOOI OP EEN 3DE PLAATS TE MARIA-AALTER


  AALTER aankomstbew27.8              AALTER huldebew27.8

  De aankomst van winnaar Claeys.      Zo verliep de hulde van Timothy Claeys uit Knesselare.


  Recht Door Maria- Aalter had de organisatie in handen van hun dubbele wedstrijd voor nieuwelingen en juniores. Om 14u30 namen 51 nieuwelingen de start voor 15 ronden van 4,35 km. of 65,25 km.

  Jonas Aerts (Sint-Niklaas), Matthias De Kimpe (Berlare), Stijn Van Hese (Belsele), Thomas Collet (Antwerpen) en Jimmy Segers (Sint-Gillis-Waas) waren de streekregiorenners die aanwezig waren.

   Voor Stijn Van Hese uit Belsele was er dikke pech bij want in de eerste ronde werd hij al door een andere renner van de weg gereden en hij hield schaafwonden over van de valpartij die volgde.

  In de 2de ronde trok Dieter Beausaert ten aanval en Lorenzo De Pauw reed mee. Ze hadden vlug een voorsprong van 35 seconden.

  Op het einde van de 4de ronde was er in de aankomststrook weer een valpartij. Arne Lanckriet, Jonas Broekaert, Arnout Vanoverberghe en Arne De Schuyter waren de voornaamste slachtoffers. Ondertussen reed het duo vooraan lekker door en hun voorsprong stond zelfs op 1 min na een derde van de afstand gereden te hebben.

  Maar het peloton ging niet meer akkoord en op een ronde tijd werd de voorsprong op de helft terug gebracht. Met nog 6 ronden te gaan was alles te herdoen. De twee leiders hadden het 6 ronden volgehouden.

  Bram Van Der Ginst waagde zijn kans maar Robin Laureyns reed er achter en de zaak mislukte. Met nog 2 ronden te gaan, waagde Jonas Aerts van het Hudiko Wielerteam Waasland het ook eens. Timothy Claeys en Kevin Neirynck kwamen bij hem aansluiten. Dit leiderstrio behield een kleine voorsprong op het jagende peloton.

  De aankomststrook ging de laatste kilometer zachtjes omhoog en dat was blijkbaar iets voor Timothy Claeys want hij reed sterk naar de overwinning toe. Het was zijn eerste zege van het seizoen.

  Kevin Neirynck werd 2de en Jonas Aerts 3de. De spurt om de 4de plaats werd gewonnen door Angelo De Clercq voor Lorenzo De Pauw.

  Jimmy Segers werd 21ste en Matthias De Kimpe 30ste.

   

  AALTERvluchtbew27.8 

  De goede vlucht met Timothy Claeys, Kevin Neirynck en Waaslander Jonas Aerts.

   

  AALTERaankomstaertsbew27.8

  Jonas Aerts reed over de streep als 3de.


  AALTER Segersbew27.8

  Ook Jimmy Segers reed in Aalter maar hij moest tevreden zijn met een 21ste plaats.


  AALTERvan hesebew27.8

  Stijn Van Hese die door een valpartij werd uitgeschakeld.

  Tekst : fvdv

   

  Foto’s : Alain

   

   

   

   

   

   

  27-08-2007 om 13:17 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUW PARCOURS TE BOUTONVILLE INGEREDEN !!!

  OMLOOP VAN PATRICK MEERSSCHAERT IN BOUTONVILLE INGEREDEN


  MEERSSCHAERT PATwickhausenbew18.7 

  Patrick Meersschaert blikt tevreden terug op “zijn” eerste organisatie in Boutonville, een deelgemeente van Chimay. Daar legde hij met de hulp van vrienden een MTB-omloop aan die mountainbiken op  een hoger niveau toelaat.

  “Al een jaartje ben ik bezig met de aanleg van die MTB-omloop in de kleine Henegouwse gemeente Boutonville. Van Marc Apers uit Vrasene, kreeg ik een vrijbrief om zijn terrein om te toveren tot een mountainbikeparadijs. Na vele uren, zeg maar dagen, kappen, graven e.d.  was alles klaar voor een eerste, zij het nog kleine, wedstrijd in het kader van de Trophée des jeunes vététistes .”

  Donderdag en vrijdag had Patrick samen met enkele Wase jongeren Fabrice Mels en Jeroen Van de Vijver, nog hard gewerkt. Zaterdag was dan de wedstrijd.

  -“Wellicht waren we alle drie al wat vermoeid van het werken want de frisheid was er een beetje af, maar het belangrijkste was dat iedereen unaniem lof toonde over de omloop en dat we zeker op deze manier moeten verdergaan.”
  Patrick Meersschaert was niet zo tevreden over zijn eigen prestatie. Hij werd wel eerste master, maar moest de iets vroeger gestarte Robby De Bock toch een half minuutje laten wegrijden en een oude strijder laat dit niet graag gebeuren. De vermoeidheid zat er wel voor iets tussen, maar toch!

  -“Wel hebben we samen op deze zware omloop de rest op een hoopje gereden: 6 en 8 minuten was de achterstand van onze dichtste achtervolgers!”

  De toekomst lacht dus voor het terrein in Boutonville. En er zijn plannen:

  -“Volgend jaar willen we weer een trapje hoger stappen: wellicht het Waals kampioenschap en een jaartje later dromen we van een Benelux-cup? Waarom? Ik wil een signaal geven, want ik vind dat onze Belgische renners veel te weinig op selectieve omlopen rijden en komen daarom te kort op internationaal vlak. Zelf heb ik de laatste jaren nog zelden deelgenomen aan wedstrijden in Vlaanderen en train ik nooit op een wegfiets. Op snelle omlopen kan ik dan ook niet mee met jongens als Benny Heylen, maar de laatste 7 jaar heb ik er wel op elk EK of WK gestaan, telkens op omlopen die het Belgisch niveau sterk overstegen! “

  Meersschaert is een ervaren sporter en stelt zich nu de vraag of  de federatie dure stages moet organiseren en veel dure verplaatsingen naar het buitenland laten maken.

  -“Dat hoeft niet altijd als de omloopkwaliteit er in eigen land is! En die is er! Denk maar aan Malmedy, de citadel van Namen,... Jongeren moeten ook op dergelijke circuits kunnen trainen, vandaar dat de omloop in Boutonville opengesteld zal worden voor trainingen en stages.”
   


  Tekst :
  Flor Van de Velde


  27-08-2007 om 12:54 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE KALFORT-PUURS VAN ZONDAG 26/08/2007

  ZONDAG 26/08/2007 – KALFORT-PUURS - EZC/U23

   

  JEF DE BOECK STERKSTE FINISHER


  KALFORTEZChuldebew27.8 


  In het kermisvierende Kalfort zorgde de Wielerclub Kalfort-Dries voor een extra-wielerkermis. Zondag was dat met een wedstrijd voor EZC en U23 die 17 ronden van 6,8 km moesten afleggen. Er waren 63 deelnemers.

  Reeds in de eerste ronde werd het woord “aanval” alle eer aan gedaan want Bjorn Coomans, Bjorn Meersman en Jef De Boeck zonderden zich af. Het telde echter maar voor peper en zout want in de 2de ronde kwam alles weer samen. In de 4de ronde ontstond een vlucht met zeven: Wim Cretskens, Nicolass Lembrechts, Robby Torfs, Kim Herremans, Sven Verlinden, Stijn Piot en Zakaria El Darabna. Maar voor Piot was die vlucht niet naar zijn kunnen en hij loste en kwam terug in de groep terecht. Zes leiders in de 5de ronde.

  Toen de zes een 25 sec voorsprong hadden kwam er toch een reactie van Jef De Boeck. Eerst alleen en dan met de hulp van Domien Geerts reed Jef uit Kalmthout naar de leiders. Dit achttal had 20 sec voorsprong in de 7de ronde. En omdat mannen als Davy Peirsman en Patrick Gouwkens alles gaven op kop van de groep, daalde de voorsprong tot 10 sec en in de 9de ronde kwam alles weer samen.Einde van het hoofdstuk.

  In de 10de ronde reden Nicolaas Lembrechts (Zandhoven), Kim Herremans (Schelle), Lars Croket (Bornem) en Kris De Block (Mariekerke) weg. Ze kenden de kunst van het onderhouden van een goed ritme en liepen snel uit. Davy Peirsman en Patrick Van Roosbroeck zetten een achtervolging in maar ook toen Bjorn Coomans hen ter hulp sprong, naderden ze niet op de vier leiders die in de 12de ronde 50 sec hadden.

  ’t Is afgelopen, denk je dan. Maar ook al ging de voorsprong van het viertal Croket-Herremans-Lambrechts-De Block over de minuut, met vier wapenden zich vier achtervolgers en hun jacht begon: Peter Aerts (Geel), Wim Maes (Sinaai), Jef De Boeck (Kalmthout) en Zakaria El Darabna (Brussel). Op 2 ronden van het einde hadden ze nog 20 seconden en voor vier hardwerkende achtervolgers is dat maar een peulschil om goed te maken.

  Net vóór het ingaan van de laatste ronde had Lars Croket gedemarreerd en spurten dat hij deed in de richting van de aankomstlijn. Triomfantelijk gooide hij de armen in de hoogte. Wat een vergissing van Lars, er moest nog een ronde gereden worden. Natuurlijk dat je dan een serieuze patat krijgt. De anderen liepen hem in en voor de eindafrekening kwam de jongen uit Bornem helemaal niet meer in beeld en werd 16de.

  In de laatste ronde sloten de vier achtervolgers vooraan aan en ook uit de achtergrond kwamen nog renners aansluiten maar toen hadden vier pientere gasten zich al uit de voeten gemaakt om kort nadien te gaan spurten voor de zege. Jef De Boeck won met klein verschil vóór Nicolaas Lembrechts, Peter Aerts en Kim Herremans. Of de vier die zich hadden afgezonderd. Even later finishte Patrick Gouwkens als 5de en Bjorn Coomans werd nog 6de.

  Jef De Boeck wees er op dat hij al van in het begin van de wedstrijd aanvallend ging rijden maar dat ze steeds terugkwamen.

  -“ Toen de vier in de 10de ronde wegreden dacht ik te wachten tot in de laatste ronde maar het was nog lastig om vooraan te geraken.”

  Het was de 2de zege voor Jef die erg tevreden terugkijkt op een zeer goed voorseizoen. Daarna werd het wel wat minder maar de zege in Kalfort maakt veel goed. Eerder won hij al in Keerbergen.

  -“Ik wil nu nog een week zoveel mogelijk koersen en dan vertrek ik op vakantie. Ik denk dat ik dat wel verdiend heb”, zo besloot de Kalmthoutenaar.

   

   

  Tekst en foto : Flor Van de Velde.

  27-08-2007 om 12:47 geschreven door kenny  .
  .
  .


  ZATERDAG , DINSDAG EN DONDERDAGMORGEND VANAF 09H00 GROEPSTRAINING ZWIJNDRECHT VERTREKPUNT MACHUIT
  .
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  WIELRENNERS
 • NIELS VANDYCK
 • BJÖRN COOMANS
 • KRISTOF WIELFAERT

  Osteopaat
 • JENS TUMMELEER

  PROFWIELRENNERS
 • GREG VAN AVERMAET
 • TOSH VAN DER SANDE
 • STIJN STEELS
 • MORENO DE PAUW
 • GIJS VAN HOECKE
 • PREBEN VAN HECKE
 • GERRY DRUYTS
 • OLIVER NAESEN
 • LAWRENCE NAESEN
 • NICOLAS VEREECKEN

  DUATHLETEN + TRIATHLETEN
 • KOEN MARIS

 • WIELERCLUBS
 • ETIXX QUICKSTEP
 • LOTTO SOUDAL
 • TOPSPORT VLAANDEREN
 • MARLUX-NAPOLEON GAMES
 • KSV-DEERLIJK
 • WACTEAM HOBOKEN
 • RABC - WIELERTEAM
 • W.O.O.P.
 • CYCLING TEAM MENEN
 • ILLI-BIKES CYCLING TEAM

  WIELERCLUBS
 • WIELERTEAM WAASLAND
 • TOPSPORT VLAANDEREN-RIDLEY 2012
 • RUDYCO-RIPA C.T.
 • RIJSCHOOL AH - GENTSE VELOSPORT
 • ARTEVELDE-WSV
 • NGMT C.T.
 • NHT C.T. TIELEN
 • EDEGEM B.C.
 • BALEN BC
 • ARTEVELDE-WSV

  WIELERCLUBS
 • WEBCHAIN CT
 • VANOMOBIL MTB-TEAM
 • DE SPRINTERS MALDEREN
 • DE ZONDAGRIJDERS
 • WTC ASTORIA MEERDONK

  WEDSTRIJD BONDEN
 • W.A.O.D.
 • V.W.F.
 • E.C.W.
 • F.C.W.B.
 • ARDENNE-GAUME
 • BELGIAN CYCLING SELECTION
 • V.W.V.
 • K.B.W.B.
 • O.V.W.F.

  WEBSITES
 • SPORTCOMITE HET VLIEGEND WIEL KLEIN-SINAAI
 • CATENA CYCLING
 • WIELERSPORT
 • TWC DE ZWALUW

  BEKLIMMINGEN EN COLS
 • CLIMB BY BIKE
 • LA MARMOTTE
 • COLS VAN EUROPA
 • WIELRENNERS
 • KLIMROUTES
 • V.W.B.
 • EDH

 • UCI PROTOUR
 • SPORT.BE
 • UCI PROTOUR
 • WIELRENSITE.NL
 • WIELERSCHOOL

  VELDRIJDEN
 • L.R.C
 • CYCLO-CROSS
 • FLANDRIEN

 • MOUNTAINBIKE
 • MOUNTAINBIKE
 • RONDE VAN HET WAASLAND
 • ROUTES 1
 • ROUTES 2

  NIEUWS
 • SPORZA
 • HET LAATSTE NIEUWS
 • GAZET VAN ANTWERPEN

 • MUZIEK
 • JOE FM
 • Q MUSIC
 • NOSTALGIE
 • RADIO 1
 • RADIO 2

 • Aangepast zoeken

  .
  Archief per week
 • 11/02-17/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 28/01-03/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 24/12-30/12 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 25/06-01/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 14/05-20/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 05/03-11/03 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 12/02-18/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 01/01-07/01 2007
 • 25/12-31/12 2006
 • 18/12-24/12 2006
 • 11/12-17/12 2006
 • 04/12-10/12 2006
 • 27/11-03/12 2006
 • 20/11-26/11 2006
 • 13/11-19/11 2006
 • 06/11-12/11 2006
 • 30/10-05/11 2006
 • 23/10-29/10 2006
 • 16/10-22/10 2006
 • 09/10-15/10 2006
 • 02/10-08/10 2006
 • 25/09-01/10 2006
 • 18/09-24/09 2006
 • 11/09-17/09 2006
 • 04/09-10/09 2006
 • 28/08-03/09 2006
 • 21/08-27/08 2006
 • 14/08-20/08 2006
 • 07/08-13/08 2006
 • 31/07-06/08 2006
 • 24/07-30/07 2006
 • 17/07-23/07 2006
 • 10/07-16/07 2006
 • 03/07-09/07 2006
 • 26/06-02/07 2006
 • 19/06-25/06 2006
 • 12/06-18/06 2006
 • 05/06-11/06 2006
 • 29/05-04/06 2006
 • 22/05-28/05 2006
 • 15/05-21/05 2006
 • 08/05-14/05 2006
 • 01/05-07/05 2006
 • 24/04-30/04 2006
 • 17/04-23/04 2006
 • 10/04-16/04 2006
 • 27/03-02/04 2006
 • 20/03-26/03 2006
 • 13/03-19/03 2006
 • 06/03-12/03 2006
 • 27/02-05/03 2006
 • 20/02-26/02 2006
 • 13/02-19/02 2006
 • 06/02-12/02 2006
 • 30/01-05/02 2006
 • 28/11-04/12 -0001


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!