.
.
.
ELKE WOENSDAGMIDDAG VANAF 14H00 GROEPSTRAINING TE BEVEREN MET VERTREKPUNT RONDPUNT KASTEELDREEF !!!!
Aangepast zoeken
WEBSITES
 • DR. FRANK DE WINTER SPORTDOKTER
 • SHIMANO
 • HET WEER ONLINE
 • W.B.V.
 • WIELRENNEN
 • DE WIELERSITE
 • CYCLING NEWS
 • PAGINA WIELRENNEN
 • JENS TUMMELEER - SPORTUMONIA
 • CHW BEVEREN
 • MG SPORTS & BIKEFITTING
 • MOTION FIETSANALYSE
 • NOENS ERIC
 • CYCLING.TV
 • .
  .
  .

   

  zelf banners maken
  TopSiteGuide banner banner maken gratis
  DE POLDERRENNERS

  POLDERRENNERS
  29-07-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZONDAG 29/07/2007

  Kaat Hannes van het Beneluxteam Temse is er niet in geslaagd om de Belgische titel bij de meisjes nieuwelingen te behalen. Nochtans was zij de grote favoriete als het op een massaspurt aan komt. Deze keer werd Kaat geklopt door haar streekgenote Eline De Roover uit Pulderbos. Kaat mocht toch nog de zilveren medaille in ontvangst nemen. Evi Verstraete (Moorslede) was 3de.

  Bij de juniores ging de titel naar Evelyn Arijs uit Erondegem. Zij lijkt wel geabonneerd op Belgische titels want ’t is al haar vierde in vier jaar!

   

   

  fvdv

  29-07-2007 om 21:32 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KOEN VAN DE VELDE DOOR DE LENS BEKEKEN

  DE LEON KEEK DOOR DE LENS NAAR KOEN VAN DE VELDE

   

  Onze Leon had in Sinaai aan de Leebrug tijdens de wedstrijd voor elite z.c. & U23, ook zijn (duur) digitaal fototoestel bij. Waarschijnlijk zit er diep in zijn wielerhart wel supportersliefde voor Koen Van de Velde want hij maakte zowaar een reeks beelden die zowat het ganse gebeuren van de weg naar de zege illustreren.

   

  SINAAIleebrleon koenopkopbew28.7
  Koen neemt de leiding van de kopgroep van acht en maakt zich klaar om de sprong te wagen.

   

  SINAAIleebrleonkoenopwegbew28.7

  Koen is op weg naar de ontknoping. Hij wil alleen binnen komen.


  SINAAILEEBR koenleonbew28.7 

  Koen Van de Velde rijdt binnen en de buit ook. Achter hem zien we de achtervolgers al naderen maar ’t is te laat. Tom Stremersch won op ruim 5 sec de spurt en werd 2de.


  SINAAILEEBRleonFLKoenbew28.7 

  Niet alledaags: Van de Velde links praat met Van de Velde rechts.

     Samenstelling :
  fvdv

   

  Foto’s : Leon Covens

  29-07-2007 om 21:12 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE SINAAI VAN ZATERDAG 28/07/2007

  ZATERDAG 28/07/2007 – SINAAI – Elite z/c + Beloften

   

  KOEN VAN DE VELDE MET DE ZEGE WAAR HIJ RECHT OP HAD


  SINAAIleebraankomstbew28.7       SINAAIleebrbloemenbew28.7

                                 Koen Van de Velde na twee jaar nog eens met de bloemen. 


  Wie onze verslagen van de elite z.c. op “Polderrenners” al volgde, zal het zeker weten dat Koen Van de Velde al meermaals dicht bij de overwinning was. De zege zat dus wel in de lucht en in de Leebrugstraat te Sinaai is het hem gelukt om op een prachtige en verdiende manier aan zijn dochtertje Laura de bloemen te tonen. Het was geleden van in juni 2005 dat hij nog won. Dat was toen in de afsluitende wedstrijd van de wielerweek van Belsele Sportief aan De Valk.Hij hield toen Luc De Moor en Koen De Bosscher achter zich hield.

  In de Leebrugstraat meldden zich 92 renners en het hadden er meer kunnen zijn ware het niet dat er een paar buitenlanders niet in orde waren met hun licentie om in België te koersen. Bij hen ook de zoon van de ex-prof Jaak Hanegraaf en de Australiër Daniel Brickell. Bij de deelnemers waren er 20 Nederlanders, twee Britten, een Fransman, een Canadees, een Israeliër en een Fransman. Er moest 112 km gereden worden in 14 ronden van 8 km.

  In de aanvangsfase gebeurde er maar weinig. In de 3de ronde trok Zelenaar Pieter Clement er alleen vandoor maar het was maar een ‘peper en zout’ spelletje. Hij werd gauw weer ingerekend. Kort nadien brak het deelnemersveld in twee groepen. In een eerste reden 28 renners mee maar de grote groep reageerde gepast en alles kwam weer samen.

  Koen Van de Velde wilde absoluut iets verwezenlijken, zeker nu zijn ploegmaat en –meestal-winnaar, Guy Smet er niet aanwezig was. In de 6de ronde zonderden zich acht renners af: natuurlijk Koen Van de Velde, de Jan Snellers Tom Stremersch en Gunter Sterck, de Nederlanders Siebe Breed en Dannis Smit, de Brit Simon Gaywood, de veldrijder Dieter Vanthourenhout en Koen De Bosscher. Dit achttal vlamde er niet naast want op één ronde van 8 km hadden ze reeds 55 sec voorsprong. Toen ze in de 8ste ronde boven de minuut gingen was het dan ook definitief.

  Maar voor de toeschouwers was het goed dat in het peloton naarstig werd gewerkt om stukjes af te bijten van die voorsprong. En wanneer in de 11de ronde de 19-jarige Arjan Dekker en de belofte Yves Van Gorp volop de achtervolging gingen rijden kwamen zij terug tot op 33 sec. Maar vooraan zagen ze natuurlijk deze situatie en ze duwden weer wat harder door maar meer dan 40 sec kregen ze nooit meer.

  Het achttal was gered en kon aan de finale beginnen. Voor Koen Van de Velde was het ‘nu of nooit’ en wat hij aan kracht nog in de benen had zorgde voor een sterk stukje wielersport. Na afloop vertelde Koen het:

  -“Er was eerst al een aanval van Koen De Bosscher. Die werd gecounterd en op het moment dat we aansloten ben ik zelf doorgegaan. Ik heb het kunnen houden tot aan de meet maar ’t was met harde snokken dat ik overleefd heb.”

  Koen behield zijn voorsprong en gooide al van een paar honderd meter voor de aankomst de beide armen in de hoogte. “Ja, ik dacht dat de meet dichterbij was maar ’t was nog verder dan ik dacht. Eens ik de bocht naar de aankomst had genomen, wist ik dat de zege binnen was. Het was nog wel meermaals ‘zitten-rechtstaan, zitten-rechtstaan’. Ik was compleet leeg!”

  Voor de tweede plaats kwam het, op minder dan 10 sec, tot een knappe spurt waarin Tom Stremersch eigenlijk niets te vrezen had en  Dieter Vanthourenhout en Gunter Sterck achter hem hield.

  Koen Van de Velde beleefde een gloriedag. Een langverwachte zege was het.

  -“Het was hier eigenlijk wel een lastige koers, veel vertrekkers en er stond ook redelijk wat wind, zeker in het stuk naar de aankomstlijn toe, met wind op kop.. Op het einde deed dat wel een beetje pijn in de benen.”

  Na twee jaar nog eens winnen, een fantastisch gevoel moet dat zijn. Het was echt loon naar werken, werk in de voorbije weken.

  -“ Het doet ook deugd omdat ik vorig jaar rond deze tijd met de voet in het gips stak met een gebroken enkel.”

  Als zijn werk het toelaat, dan staat Koen Van de Velde maandagnamiddag weer aan de start aan de Sinaaise Leebrug. En de motivatie zal er zeker niet minder zijn dan op deze laatste juli zaterdag van de maand.

   

  SINAAIleebrspurt2debew28.7

  Spurt voor de 2de plaats, gewonnen door Tom Stremersch voor Dieter Vanthourenhout (links) en Gunter Sterck (Rechts)


  SINAAI leebrstartbew28.7_600x350

  Zo gingen ze met 92 van start. Rechts Gunther Vandriessche die zich blijkbaar een kruisteken heeft geslagen.


  SINAAI leebrkopgroepbew28.7_633x333

  In de kopgroep van acht met Gunter Sterck (l), Siebe Breed, Gaywood, Koen Van de Velde, Dieter Vanthourenhout en uiterst rechts Tom Stremersch.
  Tekst :
  Flor Van de Velde


  Foto’s : Alain Sennesael

   

   

   

   

  29-07-2007 om 21:12 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE LEON WAS OP DE KOERS TE SINAAI

  DE LEON WAS OP DE KOERS OP DE LEEBRUG.

   

  De Leon en de Guido zijn twee op “rustgestelde” Waaslanders, de ene uit Sint-Niklaas en de andere is afkomstig uit Beveren maar woont nu aan de rand van de Wase hoofdstad. Ze zijn nu gek op de wielersport, nadat ze jaren samen gingen joggen op “De Ster”. Vooral de wedstrijden van elite z.c. en beloften in de Wase regio missen ze maar zelden. De Guido is een volksmens. Dat kan ook niet anders want jaren geleden stond hij in een grote kruidenierszaak in de Beverse Prosper Van Raemdonckstraat. De Leon heeft besloten om ook regelmatig zijn verslag te maken. Zaterdag in Sinaai Leebrug  was de Guido er niet bij maar de Leon heeft hem alles verteld.

   

  LEONGUIDOkleinbew28.7

   

  Oef, oef, oef eindelijk een nieuwe naam een nieuw gezicht maar geen nieuwe trui. Maar laat dit de Koen een worst wezen. Proficiat met uw overwinning Van De Velde Koen. Het zat er aan te komen dat wel, maar toch moet je het nog kunnen afmaken ook.

  En dit laatste viel wel een beetje tegen de laatste tijd, altijd die ereprijzen en een dochtertje dat huilde voor die mooie bloemen die aan haar neusje voorbij gingen.

  Een mama die nu ook niet gelukkig is want Koen kreeg zoenen van een onbekende vrouw. Maar daar doen de renners het toch voor om bloemen te krijgen van mooie dames zonder dat madam er een drama van kan maken en dan die kussen wow !!

  Bij die mooie dames moeten we af en toe wel een vraagteken zetten. Er zijn koersen waarbij de renners hun remmen dichtknijpen bij het zien van het bloemenmeisje en dan liefst tweede worden.

  Met 92 renners die aan de start kwamen, zijn de mensen van de Leebrug weer dik tevreden en ditmaal zonder valpartij zoals het verleden jaar het geval was met Robby Weemaes.

   

  Groetjes en tot maandag aan de Leebrug te Sinaai.

                                 

  Leon

  29-07-2007 om 21:11 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZATERDAG 28/07/2007
  wbvlogo

  Proficiat aan JORI VAN STEENBERGHEN uit De Klinge met zijn 1°Seizoenszege van 2007 !!!
  Proficiat aan KOEN VAN DE VELDE uit Stekene met zijn 1°Seizoenszege van 2007 !!!

  ZATERDAG 28/07/2007 – BAMBRUGGE (O) – Elite z/c + Beloften – 110 Km – 02h37min

  Aantal deelnemers : 102
  1. Mario Willems
  2. Jurgen De Deyn uit Wichelen (Rudyco C.T)
  3. Aidis Kruopis
  4. Dave Bruylandts


   

  28/07/2007 – SINAAI (O) – Elite z/c + Beloften – 112 Km – 02h37min

  Aantal deelnemers : 92
  1. KOEN VAN DE VELDE uit Stekene (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)

  2. Tom Stremersch uit Meerdonk (PWC Jan Snel) op 07”

  3. Dieter Vanthourenhout

  4. Gunther Sterck uit (PWC Jan Snel)

  8. Koen De Bosscher uit (MD CT Team) op 40”

  9. Bjorn Meersman uit Bornem (Rock Werchter-Chocolade Jacques)

  12. Luc De Moor uit St.Gillis-Waas (Edegem B.C)

  14. Steven De Schoesitter uit Waasmunster (rudyco C.T)

  18.Tony Heirbaut uit (Belsele PWC Jan Snel)

  19. Simon Mathys (KSC Denderstreek Labiekes)

  25. Roeland Suys uit Bornem (Rupelspurters Boom)

  29. Benny Van Buynder uit Bornem (Rudyco C.T)

  34. James Fruytier uit Moerbeke (PWC Jan Snel)

  35. Davy Peirsman uit Temse (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)

  39. Stefan Ott uit Waasmunster (KSC Denderstreek Labiekes)

  40. Ralph Schaalje uit Axel (Keukens Buysse Knesselare)

  53. Gino Pauwels (Artevelde VZW)

  54. Geert Smet uit St.Niklaas (Klaipeda)

  57. Stein Vermeulen uit Nieuwkerken (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)

  58. Kristof D’Hollander uit Stekene (Hoop Op Zegen Beveren)

  63. Denis Pyl uit St.Niklaas (Rudyco C.T)

  66. Marc Laureys uit St.Niklaas (Rudyco C.T)

  68. Chirs Aerts uit Bornem (Rudyco C.T)

  69. Jan Poppe (KSC Denderstreek Labiekes)

  71. Gunther Van Driessche uit Lokeren (PWC Jan Snel)

  74. Pieter Clement uit Zele (Rupelspurters Boom)

  75. Michiel De Coninck uit Nieuwkerken (PWC Jan Snel)

  76. Robby Weemaes uit St.Pauwels (Rudyco C.T)

  77. Stefan Suy uit Waasmunster (Xcluziv C.T)

   

  28/07/2007 – ASSE-AFFLIGEM (VB) – Elite z/c + Beloften – 155,1 Km – 03h41min

  4°Rit van Vlaams Brabant

  Aantal deelnemers : 143

  1. Paidi O’Brien (Ier)

  2. Kris Boeckmans

  3. Jürgen Roelandts

  28. Lars Croket uit Bornem (Davitamon-Jong Vlaanderen)

  42. Willem De Greyt uit Sinaai (KSC Denderstreek Labiekes) op 11”

  45. Björn Coomans uit Ruisbroek (Rock Werchter-Chocolade Jacques)

  94. Stijn Gidé uit Waasmunster (KSC Denderstreek Labiekes) op 34”

  96. Wim Maes uit Sinaai (Cycling Center)

  122. Stijn De Vriese uit Zele (KSC Denderstreek Labiekes) op 01’04”

  142. Lieven Dieleman uit Zele (KSC Denderstreek Labiekes) op 12’45”

  28/07/2007 – OLSENE (O) – Juniores – 127 Km – hmin

  OMLOOP HET VOLK

  Aantal deelnemers : 97
  1. Kiril Pozdnyakov
  29. Davy Staes uit St.Niklaas (Josan Mercedes)
  49. Laurens Coucke uit St.Gilis-Waas (Hoop Op Zegen Beveren)
  78. Jasper Verberckmoes uit Moerbeke (Asfra R.T)
  81. Bart Bryssinck uit Rupelmonde (ABBS Wielerjeugdteam)
  82. Matthias Ongena uit Zele (KSC Denderstreek Labiekes)
   

  28/07/2007 – MOORSELE (W) – Juniores – 87 Km – 02h04min

  Aantal deelnemers : 46

  1. Justinas Tautkus

   

  28/07/2007 – REKKEM TRILOY (W) – Juniores – 75 Km – 01h59min

  Aantal deelnemers : 32
  1. Wannes Vercamer
  2. Sander Stiegelis (Isorex C.T) op 25"
  11. Jochem Smet uit Kemzeke (Hoop Op Zegen Beveren) op 2'00"
  23. Tom Verhulst uit Beveren (Hoop Op Zegen Beveren) op 2'45"
   

  28/07/2007 – BAZEL (O) – Nieuwelingen – 64 Km – 01h59min

  Aantal deelnemers : 39
  1. JORI VAN STEENBERGHEN uit De Klinge (Hoop Op Zegen Beveren)
  2. Laurens Poelman uit Kalken (Hudiko Waasland)
  5. Didier Moens uit Baasrode (Hudiko Waasland)
  6. Stijn Van Hese uit Belsele (Hudiko Waasland)
  9. Jimmy Segers uit St.Gillis-Waas (Hoop Op Zegen Beveren)
  12. Ignace De Lamper
  13. Steven Smet uit St.Pauwels (Hudiko Waasland)
  18. Thomas Collet van L.O. (WAC-Team)
  20. Roy Meersman uit Bazel (Hudiko Waasland)
  22. Brian Rubens van L.O. (WAC-Team)
  26. Joey De Wilde uit Moerbeke (Hudiko Waasland)
  27. Jonas Heirman uit Zele (Hudiko Waasland) 


  28/07/2007 – BORCHTLOMBEEK (VB) – Nieuwelingen – Km – hmin

  Aantal deelnemers :

   

  28/07/2007 – DENDERHOUTEM (O) – Nieuwelingen – 65 Km – 01h50min

  Aantal deelnemers : 24
  1. Bart De Bondt
  15. Jan Hullaert uit Kalken (Hudiko Waasland) op 22"

   

  28/07/2007 – HERENTHOUT (A) – Nieuwelingen – 64,5 Km – 01h38min

  Aantal deelnemers : 52

  1. Bram Berkhout
   

  28/07/2007 – HOOGLEDE - SINT-JOZEF (W) – Nieuwelingen – 60 Km – 01h29min

  Aantal deelnemers : 46
  1. Charlie Avis

  29-07-2007 om 21:10 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD NIEUWELINGEN TE BAZEL VAN ZATERDAG 28/07/2007

  ZATERDAG 28/07/2007 – BAZEL - Nieuwelingen

   

  JORI VAN STEENBERGHEN IS EEN SPURTER: WINST IN BAZEL


  VAN STEENBJORIbew29.7

   

  Jori Van Steenberghen die wint… wie hem de laatste tijd aan het werk zag zal wel weten dat winnen voor De Klingenaar niet ver meer weg was. Vooral de manier waarop hij zich plaatste in een spurt wees er op dat het wel eens “bingo” zou zijn. De nieuwelingenkoers van Hoogstraatkermis te Bazel, bracht het succes voor de renner van Hoop op Zegen. En zeggen dat zijn ouders er, net nu, niet bij waren. Ze zijn op reis en verblijven in het buitenland.

  Jori had in de loop van de wedstrijd reeds getoond dat hij goed op dreef was. Hij voelde dat zelf ook wel:

  -“ Het moment dat ik al zekerheid had dat de overwinning er in zat, was toen ik weg kon rijden van het peloton. We werden toen wel terug gegrepen maar ik voelde dat het prima zat met mijn benen.”

  Als we heel wat wedstrijden bekijken dan stellen we vast dat die eerste zege er eigenlijk al eerder had in kunnen zitten. In Verrebroek werd hij 2de, in Kemzeke 3de.

  -“Ik was er van overtuigd dat er dit seizoen een eerste plaats bij moest zijn”, aldus Jori. “Ik ben heel tevreden over mijn prestaties. Dat ik een wedstrijd zou winnen had ik in het begin van het seizoen niet verwacht. Maar door enkele malen de top -3 te behalen, was ik van mening dat ik dan ook kon winnen.”

  Jori Van Steenberghen is veel sterker geworden en als we hem aan het werk zien dan kunnen we ons niet van mening ontdoen dat hij uitgroeit tot een spurterstype. Jori moet dat ook toegeven

  -“ Ja ik begin meer en meer beter te spurten. Op dit ogenblik is dat één van mijn kwaliteiten. Meer zelfs, momenteel is dat wel mijn grootste troef. In Bazel heb ik dat duidelijk bewezen.”

  Het seizoen biedt nog heel wat mogelijkheden tegen we in oktober zijn. Natuurlijk dat Jori hoopt nog en overwinning te behalen. “Of een mooie ereplaats, daar ben ik ook heel blij mee”, zo vond hij nederig. Nu het vakantie is heeft hij voldoende tijd om te trainen. Hij loopt school in het K.A. te Beveren waar hij houtbewerking volgt en in september start hij in het 5de middelbaar.

  -“School en wielrennen kan ik best goed combineren”, stelde hij. En omdat hij in Beveren school loopt, zal hij daar ook wel zijn fans hebben zeker.

  Van fans gesproken! Jori Van Steenberghen heeft er enorm veel want in zijn supportersclub zijn er momenteel 174 leden en wekelijks schenken ze de jonge renner heel wat steun. Wie de lijst wil bekijken opent maar eens de blog van Jori op internet:

  http://sc-jori-v-steenberghen.skynetblogs.be/

   

   

  Tekst en Foto : Flor Van de Velde

  29-07-2007 om 21:03 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING W.A.O.D. VAN ZATERDAG 28/07/2007

  ZATERDAG 28/07/2007 - WICHELEN - W.A.O.D.

   

  Categorie A / B : (40 dln)

    1. Kristof Muys (Eine, winnaar cat. B)

    4. Koen Heyrman uit Bazel (B4)

    5. Jef Van Loof (Hoogstraten, winnaar cat. A)

    6. Alex Goossens uit Vrasene (B5)

    9. Gunther De Cock uit St.Gillis-Waas (B7)

  19. Tim Vercauteren uit Belsele (A5)

  24. Gino Van Broeck uit Belsele (A9)

  25. Filip Troubleyn uit Temse (A10)

  29. Kurt Heyrman uit Bazel (B17)

  xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" />
  Categorie C / D :

    1. Freddy Vlerick (Nazareth, winnaar cat. D)

    2. Ivan Wulffaert (Eeklo, winnaar cat. C)

    3. Franky Van Oyen (C2)

  18. Patrick Bolssens uit Kieldrecht (D8)

  Categorie E / E+ :

    1. Patrick Van Hulle (Aalter - Bellem, winnaar cat. E)

  10. Tony Baudonck (Eeklo, winnaar cat. E+)


  Categorie F1 :

    1. Herman Van Den Borre (Outer)

    3. John Heyndrickx uit Nieuwkerken

    5. Eric Van Daele uit St.Gillis-Waas

  15. Freddy De Blick uit Beveren

  29-07-2007 om 20:58 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT WAASLAND EN OMGEVING V.W.F. VAN ZATERDAG 28/07/2007
  ZATERDAG 28/07/2007 - BEVEREN - V.W.F.

  GROTE PRIJS BUYL SPORT


  CATG. A
  1. Peter Vermassen
  3. Franky Weemaes uit Melsele
  4. Peter Van Havere uit Burcht

  CATG. B
  1. Dirk De Bondt
  2. Didier De Witte uit Tielrode
  6. Davy De Blieck uit Hamme

  CATG. C
  1. Herman Proost
  5. Guido Spanoghe uit Lokeren
  7. Kenny Janssens uit Zwijndrecht
  10. Freddy Van Camp uit Stekene
  25. Dirk Bryssinckx uit Melsele

  CATG. D
  1. Patrick De Craen

  CATG. E
  1. Marc Vervondel
  2. Leo Mares uit Beveren

  CATG. F
  1. Roger Van Den Eede
  7. Werner Dullaert uit St.Gillis-Waas

  CATG. G
  1. Alois Torfs

  29-07-2007 om 20:50 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE MOORSELE VAN VRIJDAG 27/07/2007

  VRIJDAG 27/07/2007 - MOORSELE - Elite z/c en Beloften

  KEVIN DEGEZELLE VERSLAAT GUY SMET IN EEN SPURT MET TWEE


  koers guy 27 juli 2007 moorsele 001

  Guy Smet en Pieter De Rekeneire.

  Vrijdag 27/07/2007 werd te Moorsele (W) de wedstrijd gereden voor Elite z/c en Beloften.

  Ze moesten 108,5 Km afleggen en 82 renners kwamen hun rugnummer afhalen.

  Het werd daar een echte afvallingsrace en iets over halfweg koers geraakten 16 renners weg waaronder Guy Smet , Kevin Degezelle , Kristof Dereeper , Bart Van Speybroek , Nico Couckuyt , Kristof Taillieu , Jan Ghyselinck , Thierry Declerq , Pieter De Rekeneire , Bram Deprez , David Geldhof , Tom Schotte , Jurgen Mestdagh , Sys Klaas , Thomas Bendixen en Joeri Clauwaert.

  Dat het er hard aan toe ging weergeeft de uitslag want slechts 22 renners haalde de eindstreep.

  Bij het ingaan van de laatste ronde demarreerde Guy Smet zolas we hem kennen en enkel Kevin Degezelle kon antwoorden en meeglippen.

  Dat beide renners voluit moesten gaan was nodig om de geringe voorsprong te behouden.

  Uiteindelijk mochten beiden spurten voor de overwinning maar ditmaal trok Guy aan het korste einde en mocht Kevin Degezelle om de bloemen.

  Als derde eindigde Kristof Dereeper op 11”.

  29-07-2007 om 20:49 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING W.A.O.D. VAN VRIJDAG 27/07/2007

  27/07/2007 – BEVEREN – W.A.O.D.

   

  Proficiat aan LEO MARES uit Beveren met zijn 1°Seizoenszege in de Catg.E

   

  Categorie A / B : (60 dln)

  1. John Akkermans (Nederland, winnaar cat. B)

  2. Giovanni De Beyter (Otegem, winnaar cat. A)

  3. Gary De Cock uit Bazel (B2)

  5. Tim Vercauteren uit Belsele (A3)

  10. Alex Goossens uit Vrasene (B5)

  11. Peter Neels uit Zwijndrecht (B6)

  16. Koen Heyrman uit Bazel (B10)

  17. Bart Cant uit Haasdonk (A7)

  18. Filip Troubleyn uit Temse (A8)

  19. Peter Van Havere uit Burcht (A9)

  21. Franky Weemaes uit Melsele (B11)

  22. Gino Van Broeck uit Belsele (A11)

  23. Sven Van Hoey (A12)

  25. Gunther De Cock uit St.Gillis-Waas (B12)

  30. Gunther De Cock uit Bazel (B15)

  P1040153
  John Akkermans

  P1040152
  Giovanni De Beyter

  Categorie C / D :

  1. Sammie Moreels (Mater, winnaar cat. C)

  2. Peter Kerckaert (Lovendegem, winnaar cat. D)

  4. Etienne Claus uit Hamme (C2)

  5. André Van Geertsom uit St.Niklaas (D3)

  6. Dirk De Pauw uit Beveren (D4)

  7. Gunther Van Den Bosch uit De Klinge (C3)

  10. Patrick Bolssens uit Kieldrecht (D7)

  11. Walter De Veerman uit Lochristi (C4)

  14. Gustaaf Meirte uit Verrebroek (D10)

  19. Dirk Bryssinckx uit Melsele (C9)

  21. Kenny Janssens uit Zwijndrecht (C11)

  29. Marc Borghgraef uit Burcht (C16)

  P1040150
  Sammie Moreels


  P1040151
  Peter Kerckaert


  Categorie E / E+ :

  1. Leo Mares (BEVEREN-WAAS, winnaar cat. E)

  3. Florent De Leersnijder (Oostrozebeke, winnaar cat. E+)

  4. Alfons Van Raemdonck uit Beveren (+2)

  13. Lucien Van Goethem uit Stekene (+5)

  P1040029

  Leo Mares uit Beveren

  Categorie F1 :

  1. Theo Coudyzer

  6. John Heyndrickx uit Nieuwkerken

  8. Eric Van Daele uit St.Gillis-Waas
  12. André Syvertsen
  uit Stekene

  16. Freddy De Blick uit Beveren

  17. Alfred Staljanssens uit Bornem

  P1030979

  P1030978


  Met dank voor de Foto's aan Raymond De Geest

  29-07-2007 om 20:48 geschreven door kenny


  28-07-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEKKE FIETSENCIRCUIT OP DE BEVERSE FEESTEN

  GEKKE FIETSENCIRCUIT EN FIETSPARADE OP BEVERSE FEESTEN


  Gans het feestweekend vanaf 24 augustus tot zondag 26 augustus krijgt de fiets een leuke plaats in het gebeuren van de Beverse Feesten.
  Al wie wil kan rondjes komen rijden op de meest gekke fietsen en lol beleven met een achteruittrapper, fiets met autostuur of averechts -stuur, een doortrapper, éénwieler, fiets met hobbelwiel enz.

  Vrijdagavond 24 augustus tussen 18u en 22u wordt de piste opgesteld aan het monument aan de Stationsstraat. Op zaterdag 25 augustus tussen 14u en 20u en zondag 26 augustus tussen 14u en 18u krijgen de liefhebbers de mogelijkheid voor gekke fietstoeren op de Grote Markt op de N70 aan de Horecaterrasjes.


  Zaterdag 25 augustus om 16u is er op de Grote Markt, ter hoogte van de pui van het gemeentehuis en in de omliggende straten, voor het eerst een fietsparade. Jong en oud is welkom om deel te nemen aan deze parade met mooie, leuke en grappige fietsen.

  De organisatoren melden nu al: “Verveel jij je tijdens de grote vakantie? Versier dan je fiets met toeters, bellen, slingers, en kom naar de fietsparade. De eigenaars van de mooist versierde fietsen worden per leeftijdscategorie in de bloemetjes gezet en ontvangen een leuke prijs zoals fietsattributen, zwemcheques, strips.”Verklede deelnemers hebben streepje voor op de concurrentie.”
  Verenigingen die met een groepje leden deelnemen komen in aanmerking voor een verenigingenprijs van 150, 100 of 75 euro.

  Tekst : fvdv

  28-07-2007 om 20:51 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ASPIRANTEN NAAR DE PISTE VAN WILRIJK

  ASPIRANTEN KUNNEN NAAR DE PISTE VAN WILRIJK

   

  Voor jonge renners-aspiranten zijn er op de wielerbaan te Wilrijk elke dinsdagavond, behalve op 14 augustus, vanaf 19u proeven voor aspiranten in de verschillende disciplines.Inschrijven vanaf 18u. Alle renners mét een vergunning kunnen er deelnemen.

  Een ideale kans om de verschillende onderdelen van de baansport met de eigen wegfiets te leren. Zo kunnen ook de sprintcapaciteiten aangescherpt worden en natuurlijk worden de tactiek en de techniek van het pistewerk op een speelse manier geautomatiseerd.

  Andere voordelen van dit wielerbaangebeuren zijn: het verwerven van de basis welke in elk onderdeel van de wielersport kan gebruiken en geen last van het verkeer. En Paul Van Vlierberghe, leider van het Hoboken WAC Team Waasland voegde er nog aan toe: ”De renner maakt snel kans om de wereld rond te reizen met één of andere nationale selectie wegens de veel geringere concurrentie!”

   

   

  Tekst : fvdv

  28-07-2007 om 20:46 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERKEERSOMLEIDINGEN IN BEVEREN

  Kruispunten Koolputstraat – Dijkstraat en Gaverlandstraat – Schoolstraat in augustus afgesloten voor alle verkeer

   

  WERKEN omleiding koolput


  We willen via “Polderrenners” de bewoners uit de regio Beveren op de hoogte brengen van enkele erg belangrijke werken die het voor fietsers niet altijd gemakkelijk zullen maken om zich naar bepaalde plaatsen te begeven.

  Vanaf dinsdag 31 juli worden de kruispunten Koolputstraat - Dijkstraat en Gaverlandstraat – Schoolstraat afgesloten voor alle verkeer. Door tezelfdertijd te werken aan twee kruispunten kiest het gemeentebestuur voor de kortst mogelijke hinder. Als alles vlot verloopt, zal de gewestweg N450 op 1 september weer open zijn.

  Sinds 15 maart werkt de gemeente aan het grootste wegenis- en rioleringsproject ooit in Beveren. In totaal zal in de deelgemeente Melsele meer dan 14 km riolering worden aangelegd. Deze ingrijpende werken gaan gepaard met tal van Minder Hinder maatregelen. De gemeente laat de aannemer zo bijvoorbeeld op de 3 fasen tegelijk werken, zodat de totale uitvoeringstermijn gevoelig verminderd is. Het ganse project zal in plaats van 900 werkdagen nu uitgevoerd worden in ongeveer 350 werkdagen (d.i. ongeveer 2 jaar).

  Tot hiertoe zitten de werken perfect op schema. Vanaf 31 juli start de aannemer met één van de meest cruciale ingrepen. Tijdens de maand augustus zullen immers het kruispunt Koolputstraat-Dijkstraat (richting Kallo!) zowel als het kruispunt Gaverlandstraat-Schoolstraat aangepakt worden.

  In het kader van de Minder Hinder maatregelen koos de gemeente in deze fase voor de korte pijn. De aannemer zal aan beide kruispunten tezelfdertijd werken. Dit veroorzaakt uiteraard verkeershinder, maar in een bijzonder korte periode. De periode werd zorgvuldig gepland in de kalme maand augustus, wanneer nog zeer vele gezinnen op vakantie zijn en het verkeer nog niet terug in vol ornaat door de gemeente rijdt. De kruispunten zullen ongeveer 1 maand volledig afgesloten worden. Het schoolverkeer zal vanaf september – als de weersomstandigheden meezitten - geen hinder meer ondervinden van deze ingrijpende fase van de collectorwerken.

  Voor bovenlokaal verkeer wordt er een omleiding voorzien via de N70 en E17. Voor het zuiver plaatselijk verkeer, wordt geen omleiding gesignaleerd. Een lokale omleiding zou immers altijd door een aantal woonwijken en polderstraten lopen. Om doorgaand (zwaar) verkeer niet aan te moedigen om deze smalle landelijke straten te gebruiken, kiest de gemeente er dus voor geen omleiding aan te duiden.

  De inwoners van Melsele kunnen echter uiteraard gebruik maken van de door hen gekende omliggende straten. Het noordelijke lokale verkeer Kallo/Beveren kan via de Waeleweg en de Hofdam (beiden éénrichtingsverkeer tijdens de werken) de bestemming bereiken. Vanuit Melsele kunnen inwoners de Patrijzenstraat nemen om richting expresweg/Kallo te rijden.

  Ook De Lijn zal gebruik maken van de lokale wegen. Om de bussen gemakkelijk richting Kallo te laten rijden, wordt in Geestdam, een stuk Broekstraat, Waelenweg en Hofdam éénrichtingsverkeer ingevoerd.

  In de loop van de maand augustus zal de aannemer verder werken in de Brielstraat. In een eerste fase wordt het stuk Brielstraat, tussen Dijkstraat en Patrijzenstraat, aangepakt. Ook ten zuiden van de N70 zullen de werkzaamheden hervat worden. In de Koolputstraat zal gestart worden met de afwerking van de voetpaden. Na de Koolputstraat volgt dan de afwerking van de Kalishoekstraat.

  Tenslotte zullen ook de nutsmaatschappijen - het vernieuwen van hun leidingen hervatten. Zij starten, van zodra de kruispunten op de N450 terug open zijn, vanaf het kruispunt Hertenlaan – Bergmolenstraat richting het centrum van Melsele.

  Voor de volgende fasen kan nog geen concrete planning worden voorgelegd omdat ze afhankelijk zijn van de vooruitgang van de werken en de weersomstandigheden. Uiteraard zijn ook bovenvermelde data onder voorbehoud van weerverlet en onvoorziene omstandigheden

   

  Tekst & Foto : fvdv

  28-07-2007 om 20:18 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN VRIJDAG 27/07/2007
  wbvlogo

  VRIJDAG 27/07/2007 – BAMBRUGGE (O) – Elite z/c + Beloften – 112 Km – 02h45min

  Aantal deelnemers : 75

  1. Egidijus Juodvalkis

  2. Marc Baeyens

  3. Kim Wuytens

  17. Jarno Van Guyse uit Stekene (New Heebra Lombarden) op 45”

  37. Steven De Wilde uit Aalter (Rudyco C.T) op 1’35”

  44. Robby Weemaes uit St.Pauwels (Rudyco C.T)

   

  27/07/2007 – DILBEEK (VB) – Elite z/c + Beloften – Km – hmin

  Aantal deelnemers :

   

  27/07/2007 – MOORSELE (W) – Elite z/c + Beloften – 108,5 Km – 02h27min

  Aantal deelnemers : 82

  1. Kevin Degezelle

  2. Guy Smet uit Kruibeke (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)

  3. Kristof Dereeper

  25. Franky Van Oyen op 59”

   

  27/07/2007 – ROTSELAAR (VB) – Elite z/c + Beloften

  3°Rit van Vlaams Brabant - Tijdrit

  Aantal deelnemers : 143

  1. Jürgen Roelandts                                                                                       14’10”

  2. Dieter Capelle                                                                                            14’10”

  3. Guy East                                                                                                     14’19”

  11. Lars Croket uit Bornem (Davitamon-Jong Vlaanderen)                            14’35”

  34. Stijn De Vriese uit Zele (KSC Denderstreek Labiekes)                             15’07”

  64. Björn Coomans uit Ruisbroek (Rock Werchter-Chocolade Jacques)        15’31”

  90. Stijn Gidé uit Waasmunster (KSC Denderstreek Labiekes)                      15’56”

  108. Wim Maes uit Sinaai (Cycling Center)                                                    16’18”

  109. Willem De Greyt uit Sinaai (KSC Denderstreek Labiekes)                     16’18”

  127. Lieven Dieleman uit Zele (KSC Denderstreek Labiekes)                        16’42”

  28-07-2007 om 12:50 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZATERDAG 28/07/2007 - GROTE PRIJS BUYL SPORT TE BEVEREN
  vwf

  Wielercomité Robert De Decker

           Grote Prijs Buyl Sport

                      Arthur Pultyn

  Wielerwedstrijd voor:

  Categorie E, F & G: om l3u00

  Categorie C & D: om 14u30

  Categorie A & B: om 16ul0  Zaterdag 28 juli 2007  Inschrijving en uitbetaling 't Schuurke (Van Craenenbroeckstraat 96)

  Bloemen geschonken door:

  Louis Engels (Gemeenteraadslid)

  Boudein (bloemisterij)

  Familie Pultyn


  28-07-2007 om 04:53 geschreven door kenny


  27-07-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WEDSTRIJDEN W.A.O.D. VOOR VRIJDAG 27/07 , ZATERDAG 28/07 , ZONDAG 29/07 EN MAANDAG 30/07/2007
  waod                  waod_3
   


  VRIJDAG 27 JULI 2007 - BEVEREN  - Café De Nieuwe Zwengelmolen - Kruibekesteenweg
   Locatie Rechtstraat - Eksaarde


  G / G+

  16:30

  45 Km

   8 Ronden

  F2

  16:32

  45 Km

   8 Ronden

  F1

  18:00

  51 Km

   9 Ronden

  E / E+

  18:02

  51 Km

   9 Ronden

  C / D

  19:30

  62 Km

  11 Ronden

  A / B

  19:32

  62 Km

  11 Ronden


  ZATERDAG 28 JULI 2007 – WICHELEN  - Café DE ZWAAN - Statiestraat 63
   Locatie Statiestraat - Wichelen

  G / G+

  13:00

  48 Km

   8 Ronden

  F2

  13:00

  48 Km

   8 Ronden

  F1

  14:30

  54 Km

   9 Ronden

  E / E+

  14:30

  54 Km

   9 Ronden

  C / D

  16:02

  65 Km

   11 Ronden

   A / B 

   16:00 

   65 Km 

   11 Ronden


  ZONDAG 29 JULI 2007 - OOSTEEKLO– Café De Braeme – Rijkestraat 54
   Locatie Rijkestraat - Oosteeklo

  G / G+

  13:00

  50 Km

   10 Ronden

  F2

  13:02

  50 Km

   10 Ronden

  F1

  14:30

  55 Km

   11 Ronden

  E / E+

  14:32

  55 Km

   11 Ronden

  C / D

  16:15

  60 Km

   12 Ronden

  A / B

  16:17

  60 Km

   12 Ronden


  MAANDAG 30 JULI 2007 – BAZEL – Café Trefpunt – Hoogstraat 60

   Locatie Hoogstraat - Bazel


  G / G+

  14:30

  45 Km

   7 Ronden

  F2

  14:32

  45 Km

   7 Ronden

  F1

  16:00

  50 Km

   8 Ronden

  E / E+

  16:02

  50 Km

   8 Ronden

  C / D

  17:50

  70 Km

  11 Ronden

  A / B

  17:53

  70 Km

  11 Ronden


   

  27-07-2007 om 15:50 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERKALENDER W.B.V. VOOR ZATERDAG 28/07 , ZONDAG 29/07 EN MAANDAG 30/07/2007

  WIELERKALENDER

   

  Zaterdag 28 juli zit Sinaai opnieuw in de kalender want deze keer is er wielersport aan de Leebrug. De elite z.c. & U23 starten er om 15u voor de traditionele Sinaaise 112 km of 14 ronden. Inschrijving in de Schaal, Leebrugstraat 65. Vorig jaar waren hier 105 deelnemers en de Nederlander Stefan Huizinga won.

   

  In Bazel in de Hoogstraat wordt ter gelegenheid van de kermis een nieuwelingenkoers georganiseerd. De start wordt er wel om 14.30u gegeven voor 64 km of 10 ronden. Inschrijving in Café Trefpunt, Hoogstraat 60. Vorig jaar won de Litouwer Darijus Dzervus hier zijn eerste koers. Er waren 45 deelnemers.

   

  Zondag 29 juli koersen de aspiranten in Sint-Gillis-Waas in de KMO-zone Kluizenhof waar ion het Transportbedrijf Dullaert de inschrijving plaatsvindt. De eerste start wordt gegeven om 13.30u aan de 12-jarigen.

  In Belsele start om 15u een wedstrijd voor gentlemen.Inschrijving in Café De Kroon, Belseledorp 94.

   

  Maandag 30 juli komt aan de Leebrug te Sinaai het tweede schuifje van het wielerweekend. Het wordt precies hetzelfde als zaterdag voor elite z.c. & U23. Start dus om 15u. Vorig jaar waren er 53 deelnemers en Darius Strole nam er de bloemen mee.

   


  Samenstelling :
  fvdv

  27-07-2007 om 15:49 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WEDSTRIJDEN V.W.F. VOOR ZATERDAG 28/07 , ZONDAG 29/07 EN MAANDAG 30/07/2007
  vwf

  ZATERDAG 28 JULI - BEVEREN (9120) - Van Caenenbroekstraat - De Schuur
  11de rit VWF-GEDITROFEE

  E-cat 13h
  FG-cat 13h01
  C-cat 14h30
  D-cat 14h31
  A-cat 16h
  B-cat 16h01

  ZONDAG 29 JULI - WIEZE (9280) - Nieuwstraat 38 - Café Ajuin

  Memorial Gaston Van Den Hoecke

  E-cat 13h
  FG-cat 13h01
  C-cat 14h30
  D-cat 14h31
  A-cat 16h
  B-cat 16h01

  MAANDAG 30 JULI- BORCHTLOMBEEK (1761) - Kerkstraat 2 - Café 't Lof

  E-cat 15h
  FG-cat 15h01
  C-cat 16h30
  D-cat 16h31
  A-cat 18h
  B-cat 18h01

  27-07-2007 om 15:49 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE RENINGELST VAN DONDERDAG 26/07/2007

  DONDERDAG 26/07/2007 – RENINGELST – Elite m/c / Elite z/c / Beloften

   

  ILJO KEISSE WINT INTERNATIE RENINGELST


  RENINGELST aankomtsbew27.7

  De aankomst van Iljo Keisse.


  RENINGELST PODIUMbew27.7 

  Het podium met vlnr Michael Reihs (2de), winnaar Keisse en Michaël Blanchy (3de)


  Koninlijke Wielerclub Bergdal Reningelst vzw was weer paraat voor de organisatie van hun Internatie wedstrijd voor Elites/U23 te Reningelst. Sinds 1974 bestaat hun wedstrijd en zij hebben een mooi palmares met onder andere : Jan Bogaert, Nico Emonds, Erik Dekker, Tristan Hofman, Cedric Vasseur, Steven Caethoven, Michael Blanchy,... Vorig jaar won de Waaslander Robby Meul deze wedstrijd. Jammer voor Robby dat hij niet mocht starten. DFL is immers een niet-Belgische Continentale Professionele UCI ploeg en die kunnen in Reningelst niet deelnemen.

  171 renners namen de start voor een aanloopronde van 4 km. + 11 ronden van 16 km. of 180 km.

  Sven Renders (Wilrijk - Chocolade Jacques) en Steven De Caluwe (Eksaarde - Sunweb) waren de streekregiorenners die de start namen.

  Na 19 km. kwam er een eerste flinke aanval van het duo Peter Ronsse en Thierry De Groote die hen maximum 35 sec voorsprong opleverde. Na 26 km was hun zaak opgedoekt. Olivier Pardini, Geoffrey Demeyere, Andy Cappelle, Geert Omloop en Frank Dressler (Duitsland) waren de volgende renners die een poging ondernamen maar na 40 km. wedstrijd was hun aanvalstocht ook ten einde. Het eerste uur werd er 44,5 km. gereden.

  Het parcours was eigenlijk niet zo gemakkelijk met elke ronde drie beklimmingen plus heel wat hellende stukken, maar toch werd er fel gekoerst. Wie een zwak moment kende werd genadeloos afgestraft. In de 3de grote ronde ontstond er een kopgroep van 20 : Steven Caethoven-Iljo Keise (Chocolade Jacques), Kevin Neyrinck-Andy Cappelle (Landbouwkrediet), Geert Omloop-Mario Ickx-Janek Tombak (Jartazi), Jens Renders (Palmans), Michael Blanchy (Babes Only), Jonathan Henrion (Storez-Leducq), David Willemsens (Sunweb-Projob), Geoffrey Demeyere (New Heebra-Lombarden), Stijn Hoornaert (Soenens-Germond), Reinier Honig (P3 Transfer-Fondas), Yaumeni Hutarovich (Roubaix-Lille), Frank Dressler (Differdange), Thomas Riber-Sellebjerg (GLS), Thomas Guldhammer-Michael Reihs (Designa Kokken) en Sondre Sortveit (Sparebanken Vest). Ze hadden al snel een voorsprong van 34 seconden. Toch slaagde James Vanlandschoot (Landbouwkrediet) er nog in

  om vooraan te komen aansluiten zodat er 21 leiders waren. Ze werkten heel goed samen en hun voorsprong groeide ronde na ronde.

  Het peloton was ondertussen in twee gesplitst. Van de eerste groep trokken in de 9de plaatselijke ronde tien renners in de tegenaanval ook al hadden ze toen al drie minuten aan hun been. Veel renners hadden dan al het strijdtoneel verlaten. De tien waren : Peter Ronsse (Babes Only), Olivier Pardini (Storez-Ledecq), Ramunas Navardauskas (Klaipeda/Splendid), Stijn Neirynck-Maxim Vantomme (Beveren 2000), Steven Tronet (Roubaix-Lille), Hakan Nilsson (Differdange), Fredrik Johansson-Jacob Fuglsang (Designa Kokken) en Roy Hegreberg (Sparebanken Vest).

  Vooraan waagde James Vanlandschoot zijn kans maar het mislukte en voor Mario Ickx en Sondre Sortveit ging het vooraan iets te snel en zij haakten af zodat er nog 19 leiders waren.

  In de finalekilometers gingen Iljo Keisse, Andy Cappelle, Geert Omloop, Michael Blanchy en Michael Reihs in den aanval. Ze namen een veilige voorsprong van 57 seconden. Andy Cappelle en Iljo Keisse probeerden hun metgezellen nog te verschalken maar het werd een spurt met vijf.

  De laatste rechte lijn was niet van de poes omdat het daar bergop ging. Iljo Keisse toonde zich daarin de sterkste. Michael Reihs werd 2de, Michael Blanchy 3de, Geert Omloop 4de en Andy Cappelle 5de.

  Op 17 seconden won Kevin Neyrinck de spurt voor de 6de plaats, Janek Tombak werd 7de, Reinier Honig 8ste, Steven Caethoven 9de en Jonathan Henrion 10de.

  66 renners reden de volledige wedstrijd uit.

  Na de wedstrijd was er nog medische controle voor de winnaar Iljo Keisse, Olivier Pardini, Stijn Neirynck, Reinier Honig en Thomas Guldhammer.

   

  RENINGELSTDECALUWE bew27.7

  Voor het Hamse Sunweb Team reed ook Steven De Caluwé (Eksaarde) in Reningelst.

   

   


  TEKST :
  fvdv

   

  FOTO’S : Alain Sennesael

   

   

   

  27-07-2007 om 15:47 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN DONDERDAG 26/07/2007
  wbvlogo

  DONDERDAG 26/07/2007 – BOEZINGE (W) – Am./Mast./Elite z/c/Beloften – 82,8 Km – 01h57min

  Aantal deelnemers :

  1. Sylvain Rolet
  2. Frederik Toortelboom
  3. Wesley Van Speybroeck op 50"
   

  26/07/2007 – HAASRODE (VB) – Elite z/c + Beloften – 145,6 Km – 03h44min

  2°Rit Ronde van Vlaams Brabant

  Aantal deelnemers : 175

  1. Florian Guillou
  2. Kess Heytens op 30"
  3. Jürgen Roelandts op 40"
  19. Björn Coomans uit Ruisbroek (Rock Werchter-Chocolade Jacques) op 50"
  28. Stijn Gidé uit Waasmunster (KSC Denderstreek Labiekes)
  59. Stijn De Vriese uit Zele  (KSC Denderstreek Labiekes) op 3'43"
  92. Wim Maes uit Sinaai (Cycling Center) op 3'51"
  118. Lars Croket uit Bornem (Davitamon-Jong Vlaanderen) op 8'40"
  123. Willem De Greyt uit Sinaai (KSC Denderstreek Labiekes)
  143. Lieven Dieleman uit Zele (KSC Denderstreek Labiekes) op 16'45"

  26/07/2007 – INTERNATIE RENINGELST (W) – Men Elite – 180Km – 04h15min

  Aantal deelnemers : 171
  1. Iljo Keisse
  2. Michael Reihs (Dui)
  3. Michael Blanchy
   

  27-07-2007 om 15:46 geschreven door kenny


  26-07-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN DONDERDAG 26/07/2007

  TOM DE MAESSCHALCK KENDE PECHPERIODE


  Tom De Maesschalck 01

   

  De laatste twee weken kende Tom De Maesschalck (KSC Denderstreek Labiekesvrienden) uit Sinaai alleen maar pech. Het begon al op de koers in Nieuwerkerken op 15 juli.

  -“Daar reed ik in de derde ronde weg met nog vijf man maar het mocht niet zijn want iets verder reed ik lek. De dag daarna vertrok ik naar de Ardennen om daar eens goed te trainen en me voor te bereiden op de meer heuvelachtige, grotere koersen zoals ronde van Vlaanderen en Omloop Het Volk. Maar in de Ronde Van Vlaanderen mocht het ook niet zijn want daar reed ik op de eerste beklimming, de Nieuwe Kwaremont op 33 km, plat. Ik verloor veel tijd bij het wisselen van het achterwiel zo kwam ik op een achterstand van een dikke minuut. Ik kon dit verschil verkleinen tot op 15 sec maar verder geraakte ik niet.”

   

   Na de Ronde Van Vlaanderen trok Tom naar Sint-Katelijne-Waver waar 112 renners meereden.

  -“Na twee ronden kon ik al weg rijden met nog 8 man en later in de koers dikte deze kopgroep aan tot 20 man. Ik voelde me sterk en spaarde mijn krachten voor de laatste ronde. Maar hier was het geluk weer ver zoek. Vijf ronden voor het einde viel ik, waarna ik gelukkig nog aansluiting kon maken met de kopgroep zodat dit eigenlijk geen probleem was. Maar dan viel ik nog eens in de laatste ronde, waardoor ik op een kleine achterstand van de kopgroep binnenkwam en 19de werd. Nu hoop ik dat komende zaterdag 28 juli, het geluk mijn kant kiest in Omloop Het Volk .”

  PIETERS ANDRES bew27.7

  Andres Pieters (Grembergen – Bodysol CT Menen) heeft donderdag geproefd van de het bergop rijden in een heuse klimkoers in Harzé. Er waren 99 deelnemers in een stralende zon maar met wel veel wind.

  Andres was in de eerste van de drie af te leggen ronden al direct vooraan te vinden. Toen werd het peloton reeds in stukken gereden. Er was een kopgroep van 29 man.

  In de tweede ronde waren ze met zijn 17 en Andres wist zich daarbij goed te houden. Maar in de derde beklimming kwam hij het mannetje met dat gekende hamertje tegen en werd hij terug geslagen. Hij eindigde toch als 21ste.  MARTENS VALENTIJNbew27.7

  Valentijn Martens (Stekene)heeft vandaag donderdag eveneens aangezet in de klimkoers in Harzé. Reeds in de eerste  van de vijf af te leggen ronden was de groep reeds in twee grote delen gesplitst met daarna nog een aantal gelosten. Valentijn zat in de 2e groep op 30sec. In de 2e ronde was de achterstand nog groter en na 3 ronden moesten ze stoppen. “Het is toch heel wat anders dan hier op ‘den platten’ maar het was toch een hele ervaring en voor herhaling vatbaar”, aldus vader Leo Martens, zelf ex-coureur.

   

     Tekst: Flor Van de Velde

  26-07-2007 om 21:44 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZONDAG BELGISCH KAMPIOENSCHAP NIEUWELINGEN EN DAMES JEUGD

  NAAR HET BK NIEUWELINGEN EN MEISJES JEUGD

   

  In Roeselare wordt zondag het BK gereden voor de nieuwelingen en de meisjes jeugd. Voor de nieuwelingen wordt het een aparte koers voor eerstejaars en tweedejaars. Het BK is een organisatie van de stad Roeselare  en de Wielergroep Beveren 2000.

   

  De dames juniores starten om 11 u voor 67 km of 10 ronden. Voor de regio rijden mee: Amy De Ridder (Grembergen), Liesl Van Daele (Sint-Niklaas) Kelly Druyts (Wilrijk), Hanneke Van Gucht (Bornem)

  De meisjes nieuwelingen vertrekken drie minuten later om 11.03u voor 53,6 km of 8 ronden. Bij hen staan aan de start voorde regio: Sabrina Abdullah (Melsele), Gilke Croket (Bornem), Evelien De Jonghe (Sint-Gillis-Waas) en Kaat Hannes (Wechelderzande –Beneluxteam Temse), Jannis Bal (Bornem),  


  HANNES KAATbew27.7

  Kaat Hannes start bij de meisjes nieuwelingen als favoriet.

   

  De eerstejaars nieuwelingen starten om 13.45 u voor 67 km of 10 ronden. De regiorenners aan de start zijn: Jonas De Permentier (Sinaai), Olivier Smet (Belsele) , Joeri Persoon (Stekene) en Marnix Van der Sijpt (Stekene).

  De tweedejaars starten om 16u voor 73,7 km of 11 ronden. De polderrennersregio is er met:

  Moreno De Pauw (Sint-Pauwels), Glenn De Ridder (Stekene), Jonas De Vylder (Desteldonk), Tom Dobbelaer (Sint-Niklaas), Kenny Goossens (Sinaai), Jeffrey Herrebaut (Zele), Andres Pieters (Dendermonde), Jasper Van den Branden (Sint-Gillis-Waas), Stijn Van Hese (Belsele) en Gijs Van Hoecke (Zaffelare)

  VAN HOECKEGijsbew27.7

  Gijs Van Hoecke is bij de tweedejaars nieuwelingen zeker niet kansloos.


  HERREBAUTJEFbew27.7

  Jeffrey Herrebaut bewees vorig weekend in Zele dat hij in een degelijke conditie zit.  Samenstelling :
  fvdv

   

   

   

  26-07-2007 om 21:21 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN DONDERDAG 26/07/2007

  DIRK ONGHENA (KIELDRECHT) ALS NATIONAAL JUNIORESCOACH


  ONGHENA DIRK bew 26.7

   

  Wielertrainer en - coach Dirk Onghena uit Kieldrecht, begeleidt de nationale ploeg der juniores in de Internationale Niedersachsen Rundfahrt voor Junioren van vrijdag 27 juli tot zondag 29 juli in Duitsland. Volgende jongens werden door Carlo Bomans geselecteerd  als nationale ploeg met Dirk als coach:Timothy Stevens (Heers), Steven Van der Aerschot (Itegem), Thomas Debrabander, Kenny Vandenheede (Koolskamp), Jens Debusschere (Dadizele) en Matthias Vanmarcke (Waregem).


  KOEN VAN DE VELDE DICHT BIJ DE ZEGE !


  VDVELDE KOEN boortmbew27.7

  Koen Van de Velde met de beker die hij als 2de in ontvangst mocht nemen.

   

  Koen Van de Velde (Stekene-Sint-Martinus Kerksken) reed woensdagavond in Boortmeerbeek voor elite z.c, U23 en amateurs en was er weer héél dicht bij de overwinning.

  Het ging om een wedstrijd over 85 km met 73 starters waarbij Koen en Peter Van Havere de enige Waaslanders waren. Na verscheidene mislukte aanvalspogingen raakten er na 40 km eindelijk 10 renners weg. Koen Van de Velde was mee.

  Zijn commentaar: “De verstandhouding was goed en we liepen gestaag uit op het peloton. Op 2 ronden van het einde plaatste ik een eerste aanval om solo weg te geraken. Helaas mijn poging werd na 5 km in de kiem gesmoord.”

  De laatste ronde waren er nog verscheidene aanvallen maar deze werden telkens ongedaan gemaakt. Zo reden ze dus met tien naar de aankomstlijn.

  -“ Ik gokte om in de laatste bocht, op 350 meter voor de meet, alles of niets te spelen. Ik nam de bocht in 5de positie en kwam er via de binnenkant als eerste uit en ik zette aan voor de sprint. Ik voelde dat ik een gaatje had en schakelde nog even bij om dan voluit aan de sprint te beginnen. Spijtig genoeg kwam Willem Van Uffel me nog net voorbij.”

  Met een verschil van een half wiel zag Koen de zege aan hem voorbij gaan. Hij jammerde: “Weer net niet. Djuu hé!”

  Tjarco Cuppens werd 3de, Geert Dierickx 4de en Rudy Vingerhoedts 5de.

  Peter Van Havere uit Burcht  eindigde op een knappe 25ste plaats.

    

  VANDEVELDE getroost bew27.7
  Koen Van de Velde rijdt een uitstekend seizoen maar die eerste overwinning komt er maar niet. En dat maakt zijn dochtertje Laura zó verdrietig. "Ik zou het toch zo prettig vinden bij mijn papa te staan als hij die mooie bloemen in de handen heeft. Hij krijgt dan een kus van een meisje dat ik niet eens ken,maar van mij zal hij wel honderd zoentjes krijgen...", zo zal Laura nu wel denken. En pa Koen die zegt dan: '"Laura schat, ik beloof je dat ik het zeker eens ga waarmaken een koersje te winnen." En van bij de "Polderrenners zeggen wij: "'t Is je gegund, Koen."
  fvdv

   

   


  Tekst en Foto : fvdv

  26-07-2007 om 19:48 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERPISTE VAN BEVEREN WORDT NIEUW BEELD IN DE SPORTZONE

  BEVERSE WIELERPISTE WORDT NIEUW BEELD IN SPORTZONE


  PISTE aankomstbew27.7 

  In deze zone zal de aankomstlijn liggen. Rechts het fiets-en wandelpad.


  PISTE blauwebandbew27.7

  Op deze strook komt de blauwe band.


  PISTE bocht 2 bew27.7

  Zo ziet een bocht er uit. De helling is dus zeer miniem.


  PISTE bochtbew27.7

  Nog een andere bocht.


  Tijdens het bouwverlof liggen de werkzaamheden aan de Beverse wielerpiste ook stil. Maar wie er een bezoek aan brengt ziet wel dat de sportzone er weldra toch iets uniek gaat bij hebben.

  De binnenzijde van de piste is naast het afwateringsgootje, een meter brede betonnen boord aangelegd. Tussen deze boord en de buitenzijde van de piste komt een 4 meter brede baan in asfalt en 400 m lang. Die betonnen boord wordt gebruikt voor het in- en uitrijden van de baan. 60 cm hiervan langs de binnenzijde wordt later de blauwe band (of cote d'azur).

  Nu reeds zijn ook de bijna 8 meter hoge palen te zien die achter de doelen van het voetbalveld zullen dienen om als ballenvangers over de hele breedte van het terrein. Langs de zijkanten van het speelveld wordt blijkbaar geen hoge afrastering voorzien zodat bij het voetballen het wel eens kan zijn dat de bal plots voor of tussen de wielen van de fietsers bolt. Gevaarlijk dus.

  Aan de ingang via de Lindenlaan zijn parkeerplaatsen in aanbouw en van daaruit zijn er ook wegen en paden die naar de piste leiden. Aan de overzijde, richting Meerminnendam, was er die plaats niet. De buitenkant van de baan komt langs de kant van het Freethielstadion, bijna tot tegen de afrastering van het ernaast gelegen voetbalterrein loopt. 

  De hellingsgraad in de bochten bedraagt +/- 10%, dus over een breedte van 4 meter rijvlak is er aan de buitenzijde een verhoging van 40cm. Dat is weliswaar een erg zwakke helling maar Beveren zal dan toch een wielerpiste hebben en dat was de bedoeling van het gemeentebestuur.

   

  Pistekenners Erik Van Herck bracht ons terug in de tijd en wees er op dat de KBWB sedert 1990 , op vraag van Patrick Sercu, de aanleg van nieuwe wielerbanen aanmoedigde. In eerste instantie waren vele steden en gemeenten hiervoor kandidaat. De bedoeling van de Belgische Wielerbond was 1 wielerpiste in iedere provincie. Een studie wees later uit dat er nood was aan drie wielerbanen - geografisch verspreid - per provincie.

  In de plannen kwam ook het Waasland voor en een jaar of tien geleden was er sprake van dat er een wielerpiste ging komen aan de Dwarslaan op Linkeroever, de vroegere weg naar de Waaslandtunnel op de grens Zwijndrecht-Antwerpen. Uiteindelijk zou die piste pas vele jaren later in Wilrijk komen.

  Verder was er sprake van een wielerpiste in Beveren (het 1ste pisteproject welke niet doorging), en ook in Temse is er sprake geweest over de mogelijke bouw van een wielerpiste.In Sint-Niklaas waar eveneens sprake was van een nieuwe piste. Uiteindelijk was zelfs sprake van een nieuwe wielerpiste in het provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke, maar al deze plannen zijn ergens tussen idee en de uitvoering blijven steken.

  Gelukkig gaf Beveren toch gehoor aan de vraag voor een wielerpiste. Nog even geduld, en alle wielerfanaten uit het Waasland en daarbuiten kunnen er plezier komen op beleven.

   

   

   

  Tekst en foto’s : Flor Van de Velde

   

  (Met dank aan Erik Van Herck) 

   

   

   

   

  26-07-2007 om 11:56 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD JUNIORES TE BISSEGEM VAN WOENSDAG 25/07/2007

  WOENSDAG 25/07/2007 – BISSEGEM - Juniores

   

  LITOUWER WINT BIJ JUNIORES TE BISSEGEM


  BISSEGEMJUNwinnaar27.7 

  De stralende Litouwse winnaar Mantas Vasciula

  Bij de juniores in Bissegem kwamen 82 renners opdagen voor 28 ronden van 3,1 km. of 86,8 km.

  Nicolas Vereecken (Kieldrecht) en Laurens Coucke (Sint-Gillis-Waas) waren de streekrenners die de start namen.

  Na 3 ronden trokken Louis Verhelst, Luke Rowe, Martynas Maniusis, Darijus Dzervus, Jelle Wallays en Steve Bekaert  reeds weg. Ze bleven met geringe voorsprong op de rest van het peloton vooruit rijden. Na  37 km fietsen liet Jelle Wallays zijn maats in de steek. Even kwam Steve Bekaert nog aansluiten maar Jelle Wallays duldde zijn gezelschap niet en reed alleen verder.

  Jelle bleef een 8-tal ronden solo aan de leiding fietsen maar kon nooit een veilige kloof bijeen krijgen. Zo kwamen de zes van de beginfase terug bijeen. Darijus Dzervus ging dan in de aanval. Kirill Pozdnyakov, Martynas Maniusis en Jelle Wallays kwamen aansluiten. Maar voor hen was het ook onbegonnen werk tegen een grote groep achtervolgers.

  Bij het ingaan van de laatste ronde ging Mantas Vasciula in de aanval. Jelle Wallays ging nog in de tegenaanval maar kon het gaatje niet meer dichten. Zo won Mantas Vasciula de Lithouwer van het Klaipeda Team. Jelle Wallays werd na een sterke wedstrijd 2de, Aron Dejaegher 3de, Matthias Allegaert 4de, Darijus Dzervus 5de, Brian Ligneel 6de, Louis Verhelst 7de, Maxime Bernard 8ste, Jason D'Haemers 9de en Martynas Maniusis 10de.

  Vanaf de 17de plaats werd iedereen gelijkgesteld. Nicolas Vereecken en Laurens Coucke werden dan ook 17de.


  BISSEGEM laurensbew27.7 

  Laurens Coucke, die terug op dreef begint te komen, voor de start.


  BISSEGEMnicolasbew27.7

  Nicoals Vereecken, vóór de start. Samen met Coucke werd 17de gelijkgesteld.

     Tekst : fvdv

   

  Foto’s : Alain Sennesael

   

   

   

   

  26-07-2007 om 11:43 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD DAMES JEUGD TE BISSEGEM VAN WOENSDAG 25/07/2007

  WOENSDAG 25/07/2007 – BISSEGEM – Dames Nieuwelingen en Juniores
   

  DAMES JEUGD IN BISSEGEM: KAAT HANNES WINT NIET !


  BISSEGEMJEUGDARYSbew27.7 

  Evelyn Arys met bloemen en trofee na winst in Bissegem.


  BISSEGAMJEUGD hannesvhoekbew27.7

  Kaat Hannes van het Beneluxteam Temse als 2de en Lotte Van Hoek die won.

   

  Te Bissegem reden de Dames Jeugd met 55 deelnemers, 32 nieuwelingen en 23 juniores, een wedstrijd van 55,8 km of 18 ronden van 3,1 km.

  Amy De Ridder (Grembergen), Gilke Croket (Bornem), Kaat Hannes (Wechelderzande) en

  Veronique Staes (Sint-Job-In't-Goor) waren de Polderrenenersregiorensters.

  Dat het zondag het BK is, speelde zeker mee. Veel pogingen maar weinig resultaat. Zoals het werk van de Nederlandse Henriette Woering en Dunja Ceulemans in de 4de ronde. Het peloton liet hen niet gaan. In de 8ste ronde probeerde Tine Ghyselinck het alleen. Ze kreeg nog het gezelschap van Annelies Van Doorslaer en Evelyn Arys. Drie sterke jongedames, dat wel, maar ook zij kregen geen toelating.

  De meisjes waren blijkbaar te veel bezig met het BK. De uitvallen bleven komen met Kim Vermeiren en daarna ook nog eens Lotte Van Hoek. De slaagkansen bleven dus zo miniem dat een massaspurt niet te vermijden was. De winst ging daarin naar Evelyn Arys voor Tine Ghyselinck.

  Na de aankomst was er nog heel wat te doen. Het duurde vrij lang vooraleer de uitslag wat vorm kreeg.Eerst gaven ze Jurrina Duprez als winnares bij de nieuwelingen maar Jurrina was al een paar ronden uit koers.

  Kim Vermeiren werd als 2de juniore geklasseerd maar Kim kwam zelf vertellen dat het niet kon want zij was 3de. Heel sportief van Kim Vermeiren en zeker het vermelden waard. Lotte Van Hoek was uiteindelijk de winnares bij de nieuwelingen voor Kaat Hannes.

  Veronique Staes werd 4de juniore, Amy De Ridder 7de juniore (gelijkgesteld van de 7de tot de 12de plaats) en Gilke Croket 10de nieuwelinge (gelijkgesteld van de 10de tot de 16de plaats).

   

  Opvallend was daar in Bissegem ook de onsympathieke organisator. Net voor de aankomst ging hij wild en heel onvriendelijk te keer tegen de fotografen die klaar stonden om de aankomst te fotograferen. Hij ging bij sommigen - vragen of ze een perskaart hadden en wie er geen had vloog achter de nadar. Hij dreigde zelfs met de politie.

  Hij was wel niet voor iedereen gelijk want zijn vrienden, die ook geen perskaart hadden, mochten blijven staan. Hij zou blij moeten zijn dat er mensen interesse hebben in hun organisatie en erover een reportage willen maken. Spijtig voor de rensters, want ze komen al weinig genoeg in beeld. Gelukkig is “Polderrenners” er nog…

   

   

  Tekst: fvdv

   

  Foto’s: Alain Sennesael

  26-07-2007 om 11:34 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE KERKSKEN VAN WOENSDAG 25/07/2007

  WOENSDAG 25/07/2007 – KERKSKEN – Elite z/c + Beloften

  GUY SMET DOET HET WEER EN DAT VOOR DE 18de KEER !!!!!!!!

  koers guy 25 juli 2007 kerksken 009
  Guy Smet ditmaal met één hand in de lucht na een zeer zware wedstrijd !!!

  Er kwamen in het Oost-Vlaamse Kerksken maar liefst 83 Elite z/c en Beloften hun rugnummer afhalen.
  Uit de “Polderrennersregio” reden mee :
  Guy Smet (Kruibeke) , Jurgen De Deyn (Wichelen) , Pieter Clement (Zele) , Kristof Verbraeken (Beveren) , Koen De Bosscher (Kalken) , Stijn Mettepenningen (Hamme) , Kris De Block (Mariekerke) en Matthias Onghena (Kieldrecht).
  Aan grote namen ook al geen gebrek want Belgisch Kampioen Kristof De Zutter en ex-Prof Dave Bruylandts stonden op het wedstrijdblad.
  De renners moesten 14 ronden afleggen of in totaal 118 kilometer en dat op een zwaar en lastig parcours.
  Na 2 ronden reeds de eerste serieuze ontsnapping met 10 renners waaronder Dave Bruylandts die na een maand zonder wedstrijd terug de competitie hervatte , de anderen waren Jurgen De Deyn , Jurgen Guns , Pascal Baetens , Edwig Cammaerts , Dieter Verbeek , Nico Ponnet en nog een renner.
  Ze namen snel een halve minuut en dat was voor Guy Smet het sein om er in zijn eentje naar toe te rijden , ook voor Guy was dit afzien geblazen. Nadat Guy Smet de aansluiting voor elkaar had gekregen waren er reeds vooraan 2 renners die de rol hadden moeten lossen en zo kregen we dus een kopgroep van 9 renners. Het was wachten tot de voorlaatste ronde om uiteindelijk 3 renners vooraan te zien met Dave Bruylandts , Edwig Cammaerts en natuurlijk onze Guy Smet. Op de laatste bergop gaf Guy Smet er nog eens een stevige lap op en weer kwam hij alleen naar de meet om zijn 18de bloemnruiker in ontvangst te nemen. Edwig Cammaerts werd 2de voor Dave Bruylandts en dat op 5 sec. Jurgen De Deyn behaalde een 5de plaats op 39” , Pieter Clement eindigde 29ste op 2’00” , Kristof Verbraeken eindigde 30ste , Koen De Bosscher 33ste , Stijn Mettepenningen 34ste , Kris De Block 35ste en Matthias Onghena 39ste.

  koers guy 25 juli 2007 kerksken 005
  Guy even op zoek naar waar zijn Saffia staat , je ziet het aan de renners dat het hier al goed omhoog gaat!!!!!

   

  26-07-2007 om 10:53 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN WOENSDAG 25/07/2007
  wbvlogo

  Proficiat aan GUY SMET uit Kruibeke met zijn 18°Seizoenszege van 2007 !!!!

  WOENSDAG 25/07/2007 – DEINZE (O) – Elite z/c + Beloften – 114 Km – 02h33min

  Aantal deelnemers : 95
  1. Rieno Stofferis
  2. Patrick Cocquyt
  3. Bart Van Speybroek
  12. Robby Weemaes uit St.Pauwels (Rudyco C.T) op 52"
  28. James Fruytier uit Moerbeke (PWC Jan Snel) op 2'43"
   

  25/07/2007 – KERKSKEN (O) – Elite z/c + Beloften – 118 Km – 02h52min

  Aantal deelnemers : 83
  1. GUY SMET uit Kruibeke (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)
  2. Edwig Cammaerts op 05"
  3. Dave Bruylandts
  5. Jurgen De Deyn uit Wichelen (Rudyco C.T) op 39"
  29. Pieter Clement uit Zele (Rupelspurters) op 2'00"
  30. Kristof Verbraeken uit Beveren (Artevelde VZW)
  33. Koen De Bosscher uit Kalken (MD-CT)
  34. Stijn Mettepenningen uit Hamme (Rudyco C.T)
  35. Kris De Block uit Mariekerke (Rupelspurters)
  39. Matthias Onghena uit Kieldrecht (W.O.O.Parike)

  25/07/2007 – RETIE (A) – Elite z/c + Beloften – 110 Km – 02h24min

  Aantal deelnemers : 85
  1. Guy Van Broekhoven
  2. Rik Karvsek op 34"
  3. Christof Marien

  25/07/2007 – BOORMEERBEEK (VB) – Am./Mast./Elite z/c/Beloften – 85,4 Km – 01h52min

  Aantal deelnemers : 74
  1. Willem Van Uffel
  2. Koen Van De Velde uit Stekene (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)
  3. Tjarco Cuppens
  25. Peter Van Havere uit Burcht
   

  25/07/2007 – HEVERLEE (VB) – Elite z/c + Beloften – 146 Km – 03h35min

  1°Rit Ronde van Vlaams Brabant

  Aantal deelnemers : 190
  1. Kurt Van Goidsenhoven
  2. Jef De Boeck op 20"
  3. Ken Vanmarcke op 23"
  57. Lars Croket uit Bornem (Davitamon-Jong Vlaanderen) op 4'33"
  61. Stijn Gidé uit Waasmunster (KSC Denderstreek Labiekes) op 5'12"
  67. Björn Coomans uit Ruisbroek (Rock Werchter-Chocolade Jacques) op 5'27"
  75. Wim Maes uit Sinaai (Cycling Center) op 5'33"
  83. Willem De Greyt uit Sinaai (KSC Denderstreek Labiekes) op 6'08"
  87. Stijn De Vriese uit Zele (KSC Denderstreek Labiekes)
  167. Lieven Dieleman uit Zele (KSC Denderstreek Labiekes) op 10'07"

   
  25/07/2007 – BISSEGEM (W) – Juniores – 88 Km – 01h55min

  Aantal deelnemers : 82
  1.Mantas Vasciula
  17. Laurens Coucke uit St.Gillis-Waas (Hoop Op Zegen Beveren)
  17. Nicolas Vereecken uit Kieldrecht (C.T.Menen)
   

  25/07/2007 – NINOVE (O) – Juniores – 60 Km – 01h38min

  Aantal deelnemers : 35
  1. Niels Vandyck
  3. Pieter Cordeel uit Stekene (Balen B.C) op 1'35"
  21. Jeroen Serverius uit Kieldrecht (DMC-D-Bike C.T) op 1'45"
  24. Stijn Van Geyte uit Grembergen (Isorex C.T)
  30. Sean Durinck uit Hamme (Hudiko Waasland)

   

  25/07/2007 – ST.KATELIJNE WAVER (A) – Juniores – 85 Km – 02h02min

  Aantal deelnemers : 120
  1. Erik Bierens
  5. Sander Stiegelis (Isorex C.T) op 13"
  16. Michiel Dieleman uit Hamme (Avia C.T)
  19. Tom De Maesschalck uit Sinaai (KSC Denderstreek Labiekes)
  25. Tom Michils uit Moerbeke (Hudiko Waasland) op 3'23"
  26. Jeroen Goudket van L.O. (C.T.Menen)

   

  25/07/2007 – BISSEGEM (W) – Dames Jeugd – 35,8 Km – 01h24min

  Juniores - Aantal deelnemers : 23
  1. Evelyn Arys
  4. Veronique Staes uit St.Job in 't Goor (Steeds Vooraan Kontich)

  7. Amy De Ridder uit Grembergen (Benelux Team)

  Nieuwelingen - Aantal deelnemers : 32
  1. Lotte Van Hoek
  2. Kaat Hannes uit Wechelderzande (Benelux Team)
  10. Gilke Croket uit Bornem (Steeds Vooraan Kontich)

  25/07/2007 – ST.KATELIJNE WAVER (A) – Nieuwelingen – 55 Km – 01h23min

  Aantal deelnemers : 121
  1. Bas Krauwel
  3. Gijs Van Hoecke uit Zaffelare (C.T.Menen) op 15"
  20. Jori Van Steenberghen uit De Klinge (Hoop Op Zegen Beveren) op 29"
  31. Jonas De Permentier uit Sinaai (Avia C.T)


  25/07/2007 – WORTEGEM-PETEGEM (O) – Nieuwelingen – 61 Km – 01h33min

  Aantal deelnemers : 91
  1. Hannes Depraetere
  7. Jonas De Vylder uit Desteldonk (De Schacht Doe Het Zelf) op 20"
  26. Moreno De Pauw uit St.Pauwels (C.T.Menen)
  37. Jan Van Meirvenne uit Hamme (Asfra R.T)
  47. Didier Moens uit Baasrode (Hudiko Waasland)
   

  26-07-2007 om 10:52 geschreven door kenny


  25-07-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN WOENSDAG 25/07/2007

  Nieuweling Valentijn Martens (Stekene-Hudiko) zal donderdag ook van start gaan in Harzé in de klimkoers. Voor Valentijn is het een allereerste test en een proef om ervaring op te doen als het om klimwerk gaat.

  Tekst : Flor Van de Velde

  25-07-2007 om 19:49 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE DEINZE VAN DINSDAG 24/07/2007

  DINSDAG 24/07/2007 – DEINZE – Elite z/c + Beloften

   

  NUMMER 13 VOOR MARIO WILLEMS


  DEINZE aankomstwillemsbew25.7 

  Mario Willems reed te Deinze alleen binnen.

   

  DEINZE bloemenwillemsbew25.7
  Bloemen bij de 13de overwinning van Mario Willems uit Lotenhulle.


  Recht voor Allen had dinsdag de organisatie in handen van hun EZC/U23 wedstrijd te Deinze in de Guido Gezellelaan. 50 renners namen de start voor 19 ronden van 6 km. of 114 km.

  Pieter Clement (Zele), Peter Verhofstadt (Uitbergen), vader en zoon Rudy Van De Velde (Wichelen) en Gwen Van De Velde (Lokeren) waren de Polderrennersregio deelnemers. Gwen Van De Velde koerst nog maar twee jaar en is belofte.

  De eerste aanvaller Geert Vemoote kreeg van het peloton geen toelating om wat te beginnen. Daarna waren er nog meerdere jongens die wat wilden ondernemen maar ook zij kregen niet de toelating om door te gaan.

  In de 4de ronde reden dan toch vijftien renners weg: Bjorn Traen, Franky Van Oyen, Bart Van Speybroek, Jurgen Vanhaverbeke, Steven Van Cauteren, Kim De Rekeneire, Mario Willems, Fabrice Debrabant, Joeri Clauwaert, Wesley Van Speybroeck, Geert Vermoote, Patrick Bassez, Dejan Aistrup (Denemarken), Stijn Minne en Alan Lagaisse. Ze liepen ferm uit tot meer dan een minuut.

  Maar vijftien samen, was blijkbaar wat te veel voor  Franky Van Oyen, Bart Van Speybroek, Mario Willems, Fabrice Debrabant, Joeri Clauwaert en Geert Vermoote en ze lieten in de 7de ronde de anderen in de steek. Ze deden het zo forsig dat het een definitieve zet was. In de 12de ronde reden ze al twee minuten voor de negen achtervolgers.

  In de 16de ronde probeerde Mario Willems, eigenlijk wel verwacht, om weg te geraken. Joeri Clauwaert regageerde en bracht ook de anderen mee. Ondertussen waren nog slechts 11 renners in de wedstrijd. De 6 leiders : Franky Van Oyen, Bart Van Speybroek, Mario Willems,

  Fabrice Debrabant, Joeri Clauwaert en Geert Vermoote en 5 achtervolgers : Bjorn Traen, Stijn Minne, Jurgen Vanhaverbeke, Steven Van Cauteren en Patrick Bassez.

  En iedereen zat te wachten op de ultieme aanval van 34-jarige krachtpatser Mario Willems. Bij het ingaan van de laatste ronde kwam die er. Toen hij vrij snel 20 sec voorsprong had bleek duidelijk dat niemand hem nog kon bedreigen. Zijn dertiende zege van het seizoen was een feit voor de John Saey Cyclingrenner uit Lotenhulle.

  Op 52 seconden werd Franky Van Oyen 2de. Even verderop werd Joeri Clauwaert 3de, Bart Van Speybroek 4de, Geert Vermoote 5de en Fabrice Debrabant 6de. Op 3'28" werd Stijn Minne 7de, Bjorn Traen 8ste, Jurgen Vanhaverbeke 9de, Steven Van Cauteren 10de en

  Patrick Bassez 11de op 3'42". Pieter Clement legde beslag op de 14de plaats en Peter Verhofstadt werd 20ste.

   

  DEINZE gwenbew25.7

  De jonge belofte Gwen Van de Velde uit Lokeren startte in Deinze.

   


  TEKST :
  fvdv

   

  FOTO’S : Alain Sennesael

   

   

  25-07-2007 om 19:46 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN DINSDAG 24/07/2007
  wbvlogo

  DINSDAG 24/07/2007 – DEINZE (O) – Elite z/c + Beloften – 114 Km – 02h33min

  Aantal deelnemers : 51

  1. Mario Willems
  2. Franky Van Oyen op 52"
  3. Joeri Clauwaert op 1'06"
  14. Pieter Clement uit Zele (Rupelspurters) op 5'17"
  20. Peter Verhofstadt uit Uitbergen 
    

  24/07/2007 – LICHTERVELDE (W) – Elite z/c + Beloften – 117,8 Km – 02h50min

  Aantal deelnemers : 34

  1. Frederik Toortelboom
  2. Kristof Dereeper op 8"
  3. David Geldhof op 1'08"
  8. Thibault Koppen uit Beveren (KSV-Deerlijk) op 2'15"
   

  24/07/2007 – MOORSLEDE SLYPSKAPELLE (W) – Elite z/c + Beloften – 113,4 Km – 02h46min

  Aantal deelnemers : 29
  1. Kevin Degezelle
  2. Guylan Lilholt op 50"
  3. Pedro Rosselle

  25-07-2007 om 19:46 geschreven door kenny


  24-07-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.REACTIE OP DE DAAD VAN VINOKOUROV !!!

  REACTIE OP VINO’S DAAD

   

  We kregen een reactie van een vader van een nieuweling uit onze Polderrennersregio op de waanzinnige mokerslag die Vinokourov het wielrennen toebracht door zich met “vals bloed” te versterken.

  We begrijpen dat ouders van jonge renners het hoofd wel eens tussen de twee handen houden en denken waar hun zoon of dochter aan begonnen is. Hebben de jonge renners nog wel figuren in de wielersport waar zij naar kunnen opkijken? Wie valt er morgen bij de toppers van zijn voetstuk? Er moet dringend rust komen in de wielrennerij van het hoogste niveau. 

  “Ik ben razend kwaad op figuren als Vino”, zei vader Erwin en hij schreef ons het volgende:

   

  “Maandagnamiddag, terwijl Vinokourov bezig is aan zijn 'verrijzenis' in de Pyreneeën, zeg ik half-lachend sarcastisch tegen mijn echtgenote: Vino heeft gisterenavond toch niet aan de whisky gezeten zeker? 't Bleek dus eens te meer straffer spul te zijn dan dat.

   

  Dat hij daarmee zijn eigen gezondheid op het spel zet, dat is voor zijn rekening. Maar, als vader van een 15-jarige wielrenner, zie ik met lede ogen aan hoe een prachtige sport als het wielrennen door winstbejag en machts- en mediageilheid van enkelingen dieper en dieper in de shit wegzakt.

   

  Beseft deze egoïst dan niet dat hij door deze crapuleuze daden gans de wielerwereld een nieuwe mokerslag toedient? Laat ons hopen dat het geen KO wordt, maar ver zitten we er zeker niet meer af. Mijn zoon pikt iedere week voor zijn amusement zijn koerske mee, maar moet het nu ook al meemaken dat hij met een scheef oog wordt bekeken.

   

  Tegenwoordig is immers iedereen verdacht, en een kluns als Vino heeft hier opnieuw aardig aan meegeholpen. Slechts één sanctie is hier op zijn plaats: onmiddellijk een levenslange schorsing! Ik hoop alvast zijn naam en gezicht nergens meer te zien opduiken!

   

   

  Verwerking : fvdv

  24-07-2007 om 22:23 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD BELOFTEN TE LIERDE VAN MAANDAG 23/07/2007

  MAANDAG 23/07/2007 – LIERDE - BELOFTEN

   

  TWEEDE ZEGE VOOR JARNO VAN GUYSE BERGOP!


  VAN GUYSE J lierde bew24.7

  Jarno Van Guyse met de bloemen in Lierde. Links de twee Litouwers Marius Bernatonis (2de- en Mantas Mikuzis (3de)

   

  Jarno Van Guyse (Stekene-New Heebra) zet door. Voor de Polderrenners regio is het best leuk om naast een Kristof Goddaert, Thomas De Gendt, Anthony Van den Berghe, Francis De Greef, Thomas Ongena sedert vorig jaar ook nog Jarno Van Guyse te hebben. Vorig jaar, als belofte bij het WAC-Team stapte hij in de wielersport en nu bewijst hij dat deze sport hem bijzonder goed ligt.

  Nadat hij zaterdag in Sinaai, na een weekje training onderbreking, startte trok hij maandag naar Lierde! Heel vroeg in de wedstrijd reden ze daar al weg en de koers was zo goed als gereden. In een kopgroep van zeven had Jarno ook het gezelschap van  drie Litouwers, een Nederlander, de man in vorm en Pieter Muys en de Rudyco-renner uit Hamme, Stijn Mettepenningen!

  In het begin van de voorlaatste ronde wisselde Mettepenningen van fiets, de Litouwers zagen het en zetten de aanvallen in. Jarno Van Guyse:

  -“Ik heb speciaal niet overgenomen en gewacht op de aansluiting van Stijn. Op het einde van de voorlaatste ronde reden om beurt twee Litouwers weg. Er bleef tussen hen 150meter verschil. Op het einde van een bergje demarreerde ik en kreeg ik de twee in zicht. Op het volgende klimmetje ging ik op en over de eerste Litouwer om uiteindelijk aan te sluiten bij de eerste. We reden direct een voorsprong bij elkaar die genoeg kon zijn, maar de Litouwer wou niet echt doorrijden met mij.”

  Zo zat Van Guyse daar opgescheept met een blok aan zijn been. Hij besloot: “Hij niet werken... Ik niet werken! “ Hij zette zich aan de kant en wachtte op de groep die op 20sec volgde. En wat deed de Litouwer. Hij demarreerde plots terug

  -“Toen hadden we elkaar plots gevonden,” aldus Jarno “En we reden zo met een minieme voorsprong naar de meet. Juist voor de spurt kwam die tweede Litouwer aansluiten wat me even zorgen baarde maar 100 m voor de meet die bergop lag, kwam ik op gang en kon me rustig klaarmaken om te vieren.”

  Reed Jarno Van Guyse sterk in Lierde toch is de conditie nog niet zoals ze een maand geleden was.

  -“ Ik heb immers een week amper getraind. Na de opeenvolging van al die grote koersen had ik samen met mijn trainer Patrick Librecht, die rustweek ingebouwd. Ik voel wel dat ik heel wat sterker ben geworden dan vorig jaar! Mijn sterkte ligt in het bergop rijden. In de vlakkere koersen verricht ik te veel werk en daar profiteren andere renners te veel van.”

  Daar heeft de Stekenenaar zeker een punt want bergop is het voor de anderen wel wat moeilijker om te profiteren. En wat ook opvalt, Jarno heeft zijn beide koersen gewonnen…bergop!

  De komende week rijdt hij nog twee kermiskoersen met heel wat bij trainen om tegen de Ronde van Namen in vorm te komen. Daarna hoopt Jarno op geen terugval en start hij het BK tijdrijden en BK op de weg. Nadien zal hij wel enkele keren in eigen Waasland aan de start staan.

   

   

  TEKST EN FOTO : Flor Van de Velde

   

  (Met dank aan De Beiaard)

   

  24-07-2007 om 21:46 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING BK - MTB TE OTTIGNIES

  UITSLAGEN STREEKRENNERS BK MTB

   

  We noteerden volgende uitslagen op het BK MTB in Ottignies.

  De categorie Elite – Beloften met 92 dln: winnaar Sven Nys.

  15de Kris Jansens (Stekene –AVIA)

  16de Kris Henderieckx (Belsele-Chamizo)

  18de Mathias Smet (Sint-Niklaas)

  24ste Robby De Bock (Melsele – Trek USA)

  31ste Lieven Muylaert (Temse-Rudyco)

  51ste Davy Thienpont (Sint-Gillis –VanoMobil)

  52ste Pieter De Clercq (Hamme –Rudyco)

  58ste Timo Thomas (Sinaai – Cycling Team EK)

   

  Aspiranten 13 jaar:

  5de Matthias Van de Velde (Hamme)

   

  Aspiranten 14 jaar:

  7de Ruben Geerinck (Moerbeke)

   

  Nieuwelingen:

  11de Gian Marco De Kind (Stekene)

  12de Fabrice Mels (Sinaai)

  13de  Pieterjan Kindermans (Lebbeke)

  37ste Mathy Van Hove (St.-Gillis-Waas)

  40ste Jens Saey (Moerbeke)

  44ste Jeroen Van de Vijver (Lokeren)

   

  Juniores :

  12de Michiel Dieleman (Hamme)

  27ste Christoph Verberckmoes (Elversele)

   

  Masters 1:

  2de Geoffry Maes (Overmere 1972)

  21ste  Koen van Gysel (Stekene 1973)

  27ste Gunther Flies (Puurs 1969)

  34ste Kris Hertsens (Sint-Niklaas 1969)

  36ste Filip Van Hecke (Stekene 1972)

   

  Masters 2:

  2de Patrick Meersschaert ( Sint-Gillis-Waas 1959)

  3de Danny Fkies (Lippelo 1963)

   

  Fun A:

  3de Ben Kindermans (Dendermonde)

   

  Fun B:

  14de Tim Cap (Verrebroek)

  23ste Patrick Kindermans (Lebeke)

  31ste Kurt De Gronckel (Moerbeke)

  53ste Aaron Cool (Waasmunster)

   

   

  Samenstelling : fvdv

  24-07-2007 om 21:45 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS VAN HET WAC-TEAM VAN DINSDAG 24/07/2007

  logo%20wac

  NIEUWS VAN HOBOKEN WAC TEAM.

   

  PERSOON joeri bew24.7

  Joeri Persoon klaar voor het BK.


  Deze week geen zege voor de WAC-ers, al waren ze er toch dichtbij.

  Bij de nieuwelingen was Joeri Persoon (Stekene) in een wedstrijd voor de beker van België aan de slag,een week voor het Belgische kampioenschap. Joeri is nu geselecteerd om bij de eerstejaars mee te strijden voor de driekleur. “Als je mee mag, heb je kans,als je niet mee mag kan je nooit kampioen worden”, aldus clubleider Paul Van Vlierberghe.  Joeri werd 7de te Leopoldsburg


  Thomas Collet
  (L.O.) reed zijn eerste top -10 plaats te Merchtem als eerstejaars nieuweling. Dit biedt perspectieven naar volgend seizoen.

  Jasper Van Den Branden (Sint-Gillis-Waas) werd 39ste te Zele. Hij start ook komend weekend in het nationaal kampioenschap.

  Brian Rubens (Zwijndrecht) en Biondi Marin (Sint-Niklaas) reden hun wedstrijdje zonder uitschieter. Voor Biondi was het eindelijk zijn debuut.

   

  Bij de aspiranten waren het de Vlaamse kampioenschappen te Zoersel met twee Waaslanders, want Matthias Van Walle was nog op vakantie.

  Stephen Cuyken (Nieuwkerken) reed een fraai kampioenschap met een 8ste plaats in de tijdrit en een 11de in de rit in lijn. Julia Verwulgen (Wachtebeke) werd 8ste in de wegrit en 10de in de tijdrit.

  De resultaten van Zottegem konden reeds gelezen worden op ‘Polderrenners’

   

  Zondag worden de Belgische kampioenschappen voor meisjes jeugd gereden met voor WAC Waasland: Sandrina Abdullah (Melsele) en Evelien De Jonghe (Sint-Pauwels) en bij de jongens Joeri Persoon en Jasper Van Den Branden.

   

  Voor de aspiranten van WAC geeft het bestuur een tip om op 5 augustus eens een klimkoers te rijden. Er zijn immers wedstrijden te Chamont Gisteaux (een beetje voorbij Brussel richting Namen)met een mooie omloop, met eerst asfalt bergop en op het laatste een stukje kassei bergop. De 12 -jarigen starten er om 14u30, de 13 -jarigen om 16u en de 14 -jarigen om 17u.

   


  TEKST :  fvdv

   

  24-07-2007 om 21:28 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN DINSDAG 24/07/2007

  JASPER VAN DEN BRANDEN TWEE LEKKE BANDEN TEGELIJK


  VDBRANDEN JASPER bew23.7

  Jasper Van den Branden met de fiets die hij teisterde met twee lekke banden door in de goot te gaan rijden.


  Jasper Van den Branden (Sint-Gillis-Waas- WAC) reed zondag bij de nieuwelingen in Zele. Hij begon zijn commentaar:

  -“ Het was een heel mooi en leuk parcours vanwege de wind, de bochten en een kasseistrook en ik had eens zin om niet te veel met het verstand te koersen dus heb ik vrij veel aangevallen en op kop gereden. Ik had kracht in mijn benen, dus heb ik die ook gebruikt om me wat uit te leven. Er is dan wel in het eerste gedeelte van de wedstrijd een groep weggereden die weg kon blijven en omdat het dan niet meer voor de zege ging heb ik me vooral goed geamuseerd.”

  Zo koersen moet kunnen voor een jong renner. Ondanks hij heel wat had gegeven in de loop van de koers, zat Jasper in de laatste ronde nog goed genoeg voor een plaats vooraan in het peloton. Maar dan gebeurde het:

  -“Ik zat zowat rond de 10de toen we richting kasseistrook reden maar ik wou nog wat opschuiven naar voor en reed in de goot die nogal oneffen lag en daar reed ik met beide banden lek. Dus door mijn eigen schuld. Al bij al vond ik het nog niet zo erg omdat het toch een leuke wedstrijd was.”

  Maar die lekke banden waren er toch oorzaak van dat Jasper niet meer met de fiets huiswaarts kon, om nog wat kilometertjes te maken.

  Op het BK van volgende week heeft hij zich wel al voorgenomen het wel rustiger te doen dan in Zele.

   

   

  TEKST : fvdv

   

  FOTO : Alain Sennesael.


     PAELINCK CLleonguidobew24.7

  Claudia kreeg al onmiddellijk de belangstelling van onze “Leon en de Guido”


  Het dameswielrennen krijgt er voor volgend seizoen weer een nieuwe naam bij. Claudia Paelinck, die in 2008 bij de juniores moet starten, is volop bezig aan de voorbereiding. Ze woont in Belsele waar ze ook met de Belseelse Trappers kilometers in de benen rijdt. Komend weekend koerst ze mee aan de wielerwedstrijd voor inwoners van het Zonnefeestweekend.

  Claudia wilde al eerder echt gaan koersen maar vader Paelinck wilde toch eerst dat zijn dochter degelijk leerde fietsen en in groep rijden.

   


  Tekst en foto :
  fvdv  FILIP VAN HECKE MOET OPGEVEN IN BK MTB

   

  Filip Van Hecke (Stekene) heeft in mindere omstandigheden het BK MTB in Ottignies gereden. Al vrij snel in de strijd ondervond hij dat het moeilijk zou worden om succesvol uit de strijd te komen:

  -“Bij de start stond ik op de eerste rij en ik was ook goed weg, ongeveer als zesde reed ik de eerste afdaling naar beneden. Waaslander Kris Hertsens reed me voorbij en die ging zo snel dat ik niet probeerde aan te pikken. Ik bleef een ronde mijn tempo rijden maar het was snel duidelijk dat dit niet snel genoeg was om een verhoopte top tien te rijden. O.a. Geert Van Herck, Bob Hannes die nog 3de werd, , Bert Vervecken, John Soenen reden me voorbij en ik kon bij geen enkele aanpikken. Bergop - normaal mijn sterkste punt - geraakte ik niet vooruit, de benen liepen direct vol. Tot overmaat van ramp begon mijn rug ook weer op te spelen...

  Op het einde van de tweede ronde reed ploegmakker Marc Donné me voorbij en weer had ik veel moeite om te volgen.”

  Met de "brandende" rugpijn en het gevoel echt niet vooruit te komen besloot Filip dan maar om de koers na een uur te stoppen. Voor de ambitieuze biker was dat een ferme ontgoocheling, vooral omdat hij de vorige jaren toch een 3de, 4de en 7de plaats op het BK had laten noteren.

  Hij besloot:

  -“Gisteren heb ik nog eens bloed laten nemen want dat gevoel is echt niet normaal! Afwachten dus!”  TEKST: fvdv
   


   


  Donderdag 26 juli
  staat in het Luikse Harzé weer een klimkoers op het programma voor nieuwelingen en juniores. Het is een koers van 80 km of 5 ronden van 80 km. In de selectie van de nieuwelingen zit ook Grembergenaar Andres Pieters (Bodysol Menen CT). Hij is ook de enige vertegenwoordiger uit de Polderrennersregio.

  Bij de juniores zal ook de dorpsgenoot van Andres starten en dat is Hendrik Van den Bossche  (Kon. Balen BC). Verder zal ook de Wase klimrevelatie Davy Staes (Josan) aan de start staan en tenslotte ook nog Davy Van de Walle (Lokeren –Keukens Redant CT).  

   

   

   

  TEKST: fvdv 

  24-07-2007 om 21:27 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAG RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN MAANDAG 23/07/2007

  wbvlogo

  Proficiat aan GUY SMET uit Kruibeke met zijn 17°Seizoenszege van 2007 !!!
  Proficiat aan GREG VAN AVERMAET uit Hamme met zijn 2°Seizoenszege van 2007 !!!
  Proficiat aan JARNO VAN GUYSE uit Stekene met zijn 2°Seizoenszege van 2007 !!!

  MAANDAG 23/07/2007 – BOEZINGE (W) – Elite z/c + Beloften – 68 Km – 01h28min

  Aantal deelnemers : 39

  1. Mathieu Langedock
  2. Sylvain Rolet op 5"
  3. Pedro Rosselle
   

  23/07/2007 – MALDEGEM-KLEIT (O) – Elite z/c + Beloften – 90 Km – 02h07min

  Aantal deelnemers : 32

  1. Nico Strynckx
  2. Jos Kools (Ned)
  3. Honton Tobyn (Gbr) op 4"

   

  23/07/2007 – SINAAI (O) – Elite z/c + Beloften – 112 Km – 02h37min

  Aantal deelnemers : 62

  1. GUY SMET uit Kruibeke (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)
  2. Patrick Van Roosbroeck op 45"
  3. Koen Van De Velde uit Stekene (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)
  4. Gunther Sterck uit Stekene (PWC Jan Snel) op 1'10"
  5. Kurt Van Landeghem uit St.Gillis-Waas (WSC Vooruit St.Gillis-Waas)
  7. Tom Stremersch uit Meerdonk (PWC Jan Snel) op 1'35"
  12. Marc Laureys uit St.Niklaas (Rudyco C.T) op 2'00"

  15. Tony Heirbaut uit Belsele (PWC Jan Snel)
  17. Kristof D'Hollander uit Stekene (Hoop Op Zegen Beveren)
  23. Kris Smet uit St.Niklaas (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)
  24. Etienne Claus uit Hamme (Rudyco C.T)
  26. James Fruytier uit Moerbeke (PWC Jan Snel)
  28. Wim De Rudder uit Belsele (Rudyco C.T)
  30. Eddy Van Bogaert uit Belsele (Rudyco C.T)

  23/07/2007 – IZEGEM DE BOSMOLENS (W) – Beloften – 114 Km – 02h48min

  Aantal deelnemers : 18

  1. Lorenzo De Buysscher
  2. Kevin Peeters op 1'30"
  3. Michael Northey (Nzl)


  23/07/2007 – LIERDE (O) – Beloften – 110 Km – 02h33min

  Aantal deelnemers : 24

  1. JARNO VAN GUYSE uit Stekene (New Heebra Lombarden)
  2. Bernatonis Marius
  3. Mikuzis Mantas
  4. Stijn Mettepenningen uit Hamme (Rudyco C.T)
   

  23/07/2007 – MAARKEDAL (O) – Juniores – 86 Km – 02h20min

  Aantal deelnemers : 35

  1. Brian Ligneel
  8. Jonas De Boey uit St.Gillis-Waas (Hoop Op Zegen Beveren) op 4'10" 


  23/07/2007 – WESTROZEBEKE (W) – Elite m/c/Elite z/c/Beloften – 157,5 Km – 03h41min

  Aantal deelnemers : 86
  1. GREG VAN AVERMAET uit Hamme (Predictor-Lotto)
  2. Gianni Meersman op 2"
  3. Niko Eeckhout op 22"
  23. Robby Meul uit St.Niklaas (DFL-Cyclingnews) op 7'15"
  36. Sven Renders uit Wilrijk (Chocolade Jacques) 

  24-07-2007 om 21:26 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN ASPIRANTEN TE ZOTTEGEM VAN ZONDAG 22/07/2007

  ZONDAG 22/07/2007 - ZOTTEGEM - ASPIRANTEN

  ASPIRANTEN TE ZOTTEGEM


  ROTTY GLENN 3deplzottebew24.7
  Glenn Rotty uit Sint-Pauwels zorgde er in Zottegem bij de 13-jarige aspiranten voor, dat Hoboken WAC een podiumplaats mocht noteren. Hij won er de spurt voor de 3de plaats. Er waren 19 deelnemers in zijn reeks.


  UITSLAGEN:

  Jongens 12 jaar: 25 dln

  6de Thomas Bonnaerens (Lokeren-Hudiko WT)

  7de  Stef Vercauteren (Sinaai-WAC)

  14de Yornie D’Heer (Zele-Hudiko WT)

  24ste Dominick Wittouck (Zele –Hudiko WT)

   

  Jongens 13 jaar reeks A -18 dln

  6de Tom Van dam (Melsele-WAC)

  Reeks B -19 dln

  3de Glenn Rotty (St-Pauwels – WAC)

  7de Bruno Maes (St-Gillis-Hoop op Zegen)

  17de Kenzo Schelfhout (Beveren –WAC)

  19de Arno Cornelis (Hamme-Hudiko WT)

   

  Jongens 14 jaar. Reeks A -36 dln

  2de Robin persoon (Stekene-WAC)

  18de Gianni Bordui (Vrasene –Hoop op Zegen)

  31ste Stef De Bock (Zele –Hudiko WT)

  Reeks B -32 dln

  6de Sander Michils (Moerbeke –Hudiko WT)

  16de Stijn De Bock (Zele-Hudiko WT)

  19de Yourick Vanwijnsberghe (Nieuwkerken – WAC)

  23ste Bjorn D’Haese (Zele-Hudiko WT)

  28ste  Sabastiaan Van Nieuwenhuyse (Stekene-Hudiko WT)

   

  Samenstelling : fvdv

  24-07-2007 om 20:46 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RONDE VAN HET WAASLAND MTB - ZONDAG 29/07/2007

  ZONDAG 8ste RIT ZOMEREDITIE RONDE VAN HET WAASLAND MTB

   

  De zomereditie van de Ronde van het Waasland, voor de eerste keer in organisatie, kreeg tot hiertoe al meer dan 4000 deelnemers. Een bewijs van de noodzaak van zulk initiatief. Organisator Dirk Cornu noemt de zomermaanden dan ook MOUNTAINBIKE AKTIEF.

  De 8ste rit wordt zondag 29 juli in Sinaai gereden met de Memorial Eddy Moens met start tussen 8u en 10u30 voor 25,42 of 54 km. Alles gebeurt in en rond de feesttent van de Leebrugstraat 65, tel. 0474/494970. Er is voor iedere deelnemer gratis twee drankbonnen.

  Deelnameprijs: 3,5 euro(verzekerden) en 4 euro (niet-verzekerden) (-16 j. 2 euro) per rit met inbegrip douches, bikewas, prijzenpot eindhappening en bevoorradingen

  INFO: tel. 03/775.08.49 Reservering huur MTB's: 03/7754345

  De week nadien op zondag 5 augustus wordt de 9de rit gereden in Puivelde - Belsele (8u - 10u30) (30 - 36 - 50 km). Feesttent voetbalveld FC PUIVELDE Kruisstraat  tel. 0476/232525

   

   

  Tekst : fvdv

  24-07-2007 om 20:33 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SNEUKELTJESFIETSTOCHT VAN KLJ KRUIBEKE OP ZATERDAG 04/08/2007

  SNEUKELTJESFIETSTOCHT VAN KLJ KRUIBEKE.

   

  In de zomer organiseert de KLJ traditiegetrouw elke zondag een sportfeest met wimpelen,

  vendelen, dansen en lopen…Dit jaar is het de beurt aan KLJ Kruibeke om dat feest te organiseren op zondag 5 augustus. Er is daarvoor in de Kromstraat ook een grote feesttent geplaatst.

  In het kader van het KLJ-Sportfeest wordt op zaterdag 4 augustus de Sneukeltjestocht voor de fietsers georganiseerd. Dit is een gezonde fietstocht van ongeveer 25 km met af en toe een stop

  waarbij er een lekker hapje en drankje wordt aangeboden, van aperitief - voorgerecht tot hoofdgerecht, dessert en koffie.Bij iedere stop is er ook kinderanimatie voorzien.

  De vertrekplaats ligt aan de feesttent in Kruibeke, tussen 13 en 14u30. Deelnemen kost voor volwassenen: 12 euro, kinderen onder 12 jaar : 8 euro, kinderen jonger dan 3 jaar : gratis

  Kaarten zijn te verkrijgen bij Optiek AM Foubert, O.L.Vrouwplein 15,  Kruibeke, tel. 03 774 16 18. Inschrijven kan tot 26 juli.

   

   

  TEKST : fvdv

  24-07-2007 om 20:26 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE LEON TE SINAAI-MOLENHOEK VAN MAANDAG 23/07/2007

  DE LEON GING NAAR DE KOERS IN SINAAI-MOLENHOEK

   

  LEONGUIDO 200X bew16.7


  De Leon en de Guido zijn twee op “rustgestelde” Waaslanders, de ene uit Sint-Niklaas en de andere is afkomstig uit Beveren maar woont nu aan de rand van de Wase hoofdstad. Ze zijn nu gek op de wielersport, nadat ze jaren samen gingen joggen op “De Ster”. Vooral de wedstrijden van elite z.c. en beloften in de Wase regio missen ze maar zelden. De Guido is een volksmens. Dat kan ook niet anders want jaren geleden stond hij in een grote kruidenierszaak in de Beverse Prosper Van Raemdonckstraat. De Leon heeft besloten om ook regelmatig zijn verslag te maken. Maandag in Sinaai was de Guido er niet bij maar de Leon heeft hem alles verteld.

   

  Met volle goesting deze morgen was mijn idee om naar de koers in Sinaai te rijden. Maar tegen de middag als het weer begon te veranderen begon die goesting sterk af te zwakken. Mede doordat om tien over elf de reeks op de tv begon van ER . TOUR De FRANCE.

  Maar als ik zag dat doden in de Tour dag na dag verrijzen begon dit toch mijn voeten uit te hangen (Ons Heer verrees maar één keer, nu sommigen al drie keer) ben ik dan toch naar de wielerwedstrijd in Sinaai gaan kijken.

  In de regen heen rijden en met de regen weer naar huis gefietst en tussendoor nog regen.

  62 Renners die het zelfde gedacht hadden als ik om het weer te trotseren en sportief genoeg waren om niet in hun luie zetel naar die zieke bende in de Tour te blijven kijken.Ik weet niet juist hoeveel koersen hij nu opeenvolgend in het Waasland heeft gewonnen, maar de laatste weken allemaal, denk ik.

  Men zou nu een speciale palm moeten geven aan degene die hem eens zou kunnen kloppen. Er zijn er wel velen voor geroepen maar geen enkele heeft de power.

  Wat het parcours betreft het is nu al twee weken altijd hetzelfde vierkant daar in Sinaai. Meer is er niet over te schrijven.

   

   

  Groetjes Leon

  24-07-2007 om 20:17 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE SINAAI VAN MAANDAG 23/07/2007

  MAANDAG 23/07/2007 – SINAAI – Elite z/c + Beloften

   

  GUY SMET WEER ALLEEN OM DE BLOEMEN !!!


  SINAAI molenhguybloemenbew23.7

  Guy Smet met de gelukwensen van de schepenen Gaspard Van Peteghem en Ben Van Eynde (rechts)


  SINAAImolenhsmetivanbew23.7 

  Het gesprek van Ivan Elegeert van GVA met Guy Smet  Het is aan de Sinaaise Molenhoek een natte bedoening geworden voor de 62 renners die daar 14 ronden van 8 km moesten komen rijden op uitnodiging van het Koninklijk Feest- en Sportcomité Molenhoek. Op het einde van de eerste ronde pikte Guy Smet de eerste premie mee en zo wist iedereen dat hij er was. Voor Koen De Backer, Kris Voet en Bart Piessens was het avontuur toen al voorbij.

  Er werden aanvalspogingen ondernomen door renners die hun rugnummer onder regenbescherming hadden weggestopt. Maar dat was geen ramp want weggeraken zat er toch niet in. Koen Van de Velde zagen we vooraan werken en in de 4de ronde zochten Francis Geldof, Gunter Sterck en Hervé Van Rompaey de eerste stellingen op maar ze haalden er niets uit. Ook Yannick Prevost en Sam Christiaens bolden even voorop.

  Voor Matthias Nijs uit Nieuwkerken eindigde de koers in de 5de ronde . Ze brachten hem naar de aankomstlijn met de wedstrijdwagen omdat hij vooraan plat gereden was. We naderden ondertussen halfkoers en er groepeerden zich enkele renners op de voorste rij. Een mooi gezelschap was het om een vlucht mee op te zetten. En dat deden ze: Guy Smet, Gunter Sterck, Luc De Moor, Kurt Van Landeghem, Koen Van de Velde en Patrick Van Roosbroeck.  

  Het gevormde zestal nam voorsprong en Kim Wuytens, Niels Van Gansen en waakhond Davy Peirsman gingen in de tegenaanval. Peirsman moest zich niet forceren want zijn ploegmaten Guy Smet en Koen Van de Velde waren mee vooraan. In de 9de ronde echter kwam Niels Van Gansen ten val in Sinaai-centrum en hij moest zich laten verzorgen. Een verband rond de knie en de elleboog, en de 19-jarige belofte uit Olen was opgelapt. Wuytens en Peirsman werden terug tot de orde geroepen. Ook Francis Geldof moest na een val op de kasseitjes de wedstrijd staken.

  De zes leiders Smet, De Moor, Van Landeghem, Sterck, Van de Velde en Van Roosbroeck keken zeker niet om en op 3 ronden van het einde hadden ze al 1min15 voorsprong op Kim Wuytens, Yves Van Gorp, Tom Stremersch en de Deen Sören Nissen. Ze kregen ook steun van de Nederlanders Enno Vos en Lauran De Winter. Maar de zes waren toen al buiten schot.

  Maar er kwam plots een andere situatie, toen op het einde van de voorlaatste ronde, op 10 km van het einde, Guy Smet ten aanval trok. En dan is er natuurlijk algemeen alarm.  Gunter Sterck probeerde hem te volgen en dan volgden Koen Van de Velde en Patrick Van Roosbroeck en tenslotte ook nog Luc De Moor en Kurt Van Landeghem. De strijd was begonnen.

  Guy Smet was weer oppermachtig en snelde in de aanhoudende regen naar zijn 17de overwinning van het seizoen. Hij had een voorsprong van 27 sec op Patrick Van Roosbroeck die Koen Van de Velde vooraf ging. Even later bolde ook Gunter Sterck over de meet en Kurt Van Landeghem reed op meer dan een minuut binnen. En Luc De Moor? Die leed nog bandbreuk en stapte met zijn fiets aan de hand, achter de nadar richting aankomstlijn. Geen prijs.

  Guy Smet zei dat hij alles of niets had gespeeld omdat Gunter Sterck naderde tot op tien meter maar er toch niet bijgeraakte. Guy speelde ook op veilig door alles te geven en alleen binnen te rijden. Hij wist maar al te best dat, met Patrick Van Roosbroeck naar de streep gaan, gevaarlijk was want de Patrick is nog altijd een snelle meneer.

  “Als je wil winnen moet je er voor rijden”, vertelde Smet. Hij deed het. De regen maakte de omloop gevaarlijk op sommige plaatsen. “Ik heb geen risico’s genomen en het was oppassen in de bochten op de kasseien. Ik reed er zo goed als te voet  door”

  Dat de overwinningen zomaar niet op de fiets groeien, weet Guy Smet duidelijk. Er is veel voor te doen, er voor leven, intens trainen. En wie zagen we na de wedstrijd in Sinaai in de pletsende regen fietsen ergens tussen Sint-Niklaas en Kruibeke ? Juist, Guy Smet die na de 112 km koers en nog wat bij traint…Hij had even voordien zijn 265ste koers uit zijn carrière gewonnen.

   

  SINAAIMOLENstartbew23.7
  De natte start voor 62 renners werd gegeven door Filip Apers.

  SINAAImolenfiliphoogtebew23.7
  Filip Apers van WBV bedienaar van de aankomstcamera als hoogtewerker, ook in de regen.

  SINAAImolenverslagbew23.7
  De verslaggever, de koersleider WBV, de speaker, allemaal moesten ze onder moedersparaplu werken in Sinaai.
  TEKST EN FOTO’S :
  Flor Van de Velde

   

   

  24-07-2007 om 20:07 geschreven door kenny


  23-07-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG BK-MTB TE OTTIGNIES VAN ZONDAG 22/07/2007

  ZONDAG 22/07/2007 – BELGISCH KAMPIOENSCHAP MTB - OTTIGNIES

   

  ONVERHOOPT SUCCES VOOR PATRICK MEERSSCHAERT OP HET BK: ZILVER


  MEERRSSCHAERT PAT BK Zilverbew23.7

  Podium BK Ottignies masters 2: vlnr: Patrick Meersschaert (2de), Kampioen Benny Heuylen uit Hulshout en Danny Flies (3de)

   
  Draai en keer het zoals je wil, maar Sint-Gillisnaar Patrick Meersschaert blijft in het MTB-sport toch nog steeds een figuur waar je als sporter naar moet opkijken. Dat hij wereldkampioen der masters is, kan trouwens ook niet toevallig genoemd worden. Toen hij ons vorige week beschreef hoe hij naar het BK in Ottignies moest reizen, verbaasd het ons niet dat hij met een klein hartje vertrok.

  -“ De lichamelijke problemen van de laatste weken waren niet gering: eerst oververmoeidheid en verplichte rust en nadien aanslepende rugproblemen , is het dan toch de ouderdom die begint te wegen? Met uitstralende pijnen in het linkerbeen. Fietsen was gewoonweg niet meer prettig! Woensdag nog tijdens de trainingen op het BK-circuit voelde ik constant pijn en het vlotte van geen kanten. 's Avonds was de beslissing gemaakt: GEEN BK! “

  Maar wat deed deze ervaren biker? Op donderdag bracht hij nog een extra bezoek aan de osthepaat, op vrijdag liep hij nog een keertje naar de sportarts voor een second opinion en nam dan de beslissing om op vrijdag en zaterdag nog ontstekingsremmers te nemen. Zondag om 8 uur 's morgens legde hij het circuit nog eens af en dan pas zou hij beslissen. Hij reed een pijnloos trainingsrondje en hij besloot te starten.

   -“De wedstrijd verliep hectisch door de vele deelnemers die we moesten passeren  want masters 2 startten als 3de reeks op 2 en 4 minuten van de junioren en de masters 1 en dat op een omloop waarop inhalen niet altijd evident was. Minstens 10 keren ben ik ongewild van de fiets gemoeten door te traag rijdende voorgangers. Van bij de start was het duidelijk dat Benny Heylen en ikzelf dezelfde tactiek toepasten: laat de anderen maar rijden, straks rapen we ze wel op !

  Op plaats 9 en 10 reden we de eerste hindernissen tegemoet. Na een tiental minuten reden we op plaats 1 en 2 en op het moment dat Benny demarreerde op een helling, moest ik door een ingelopen voorganger van de goede lijn af en draaide ongelukkig een tak in de achterderailleur. Ik moest van de fiets en weg was Benny de snelle vogel. Ik moet toegeven: ook zonder dit probleem had hij waarschijnlijk meters genomen, maar het verschil zou minder groot geweest zijn. Nadien reden we een gelijkopgaande wedstrijd met elk onze eigen problemen: Benny eens in de struiken beland, ikzelf 5 keer een afgelopen ketting, maar het verschil bleef steeds rond de 40 seconden. De concurrentie had het moeilijker want uiteindelijk eindigde ik met 4 minuten voorsprong op nummer 3 Danny Flies en 5 minuten voorsprong op nummer 4 Willy Moons.”
  Met Benny Heylen heeft de beste gewonnen, maar samen staan Benny Heylen en Patrick Meersschaert een flink stuk boven de anderen. Zoals hij vorige week had voorspeld kwam Patrick nog wat intervaltraining tekort om de moeilijke perioden achter een sterk renner als bv. Benny Heylen te kunnen opvangen. Maar hij heeft nu nog een maand om daaraan te werken voor het WK.
  Hoe gaat de Waaslander dat WK voorbereiden?
  ”Donderdag vertrek ik naar Mieders in Oostenrijk om vrijdag een hillclimb, zaterdag een criterium en zondag een halve marathon te rijden. Van daaruit trek ik door naar Livigno om op 1800 meter te verblijven en te trainen op meer dan 2000 meter. Ik keer op 5 augustus terug nadat ik eerst nog deelneem aan de halve marathon van Ischgl, met klimmen tot 2700 meter. Een weekje afkicken van de bergen en dan op 11 augustus naar Praloup voor het WK op 19 augustus. Praloup ligt op 1600 meter en naar het schijnt is de omloop vrij technisch, iets wat in mijn kaart kan spelen.”

   

   

   

  TEKST EN FOTO : fvdv

  23-07-2007 om 22:01 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN MAANDAG 23/07/2007

  IGNACE DE LAMPER START VERRASSEND GOED


  DE LAMPER IGNACE bew23.7

   

  Nieuweling Ignace De Lamper uit Hamme reed zondag in Zele-Huivelde zijn 4de wedstrijd in de wielersport. Hij begon begin juli in Tielrode maar had daar de pech dat er een zware klim op het parcours lag. Maar toen hij daarna naar Vlierzele en vorige week naar Borsbeke trok, reed hij de wedstrijden uit. In Zele konden we de “jongen in de witte trui” van nabij volgen en voor iemand die pas is begonnen in het wielrennen en ook geen opleiding genoot, kon hij zich knap handhaven in het peloton. Hij aarzelde zelfs niet om ook al eens mee actie te maken. Ignace reed als 37ste uit (op 68!) in de groep. Momenteel heeft Ignace De Lamper nog geen club en krijgt hij “Afdeling Oost-Vlaanderen WBV-vzw” als zijn wielerthuis mee en valt hij op door een hagelwitte koerstrui.

   


  Jimmy Van den Bosch
  uit Rupelmonde is bij Hudiko WT in de categorie der nieuwelingen van start gegaan. Een jaar geleden kreeg hij de microbe van het fietsen al. Maar dat was nog geen koers rijden natuurlijk.

  “Ik wou koersen omdat ik hou van de snelheid.Ik deed ook aan kick-boxen. Nu doe ik ook nog een beetje bodytraining.”

  Nu hij een koers of drie gereden heeft weet hij het al: “Het moeilijkste vind ik om de hoge snelheid aan te blijven houden.”

  Voor Jimmy is het dit seizoen 2007 vooral de bedoeling om de koersen uit te kunnen rijden en als het moest kunnen ook eens winnen.

  “In de tweedaagse van Zele reed ik heel goed en snel met de anderen mee. Maar ik kreeg er technische problemen en ik was razend want ik reed er twee dagen zeer goed. Pech hebben is dan zeer ambetant”, zo vertelde Jimmy Van den Bosch rechtuit!

   

   

   

  TEKST : fvdv

   

  FOTO : Alain Sennesael.  Zaterdag 21/07/2007 werd in Ottignies op een heel mooi parkoers het Belgisch Kampioenschap MTB gereden voor nieuwelingen.

  Ruben Scheire uit Beervelde werd de verdiende kampioen van Belgie.

  De Waaslanders kwamen ook sterk voor de dag met op de 11 plaats Gian Marco De Kindt uit Stekene , op de 12 plaats Fabrice Mels uit Sinaai voor het eerst uitkomend voor zijn team Daikin cycling, op de 37 plaats Matty Van Hove (2 Mega Saeco) uit Sint Gillis Waas  en op de 40 plaats Jens Saey (Hudiko Waasland) uit Moerbeke Waas. Voor Jeroen Van De Vijver (Eksaarde-Hudiko Waasland) was het weer een pechdag, hij is gevallen door een onvoorzichtige toeschouwer en heeft zijn knie bezeerd en daardoor moeten opgeven.

   

  23-07-2007 om 21:49 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KLASSEMENT RENNERS - TTC RONDE 2007 NA RIT 6

  ALGEMEEN KLASSEMENT TTC RONDE 2007  RENNERS NA 6 RITTEN


  Franky Weemaes 02 _620x900


  1 Franky Weemaes 183,75
  2 Kris Van Severen 180,25
  3 Koen Heyrman 168,00
  4
  5
  Alex Goossens
  Robby De Roos
  167,75
  143,75
  6 Kristof Verbraeken 140,00
  7 Sven Van Hoyweghen 138,50
  8 Dirk De Pauw 130,25
  9 Mario Bolssens 126,50
  10 Tim Vercauteren 121,25
  11 Chris Van Cleemput 112,00
  12 Danny Smet 104,25
  13 Dirk Cleys  102,75
  14 Wim Heyndrickx 100,75
  15 Gunther Van Den Bosch   90,00

  PUNTENKLASSEMENT TTC RONDE 2007  RENNERS NA 6 RITTEN

  1 Robby De Roos 97,25
  2
  3
  Kristof Verbraeken
  Kris Van Severen
  46,75
  39,00
  4 Peter Neels 29,00
  5 Franky Weemaes 27,00
  6 Alex Goossens 21,25
  7 Dirk De Pauw 18,00
  8 Koen Heyrman 17,00
  9 Peter Van Havere 14,00
  10 Chris Van Cleemput 13,00


  P.S. Puntenklassement = punten van de tussensprinten (1°= 5 ptn. / 2°= 3ptn.)


  Foto : Raymond De Geest

  23-07-2007 om 20:59 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KLASSEMENT NIET RENNERS - TTC RONDE 2007 NA RIT 6

  ALGEMEEN KLASSEMENT TTC RONDE 2007  NIET-RENNERS NA 6 RITTEN

  Kenny 03

  1 Kenny Janssens 191,75
  2 Dirk Mathys 181,75
  3 Freddy Van Camp 158,50
  4 Dirk Bryssinckx 156,50
  5 Guido Spanoghe 146,00
  6 Dieter De Craene 145,25
  7 Lieven Soens 142,00
  8 Patrick De Beule 134,00
  9 Bart Provost 121,25
  10 Peter Dierks 116,75
  11 Gino Verberckmoes 110,00
  12 Gino Smet 102,75
  13 Johan Van Hiel   98,75
  14 Luc Staes   97,50
  15 Hans Vergauwen   96,00

  PUNTENKLASSEMENT TTC RONDE 2007  NIET-RENNERS NA 6 RITTEN


  1 Guido Spanoghe 47,25
  2 Kenny Janssens 38,25
  3 Leo Mares 25,00
  4 Peter Van Goethem 24,00
  5 Joachim Chielens 23,00
  6
  7
  Dirk Bryssinckx
  Patrick De Beule
  20,25
  15,50
  8 Kris Meerschaert 15,00
  9 Johan Van Hiel 11,75
  10 Freddy Van Camp 11,00
  11 Kristof Sels 11,00

  P.S. Puntenklassement = punten van de tussensprinten (1°= 5 ptn. / 2°= 3 ptn.)


  Foto : Raymond De Geest

  23-07-2007 om 20:58 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BK VOOR HOGE BICYCLE'S TE ZELE-HUIVELDE VAN ZATERDAG 21/07/2007

  BK VOOR HOGE BI’S IN ZELE HUIVELDE

   

  HOGEBIstartbew23.7

  Zo wordt er gestart in een koers voor hoge bi’s. Een beeld van het BK 2006 in Berlare aan het Donkmeer.


  JANSSENS PIETER HOGE BI bew22.7

  Pieter Janssens uit Kalken die Belgische Kampioen 2007 werd in Zele-Huivelde.


  Het merkwaardig Belgisch Kampioenschap voor Hoge bi’s werd in Zele –Huivelde georganiseerd als extraatje na de nieuwelingenwedstrijd van zaterdag. En dat was een bijzonder aantrekkelijk gebeuren al boden zich maar drie rijders aan. Vorig jaar werd het BK gereden in Overmere-Donk en waren ze toch met zes.

  Rijden met een hoge bi, de fiets met dat supergroot voorwiel en klein achterwiel, is al niet zo eenvoudig maar er dan ook nog een wielerwedstrijd mee rijden, vraagt van de renner, die zo hoog boven de grond op het voorwiel zit, goede fysieke conditie. In de ‘ouwe’ tijd was de hoogte van de wielen afhankelijk van de benen van de fietser. En zeggen dat het tijdperk van de hoge bi duurde tot in 1885. Ho ja, “bi” is de afkorting van Bicycle!

  Aan de start stonden 3 deelnemers waaronder uittredend kampioen 2006, Pieter Janssens uit Kalken en ook ex-kampioen 2003 en 2004,  Ignace Amandt uit Hofstade –Aalst kampioen 2005 en als derde zat  Ben Beeckman uit Meldert hoog boven de grond op zijn bi.

  De aanwezigen genoten duidelijk van deze ongewone wielerwedstrijd. Terwijl de nieuwelingen hun finale nog moesten rijden bewoog  Pieter Janssens in zijn Belgische trui al over het parcours. Vorig jaar had hij ons al eens gezegd: “Onderschat dit koersen op een hoge bi niet. Je moet daar veel voor trainen en vooral evenwichtsoefeningen voor doen.”

  In België zijn er een tiental renners die koersen rijden op hoge bi’s. Regelmatig is er een wedstrijd. “Meestal is dat op een avondcriterium zoals in Aalst en vorig jaar in Berlare”, verduidelijkte Pieter. Om 18u werd op Huivelde gestart maar met amper drie deelnemers is de pret natuurlijk al wat minder. Pieter Janssens uit Kalken kon zijn titel hernieuwen. Tweede werd Ignace Amandt, de schoonzoon van de vroeger burgemeester van Aalst, Anny De Maght-Aelbrecht. Ignace is ook voorzitter van de Aalsterse club “D’Antieke Velokes” en was Belgisch Kampioen in 2005.

   

  TEKST EN FOTO’S : Flor Van de Velde

   

   

  23-07-2007 om 14:00 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD JUNIORES TE LEBBEKE VAN ZONDAG 22/07/2007

  ZONDAG 22/07/2007 - Tweedaagse voor juniores te Lebbeke.

   

  NEDERLANDERS DAMIEN SPIERINGS EN SANDER STIEGELIS WINNEN DE PRIJZEN!


  LEBBEKE stiegelis bew23.7
  Sander Stiegelis die de tweedaagse voor juniores won in Lebbeke.

   

  De 9de Grote prijs Antoon Quintelier, 5de Memoriam Gerard Saeys werd zondag voor de tweede rit, gereden door 72 juniores. Daarmee konden de mannen van Wielerclub “’t Clubke” zeker juichen als het om deelnemers ging.

  Bij aanvang van de wedstrijd waren de renners niet geneigd er een snel tempo op na te houden zoals gisteren waar het van begin af “volle bak” geblazen was.

  Het duurde tot de 4de ronde van de 16 af te leggen ronden tot dat de aanstoker van dienst en ook smaakmaker van de wedstrijd Christophe Willems uit Kalken van het Cyclingteam Oost-West het vuur aan de lont stak.

  Christophe Willems kreeg in de 5de ronde, en dit in schuifjes, het gezelschap van in volgorde van aansluiten, de Litouwer Mockevicius Vismantas, Bert De Backer Bert, en in laatste instantie ook nog Kenneth Verhoeven.

  Tijdens het verloop van de 6de ronde volgden op 17 sec nog zes achtervolgers: Matthias Dierickx, Aivaras Ciuszauskas, Mindaugas Jursys Mindaugas, Christophe Van Cauwenberghe uit het Meetjesland en de altijd bedrijvige Sander Stiegelis van het Isorex C.T.

  Voor Ciuszauskas zat het wel dik tegen want hij verdween later uit koers nadat hij door een valpartij op een rechte brede weg voorbij de aankomstlijn, ten val kwam en tegen een geparkeerde auto terecht schoof.

  Het peloton bleef maar jagen en eerst sloten er nog 5 renners aan maar ook de rest was niet veraf en dus klitte alles terug samen in de 7de ronde. Vanaf een ronde over half koers begon eigenlijk de wedstrijd in een definitieve plooi te vallen. Alexandre Lahaye vond dat zijn moment gekomen was en hij reed weg uit de groep. Zijn voorsprong op het peloton schommelde steeds tussen de 15 en 25 seconden. En dat was duidelijk niet genoeg want wie nog kracht in de benen had en zin had om echt te gaan koersen kon nog zeker wat realiseren. Temeer omdat ze de vluchter op de rechte stukken nog in het vizier hadden.

  Bert De Backer van Hoboken WAC zag  dat ook wel en dichtte het gat. Ook de Nederlander Soren Quaadgras van het Nederlandse team HSK Trias sloot aan. In de 14de ronde hadden onze drie koplopers zelfs een voorsprong op het peloton van 45 seconden en dat bijna iedereen zegde dat het gebeurd was en het drietal voor de zege zou gaan. Doch op deze  45 seconden reden er vijf achtervolgers waaronder niet de minste.

  Terug onder aanvoering van Christophe Willems volgden in zijn spoor: Sander Stiegelis , Mindaugas Jursys, Kenneth Verhoeven, en Christophe Van Cauwenberghe. Op zoek naar de drie leiders! Maar tijdens de voorlaatste ronde verloor Lahaye voeling met zijn twee metgezellen in de kopgroep en werd opgeslorpt door de vijf achtervolgers.

  In de laatste rond werden de vijf achtervolgers terug gegrepen door de groep waarin nog echte jagers aan het werk waren. De jacht op de leiders was ook nog open en naar het einde toe was het raak: alles terug samen en een massaspurt waaraan 53 renners deelnamen.

  Deze wordt gewonnen door de Nederlander Damien Spierings ( Westland Wil Vooruit ) voor zijn landgenoot Sander Stiegelis op de tweede plaats en Benjamin Willems (Sleidinge) van VC ’t Meetjesland op de derde plaats.

   

  Het eindklassement van deze tweedaagse werd gewonnen door Sander Stiegelis (NL-Isorex CT) en verder volgden:

  2de : Tommy Baeyens ( Denderleeuw -Ivels – Haaltert )

  3de : Wout Mertens ( Wuustwezel -Kon.Hoboken WAC, Winnaar 21.07.2007 )

  4de:  BenjaminWillems (Sleidinge -Meetjesland V.C. )

  5de : Benjamin Cochez ( Predictor Lotto VC Ardennes )

  6de : Gerben Peersman (Sint-Amands - Kon. SC steeds Vooraan Kontich )

  7de : Kevin Van De Cruyce ( Josan )

  8ste : Matthias Dierickx ( Evergem –VC Meetjesland)

  9de : Michaël Claes ( Rumst -Daikin CT )

  10de: Nick Michielsen ( Wuustwezel - Bodysol CT Menen )

   

  Bij “’t Clubje” zijn ze meteen weer van hun koersgeld af maar nu al staat vast dat er volgend jaar weer een tweedaagse voor juniores komt. In de streek zijn immers meerdere nieuwelingen klaar om volgend seizoen in de categorie der juniores te rijden.

  Bovendien werden twee prachtige wedstrijden gereden en het publiek én de supporters hebben er van genoten.

  De tent zat tweemaal vol tot laat in de nacht met het optreden van de welgekende DJ Eddy Del White. Een wielersportfan zei nog na afloop: “Wat een succes heeft deze gast, en wat heeft hij wat wij niet hebben!”

   

  TEKST EN FOTO : Flor Van de Velde.

  23-07-2007 om 13:48 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RESULTATEN VAN GUY SMET !!!!!!

  GUY SMET DE MAN VAN 264 EN 189 !!!!!


  SMET GUY kopbew22.7


  Zaterdag na de wedstrijd in Waasmunster hadden we het met Guy Smet over zijn resultaten en het feit dat de Leon, eens wil weten wie er allemaal meer dan 300 koersen won in dezelfde categorie. Daarmee kwamen we terecht bij de vaststelling dat Guy in de loop der jaren ook een bijzonder indrukwekkende lijst met tweede plaatsen moet hebben.

  Samen met zijn vrouwtje Saffia is Guy dan in zijn archieven gaan neuzen en bezorgde ons de lijst. Niet te geloven…

  We begonnen in 1990 toen hij lid was van Excelsior Haasdonk en 7 wedstrijden won plus 8 X 2de.

  We zetten nu de reis verder:

  1991 bij Excelsior Haasdonk: gewoon 1 X 2de.

  1992 en 1993 geen resultaten bijeen gereden.

  1994: bij Excelsior Haasdonk: 1 X 2de.

  1995: bij Excelsior Haasdonk: 7 X gewonnen plus 10 X 2de

  1996: bij Hoop op Zegen Beveren 7 X gewonnen  plus 15 x 2de

  1997: bij Hoop op Zegen Beveren: 11 X gewonnen plus 21 X 2de

  1998: bij Zetelhallen: 18 X gewonnen plus 15 X 2de

  1999: bij Zetelhallen: 7 X gewonnen plus 10 X 2de

  2000: bij Zetelhallen: 18 X gewonnen plus 17 X 2de

  2001: bij Deschacht: 21 X gewonnen plus 23 X 2de.

  2002: bij Deschacht: 23 X gewonnen plus 13 X 2de.

  2003: bij Deschacht: 33 X gewonnen plus 14 X 2de.

  2004: bij Giant: 40 X gewonnen plus 16 X 2de

  2005: bij St -Martinus Kerksken heup gebroken en toch 20 X gewonnen plus 12 X 2de.

  2006: bij St-Martinus Kerksken:  36 X gewonnen plus 8 X 2de.

  2007 tot en met 22 juli: 16 X gewonnen plus 5 X 2de.

   

  We mochten dus beginnen en tellen en kwamen op 22 juli 2007 in totaal aan  264 gewonnen wedstrijden plus  189 tweede plaatsen.


  Straffe gast, de Guy!

  guysmetvroeger2004 bew22.7
  Guy in de trui van Giant in 2004 toen hij in Sombeke zijn 27ste overwinning boekte.

  smetvroeger bew22.7
  In de trui van Hoop op Zegen in zwart-wit , precies 1O jaar geleden.
   
  guysmet vroeger hozbew22.7
  De man die zij haar kort liet knippen, Guy Smet in 1997.
  Tekst en Foto : Flor Van de Velde

  23-07-2007 om 09:45 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZONNEFEESTWEEKEND TE BELSELE OP ZONDAG 29/07/2007

  WIELERSPORT VAN FEESTCOMITE ZONNEFEESTEN EN BELSELE SPORTIEF

   

  Op Zondag 29 juli wordt in Belsele het Zonnefeestweekend georganiseerd en daarop worden de wielerliefhebbers ook uitgenodigd.

  Er is een eerste wielerwedstrijd van 15u tot 16u10 voor inwoners van Belsele, Puivelde en Sinaai. Het gaat over een koers van 1 uur + 1 ronde. Er kan deelgenomen worden vanaf 16 jaar  en ook alle leden van de Belseelse Trappers kunnen starten.

  De tweede wedstrijd bolt van 16u30 tot 17u40  en is voorbehouden aan de Stadsdiensten, de  Politie en de Brandweer. Ook zij fietsen 1 uur + 1 ronde.

   

  Er wordt gereden op een gesloten omloop van ongeveer 2,5 km via Belseledorp – Sint-Andriesstraat – Gavermolenstraat – Kerkstraat en terug Belseledorp.

  Vertrek en aankomst : ter hoogte van het Gemeentehuis te Belseledorp 76.

  Inschrijving : Staminée De Kroon, Belseledorp 94 te Belsele vanaf 14u. Het inschrijvings- en verzekeringsbedrag staat op 5 euro per deelnemer.

  Uitbetaling : Café De Drie Linden, Eindestraat 2 te Belsele na iedere wedstrijd.

  Er zijn voor150 euro prijzen per wedstrijd. 

   

  TEKST : fvdv

  23-07-2007 om 09:28 geschreven door kenny  .
  .
  .


  ZATERDAG , DINSDAG EN DONDERDAGMORGEND VANAF 09H00 GROEPSTRAINING ZWIJNDRECHT VERTREKPUNT MACHUIT
  .
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  WIELRENNERS
 • NIELS VANDYCK
 • BJÖRN COOMANS
 • KRISTOF WIELFAERT

  Osteopaat
 • JENS TUMMELEER

  PROFWIELRENNERS
 • GREG VAN AVERMAET
 • TOSH VAN DER SANDE
 • STIJN STEELS
 • MORENO DE PAUW
 • GIJS VAN HOECKE
 • PREBEN VAN HECKE
 • GERRY DRUYTS
 • OLIVER NAESEN
 • LAWRENCE NAESEN
 • NICOLAS VEREECKEN

  DUATHLETEN + TRIATHLETEN
 • KOEN MARIS

 • WIELERCLUBS
 • ETIXX QUICKSTEP
 • LOTTO SOUDAL
 • TOPSPORT VLAANDEREN
 • MARLUX-NAPOLEON GAMES
 • KSV-DEERLIJK
 • WACTEAM HOBOKEN
 • RABC - WIELERTEAM
 • W.O.O.P.
 • CYCLING TEAM MENEN
 • ILLI-BIKES CYCLING TEAM

  WIELERCLUBS
 • WIELERTEAM WAASLAND
 • TOPSPORT VLAANDEREN-RIDLEY 2012
 • RUDYCO-RIPA C.T.
 • RIJSCHOOL AH - GENTSE VELOSPORT
 • ARTEVELDE-WSV
 • NGMT C.T.
 • NHT C.T. TIELEN
 • EDEGEM B.C.
 • BALEN BC
 • ARTEVELDE-WSV

  WIELERCLUBS
 • WEBCHAIN CT
 • VANOMOBIL MTB-TEAM
 • DE SPRINTERS MALDEREN
 • DE ZONDAGRIJDERS
 • WTC ASTORIA MEERDONK

  WEDSTRIJD BONDEN
 • W.A.O.D.
 • V.W.F.
 • E.C.W.
 • F.C.W.B.
 • ARDENNE-GAUME
 • BELGIAN CYCLING SELECTION
 • V.W.V.
 • K.B.W.B.
 • O.V.W.F.

  WEBSITES
 • SPORTCOMITE HET VLIEGEND WIEL KLEIN-SINAAI
 • CATENA CYCLING
 • WIELERSPORT
 • TWC DE ZWALUW

  BEKLIMMINGEN EN COLS
 • CLIMB BY BIKE
 • LA MARMOTTE
 • COLS VAN EUROPA
 • WIELRENNERS
 • KLIMROUTES
 • V.W.B.
 • EDH

 • UCI PROTOUR
 • SPORT.BE
 • UCI PROTOUR
 • WIELRENSITE.NL
 • WIELERSCHOOL

  VELDRIJDEN
 • L.R.C
 • CYCLO-CROSS
 • FLANDRIEN

 • MOUNTAINBIKE
 • MOUNTAINBIKE
 • RONDE VAN HET WAASLAND
 • ROUTES 1
 • ROUTES 2

  NIEUWS
 • SPORZA
 • HET LAATSTE NIEUWS
 • GAZET VAN ANTWERPEN

 • MUZIEK
 • JOE FM
 • Q MUSIC
 • NOSTALGIE
 • RADIO 1
 • RADIO 2

 • Aangepast zoeken

  .
  Archief per week
 • 11/02-17/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 28/01-03/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 24/12-30/12 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 25/06-01/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 14/05-20/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 05/03-11/03 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 12/02-18/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 01/01-07/01 2007
 • 25/12-31/12 2006
 • 18/12-24/12 2006
 • 11/12-17/12 2006
 • 04/12-10/12 2006
 • 27/11-03/12 2006
 • 20/11-26/11 2006
 • 13/11-19/11 2006
 • 06/11-12/11 2006
 • 30/10-05/11 2006
 • 23/10-29/10 2006
 • 16/10-22/10 2006
 • 09/10-15/10 2006
 • 02/10-08/10 2006
 • 25/09-01/10 2006
 • 18/09-24/09 2006
 • 11/09-17/09 2006
 • 04/09-10/09 2006
 • 28/08-03/09 2006
 • 21/08-27/08 2006
 • 14/08-20/08 2006
 • 07/08-13/08 2006
 • 31/07-06/08 2006
 • 24/07-30/07 2006
 • 17/07-23/07 2006
 • 10/07-16/07 2006
 • 03/07-09/07 2006
 • 26/06-02/07 2006
 • 19/06-25/06 2006
 • 12/06-18/06 2006
 • 05/06-11/06 2006
 • 29/05-04/06 2006
 • 22/05-28/05 2006
 • 15/05-21/05 2006
 • 08/05-14/05 2006
 • 01/05-07/05 2006
 • 24/04-30/04 2006
 • 17/04-23/04 2006
 • 10/04-16/04 2006
 • 27/03-02/04 2006
 • 20/03-26/03 2006
 • 13/03-19/03 2006
 • 06/03-12/03 2006
 • 27/02-05/03 2006
 • 20/02-26/02 2006
 • 13/02-19/02 2006
 • 06/02-12/02 2006
 • 30/01-05/02 2006
 • 28/11-04/12 -0001


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!