.
.
.
ELKE WOENSDAGMIDDAG VANAF 14H00 GROEPSTRAINING TE BEVEREN MET VERTREKPUNT RONDPUNT KASTEELDREEF !!!!
Aangepast zoeken
WEBSITES
 • DR. FRANK DE WINTER SPORTDOKTER
 • SHIMANO
 • HET WEER ONLINE
 • W.B.V.
 • WIELRENNEN
 • DE WIELERSITE
 • CYCLING NEWS
 • PAGINA WIELRENNEN
 • JENS TUMMELEER - SPORTUMONIA
 • CHW BEVEREN
 • MG SPORTS & BIKEFITTING
 • MOTION FIETSANALYSE
 • NOENS ERIC
 • CYCLING.TV
 • .
  .
  .

   

  zelf banners maken
  TopSiteGuide banner banner maken gratis
  DE POLDERRENNERS

  POLDERRENNERS
  12-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING W.A.O.D. VAN ZONDAG 12/08/2007

  ZONDAG 12/08/2007 – TEMSE-VELLE – W.A.O.D.

   

  Proficiat aan GARY DE COCK uit Bazel met zijn 1°Seizoenszege in de Catg.B.

  Proficiat aan ROGER HOOF uit St.Niklaas met zijn zege in de Catg.Toeristen.

   

  Cat Toeristen - Steendoodtrappers - 25 Deelnemers

  1. Roger Hoof 2.Wim Lagae 3. Dirk Batens 4.Rudy Coppens 5.Freddy Hoof 6.Jacky Van Geertruyen 7.Edy Bryssinck 8.Guy Pijn 9.Roger Van Hoye 10.Koen Van Wauwe 11.Jan Vermeulen 12.Erik Westerlinck 13.Ludo Vingerhoeds 14.Theo De Cauwer 15.Gian Van Houtte 16.Martin Cools 17.Luc Roggeman 18.Antoine Van Hove 19.Marc Van Cleemput 20.Walter Pijl 21.Jef Vermeiren 22.Katty De Bruyn 23.Marleen Muleken 24.Hans Weyers 25. Luc De Rijck

   

   Cat AB - 55 deelnemers

  1.Gary De Cock(B)(Bazel)  2.Franky Van Oyen(B) 3.Peter Neels(B) 4.Danny Van Oyen(B) 5.Koen Heyrman(B) 6.Sjacco Matthijs (B)7.Giovanni De Beyter (A) 8.Tim Vercauteren(A) 9.Thierry Everaert (B) 10.Filip Troubelijn (A) 11.Rudy Rabaut (B) 12.Bart De Wolf (B)13.Walter De Veerman (B) 14.Gino Van Broeck(A) 15.Kurt Borremans (B) 16.Sibby De Maere (B) 17.Walter De Schroodere(B) 18.Baert Van Kerschaver (A) 19.Toon Brulez (B) 20.Tom Van Osselaer (A) 21.Guther De Cock(St.Gillis)(B) 22.Salim Van De Putte (B) 23.Sven Van Hoyweghen (A) 24.Gerry Van Looy (B) 25.Thomas Heiremans (A) 26.Pascal Van de Velde (B) 27.Kevin Joos (A) 28.Davy De Dobbelaere(A) 29.Gerry Huyghe(A) 30.Gunther De Cock(Bazel)(B)

   

   

  Gilbert De Paepe Bestuurslid WAOD  steendoodrijders email_700x400
  Hierbij de beroemde Steendoodtrappers onder leiding van Burgemeester Luc De Rijcke Van Temse.

  12-08-2007 om 23:55 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZONDAG 12/08/2007

  Jens Van Landeghem reed bij de juniores in Zwijnaarde en reed er een goede wedstrijd want hij eindigde 15de van de 72 deelnemers.

  Zijn commentaar:

  -“Kort na de aankomstzone lag een stukje kassei in een lastige S-bocht. Ik kon me goed voorin posteren en kon goed mee demarreren. Maar alles kwam steeds weer samen. Het bleef aanvallen regenen.”

  Maar in de laatste vijf ronden begon het letterlijk te regenen ook.

  -“Ik bouwde veiligheid in en geraakt zo achteraan in het peloton verzeild. Maar in de laatste ronde gaf ik nog één keer alles wat erin zat en kon goed draaien voor de spurt.”

  Zo spurtte hij naar die 15de plaats. “Hierover ben ik zéér tevreden want het blijft goed draaien. Hopelijk kan ik het blijven volhouden.”

   

   

  Het is al een tijdje geleden dat wij nog nieuws konden melden van Hoop Op Zegen–renner Karl Vos. Maar hij heeft echter niet stil gezeten. Hij vertelde ons:

  -“Ik ben naar de Mont Ventoux geweest en ik heb hem ook tweemaal beklommen. Langs de kant van Bédoin ben ik omhoog gereden in 1h 29' 20". Ik had nog een beetje overschot maar ik was wel blij met mijn tijd. Langs Saulence was mijn tijd 1h 23' 47". Daar had ik wel sneller gereden, minder op reserve.”

   Zondag trok de Beverenaar naar Zwijnaarde waar hij, zoals hij zo mooi zei “serieus heeft afgezien”.

  -“Het is inderdaad nog maar een dikke week geleden dat ik de Ventoux beklommen heb, dus ik had de eerste 5 ronden veel moeite om in dat koersritme te komen. Er werd trouwens zeer snel gereden. Daarna ging het wel goed en kon ik het tempo redelijk goed volgen. Dan is het heel hard beginnen regenen en ik wou geen risico's nemen en dus heb ik ook niet geprobeerd om nog mee te doen voor de prijzen.”

  Dat is ook de reden waarom Karl slechts 40ste eindigde.

  -“ Ik ben wel content, want het was geleden van 28 mei dat ik nog gekoerst had. Volgende afspraak is Waasmunster De Hert, op een dat parcours dat me normaal beter zou moeten liggen.”

   

   

   

  Ook Valentijn Martens (Stekene) trok naar Zwijnaarde bij de juniores. In de 5e van de 17 af te leggen ronden trok hij er met 10 metgezellen in de aanval. Lang hielden ze het niet uit, maar Valentijn ging door en kreeg vijf andere jongens mee. Na nog een premiesprint te hebben meegenomen werden ze ook weer ingelopen. Er waren nog enkele aanvallen maar geen enkele hield het uit. Dus dan maar een massasprint. Deze werd gewonnen door Dries Beatse. Valentijn kreeg de laatste ronde af te rekenen met krampen en eindigde achteraan het peloton.
  De 13-jarige Tom Van Dam (Melsele-WAC) reed in Haasdonk een goede aspiranten wedstrijd. Zijn commentaar;

  -“Ik was goed mee met de kopgroep. Maar er viel iemand aan en niemand kon reageren.

  Deze jongen dubbelde dan ook nog heel ons groepje in de voorlaatste ronde.Toen kwam het op een spurt op aan voor de 2de plaats . Ik kwam als eerste uit de bocht naar de finish toe maar er kwamen mij nog drie renners voorbij. Zo eindigde ik nog 5de van de 27.”

   

   

   

  Tekst : fvdv

  12-08-2007 om 23:37 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD DAMES JEUGD TE IZEGEM VAN ZONDAG 12/08/2007

  ZONDAG 12/08/2007 – IZEGEM – Dames Jeugd

   

  ZEGE VOOR ELINE DE ROOVER TE IZEGEM


  IZEGEMaankomstbew12.8       IZEGEMhuldebew12.8

  De aankomst van Eline De Roover in de massaspurt.        Passende hulde aan de kampioene

  De 21e Grote Prijs "Café Oud Stadhuis" was een organisatie van Feestcomiteit De Bosmolens te Izegem. 24 Dames Nieuwelingen namen de start voor 23 ronden van 1,8 km. of 41,4 km.

  Omdat aan de aankomstlijn een eurootje te verdienen was  werd daar aanvankelijk wat strijd geleverd.

  Karen Verhestraeten en Marie-Pierre Thonon lanceerden na 15 km een aanval maar het peloton liet niet begaan en ze werden dan ook snel terug gegrepen. Pogingen volgden maar succes bleef weg. De wedstrijd eindigde dan ook in een massaspurt en dat was iets voor de benen van Belgisch Kampioene Eline De Roover die gemakkelijk won voor Karen Verhestraeten en Marie-Pierre Thonon.

  Anne-Laure Gheerardyn werd 4de, Sanne Bamelis 5de, Eleonore Maeck 6de, Elodie Andre 7de, Marion Rousse (Frankrijk) 8ste, Tracy Vandousselaere 9de en Delphine Decock 10de.

   

  IZEGEMstartbew12.8 

  De meisjes nieuwelingen aan de start.

   
  Tekst : fvdv

   

  Foto’s : Alain Senneseal

   

   

   

   

   

   

  12-08-2007 om 23:33 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BELOFTE THOMAS DE GENDT BEHAALT 4de SEIZOENSZEGE

  THOMAS DE GENDT BEHAALT 4DE ZEGE VAN HET SEIZOEN TE BOTTELARE

   

  DE GENDT THnamenbew12.8 

  Zo won Thomas De Gendt een rit in de Ronde van Namen.

  Thomas De Gendt
  (Beveren –Davo) is goed bezig. Hij behoort tot de betere renners van het ogenblik. Zondag ging hij winnen in Bottelare. Een kermiskoers noemde hij dat. Inderdaad in vergelijking met wat hij in de Ronde van Namen uit de benen haalde is Bottelare maar klein bier. Over Namen:

  -“Ik had gehoopt op een ritzege en toen dit lukte was ik natuurlijk in de wolken. Ik werd dan nog beloond met de 4de plaats in de stand. Jammer genoeg moest ik de laatste dag nog één plaatsje opschuiven maar met die 5de plaats én ritwinst ben ik zeker tevreden”, aldus Thomas.

  We hebben toch de indruk dat De Gendt in rittenkoersen zeker zijn mannetje kan staan. En laat ons opletten, hij is altijd nog maar twintig jaar maar wat een ervaring heeft hij al opgeslagen op zijn harde schijf.

  -“Ik hou wel van rittenwedstrijden omdat ik beter word naarmate de ronde vordert en ik denk dat ik meer een ronderenner ben dan een klassieke renner.Het is natuurlijke een grote inpakt in een rondeke want opeens kent iedereen me en dan houden ze mij ook in het oog.”

   

  Maar wie in een Ronde van Namen zijn mannetje kan staan moet toch ook wat kunnen klimmen. In die regio daar is de weg lang niet overal vlak.

  -“Ik denk dat ik meer en meer klimmer begin te worden maar dat komt ook doordat ik gewicht verloren heb de laatste weken. Ik verzuur ook veel minder snel de laatste weken als het bergop gaat.”

  Hoe dan ook het ziet er naar uit dat vooral klimmen zijn sterk wapen wordt. Niet direct dat hij daar cols zal gaan verslinden maar toch zeker in de Ardennen moet Thomas zich kunnen manifesteren. “Ja”, zei hij, “ De Ardennen liggen me goed, als ik in vorm zit!”

  We vroegen Thomas De Gendt ook of dit seizoen niet het beste is dat hij ooit fietste.

  -“Bij de tweedejaars nieuwelingen was het wel mijn beste seizoen. Toen won ik 22 koersen maar daar wordt je geen prof mee. Maar voor mijn tijd bij de beloften, is 2007 toch wel het beste seizoen. Ik heb er nu vier gewonnen en daar zit het provinciaal kampioenschap bij, een rit in de Thuringen Rundfahrt en een rit in de ronde van Namen , toch mooie uitslagen niet?”

  Inderdaad is dat al een palmares om “U” tegen te zeggen maar er komt ook nog het BK in Laarne volgende week, de deelname aan enkele profkermiskoersen en met de nationale selectie neemt hij ook deel aan de bekende “Willem Tell” in Zwitserland.

  Neen, van deze Thomas De Gendt hebben we dit seizoen nog alles niet gezien…

     Tekst en foto :
  Flor Van de Velde

   

  12-08-2007 om 23:22 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD ASPIRANTEN TE HAASDONK VAN ZONDAG 12/08/2007

  ZONDAG 12/08/2007 – HAASDONK - ASPIRANTEN

   

  PIETER EN ROBIN PERSOON OP HET PODIUM BIJ DE ASPIRANTEN IN HAASDONK.

   

  De jaarlijkse aspirantennamiddag te Haasdonk, georganiseerd door het Hudiko Wielerteam Waasland, kreeg meer dan 100 deelnemers. Het begon met de 12-jarigen die met 25 aan de start stonden. Zij moesten 14 ronden rijden.

  Het was al van in de eerste ronden duidelijk dat de latere winnaar Matthias Hanssens uit Laarne en lid van het Isorex CT, zijn zinnen had gezet op deze wedstrijd. Hij kwam voortdurend vooraan in beeld net als trouwens ook Lenny Mortier uit Sleidinge. Ook Maxim Coolens (Oosterzele) en Maxim Van Hout (Rijkevorsel)  waren in de eerste koershelft vrij actief. Maar een ontsnapping, neen, die zat er niet in.

  Het kwam dus tot een massaspurt die vlot werd gewonnen door Matthias Hanssens voor Pieter Persoon uit Stekene en Lenny Mortier. Maxim Van Hout werd 4de en Arne Van Roosbroeck, het zoontje van Patrick Van Roosbroeck werd 5de. Arne reed met mama in zeven haasten naar Vremde om daar papa te gaan aanmoedigen in zijn koers bij de elite z.c.

  De andere streekrenners: 16de : Alexander De Rycke (Haasdon –Hudiko), 19de: Dominick Wittouck (Zele -Hudiko), 22ste: Yornie D’Heer (Zele –Hudiko)  


  HAASDONKASPI12j bew12.8
  Het podium bij de 12 –jarigen.vlnr: Pieter Persoon (Stekene 2de), winnaar Matthias Hanssens (Laarne) en Lenny Mortier (Sleidinge3de)

  Bij de 13-jarigen
  waren er 27 deelnemers om 17 ronden door het centrum van Haasdonk te rijden. Omdat een seingever onwel was geworden en moest afgevoerd worden, startte de wedstrijd met 9 minuten vertraging.

  Nadat Kenzo Schelfhout even de neus aan het venster stak in de eerste ronde, zetten zich de sterke jongens op kop met o.a. Kevin Rasschaert, Yorden Van Tichilt, Bram Beuckelaers en nadien kwamen ook Onno Verheyen, Niels De Graef, Jeffrey Jansegers en Glenn Rotty uit Sint-Gillis zich vooraan tonen. Maar een ontsnapping zat er niet in.

  Kevin Rasschaert uit Ertvelde probeerde het alleen maar werd in eerste instantie terug gegrepen. Maar Kevin was dubbel gemotiveerd omdat hij van de WBV geen toelating had gekregen om deel te nemen aan het BK. Misschien wel een gevolg van het feit dat hij als individueel koerst. In ieder geval wat deze gast vanaf de 5de ronde liet zien, was grandioos.

  Hij vertrok alleen en nam elke ronde zoveel voorsprong dat hij in de laatste ronde ook acht achtervolgers nog voorbij reed.

  Die acht achtervolgers konden echt niets inbrengen tegen de overmacht van Kevin. Die acht waren Matthias Resseler (Brecht), Onno Verheyen (Oostmalle), Jeffrey Jansegers (Brasschaat), Yorben Van Tichelt (Oostmalle), Bram Beuckelaers (Londerzeel), Neals De Graef (Zandvliet) en de Waaslanders Glenn Rotty (Sint-Gillis) en Tom Van Dam (Melsele). Voor hen zat er niets anders in dan te spurten voor de 2de plaats. Maar daar was verwarring mee gemoeid. Toen Rasschaert zijn wedstrijd afsloot reed hij honderd meter voor de gedubbelde acht, die dan nog een ronde moesten rijden. Glenn Rotty en sommigen van zijn maats hadden dat wel verkeerd begrepen en gingen ook al spurten. Pracht van een spurt leverde Rotty af, maar het telde niet. Nog één ronde moest hij.

  En dan kwam de echte spurt er aan gewonnen door Yorben Van Tichelt voor Neals De Graef en Bram Beuckelaers. De streekrenners: 5de :Tom Van Dam (Melsele), 8ste: Glenn Rotty, 14de Kenzo Schelfhout (Stekene), 17de Mathijs Drumont (Temse).

  In deze wedstrijd reed ook het meisje Maaike Meersman (Bazel –Hudiko) mee.


  HAASDONKASPI13j bew12.8

  De 13-jarige laureaten vlnr: Yorne, Van Tichelt (Oostmalle 2de), winnaar Kevin Rasschaert (Ertvelde) en Neals de Graef ( Zandvliet 3de)


  HAASDONKASPIrottybew12.8
  Glenn Rotty, eigenlijk wel de pechvogel bij de 13-jarigen toen hij een ronde te vroeg spurtte voor de 2de plaats en dat in verwarrende omstandigheden omdat hij in een achtervolgend groepje zat dat net was gedubbeld door de winnaar voor wie het al aankomst was. Maar Glenn heeft bewezen dat hij verdorie heel wat spurterskwaliteit in zijn benen heeft zitten.

  HAASDONKASPIrasschaertbew12.8

  Kevin Rasschaert die bij de 13-jarige alle tegenstanders dubbelde en zeker de revelatie was op de aspirantennamiddag van het Hudiko Wielerteam Waasland.


  De 14 –jarigen kwamen met 47 aan de start zodat nog net een splitsing in twee reeksen werd vermeden. Vanaf 50 is dat verplicht. Maar raar, op de deelnemerslijst stonden 49 namen. Na een tweetal ronden kwam de waarheid  aan het licht toen Elroy Elpers uit  Aspelare en Miel Beatse uit Ronse  naar de start kwamen. Wat was er gebeurd? Op alle affiches, papieren, in Cycling, op kalenders, op internet stond de start aangegeven om 16.15u. Maar de afgevaardigden van WBV gaven al de start om 16u. Vandaar dat het voor de twee renners even schrokken was. Maar geen nood, zij mochten hun  plaats innemen in de groep.

  Er stonden 24 ronden op het programma. In de 5de ronde gong Robin Persoon (Steken) tot de aanval over. Er kwam onmiddellijk reactie en alles was weer samen. Sander Van Dingenen uit Vosselaar en Ruben Wens uit Kasterlee toonden zich dan vrij actief en waren vooraan aanwezig als er wat bewoog. Ook Dylan De Schepper uit Oostkamp  en de rijzige Jordy Verlinden  uit Breendonk onderhielden de snelheid. Van een ontsnapping kwam er dus niets.

  Matthias Van Walle (Sint-Niklaas) kwam ten val en moest zijn knie laten verzorgen. Vooraan liet zich ook Gianni Bordui gelden en Robin Persoon was de aandacht zelve. Maar ze bleven samen om een massaspurt te gebruiken als afsluiter. Het zag er goed uit voor Robin Persoon maar kwam dan die laatste jump van Ruben Wens waarmee hij  Jens De Meyere (Waarschoot) en Joeri Persoon nog voorbij schoot. Zijn eerste zege was het en hij sprak nu al de hoop uit dat hij in september ook nog eens kan winnen voor eigen volk in Kasterlee.


  HAASDONKASPI14jbew12.8 

  Bij de 14-jarigen stond de Waaslander Robin Persoon (rechts) mee op het podium als 3de. Links Jens De Meyere (Waarschoot) en in het midden de winnaar Ruben Wens (Kasterlee)


  De renners uit onze Polderrennersregio klasseerden zich verder als: 7de Aaron De Wael (Zele –Hudiko), 14de Yourick Vanwijnsberghe (Nieuwkerken –WAC), 19de Joe Engelen (Sint-Gillis –WAC), 22ste Gianni Bordui (Vrasene -Hoop op Zegen ),  27ste Servaas Petrov ( Lokeren – Hudiko), 35ste Michiel De Rycke (Haasdonk – Hudiko), 36ste Stijn De Bock (Zele –Hudiko), 43ste Bjorn D’Haese (Zele –Hudiko), 44ste Stef De Bock (Zele –Hudiko), 45ste Matthias Van Walle (Sint-Niklaas –WAC) en 47ste Olivier Van der Linden (Beveren – WAC). Voor deze laatste twee moeten we eerlijksheidshalve zeggen dat zij wel van plaats mogen wisselen vermits Van Walle door een val werd uitgeschakeld terwijl Olivier Van der Linden nog verder reed. Dus hoe zeggen ze dat? “Zjust is zjust”

     Tekst en foto’s :
  Flor Van de Velde.

   

   

   

   

   

   

  12-08-2007 om 21:57 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FOTO'S VAN DE DERNYWEDSTRIJD TE ANTWERPEN VAN WOENSDAG 08/08/2007
  08/08/2007 – ANTWERPEN (A) – Elite m/c / Elite z/c / Beloften – 50'22"

  Derny’s

  Aantal deelnemers : 18

  1. Gert Steegmans
  2. Stijn Devolder
  3. Leif Hoste
  4. Frank Vandenbroucke
  14. Michäel Van Staeyen uit Schoten (Davo)

  Vele duizenden kwamen kijken naar het dernyfestival van Antwerpen. Drie beelden die eigenlijk ook drie belangrijke feiten vertellen.

  ANTWDernysteegmansbew12.8

  Gert Steegmans die het avondcriterium achter derny's in Antwerpen won.


  ANTWDERNYFVDBbew12.8

  Deze foto geeft het figuurlijk weer: Frank Vandenbroucke is al gedeeltelijk terug in beeld. Het grenst aan het ongelooflijke hoe groot het applaus was aan zijn adres, toen hij in de finale telkens over de Suikerrui bonkte. VDB is een publiekstrekker, hoe bestaat het.  


  ANTWDERNYzabelbew12.8

  Erik Zabel met Walter Huybrechts als gangmaker, kwam ten val en verliet vroegtijdig het gebeuren.  Samenstelling : fvdv

   
   
   

  12-08-2007 om 19:17 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.REUNIEWEDSTRIJD VAN DE STEENDOODTRAPPERS TE TEMSE

  Zondag 12 augustus, 14.30 u.


  21ste REUNIEWEDSTRIJD VAN DE STEENDOODTRAPPERS IN TEMSE


  STEENDOODTRAPPERS LDERYCKbew31.7

  Burgemeester Luc De Ryck, in zijn Cibel-trui, vóór de start in 2006. Op dinsdag 14 augustus wordt op de Velle ook de 15de Grote Prijs Burgemeester Luc De Ryck voor Elite z.c. & U23 betwist.


  Op zondag 12 augustus vindt de 21ste reüniewedstrijd van De Steendoodtrappers plaats. Een gebeuren dat stilaan uitgroeit tot een monument in de fietswereld.

  Sinds 2005 vindt de wedstrijd niet meer plaats op het traditionele parcours tussen de viaducten van de Steendonkstraat (Temse) en de Bergstraat (Haasdonk), omdat de toestand van de wegen op het grondgebied van Kruibeke té slecht was geworden om op te koersen. Vandaar dat uitgeweken is naar het parcours Veldstraat – Steendonkstraat – Viaduct – Korte Landmolenstraat – Elsstraat Zuid – Rupelmondestraat – Veldstraat.

   

  De Steendoodtrappers gingen in 1975 van start op initiatief van Luc De Ryck en Patrick Michiels. Tussen 1975 en 1977 betwistten zij wekelijks een wielerwedstrijd. Tien jaar later, in 1987, namen Erik Westerlinck en Jef Vermeiren het initiatief tot een reüniewedstrijd. De race van zondag 12 augustus betreft dus de 21ste editie.

   

  De wedstrijd vangt aan om 14.30 u. en gaat over 8 ronden of 39 km.

  Zoals in de goeie ouwe tijd wordt een bergprijs georganiseerd op basis van de doortochten op de viaducten.

  Start- en aankomstplaats: Houthandel Verhofstede, Veldstraat 365 op de Velle.

   

  De reüniewedstrijden werden gewonnen door:

  - 1987  Freddy Hoof

  - 1988  Roger Hoof                             

  - 1989  Eric Van Landeghem      

  - 1990  Eric Van Landeghem      

  - 1991  Roger Hoof

  - 1992  Erwin Van Geyt         

  - 1993  Roger Hoof

  - 1994  Gaston Hoskens

  - 1995  Rudy Coppens        

  - 1996  Roger Hoof

  - 1997  Rudy Coppens 

  - 1998  Walter Pyl 

  - 1999  Gian Van Haute

  - 2000  Gian Van Haute

  - 2001  Rudy Coppens

  - 2002  Roger Hoof

  - 2003  Roger Hoof

  - 2004  Wim Lagae

  - 2005  Roger Hoof

  - 2006  Wim Lagae

   

  Aantal overwinningen:

   7 : Roger Hoof (1988-1991-1993-1996-2002-2003-2005)

   3 : Rudy Coppens (1995-1997-2001)

   2 : Eric Van Landeghem (1989-1990

        Gian Van Haute (1999-2000)

        Wim Lagae (2004-2006)

   1 : Freddy Hoof (1987)

        Walter Pyl (1988

        Erwin Van Geyt (1992)

        Gaston Hoskens (1994)

   

   

  Tekst en Foto: Flor Van de Velde

   

  12-08-2007 om 12:58 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZONDAG 12/08/2007

  GIJS VAN HOECKE EN RUBEN SCHEIRE NAAR OOSTENRIJK.


   

  VHOECKEbew12.8                Ruben Scheire
  Gijs Van Hoecke                        Ruben Scheire

  Het is een eer voor het Waasland dat Gijs Van Hoecke met een nationale selectie, geleid door coach Ronny Vanmarcke, zaterdagavond vertrokken is naar Oostenrijk waar hij deelneemt aan de Radjugendtour. En met Gijs Van Hoecke vermelden we ook maar Ruben Scheire uit Beervelde, die we graag bij de Polderrennersregio voegen. Ruben zagen we al in het begin van het seizoen in Klein Sinaai sterk presteren met opvallend achtervolgingswerk op Jurgen Van Trijp die won. Ruben was 2de nadat hij ook in het openingsweekend van het seizoen al 2de werd.

  Eigenlijk hoorde ook Moreno De Pauw nog thuis in de selectie maar die zat met de familie in het Zuiden van Frankrijk. Toen hij vernam dat hij de Radjugendtour kon rijden, was hij er wel het hart van in.  Alles heeft te maken met het toch wel heel laattijdig bekendmaken van de selectie door de Bond.

  Misschien heeft Moreno nog uitzicht op een selectie voor een driedaagse in Luxemburg in september. We weten ook wel dat het voor Gijs Van Hoecke leuker zou geweest zijn dat zijn gezworen kameraad Moreno aan zijn zijde in Oostenrijk zou strijden.

  De 22ste  Radjugendtour (oor U17, noemen ze dat in Oostenrijk) zal een zware brok worden. Maar zaterdag, net voor hun afreis naar Oostenrijk reden Ruben en Gijs nog de Beker van België –rit Polleur-Stoumont-Polleur  en daar bleek dat beide jongens in een uitstekende conditie steken. Ruben Scheire eindigde er 5de en Gijs Van Hoecke 11de. Er waren 140 deelnemers en Jochen Deweer won.

  In Oostenrijk wacht hen maandag al een proloog over 1,8 km in Rattersdorf/Liebing. Dinsdag 14 augustus: rit van 83,4 km in Stegersbach, woensdag  85, 7 km in Bad Blumau, donderdag 70,8 km in Bad Erlach en een 4de en laatste rit op vrijdag van 78 km in Bad Tatzmannsdorf.

  Er nemen 22 ploegen deel waarbij twee Belgische: de nationale selectie plus een Waalse selectie. Gijs en Ruben zullen zich kunnen meten met renners uit o.a. Duitsland, Slovenië, Servië, Letlans, Estland Denemarken, Hongarije, Tsjechië, Zwitserland, Spanje, Italië, drie Oostenrijkse teams. Er zitten zes renners in een ploeg. 

  Er wordt voor de eerste drie ritten, gestart om 14u maar om 13u worden telkens de landen én de renners voorgesteld. De laatste rit is de start reeds voorzien om 10u.

  De leider in de rangschikking draagt de roze trui maar er zijn er nog andere die elke dag worden uitgereikt. De blauwe is voor de leider op punten, de bollekestrui voor het bergklassement, de groene voor de tussensprinten, de beste jongere zit in de rood-groene en de best geklasseerde Oostenrijker rijdt mee in de rode trui!

   

   

  Tekst en Foto : Flor Van de Velde.

  12-08-2007 om 12:03 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE KEMZEKE VAN ZATERDAG 11/08/2007

  ZATERDAG 11/08/2007 – KEMZEKE – Elite z/c & Beloften

   

  STERKE GUY SMET BLIJFT PRESTEREN OP HOOG NIVEAU EN BEHAALD 23STE SEIZOENSZEGE !!!


  Guy koers te kemzeke
  GUY SMET met de armen in de lucht en 20 meter achter hem David Willemsens.

  KEMZEKEaankomstguybew11.L8                           KEMZEKE Huldebew11.8
  Guy wint zijn 23ste wedstrijd voor                                                De huldiging van de winnaar.
  David Willemsens van het Sunweb-Pro Job team.

  Te Kemzeke-Tromp kwamen vandaag maar liefst 112 Elites z/c en Beloften zich inschrijven voor een wedstrijd over 117 Km of 17 ronden van 6,9 Km.

  Bijna alle renners van de Polderrennersregio waren aanwezig om te wedijveren tegen onze zegekoning Guy Smet die nu al de “man van het seizoen mag genoemd worden”.

  Vanaf ronde 2 sprongen 8 renners weg die het maar liefst 14 ronden samen zouden uitzingen.

  De 8 leiders luisterden naar de volgende namen : Guy Smet , David Willemsens , Glenn De Wolf , Dennis Kreder , Christophe Lembrechts , Kris De Block , Tom Stremerch en Luc de Moor.

  De maximum voorsprong bedroeg 2’20” en dit tot 3 ronden voor het einde toen een groepje met 20 renners was ontsnapt uit het peloton die steeds dichter en dichter op de leiders naderden.

  Bij het ingaan van de voorlaatste ronde bedroeg de voorsprong van de 8 leiders nog maar 30” , voor Lembrechts , Kreder en De Wolf was het over en uit want zij werden reeds gegrepen bij het ingaan van de laatste ronde.

  Dus nog 5 leiders waarvan Guy Smet het hazenpad koos bij het ingaan van de laatste ronde , zoals we dat van hem kennen met het rond draaien van de “grote molen”.

  Hij had een lichte voorsprong van amper 20 meter op David Willemsens die achter Guy was gesprongen maar hem niet meer kon bedreigen zodat onze Guy Smet zijn 23ste zege mocht laten optekenen op de Tromp te Kemzeke.

  Tom Stremersch eindigde op plaats 3 , Kris De Block op 4 , Luc De Moor op 5 en Luc Rooms op 6 en dat op 25” van de winnaar.

   

  Morgen kan je Guy Smet gaan bekijken te Bekegem.  guy koers 11 augustus 2007 kemzeke tromp 005
  Warm weer en dus moest er regelmatig gedronken worden en dat ook voor de 8 koplopers met op kop Guy Smet.

  KEMZEKE guy pkopbew11.8
  Guy aan de leiding in de kopgroep.

  KEMZEKE guysafbew11.8
  En wie zien we daar rechts met de camera , jahoor onze fotografe Saffia.(even aankomst nakijken zegt manlief Guy !!!)


  Met dank aan onze fotografe : Saffia

  Met dank aan onze fotograaf : Leon

  12-08-2007 om 11:47 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GUIDO EN LEON BRACHTEN EEN BEZOEK AAN DE KOERS TE KEMZEKE

  DE LEON EN DE GUIDO WAREN OP DE KOERS OP DE TROMP

   

  De Leon en de Guido zijn twee op “rustgestelde” Waaslanders, de ene uit Sint-Niklaas en de andere is afkomstig uit Beveren maar woont nu aan de rand van de Wase hoofdstad. Ze zijn nu gek op de wielersport, nadat ze jaren samen gingen joggen op “De Ster”. Vooral de wedstrijden van elite z.c. en beloften in de Wase regio missen ze maar zelden. De Guido is een volksmens. Dat kan ook niet anders want jaren geleden stond hij in een grote kruidenierszaak in de Beverse Prosper Van Raemdonckstraat. De Leon heeft besloten om ook regelmatig zijn verslag te maken


  LEONGUIDOkleinbew28.7 


  Met een prachtig zomerweer zijn we er op uitgetrokken naar Kemzeke via een ommetje langs de Route of het fietspad van St Niklaas naar Hulst (een vaste halte) en zo zijn we in Kemzeke aangeland.

  112 nummers zijn er afgehaald en dit is voor deze omloop iets te veel vanwege de smalle wegen. Er was wel een mispunt bij de start want het was nog geen 15 u als men de duiven los liet waardoor ondergetekende de start miste.

  En wat erger was een vijftal renners waren ook te laat en konden reeds van bij de start achtervolgen waardoor ze hun kansen zagen verslinden.

  Ik heb ook een verklaring gehoord van de vader van een renner die zei dat ze in Stekene stonden om dan te vernemen dat ze naar Kemzeke moesten rijden.

  Waarschijnlijk heeft dit te maken met de samenvoeging van de gemeenten enkele tientallen jaren geleden.

  Juist hetzelfde hoorde ik ook in Belsele bij de vrouwenkoers toen er een zei ik ga morgen ook naar Beveren en ze moest in Prosperpolder zijn. Dat ligt dan nog heel wat km verder dan Kieldrecht zelf. Ge ziet wat voor toestanden dit teweeg kan brengen als ge de streek niet kent.

  Wat de koers betreft het was een snelle beslissing want in de tweede van de 17 ronden werd het kaf van het koren gescheiden (ja Guy)

  Op het laatst werden de vluchters nog bijna weer in gelopen door een paar achtervolgers maar Smet Guy had het gevaar geroken en trok er op uit en hield stand. ( hoe doet hij het? )

  De omloop was toch mooi om te volgen. Op sommige plaatsen iets te smal voor zo een pak renners maar voor de supporters een mooie omloop om af te leggen.

   

  P.S. Er was maar één terrasje en daardoor zijn we weer langs de Route in St.-Gillis gereden en daar nog wat op het terras blijven plakken.

   

   

   

  De groeten van Léon & Guido

  12-08-2007 om 11:47 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG MINIEMENPROEF TE HAASDONK VAN 11/08/2007

  ZATERDAG 11/08/2007 – HAASDONK - Miniemen

   

  MINIEMENPROEVEN IN HAASDONK

   

  Ook Haasdonk bevestigde de vaststelling dat miniemenwedstrijden in de lift zitten. Toch konden we ook het negatieve vaststellen dat ouders en supporters wel eens vergeten dat het om ‘wielerproeven’ gaat. Er werd gejammerd en gejankt omdat “hun” renner of renster bijvoorbeeld, geen 5de maar wel als 4de de finish haalde of dat die van hen won en niet die andere.

  De WBV-mensen hadden de pech dat het enkele keren tot moeilijke spurten kwam. Bij de 10-jarigen kwamen ze in elkaar hakend en vallend aan, de 11-jarigen boden zich aan in een massaspurt. Zonder camera notabene! Begin dan maar iedereen op zijn juiste plaats te zetten.

  De miniemenproeven zouden toch altijd moeten eindigen met “wat heb ik vandaag weer veel bijgeleerd”. Wat ook de plaats in de uitslag is.

  In Haasdonk namen in totaal 71 jongens en meisjes deel. Zij reden een duo-tijdrit van 900 meter (2 ronden), maakten een toertocht en reden een wegrit in lijn. Bij dat alles kon gerekend worden op de begeleiding van de mensen van de Vlaamse Wielerschool: Eddy Gorris, Dirk Onghena en Rudy Gatzen. Verder ook op de leden van WTC Vercadi Haasdonk, geleid door Marc Boeye.

   

  Bij de 8-jarigen met 13 deelnemers, werd de tijdrit gewonnen door het duo Jara Noël (meisje van ABBS Wielerjeugd) – Mauro Verleyen (KSV Deerlijk)in 1.58.35. Met 2.06.87 werd Gerben Van Houte ( Vrasene-WAC) 4de met als ploegmaat Hannes Kopecky (Steeds Vooraan Kontich). De kleine dappere Jens Vercauteren (Sinaai –WAC) die de tijdrit met drie moest rijden werd 6de met 2.08.55

  De rit in lijn bij de 8 –jarigen werd een Waas succes want Gerben Van Houte  uit Vrasene won. Ze moesten 10 ronden rijden en na halfkoers vormde zich een kopgroep van vijf waarin Van Houte reed met de sterke Mauro Verleyen (Deerlijk), Jonas Bruyninck (WAC), het meisje Jara Noël (ABBS) en Siebe Wuyts (individ)

  Het kwam tot een spurt en de jongen uit Vrasene Gerben Van Houte,won vlot voor Siebe Wuyts en Mauro Verleyen. Jens Vercauteren (Sinaai) werd 10de.

  HAASDONK MIN8j bew11.8 

  De 8 –jarigen op de hulde vlnr: Siebe Wuyts (2de) winnaar Gerben Van Houte uit Vrasene en Mauro Verleyen (KSV Deerlijk)


  De 9-jarigen
  waren met 12 deelnemers. De duo-tijdrit met zes duo’s, werd gewonnen door Thibau Verhofstadt (Gentse VS) – Lauri Van den Eede (Prov. Afd. WBV), de 900 m in 1.46.49.

  Arno Zaman (Ruisbroek  -NW Brabant) met ploegmaat Laurens Huys, werd 3de. Temsenaar Vince Milliau, die met Quinten Lories (Asfra Oudenaarde) moest rijden  werd 4de.

  De wegrit over 12 ronden bracht Thibau Verhofstadt (Gentse) en vooral Jonas Biasino (Prov.afd.WBV) regelmatig voorop. Uiteindelijk konden zij zich plaatsen in een kopgroep van zeven die voor de overwinning mocht spurten.

  Daarin toonde Arno Zaman uit Ruisbroek zich als de snelste. Hij won zijn eerste koers en in Haasdonk nam hij pas voor de 5de keer deel aan de miniemenproeven.. Verder: 2de Thibau Verhofstadt, 3de Jonas Biasino, 4de Jurgen Letouche (Deinze), 5de Lauri Van den Eeden, 6de Quinten Lories (Asfra) en 7de Laurens Huys (NW Brabant)


  HAASDONKMIN9jbew11.8 

  De 9 –jarigen met de medailles: vlnr: Jonas Biasino (3de), winnaar Arno Zaman uit Ruisbroek en Thibau Verhofstadt (2de)


  Bij de 22 tienjarigen
  zetten Nick Verheyen (WAC) en Dries Maesen (NW Brabant) in de duo –tijdrit een prachtige tijd neer: 1.40.19, waarmee ze zelfs bij de 11-jarigen op het podium zouden komen.

  Van de 11 duo’s plaatste Gerben De Kever (Kemzeke –WAC) zich met Robbe Van Damme (Onder Ons Parike) op een knappe 3de plaats  met 1.48.50 over de 900 m. 

  Het meisje Eline De Bodt (De Klinge –WAC), die met Dante Poppe (individ.) reed  zette 1.55.08 neer of de 9de plaats.

  Het Hamse jongetje Ruben Cloostermans (WAC) werd met Enzo De Cock (Steeds Vooraan Kontich) pas 11de. Voor Ruben komt het er vooral op aan om veel bij te leren en aan kracht te winnen.

  In de rit in lijn over 20 ronden kwam het bij de 10 –jarigen tot een spijtige ontknoping omdat in de eindspurt de twee allerbeste in elkaar haakten zodat Brecht De Coninck uit Eeklo, spectaculair ten val kwam. Een val die hij met een koprol afsloot. Maar gelukkig bleek het allemaal niet zo erg en nadien stond hij eigenlijk springlevend op de proclamatie.

  In het koersverloop had die Brecht De Coninck zich al laten opmerken toen hij met Jaro Chevalier (Gentse VS) even voorop wilde rijden. In de 11de ronde zonderden zich acht renners af met naast de twee hoger vermelden, ook o.a. nog Robbe Van Damme (Onder Ons Parike), Dries Maesen (NW Brabant), Nick Verheyen(WAC), Mats Palinckx (WAC), Enzo De Cock (Steeds Vooraan Kontich) en de Zelenaar Arne De Loose (WAC).

  In de spurt kwamen Dries Maesen en Brecht De Coninck zij aan zij, dichtbij elkaar, aan de meet. Het was millimeterswerk en dan die val van Brecht. Toen hij verzorgd werd door de mensen van het Rode Kruis, kon hij toch nog even lachen. “Ik heb toch gewonnen!”, zei hij terwijl ze zijn rechterbeen verzorgden.

  Maar wat een ontgoocheling voor hem én zijn supporters toen bleek dat Dries Maesen uit Opwijk had gewonnen.

  Arne De Loose (Zele) werd 8ste, Eline De Bodt (De Klinge) 12de maar wel eerste meisje (er waren er vier), Gerben De Kever (Kemzeke) werd 17de en Ruben Cloostermans (Hamme) 20ste.


  HAASDONKMIN10jjbew11.8 

  De jongens van 10 jaar met vlnr Brecht De Coninck die de sporen draagt van zijn val bij de aankomst, winnaar Dries Maesen uit Opwijk en Nick Verheyen (3de) die ook al bij een val betrokken was.


  HAASDONKMINmeisj10jbew11.8

  De 10-jarige meisjes vlnr: Anka Hermans (2de), winnares Eline De Bodt uit De Klinge en Celine Van Hoecke (3de)


  De duo-tijdrit der 11 –jarigen leverde de zege op voor Bixente Persan (Prov.Afd.WBV) en Auren Goossenaerts (WAC) in 1.38.82, wat ook de beste tijd was van de namiddag.

  Jens Christiaens (Zele –Hudiko) werd met de Nederlander Kenneth Van der Sande 8ste in 1.46.25. Jelle Milliau (Temse) werd met Alfdan De Decker (Steeds Vooraan Kontich) 11de.

  In de rit in lijn, waaraan Jelle Milliau niet mocht deelnemen omdat hij de opleiding in het voorjaar niet had gevolgd, moesten 30 ronden worden gereden. Pas na halfkoers kwam er wat beweging in de aanvallen, dankzij de WAC –ers Stijn Caluwé, Auren Goossenaerts en Nicolas Van Uffelen.

  Daarna toonde vooral Maxim Heyten (Molespurters Meulebeke) zich bij zonder actief. Ook het meisje Femke Van den Driessche uit Ternat, spaarde geen moeite om vooraan de vaart er in te brengen.

  Toch kwam het tot een massaspurt en de kleine, vinnige Maxim Heyten won verdiend voor Auren Goossenaerts uit Wuustwezel en mee op het podium als 3de mocht ook de Hudiko-renner Jens Christiaens. En zo werd toch de eer van de organiserende club gered.


  HAASDONKMIN11jbew11.8

  De 11-jarige jongens vlnr met Auren Goossenaerts (2de), de kleine maar vinnige winnaar van de Molenspurters Meulebeke Maxim Heyten en de Hudiko –renner Jens Christiaens uit Zele.


  HAASDONKMINfemkebew11.8 

  Femke Van den Driessche uit Ternat die bij de 11-jarigen een knappe koers reed en 8ste werd. Ze werd gehuldigd als eerste en enige meisje in deze categorie.

   

  HAASDONKMINjenschristbew11.8

  De 11-jarige Jens Christiaens die als enige renner van het Hudiko Wielerteam Waasland deelnam aan de miniemenproeven maar toch zorgde voor een medaille.

  TEKST EN FOTO’S :
  Flor Van de Velde

   

   

   

   

   

   

  12-08-2007 om 11:47 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD DAMES JEUGD TE HEUSEN VAN ZATERDAG 11/08/2007

  ZATERDAG 11/08/2007 – HEUSDEN – Dames Jeugd

   

  FRANSE KAMPIOENE WINT BIJ DAMES JEUGD, KAAT HANNES EERSTE NIEUWELINGE


  HEUSDEN aankomstbew11.8                          HEUSDENhuldebew11.8

  De massaspurt gewonnen door de Française Elise Delzenne.      De bloemen bij de derde zege van Delzenne.


  HEUSDEN hannesbew11.8

  Kaat Hannes bezorgde het Benelux Team Temse al de 13de overwinning.


  Sportclub Klaver 7 nam de organisatie in handen van de Dames Jeugd wedstrijd te Heusden.

  25 dames nieuwelingen en 29 dames juniors namen de start voor 14 ronden van 4,1 km. of 57,4 km.

  Liesl Van Daele (Sint-Niklaas) , Veronique Staes (St.Job in 't Goor) en Kaat Hannes (Wechelderzande - Benelux Team) waren de streekregiorensters.

  Voor de start kreeg Belgisch Kampioene bij de nieuwelingen, Eline De Roover, bloemen van 4-voudig ex-wereldkampioene Yvonne Reynders.

  Zoals het meer gebeurt, waren er wel pogingen maar onmiddellijk werden ze in de kiem gesmoord. Het was het proberen waard wat Annelies Van Doorslaer probeerde in de 4de ronde maar toen Liene Quanten ging achtervolgen kwam ook de rest weer terug.

  Maaike Polspoel waagde ook haar kans maar ook dit draaide op niks uit. Ondertussen was het einde toch al dichtbij. Nog amper 12 km moesten gereden worden. Kim Vermeiren, Maaike Polspoel,

  Caroline Trus en Lien De Beuckelaere trokken ten aanval. Het jagende peloton liet het ook niet toe een massaspurt was niet meer te ontwijken.

  Het was de Franse Kampioene bij de Juniores, Elise Delzenne die het haalde. Het was haar 3de zege van het seizoen. Annelies Van Doorslaer werd 2de, Kaat Hannes 3de en daarmee

  1ste nieuwelinge. Voor Kaat Hannes van het Wase Benelux Team, was het reeds de 13de zege van het seizoen. Belgisch Kampioene Eline De Roover werd 4de en 2de nieuwelinge.

  Veronique Staes eindigde als  5de en Liesl Van Daele 21ste bij de juniores.

   

  HEUSDEN yvonnebew11.8 

  Yvonne Reynders, een monument in het dameswielrennen in ons land, bracht hulde aan Eline De Roover, de Kampioene der nieuwelingen.


  HEUSDEN startbew11.8

  De 54 jonge meisjes aan de start.
  Tekst : fvdv

   

  Foto’s : Alain Senneseal

   

   

   

   

   

  12-08-2007 om 11:46 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZATERDAG 11/08/2007
  wbvlogo

  Proficiat aan GUY SMET uit Kruibeke met zijn 23°Seizoenszege van 2007 !!!
  Proficiat aan GLENN DE RIDDER uit Stekene met zijn 2°Seizoenszege bij de Nieuwelingen !!!
  Proficiat aan KRISTOF GODDAERT uit St.Gillis-Waas met zijn 6°Seizoenszege van 2007 !!!

  ZATERDAG 11/08/2007 – KLERKEN (W) – Elite z/c + Beloften – 69 Km – 01h48min

  Aantal deelnemers : 34

  1. Thierry Declercq
  2. Kenny Vanlaere
  3. Jehudi Schoonacker
   

  11/08/2007 – BEVEREN-ROESELARE (W) – Elite z/c + Beloften – 116 Km – 02h45min

  Aantal deelnemers : 79

  1. Stijn Joseph
  2. Andrew Vancoillie
  3. David Geldhof
   

  11/08/2007 – KEMZEKE-STEKENE (O) – Elite z/c + Beloften – 117Km – 02h43min

  Aantal deelnemers : 112

  1. GUY SMET uit Kruibeke (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)
  2. David Willemsens
  3. Tom Stremersch uit Meerdonk (PWC Jan Snel) op 10"
  4. Kris De Block uit Mariekerke (Rupelspurters Boom)
  5. Luc De Moor uit St.Gillis-Waas (Edegem B.C)
  6. Luc Rooms uit Puurs (Rudyco C.T) op 25"
  12. Willem De Greyt uit Sinaai (KSC Denderstreek Labiekes)
  16. Gunther Van Driessche uit Lokeren (PWC Jan Snel)
  20. James Fruytier uit Moerbeke (PWC Jan Snel)
  24. Stein Vermeulen uit Nieuwkerken (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)
  27. Marc Laureys uit St.Niklaas (Rudyco C.T) op 2'40"
  31. Kristof Verbraeken uit Beveren (Artevelde-WSV)
  34. Thijs Van Den Bossche uit Stekene (Soenens-Germond)
  40. Roberto Vercauteren uit Beveren (Hoop Op Zegen Beveren) op 3'15"
  45. Kenny Van Garsse uit Zele (Hamme-Zogge Sunweb)
  47. Tim Caluwaert uit Beveren (Ivels-Haaltert)
  48. Steven Goossens uit St.Niklaas (PWC Jan Snel)
  50. Mattias Nijs uit Nieuwkerken (PWC Jan Snel)
  52. Wim De Rudder uit Belsele (Rudyco C.T)
  56. Stefan Ott uit Waasmunster (KSC Denderstreek Labiekes)
  57. Stefan Suy uit Waasmunster (Xclusiv C.T)
  58. Davy Peirsman uit Temse (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)
  64. Sven Blommaert uit Hamme (Rudyco C.T)
  65. Kristof Dhollander uit Stekene (Hoop Op Zegen Beveren)

   

  11/08/2007 – OTTERGEM (O) – Elite z/c + Beloften – 117 Km – 02h14min

  Aantal deelnemers : 93

  1. Michael Van Poucke
  2. Guy Van Broekhoven
  3. Pim De Beer
  11. Jarno Van Mingeroet uit Berlare (Jartazi) op 27"
  14. Lieven Dieleman uit Zele (KSC Denderstreek Labiekes)
  31. Steven De Wilde uit Aalter (Rudyco C.T)
  45. Thibault Koppen uit Beveren (KSV-Deerlijk)
  50. Frank Van Hoeymissen uit Waasmunster (Jonge Rakkers Vollezele)
  56. Sam Christiaens uit St.Gillis-Waas (KSC Denderstreek Labiekes)
  68. Gino Pauwels uit Kalken (Artevelde WSV)
  69. Anthony Van Den Berghe uit Sinaai (Davo)
   

  11/08/2007 – VORSELAAR (A) – Elite z/c + Beloften – 156,8 Km – hmin

  Aantal deelnemers : 137

  1. KRISTOF GODDAERT uit St.Gilis-Waas (Davitamon-Jong Vlaanderen)
  2. Aidis Kroupis
  3. Michaël Van Staeyen uit Schoten (Davo)
  4. Björn Coomans uit Ruisbroek (Rock Werchter-Chocolade Jacques)
  21. Lars Croket uit Bornem (Davitamon-Jong Vlaanderen)
  45. Nicky De Wit uit Lokeren (Artevelde-WSV)
  54. Bjorn Meersman uit Bornem (Rock Werchter-Chocolade Jacques)
  91. Roeland Suys uit Bornem (Rupelspurters Boom)
  119. Sven Wielandt uit Beveren (Wielerpromotieclub Jeugdteam)
   

  11/08/2007 – HEUSDEN (O) – Dames Jeugd – 57 Km – 01h32min

  Aantal deelnemers : 29 Juniores

  1. Elise Delzenne (Fra)
  5. Veronique Staes uit St.Job in 't Goor (Steeds Vooraan Kontich)
  21. Liesl Van Daele uit St.Niklaas (S.C.F.Bianchi)

  Aantal deelnemers : 25 Nieuwelingen
  1. Kaat Hannes uit Wechelderzande (Benelux Team)
   

  11/08/2007 – DENDERWINDEKE (O) – Juniores – 94 Km – 02h23min

  Aantal deelnemers : 105

  1. Jarno Gmelich Meijling
  11. Wouter D'Hollander uit Zele (Isorex C.T) op 28"
  14. Michiel Dieleman uit Hamme (Avia C.T)
  52. Sean Durinck uit Hamme (Hudiko Waasland)
   

  11/08/2007 – VINKT-DEINZE (O) – Juniores – 98 Km – 02h21min

  Aantal deelnemers : 96

  1. Simon Geets
  3. Sander Stiegelis (Isorex C.T) op 23"
  17. Jasper Verberckmoes uit Moerbeke (Asfra R.T)
  40. Manuel Verwulgen uit Moerbeke (DMC-D-Bike C.T) op 1'24"
  44. Karl Ulrich Van Osselaer uit Zwijndrecht (WAC-Team)
  65. Davy Van De Walle uit Lokeren (keukens Redant C.T)
   

  11/08/2007 – VORSELAAR (A) – Juniores – 117 Km – hmin

  Aantal deelnemers : 120

  1. Martynas Maniusis
  38. Tom De Maesschalck uit Sinai (KSC Denderstreek Labiekes)
  44. Matthias Ongena uit Zele (KSC Denderstreek Labiekes)
  47. Pieter Cordeel uit Stekene (Balen B.C)
  100. Guy Ten Hartog uit Sinaai (Thompson C.T)

  11/08/2007 – HEESTERT (W) – Nieuwelingen – 66 Km – 01h49min

  Aantal deelnemers : 81

  1. Jens Vandenbussche 


  11/08/2007 – MOERZEKE-HAMME (O) – Nieuwelingen – 66 Km – 01h36min

  Aantal deelnemers : 102
  1. GLENN DE RIDDER uit Stekene (Bodysol C.T.Menen)
  3. Joeri Persoon uit Stekene (WAC-Team)
  5. Joey De Wilde uit Moerbeke (Hudiko Waasland)
  8. Marnix Van Der Sijpt uit Stekene (Hudiko Waasland)
  10. Stijn Van Hese uit Belsele (Hudiko Waasland)
  16. Jori Van Steenberghen uit De Klinge (Hoop Op Zegen Beveren)
  19. Didier Moens uit Baasrode (Hudiko Waasland)
  25. Laurens Poelman uit Kalken (Hudiko Waasland)
  27. Jan Hullaert uit Kalken (Hudiko Waasland)
  30. Jan Van Meirvenne uit Hamme (Asfra R.T)
  33. Steven Smet uit St.Pauwels (Hudiko Waasland)
  42. Kenny Goossens uit Sinaai (Hudiko Waasland)
  45. Tom Dobbelaer uit St.Niklaas (Hudiko Waasland)
  46. Olivier Smet uit Belsele (Hudiko Waasland)
  50. Jeroen Van De Vijver uit Eksaarde (Hudiko Waasland)
  52. Jasper Van Den Branden uit St.Gillis-Waas (WAC-Team)

  12-08-2007 om 11:41 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING W.A.O.D. VAN ZATERDAG 11/08/2007

  ZATERDAG 11/08/2007 – NIEUWKERKEN – W.A.O.D.

   

  Proficiat aan LUC VAN CLAPDORP uit Nieuwkerken met zij Zege !!!

  Proficiat aan Johan Van Hiel uit Nieuwkerken met zijn Zege !!!

   

  Cat A.  Toeristen - 36 deelnemers

  1. Luc Van Clapdorp (Nieuwkerken Waas) 2. Dirk Bryssinckx 3.Gunther Van Den Bosch 4.Yoeri De Bock 5.Mathieu Peelman 6. Peter Van Goethem 7.Pieter De Craene  8.André Van Geertsom. 9.Edwig De Taeye 10.Wim Heyndrickx 11.Bart Mertens 12.Geert Braekman 13.Kris Meerschaert 14.Patrick Jacobs 15.Laurent Vlaminck 16.Gunther Hanssens 17.Frank Van Clapdorp 18.Gino Smet 19.Jurgen Goossens 20.Jelle Stoop.


  Nieuwkerken waod 01 


  Cat B . Inwoners - 32 deelnemers

  1.Johan Van Hiel(Nieuwkerken Waas) 2.Michel De Witte 3.Peter De Bisschop 4.Kurt Van Raemdonck 5.Patrick De Beule 6.Bert D'Hanis 7.Jan Van Halewijck 8.Dirk Maes 9.Geert Reyniers 10.Bart Rooms 11.Steve Van Assche 12.Eugene De Roeck 13.Tim De Rog 14.Marc Vrolijk 15.Dries De Bock 16.Bart Verberckmoes 17Dries Van Der Weken 18.Steven De Schepper 19.Ivan De Ben 20.Gert Lemmens 

   

  Nieuwkerken waod 

   


  Sportieve groetenGilbert De Paepe

  Bestuurslid WAOD


  Met dank aan onze fotograaf Raymond De Geest 
  ZATERDAG 11/08/2007 – EVERGEM – W.A.O.D.

   

  Proficiat aan ROBBY DE ROOS met zijn 5°Seizoenszege in de Catg.A !!!

  Proficiat aan LUCIEN VAN GOETHEM uit Stekene met zijn 1°Seizoenszege in de Catg.E+ !!!

   

  Categorie A / B : (74 dln)

  1.Kristof Muys (Eine, winnaar cat. B)

  2.Robby De Roos (Moerbeke-Waas, winnaar cat. A)

  9.Ben Verburgt uit Hoboken (A4)

  10.Gino Van Broeck uit Belsele (A5)

  12.Tim Vercauteren uit Belsele (A6)

  13.Koen Heyrman uit Bazel (B7)

  19.Tom Van Osselaer uit Melsele (A10)

   

  Categorie C / D :

  1.Peter Kerckaert (Lovendegem, winnaar cat. D)

  2.Franky Van Oyen (Machelen, winnaar cat. C)

  3.Walter De Veerman uit Lochristi (C2)

  6.Marc Borghgraef uit Burcht (C5)

   

  Categorie E / E+ :

  1.Helmuth Tas (Maldegem, winnaar cat. E)

  5.Lucien Van Goethem (Stekene, winnaar cat. E+)

   

  Categorie F1 :

  1.Eddy Caeckaert (Ursel)

  2.Roger Beelaert uit Rupelmonde

  4.John Heyndrickx uit Nieuwkerken   

  12-08-2007 om 11:19 geschreven door kenny


  11-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZATERDAG 11/08/2007

  DE PERMENT bew 10.7
  Jonas De Permentier
  (Sinaai -AVIA) zal voor meerdere weken buiten strijd zijn. In de nieuwelingenkoers te Moerzeke is hij zaterdagnamiddag bij het ingaan van de voorlaatste ronde zwaar gevallen. Alles was toen nog samen toen een paar renners in elkaar haakten en Jonas ze niet meer kon ontwijken. Hij ging over kop en liep daarbij een sleutelbeenbreuk op en meerdere schaafwonden.Zondag wordt hij geopereerd. We wensen de sympathieke nieuweling een spoedig herstel toe en dat hij zo hopelijk weer snel aan de start mag staan.

   

   

  Tekst : fvdv

  11-08-2007 om 23:39 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE MERELBEKE VAN VRIJDAG 10/08/2007

  VRIJDAG 10/08/2007 – MERELBEKE – Elite z/c & Beloften

   

  PIETER DE REKENEIRE WINT AVONDWEDSTRIJD IN MERELBEKE


  MERELBEKEEZCaankomstbew11.8 

  De aankomst van Pieter De Rekeneire die Tony Bracke letterlijk achter hem laat.


  MERELBEKEEZChuldebew11.8

  De hulde van Piete De Rekeneire die zijn eerste zege behaald voor eigen volk.


  Vrijdagavond ging om half zeven te Merelbeke-Station, dat op het grondgebied van Gentbrugge ligt nog een koers voor Elite z.c. & Beloften van start. Een organisatie van het Feest & Sportcomite Kwenenbos.. 61 renners namen de start voor 25 ronden van 4,4 km. of 110 km.

  Kristof Dhollander (Stekene), Steven De Schoesitter (Waasmunster) en Koen De Bosscher (Kalken) waren de streekregiorenners.

  Merkwaardig toch dat de Prins Karnaval de start gaf. Misschien is het daar gans het jaar wel karnaval?

  Het trio Tony Bracke, Bart Velghe en Benjamin Verraes aarzelden niet om vlug de aanval te gaan prediken. Na een 40 km. gingen dertien renners in de achtervolging. Op een rij gezet waren dat volgende namen: Ben Olesen (Nieuw-Zeeland), Tom Van Den Haute, Bart Van Speybroek, Kenneth De Loor, Nico Verhoeven, Thierry Declercq, Mathew Gorter (Nieuw-Zeeland), Rieno Stofferis, Pieter De Rekeneire, Hilton McMurdo (Australië), Young Darren (Australië), Benjamin De Geyter en Laurens De Vreese. Ze sloten aan en er was een leidersgroep van zestien gevormd. En let ook maar eens op de namen van buitenlanders. Ze waren er weer!

  Er waren nog achtervolgers op pad: Steven De Schoesitter, David McClaen (GBR) en Steve Lampier (GBR). Achter hen volgden nog verschillende kleine groepjes.

  Met nog  30 km te rijden, sloten Tony Bracke en Pieter De Rekeneire een vluchtakkoord en weg waren ze. De anderen probeerde nog terug te komen maar dat lukte langs geen kanten.  Het duo Bracke – De Rekeneire was gelanceerd en bood zich aan voor de eindspurt.

  In die spurt haalde Pieter De Rekeneire het makkelijk van Tony Bracke. Het was zijn eerste zege van 2007.

  Op 1'27" won Rieno Stofferis de spurt om de 3de plaats. Bart Van Speybroek werd 4de, Thierrry Declercq 5de, Nico Verhoeven 6de, Young Darren 7de, Benjamin Verraes 8ste, Laurens De Vreese 9de en Mathew Gorter 10de.

  Kristof Dhollander, vorig jaar op dezelfde plaats nog winnaar bij de juniores, werd knap 18de, Koen De Bosscher 24ste en Steven De Schoesitter 27ste.


  MERELBEKEEZCprinsbew11.8

  Prins Karnaval staat klaar met de bloemen. Nooit eerder meegemaakt op een wielerwedstrijd in augustus…


  MERELBEKEEZCkristofbew11.8 

  Kristof Dhollander die vorig jaar als junior in Merelbeke kwam winnen. Hij werd nu 18de. 

   

  MERELBEKEEZCschoesitterbew11.8

  Steven De Schoesitter reed ook in Merelbeke en werd 27ste.

  Tekst : fvdv

   

  Foto’s : Alain Senneseal

   

   

   

   

   

   

  11-08-2007 om 18:24 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE ZELZATE VAN VRIJDAG 10/08/2007

  VRIJDAG 10/08/2007 – ZELZATE – Elite z/c & Beloften

   

  KOEN VAN DE VELDE VERZAMELAAR VAN TWEEDE PLAATSEN?


  VDVELDEKOENbew11.8 

  Koen Van de Velde (Stekene –Wimi Games St-Martinus) reed vrijdagavond nog maar eens in Zelzate mee. En opnieuw werd hij daar 2de maar een schande is dat zeker niet want de winnaar werd mister Patrick Cocquyt. Het waren er 21 ronden over een afstand van 112 km en er kwamen 47 renners op de deelnemerslijst.

  Koen deed zelf het verhaal van de koers:

  -“Na een vijftal ronden ben ik voor de eerste maal weggeraakt samen met één kompaan, zijn naam is me onbekend. We hielden het drie ronden vol. Door de talrijke premies werd er te vaak getreuzeld in een ontsnapping en daardoor geraakte men zelden echt voorop met een mooie groep.”

   Het was wachten tot op een achttal ronden van het einde om ene goede vlucht te zien ontstaan. Koen daarover:

  -“Samen met drie man kon ik wegglippen uit het peloton. De snelheid lag serieus hoog en het was geregeld ronddraaien op volle snelheid. Op drie ronden van het einde demarreerde Cocquyt van achteruit weg. Hij had dat goed bekeken want ik kwam juist van kop af. De vogel was gaan vliegen. Mijn twee overige vluchtgezellen Daniël Shand en Lorean Devos, hun kaars was al serieus uit en ze waren al blij dat ze 3de en 4de konden worden.”

  Koen Van de Velde liet ze in de steek om alleen als 2de binnen te rijden.

  In de groepssprint achter de vier, werd Tony Heirbaut knap 5de of een 9de plaats in de einduitslag. Ken Van Reeth hield Ralph Schaalje uit Axel achter hem voor de 5de plaats.  Stijn Gide was 14de.

   

   

   

  Tekst en foto : fvdv

  11-08-2007 om 18:23 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN VRIJDAG 10/08/2007
  wbvlogo

  VRIJDAG 10/08/2007 – MERELBEKE (O) – Elite z/c + Beloften – 110 Km – 02h33min

  Aantal deelnemers : 61
  1. Pieter De Rekeneire

  2. Tony Bracke
  3. Rieno Stofferis op 1'27"
  18. Kristof Dhollander uit Stekene (Hoop Op Zegen Beveren) op 8'00"
  24. Koen De Bosscher uit Kalken (MD-CT Team)
  27. Steven De Schoesitter uit Waasmunster (Rudyco C.T)
   

  10/08/2007 – RUMBEKE (W) – Elite z/c + Beloften – 102,4 Km – 02h24min

  Aantal deelnemers : 63

  1. Kristof Taillieu
  2. Tom Schotte op 15"
  3. Tom Coghe op 20"
  27. Stijn De Vriese uit Zele (KSC Denderstreek Labiekes) op 4'30"
   

  10/08/2007 – KASTERLEE (A) – Elite z/c + Beloften – 124 Km – hmin

  Aantal deelnemers : 160

  1. Wim Stroetinga
  2. Kristof Goddaert uit St.Gillis-Waas (Davitamon-Jong Vlaanderen)
  3. Aidis Kruopis
  6. Michaël Van Staeyen uit Schoten (Davo)
  37. Björn Coomans uit Ruisbroek (Rock Werchter-Chocolade Jacques)
  46. Francis De Greef uit Puurs (Davitamon-Jong Vlaanderen)
  53. Sven Wielandt uit Beveren (Wielerpromotieclub Jeugdteam)
  55. Nicky De Wit uit Lokeren (Artevelde-WSV)
  64. Lars Croket uit Bornem (Davitamon-Jong Vlaanderen)
  141. Bjorn Meersman uit Bornem (Rock Werchter-Chocolade Jacques)
  155. Roeland Suys uit Bornem (Rupelspurters Boom)
   

  10/08/2007 – ZELZATE (O) – Elite z/c + Beloften – 113 Km – 02h29min

  Aantal deelnemers : 47

  1. Patrick Cocquyt
  2. Koen Van De Velde uit Stekene (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken) op 1'36"
  3. Daniël Shand op 1'46"
  6. Ralph Schaalje uit Axel (C.T.Keukens Buysse Knesselare) op 2'27"
  9. Tony Heirbaut uit Belsele (PWC Jan Snel)
  16. Stijn Gidé uit Waasmunster (KSC Denderstreek Labiekes)
  30. Nicky David uit Melsele (W.O.O.Parike) op 5'03"
   

  10/08/2007 – KASTERLEE (A) – Juniores – 120 Km – hmin

  Aantal deelnemers : 123
  1. Joris Haers
  3. Pieter Cordeel uit Stekene (Balen B.C)
  8. Matthias Ongena uit Zele (KSC Denderstreek Labiekes)
  9. Tom De Maesschalck uit Sinaai (KSC Denderstreek Labiekes)
  59. Guy Ten Hartog uit Sinaai (Thompson C.T)

  11-08-2007 om 18:23 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING W.A.O.D. VAN VRIJDAG 10/08/2007

  Proficiat aan ANDRE VAN GEERTSOM uit St.Niklaas met zijn 4°Seizoenszege van 2007 !!!

  Proficiat aan JOHAN VAN HIEL uit Nieuwkerken met zijn 1°Seizoenszege van 2007 !!!

   

  WAOD van Vrijdag 10/08/07 te Temse Velle.

   

  Cat A. 44 deelnemers

  André Van Geertsom

  1. André Van Geertsom.(St.Niklaas)
  2. Stefaan Van Mosselvelde 3.Dirk Bryssinckx 4. Frank Suys 5.Rudy Saelens 6.Filip Van Haevenbergh 7.Danny Smet 8.Filip Troubelijn 9.Pieter De Meyer 10 Dieter De Craene 11.Gunther Van Den Bossche 12.Gino Verberckmoes 13.Tom De Meester 14.Gerrit De Bruyne 15.Laurens Vlaminck 16.Jelle Stoop 17.Filip Weemaes 18.Nico Verwee 19.Franky De Fijn 20.Roger Schuurman 21.Fipip Van Hooren 22.Joeri De Bock 23Franky Huyghe 24.Kurt Heyrman 25.Frederick Van Rechem.

   

  Cat B .47 deelnemers

  Johan van Hiel

  1.Johan Van Hiel(Nieuwkerken Waas)
  2.Kurt De Laet 3.Kurt Van Raemdonck 4.Jan Meersman 5.Werner Dullaert 6.Rudy Coppens 7.Freddy Hoof 8.Rudy Van Steenland 9.Gunther Van Esbroeck 10.Davy Marin 11.Eddy Bressinck 12.Marc Van Hoye 13.Hennie De Witte 14.Dirk Maes 15.Freddy Joos 16.Johan De Cauwer 17.Bart Rooms 18.Davy De Mol 19.Peter De Bisschop 20.Laurens Suys 21.Kris Bolssens 22.Koen Van Laere 23.Luc Roggeman 24.Michel De Witte 25.Dirk Elewaut.

   


  Sportieve groeten
  Gilbert De Paepe

  Bestuurslid WAOD

  Met dank voor de foto's aan Raymond De Geest

  11-08-2007 om 00:17 geschreven door kenny


  10-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN VRIJDAG 10/08/2007

  JARNO VAN GUYSE HOUDT VAN RITTENKOERSEN


  VGUYSEJARbew10.8 

  Jarno Van Guyse (Stekene) heeft in de Ronde van Namen een knap werkstuk afgeleverd. Hij eindigde er 11de.

  -“Ik was dit jaar in mijn eerste ronde van de UCI Europe Tour al eens 11de geworden dus deze 11de plaats in het algemeen klassement van de Ronde van Namen is een bevestiging. Ik wist dat ik goed reed, maar mijn 3de plaats op de laatste dag waar ik heel de wedstrijd voorin reed, deed bijzonder deugd!” aldus de renner van New Heebra

  Jarno houdt van rittenwedstrijden omdat hij goed recupereert en zich beter voelt naarmate de wedstrijd vordert., ik voel me goed recupereren en beter worden naarmate de wedstrijd vordert!

  -“De eerste dag was ik 10de en  vermits ik in de spurt voor de derde plaats bijna ten val kwam, was dit nog goed. Mijn ploegmaat was voorop en won de wedstrijd dus niks ergs. De laatste dag reed ik heel de wedstrijd in de aanval. Na 15 km reden we weg met vijf. Later werden we weer teruggegrepen maar dan reed ik direct weg met acht. In overleg met de ploeg had ik besloten om te koersen dus even later reden we met vier naar de meet. Door een fout in de bocht werd ik slechts derde.”

  Wat Jarno ook vaststelt is dat hij steeds beter klimt en dat is ook wel een gevolg dat hij steeds sterker en completer wordt als renner. Maar ontkennen dat hij nog veel te leren heeft, doet de Stekenenaar niet.

  -“Eigenlijk zit mijn sterkte in het koersen op een zwaar parcours. Daar voel ik me op thuis”, zo sprak Jarno die op zijn programma nog wel wat staan heeft dat belangrijk is: het BK tijdrijden  zowel als op de weg en de Tour Porte Oceane in Frankrijk.
  STIJN METTEPENNINGEN TROK WIJZE LESSEN UIT RONDE VAN NAMEN

  METTEPEN bew3.7 

  Stijn Mettepenningen (Hamme-Rudyco) reed ook de Ronde van Namen uit.Het was voor hem een groot vraagteken want nog nooit had hij meer dan drie dagen na elkaar gekoerst. Zijn opdracht was dan ook zich eens laten opmerken en de Ronde van Namen vlot uitrijden.

  Hij keerde toch met gemengde gevoelens terug:

  -“Achteraf bekeken kan ik echt niet tevreden zijn. Ik reed wel alle ritten goed uit en haalde het einde van de ronde, maar ik kwam er niet aan te pas. Het tempo lag gewoon te hoog voor mij om mee te doen voor de prijzen. Ik verzeilde dan ook altijd in de bus en reed de rit verder rustig

  uit.”

  Er moet nu uit deze commentaar niet besloten worden dat Stijn er tegen zijn zin koerste.

  -“Buiten het afzien, vond ik het plezant. De sfeer in de ploeg was zeer goed en er was helemaal geen druk om te presteren. Ik heb hier zeer veel uit geleerd zoals, veel meer vooraan te rijden in het peloton. Ik zal ook wel sterker uit de Ronde gekomen zijn. Ik hoop in de toekomst nog aan zulke rittenwedstrijden deel te mogen nemen.”

  Hij heeft ook ervaring opgedaan bij het bergop rijden. Als ex- mountainbiker wist hij dat klimmen er wel wat in zat.

  -“Maar het niveau lag nu zo hoog dat het voor mij echt steeds aanklampen was, zowel bergop maar ook als het iets minder klimmen was want dan trokken ze nog eens waaiers ook. Heb ik dan gevloekt zeg.”

  Wat heeft Stijn Mettepenningen nu ervaren waarin zijn sterkte zit?

  -“Momenteel is mijn sterkte mijn frisheid. Ik zit nog bijzonder fris en de conditie is eindelijk terug zeer goed dus dat belooft toch nog.”

  Iets bijzonders staat niet meer op zijn programma en we zullen de Hammenaar aan het werk zien in de gewone “kermiskoersen” waarin hij resoluut voor een overwinning wil gaan.

  -“Tegen het einde van het seizoen moet ik een koers gewonnen hebben anders ben ik niet tevreden!”, zo besloot hij.

   

   

   

  Tekst en foto : Flor Van de Velde.

  10-08-2007 om 23:42 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG CRITERIUM TE KORTRIJK VAN DONDERDAG 09/08/2007

  DONDERDAG 09/08/2007 – KORTRIJK – Elite m/c / Elite z/c / Beloften

   

  NICO MATTAN WON NOG EENS IN KORTRIJK 


  KORTRIJKPROFSspurtbew10.8                                  

  In de pletsende regen klopte Nico Mattan de Belgische  Kampioen Stijn Devolder.


  KORTRIJKPROFS mattanbew10.8
  Een stralende Nico Mattan.


  Voor Nico Mattan zal de zege in het criterium van Kortrijk wellicht de laatste verwezenlijking zijn aan de top. Laat ons zeggen dat het zijn afscheidscadeau was. Het 13de Criterium “Kortrijk Koerse” verliep in non-stop regen. 35 renners onder leiding van Belgisch Kampioen Stijn Devolder, namen de start voor 27 ronden van 3,35 km. of 90,45 km.

  Robby Meul (Eksaarde - DFL) en Jarno Van Mingeroet (Overmere - Jartazi) waren de regiorenners van Polderrenners.

  In de 3de ronde ontstond er een kopgroep van acht renners : Stijn Devolder, Niko Eeckhout, Koen Barbe, Pieter Ghyllebert, Kenny Van Braeckel, Kevin Degezelle, Jurgen Francois en Frederik Herpol.

  Nadat deze mannen een ronde of zes op kop hadden gereden werden ze ingelopen. Er kwamen nog meer aanvallers maar weg geraken lukte niet.

  In de 16de ronde kregen Gianni Meersman, Frederik Nolf en Kevin Degezelle een kleine voorsprong.

  Meer dan twee ronden bleven ook zij niet voorop. Daarna hielden Stijn Devolder, Stijn Vandenbergh,

  Steven De Neef, Sven Francois, Kevin Degezelle, James Vanlandschoot, Frederik Herpol en Mario Ickx het  drie ronden vol.

  Op zeven ronden van het einde werd een kopgroep van elf gevormd en dat bleek de goede vlucht te zijn met Stijn Devolder, Niko Eeckhout, Nico Mattan, Stijn Vandenbergh, Gianni Meersman, Robby Meul, Nikolas Maes, Iljo Keisse, Jurgen Francois, James Vanlandschoot en Frank Vandenbroucke. Zij reden de finale in. Met nog een 13 km te fietsen, waagden Stijn Devolder en Nico Mattan hun kans. Zij werden luid aangemoedigd door het talrijke publiek. West-Vlaanderen boven zeker? Maar het baatte niet, ze werden terug gegrepen.

  In de laatste ronde plaatste Frank Vandenbroucke een forse uitval maar het antwoord kwam van Nico Mattan en Stijn Devolder die erop en erover gingen. In een spannende spurt haalde Nico Mattan het voor Stijn Devolder.

  Frank Vandenbroucke werd 3de, Niko Eeckhout 4de, James Vanlandschoot 5de, Nikolas Maes 6de, Gianni Meersman 7de, Stijn Vandenbergh 8ste, Iljo Keisse 9de, Jurgen Francois 10de, Robby Meul 11de en Jarno Van Mingeroet 20ste.

   

  KORTRIJKPROFSmeulmingeroetbew10.8 

  Twee renners uit de regio Polderrenners: Jarno Van Mingeroet en Robby Meul.


  KORTRIJKPROFSpodiumbew10.8 

  Op het podium burgemeester Stefan De Clercq met links Nico Mattan en rechts Frank Vandenbroucke.
  Tekst : fvdv

   

  Foto’s : Alain Senneseal

   

   

   

   

  10-08-2007 om 23:30 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE KORTRIJK VAN DONDERDAG 09/08/2007

  DONDERDAG 09/08/2007 – KORTRIJK – Elite z/c & Beloften

   

  TIENDE WINST VOOR SIX, MINDAUGAS GONCARAS 7de IN KORTRIJK


  KORTRIJKaankomstbew10.8                                    KORTRIJK sixbew10.8

  De natte en koude aankomst van Sébastien Six.         Dit is em; Sébastien Six bij zijn 10de overwinning.


  Sportcomitee Doorniksewijk stond weer klaar voorde organisatie van Kortrijk Koerse. Kou en regen maakte een sfeer zoals het wel eens in november is. Maar dit weer hield de echte wielerliefhebber toch niet tegen.

  Het begon met de 72ste Grote Prijs Stad Kortrijk voor EZC/U23 met 68 renners namen de start voor 14 ronden van 7,35 km. of 102,9 km. Van het Jan Snel Team nam Mindaugas Goncaras de start.

  In de 3de, 6de, 9de en 12de ronde was er een klassementspurt. In de 4de, 7de, 8ste, 10de, 11de en 13de ronde een premie van 25 euro. Dus, er kon best wat gereden worden.

  Benny Huyghe, David Geldhof, Martin Vestby (Noorwegen) en Mantas Mikuzis (Lithouwen) trokken in de 2de ronde ten aanval.  Na een 35 km. kwam Frederik Broche aansluiten. Vijf leiders die eigenlijk niet voor een grote voorsprong konden zorgen. Halfweg trokken Lorenzo De Buysscher en Paul Helderman (Nederland) op zoek naar hen. En met succes.

  De zeven kregen ook nog meer bezoek met Maarten Clochet, Tom Vanbecelaere, Fabrice Debrabant (Frankrijk) en Sébastien Six (Frankrijk). Zo ontstond er een kopgroep van 11.

  Het was een sterke kopgroep maar het peloton liet niet begaan. Eerst kwamen er nog 7 renners aansluiten en daarna nog eens 4. Deze 22 leiders hadden een voorsprong van 22 seconden op de groep.

  Met nog 23 km. te gaan gingen Kenny Vanlaere, Stijn Nauwynck, Tom Vanbecelaere, Fabrice Debrabant, Sébastien Six, Mindaugas Goncaras en Patrick Bassez in den aanval. Ze namen al snel een voorsprong van 26 seconden op de eerste achtervolgers en 59 seconden op het peloton. De eerste achtervolgers werden terug ingelopen.

  De zeven leiders gingen de laatste ronde in met een voorsprong van 50 sec en hun broodje was gebakken. Nu nog spurten.

  Sébastien Six haalde het met kleine voorsprong. Het was voor deze in Ploegsteert wonende Fransman, reeds zijn 10de zege van het seizoen.

  Fabrice Debrabant werd op 2 seconden 2de, Tom Vanbecelaere 3de en Kenny Vanlaere 4de. Mindaugas Goncaras werd 7de.

   

  KORTRIJKstartbew10.8 

  Zo startten ze in Kortrijk.


  KORTRIJKgoncarasbew10.8 

  Mindaugas Goncaras die voor Jan Snel Team 7de werd.
  Tekst : fvdv

   

  Foto’s : Alain Senneseal

   

   

   

   

  10-08-2007 om 23:17 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZONDAG 19 AUGUSTUS - VERKEERSHAPPENING TE KRUIBEKE-TEMSE

  FIETS CENTRAAL IN VERKEERSHAPPENING POLITIEZONE KRUIBEKE – TEMSE.

   

  POLTEMSE bew10.8 


  Onder het motto “Naar een veilige samenleving!” organiseert de politiezone Kruibeke-Temse

  op zondag 19 augustus  van 10 tot 18u op de parking van AC De Zaat, voor de eerste maal een verkeershappening. Het is een happening waarin uiteraard ook de fiets een belangrijke plaats krijgt.

  Iedereen kan zo zijn fiets gratis komen laten graveren. Het graveren wordt gedaan in samenwerking met het Vast Secretariaat voor het Preventiebeleid.

  Ook de Mobibuzz komt naar Temse. De algemene doelstelling van de Mobibuzz is mensen te laten nadenken over de huidige mobiliteitsproblematiek en hun verplaatsingsgedrag. De bus is verdeeld in drie ruimten. In de bus zijn er drie ruimten.

  Eerst is er een Inforuimte : folders, brochures,… over verkeer, mobiliteit en over het gebruik van het openbaar vervoer. Een Computerruimte waarin jong en oud op computers hun kennis kunnen testen over het openbaar vervoer, over het verkeersreglement en over mobiliteit. Tenslotte is er ook nog een Videoruimte waarin men aan de hand van reportages en getuigenissen kan leren welk voertuig het best geschikt is voor een bepaalde verplaatsing.

  Iedereen kan dan deelnemen aan een activiteit op het fietsbehendigheidsparcours. Op de fiets rijden hoeft niet altijd gemakkelijk te zijn. Denk maar aan het verkeer van elke dag waarin we voortdurend attent moeten zijn om te reageren op onverwachte situaties. Bovendien moeten we snél kunnen reageren. Behendigheid op je fiets is dus zeker geen overbodige luxe

  De brandweer van Temse geeft om 14 en 16u demonstraties hoe geknelde personen uit een auto worden bevrijd.

  En dan is er nog de fietszoektocht waarbij een fiets kan worden gewonnen. De tocht is ongeveer 15 km en er dienen enkele vragen te worden opgelost. Uit de juiste oplossingen wordt een winnaar geloot.

  Bovendien organiseert de politie ook een fiets-en bromfietscontrole. Is het voertuig in orde?

  De  VAB is aanwezig met een stand waarop allerlei informatie inzake het rijbewijs, rijopleiding, auto’s  kan bekomen worden. Ook een rijsimulator kan er bediend worden..

  De voetgangersbeweging is aanwezig met de Octopusstand en de infostand van Jobpol geeft allerlei info over een job bij de politie.

  In de Verkeersinfostand liggen folders, brochures ter beschikking. Vrijblijvend kan een ademanalyse worden uitgevoerd, bromfiets laten testen op snelheid, info over de werking van de flitspalen en toestel, ontwikkeling foto’s, ….

  Voor de jeugd zijn er oefeningen:: aan de hand van een tekening (verdeeld in verschillende leeftijdscategorieën) dient men verkeerssituaties te beoordelen, indien men alles juist heeft ontvangt men een fluo pet.

  De Responsible Young drivers zijn aanwezig met de crashtest: Dit is een toestel waarbij een frontale aanrijding tegen 12 km/u wordt aangetoond. Op het eerste gezicht lijkt het allemaal nogal meevalllen maar men zal al snel beseffen dat zelfs een schok tegen zo’n lage snelheid al vrij hard aankomt. Wat een geluk dat men de veiligheidsgordel draagt. De promillekart is een pedagogisch en spectaculair voertuig om op de gevaren van rijden onder invloed, te laten ondervinden.

  Ook demonstraties rond de “dode hoek” bij vrachtwagens vinden plaats.

  Voor kinderen bestaat ook de mogelijkheid om ritjes te maken met echte politiemoto’s die bereden worden door de mensen van de politiezone Lokeren. Ook met politieauto’s van Kruibeke-Temse meerijden is mogelijk.

  Het fietsparcours met gekke fietsen kan een bijzonder leuk element in de happening zijn.

  Alle voertuigen van de politiezone worden tentoongesteld en van 12 tot 14u loopt er een heuse oldtimershow met o.a. ook deze uit de strips van “Kiekeboe”.

  En om alles een plaats te geven vermelden we ook nog dat er een mobiele quad-piste is, dat er ballonnen worden uitgedeeld en de kleinsten kunnen bewegen in een springkasteel.

  Alles is gratis.

     Tekst en foto :
  Flor Van de Velde

  10-08-2007 om 23:06 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE HALEN VAN DONDERDAG 09/08/2007

  DONDERDAG 09/08/2007 – HALEN (LB) – Elite z/c & Beloften


  GUY SMET EINDIGT OP 2DE PLAATS AMPER 50 METER VAN WINNAAR GALIMZAYNOV   koers guy 9 augustus 2007 halen 005
  Guy Smet probeerde solo maar met dit hondenweer was het onbegonnen werk !!!

  Ondanks het "hondenweer" verschenen toch 48 renners aan de start te Halen in Limburg voor de wedstrijd van Elite z/c en Beloften , 116 Km moesten worden afgelegd of 15 ronden.

  Vanaf ronde 6 ging Guy Smet uit Kruibeke al eens op pad met Kay Van Den Brande , Arno Portugaels en Jeroen Van Schelven , ze kregen maar 30” voorsprong.

  In de 11de ronde kwamen 16 renners uit het peloton steeds dichter op de 4 leiders en voor Sterke Guy was dat het moment om nog maar eens te demarreren met in het achterhoofd dat hij nog wel 24 Km. moest afleggen. En blijkbaar was dit voor Guy ook iets teveel van het goeie en 12 Km voor het einde van de wedstrijd kregen ze te Halen een hergroepering van de kopgroep die 20 man sterk was.

  In de laatste Km sprong Wesley Bellen weg en die sloeg meteen een mooie kloof maar wat een pech had die renner , hij kwam ten val in de voorlaatste bocht !!!

  Dit was het moment van de Rus Denis Galimzaynov om weg te springen , Guy Smet reageerde maar kreeg de laatste 50 meter niet meer gedicht zodat hij zich tevreden moest stellen met de 2de plaats.

  Jeroen Van Schelven won de spurt om de 3de plaats en dat op 100 meter van Guy.

   

  Zaterdag rijdt Guy Smet te Kemzeke

  10-08-2007 om 22:35 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN DONDERDAG 09/08/2007
  wbvlogo

  DONDERDAG 09/08/2007 – HALEN (LB) – Elite z/c + Beloften – 116 Km – 02h35min

  Aantal deelnemers : 48

  1. Denis Galimzaynov
  2. Guy Smet uit Kruibeke (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken) op 6"
  3. Jeroen Van Schelven op 10" 


  09/08/2007 – KORTRIJK (W) – Elite z/c + Beloften – 103 Km – 02h34min

  Aantal deelnemers : 68

  1. Sébastien Six
  2. Fabrice Debrabant op 2"
  3. Tom Vanbecelaere
   

  09/08/2007 – KORTRIJK KOERSE (W) – Elite m/c / Elite z/c / Beloften – 90 Km – 02h10min

  CRITERIUM

  Aantal deelnemers : 35

  1. Nico Mattan
  2. Stijn Devolder
  3. Frank Vandenbroucke op 2"
  11. Robby Meul uit St.Niklaas (DFL-Cyclingnews) op 38"
   

  09/08/2007 – BOOISCHOT (A) – Elite z/c + Beloften – 4,6 Km – hmin

  Aantal deelnemers : 161

  1. Nicky Cocquyt
  2. Gedeminas Bagdonas
  3. Aidis Kruopas
  9. Björn Coomans uit Ruisbroek (Rock Werchter-Chocolade Jacques)
  11. Kristof Goddaert uit St.Gillis-Waas (Davitamon-Jong Vlaanderen)
  13. Michaël Van Staeyen uit Schoten (Davo)
  52. Sven Wielandt uit Beveren (Wielerpromotieclub Jeugdteam)
  55. Roeland Suys uit Bornem (Rupelspurters Boom)

  69. Francis De Greef uit Puurs (Davitamon-Jong Vlaanderen)
  70. Lars Croket uit Bornem (Davitamon-Jong Vlaanderen)
  99. Bjorn Meersman uit Bornem (Rock Werchter-Chocolade Jacques)
  131. Nicky De Wit uit Lokeren (Artevelde-WSV)

  09/08/2007 – BOOISCHOT (A) – Juniores – 78,4 Km – hmin

  Aantal deelnemers : 130
  1. Ruben Van Wiefferen
  32. Tom De Maesschalck uit Sinaai (KSC Denderstreek Labiekes)
  65. Pieter Cordeel uit Stekene (Balen B.C)
  79. Guy Ten Hartog uit Sinaai (Thompson C.T)
  122. Matthias Ongena uit Zele (KSC Denderstreek Labiekes)

  10-08-2007 om 22:34 geschreven door kenny


  09-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN DONDERDAG 09/08/2007

  NIEUWS HEET VAN DE NAALD !!!

   

  De Wielerclub Willen Is Kunnen uit Buggenhout-Opstal organiseert voor de sportliefhebbers en sympathisanten een eetfestijn op zondag 19 augustus vanaf 11.30u tot 15u. Het vind plaats in Feestzaal Torenhof in de Broekstraat Buggenhout-Opstal. Op het menu staan Kalkoen Tornado met witte wijnsaus en fruit of roze zalm met kreeftensaus. Alles met frietjes of kroketten. De opbrengst komt ten goede van de organisatie van de koersen van Wielerclub Willen Is Kunnen.


  Volgende Zaterdag 11 augustus staat te Polleur een Beker van België wedstrijd op het programma. Ronny Vanmarcke selecteerde nogal wat renners van Bodysol CT Menen en daarbij ook streekrenners, om individueel deel te nemen in Polleur-Stoumont-Polleur.

  Jens Vandenbogaerde, Mattias Raeymaekers, Toshoni Van Craen, Gijs Van Hoecke (Zaffelare), Jeffrey Herrebaut (Zele) en Andres Pieters (Grembergen).

  Moreno De Pauw (Sint-Pauwels) hoorde daar ook bij maar die is momenteel op reis in het Zuiden van Frankrijk. Het bekendmaken van de Wielerbond kwam denkelijk wat te laat zodat de Waaslander zijn selectie, noch voor Polleur, noch voor de Radjugendtour in Oostenrijk.

  Ieder jaar trekt een nationale selectie nieuwelingen naar Bad Tatzmannsdorf in Oostenrijk om in de befaamde Radjugendtour te strijden tegen allerlei nationale ploegen. Niet minder dan 16 nationaliteiten zijn er vertegenwoordigd. Dat de Oostvlaamse renners geen doetjes zijn wisten we al, en bij de 6-koppige Belgische selectie van bondscoach Ronny Vanmarcke blijken dan ook 3 Oostvlamingen te zitten: Bodysol-Lotto ploegmakkers Moreno De Pauw en Gijs Van Hoecke, samen met Isorex-renner Ruben Scheire (Beervelde).  Maar voor De Pauw gaat het niet door omdat hij op reis is. Ze vetrekken op zaterdag 11 augustus en zijn terug op zaterdag 18 augustus, ondertussen zullen ze er 3 wedstrijden gereden hebben.

  Na de Himmelfarthtour in Denemarken eerder dit jaar betekent dit een nieuw buitenlands avontuur voor Gijs Van Hoecke

  De selectie voor Oostenrijk vertrekt vanuit Polleur na die BVB- wedstrijd.

   

  Het BK aspiranten wordt zondag betwist in Frasnes. Veel streekrenners gaan er niet van start.

  Bij de 12 jarigen: Stef Bryssinck (Rupelmonde –Hudiko)

  13 –jarigen: Lorenzo Dubois (Zele –La Bicycletta)

  14 –jarigen: Stephen Cuycken (Nieuwkerken –WAC)

  Bij de meisjes van 14 jaar staat Julia Verwulgen (Wachtebeke –WAC) aan de start.

   

  Het Hamse Sunweb-Pro Job Team zal op het BK elite z.c. en beloften, op 19 augustus in Laarne, ook een vertegenwoordiging hebben. Waaslander Steven De Caluwé (Eksaarde)en Jehudi Schoonacker (Oosteeklo) zetten aan bij de elite z.c. en bij de beloften start Maxim Debusschere (Dadizele). David Willemsens zit van 13 tot 20 augustus op Mallorca en rijdt geen BK.

  Sven Vanthourenhout, kopman van Sunweb - Pro Job, die begin juli werd geopereerd aan een slagader, herstelt goed. Hij kan reeds 45 minuten lopen en anderhalf uur fietsen per dag en voelt zich daar goed bij. Sven is met de familie op verlof in de Ardennen.

   

  De 36ste Ronde van Antwerpen, van donderdag 9 tot zondag 12 augustus, is een mooie gelegenheid om zich te tonen. Pieter Cordeel (Stekene) krijgt de kans omdat hij in de ploeg van de Kon. Balen BC zit. De Ronde, die ook door elite z.c. en U23 wordt gereden, krijgt achtereenvolgens  een rit in Booischot, Kasterlee (vrijdag), Vorselaar (Zaterdag) en Brasschaat –Maria-ter –Heide (Zondag) Bij de juniores schreven 17 Belgische en 10 Nederlandse ploegen in.

   

  De Antwerpse afdeling van WBV heeft een vingerwijzing gericht naar de aspiranten en hen er op gewezen dat het ten strengste verboden is om in het buitenland deel te nemen aan wedstrijden, zonder toelating van de Provinciale Commissie. Bovendien zal die commissie nooit toelating verlenen om er deel te nemen aan meerdaagse wedstrijden.

   

  De dernywedstrijden van 31augustus in Deurne en 8 september in Nijlen zijn afgelast. Maandag 13 augustus wordt het dernycriterium van Wilrijk gereden.

   

  Na de wedstrijd in Lokeren zagen we weer een renner die zich omkleedde langs de openbare weg bij zijn wagen. Enkele weken geleden kregen we zelfs een renner in beeld die er met “zijn bloot gat” stond.  Nochtans vestigde de wielerbond er de aandacht op dat het wettelijk verboden is zich om te kleden langs de openbare weg. De organisatoren zorgen ook voor kleedkamers in sporthallen scholen of chalets. Vaak gebeurt het dat er maar enkele renners gebruik van maken. Misschien is het nu tijd om de afgevaardigden van WBV eens uit te sturen op controle.
  Het is verder ook zo dat iedere begeleider die toegang wenst tot de kleedkamers, in het bezit moet zijn van een begeleidersvergunning. Ook dat wordt wel eens onder mat geveegd.

  En in de marge vermelden we ook dat in Sinaai een renner uit Klein Sinaai zich kleedde in een kapelletje. Ons -Lief -Vrouwke heeft geen klacht neergelegd.

   

  De Lokerse junior (17) Simon Laureys (Hudiko Wielerteam Waasland) moet op advies van twee sportartsen alle wieleractiviteiten stopzetten. Door een ontsteking in de voet heeft hij een letsel dat koersen niet meer toelaat.

   

   

   

  Teksten : fvdv

  09-08-2007 om 21:50 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAASLANDERS PRESTEREN IN DE RONDE VAN NAMEN

  GOEDE PRESTATIES IN RONDE VAN NAMEN !

   

  De Ronde van Namen is voor meerdere renners uit de Polderrennersregio een succes geworden. Deze zware rittenkoers uitrijden is op zich al een prestatie. Thomas De Gendt, momenteel op reis vertrokken, kan terug kijken op ritwinst wat hem meteen weer hoger plaatst op de lijst van de “grote” beloften. Hij eindigde de Ronde op de 5de plaats.

  In de laatste rit zette ook Jarno Van Guyse zich nog eens bovenaan door 3de te worden. Thomas De Gendt zat in die rit ook in de top-10 als 9de.

  De eindklassering van de Ronde van Namen leverde ons volgende resultaten :

  5de Thomas De Gendt (Beveren)

  11de Jarno Van Guyse (Stekene)

  17de Anthony Van den Berghe (Sinaai)

  54ste Gregory Franckaert (Kallo)

  60ste Jurgen De Deyn (Rudyco Hamme)

  67ste Matthias Onghena (Kieldrecht)

  73ste Jan Van Dael (Sunweb - Pro Job Hamme)

  81ste Maxim Debusschere (Sunweb - Pro Job Hamme)

  97ste Stijn Mettepenningen (Hamme)

   

  Anthony Van den Berghe was best tevreden met die 17de plaats.

  -“Het had misschien nog iets beter gekund als ik de tweede dag mee was geweest met de kopgroep. Ik verloor 29 sec. Maar veel meer zat er niet in.”

  De beste prestatie uit de Ronde van Namen was de 12de plaats in de eerste rit.

  -“Ik hou wel van rittenkoersen, je kan er alleen maar van versterken”, aldus Anthony die komend weekend nog een kermiskoers gaat rijden om dan dinsdag in Heusden bij Profs te starten. Daarna volgt uiteraard het BK in Laarne en in Overijse nog een profkoers.

   

   

  Tekst : Flor Van de Velde

  09-08-2007 om 21:46 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERKALENDER W.B.V VOOR DE KOMENDE DAGEN

  WIELERKALENDER

   

  Zaterdag 11 augustus wordt te Kemzeke aan de Tromp de jaarlijkse koers voor elite z.c. en beloften gereden. De inschrijving vindt plaats in de Pinot Grisn Sint-Janssteenstraat. Vertrek om 15 u voor 17 ronden van 6,9 km. Vorig jaar waren er 67 deelnemers en Tom De Meyer kwam er winnen.

  In Moerzeke rijden dan de nieuwelingen. Inschrijving in café Schelderoute in het Dorp, vertrek om 15u voor 11 ronden van 6 km of 66 km.

  De miniemen kunnen aan de slag in Haasdonk waar in de Hoge Wegel een gesloten parcours werd uitgetekend. De proeven en de wedstrijdjes beginnen om 14u.

   

  Zondag 12 augustus komt Haasdonk weer naar buiten met jeugdwielersport want in het centrum aan het Verwilghenplein rijden de aspiranten een jaarlijkse koers. Inschrijving in het oud –gemeentehuis. De eerste start wordt om 13.30u gegeven aan de 12-jarigen voor 14 ronden of 20 km. Vervolgens de 13-jarigen om 14.45u voor 17 ronden of 24 km en de 14-jarigen om 16.15u voor 24 ronden of 35 km.

  Die namiddag pakt Puivelde uit met een dameskoers. Start 15u voor 90 km of 17 ronden.

   

  Dinsdag 14 augustus wordt op Temse –Velle de 15de Grote Prijs Burgemeester Luc De Ryck gereden voor elite z.c. en U23. Inschrijving in café The Falcon, vertrek 15u voor een afstand  van 120 km of 15 ronden. Er zijn voor 1300 euro aan prijzen plus 14 premies van 12,50 euro. Vorig jaar waren er 52 deelnemers en de zege was voor Tim Mertens.

   

   

  Samenstelling : fvdv

  09-08-2007 om 21:30 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LEON EN GUIDO OP BEZOEK IN LOKEREN

  DE LEON EN DE GUIDO WAREN OP DE KOERS IN LOKEREN

   

  De Leon en de Guido zijn twee op “rustgestelde” Waaslanders, de ene uit Sint-Niklaas en de andere is afkomstig uit Beveren maar woont nu aan de rand van de Wase hoofdstad. Ze zijn nu gek op de wielersport, nadat ze jaren samen gingen joggen op “De Ster”. Vooral de wedstrijden van elite z.c. en beloften in de Wase regio missen ze maar zelden. De Guido is een volksmens. Dat kan ook niet anders want jaren geleden stond hij in een grote kruidenierszaak in de Beverse Prosper Van Raemdonckstraat. De Leon heeft besloten om ook regelmatig zijn verslag te maken.

   

  LEONGUIDOkleinbew28.7 


  In Lokeren is het altijd een koers die bij de renners wel in de smaak valt. Er waren nu ook weer 83 renners die aan de start kwamen. Er was ook veel geld te verdienen want iedere ronde was er een premie van 50 euro weggelegd voor de man die als eerste over de lijn spurtte.

  Ik had wel verwacht dat er de ganse nationale ploeg uit Litouwen aan de start zou verschijnen maar tot mijn verbazing waren het er amper drie en juist alleen voor “de priems”,  ook euro’s genoemd. En zoals later bleek, niet alleen voor de premies waren ze geïnteresseerd, ze moesten ook nog de palm hebben. Niets voor de Belgen dus bij de eerste drie.

  Dus als eerste had ik het goed geraden dat het een Litouwer zou worden. En hoe die gasten kunnen fietsen, dat is niet mis. Die jongens, die nog steeds belofte zijn, rijden toch regelmatig koersen van 150 tot 180 km en dat is er aan te zien. En aangezien ze discipline hebben rijden ze voor de ploeg en dan is er weinig aan te doen.

  De inschrijving gebeurde in het café Francorchamps. Waar zou die naam vandaan komen? Uiteraard van het gelijknamig circuit,  maar het waarom hier in Lokeren?

  Ik hoop dat de speaker van dienst het de mensen heeft uitgelegd en als dat zo niet is: hier een lesje geschiedenis.

  Schijnt dat Lokeren een beroepsrenner heeft gehad met de naam De Neef Killiaan. En laat hem nu net een koers gewonnen hebben in, juist geraden, te Francorchamps. Nu was deze café zijn thuishaven en daarom werd die omgedoopt tot de huidige naam die ze altijd nu nog draagt: Café Francorchamps”

  En opmerkelijk is, dat de gevel van het café is beschermd tot culturele bezienswaardigheid of iets in die aard. Er mag dus niets aan gedaan worden of veranderd.

   Nog iets interessant aan de omloop in Lokeren is, dat vele volgers die te voet of met de fiets de omloop deden, gelukkig werden gemaakt met vier terrasjes onderweg. Met de inschrijving er bij waren het er dus vijf. En ondergetekende en de Guido hebben vier van de vijf terrasjes bezocht. Zulke “toer” komen wij niet veel tegen. Meestal staan we droog.

  Men moet nu niet denken dat er bier is gedronken. Wel koffie en ijsthee zoal het hoort voor sportmensen, tussen haakjes gezegd

   

   

  Groeten Leon

  09-08-2007 om 21:24 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE LOKEREN VAN WOENSDAG 08/08/2007

  WOENSDAG 08/08/2007 – LOKEREN - Elite z/c & U23

   

  BUITENLANDSE OVERHEERSING GAAT VERDER

   

  LOKEREN aankomstbew9.8

  Marius Bernatonis at in de spurt de Ier Gallegher helemaal op zoals dat figuurlijk op dit beeld wordt weergegeven.


  LOKEREN winnaarbew9.8

  Winnaar Bernatonis die in Lokeren voor de tweede keer in de bloemen kwam.


  Wie de uitslagen van de wielerwedstrijden bekijkt van elite z.c. en beloften en zelfs de juniores, zal wel weten dat bijzonder veel buitenlanders op nummer 1 eindigen. We hebben bij de juniores namen als Justinas Tautkus, Edgaras Kovaliovas, Jonathan Mcevoy, Jarno Gmelich Meijling en in Erondegem bij elite z.c. won Simas Kondrotas voor Mockus Algirdas, Gedeminas Bagdonas, Romanus Navardauskas en als 5de was er dan nog Egidijus Juodualkis. Of hoor je niet goed?

  Ook in Lokeren waren bij de 82 deelnemers van de 5de Grote Prijs Bergendries, Ereprijs café Francorchamps, precies twintig buitenlanders. Er waren natuurlijk drie Litouwers maar ook afgevaardigden uit Nederland, Israël, Nieuw-Zeeland, Groot-Brittannië, Ierland, Noorwegen, Australië. De mondialisering van de wielersport heet dat.

  Er moesten 13 ronden gereden worden om de 115 km rond te krijgen maar het belangrijkste gegeven was wel dat er elke ronde ene premie van 50 euro werd betwist. En dat deed die renners met veel plezier spurten. Ze reden er voor en dat was maar best ook want ’t was gedurende 9 ronden het enige dat er in de koers gebeurde: even voorop proberen te geraken om dan de premie te pakken. Jarno Van Mingeroet was de eerste die er eentje won, geschonken door een Lokerse Drankenhandel.

  Mensen toch, was dat een saaie koers! Nadat Jarno Van Mingeroet en Kurt Eeckhout zich in de 3de ronde met kleine voorsprong aanboden voor de premie, hoopten we dat daar toch eens een vlucht zou uit voort komen. Maar neen, geld op zak en weer alles samen. De ronde nadien was het weer van dat: de Ier Stephen Gallegher en de Litouwer Zilvinas Linkus  reden voorop. Maar enkel om de blaffer van 50 euro mee te pakken.

  De mama van Kevin De Roeck uit ’s Gravenwezel, kwam dan plots zeer boos naar de afgevaardigde van WBV. Ze was wreed kwaad omdat de wagen met de groene vlag haar 20-jarige zoon, die al na een ronde in de problemen kwam, zomaar was voorbijgereden. Inderdaad, een gevaarlijke zet van die chauffeur want zo komt een renner onbeschermd in het verkeer terecht. Ook de Engelsman Hans Joe moest er snel af. Maar hij zal daar wel een reden voor gehad hebben. Hij was zijn koersgerief vergeten en reed mee in een lange koersbroek voor vriestemperaturen en zonder koerstrui. Nooit eerder gezien!

  Voor de vinnige Kevin Van der Plas liep de koers foutief want in een bocht net voorbij de aankomst stond een wagen geparkeerd dicht bij de rijweg. Toen er wat gedrumd werd in het peloton, schuurde Kevin tegen die auto en er verscheen een schram in het koetswerk. Zonder valpartij. Politie er bij, groen papier voor verzekering invullen, WBV er bij halen. Een heel administratief werk. De renner stond er maar beteuterd bij. “Dat is toch voor de verzekering van de bond”, troostte Killiaan De Neef hem. Kevin legde zijn handpalm op zijn dij;” Ik voel hier wel wat van tegen die auto te komen. Ik denk dat ik morgen wel stijf zal zijn.”

  Nadat we ook Thijs Van den Bossche en Kurt Van Landeghem een premie van 50 euro zagen meepikken, verscheen in de 10de ronde plots een kopgroep van dertien renners. Nielsen Raedt pakte een derde premie en deze keer reed dit groepje daarna ook flink door. 50 seconden voorsprong en oef… eindelijk. Er kwamen nog wel een reactie van zeven anderen maar Nielsen Raedt, Kurt Eeckhout, Gunter Sterck, Kris De Block, Michaël Naessens, Marc Baeyens en de buitenlanders de Ier Stephen Gallegher, de Britten Martin Ford en Tiffen Darren, de Nederlander Jimmy De Bruijn en de Litouwers Zilvinas Linkus, Marius Bernatonis en Mantas Mikuzis zagen het eindpunt toch stilaan naderen. 

  In de laatste ronde verschalkten Gallegher en Bernatonis hun medevluchters en boden zich op de kasseien aan voor de plaatsen 1 en 2. De Litouwer was de sterkste en liet hier in België meteen zijn tweede zege noteren. Om de Vlamingen nog meer in hun hemd te zetten pakte de Engelsman Martin Ford nog de 3de plaats en Michaël Naessens werd 4de, Nielsen Raedt 5de en de 40-jarige Marc Baeyens zette nog een 6de plaats neer.  

  Het was Gunter Sterck die als 11de nog de eer van onze Polderrennersregio kon redden.

   

  LOKERENstartbew9.8 

  De start door Killiaan De Neef van WBV. De aankomstlijn was weer getrokken in een straat vol bonkige kasseien.


  LOKERENWBV bew9.8 

  Het trio van WBV Rudy Steels, Johan De Wolf en Killiaan De Neef, dat twintig buitenlanders mocht inschrijven en bovendien ook nog een Australiër de start moest weigeren omdat zijn wielerbondpapieren niet in orde waren.

  Tekst : Flor Van de Velde

   

  Foto’s : Alain Senneseal   

   

   

   

   

  09-08-2007 om 21:23 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GROEPSTRAINING BEVEREN VAN WOENSDAG 08/08/2007

  Onder leiding van Gary De Cock en Gunther De Cock vertrokken Woensdagmiddag om 14h00 amper 7 POLDERRENNERS voor de trainingstocht naar ’T HELLEGAT.

  Het gevecht kon beginnen tegen de regen en de wind maar zowel Gary als Gunther  deden maar liefst 100 Km kopwerk of gans de rit. “Chapeau mannen”

  De afstand bedroeg 100 Km en het gemiddelde was goed voor 32,6 Km/h.

  Wie reden mee : Dr.Frank De Winter , Eddy Coenen , Gary De Cock , Gunther De Cock , Luc Vermeulen , Jan Vlegels en ?.

  Onderweg 3 lekke banden : Luc Vermeulen , Dr.Frank en ?


  Met dank aan EDDY COENEN

  09-08-2007 om 21:20 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LEREN MOUNTAINBIKEN TE ST.GILLIS-WAAS

  GRABBELPASSERS LEREN MOUNTAINBIKEN IN SINT-GILLIS-WAAS

  ST GILmtb pretbew9.8

  Er werd op een prettige manier aan sport gedaan!


  ST GILmtbgroepbew9.8

  De groep jongens en meisjes die in het kader van de Grabbelpas in St.-Gillis leerden mountainbiken.

   
  Jaarlijks kunnen in Sint-Gillis-Waas de jonge grabbelpassers tijdens de vakantie mountainbiken. Dit jaar hadden zich maar liefst 25 jongens en meisjes tussen 10 en 14 jaar gemeld. Ondanks de regenbuien trokken zij er o.l.v. de ervaren bikers Patrick Meersschaert, Kris Hertsens  en Dirk Van Der Vreken op uit.

  Patrick Meersshaert: “Onderweg kregen zij verschillende tips en werden er korte proeven gehouden. Na het succes van de indoor-initiatie in de Route ter gelegenheid van de nightbiking vroeger op het jaar, is het nu wel duidelijk dat er bij de jeugd in Sint-Gillis en omstreken wel degelijk veel belangstelling is voor deze sport.”

  Daarom worden nu reeds de hoofden bij elkaar gestoken om een heuse Waasland Mountainbikeschool uit de grond te stampen. Ervaren mensen als Patrick Meersschaert die toch initiator is van de Vlaamse Wielerschool, Kris Hertsens en Kris Hendrickx, regenten Lichamelijke Opvoeding, gaan eerstdaags rond de tafel zitten om tegen de komende Ronde van het Waasland een jeugdbegeleidingsprogramma uit te werken.

   

   

   

  Tekst en foto : Flor Van de Velde

   

   

  09-08-2007 om 20:55 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD NIEUWELINGEN TE MERELBEKE VAN WOENSDAG 08/08/2007

  WOENSDAG 08/08/2007 – MERELBEKE-STATION – Nieuwelingen

   

  ZEGE VOOR VAN COPPERNOLLE, JORI VAN STEENBEGHEN WINT GROEPSSPURT.

   

  MERELBEKE aankomstbew9.8

  Zo won Francesco Van Coppernolle zijn zesde koers van het seizoen.


  MERELBEKEhuldebew9.8

  Van Coppernolle uit Deinze met zijn fans in Merelbeke-Station


  Woensdagavond vond te Merelbeke-Station de jaarlijkse nieuwelingenwedstrijd plaats. Merkwaardig gebeuren want de aankomstlijn ligt op het grondgebied van Gentbrugge en als je een paar meter stapt kan je ook nog in Merelbeke of Melle zijn. Feest & Sportcomite Kwenenbos zorgde ervoor dat alles goed verliep voor de 73 nieuwelingen die om 19u de start namen voor 15 ronden van 4,4 km. of 66 km.

  De streekregiorenners waren Gijs Van Hoecke (Lochristi), Steven Smet (Sint-Pauwels), Mathias D'Hollander (Zele), Bjorn Verhoeven (Wetteren - Hudiko), Jori Van Steenberghen (De Klinge), Jan Hullaert (Kalken), Enzo De Greve (Lochristi), Tom Verschueren (Lochristi), Tom Dobbelaer (Sint-Niklaas), Marnix Van Der Sijpt (Stekene), Stijn Van Hese (Belsele), Ruben Scheire (Beervelde) en Jan Van Meirvenne (Hamme).

  In de 2de ronde trok het Isorex duo Bert Van Lerberghe en Ruben Scheire in den aanval maar na 25 km werken werden ze terug ingelopen. In het peloton bleef het helemaal niet rustig en zo kwam er  een ontsnapping met negen. Foeke Lammertyn, Sammy Bytebier, Bert Van Lerberghe, Elias Maertens, Maarten Schrans, Francesco Van Coppernolle, Yannick D'Haese, Marnix Van Der Sijpt en Ruben Scheire. Ook Cedric Callebaut had dolgraag met die mannen mee geweest maar zijn achtervolging mislukte.

  Op het einde van de 13de ronde waren de leiders nog met acht want de ongelukkige Stekenenaar Marnix Van Der Sijpt moest de wedstrijd verlaten met een lekke band. De acht bleven verder samen en mochten spurten voor de zege. Dat was iets voor Francesco Van Coppernolle die zich duidelijk de sterkste toonde en reeds zijn 6de zege van het seizoen behaalde.

  Maarten Schrans werd 2de, Yannick D'Haese 3de, Ruben Scheire 4de, Bert Van Lerberghe 5de,

  Foeke Lammertyn 6de, Sammy Bytebier 7de en Elias Maertens 8ste.

  En dan gaf Jori Van Steenberghen nog eens spurtles en won de spurt van de groep voor Cedric Callebaut en Giovanni De Merlier. Zo greep Jori de 9de plaats en bevestigde hij wat we al eerder schreven: hij kan het als spurter waarmaken.

  Jan Van Meirvenne werd 21ste, Stijn Van Hese 22ste, Steven Smet 23ste, Tom Dobbelaer 33ste, Enzo De Greve 34ste en Gijs Van Hoecke 46ste.

   

  MERELBEKE vdsijptbew9.8 

  De pechvogel in Merelbeke Marnix Van der Sijpt. Hij was mee in de goede ontsnapping maar reed lek.

     Tekst : fvdv

   

  Foto’s : Alain Sennesael

   

   

   

  09-08-2007 om 20:41 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN WOENSDAG 08/08/2007
  wbvlogo

  WOENSDAG 08/08/2007 – BEERNEM (W) – Elite z/c + Beloften – 111,8 Km – 02h40min

  Aantal deelnemers : 127

  1. Horton Tobyn
  2. Gerdy Ververken
  3. Vincent Jonckheere
  53. Ralph Schaalje uit Axel (CT Keukens Buysse Knesselare)
   

  08/08/2007 – GROBBENDONK (A) – Elite z/c + Beloften – 118,8 Km – 02h40hmin

  Aantal deelnemers : 70

  1. Matthew Brammeier
  2. Niko Indekeu
  3. Steven Lemmens

   

  08/08/2007 – LOKEREN (O) – Elite z/c + Beloften – 115 Km – 02h35min

  Aantal deelnemers : 82

  1. Marius Bernatonis
  2. Stephen Gallegher
  3. Martin Ford op 10"
  11. Gunter Sterck uit Stekene (PWC Jan Snel)
  12. Kris De Block uit Mariekerke (Rupelspurters Boom)
  15. Tom Stremersch uit Meerdonk (PWC Jan Snel)
  18. Luc Rooms uit Puurs (Rudyco C.T)
  19. Wim De Rudder uit Belsele (Rudyco C.T)
  21. Lieven Dieleman uit Zele (KSC Denderstreek Labiekes) op 1'10"
  23. Thibault Koppen uit Beveren (KSV-Deerlijk)
  24. Gunther Van Driessche uit Lokeren (PWC Jan Snel)
  29. Sander Cordeel uit Stekene (Balen B.C) op 1'20"
  35. Steven De Schoesitter uit Waasmunster (Rudyco C.T)
  37. Thijs Van Den Bossche uit Stekene (Soenens-Germond)
  40. Frank Van Hoeymissen uit Waasmunster (Jonge Rakkers Vollezele)
  43. Gino Pauwels uit Kalken (Artevelde-WSV)
  46. Sam Christiaens uit St.Gillis-Waas (KSC Denderstreek Labiekes)
  47. Michiel De Coninck uit Nieuwkerken (PWC Jan Snel)
  50. Mattias Nijs uit Nieuwkerken (PWC Jan Snel)
  51. Davy Peirsman uit Temse (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)
  55. Koen De Bosscher uit Kalken (MD-CT Team)
  57. Marc Laureys uit St.Niklaas (Rudyco C.T)
  60. Stijn De Vriese uit Zele (KSC Denderstreek Labiekes)
  61. Kurt Van Landeghem uit St.Gillis-Waas (WSC Vooruit-St.Gillis-Waas)
  62. Jarno Van Mingeroet uit Berlare (Jartazi)
  64. Stefan Suy uit Waasmunster (Xclusiv C.T)
  65. Stefan Ott uit Waasmunster (KSC Denderstreek Labiekes)
  66. Tim Caluwaert uit Beveren (Wielerteam Atom)

  08/08/2007 – ANTWERPEN (A) – Elite m/c / Elite z/c / Beloften – 50'22"

  Derny’s

  Aantal deelnemers : 18

  1. Gert Steegmans
  2. Stijn Devolder
  3. Leif Hoste
  4. Frank Vandenbroucke
  14. Michäel Van Staeyen uit Schoten (Davo)
   

  08/08/2007 – BOORTMEERBEEK (VB) – Am./Mast./Elite z/c /Beloften – 89,6 Km – 02h03min

  Aantal deelnemers : 70
  1. Michael Van Poucke

  2. Kim Tesseur op 2"
  3. Willem Van Uffel op 4"
   

  08/08/2007 – DADIZELE (W) – Juniores – 86,4 Km – 02h15min

  Aantal deelnemers : 74

  1. Jens Debusschere
  27. Sander Stiegelis op 4'37"
   

  08/08/2007 – BOORTMEERBEEK (VB) – Juniores – 88,2 Km – 02h08min

  Aantal deelnemers : 69

  1. Wim Denissen
  9. Nicolas Vereecken uit Kieldrecht (Bodysol-C.T.Menen)
   

  08/08/2007 – HERDEREN (LB) – Juniores – 79,2 Km – 02h02min

  Aantal deelnemers : 44

  1. Michael Savo
   

  08/08/2007 – MERELBEKE (O) – Nieuwelingen – 66 Km – 01h39min

  Aantal deelnemers : 73

  1. Francesco Coppernolle
  9. Jori Van Steenberghen uit De Klinge (Hoop Op Zegen Beveren) op 8"
  12. Arjen Martens uit Koewacht (Zeeuws-Vlaanderen)
  21. Jan Van Meirvenne uit Hamme (Asfra R.T)
  22. Stijn Van Hese uit Belsele (Hudiko Waasland)
  23. Steven Smet uit St.Pauwels (Hudiko Waasland)
  33. Tom Dobbelaer uit St.Niklaas (Hudiko Waasland)
  46. Gijs Van Hoecke uit Zaffelare (Bodysol-C.T.Menen)
  50. Jan Hullaert uit Kalken (Hudiko Waasland)
   

  08/08/2007 – WIJNENDALE (W) – Nieuwelingen – 59,4 Km – 01h31min

  Aantal deelnemers : 67
  1. Povilas Steponavicius

  09-08-2007 om 20:08 geschreven door kenny


  08-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DIRK TROGH WINT DE TO THE LIMIT ROUTE OVER 275 KM VAN 2007 !!!

  BIKE AWAY – TO THE LIMIT ROUTE – 275 KM

   

  Wielerklassieker en Cyclosportieve van Wielerbond Vlaanderen.

   

  bikeaway_8308404452490
  Wielerpiste te Lommel , het vertrekpunt en tevens ook terug de aankomst

  Dit jaar ging Qoleum-Bike Away door in het voorjaar op 5 en 6 Mei te Lommel. Er werden wielertochten van 60, 90, 120, 160, 200 en 275 kilometer verreden. De To The Limit-route van 275 kilometer heeft de langste afstand van alle Vlaamse wielertochten en doet de Hallembaye, de côte de Haccourt, de Voerstreek en het land van Herve aan. Qoleum-Bike Away is terecht uitgeroepen tot “Wielerklassieker van Wielerbond Vlaanderen”. Een uniek tijdmetingsysteem was gegarandeerd voor de voorinschrijvers. Op zaterdag 5 Mei was er een groepsstart voorzien.
  De deelnemers werden op regelmatige afstanden met gezonde sportvoeding en sportdranken van Performance bevoorraad.
  Het is de enige recreatieve wielertoertocht in Vlaanderen waar de sporters onderweg worden gefilmd. De beelden werden getoond in de aankomstzone, waar de renners nog een ereronde op de wielerpiste konden afleggen. De beste atleten van de verschillende afstanden werden 's avonds gehuldigd.
  Profatleten Johan Vansummeren , Gert Steegmans , Roy Sentjens , Kevin Hulsmans , Gerrit Schellens , Liesbet en Wim De Vocht waren van de partij voor de Qoleum Bike Away. Bike Away is de enige rit van de Benelux met zo een opmerkelijk deelnemersveld.


  bikeaway_121789693694         bikeaway_2_80246076336E+12      bikeaway_9816677880

  De start op de piste   Gert Steegmans      Johan Vansummeren

   bikeaway_246480616278   

  Tijdens de rit werd alles gefilmd 


  De TO-THE-LIMIT-ROUTE van 275 Kilometer werd gewonnen door onze “KEIZER VAN DEN DIJK” DIRK TROGH uit Melsele in een tijd van 08h41min en dit aan een gemiddelde van
  31,62 Km/h.
  Het parcours ging over de Limburgse Hellingen, de kleppers uit de voerstreek zoals de Hallembaye, maar tevens werden ook de kuitenbijters uit de Waalse pijl aangedaan. De tocht ging helemaal tot aan de Cisterciënzer abdij Val Dieu. Het aantal hoogtemeters bedroeg 1650 meter.

  Dirk Trogh 03
  Keizer van DEN DIJK : DIRK TROGH


  Uitslag : To-The-Limit Route 275 Km


  RANK Deelnemers Km TIJD Km/uur
  1 Dirk Trogh uit Melsele,(0205) 275 08h41’48”52   31,62
  2 Lavryssen Freddy , (0346) 275 09h10’31”77   29,97
  3 Van Maldeghem Stijn , (0341) 275 09h10’57”59   29,95
  4 Werner Vermeulen , (0320) 275 09h26’18”80   29,14
  5 Hugo Devries , (0350) 275 09h26’24”22   29,13
  6 Bjorn Reynders , (0360) 275 09h30’17”44   28,93
  7 Erik Put , (0361) 275 09h30’23”80   28,93
  8 Bart Schepers , (0304) 275 09h47’09"69   28,10
  9 Jean-Luc Craps , (0367) 275 09h52’52”77   27,83
  10 Leon Leppens , (0325) 275 10h04’19”27   27,30
  11 Vandekerkhof , (0354) 275 10h06’15”08   27,22
  12 Rogier Claeys , (0225) 275 10h20’34”65   26,59
  13 Patrick Standaert , (0301) 275 10h20’59”25   26,57
  14 Ivan De Bocker , (0363) 275 10h27’37”47   26,29
  15 Peter Van Dorst , (0359) 275 10h46’38”23   25,52
  16 marc frederix , (0385) 275 10h52’35”83   25,28
  17 Willy Guldentops , (0224) 275 11h02’32”80   24,90
  18 Peter Moens , (0362) 275 11h16’35”98   24,39
  19 Ludo Gerits , (0357) 275 11h34’20”16   23,76
  20 Mark Denolf , (0302) 275 11h44’42”62   23,41
  21 Francis Bosschaerts , (0303) 275 11h44’52”69   23,41
  22 Marc Dodion , (0365) 275 12h07’52”83   22,67
  23 Stan Bollen , (0213) 275 12h36’18”66   21,82
  24 Eric Prier , (0353) 275 12h52’10”33   21,37
  25 Tony Meeus , (0356) 275 12h52’11"87   21,37
  26 Jean-Pierre Kuyken , (0222) 275 13h01’55”66   21,10
  27 Ronald Lijbaart , (0349) 275 13h24’47”91   20,50
  28 Lijbaart , (0221) 275 13h25’00”87   20,50
  29 Frank Geets , (0204) 275        n/a    n/a
  30 Koen Lodewijks , (0223) 275        n/a    n/a
  31 Kenneth Silverons , (0373) 275        n/a    n/a
  32 Jacobs Raf , (0348) 275        n/a    n/a
   

  08-08-2007 om 20:20 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN WOENSDAG 08/08/2007
  PIETERS ANDRES bew27.7


  De BWB heeft Andres Pieters (Grembergen-Bodysol C.T.Menen) geselecteerd voor de BVB in Polleur ,

  ook Gijs van Hoecke (Zaffelare-Bodysol C.T.Menen), en Moreno De Pauw (St.Pauwels-Bodysol C.T.Menen) zijn er bij.

  “Voor Andres is het zeker een opsteker” .

  08-08-2007 om 18:53 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE DADIZELE VAN DINSDAG 07/08/2007

  DINSDAG 07/08/2007 – DADIZELE – Elite z/c & Beloften

   

  GUY SMET RAAST DOOR HET SEIZOEN EN PAKT ZIJN 22STE ZEGE TE DADIZELE

   

  koers guy 7 augustus 200a dadizele 009

  Iedereen wil blijkbaar met onze zegekoning Guy Smet op de foto en natuurlijk van de partij Yaxano , Yariska en Yilska.

  Er schreven 68 renners in voor de wedstrijd Elite z/c en Beloften te Dadizele en ze moesten 119,7 Km afleggen of 18 ronden.

  Onze zegekoning Guy Smet uit Kruibeke was ook van de partij nadat hij gisteren reeds na 5 ronden er de brui aangaf.(wedstrijd was gereden zij Guy !!)

  Premies genoeg te verdienen vandaag en dan weet je het wel al dat de demarrages elkaar snel zouden opvolgen en zo geschiede in de eerste 6 ronden.

  In die bewuste 6de ronde kwamen 7 renners op kop met een lichte voorsprong waarvan uiteindelijk 3 renners bleven doorgaan met name Gerdy Ververken , Fabrice Debrabant en onze Guy Smet.

  En zowaar bleven deze 3 renners gedurende nog 12 ronden voorop met eerst een voorsprong van 30” op 17 achtervolgers met o.a. Thierry Declercq , Geldhof , Alistair Stoddart , Casier , Stijn Nauwynck , Beeuwsaert , De Reikeneire ,Tom Schotte , Detlef Moerman , Nico Cockuyt , Ward Lapiere , Leveille , Mindaugas Goncaras en nog 4 renners.

  Maar in plaats van dichter te komen vergrote de voorsprong van de 3 leiders tot 1’30” en viel de groep van achtervolgers uiteen tot een groepje van 9 renners.

  En zoals het een vast patroon is geworden blijft enkel de sterkste renner van het moment over en die kwam alleen binnen en luisterde naar de naam Guy Smet die zijn 22ste palm in ontvangst mocht gaan nemen.
  De spurt om de tweede plaats werd gewonnen door Gerdy Ververken voor Fabrice Debrabant en dit op 30" van de winnaar Guy Smet.

  koers guy 7 augustus 200a dadizele 004
  De beslissende ontsnapping in de 6de ronde met Guy Smet , Verveken en De Brabant.


  Met dank aan onze fotografe : Saffia

  08-08-2007 om 18:52 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WESTRIJD JUNIORES TE ERONDEGEM VAN DINSDAG 07/08/2007

  DINSDAG 07/08/2007 – ERONDEGEM - Juniores

   

  NICOLAS VEREECKEN 2de EN WINNAAR ‘BERGKLASSEMENT’ IN ERONDEGEM.

   

  ERONDEGEMJUNaankomstbew8.8

  De Nederlander Jarno Gmelich Meijling won vlot voor Nicolas Vereecken.


  ERONDEGMJUNhulde bew8.8

  De winnaar met de bloemen en Nicolas Vereecken met de trofee als winnaar van het bergklassement.


  De 67e Grote Prijs Erondegem Sportief kreeg 70 juniores aan de start voor 11 ronden van 8,5 km. of 93,5 km. Er waren heel wat streekregiorenners aanwezig : Wim Van De Wiele (Zele), Tom Verhulst (Beveren-Waas), Valentijn Martens (Stekene), Sam Van Uytvange (Grembergen), Wouter D'Hollander (Zele), Jochem Smet (Kemzeke), Jeroen Serverius (Kieldrecht), Kjell Van Driessche (Zele), Jens Verschaffelt (Sint-Niklaas), Nicolas Vereecken (Kieldrecht), Davy Van De Walle (Lokeren) en Tom Michils (Moerbeke-Waas).

  Een aantrekkingskracht ging uit van de premie van 25 euro, elke ronde.

  Het was Nicolas Vereecken die het gebeuren leven inblies. In het begin van de 2de ronde reed hij al weg maar kreeg nadien wel het gezelschap van de Nederlander Jarno Gmelich Meijling. Hun voorsprong was nooit voldoende om te spreken van een echte vlucht.

  In de 4de ronde zette Kenny Van Canneghem de zoektocht in naar de twee leiders. Hij vond ze maar ook achter hem werd fel gereden zodat uiteindelijk alles toch weer samen kwam. Wouter D'Hollander probeerde ook maar ook hij kreeg geen toelating ver weg te rijden. Ongeveer half koers trokken vijf renners in het offensief. Gery De Smet, Kevin Vanderborght, Glenn Van De Maele, Soren Verhaegen en Koen Van Geyt kregen 5 sec bij elkaar en toen nog eens vijf renners naar hen toe reden, volgde ook de rest en alles weer eens te herbeginnen.

  Met nog 34 km. te gaan, was nog alles mogelijk. Jarno Gmelich Meijling en Glen Foubert waagden dan hun kans. Nicolas Vereecken kwam bij hen aansluiten wat ook Willem Wauters nog lukte. Vier leiders! Het peloton hield de snelheid hoog genoeg en de poging mislukte opnieuw. Er volgden nog verschillende pogingen om de koers open te breken maar niemand raakte echt weg als gevolg van de hoge snelheid.

  In de voorlaatste ronde slaagde Gery De Smet erin om een mooie voorsprong van 20 seconden bijeen te fietsen. Hij ging de laatste ronde in met een kleine voorsprong. In de groep was het opnieuw ‘jachtseizoen’ en het zag er niet goed uit voor De Smet die in het vizier van de jagers bleef. In de finalekilometers werd hij terug gepakt en… de massaspurt kwam er aan.

  Die werd makkelijk gewonnen door de Nederlander Jarno Gmelich Meijling voor Nicolas Vereecken, Kevin Van De Noortgate (3de), Kevin Lava (4de) Willem Wauters (5de), Julien Ertveldt (6de), Michael Calluy(7de), Tom Dernies (8ste), Alexander Van Den Steen (9de) en Tommy Baeyens (10de)

  Davy Van De Walle werd 15de, Jonas De Boey 22ste, Tom Michils 27ste, Wouter D'Hollander 28ste, Jochem Smet 36ste en Jeroen Serverius 42ste.

  Voor Jarno Gmelich Meijling was het de 4de zege van het seizoen. Nicolas Vereecken won het bergklassement.

   

  ERONDEGEMJUNinschrtafelbew8.8

  Eens iets anders: de inschrijvingstafel in Erondegem. Alle gegevens zitten in de computer.


  ERONDEGEMJUNstartbew8.8 

  Voor de start met Willy Dobbelaere WBV

  ERONDEGEMJUNvereeckenbew8.8

  Nicolas Vereecken in volle actie te Erondegem.


  ERONDEGEMJUNverhulstbew8.8
  Tom Verhulst van Hoop op Zegen Beveren aan het werk.

  ERONDEGEMJUNmichilsbew8.8
  Tom Michils die voor het Hudiko Wielerteam 27ste werd  Tekst : fvdv

   

  Foto’s : Alain Sennesael

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  08-08-2007 om 18:52 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING W.A.O.D. VAN DINSDAG 07/08/2007

  DINSDAG 07/08/2007 – DESTELBERGEN – W.A.O.D.

   

  Proficiat aan PATRICK METTEPENNINGEN uit Hamme met zijn Zege in de Catg.D

  Proficiat aan ROGER BEELAERT uit Rupelmonde met zijn Zege in de Catg.F1

   

  Categorie A / B : (56 dln)

  1.Kristof Muys (Eine, winnaar cat. B)

  3.Giovanni De Beyter (Otegem, winnaar cat. A)

  5.Tim Vercauteren uit Belsele (A3)

  13.Alex Goossens uit Vrasene (B7)

  18.Koen Heyrman uit Bazel (B11)

  20.Gino Van Broeck uit Belsele (A9)

  21.Gunther De Cock uit St.Gillis-Waas (B12)

  26.Mario Bolssens uit Meerdonk (B13)

  30.Stein Vermeulen uit Nieuwkerken (A16)

  Categorie C / D :

  1.Patrick Mettepeningen (Hamme, winnaar cat. D)

  3.Dirk Raman (Heusden, winnaar cat. C)

  4.Youri De Bock uit Deinze (C2)

  5.Wim Heyndrickx uit Vrasene (C3)

  8.Johan De Rop uit Nieuwkerken (C6)

  11.Marc Borghgraef uit Burcht (C7)

  14.Walter De Veerman uit Lochristi (C8)

   

  Categorie E / E+ :

  1.Wim De Waal (Axel (Ned), winnaar cat. E)

  2.Florent De Leersnijder (Oostrozebeke, winnaar cat. E+)

   

  Categorie F1 :

  1.Roger Beelaert uit Rupelmonde

  4.Dirk De Cauwer uit Hamme

  7.John Heyndrickx uit Nieuwkerken

  9.Freddy De Blick uit Beveren

  16.André Syvertsen uit Stekene

  08-08-2007 om 18:51 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN DINSDAG 07/08/20007
  wbvlogo

  Proficiat aan GUY SMET uit Kruibeke met zijn 22°Seizoenszege van 2007 !!!

  DINSDAG 07/08/2007 – DADIZELE (W) – Elite z/c + Beloften – 119,7 Km – hmin

  Aantal deelnemers :

  1. GUY SMET uit Kruibeke (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)
  2. Gerdy Ververken op 30"
  3. Fabrice Debrabant
   

  07/08/2007 – ERONDEGEM (O) – Juniores – 94 Km – 02h17min

  Aantal deelnemers : 70
  1. Jarno Gmelich Meijling
  2. Nicolas Vereecken uit Kieldrecht (Bodysol-C.T.Menen)
  15. Davy Van De Walle uit Lokeren ( Keukens Redant C.T)
  22. Jonas De Boey uit St.Gillis-Waas (Hoop Op Zegen Beveren)
  27. Tom Michils uit Moerbeke (Hudiko Waasland)
  28. Wouter D'Hollander uit Zele (Isorex C.T)
  36. Jochem Smet uit Kemzeke (Hoop Op Zegen Beveren)
  41. Jens Verschaffelt uit St.Niklaas (Hoop Op Zegen Beveren)
  42. Jeroen Serverius uit Kieldrecht (DMC-D-Bike C.T)

  08-08-2007 om 18:51 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG EN UITSLAG WERELDKAMPIOENSCHAP W.A.O.D. TE HILLEGEM VAN ZONDAG 05/08/2007
  waod                    waod_3


  ZONDAG 05 AUGUSTUS 2007 - HILLEGEM - W.A.O.D.

  WERELDKAMPIOENSCHAP ICF

  wk_2007_trui

  De eerste zondag van de maand augustus werden de ICF wereldkampioenschappen georganiseerd in het Oost-Vlaamse Hillegem, deelgemeente van Herzele. Reeds voor de 19de maal werd er voor deze titels gestreden.BVWB en de politiezone Herzele/Sint Lievens Houtem/Zottegem zetten hun beste beentje voor om deze wielerhoogdag optimaal te laten verlopen.

  Er werd een vrijwel verkeersvrije omloop uitgetekend van 9,250 km over golvende wegen langs Oombergen, St Lievens Houtem, Herzele en Hillegem. De aankomstlijn lag getrokken op de provincieweg van Aalst naar Oudenaarde.

  De vooruitzichten waren ronduit schitterend. Met reeds 450 vooraf ingeschreven renners en prachtig zomerweertje kon de dag moeilijk stuk. Uiteindelijk kwamen 486 renners hun rugnummers afhalen. De inzet van deze wielerfeestdag waren de 4 wereldtitels, verdeeld over 4 leeftijdscategorieën (60+, 50+, 40+ en renners jonger dan 40).


  05-08-2007%20Hillegem%20WK%20ICF%20359

  Zo zag het parcours eruit , golvend en natuurlijk de daarbij horende warmte.


  Liefhebbers -40 jaar : 166 dln.

  1.Jacques Schuit (Ned)

  2.Luyssen Geoffrey

  3.Marien Christof

  5.Goossens Alex uit Vrasene

  9.Heyrman Koen uit Bazel

  19.De Roos Robby uit Moerbeke

  23.Van Hoyweghen Sven uit Puivelde

  34.Vercauteren Tim uit Belsele

  37.Van Broeck Gino uit Belsele

  60.De Cock Gunther uit St.Gillis-Waas

  71.Van De Casteele Michael uit Stekene
  81.Ben Verburgt uit Hoboken

  85.De Batist Jef van L.O.

  90.Bolssens Mario uit Meerdonk


  Voor de slotwedstrijd van deze wielerhoogdag passeerde maar liefst 166 renners langs de inschrijvingstafel. Na een rustige verkenningsronde bereikte een kopgroep van 5 renners het einde van de tweede ronde. Wim Janssen, Kurt Diels, Robby De Roos, Dries Echelpoels en de Nederlander Jhonny Van der Klooster kozen het hazenpad. Het peloton volgde toen al op 30 seconden. De daarop volgende ronde dient de Nederlander de rol te lossen en de vier overgebleven vluchters dreven hun voorsprong gestadig op en bereikte maximaal 1 minuut en 55 seconden. Toen begon de uitputtingsslag. De aankomstrechters merkten op dat de rondetijd telkens opnieuw de hoogte in ging met een halve minuut. De vaart begon te minderen en de loodzware zon maakte het de renners bijzonder lastig op deze toch wel zware omloop. De voorsprong van de vier leiders zakte ronde na ronde. Het peloton kreeg ze in het vizier en er kwam een tegenreactie op gang van 11 renners. Bij het ingaan van de laatste ronde kregen we een heel bijzondere situatie. Er bood zich een kopgroep van maar liefst 35 renners aan. Op een tiental kilometer van de finish plaatste de Nederlander Jacques Schuit een aanval en hield het uit tot op de streep. Met een handvol seconden voorsprong hield hij zijn 34 andere medevluchters van daarnet achter zich. Net achter Schuit behaalde Geoffrey Luyssen met ruim verschil de zilveren medaille. Een duidelijk tevreden Christof Mariën behaalde de bronzen plak.


  Alex Goossens 02

  Koen Heyrman op kop en op de derde plaats Alex Goossens die knap 5de werd.  Koen Heyrman 01

  Koen Heyrman blijft maar sleuren op kop met een knappe 9de plaats als resultaat.  Robby De Roos 01

  De eerste ontsnapping van de dag met 5 renners waaronder Robby De Roos (links).


   

  Robby De Roos 02

  Dat het warm was zie je aan Robby De Roos die op zoek is naar zijn drinkbus.


  Jef De Batist 06

  Nog één van onze Polderrenners hier rechts met tatoage op de rechterarm Jef De Batist.


  Veteranen 40 tot 49 jaar : 134 dln.

  1.Hans Verlinden

  2.De Baat Christ

  3.De Maertelaere Kenny

  5.Mettepennigen Patrick uit Hamme

  17.Van Oyen Francky 

  32.Van Geertsom André uit St.Niklaas

  79.Van Den Bosch Gunther uit De Klinge

  83.Schuurmans Roger van L.O.

  111.Borghgraef Marc uit Burcht


  Net na de middagpauze gingen 134 renners van start voor de derde titelstrijd. Ondertussen was de zon fel komen schijnen en wees de thermometer al naar 25 graden. In deze zeer snelle wedstrijd kregen we een knap staaltje fietswerk te zien van Patrick Mettepenningen. In vrijwel elke ontsnapping was hij vooraan te vinden. Hij probeerde het in de vierde ronde zelfs solo. Een ronde later had titelverdediger Kenny De Maerteleire zijn wagonnetje aangehaakt en dachten de talrijk opgekomen wielerliefhebbers dat dit de goede vlucht zou worden. Niets was minder waar, want één ronde verder had De Maerteleire zijn vluchtgezel laten gaan. Het peloton zat hem op de hielen. Het bleef een zeer snelle en spannende wedstrijd. In de slotronde verschoot Patrick Mettepenningen nog een paar cartouches en hij werd slechts op 500 meter van de aankomstlijn gegrepen door het voltallig peloton. Massaspurt dus. Hierin nestelde Kenny De Maerteleire zich vrij snel op kop. Te vroeg zou later blijken. Kenny zag zijn krachten wegebben en diende zich op 50 meter van de lijn recht te zetten. Toen dook Hans Verlinden als een duiveltje op en scheurde gezwind naar de wereldtitel. De supersnelle Christ de Baat haalde het nipt voor het zilver. De Maerteleire werd afgeklokt op de derde plaats.


   

  Veteranen 50 tot 59 jaar : 110 dln.

  1.Wladimir Gottfried (Dui)

  2.Veris Wim

  3.Heulens Marc

  15.De Wael Wim

  41.Van Goethem Lucien uit Stekene

  73.Meirte Gustaaf uit Verrebroek


  Toen de 3 medaillewinnaars nog op het podium stonden werden 110 vijftigplussers de weg opgestuurd voor hun WK-strijd. Bij het ingaan van de derde ronde zagen we één renner alleen aan de leiding fietsen. Wladimir Gottfriet had een handvol seconden voorsprong op de hele bende. Bij een tegenreactie onder impuls van vooral Jan Van Hove begaf de leider niet, maar bouwde zijn voorsprong verder uit.Bij het ingaan van de laatste ronde was die voorsprong flink geslonken tot 15 seconden. Door een tegenreactie van titelverdediger Wim Veris zouden we nog een spannende slotronde beleven. In de achtervolging diende Wim Veris zijn maatje achter te laten en werd het een strijd van man tegen man. Onze leider, Wladimir Gottfried schakelde nog een tandje groter en stelde zijn voorsprong veilig om de wereldtrui oververdiend binnen te rijven na een solorit van ongeveer 40 km. Wim Veris behaalde het zilver en Marc Heulens ontliep nog net het peloton om de bronzen medaille te bemachtigen.   

  Veteranen 60+ : 85 dln.

  1.Georges Vonckx

  2.Hoof Roger uit St.Niklaas

  3.Hufkens Francois

  12.Dullaert Werner uit St.Gillis-Waas

  40.De Blick Freddy uit Beveren

  52.Syvertsen Andre uit Stekene

  64.Heyndrickx John uit Nieuwkerken

  Om 9 uur werden 85 60-plussers de weg opgestuurd. De zon was al volop van de partij en de renners hadden er zin in. In de tweede ronde zonderden zich vijf renners af. Luc Snels, Roger Hoof, François Hufkens, Gaston Van der Plas en Georges Vonck bundelden de krachten en reden ronden lang een halve minuut voor de langgerekte groep fietsen.

  Eén van deze vijf zou de eerste wereldtrui veroveren. De minder snelle mannen maakten er een slijtageslag van. Om beurten werd er gedemareerd. François Hufkens en Luc Snels waren de bedrijvigsten om de aanvalsklok te luiden. Toch bleven de vijf vluchters samen. In de laatse rechte lijn zette Georges Vonckx zich van ver op kop en niemand leek bekwaam om zijn leiderspositie aan te vallen. Met ruim verschil behaalde Georges Vonck zijn 21ste zegebloemen van het jaar. De wereldtitel was veruit de mooiste. Georges Vonckx werd op het podium geflankeerd door Roger Hoof en François Hufkens. De Brabanconne schalde een eerste keer door de luidsprekers.  Met dank voor de verslagen aan Voorzitter W.A.O.D. GUY BLOEM

  Foto's : B.V.W.B.

  08-08-2007 om 18:50 geschreven door kenny


  07-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GROEPSTRAINING BEVEREN VAN DINSDAG 07/08/2007
  Onder leiding van Kenny Janssens en Dirk Bryssinckx vertrokken Dinsdagavond om 19h00 thv Buyl Sport te Beveren maar liefst  45 POLDERRENNERS voor de wekelijkse trainingsrit doorheen de Polders van Saeftinghe.
  De zon was van de partij en dus alleen maar stralende gezichten vandaag en dat mochten we ook voelen want iedereen had blijkbaar zin om eens hard te gaan knallen in de polder.
  Toch stond er nog een stevige wind in de Polder van Emmadorp maar daar hielden onze Polderrenners geen rekening mee en dus ook vlammen op de tegenwind vandaag.
  Het gemiddelde vandaag was goed voor 37,5 Km/h en dat voor 70 Km.(tot de meet)
  Toch was het weeral oppassen aan het rondpunt te Kallo met het vrachtverkeer , vanaf het rondpunt ging de snelheid nog hoger en was de eerste demarrage een feit , de mannen van Hoop Op Zegen Beveren gingen voor een ploegentijdrit met als hardrijders Bart Cant en Roberto Vercauteren en natuurlijk Sven Wielandt.
  Maar het peloton liet niks meer gaan en we stevende af op een massaspurt.
  Het was onze hardrijder Gunther Persoon die de bende op 400 meter op sleeptouw nam en de snelheid met een ruk de hoogte injoeg en zo de spurt voorbereide met in zijn wiel Sven Wielandt die als eerste aanging gevolgd door Kenny Janssens die direct over Sven ging en doorraasde naar de meet. (Spurtsnelheid = 62 Km/h)
  André Van Geertsom kwam nog opzetten maar moest zich tevreden stellen met plaats 2 , Fons Van Raemdonck eindigde op 3 , Bart Cant op 4 , Pieter Oelbrandt en Sven Wielandt op 5 enz... 
  Wie reden mee vandaag : Bart Cant , Filip Weemaes , Jeroen Pieters , Pieter Oelbrandt , Jens Van Landeghem , Franky Wielandt , Frank Van Geystelen , Jan Vlegels , Gunther Persoon , André Van Geertsom , Alian Verbeke , Dirk Bryssinckx , Philip Van Havenbergh , Peter Van Havere , Sven Wielandt , Fons Van Raemdonck , Etienne Fleury , Marc Vijt , Wim de Gruyter , Danny Heyrman , Dirk Onghena , Eddy Pieters , Nico Audenaert , Saskia Van Overmeire , Jan Ryckbosch , Herman Verstraeten , Dirk Vanhee , Kurt Carpentier , Dean Bolssens , Lesley Heyndrickx , Rony Van De Velde , Roberto Vercauteren , Bart Cant , ????? en Kenny Janssens
  .

  07-08-2007 om 22:26 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE ZELZATE VAN MAANDAG 06/08/2007

  MAANDAG 06/08/2007 – ZELZATE – Elite z/c & Beloften

   

  LUC DE MOOR 2de IN ZELZATE , NICKY COCQUYT WINT !!!!

   

  DEMOOR 2de bew6.8                  HEIRBAUT3debew6.8

  Luc De Moor die knap 2de werd.                                  Tony Heirbaut werd 3de in Zelzate.


  Maandagavond werd in Zelzate weer gekoerst door de Elites zonder contract en Beloften. Maar met 29 vertrekkers was het er zeker geen groot feest voor de deelnemerslijsten.

  Van in de eerste kilometer werd er wel onmiddellijk gekoerst, maar er kwam pas een afscheiding in de tweede ronde. Met tien waren ze met ook Koen Van de Velde, Gunter Sterck, Luc de Moor, Tony Heirbaut, Sander Cordeel en Kristof D’Hollander voor de Wase regio.Tim Caluwaert en Stijn Gidé zaten in het peloton.Blij weerzien van Tim Caluwaert uit Beveren die dit seizoen al veel last gehad heeft met de rug.

  Goeie opmerking van Stekenenaar Koen van de Velde:

  -“Het leek wel een Kampioenschap van Sint- Gillis -Stekene want Sterck, Cordeel, D’Hollander en ik zelf waren uit Stekene  en De Moor woont in Sint-Gillis en Heirbaut woont bijna in Stekene want hij  is hier een huis aan het opknappen.”

  Sander Cordeel reed spijtig genoeg een tweetal ronden later lek. En het ging verder met negen. Hun voorsprong liep op tot 4 min zodat de anderen al vroeger mochten sprinten voor hun plaats..

  Voor Kristof DHollander ging het op het einde nog mis want hij reed in de voorlaatste ronde nog lek.Hij greep toch de 9de plaats. “ Of er nog meer inzat dan deze 9de plaats weet ik niet maar ik vond het wel spijtig dat ik lek reed.”, aldus Kristof Dhollander.

  Met acht reden ze dus de finale in en verscheidene aanvalspogingen werden opgezet maar alles bleef samen. Met acht man naar de streep! Koen Van de Velde beschreef de eindspurt:

  -“De aankomst was vrij lastig met de wind op de neus en een baan die wat vals omhoog loopt. Je kan je daar wat aan mispakken. Ik ging iets te vroeg aan en werd nog voorbij gesneld door vier renners.”

  Nicky Cocquyt won voor  Luc de Moor,  Tony Heirbaut werd 3de, Geert Joos 4de en Koen Van de Velde 5de.

  Gunter Sterck pakte de 7de plaats maar er had voor hem een betere plaats ingezeten ware het niet dat hij tegen de nadarafsluiting gedrumd werd en meteen ‘vast’ zat.

  Kristof D'Hollander werd 9de , Stijn Gidé 12deTim Caluwaert 23ste en Sander Cordeel 26ste.  Tekst en Foto’s :
  fvdv

   

   

  07-08-2007 om 21:35 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN DINSDAG 07/08/2007
  VDVmatthiasternatbew7.8

  De foto van het podium waar duidelijk blijkt dat Matthias er staat tussen de twee letterlijk en figuurlijk de ‘grote’ jongens van de 13-jarigen.


  Matthias Van de Velde
  (Hamme-Josan) reed als aspirant in de thuisbasis van de sponsor van de ploeg Josan en van de ploeg van Belgisch Kampioen  Saimen De Laeter van  Cata Bikes Bianchi. Ze stonden met 21 aan de start waarbij ook nog Matthias ploegmaat uit het Antwerpse Essen, Toon Wauters. Hij wilde ook de sportieve strijd aangaan tegen De Laeter die er dit seizoen echt ver boven uitsteekt.

  Het werd dan ook een zeer spannende wedstrijd met vooral dan een regen van ontsnappingen van beide tenoren, Toon Wauters en Saimen De Laeter. Vanaf halfweg wedstrijd begon Matthias Van de Velde zich zowaar ook in de aanval te moeien tussen die twee sterke rijders. Matthias was dan ook zeer tevreden dat hij mee het podium op kon na een zeer knappe wedstrijd.

  Ook sponsor Josan was in zijn nopjes met twee van zijn 13 -jarige aspiranten op het podium. Trouwens, Josan heeft maar twee 13-jarigen in de club!

  Jong geleerd is oud gedaan. Dat zal wel , ook in het wielrennen. Op de miniemenproeven in Sint-Niklaas hebben we weer eens kunnen vaststellen welke stuurvaardigheid die jongens en meisjes van 8 tot 11 jaar al hebben. In Sint-Niklaas woont ook Davy Mues en deze mini-miniem, hij is pas zes jaar, heeft in Peer een duotijdrit gereden samen met zijn papa. Davy is er in geslaagd deze proef te winnen in de categorie 8 -9 jaar. Als dat niet knap is. Davy moet nu uiteraard alle opleidingen volgen die de Vlaamse Wielerschool van WBV aanbiedt en dan kan de groei beginnen, via de miniemen en de aspiranten naar de nieuwelingen!

   

   


   

  Tekst en Foto : fvdv

   

  07-08-2007 om 16:23 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING W.A.O.D. VAN MAANDAG 06/08/2007

  MAANDAG 06/08/2007 – GENTBRUGGE – W.A.O.D.

   

  Proficiat aan WALTER DE VEERMAN met zijn 19°Seizoenszege in de Catg.C !!! 

  Categorie A / B :
  (24 dln)

  1.Kristof Muys (Eine, winnaar cat. B)

  5.Bart Van Kerschaver (Maldegem, winnaar cat. A)

  9.Tim Vercauteren uit Belsele (A2)

  11.Tom Van Osselaer uit Melsele (A4)

  15.Alex Goossens uit Vrasene (B10)

  16.Filip Troubleyn uit Temse (A6)

  Categorie C / D:

  1.Danny Van Oyen (Deinze, winnaar cat. D)

  2.Walter De Veerman (Lochristi, winnaar cat. C)

  7.Dirk Mathijs uit Gentbrugge(C5)

  12.Marc Borghgraef uit Burcht (C8)


  Categorie E / E+:

  1.Andrew Donaldson (GB, winnaar cat. E+)

  2.Patrick Van Hulle (Aalter - Bellem, winnaar cat. E)


  Categorie F1:

  1.Robin Van Kerschaver (Maldegem)

  07-08-2007 om 15:53 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE ERONDEGEM VAN MAANDAG 06/08/2007

  MAANDAG 06/08/2007 – ERONDEGEM – Elite z/c & Beloften

   

  LITOUWEN NEEMT NU OOK ERONDEGEM IN


  ERONDEGEMELIkopgroepbew7.8              
  De kopgroep van acht kleurde Litouws geel.       

  ERONDEGEMELIpodiumbew7.8
  Algirdas Mockus die 2de werd en winnaar Simas Kondrotas met hun begeleider die succes na succes mag beleven.

  Koninklijk Erondegem Sportief kreeg voor zijn 66ste Grote Prijs 49 renners op de lijst en die moesten er 13 ronden van 8,5 km of 110,5 km komen rijden.

  Zegekoning Guy Smet (Kruibeke), Kurt Van Landeghem (Sint-Gillis-Waas), Rene Mertens (Dendermonde),  Davy Peirsman (Temse) en Mindaugas Goncaras (Litouwen) waren de streekregiorenners die het regenweer kwamen trotseren.

  De eerste ronden speelde de regen de renners parten. In de 3de ronde werd de aanval ingezet door vijf renners maar die werden gauw door drie anderen achterna gezet en ook bijgebeend. Opmerkelijk bij deze acht waren de zes Litouwers van Klaipeda Splendid met Algirdas Mockus, Egidijus Juodvalkis, Aidis Kruopis, Simas Kondrotas, Gediminas Bagdonas en Ramunas Navardauskas

  In TGV-vaart reden zij door Erondegem. De Nederlander Roel Egelmeers en het Waaltje Jonas Van Genechten waren de andere twee die de kopgroep compleet maakten.

  De rest van het peloton wist toen al hoe laat het was. Zij bouwden hun voorsprong uit tot 1'36" op Jos Kools (Nederland), Tom Van De Velde, Pieter De Rekeneire, Steven Dierickx en Pascal Reynvoet die in de achtervolging waren gegaan. Guy Smet besloot bij het ingaan van de 5de ronde de wedstrijd te beëindigen. Een ronde later volgde Mindaugas Goncaras zijn voorbeeld.

  Ramunas Navardauskas waagde het in de 7de ronde eens alleen maar ze pakten hem terug. Vooraan viel Aidis Kruopis weg door een lekke band. De zeven leiders hadden nog een voorsprong van 1'04" op Tom Van De Velde en Pascal Baetens. De rest van het peloton volgde op 1'46".

  De meeste renners uit onze Polderrennersregio waren toen al uit koers verdwenen.

  Vooraan kwamen ze plots met zes te staan want Roel Egelmeers kreeg ook nog een lekke band.

  De vijf Lithouwers. Algirdas Mockus, Simas Kondrotas, Gediminas Bagdonas en Ramunas Navardauskas begonnen dan aan een ploegentijdrit en Jonas Van Genechten en Juodvalkis telden al een onoverbrugbare achterstand bij het ingaan van de laatste ronde.

  In de beklimming naar de aankomst toe lieten Algirdas Mockus en Simas Kondrotas hun twee landgenoten in de steek en Simas Kondrotas haalde het makkelijk voor Algirdas Mockus. Op 23 seconden volgde Gediminas Bagdonas als 3de. Enkele seconden later volgde Ramunas Navardauskas. De spurt om de 5de plaats werd gewonnen door Egidijus Juodvalkis voor Jonas Van Genechten.

  Deze zes renners waren de enige nog in koers. De eerste vijf plaatsen waren voor de Litouwse renners van het Klaipeda Splendid Team. Gediminas Bagdonas won nog de bergprijs zodat de Litouwers alles wonnen wat er te winnen was. Waar zij aan de start verschijnen is de kans groot dat hun overmacht niet in te dijken is. Alleen, hoe zit het met het reglement dat zegt dat men in individuele wedstrijden niet in ploegverband mag koersen. Of doen die Klaipedarenners het dan tóch niet?

  Davy Peirsman werd 27ste, Mindaugas Goncaras 28ste en Rene Mertens 30ste.

   

  ERONDEGEMELIkurtbew7.8 

  Kurt Van Landeghem in volle actie in Erondegem.


  ERONDEGEMELIdavybew7.8 

  Davy Peirsman beste vertegenwoordiger van de Polderrennersregio in Erondegem.  Tekst : fvdv

   

  Foto’s : Alain Sennesael.

   

   

   

   

  07-08-2007 om 14:07 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN MAANDAG 06/08/2007
  wbvlogo

  MAANDAG 06/08/2007 – ERONDEGEM (O) – Elite z/c + Beloften – 111 Km – 02h40min

  Aantal deelnemers : 49

  1. Simas Kondrotas
  2. Algirdas Mockus op 7"
  3. Gediminas Bagdonas op 23"
  27. Davy Peirsman uit Temse (Wimi-Games-St.Martinus-Keksken) op 3'50"
   

  06/08/2007 – RUMBEKE (W) – Elite z/c + Beloften – 112,5 Km – 02h39min

  Aantal deelnemers : 41

  1. Wouter Demeulemeester
  2. Sylvain Rolet
  3. Frederik Toortelboom
   

  06/08/2007 – WATERSCHEI (LB) – Elite z/c + Beloften – 85,1 Km – 02h15min

  Aantal deelnemers : 27

  1. Danny Dierckx
  2. Samuel Van Nuffelen op 3"
  3. Guy Van Broekhoven
   

  06/08/2007 – ZELZATE (O) – Elite z/c + Beloften – 112 Km – 02h41min

  Aantal deelnemers : 28

  1. Nicky Cocquyt
  2. Luc De Moor uit St.Gillis-Waas (Edegem B.C)
  3. Tony Heirbaut uit Belsele (PWC Jan Snel)
  5. Koen Van De Velde uit Stekene (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)
  7. Gunther Sterck uit Stekene (PWC Jan Snel)
  9. Kristof D'Hollander uit Stekene (Hoop Op Zegen Beveren)
  12. Stijn Gidé uit Waasmunster (KSC Denderstreek Labiekes)
  23. Tim Caluwaert uit Beveren (Wielerteam Atom)
  26. Sander Cordeel uit Stekene (Balen B.C)
   

  06/08/2007 – 2° PROFRONDE VAN LOMMEL (LB) – Elite m/c / Elite z/c /Beloften – 85 Km – 01h50min

  Criterium

  Aantal deelnemers : 31

  1. Axel Merckx
  2. Johan Vansummeren
  3. Tom Boonen
   

  06/08/2007 – LOMMEL (LB) – Nieuwelingen – 45 Km – 01h07min

  Aantal deelnemers : 36
  1. Jochen Deweer

  07-08-2007 om 14:06 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN MAANDAG 06/08/2007
  D'HOORE JOLIEN

  Jolien D’Hoore uit Merelbeke, heeft op het WK piste in Mexico een nieuw Belgisch record neergezet op de 2 km.  Het oude record werd in 1998 destijds naar het Waasland gehaald want Evy Van Damme woonde toen nog in Eksaarde. Evy deed er 2’36”110”’ over maar Jolien D’Hoore reed de 2 km in 2’30”914”’ of toch meer dan 5 sec beter. Ze eindigde met die tijd 7de op het WK.

  D’Hoore is zeventien en rijdt voor Vlaanderen-Caprisonne-T-interim

   


  Tekst & Foto :
  fvdv

  07-08-2007 om 13:08 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN MAANDAG 06/08/2007

  Wielernieuwsjes

   

  DIKKEBANDEN bew6.8

  Een dikkebandenrace is voor de jeugd een bijzonder leuk sportevenement. Een beeld van vorig jaar in Moerzeke –Kastel.


  De jaarmarktkoers voor elite z.c. & U23, van Jeugdhuis Ter Walle in Kruibeke zal in 2008 worden gereden op woensdag 28 mei. De  wedstrijd van de Machuitvrienden in Zwijndrecht is gepland voor woensdag 18 juni 2008

   

  Zondag 19 augustus wordt in Hamme al voor de 4de keer een namiddag georganiseerd voor aspiranten. Om 13.30u starten de 12-jarigen. Aansluitend op de wedstrijden, om 18u, zijn er nog optredens op de parking van school “De Veerboot”, rechtover café ’t Geemzicht in de Geemstraat. Er is zeker al een live optreden van Louis Van Vlaanderen!

   

  Zondag 30 september komt er weer een “Dikkebandenrace” in Moerzeke–Kastel aan het voetbalterrein Stille Vrienden, het Kaatsterrein en het G.O.C. Ter Munken. Vorig jaar was dat een grandioos succes voor de jeugd. Er zijn vier leeftijdsgroepen: 8-9 jaar, 10 -11 jaar, 12 -13 jaar en 14 -15 jaar. Er zijn afwisselend, behendigheidsproeven als initiatie én een wedstrijd, onder toezicht van Wielerbond Vlaanderen. De deelnemers rijden op eigen fietsen en dat kunnen gewone fietsen zijn, mountainbikes of citybikes maar toch met een minimale banddikte van 28 mm.

  Jongens en meisjes kunnen nu al inschrijven via e-mail: jans.bikeshop@telenet.be

  De bedoeling van deze dikkebandenraces is om kinderen enthousiast te maken voor het wielrennen. 

   

   

  Tekst & Foto : fvdv

   

  07-08-2007 om 13:04 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VLAAMSE PEDAALRIDDERS MOERZEKE 80 JAAR ACTIEF

  VLAAMSE PEDAALRIDDERS MOERZEKE TACHTIG JAAR ACTIEF

                                                                          

  MOORTGAT FEDDYcamerabew6.8

  Koersdirecteur Freddy Moortgat, vorige week voor de televisiecamera om uitleg te geven over de seingevers die momenteel voor commotie zorgen in de wielersport. 


  Moortgat Van Riet Miel bew6.8

  Ere-koersdirecteur Miel Van Riet (links) en de huidige koersdirecteur Freddy Moortgat bij de vroegere wielervedette uit Hamme, Bart Heirewegh.


  De wielerclub “Vlaamse Pedaalridders" uit Moerzeke viert feest want ze bestaat dit jaar precies 80 jaar. De club staat bekend bij de Koninklijke Belgische Wielerbond onder stamnummer 700/448. Ze werd gesticht in 1927. Hiermee is ze dan ook de oudste wielersportvereniging uit Groot-Hamme. De Vlaamse Pedaalridders is nog altijd springlevend en er kan in Hamme of Moerzeke geen koersje gereden worden, of de “ridders” zijn paraat.

  Uit de archieven blijkt dat de wielerclub 80 jaar geleden is opgericht door o.a. de heren Maurice Meert, Werner Van Bogaert en Gerard Van Broeck. Deze laatste fungeerde als voorzitter. Hun opdracht was het organiseren van wielerwedstrijden in Moerzeke. Een taak die nu nog altijd de hoofdopdracht is, maar dan wel voor het ganse wuitensgebied.

  In 1940 vielen de activiteiten stil als gevolg van het oorlogsgeweld. Er werd opnieuw gestart in 1945 en dit met de medewerking van Gerard Van Broeck, Prosper Van Hautte, René D’Hollander en Cyriel Geerinck.

  In 1955 werd zelfs een wedstrijd georganiseerd voor beroepsrenners wat toen een gedurfde onderneming was voor zulke kleine gemeente als Moerzeke. De organisatie had in het begin wat kritiek te verduren. Alles kwam echter in kannen en kruiken en in een document uit die tijd stond te lezen:

  -“We feliciteren u sportieve burgers van Moerzeke, om de schijnbaar onbeduidende en onmisbare morele steun, die velen onder u ons geschonken hebben in ogenblikken van nakende mislukking. Verheugt u echter te behoren tot de opbouwers van onze organisatie. De inrichting werd bekritiseerd, maar we hielden rekening met uwe ideeën. Misschien hebt u nagedacht zonder voldoende de financiële kant en beschikbaar personeel van een koersinrichting eens na te gaan. Moge deze eerste, grootse wielerwedstrijd in ons dorp, voor u allen een dag van voldoening zijn en intens medevoelen met de wielersport.” 

  Met deze woorden dankte het bestuur de bevolking. De 1ste Grote Prijs van Moerzeke voor Beroepsrenners werd verreden op maandag 11 juli 1955. De wedstrijd werd begiftigd met 25.000 frank aan prijzen en ging over 14 ronden langs Grembergen en Hamme. Totaal: 154 km

  Deze organisatie zou nog twee maal herhaald worden, in 1956 en 1957. In 1957 vierde de club trouwens zijn 30-jarig bestaan en koppelde daaraan een groots wielerevenement: een criterium voor Liefhebbers. Dit ging over 60 ronden langs Kerk-, Bloemen- en Ommegangstraat.

  In 1958 werd afgestapt van beroepsrennerskoersen. De financiële druk werd te hoog. Vanaf dan werden wedstrijden georganiseerd voor Onafhankelijken. Deze koersen hadden 15.000 frank aan prijzen. Opmerkelijk was dat deze wedstrijden toch ook over een afstand van 154 km werden gereden.

  In de jaren zestig werd een nieuw bestuur aangesteld. Onder voorzitterschap van Paul De Belie,  kwamen ook Jef Hermans, Pieter Mijs, Robert De Graef,  Michel Robberecht en Jef Van Wesemael meewerken.

  Het koersprogramma werd opgemaakt met o.a. wedstrijden voor Beginnelingen en de “kleine bond”. Zo noemde men immers toen de vrije bonden .

  In de zeventiger jaren werden niet alleen wedstrijden georganiseerd op kleine en grote kermis, maar ook tijdens Boonstraatkermis (mei), de Bootdijk (juni) en op de Kouter (donderdag nà grote kermis).

  De naam van Emiel Van Riet zien we vanaf 1972 verschijnen als signaalgever en nadien als programmaverkoper. Vanaf 1978 zien we hem in het straatbeeld verschijnen als koersdirecteur. Momenteel is Miel nog altijd betrokken partij al moest hij wel naar het ziekenhuis. Hij is nu ere-koersdirecteur en doet het rustig aan.

  Freddy Moortgat is nu koersdirecteur en zoals blijkt uit de organisaties die zijn stempel dragen, verloopt alles opperbest. Hij kan rekenen op de medewerking van een team dat de rijke Moerzeekse wielertraditie wil verder zetten, aangevoerd door voorzitter Frans en Sofie Hermans.

   

  Zaterdag 11 augustus zijn de Vlaamse Pedaalrenners weer van de partij voor een nieuwelingenkoers in Moerzeke: de Grote Prijs Bezetwerken Van Meirvenne. Vertrek om 15u voor 66 km. Alle koersformaliteiten vinden plaats in Café Schelderoute, Dorp en de aankomstlijn ligt aan café De Klok.

  Merkwaardig gegeven: de zoon van de sponsor van de Grote Prijs heet Jan Van Meirvenne en ook hij staat aan de start.

     Tekst en foto’s :
  Flor Van de Velde.

   

   

  07-08-2007 om 12:56 geschreven door kenny


  06-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE LEON GING EEN KIJKJE NEMEN TE LONDERZEEL

  DE LEON EN DE GUIDO GINGEN NAAR DE KOERS IN LONDERZEEL

   

  De Leon en de Guido zijn twee op “rustgestelde” Waaslanders, de ene uit Sint-Niklaas en de andere is afkomstig uit Beveren maar woont nu aan de rand van de Wase hoofdstad. Ze zijn nu gek op de wielersport, nadat ze jaren samen gingen joggen op “De Ster”. Vooral de wedstrijden van elite z.c. en beloften in de Wase regio missen ze maar zelden. De Guido is een volksmens. Dat kan ook niet anders want jaren geleden stond hij in een grote kruidenierszaak in de Beverse Prosper Van Raemdonckstraat. De Leon heeft besloten om ook regelmatig zijn verslag te maken.      LEON GUIDO 200X

   

   

   

  Zoals gezegd heb ik eens ander oorden opgezocht en ben namelijk buiten onze regio naar de koers gaan kijken en niet alleen buiten onze regio maar ook buiten de provincie namelijk naar Vlaams Brabant.

  147 renners die op een mooie warme dag de start nemen, het moet kunnen

  Ik heb wel een pak nieuwe truien gezien en daarin nieuwe gezichten gestoken maar voor de rest zijn het op een handvol renners na, allemaal onbekenden voor mij.

  Een paar Waaslanders zoals Matthias Nys, Wim Maes, Davy Peirsman, Chris Aerts die ik al van buiten ken en dus moest ik ze ook eens vernoemen.

  Ik ben wel deze keer niet met de fiets naar Londerzeel gereden maar met de auto. Ge zoudt nu denken dat ik daar de luiaard heb uit gehangen, maar niets is minder waar.

  Het waren 112 km te rijden voor de renners met 15 ronden van 7,5km en die heb ik afgestapt ( voor degene die twijfelen ik heb getuigen)

  Nadat ik eerst in St Niklaas op het domein De Ster 14 km had gelopen en daarna 7,5 km gewandeld, was ik toch bij manier van spreken, half dood en dit was geen training voor de Dodentocht waarin ik 9 maal ben gestart en allemaal heb uitgestapt. Ik was dan wel een beetje jonger.

  Heeft u ook de foto gezien van Meneer de Pastoor die het peloton doopte? Zal dit nu wel mogen van de UCI, zo een massale doping? En zullen ze er zich hier boven wel iets van aan getrokken hebben? Wie zou het zeggen.

  Bey bey

   

   

  De Leon

  06-08-2007 om 13:30 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE OOSTNIEUWKERKE VAN ZONDAG 05/08/2007

  ZONDAG 05/08/2007 – OOSTNIEUWKERKE - Beloften

   

  NIELSEN RAEDT IN OOSTNIEUWKERKE


  OOSTNIEUWaankomst bew6.8 

  Zo versloeg Nielsen Raedt zijn vluchtmaat Kevin Claeys.


  OOSTNIEUWnielsenraedbew6.8

  Dit is de belofte die momenteel bij de allerbeste behoort: Nielsen Raedt. Hij behaalde zijn vierde zege al.


  De 7e Grote Prijs Electro Dan en 32e Prijs Maurits Blomme te Oostnieuwkerke kreeg 30 beloften aan de inschrijvingstafel. Deze keer was er niemand aanwezig van de Polderrennersregio. De beloften zullen waarschijnlijk in Semmerzake gezeten hebben.

  De renners dienden 23 ronden van 5 km. of 115 km. in een verschroeiende hitte af te werken.

  Ondanks de warmte begonnen de renners fel aan de wedstrijd. Jani Desmet, Kevin Claeys en Kess Heytens lagen in de 2de ronde aan de basis van de beslissende vlucht. Eén renner slaagde er nog in om aansluiting bij de kopgroep te krijgen. Hij stond bij de bookmakers ook als favoriet : Nielsen Raedt.

  Het viertal bouwde een mooie voorsprong uit. De rest van het deelnemersveld viel in verschillende groepen.

  Eerst waren ze nog met twaalf die probeerden om de leiders terug te grijpen. Ze draaiden goed rond en hadden de leiders terug in het zicht. Door het hevige tempo viel de achtervolgende groep van 12 uiteen en 7 renners hielden nog stand.

  Na een goeie 50 km. moest Kess Heytens vooraan lossen. Hij werd ingehaald door de 7 achtervolgers. Het leiderstrio bleef goed ronddraaien en hun voorsprong ging naar 1'30".

  Het tempo bij de achtervolgers zakte en ze hadden gauw 3 min aan hun benen.

  Met het ingaan van de laatste ronde plaatste Kevin Claeys een aanvalspoging. Nielsen Raedt ging direct in de tegenaanval en Jani Desmet had het even moeilijk. De andere 6 renners nog in koers mochten aankomst maken zodat er uiteindelijk maar drie renners de koers uitreden.

  De drie kwamen terug samen en het pleit werd beslecht in de spurt. Het werd een millimeterspurt gewonnen door Nielsen Raedt voor Kevin Claeys. Even verderop volgde Jani Desmet wiens krachten opgebruikt waren om nog mee te spurten voor de zege.

  Voor Nielsen Raedt was het de vierde zege van het seizoen. Hij zit momenteel in een heel goeie conditie. Op twee weken tijd behaalde hij 3 zeges.

   

  Tekst : fvdv

   

  Foto’s : Alain Sennesael

   

   

  06-08-2007 om 13:23 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN MAANDAG 06/08/2007
  MARTENS VALENTIJNbew27.7

  Valentijn Martens (Stekene –Hudiko) behaalde zondag een 11de plaats op 56 deelnemers in Izegem-Mol. In de 4de van de 22 ronden vormde zich reeds een kopgroep met 5 buitenlanders en 3 Belgen. In de groep van acht, die direct in de tegenaanval ging, zat Valentijn, maar het vlotte niet.

  In de volgende ronde weer een tegenaanval met drie waarbij de Waaslander en de Belgische Kampioen. Ook dit ging niet door omdat de twee anderen de benen stil hielden. Martens ging nog een ronde door maar zag het nut er niet van in want de acht koplopers hadden dan reeds een voorsprong van 1 minuut.

  Half koers zijn er dan toch twaalf in de tegenaanval gegaan waaronder Valentijn. Maar dit was enkel voor de 9e plaats. Nadat er zich toch nog twee hadden afgezonderd. De Hudiko-renner reed er alleen naar toe maar dan gebeurde het. Plots was het zonder boe of ba aankomst. De renners waren helemaal niet verwittigd  en omdat Valentijn Martens toen net in 11de positie reed, werd hij ook op die plaats geklasseerd.

   

   

  Tekst : fvdv

  06-08-2007 om 13:15 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZONDAG 05/08/2007

  wbvlogo

  ZONDAG 05/08/2007 – ZINGEM (O) – Elite z/c + Beloften – 70 Km – 01h40min

  Aantal deelnemers : 44

  1. Thierry Declercq
  2. Kurt De Roose op 25"
  3. Steve Lampier op 30"
  34. Steven De Schoesitter uit Waasmunster (Rudyco C.T) op 2'56"
   

  05/08/2007 – GEEL (A) – Elite z/c + Beloften – 102,3 Km – 02h28min

  Aantal deelnemers : 64

  1. Bert Verboven
  2. Guy Van Broekhoven
  3. Nico Indekeu
   

  05/08/2007 – KNESSELARE (O) – Elite m/c / Elite z/c / Beloften – 105 Km – 02h30min

  Aantal deelnemers : 71

  1. Joeri Clauwaert
  2. Patrick Cocquyt
  3. Tom Vanbecelaere
  14. Thibault Koppen uit Beveren (KSV-Deerlijk) op 5'00"
  18. James Fruytier uit Moerbeke (PWC Jan Snel)
  19. Koen De Bosscher uit Kalken (MD-CT Team)
   

  05/08/2007 – LONDERZEEL (VB) – Elite z/c + Beloften – 112,5 Km – 02h45min

  Aantal deelnemers : 148

  1. Patrick Van Roosbroeck
  1. Adam Gawlik
  3. Matthew Brammeier
  7. Lars Croket uit Bornem (Davitamon-Jong Vlaanderen)
  9. Björn Coomans uit Ruisbroek (Rock Werchter-Chocolade Jacques)
  15. Davy Peirsman uit Temse (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)
  21. Luc Rooms uit Puurs (Rudyco C.T)
  26. Kris De Block uit Mariekerke (Rupelspurters Boom)
  34. Benny Van Buynder uit Bornem (Rudyco C.T)
  72. Chris Aerts uit Hamme (Rudyco C.T)
  81. Kristof Verbraeken uit Beveren (Artevelde WSV)
  85. Stefan Suy uit Waasmunster (Xclusiv C.T)
      

  05/08/2007 – RAPERTINGEN (LB) – Elite z/c + Beloften – 115,6 Km – 02h49min

  Aantal deelnemers : 85

  1. Arno Portugaels
  2. Peter Neyens op 5"
  3. Tony Driesen op 10"
   

  05/08/2007 – OOSTNIEUWKERKE (W) – Beloften – 115 Km – 02h51min

  Aantal deelnemers : 30

  1. Nielsen Raedt
  2. Kevin Claeys
  3. Jani Desmet op 9"
   

  05/08/2007 – SEMMERZAKE (O) – Beloften – 117 Km – 02h58min

  Aantal deelnemers : 77

  1. Gregory Joseph
  2. Sam Maertens
  3. Marius Bernatonis
  15. Willem De Greyt uit Sinaai (KSC Denderstreek Labiekes) op 6'00"
  16. Lieven Dieleman uit Zele (KSC Denderstreek Labiekes)
  17. Sven Wielandt uit Beveren (Wielerpromotieclub Jeugdteam)
  32. Koen Martens uit Temse (KSC Denderstreek Labiekes)
   

  05/08/2007 – BRASSCHAAT (A) – Am./Mast./Elite z/c /Beloften – 90 Km – 02h04min

  Aantal deelnemers : 59

  1. Bart Vleugels
  2. André Vermeiren op 6"
  3. Ronald Roos op 44"
   

  05/08/2007 – ZINGEM (O) – Dames Elite – 56 Km – 01h28min

  Aantal deelnemers : 46

  1. Sofie De Vuyst
  2. Niki Harris
  3. Karen Steurs uit Schoten (AA-Drinks)
  6. Nana Steenssens uit Zwijndrecht (VZW Lotto-Ladiescycling)

  9. Carine Potums uit Londerzeel (Benelux team)
  12. Katrien Aerts uit Merksplas (Benelux Team)
  13. Anja Nobus uit Waardamme (Oostende Noordzee)
  14. Natasja Nobels uit Grembergen (S.C.F.Bianchi)
  34. Cindy Vandermeulen uit Stekene (Benelux team)
  37. Ilse Van De Pontseele uit Deftinge (Benelux Team)
  38. Cindy De Schepper uit St.Gillis-Waas
  39. Ilse Fiers uit Waasmunster (Oostende Noordzee)

  05/08/2007 – TURNHOUT (A) – Dames Jeugd – 46 Km – 01h10min

  Aantal deelnemers : 22 Nieuwelingen
  1. Marjolein Claessen
  3. Kaat Hannes uit Wechelderzande (Benelux Team) op 1'35"

  Aantal deelnemers : 28 Juniores
  1. Esmee Janssen
  7. Veronique Staes uit St.Job in 't Goor (Steeds Vooraan Kontich) op 1'35"
  16. Amy De Ridder uit Grembergen (Benelux Team)

   
  05/08/2007 – BIERBEEK (VB) – Juniores – 92 Km – 02h15min

  Aantal deelnemers : 44

  1. Brian Ligneel
  5. Jeroen Goudket van L.O. (Bodysol-C.T.Menen)
  6. Nicolas Vereecken uit Kieldrecht (Bodysol-C.T.Menen)
  21. Jasper Verberckmoes uit Moerbeke (Asfra R.T)
  25. Nick Van Walle uit Temse (Daikin C.T)
   

  05/08/2007 – BUIZINGEN (VB) – Juniores – 77 Km – 02h05min

  Aantal deelnemers : 62

  1. Yoni Bastiaens
  7. Wouter D'Hollander uit Zele (Isorex C.T) op1'33"
   

  05/08/2007 – IZEGEM DE MOL (W) – Juniores – 88 Km – 02h10min

  Aantal deelnemers : 56

  1. Justinas Tautkus
  11. Valentijn Martens uit Stekene (Hudiko Waasland)
   

  05/08/2007 – LOENHOUT (A) – Juniores – 93,6 Km – hmin

  Aantal deelnemers : 55

  1. Wout Mertens
  11. Sander Stiegelis
   

  05/08/2007 – TORHOUT (W) – Juniores – 81 Km – 02h00min

  Aantal deelnemers : 58

  1. Jonathan Mcevoy
  13. Tom De Maesschalck uit Sinaai (KSC Denderstreek Labiekes) op 1'45"
   

  05/08/2007 – WIJER (LB) – Juniores – 88 Km – 02h07min

  Aantal deelnemers : 54

  1. Christophe Sleurs
   

  05/08/2007 – EGEM (W) – Nieuwelingen – 64,8 Km – 01h44min

  Aantal deelnemers : 63

  1. Zico Waeytens
  9. Gijs Van Hoecke uit Zaffelare (Bodysol-C.T.Menen)
    

  05/08/2007 – HOUTHALEN (LB) – Nieuwelingen – Km – hmin

  Aantal deelnemers :

   

  05/08/2007 – KNESSELARE (O) – Nieuwelingen – 66 Km – 01h33min

  Aantal deelnemers : 54

  1. Axel De Corte
   

  05/08/2007 – LINTER (VB) – Nieuwelingen – 67,5 Km – hmin

  Aantal deelnemers :

  1. Jonas Depre
  7. Glenn De Ridder uit Stekene (Bodysol-C.T.Menen) op 45"
   

  05/08/2007 – LOENHOUT (A) – Nieuwelingen – 62,4 Km – 01h30min

  Aantal deelnemers : 98

  1. Nick Vanderlijken
   

  05/08/2007 – TESSENDERLO (LB) – Nieuwelingen – 60 Km – 01h32min

  Aantal deelnemers : 66

  1. Jasper Mandjes
   

  05/08/2007 – VLIERZELE (O) – Nieuwelingen – 65 Km – 01h32min

  Aantal deelnemers : 48
  1. Niels Reynvoet
  17. Joey De Wilde uit Moerbeke (Hudiko Waasland) op 4'40"

  06-08-2007 om 13:08 geschreven door kenny  .
  .
  .


  ZATERDAG , DINSDAG EN DONDERDAGMORGEND VANAF 09H00 GROEPSTRAINING ZWIJNDRECHT VERTREKPUNT MACHUIT
  .
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  WIELRENNERS
 • NIELS VANDYCK
 • BJÖRN COOMANS
 • KRISTOF WIELFAERT

  Osteopaat
 • JENS TUMMELEER

  PROFWIELRENNERS
 • GREG VAN AVERMAET
 • TOSH VAN DER SANDE
 • STIJN STEELS
 • MORENO DE PAUW
 • GIJS VAN HOECKE
 • PREBEN VAN HECKE
 • GERRY DRUYTS
 • OLIVER NAESEN
 • LAWRENCE NAESEN
 • NICOLAS VEREECKEN

  DUATHLETEN + TRIATHLETEN
 • KOEN MARIS

 • WIELERCLUBS
 • ETIXX QUICKSTEP
 • LOTTO SOUDAL
 • TOPSPORT VLAANDEREN
 • MARLUX-NAPOLEON GAMES
 • KSV-DEERLIJK
 • WACTEAM HOBOKEN
 • RABC - WIELERTEAM
 • W.O.O.P.
 • CYCLING TEAM MENEN
 • ILLI-BIKES CYCLING TEAM

  WIELERCLUBS
 • WIELERTEAM WAASLAND
 • TOPSPORT VLAANDEREN-RIDLEY 2012
 • RUDYCO-RIPA C.T.
 • RIJSCHOOL AH - GENTSE VELOSPORT
 • ARTEVELDE-WSV
 • NGMT C.T.
 • NHT C.T. TIELEN
 • EDEGEM B.C.
 • BALEN BC
 • ARTEVELDE-WSV

  WIELERCLUBS
 • WEBCHAIN CT
 • VANOMOBIL MTB-TEAM
 • DE SPRINTERS MALDEREN
 • DE ZONDAGRIJDERS
 • WTC ASTORIA MEERDONK

  WEDSTRIJD BONDEN
 • W.A.O.D.
 • V.W.F.
 • E.C.W.
 • F.C.W.B.
 • ARDENNE-GAUME
 • BELGIAN CYCLING SELECTION
 • V.W.V.
 • K.B.W.B.
 • O.V.W.F.

  WEBSITES
 • SPORTCOMITE HET VLIEGEND WIEL KLEIN-SINAAI
 • CATENA CYCLING
 • WIELERSPORT
 • TWC DE ZWALUW

  BEKLIMMINGEN EN COLS
 • CLIMB BY BIKE
 • LA MARMOTTE
 • COLS VAN EUROPA
 • WIELRENNERS
 • KLIMROUTES
 • V.W.B.
 • EDH

 • UCI PROTOUR
 • SPORT.BE
 • UCI PROTOUR
 • WIELRENSITE.NL
 • WIELERSCHOOL

  VELDRIJDEN
 • L.R.C
 • CYCLO-CROSS
 • FLANDRIEN

 • MOUNTAINBIKE
 • MOUNTAINBIKE
 • RONDE VAN HET WAASLAND
 • ROUTES 1
 • ROUTES 2

  NIEUWS
 • SPORZA
 • HET LAATSTE NIEUWS
 • GAZET VAN ANTWERPEN

 • MUZIEK
 • JOE FM
 • Q MUSIC
 • NOSTALGIE
 • RADIO 1
 • RADIO 2

 • Aangepast zoeken

  .
  Archief per week
 • 18/03-24/03 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 25/02-03/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 11/02-17/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 28/01-03/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 24/12-30/12 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 25/06-01/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 14/05-20/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 05/03-11/03 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 12/02-18/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 01/01-07/01 2007
 • 25/12-31/12 2006
 • 18/12-24/12 2006
 • 11/12-17/12 2006
 • 04/12-10/12 2006
 • 27/11-03/12 2006
 • 20/11-26/11 2006
 • 13/11-19/11 2006
 • 06/11-12/11 2006
 • 30/10-05/11 2006
 • 23/10-29/10 2006
 • 16/10-22/10 2006
 • 09/10-15/10 2006
 • 02/10-08/10 2006
 • 25/09-01/10 2006
 • 18/09-24/09 2006
 • 11/09-17/09 2006
 • 04/09-10/09 2006
 • 28/08-03/09 2006
 • 21/08-27/08 2006
 • 14/08-20/08 2006
 • 07/08-13/08 2006
 • 31/07-06/08 2006
 • 24/07-30/07 2006
 • 17/07-23/07 2006
 • 10/07-16/07 2006
 • 03/07-09/07 2006
 • 26/06-02/07 2006
 • 19/06-25/06 2006
 • 12/06-18/06 2006
 • 05/06-11/06 2006
 • 29/05-04/06 2006
 • 22/05-28/05 2006
 • 15/05-21/05 2006
 • 08/05-14/05 2006
 • 01/05-07/05 2006
 • 24/04-30/04 2006
 • 17/04-23/04 2006
 • 10/04-16/04 2006
 • 27/03-02/04 2006
 • 20/03-26/03 2006
 • 13/03-19/03 2006
 • 06/03-12/03 2006
 • 27/02-05/03 2006
 • 20/02-26/02 2006
 • 13/02-19/02 2006
 • 06/02-12/02 2006
 • 30/01-05/02 2006
 • 28/11-04/12 -0001


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!