.
.
.
ELKE WOENSDAGMIDDAG VANAF 14H00 GROEPSTRAINING TE BEVEREN MET VERTREKPUNT RONDPUNT KASTEELDREEF !!!!
Aangepast zoeken
WEBSITES
 • DR. FRANK DE WINTER SPORTDOKTER
 • SHIMANO
 • HET WEER ONLINE
 • W.B.V.
 • WIELRENNEN
 • DE WIELERSITE
 • CYCLING NEWS
 • PAGINA WIELRENNEN
 • JENS TUMMELEER - SPORTUMONIA
 • CHW BEVEREN
 • MG SPORTS & BIKEFITTING
 • MOTION FIETSANALYSE
 • NOENS ERIC
 • CYCLING.TV
 • .
  .
  .

   

  zelf banners maken
  TopSiteGuide banner banner maken gratis
  DE POLDERRENNERS

  POLDERRENNERS
  05-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD MINIEMEN TE ST.NIKLAAS VAN ZONDAG 05/08/2007

  ZONDAG 05/08/2007 – ST.NIKLAAS - Miniemen

   

  73 MINIEMEN IN DE MEMORIAL JOERI VAN VLIERBERGHE


  STNIKminiemstarttijdrbew5.8

  Zo werd gestart in een ploegentijdrit.


  STNIKLminafloopbew.5.8 

  Na afloop brachten de deelnemers hun rugnummer terug binnen en werden zij wegwijs gemaakt in de administratieve dingen rond een wedstrijd. Opleider van de Vlaamse Wielerschool , Nico De Smet (l)  houdt een oogje in ’t zeil. Aan de tafel zitten de mannen van WBV die van dienst waren; Gaby Termont en Benny Smet.

  De 2de Miniemenprijs “Memorial Joeri Van Vlierberghe” in Europark–Noord aan de fietsenzaak van Theo Verschueren te Sint-Niklaas is weer uitgegroeid tot een fantastisch gebeuren.  Niet minder dan 73 miniemen kwamen er deelnemen in de categorieën van 8 tot 11 jaar. Het aantal van die jonge rennertjes stijgt voortdurend en het wordt al moeilijk om op één namiddag al die proeven te rijden. Zo moesten de begeleiders van de Vlaamse Wielerschool bij de oudsten de afvalling weg laten.

  Het programma bestond verder uit een tijdrit per drie of zelfs per vier al naargelang het aantal deelnemers. De tijdrit ging over één ronde van 1000 meter. Dan mochten alle leeftijdgroepen hun rit in lijn rijden maar wel aangepast aan hun leeftijd. Terwijl de 8 en 9-jarigen hun proeven én hun wedstrijd reden, waren de oudsten een fietstocht van ongeveer 25 km aan het verwerken.

  Wat wij bijzonder jammer vonden was dat op de deelnemerslijsten niet werd vermeld van waar de jongens en meisjes waren. Enkel hun club konden we te weten komen. In de computer zat dat programma niet in maar feit is toch wel dat de kijkers graag weten of er gasten uit de eigen streek bij zijn.

  Bij de 8-jarigen (10 dln) werd Jens Vercauteren uit Sinaai (WAC) 5de in de afvalling. Een reeks die werd gewonnen door Damion Windels (Kortrijk CT) voor Jens Vertongen van Edegem Bicycle. Het meisje Jara Noël van ABBS Wielerjeugdteam werd 3de.

  De rit in lijn was voor Jens Vertongen die Damion Windels en Jara Noel versloeg. Waaslander Jens Vercauteren werd 6de.

   

  Bij de 9-jarigen met 19 dln was de Nederlander Giovanni Burton weer niet te kloppen. Hij won zowel de afvalling als de rit in lijn over 5 ronden.

  In de afvalling werd Stephen Declercq (WAC), afkomstig van Burcht, 18de. In de rit in lijn eindigde hij 14de. Misschien waren er nog wel jongens uit de Polderrennersregio maar wij konden ze niet ontdekken.

  De 10-jarigen (21 dln) reden dus geen afvalling. De rit in lijn bestond uit 9 ronden. Af en toe demarreerde eens een durver zoals Jordy Noël van het ABBS –Wielerjeugdteam. Maar negen renners zonderden zich af en daaruit kwam dan de eindspurt die werd gewonnen door Nico Houtteman ( Oost-Vlaanderen). 2. Brecht De Coninck (Oost-West Cycling Team) 3. Glenn Baele ( Gentse V.S.) Goed werk leverde Toon Vercauteren (Sinaai –WAC) en werd 4de. Gerben De Kever (Kemzeke –WAC) eindigde 11de . Eline De Bodt (De Klinge –WAC) werd 12de en zo ook nummer één van de meisjes. Arne Pierard (Sint-Niklaas –WAC) 20ste.

  De 11-jarigen namen met 23 deel aan deze miniemenproeven. Ze moesten 14 ronden afleggen. Guillaume Seye (Meetjesland-Knesselare) en Robin Pauwels  uit Temse reden in de 2de ronde even voorop maar alles kwam weer samen. De groep dunde uit en met veertien kwam het einde dichterbij. Spijtig voor Jens Christiaens van het Hudiko Wielerteam dat hij in een val was betrokken zodat hij zijn kansen niet kon verdedigen.

  In de eindspurt toonde Stijn Vandevyver van Deinze KVC zich de snelste voor Gianni Wytinck van Oost West CT. De 3de plaats was voor Gil Gerits van Heist Zuiderkempen.

  De eer van het Waasland werd gered door Maxim Van Hiel (Nieuwkerken –WAC) die op een zeer verdienstelijke 4de plaats eindigde. Robin Pauwels (Temse –WAC) werd 6de, Gianni Vermeiren (Verrebroek –WAC) 14de. Dries Van Isterdael uit Nieuwkerken werkte mee in de proeven maar mocht de rit in lijn niet rijden omdat hij geen opleiding volgde.


  STNIKLMiniem8jbew5.8

  De hulde van de 8-jarigen vlnr: Damion Windels, Jens Vertongen en Jara Noël


  STNIKLhulde 9jbew5.8 

  De 9-jarigen: vlnr: Maxime De Braekeleer, Giovanni Burton (NL) en Thibau Verhofstadt.

   

  STNIKLminhulde 10j bew5.8

  De 10-jarigen: vlnr: Brecht De Coninck, Nico Houtteman en Glenn Baele


  STNIKL hulde 11jbew5.8

  De 11-jarigen: vlnr: Gianni Wytinck, Stijn Vandevyver en Gil Gerits.
  TEKST EN FOTO’S :
  Flor Van de Velde

   

   

   

   

   

   

  05-08-2007 om 23:02 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN ASPIRANTEN VAN ZONDAG 05/08/2007

  ZONDAG 05/08/2007 - ASPIRANTEN

   

  BIJ ONZE ASPIRANTEN

   

  UITSLAGEN.

   

  Parike:

   

  12-jarigen. 18 dln

  4de Stef Bryssinck (Rupelmonde –Hudiko)

  9de Dominick Wittouck (Zele -Hudiko)

   

  13-jarigen. 31 dln

  19de Lorenzo Dubois (Zele –La Bicycletta)

  24ste Kenzo Schelfhout (Stekene –WAC)

   

  14-jarigen. 41 dln.

  11de Matthias Van Walle (Sint-Niklaas –WAC)

  14de Sander Michils (Moerbeke –Hudiko)

  24ste Aaron De Wael (Uitbergen – Hudiko)

  35ste Stef De Bock (Zele –Hudiko)

   

  In Ruddervoorde werd Alexander De Rycke 15de bij de 12-jarigen met 24 dln.

   

  In Ternat stapte Matthias Van de Velde (Hamme –Josan) mee op het podium als 3de bij de 13-jarigen. Er waren 21 dln

   

  Maaike Meersman (Bazel –Hudiko) reed als 14-jarige bij de 13-jarige jongens in Lille waar ze 32ste werd op 35 deelnemers.

  Bij de 14-jarigen  werd Dieter Beauprez (De Klinge – Hudiko) 15de.

   

  Tenslotte behaalde de 14-jarige Yourick Vanwijnsberghe (Nieuwkerken –WAC) een 18de plaats in Houthalen. Er waren 38 dln

   


  Samenstelling :
  Flor Van de Velde.

  05-08-2007 om 21:20 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE LONDERZEEL VAN ZONDAG 05/08/2007

  ZONDAG 05/08/2007 – LONDERZEEL – Elite z/c & Beloften

   
  TWEE WINNAARS IN LONDERZEEL : VAN ROOSBROECK EN GAWLIK


  LONDERZEELspurtbew5.8 

  De spurt die werd gewonnen door Patrick Van Roosbroeck én Adam Gawlik die zijn hand al omhoog steekt terwijl Patrick nog volop spurt!


  In Londerzeel waar 148 deelnemers waren kwam het tot een vinnige spurt tussen Patrick Van Roosbroeck en Adam Gawlik. Maar wie won? Er kwam geen antwoord op en zo werden ze alle twee op plaats 1 gezet. Er was  fotofinish en er waren drie afgevaardigden en er waren ook enkele spurtfoto’s en toch was het o zo moeilijk.

   

  LONDERZEEL dopingbew5.8

  Voor de start werden de renners gezegend. Ja, dit is ook doping zoals “onze Leon” het noemde. De renners werden iets té goed gezegend want er waren twee winnaars.


  LONDERZEEL paroosbrbew5.8
  Patrick Van Roosbroeck piekert: “Ik heb gewonnen en daarmee uit…”.

  LONDERZEELgwalikbew5.8

  Adam Gawlik piekert: “ Ik heb gewonnen en daarmee uit…”
  Tekst en foto : fvdv

   

   

   

   

   

  05-08-2007 om 20:41 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD DAMES ELITE TE ERONDEGEM VAN ZATERDAG 04/08/2007

  ZATERDAG 04/08/2007 – ERONDEGEM – Dames Elite

   

  EERSTE ZEGE BIJ DAMES ELITE VOOR CORINE HIERCKENS


  ERONDEGEMDAELaankomstbew5.8 

  Zo reed Corine Hierckens haar eerste zege naar binnen.


  ERONDEGEMDAELpodiumbew5.8

  Het podium vlnr: Eva Heijmans (2de) Corine Hierckens en Goedele Van den Steen (3de)


  In Erondegem reden ook de dames elite hun wedstrijd en dat met 62 vertrekkers. Ze moesten 16 ronden van 5 km rijden in de Grote Prijs Geert Gillis.

  Belangrijk voor de Poledrrennersregio waren: Annick Van Leuven (Schoten), Melissa Huyghe (Breendonk), Ilse Fiers (Waasmunster), Natasja Nobels (Dendermonde), Charlotte Van Damme (Eksaarde), Ine Wannijn (Kluisbergen), Nana Steenssens (Zwijndrecht) en Carine Potums (Londerzeel), Patricia Thys (Hoboken), Ilse Van De Pontseele (Deftinge), Sofie De Nys (Gentbrugge), Ines Claes (Beveren), Natacha Hoedt (Herseaux) en Cindy Vandermeulen (Stekene).

  Corine Hierckens ging in de 3de ronde al tot de actie over maar Goedele Van Den Steen en de Nederlandse Eva Heijmans gingen in de achtervolging. Ze sloten aan bij Corine.Drie leidsters die het goed met elkaar vonden. In het peloton was het zoeken wie de achtervolging in gang wilde zetten.

  Het leiderstrio nam steeds meer voorsprong en die draaide rond de minuut. In de groep werden wel pogingen ondernomen om een achtervolging op te zetten maar succes kenden die niet.

  In de voorlaatste ronde liet Corine Hierckens haar metgezellen in de steek en reed regelrecht naar haar eerste zege van 2007. En dat deed haart zichtbaar deugd. Zij sukkelde immers al een tijdje met allerlei kwalen.

  In de spurt om de 2de plaats haalde Eva Heijmans het van Goedele Van Den Steen. Het leiderstrio had zowat 65 km. aan de leiding gereden. En dan is het natuurlijk wel jammer dat er maar één kan winnen. Eigenlijk verdienden ze die zege alle drie!

  De spurt van het peloton werd gewonnen door Sjoukje Dufoer voor Grace Verbeke. Annick Van Leuven werd 7de, Ilse Fiers 13de, Nana Steenssens 14de, Sofie De Nys 23ste, Natasja Nobels 25ste,

  Ines Claes 30ste, Carine Potums 33ste, Charlotte Van Damme 35ste, Patricia Thys 37ste, Natacha Hoedt 39ste,

  Ilse Van De Pontseele 41ste, Melissa Huyghe 45ste, Ine Wannijn 54ste en Cindy Vandermeulen 55ste.

   

  ERONDEGEMDAELvleuvenbew5.8

  Annick Van Leuven die beslag legde op de 7de plaats.


  ERONDEGEM DELbeeldwedstrbew5.8

  Een beeld uit de wedstrijd met Ilse Fiers op kop en dan vlnr: Ine Wanijn (blauwe trui), Carine Potums, Ines Claes en Sofie De Nys.


  ERONDEGEMDAELcharlottebew5.8 

  Charlotte Van Damme uit Eksaarde. De zus van Evy, die enige tijd geleden is gestopt met wielrennen maar Charlotte houdt de wielersport toch nog in het gezin zodat pa Jan weet wat doen.
  Tekst : fvdv

   

  Foto’s : Alain Sennesael

   

   

   

   

   

  05-08-2007 om 20:31 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD NIEUWELINGEN TE BUGGENHOUT VAN ZATERDAG 04/08/2007

  ZATERDAG 04/08/2007 – BUGGENHOUT - Nieuwelingen

   

  JURGEN VAN TRIJP WINT OOK IN BUGGENHOUT-OPSTAL


  BUGGEBH vantrijpbew5.8

   

  Ter vervanging van het dernycriterium hebben de organisatoren van Wielerclub "De Goeien" dan maar in laatste instantie beslist om een nieuwelingenwedstrijd te organiseren te Buggenhout - Opstal.

  Sinds enkele maanden waren er discussies tussen deze wielerclub en de KBWB over de datum van de jaarlijkse profkoers.

  Doch op 22 mei 2007 heeft de Nationale Commissie WPV, in de schoot van de KBWB beslist om de datum van 4 augustus 2007, toe te kennen aan Wolvertem - Slozen en niet aan de wielerclub "De Goeien". In Buggenhout werd deze uitspraak op bitterheid onthaald omdat de Nationale Commissie geen rekening heeft gehouden de tientallen jaren inspanningen die “De Goeien” deed voor de wielersport.

   

  Zaterdag verschenen er 41 nieuwelingen aan de start voor 60 km of 12 ronden van 5 km.

  Vanaf de eerste ronde waren er aanvalspogingen te zien met steeds Bart De Bondt uit Lebbeke ( Noord-West Brabant) bij de aanvallers.Tijdens de 3de ronde volgde de eerste ernstige aanval van opnieuw Bart De Bondt, D'Haese Yannick (Wielerteam Morel), Wijdooghe Tom (Edegem Bicycle Club) en Van Cauwenbergh Yentl (De moedige Pedaalridders).

  Deze 4 renners werden terug ingelopen doch in de 4de ronde ging opnieuw een groepje van zes renners aan de haal met een kleine voorsprong op het peloton: Bart De Bondt, Yannick D'Haese Yannick, Roy Meersman (Hudiko), Roman Vanstaen (De Dijlespurters), Kristof Van Dessel ( Heist Zuiderkempen), en Mitchel Veregghen ( De Pedaalridders uit Nederland).

  Alles kwam terug samen en Jurgen Van Trijp uit Essen,met Nederlandse licentie rijdend voor DCM-GB Vorselaar Cycling Team zag zijn kans om eens goed door te trekken. Enkel de sterk rijdende Bart De Bondt kon de kloof nog dichten en kreeg aansluiting bij Van Trijp.Bart de Bondt voelde dat deze ontsnapping wel eens de goeie kon zijn.

  In de 8ste ronde kregen we nog 5 achtervolgers doch reeds op 1 min.20. Het peloton volgde dan al op 2 min.30. De vijf achtervolgers waren: Mitchel Veregghen, Jan Hullaert (Hudiko), Stef Swinnen (Heist Zuiderkempen), Bram De Kort (WV De Jonge Renner), en Ropman Vanstaen. Op het einde van de voorlaatste ronde was er nog een valpartij te betreuren met Yannick D'Haese (schaafwonden) en  Yentl Van Cauwenbergh die afgevoerd werd naar het ziekenhuis met schouderproblemen.

  De twee koplopers werkten verder goed samen, losten elkaar goed af, en we keken dus uit wie van de twee de winnaar zou worden. Jurgen Van Trijp, in maart al winnaar in Klein Sinaai, kwam als eerste de bocht uit op 150 meter van de eindstreep, Bart De Bondt bleef nog even vastklampen in het wiel maar moest uiteindelijk lossen en strandde op 3 sec. van de winnaar.

  Voor Jurgen Van Trijp was het zijn 7de overwinning van het seizoen. Bart De Bondt, de laatste weken ook zeer goed bezig, met vorige week een eerste overwinning te Denderhoutem, een 2de plaats te Pollare, deze week nog een 6de plaats te Denderbelle en nu terug een 2de te Opstal.

   

   

   

  Tekst en foto : fvdv

  05-08-2007 om 19:57 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE AFFLIGEM VAN ZATERDAG 04/08/2007

  ZATERDAG 04/08/2007 – HEKELGEM-AFFLIGEM – Elite z/c & Beloften

   

  GUY SMET BLIJFT DEMARREREN TOT IEDEREEN ERAF IS , 21ste ZEGE IS EEN FEIT !!!

   

  koers guy 4 augustus 2007 affligem a

  Guy heeft weer eens aan de tegenstand laten zien dat hij en niemand anders de zegekoning is !!!!

  Te Afflligem kwamen 79 Elites z/c en Beloften hun rugnummer afhalen om 11 ronden van 10 Km af te leggen.

  Vanaf de 2de ronde gingen reeds 6 renners aan de haal waarbij nog eens 3 renners de aansluiting konden maken , dus een kopgroep van 9 die luisterden naar de namen : Guy Smet , Kurt Van Landeghem , Jonas Van Genechten , Pascal Baetens , Dykshion , Jef Degem , Dewinde , Tom Van De Velde en Jurgen Guns.

  In het peloton bleven ze ook niet stil zitten en 8 renners gingen in de achtervolging op de 9 leiders waarvan er 2 de rol moesten lossen met name Jef Degem en Dewinde en aansloten bij de 8 achtervolgers.

  Ze naderden tot op 30sec en dat was voor Guy het moment om te gaan versnellen en zowaar kwam hij samen met Kurt Van Landeghem uit St.Gillis-Waas alleen voorop te zitten.

  Beiden bleven 2 ronden goed samen en onderhielden goed het tempo zodat ze mooi voorop bleven.

  Maar sterke Guy Smet kennende wil hij alleen aankomen dus demarreerde hij in de laatste ronde zoals we het van hem gewoon zijn en ja hoor de 21ste zege was een feit.

  Kurt Van Landeghem eindigde mooi 2de , Jonas Van Genechten 3de en Pascal Baetens 4de

  Van de 79 deelnemers zijn er 10 die de wedstrijd mochten uitrijden.


  Foto : SAFFIA

  05-08-2007 om 17:45 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GROEPSTRAINING BEVEREN-DEN DIJK VAN ZONDAG 05/08/2007

  Onder leiding van Jos Van Raemdonck en Werner Van Der Weken vertrokken Zondagmorgend om 09h00 thv Buyl Sport te Beveren +/- 30 POLDERRENNERS voor hun wekelijkse trainingsrit op DEN DIJK.

  De groep splitste thv Tabaknatie te Verrebroek zodat uiteindelijk de A-groep bestond uit 11 renners en onderweg werd aangevuld met nog eens 2 zodat 13 renners deel uitmaakten van de kopgroep.

  Ze luisterden naar de namen : Dirk Trogh , Gino Verhulst , Gerrit Van Der AA , Gary De Cock , Wim Ryckaert , Dirk De Pauw , Jelle Stoop ,  Geert Van Simaeys , Patrick Franssens , Romain Vercauteren , Wim De Cleen , Danny De Smet en Kenny Janssens.

  De B-groep bestond uit +/- 20 renners waaronder : Jos Van Raemdonck , Kurt Carpentier , Modest Smet , Eric Vermeulen , Benny Vercauteren , Franky Wielandt , Frank Van Geystelen , Kurt Heyrman , Rudi Franssens , Mister Y , Werner Van Der Weken enz…….

  Bij de A-groep gingen ze er stevig tegen aan met constant snelheden van om en bij de 45 Km/h bij het naar Walsoorden rijden , de terugweg was wat anders met zeer strakke tegenwind maar ook hier werd zeer goed rondgedraaid met telkens 9 renners die meewerkten.

  Vanaf de bovendijk aan den Ouden Doel demarreerde Dirk Trogh zoals we het van hem gewoonlijk zijn met in zijn wiel Wim Ryckaert.

  Kenny Janssens zag het gevaar en demarreerde keihard met als gevolg dat de groep nog uit 7 renners bestond die terug aansloten bij Dirk en Wim.

  Dus was het wachten op de volgende demarrage thv het Deurganckdok waar Gary De Cock met alweer Wim Ryckaert aan de haal gingen.

  De cohesie was eruit bij de achtervolgers en dat was het sein om te demarreren dacht Dirk Trogh en hij kreeg maatje Gino Verhulst mee.

  Bij de achtervolgers zaten ze te kijken naar elkaar en te wachten wie de kastanjes uit het vuur ging halen en dus naderden ze niet op de 2 koplopers en hun 2 achtervolgers.

  Gary De Cock en Wim Ryckaert mochten spurten om als eerste de meet te overschrijden en het was Gary De Cock die het haalde.

  Dirk Trogh was nog genaderd tot op 20 meter en eindigde als 3de voor Gino Verhulst.

  Dirk De Pauw verraste Kenny Janssens nog in de spurt en eindigde als 5de , Gerrit Van Der AA als 6de en Patrick Franssens als 7de.

  De totale afstand tot de meet bedroeg 83 Km en het gemiddelde was goed voor 39,7 Km/h.

  05-08-2007 om 17:43 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD DAMES JEUGD TE ERONDEGEM VAN ZATERDAG 04/08/2007

  ZATERDAG 04/08/2007 – ERONDEGEM - Meisjes jeugd

   

  EERSTE ZEGE VOOR MAAIKE POLSPOEL, GILKE CROKET 10de


  ERONDEGEM aankomstbew5.8

  De aankomst van Maaike Polspoel.


  ERONDEGEMwinnaarsjunbew5.8

  Het podium van de juniores vlnr: Hannah Mayho (GBR), Maaike Polspoel en Annelies Van Doorslaer (3de)


  ERONDEGEMpodnieuwbew5.8

  Het podium der nieuwelingen vlnr: Eleonore Maeck, winnares en kampioene Eline De Roover en de Franse Marion Rousse (3de)


  Te Erondegem organiseerde W.C. Velo Plus - Erondegem twee dameswedstrijden. Het begon met de meisjes of de jeugd die met 26 nieuwelingen en 32 juniores kwamen deelnemen. 10 ronden van 5 km. of 50 km was hun opdracht. 

  Uit onze ruime Polderrennersregio deden mee: Gilke Croket (Bornem), Amy De Ridder (Grembergen), Liesl Van Daele (Sint-Niklaas), Veronique Staes (Sint-Job-In't-Goor) en Hanneke Van Gucht (Puurs)

  In Erondegem kan steeds een lastige omloop worden uitgeschreven en dat was nu niet anders. Voeg daar nog de warmte bij en het beloofde zeker geen gemakkelijke koers te worden. Het was een Engels meisje Jessica Allen dat in de 2de ronde al een initiatief nam en in het peloton vonden ze dat niet zo erg en Jessica mocht tot in de 6de ronde blijven rijden. Alles terug samen.

  En wat nu? Meerdere pogingen om weg te geraken volgden en Sanne Van Reusel was daar nogal actief bij. Maar echt wegvluchten zat er in Erondegem niet in en het verloop draaide dan nog maar eens uit op een massaspurt die lichtjes omhoog moest gereden worden. Niet gemakkelijk dus.

  Juniore Maaike Polspoel toonde zich hier de sterkste en behaalde zo haar eerste zege op de weg.

  Ze was wel al Provinciaal Kampioen van Vlaams-Brabant geworden zowel op de weg als in het tijdrijden.

  De Engelse Hannah Mayho werd, net zoals donderdag in Herentals, weer 2de. en Annelies Van Doorslaer legde beslag op de 3de plaats. Kampioene Eline De Roover werd 4de en daarmee eerste nieuwelinge. Voor haar was het al de 5de wegzege. Ze had ook al 6 tijdritzeges op haar naam staan.

  Eleonore Maeck werd 2de nieuwelinge en de Franse Marion Rousse 3de. Gilke Croket werd 10de nieuwelinge, Veronique Staes 6de juniore,

  Amy De Ridder 19de juniore, Liesl Van Daele 23ste juniore en Hanneke Van Gucht 27ste juniore.

  Knap werk in ieder geval voor de Sint-Niklase Liesl Van Daele die deze zware wedstrijd tot een goed einde bracht. Ze was er enorm blij mee , we zijn er zeker van dat haar zelfvertrouwen weer een flinke duw omhoog zal hebben gekregen.

   

  ERONDEGEM lieslbew5.8 

  Liesl Van Daele uit Sint-Niklaas die de zware koers tot een goed einde bracht.

   

  ERONDEGEMgilkebew5.8

  Gilke Croket uit Bornem die 10de werd bij de nieuwelinge.  Tekst :
  Flor Van de Velde


  Foto’s : Alain Sennesael

   

   

   

   

   

  05-08-2007 om 17:43 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VOORBEREIDING MOUNTAINBIKER PATRICK MEERSSCHAERT OP HET WK

  PATRICK MEERSSCHAERT GING INTERNATIONAAL

   

  MEERSSCHAERT voorstart bew24.6


  Om als mountainbiker bij de masters wereldtop te zijn moet er hard gewerkt worden. Wereldkampioen Patrick Meersschaert illustreert dat door hetgeen hij nu weer achter de rug heeft op vlak van buitenlandse wedstrijden en trainingen in Oostenrijk en Italië. Vandaag, zondag, keert hij weer naar Sint-Gillis-Waas terug..

  Voor de terugreis meldde Patrick ons: “Ik ben ‘gezond moe ‘ en heb enorm veel klimkilometers in de benen. Hopelijk levert dit zweet resultaat op het komende WK!”
  Wij maakten een overzicht van zijn activiteiten.

  Het begon al op vrijdag 27 juli met een hillclimb (800 hoogtemeters over 7 km) waarin hij 7de elite werd maar met een slecht gevoel.

  -“Klimmen ging nog niet goed en die Oostenrijkers rijden verdomd snel bergop”, was zijn commentaar.

  Zaterdag 28 juli reed hij een criterium over 30 minuten in het dorpscentrum van Mieders en eindigde 7de elite op 20 deelnemers.

  -“Dit ging al wat beter. Het was een pure intervaltraining.”

  Zondag 29 juli noteerde de Waaslander 16de elite in de marathon over 72 km en 3700 hoogtemeters een 16de bij de elites maar wel 3de master +40 jaar.

  -“Een goed gevoel: het klimmen ging al veel natuurlijker en op alle afdalingen was ik sneller dan de Oostenrijkers!”
  Daarna begaf Patrick zich naar Livigno (1800 meter) en trainde er twee dagen tot boven 2700 meter.

  -“ Een fantastisch gevoel en unieke landschappen. Woensdag 1 augustus vertrok ik naar Ischgl in Oostenrijk en ook hier ben ik tweekeer boven de 2800 gegaan.”

  Zaterdag 4 augustus reed de Waaslander  dan de jaarlijkse marathon waarop alle groten afkomen want er was maar liefst 20 000 euro prijzengeld te verdelen. Patrick schreef in voor de halve marathon en werkte die af als 19de elite of 2de master +40.

  -“We moesten ook hier opnieuw in één klim van 1300 meter naar 2800 meter! Ik was eigenlijk al een beetje te moe van het trainen om nog beter te doen, maar vooral het trainingsresultaat van deze week telt”, zo besloot Patrick Meersschaert die zich nu in eigen land nog wat gaat “losrijden” in het kader van het WK.

   

  Tekst : Flor Van de Velde

  05-08-2007 om 17:42 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND VAN ZATERDAG 04/08/2007

  Michiel Van Steertegehem, de aspirant uit Nieuwkerken en aangesloten bij het WAC Team heeft bij een zwempartij zijn arm gebroken. Dat deed het clubbestuur tot de vaststelling komen dat zwemmen blijkbaar nog gevaarlijker is dan wielrennen.

   


  BORDUI GIANNI portr_536x848

  Gianni Bordui (Vrasene) reed bij de aspiranten mee in Assenede waar de 31 deelnemers 22 ronden moesten rijden. In de 1ste ronde lag die stevige Robin Van Goethem al op kop. Hij kreeg toch maar een maximale voorsprong van 10 seconden.
  Gianni gaf meer uitleg:
  “In de achtervolgende groep, waar ik bij zat, was het heel hard werken om Robin Van Goethem nog te pakken. Half koers hadden we hem te pakken. We reden toen aan een gemiddelde van 37.8 km/u”
  Maar daarna ging het er niet meer zo hard aan toe en het gevolg was een massaspurt en wie won? Die sterke Robin Van Goethem
  Na een harde koers werd ik zelf 6de in de sprint”, zo besloot de jongeling uit Vrasene.
   Volgende week rijdt Gianni Bordui in Haasdonk.   Tekst en Foto : Flor Van de Velde

  05-08-2007 om 17:42 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN ASPIRANTEN UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZATERDAG 04/08/2007

  ZATERDAG 04/08/2007 – ASSENEDE - ASPIRANTEN

   

  UITSLAGEN ASPIRANTEN IN ASSENEDE

   

  12 -jarigen. 14 dln

  3de Stef Vercauteren (Sinaai – WAC Team)

  11de Django Waterschoot (Temse –WAC Team)

   

  13 –jarigen. 22 dln

  12de Glenn Rotty (St.-Pauwels – WAC Team)

   

  14 –jarigen. 31 dln

  6de Gianni Bordui (Vrasene –Hoop op Zegen Beveren)
  15de Yoe Engelen (St.Gillis-Waas-WAC Team)

  24ste Julia Verwulgen (Wachtebeke –WAC Team)

   

   

  Samenstelling : fvdv

  05-08-2007 om 17:41 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD NIEUWELINGEN TE HAMME VAN ZATERDAG 04/08/2007

  ZATERDAG 04/08/2007 – HAMME - Nieuwelingen

   

  BOEIENDE KOERS MET NIELS RAEYMAEKERS ALS SLIM WINNAAR.

   

  HAMME aankomstraeymaekersbew4.8_500x1055

  De aankomst van Niels Raeymaekers. Achter hem komt Marijn Bal uit Niel in beeld. Hij werd 2de.


  HAMMEbloemenbew4.8

  Winnaar Niels Raeymaekers met het bloemenmeisje, Schepen van sport François De Graef en rechts Freddy Moortgat van de Vlaamse Pedaalrenners die de wedstrijd in organisatie hadden.


  De 6de Grote Prijs café ’t Geemzicht kreeg, niettegenstaande de concurrentie van het nabijgelegen Buggenhout, toch nog 46 renners aan de start. Bij hen een tiental jongens van het Hudiko Wielerteam Waasland. Secretaris Willy De Wael, pas terug uit verlof in het buitenland, kwam zijn jongens volgen en hanteerde daarbij de digitale camera om op de clubwebsite één en ander in beeld te brengen.

  De wedstrijd startte met vijf minuten vertraging omdat de politie de omloop grondig wou controleren. Het dient gezegd, op vlak van veiligheidswaarborg werd hoog gescoord en het in koers brengen van twee politiemensen op de moto is daarbij een subliem gegeven. Bravo dus, voor deze politiezone.

  De renners moesten maar liefst 18 ronden rijden. Het komt maar zelden voor dat een omloop wordt aangeboden van 3,9 km. Voor het publiek was dat natuurlijk erg prachtig want ongeveer om de zes minuten waren de renners er terug. Ze konden dan ook nog elke ronde spurten voor een premie van 5 euro.

  In de 3de ronde zagen we Jasper Van den Branden en Jonas De Permentier licht voorop gaan rijden. Ze werden gecounterd door Jori Van Steenberghen en Daan Santens. Alles kon opnieuw beginnen. We hadden het ook al in de gaten dat op het einde van elke ronde acties werden opgezet in het kader van het “premiepakken”. In de 5de ronde echter zag Tom Dobbelaer van Hudiko er ook een reden in om er alleen van door te gaan. Op één ronde haalde hij 30 sec uit zijn benen.

  Toen in de 6de ronde Jonas De Vylder en Joeri Persoon op kop van de groep kwamen werken, daalde de voorsprong. Nadien zagen we ook o.a.Teun Van Poppel en Niels Raeymaekers naar voor schuiven en Tom uit Sint-Niklaas moest er in de 7de ronde aan geloven. Maar zijn Hudiko strijdmakker Kenny Goossens en Jelle Veraart uit Essen zorgden voor de aflossing. Er kwam wel reactie vanuit het peloton waarin Joeri Persoon en Hammenaar Jan Van Meirvenne in de spits reden op het einde van de 11de ronde.

  En wat was die Jonas De Vylder bedrijvig zeg! Jonas De Permentier werkte met hem mee en zo naderden ze toch wel dicht op het duo Goossens – Veraart.  We zagen dan bij Kenny Goossens dat het hem te veel werd en hij liet zich afzakken zodat Jelle Veraart het alleen, maar moest proberen vol te houden. Hij weerstond voorlopig aan de tegenacties van Niels Raeymakers en Toshoni Van Craen. Teun Van Poppel was ten val gekomen en kreeg daarbiJ “bloot vlees” op de arm, dij en voet. Teun won nog geen koers maar had al een hele resem ereplaatsen. In Hamme dus weer geen zege!

  Maar Veraart hield nog stand. Het bleef ook erg boeiend: haalt hij het, of haalt hij het niet. Van Craen en Jonas De Permentier zorgden er voor dat de groep op drie ronden van het einde naderde tot op amper 10 sec. Merkwaardig gebeuren  zagen we nog in de 16de ronde, op 6 km van het einde: de groep reed als toeristen achter de strijdende Jelle Veraart. Maar het was stilte voor de storm want bij het ingaan van de laatste ronde was alles alweer samen en Jelle Veraart reed als laatste man van de groep voorbij.

  Kenny Goossens probeerde nog eens iedereen te verschalken maar dat mislukte, zodat ze met zijn allen naar de streep toe kwamen. De lepe Niels  Raeymaekers van Edegem Bicycle demarreerde nog eens en hij hield een meter of tien over om te winnen. Marijn Bal bonkte met de vuisten op zijn stuur omdat hij 2de werd en niet de eerste. Toshoni Van Craen van het Bodysol Menen Team werd 3de  en Jonas De Vylder bleef als 4de net voor een bijzonder opvallend sterk rijdende Jonas De Permentier.

  Schepen van sport van Hamme, François De Graef, nam de honneurs nadien waar.

  Voor Niels Raeymaekers was het zijn 2de zege. Hij had de ganse wedstrijd de zaak goed bekeken en als er wat gebeurde vooraan was hij er als de kippen bij om mee te spelen.

  Jasper Van den Branden uit Sint-Gillis –Waas werd 6de

  -“Het was een lastige koers omdat er veel demarrages waren en geen enkele die lang stand hield”, vond hij “Ik ben veel meegegaan en dat was achteraf bekeken niet zo slim.Uiteindelijk reden er in de voorlaatste ronde nog twee weg met Raeymaekers en Bal en die konden net uit de greep van het peloton blijven. De aankomst lag 100 meter na een scherpe bocht dus wou ik daar als 1ste of 2de doorkomen maar dat  lukte niet. Ik kon nog goed spurten en zo heb ik er nog enkele kunnen voorbijsteken en werd ik 6de”.

   

  HAMGOOSSENBSVERAARTbew4.8

  De belangrijke ontsnapping van Sinaainaar Kenny Goossens en Jelle Veraart uit Essen.

   


  TEKST :
  Flor Van de Velde

   

  FOTO’s : fvdv en Leon Covens

  05-08-2007 om 17:37 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG CRITERIUM WOLVERTEM VAN ZATERDAG 04/08/2007

  ZATERDAG 04/08/2007 – SLOZEN-WOLVERTEM - CRITERIUM

  Boonen blijft feestvarken Axel Merckx voor !!!

  Axel Merckx                         Axel Merckx 3
  In een spurt met zijn drieën was Boonen sneller dan Merckx en Willems.

  Tom Boonen heeft in zijn groene trui uit de Tour de France het criterium van Wolvertem gewonnen, het afscheid van Axel Merckx aan zijn Brabant.


  Axel Merckx 2

  Tom Boonen won op Axel Merckx zijn feestje.


  Axel Merckx liet zich een laatste keer aan zijn thuisfans zien voor hij definitief afscheid neemt van het wielrennen

  De 34-jarige renner van T-Mobile deed mee voor de eindzege. Hij reed samen met Tom Boonen en Frederik Willems naar de streep.
  Tegen spurtkanon Boonen waren Merckx en Willems niet opgewassen. Merckx eindigde als tweede en werd uitgebreid in de bloemetjes gezet.
  De renners moesten in Wolvertem 85 ronden van 850 meter rijden.
  Maandag neemt Merckx definitief afscheid van het peloton, in het criterium van Lommel.  Bron : Sporza-vrt.nieuws

   

      

  05-08-2007 om 17:36 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZATERDAG 04/08/2007

  wbvlogo

  Proficiat aan GUY SMET uit Kruibeke met zijn 21°Seizoenszege van 2007 !!!!

  ZATERDAG 04/08/2007 – RUISELEDE (W) – Elite z/c + Beloften –  68,2 Km – 01h35min

  Aantal deelnemers : 47

  1. Thierry Declercq
  2. Bart Van Speybroek
  3. Gerdy Ververken
  21. Stijn De Vriese uit Zele (KSC Denderstreek Labiekes)
     

  04/08/2007 – HEKELGEM (VB) – Elite z/c + Beloften – 111 Km – 02h45min

  Aantal deelnemers : 79

  1. GUY SMET uit Kruibeke (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)
  2. Kurt Van Landeghem uit St.Gillis-Waas (WSC Voor Uit - St.Gillis-Waas)
  3. Jonas Van Genechten


  04/08/2007 – ZONNEBEKE (W) – Elite m/c / Elite z/c / Beloften – 112,5 Km – 02h35min

  Aantal deelnemers : 103

  1. Joeri Clauwaert
  2. Sébastien Six op 6"
  3. Kevin Degezelle op 8"
   

  04/08/2007 – AARSELE (W) – Beloften – 114 Km – 02h47min

  Aantal deelnemers : 49

  1. Gregory Joseph
  2. Marius Bernatonis
  3. Jan Ghyselinck
  11. Sven Wielandt uit Beveren (Wielerpromotieclub Jeugdteam) op 4'35"
  16. Sander Cordeel uit Stekene (Balen B.C) op 6'00"
    

  04/08/2007 – SLOZEN-WOLVERTEM (VB) – Elite m/c / Elite z/c / Beloften – Km – hmin

  Criterium

  Aantal deelnemers :

  1. Tom Boonen
  2. Axel Merckx
  3. Frederik Willems
   

  04/08/2007 – BRASSCHAAT (A) – Am./Mast./Elite z/c /Beloften – 90 Km – 02h06min

  Aantal deelnemers : 83

  1. Jeroen Dingemans
  2. Tom Vermeiren
  3. Ronald Roos
  8. Peter Neels uit Zwijndrecht
   

  04/08/2007 – ERONDEGEM (O) – Dames Elite – 80 Km – 02h10min

  Aantal deelnemers : 62

  1. Corine Hierckens
  2. Eva Heijmans op 42"
  3. Goedele Van Den Steen
  7. Annick Van Leuven uit Schoten (Oostende Noordzee) op 2'22"
  11. Anja Nobus uit Waardamme (Oostende Noordzee)
  13. Ilse Fiers uit Waasmunster (Oostende Noordzee)
  14. Nana Steenssens uit Zwijndrecht (VZW Lotto-Ladiescycling)
  23. Sofie De Nijs uit Gentbrugge (Benelux Team)
  25. Natasja Nobels uit Grembergen (S.C.F.Bianchi)
  30. Ines Claes uit Beveren (Benelux Team)
  33. Carine Potums uit Londerzeel (Benelux Team)
  35. Charlotte Van Damme uit Eksaarde (Keukens Redant)
  37. Patricia Thijs uit Hoboken (Benelux Team)
  41. Ilse Van De Pontseele uit Deftinge (Benelux Team)
  45. Melissa Huyghe uit Breendonk (Bianchi-Duvel-Cata Bikes)
  55. Cindy Vandermeulen uit Stekene (Benelux Team)
   

  04/08/2007 – ERONDEGEM (O) – Dames Jeugd – 50 Km – 01h22min

  Juniores
  Aantal deelnemers : 32

  1. Maaike Polspoel
  6. Veronique Staes uit St.Job in 't Goor (Steeds Vooraan Kontich)
  19. Amy De Ridder uit Grembergen (Benelux Team)
  23. Liesl Van Daele uit St.Niklaas (S.C.F.Bianchi) 

  27. Hanneke Van Gucht uit Bornem (Bianchi-Duvel-Cata Bikes)

  Nieuwelingen
  Aantal deelnemers : 26
  1. Eline De Roover
  10. Gilke Croket uit Bornem (Steeds Vooraan Kontich)

  04/08/2007 – MERELBEKE (O) – Juniores – 88 Km – 02h12min

  Aantal deelnemers : 56

  1. Matthias Dierckx
  13. Jens Van Landeghem uit Beveren (Hoop Op Zegen Beveren) op 4'30"
  23. Jasper Verberckmoes uit Moerbeke (Asfra R.T)
  26. Jeroen Serverius uit Kieldrecht (DMC-D-Bike C.T)
  38. Yannick Van Wiele uit (La Bicycletta) op 6'12"
  39. Jelle De Witte uit Kieldrecht (WAC Team)
   

  04/08/2007 – OPWIJK (VB) – Juniores – 80 Km – 02h02min

  Aantal deelnemers : 99

  1. Sander Stiegelis (Isorex C.T)
  17. Matthias Ongena uit Zele (KSC Denderstreek Labiekes)
  19. Michiel Dieleman uit Hamme (Avia C.T)
  22. Manuel Verwulgen uit Moerbeke (DMC-D-Bike C.T)
  32. Jochem Smet uit Kemzeke (Hoop Op Zegen Beveren)
  34. Wim Van De Wiele uit Zele (Hoop Op Zegen Beveren)
  40. Stijn Van Geyte uit Grembergen (Isorex C.T)
  48. Tom Michils uit (Hudiko Waasland)
  50. Laurens Coucke uit St.Gillis-Waas (Hoop Op Zegen Beveren)
  52. Sam Van Uytvange uit Grembergen (Isorex C.T)
  53. Jonas De Boey uit St.Gillis-Waas (Hoop Op Zegen Beveren)
  55. Dieter Van Der Stock uit (Hudiko Waasland)
  56. Nick Van Walle uit Temse (Daikin C.T)
  61. Guy Ten Hartog uit Sinaai (Thompson C.T)
  69. Jens Verschaffelt uit (Hoop Op Zegen Beveren)
  72. Tom Verhulst uit Beveren (Hoop Op Zegen Beveren)
   

  04/08/2007 – TESSENDERLO (LB) – Juniores – 84 Km – 01h58min

  Aantal deelnemers : 91

  1. Wout Mertens
   

  04/08/2007 – GISTEL (W) – Juniores – Km – hmin

  Aantal deelnemers :

   

  04/08/2007 – BUGGENHOUT (O) – Nieuwelingen – 60 Km – 01h37min

  Aantal deelnemers : 41

  1. Jurgen Van Trijp
  6. Jan Hullaert uit Kalken (Hudiko Waasland)
  13. Roy Meersman uit Bazel (Hudiko Waasland)
  23. Jonas Heirman uit Zele (Hudiko Waasland)
  24. Mathias D'Hollander uit  Zele (Hudiko Waasland)
   

  04/08/2007 – HAMME (O) – Nieuwelingen – 68 Km – 01h45min

  Aantal deelnemers : 46

  1. Niels Raeymaekers
  4. Jonas De Vylder uit Desteldonk (De Schacht Doe Het Zelf)
  5. Jonas De Permentier uit Sinaai (Avia C.T)
  6. Jasper Van Den Branden uit St.Gillis-Waas (WAC-Team)
  9. Didier Moens uit Baasrode (Hudiko Waasland)
  10. Jori Van Steenberghen uit De Klinge (Hoop Op Zegen Beveren)
  11. Kenny Goossens uit Sinaai (Hudiko Waasland)
  16. Joeri Persoon uit Stekene (WAC-Team)
  18. Marnix Van Der Sijpt uit Stekene (Hudiko Waasland)
  19. Olivier Smet uit Belsele (Hudiko Waasland)
  26. Tom Dobbelaer uit St.Niklaas (Hudiko Waasland)
  28. Steven Smet uit St.Pauwels (Hudiko Waasland)
  29. Jonas Aerts uit St.Niklaas (Hudiko Waasland)
  30. Jan Van Meirvenne uit Hamme (Asfra R.T)
    

  04/08/2007 – KNESSELARE (O) – Nieuwelingen – 66 Km – 01h30min

  Aantal deelnemers : 83

  1. Guillaume Van Keirsbulck
  20. Jimmy Segers uit St.Gillis-Waas (Hoop Op Zegen Beveren) 


  04/08/2007 – RUISELEDE (W) – Nieuwelingen – 39,5 Km – 00h59min

  Aantal deelnemers : 28

  1. Jacob Rathe
   

  04/08/2007 – TERNAT (VB) – Nieuwelingen – 68,2 Km – 01h44min

  Aantal deelnemers : 50

  1. Robin De Cnodder
   

  04/08/2007 – TOMBEEK (VB) – Nieuwelingen – 54,4 Km – 01h30min

  Aantal deelnemers : 30
  1. Arne Van Den Eynde
  7. Gijs Van Hoecke uit Zaffelare (Bodysol-C.T.Menen) op 37"
  9. Mathias Lievens (KSC Denderstreek Labiekes) op 3'03"
  10. Arjen Martens uit Koewacht (Zeeuws-Vlaanderen)
  23. Andres Pieters uit Grembergen (Bodysol-C.T.Menen) op 5'58"

  05-08-2007 om 17:35 geschreven door kenny


  04-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD RUND UM DIE HAINLEITE TE ERFÜRT VAN ZATERDAG 04/08/2007

  Proficiat aan GREG VAN AVERMAET uit Hamme met zijn 4°Seizoenszege van 2007 !!!

  ZATERDAG 04/08/2007 – RUND UM DIE HAINLEITE TE ERFÜRT


  GREG VAN AVERMAET WINT RUND UM DIE HAINLEITE TE ERFÜRT !!


  hainleite_hor1

   

  De Rund um die Hainleite in Erfürt stond vandaag voor een jubileumuitgave met de 100ste organisatie. Deze werd verreden over een afstand van 182 km, verdeeld over 145 km in lijn en 5 plaatselijke ronden van iets meer dan 7 km. Er werd slag geleverd op constant glooiende wegen, met één beklimming na 70 km, waarna in de plaatselijke ronden nog een kleine helling volgde.
  Vijf renners gingen voor halverwege wedstrijd aan de haal en bouwden een maximale kloof van 7' uit. In de tweede wedstrijdhelft zette het peloton hun opmars verder en net bij het binnenkomen van Erfürt volgde de algemene hergroepering.
  In die plaatselijke ronden raakten uiteindelijk elf renners voorop en waren Björn Leukemans en Greg Van Avermaet present. Zij trokken samen naar de finish, waar Greg Van Avermaet het voorbereidend werk van Leukemans schitterend afwerkte en zijn vierde seizoenszege liet noteren ! De Duitser Sven Krauss (Gerolsteiner) en Paul Martens (Skil-Shimano) eindigden als 2de en 3de.

  hainleite_hor4


  Bron : Predictor Lotto

  04-08-2007 om 18:02 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE ZELZATE VAN VRIJDAG 03/08/2007

  VRIJDAG 03/08/2007 – ZELZATE – Elite z/c & Beloften

   

  KOEN VAN DE VELDE KNAP 2de IN ZELZATE


  vdveldekoen bew3.8

   

  Vrijdagavond werd in Zelzate een wedstrijd voor elite z.c./U23 gereden door 65 renners. Heel wat Waaslanders waren er heen getrokken en voor Koen Van de Velde (Stekene-Wimi Games St.-Martinus) werd het vrij succesvol want hij eindigde er tweede.

  Koen met zijn commentaar:

  -“De wedstrijd kwam moeilijk opgang, vele pogingen maar geen enkele hield goed stand tot Rieno Stofferis op pad trok met een Israeliër. Na enkele ronden ben ik er samen met Dieter Verbeek heen gesprongen en met ons vieren reden we een maximale bonus van 1.10 bijeen.”

  Achter het viertal vormde zich een mooie groep met onder andere de hardrijders Patrick Cocquyt en Gunther Sterck.

  -“Deze groep,” aldus Koen, “naderde en bij het ingaan van de laatste ronde hadden we nog 20 sec over. We bleven voorop door de goede verstandhouding en er moest gesprint worden voor de overwinning. Hierin werd ik met ruim verschil geklopt door Stofferis en Dieter Verbeek eindigde 3de en de Israeliër 4 de.”

  Het was zeker een tevreden Koen Van de Velde en hij verantwoordde dat:

  -“Werken tot half vijf en dan snel, snel naar de wedstrijd sprinten is niet echt optimaal maar kom, ik ben tevreden met mijn resultaat. Stofferis is natuurlijk niet zo makkelijk te kloppen in een sprint.”

   

   

  Tekst en foto : Flor Van de Velde

  04-08-2007 om 12:22 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT WAASLAND EN OMGEVING VAN VRIJDAG 03/07/2007
  wbvlogo

  VRIJDAG 03/08/2007 – LEDE (O) – Elite z/c + Beloften – 69 Km – 01h42min

  Aantal deelnemers : 39

  1. Kurt Eeckhout
  2. Marc Baeyens
  3. Ronny Paridaens
  10. Pieter Clement uit Zele (Rupelspurters Boom) op 1'17"
  11. Sam Christiaens uit St.Gillis-Waas (KSC Denderstreek Labiekes)
  17. Gino Pauwels uit Kalken (Artevelde WSV)
   

  03/08/2007 – ZELZATE (O) – Elite z/c + Beloften – Km – hmin

  Aantal deelnemers : 65

  1. Rieno Stofferis
  2. Koen Van De Velde uit Stekene (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)
  3. Dieter Verbeek

  03/08/2007 – HEIST OP DEN BERG (A) – Elite m/c / Elite z/c / Beloften – Km – 01h03min

  Derny’s

  Aantal deelnemers : 13

  1. Gianni Meersman
  2. Erwin Vervecken
  3. Sven Nys
   

  03/08/2007 – ZINGEM (O) – Gentlemen – 49 Km – 01h10min

  Aantal deelnemers : 67
  1. Francky De Coninck
  2. Nico De Weirdt
  3. Dirk Mathys uit Gentbrugge
  19. Youri De Bock uit Deinze

  04-08-2007 om 12:21 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG CRITERIUM TE HERENTALS VAN DONDERDAG 02/08/2007

  DONDERDAG 02/08/2007 – HERENTALS – Elite m/c

  Na-Tour criterium

   

  FILIPPO WON IN HERENTALS ,TOM RAP NAAR HUIS.


  HERENTALSpropozzatobew4.8 

  Filippo Pozzato werd als een wielerheld aangevoerd.


  HERENTALS Profsstartbew4.8

  De start werd gegeven door Rik Van Looy en dat voor de neus van Tom Boonen.


  In Herentals werd het 3de Na-Tour Criterium georganiseerd.  Onder massale publieke belangstelling werden 29 renners voorgesteld op het podium. Voor onze Polderrennersregio waren daar Greg Van Avermaet (Predictor-Lotto) én onze fotograaf Alain Sennesael aanwezig.

  Ook al werd de start met enige vertraging gegeven door Rik Van Looy, het werd één groot feest.

  Jammer dat Tom Boonen als gevolg van wat buikgriep, zijn fans al na twee ronden in de steek moest laten.

  De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Filippo Pozzato voor Nick Nuyens en Stijn Devolder.

  Greg Van Avermaet werd 21ste.

  Hierbij de beelden van Alain!

   

  HERENTALSprofsvolkbew4.8 

  Een bewijs van de massale belangstelling bij de voorstelling van de deelnemers.


  HERENTALSprofs gregbew4.8

  Hammenaar Greg Van Avermaet vóór de start.


  HERENTALS profssteegmansbew4.8 

  Ook Gert Steegmans kreeg in Herentals weer veel aandacht.


  HERENTALSprofsboonenbew4.8

  Is dit het gelaat van een Tom Boonen met buikgriep in het lijf?  Tekst :
  fvdv

   

  Foto’s : Alain

  SENNESAEL alain bew 21.6 

  Onze fotograaf Alain Sennesael 

   

   

   

   

  04-08-2007 om 11:03 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZONDAG 05 AUGUSTUS - WERELDKAMPIOENSCHAP W.A.O.D.
  waod                waod_3


  ZONDAG 05 AUGUSTUS 2007 - HILLEGEM  - Café Oud Gemeentehuis - PROVINCIEWEG 499
   Locatie Provincieweg - Hilegem


  WERELDKAMPIOENSCHAP ICF


  wk_2007_trui  VANAF 60 JAAR

  09:00

   49 Km

       5 Ronden 

   

   

   

   

  50 TOT 59 JAAR

  10:30

   69 Km

      7 Ronden

   

   

   

   

  40 TOT 49 JAAR

  12:30

   78 Km

      8 Ronden

   

   

   

   

  - 40 JAAR

  15:00

  118 Km

    12 Ronden

  04-08-2007 om 00:00 geschreven door kenny


  03-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD MILITAIREN TE HERENTALS VAN DONDERDAG 02/08/2007

  DONDERDAG 02/08/2007 - HERENTALS

   

  KOERS VOOR MILITAIREN TE HERENTALS

   

  HERENT MILITAIREN o-podiumbew3.8

  Het podium vol militairen: vlnr Jeroen Kampman 2de, winnaar Tom De Kort en Geert Wellens (3de)


  In Herentals werd een wedstrijd voor militairen gereden  en dat was een 'wieleroorlog' tussen het Belgisch en Nederlands leger met aan het hoofd van het Belgisch Leger Korporaal en Waaslander Wim De Rudder. Zij dienden 25 ronden van 1,84 km. of 46 km. af te leggen.

   Gerry Werckx opende de debatten. Hij kreeg een paar ronden later het gezelschap van Geert Vermoote, Chrispin Fourie, Martijn Alberts en Rik Goofers. In de 7de ronde kwam alles terug samen.

  Het Belgisch leger vond den tijd gekomen om in het offensief te trekken. Wim De Rudder, Chrispin Fourie en Nicky Cockuyt gingen in den aanval. Ze bleven een tweetal ronden voorop. Wim De Rudder ging dan even solo van het massaal opgekomen publiek genieten.

   Verschillende aanvallen volgden elkaar op. Het was wachten tot de laatste 8 km. toen Geert Wellens, Tom De Kort en Jeroen Kampman aan de haal gingen.

  Tom De Kort liet z'n metgezellen in de steek en won zo de wedstrijd voor militairen. Jeroen Kampman werd 2de en Geert Wellens 3de. Wim De Rudder had de veldslag overleefd en werd 7de.

   

  HERENT MILITAIREN wimrudderbew3.8 

  Wim De Rudder van het Rudyco Team als vertegenwoordiger uit het Waasland, werd 7de.

   


  Tekst : fvdv

   

  Foto’s : Alain Sennesael

   

   

  03-08-2007 om 23:41 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD DAMES JEUGD TE HERENTALS VAN DONDERDAG 02/08/2007

  DONDERDAG 02/08/2007 – HERENTALS – Dames Jeugd

   

  ENGELS MEISJE WON IN HERENTALS BIJ DAMES JEUGD


  HERENTALSJEUGD aankomstbew3.8 

  De aankomst van Katie Colclough.


  HERENTALSJEUGDpodiumbew3.8

  Het podium vlnr: Hannah Mayho (GBR), winnares Katie Colclough (GBR) en Anne Arnouts die de Vlaamse eer redde. Tweede van links is Remi De Moor, de Waaslander die als sponsor de wielersport bijzonder veel diensten bewees.


  In Herentals reden de Dames Jeugd ook een koers ook al stond in het wedstrijdboekje dat het voor dames junioren was. Het was daar de Grote Prijs Remi De Moor, de Wase zakenman van Voss Chemie en wielerfanaat tot in merg en been.30 rensters namen de start met Liesl Van Daele (Sint-Niklaas), Veronique Staes (Sint-Job-In't-Goor en Benelux Team renster Kaat Hannes (Wechelderzande)voor de Polderrennersregio.

  Zij dienden 20 ronden van 1,84 km. of 36,8 km. af te leggen. De 1ste ronde werd gereden achter een neutrale moto en dan vlogen ze er in. Het was duidelijk  dat deze jonge meisjes echt onder de indruk waren van zoveel volk. Dat zijn ze zeker niet gewend.

  In de 4de ronde probeerde Anne-Laure Gheerardyn even voorop te rijden maar ze werd snel teruggegrepen. In de 7de ronde was het de beurt aan de Engelse Jessica Allen. Zij kreeg 2 ronden later het gezelschap van haar landgenote Hannah Mayho. Het peloton reageerde gevat en het duo werd terug ingerekend.

  Lang bleef het niet stil. Weer een Engelse Katie Colclough ging in den aanval. Zij nam al snel een mooie voorsprong van rond de 20 seconden. Iris Spooren (Nederland) probeerde nog in de achtervolging te gaan maar zij werd snel tot de orde geroepen. Ondertussen was de voorsprong van Katie Colclough al gegroeid tot 40 seconden en dat was voldoende om te winnen.

  Katie Colclough won de dag voordien nog in Nederland en in haar thuisfront had ze al 11 wedstrijden op haar naam geschreven. Dus niet de eerste de beste.

  Hannah Mayho werd 2de op 35 seonden, Anne Arnouts 3de, Sanne Cant 4de, Kaat Hannes 5de, Karen Verhestraeten 6de,Lotte Van Hoek 7de, Alice Monger-Godfrey 8ste, Dunja Ceulemans 9de, Inge Alaerts 10de, Veronique Staes 11de en Liesl Van Daele 26ste.

   

  HERENTALS JEUGDstartbew3.8

  De start van de 30 nieuwelingen en juniores meisjes.


  HERENTALS JEUGDbekende WLbew.3.8
  Bekende Waaslanders waren ook in Herentals aanwezig met voorop de wielerfotograaf François Buyssens.
   
  HERENTALSJEUGD lieslbew3.8
  In Herentals was ook Liesl Van Daele uit Sint-Niklaas weer van de partij.  Tekst : fvdv

   

  Foto’s : Alain Sennesael

   

   

   

  03-08-2007 om 23:34 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE OOSTKAMP VAN DONDERDAG 02/08/2007

  DONDERDAG 02/08/2007 - OOSTKAMP - Elite z/c & Beloften

  STERKE GUY SMET BEHAALD 20STE ZEGE VAN HET SEIZOEN !!!


  koers guy 2 augustus 2007 oorstkamp 010

  Guy Smet met de kids voor de ontvangst van de palm en de beker.

  Te Oostkamp werd Donderdag de wedstrijd gereden voor Elite z/c en Beloften over een afstand van 108 Km of 27 ronden , 56 renners schreven zich in voor deelname.

  Vanaf de 2de ronde gingen 3 renners aan de haal en dit waren Sven Francoys , Tom Huyvaert en Stijn Minne.

  Onze zegekoning Guy Smet uit Kruibeke probeerde herhaaldelijk te demarreren maar toch moest hij wachten tot de 10de ronde voor ook hij een vrijgeleide kreeg van het peloton.

  Zowel Tijs Crombez als Justin Kerr profiteerden ervan en pikten hun wagonnetje aan dat van Guy.

  Drie ronden later konden ze de aansluiting maken met de 3 leiders zodat de kopgroep 6 man sterk werd , de voorsprong liep gestaag op tot 1 min zodat tegen de aankomst hun voorsprong werd uitgebouwd tot 1’30”.

  In de laatste ronde die steeds garant staat voor demarrages was het niemand minder dan sterke Guy Smet die met zeer lichte voorsprong de aankomstlijn passeerde en zo zijn 20ste bloemenruiker in ontvangst mocht nemen.

  Op de 2de plaats eindigde Stijn Minne voor Sven Francoys.

  koers guy 2 augustus 2007 oorstkamp 006
  De beslissende ontsnapping met Guy die het overzicht bewaard.


  Foto's : SAFFIA

  03-08-2007 om 15:20 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING W.A.O.D. VAN DONDERDAG 02/08/2007

  DONDERDAG 02/08/2007 – AFFLIGEM – W.A.O.D.

   

  Proficiat aan TIM VERCAUTEREN uit Belsele met zijn 5°Seizoenszege in de Catg.A

  Proficiat aan PATRICK METTEPENNINGEN uit Hamme met zijn Zege in de Catg.D

  Proficiat aan LEO MARES uit Beveren met zijn 2°Seizoenszege in de Catg.E

   

  Categorie A / B : (34 dln)

  1.Kristof Muys (Eine, winnaar cat. B)

  2.Koen Heyrman uit Bazel (B2)

  3.TIM VERCAUTEREN uit Belsele , winnaar cat. A

  5.Kris Van Severen uit St.Niklaas (B4)

  8.Alex Goossens uit Vrasene (B6)

  17.Tom Van Osselaer uit Melsele (A5)

  22.Mario Bolssens uit Meerdonk (B15)

  23.Gino Van Broeck uit Belsele (A8) xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" />

  Categorie C / D :

  1. PATRICK METTEPENNINGEN uit Hamme, winnaar cat. D

  2. Mario Lammens (Maldegem, winnaar cat. C)

  3. André Van Geertsom uit St.Niklaas(D2)

  6. Walter De Veerman uit Lochristi (C4)

  Categorie E / E+ :

  1. Georges Vonckx (Bekkevoort, winnaar cat. E+)

  2. LEO MARES uit Beveren-Waas, winnaar cat. E

  3. Alfons Van Raemdonck uit beveren (E+2)

  10. Karel Andries uit Schoten (E+4)

  Categorie F1 :

  1. Frank Laeremans

  7. André Syvertsen uit Stekene

  21. Dirk De Cauwer uit Hamme

  24. Werner Dullaert uit St.Gillis-Waas

  25. Freddy De Blick uit Beveren

  03-08-2007 om 15:19 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWELINGEN UIT DE STREEK NA VIJF MAANDEN KOERSEN

  VIJF MAAND NIEUWELINGEN

   

  In de vijf maanden die het seizoen al ver zijn, hebben de nieuwelingen ook al meerdere keren kunnen koersen in onze Polderrennersregio. Zaterdag in Hamme wordt het al de dertiende wedstrijd.

  Het begon op 10 maart in Klein Sinaai waar 63 vertrekkers waren en de snelle Nederlander Jurgen Van Trijp kwam winnen. De dag nadien was Gijs Van Hoecke de beste van de 62 deelnemers op de Velle en in Burcht met 49 renners ging de zege naar Gerry Druyts. 

  Nog in maart werd in Kemzeke een afwachtingswedstrijd gereden voor de Omloop van het Waasland voor profs. Er waren 36 deelnemers en Stekenenaar Marnix Van der Sijpt won de massaspurt.

  In april kwam Moreno De Pauw winnen op het IJzerhand te Beveren. Hij versloeg er zijn vriend en ploeggenoot Gijs Van Hoecke. Er waren 71 deelnemers.

  In mei stond Verrebroek op de agenda met 38 deelnemers en winnaar Marwen Mansi

  De maand juli riep de nieuwelingen zes keer naar een wedstrijd. Het begon op 7 juli in Tielrode waar Kenny Goossens nummer één werd van de 69 starters. Op 8 juli reden in Vrasene 57 nieuwelingen mee en Ken De Fauw won daar zéér nipt.

  Op de Stenenmuur in Sinaai werd op 15 juli gereden met 39 renners. Dominic Schils, kleinzoon van de vroegere prof Jef Schils en in Groot-Brittannië wonend, won overtuigend zijn 21ste koers waarvan 5 in België.

  In Zele-Huivelde kwam er op 21 en 22 juli een tweedaagse aan. De eerste rit kreeg 68 deelnemers en de Nederlander Thijs Roelen won. De dag nadien waren er 68 vertrekkers en toen werd het een gloriedag voor Laurens Poelman. Jeffrey Herrebaut won de tweedaagse.

  Tenslotte was er op 28 juli nog eentje in de Bazelse Hoogstraat waar 39 deelnemers waren en Jori Van Steenberghen zijn allereerste koers won.

   

   

  OVERZN jurvantrijpklsinaaibew2.8 

  Jurgen Van Trijp (NL) won in Klein Sinaai


  OVERZNgerrydruytsburchtbew2.8 

  Gerry Druyts te Burcht


  OVERZ NGijsvanhoecke velle bew2.8 

  Gijs Van Hoecke winnaar te Temse-Velle.


  OVERZNvdsijptkemzekebew2.8

   Marnix Van der Sijpt na een massaspurt in Kemzeke.


  OVERZNmordepauwbeverenbew2.8 

  Moreno De Pauw kwam in Beveren winnen.


  OVERZNkennygoossenstielrbew2.8 

  Kenny Goossens won in Tielrode zijn eerste koers ooit.


  OVERZNDomschilssinaaibew2.8 

  Aan de Stenenmuur Sinaai won Dominic Schils.


  OVERZNthijsroelenzelebew2.8 

  De Nederlander Thijs Roelen kwam in Zele winnen


  OVERZNLaupoelmanzelebew2.8 

  Laurens Poelman in Zele.


  OVERZNjorivsteenberghenbazelbew2.8 

  In Bazel spurtte Jori Van Steenberghen zich naar de eerste zege in zijn carrière.      


  Samenstelling en foto’s : Flor Van de Velde  

  03-08-2007 om 14:32 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN DONDERDAG 02/08/2007

  wbvlogo

  Proficiat aan GUY SMET uit Kruibeke met zijn 20°Seizoenszege van 2007 !!!

  DONDERDAG 02/08/2007 – DEERLIJK (W) – Elite z/c + Beloften – 120 Km – 02h45min

  Aantal deelnemers : 81

  1. Kevin Degezelle
  2. Algirdas Mockus
  3. Ramunas Navardauskas
  21. Thibault Koppen uit Beveren (KSV Deerlijk)
   

  02/08/2007 – LINDEN (VB) – Elite z/c + Beloften – 115 Km – 02h51min

  Aantal deelnemers : 64

  1. Sander Armee
  2. Kurt Van Goidsenhoven op 19"
  3. Kim Tesseur op 40"
   

  02/08/2007 – OOSTKAMP (W) – Elite z/c + Beloften – 108 Km – 02h24min

  Aantal deelnemers : 56

  1. GUY SMET uit Kruibeke (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)
  2. Stijn Minne op 3"
  3. Sven Francoys op 15"
   

  02/08/2007 – HERENTALS (A) – Elite m/c / Elite z/c / Beloften - 100 Km - 02h00min

  Criterium

  Aantal deelnemers : 29

  1. Filippo Pozzato 

  2. Nick Nuyens op 2"
  3. Stijn Devolder
  21. Greg Van Avermaet uit Hamme (Predictor-Lotto)

  02/08/2007 – HERENTALS (A) – Dames Jeugd – 60 Km - 0h59min

  Aantal deelnemers : 30

  1. Katie Colclough
  2. Hannah Mayho op 35"
  3. Anne Arnouts op 36"
  5. Kaat Hannes uit Wechelderzande (Benelux Team) op 37"
  11. Veronique Staes uit St.Job in 't Goor (Steeds Vooraan Kontich) op 40" 

  26. Liesl Van Daele uit St.Niklaas (S.C.F.Bianchi) op 1'54"

  02/08/2007 – HERENTALS (A) – Nieuwelingen – 40 Km - 0h55min

  Aantal deelnemers : 42
  1. Robin De Cnodder

  03-08-2007 om 14:19 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN WOENSDAG 01/08/2007

  wbvlogo

  WOENSDAG 01/08/2007 – SINT-TRUIDEN (LB) – Elite z/c + Beloften - 120 Km – 02h19min

  Aantal deelnemers : 139

  1. Lionel Syne

  2. Michaël Blanchy

  3. Sigi Ransy

   

  01/08/2007 – VEURNE (W) – Elite z/c + Beloften - 112 Km – 02h34min

  Aantal deelnemers : 41

  1. Nielsen Raedt

  2. Patrick Van Roosbroeck

  3. Rieno Stofferis

  8. Davy Peirsman uit Temse (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)

  14. Bjorn Meersman uit Bornem (Rock Wechter-Chocolade Jacques)

   

  01/08/2007 – ZILLEBEKE-WESTOUTER-ZILLEBEKE (W) – Elite z/c + Beloften – 147,5 Km

  Aantal deelnemers : 189

  1. Ramunas Navarduaskas

  2. Gedeminas Bagdonas

  3. Dries Van Der Ginst

   

  01/08/2007 – NACHT VAN PEER (LB) – Elite m/c / Elite z/c / Beloften – 74 Km – 02h52min

  Criterium

  Aantal deelnemers : 23

  1. Gert Steegmans

  2. Robby MCEwen

  3. Stijn Devolder

   

  01/08/2007 – KOOIGEM (W) – Juniores – 97,5 Km – 02h29min

  Aantal deelnemers : 99

  1. Mantas Vasciula

  2. Brian Ligneel op 30”

  3. Mindaugas Jursys

  16. Sander Stiegelis (Isorex C.T) op 1’36”

  28. Matthias Ongena uit Zele (KSC Denderstreek Labiekes)

   

  01/08/2007 – NEERLINTER HEIDE (VB) – Juniores – 88 Km – 02h01min

  Aantal deelnemers : 87

  1. Timothy Stevens

  2. Domien Stubbe

  3. Jeroen Kesteloot

  59. Vincent Van Hooste uit Stekene (Asfra R.T)

  71. Jochem Smet uit Kemzeke (Hoop Op Zegen Beveren)

   

  01/08/2007 – PEER (LB) – Juniores – 55,5 Km – 01h22min

  Aantal deelnemers : 31

  1. Sander Helven

  2. Bert Claes op 14”

  3. Tim Haex

   

  01/08/2007 – DEERLIJK (W) – Nieuwelingen – 63 Km – 01h30min

  Aantal deelnemers : 39

  1. Hannes Depraetere

   

  01/08/2007 – PEER (LB) – Nieuwelingen – 40,7 Km – 00h56min

  Aantal deelnemers : 37

  1. Sem Lambrechts

  2. Jeffrey Herrebaut uit (Bodysol-C.T.Menen)

   

  01/08/2007 – WIEZE (O) – Nieuwelingen – 69 Km – 01h40min

  Aantal deelnemers : 74

  1. Gerry Druyts

  3. Glenn De Ridder uit Stekene (Bodysol-C.T.Menen)

  10. Marnix Van Der Sijp uit Stekene (Hudiko Waasland) op 45”

  21. Jori Van Steenberghen uit De Klinge (Hoop Op Zegen Beveren)

  22. Joey De Wilde uit Moerbeke (Hudiko Waasland)

  28. Steven Smet uit St.pauwels (Hudiko Waasland) op 1’15”

  29. Kenny Goossens uit Sinaai (Hudiko Waasland)

  32. Tom Dobbelaer uit St.Niklaas (Hudiko Waasland)

  44. Roy Meersman uit Bazel (Hudiko Waasland)

  54. Mathias D’Hollander uit Zele (Hudiko Waasland)

  57. Jonas Aerts uit St.Niklaas (Hudiko Waasland) op 1’20”

   

  01/08/2007 – ZILLEBEKE (W) – Nieuwelingen – 62,1 Km – 01h34min

  Aantal deelnemers : 52

  1. Cody Foster

  15. Jonas De Vylder uit Desteldonk (Deschacht Doe Het Zelf) op 2’27”   

  03-08-2007 om 13:54 geschreven door kenny


  02-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WEDSTRIJDEN W.A.O.D. VOOR DONDERDAG 02/08 , ZONDAG 05/08 , MAANDAG 06/08 EN DINSDAG 07/08/2007


  waod_3

  DONDERDAG 02 AUGUSTUS 2007 - AFFLIGEM 
   - Feesttent – Bleregemstraat

  G / G+

  13:00

  50 Km

   8 Ronden

  F2

  13:02

  50 Km

   8 Ronden

  F1

  14:30

  56 Km

   9 Ronden

  E / E+

  14:32

  56 Km

   9 Ronden

  C / D

  16:00

  69 Km

  11 Ronden

  A / B

  16:02

  69 Km

  11 Ronden

   

   

  ZONDAG 05 AUGUSTUS 2007 - HILLEGEM  - Café Oud Gemeentehuis - PROVINCIEWEG 499

  WERELDKAMPIOENSCHAP ICF  MAANDAG 06 AUGUSTUS 2007 – GENTBRUGGE - MERELBEKE - Café Breughel – Merelbekestationsplein 15


  G / G+

  14:00

  50 Km

   10 Ronden

  F2

  14:00

  50 Km

   10 Ronden

  F1

  15:15

  55 Km

   11 Ronden

  E / E+

  15:15

  55 Km

   11 Ronden

  C / D

  16:30

  60 Km

   12 Ronden

  A / B

  16:30

  60 Km

   12 Ronden

   

   

   

   

   

   

  DINSDAG 07 AUGUSTUS 2007 – DESTELBERGEN – Taverne De Linde – Haenhoutstraat 2

  G / G+

  14:00

  55 Km

   10 Ronden

  F2

  14:02

  55 Km

   10 Ronden

  F1

  15:30

  61 Km

   11 Ronden

  E / E+

  15:32

  61 Km

   11 Ronden

  C / D

  17:30

  66 Km

   12 Ronden

  A / B

  17:32

  66 Km

   12 Ronden


  02-08-2007 om 17:13 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERWEDSTRIJDEN V.W.F. VOOR ZATERDAG 04/08 , ZONDAG 05/08 EN WOENSDAG 08/08/2007

  vwf


  04 augustus Aspelare
  (9404) - Nederhasseltstraat - Buurthuis Hofstad

  E-cat 13h
  FG-cat 13h01
  C-cat 14h30
  D-cat 14h31
  A-cat 16h
  B-cat 16h01

  05 augustus Zottegem (9620) - Bruggenhoek 24 - Café De Plezanten Hof
  12de rit VWF-GEDITROFEE


  E-cat 13h
  FG-cat 13h01
  C-cat 14h30
  D-cat 14h31
  A-cat 16h
  B-cat 16h01

  08 augustus Serskamp (9260) - Wettersesteenag 4 - Café Exit

  E-cat 16h
  FG-cat 16h01
  C-cat 17h30
  D-cat 17h31
  A-cat 19h
  B-cat 19h01

  02-08-2007 om 16:07 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERKALENDER WBV VOOR ZATERDAG 04/08 , ZONDAG 05/08 EN WOENSDAG 08/08/2007

  WIELERKALENDER

   

  Zaterdag 4 augustus is er voor de nieuwelingen een wedstrijd te Hamme in de Geemstraat. Inschrijving in café Geemzicht, Geemstraat 108. Vertrek om 15u voor 68 km of 18 keer 3,9 km.

  Ook in Buggenhout  komen nieuwelingen aan de start om 15u. Inschrijving Taverne Beukenhof in de Broekstraat. Er moet daar 60 km worden gereden of 12 ronden. Van de 31ste tot de 50ste in de uitslag krijgen ze daar nog 5 euro!

   

  Zondag 5 augustus komt de hoogdag der Miniemen er aan in het Sint-Niklase Industriepark Europark –Noord naast de viaduct aan Verschueren Sport.Het zijn wedstrijden voor jongeren van 8 tot 11 jaar en wie eens wil kijken wat die jonge gasten al kunnen, moet zeker tot aan de Fietsenzaak van Theo Verschueren komen. De wedstrijden beginnen er al om 14u.

   

  We kunnen ook al voor woensdag 8 augustus, de bekende wedstrijd voor elite z.c. & U23 te Lokeren aankondigen. De inschrijving vindt er plaats in Café Francorchamps (langs de N70) aan de Twee Bruggenstraat. Vertrek om 15u voor 115 km of 13 ronden van 8,8 km. Aankomst nog steeds op een stuk stevige kassei. Vorig jaar waren hier 76 deelnemers en de zege ging naar Alain Lagaisse en Sven Wielandt werd er 2de.  

   

   

  Samenstelling : fvdv

  02-08-2007 om 15:57 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FOTO'S VAN HET BENELUXKAMPIOENSCHAP MTB TE TUBEKE

  FILIP VAN HECKE VERWERKTE HET BENELUXKAMPIOENSCHAP


  TUBEKE Filipvhbew2.8

   

  De Wase mountainbiker, Filip Van Hecke van het TREK USA RACING team vzw uit Waasmunster,  bezorgde ons een paar foto’s die verduidelijken in welke omstandigheden er in Tubeke werd gereden. Er was modder in overvloed.

   

  TUBEKE2filipvhbew2.8

  TUBEKE3filipvhbew2.8   fvdv

  02-08-2007 om 15:52 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS VAN HET WAC-TEAM VAN DONDERDAG 02/08/2007

  logo%20wac

  HOBOKEN WAC IN 2008 MET BELOFTEN TEAM


  WAC truibew2.8

   

  Het is de jongste jaren bij Hoboken WAC na de jongste jeugdreeksen steeds een bruusk eindpunt geweest voor de renners want na de juniores was er om zo te zeggen ‘niets’ meer. Geen beloften, geen elite zonder contract. Daar gaat nu een eind aan komen want in 2008 wil Hoboken WAC werk maken van een nieuw team om zo de jeugdrenners de mogelijkheid te bieden om door te stromen naar een eigen Beloften Team.

  En daaraan is dan meteen ook de doelstelling aan verbonden om de beloften de gelegenheid te geven om als renner te verbeteren door aangepaste trainingen en hen te laten deelnemen aan belangrijke wedstrijden en Interclubs.

  Er worden enkel renners aangenomen die doorstromen uit de tweedejaars junioreskern van het WAC TEAM

  Er is uiiteraard ook een doelstelling op langere termijn. De eerste twee jaren moeten een groeiproces zijn voor de renners en de ploeg. Wac zal daarbij zorgen voor financiële ondersteuning. In die tijd moet WAC BEL-EL TEAM zoeken naar sponsors zodat ze tijdens het derde jaar financieel  onafhankelijk zijn en met eigen middelen kunnen deelnemen aan de Topsportcompetitie.

   

  Het BEL-EL Team zal in een gewaardeerde omkadering zitten met:

  Sportmanager :Frans Corten   

  Manager Public Relations :Rita Foubert

  Ploegdokter - Trainer :Nancy Kerstens.

  Ploegleider :             Marcel Geerts  en Swa Geerts.

  Mechanieker :            Didi Foubert

  Verzorger :Lesley Ameye

                                                                                     

  Er werd ook reeds voor 2008 een wedstrijdprogramma samengesteld

  De Zuidkempense Pijl – Mol (maart)

  1 Mei Prijs Hoboken en  P.K.Beloften – Elite (mei)

  Ruisbroek – Puurs en het P.K.Tijdrijden Prov.Antwerpen (juni)

  Schaal Schoeters – Beveren, Ronde van Provincie Luxemburg, Drie Zustersteden – Willebroek, Grote Prijs Indekeu en de Ronde van Vlaams Brabant. (juli)

  Ronde van Antwerpen, B.K.Tijdrijden, B.K.Weg en Vlaamse Havenpijl (augustus)

   

  Tekst en foto : Flor Van de Velde.

  02-08-2007 om 15:45 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE VEURNE VAN WOENSDAG 01/08/2007

  WOENSDAG 01/08/2007 – VEURNE - EZC & U23

   

  ZEGE VOOR NIELSEN RAEDT, PATRICK VAN ROOSBROECK 2de


  VEURNE nielsenraedtspurtbew1.8

  Nielsen Raedt versloeg in de spurt Patrick Van Roosbroeck.

   

  Koninklijke Veloclub Veurne Sportief organiseerde woensdag voor de 2de dag op rij een EZC/U23 wedstrijd.Er kwamen 41 renners opdagen voor 14 ronden van 8 km. of 112 km.

  Streekrenners waren Davy Peirsman (Temse) en Bjorn Meersman (Bornem).

  Op het einde van de 1ste ronde reed Bjorn Meersman even vooruit maar daar bleef het bij. Het was warm en drukkend en dat speelde zeker een rol.

  In de 4de ronde werd het peloton in twee stukken gedeeld en zoals dat meer gebeurt, de favorieten zaten vooraan in een groep van ongeveer twintig renners.

  Jo Maes probeerde in de 7de ronde weg te geraken van z'n metgezellen maar hij werd ook snel teruggegrepen. Een ronde verder probeerden Patrick Van Roosbroeck en Frederik Toortelboom om een beslissing te forceren maar ook zij kregen geen vrijgeleide.

  Met nog 4 ronden te gaan, waagde Bjorn Meersman terug z'n kans. Hij hield het 2 ronden vol. Bij het ingaan van de laatste ronde was alles te samen en zo eindigde de wedstrijd op een spurt met 15 renners. Daarin toonde belofte Nielsen Raedt zijn snelle benen en won vrij makkelijk de spurt en won voor de derde keer dit seizoen.

  Patrick Van Roosbroeck werd 2de, Rieno Stofferis 3de, Frederik Toortelboom 4de, Michael Naessens 5de, Bjorn Ryde 6de, Fabrice Debrabant 7de, Davy Peirsman 8ste, Jo Maes 9de en Geoffrey Demeyere 10de. Bjorn Meersman werd 14de.

   

  VEURNE davypeirsmanbew1.8 

  Davy Peirsman werd 8ste in Veurne.


  VEURNE Meersmanbew1.8 

  Bjorn Meersman die een bijzonder sterke koers reed maar geen loon naar werken kreeg.
  TEKST: fvdv

   

  FOTO’S: Alain Sennesael

   

   

   

  02-08-2007 om 15:34 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE KAPELLEN VAN DINSDAG 31/07/2007

  DINSDAG 31/07/2007 – KAPELLEN – Elite z/c + Beloften


  Jeroen Das behaalt 2de seizoenszege te Kapellen

   

  KAPELLDAS aankomstbew1.8

  De zegevierende aankomst van Jeroen Das.


  KAPELLdaspodiumbew1.8

  Het knap podium met de drie uitblinkers: Jef De Boeck, Jeroen Das en Ward Bogaert.


  Na de Dames Elite was het in Kapellen de beurt aan de EZC/U23. 42 renners namen de start voor 35 ronden van 2 km. of 70 km. Steven De Schoesitter (Waasmunster) van het Rudyco Cycling Team was als enige streekrenner actief.

  De eerste ronden probeerden verschillende renners om weg te geraken maar niemand slaagde er echt in.Lang duurde het niet of Jeroen Das, Ward Bogaert en Jef De Boeck kozen het hazenpad.

  Meteen drie sterke renners die al snel een beslissende voorsprong namen.

  Het peloton vond geen antwoord en het was al snel duidelijk dat de winnaar bij de drie vooraan moest gezocht worden.

  Bij het ingaan van de laatste ronde liet Jeroen Das z'n metgezellen in de steek en behaalde zo z'n 2de zege van het seizoen.Jef De Boeck werd 2de en Ward Bogaert 3de, Kris Boeckmans 4de en Paul Konijnenburg 5de.

  Steven De Schoesitter werd 25ste.

   

  KAPELL stevendeschoesbew1.8 

  Steven De Schoesitter, de enige uit de Polderrennersregio die van start ging in Kapellen.  TEKST :
  fvdv

   

  FOTO’S : Alain Sennesael

   

   

   

  02-08-2007 om 15:28 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD DAMES ELITE TE KAPELLEN VAN DINSDAG 31/07/2007

  DINSDAG 31/07/2007 – KAPELLEN – Dames Elite

   

  LIESBET DE VOCHT WINT IN KAPELLEN

   

  KAPELLEN DAMaankomstbew1.8                                          KAPELLENDAM bloemdevochtbew1.8      

  Zo klopte Liesbet De Vocht haar gezellin Karen Steurs.     Liesbet De Vocht met de bloemen.


  Te Kapellen was het weer tijd voor hun jaarlijks criterium voor Dames Elite en EZC/U23 van het

  Sportkomiteit Putte-Kapellen VZW. Als eerste namen de Dames Elite de start met 41 voor 30 ronden van 2 km. of 60 km.

  Ilse Fiers (Waasmunster), Natasja Nobels (Dendermonde), Annick Van Leuven (Schoten), Melissa Huyghe (Breendonk), Karen Steurs (Schoten), Charlotte Van Damme (Eksaarde), Nana Steenssens (Zwijndrecht) en van het Benelux Team Patricia Thys (Hoboken), Ines Claes (Turnhout), Cindy Vandermeulen (Stekene), Sofie De Nys (Gentbrugge) en Greetje De Vos (Oudenaarde) waren aanwezig als streekregiorensters.

  Natasja Nobels was één van de eerste die probeerde om weg te geraken maar het peloton liet haar niet gaan. In de 7de ronde kwam reeds de beslissende ontsnapping tot stand. Liesbet De Vocht en Karen Steurs lieten de rest van het deelnemersveld in de steek en begonnen aan een demonstratietocht. Zeven dames gingen nog in de tegenaanval maar kwamen niet echt dichtbij. Wat Annick Van Leuven, Kimberly Buyl, Angela Van Der Velde (Nederland), Lensy Debboudt, Nana Steenssens, Emma Johansson (Zweden) en Jennifer Fay (Ierland) ook probeerden, het leidersduo hield gemakkelijk stand.

  Liesbet De Vocht won de spurt en behaalde zo haar 4de zege. Karen Steurs, de winnares van Prosperpolder, werd 2de. Emma Johansson won de spurt van de achtervolgende groep voor

  Lensy Debboudt. Annick Van Leuven werd 6de, Nana Steenssens 7de, Natasja Nobels 10de,

  Ilse Fiers 14de, Melissa Huyghe 18de, Cindy Vandermeulen 22ste, Sofie De Nys 29ste,

  Ines Claes 30ste, Greetje De Vos 31ste, Charlotte Van Damme 33ste en Patricia Thys 34ste.

   

  KAPELLENDAM cindyannickbew1.8 

  Cindy Vandermeulen en Annick Van Leuven die 6de werd.


  KAPELLENDAN nanabew1.8

  Nana Steenssens die een voortreffelijke wedstrijd reed en 7de werd.

   
  TEKST : fvdv

   

  FOTO’S : Alain Sennesael

   

   

   

   

  02-08-2007 om 15:20 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN DONDERDAG 02/08/2007

  VDBRANDEN JASPBKbew1.8

  Jasper Van den Branden voorop in het BK te Roeselare


  Jasper Van den Branden
  (Sint-Gillis-WAC) reed zijn eerste BK en hij bekeek het zeker vruchtbaar en hij vond dat er, mits wat geluk, meer in zat. Over de wedstrijd zei hij:

  -“Het was niet echt een fysiek lastige wedstrijd maar het moeilijkste vond ik om vooraan in het peloton te geraken en daar te blijven zitten. In de eerste rondes zat ik goed van voor en ben ik één keer meegeweest in een ontsnapping die het slechts enkele kilometers volhield. Voor de rest probeerde ik vooraan te blijven zitten in de hoop niet in valpartijen verwikkeld te raken want bij de eerstejaars nieuwelingen waren er een viertal in de laatste ronde. “

  Jasper deed het goed en in de laatste ronde reed hij bij de eerste 20 van het peloton. De twee Wase koplopers, Gijs en Jonas, waren toen net ingehaald, dus alles was nog mogelijk maar een valpartij vlak voor Jasper in de laatste bocht, besliste er anders over.

  -“Ik kon gelukkig nog ontwijken maar verloor een 30-tal plaatsen. Waarvan ik er nog een tiental heb kunnen goedmaken en zo finishte ik 39ste. Achteraf had ik wel een goed gevoel dus ik hoop nog wat mooie resultaten te mogen rijden in de komende maanden.”   

  Tekst en foto : fvdv

  02-08-2007 om 15:15 geschreven door kenny


  01-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWELINGEN OP BEZOEK IN HAMME

  NIEUWELINGEN EN ASPIRANTEN KOMEN KOERSEN IN HAMME

  HAMME 06bew31.7

  Een sfeerbeeld van vorig jaar met winnaar Simon Meeuwssen uit Gierle. Wie volgt hem zaterdag 4 augustus in de Geemstraat op?

  In augustus krijgt Hamme en lees daarbij ook Moerzeke, weer wielersport te bekijken. Nadat de oudere renners zich hebben uitgeleefd in o.a. VWF en Elite z.c.-wedstrijden in de Boonstraat, Loystraat en Moerzeke-Dorp, is het nu aan de jeugd om zich te bewijzen in de Wuitensgemeente.

   

  Het begint al op zaterdag 4 augustus in het Hamse kermisweekend met een nieuwelingenwedstrijd in de Geemstraat. Vorig jaar waren hier 59 deelnemers en Simon Meeuwssen uit Gierle kwam winnen. Dat was zeer merkwaardig want Simon was een voetballer die tijdens de vakantie ook wel eens wou koersen. Hij kwam zowaar winnen in Hamme. Hij is nu al junior.

  Zaterdag  wordt er de 6de Grote Prijs Café ’t Geemzicht gereden met start om 15u. Inschrijving in café ’t Geemzicht. De afstand bedraagt 68,5 km of 18 ronden langs Evangeliestraat –Vlierkouter -Kl.Gasmeterstraat -Strijderslaan en Nijverheidsstraat. De organisatoren in de Geemstraat zijn de Geemzichtvrienden geleid door Ria en André Peeters.

   

  De week nadien, zaterdag 11 augustus ligt het parcours voor de nieuwelingen in Moerzeke –Dorp. Noem het misschien een herkansing van de koers in Hamme! Het wordt in Moerzeke de 1ste Grote Prijs Bezetwerken Van Meirvenne met eveneens vertrek om 15u. Inschrijving in café Schelderoute, Dorp. De afstand is 66 km of 11 ronden langs Ommegangstraat –Kleinbroekstraat -De Warande -Aubroeckstraat en Kasteellaan.

  In Moerzeke is Franky Van Meirvenne organisator en dit in samenwerking met de Vlaamse Pedaalridders.
   
  Op zondag 19 augustus wordt het in Hamme in de Geemstraat dan nog een hoogdag voor de aspiranten. Het is
  de 4de Ere-Prijs Jartazi. De aspiranten rijden er volgens het vast stramien waarin de 12-jarigen starten om 13.30u voor 20,400 km of 12 ronden, de 13-jarigen om 14.45u voor 25,580 of 15 ronden km en tenslotte de 14-jarigen om 16.15u voor 34 km of 20 ronden.
  Zij rijden op een gesloten parcours van 1,8 km langs Evangeliestraat –Strijderslaan -Vlaslaan en Nijverheidsstraat.
   
  Koersdirecteur op al deze wedstrijden is Freddy Moortgat, in assistentie van Miel Van Riet.  Tekst en Foto :
  Flor Van de Velde

   

  01-08-2007 om 12:15 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG CRITERIUM DIKSMUIDE VAN DINSDAG 31/07/2007

  Devolder verslaat Boonen in Diksmuide

  Stijn De Volder         Diksmuide
   
  Dinsdag 31/07/07 - Stijn Devolder heeft zijn nederlaag van maandag in Aalst goedgemaakt. Toen eindigde de Belgische kampioen tweede achter Danilo Di Luca, maar nu nam hij de Italiaan zelf te grazen. Tom Boonen kon zich nog tussen beide renners nestelen.

  Tom Boonen      

  Tom Boonen mocht zijn groene trui voor het eerst tonen aan de Belgische supporters. Maar winnen kon hij niet.

  Het was immers een andere "trui" die het laken naar zich toe trok.
  Stijn Devolder koos in de 59e van 60 rondjes van twee kilometer door Diksmuide het hazenpad.
  Niemand zag de Belgische driekleur nog terug. Boonen won wel de sprint om de tweede plaats. Danilo Di Luca, maandag nog winnaar in Aalst, eindigde derde.

  Frank Vandenbroucke 
  Frank Vandenbroucke na Aalst nu ook in Diksmuide van de partij


  Uitslag Diksmuide

  1. Stijn Devolder

  2. Tom Boonen

  3. Danilo Di Luca (Ita)


  Bron : Sporza

  Foto's : Belga

  01-08-2007 om 12:15 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE VEURNE VAN DINSDAG 31/07/2007

  DINSDAG 31/07/2007 – VEURNE – Elite z/c + Beloften

   

  Sven Jodts haalt het in spurt met vier , Guy Smet eindigt als derde.


   

  koers guy veurne 31 juli 2007 002

  Guy Smet trekt nog eens stevig door in de beslissende ontsnapping.

  Dinsdag werd te Veurne een wedstrijd over 118 Km gereden voor Elite z/c en Beloften , er kwamen slechts 34 renners hun rugnummer afhalen.

  Vanaf de eerste ronde reden 11 renners weg waaronder Sven Jodts , Martin Ford , Guy Smet , Patrick Jonckheere , Rieno Stofferis , Jean-Marie Binon , Michael Naessens , Aaike Depree , Kim Herremans , Jens Keukeleire en Philip Vandaele.

  Zij draaiden zo vlot rond dat enkel deze renners de koers uitreden.

  Bij het ingaan van de laatste ronde ontsnapten nog 4 renners met name : Guy Smet , Sven Jodts , Martin Ford en Patrick Jonckheere.

  Er werd gespurt en het was Sven Jodts die het haalde voor Martin Ford , Guy Smet en Patrick Jonckheere.


  Foto : SAFFIA

  01-08-2007 om 12:14 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG BELGISCH KAMPIOENSCHAP NIEUWELINGEN VAN ZONDAG 29/07/2007

  GIJS VAN HOECKE KREEG GEEN LOON NAAR WERKEN OP HET BK

   

  GIJS VAN HOECKE bew 3.6.


  Zondag was de Belgische top bij de nieuwelingen verzameld in Beveren-Roeselare voor het Belgisch Kampioenschap. Vlak parcours, maar de vrij krachtige wind had op bepaalde stukken vrij spel, zodat het uiteindelijk nog een zware karwei werd.

  De Wase Bodysollers waren vertegenwoordigd door Jeffrey Herrebaut, Andres Pieters, Glenn De Ridder, Moreno De Pauw en Gijs Van Hoecke. Van in het begin kwamen er de gebruikelijke speldeprikken, maar de enige ontsnapping die in de beginfase langer dan een ronde standhield, was deze van Oostvlaming Alexander De Roose. Maar de wind beukte ongenadig hard, en alleen leek het onbegonnen werk om op te tornen tegen een heel nerveus acterend peloton.

  In de 4de ronde heeft torenhoog favoriet Guillaume Van Keirsbulck materiaalpech en komt door met meer dan 1 minuut achterstand. Een ronde verder, in de 5de van 11 af te leggen ronden vloog Gijs Van Hoecke er eens duchtig in. Streekgenoot Jonas de Vylder (Desteldonk) wipte op de kar. Een ronde verder bedroeg de voorsprong van de twee dapperen een 30 tal seconden. Het was echter dan al duidelijk dat Jonas alle zeilen moest bijzetten om het wiel van een beresterke Van Hoecke te kunnen houden. De keren dat hij Gijs even uit de wind kon zitten zijn heel schaars maar De Vylder deed wat hij kon.

  Hoewel het peloton nooit liet betijen, liep de voorsprong na 3 ronden knokken op tot een 40 seconden. Bij de talrijke toeschouwers waren heel wat die al met verwondering opkeken naar het werk van Gijs uit Zaffelare. De vraag was of hij de Belgische top zou verschalken.

  Maar hij doet het natuurlijk niet geheel alleen, zijn ploegmaats doen hun werk als een volleerde profploeg en verdienen zeker een pluim. Bij nagenoeg iedere vluchtpoging van uit het peloton springt er altijd wel een Bodysoller mee.

  In de 9de ronde echter glipten er een vijftal door de mazen van het net, en konden na een verwoede achtervolging bij het ingaan van de voorlaatste ronde aansluiten bij de twee koplopers Van Hoecke-De Vylder. Nu werd het een typische kampioenschapwedstrijd, hectisch en totaal niet meer te controleren.

  Een massale valpartij van een 30tal renners scheurde het peloton in stukken, het sein voor de eerste groep van een 25 om keihard te achtervolgen. Ze konden aansluiten bij de kop bij het ingaan van de laatste ronde. Gijs Van Hoecke kreeg er niet genoeg van en ging nogmaals in de aanval, maar zijn pijlen waren al wat afgebot en lang hield hij niet meer stand.

  Van dan af nestelde hij zich in de buurt van de latere winnaar Niels Reynvoet. In de laatste bocht vóór de aankomst echter, kwam Sean De Bie ten val en Van Hoecke moest in de remmen. Weg alle kansen op een mooie klassering dus. Even ervoor was Jeffrey Herrebaut ook al ten val gekomen (gelukkig zonder veel brokken) waardoor ook Andres Pieters zijn kansen zag teloor gaan. En het nerveuze gewriemel van een pelotonsprint is niks voor renners als Moreno De Pauw en Glenn De Ridder, zodat ook zij niet terug te vinden zijn in de top van de uitslag.

  Maar, vriend en vijand waren het erover eens, Bodysol was de sterkste ploeg in koers, maar kreeg geen loon naar werken. Maar dat ze zich in positieve zin lieten opmerken, daar bestaat geen twijfel over. En dát, is een belangrijke vingerwijzing naar een knappe wielertoekomst.

   

   

  TEKST: Flor Van de Velde

  01-08-2007 om 12:14 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GROEPSTRAINING BEVEREN VAN DINSDAG 31/07/2007

  Onder leiding van Kenny Janssens en Pieter Oelbrant vertrokken Dinsdagavond om 19h00 thv Buyl Sport te Beveren 40 POLDERRENNERS voor de wekelijkse trainingsrit doorheen de Polders van Saeftinghe.
  Uiteindelijk eens fantastisch goed fietsweer en meteen een goede opkomst , het tempo was voor iedereen goed om volgen zodat de groep tot de meet bij elkaar bleef.
  Enkele pogingen werden telkens teniet gedaan doordat de snelheid te hoog lag om weg te geraken.
  Het gemiddelde was goed voor 37 Km/h en dat voor 70 Km.
  Gunther Persoon trok in de finale het tempo met een ruk omhoog en Kevin Van Raemdonck pakte over op 500 meter van de meet om zo Kenny Janssens af te zetten voor de laatste 300 meter. (hierbij danken we Kevin voor zijn knappe inspanning die hij leverde !!!!)
  Het was Kenny Janssens die het haalde in de spurt voor Sven Wielandt die nog fel kwam opzetten , 3° Adrien Maes , 4° Jens Van Landeghem.
  Wie reden mee vandaag : Joris De Jonghe , Filip Weemaes , Jeroen Pieters , Pieter Oelbrandt , Jens Van Landeghem , Franky Wielandt , Frank Van Geystelen , Wim De Cleen , Gunther Persoon , Chris Van De Vijver , Alian Verbeke , Freddy Van Osselaer , Tim Caluwaert , Geert Van Simaeys , Sven Wielandt , Adrien Maes , Tim Van Daele , Kevin Van Raemdonck , Rudi Franssens , Bart Janssens , Thomas Neyt , Dirk Onghena , Frankie Boel , Bert De Coster , Saskia Van Overmeire , Jan Ryckbosch , Herman Verstraeten , Dirk Vanhee , Wim De Gruyter , Kurt Carpentier , WAC-renner , Sqaudra Banana , Ronny Van De Velde , Stefan Adriaenssens , ????? en Kenny Janssens
  .

  P.S. we vermelden nog dat 2 weken geleden Jeroen Pieters de spurt won !!!!

  01-08-2007 om 00:00 geschreven door kenny


  31-07-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN DINSDAG 31/07/2007
  wbvlogo

  DINSDAG 31/07/2007 – EVERGEM (O) –Elite z/c + Beloften – 117 Km – 02h53min

  Aantal deelnemers : 51

  1. Aidis Kruopis
  2. Zilvinas Linkus op 10"
  3. Mantas Mikuzis op 20"
  21. Stein Vermeulen uit Nieuwkerken (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken) op 5'03"
   

  31/07/2007 – KAPELLEN (A) - Elite z/c + Beloften – 70 Km – 01h43min

  Aantal deelnemers : 42

  1. Jeroen Das
  2. Jef De Boeck
  3. Ward Bogaert
  25. Steven De Schoesitter uit Waasmunster (Rudyco C.T) 


  31/07/2007 – KOOIGEM (W) - Elite z/c + Beloften – 112,5 Km – hmin

  Aantal deelnemers :

   

  31/07/2007 – VEURNE (W) - Elite z/c + Beloften – 112 Km – 02h37min

  Aantal deelnemers : 34

  1. Sven Jodts
  2. Martin Ford
  3. Guy Smet uit Kruibeke (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)
   

  31/07/2007 – DIKSMUIDE (W) - Juniores – 52 Km – hmin

  Aantal deelnemers :

   

  31/07/2007 – KAPELLEN (A) – Dames Elite – 60 Km – 01h40min

  Aantal deelnemers : 42

  1. Liesbet De Vocht
  2. Karen Steurs uit Schoten (AA-Drinks)
  3. Emma Karolina Johansson
  6. Annick Van Leuven uit Schoten (Oostende Noordzee)
  7. Nana Steenssens uit Zwijndrecht (VZW Lotto-Ladiescycling)
  10. Natasja Nobels uit Grembergen (S.C.F.Bianchi)
  14. Ilse Fiers uit Waasmunster (Oostende Noordzee)
  18. Melissa Huyghe uit Breendonk (Bianchi-Duvel-CataBikes)
  22. Cindy Vandermeulen uit Stekene (Benelux Team)
  29. Sofie De Nijs uit Gentbrugge (Benelux Team)
  30. Ines Claes uit Beveren (Benelux Team)
  31. Greetje De Vos (Benelux Team)
  33. Charlotte Van Damme uit Eksaarde (Keukens Redant C.T)
  34. Patricia Thijs uit Hoboken (Benelux Team)
      

  31/07/2007 – TREMELO BAAL (VB) – Am./Mast./Elite z/c /Beloften – 98 Km – hmin

  Aantal deelnemers :

   

  31/07/2007 – DIKSMUIDE (W) – Elite m/c / Elite z/c + Beloften – 89,1 Km

  Criterium

  1. Stijn Devolder
  2. Tom Boonen
  3. Danilo Di Luca

  31-07-2007 om 23:40 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE SINAAI VAN MAANDAG 30/07/2007

  30/07/2007- SINAAI - Elite z/c & Beloften

   

  EINDELIJK VERDIENDE ZEGE VOOR GUNTER STERCK

   

  SINAAILEE30.7aankomstbew                             SINAAIlee30.7opwegbew
  De zelfverzekerde aankomst van Gunter Sterck     Gunter Sterck op weg naar de zege    

  SINAAIlee30.7huldebew
  De hulde van de winnaar met uiterst rechts Jozef Van Daele, die in Sinaai telkens weer zorgt dat de winnaar en prachtig bloemstuk krijgt.
    
  Feest op Klein Sinaai want Gunter Sterck heeft in het buurdorp zijn eerste overwinning behaald. Ook al geen verrassing, want hij reed de laatste weken bijzonder sterk en moest Guy Smet niet zo dikwijls voor zijn wiel hebben gereden, Gunter had al eerder kunnen winnen. Maar Guy Smet was er maandag ook niet aan de Leebrug en dat geeft toch wel een ander gebeuren. Er waren 65 renners die voor een opvolger van Darius Strole, winnaar 2006, moesten zorgen. Er moesten 14 ronden van 8 km worden afgelegd.

  Een mens kan op een koers vaak iets heel aparts meemaken. In het schoollokaal van de Leebrug, waar de inschrijving plaatsvond, werden door de Leebrugvrienden dozen vol Chiquita bananen  geplaatst. Wie kwam inschrijven kreeg een goed rijpe banaan. Raar zicht, die renners die met een banaan opstapten. Daags voordien was er een mtb-tocht en een loopkoers en daar werd ook al met bananen gewerkt. Er waren echter meer bananen dan bikers en lopers, zodat wat over was gebleven aan de coureurs konden worden uitgedeeld.

  Misschien was het wel door die bananen dat er al van in de eerste ronde aanvallend werd gereden. Met zeven vertrokken ze op avontuur. Opvallend jonge renners van wie we het zeker niet hadden verwacht: de 19-jarige Kristof D’Hollander, de 20-jarigen Dennis Pijl, Stefan Ott en Pieter Van Speybrouck en de ouderen Kris Smet, Giovanni Baert en Wim De Rudder. De Bornemnaar Bjorn Meersman reageerde geweldig maar kon toch net niet mee met deze tram 10.

  Na twee ronden hadden ze al een voorsprong van 35 sec. Maar Dennis Pijl van Rudyco, vond dat het wat te zwaar werd en wilde zich niet “laten opblazen”. Hij liet zich afzakken om rustig in het peloton mee te draaien. Nog zes leiders dus. Nicky De Wit trok alleen in de achtervolging maar die opdracht was te zwaar voor één renner.

  Gunter Sterck en Luc De Moor brachten meer vaart in de koers en de zes leiders kregen het moeilijk. Toen ook Mindaugas Goncaras, diep gebogen over zijn stuur, de snelheid ging bepalen deden ook zijn ploegmaats Tom Stremersch en Gunter Sterck mee. Er werd geknokt om mee te zijn in een vlucht nadat alles terug was samen gebracht.

  Met tien werd de weg geëffend naar een definitieve kopgroep. Die tien waren:  voor Jan Snel: Tom Stremersch, Gunter Sterck en Mindaugas Goncaras, voor Rudyco: Francis Geldof en Steven De Wilde en verder Luc De Moor, Miguel De Naeghel, David Van Pelt, Dieter Jacobs en Kris De Block. Deze jongens deden bijzonder hun best maar toch werd hun voorsprong nooit zó groot dat kon gezegd worden: “ ’t Is gebeurd!”. De reden hiervan was dat er een achtervolgend groepje op komst was. Voor Kristof D’Hollander was het toen al voorbij want hij kreeg af te rekenen met maagklachten. Misschien wel een gevolg van zijn meer dan geweldige start aan de Leebrug.

  De tien achtervolgers hadden succes, want ze sloten aan in de 11de ronde met: de Amerikaan Joseph Reynolds en de Waaslanders Mattias Nys, Kristof Verbraeken, James Fruytier, Eddy Van Bogaert, Roberto Vercauteren, Bjorn Meersman, Stefan Suy en de uit Belsele afkomstige Duitser Jan Puyvelde.  Twintig leiders hadden we toen. Of toch niet, want toen Gunter Sterck de achtervolgers zag naderen demarreerde hij en vertrok voor een solotocht die zou eindigen bij het bloemenmeisje.

  Duidelijk kwam het in beeld dat de Jan Snel-mannen de koers beheersten. Bij het ingaan van de laatste ronde probeerde Steven De Wilde nog iets om Sterck te gaan belagen, maar Sterck was weer sterk en niemand kon hem nog bedreigen. Bij de achtervolgers viel alles in stukken en brokken.

  Voor de 2de plaats, op 13 sec van de winnaar, spurtte de jonge Pieter Van Speybrouck sneller dan Kris De Block en Jens Vermassen. Mooi werk ook voor Roberto Vercauteren van Hoop op Zegen Beveren, die 6de werd en met de week beter wordt.

  Maar de grootste eer bleef bij Gunter Sterck.

  -“ Ik wist dat het er van ging komen want in juli heb ik maar één keer buiten de eerste vijf gereden. Eigenlijk ben ik maar echt van in juni bezig met koersen. Het seizoen begon heel slecht. Ik kreeg in februari iets aan mijn longen en ik geraakte er niet van af. Ik heb veel antibiotica moeten nemen, beginnen en weer hervallen. Toen ik dan weer echt begon te fietsen, draaide het zoals het moest.”

  Nu won hij vlakbij huis want Klein Sinaai lijkt wel een “enclave” van het grote Sinaai. “Maar het blijft mij echter gelijk waar ik win. Dikwijls is Guy Smet er en die is voor ons een tandje te groot. De laatste tijd heb ik met hem veel moeten rekening houden.”

  Aan de Leebrug had Gunter zelf een groot aandeel in de definitieve vlucht.

  -“Ik vond dat het niet goed draaide bij de tien en toen ik de andere tien dichter en dichter zag komen, dacht ik: “ik spring onmiddellijk weg.” Ik deed het maar viel meteen ook helemaal alleen! Nog drie ronden moest ik rijden en toen realiseerde ik mij pas waaraan ik was begonnen.”

  Maar hij had het geluk dat achter hem de ploegmaats Tom Stremersch en Mindaugas Goncaras, zorgden dat hij de bijeen gefietste voorsprong kon behouden. Maar hard blijven trappen, moest Gunter zeker blijven doen.

  Was het nu een zware wedstrijd?

  -“Het was veel zwaarder dan vorige zaterdag. Toen ging het beter”, zo omschreef hij kort.

  Misschien is Gunther Sterck nu vertrokken naar nog meer zeges, al zegt hij zelf dat “eentje” al goed is voor hem.

   

  SINAAIlee30.7 startbew 

  Vlak voor de start. WBV-afgevaardigde Killiaan De Neef vraagt zich af: “Is da ginds bijna klaar om te kunnen vertrekken?”


  SINAAIlee30.7uitlegbew
   Een gesprek met commentaar voor “Polderrenners”. Tussenin met zonnebril, pianist Patrick Verstiggel.  Tekst : Flor Van de Velde

   

  Foto’s : Alain Sennesael

   

   

   

   

   

   

   

   

  31-07-2007 om 16:32 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE LEON EN DE GUIDO TE GAST IN DE KOERS TE SINAAI VAN MAANDAG 30/07/2007

  DE LEON EN DE GUIDO GINGEN NAAR DE KOERS IN SINAAI LEEBRUG

   

  De Leon en de Guido zijn twee op “rustgestelde” Waaslanders, de ene uit Sint-Niklaas en de andere is afkomstig uit Beveren maar woont nu aan de rand van de Wase hoofdstad. Ze zijn nu gek op de wielersport, nadat ze jaren samen gingen joggen op “De Ster”. Vooral de wedstrijden van elite z.c. en beloften in de Wase regio missen ze maar zelden. De Guido is een volksmens. Dat kan ook niet anders want jaren geleden stond hij in een grote kruidenierszaak in de Beverse Prosper Van Raemdonckstraat. De Leon heeft besloten om ook regelmatig zijn verslag te maken.

   

  LEONGUIDOkleinbew28.7

   

  Met deze koers op maandag op de Leebrug is het part two the end’. Het hoofdstuk wielerwedstrijden voor EZC & U23 in Sinaai is nu afgelopen. We zijn de laatste weken hier te gast geweest soms met eens mooi weer, soms met regen, maar steeds met mooie wedstrijden waarin hard werd gefietst op de snee van het mes.

  Jammer dat deze afsluiting niet door ging met de man die pakweg alle koersen won in Sinaai, onze held uit het Kruibeke Smet Guy. En toch mogen we zeer tevreden zijn met de overwinningen van 2 renners die het toch verdienen om als eerste over de meet te mogen rijden. Op zaterdag mochten we een prachtige winnaar als Koen Van De Velde begroeten die eindelijk na 2 jaar weer met een zege in de belangstelling stond.

  En maandag een nieuw gezicht Sterck Gunther, die in het begin van het seizoen sukkelde met de gezondheid. Voor u ook een proficiat, Gunther.

  Er waren zoals verleden jaar weer 65 renners die hun rugnummer kwamen afhalen en met die 95 van de zaterdag er bij, kwam dat op een totaal van 160 renners. Toch iets waar andere inrichters zouden mee willen ruilen.

  Wat men ook mag zeggen van het wielrijden, het is en blijft populair, de volkssport bij uitstek voor de man met de pet. En als het mooi weer is lokt wielrennen vele mensen naar buiten om in een ontspannen omgeving te kunnen genieten van hun plaatselijke helden. Op een lekker terrasje ver weg van de stress.

  Vanaf nu gaan we andere oorden op zoeken en zullen we u berichten over de prestaties van onze Waaslanders.

   

   

  Groetjes en tot ziens.

   

  De Leon en de Guido.

  31-07-2007 om 16:32 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN MAANDAG 30/07/2007
  wbvlogo

  Proficiat aan GUNTHER STERCK uit Stekene met zijn 1°Seizoenszege van 2007 !!!

   

  MAANDAG 30/07/2007 – SINAAI (O) – Elite z/c + Beloften – 112 Km – 02h38min

  Aantal deelnemers : 65

  1. GUNTHER STERCK uit Stekene (PWC Jan Snel)

  2. Pieter Van Speybroeck op 13”

  3. Kris De Block uit Mariekerke (Rupelspurters Boom)

  5. Steven De Wilde uit Aalter (Rudyco C.T)

  6. Roberto Vercauteren uit Beveren (Hoop Op Zegen Beveren)

  8. Tom Stremersch uit Meerdonk (PWC Jan Snel)

  9. Tony Heirbaut uit Belsele (PWC Jan Snel)

  10. Luc De Moor uit St.Gillis-Waas (Edegem B.C)

  13. Francis Geldof uit Puivelde (Rudyco C.T)

  14. Bjorn Meersman uit Bornem (Rock Werchter-Chocolade Jacques)

  17. Luc Rooms uit Puurs (Rudyco C.T)

  18. Stefan Suy uit Waasmunster (Xclusiv C.T)

  20. Eddy Van Bogaert uit Belsele (Rudyco C.T)

  21. Ralph Schaalje uit Axel (C.T. Keukens Buyse Knesselare)

  24. Mattias Nijs uit Nieuwkerken (PWC Jan Snel)

  26. Koen De Bosscher uit Kalken (MD-CT Team)

  27. James Fruytier uit Moerbeke (PWC Jan Snel)

  28. Kris Smet uit St.Niklaas (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)

  29. Kristof Verbraeken uit Beveren (Artevelde VZW)

  30. Nicky De Wit uit Lokeren (Artevelde VZW)

  32. Sam Christiaens uit St.Gillis-Waas (KSC Denderstreek Labiekes)

  33. Geert Smet uit St.Niklaas (Klaipeda)

   

  30/07/2007 – BAMBRUGGE (O) – Elite z/c + Beloften – 114 Km – 02h48min

  Aantal deelnemers : 43

  1. Gedeminas Kaupas

  2. Alistair Stoddart op 11”

  3. Simon Kelly

   

  30/07/2007 – ITTERBEEK (VB) – Elite z/c + Beloften – 110 Km – 02h47min

  Aantal deelnemers : 36

  1. Benny Goossens

  2. Koen Iwens

  3. Bart Vleugels

  7. Francis De Greef uit Puurs (Davitamon-Jong Vlaanderen)

  12. Davy Peirsman uit Temse (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)

   

  30/07/2007 – LEDEGEM (W) – Elite z/c + Beloften – 110 Km – 02h28min

  Aantal deelnemers : 42

  1. Geoffrey Demeyere

  2. Kevin Maene

  3. David Geldhof op 19”

   

  30/07/2007 – LOMMEL-BARRIER (LB) – Elite z/c + Beloften – 114,4 Km – 02h32min

  Aantal deelnemers : 48

  1. Tom Vermeiren

  2. Jochen Engelen

  3. Wim Jansen

   

  30/07/2007 – SINT-TRUIDEN (LB) – Elite z/c – 120 Km – 02h23min

  Aantal deelnemers : 87
  1. Lionel Syne
  2. Rik Karvsek
  3. Sigi Ransy
   

  30/07/2007 – AALST (O) – Dames Elite – 60 Km –01h20min

  Aantal deelneemsters : 43

  1. Martine bras
  2. Emma Karolina Johansson
  3. Ludivine Henrion
  4. Anja Nobus uit Waardamme (Oostende Noordzee)
  10. Annick Van Leuven uit Schoten (Oostende Noordzee)
  19. Ilse Fiers uit Waasmunster (Oostende Noordzee)
  24. Nana Steenssens uit Zwijndrecht (VZW Lotto-Ladiescycling)
  35. Carine Potums uit Londerzeel (Benelux Team)
  38. Caroline Van Peteghem uit Puurs (Team Coogee Saar)
  42. Natasja Nobels uit Dendermonde (S.C.F.Bianchi)

     

  30/07/2007 – DIKSMUIDE (W) – Nieuwelingen – 38,72 Km – 01h00min

  Aantal deelnemers : 15
  1. Dieter Bauvry
   


  30/07/2007 – AALST (O) – Elite m/c / Elite z/c / Beloften – 100 Km – hmin

  Criterium

  Aantal deelnemers :
  1. Danilo Di Luca
  2. Stijn Devolder
  3. Gert Steegmans


  Danilo Di Luca
  Danilo Di Luca

  Foto : Cycling News

  31-07-2007 om 16:30 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAG CRITERIUM VAN AALST VOOR MASTERS VAN MAANDAG 30/07/2007

  MAANDAG 30/07/2007 – AALST - CRITERIUM - Masters

   

  Gisteren was er het criterium van Aalst voor brandweer, politie en veiligheidsdiensten. Ook daar hebben Waaslanders aan deelgenomen.

   

  Marc Van Acker Politieagent te Mechelen woonachtig te St Niklaas werd 5de (master). Claus Etienne brandweer waasmunster werd 7de.(master) Peter De Proft van de politie Hamme werd 10de en Eric van Daele  uit St Gillis Waas en daar tevens brandweerman won de spurt van het peloton  voor de 14de plaats. Er waren 46 deelnemers gaande van 18 jaar tot 56 jaar allen vertrokken in de zelfde categorie. Het criterium werd gewonen door Naessens P van de brandweer Brussel Elite zonder contract.

  31-07-2007 om 15:52 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAC-TEAM HEEFT BELGISCH KAMPIOEN NIEUWELINGEN 2007 !!!

  logo%20wac

  HET WAC TEAM HEEFT EEN NIEUWELINGENKAMPIOEN


  ROESELARE BK1stbew31.7 

  Op het podium vlnr: Valentijn Vanhoorne (2de), kampioen Christophe Ysenbaardt en Jorne Carolus (3de)


  ROESELARE BK YSENBAARDT bew31.7

  Christophe Ysenbaardt


  Waaslander Paul van Vlierberghe, ondervoorzitter van Hoboken WAC en leider van de Wase afdeling van de club,was bijzonder fier toen zondag één van de leden bij de eerstejaars nieuwelingen Belgisch Kampioen werd. Dat was Christophe Ysenbaardt uit Kalmthout. En dat was een bewijs dat de jeugdopleiding bij WAC werkt.

  Het was al voor de 5de keer in tien jaar dat er een WAC-er op het hoogste schavotje van een BK wielrennen stond.

  “Wie doet ons dit na?, vroeg Van Vlierberghe, “Hiermee tonen we weer eens aan dat de ‘koopploegen’ geen enkele garantie bieden op succes ten opzichte van de gewone clubs met jeugdwerking. Ook bij de tweedejaars staat er een kampioen uit een club met een goede jeugdwerking op het hoogste schavotje: Niels Reynvoet van Isorex.”

  Paul heeft het over de ploegen die elders de betere renners weghalen om zelf sterk voor de dag te komen. De WAC-leider is niet mals in zijn commentaar:

  -“We hebben de koopploegen in beide reeksen alle trucs zien uithalen door bijvoorbeeld met vijf naast elkaar te rijden op de smalle weg om niemand de kans te geven om te kunnen achtervolgen gedurende 2 km. Elke ronde probeerden ze dit opnieuw zodat de mannen welke ze in de aanval stuurden mochten uitlopen naar meer dan de minuut. Niets mocht baten. Het is erg steeds te zien dat goede renners steeds in de remmen moeten gaan en voor hun eigen kansen niet voluit mogen gaan.”

  Volgens Paul krijg je dan kampioenschappen aan een gemiddelde dat lager ligt dan in de meeste gewone wedstrijden. Maar hij gaf toe dat op de brede wegen wel keihard werd gefietst en dat zo bij de tweedejaars in de voorlaatste ronde het ganse deelnemersveld verbrokkelde.

  Over zijn Wase jongens zei hij:

  -“Bij het ingaan van de laatste ronde noteerden we een paar vluchters met op 20 meter een groepje met Jasper Van Den Branden erin en hij gaf een goede indruk. We hoopten reeds stilletjes op een podiumplaats. Toen het weer volledig stilviel op de smalle strook, kwamen er nog meer dan 30 renners aansluiten. Dan nog een valpartij en de mooie ereplaats was weg. Bij de eerstejaars reden alle Wac -ers de wedstrijd makkelijk uit. Joeri Persoon eindigde 37ste”, zo besloot Paul Van Vlierberghe zijn visie op het BK

   


  Tekst en foto :
  fvdv

   

   

  31-07-2007 om 11:27 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN DINSDAG 31/07/2007
  Robby De Bock01


  Robby De Bock
  (Melsele-Trek) reed op 22/07/2007 te Ottignies het Belgisch Kampioenschap. Robby : “Het BK, één van de weinige wedstrijden waarvoor de bike enkele keren na elkaar wordt afgekuist. Woensdag al gaan verkennen en het parcours beviel me best, redelijk steile beklimmingen, hier en daar een technisch klimmetje en één spectaculaire zigzag afdaling”. Kristien Nelen en Petra Mermans behaalden plaatsen 1 en 2 bij de dames elite, Jay Byttebier werd 2e aspirant.Robby :” Rond 20e positie en vlak na Meirhaeghe en Vermeulen (respectievelijk 2e en 4e elite) dook ik de eerste afdaling in , ik miste frisheid om die extra krachtinspanning te leveren in de talrijke beklimmingen. Uiteindelijk finishte ik als 24e waarmee ik 11e belofte werd, een ietwat tegenvallende prestatie dus.”.


  Een week na zijn tegenvallend BK kreeg Robby De Bock de kans om te tonen wat hij echt waard was in het Benelux Kampioenschap te Tubize en dat op Zondag 29/07/2007. Robby :” Na ronde 1 kwam ik als 43e door, een ronde later sloot ik aan bij ploegmaat Robin. Na een 45' begon het eindelijk te vlotten, na enkele glijpartijen (waaronder een koprol in de netels en een 10cm lange bloeduitstorting op de arm als gevolg) op dit modderige parcours kon ik stelselmatig opschuiven. Op de steile weideklim won ik elke ronde enkele plaatsen en met nog twee ronden te gaan reed ik 32e”. Robby eindigde op de  27e plaats algemeen en als 14e belofte. Robby :”Rekeninghoudend met het goede gevoel en de slechte startplaats kan ik nu hoopvol toewerken naar het wereldkampioenschap marathon in Verviers, waar ik via de nationale selectie mag starten.Ook wel vermeldenswaardig; de fiets heeft het zonder tegenslag uitgehouden tot het einde, dit op een wedstrijd waar toch een heel pak aan de kant stond met derailleurbreuken” !

  31-07-2007 om 11:15 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN DINSDAG 31/07/2007

  GIOVANNI BAERT WINT BIJ GENTLEMANKOERS


  BAERT GIObew31.7

   

  In Belsele werd tijdens het weekend  een wedstrijd voor gentleman WBV gereden. Deze was voorbehouden aan openbare diensten of stadsdiensten. Met 13 deelnemers moest 50 km of 20 ronden gefietst worden.

  In de 3de ronden ging een vijftal aan de haal waarvan er eentje moest lossen. De vier, met Giovanni Baert, Rudy de politieman, Luc De Bruyne en Marc Meuleman, verdeelden de premies netjes onder elkaar en boden zich dan aan voor de eindspurt.

  Giovanni Baert zette al van ver aan en nam de laatste kilometer volledig voor zijn rekening. Hij wist namelijk dat de aankomstlijn kort na de laatste bocht lag. Hij won dan ook vlot en mocht de beker in ontvangst nemen uit handen van schepen Gaspard Van Peteghem.

   

  Tekst en foto : fvdv

  31-07-2007 om 10:52 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAG RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING W.A.O.D. VAN MAANDAG 30/07/2007
  MAANDAG 30/07/2007 - BAZEL - W.A.O.D.

  Proficiat aan ANDRE VAN GEERTSOM uit St.Niklaas met zijn 3°Seizoenszege in de Catg.D !!!
  Proficiat aan WALTER DE VEERMAN uit Lochristi met zijn 18°Seizoenszege in de Catg.C !!!

  Categorie A / B : (57 dln)

  1. Kristof Muys (Eine, winnaar cat. B)

  2. Gary De Cock uit Bazel (B2)

  4. Jelle Lambrechts (Brecht, winnaar cat. A)

  5. Tim Vercauteren uit Belsele (A2)

  7. Alex Goossens uit Vrasene (B5)

  9. Robby De Roos uit Moerbeke (A3)

  10. Peter Neels uit Zwijndrecht (B7)

  13. Michael Van de Casteele uit Stekene (A5)

  15. Gino Van Broeck uit Belsele (A6)

  17. Gunther De Cock uit St.Gillis-Waas (B11)

  18. Sven Van Hoyweghen uit Puivelde (A7)

  19. Koen Heyrman uit Bazel (B12)

  20. Peter Van Havere uit Burcht (A8)

  27. Tom Van Osselaer uit Melsele (A12)

  28. Kurt Heyrman uit Bazel (B16)

  30. Kris Van Severen uit St.Niklaas (B18)

  Bazel 02
  Winnaar Catg.A - Jelle Lambrechts

  Bazel 03
  Wim De Waal en veel winnaar Kristof Muys

  Categorie C / D :

  1. WALTER DE VEERMAN uit Lochristi winnaar cat. C

  4. ANDRE VAN GEERTSOM uit Sint-Niklaas winnaar cat. D

  13. Dirk De Pauw uit Beveren (D6)

  14. Gunther Van Den Bosch uit De Klinge (C8)

  19. Dirk Bryssinkx uit Melsele (C10)

  21. Johan De Rop uit Nieuwkerken (C11)

  24. Frankie Boel uit Temse (C13)

  27. Alain Adriaenssens uit Tielrode (D12)

  28. Roger Schuurman van L.O. (C16)


  Bazel 01
  André Van Geertsom uit St.Niklaas winnaar Catg.D

  Categorie E / E+ :

  1. Jan Vervecken (Herentals , winnaar cat. E)

  3. Jozef Vermeylen (Bekkevoort, winnaar cat. E+)

  4. Leo Mares uit Beveren (E3)

  5. Alfons Van Raemdonck uit Beveren (E+2)

  10. Karel Andries uit Schoten (E+4)

  13. Peter De Bisschop uit Nieuwkerken (E7)

  18. Paul Van der Plas uit Melsele (E11)


  Categorie F1 :

  1. François Hufkens (Beringen)

  4. John Heyndrickx uit Nieuwkerken

  6. Roger Hoof uit St.Niklaas

  12. Roger Beelaert uit Rupelmonde

  17. Dirk De Cauwer uit Hamme

  18. André Syvertsen uit Stekene

  19. Freddy De Blick uit Beveren

  23. Adrien Maes uit Melsele


  Bazel 04

  Bazel 05

  Bazel 06

  Bazel 07

  Bazel 08  Met dank aan onze Fotograaf Raymond De Geest


  31-07-2007 om 10:24 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING W.A.O.D. VAN ZONDAG 29/07/2007

  ZONDAG 29/07/07 – OOSTEEKLO – W.A.O.D.

   

  Proficiat aan ALEX GOOSSENS uit Vrasene met zijn 1°Seizoenszege in de Catg.B !!!

  Proficiat aan TIM VERCAUTEREN uit Belsele met zijn 4°Seizoenszege in de Catg.A !!!

   

  Categorie AB : (49 dln)

  1.ALEX GOOSSENS uit Vrasene winnaar cat. B

  2.Kristof Muys (B2)

  3.TIM VERCAUTEREN uit Belsele, winnaar cat. A)

  7.Sven Van Hoyweghen uit Moerbeke (A2)

  14.Michael Van de Casteele uit Stekene (A4)

  21.Gunther De Cock uit St.Gillis-Waas (B12)

  28.Tom Van Osselaer uit Melsele (A14)

  Alex Goossens 01
  In het midden Alex Goossens uit Vrasene in rood/witte uitrusting.

  Categorie CD :

  1.Franky Van Oyen (Machelen, winnaar cat. C)

  2.Marc Goossens (Mariakerke, winnaar cat. D)

  3.Walter De Veerman uit Lochristi (C2)

  15.Marc Borghgraef uit Burcht (C8)

  20.Roger Schuurman van L.O. (C11)

  27.Nico Lauwaert uit Beveren (C14)


  Categorie E/E+ :

  1.Helmuth Tas (Maldegem, winnaar cat. E)

  3.Florent De Leersnijder (Oostrozebeke, winnaar cat. E+)

  5.Alfons Van Raemdonck uit Beveren (E+3)


  Categorie F1 :

  1.Jozef De Naeghel (Maldegem)

  31-07-2007 om 00:00 geschreven door kenny


  30-07-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN MAANDAG 30/07/2007

  FILIP VAN HECKE 6de IN MTB TUBEKE

   

  Filip Van Hecke reed in het mtb in Tubeke en hij voelde zich daar al bij de verkenning in de goede sfeer:

  -“ Bij de verkenning van het parcours kreeg ik vleugels. De overvloedige regen had het parcours immers herschapen in een modderpoel. Zware hellingen werden afgewisseld met enkele loopstroken en glijden op een gladde bovenlaag!”

  En toen begon de wedstrijd! Filip nam de eerste klim ongeveer als 10de en kon in de eerste loopstrook bergop direct een tweetal plaatsen winnen, mede dankzij de lange spikes die hij op de schoenen gemonteerd had. In de erop volgende afdaling naar het voetbalveld reed hij Ronny De Metter voorbij zodat hij bijna in de top vijf postvatte.

  -“Belgisch kampioen Hans Urkens, de latere winnaar, Geoffrey Maes, Bart Pattyn en Gerrit Delfosse reden slechts enkele seconden voor me. Uiteindelijk bleek dit viertal iets te snel te gaan en moest ik wat gas terug nemen. Ik kreeg vervolgens het gezelschap van de derde van het BK, Bob Hannes. Samen reden en gleden we over de omloop. We kregen de vierde - Gerrit Delfosse -  nog in het vizier en we zetten nog een tandje bij. Bij het ingaan van de voorlaatste ronde diende ik Bob echter te laten rijden.”

  Zo reed Filip Van Hecke in een veilige 6de positie en hij nam geen risico's en besloot om deze plaats te consolideren. In dit Beneluxkampioenschap waren toch dubbele punten te verdienen.

  Een hele opsteker na het tegenvallend BK!

  De eerste zes modderduivels waren allemaal Belgen, de eerste Nederlander eindigde als zevende.

  Nog bij de masters 1 eindigde Filips ploegmaat, Trek -renner Luc Baert (Zele) als 19de, Marc Vanacker uit St Niklaas  van het team Vanomobi werd 25ste.

   

   

  Tekst : fvdv

  30-07-2007 om 23:02 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN MAANDAG 30/07/2007

  JONAS DE VYLDER TEVREDEN TERUG UIT HET BELGISCH KAMPIOENSCHAP

   

  ROESELARE gijsjonasbew30.7                     ROESELARE gijsbew30.7
  Het tweetal dat het BK in Roeselare kleur en smaak gaf: Gijs Van Hoecke en zijn buur Jonas De Vylder.


  Jonas De Vylder
  (Desteldonk –Deschacht) reed een sterk BK en het was natuurlijk bijzonder fraai dat twee jongens uit dezelfde buurt samen voorop reden. Jonas woont immers een kilometer of drie van Gijs Van Hoecke. Vijf ronden van het BK bleven ze met twee vooruit met een maximum voorsprong van 50 sec. Jonas  

  -“Ik moet hierbij wel vermelden dat Gijs beresterk reed, en hij wel de drager van de vlucht was. Ik had geen slecht gevoel, maar had toch al betere dagen gekend, en kon Gijs de steun niet voldoende bieden die nodig was om met zijn tweeën vooruit te blijven. Komt daarbij, en wil dit zeker nog eens herhalen, dat hij echt keihard kon doorgaan, zowel mee- als tegenwind.”

  De vlucht bleef dus niet van deze wereld en Jonas beseft nu ook wel dat er misschien een paar renners meer hadden moeten bij zijn. Dat het toch een lange vlucht werd schrijft ook hij, net als Van Hoecke trouwens, ook toe aan het afstoppingswerk van de andere Bodysollers.

  Uit het peloton kwamen uiteindelijk de meeste favorieten terug en in de laatste ronde reden ze met een dertigtal renners richting finale. Een val in de laatste bocht verprutste voor meerdere renners de kansen op het podium. Geen Gijs Van Hoecke, geen Jonas De Vylder vooraan meer. Duizendmaal jammer natuurlijk want zij hadden dit BK kleur en smaak gegeven.

  Jonas besloot sportief: “Ik ben redelijk tevreden over mijn wedstrijd, behalve dan misschien over de gemiste kans om achter Gijs, want hij was de sterkste, over de aankomst te rijden en zilver te halen. Maar ja, dan had ik toch nog iets sterker moeten rijden. Er wordt alvast aan gewerkt ! Langs de andere zijde: Ik heb mij toch laten opmerken.”

   

   

  Tekst en foto’s : fvdv

   

  (met dank voor de foto’s aan Jonas De Vylder)

  30-07-2007 om 22:19 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN MAANDAG 30/07/2007
  Valetijn Martens 01


  Junior Valentijn Martens (Stekene-Hudiko Waasland) reed zondag in St Ulriks Kapelle. Er waren 79 juniores aan de start. Reeds in de eerste van de twaalf af te leggen ronden kwam er een aanval van twee renners. De ronde nadien volgden er nog eens vijf.

  In de derde ronde probeerde Valentijn met nog een andere renner naar de koplopers toe te rijden maar dit lukte niet. De zeven aanvallers zijn een ganse wedstrijd voorop gebleven en hebben gespurt voor de overwinning.

  Valentijn is nog in 2 tegenaanvallen aanwezig geweest, maar het werd uiteindelijk een pelotonsprint. Hierin was hij in een millimetersprint 2e. Dus een verdienstelijke 9e plaats in de uitslag na een zeer goede wedstrijd.

   

   

  Tekst : fvdv

  30-07-2007 om 21:53 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN ASPIRANTEN UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZONDAG 29/07/2007

  ZONDAG 29/07/2007 – ST.GILLIS-WAAS - Aspiranten

   

  ASPIRANTEN IN SINT-GILLIS-WAAS

   

  Uitslagen:


  12-jarigen: 16 dln

  6de Stef Vercauteren (Sinaai –WAC)

  8ste Thomas Bonnaerens (Lokeren-Hudiko)

  10de Alexander De Rycke (Haasdonk –Hudiko)

  11de Yornie D’Heer (Zele-Hudiko)

  12de Django Waterschoot (Temse-WAC)

  15de Dominick Wittouck (Zele –Hudiko)


  BONNAERENSWITTOUCK

  Thomas Bonaerens en Dominick Wittouck van Hudiko Waasland, die in Sint-Gillis bij de 12-jarigen reden.

   

  13-jarigen. 29 dln

  6de Lorenzo Dubois (Zele –La Bicycletta)

  9de Bruno Maes (St-Gillis-Waas – Hoop op Zegen)

  13de Glenn Rotty (Sint-Pauwels –WAC)

  18de Kenzo Schelfhout (Beveren – WAC)

  24ste Mathijs Drumont (Temse –WAC)

  28ste Xaver Coucke (St-Gillis-Waas – Hoop op Zegen)

   

  14-jarigen. 45 dln

  1ste Stephen Cuyken (Nieuwkerken –WAC)

  4de Robin Persoon (Stekene –WAC)

  6de Gianni Bordui (Vrasene – Hoop op Zegen)

  22ste Aaron De Wael (Uitbergen –Hudiko)

  33ste Sebastiaan Van Nieuwenhuyse (Stekene –Hudiko)

  34ste Yourick Vanwijnsberhe (Nieuwkerken –WAC-

  38ste Stijn De Bock (Zele –Hudiko)

  40ste Bjorn D’Haese (Zele –Hudiko)

  43ste Michiel De Rycke (Haasdonk –Hudiko)

  44ste Olivier Van der Linden (Beveren –WAC)

   

  Bij de meisjes 14 jaar reed ook Maaike Meersman (Bazel –Hudiko) mee. Er waren twee deelneemsters en Maaike werd 2de.

   


  Samenstelling en Foto : fvdv

   

  30-07-2007 om 21:53 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZONDAG 29/07/2007
  wbvlogo

  Proficiat aan GUY SMET uit Kruibeke met zijn 19°Seizoenszege van 2007 !!!
  Proficiat aan GREG VAN AVERMAET uit Hamme met zijn 3°Seizoenszege van 2007 !!! 
  Proficiat aan BJÖRN COOMANS uit Ruisbroek met zijn 5°Seizoenszege !!!

  ZONDAG 29/07/2007 – POLLARE-NINOVE (O) – Elite z/c + Beloften – 130 Km – 03h11min

  Aantal deelnemers : 55
  1. Gediminas Bagdonas
  2. Kenny Van Der Schueren
  3. Lucas Persoon
  8. Kurt Van Landeghem uit St.Gillis-Waas (WSC Vooruit-St.Gillis-Waas)
  13. Anthony Van Den Berghe uit Sinaai (DAVO) op 1'07"
  21. Pieter Clement uit Zele (Rupelspurters Boom) op 2'50"
  23. Thibault Koppen uit Beveren (KSV-Deerlijk) op 3'00"
   

  29/07/2007 – DUFFEL (A) – Elite z/c + Beloften – 119 Km – 02h49min

  Aantal deelnemers : 104
  1. GUY SMET uit Kruibeke (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)
  2. Jorn Van Der Veken
  3. Tom Relou
   

  29/07/2007 – INGELMUNSTER (W) – Elite z/c + Beloften –  120 Km – 02h46min

  Aantal deelnemers : 90
  1. Kim Borry
  2. Alexander Chamon
  3. Kenny Vanlaere op 30"
   

  29/07/2007 – OVERIJSE (VB) – Elite z/c + Beloften – 112 Km – 02h42min

  Aantal deelnemers : 70
  1. Bart Laeremans
  2. Sebastien Delfosse
  3. Jan Bakelants
  5. Dave Bruylandts
   

  29/07/2007 – LIEDEKERKE (VB) – Elite z/c + Beloften – 160,2 Km – 03h51min

  5°Rit van Vlaams Brabant

  Aantal deelnemers : 143
  1. BJÖRN COOMANS uit Ruisbroek (Rock Werchter-Chocolade Jacques)
  2. Kris Boeckmans
  3. Patrick Van Roosbroeck
  15. Stijn De Vriese uit Zele (KSC Denderstreek Labiekes)
  78. Wim Maes uit Sinaai (Cycling Center)
  96. Lars Croket uit Bornem (Davitamon-Jong Vlaanderen) op 7'28"
   

  29/07/2007 – NEDERZWALM (O) – Beloften – 105 Km – 02h37min

  Aantal deelnemers : 59
  1. Dieter Verbeek
  2. Sven Francoys op 06"
  3. Bram D'Hondt
  5. Stijn Mettepenningen uit Hamme (Rudyco C.T)
  8. Jarno Van Guyse uit Stekene (New Heebra Lombarden)
  12. Gregory Franckaert uit Kallo (Asfra R.T)
  28. Koen Martens uit Temse (KSC Denderstreek Labiekes)
   

  29/07/2007 – RENINGELST (W) – Juniores – 123 Km – hmin

  Aantal deelnemers :

   

  29/07/2007 – ATTENRODE (VB) – Juniores – 86 Km – 02h09min

  Aantal deelnemers : 45
  1. Simon Geerts
  10. Jeroen Goudket van L.O. (C.T.Menen) op 1'07"
  27. Joeri De Ryck uit Kruibeke (Hudiko Waasland)
   

  29/07/2007 – BUDINGEN (VB) – Juniores – 81 Km – 01h58min

  Aantal deelnemers : 28
  1. Stef Wijnants
  12. Jens Van Landeghem uit Beveren (Hoop Op Zegen Beveren)
   
   

  29/07/2007 – DEERLIJK (W) – Juniores – 99 Km – 02h22min

  Aantal deelnemers : 42
  1. Martynas Maniusis
  7. Nicolas Vereecken uit Kieldrecht (C.T.Menen) op 3'33"
  13. Sander Stiegelis (Isorex C.T)
   

  29/07/2007 – GEEL-STELEN (A) – Juniores – 84 Km – 01h57min

  Aantal deelnemers : 63
  1. Stig Broeckx
  1. Andrew Griffiths

   

  29/07/2007 – RAPERTINGEN (LB) – Juniores – 88 Km – 02h18min

  Aantal deelnemers : 35
  1. Willem Van Den Eynde
   

  29/07/2007 – SINT ULRIKS KAPELLE (VB) – Juniores – 82,5 Km – hmin

  Aantal deelnemers :

   

  29/07/2007 – ZUSSEN-RIEMST (VB) – Juniores – 80 Km – hmin
  Aantal deelnemers : 26

  1. Thomas Op 'T Eynde
   

  29/07/2007 – BEVEREN-ROESELARE (W) – Dames Jeugd – Km – hmin

  BELGISCH KAMPIOENSCHAP

  Aantal deelnemers :

   

  29/07/2007 – BEVEREN-ROESELARE (W) – Nieuwelingen 1°jaars – Km – hmin

  BELGISCH KAMPIOENSCHAP

  Aantal deelnemers :

   

  29/07/2007 – BEVEREN-ROESELARE (W) – Nieuwelingen 2°jaars – Km – hmin

  BELGISCH KAMPIOENSCHAP

  Aantal deelnemers :

   

  29/07/2007 – DEINZE (O) – Nieuwelingen – 66 Km – 01h35min

  Aantal deelnemers : 73
  1. Jens Meersmans
  6. Arjen Martens uit Koewacht (Zeeuws-Vlaanderen) op 44"
  27. Jan Van Meirvenne uit Hamme (Asfra R.T)
  59. Mathias D'Hollander uit Zele (Hudiko Waasland)
  67. Jens Saey uit Moerbeke (Hudiko Waasland)
   

  29/07/2007 – GEEL-STELEN (A) – Nieuwelingen – 67,2 Km – 01h42min

  Aantal deelnemers : 73
  1. Jurgen Van Trijp
   

  29/07/2007 – IZEGEM (W) – Nieuwelingen – 69,3 Km – 01h50min

  Aantal deelnemers : 48
  1. Adam Leibovitz
   

  29/07/2007 – NINOVE (O) – Nieuwelingen – 40 Km – 01h05min

  Aantal deelnemers : 32
  1. Gregory Put
  23. Maarten Verhelst uit Kallo (Hudiko Waasland)op 27"
  31. Craig De Meyer uit Zele (Hudiko Waasland)

  30-07-2007 om 21:52 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE DUFFEL VAN ZONDAG 29/07/2007

  ZONDAG 29/07/2007 – DUFFEL – Elite z/c + Beloften

   

  GUY SMET RAAST DOOR HET SEIZOEN EN PAKT 19DE SEIZOENSZEGE !!!

   

  Koers guy Smet duffel

  Aankomst van Guy Smet na de spannende en lange spurt

  koers guy 29 juli 2007 duffel 006

  Guy Smet met de kinderen Yilska , Yariska en Yaxano te Duffel en dat met zijn 19de bloementuil.

  De Elite z/c en Beloften reden vandaag te Duffel waar ze 14 ronden of 119 Km moesten afleggen.

  Maar liefst 104 renners schreven in voor deze wedstrijd waaronder ook de leider in de tussenstand van de zegekoning 2007 met name Guy Smet uit Kruibeke.

  Na vele schermutselingen in de wedstrijd die steeds teniet werden gedaan was het wachten tot 4 ronden van het einde toen 5 renners voorop geraakten en dit met een lichte voorsprong.

  Deze renners waren Guy Smet , Guy Van Broekhoven , Koen Iwens , Rudi Vingerhoets en Nico Indekeu maar zij kregen snel hulp van nog 11 andere renners die konden aansluiten zodat de finale werd ingegaan met 16 vluchters.

  De renners die aansloten waren : Jorn Van Der Veken , Tom Relou , Kevin Peeters , Gert Dockx , Peter Aerts , Klaas Stynen , Kenny Van Lent , Schreurs , Van Staeyen , Wim Thijs en Rick Craenen.

  Zoals gewoonlijk was het de laatste ronde een spervuur van demarrages met uiteindelijk een fantastisch lange spurt tussen 3 renners die een lichte voorsprong hadden genomen.

  De man van de grote molen en wellicht momenteel de sterkste renner “Guy Smet” haalde het van zijn 2 metgezellen Jorn Van Der Veken en Tom Relou.

  Voor Guy meteen zijn 19de ruiker van het seizoen en dat mogen we weeral een knalprestatie van jewelste noemen !!!!  

  koers guy 29 juli 2007 duffel 003
  Dit is Guy op zijn best , controleren en laten zien wie de sterkste is van het gezelschap !!!!!  Foto's : SAFFIA

  30-07-2007 om 05:15 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZONDAG 29/07/2007

  ZATERDAG 28/07/2007  - TUBEKE - Nieuwelingen Benelux Cup MTB


  Fabrice Mels

  Fabrice Mels


  De Waaslandse Mountainbikers reden zaterdag te Tubeke om de titel Benelux Kampioen.

  Ze stonden met 76 Nieuwelingen aan de start en onze sterkste Waaslander was Fabrice Mels uit Sinaai met een 8ste plaats , Matty Van Hove uit St.Gillis-Waas eindigde op de 42ste plaats en Jeroen Van De Vijver uit Eksaarde (Hudiko Waasland) op de 45ste plaats.

   

  Jeroen Van De Vijver_496x856

  Jeroen Van De Vijver   Bij de Aspiranten in Voorde reden zaterdag maar een paar renners uit de Polderrennersregio en dat was maar logisch ook vermits zondag een aspirantenkoers in Sint-Gillis-Waas plaatsvond.

  Bij de 13-jarige werd Tom Van Dam (Melsele-Wac) 4de en bij de meisjes 14 jaar met 4 deelneemsters eindigde Julia Verwulgen (Wachtebeke-Wac) 3de.

   

  Aspirant Tom Van Dam (Melsele-WAC) heeft in Voorde bij de 13-jarigen een knappe koers gereden. Er waren zoveel deelnemers dat er twee reeksen gereden werden. Tom reed in reeks B met 20 deelnemers.

  Het was een zwaar koerske met die beklimming erin , maar hij reed altijd goed in de groep mee. Met 17 reden ze de laatste ronde in. Tom kwam als 6de uit de laatste bocht en haalde er nog heel knappe sprint bij zodat hij 4de werd.

   

   

  Tekst : fvdv & Kenny

  30-07-2007 om 05:08 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ASPIRANTEN TE ST.GILLIS-WAAS VAN ZONDAG 29/07/2007

  ZONDAG 29/07/2007 – ST.GILLIS-WAAS - ASPIRANTEN

   

  VAL REMT GLENN ROTTY AF

   

  ROTTY GL bew29.7

  De moedige Glenn Rotty wordt verzorgd na zijn valpartij.


  Glenn Rotty
  reed zondag bij de 13-jarige aspiranten voor eigen volk in Sint-Gillis-Waas. Wat zou het mooi geweest zijn moest Glenn er een podiumplaats kunnen neerzetten hebben. Hij wou er zeker voor gaan.

  Jammer genoeg kwam er al in de derde ronde een valpartij. Een andere renner zwenkte uit waarbij deze met zijn achterwiel het voorwiel van Glenn raakte met de gekende gevolgen. Rotty was de enige die het asfalt van dichterbij leerde kennen. Ja, ook dit is koers.

  Glenn raakte gekwetst aan de dij, knie, elleboog en pink. Maar zijn fiets deed het nog en hij stapte terug op om de achtervolging in te zetten. Het deelnemersveld was toen al in twee groepen verdeeld. Niettegenstaande een beetje gekraakt door de pijn, kon hij de tweede groep inhalen. Deze groep had een 40tal seconden achterstand op de eerste groep. 

   Na een knappe remonte kon Glenn uiteindelijk nog als 13de finishen met een achterstand van nog amper 10 seconden op de winnaar. Als dat niet knap was!

   

   

  STEPHEN CUYKEN WINT !

   

  CUYKENbew29.7

  De rijzige Stephen Cuyken op de hoogste trede van het podium met links van hem Christopher François (2de) en Fausto Hofland die 3de werd.


  Bij de 14-jarigen werd
  Stephen Cuycken (Nieuwkerken) knap winnaar van een sprint voor de zege. 

  Met z'n 37 stonden ze aan de start.  Naar goede gewoonte reed Stephen na de eerste ronde al op kop. Nadat hij een demarrage plaatste kon er aanvankelijk niemand de benen van snelle Stephen volgen.

  Na een ronde of 4 waren ze dan toch met drie renners weg. Ze namen een voorsprong van ongeveer 10 seconden maar elke ronde werd die een beetje groter. Toen één van de drie koplopers een lekke band kreeg moest Stephen verder met Christopher François om voor de overwinning te gaan strijden.

  Ze bleven netjes bij elkaar en ieder deed zijn deel van het kopwerk. Nadat hij reeds 12 maal 2de was geworden moest Stephen nu toch eindelijk eens kunnen toeslaan.En het lukte in eigen regio.

  Ze kwamen met zijn tweeën bijna zij aan zij uit de laatste bocht, Stephen een dikke halve fiets achter. De sprint werd ingezet.  Alles werd door beide renners uit de kas gehaald en Stephen beslechtte de sprint in zijn voordeel. Eindelijk was de felbegeerde eerste overwinning binnen !  Gianni Bordui
  (Vrasene –Hoop op Zegen) heeft in Sint-Gillis bij de aspiranten 14 jaar, een mooie 6de plaats behaald. Er waren 45 deelnemers.

  Gianni vertelde over deze koers:

  -“Het was van in het begin een harde koers.Na een paar snokken van de Nederlanders Hofland en Jansen, ging Jamie Herremans door. Stephen Cuyken en Christopher François dichtten de bres. In het peloton demarreerde Robin Persoon en hij probeerde samen met de Nederlander Hofland ook aansluiting te krijgen.”
  Jamie Herremans reed nog plat in de laatste ronde. Dus werd het een spurt met twee en daarin versloeg Stephen Cuyken Christopher Francois.
  De Nederlander Fausto Hofland werd 3e en Robin Persoon werd 4e.
  Kwam dan de pelotonspurt die werd gewonnen door Jens De Meyere voor Gianni Bordui en Hannes Deprez.

  “Tijdens die spurt was er nog een massale valpartij, zo wist Gianni nog te melden.

   

   

   


  Tekst en Foto :
  fvdv

   

  30-07-2007 om 05:07 geschreven door kenny  .
  .
  .


  ZATERDAG , DINSDAG EN DONDERDAGMORGEND VANAF 09H00 GROEPSTRAINING ZWIJNDRECHT VERTREKPUNT MACHUIT
  .
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  WIELRENNERS
 • NIELS VANDYCK
 • BJÖRN COOMANS
 • KRISTOF WIELFAERT

  Osteopaat
 • JENS TUMMELEER

  PROFWIELRENNERS
 • GREG VAN AVERMAET
 • TOSH VAN DER SANDE
 • STIJN STEELS
 • MORENO DE PAUW
 • GIJS VAN HOECKE
 • PREBEN VAN HECKE
 • GERRY DRUYTS
 • OLIVER NAESEN
 • LAWRENCE NAESEN
 • NICOLAS VEREECKEN

  DUATHLETEN + TRIATHLETEN
 • KOEN MARIS

 • WIELERCLUBS
 • ETIXX QUICKSTEP
 • LOTTO SOUDAL
 • TOPSPORT VLAANDEREN
 • MARLUX-NAPOLEON GAMES
 • KSV-DEERLIJK
 • WACTEAM HOBOKEN
 • RABC - WIELERTEAM
 • W.O.O.P.
 • CYCLING TEAM MENEN
 • ILLI-BIKES CYCLING TEAM

  WIELERCLUBS
 • WIELERTEAM WAASLAND
 • TOPSPORT VLAANDEREN-RIDLEY 2012
 • RUDYCO-RIPA C.T.
 • RIJSCHOOL AH - GENTSE VELOSPORT
 • ARTEVELDE-WSV
 • NGMT C.T.
 • NHT C.T. TIELEN
 • EDEGEM B.C.
 • BALEN BC
 • ARTEVELDE-WSV

  WIELERCLUBS
 • WEBCHAIN CT
 • VANOMOBIL MTB-TEAM
 • DE SPRINTERS MALDEREN
 • DE ZONDAGRIJDERS
 • WTC ASTORIA MEERDONK

  WEDSTRIJD BONDEN
 • W.A.O.D.
 • V.W.F.
 • E.C.W.
 • F.C.W.B.
 • ARDENNE-GAUME
 • BELGIAN CYCLING SELECTION
 • V.W.V.
 • K.B.W.B.
 • O.V.W.F.

  WEBSITES
 • SPORTCOMITE HET VLIEGEND WIEL KLEIN-SINAAI
 • CATENA CYCLING
 • WIELERSPORT
 • TWC DE ZWALUW

  BEKLIMMINGEN EN COLS
 • CLIMB BY BIKE
 • LA MARMOTTE
 • COLS VAN EUROPA
 • WIELRENNERS
 • KLIMROUTES
 • V.W.B.
 • EDH

 • UCI PROTOUR
 • SPORT.BE
 • UCI PROTOUR
 • WIELRENSITE.NL
 • WIELERSCHOOL

  VELDRIJDEN
 • L.R.C
 • CYCLO-CROSS
 • FLANDRIEN

 • MOUNTAINBIKE
 • MOUNTAINBIKE
 • RONDE VAN HET WAASLAND
 • ROUTES 1
 • ROUTES 2

  NIEUWS
 • SPORZA
 • HET LAATSTE NIEUWS
 • GAZET VAN ANTWERPEN

 • MUZIEK
 • JOE FM
 • Q MUSIC
 • NOSTALGIE
 • RADIO 1
 • RADIO 2

 • Aangepast zoeken

  .
  Archief per week
 • 18/02-24/02 2019
 • 11/02-17/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 28/01-03/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 24/12-30/12 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 25/06-01/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 14/05-20/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 05/03-11/03 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 12/02-18/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 01/01-07/01 2007
 • 25/12-31/12 2006
 • 18/12-24/12 2006
 • 11/12-17/12 2006
 • 04/12-10/12 2006
 • 27/11-03/12 2006
 • 20/11-26/11 2006
 • 13/11-19/11 2006
 • 06/11-12/11 2006
 • 30/10-05/11 2006
 • 23/10-29/10 2006
 • 16/10-22/10 2006
 • 09/10-15/10 2006
 • 02/10-08/10 2006
 • 25/09-01/10 2006
 • 18/09-24/09 2006
 • 11/09-17/09 2006
 • 04/09-10/09 2006
 • 28/08-03/09 2006
 • 21/08-27/08 2006
 • 14/08-20/08 2006
 • 07/08-13/08 2006
 • 31/07-06/08 2006
 • 24/07-30/07 2006
 • 17/07-23/07 2006
 • 10/07-16/07 2006
 • 03/07-09/07 2006
 • 26/06-02/07 2006
 • 19/06-25/06 2006
 • 12/06-18/06 2006
 • 05/06-11/06 2006
 • 29/05-04/06 2006
 • 22/05-28/05 2006
 • 15/05-21/05 2006
 • 08/05-14/05 2006
 • 01/05-07/05 2006
 • 24/04-30/04 2006
 • 17/04-23/04 2006
 • 10/04-16/04 2006
 • 27/03-02/04 2006
 • 20/03-26/03 2006
 • 13/03-19/03 2006
 • 06/03-12/03 2006
 • 27/02-05/03 2006
 • 20/02-26/02 2006
 • 13/02-19/02 2006
 • 06/02-12/02 2006
 • 30/01-05/02 2006
 • 28/11-04/12 -0001


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!