.
.
.
ELKE WOENSDAGMIDDAG VANAF 14H00 GROEPSTRAINING TE BEVEREN MET VERTREKPUNT RONDPUNT KASTEELDREEF !!!!
Aangepast zoeken
WEBSITES
 • DR. FRANK DE WINTER SPORTDOKTER
 • SHIMANO
 • HET WEER ONLINE
 • W.B.V.
 • WIELRENNEN
 • DE WIELERSITE
 • CYCLING NEWS
 • PAGINA WIELRENNEN
 • JENS TUMMELEER - SPORTUMONIA
 • CHW BEVEREN
 • MG SPORTS & BIKEFITTING
 • MOTION FIETSANALYSE
 • NOENS ERIC
 • CYCLING.TV
 • .
  .
  .

   

  zelf banners maken
  TopSiteGuide banner banner maken gratis
  DE POLDERRENNERS

  POLDERRENNERS
  22-07-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD NIEUWELINGEN TE ZELE VAN ZONDAG 22/07/2007

  ZONDAG 22/07/2007 – ZELE - Nieuwelingen

   

  ZELE: LAURENS POELMAN WINT EERSTE KOERS,
  JEFFREY HERREBAUT DE TWEEDAAGSE

   

  ZELE spurtpoelmanbew22.7

  De spurt met twee: Poelman schreeuwt het uit van vreugde, De Vylder is ontgoocheld.


  ZELE poelmanbloembew22.7

  Niets dan lachende gezichten rondom Laurens Poelman die zijn eerste koers ooit won.


  Wat een triomfdag voor nieuweling Laurens Poelman! Op een schitterende manier versloeg hij in een adembenemende spurt favoriet Jonas De Vylder. Een spurt met twee, die een knappe apotheose was van een tweedaagse in een organisatie van “Schelde en Durme Zele”.

  Om het feest compleet te maken pakte de plaatselijke renner Jeffrey Herrebaut  nog de eindzege van de tweedaagse.

  Net als zaterdag moesten er 10 ronden van 6,5 km worden gereden. Zaterdag waren er 63 deelnemers, zondag 68. Er werd vrij intens gekoerst van bij de start en daardoor waren al van in de eerste ronde zes renners op de sukkel. Bij hen Jeroen Colman (Waasmunster) en Craig De Meyer (Zele). Evert Van der Jonckheyd uit Brasschaat, gestart met een hoop watten in zijn neusgaten, moest met meer dan 4 min achterstand na de eerste ronde, reeds uit koers. Ook Jimmy Van den Bosch uit Rupelmonde stapte toen al met pech uit de groene vlag die dienst deed als bezemwagen (wat eigenlijk niet toegelaten is!)

  In de 2de ronde noteerden we een eerste aanval met Stijn Sterckx, Mattias en Niels Raeymaekers en Joey De Wilde. Ze kregen op een bepaald ogenblik 13 sec winst en dan was het beste er ook af. Maar die aanvalsdrift had wel tot gevolg dat er weer slachtoffers vielen met o.a. Brian Rubens uit Zwijndrecht en Nick Bonnaerens uit Lokeren. Het tempo bleef vrij hoog liggen met Yannick Dhaese, Marnix Van der Sijpt en Jonas De Vylder als gangmakers.

  Opnieuw waren er meerdere renners die het tempo en de tegenstand van de wind niet konden verwerken en zij losten in de 3de ronde: het meisje –junior Amy De Ridder (Grembergen), Roy Meersman (Bazel); Kevin Van Geyte (Sint-Niklaas), Jonas Heirman (Zele) en Matthias Dhollander (Zele)

  In de 4de ronde reden vier renners snel weg en liepen uit tot bijna een halve minuut: Laurens Poelman, de Nederlander Rik Van Aaken, Jens Van Cauwenberghe en Jonas De Vylder. Het was Stijn Sterckx uit Westerlo die er op zijn eentje achter ging en de groep volgde op 45 sec. Jeffrey Herrebaut probeerde de snelheid er in te brengen. Maar de vier bleven voorop!

  Halfkoers probeerden Kristof Wils, Jasper Van den Branden, Didier Moens en Kenny De Smet uit de groep weg te geraken om die 30 sec goed te maken. Op dat ogenblik stapte Jimmy Segers uit Sint-Gillis-Waas in volle “koleire” voorbij de streep met de fietsketting bijna tot op de grond hangend. Hij baalde, want hij maakte beslist kans om deze tweedaagse schitterend af te ronden.

  Het viertal Poelman-Van Aaken- Van Cauwenberghe-De Vylder bleef voorop en weer toonde Rik Van Aaken zich als de hardwerkende renner in zijn aparte laaghangende stijl. De groep volgde op 47 sec. in die groep viel de renner in witte trui op. Ignace De Lamper uit Hamme. ’t Was pas zijn 4de koers die hij reed maar hij aarzelde niet in het peloton werk af te leveren dat men van een pas beginnende niet verwacht.

  In de 8ste ronde werd het heel onrustig bij de vier leiders. Jonas De Vylder en Laurens Poelman versnelden en Rik Van Aaken moest alles uit zijn benen halen om de situatie onder controle te houden. Maar er zat blijkbaar niet genoeg in die Nederlandse beentjes en zo kon het duo Poelman-De Vylder meer voorsprong uitbouwen. Jens Van Cauwenberghe kon ook niet meer ondernemen.

  Maar het feit van die 8ste ronde , was de reactie van Jeffrey Herrebaut. Gewoon grandioos was de manier waarop hij snel naderde op het viertal voor hem. Bij het ingaan van de 9de ronde  moest hij nog 23 sec overbruggen. De groep volgde op 55 sec. Toen de laatste ronde begon was Jeffrey reeds bij Van Aaken, Van Cauwenberghe gekomen. Maar de twee vooraan behielden een halve minuut voorsprong.

  Uit de achtergrond naderden nu ook Niels Raeymaekers (Ranst) en Mattias Raeymaekers (Stabroek)  en hoe sterk kwam Jori Van Steenberghen niet uit het peloton gevlamd. Het werd een schitterend stukje wielersport en we maakten er de bedenking bij: moesten we dat eens kunnen filmen, ’t zouden fraaie beelden zijn.

  Met twee, Laurens Poelman van Hudiko Waasland en Jonas De Vylder van Deschacht Doe het Zelf, kwamen naar de aankomstlijn toe. Reeds toen ze in beeld kwamen had De Vylder de leiding al genomen. Maar de meet was er nog niet. Poelman gaf zeker niet af. Hij stond op een te kleine versnelling. Gauw schakelde hij nog groter en dan kwam hij plots weer dichter en op een tiental meter van de aankomstlijn ging hij voorbij Jonas en die sloot meteen zijn inspanning af. Laurens Poelman won zijn eerste koers ooit. Jonas De Vylder was ontgoocheld.

  Op een second of zeven werd Mattias Raeymaekers 3de en op 12 sec hield die verbluffende Jeffrey Herrebaut  dan Niels Raeymaekers achter zich  om zo 4de te worden. En wie spurtte zich daar 6de? Jori Van Steenberghen van Hoop op Zegen! Wat een laatste ronde moet die toch gereden hebben. Deze Jori Van Steenberghen kan winnen, dat staat vast.

  Winnaar Laurens Poelman was een gelukkige jongen. “Ik was nog weggesprongen voor de kasseien maar Jonas kwam er weer bij. Eigenlijk is dit al mijn veertiende top-10 plaats.”

  Voor Hudiko Waasland werd Didier Moens 11de en Marnix Van der Sijpt 12de en Stijn Van Hese stond 15de.

  De tweedaagse werd gewonnen door Jeffrey Herrebaut door twee keer 4de te worden. Hij kreeg er een extraatje voor van 40 euro. Jonas De Vylder werd 2de na een 8ste en 2de plaats en hij verdiende er 35 euro mee. De sympathieke Nederlander Rik Van Aaken kreeg de 3de prijs of 25 euro.

  Verdere uitslag in de tweedaagse: 4. Jori Van Steenberghen (De Klinge) 5. Justin Schless (NL) 6. Yannick Dhaese (Gijzenzele) 7. Didier Moens (Baasrode) 8. Marnix Van der Sijpt (Stekene) 9. Kenny De Smet (Iddergem) 10. Sam Oudermans (Westmalle).

   

  ZELE jeffreylaurensbew22.7 

  De twee laureaten van Zele –Huivelde: Jeffrey Herrebaut die de tweedaagse won en Laurens Poelman uit Kalken die Hudiko Waasland aan een overwinning hielp.

   

  ZELE start 22.7
  William Vettenburg van WBV liet 68 renners van start gaan op Huivelde

  ZELE def ontsn bew22.7

  De definitieve ontsnapping met vier: Jens Van Cauwenberghe, de kleine Nederlander Rik Van Aaken, Laurens Poelman en Jonas De Vylder.


  ZELE tweelaatste rondebew22.7
  Met twee de laatste ronde in: Jonas De Vyler en Laurens Poelman.
  TEKST : Flor Van de Velde 

   

  FOTO’S : fvdv & Alain Sennesael

   

   

   

   

   

   

   

   

  22-07-2007 om 23:20 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GROEPSTRAINING DEN DIJK-BEVEREN VAN ZONDAG 22/07/2007

  Zondagmorgend om 09h00 vertrokken thv Buyl Sport +/- 40 POLDERRENNERS voor de trainingsrit op DEN DIJK.
  Tot den Ouden Doel bleef de groep mooi samen om dan te splitsen in een A en een B groep.
  Bij de A-renners waren 12 renners vertegenwoordigd waarvan 8 renners ronddraaiden om het tempo te onderhouden.
  Die 12 bestonden uit :
  Dirk Trogh , Koen Apers , Bart Cant , Benny Van Buynder , Gino Verhulst , Wim Ryckaert , Gunther De Cock , Geert Van Simaeys , Danny De Smet , Kenny Janssens en ? ?
  Bij de B-groep zaten o.a. :
  Dr.Frank De Winter , Dirk Cleys , Caroline Geerts , Joeri Verbruggen , Romain Vercauteren , Etienne Fleury , Bart Janssens , Peter Neels , Jos Van Raemdonck , Chris Van Cleemput , Kurt Carpentier , Franky Wielandt (lek gereden) , Frank Van Geystelen , Werner Van Der Weken enz........
  Bij de A-Renners bleef de groep bij elkaar tot net voor het rondpunt te Kallo en dit vooral door toedoen van een strakke tegenwind , het was uiteindelijk Gino Verhulst die demarreerde nadat Dirk Trogh al enkele malen had geprobeerd.
  Gino kreeg Gunther De Cock mee , Kenny Janssens sprong erachter en kreeg Wim Ryckaert mee en zodus 4 man licht voorop.
  Dirk Trogh liet niet begaan en kwam er alleen bij zodat de finale werd ingegaan met 5 renners die goed ronddraaiden tot de meet.
  Wim Ryckaert sprong op 500 meter voor de meet weg en niemand reageerde , uiteindelijk was het Kenny Janssens die van zeer ver de spurt aantrok en enkele meters te kort kwam om de sterke Wim Ryckaert nog bij te benen , Dirk Trogh kwam als over de meet gevolgd door Gino Verhulst en Gunther De Cock.
  De totale afstand bedroeg 87 Km en het gemiddelde was goed voor juist 40 Km/h.

  22-07-2007 om 23:19 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING W.A.O.D. VAN ZONDAG 22/07/2007
  Proficiat aan GINO VAN BROECK uit Belsele met zijn 1°Seizoenszege in de Catg.A

  ZONDAG 22/07/2007 - WIEZE - W.A.O.D.

  CATG. A / B - 44 deelnemers
  1. Kristof Muys winnaar B
  3. Gary De Cock uit Bazel (B3)
  5. Gunther De Cock uit St.Gillis-Waas (B5)
  6. Koen Heyrman uit Bazel (B6)
  7. GINO VAN BROECK uit Belsele winnaar A
  17. Sven Van Hoyweghen uit Puivelde (A5)
  19. Tom Van Osselaer uit Melsele (A6)

  CATG. C / D
  1. Kenny De Maerteleire winnaar D
  3. Chris Schepers winnaar C
  9. Marc Borghgraef uit Burcht (C3)
  21. Roger Schuurman van L.O. (C11)

  CATG. E / E+
  1. Wim De Waal winnaar E
  4. Florent De Leersnijder winaar E+

  CATG. F1
  1. Herman Van Den Borre
  3. John Heyndrickx uit Nieuwkerken
  7. Freddy De Blick uit Beveren
  10. Dirk De Cauwer uit Hamme
   

  22-07-2007 om 23:18 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZONDAG 22/07/2007

  wbvlogo

  Proficiat aan KRISTOF GODDAERT uit St.Gillis-Waas met zijn 5°Seizoenszege van 2007 !!!
  Proficiat aan LAURENS POELMAN uit Kalken met zijn 1°Seizoenszege van 2007 !!!

  ZONDAG 22/07/2007 – IZEGEM DE BOSMOLENS (W) – Elite z/c + Beloften – 114 Km – 02h38min

  Aantal deelnemers : 71

  1. Christ Lefever
  2. Martin Ford
  3. Wesley Van Speybroeck
   

  22/07/2007 – KERNIEL (LB) – Elite z/c + Beloften – 114 Km – 02h51min

  Aantal deelnemers : 55

  1. Michael Scheizer
  2. Kay Van Den Brande
  3. Tony Driesen
   

  22/07/2007 – LANDSKOUTER (O) – Elite z/c + Beloften – 118 Km – 02h43min

  Aantal deelnemers : 82

  1. Patrick Cocquyt
  2. Tom Vermeiren
  3. Mario Willems op 12"
  6. Kurt Van Landeghem uit St.Gillis-Waas (WSC Vooruit-St.Gillis-Waas)
   

  22/07/2007 – BOEZINGE (W) – Beloften – 119,8 Km – 03h05min

  Aantal deelnemers : 29

  1. Nielsen Raedt
  2. Guylan Lilholt
  3. Benjamin Verraes
   

  22/07/2007 – LIERDE (O) – Beloften – 110 Km – 02h42min

  Aantal deelnemers : 67

  1. KRISTOF GODDAERT uit St.Gillis-Waas (Davitamon-Jong Vlaanderen)
  2. Egidijus Juodualkis op 1'32"
  3. Sven Francoys
  25. Stijn Mettepenningen uit Hamme (Rudyco C.T) op 5'18"
    

  22/07/2007 – DEINZE (O) – Juniores – 90 Km – 02h12min

  Aantal deelnemers : 55

  1. Darijus Dzervus
  11. Jeroen Serverius uit Kieldrecht (DMC-D-Bike C.T) op 5'23"
  18. Joeri De Ryck uit Kruibeke (Hudiko Waasland)
  20. Alexander De Keersmaecker uit Kruibeke (Hoop Op Zegen Beveren)

  21. Jonas De Boey uit St.Gillis-Waas (Hoop Op Zegen Beveren)
  30. Tom Verhulst uit Beveren (Hoop Op Zegen Beveren)

  22/07/2007 – KANEGEM-TIELT (W) – Juniores – 84 Km – 02h02min

  Aantal deelnemers : 72

  1. Jelle Wallays
  34. Valentijn Martens uit Stekene (Hudiko Waasland) op 1'10"
   

  22/07/2007 – LEBBEKE (O) – Juniores – 89 Km – 02h13min

  Aantal deelnemers : 72

  1. Damien Spierings
  2. Sander Stiegelis (Isorex C.T)
  4. Manuel Verwulgen uit Moerbeke (DMC-D-Bike C.T)
  6. Pieter Cordeel uit Stekene (Balen B.C)
  23. Jens Van Landeghem uit Beveren (Hoop Op Zegen Beveren)
  25. Stijn Van Geyte uit Grembergen (Isorex C.T)
  36. Sam Van Uytvange uit Grembergen (Isorex C.T)
  39. Wim Van De Wiele uit Zele (Hoop Op Zegen Beveren)
  44. Jens Verschaffelt uit St.Niklaas (Hoop Op Zegen Beveren)
  45. Didier Verlee uit Sinaai (Josan Mercedes)
  46. Dieter Van Der Stock uit Hamme (Hudiko Waasland)
  51. Sean Durinck uit Hamme (Hudiko Waasland)

  22/07/2007 – BOEZINGE (W) – Dames Elite – 84,6 Km – 02h20min

  Aantal deelnemers : 43

  1. Emma Karolina Johansson
  2. Suzie Godart op 53"
  3. Sylvia Debboudt op 4'30"
  4. Anja Nobus uit Waardamme (Oostende Noordzee) 
  11. Ilse Fiers uit Waasmunster (Oostende Noordzee) op 5'25"
  14. Cindy Pieters uit St.Niklaas (Vlaanderen-Capri-Sonne)
  18. Sofie De Nijs uit Gentbrugge (Benelux Team)
  20. Charlotte Van Damme uit Eksaarde (Keukens Redant)
  28. Carine Potums uit Londerzeel (Benelux Team)
  32. Ilse Van De Pontseele uit Deftinge (Benelux Team)
  33. Cindy Vandermeulen uit Stekene (Benelux Team)
  41. Cindy De Schepper uit St.Gillis-Waas
   

  22/07/2007 – DENTERGEM (W) – Nieuwelingen – 65 Km – 01h39min

  Aantal deelnemers : 67

  1. Ruben De Marez
   

  22/07/2007 – HERZELE (O) – Nieuwelingen – 72 Km – 01h50min

  Aantal deelnemers : 63

  1. Joaquim Durant
  2. Gijs Van Hoecke uit Zaffelare (C.T.Menen) op 11"
  4. Moreno De Pauw uit St.Pauwels (C.T.Menen) op 22"
   

  22/07/2007 – NEERLINTER HEIDE (VB) – Nieuwelingen – 66 Km – 01h30min

  Aantal deelnemers : 85

  1. Adrien Guerrero
   

  22/07/2007 – WESTROZEBEKE (W) – Nieuwelingen – 61,2 Km – 01h30min

  Aantal deelnemers : 57

  1. Adam Leibovitz
   

  22/07/2007 – ZELE (O) – Nieuwelingen – 65 Km – 01h36min

  Aantal deelnemers : 68

  1. LAURENS POELMAN uit Kalken (Hudiko Waasland)
  2. Jonas De Vylder uit Desteldonk (De Schacht Doe het Zelf)
  4. Jeffrey Herrebaut uit Zele (C.T.Menen) op 12"
  6. Jori Van Steenberghen uit De Klinge (Hoop Op Zegen Beveren)
  11. Didier Moens uit Baasrode (Hudiko Waasland) op 45"
  12. Marnix Van Der Sijpt uit Stekene (Hudiko Waasland)
  15. Stijn Van Hese uit Belsele (Hudiko Waasland)
  18. Steven Smet uit St.Pauwels (Hudiko Waasland)

  24. Joey De Wilde uit Moerbeke (Hudiko Waasland)
  29. Joren Roggeman uit Zele (Hudiko Waasland)
  31. Jan Van Meirvenne uit Hamme (Asfra R.T)
  39. Jasper Van Den Branden uit St.Gillis-Waas (WAC-Team)
  40. Kenny Goossens uit Sinaai (Hudiko Waasland)
  41. Olivier Smet uit Belsele (Hudiko Waasland)
  42. Jan Hullaert uit Kalken (Hudiko Waasland)
  43. Tom Dobbelaer uit St.Niklaas (Hudiko Waasland)
  44. Jonas Aerts uit St.Niklaas (Hudiko Waasland)

  22/07/2007 – HERZELE (O) – Juniores – Km – hmin

  RONDE VAN VLAANDEREN

  Aantal deelnemers :

  22-07-2007 om 23:17 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING TTC RONDE VAN ZATERDAG 21/07/2007
  Proficiat aan PETER NEELS uit Zwijndrecht met zijn 1°Seizoenszege van 2007 

  ZATERDAG 21/07/2007 - ZWIJNDRECHT-SMOUTPOT - TTC RONDE 2007

  NIET-RENNERS - KAMPIOENSCHAP VAN HET WAASLAND

  Dirk Mathijs

  1.Dirk Mathijs uit Gentbrugge
  2. Dirk Bryssinckx uit Melsele
  3. Kenny Janssens uit Zwijndrecht
  4. Youri De Bock uit Deinze
  5. Freddy Van Camp uit Stekene
  6. Bart Provost uit Kieldrecht
  7. Patrick De Beule uit Nieuwkerken
  7. Dieter De Craene
  7. Franky Huyghe uit Temse
  7. Laurens Vlaminck
  7. Leo Mares uit Beveren
  7. Philip Van Havenbergh uit Burcht
  7. Filip Weemaes uit Kieldrecht
  7. Hans Vergauwen uit Nieuwkerken
  7. Joris Franckaert 
  7. Kris Meerschaert uit Stekene
  17. Paul Van Esbroeck 
  18. Lieven Soens uit St.Niklaas
  19. Peter Van Goethem uit Nieuwkerken
  20. Bram Van Overloop uit Stekene

  Kenny 03
  Gele truidrager Kenny Janssens

  Kenny 01
  De start van de niet-vergunninghouders  


  RENNERS - KAMPIOENSCHAP VAN HET WAASLAND

  Kris Van Severen

  1. PETER NEELS uit Zwijndrecht
  2. Kris Van Severen uit St.Niklaas
  3. Franky Weemaes uit Melsele
  4. Alex Goossens uit Vrasene
  5. Robby De Roos uit Moerbeke
  6. Peter Van Havere uit Burcht
  7. Koen Heyrman uit Bazel
  8. Gunther Van Den Bosch uit De Klinge
  9. Mario Bolssens uit Meerdonk
  10. Dirk Cleys uit Vrasene
  11. Bart Cant uit Haasdonk
  12. Danny Smet uit Temse
  13. Dirk De Pauw uit Beveren
  14. Johan De Rop uit Nieuwkerken
  15. Patrick De Roos
  16. Wim Heyndrickx uit Vrasene
  17. Davy De Blieck uit Hamme
  18. Roger Schuurman van L.O.
  19. Herman Bogaerts uit Haasdonk


  FOTO'S : Mon De Geest uit Melsele

  22-07-2007 om 23:15 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZONDAG 22/07/2007

  Aspirant Glenn Rotty (Sint-Pauwels-WAC)reed zondag te Zottegem. Er waren twee reeksen en Glenn reed mee met de B-reeks met 19 deelnemers.

  Het werd een wedstrijd die tamelijk zwaar werd gemaakt door een lange helling. Al vlug was er een ontsnapping van twee renners, Kenny Bouvry (Molenspurters Meulebeke) en Wijnand Gôrtz (Labiekes). Deze werden niet meer bijgehaald door de rest, door een gebrek aan samenwerking.

  Er diende dus gespurt voor de derde plaats en daarin was Glenn uit Sint-Pauwels de snelste. Met een halve fiets voorsprong kwam hij over de streep en zo was er eindelijk nog eens een podiumplaats te vieren.

   


  Jens Van Landeghem
  (Beveren-Hoop op Zegen) reed de tweedaagse voor juniores in Lebbeke. Zaterdag met 52 renners, er werd stevig gedemarreerd en dit leidde tot ontsnappingen. Vele van deze ontsnappingen werden teruggenomen behalve die in de derde laatste ronde.

  -“Ik heb die trein dan wel gemist en we naderden met het peloton tot op een goeie 150m en één renner maakte de sprong naar de koplopers. Ik probeerde er achteraan te gaan maar de rest sprong op mijn wiel en namen niet over. De acht koplopers sprintten voor de zege en ik behaalde een 28ste plaats. Wat onoplettend gereden, vind ik.”

  Voor de tweede rit tekenden er 72 renners het startblad.

  -“In de 4de ronde was ik mee met een ontsnapping en sprintte voor de premie maar kwam een half wiel te kort.”

  De ontsnapping werd teniet gedaan en alles was te herdoen.

  -“Dan liet ik mij verrassen door een grote ontsnapping van 21 man. Een fout die ik niet mag maken, maar het peloton begon te rijden en al de moeite was voor niks.”

  Er kwamen nog talrijke ontsnappingen maar steeds kwam het peloton terug. Drie renners reden vier ronden op kop maar werden nog ingerekend en de massasprint was een feit.

  -“’Hierin word ik 23ste. In het eindklassement van de tweedaagse val ik buiten de prijzen. Maar ben toch een stukje tevreden over de wedstrijden”, zo besloot Jens zijn commentaar.  Op de Vlaamse Kampioenschappen voor Aspiranten te Zoersel waar de WTS De Lamme Goedzak, gastheer was, heeft Stephen Cuyken ( Nieuwkerken-WAC) bij de 14-jarigen in de tijdrit een 9de plaats behaald en in de wegrit werd hij 11de. Er waren 50 deelnemers.

  Lorenzo Dubois (Zele – La Bicycletta) werd als 13-jarige in de tijdrit 23ste van de 40 en in de wegrit 34ste.

  Bij de meisjes eindigde Julia Verwulgen (Wachtebeke-WAC) in de tijdrit 10de en op de weg 8ste. Er waren 15 deelneemsters.

   


  Thomas en Matthias Van de Velde
  (Hamme-Josan) reden in Ottignies het BK mtb.Thomas werd zaterdag bij de miniemen 6de.

  Matthias deed een plaatsje beter en eindigde vijfde bij de aspiranten 13 jaar. In de laatste ronde streden ze met drie renners voor de bronzen medaille. Matthias moest in de sprint nipt de duimen leggen voor de 4de plaats. Hij zat ook een beetje in de tang want de twee jongens die bij hem waren zaten in dezelfde ploeg.Het gevolg een 5de plaats.

  Matthias was tevreden van zijn wedstrijd alhoewel er brons inzat met een beetje geluk. Nu had hij de tegenslag dat hij met twee ploegmakkers in duel zat om 3de te worden.

     TEKST : fvdv

  22-07-2007 om 21:57 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE LEON GING NAAR DE KOERS TE WAASMUNSTER

  DE LEON GING NAAR DE KOERS IN WAASMUNSTER

   

  LEON GUIDO 200X


  De Leon en de Guido zijn twee op “rustgestelde” Waaslanders, de ene uit Sint-Niklaas en de andere is afkomstig uit Beveren maar woont nu aan de rand van de Wase hoofdstad. Ze zijn nu gek op de wielersport, nadat ze jaren samen gingen joggen op “De Ster”. Vooral de wedstrijden van elite z.c. en beloften in de Wase regio missen ze maar zelden. De Guido is een volksmens. Dat kan ook niet anders want jaren geleden stond hij in een grote kruidenierszaak in de Beverse Prosper Van Raemdonckstraat. De Leon heeft besloten om ook regelmatig zijn verslag te maken.

   

  Op 21 Juli, de Nationale Feestdag, moet en zal er een grote kampioen winnen.

  Voor de volgers en supporters is het vandaag een gemakkelijke bedoening om te kunnen raden wie dat is.

  Maar was het wel zo gemakkelijk?

  Degenen die het parcours hebben afgereden weten wel beter en dat zijn niet alleen de renners maar ook ondergetekende. Waasmunster is het zwaarste parcours hier in het Waasland. Als je met de fiets rond rijdt en je kan rustig eens rondkijken zou men zich afvragen of men niet in Zwitserland is!

  Om op zo een uitgetekende omloop te kunnen winnen moet het iemand zijn die in verlof is en in vorm, zoals Guy Smet het de laatste dagen reeds heeft bewezen.

  De 59 renners die aan de start verschenen wisten dat het niet van de poes zou zijn maar ze zijn met volle goesting vertrokken( de ene iets minder dan de andere).

  Maar het mooiste toch van de ganse namiddag was dat het droog bleef en dat er geen nationale regenbui kwam die ze voorspeld hadden. Wel kwam voor de wielergoden een eresaluut van overtrekkende vliegtuigen van allerlei soort (ik wist niet dat er zo veel verschillende waren in Belgie) Zij brachten een mooie demonstratie als om te zeggen: “Wielerliefhebbers, we blijven in jullie geloven in uw populaire volkssport.”

  Ah ja, voor degene die het nog niet moesten weten, die sterke kampioen die gewonnen heeft luistert naar de naam van deze die al zijn 16 koersen heeft gewonnen. Ik word al een beetje beschaamd om zijn naam weer te moeten vernoemen maar het is niemand anders dan Smet Guy. Proficiat!

   

   

  Groetjes Leon

  22-07-2007 om 19:40 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE WAASMUNSTER VAN ZATERDAG 21/07/2007

  ZATERDAG 21/07/2007 – WAASMUNSTER – Elite z/c + Beloften

   

  GUY SMET VOLGENS ZIJN VAST SCENARIO.


  koers Guy Smet te Zele
  Guy Smet met zijn 16° Zegegebaar van 2007 te Waasmunster.

  WAASMUNSTERsmetbloemenbew21.7

  Guy Smet gaf commentaar op de vragen van speaker Willy De Maere bij zijn 16de overwinning.

   

  Veloclub De Verenigde Sportvrienden uit Waasmunster mochten, 59 elite z.c en U23 verwelkomen. Normaal zouden zij 15 ronden van 7,5 km moeten rijden hebben maar er klopte iets niet met de gewijzigde omloop en zo kwam het totaal niet op 112 km maar op een goeie 97 km. Dat betekende dat de koers ook een heel stuk vroeger gedaan was en André Coenen, een ploegleider van Hoop op Zegen Beveren, die eerst op Huivelde zijn nieuwelingen was gaan bekijken, samen met zijn dame de aankomst niet meer zag.

  Het was hier ook weer van bij de start kijken naar Guy Smet hoe hij het aan boord zou leggen om weer te gaan winnen. Zijn zestiende zege…

  Het eerste deel van de wedstrijd werd enkel gekruid met een paar aanvallen die geen definitief karakter hadden. Tom De Meyer probeerde het een paar keer, Jeroen Das en ook nog eens Jos Kools.  

  In de 8ste ronde was het wel raak, toen acht renners zich afzonderden: Davy Peirsman, Tom Stremersch,Guy Smet, Jeroen Das, Gunter Sterck, Rudi Vingerhoets, Tom De Meyer en Francis Geldof. De kenners wisten het al, met die sterke jongens samen moest het lukken. Niemand kon nog terug komen en het was uitkijken naar de finale want met Guy Smet is het sowieso nog wel eens aanvallertje spelen.

  In de voorlaatste ronde schoof hij weg met Rudi Vingerhoets en Jeroen Das. Drie leiders die aan de laatste ronde begonnen met 15 sec voorsprong op het vijftal aangevoerd door Gunter Sterck met Francis Geldof, Davy Peirsman, Tom Stremersch en Tom De Meyer.

  In die laatste ronde demarreerde de Guy Smet weer en hij liet zijn gezellen in de steek. Hij gaf achteraf toe dat hij toch diep was moeten gaan om voorop te geraken. Maar het lukte, en hij had zelfs nog een voorsprong van 27 sec op Vingerhoets die 2de werd, 32 sec op Jeroen Das (3de), 39 sec op Tom De Meyer (4de) en 46 sec op Tom Stremersch, Davy Peirsman en Francis Geldof.


  WAASM 2de plbew22.7

  Rudi Vingerhoets wint de spurt voor de 2de plaats vóór Jeroen Das.


  WAASM guaanvalbew22.7
  Guy Smet trekt ten aanval.

   

   

  TEKST EN FOTO : fvdv

  Extra Foto : Saffia

   

  22-07-2007 om 19:39 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD JUNIORES TE LEBBEKE VAN ZATERDAG 21/07/2007

  ZATERDAG 21/07/2007 – LEBBEKE - Juniores

   

  WOUT MERTENS VAN HOBOKEN WAC WINT EERSTE RIT TWEEDAAGSE LEBBEKE.

   

  Het Wielerfeest te Lebbeke  met de 9de Grote Prijs Antoon Quintelier, 5de Memoriam Gerard Saeys voor juniores, is een tweedaagse waarvan de eerste rit zaterdag 55 deelnemers kreeg. Als smaakmakers mochten de organisatoren o.a. Sander Stiegelis , Christophe Willems en een viertal Litouwers verwelkomen.

  Pas in de 2de van de 16 af te leggen ronden, kwam er een aanval van de Waaslander uit Moerbeke Manuel Verwulgen ( D.C.M.D Bike  C.T.) maar zijn solotocht ging niet door.

  In de 4de ronde ontsnapten Sander Stiegelis en Koen Van Geyt, maar ook zij boekten geen resultaat.

  Tijdens de 5de ronde begonnen de Litouwers zich te bemoeien met de gang van de koers en uit het peloton vertrokken er twee van die buitenlanders: Vismantas Mockevicius en Mindaugas Jursys  samen met de enige Vlaamse renner Jens Verschaffelt van WSC Hoop op Zegen Beveren.Deze mannen gingen flink door en verzamelden een boni van 30 seconden op het peloton.

  Jammer genoeg kon de Sint-Niklazenaar Jens Verschaffelt het tempo van de Litouwers niet meer aan en hij moest lossen. Hij werd opgeslorpt door het steeds jagende peloton. Tijdens de 11de ronde werden ook de twee Litouwers teruggegrepen.Het was Nick Michielsen die een nieuwe aanval opzette nadat hij meer gas was gaan geven voor een premie. Hij bleef een ronde voorop en kreeg in de 13de ronde het gezelschap van Christophe Willems uit Kalken en Londerzelenaar Kenneth Verhoeven van de Kon. Balen BC.

  Bert Minnaert uit Denderbelle, rijdend voor het Josan Team, zorgde weer voor de aansluiting en zo kregen we plots een kopgroep van twaalf juniores in de 15de ronde. Bij hen reden mee Christophe Willems, Nick Michielsen, Kenneth Verhoeven, Wout Mertens , Tommy Bayens , Kevin Van De Cruyce , Dieter Meert , Andrius Medalius , Bert Minnaert , Kevin Vanderpoorten , Koen Van Geyt , en Gerben Peersman .

  Deze kopgroep bood zich ook aan voor de finale. Bert Minnaar, echt moe gestreden moest de rol nog lossen. Winnaar werd van de mooie sprint werd Wout Mertens van de Koninklijke Hoboken W.A.C. voor Koen Van Geyt van K.S.C. Denderstreek Labiekesvrienden en Kevin Van De Cruyce Kevin van het Josan Team. Gerben Peersman (St-Amands –Steeds Vooraan Kontich) werd 6de, Nick Van Walle (Temse-Daikin) 25ste, Jens Van Landeghem (Beveren-Hoop op Zegen) 28ste en Sean Durinck (Hamme-Hudiko) 33ste, Didier Verlee (Sinaai-Josan) 35ste, Sam Van Uytvange (Grembergen –Isorex) 37ste en Jens Verschaffelt (Sint-Niklaas –Hoop op Zegen) 39ste

   

  Zondag wordt de tweede rit gereden en dan weten we wie de tweedaagse wint.

   

  TEKST: fvdv

  22-07-2007 om 19:28 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZATERDAG 21/07/2007

  wbvlogo

  Proficiat aan GUY SMET uit Kruibeke met zijn 16°Seizoenszege van 2007 !!!

  ZATERDAG 21/07/2007 – BOVELINGEN (LB) – Elite z/c + Beloften – 116,4 Km – 02h48min

  Aantal deelnemers : 41

  1. Guy Van Broekhoven
  2. Tony Driesen op 5"
  3. Wim Jansen
   

  21/07/2007 – IZEGEM DE BOSMOLENS (W) – Elite z/c + Beloften – 117 Km – 02h47min

  Aantal deelnemers : 74

  1. Ken Vanmarcke
  2. Christ Lefever op 20"
  3. Serge Denecker
   

  21/07/2007 – LAARNE (O) – Elite z/c + Beloften – 115 Km – 02h41min

  Aantal deelnemers : 70

  1. Nicolaj Olesen
  2. Tom Vermeiren
  3. Kevin Van Den Eeckhout
  6. Jurgen De Deyn uit Wichelen (Rudyco C.T)
  15. Kristof Verbraeken uit Beveren (Artevelde VZW) op 1'30" 

  20. Peter Verhofstadt uit Uitbergen (Rudyco C.T) op 2'00"
   
  21/07/2007 – LICHTERVELDE (W) – Elite z/c + Beloften – 117,3 Km – 02h41min

  Aantal deelnemers : 89

  1. Maxim Debusschere
  2. Kevin Maene
  3. Stijn Minne
  20. Thibault Koppen uit Beveren (KSV-Deerlijk) op 2'31"
  40. Stijn De Vriese uit Zele (KSC Denderstreek) op 5'15"
  47. Steven De Wilde uit Aalter (Rudyco C.T)
   

  21/07/2007 – MERCHTEM (VB) – Elite z/c + Beloften – 104 Km – 02h15min

  Aantal deelnemers : 65

  1. Rieno Stofferis
  2. Greg De Winde
  3. Kim Tesseur
  5. Michaël Van Staeyen uit (Davo)
  28. Benny Van Buynder uit Bornem (Rudyco C.T)
    

  21/07/2007 – WAASMUNSTER (O) – Elite z/c + Beloften – 112 Km – 02h15min

  Aantal deelnemers : 59

  1. GUY SMET uit Kruibeke (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)
  2. Rudi Vingerhoets op33"
  3. Jeroen Das op 37"
  5. Tom Stremersch uit Meerdonk (PWC Jan Snel) op 48"
  6. Davy Peirsman uit Temse (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken) op 51"
  7. Francis Geldof uit Puivelde (Rudyco C.T)
  8. Gunther Sterck uit Stekene (PWC Jan Snel)
  11. Koen Van De Velde uit Stekene (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken) op 1'35"
  15. Ralph Schaalje uit Axel (Keukens Buyse Knesselare) op 1'43"
  16. Luc De Moor uit St.Gillis-Waas (Edegem B.C)
  18. Stijn Gidé uit Waasmunster (KSC Denderstreek Labiekes)
  20. Kris Smet uit St.Niklaas (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)
  21. Mattias Nijs uit Nieuwkerken (PWC Jan Snel)
  22. Michiel De Coninck uit Nieuwkerken (PWC Jan Snel)
  23. Sven Blommaert uit Hamme (Rudyco C.T)
  25. James Fruytier uit Moerbeke (PWC Jan Snel)
  26. André Van Geertsom uit St.Niklaas (N.C.T)
  27. Dennis Pijl uit St.Niklaas (Rudyco C.T)
  30. Eddy Van Bogaert uit Belsele (Rudyco C.T)
  31. Marc Laureys uit St.Niklaas (Rudyco C.T)
  32. Roberto Vercauteren uit Beveren (Hoop Op Zegen Beveren)
  33. Geert Smet uit St.Niklaas (Klaipeda)


  21/07/2007 – SINAAI (O) – Beloften – 112 Km – 02h35min

  Aantal deelnemers : 67

  1. Benjamin Verraes
  2. Mantas Mikuzis
  3. Lorenzo De Buysscher
  6. Jarno Van Guyse uit Stekene (New Heebra Lombarden) op 10"
  8. Stefan Ott uit Waasmunster (KSC Denderstreek Labiekes)
  19. Lieven Dieleman uit Zele (KSC Denderstreek Labiekes) op 28"
  25. Willem De Greyt uit Sinaai (KSC Denderstreek Labiekes) 
  29. Kristof D'Hollander uit Stekene (Hoop Op Zegen Beveren)
  30. Roeland Suys uit Bornem (Rupelspurters)
  40. Koen Martens uit Temse (KSC Denderstreek Labiekes)
  42. Sam Christiaens uit St.Gillis-Waas (KSC Denderstreek Labiekes)
  43. Gregory Franckaert uit Kallo (Asfra R.T)
  52. Sven Wielandt uit Beveren (Wielerpromotieclub Jeugdteam)

    

  21/07/2007 – GROTE PRIJS INDEKEU - HULSHOUT (A) – Elite  – 157 Km – 03h36min

  Aantal deelnemers : 198

  1. Dejan Aistrup
  2. Samuel Van Nuffelen
  3. Koen Iwens
  21. Björn Coomans uit Ruisbroek (Rock Werchter-Chocolade Jacques) op 34"
  95. Bjorn Meersman uit Bornem (Rock Werchter-Chocolade Jacques) op 2'03"
   

  21/07/2007 – ZOTTEGEM-BEVEGEM (O) – Juniores – 125 Km – hmin

  Aantal deelnemers :

  1. Rasmus Guldhammer
  10. Jeroen Goudket van L.O. (C.T.Menen) 
  28. Pieter Cordeel uit Stekene (Balen B.C)
   

  21/07/2007 – ALT-HOESELT IN LIJN (LB) – Juniores – Km – hmin

  Aantal deelnemers :

   

  21/07/2007 – HULSHOUT (A) – Juniores – 75 Km – 01h42min

  Aantal deelnemers : 70

  1. Ruben Van Wiefferen
   

  21/07/2007 – LEBBEKE (O) – Juniores – 89 Km – 02h08min

  Aantal deelnemers : 55

  1. Wout Mertens
  7. Sander Stiegelis (Isorex C.T)
  15. Stijn Van Geyte uit Grembergen (Isorex C.T) op 20"
  25. Nick Van Walle uit Temse (Daikin C.T)
  28. Jens Van Landeghem uit Beveren (Hoop Op Zegen Beveren)
  33. Sean Durinck uit Hamme (Hudiko Waasland)
  37. Sam Van Uytvange uit Grembergen (Isorex C.T)
  39. Jens Verschaffelt uit St.Niklaas (Hoop Op Zegen Beveren)
   

  21/07/2007 – MERCHTEM (VB) – Juniores – 80 Km – 01h50min

  Aantal deelnemers : 32

  1. Pieter Van Echelpoel
  11. Dieter Van Der Stock uit Hamme (Hudiko Waasland)
   

  21/07/2007 – VELDEGEM (W) – Juniores – Km – hmin

  Aantal deelnemers :

   

  21/07/2007 – LEOPOLDSBURG (LB) – Nieuwelingen – 74,3 Km – hmin

  Aantal deelnemers :

  1. Joren Segers
  7. Joeri Persoon uit Stekene (WAC-Team)
  97. Jonas De Permentier uit Sinaai (Avia C.T)
   

  21/07/2007 – BRUGGE (W) – Nieuwelingen – 63 Km – 01h53min

  Aantal deelnemers : 31

  1. Joeri Stallaert
   

  21/07/2007 – HEESTERT (W) – Nieuwelingen – 69,3 Km – 01h50min

  Aantal deelnemers : 34

  1. Arne Cassier
   

  21/07/2007 – HULSHOUT (A) – Nieuwelingen – 45 Km – 01h03min

  Aantal deelnemers : 64

  1. Melvin Bijnen
  13. Kaat Hannes uit Wechelderzande (Benelux Team)
    

  21/07/2007 – KURINGEN (LB) – Nieuwelingen – 60 Km – 01h17min

  Aantal deelnemers : 31

  1. Erick Tol
   

  21/07/2007 – MAARKEDAL (O) – Nieuwelingen – 66 Km – 01h50min

  Aantal deelnemers : 42

  1. Joaquim Durant
  5. Arjen Martens uit Koewacht (Zeeuws-Vlaanderen) op 37"
  7. Gijs Van Hoecke uit Zaffelare (C.T.Menen) op50"
   

  21/07/2007 – MERCHTEM (VB) – Nieuwelingen – 52 Km – hmin

  Aantal deelnemers :

  1. ?
  8. Thomas Collet  van L.O. (WAC-Team)
  14. Moreno De Pauw uit St.Pauwels (C.T.Menen)
   

  21/07/2007 – ZELE (O) – Nieuwelingen – Km – hmin

  Aantal deelnemers :

  22-07-2007 om 19:27 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING W.A.O.D. VAN ZATERDAG 21/07/2007
  Proficiat aan TIM VERCAUTEREN uit Belsele met zijn 3°Seizoenszege in de Catg.A
  Proficiat aan WALTER DE VEERMAN met zijn 17°Seizoenszege in de Catg.C

  ZATERDAG 21/07/2007 - MASSEMEN - W.A.O.D.

  CATG. A / B - 43 deelnemers
  1. Kristof Muys winnaar B
  6. TIM VERCAUTEREN uit Belsele winnaar A
  20. Sven Van Hoey (A7)
  25. Gino Van Broeck uit Belsele (A11)
  28. Gino Hoskens uit Beveren (A13)

  CATG. C / D
  1. WALTER DE VEERMAN uit Lochristi winnaar C
  5. Freddy Vlerick winnaar D

  CATG. E / E+
  1. Patrick Van Hulle winnaar E
  2. Martin Vennickx winnaar E+
  21. Lucien Van Goethem uit Stekene (E+6)

  CATG. F1
  1. Frank Laeremans
  5. John Heyndrickx uit Nieuwkerken
  15. Alfred Staljanssens uit Bornem
  16. Freddy De Blick uit Beveren

  22-07-2007 om 14:08 geschreven door kenny


  21-07-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE SINAAI VAN ZATERDAG 21/07/2007

  ZATERDAG 21/07/2007 – SINAAI - Beloften

   

  WEST-VLAMING BENJAMIN VERRAES KOMT WINNEN IN SINAAI


  SINAAI molenhoek aankomstbew21.7 

  Inderdaad, drie vingers voor overwinning nummer drie van Ben Verraes, met opendeur in zijn trui met de hartslagmeter in beeld.


  SINAAI molenhoekhuldebew21.7
  De protocollaire hulde van winnaar Benjamin Verraes. Uiterst links SP.A gemeenteraadslid Mike Nachtegael, organisator van een rit in de Ronde van het Waasland voor mountainbikers.

  Sinaai
  is de gemeente die wel oog heeft voor de beloften want nadat vorige week Stenenmuur het decor vormde was nu de afspraak gemaakt aan de Molenhoek. Er stonden 67 beloften aan de start voor 14 ronden van 8 km. of 112 km.

  De Mannen van de Polderrennersregio  waren goed vertegenwoordigd met Willem De Greyt (Sinaai), Gregory Franckaert (Kallo), Kristof Dhollander (Stekene), Peter Michiels (Zele), Roeland Suys (Bornem), Domien Geerts (Breendonk), Jarno Van Guyse (Stekene), Sven Wielandt (Beveren-Waas), Koen Martens (Temse), Sam Christiaens (Sint-Gillis-Waas), Lieven Dieleman (Zele); Stefan Ott (Waasmunster) en Sander Aper (Moerbeke-Waas).

  Het begon al met een triestige noot want in de eerste ronde gebeurde een zware valpartij waarbij Zelenaar Peter Michiels en de 19-jarige Thomas Smetryns uit Serskamp moesten afgevoerd worden naar het ziekenhuis met vermoedelijk een sleutelbeenbreuk.

  De snelle wedstrijd werd gekenmerkt door vele ontsnappingspogingen die dan ook niet ver droegen. Andi Couwels ondervond dat al op het einde van de eerste ronde. Mick Dhaeyere, Domien Geerts en Benjamin Verraes waren de volgende die hun kans waagden. Nog geen 10 sec kregen ze bij elkaar.Ook het drietal, Mick Dhaeyere, Marius Bernatonis (Lirhouwen) en Jarno Van Guyse, liepen met hun kop tegen de muur net als weeral Mick Dhaeyere, Eric Chrabot (USA) en

  Mantas Mikuzis (Lithouwen).

  Toen leek er het even op dat de wedstrijd kantelde. Het peloton brak in 2 stukken en 19 leiders gingen de 7de ronde in. Maar van verstandhouding was er geen sprake en zo liep ook nu alles terug samen.

  Gerald Uyttersprot ging dan even solo maar niet voor lang. Op het einde van de 8ste kwamen dan weer thuisrijder Willem De Greyt, Jacky De Weert, Lieven Dieleman en Kevin Van Lierde vóór de anderen voorbij. Zij hielden het toch iets langer uit. Kevin Van Dyck slaagde er zelfs in om te komen aansluiten en zo waren er vijf leiders.

  Toen die vinnige Zilvinas Linkus (Lithouwen) de achtervolging predikte was het uit voor de leiders en op het notaboekje werd geschreven: algemene hergroepering Het bleef even 'kalm'. Wegkomen zat er blijkbaar niet in. Met nog 2 ronden voor de boeg, was er een aanval van een 13-tal renners maar ook zij werden teruggegrepen.

  De laatste ronde kwam er aan en alles was nog mogelijk. Benjamin Verraes, een 20-jarige belofte uit het West-Vlaamse Watou, slaagde er nog in om het verbrokkelde peloton in de steek te laten en

  zo zijn 3de zege van het seizoen te behalen.

  Mantas Mikuzis werd 2de, Lorenzo De Buysscher 3de,  Daniel Vejmelka (Tjechië) 4de en Kevin Van Dyck 5de. Jarno Van Guyse werd 6de en eerste streekrenner, Stefan Ott 8ste, Domien Geerts 9de, Lieven Dieleman 19de, Willem De Greyt 25ste, Kristof Dhollander 29ste, Roeland Suys 30ste,

  Koen Martens 40ste, Sam Christiaens 42ste, Gregory Franckaert 43ste, Sander Aper 44ste en Sven Wielandt 52ste. Deze laatste sukkelde de voorbij week met kniepijn en hopelijk was dat van voorbijgaande aard.

   

  SINAAI molenhoekstartbew21.7

  Zo stonden de 67 beloften aan de start. Rechts startmeester WBV, Gaby Termont.


  SINAAImolenhjarnobew21.7
  Jarno Van Guyse die 6de werd
   
  SINAAIOmolenhottbew21.7
  Stefan Ott.
   
  SINAAIO molenhsamchristbew21.7
  Sam Christiaens  TEKST :
  Flor Van de Velde

   

  FOTO’S : Alain Sennesael.

   

   

   

  21-07-2007 om 22:50 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD NIEUWELINGEN TE ZELE VAN ZATERDAG 21/07/2007

  ZATERDAG 21/07/2007 – ZELE - Nieuwelingen

   

  NEDERLAND BOVEN MET THIJS ROELEN ALS WINNAAR


  ZELE roelen alleen bew21.7          ZELE roelen bew21.7

  Thijs Roelen met de bloemen.                        Thijs Roelen met zijn begeleiders.


  De organisatie van “Schelde en Durme Zele” kreeg voor de eerste rit van de tweedaagse voor nieuwelingen, 63 deelnemers. Het leek wel een ‘Hudikokoers’ want deze Wase club was met niet minder dan 17 renners aanwezig. Bij hen ook Jimmy Van den Bosch uit Rupelmonde die zijn tweede koersje reed. Voor Biondi Marin (Sint-Niklaas) van het WAC-Team was het zelfs zijn eerste wedstrijd. Er namen ook acht Nederlanders deel.

  Opvallend was ook de aanwezigheid van vier meisjes-juniores waarbij provinciaal kampioene Jolien D’Hoore, Tone Ghyselinck die in Burcht bij de dames elite won, Evelyn Arijs en Jessie Daams.

  Er moesten 10 ronden van 6,5 km gereden worden.

  Leuk element om de eerste ronden te kleuren was het afzwaaien van twee premies aan de aankomstlijn. De eerste kreeg 10 euro en de tweede nog 5. En daar werd straf voor gereden. Joey De Wilde  en Yannick Dhaese waren de eersten die er mee weg waren.

  Op het einde van de 3de ronde stoof Kenny De Smet naar voor . Kenny Van Schepdael reageerde en volgde van dichtbij. Andres Pieters- wat gaf die een sterke indruk- wilde toch dat er orde heerste en hij kromde de rug en bracht alles weer tot één geheel.

  Ondertussen waren al meerdere renners uit koers verdwenen omdat de wind te veel van hun krachten vroeg. Jens Verleyen van Hoop op Zegen, Matthias Dhollander van Hudiko, Biondi Marin van het WAC-Team, Nick Bonnaerens van Hudiko en ook diens ploegmaat Craig De Meyer zagen we al achter de nadarafsluiting stappen naast zijn fiets. Ook Jimmy Van den Bosch verdween uit ons beeld.

  In de 4de ronde kwam een heel klein maar dapper mannetje uit het peloton gevlogen en niemand kon hem volgen. Het was de Nederlander Rik Van Aaken. Met de neus bijna op het stuur, in een nooit geziene gebogen houding, nam hij 20 seconden voorsprong en gapte de premies mee. In de groep werd fel gereageerd door Kenny De Smet en Didier Moens van Huidiko. Zo werd de Nederlander nog net voor halfkoers weer bijgebeend.

  Na de hergroepering werd opnieuw zwaar uitgehaald voor de premies door Niels Goessens, Jonas De Vylder, Maarten Schrans en Kenny Goossens die net voor de volle groep reden? Voor Joren Roggeman (Zele) was al dat geweld er te veel aan en hij geraakte té ver achterop en moest er uit van de bazen van de koers.

  In de 6de ronde was dat ventje met zijn neus op zijn stuur en zijn romp af en toe naar het noorden, gericht, er weer. We bedoelen Rik Van Aaken. Wat een aanvaller! Wat een “special shape”! Hij haalde er weer 14 sec uit op de groep waarin een andere Nederlander, Thijs Roelen, zich klaar maakte om in de tegenaanval te gaan. Ook al koersten Yannick Dhaese, Andres Pieters, Jeffery Herrebaut, Jimmy Segers  bij zonder aandachtig, Roelen reed in de 8ste ronde het gat dicht en zo kregen we echt Nederland boven.

  Marnix Van der Sijpt en Bram Dhiedt volgden op 12 sec, Stijn Wijnacker, nog een Hollander, op 17 sec en de groep volgde op 25 sec, geleid door Jimmy Segers. Maar Rikske Van Aaken zette door  met de hulp van zijn landgenoot Roelen. Toch was de 10 sec voorsprong bij het ingaan van de laatste ronde, niet van aard om te zeggen dat het gebeurd was. Jonas De Vylder nam in de groep autoritair de leiding en ook Jimmy Segers, Jeffrey Herrebaut, Jori Van Steenberghen, Andres Pieters waren wakker om gepast iets te ondernemen.

  Er werd keihard gereden en daardoor moesten bij het ingaan van de laatste ronde nog negen renners lossen uit de groep. Daarbij de streekrenners Kevin Van Puyenbroeck (Antwerpen), Steven Smet (Sint-Pauwels), Roy Meersman (Bazel) en Jonas Heirman (Zele)

  Maar de twee Nederlanders hielden stand en konden spurten voor de zege. De robuste Thijs Roelen had geen moeite om de eerder tengere Rik Van Aaken wel tien meter achter hem te houden. Voor de 3de plaats kwam het tot een vinnige spurt en Andres Pieters illustreerde dat hij stilaan een diploma mag verwachten van “sprinter”. Hij hield zijn streekgenoot Jeffrey Herrebaut en Yannick Dhaese achter hem.

  Voor Roelen was het de 2de zege van het seizoen. Zijn eerste veroverde hij in eigen land.

   

   

  TEKST EN FOTO’S : Flor Van de Velde.

   

   

  21-07-2007 om 22:50 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZATERDAG 21/07/2007 - KAMPIOENSCHAP VAN HET WAASLAND
            KAMPIOENSCHAP VAN HET WAASLAND  


                      Trui kampioenschap waasland


  6° RIT  TTC RONDE 2007

  ttc TTC RONDE

  ZATERDAG 21/07/2007 – ZWIJNDRECHT – RIT 6 - TTC RONDE 2007

  KAMPIOENSCHAP VAN HET WAASLAND 2007

  NIET-RENNERS : Vertrek om 14H00 ,  68,4 Km. (18 Ronden ; 1 Ronde = 3,8 Km)

  RENNERS : Vertrek om 16H00 ,  76 Km. (20 Ronden)

  INWONERS : Vereningen + Op matig niveau - Vertrek om 18H00 , 30,4 Km. (8 Ronden)

  Inschrijving + Uitbetaling : Smoutpot 
  Vanaf 12h45 tot 13h45 voor Niet-Renners
  Vanaf 14h45 tot 15h45 voor Renners
  Vanaf 16h45 tot 17h45 voor Vereningingen

  Extra Premie's onderweg en dubbel Prijzengeld !!!!!

  21-07-2007 om 11:41 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE LEON ZIET HET ZO !!!!!

  DE LEON ZIET DAT ZO !!!

   

  LEON bew 17.7

  De Leon is nu eens niet naar de koers geweest maar hij heeft wel gazetten gelezen, televisie gekeken en op internet gesurfd. En wat vond hij?

   

  Goed nieuws voor de wielerwereld: twee Bulgaarse atletes betrapt op doping namelijk de hoogspringster Veneva, 2de verleden jaar achter Tia Hellebaut in het Europese kampioenschap en de Europese 400 meter loopster Vanya Stambolova. Ze zijn betrapt op testosteron.

   

  Men ziet, het is niet altijd in het wielerwereldje dat er zondaars lopen. Ik vraag me af of de Duitse TV ZDF & ARD nu ook gaat stoppen met atletiekwedstrijden uit te zenden. Volgens mij is dit een teken van grote naïviteit. Het kleinste kind weet dat er geen zuivere Tour kan zijn zolang de belangen of centen zo groot zijn.

  De renner in dit geval Sinkewitz of zo iets,  wordt er van verdacht doping te hebben genomen bij een externe controle.

  Maar is de renner altijd wel de schuldige, wordt hij ook niet te veel achter zijn voeten gezeten van, ge moet beter presteren of uw contract wordt niet verlengd of ge moogt daar niet starten.

  Wat moet ge dan doen? Het is uwe boterham die er van afhangt en als ge dan zo een steek onder water krijgt !

  Hetzelfde bij de sponsors: zolang als alles goed gaat is er geen vuiltje aan de hand maar o wee, als er iemand buiten de lijnen loopt. Dan wordt de naam van de firma geschaad en stappen ze er uit. Van hypocrisie gesproken! Wie nu in topsport investeert weet wat er kan gebeuren.

  Ik ben zelf tegen de doping maar de sport dopingvrij maken? Daarvoor zijn de sponsorbelangen veel te groot. En zoals het spreekwoord zegt “Om een hond te slaan, vindt men allicht een stok.”

  Er zijn wel bij bepaalde ploegen dopingjagers aangesteld maar ik weet niet wat hun functie is. Moeten die mensen zeggen: “u mag niet boven de 50 hematocrietwaarde, gaan anders vlieg je buiten.”

  Het zal altijd een raadsel blijven.

                               

  Groeten van de Leon

  21-07-2007 om 11:40 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN VRIJDAG 20/07/2007

  wbvlogo

  VRIJDAG 20/07/2007 – ICHTEGEM (W) – Elite z/c + Beloften – 69 Km – 01h38min

  Aantal deelnemers : 50

  1. Nico Kuypers
  2. Andy Lannoo op 20"
  3. Mathieu Langedock op 1'05"
   

  20/07/2007 – LANDSKOUTER (O) – Elite z/c/ + Beloften – 118 Km – 02h48min

  Aantal deelnemers : 45
  1. Dean Downing
  2. Pieter De Rekeneire op 06"
  3. Nocolaj Olesen

  21-07-2007 om 10:47 geschreven door kenny


  20-07-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE NINOVE VAN DONDERDAG 19/07/2007

  DONDERDAG 19/07/2007 – NINOVE – Elite m/c / Elite z/c / Beloften

   

  GREG VAN AVERMAET PROVINCIAAL KAMPIOEN 2007 !!!


  NINOVE pkaankomstbew20.7
  De snelle Geert Omloop klopt in de spurt Greg Van Avermaet.

  NINOVE PKpodiumbew20.7
  Het podium van het PK: vlnr: Kenny Lisabeth 2de, kampioen Greg Van Avermaet en Koen Barbe 3de.


  NINOVE PK gregvanavermaetbew20.7

  Greg Van Avermaet in zijn splinternieuwe kampioenentrui van Oost-Vlaanderen.


  Te Ninove werd het Provinciaal Kampioenschap voor EMC gereden en voor de Polderrennersregio werd het een succes. Greg Van Avermaet greep er de titel. Is die toch op weg naar glorie zeg.

  Voor de 65ste Grote Prijs Beeckman - De Caluwe kwamen 145 renners opdagen.

  Sven Renders (Wilrijk - Chocolade Jacques), Greg Van Avermaet (Hamme - Predictor/Lotto), Robby Meul (Eksaarde - DFL), Kristof Goddaert (Sint-Gillis-Waas - Davitamon/Jong Vlaanderen), Glenn D'Hollander (Berlare - Chocolade Jacques), Jurgen De Deyn (Wichelen - Rudyco CT) en

  Jarno Van Mingeroet (Overmere - Jartazi) waren de vertegenwoordigers van de Polderrennersregio. Op het programma stonden 169 kilometers of 13 ronden.

  Hans Dekkers kon zich niet intomen en al vrij snel ging hij tot de aanval over. Wouter Van Mechelen, Jo Maes, Evert Verbist en Ronny Poelvoorde kwamen aansluiten. Maar het zeer attent en hard fietsend peloton liet hen geen vrijheid. Dan probeer ik maar eens dacht Kenny Dehaes. Hij kreeg het gezelschap van Niko Eeckhout, Gorik Gardeyn en Michael Blanchy.

  Eigenlijk waren dat reeds vier renners met inhoud die er vroeg bij wilden zijn. Jonas Van Genechten kwam niet dichter dan 6 seconden want het viertal blijf goed ronddraaien. Wat niet belette dat er werd gereageerd achter hun rug en dat door Rob Peeters, Greg Van Avermaet, Christian Knorr (Denemarken) en Marius Bernatonis (Lithouwen).Maar de kloof dichten, dat was wat anders. Ze werden terug ingelopen door de groep.

  Blijkbaar zag Michael Blanchy het nutteloze in van hun vroege aanval en hij liet zich terug inrekenen door het jagende peloton. Na 26 km kwam er dan ook een algemene hergroepering. In die beginfase van de wedstrijd lag het tempo, alsook de aanvalsgolven, vrij hoog.

  Greg Van Avermaet probeerde samen met Evert Verbist iets op te zetten. Kenny Van Braeckel sloot nog aan maar ’t was een maat voor niets.

  In de 4de ronde leek het ernstiger. Tom Van De Velde, Jurgen Francois, Stijn Nauwynck, Nico Eeckhout, Sven Francoys, Evert Verbist, Jonas Van Genechten en Karel Pattyn trokken in den aanval.

  Jens Renders probeerde de kloof te dichten. Hij kreeg de steun van Kevin Neirynckx en Glenn D'Hollander. Het drietal slaagde erin de kloof te dichten en zo waren de leiders met 11.

  Ook Nikolas Maes, Jurgen Van Loocke en Peter Ronsse zochten nog de aansluiting maar dat lukte hen niet. Zij werden terug gepakt door het peloton dat een achterstand van 54 seconden had op de leiders. En het einde was nog ver met nog 100 km te rijden maar wat was er al veel gebeurd in dit PK.

  Het was dus duidelijk dat enkel sterke jongens in de finale nog een rol zouden spelen. De elf leiders deden naarstig verder en in de 7de ronde trokken Frederic Amorison, Gil Suray, Mario Ickx, Andy Capelle, Kenny Lisabeth, Paul Manning (GBR), Greg Van Avermaet, Benny De Schrooder, Philippe Pratte en Gorik Gardeyn in de tegenaanval. Zij slaagden erin om op korte tijd aan te sluiten bij de leiders wat op hun goei benen wees. Zo ontstond er een mooie kopgroep van 21 renners.

  Met het ingaan van de 8ste ronde ging Glenn D'Hollander in den aanval maar Paul Manning reageerde gepast. Daarna ging het in de kopgroep nogal wanordelijk en het gevolg was dat er toch nog een algemene hergroepering kwam. Zoals het de ganse wedstrijd was, werd er opnieuw aangevallen en met twintig zetten ze zich voorop.

  Chocolade Jacques was het best vertegenwoordigd met 4 renners : Koen Barbe, Kenny Lisabeth, Niko Eeckhout en Kenny Dehaes 

  Landbouwkrediet met 3 renners : Frederic Amorison, James Vanlandschoot en Andy Capelle

  Jartazi met 3 renners : Geert Omloop, Jurgen Francois en Sven Nevens

  Unibet met 2 renners : Matthe Pronk (Nederland) en Troels Vinther (Denemarken)

  Predictor-Lotto met 2 renners : Greg Van Avermaet en  Wim Vanhuffelen , dan nog de enkelingen Ward Bogaert (Yawadoo), Peter Wuyts (Palmans), Frank Dressler (Duitsland - CCT Differdange), Bart Wellens (Fidea), Robby Meul (DFL), Peter Ronsse (Babes Only).

  Toen op ruim 50 km van het einde de twintig een voorsprong hadden van 2min40 was het zeker dat één van hen de winnaar zou worden. De voorsprong groeide tot een maximum van 3'17" en bij het ingaan van de laatste ronde bedroeg hun voorsprong nog steeds 2'55".

  Dat het onrustig werd bij de leiders was te verwachten. Niet iedereen wil met zo’n groep spurten. Geert Omloop en Troels Vinther probeerden als eersten om weg te geraken, daarna

  Frederic Amorison, Matthe Pronk, Kenny Lisabeth, Greg Van Avermaet en Peter Ronsse. Zij werden telkens terug ingerekend door hun medevluchters.

  Peter Ronsse probeerde het nog alleen. Frederic Amorison en ook Greg Van Avermaet kwamen aansluiten. Daarna reden ook  Peter Wuyts, Geert Omloop, Troels Vinther, Niko Eeckhout en Andy Capelle naar het drietal. Maar nog liep het fout en kwam de twintig terug samen.

  De aankomst kwam steeds dichterbij en er moest nu toch iets gebeuren. Het vijftal Geert Omloop, Frederic Amorison, Andy Capelle, Greg Van Avermaet en Peter Ronsse waagden een ultieme kans. Snel reden ze 25 sec voor de anderen uit en toch kwamen Peter Wuyts, James Vanlandschoot, Troels Vinther en Niko Eeckhout terug tot op 10 seconden maar de vijf bedreigen zat er niet meer in.

  Het 5-tal ging de laatste 'rechte' lijn in en daarin toonde Geert Omloop nog maar eens zijn snelle benen. Hij won zijn 4de koers. Greg Van Avermaet, misschien was hij wel dé man van de wedstrijd, eindigde knap 2de en werd daarmee Provinciaal Kampioen.

  Frederic Amorison werd 3de, Peter Ronsse 4de, Andy Capelle 5de op 6 seconden, Niko Eeckhout 6de op 23 seconden, Troels Vinther 7de, James Vanlandschoot 8ste, Peter Wuyts 9de en Kenny Dehaes 10de, Robby Meul 18de, Kristof Goddaert 23ste, Jarno Van Mingeroet 50ste

  en Jurgen De Deyn 76ste.

  Naast de winnaar Geert Omloop werden ook de top 3 van PK Oost-Vlaanderen EMC gehuldigd.

  Greg Van Avermaet is Provinciaal Kampioen, Kenny Lisabeth 2de en Koen Barbe 3de.

   

  NINOVE PKgregactieweb20.7

  Van Avermaet reed een bijzonder sterke koers en zijn titel is zeker verdiend.


  NINOVE KP goddaertbew20.7
  Kristof Goddaert reed mee bij de profs en eindigde 23ste.


  TEKST :
  Flor Van de Velde


  FOTO’S :
  Alain Sennesael

   

   

   

   

   

  20-07-2007 om 13:46 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE KLEMSKERKE VAN DONDERDAG 19/07/2007

  DONDERDAG 19/07/2007 – KLEMSKERKE-DE HAAN (W) – Elite z/c + Beloften

   

  GUY SMET moet tevreden zijn met tweemaal een 3de plaats op 2 dagen tijd !!!!

   

  koers guy 19 juli 2007 klemskerke 001

  Guy Smet in het peloton en dit bij zomerse temperaturen ........

  Te Klemskerke stonden 64 Elites z/c en Beloften aan de start voor 112,5 Km of 15 ronden en uit de “Polderrennersregio” waren Guy Smet (Kruibeke) , Kurt Van Landeghem (St.Gillis-Waas ) , Kris De Block (Mariekerke) en Stijn Gidé (Waasmunster) vertegenwoordigd.

  De grote kannonen van momenteel waren aanwezig en het waren deze renners die ervoor zorgden dat een groep van 9 renners zich in de 5de ronde konden afzonderen.

  De 9 renners voorop waren : Guy Smet , Michaël Van Staeyen , Nico Kuypers , Guy Van Broekhoven , Frederik Toortelboom , Kris De Block , Wouter Demeulemeester , Dries Heughebaert en Jeremy Butaye.

  De negen bleven goed samen en het was wachten tot de laatste ronde toen Michaël Van Staeyen en Nico Kuypers er vandoor gingen , Guy Smet probeerde de kloof nog te overbruggen maar kwam tot op 20 meter.Nico Kuypers begon terug keihard te rijden zodat ervoor Guy deze keer enkel een derde plaats inzat.

  De overwinning ging naar Belofte Michaël Van Staeyen (Davo) die zijn 10de overwinning boekte voor Nico Kuypers , Guy Smet eindigde op een luttele 8” op de 3de plaats en dit doordat de spurt om de overwinning heel laat werd ingezet en zodoende Guy op 10 meter kwam.

  De pelotonspurt werd gewonnen door Baptiste Planckaert op 3’15”.

  Kris De Block eindigde als 6de op 23” , Stijn Gidé als 14de op 3’15” en Kurt Van Landeghem als 21ste.

  Guy Smet :” De derde plaats is niet slecht maar toch ontgoochelend en winnen is toch zoveel leuker hé !!!!”.


  FOTO : Saffia

  20-07-2007 om 12:27 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN DONDERDAG 19/07/2007

  wbvlogo

  DONDERDAG 19/07/2007 – KLEMSKERKE-DE HAAN (W) – Elite z/c + Beloften – 112,5 Km – 02h40min

  Aantal deelnemers : 64

  1. Michaël Van Staeyen
  2. Nico Kuypers
  3. Guy Smet uit Kruibeke (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken) op 08"
  6. Kris De Block uit Mariekerke (Rupelspurters)
   

  19/07/2007 – NINOVE (O) – Elite m/c/Elite z/c/Beloften – 169 Km – 03h59min

  Provinciaal Kampioenschap

  Aantal deelnemers : 149
  1. Geert Omloop
  2. Greg Van Avermaet uit Hamme (Predictor-Lotto)
  3. Frédéric Amorison
  18. Robby Meul uit St.Niklaas (DFL-Cyclingnews)
  23. Kristof Goddaert uit St.Gillis-Waas (Davitamon-Jong Vlaanderen)
  50. Jarno Van Mingeroet uit Berlare (Jartazi)
  76. Jurgen De Deyn uit Wichelen (Rudyco C.T)

  20-07-2007 om 11:45 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING W.A.O.D. VAN DONDERDAG 19/07/2007
  Proficiat aan WIM HEYNDRICKX uit Vrasene met zijn 3°Seizoenszege in de Catg.C !!!
  Proficiat aan ROGER BEELAERT uit Rupelmonde met zijn zege in de Catg.F1 !!!

  DONDERDAG 19/07/2007 - LAARNE - W.A.O.D.

  CATG. A / B - 55 deelnemers
  1. Geert Ceulemans winnaar A
  3. Robby De Roos uit Moerbeke (A3)
  4. Steven Thijs winnaar B
  6. Alex Goossens uit Vrasene (B3)
  18. Filip Troubleyn uit Temse (A7)
  20. Gunther De Cock uit St.Gillis-Waas (B12)
  22. Tom Van Osselaer uit Melsele (A9)
  26. Koen Heyrman uit Bazel (B17)
  28. Peter Van Havere uit Burcht (A10)

  CATG. C / D
  1. Kenny De Maerteleire winnaar D
  2. André Van Geertsom uit St.Niklaas (D2)
  4. WIM HEYNDRICKX uit Vrasene winnaar C
  8. Patrick Bolssens uit Kieldrecht (D5)
  9. Walter De Veerman uit Lochristi (C4)
  19. Roger Schuurman van L.O. (C9)
  23. Johan De Rop uit Nieuwkerken (C13)

  Wim Heyndrickx (Heusden)
  Wim Heyndrickx uit Vrasene vooraan en sleurend aan de kop van de groep !!!

  CATG. E / E+
  1. Wim De Waal winnaar E
  2. Florent De Leersnijder winnaar E+

  CATG. F1
  1. ROGER BEELAERT uit Rupelmonde
  2. John Heyndrickx uit Nieuwkerken
  4. Freddy De Blick uit Beveren
  10. Dirk De Cauwer uit Hamme
  14. André Syvertsen uit Stekene

  20-07-2007 om 11:44 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FOTO'S KAMPIOENSCHAP VAN GROOT BEVEREN VAN ZONDAG 15/07/2007

  waod

  ZONDAG 15/07/2007- VRASENE – W.A.O.D.

   

  FOTO'S KAMPIOENSCHAP VAN GROOT BEVEREN

  Niet-Vergunninghouders/Toeristen/Inwoners

  Kenny Vrasene

  Kenny Janssens uit Zwijndrecht op het podium en blij met het behalen van zijn 2°Seizoenszege.


  Kenny Vrasene01

  Massaspurt gewonnen door Kenny Janssens uit Zwijndrecht , op de 2de plaats zien we Dirk Cleys (links)


  Met dank voor de Foto's aan Gilbert De Paepe (Raadslid W.A.O.D.)

  FOTO'S :  Mon De Geest uit Melsele (raymonddegeest@skynet.be)

  20-07-2007 om 11:43 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FOTO'S OPEN BELGISCH KAMPIOENSCHAP W.A.O.D. VAN ZONDAG 15/07/2007
  waod

  ZONDAG 15/07/2007 – VRASENE – W.A.O.D.

   

  FOTO’S OPEN BELGISCH KAMPIOENSCHAP W.A.O.D. TE VRASENE  BK Vrasene

  Kristof Muys op het podium met naast hem Raf Martens


  BK Vrasene 01

  De spurt tussen Kristof Muys en Raf Martens


  BK Vrasene 02

  Kristof Muys die hier duidelijk de maat neemt van Raf Martens


  BK Vrasene 03

  De W.A.O.D. Voorzitter Guy Bloem voor de aankomst en zeer ontspannen.


  Met dank voor de Foto's aan Gilbert De Paepe (Raadslid W.A.O.D.)

  FOTO'S :  Mon De Geest uit Melsele (raymonddegeest@skynet.be
  )

  20-07-2007 om 11:41 geschreven door kenny


  19-07-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN DONDERDAG 19/07/2007
  NOBELS NATA bew 1.6

  Natasja Nobels (Dendermonde-S.C.F.Bianchi) reed Dinsdag de wedstrijd voor Dames Elite te Strijpen.

  Het was een zeer warme dag en van de 52 deelneemsters zijn amper de helft aangekomen.

  Natasja : “ Ikzelf heb in de laatste ronde moeten lossen , ik kreeg ineens krampen en het was over”.

  Woensdag reed Natasja te Arendonk waar 67 dames inschreven voor 78 Km wedstrijd.

  Natasja : “Gisteren daarentegen ging het al veel beter, misschien omdat het maar om 18u start was?  De warmte was aangenamer en ik heb enkele keren geprobeerd om weg te geraken maar Lotto had de koers goed onder controle want Martine Brass was voorop.  Zij werd ook de winnares en wij moesten sprinten voor de 2de plaats, Ilse Fiers werd 6de en ik 10de".

   

  Vandaag vertrekt Natasja naar de Ardennen om een beetje uit te rusten en dan terug te trainen.

  Haar eerste wedstrijd is terug te Aalst.


  ROBBY VAN RAEMDONCK OUT VOOR DE REST VAN HET SEIZOEN ????

   

  Robby Van Raemdonck 2

  Robby Van Raemdonck (Kallo-Nieuwkerks C.T) zit al een tijdje met heel wat pijn in de rug en uit verder onderzoek bleek dat hij met een discus hernia zit !!! Hij moet nu vooral veel rusten en mag enkel zwemmen en rustig fietsen. Hij heeft ook de eerste van de drie inspuitingen gekregen in de rug. Hij zal minstens drie weken buiten strijd zijn en kan zo ook meteen een streep trekken onder het seizoen 2007. Want om de training eind augustus te hervatten zal hij pas terug in conditie zijn rond september en dan loopt het seizoen reeds op zijn einde.

   

  Wij wensen Robby het beste herstel toe en hopen hem gauw terug te zien op de groepstrainingen !!!!


  Bron : Nieuwkerks Cycling team

  19-07-2007 om 22:43 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OP 05 AUGUSTUS FIETSDODENTOCHT TE BORNEM !!!

  DE FIETSDODENTOCHT VAN BORNEM NADERT !!!

   

  Op zondag 5 augustus wordt in Bornem weer de Fietsdodentocht over 100 km gereden. De 21ste editie al. Voor de fietsliefhebber een aparte uitdaging die elk jaar wordt georganiseerd door WTC Amerika. Iedereen vanaf 14 jaar kan de dodentocht rijden. Naast de Fietsdodentocht is er ook een gezinsfietstocht van 35 km en daarvoor is er geen minimumleeftijd voorop gesteld. Het is eigenlijk een tof initiatief om zowat iedereen te laten fietsen.

  Starten kan tussen 7u en 10u voor de 100 km Fietsdodentocht en voor de gezinsfietstocht tussen 12u30 en 15 u. Maar er wordt wel gesteld dat iedereen vóór 18u terug binnen is in Bornem. De deelname prijs staat op 5 € voor de 100 km maar tot 18 juli kon vooraf ingeschreven worden voor 3 €. Deelnemen aan de gezinsfietstocht kost 2 €. De startplaats is het Sportcentrum Breeven.

  Wie pech heeft wordt ook geholpen want dan kan gebeld worden naar het algemeen telefoonnummer dat op de inschrijvingskaart is te vinden. Een heuse bezemwagen zal de pechvogels terug naar Bornem brengen.

  Het hoeft nauwelijks gezegd dat deze Fietsdodentocht een intense organisatie vraagt

  De 100 km loopt langs een perfect afgepijlde omloop, seingevers op de gevaarlijkste kruispunten, 3 rode kruisposten op de omloop, ruime parkings in de omgeving, bezemwagens en wie start mag ook rekenen op een peperkoek van Vondelmolen, een Aquarius dorstlesser in Asbeek, een Palm onderweg in de brouwerij Palm, een medaille bij volbrengen van de tocht.

  Bovendien is er ook een gratis tombola met talrijke waardevolle prijzen, verzekering lichamelijk letsel, ruime drank- en eetgelegenheid, een groepsfoto van wie in groep gelijktijdig inschrijft met minimum 10 personen, een groepstrofee vanaf 12 personen, trofee voor de grootste groep, aandenken voor de oudste, verstkomende, enz. deelnemer.

  Ook de 35 km is perfect afgepijld, seingevers op de gevaarlijkste kruispunten, 2 rode kruisposten op de omloop, ruime parkings in de omgeving, bezemwagens, peperkoek Vondelmolen, 1 Palm onderweg in de brouwerij Palm, een diploma bij volbrengen van de gezins-Fietsdodentocht, gratis tombola met talrijke waardevolle prijzen, verzekering lichamelijk letsel, ruime drank- en eetgelegenheid.

  Voor alle deelnemers is er een tombola met waardevolle prijzen: wielerkledij van Bio-Racer, aankoopbons met een waarde van 25 Euro/stuk geschonken door ModeMakers, prijzen geschonken door de Nationale Loterij,

   

  Het parcours heeft een vlakke aanloop, een tussenstuk over glooiende rustige wegen en een vlakke uitloper tot in het Breeven te Bornem.

  0 km: Inschrijving en vertrek uit Bornem tussen 7u en 10 uur ( Peperkoek Vondelmolen bij vertrek)

  42 km: 1e controlepost, Eizeringen-Lennik (Nieuw!!) Open vanaf 8u tot 12 u 30

  65 km: Bevoorrading met Aquarius in Asbeek

  84 km: 2e controlepost en bevoorrading met een Palm (geen frisdrank) in "Brouwerij Palm" te Steenhuffel. Open vanaf 9u tot 16u30

  100 km: Aankomst te Bornem. Medaille aan de aankomst.
  Aankomen kan dus tot 18 uur.

   


  TEKST :
  Flor Van de Velde

  19-07-2007 om 21:35 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERKENNING VAN HET BK-PARCOURS M.T.B. TE OTTIGNIES

  OMLOOP BK MTB BEKEKEN OP WOENSDAG

   

  Patrick Meersschaert had ons beloofd commentaar te geven over de verkenning van de omloop waarop zaterdag en zondag in Ottignies het BK voor mountainbikers wordt gereden. Hij hield woord.

  Patrick: “De omloop in Ottignies is enorm zwaar: er zit geen enkel vlak stuk in, constant draaien en keren en de klimmen zijn weliswaar kort maar heel stijl. Iedereen op training was unaniem: een mooie omloop die veel vakkennis vraagt, maar spijtig genoeg op veel plaatsen te smal voor een BK waarop toch in alle categorieën veel renners aan de start zullen staan. Vooral in de gemengde wedstrijden zoals bij de masters en de junioren zal er gesakkerd worden! Op de technische zones zullen er zelfs gegarandeerd opstoppingen zijn omdat sommigen van de fiets zullen stappen en dat is jammer voor een BK-proef.”

  Meersschaert is van mening dat Kris Hertsens en Geoffrey Maes zeker zullen strijden voor de titel bij de masters 1 en  Kris Henderieckx ziet bij de elites zeker een top tien zitten, maar kan in een begenadigde dag top 5 halen.  Robbie De Bock moet als eerstejaarsbelofte in staat zijn om top tien te rijden en misschien wel als eerste eerstejaars te eindigen.

  Patrick Meersschaert zelf verwacht geen glansrol voor hem.

  “Ik heb opnieuw enorm veel last van uitstralende rugpijn, een kwaal waarvan ik het ganse voorjaar verlost was maar die vorige maand bij het EK opnieuw de kop opstak. We zullen wel, op de tanden bijten zeker?”.

   


  TEKST : fvdv


  19-07-2007 om 21:27 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2-DAAGSE VOOR JUNIORES TE LEBBEKE OP ZATERDAG 21/07 EN ZONDAG 22/07/2007

  HET WIELERFEEST LEBBEKE MET TWEEDAAGSE VOOR JUNIORES

   

  In de  Baasrodestraat (Klei) Cafe Bosveld te Lebbeke organiseert Wielerclub " 't CLUBKE " een

  tweedaagse voor Juniores en dat op zaterdag 21 juli en zondag 22 juli 2007 te 15 uur.

  Het is er de 9de Grote Prijs Antoon Quintelier, 5de Memorial Gerard Saeys. Bij deze tweedaagse wedstrijd hoort  een prijzenpot van 200 euro voor de eerste tien renners in het eindklassement.

  Verder zijn er ook tal van premies ter hoogte van de aankomstlijn.

  Voor Wielerbond Vlaanderen wordt de wedstrijd geleid door : Johan De Wol en Geert en Timmy Neerinckx. Op zondag 22 juli is er foto -finish.

  In 2006 waren er 45 renners op de eerste wedstrijddag en 140 op de tweede wedstrijddag.

  Ook het element ‘show’ wordt niet vergeten want zowel op zaterdag als op zondag is er telkens vanaf 15 uur in de tent een optreden van de wereldkampioen der DJ ’s DJ Eddy Del White, vooral bekend door zijn optredens ter gelegenheid van de aankomst van de rit in de Ronde van België 2006 en 2007 te Buggenhout. Wie toen aanwezig was, weet dat ambiance verzekerd is.

   

  TEKST : Flor Van de Velde.

  19-07-2007 om 21:21 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN WOENSDAG 18/07/2007

  wbvlogo


  WOENSDAG 18/07/2007 – BUDINGEN (VB) – Elite z/c + Beloften – 117 Km – 02h39min

  Aantal deelnemers : 141

  1. Michaël Vanderaerden
  2. Danny Dierckx
  3. Dejan Aistrup
  24. Lars Croket uit Bornem (Davitamon-Jong Vlaanderen)
   

  18/07/2007 – DEINZE (O) – Elite z/c + Beloften – 116 Km – 02h14min

  Aantal deelnemers : 135

  1. Stijn Minne
  2. Bart Van Speybroeck
  3. Daniel Veimelka op 33"
  12. Lieven Dieleman uit Zele (KSC Denderstreek Labiekes) op 1'58"
  14. Steven De Schoesitter uit Waasmunster (Rudyco C.T)
  24. Willem De Greyt uit Sinaai (KSC Denderstreek Labiekes) op 2'22"
   

  18/07/2007 – WESTROZEBEKE (W) – Elite z/c + Beloften – 113,9 Km – 02h42min

  Aantal deelnemers : 65

  1. Maxim Debusschere
  2. Christ Lefever
  3. Guy Smet uit Kruibeke (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)
  21. Luc Rooms uit Puurs (Rudyco C.T) op 2'30"

  18/07/2007 - Arendonk (A) - Masters/Amateurs - 71,5 Km - 01h42min
  Aantal deelnemers : 43 in de Catg.A
  1. David Van Pelt
  12. Filip Thoen uit Stekene (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)
   

  18/07/2007 – Arendonk (A) – Dames Elite – 78 Km – 02h06min

  Aantal deelnemers : 67

  1. Martine Bras
  2. Moniek Rotmensen op 15"
  3. Debby Mansveld
  4. Sofie Verdonck uit De Klinge (KSV-Deerlijk)
  6. Ilse Fiers uit Waasmunster (Oostende Noordzee)
  8. Melissa Huyghe uit Breendonk (Bianchi-Duvel-CataBikes)
  10. Natasja Nobels uit Dendermonde (S.C.F.Bianchi)
  15. Anja Nobus uit Waardamme (Oostende Noordzee)
  17. Annick Van Leuven uit Schoten (Oostende Noordzee)
  26. Ines Claes uit Beveren (Benelux Team)
  30. Charlotte Van Damme uit Eksaarde (Keukens Redant)
  39. Cindy Vandermeulen uit Stekene (Benelux Team)
  42. Carine Potums uit Londerzeel (Benelux Team)
  46. Katrien Aerts uit Merksplas (Benelux Team)
  54. Patricia Thijs uit Hoboken (Benelux Team)

  18/07/2007 – BOVELINGEN (LB) – Juniores – 96,2 Km – 02h24min

  Aantal deelnemers :

  1. Michael Sabo
   

  18/07/2007 – HERZELE (O) – Juniores – 99 Km – 02h21min

  Aantal deelnemers : 92

  1. Reinardt Janse Van Rensburg
  26. Manuel Verwulgen uit Moerbeke (DMC-D-Bike C.T) op 36"
  50. Karl Ulrich Van Osselaer uit Zwijndrecht (WAC-Team)
  63. Davy Van De Walle uit Lokeren (Keukens Redant C.T)
   

  18/07/2007 – OPWIJK (VB) – Juniores – 96,6 Km – 02h15min

  Aantal deelnemers : 69

  1. Sander Stiegelis (Isorex C.T)
  4. Pieter Cordeel uit Stekene (Balen B.C)
  17. Timothy Vergeylen uit Zele (Hudiko Waasland)
  21. Joeri De Ryck uit Kruibeke (Hudiko Waasland)
  37. Sean Durinck uit Hamme (Hudiko Waasland)
  38. Wouter D'Hollander uit Zele (Isorex C.T)
  41. Jeroen Serverius uit Kieldrecht (DMC-D-Bike C.T)
  54. Wim Van De Wiele uit Zele (Hoop Op Zegen Beveren)
  55. Dieter Van Der Stock uit Hamme (Hudiko Waasland)
   

  18/07/2007 – DAMME (W) – Nieuwelingen – 67,2 Km – 01h44min

  Aantal deelnemers : 77

  1. Guillaume Van Keirsbulck
  57. Jonas De Permentier uit Sinaai (Avia C.T)
   

  18/07/2007 – OPWIJK (VB) – Nieuwelingen – 55,2 Km – hmin

  Aantal deelnemers : 71

  1. Nils Heyns
   

  18/07/2007 – STRIJPEN (O) – Nieuwelingen – 65 Km – 01h40min

  Aantal deelnemers : 57
  1. Jeremy Messiaen
  11. Andres Pieters uit Dendermonde (C.T.Menen) op 40"
  30. Laurens Poelman uit Kalken (Hudiko Waasland)

  19-07-2007 om 17:43 geschreven door kenny


  18-07-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERKALENDER W.B.V. VOOR ZATERDAG 21/07 , ZONDAG 22/07 EN MAANDAG 23/07/2007

  WIELERKALENDER

   

  ZATERDAG 21 JULI.

   

  Op de Nationale Feestdag zaterdag 21 juli wordt er in de regio op drie plaatsen gekoerst. Eigenlijk vier, want Lebbeke is ook weer niet zo ver om er eens naar de juniores te gaan kijken.

  De elite z.c. rijden in Waasmunster in de Stationsstraat waar vorig jaar Guy Smet de winnaar werd van de 84 deelnemers. Dit jaar vindt de inschrijving plaats in Sportcafé “t Houten Kruis, Stationsstraat 128. De start is om 15u voor 112 km of 15 ronden van 7,5 km.


  SMET G WAASM bew 18.7

  Een jaar terug in Waasmunster: Guy Smet werd gehuldigd als winnaar.


  In Sinaai
  aan Luitentuit komen de U23 koersen. Vorige week zaterdag kregen zij ook al een koers aan de Stenenmuur. Nu is de inschrijving in Café Luitentuit, Luitentuitstraat 1. Het vertrek is gepland om 15u en de afstand is 112 km of 14 ronden van 8 km. Vorig jaar won hier de Bulgaar Petar Panaiotov en waren er 58 deelnemers.


  Te Zele –Huivelde,
  een paar kilometers van Waasmunster start zaterdag de tweedaagse voor nieuwelingen. Start 15u, afstand 65 km of 10 ronden van 6,5 km. Inschrijving in café De Welkom, Huivelde 194. Vorig jaar waren er op deze eerste dag 67 deelnemers en de zege was voor Raf Dieltjens.


  ZELE HUIVdieltjensbew18.7 

  In Zele-Huivelde won vorig jaar 21 juli Raf Dieltjens

  En dan is er ook nog Lebbeke waar om 15u de juniores starten voor 89 km of 16 ronden. De inschrijving is hier in café Bosveld, Baasrodestraat 26. Vorig jaar waren er 45 deelnemers met als winnaar Wim Denissen.


  ZONDAG 22 JULI.

   

  Zondag 22 juli komt er in Zele-Huivelde de tweede dag aan voor de nieuwelingen. Nu is de inschrijving in Café Halfweg, Huivelde 1. Start 15u en 10 ronden van 6,5 km of 65 km. Vorig jaar stonden er 79 vertrekkers klaar  en de Nederlander Jurrien Bosters won de koers en de tweedaagse werd gewonnen door Bruno Verwulgen uit Wachtebeke.


  ZELE HUIV verwulgen bew18.7

  De winnaar van de tweedaagse voor nieuwelingen op Huivelde: Bruno Verwulgen.


  In Lebbeke wordt zondag door de juniores nog eens dezelfde wedstrijd gereden als zaterdag. 

   


  MAANDAG 23 JULI.

   

  Maandag 23 juli is Sinaai weer aan de beurt. Ditkeer zijn het elite z.c. en U23 die zijn uitgenodigd. Inschrijven kunnen ze in de feesttent aan de Hulstbaan 161. Start om 15u voor 112 km of 14 ronden van 8 km. Vorig jaar won Tom Stremersch hier zijn 4de koers en er waren 59 deelnemers.


  STREMERSC Sinaai bew18.7 

  Tom Stremersch won vorig jaar de maandagwedstrijd te Sinaai-Hulstbaan.
  SAMENSTELLING EN FOTO’S :
  fvdv

   

   

   

   

   

  18-07-2007 om 23:07 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NOBELROUTE TE ST.GILLIS-WAAS AANGEPAST !!!!

  FIETS EENS DE NOBELROUTE TE SINT-GILLIS-WAAS

   

  De Nobelroute van Sint-Gillis werd voor deze zomer in een nieuw kleedje gestopt.

  Deze lusvormige fietsroute is eigenlijk volledig vernieuwd. Het traject werd hier en daar aangepast en de brochure is uitgebracht in de nieuwe stijl van de fietspublicaties van Toerisme Oost-Vlaanderen.

  De Nobelroute is met haar 50 kilometer één van de langste in ons aanbod van lusvormige fietsroutes.  Koning Nobel is de leeuw uit het dierenepos Reynaert de Vos. De tocht gaat langs de mooiste wegen in het centrale deel van het Waasland.

  Vanuit Sint-Gillis-Waas wordt gefietst in de bedding van de oude spoorverbinding Hulst-Sint-Niklaas en dus recht naar hartje Waasland. Door Sint-Pauwels en langs natuurgebied Het Steengelaag in Stekene rijdt men noordwaarts ook de Nederlandse grens over. Via de natuurpracht van het Stropersbos en de Kreken van Saeleghem  komt men opnieuw in Sint-Gillis-Waas.

  De brochure van de Nobelroute kost 1,80 euro. Ze kan besteld worden via www.tov.be.

   

   

  TEKST : fvdv

  18-07-2007 om 21:49 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOUNTAINBIKEWEDSTRIJDEN VAN MALMEDY EN KELMIS

  MOUNTAINBIKER FILIP VAN HECKE REED IN MALMEDY EN KELMIS

   

  Voor Stekenenaar Filip Van Hecke is de mtb-wedstrijd van Malmedy één van de koersen waar hij jaarlijks naar uitkijkt, niet zozeer omwille van de afdalingen maar vooral voor de klimmen die hem normaal heel goed liggen. In het verleden werd hij er 1ste, 3de en 7de. Maar deze keer liep het er niet zo best:

  -“De ochtend van de koers had ik plots wat last in den buik en moest maar liefst vierkeer naar toilet op een uur tijd. Ik besloot toch maar te starten en te zien waar ik uitkwam.”

  Hij nam een vrij goede start en verteerde de startklim redelijk goed en kwam als 8ste boven om zo aan de eerste volle ronde te beginnen.

  -“Ik had echter geen super gevoel en ontbeerde de kracht om op de hellingen toe te slaan. Ik maakte ook wat foutjes in de technische stukken zodat ik wat terrein moest prijsgeven. Op het einde van de eerste ronde voelde ik me slecht en besloot nog één ronde te rijden om dan een beslissing te nemen, doorgaan of een zeldzame opgave.”

  Gelukkig kreeg Filip dan toch weer een beter gevoel en hij kon zijn plaats vasthouden. En toen kwam het verhaal van de drinkbus!

  -“In de afdaling naar het zwembad toe, verloor ik een drinkbus en besloot ze op te rapen. ‘t Was immers nog een halfuur koers. Een Nederlander reed me voorbij en ik kon hem niet meer terug pakken. Uiteindelijk reed ik de koers uit op een 13de plaats, een resultaat waar ik gezien de buiklast relatief tevreden mee kon zijn.”

  Zondag stond hij samen met ploegmaat Kristof Houben aan de start te Kelmis. Alle reeksen startten samen met wel een aparte rangschikking.

  “Ik nam een matige start doordat ik werd opgehouden in eerste bochtje en zo kon ik al aan een achtervolging beginnen.”

  Na een ronde kwam Filip bij Geert Van Herck en samen met een Nederlander streden ze voor de derde plaats.

  -“Ik deed meer dan mijn deel van het werk en in de voorlaatste ronde kreeg ik een "tik".Ik diende mijn metgezellen te laten rijden en eindigde als vijfde master 1, zestiende algemeen op 115 deelnemers.”

  Filip Van Hecke was wel tevreden want een uur en 15 minuten volgde hij toch Geert van Herck en dat is toch een podiumkandidaat op het BK te Ottignies.

  -“Ook de maximale hartslag ging weer iets hoger zodat ik precies weer wat frisser kom te zitten. Dus , op naar het BK !”

   

  TEKST : fvdv

  18-07-2007 om 21:45 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIE WON ER AL 300 KOERSEN ?????

  WIE WON ER AL 300 KOERSEN ???

   

  LEON bew 17.7

  De Leon himself


  De Leon van “De Leon en de Guido” is er echt mee bezig dat Guy Smet ooit aan de 300 koersen zal komen waar hij als winnaar uit kwam. Leon zou nu echt eens graag te weten willen komen wie er in zijn carrière allemaal de 300 overwinningen of meer heeft behaald en dan wel in één categorie. Want de Guy heeft er nu al meer dan 250 gewonnen bij de liefhebbers of elite zonder contract.

  Natuurlijk, de grote vedetten hebben sowieso veel koersen gewonnen. Rik Van Steenbergen zelfs 1645 en Eddy Merckx 525 op de weg en Rik Van Looy 482. Maar in één categorie… dat is wat anders.

  De Leon heeft ook een vraag voor ons: “En als past in een interview met Smet bij een volgende zege, vraag eens of hij daar al heeft aan gedacht. Dank bij voorbaat.”

  Het kan dus een leuke bezigheid worden voor de wielerliefhebbers om te gaan opzoeken wie er 300 of er boven, won.

  De Leon is op de idee gekomen aan de Stenenmuur in Sinaai. En daar heeft hij zelf ook nog een prachtig beeld gemaakt langs de groene Wase natuur.

   

  FOTO LEON SINAAI bew17.7

  Langs het groene Land van Waas in Sinaai met Kurt Van Landeghem op kop gevolgd door Francis Geldof en Ronald Roos.  TEKST :
  fvdv

   

   

  18-07-2007 om 21:35 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WEDSTRIJDEN W.A.O.D. VOOR ZATERDAG 21/07 , ZONDAG 22/07 EN WOENSDAG 25/07/2007

  waod

  ZATERDAG 21 JULI 2007 - MALDEGEM  - Café Salastraete - Urselweg 47

   Locatie Urselweg - Maldegem
  INWONERS       18:00         51 Km       17 Ronden

                  

                           19:30         39 Km       13 Ronden

   

                           20:30         30 Km       10 Ronden               

   

                         

  ZATERDAG 21 JULI 2007 - MASSEMEN  - Taverne/Feestzaal Parking - Lambroekstraat 50

   Locatie Lambroekstraat - Massemen


  G / G+

  14:00

  49 Km

   7 Ronden

   F2

  14:03

  49 Km

   7 Ronden

  F1

  15:30

  55 Km

   8 Ronden

  E / E+

  15:33

  55 Km

   8 Ronden

  C / D

  17:00

  63 Km

   9 Ronden

  A / B

  17:03

  63 Km

   9 Ronden

  ZONDAG 22 JULI 2007 - WIEZE - Café Ajuin - Nieuwstraat 38
   Locatie Nieuwstraat - Wieze

  G / G+

  13:00

  50 Km

   7 Ronden

  F2

  13:02

  50 Km

   7 Ronden

  F1

  14:30

  57 Km

   8 Ronden

  E / E+

  14:32

  57 Km

    8 Ronden

  C / D

  16:15

  64 Km

    9 Ronden

  A / B

  16:17

  64 Km

    9 Ronden

  WOENSDAG 25 JULI 2007 - EKSAARDE - Café ‘t Moleken – Rechtstraat 326
   Locatie Rechtstraat - Eksaarde

  G / G+

  14:00

  50 Km

   8 Ronden

  F2

  14:02

  50 Km

   8 Ronden

  F1

  15:30

  57 Km

   9 Ronden

  E / E+

  15:32

  57 Km

    9 Ronden

  C / D

  17:00

  73 Km

  11 Ronden

  A / B

  17:02

  73 Km

  11 Ronden

  18-07-2007 om 21:29 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WEDSTRIJDEN V.W.F. VOOR ZATERDAG 21/07 , ZONDAG 22/07 EN WOENSDAG 25/07/2007

  vwf

  ZATERDAG 21 Juli – KAPELLE O/D BOS (1880) - Evert Larockstraat - Jeugdcentrum
  WereldKampioenschap

  Let op de starturen

  E-cat 12h
  FG-cat 12h01
  C-cat 14h
  D-cat 14h01
  A-cat 16h
  B-cat 16h01

  ZONDAG 22 Juli – GRIMMINGE
  (9506)- Parochiezaal a/d kerk
  Kampioenschap Denderstreek


  E-cat 13h
  FG-cat 13h01
  C-cat 14h30
  D-cat 14h31
  A-cat 16h
  B-cat 16h01

  WOENSDAG 25 Juli - AALST (9300) - Langestraat 180 - Café De Kezzel

  E-cat 16h
  FG-cat 16h01
  C-cat 17h30
  D-cat 17h31
  A-cat 19h
  B-cat 19h01

  18-07-2007 om 20:54 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BELGISCH KAMPIOENSCHAP M.T.B. TE OTTIGNIES - ZATERDAG 21/07 EN ZONDAG 22/07/2007

  KOMEND WEEKEND BK MTB IN OTTIGNIES !!!

   

  MEERSSCHAERT PATwickhausenbew18.7


  Zaterdag en zondag
  wordt in het Waals-Brabantse Ottignies het BK voor mountainbikers georganiseerd. Omdat Bastenaken moest afhaken kreeg de club van MTB-coach Laurent Saublens de kans voor deze organisatie. Het BK wordt er gereden in het bos naast het Provinciaal Domein Bois de Rêves. Zaterdag komen miniemen, nieuwelingen, dames jeugd, en amateurs en funklasse aan de start. Zondag volgen dan de aspiranten, juniores, masters, dames en elite & U23.

  We vroegen aan Patrick Meersschaert hoe hij Ottignies bekijkt:

  -“Over het circuit wordt gezegd dat het een pittige omloop zal zijn met véél hellingen en dat er ook heel veel wortels zijn die het klimmen heel moeilijk maken. Ik ken de organisator Laurent Saublens en die wil er zeker en vast een erezaak van maken dat het BK dit keer echt mountainbike- en kampioenschapwaardig is. Laat ons eerlijk zijn, het is reeds van 2003 (Libin) geleden dat we echt nog eens een fantastische BK-rit hadden! Tervuren was een verlengde veldrit en vorig jaar kon het toch ook beter alhoewel het in Bastogne was.”

  Woensdag zijn er heel wat bikers al eens gaan trainen op het circuit en misschien bereiken ons wel een paar commentaren.

  Voor Meersschaert zelf komt het BK misschien wel wat te vroeg want na het EK op 17 juni heeft hij de fiets wat aan de kant moeten zetten omdat hij als leraar ook wel te maken heeft met examens.

  -“Bovendien volgde nog een verplichte 24-uurs wedstrijd nabij München en ik was nadien zo moe dat ik mijn fiets niet meer kon zien. Anderhalve week terug heb ik de training lichtjes hervat. Opzettelijk ben ik niet naar Malmedy gaan rijden, ook al is dat daar mijn lievelingscircuit, omdat ik dit fysiek niet aankon en anders mezelf in de vernieling zou gereden hebben!”

  Zondag reed hij voor de eerste keer opnieuw een wedstrijd in het Duitse Pracht-Wickhausen (Tune-Frm-cup) en deze voldeed aan de verwachtingen: een zwak begin want al een maand had hij niet meer in verzuring gereden en op interval geoefend en daarbij reden ze hem gewoon in de vernieling reden. Toch kon hij zijn tempo aan houden en terugkomen.

  -“In de laatste ronde kwam ik aan de leiding en nog met 1 minuut voorsprong won ik.  Mijn vaststelling was dat de basis er nog is, maar de explosiviteit en het interval rijden lukt nog niet. Jammer genoeg zal het BK omwille van de vele hellingen nu precies een intervalwedstrijd worden. Aanklampen dus in de beginfase en net zoals in Pracht-Wickhausen hopen dat de rest kraakt in de loop van de wedstrijd. Vandaar dat ik dus zeg dat deze wedstrijd een weekje te vroeg komt.”

  Volgende week vertrekt de Wereldkampioen uit Sint-Gillis-Waas normaal gezien naar Oostenrijk om er een drietal wedstrijden in één weekend te rijden als voorbereiding op het WK op 19 augustus in Praloup in Frankrijk. Vrijdag is er daar in Oostenrijk een hillclimb over 7 km en 800 hoogtemeters, zaterdag een criterium in de binnenstad van Mieders en op zondag een halve marathon.

  -“Graag zou ik dan een weekje in de buurt van Livigno verblijven om op + 2000 meter te trainen. Tijdens het afzakken wil ik een wedstrijd meepikken in Ischgl in Oostenrijk. Als ik dit in de benen heb zal ik hopelijk op punt staan om het WK aan te kunnen want de concurrentie in mijn categorie zal groot zijn omdat er enkele jongeren zijn bij gekomen: Benny Heylen, Tinker Juarez de Amerikaan die eind van de jaren 90 nog wereldbekers heeft gewonnen en tweekeer 2de is geëindigd op een WK bij de elites en de Italiaan Bettineschi die net voor mij is geëindigd in het EK.”

  Patrick verwacht op het BK van komend weekend, veel van Kris Hertsens bij de masters 1. Voor veel mensen start hij misschien niet als favoriet en ligt de druk bij kampioen Urkens en Geoffrey Maes. Juist daardoor kan Kris echter ontspannen aan de wedstrijd beginnen. Kris heeft  een mooie Dolomietenvakantie achter de rug met veel klimwerk en hij kan zeker en vast voor de verrassing zorgen. Hij houdt van explosieve klimmen en dit mogen we in Ottignies verwachten. Fillip Van Hecke zal wellicht ook hard knokken om een top 5 te rijden.

  Bij de beloften zou Robby de Bock wel eens voor een verrassing kunnen zorgen door als eerste eerstejaarsbelofte te eindigen. Patrick Meersschaert over de Melselenaar:

  -“Robby heeft dit jaar enorm veel progressie gemaakt en me reeds meerdere keren verrast! Tegenover jongens als Tim Wijnants, vorig weekend nog 5de op het EK, Bjorn Brems en enkele 3dejaars beloften komt hij uiteraard nog te kort  maar hij zou wel eens een top 6 finish kunnen halen!”

  Bij de elites is Kris Heinderickx héél goed bezig, maar hij moet het opnemen tegenover enkele professionals zoals Paulissen en co. Misschien een top 5 als het circuit hem ligt? Waarom niet?

  Bij de nieuwelingen hoopt het Waasland dat Fabrice Mels en Gian-Marco Kindt een mooie wedstrijd rijden en de top tien halen. Als de omloop technisch is, moeten zij dit zeker aankunnen.

   


  TEKST EN FOTO :
  Flor Van de Velde

  18-07-2007 om 20:39 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GROEPSTRAINING BEVEREN VAN WOENSDAG 18/07/2007

  Onder leiding van Kenny Janssens en Koen Maris vertrokken Woensdag om 14h00 aan ’t Schuurke te Beveren 
  18 POLDERRENNERS voor de wekelijkse trainingsrit naar ’t HELLEGAT.

  Vandaag weer voldoende tegenwind en dit tot aan het ’t Hellegat maar genoeg "sterke Polderrenners" waren van de partij om dit heuvel te overbruggen. 

  Het gemiddelde van vandaag bedroeg 35,2 Km/h en dat over 98 Km.

  Wie reden vandaag mee : Joris De Jonghe , Koen Maris , Dirk Stroobandt , Dr.Frank De Winter , Jan Vlegels , Alexander De Keersmaecker , Garry De Cock , Adrien Maes , Franky De Witte , Mister Y , Eric Van Tiggel , Jos Van Raemdocnk , Eric D'Hooghe , Dirk De Pauw , Luc Vermeulen , ? , ? en Kenny Janssens.


  P.S.
  In de Groepstraining van Dinsdagavond overschreed Jens Van Landeghem als eerste de meet en dit met dank aan Roberto Vercauteren die 2de werd.

  18-07-2007 om 20:10 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING W.A.O.D. VAN DINSDAG 17/07/2007
  waod

  Proficiat aan WALTER DE VEERMAN uit Lochristi met zijn 16°Seizoenszege van 2007 !!!

   

  DINSDAG 17/07/2007 – OOSTAKKER – W.A.O.D

   

  CATG. A / B – 47 deelnemers

  1. Kristof Muys winnaar B

  3. Koen Heyrman uit Bazel (B3)

  4. Gunther De Cock uit St.Gillis-Waas (B4)

  6. Kris Van Severen uit St.Niklaas (B6)

  8. Francis Renneboog winnaar A

  19. Alex Goossens uit Vrasene (B13)

  22. Kris Meerschaert uit Stekene (B16)

  24. Peter Van Havere uit Burcht (A7)

  28. Michaël Van de Casteele uit Stekene (A11)

   

  CATG. C / D

  1. Patrick Van Renterghem winnaar D

  2. WALTER DE VEERMAN uit Lochristi winnaar C

  9. André Van Geertsom uit St.Niklaas (D6)

  10. Wim Heyndrickx uit Vrasene (C4)

  15. Freddy Van Camp uit Stekene (C8)

  16. Gunther Van Den Bosch uit De Klinge (C9)

  23. Johan De Rop uit Nieuwkerken (C13)

  24. Bruno Verwulgen uit St.Niklaas (C14)

  25. Patrick Bolssens uit Kieldrecht (D11)

   

  CATG. E / E+

  1. Frans Aerts winnaar E

  3. Florent De Leersnijder winnaar E+

  8. Leo Mares uit Beveren (E6)

   

  CATG. F1

  1. Herman Van Den Borre

  2. John Heyndrickx uit Nieuwkerken

  4. Dirk De Cauwer uit Hamme

  8. Freddy De Blick uit Beveren

  12. Adrien Maes uit Melsele

  21. Werner Franssens uit Melsele 

  18-07-2007 om 20:02 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE CLINGE VAN DINSDAG 17/07/2007

  DINSDAG 17/07/2007 – CLINGE (Ned) – Elite z/c + Beloften

   

  KOEN VAN DE VELDE ENIGE WAASLANDER IN CLINGE (NL)


  VDVELDE KOEN Clingebew 18.7

   

  Koen Van de Velde (Stekene-Wimi Games St-Martinus) reed dinsdagavond een criterium in het Nederlandse Clinge. Er moesten daar 50 ronden of 85 km worden afgelegd. Met 44 stonden ze aan de start. En waar maar waar, Koen was de enige Waaslander die van de partij was.

  Na een 20 km raakten er na afloop van een premieronde, 7 renners weg. En wat deed Koen Van de Velde?

  -“Ik ging net te laat in de tegenaanval en strandde op een kleine 10 sec. Deze 7 leiders liepen uit tot een maximale voorsprong van 1 min 30sec. Op 25 km van het einde raakte ik uiteindelijk toch uit de greep van het peloton samen met één kompaan. De verstandhouding was optimaal en op 4 ronden van het einde naderden we tot op 25 sec van de 7.”

  Maar de finale was toen al op gang gekomen. Eén renner moest vooraan de rol lossen en werd door Koen en zijn gezel bijgebeend.

  -“De leiders kregen we niet meer te pakken. In de sprint om de 7de plaats werd ik geklopt door mijn vluchtgezel. Een 8ste plaats was mijn eindresultaat. De benen waren al een stuk beter dan afgelopen weekend. Dus ik kijk al uit naar de wedstrijd in Waasmunster komende zaterdag, al heb ik daar nooit veel geluk, 2 lekke banden op 4 jaar... “

   

   

  TEKST EN FOTO : fvdv

  18-07-2007 om 19:23 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS VAN HET WAC TEAM WAASLAND VAN DONDERDAG 18/07/2007

  logo%20wac

  NIEUWS VAN HET WAC TEAM WAASLAND 

   

  VERWULGEN JULIA PK bew17.7

  Julia Verwulgen met haar provinciale trui.


  De provinciale kampioenschappen zijn verreden en WAC heeft toch één kampioene kunnen huldigen. Dat was Julia Verwulgen bij de meisjes 14 jaar in de wegrit.

  Een paar andere renners hadden pech in de finale ritten. Tom Van Dam en Stephen Cuyken waren de grootste pechvogels.

   

  Intussen zijn er 2 stages achter de rug voor zowel de aspiranten met meer dan 50 renners en rensters, als voor de nieuwelingen en junioren.

   

  De miniemenproeven zijn intussen ook gestart en reeds met succes. Op zondag 5 augustus is er onze eigen inrichting aan Verschueren Sport te Sint-Niklaas voor deze jongste categorie. Zij mogen ook de vriendjes meebrengen. Deze mogen aan sommige onderdelen ook meedoen. Er is weer gezorgd voor een groot prijzenpakket.

   

  Jongste uitslagen:

  Miniemen:

  Maxim Van Hiel (Nieuwkerken) won te Laarne en werd ook nog 2de in Scheldewindeke.

  Remco Van Der Kemp (Sint-Gillis-Waas) werd 5de te Brecht en pracht is ook de vermelding van Jacob Relaes (Zwijndrecht) die bij de 11-jarigen ging winnen in Herzele. 

  VAN HIEL wint min bew17.7

  Zo won Maxim Van Hiel uit Nieuwkerken bij de miniemen in Laarne.


  Aspiranten:

  Provinciaal kampioenschap Oost-Vlaanderen.  Deze uitslagen verschenen reeds op “Polderrenners”

  Brecht: 27ste  Yourick Vanwijnsberghe (Nieuwkerken)

  De uitslagen van Haaltert gaven we ook reeds.

  Kapelle Op Den Bos :12de Kenzo Schelfhout (Beveren), 16de Robin Persoon (Stekene)


  Nieuwelingen

  Thomas Collet (Linkeroever) werd 22ste te  Brecht, Brian Rubens (Linkeroever) 28ste in Willebroek, Joeri Persoon (Stekene) 18de in Waregem en in de Beker van België te Sint-Katelijne Waver eindigde Jasper Vanden Branden (Sint-Gillis-Waas)12de.

   

  Belofte Timothy Van Heurck (Linkeroever) eindigde in Vrasene 35ste en in Brecht 33ste.

   

  Volgend weekend zijn er de Vlaamse Kampioenschappen voor aspiranten te Zoersel met momenteel reeds als deelnemers: Julia Verwulgen, Stephen Cuyken en Matthias Van Walle

   


  TEKST : fvdv 

   

  18-07-2007 om 19:03 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD DAMES ELITE TE STRIJPEN VAN DINSDAG 17/07/2007

  Proficiat aan CINDY PIETERS uit St.Niklaas met haar 1°Seizoenszege van 2007 !!!

   

  DINSDAG 17/07/2007 – STRIJPEN – Dames Elite

   

  SINT-NIKLASE CINDY PIETERS WINT IN STRIJPEN

   

  STRIJPEN cindybew17.7
  Aankomst van Cindy Pieters

  STRIJPEN huldebew17.7

  Cindy Pieters en Emma Johansson die de spurt voor de 2de plaats won.


  In Strijpen organiseerden de leden van Kon. Sportverbond naar jaarlijkse gewoonte hun wedstrijd voor dames elite waarvan er 52 aan de start kwamen voor 92 km verdeeld over 10 ronden van 9,2 km.

  Cindy Pieters (Sint-Niklaas), Natasja Nobels (Dendermonde), Ine Wannijn (Kluisbergen), Karen Steurs (Schoten) en van het Benelux Team : Carine Potums (Londerzeel), Ilse Van De Pontseele (Deftinge) en Greetje De Vos (Oudenaarde) waren de rensters uit de “Polderrennersregio”

  Zeker met de warmte werd aan de dames een lastig parcours aangeboden. Na één ronde reden Liliane Leenknegt en Latoya Brulee  al met een kleine voorsprong voor het peloton uit. Dat was echter al té veel voor meerdere rensters die al moesten lossen. Het leidersduo werd teruggegrepen en daarna ondergingen nog enkele aanvallen het zelfde lot.

  Voor de plaatselijke Sylvia Debboudt was het misschien een ‘must’ om het toch ook eens te proberen. Dat deed ze in de 4de ronde. Zonder succes echter. Nu was het de beurt aan de Duitse Tanja Hennes en Corine Hierckens. Enkele kilometers verder kwamen Ilse Geldhof, Lensy Debboudt, Emma Johansson en Njisk Nauta aansluiten. Een zestal dat er blijkbaar zin in had en goed samenwerkte. Zo reden ze ook halfkoers voorbij.

  In de volgende ronde waren Kim Schoonbaert en Lindsey Sticker betrokken bij een zware valpartij en ze werden ter controle afgevoerd naar een ziekenhuis.  Ondertussen waren Sharon Vandromme, Cindy Pieters, Karen Steurs en Mieke De Clercq in de tegenaanval gereden. Met nog een goeie 20 km. te gaan kwamen ze vooraan aansluiten zodat er 10 leidsters waren.

  De Wase Cindy Pieters ging het dan alleen proberen. Ze bouwde een mooie voorsprong uit omdat bij de anderen er maar weinig fut in zat. Sofie Goor, Katrien Van Looy, Anja Nobus en Jennifer Fay konden zelfs nog komen aansluiten bij de eerste achtervolgers.

  Cindy Pieters behaalde haar eerste zege van het seizoen. Op 1'20" werd de spurt om de 2de plaats gewonnen door Emma Johansson. Ilse Geldhof werd 3de, Tanja Hennes 4de, Karen Steurs 5de, Corine Hierckens 6de, Mieke De Clercq 7de, Sofie Goor 8ste, juniore Katrien Van Looy werd knap 9de en Anja Nobus 10de, Carine Potums 22ste en Ine Wannijn 27ste.

   

  STRIJPEN startbew17.7

  Voor de start. Vooraan (met blauwe zonnebril) Natasja Nobels uit Grembergen.   TEKST :
  Flor Van de Velde

   

  FOTO’S : Alain Sennesael

   

   

   

   

  18-07-2007 om 13:06 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN DINSDAG 17/07/2007

  wbvlogo

  Proficiat aan CINDY PIETERS uit St.Niklaas met haar 1°Seizoenszege van 2007 !!!!

  DINSDAG 17/07/2007 – WESTKAPELLE-KNOKKE HEIST (W) – Elite z/c + Beloften – 114 Km – 02h27min

  Aantal deelnemers : 54

  1. Patrick Cocquyt
  2. Frederik Toortelboom
  3. Kevin Maene
  13. Thibault Koppen uit Beveren (KSV-Deerlijk) op 4'37"
  33. Wim Maes uit Sinaai (Cycling Center)
   

  17/07/2007 – ZOTTEGEM-STRIJPEN (O) – Dames Elite – 93 Km – 02h36min

  Aantal deelnemers : 52
  1. CINDY PIETERS uit St.Niklaas (Vlaanderen-Capri-Sonne)
  2. Emma Karolina Johansson op 1'20"
  3. Ilse Geldhof
  5. Karen Steurs uit Schoten (AA-Drinks)
  10. Anja Nobus uit Waardamme (Oostende Noordzee)
  22. Carine Potums uit Londerzeel (Benelux Team) op 3'16"

  18-07-2007 om 12:57 geschreven door kenny


  17-07-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING B.V.W.B. VAN ZATERDAG 14/07/2007
  bvwb

  Proficiat aan FREDDY DE BLICK uit Beveren met zijn 3°Seizoenszege te Essene in de Catg.G !!!

  17-07-2007 om 17:07 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE SINAAI VAN MAANDAG 16/07/2007

  MAANDAG 16/07/2007 – SINAAI – Elite z/c + Beloften

   

  OP GUY SMET STAAT NU GEEN MAAT: WINST IN SINAAI !!!


  SINAAIelzcstenenaankomst bew16.7 

  In de spurt hield Guy Smet zijn medevluchter Rudi Vingerhoets veilig achter hem.


  IMG_0722

  De aankomst van Guy Smet vanuit een andere hoek genomen.

  SINAAIelzcstenenbloemen bew16.7
  Iedereen wou weer op de huldigingsfoto met Guy. Rechts in lichtblauwe polo, Urbain Vercauteren schepen van Financiën van de stad Sint-Niklaas. Ook schepen van Sport, Gaspard Van Peteghem, was aanwezig aan de Stenenmuur.


  Waar Guy Smet tegenwoordig aan de start verschijnt is het wel een uitgemaakte zaak dat wie wil winnen, de Kruibekenaar vóór de laatste bocht moet laten tegen houden. Zoniet, vliegt hij in zijn gekende stijl naar de zege. Hij reed nu zes koersen op ruim een week en hij won ze allemaal. Ook in Sinaai aan de Stenenmuur was het weer raak.

  Met 3de Grote Prijs DRC Electro werden de Stenenmuurfeesten 2007  in Sinaai afgesloten. Met 50 elites z.c. en beloften werd gereden met als opdracht: 20 ronden van 5,8 km.

  Het was Francis Geldof die – met de aanmoedigingen van zijn vriendin-renster Ine Wannijn – de eerste activiteiten kleur gaf. Samen met Kurt Van Landeghem reed hij ook in een eerste vlucht die een maximum voorsprong van 20 sec haalde. Voor Luc Joos, nog eens gestart als master, werd dat al fataal. Hij verdween uit koers net als Giovanni Baert die bij een valpartij was betrokken en ook al een halve dag was gaan werken.  

  Op dat moment, in de 3de ronde, trok Willem De Greyt weg met Tom Stremersch als maat. Gunter Cuylis, Ronals Roos en Francis Geldof wilden die vlucht counteren maar dat lukte niet. In de 4de ronde hadden de twee vluchters een voorsprong van 20 sec op de groep.  

  Toen ging Sander Cordeel alleen in de achtervolging en in de 7de ronde sloot hij aan. Drie leiders: De Greyt -Stremersch –Cordeel. In de 8ste ronden kregen zij nog het bezoek van Kurt Van Landeghem zodat ze met vier voorop reden. Maar op 9 sec volgde reeds Kris De Block en op 17 sec de groep geleid door Pieter Clement.

  Kris De Block kon in één rush naar voor rijden om aan te pikken en zo was ons kopgroepje al met vijf: De Greyt-Stremersch-Cordeel- Van Landeghem-De Block. Ze moesten echt knokken om de voorsprong van 20 sec te behouden want in de groep ging nu Guy Smet op kop rijden. En dat is gewoonlijk synoniem voor ‘krachtig fietsen’.

  Halfkoers werden de vijf ingelopen onder impuls van Rudi Vingerhoets, Jeroen Das en Gunter Sterck. Het scenario veranderde nu en Guy Smet verscheen in de spits. Het gebeuren was aan het kantelen  

  Maar de favorieten hielden alles goed in de gaten. Als plaatselijke renner reed Willem De Greyt weer subliem. Zijn fans en buren uit de straat genoten er van. Na wat voorbereidende demarrages was het in de 13de ronde raak. Gunter Sterck en Koen De Bosscher bundelden de krachten en dat resulteerde in een uitval die de anderen aanzette om een snelle reactie uit de benen te halen.

  En ja hoor, Guy Smet en Rudy Vingerhoets begonnen in de 14de ronde aan een achtervolging die ze in de 15de afrondden met de aansluiting bij het duo Sterck-De Bosscher.Achter het viertal voerden de plaatselijke renners Willem De Greyt en Francis Geldof nog een actie  met als inhoud “Wij willen mee”. Maar ’t was wel degelijk te laat. De vier waren weg.

  Luc De Moor ging nog eens achter hen aan maar 45 sec goedmaken zat er helemaal niet in en hij kwam weer in de groep terecht. En toch bleef het mooi koerswerk in de achtervolging en ’t is hiervoor dat mensen naar de koers komen kijken. Aan de Stenenmuur werd schoon werk geleverd. Ook Wim Beirnaert zette zich honderd procent in als achtervolger. En Sander Cordeel wilde ook meewerken om de kloof te verkleinen. Hij was daarbij iets te forsig en omdat het was beginnen regenen ging hij op de kasseien onderuit en ook meteen uit de koers want de gele wagen van het Vlaams Kruis moest hem meenemen. Erg was het allemaal niet: bloed aan de elleboog en schaafwonden onder zijn koersbroek op de rechterdij.

  Bij de vier leiders kwam de laatste ronde in beeld. Guy Smet en Rudi Vingerhoets lieten Gunter Sterck en Koen De Bosscher in de steek en zo konden zij aan de laatste ronde beginnen met een voorsprong van 15 sec. Achter het duo Sterck-De Bosscher was Willem De Greyt ook nog niet leeg gestreden en aan Wim Beirnaert had hij een goed helper terwijl ook KimTesseur uit Zemst zich niet spaarde.

  Er wijzigde niets meer en toen Guy Smet als eerste uit de laatste bocht kwam en dan op de grote steek door ging, wisten we al dat Vingerhoets er aan moest geloven. De Guy haalde zijn 15de zege binnen en legde meteen een fantastische reeks af. “Ik ben in verlof hé”, zei hij, “Neen, als ik wil winnen in een spurt moet ik van ver beginnen en dat was hier ideaal.”

  Voor de 3de plaats had Gunter Sterck helemaal geen moeite met Koen De Bosscher die zich wat graag liet ‘uitbollen’. Voor de 5de plaats deed ook nog De Greyt mee maar deze keer spurtte Wim Beirnaert als in zijn beste dagen en hield de plaatselijke renner achter zich.

   

  SINAAIelzcstenenstartbew16.7

  Klaar voor de start met in het midden PWC Jan Sneller Mattias Nijs

  SINAAIelzcstenenlucjoos bew16.7

  Luc Joos die met mastervergunning aan de Stenenmuur van start ging maar na een paar ronden reeds terug zijn hamburgerskraam ging opzoeken.


  SINAAIelzcsteneninewannijnbew16.7

  Dame elite Ine Wannijn kwam haar vriend Francis Geldof aanmoedigen maar de Puiveldenaar kreeg naar het einde toe de weerbots van de inspanningen die hij al leverde. Hij is trouwens maar van vorige week terug in het land.


  koers guy 16 juli 2007 sinaai 010

  Dat het warm was vandaag moet niet gezegd en een renner moet nu éénmaal veel drinken.

  koers guy 16 juli 2007 sinaai 008
  Guy Smet illustreert hier het aanzetten van de spurt op zijn grootste verzet en dan weet je al hoe laat het is !!!!!


  SINAAIelkoendebosscher bew16.7

  De aankomst van Koen De Bosscher na een verdienstelijke wedstrijd.


  SINAAIelgeldofaankomstbew16.7
  Aankomst van Francis Geldof die zijn zege van vorig jaar niet kon herhalen.  TEKST : Flor Van de Velde

   

  FOTO’S : Alain Sennesael

  Extra Foto's : Saffia

   

   

   

   

   

   

  17-07-2007 om 13:07 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE LEON GING NAAR DE KOERS TE SINAAI VAN MAANDAG 16/07/2007

  MAANDAG 16/07/2007 – SINAAI – Elite z/c + Beloften

   

  DE LEON GING NAAR DE KOERS IN SINAAI-STENENMUUR

   

  De Leon en de Guido zijn twee op “rustgestelde” Waaslanders, de ene uit Sint-Niklaas en de andere is afkomstig uit Beveren maar woont nu aan de rand van de Wase hoofdstad. Ze zijn nu gek op de wielersport, nadat ze jaren samen gingen joggen op “De Ster”. Vooral de wedstrijden van elite z.c. en beloften in de Wase regio missen ze maar zelden. De Guido is een volksmens. Dat kan ook niet anders want jaren geleden stond hij in een grote kruidenierszaak in de Beverse Prosper Van Raemdonckstraat. De Leon heeft besloten om ook regelmatig zijn verslag te maken.


  LEONGUIDO 200X bew16.7

   

  De laatste koers in drie dagen op de Stenenmuur bracht ons de 15de overwinning van Guy Smet. Proficiat!

  Met een 6 op 6 koersdagen heeft de Guy het weer eens voor elkaar gebracht om op dit klein parcours van amper 5,8 km en 20 ronden of ongeveer 116 km met veel bochten in de Cadzandstraat, de bloemen mee naar Kruibeke te nemen.

  Hij heerst in het Waasland alsof het niets is. Is er dan geen tegenstand meer om het koersverloop een beetje mee te kleuren?

  Waar is zijne vriend Goncaras? Met die er bij, zagen we toch wel meer strijd. Nu is het telkens de vraag: is het vandaag zijn overwinning nummer zo veel, want zonder tegenslag kan niemand hem op dit het ogenblik nog iets in de weg leggen.

  En laten we hopen dat hij daar van gespaard blijft zodat hij weer zegekoning kan worden.

  Als ik me niet vergis is dit zijn 255 ste zege in zijn carrière als liefhebber en dat wil wat zeggen. Nog 45 overwinningen te gaan en we zijn aan de 300 en wie zou hem dit hebben kunnen voordoen? Dat is toch nog iets om naar uit te kijken.

  Men zou nu wel denken dat dit een lofzang is ter ere van Guy Smet. En het is nog waar ook!

  Maar er is niet veel méér te beleven door die overmacht van Smet en daarom kan men ook niet veel vertellen.

   

  Groetjes van de Leon

  17-07-2007 om 13:06 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN MAANDAG 16/07/2007

  wbvlogo

  Proficiat aan GUY SMET uit Kruibeke met zijn 15°Seizoenszege van 2007 !!!!!

  MAANDAG 16/07/2007 – NIEUWERKERKEN (LB) – Elite z/c + Beloften – 114 Km – 02h43min

  Aantal deelnemers : 70

  1. Stefan Cohnen
  2. Lasse Bochman
  3. Tony Driesen
   

  16/07/2007 – RUMBEKE ZILVERBERG (W) – Elite z/c + Beloften – 110 Km – 02h49min

  Aantal deelnemers : 39

  1. Kevin Degezelle
  2. David Geldhof op 11"
  3. Pedro Rosselle
   

  16/07/2007 – SINAAI (O) – Elite z/c + Beloften – 110 Km – 02h37min

  Aantal deelnemers : 50

  1. GUY SMET uit Kruibeke (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)
  2. Rudi Vingerhoets
  3. Gunther Sterck uit Stekene (PWC Jan Snel) op 34"
  4. Koen De Bosscher uit Kalken (MD-C.T) op 37"
  6. Willem De Greyt uit Sinaai (KSC Denderstreek Labiekes)
  8. Kris De Block uit Mariekerke (Rupelspurters) op 1'15"
  14. Tom Stremersch uit Meerdonk (PWC Jan Snel) op 1'25"
  15. Michiel De Coninck uit Nieuwkerken (PWC Jan Snel)
  20. Stijn Gidé uit Waasmunster (KSC Denderstreek Labiekes)
  24. Mattias Nijs uit Nieuwkerken (PWC Jan Snel)
  25. Eddy Van Bogaert uit Belsele (Rudyco C.T)
  26. Steven De Wilde uit Aalter (Rudyco C.T)
  27. Stefan Ott uit Waasmunster (KSC Denderstreek Labiekes)
  30. Gunther Van Driessche uit Lokeren (PWC Jan Snel)
  32. Kurt Van Landeghem uit St.Gillis-Waas (WSC Vooruit-St.Gillis-Waas) op 2'00"
  33. Luc De Moor uit St.Gillis-Waas (Edegem B.C)
   

  16/07/2007 – STRIJPEN (O) – Elite z/c + Beloften – 118 Km – 02h26min

  Aantal deelnemers : 38

  1. Pieter Muys
  2. Bart Vleugels
  3. Philippe Pratte
  9. Peter Verhofstadt uit Uitbergen (Rudyco C.T) op 35"
   

  16/07/2007 – DIKSMUIDE (W) – Am./Mast./Elite z/c/Beloften – Km – 01h02min

  Aantal deelnemers : 28

  1. Klaas Lodewyck
  2. Frederik Toortelboom
  3. Sammy Germonpre
   

  16/07/2007 – DENTERGEM (W) – Elite m/c/Elite z/c/Beloften – 160 Km – 03h36min

  Aantal deelnemers : 84
  1. Gorik Gardeyn
  2. Frédéric Amorison
  3. Gregory Habeaux op 10"
  39. Glenn D'Hollander uit Uitbergen (Chocolade Jacques) op 7'50"
  41. Stijn De Vriese uit Zele (KSC Denderstreek Labiekes)
  45. Robby Meul uit St.Niklaas (DFL-Cyclingnews)

  17-07-2007 om 13:05 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING W.A.O.D. VAN ZONDAG 15/07/2007
  waod

  Proficiat aan KENNY JANSSENS uit Zwijndrecht met zijn 2°Seizoenszege van 2007 !!!

   

  ZONDAG 15/07/2007- VRASENE – W.A.O.D.

   

  KAMPIOENSCHAP VAN GROOT BEVEREN

  Niet-Vergunninghouders/Toeristen/Inwoners

  Aantal deelnemers : 45


  Kenny Janssens (Heusden 02)


  1. KENNY JANSSENS uit Zwijndrecht

  2. Dirk Cleys uit Vrasene

  3. Robby Colman

  4. Edwig De Taey uit Vrasene

  5. Dirk Matthijs uit Gentbrugge

  6. Dirk Bryssinckx uit Melsele

  7. Youri De Bock uit Deinze

  8. Patrick De Jonghe

  9. Rudi Coppens uit Haasdonk

  10. Frank Sulman

  11. Jan Smet uit Zwijndrecht

  12. Peter De Bisschop uit Nieuwkerken

  13. Alain De Clercq uit Gentbrugge

  14. Bart Van Cayzeele uit Vrasene

  15. Laurens Vlaeminck

  16. Philip Van Havenbergh uit Burcht

  17. Philip Smet uit Nieuwkerken

  18. Hans Vergauwen uit Nieuwkerken

  19. Patrick De Beule uit Nieuwkerken

  20. Peter Bolssens

  P.S. Deze wedstrijd werd beslist door een massaspurt !!!!

  17-07-2007 om 13:04 geschreven door kenny


  16-07-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN MAANDAG 16/07/2007

  Stephen Cuyken (Nieuwkerken –WAC) heeft in Haaltert een knappe 2de plaats behaald achter kampioen Jerome Kerf. Het was Stephen zelf die een zware aanval plaatste en zelfs 20 sec voorsprong bijeen fietste. Daarna kreeg hij het gezelschap van Belgisch Kampioen Kerf en samen bouwden ze een voorsprong uit van 1.10 min op het peloton.De laatste ronde moest Stephen dan toch de meerdere erkennen in Jerome Kerf. Knap werk van de Nieuwkerkenaar!

   


  Andres Pieters
  (Grembergen –Bodysol) startte tijdens het weekend in Borsbeke waar 38 deelnemers waren. In de eerste ronde verliep het rustig, tot Andres zelf ten aanval trok.Kort nadien reed Matthias Lievens de kloof dicht en ook Joeri Stallaert kwam mee. Omdat niet iedereen volop meewerkte kwamen nog vier renners naar voor.

  Andres Pieters probeerde in de laatste ronden nog enkele keren om alleen naar de finish te rijden maar Stallaert dichtte steeds het gat. De Grembergenaar reed de laatste ronde de ziel uit zijn lijf en begon aan de sprint, ook al van op kop.Net op de meet, werd hij nog voorbij gestoken door Joeri Stallaert die met een half wiel de overwinning mee pakte.

  Maar Andres Pieters moet niet wanhopen, zoals hij nu rijdt is het ongetwijfeld de één of andere dag bingo.

   

  TEKST : fvdv

  16-07-2007 om 23:07 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EERSTE ZEGE VAN BART BRYSSINCK TE ZEMST VAN ZATERDAG 14/07/2007

  ZATERDAG 14/07/2007 – ZEMST - Juniores

   

  EINDELIJK DE VERDIENDE ZEGE VOOR BART BRYSSINCK


  BART BRYSSINCKwintbew16.7

  Bart schreeuwt het uit in Bos: de eerste zege is binnen


  Junior Bart Bryssinck (Rupelmonde –ABBS Wielerjeugdteam Lede) heeft in Zemst-Bos zijn eerste zege binnen gehaald. En dat heeft dik en dubbel verdiend want in Bornem finishte hij 5de en vorige week in Sint-Gillis 2de.

  -“Het moest er dus wel eens van komen”, aldus Bart

  Hoe kwam die zege er, wilden we wel eens weten. Bart:

  -“Er waren 40 renners aan de start die 11 ronden van 8km moesten rijden, dus een totaal van 88km. In de eerste vier ronden waren er wel enkele demarrages maar deze leidden telkens tot niets.In de vijfde ronde reden een 10-tal renners weg en het peloton moest zich reppen om ze terug in te halen.Wanneer het tiental werd gegrepen heb ik mijn kans gezien en ben ik weggereden. Er kwam niemand meer aansluiten en dus werd het een eenzame solotocht van 50 km lang.”

  Een eenzame tocht die hem toch een voorsprong van 1.30 min bracht op het eerstvolgende groepje en het peloton strandde zelfs op 5.39min. Dat alles bewijst wel degelijk dat Bart Bryssinck met een knappe conditie koerst:

  -“Ja, na mijn rustig voorjaar met enkele goede prestaties, wist ik wel dat de zomer goed zou zijn. En na de voorbije weken is wel gebleken dat het de zeer goede kant op gaat. Meestal wacht ik in het begin van de koers wat af, of ik laat me in één van de eerste ronden zien –om de benen eens te testen - en daarna vanaf halfweg wedstrijd kom ik weer tevoorschijn en hoop ik met de juiste demarrages mee te kunnen zijn. Ik ga liefst naar de meet met een klein groepje of –nog beter- helemaal alleen.”

  Voor Bart is het helemaal geen vakantie want hij heeft nu een vaste job. “Maar, ik rijd elke dat met de koersfiets naar het werk en wanneer ik dan terug naar huis rij, maak ik nog een ommetje, zodat ik op die manier mijn trainingsschema’s wel kan afwerken.”

  Wanneer hij alles van nabij bekijkt, mag Bart stellen dat het seizoen echt al verlopen is zoals hij had gedacht:

  -“Ja, in het voorjaar lever ik nooit echt zo goede prestaties, afgezien van enkele uitzonderingen af en toe, maar het is altijd al zo geweest dat ik naar de zomerperiode toe betere prestaties begin te leveren.Hiervan zijn de laatste drie weken een mooi bewijs!”

   

  Komend weekend rijdt Bart de Ronde van Vlaanderen in Herzele en het weekend daarna start hij in de trofee Het Volk te Olsene. De grote confrontaties dus.

   


  TEKST & FOTO :
  Flor Van de Velde

   

  16-07-2007 om 22:59 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD NIEUWELINGEN TE BACHTE MARIA LEERNE VAN ZONDAG 15/07/2007

  ZONDAG 15/07/2007 – BACHTE MARIA LEERNE - Nieuwelingen 

   

  GIJS VAN HOECKE 3de IN BEKER VAN BELGIË

   

  BACHTE MARIA gijsbew16.7
  Gijs Van Hoecke (rechts) werd in Bachte Maria Leerne 3de in de wedstrijd om de Beker van België. De winnaar werd Van Keirsbulck voor Jorne Carolus van het Avia Cycling Team.


  Voor de Beker van België werd door de nieuwelingen gereden in  Bachte Maria Leerne.Terwijl de vrienden-ploegmakkers Jeffrey Herrebaut en Moreno De Pauw zich mochten uitleven in Sinaai, moest Gijs Van Hoecke gaan strijden in deze BvB. Maar geen nood Gijs heeft opnieuw een glansprestatie neergezet die al bij al te karig werd beloond.

  Met meer dan 120 renners aan de start voor 9 ronden of 74 km en dat in een verzengende hitte. Die start werd een heel moeilijke bevalling want eerst diende een 700 m achter de motor tegen gezapig tempo afgelegd te worden. De bedoeling was om dan de officiële start te kunnen geven op brede wegen. Goed bedoeld natuurlijk maar er ontstond zo’n chaos dat niet minder dan drie massale valpartijen tijdens die eerste meters plaatsvonden. Het gevolg was dat de eerste renners wat verderop 5 minuten opgehouden dienden te worden vooraleer de groep weer compleet was.

  Toen de renners uiteindelijk vrije baan kregen, werden de talrijke toeschouwers ‘getrakteerd’ op een spervuur van aanvallen, en dit ondanks het enorm hoge tempo dat er traditioneel bij een Beker van België-koers op nagehouden wordt. Vijf renners slaagden erin om een serieuze kloof te slaan: de Isorex-tandem Callebaut en de in zijn achtertuin rijdende Van Coppernolle, Bodysoller Vanspeybroeck, Avia-wonderkind eerstejaars Carolus en een onbekende Waal.

  De Waal doet de onvrede bij de kopgroep toenemen, want hij bengelt constant achteraan. Waarschijnlijk kon hij ook niet beter, maar het deed uiteraard geen deugd aan de samenhorigheid. Als maximale voorsprong krijgen ze 35 sec bijeen. Twee ronden verder achtte een 3de Isorex-renner, Niels Reynvoet, zijn moment gekomen en jumpte weg uit het peloton. Gijs Van Hoecke zag het gevaar en schoof mee, samen met nog 2 anderen.

  Met nog 4 ronden te gaan kwamen de negen samen, en plots zat iedereen elkaar aan te gapen en vergat men dat er op de trappers moest geduwd worden. Gelukkig was er nog het koersinzicht van Gijs Van Hoecke en hij zette zich op kop en ontwikkelde zonder demarreren een strak tijdrijderstempo. 2 km verder keek hij om en zag dat enkel Jorne Carolus gevolgd was. Niels Reynvoet probeerde nog even, maar capituleert.

  Van Hoeckes ploegmaat Tim Vanspeybroeck kende het einde van zijn krachten niet en reed op zijn eentje na een loodzware achtervolging van 3/4 ronde, naar het duo Van Hoecke-Carolus. De andere 7 werden ingelopen. Maar het is nog ver, 2 ronden voor het einde bedroeg de voorsprong een 50-tal sec.

  Ondertussen hadden zich op kop van het peloton de ploegmakkers van Guillaume Van Keirsbulck (volgens insiders de beste nieuweling van België) genesteld en ontwikkelden een hels tempo. Na 2 pogingen kon Van Keirsbulck himself ontsnappen. Hij kreeg een vluchter mee maar die kon amper volgen. En in de laatste ronde was het dan zover: de 2 achtervolgers sloten aan bij het leidende trio.

  De vijf, Van Hoecke, Carolus, Vanspeybroeck en Van Keirsbulck met zijn gezel, mochten sprinten voor de zege. Gijs Van Hoecke probeerde krampachtig uit het wiel van Van Keirsbulck te komen, maar de gepatenteerde hardrijder viel niet stil en Gijs raakte er net niet over. Met een ultieme jump wist zelfs een beresterke Carolus zich nog net voor de Waaslander te nestelen.

  Gijs Van Hoecke dus 3de, opnieuw een ereplaats maar de strijd die hij leverde kon wel tellen en kon alleen maar uit goede benen komen. Een moegestreden Vanspeybroeck eindigde 5de, Bodysol-Lotto wist uiteindelijk 4 renners in de top-10 te hijsen en streek uiteraard het ploegenklassement op na een puntgave collectieve prestatie.

   

  TEKST : fvdv

  Met dank aan  van Jonas De Vylder voor de foto


  16-07-2007 om 22:36 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN MAANDAG 16/07/2007

  Natasja Nobels (Dendermonde -S.C.F.Bianchi) heeft dit weekend te Oostmalle een 28ste plaats behaald en te  Olen een 24ste plaats.

  Natasja : “Het was heel warm en ik had er duidelijk last van , hopelijk gaat het morgen in Strijpen en woensdag in Arendonk beter”.

  Natasja Nobels 06

  16-07-2007 om 19:15 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING W.A.O.D. VAN ZONDAG 15/07/2007
  waod

  ZONDAG 15/07/2007- VRASENE – W.A.O.D.

  BELGISCH KAMIOENSCHAP A / B

  Aantal deelnemers : 81

  1. Kristof Muys winnaar B  (B.K.)

  2. Raf Martens winnaar A   (B.K.)

  10. Robby De Roos uit Moerbeke (A5)

  12. Garry De Cock uit Bazel (B6)

  14. Alex Goossens uit Vrasene (B7)

  19. Tim Vercauteren uit Belsele (A8)

  21. Michael Van de Casteele uit Stekene (A9)

  23. Gunther De Cock uit St.Gillis-Waas (B13)

  24. André Van Geertsom uit St.Niklaas (B14)

  27. Mario Bolssens uit Meerdonk (B15)

  29. Peter Van Havere uit Burcht (A13)

  30. Filip Troubleyn uit Temse (A15

   

  P.S. Nikola Lion uit St.Niklaas is buiten strijd tot September (geblokkeerde niersteen operatief verwijderd)   ZONDAG 15/07/2007 – WILRIJK – W.A.O.D.

   

  CATG. C / D

  1. Marc Goossens winnaar D

  2. Franky Van Oyen winnaar C

  8. Marc Borghgraef uit Burcht (C5)

  9. Walter De Veerman uit Lochristi (C6)

  14. Roger Schuurman van L.O. (C8)

   

  CATG. E / E+

  1. Frans Aerts winnaar E

  2. Leo Mares uit Beveren (E2)

  4. Leon Daelemans winnaar E+

  10. Karel Andries uit Schoten (E+3)

   

  CATG. F1

  1. Hervé Verstuyft

  2. John Heyndrickx uit Nieuwkerken

  6. Freddy De Blick uit Beveren

  14. Werner Franssens uit Melsele  16-07-2007 om 18:51 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZONDAG 15/07/2007
  wbvlogo

  ZONDAG 15/07/2007 – WILLEBROEK (A) – Elite z/c + Beloften – Km – hmin

  Omloop der Vlaamse Gewesten

  Aantal deelnemers :

   

  15/07/2007 – BORSBEKE (O) – Elite z/c + Beloften – 118 Km – 02h57min

  Aantal deelnemers : 59

  1. Marc Baeyens
  2. Kurt Eeckhout
  3. Ronny Paridaens
  5. Davy Peirsman uit Temse (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken) op 2'09"
  22. Steven De Wilde uit Aalter (Rudyco C.T)
   

  15/07/2007 – KEERBERGEN (VB) – Elite z/c + Beloften – 119 Km – 02h47min

  Aantal deelnemers : 82

  1. Koen Iwens
  2. Gerry Van den Eynde
  3. Kim Tesseur
  24. Luc Rooms uit Puurs (Rudyco C.T) op 2'41"
   

  15/07/2007 – KOHLSCHEID (Dui) EUREGIO (LB) – Elite z/c + Beloften – Km – hmin

  Aantal deelnemers :

   

  15/07/2007 – OLEN (A) – Elite z/c + Beloften – 117 Km – 02h46min

  Aantal deelnemers : 78

  1. Danny Dierckx
  2. Guy Van Broekhoven op 5"
  3. Bert Verboven op 23"
  42. Filip Thoen uit Stekene (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken) op 6'43"
  53. Roberto Vercauteren uit Beveren (Hoop Op Zegen Beveren)
   

  15/07/2007 – AARSELE (W) – Beloften – 112 Km – 02h42min

  Aantal deelnemers : 40

  1. Marius Kukta
  2. Kim Borry op 4"
  3. Gedeminas Kaupas op 7"
  10. Thomas De Gendt uit Beveren (Davo)
   

  15/07/2007 – BRECHT (A) – Am./Mast./Elite z/c/Beloften – 80 Km – hmin

  Aantal deelnemers : 65

  1. Jeroen Das
  2. Brecht Van Gastel
  3. Ben Van Baelen
  33. Timothy Van Heurck van L.O. (WAC-Team)
   

  15/07/2007 – LEDEGEM (W) – Am./Mast./Elite z/c/Beloften – 70 Km – 01h24min

  Aantal deelnemers : 71

  1. Ward Lapiere
  2. Pedro Rosselle
  3. Benny Huyghe 


  15/07/2007 – BOEKHOUTE (O) – Elite m/c/Elite z/c/Beloften – 162 Km –03h37min

  Aantal deelnemers: 96

  1. Geert Omloop
  2. Hamish Haynes
  3. Bart Vanheule
  24. Robby Meul uit St.Niklaas (DFL-Cyclingnews) op 45"
  26. Jarno Van Mingeroet uit Berlare (Jartazi)
  37. Thomas Ongena uit Zele (Yawadoo-ABM)
  51. Glenn D'Hollander uit Uitbergen (Chocolade Jacques)
   

  15/07/2007 – BRECHT (A) – Juniores – 77,4 Km – 02h00min

  Aantal deelnemers : 49

  1. Pieter Van Echelpoel
  20. Jens Van Landeghem uit Beveren (Hoop Op Zegen Beveren)
  25. Kenneth Mariën uit Hamme (KSC Denderstreek Labiekes)
  29. Joeri De Ryck uit Kruibeke (Hudiko Waasland)
  32. Jeroen Serverius uit Kieldrecht (DMC-D-Bike C.T)
   

  15/07/2007 – NIEUWERKERKEN (LB) – Juniores – 81 Km – 02h00min

  Aantal deelnemers : 55

  1. Kevin Thome
  3. Matthias Ongena uit Zele (KSC Denderstreek Labiekes) op 7"
    

  15/07/2007 – OVERIJSE TERLANEN (VB) – Juniores – 80 Km – 02h05min

  Aantal deelnemers : 37

  1. Ruben Engelen
   

  15/07/2007 – STRIJPEN (O) – Juniores – 93 Km – 02h29min

  Aantal deelnemers : 51

  1. Koen Van Geyt
  19. Jonas De Boey uit St.Gillis-Waas (Hoop Op Zegen Beveren) op 4'30"
  28. Guy Ten Hartog uit Sinaai (Thompson C.T) op 5'00"
   

  15/07/2007 – VURSTE (O) – Juniores – Km – hmin

  Aantal deelnemers :

   

  15/07/2007 – LEDEGEM-KEMMEL-LEDEGEM (W) – Juniores – Km – hmin

  Aantal deelnemers :

   

  15/07/2007 – OLEN (A) – Dames Elite – 80 Km – 02h08min

  Aantal deelnemers : 72

  1. Liesbet De Vocht
  2. Helen Wyman
  3. Suzie Godart
  5. Annick Van Leuven uit Schoten (Oostende Noordzee) op 47"
  8. Carine Potums uit Londerzeel (Benelux Team) op 2'35"
  24. Natasja Nobels uit Dendermonde (S.C.F.Bianchi) op 2'40"
  26. Katrien Aerts uit Merksplas (Benelux Team)
  28. Cindy Vandermeulen uit Stekene (Benelux Team)
  31. Sofie De Nys uit Gentbrugge (Benelux Team)
  37. Charlotte Van Damme uit Eksaarde (Keukens Redant)
  42. Melissa Huyghe uit Breendonk (Bianchi-Duvel-CataBikes)
  43. Sofie Verdonck uit De Klinge (KSV-Deerlijk)
  50. Cindy De Schepper uit St.Gillis-Waas
  57. Ines Claes uit Beveren (Benelux Team)
  62. Patricia Thijs uit Hoboken (Benelux Team)
   

  15/07/2007 – BACHTE MARIA LEERNE (O) – Nieuwelingen – Km – hmin

  Aantal deelnemers :

   

  15/07/2007 – BRECHT (A) – Nieuwelingen – 63 Km – 01h36min

  Aantal deelnemers : 61

  1. Dylan Van Baarle
  22. Thomas Collet van L.O. (WAC-Team)
   

  15/07/2007 – HERK DE STAD (LB) – Nieuwelingen – 66,3 Km – 01h45min

  Aantal deelnemers : 42

  1. Erick Tol
   

  15/07/2007 – LANGEMARK-HAGEBOS (W) – Nieuwelingen – 65 Km – 01h45min

  Aantal deelnemers : 47

  1. Ruben De Marez
   

  15/07/2007 – NEERLINTER HEIDE (VB) – Nieuwelingen – 66 Km – 01h41min

  Aantal deelnemers : 35

  1. Jonas Depre
   

  15/07/2007 – OOSTERZELE (O) – Nieuwelingen – Km – hmin

  Aantal deelnemers :

   

  15/07/2007 – PEPINGEN (VB) – Nieuwelingen – 70 Km – 01h56min

  Aantal deelnemers : 42

  1. Joaquim Durant
  5. Jan Van Meirvenne uit Hamme (Asfra R.T)
  6. Arjen Martens uit Koewacht (Zeeuws-Vlaanderen)
   

  15/07/2007 – SINAAI (O) – Nieuwelingen – 66 Km – 01h45min

  Aantal deelnemers : 40

  1. Dominic Schils
  2. Moreno De Pauw uit St.Pauwels (C.T.Menen)
  4. Jeffrey Herrebaut uit Zele (C.T.Menen) op 4"
  5. Jimmy Segers uit St.Gillis-Waas (Hoop Op Zegen Beveren) op 21"
  7. Didier Moens uit Baasrode (Hudiko Waasland)
  9. Jonas De Permentier uit Sinaai (Avia T.C)
  11. Stijn Van Hese uit Belsele (Hudiko Waasland)
  12. Joey De Wilde uit Moerbeke (Hudiko Waasland)
  14. Olivier Smet uit Belsele (Hudiko Waasland)
  17. Tom Dobbelaer uit St.Niklaas (Hudiko Waasland)
  19. Joshua De Smit uit Lokeren (Hudiko Waasland)
  20. Jonas Aerts uit St.Niklaas (Hudiko Waasland)
  21. Jeroen Van De Vijver uit Eksaarde (Hudiko Waasland)
  23. Roy Meersman uit Bazel (Hudiko Waasland) op 6'00"
         

  15/07/2007 – STRIJPEN (O) – Nieuwelingen – 65 Km – 01h48min

  Aantal deelnemers : 21

  1. Angelo De Clercq 


  15/07/2007 – WILLEBROEK (A) – Nieuwelingen – 62 Km – 01h39min

  Aantal deelnemers : 35
  1. Stef Swinnen
  2. Kevin De Jonghe uit Schelle (Edegem B.C)
  3. Marijn Bal uit Niel (Steeds Vooraan Kontich) op 43"
  18. Roman Vanstaen uit Bornem (Dijlespurters)
  28. Brian Rubens van L.O. (WAC-Team)
  29. Jef Van Asch uit Breendonk (Dijlespurters)
  32. Mathias D'Hollander uit Zele (Hudiko Waasland)
  34. Craig De Meyer uit Lokeren (Hudiko Waasland)

  16-07-2007 om 18:05 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN MAANDAG 16/07/2007

  Junior Kevin Eeckhout (Wetteren) die bij Sunweb Projob Hamme aan de slag zal kunnen als beloftevol veldrijder, beleefde vorige donderdag een dikke pechdag want op training kwam hij ten val en brak daarbij de pols. Hij onderging een geslaagde operatie en loopt nu rond met drie spillen in de pols.
  Kevin hoopt dat zijn crossseizoen niet in het gedrang komt. Feit is wel dat hij een week of vier geen competitie zal kunnen fietsen. Op de Vlaamse feestdag 11 juli, koerste hij nog in Vrasene en werd daar 7de  van de 100 deelnemers. Hij leverde daar trouwens een opvallende prestatie af door op zijn eentje en kloof van 25 sec te overbruggen en bij een kopgroep van zes aan te sluiten.  Sunweb Projob Hamme verovert de Tour. Niet met renners maar wel met pionnen uit de begeleiding. Nadat algemeen Manager Jurgen Mettepenningen ook al de aankomst in Gent én het vertrek in Waregem meemaakte zit hij nu in Frankrijk en zal daar dinsdag de 9de rit in de Alpen volgen. Tussen Val D'Isère en Briançon en dat vanop de eerste rij. Maar er is meer volk van Sunweb Projob in de Tour: tot in Briançon zal ploegleider Hans De Clercq voor de co-commentaar zorgen tijdens de uitzendingen op Sporza.Voor PR-manager Kris Van Huynegem is het ook al zijn vierde Tour op rij als volger.

   

   

  TEKST : fvdv

  16-07-2007 om 15:41 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE WILLEBROEK VAN ZONDAG 15/07/2007

  ZONDAG 15/07/2007 – WILLEBROEK – Elite z/c + Beloften

   

  TOPCOMPETITIE OMLOOP DER VLAAMSE GEWESTEN: DAAR ZIJN DE LITOUWERS


  WILLEBRTOPCOMaankomstbew15.7 

  Simas Kondrotas wint vlot de Omloop der Vlaamse Gewesten.


  WILLEBRTOPCOMPpodiumbew15.7

  Op het podium vlnr: Kevin Van den Eeckhout (2de); Simas Kondrotas en Tim Vermeersch (3de)


  In de Omloop der Vlaamse Gewesten te Willebroek, kwamen, onder een brandende zon, 187 renners aan de start om de voorlaatste proef van de topcompetitie te rijden.

  Bjorn Coomans (Puurs), Bjorn Meersman (Bornem), Anthony Van Den Berghe (Sinaai), Lieven Dieleman (Zele), Koen Martens (Temse), Thibault Koppen (Beveren-Waas), Eddy Van Acker (Zele), Gregory Franckaert (Kallo) en Kristof D'Hollander waren de streekrenners. Ze dienden een ronde van 37 km., een grote ronde van 97 km. en 4 plaatselijke ronden van 9,2 km. ofwel 170,8 km. af te leggen.

  De eerste aanval kwam na 5 km.  Bart Veyt en Bart Verdonck namen een kleine voorsprong. Al snel kwam er reactie en ze werden bijgebeend door Michael Northey, Lucas Persson, Graeme Stone, Jérôme Lafourte, Jacob Sutherland en Aidis Kruopis. Zo waren er 8 leiders. Het jagende peloton gaf hen niet veel ruimte en ze werden na 12 km. terug ingelopen.

  Kevin Van Den Eeckhout wilde de wedstrijd hard maken en trok alleen op avontuur maar in de groep zag men het gevaar en er werd gereageerd.

  Matthew Brammeier, Zakaria El Darabna, Bart De Roeck, Christophe Lembrechts en Lorenzo De Buysschere waren de volgende die aan de boom gingen schudden. Viktor Folkesson, Jérémy Burton en Dieter Uyttersprot kwamen aansluiten. Deze 8 leiders haalden een maximale voorsprong van 1'20". Voor Lorenzo De Buysschere ging het te snel en ook het peloton kwam terug dichter. Matthew Brammeier en Zakaria El Darabna gingen nog even door maar toch kwam er na 51,5 km. een algemene hergroepering.

  Een groep van 22 probeerde de beslissing op gang te brengen maar ook zij werden teruggegrepen na 65 km. Het bleef aanvallen regenen. Het kwam telkens tot een algemene hergroepering.

  Op het einde van de grote ronde trokken er weer achttien weg : Stijn Joseph, Detlef Moerman, Stijn Hoornaert, Matthias Vanhie, Bjorn Coomans, Jef De Boeck, Bjorn Meersman, Jan Bluekens, Tom Van De Velde, Kevin Van Den Eeckhout, Kevin Maene, Dries Van Der Ginst, Tim Vermeersch, Jef Michels, Lucas Persson, Thomas Brochard, Ken Vanmarcke en Simas Kondrotas.

  De 18 leiders hadden 42 seconden bij het ingaan van de 4 plaatselijke ronden. Er waren dus nog 36,8 km. te gaan. De leiders hun voorsprong daalde naar 17 seconden. Dries Van Der Ginst, Stijn Joseph en Bjorn Coomans probeerden dan alleen op pad te gaan. Tim Vermeersch en nadien Ken Vanmarcke kwamen nog aansluiten. Alle renners bleven op korte afstand van elkaar.

  Bij het ingaan van de laatste 18 km. probeerde het New Heebra/Lombarden duo Dries Van Der Ginst en Tim Vermeersch om de forcing te voeren. Verschillende renners kwamen terug en zo ontstond er een kopgroep van 11 renners.Dit waren : Detlef Moerman, Bjorn Coomans, Jef De Boeck, Bjorn Meersman, Kevin Van Den Eeckhout, Dries Van Der Ginst, Tim Vermeersch, Dieter Cappelle, Ken Vanmarcke, Simas Kondrotas en Stijn Bastens. Hun voorsprong bleef rond de 30 seconden hangen.

  Met het ingaan van de laatste ronde probeerde Dieter Cappelle solo te gaan. Hij kwam aan maximaal 9 seconden en de rest van het peloton zat op 30 seconden. Dus alles was nog mogelijk. De 11 kwamen weer samen en vanuit het peloton slaagde Ramunas Navardauskas er nog in om vooraan te

  komen aansluiten.

  Het werd uiteindelijk een spurt met 12 die makkelijk gewonnen werd Simas Kondrotas. Kevin Van Den Eeckhout werd 2de, Tim Vermeersch 3de, Detlef Moerman 4de en Stijn Bastens 5de, Bjorn Coomans werd 6de, Bjorn Meersman 12de.

  Kenny Van Der Schueren behield zijn witte trui als leider.


  WILLEBRTOPCOMPcoomansbew15.7 

  Bjorn Coomans reed een sterke wedstrijd en werd 6de.  TEKST :
  fvdv

   

  FOTO’S : Alain Sennesael

   

   

   

  16-07-2007 om 15:35 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN ASPIRANTEN UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZONDAG 15/07/2007

  ZONDAG 15/07/2007 – HAALTERT - Aspiranten

   

  UITSLAGEN ASPIRANTEN IN HAALTERT

   

  MEISJES 13 JAAR.

  3 dln 1.Nele Seghers (Jonge Rakkers Vollezele)

   

  MEISJES 14 JAAR

  2 dln 1. Steffi Lodewyks (Dijlespurters Mechelen)

   

  JONGENS 12 JAAR

  22 dln 19 km
  1. Emill Vandenabbeele (Molenspurters Meulebeke)

  4. Thomas Bonnaerens (Lokerene-Hudiko)

  8. Dominick Wittouck (Zele –Hudiko)

  10. Yornie D’Heer (Zele –Hudiko)

  18. Stef Bryssinck (Rupelmonde –Hudiko)

   

  JONGENS 13 JAAR.

  25 dln 24 km
  1. Saimen De Laeter (Bianchi)

  8. Tom Van Dam (Melsee –WAC)

  9. Bruno Maes (St.-Gillis-Waas –Hoop op Zegen)

  13. Glenn Rotty (St.-Pauwels –WAC)

  25. Lorenzo Dubois (Zele –La Bicycletta)

   

  JONGENS 14 JAAR.

  39 dln 35 km
  1. Jerome Kerf (Team Natacha)

  2. Steffen Cuyken (Nieuwkerken –WAC)

  30. Servaas Petrov (Lokerene –Hudiko)

  33. Bjorn Dhaese (Zele –Hudiko)

   

  ** Indien er aspiranten uit de ruime regio zijn die niet in de uitslagen staan, mogen ze dat mailen naar flor.van.de.velde@telenet.be.
  We hebben immers enkel maar rennerslijsten van het WAC-team, Hudiko en Hoop op Zegen.

  16-07-2007 om 15:25 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD NIEUWELINGEN TE WILLEBROEK VAN ZONDAG 15/07/2007

  ZONDAG 15/07/2007 – WILLEBROEK - Nieuwelingen

   

  STEF SWINNEN KLOPT BVB-WINNAAR KEVIN DE JONGHE


  WILLEBR aankomst bew15.7 

  Aankomst van Stef Swinnen. Hij won zijn derde koers.


  WILLERBR tweevluchtersbew15.7

  De twee leiders die de goede vlucht vormden: Kevin De Jonghe uit Schelle en Stef Swinnen uit Herselt.


  Wielerclub De Spurters V.Z.W. waren de organisatoren van de Topcompetitie wedstrijd te Willebroek en als afwachtingswedstrijd mochten de nieuwelingen rijden. Er kwamen 35 nieuwelingen, waaronder 1 dame junior (Kim Vermeiren), opdagen voor 10 ronden van 6,2 km. of 62 km.

  Mathias D'Hollander (Zele), Jef Van Asch (Breendonk), Brian Rubens (Zwijndrecht), Roman Vanstaen (Bornem), Marijn Bal (Niel), Kevin De Jonghe (Schelle) en Craig De Meyer (Zele) waren de streek -regiorenners.

  De eerste 2 ronden liet Jimmy Butzen zich zien en nam tot 35 seconden voorsprong maar het peloton rekende hem terug in. Daarna gingen Gianni Van Calster en Stef Swinnen voor twee ronden op zwier. Nadat ze nog vier renners bij hen kregen, kwam de hergroepering.

  Andreas Prinzie probeerde dan, maar meer dan een handvol seconden kreeg ook hij niet. Met nog 2 ronden te gaan, was Stef Swinnen daar terug. Nu ging ook Kevin De Jonghe mee en dat was de winnaar van de Beker van Belgie wedstrijd daags voordien te Sint-Katelijne-Waver.

  Het duo bleef voorop en in de spurt haalde Stef Swinnen (Herselt) het van Kevin De Jonghe (Schelle). Voor Stef Swinnen was het de 3de zege van het seizoen. Op 43 seconden won Marijn Bal (Niel) de pelotonspurt voor Jeroen Van Camp en Aron Sempels.

  Roman Vanstaen werd 18de, Brian Rubens 28ste, Jef Van Asch 29ste, Mathias D'Hollander 32ste en Craig De Meyer 34ste.

   

  WILLEBR brianrubensbew15.7

  Brian Rubens van het WAC Team reed ook in Willebroek en eindigde 28ste


  WILLEBR zelenaarsbew15.7

  De twee Zelenaars van Hudiko in Willebroek: Matthias D’Hollander en Craig De Meyer.  TEKST :
  fvdv

   

  FOTO’S : Alain Sennesael

   

   

   

   

  16-07-2007 om 15:17 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD NIEUWELINGEN TE SINAAI VAN ZONDAG 15/07/2007

  ZONDAG 15/07/2007 – SINAAI - Nieuwelingen

   

  KLEINZOON VAN JEF SCHILS WINT OP DE STENENMUUR


  SINAAISTENEN niewbloemenbew15.7

  De winnaar Dominic Schils uit Groot-Brittannië met links zijn vader Patrick Schils , ex-renner en zoon van Jef Schils en rechts de oma van Dominic en weduwe van Jef Schils die in maart van dit jaar op 75-jarige leeftijd overleed.

   

  Zondagnamiddag organiseerde Stenenmuurkermis een nieuwelingenkoers waarvoor 40 renners inschreven maar slechts 39 de start namen. Flor Pyfferoen uit Ruddervoorde kon niet starten omdat hij broodnodige attributen niet had meegebracht uit West-Vlaanderen. Er moesten 12 ronden worden gereden of 66 km in deze Grote Prijs Giec NV.. Bij de deelnemers waren meer dan twintig streekrenners en dat maakte het voor het publiek wel wat aantrekkelijker.

  Merkwaardig verschijnsel deed zich voor bij de begeleiding van de koers door de mensen van Wielerbond Vlaanderen. Eric Van Goethem stond er zowaar helemaal alleen voor. Een stagiair uit Oost-Vlaanderen liet zich niet zien en ook een WBV-afgevaardigde uit de Antwerpse afdeling  had zijn kat gestuurd. Eric Van Goethem kon goddank, Benny Smet uit Sinaai inschakelen die wel van dienst was als speaker maar ook als stagiair bij WBV Oost-Vlaanderen actief is. Zijn speakerambt werd overgenomen en zo kon deze wedstrijd toch beroep doen op twee afgevaardigden.

  Reeds van in de eerste ronde werd er duchtig de pees opgelegd en dat was noodlottig voor Quenell Verhulst en Jens Verleyen van Hoop op Zegen. Vooraan zette Moreno De Pauw door en in de 2de ronde had hij een voorsprong van 18sec op de groep die werd geleid door de Britse Belg Dominic Schils.

  Moreno De Pauw deed wel zijn best maar Schils bleef maar controlerend fietsen en ook Jonas De Permentier nam initiatieven om naar voor te rijden. In de 4de ronde kwam dan ook alles weer samen. Voor Jimmy Segers zat het wat tegen toen hij plots met een aflopende ketting werd geconfronteerd. Hij stapte af, legde de ketting weer waar ze moest liggen, wipte op de fiets en in één rush dichtte hij de kloof. Wie het zag, stond verrast te kijken naar de manier waarop de Sint-Gillisnaar weer naar voor reed.

  Alles kwam samen en bleef samen. Bartel De Beer en Joshua De Smit ( Lokeren- Hudiko) hadden voeling met de kopgroep van een 25 renners verloren. Op een knappe manier  en vooral met veel kracht achtervolgden ze en sloten aan vooraan. Joshua De Smit koerst maar zijn eerste seizoen en begon pas in maart te trainen. Zonder aspirantenopleiding begon hij en zette de stap vanuit het voetbal bij SK Doorslaar. Een kwetsuur verbood hem nog te voetballen, dus maar gaan koersen. En stilaan vindt Joshua het ritme om in eerste instantie zijn koersen uit te rijden en nu al een degelijke prijs te pakken.

  Ondertussen sneuvelden heel wat renners in de achterste gelederen. In de 7de ronde verliet Roy Meersman uit Bazel de koers en ook Jeroen Colman uit Waasmunster, een nieuwe naam bij de nieuwelingen, werd nu uitgeteld. Pieter Oelbrandt uit Zwijndrecht had het ook al lastig gekregen. Hij wist dat al vooraf want hij vervult momenteel een vakantiejob en naast gebrek aan training komt er nog bij dat Pieter bij zijn job, ook een gans dag op zijn benen moet staan. Nog twee weken werkt hij en dan gaat hij er eens echt goed invliegen.

  In de koers konden we aan de aankomstlijn zien hoe Jeffrey Herrebaut zich op kop zetten om nog meer vaart te brengen en daarna probeerde ook Tom Dobbelaer iets. Telkens kwam alles weer samen.

  Bij het ingaan van de laatste ronde had Jimmy Segers zich losgewerkt en aan de streep steeg zeer luid gejuich op want Jimmy had daar meerdere  fans staan. We telden 17 seconden voorsprong. Maar achter hem  waren er in het peloton van een man of twintig nog steeds sterke jongens actief. Moreno De Pauw en ook Jonas De Permentier reden voor wat ze waard waren en de kleinzoon Dominic van de wielergrootheid van weleer, Jef Schils bleef ook constant met alle aandacht de strijd volgen. Het lag er vingerdik op dat deze in Groot-Brittannië wonende Belg, alles in het werk zou stellen om de zege te pakken. Dat was ook de idee van Moreno De Pauw, Jeffrey Herrebaut en Jelle Mannaerts die Jimmy Segers weer bijhaalden.

  Dan kwam de eindspurt waarin het tot een leuke confrontatie kwam tussen de Oost-Vlaamse kampioen Moreno De Pauw en Dominic Schils. Deze laatste won met miniem verschil. Even verder bleef Jelle Mannaerts uit Lommel net voor Jeffrey Herrebaut en Jimmy Segers werd nog 5de. Hij kan het in zijn hoofd prenten dat de ene of de andere dag, zijn aanvalslust zal worden beloond. Jonas De Permentier zette zich voor eigen volk op de 9de plaats.

  Wie Dominic Schils zag winnen doet er goed aan die naam te onthouden. Hij wil renner worden. En dat vanuit Groot-Brittannië waar hij vast woont en dus ook geen Nederlands praat. Hij won in Sinaai zijn 21ste koers waarvan al vijf in België. In Engeland wint hij alles wat er te winnen is. ’s Zaterdags koerst hij daar en ’s zondags komt hij dan in België rijden. Daarom dat hij het Kanaal oversteekt om in Vlaanderen te komen koersen. Hij vertrekt dinsdag weer huiswaarts want ’t is nog geen vakantie in Groot-Brittannië. In Goetsenhove eindigde hij in de Beker van België nog 2de en vorige week reed hij jammer genoeg lek op de Bosberg in de koers van Denderwindeke.

  Dominic is de zoon van Patrick Schils en diens vader was Jozef Schils of Jef Schils die begin dit jaar in maart overleed op 75-jarige leeftijd. Hij was prof van 1951 tot 1965. In die periode won hij maar liefst 108 wedstrijden waarbij o.a. ook Parijs-Tours (1953). In 1952 was Jef Schils Belgisch Kampioen. Meerdere jaren was Jef ook ploegmaat van Rik Van Looy.

  Maar ook Patrick Schils, de vader van de winnaar te Sinaai, was renner en zelfs prof van 1979 tot 1982. Hij vertelde in Sinaai hoe hij nog bij de liefhebbers de enige was die in de Ronde Van Oostenrijk de mannen van het Oostblok klopte en hoe hij bij de liefhebbers er eens 23 won. Toen hij zwaar viel in de Ronde van Mallorca was het wielrennen voor Patrick Schils over.

  Dit alles om maar te zeggen dat de appel nooit ver van de boom valt en dat we nu, via de zege van Dominic te Sinaai, weer iets hebben om te volgen wat er met deze renner gaat gebeuren. Heel wat Belgische ploegen hebben al geprobeerd hem in te lijven maar dat lukt alsnog niet. Maar voor de mannen van de Stenenmuur is het goed om volgen en, dan kunnen ze later, als Dominic Schils in de wielersport een “figuur” wordt, zeggen : “Die heeft hier nog gewonnen op de Stenenmuur in 2007!”

  Vermelden we ook nog dat de weduwe van Jef Schils en de ‘bomma’ van Dominic eveneens aanwezig was op de Stenenmuur.


  SINAAISTENEN nieuwbennybew15.7 

  Benny Smet die als stagiair in opleiding is bij Wielerbond Vlaanderen en op Stenenmuur zijn taak als ‘speaker’ moest laten varen om de koers als afgevaardigde te volgen. We wensen Benny succes toe om weldra een volwaardig  délégué te zijn.  TEKST EN FOTO’S : Flor Van de Velde

   

   

  16-07-2007 om 15:04 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE JENEFFE VAN ZONDAG 15/07/2007

  ZONDAG 15/07/2007 – JENEFFE – Miniemen & Aspiranten

   
  WINST EN EEN TWEEDE BIJ GEBROEDERS VAN DE VELDE


  VDVELDETHOMASJENEFFEbew15.7

  Thomas Van de Velde op het podium te Jeneffe

   

  Zondagnamiddag was een deel van de Josanploeg in Jeneffe om daar een wedstrijd te betwisten. Bij hen natuurlijk de gebroeders Van de Velde uit Hamme.

  Thomas Van de Velde werd bij de miniemen winnaar voor zijn ploeggenote Femke Vandendriesche. Zij reden al van in de tweede ronde beiden voorop.  In de spurt bleef Thomas de baas.

  Maar wat een mooi gebaar van de jonge renner : hij schonk zijn bloemen na de wedstrijd aan Femke. “Ze is tenslotte toch een meisje en er was voor het eerste meisje niets voorzien. Zodoende was iedereen tevreden bij deze miniemen van 11 jaar”, aldus vader Patrick.

   

  Bij de aspiranten 13 j werd broer Matthias 2de in een spurt met vier en dat nadat ze van in de 2de ronde met die vier voorop waren geraakt.

   

  Volgende afspraak nu volgend weekend het BK MTB waar Matthias toch met enige ambitie naartoe gaat om zo goed mogelijk te presteren. We kijken uit.

   

  VDVELDE MATTHIASjeneff bew15.7
  Matthias met de kopgroep van vier waarvan hij tweede werd. Hier in 2de positie achter de latere winnaar  TEKST EN FOTO’S :
  fvdv

   

   

   

  16-07-2007 om 14:55 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZATERDAG 14/07/2007

  wbvlogo

  Proficiat aan GUY SMET uit Kruibeke met zijn 14°Seizoenszege van 2007 !!!
  Proficiat aan BART BRYSSINCK met zijn 1° Seizoenszege van 2007 !!!!!

  ZATERDAG 14/07/2007 – DADIZELE (W) – Elite z/c + Beloften

  ACHTER DERNY’S

  Aantal deelnemers : 12

  1. Maxim Debusschere (36’45”)

  2.  Bart Van Speybroek

  3.  Geoffrey Demeyere

   

  14/07/2007 – HEIST OP DEN BERG (A) – Elite z/c + Beloften – 116,6 Km – 02h36min

  Aantal deelnemers :

  1. GUY SMET uit Kruibeke (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)
  2. Peter Aerts op 16"
  3. Ken De Feyter op 2'04"

  koers guy itegem 14 juli 2007 012

  Guy Smet na zijn 14°Seizoenszege en de kindjes zijn weeral fier dat papa gewonnen heeft !!!!!!  


  14/07/2007 – LAARNE (O) – Elite z/c + Beloften – 115 Km – 02h44min

  Aantal deelnemers : 56

  1. Mario Willems

  2. Gert Verheecke

  3. Kevin Degezelle

  4. Robby Weemaes uit St.Pauwels (Rudyco C.T)

  5. Jurgen De Deyn uit Wichelen (Rudyco C.T)

  11. Koen De Bosscher uit Kalken (MD C.T) op 6’00”

  15. Kristof Verbraeken uit Beveren (Artevelde VZW)

  16. Wim Maes uit Sinaai (Cycling Center)

  19. Sven Blommaert uit Hamme (Rudyco C.T)

  28. Steven De Schoesitter uit Waasmunster (Rudyco C.T)

   

  14/07/2007 – WAARDAMME (W) – Elite z/c + Beloften – 112 Km – 02h46min

  Aantal deelnemers : 54

  1. Evaldas Siskevicus

  2. Klaas Sys

  3. Thierry Declercq op 20”
   

  14/07/2007 – SINAAI (O) – Beloften – 110 Km – 02h43min

  Aantal deelnemers : 53

  1. Dieter Verbeek

  2. Steven Dierckx op 16"
  3. Willem De Greyt uit Sinaai (KSC Denderstreek Labiekes)

  12. Stijn De Vriese uit Zele (KSC Denderstreek Labiekes) op 8'00"

  13. Lieven Dieleman uit Zele (KSC Denderstreek Labiekes)

  20. Michiel De Coninck uit Nieuwkerken (PWC Jan Snel)

  23. Sander Cordeel uit Stekene (Balen B.C)

  27. Stefan Ott uit Waasmunster (KSC Denderstreek Labiekes) 


  14/07/2007 – BORSBEKE (O) – Juniores – 97 Km – 02h31min

  Aantal deelnemers : 65

  1. Sander Stiegelis (Isorex C.T)

  24. Timothy Vergeylen uit Zele (Hudiko Waasland) op 2’55”

  26. Sean Durinck uit Hamme (Hudiko Waasland)

  27. Jens Mertens (KSC Denderstreek Labiekes)

  29. Stijn Van Geyte uit Grembergen (Isorex C.T)

  31. Sam Van Uytvange uit Grembergen (Isorex C.T)


  14/07/2007 – DENTERGEM (W) – Juniores – 84 Km – 01h59min

  Aantal deelnemers : 100

  1. Stijn Steels 


  14/07/2007 – HERK DE STAD (LB) – Juniores – 96,9 Km – 02h33min

  Aantal deelnemers : 48

  1. Coen Otterspeer 


  14/07/2007 – OOSTMALLE (A) – Juniores – 92 Km – hmin

  Aantal deelnemers : 30

  1. Wout Mertens
  12. Jochem Smet uit Kemzeke (Hoop Op Zegen Beveren)
  22. Tom Verhulst uit Beveren (Hoop Op Zegen Beveren)
  28. Kenneth Mariën uit Hamme (KSC Denderstreek Labiekes)
   

  14/07/2007 – ZEMST-BOS (VB) – Juniores – 88 Km – 02h13min

  Aantal deelnemers : 40

  1. BART BRYSSINCK uit Rupelmonde (ABBS Wielerjeugdteam)

  21. Mauro De Smedt (Thompson C.T) op 5’39”

  27. Yannick Van Wiele (La Bicycletta)
   

  14/07/2007 – OOSTMALLE (A) – Dames Elite – 88 Km – 02h40min

  Aantal deelnemers : 75

  1. Ilse Geldhof
  2. Liesbet De Vocht
  3. Sjoukje Dufoer
  12. Cindy Pieters uit St.Niklaas (Vlaanderen-Capri-Sonne)
  15. Anja Nobus uit Waardamme (Oostende Noordzee)
  16. Annick Van Leuven uit Schoten (Oostende Noordzee)
  18. Melissa Huyghe uit Breendonk (Biachi-Duvel-CataBikes)
  22. Karen Steurs uit Schoten (AA-Drinks)
  24. Sofie De Nys uit Gentbrugge (Benelux Team)
  28. Natasja Nobels uit Dendermonde (S.C.F.Bianchi)
  36. Ilse Van De Pontseele uit Deftinge (Benelux Team)
  42. Katrien Aerts uit Merksplas (Benelux Team)
  45. Sofie Verdonck uit De Klinge (KSV-Deerlijk)
   

  14/07/2007 – OOSTMALLE (A) – Dames Jeugd – 60 Km – 01h54min

  Nieuwelingen - Aantal deelnemers : 52

  1. Anne-Laure Gheerardeyn
  2. Kaat Hannes uit Wechelderzande (Benelux Team)

  Juniores - Aantal deelnemers : 35
  1. Kim Vermeiren
  5. Veronique Staes uit St.Job in't Goor (Steeds Vooraan Kontich)
  18. Amy De Ridder uit Grembergen (Benelux Team)
   

  14/07/2007 – ST.KATELIJNE-WAVER (A) – Nieuwelingen – Km – hmin

  Aantal deelnemers :

   

  14/07/2007 – BORSBEKE (O) – Nieuwelingen – 65 Km – 01h47min

  Aantal deelnemers : 38

  1. Joeri Stallaert

  2. Andres Pieters uit Dendermonde (C.T.Menen)

  3. Mathias Lievens uit (KSC Denderstreek Labiekes)

  20. Jan Hullaert uit Kalken (Hudiko Waasland)

  28. Stijn Heyse (KSC Denderstreek Labiekes) op 2’26”

  36. Quenell Verhulst uit Zwijndrecht (Hoop Op Zegen Beveren) op 5’00” 


  14/07/2007 – WAREGEM (W) – Nieuwelingen – 68 Km – 01h46min

  Aantal deelnemers : 54

  1. Bert Van Lerberghe

  18. Joeri Persoon uit Stekene (WAC-Team) op 55” 


  14/07/2007 – ZWEVEGEM (O) – Nieuwelingen – 63 Km – 01h30min

  Aantal deelnemers : 41

  1. Niels Reynvoet

  16-07-2007 om 14:44 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE ITEGEM VAN ZATERDAG 14/07/2007

  ZATERDAG 14/07/2007 – HEIST OP DEN BERG (ITEGEM) (A) – Elite z/c + Beloften

   

  GUY SMET BEHAALT 14°SEIZOENSZEGE TE ITEGEM !!!


  koers guy itegem 14 juli 2007 012

  Guy Smet poserend voor de fotograaf met zijn 14°Zege van het seizoen. 


  In de wedstrijd te Itegem kwamen maar liefst 94 renners aan de start om 116,6 Km af te leggen.

  Al vanaf de 2de ronde gingen 11 renners aan de haal die tevens goed waren voor de eerste 11 uit de uitslag , ze konden meteen een voorsprong bij elkaar fietsen van meer dan 2min op het peloton.

  De 11 leiders waren : Guy Smet , Peter Aerts , Ken De Feyter , Bert Verboven , Cedric Van Lommel , Nico Wierinckx , Sigi Ransy , Maurice Schreurs , Rudy Bruynseels , Yoeri Beyens en Thomas Veirum.

  Met nog 4 ronden te gaan demarreerde Guy Smet en kreeg enkel Peter Aerts nog mee , dit was voor Guy nog niet voldoende en de laatste ronde moest ook Peter Aerts eraan geloven.

  Guy Smet kwam solo binnen en dat bracht hem meteen de 14°Seizoenszege op en daarmee staat Guy nu aan de kop in de Zegestand van 2007.

  Voor het eerst kreeg Guy zowel een palm als een trofee mee naar huis terwijl de tweede en derde uit de wedstrijd een grote rijstvlaai cadeau kregen.

  We vroegen aan Guy of hij nu een nieuw record heeft gevestigd met 5 zeges op een tijdsbestek van 7 dagen.

  Guy Smet :” Vorig jaar heb ik ook eens 5 zeges op 8 dagen gehaald dus eigenlijk is dit nu een nieuw record , ja”.


  koers guy 13 juli 2007 vrasene 003

  Guy meedraaiend in de goede ontsnapping en steeds de motor van het gebeuren.

  Foto's : Saffia

  16-07-2007 om 13:50 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE PHILIPINNE VAN ZATERDAG 14/07/2007

  ZATERDAG 14/07/2007 – PHILIPINNE (Ned) – Elite z/c + Beloften

   

  KOEN VAN DE VELDE 7de in NEDERLAND


  VAN DE VELDE KOENpilippine bew15.7

   

  Koen Van de Velde (WIMI Games St-Martinus) reed zaterdag een koers in het Nederlandse Philippine te Nederland. Het werd er een criterium over 32 ronden en de totale afstand bedroeg 80 km. Er stonden 43 renners aan de start en Koen eindigde 7de.

  In de eerste 5 ronden waren er een paar kleine schermutselingen zonder resultaat maar in de zesde ronde geraakte Koen Van de Velde eerst solo weg maar kreeg dan een metgezel.

  -“Zo reden we 5 ronden verder met ons twee, tot dat Jeheudi Schoonacker eveneens de aansluiting kon maken bij ons. Spijtig genoeg kwam een 3 tal ronden later alles weer samen”, aldus Koen.

  Toen er een korte maar hevige regenbui over Philippine trok reden vijf renners weg uit het peloton en bleven de rest van de wedstrijd voorop.Zo moest Koen met een groep van 25 renners sprinten voor de 6de plaats. Daarin werd hij 2de of de 7de plaats in de uitslag.

  -“Ik voelde dat de benen niet meer super waren. Ik had de dag voordien in Vrasene ook al niet echt dat goede gevoel meer in de benen. Enkele dagen rustig aandoen is nu de boodschap. Dinsdagavond rij ik nog een criterium op de Nederlandse Clinge waarna ik zaterdag in Waasmunster aanzet.”

   

   

  TEKST : fvdv

   

  FOTO : Wielrennen in Zeeland

  16-07-2007 om 13:39 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD DAMES ELITE TE OOSTMALLE VAN ZATERDAG 14/07/2007

  ZATERDAG 14/07/2007 – OOSTMALLE – Dames Elite

   

  PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP DAMES ELITE TE OOSTMALLE

   

  OOSTMelitaankomstbew15.7    

  Ilse Geldhof won heel vlotjes de eindspurt.

  OOSTMelitepodiumbew15.7        

  Het Antwerpse podium van het PK: vlnr: Annick Van Leuven (2de), Liesbet De Vocht en Melissa Huyghe (3de)

  De 75 Dames Elites streden in Oostmalle ook voor hun PK Antwerpen dat bestond uit 22 ronde van 4 km of 88 km.

  Voor de ‘polderrennersregio’ deden mee: Cindy Pieters (Sint-Niklaas), Ilse Fiers (Waasmunster), Melissa Huyghe (Breendonk), Annick Van Leuven (Schoten), Githa Michiels (Hoboken), Natasja Nobels (Dendermonde), Sofie Verdonck (De Klinge) en de Benelux rensters Ines Claes (Turnhout), Ilse Van De Pontseele (Deftinge), Sofie De Nys (Gentbrugge), Greetje De Vos (Oudenaarde), Katrien Aerts (Merksplas), Cindy Vandermeulen (Stekene) en Natacha Hoedt (Herseaux).

  De Ierse Julie O'Hagan  reed gedurende drie ronden alleen voorop. Toen kwam Grace Verbeke en die ging in één ruk over Julie O'Hagan. Daarna kwam Cindy Pieters aansluiten bij Grace Verbeke en dit duo bouwde meteen een flinke voorsprong op.

  Verschillende pogingen om naar de leidsters toe te rijden mislukten. Pas op het einde van de wedstrijd werd het peloton wakker en zo vertrokken een tiental dames op zoek naar het duo Verbeke-Pieters.

  Het leidersduo werd gegrepen zodat er twaalf de slotkilometers voorop reden.

  Ze bleven samen en Ilse Geldhof uit het West-Vlaamse Boezinge haalde het voor Liesbet De Vocht en Sjoukje Dufoer.

  Liesbet De Vocht uit Arendonk werd Provinciaal Kampioene. Annick Van Leuven werd 2de en Melissa Huyghe 3de.

   

  OOSTMeliteinesclbew15.7

  Ines Claes reed ook het PK in Oostmalle. Ze verblijft wel in Beveren maar officieel is ze van Turnhout.


  OOSTMelitegeldhofbew15.7
  De fier poserende Ilse Geldhof uit Boezinge.


  TEKST :
  fvdv

   

  FOTO’S : Alain Sennesael

   

   

   

   

   

  16-07-2007 om 13:31 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD JUNIORES TE OOSTMALLE VAN ZATERDAG 14/07/2007

  ZATERDAG 14/07/2007 – OOSTMALLE - Juniores

   

  WOUT MERTENS WINT IN OOSTMALLE


  OOSTMJUNmertensbew15.7 

  De winnaar Wout Mertens

  Zaterdag mochten ook de juniores een wedstrijd rijden in Oostmalle en met 30 stonden ze aan de vertreklijn.
  Ze dienden 23 ronden van 4 km. of 92 km. af te werken.

  Kenneth Marien (Hamme), Tom Verhulst (Beveren-Waas) en Jochem Smet (Kemzeke) waren de streekrrenners voor de ‘Polderrenners’.

  Hammenaar Kenneth Mariën was er in de 1ste rond al bij in een vlucht met Mickey Kallenfels. Daarna kwam Nick Hannes aan de beurt maar ook hij mocht niet verder.Toen Nico Thys ten aanval trok, kwam toch stilaan een beslissende ontsnapping tot stand. Er verzamelden zich acht renners en die voelden zich sterk genoeg om de wedstrijd te beheersen. 8 renners zouden de wedstrijd volledig beheersen.

  Die acht waren: Gertjan Van Ham, Nick De Bruyn, Wout Mertens, Steven Oomen (Nederland),

  Nick Hannes, Kurt Brosens, Bart Huybrechts en uiteraard Nico Thys. Het trio Nederlanders Mickey Kallenfels, Piet Hanegraaf en Ferdinand Boogaard gingen in de achtervolging terwijl in de 15de ronde Nick De Bruyn moest lossen uit de kopgroep.

  Ondertussen was Ferdinand Boogaard alleen op zoek gegaan naar de zeven leiders. Hij deed wel zijn best maar de leiders deden dat nog iets beter. Zo geraakte Boogaard geen wiel dichter. Met nog 4 ronden te gaan, waren er nog 7 renners in koers.

  Steven Oomen probeerde in de finale zijn metgezellen nog te verschalken maar de poging mislukte.

  Zo kregen we een spurt met zeven die gewonnen werd door Wout Mertens voor Kurt Brosens.

  Voor Wout Mertens uit Wuustwezel, de 4de zege van het seizoen.

   

  OOSTMJUNjochemsmetbew15.7          OOSTMJUNverhulstbew15.7

  Voor Hoop op Zegen startten Jochem Smet en Tom Verhulst.  TEKST : fvdv

   

  FOTO’S : Alain Sennesael

   

   

   

  16-07-2007 om 13:17 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG DAMES JEUGD TE OOSTMALLE VAN ZATERDAG 14/07/2007

  ZATERDAG 14/07/2007 - OOSTMALLE - DAMES JEUGD

  PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP ANTWERPEN VOOR DAMES JEUGD


  OOSTMjeugdaankomstbew15.7 

  De aankomst van Kim Vermeiren


  W.S.C. Oostmalle V.Z.W. zorgde zaterdagnamiddag voor drie wedstrijden waarvan de eerste het PK Antwerpen voor Dames Jeugd was. Er kwamen 87 rensters waarvan 51 nieuwelingen en 36 juniores opdagen voor 15 ronden van 4 km. of 60 km.Nog eens een duidelijk bewijs dat het wielrennen voor meisjes in de lift zit!

  Gilke Croket (Bornem), Liesl Van Daele (Sint-Niklaas), Amy De Ridder (Grembergen), Kaat Hannes (Wechelderzande) en Veronique Staes (Sint-Job-In't-Goor) waren de betrokkenen voor ‘Polderrenners’

  Er liep weer wat organisatorisch mis in deze koers en met een halfuur vertraging werd gestart. Maaike Polspoel nam al direct het initiatief en haalde uit haar benen een solovlucht van wel 30 km. In de 9de ronde kreeg ze Katrien Van Looy bij haar maar een jagend peloton kende succes en greep de twee terug.

  Veronique Staes voelde het nu beginnen kriebelen en begon aan een ontsnappingspoging waarvoor ze ook de medewerking kreeg van Tine Ghyselinck, Kim Vermeiren en Sanne Cant. Het mocht niet baten, ze geraakten niet ver genoeg weg.

  Toen de wedstrijd naar het einde liep konden toch nog vier meisjes de groep verschalken en naar de aankomstlijn fietsen en uit maken wie zou winnen: Lien Lanssens, Kim Vermeiren, Maaike Polspoel en Anne-Laure Gheerardyn. Kim Vermeiren haalde het makkelijk voor Lien Lanssens en Maaike Polspoel. Anne-Laure Gheerardyn werd 4de maar 1ste nieuwelinge.

   Voor Kim Vermeiren was het de tweede zege en die was goed voor de Kampioenstitel van de provincie Antwerpen en ook voor Anne-Laure Gheerardyn was het een tweede zege.

  Kaat Hannes werd Provinciaal Kampioene bij de nieuwelingen, 2de werd Eline De Roover en 3de was Karen Verhestraeten.

  Bij de juniors waren het naast Kim Vermeiren ook Anne Arnouts als 2de en Veronique Staes als 3de mee op het podium mochten voor het PK.


  OOSTMjeugdpodiumjunbew15.7

  Bij de juniores greep Kim Vermeiren (midden) ook de provinciale titel vóór Anne Arnouts (links) en Veronique Staes (rechts) 

   OOSTMjeigdpodiumnieuwbew15.7

  Het podium van de nieuwelingen met Kaat Hannes in de kampioenentrui.Links van Kaat staat Anne-Laure Gheerardyn, die de wedstrijd won bij de nieuwelingen.

   


  TEKST :
  fvdv


  FOTO’S :
  Alain Sennesael

   

   

   

  16-07-2007 om 13:09 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN MAANDAG 16/07/2007

  Nieuweling Jasper van den Branden (Sint-Gillis–WAC TEAM) reed zaterdag de Beker van België in St-Kathelijne-Waver. Opdracht: 7 ronden van 11km. Na afloop zei hij in en commentaar:

  -“Het was een mooi parcours en de eerste ronden zat ik steeds goed vooraan. Er waren regelmatig ontsnappingspogingen en af en toe probeerde ik mee te gaan maar er geraakte geen enkele groep definitief weg. Halfweg koers had ik een lastig moment en zat ik ergens vanachter waar het veel zwaarder koersen was door de sterke zijwind op bepaalde stroken. Vanaf dat het stil viel ben ik dan maar ineens tot vooraan gereden waar het toch iets minder zwaar was.”

  Op een ongeveer 10 km van het einde reed een groepje van elf man weg. Mooi werk leverde Jasper dan om samen met twee andere renners de kloof te dichten.

  -“We waren dan weg met een kopgroep van 14 waarvan de helft amper mee ronddraaide maar we konden toch nog voor het peloton blijven waar ik al zeer blij om was.”
  Omdat nog een renner zich kon afzonderen moest Jasper spurten voor de 2de plaats.

  -“ Ik zat niet in een goede startpositie voor die spurt en zo werd ik 12de. Een mooi resultaat dus maar achteraf bekeken vond ik toch dat ik een slechte spurt gereden had.”

   

   

  TEKST : fvdv

  16-07-2007 om 13:00 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE SINAAI VAN ZATERDAG 14/07/2007

  ZATERDAG 14/07/2007 – SINAAI - Beloften

   

  WILLEM DE GREYT WEER UITBLINKER MAAR ZEGE VOOR DIETER VERBEEK.


  SINAAISTENENbelbew14.7 

  De bloemen voor Dieter Verbeek.

  De Grote Prijs Luc Van Poucke lokte te Sinaai 53 beloften naar de Stenenmuurkermis. Er moesten 20 kleine ronden worden gefietst maar voor heel wat renners bleken ze nog te groot! Zeker toen er in ronde 2 een kopgroep van twaalf werd gevormd werd het pompen of verzuipen voor al wie niet mee was.

  Die vlucht met twaalf werd al ingeleid door acht renners en die groeiden aan tot het dozijn met de thuisrenner Willem De Greyt en de streekrenners Stijn De Vriese en Steven Dierckx, de andere Vlamingen Jens De Paepe, Lorean Devos, Kasper lagae; Kevin De Groote, Dieter Verbeek, Kevin Delie, Lode Van Impe, Brian Hoste en de Israeliër Niv Libner.

  Sommigen probeerden nog aan te sluiten maar hun benen waren te kort. Zo deden Philip Van Daele, Nicolas Bertuille en de Litouwer Zilvinas Linkus een lovenswaardige poging en daarna ook nog eens het tweetal Dirk Van Dijcke en Lieven Dieleman. Maar de twaalf waren heer en meester en halfkoers bedroeg hun voorsprong 1.35 min op de groep.

  In die groep werkte Linkus hard om de kloof zo klein mogelijk te maken maar dichter dan 1.02 min kwamen ze toch niet. Spijtig voor Linkus dat hij in de eindfase van de koers nog met een lekke band achter de nadarafsluiting moest gaan stappen. Twaalf leiders en elf achtervolgers in de 13de ronde.

  In de 14de ronde werd het voor Kevin De Groote uit Deinze te zwaar en hij liet zich uit de kopgroep afzakken. Nog met elf dus. Een legioen renners werden al uit koers genomen. Bij hen ook Stefan Ott die 27ste werd. De Waasmunsteraar kan niet zo goed tegen de warmte; “’t Is zijn weer niet”, werd gezegd.

  Op iets minder dan 25 km van het einde begon het vooraan te stuiven. Er werd fel gedemarreerd en daaruit  kwam een leidersgroepje van vijf met Willem de Greyt, wat reed die toch weer sterk ja, Jens De Paepe, Brian Hoste, Steven Dierickx en Niv Libner. Kort nadien zoefde ook nog Dieter Verbeek naar voor en zo kon met zes stilaan aan de finale worden gedacht.

  Kevin Delie kwam eerst alleen achter de zes aan maar dan kreeg hij nog Lode Van Impe bij zich. Dan volgden Lorean Devos met Kasper Lagae terwijl Stijn De Vriese moest afhaken en verderop bij achtervolgers geraakte.

  Net voor het ingaan van de laatste ronde, opminder dan 10 km van de aankomst, trokken Libner en Willem de Greyt nog maar eens de aanvalsschoenen aan en weg waren ze. Ze haalden alles uit hun longen en benen en aan de meet hoopten ze al op de stunt van De Greyt die zowat voor, eigen deur reed. Maar achter het tweetal bekeek Dieter Verbeek de situatie. “Ik ga dat gat dichten besloot hij.” En ja hoor het was voor dit groot talent een eenvoudige klus om naar het duo Libner-De Greyt te rijden. Zoals hij achteraf zei: “ Die twee konden niet beter en vrij gemakkelijk reed ik er ook van weg.”

  Verbeek won dus vlot en daarmee herhaalde hij een zege in Sinaai van een jaar of drie geleden, toen hij nog nieuweling was. Voor de 2de plaats kwam er nog een vinnige spurt die nipt werd gewonnen door Steven Dierickx voor Willem De Greyt die zowaar spontaan applaus kreeg van het publiek. En dat was verdiend ook.Als 4de finishte Jens De Paepe en ook dat was terecht want Jens koerste bijzonder aandachtig en getuigde van een degelijke conditie in zoverre dat we durven besluiten dat Jens uit Smetlede wel eens een zege zou kunnen pakken.

  Voor Dieter Verbeek was het maar de 2de zege. Normaal eigenlijk, want deze 18 jarige belofte heeft om de stiel te leren al heel wat grote koersen mogen rijden. Hij krijgt bij DAVO die kansen van Kurt Van de Wouwer. “Zo mag ik ook de Ronde van Luik gaan rijden in functie van de ploeg en om ervaring op te doen. Het is meer een doorgedreven training. En dat komt goed van pas zoals hier in Sinaai”, aldus de renner uit Lille.

  Toen Brian Hoste (Ardooie) aankwam begon die plots te huilen en te schreeuwen. Hij had krampen in zijn bil. Hij gooide zijn fiets tegen de nadar en zeeg al huilend neer. Een paar mensen renden naar hem en begonnen over die bil te wrijven. Maar beterschap kwam er niet. De hulpdiensten kwamen dan ter hulp en stilaan gingen de spieren zich kalm houden. “Nog nooit krampen gehad”, zei de West-Vlaming “Maar ik ben nu pas terug begonnen na een inactiviteit van drie weken en dat na een valpartij”. En weg was hij al hinkend en zijn linkerbeen trekkend…

  Stijn De Vriese werd 12de door een spurtje te winnen van een groepje dat achterop was geraakt. Sander Cordeel, duidelijk op zoek naar een betere conditie, moest tevreden zijn met een 23ste plaats.

   

  SINAAISTENENbelverbeeckbew14.7

  Dieter Verbeek, een mooie naam op de erelijst en bovendien ook al winnaar als nieuweling in Sinaai.


  SINAAISTENENBELhostebew14.7

  De onfortuinlijke Brian Hoste die na de aankomst neerging met bijzonder pijnlijke krampen.  TEKST EN FOTO’S :
  Flor Van de Velde   

   

   

   

   

  16-07-2007 om 12:57 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN MAANDAG 16/07/2007

  08/07/2007 - Villabassa (It) - Dolomiti Superbike

  Op 05 Juli zaten Robby De Bock (Melsele-Trek Team), Mathias Smet , Kris Henderieckx en vrouw Itske in de Italiaanse Dolomieten als voorbereiding op de Wereldbekermanche MTB en dat was meteen de eerste echte marathon voor Robby. Zowel op Donderdag als Vrijdag werd er stevig getraind op het parcours , zelfs Nicolas Vermeulen (11° in Gran Canaria) trainde vrijdag mee.

  Zondag om 07h50 klonk het startschot van deze Marathon klassieker MTB te Villabassa een race over 119,8 Km en 3440 hoogtemeters. Robby De Bock kwam 05h45min later binnen als 4de Belg na Vermeulen , Rondelez en Henderieckx en finishte als 48ste. Het was voor hem een onverhoopte klassering , als alles meezit start Robby volgende week in de Duitse Tune-frm Cup. Op 22 Juli neemt hij dan deel aan het BK te Ottignies.

  16-07-2007 om 12:36 geschreven door kenny  .
  .
  .


  ZATERDAG , DINSDAG EN DONDERDAGMORGEND VANAF 09H00 GROEPSTRAINING ZWIJNDRECHT VERTREKPUNT MACHUIT
  .
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  WIELRENNERS
 • NIELS VANDYCK
 • BJÖRN COOMANS
 • KRISTOF WIELFAERT

  Osteopaat
 • JENS TUMMELEER

  PROFWIELRENNERS
 • GREG VAN AVERMAET
 • TOSH VAN DER SANDE
 • STIJN STEELS
 • MORENO DE PAUW
 • GIJS VAN HOECKE
 • PREBEN VAN HECKE
 • GERRY DRUYTS
 • OLIVER NAESEN
 • LAWRENCE NAESEN
 • NICOLAS VEREECKEN

  DUATHLETEN + TRIATHLETEN
 • KOEN MARIS

 • WIELERCLUBS
 • ETIXX QUICKSTEP
 • LOTTO SOUDAL
 • TOPSPORT VLAANDEREN
 • MARLUX-NAPOLEON GAMES
 • KSV-DEERLIJK
 • WACTEAM HOBOKEN
 • RABC - WIELERTEAM
 • W.O.O.P.
 • CYCLING TEAM MENEN
 • ILLI-BIKES CYCLING TEAM

  WIELERCLUBS
 • WIELERTEAM WAASLAND
 • TOPSPORT VLAANDEREN-RIDLEY 2012
 • RUDYCO-RIPA C.T.
 • RIJSCHOOL AH - GENTSE VELOSPORT
 • ARTEVELDE-WSV
 • NGMT C.T.
 • NHT C.T. TIELEN
 • EDEGEM B.C.
 • BALEN BC
 • ARTEVELDE-WSV

  WIELERCLUBS
 • WEBCHAIN CT
 • VANOMOBIL MTB-TEAM
 • DE SPRINTERS MALDEREN
 • DE ZONDAGRIJDERS
 • WTC ASTORIA MEERDONK

  WEDSTRIJD BONDEN
 • W.A.O.D.
 • V.W.F.
 • E.C.W.
 • F.C.W.B.
 • ARDENNE-GAUME
 • BELGIAN CYCLING SELECTION
 • V.W.V.
 • K.B.W.B.
 • O.V.W.F.

  WEBSITES
 • SPORTCOMITE HET VLIEGEND WIEL KLEIN-SINAAI
 • CATENA CYCLING
 • WIELERSPORT
 • TWC DE ZWALUW

  BEKLIMMINGEN EN COLS
 • CLIMB BY BIKE
 • LA MARMOTTE
 • COLS VAN EUROPA
 • WIELRENNERS
 • KLIMROUTES
 • V.W.B.
 • EDH

 • UCI PROTOUR
 • SPORT.BE
 • UCI PROTOUR
 • WIELRENSITE.NL
 • WIELERSCHOOL

  VELDRIJDEN
 • L.R.C
 • CYCLO-CROSS
 • FLANDRIEN

 • MOUNTAINBIKE
 • MOUNTAINBIKE
 • RONDE VAN HET WAASLAND
 • ROUTES 1
 • ROUTES 2

  NIEUWS
 • SPORZA
 • HET LAATSTE NIEUWS
 • GAZET VAN ANTWERPEN

 • MUZIEK
 • JOE FM
 • Q MUSIC
 • NOSTALGIE
 • RADIO 1
 • RADIO 2

 • Aangepast zoeken

  .
  Archief per week
 • 18/02-24/02 2019
 • 11/02-17/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 28/01-03/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 24/12-30/12 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 25/06-01/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 14/05-20/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 05/03-11/03 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 12/02-18/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 01/01-07/01 2007
 • 25/12-31/12 2006
 • 18/12-24/12 2006
 • 11/12-17/12 2006
 • 04/12-10/12 2006
 • 27/11-03/12 2006
 • 20/11-26/11 2006
 • 13/11-19/11 2006
 • 06/11-12/11 2006
 • 30/10-05/11 2006
 • 23/10-29/10 2006
 • 16/10-22/10 2006
 • 09/10-15/10 2006
 • 02/10-08/10 2006
 • 25/09-01/10 2006
 • 18/09-24/09 2006
 • 11/09-17/09 2006
 • 04/09-10/09 2006
 • 28/08-03/09 2006
 • 21/08-27/08 2006
 • 14/08-20/08 2006
 • 07/08-13/08 2006
 • 31/07-06/08 2006
 • 24/07-30/07 2006
 • 17/07-23/07 2006
 • 10/07-16/07 2006
 • 03/07-09/07 2006
 • 26/06-02/07 2006
 • 19/06-25/06 2006
 • 12/06-18/06 2006
 • 05/06-11/06 2006
 • 29/05-04/06 2006
 • 22/05-28/05 2006
 • 15/05-21/05 2006
 • 08/05-14/05 2006
 • 01/05-07/05 2006
 • 24/04-30/04 2006
 • 17/04-23/04 2006
 • 10/04-16/04 2006
 • 27/03-02/04 2006
 • 20/03-26/03 2006
 • 13/03-19/03 2006
 • 06/03-12/03 2006
 • 27/02-05/03 2006
 • 20/02-26/02 2006
 • 13/02-19/02 2006
 • 06/02-12/02 2006
 • 30/01-05/02 2006
 • 28/11-04/12 -0001


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!