.
.
.
ELKE WOENSDAGMIDDAG VANAF 14H00 GROEPSTRAINING TE BEVEREN MET VERTREKPUNT RONDPUNT KASTEELDREEF !!!!
Aangepast zoeken
WEBSITES
 • DR. FRANK DE WINTER SPORTDOKTER
 • SHIMANO
 • HET WEER ONLINE
 • W.B.V.
 • WIELRENNEN
 • DE WIELERSITE
 • CYCLING NEWS
 • PAGINA WIELRENNEN
 • JENS TUMMELEER - SPORTUMONIA
 • CHW BEVEREN
 • MG SPORTS & BIKEFITTING
 • MOTION FIETSANALYSE
 • NOENS ERIC
 • CYCLING.TV
 • .
  .
  .

   

  zelf banners maken
  TopSiteGuide banner banner maken gratis
  DE POLDERRENNERS

  POLDERRENNERS
  01-07-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MAANDAG 2 JULI 2007 - SCHAAL SCHOETERS TE BEVEREN !!!!

  ALLES OVER DE GROTE PRIJS GEMEENTE BEVEREN

   

  MAANDAG 2 JULI 2007 DERTIGSTE KEER SCHAAL SCHOETERS IN BEVEREN


   CAETHOVEN bloemen 78

  Dit was de eerste winnaar in 1978, François Caethoven.


  De integratie van de Schaal Schoeters in het wielerleven van het CHW, moet gezien worden in een visie die in de zeventiger jaren door stichter Marcel Van Kerckhove, werd gevolgd: “Uitpakken met organisaties die de bevolking aanspreken”.

  We overlopen de gouden jaren zeventig en geven de Schaal Schoeters daarin een plaats.

  Toen het CHW in 1973 met de wedstrijden begon zagen stichter Marcel Van Kerckhove en Flor Van de Velde, toen de voorzitter,  het groots. De wielerliefhebbers keken raar op toen in augustus 1973 in de Molenbergwijk drie koersen op één namiddag werden georganiseerd: nieuwelingen, juniores en liefhebbers. Dat was nog nooit vertoond in de regio. Het CHW was anders dan de andere wielerclubs uit de regio.

  In 1974 werd reeds de semi-klassieker voor liefhebbers, Beveren-Geraardsbergen-Beveren georganiseerd. En nog datzelfde jaar volgde het BK voor ‘corporatieven’ en reden voor de eerste keer in de geschiedenis de dames een koers in Beveren.

  Ook in 1975 pakte het CHW uit met nieuwe organisaties. Er was een selectierit voor juniores in het kader van het WK. De juniores reden ook voor het eerst de “Omloop van het Waasland” of Eksaarde-Beveren met een ploegentijdrit als proloog. Voor Wereldkampioen Theo Verschueren werd een “benefietcriterium” gegeven en ook dat was nooit eerder in ons land gebeurd.

  In 1977 werd Beveren-Geraardsbergen-Beveren vervangen door de “Beverse Pijl” voor juniores met twee ritten: Eksaarde –Beveren en Geraardsbergen-Beveren. En er was nog ene verrassing in dat jaar want omdat er geen organisator was voor de interclub Schaal Van Vaernewijck, nam het CHW van Marcel Van Kerckhove het maar op zich. Met 200 deelnemers die vertrokken in Kruibeke.

  Ziezo, dat is het kader waarin de Schaal Egide Schoeters, ging plaatsnemen in 1978. Een interclub die hoog in aanzien stond omdat hij meetelde voor de ‘Beker van België’ voor Internationale Liefhebbers. Maar voor 1978 had de Beverse wielerclub ook al wat anders op het programma staan: een 1ste Ronde van het Waasland voor juniores met drie ritten en voor augustus stond de Schaal Van Vaernewijck op het programma. De Schaal Schoeters begin juli, met start in Zottegem.

  Sedert dat jaar is deze interclub niet meer buiten Beveren geweest. Ook al bestond het CHW amper vijf jaar in 1978, er werd reeds voldoende bewezen dat ze al die organisaties aan kon. De Schaal Schoeters werd vrijwel onmiddellijk het”visitekaartje” van het Comité Ter Heropleving van de Wielersport én van de gemeente Beveren.

  De aankomstlijn lag steeds in de Kasteeldreef en dat is voor de 30ste editie nog steeds zo. Aankomen in het centrum, vlakbij de Grote Markt, was en is een troef.

  Merkwaardig is toch dat slechts enkele keren gebruik werd gemaakt van de 500 meter lange, rechte en brede Kasteeldreef als aankomststrook. Een schitterende aankomstplaats, maar omwille van sponsors te plezieren, worden de renners langs de Ciamberlanidreef gestuurd en blijft slechts een paar honderd meter over om te spurten.

  De Schaal Schoeters ontstond in 1957 als herinnering aan de Antwerpse BWB-figuur Egide Schoeters. Hij was van 1919 tot 1931 voorzitter van de Antwerpse afdeling. In 1947 werd hij Bondsvoorzitter en bleef die functie vervullen tot in 1956, het jaar dat hij overleed.

  Was zo’n wielerfiguur dat men in Hoboken besloot om een “Schaal Egide Schoeters” in te richten om de herinnering aan hem te bewaren.

  Zo werd de allereerste Schaal Schoeters in Hoboken gereden op 30 mei 1957. Dus, dit jaar is dat vijftig jaar geleden. Goud dus. Wij hopen dat het op 2 juli 2007 dan ook een “gouden” wielerfeest wordt.

  Bij deze 30ste uitgave mag zeker eens gewezen worden, op de moeite die deze organisatie kost. In de loop der jaren heeft het CHW het niet gemakkelijk gehad om zich aan te passen aan de steeds wijzigende reglementen, het drukkere verkeer, de duurdere seingevers, de afhakende sponsors…

  Toen secretaris Guido Van Nauw, begin der jaren tachtig de organisatie van de Schaal Schoeters op de schouders nam, was dat een opdracht die hij met plezier deed. Maar de tijden veranderden en we horen het hem nog zeggen bij de 20ste Schaal Schoeters in 1997:” Heden ten dage is een wielerwedstrijd organiseren een echte nachtmerrie geworden. Voor elke uitgave moet ik vaststellen dat in iedere gemeente rekening moet gehouden worden met wegenwerken, straatversmallingen, bloembakken, verkeersdrempels en andere verkeersremmers.”

  Maar de CHW-secretaris wroet zich door alle problemen heen. Van 1 januari tot de dag van de wedstrijd. En dat alles piekfijn verloopt bewijst deze 30ste uitgave: een organisatie die al zoveel jaren bestaat, moet góed zijn of het duurt geen dertig keer.

   

  GOED OM WETEN OVER DE GROTE PRIJS GEMEENTE BEVEREN –SCHAAL SCHOETERS.

  De permanentie wordt voorzien in de cafétaria van Atletiek Volharding aan het

  Gemeentelijk Atletiekstadion, Klapperstraat 103, 9120 Beveren. Inschrijving en overhandiging van rugnummers gebeuren daar vanaf  10.30u.

   

  In Taverne Peacock, hoek Grote Markt - Van Gervenstraat (achter de kerk) worden na afloop de premies uitbetaald.

  Er zijn voor 250 € premies, verdeeld als volgt:

  Op de grote omloop: Premie van 20 € ter hoogte van Restaurant Pimm’s te Overmere na 35 km wedstrijd.Voor de renner die als eerste de aankomstlijn bereikt, na de grote ronde: 50 €

  In de 6 plaatselijke ronden zijn er vier klassementspurten na de 1ste, 2de, 3de en 4de ronde. Er worden elke ronde punten gegeven: 3 p voor de eerste, 2 p voor de tweede en 1 p voor de derde. De winnaar ontvangt 100 €, de tweede 50 € en de derde 30 €. Bij gelijkheid van punten telt de plaats in de uitslag.

   

  De briefing en lottrekking voor de volgwagens van de verschillende wielerploegen zal gebeuren aan de inschrijvingstafel in de cafétaria van de Atletiekclub om 11.30u

   

  Voor de start stellen de volgwagens zich op in de Kasteeldreef.

  Het officieuze vertrek is voorzien om 13.30u in de Kasteeldreef, ter hoogte van Café Tipiek. De officiële (vliegende) start geschiedt voorbij de spoorwegovergang aan de  Haasdonkse Baan. Wegens werken is er een omleiding zodat niet over de overweg kan gereden worden. Zo wordt gestart ter hoogte van het Kasteel Hof ter Saksen.

   

  De bevoorradingstrook bevindt zich dit jaar in de Ciamberlanidreef. Dat is de straat net voor naar de Kasteeldreef, richting aankomstlijn, wordt gedraaid.

   

  Afleiding wagens bij aankomst: alle volgwagens, behalve deze van de afgevaardigden, rijden de De Brownestraat in. Dat is een zijstraat rechts van de Ciamberlanidreef waar de bevoorrading plaatsvindt, en komt uit in de Kasteeldreef nabij de aankomstlijn.

  De politie zorgt er voor de afleiding der wagens.Voertuigen met een “A” mogen verder tot voorbij de aankomstlijn.

   

  Neutrale Wagens: 1. Peter Lemaire(Zwijndrecht)  2. Rob Ansoms (Stabroek)

   

  Er zijn 6 plaatselijke ronden van 11 km langs Kasteeldreef –Kloosterstraat –Viergemeet -Van Eepoelstraat –Gaverlanddam –Leurshoek –Halfdreef -Van Craenenbroeckstraat -Leon Labytstraat-Glazenleeuwstraat –Zillebeek –Verbindingsstraat –Moerstraat –Lindenlaan -Prosper Van Raemdonckstraat –Ijzerhand -Ciamberlanidreef en Kasteeldreef.

   

  ZO WAS HET VORIG JAAR:

  Maandag 3 juli 2006: 3de  Grote Prijs Gemeente Beveren

  Interclub Schaal Schoeters 29ste uitgave van CHW Beveren

  Voorzitter WBV: Patrick Verbiest (Antwerpen)

  Eregast: Annelies Van Wabeke uit Knesselare, kandidate Miss Belgian Beauty.

  133 deelnemers.

  20 ploegen.

  Winnaar: Mindaugas Goncaras (Litouwer die al 10 jaar in België woont)

  Winnende Ploeg:  Wielerpromotieclub Jeugd Team (Jerome Giaux 3de, Graeme Stone (NZL) 9de en Bert Van Moer 15de)


  boog verkleind voor eerste blad 

  De boog aan de start -en aankomstplaats in de Kasteeldreef.

  PODIUM 2006

  Het podium 2006 met vlnr Bart Veyt, Mindaugas Goncaras en Jerome Giaux

  VAZN NAUW G bew300X
  De secretaris van het CHW Guido Van Nauw die reeds met het immense voorbereidingswerk startte in januari.

  TEKST EN FOTO’S : Flor Van de Velde

   

   

   

   

  01-07-2007 om 22:03 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAG ASPIRANTEN TE TOLLEMBEEK VAN ZONDAG 01/07/2007

  ZONDAG 01/07/2007 - TOLLEMBEEK - Aspiranten

  ASPIRANTEN IN TOLLEMBEEK

   

  12 jarigen: 19 deelnemers: 1. Michiel Coosemans (KWC Heist Zuiderkempen. 13de Pieter Persoon (Stekene –WAC Tam),

  13-jarigen: 29 deelnemers: 1. Saimen De Laeter (Bianchi-Cata Bikes) 6de Michiel Van Steerteghem (Nieuwkerken-WAC TEAM)

  14-jarigen: 46 deelnemers. 1. Steve Schoonheyt (VC Blancs Gilets) 11de Giles Loncin (Antwerpen-WC Oostende Noordzee), 18de Robin Persoon (Stekene-WAC Team), 31ste Gianni Bordui (Vrasene-Hoop op Zegen), 36ste Stijn De Bock (Zele-Hudiko)

   

  Samenstelling : fvdv

  01-07-2007 om 22:02 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD DAMES ELITE TE STEENOKKERZEEL VAN ZATERDAG 30/06/2007

  ZATERDAG 30/06/2007 – STEENOKKERZEEL – Dames Elite

   

  LUDIVINE HENRION WAARDIG BELGISCH KAMPIOENE


  STEENELaankomstbew1.7

  De 5de zege al voor Kampioene Ludivine Henrion.


  STEENELpodiumbew1.7 

  Het podium met Grace Verbeke (Pittem) 2de, Ludivine Henrion (Berloz) en Liesbeth De Vocht (Arendonk) 3de

  In Steenokkerzeel kwamen alle damescategorieën aan de beurt. Dus ook de Dames Elite die met 66 inschreven waaronder ook de nationale selectie van de dames juniors.

  Regiorensters waren Cindy Pieters (Sint-Niklaas), Ilse Fiers (Waasmunster), Melissa Huyghe (Breendonk), Annick Van Leuven (Schoten), Natasja Nobels (Grembergen), Caroline Van Peteghem (Wilsele) en van het Wase Benelux Team: Ilse Van De Pontseele (Deftinge), Cindy Vandermeulen (Stekene), Sofie De Nys (Gentbrugge), Katrien Aerts (Merksplas), Carine Potums (Londerzeel) en Patricia Thys (Hoboken).

  Er moesten 14 ronden van 5,2 km. of 79 km. afgelegd worden.

  In de 3de ronde probeerde Catherine Delfosse het alleen en kreeg een ronde later het gezelschap van gezelschap van Sjoukje Dufoer. De 2 hielden het nog 2 ronden uit maar werden dan teruggegrepen.

  Halfweg koers fietste de dame in grote vorm zich naar voor met als gezellin Grace Verbeke.

  Wat de andere rensters ook probeerden ze kwamen niet echt dichter. Onder andere Ilse Fiers probeerde aansluiting te krijgen bij het leidersduo.

  In de wedstrijdafwerking liet Ludivine Henrion zien waarom zij Belgisch Kampioene is. Zij haalde het dan ook makkelijk voor Grace Verbeke. Voor Henrion was het de 5de zege van het seizoen. De pelotonsspurt werd gewonnen door Liesbet De Vocht voor Lensy Debboudt en Kathleen Sterckx. Caroline Van Peteghem werd 8ste, Annick Van Leuven 10de, Ilse Fiers 20ste, Sofie De Nys 23ste, Melissa Huyghe 24ste, Cindy Pieters 25ste, Carine Potums 28ste, Ilse Van De Pontseele 35ste, Katrien Aerts 47ste, Natasja Nobels 48ste, Cindy Vandermeulen 54ste en Patricia Thys 56ste.

  De provinciale titel ging naar Kathleen Sterckx. Tweede werd Caroline Van Peteghem en derde Kimberly Buyl.

   

  STEENELpodPKbew1.7

  Kathleen Sterckx won het PK voor Caroline Van Peteghem(Links) en Kimberly Buyl.


  STEENELnobelsfiersbew1.7
  Aan de start in Steenokkerzeel ook Natasja Nobels en Ilse Fiers.




  TEKST :
  Flor Van de Velde


  FOTO’S : Alain Sennesael.

   

   

   

   

   

  01-07-2007 om 20:17 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD DAMES JUNIORES TE STEENOKKERZEEL VAN ZATERDAG 30/06/2007

  ZATERDAG 30/06/2007 – STEENOKKERZEEL – Dames Juniores

   

  KLEINDOCHTER RIK VAN LOOY, KATRIEN, DEED HET WEER !!!


  STEENJUNaankomstbew1.7 

  Zo haalde Katrien Van Looy haar 4de zege binnen


  STEENJUNpodiumbew1.7

  Katrien Van Looy met de bloemen en Lien Janssens als 2de.


  Na de Dames Nieuwelingen mochten, in Steenokkerzeel ook de Dames Juniores rijden. Hier namen er 31 rensters de start voor 8 ronden van 5,2 km. of 42 km.

  Liesl Van Daele (Sint-Niklaas), Amy De Ridder (Grembergen) en Veronique Staes (Sint-Job-In't-Goor) kwamen als regiorensters aan de start.

  Toen in de 2de ronde Kim Vermeiren ten aanval trok werd zij achternagezet door Katrien Van Looy en Lien Lanssens. Op korte afstand volgde Sanne Van Reusel en even verder Veronique Staes.

  Na 15 km. kregen we drie rensters aan de leiding en zij zouden niet meer gegrepen worden: Katrien Van Looy, Lien Lanssens en Kim Vermeiren. Hun voorsprong bleef zo rond de 25 à 30 seconden hangen.

  In een spurt met drie toonde Katrien Van Looy zich de sterkste. Het was meteen haar derde zege

  van het seizoen. Lien Lanssens werd 2de , Kim Vermeiren 3de. Op 43 seconden werd de spurt

  gewonnen door de Franse Elise Delzenne die daardoor 4de werd. Celine Kerf werd 5de ,

  Maaike Polspoel 6de , Annelies Van Doorslaer 7de , Veronique Staes 8ste , Sanne Cant 9de en

  Sanne Van Reusel 10de. Amy De Ridder werd 14de en Liesl Van Daele 22ste.

  Maaike Polspoel werd provinciaal kampioene. Annelies Van Doorslaer 2de en Inge Alaerts 3de.


  STEENJUN PK bew1.7 

  Het PK dames juniores met vlnr:Annelies Van Doorslaer, kampioene Maaike Polspoel en Inge Alaerts (3de)


  STEENJUNderiddervdaelebew1.7

  Twee Wase meisjes aan de start: Amay De Ridder en Liesl Van Daele.



  TEKST : fvdv

   

  FOTO’S : Alain Sennesael

   

   

   

   

   

   

  01-07-2007 om 20:00 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD DAMES NIEUWELINGEN TE STEENOKKERZEEL VAN ZATERDAG 30/06/2007

  ZATERDAG 30/06/2007 – STEENOKKERZEEL – Dames Nieuwelingen

   

  NUMMER TIEN VOOR KAAT HANNES VAN BENELUX TEAM


  STEENOKdamnieuw spurtbew1.7 

  Zo won Kaat Hannes de massaspurt.


  STEENOKdamnieuwpodium bew1.7

  Het podium waar KaatHannes haar tiende bloemtuil mag tonen. Links de Franse Marion

  Rousse en rechts Silke Lannoo.

   

  Te Steenokkerzeel was het Ladiesday met het Provinciaal Kampioenschap van Vlaams-Brabant verdeeld over 3 wedstrijden. De 1ste wedstrijd was voor de Dames Nieuwelingen. Door een ongeluk met een vrachtwagen in Wemmel was er een enorme file waardoor veel rensters in de file zaten. De start werd dan ook met een 20-tal minuten uitgesteld.

  Er waren 30 dames nieuwelingen die de start namen voor 6 ronden van 5,2 km. of amper 32 km.

  Gilke Croket (Bornem) en Kaat Hannes (Wechelderzande - Benelux Team) waren aanwezig als regiorensters.

  Ze gingen er fel tegenaan en in dat hoge tempo kon geen enkele ontsnapping tot leven komen. Elke ronde mocht wel fel gespurt worden voor de premies maar daar bleef het dan ook bij.Het werd dus een massaspurt en daar was natuurlijk Kaat Hannes weer present en bezorgde het Benenlux Team uit Temse een nieuwe zege. Voor Kaat was het al de tiende dit seizoen. De Franse Marion Rousse werd 2de, Silke Lannoo 3de, Eline De Roover 4de, Eleonore Maeck 5de, Marie-Pierre Thonon 6de, Karen Verhestraeten 7de, Gilke Croket 8ste, Jessica Geens 9de en Julie De Beule 10de.

  De provinciale titel ging naar Sara Vandeput. Zilver was voor Sien Guldemont. Brons moest niet uitgereikt worden daar er maar 2 rensters van Vlaams-Brabant de start namen.


  STEENOKDAMNIEUkampioene bew1.7 

  Sien Guldemont werd gehuldigd als provinciaal kampioene Vlaams Brabant.



  TEKST :
  Flor Van de Velde


  FOTO’S :
  Alain Sennesael

   

   

  01-07-2007 om 19:57 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN ASPIRANTEN UIT HET WAASLAND EN OMGEVING TE LANDEGEM VAN ZATERDAG 30/06/2007

  ZATERDAG 01/07/2007 – LANDEGEM - Aspiranten

   

  ASPIRANTEN TE LANDEGEM

   

  JONGENS 12 JAAR : 21 deelnemers - 21 km

  1.Arne Poelvoorde (WBV Oost-Vl) ; Verder : 8ste Thomas Bonnaerens (Lokeren-Hudiko) , 9de Stef Vercauteren (Sinaai-WAC-team), 19de Yornie D’Heer (Zele-Hudiko)

   

  JONGENS 13 JAAR : 30 deelnemers – 26 km

  1. Otto Vergaerde (Gentse VS) , 9de Tom Van Dam (Melsele-WAC-team) , 19de Kenzo Schelfhout (Beveren- WAC –Team) , 22ste Arno Cornelis (Hamme-Hudiko) .

   

  JONGENS 14 JAAR : 40 deelnemers - 34 km

  1.Jens De Winne (Asfra Cycling Team) , 3de Stephen Cuyken (Nieuwkerken-WAC Team) , 10de Aaron De Wael (Uitbergen-Hudiko) , 24ste Michiel De Rycke (Haasdonk-Hudiko) , 29ste Julia Verwulgen (Wachtebeke-WAC Team)

   

  Bij de meisjes 13 jaar (3 deelnemers)  won Naomi Van Coppernolle (Isorex) en bij de 14-jarigen met 2 deelnemers won Elke Maes (Gentse VS)

  Tekst : Flor Van de Velde

  01-07-2007 om 19:37 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE ZULTE VOOR NIEUWELINGEN VAN ZATERDAG 30/06/2007

  ZATERDAG 30/06/2007 - ZULTE - Nieuwelingen

  EERSTE ZEGE VOOR JONAS DE VYLDER !!!


  DEVYLDER aankomst bew1.7

  Zo klopte Jonas zijn gezel Aaron Dobbels

  DEVYLDER bloemen bew 1.7 

  Jonas De Vylder én zijn eerste bloemen. Naast hem Aaron Dobbels die 2de werd.


  In Zulte heeft Jonas De Vylder (Desteldonk-Deschacht) zijn eerste wedstrijd gewonnen. Aan de start van de wedstrijd stonden 46 renners. Tijdens de wedstrijd waren vele ontsnappingen die allen niet zo heel ver droegen. Het was hier vooral te doen om de vele premies die elke ronde te verdienen waren.

  Op een drie tal ronden van het einde ontsnapte Jonas die heel vlug werd bijgebeend door de Westvlaming Aaron Dobbels. Ze bleven op het einde net voor het spurtende peloton. In de eindspurt klopte Jonas zijn gezel met een paar fietslengten.


  DEVYLDER zulte in koers bew1.7 

  Jonas De Vylder in het peloton (groene trui)

   
  Jonas De Permentier (Sinaai-AVIA ) stapte zijn grote vakantie binnen met een knappe prestatie in Zulte. “Ik ben er echt ingevlogen met een 4de plaats als gevolg”, zo vertelde hij.Er moesten 18 ronden worden aflegt van 3,4 km een Jonas noemde dat voor hem een geschikt parcours.

  “Halfweg koers probeerde ik een aanval op te zetten met Bram Devoldere. Met succes want we geraakten weg en kregen een max. voorsprong van 28 sec.”. Maar lang duurde het feest niet want twee ronden later werden ze  terug bijgehaald.

  Na nog enkele pogingen van andere renners geraakten de laatste twee ronden er twee man weg waarbij

  Jonas De Vylder.

  Jonas: “Het peloton keek naar elkaar en weg waren ze. De laatste kilometer kon Pieter Buyle nog wegglippen om derde te worden en ik won dus de pelotonsprint.”

  De trend is dus gezet en de jonge Sinaainaar gaat met veel ambitie de komende maanden in.

   

  TEKST : fvdv

  01-07-2007 om 19:31 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZATERDAG 30/06/2007

  Proficiat aan JONAS DE VYLDER uit Desteldonk met zijn 1°Seizoenszege bij de Nieuwelingen 2007 !!!
  Proficiat aan NICOLAS VEREECKEN uit Kieldrecht met zijn 4°Seizoenszege bij de Juniores 2007 !!!

  ZATERDAG 30/06/2007 – ZOTTEGEM (O) - Elite z/c + Beloften – Km - hmin

  OMLOOP HET VOLK

  Aantal deelnemers :

   

  30/06/2007 – MELLE (O) - Elite z/c + Beloften – 140 Km - 03h08min

  Aantal deelnemers : 105
  1. Tony Bracke

  12. Robby Weemaes uit St.Pauwels (Rudyco C.T) op 50"
  15. Koen Van De Velde uit Stekene (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken) op 2'20"
  18. Jurgen De Deyn uit Wichelen (Rudyco C.T)
  22. Luc De Moor uit St.Gillis-Waas (Edegem B.C)
  28. Sven Blommaert uit Hamme (Rudyco C.T)
  34. Luc Rooms uit Puurs (Rudyco C.T)
   

  30/06/2007 – LENDELEDE (W) - Elite z/c + Beloften – 114 Km - 02h42min

  Aantal deelnemers : 80

  1. Kevin Degezelle
  2. Maxime Vantomme op 10"
  3. Christ Lefever op 20"
   

  30/06/2007 – RELEGEM-ASSE (VB) - Elite z/c + Beloften – 110 Km - 02h42min

  Aantal deelnemers : 73

  1. Stefaan Paridaens
  2. Guy Van Broekhoven
  3. Leopold Huybrechts
  20. Stijn Mettepenningen uit Hamme (Rudyco C.T) op 2'20"
  34. Bjorn Meersman  uit Bornem (Rock Werchter-Chocolade Jacques)
  36. Nicky David uit Melsele (W.O.O.Parike)
   

  30/06/2007 – RIJKEVORSEL ST.JOZEF (A) - Elite z/c + Beloften – 118 Km - 02h32min

  Aantal deelnemers : 88

  1. Jerôme Giaux
  2. Peter Aerts
  3. Frank Van Kuik
   

  30/06/2007 – BORNEM (A) - Juniores – 96,6 Km - 02h07min

  Aantal deelnemers : 40
  1. NICOLAS VEREECKEN uit Kieldrecht (C.T.Menen)
  3. Davy Van De Walle uit Lokeren (Keukens Redant C.T)
  5. Bart Bryssinck uit Rupelmonde (ABBS Wielerjeugdteam)
  11. Tom Verhulst uit Beveren (Hoop Op Zegen Beveren) op 50"
  12. Guy Ten Hartog uit Sinaai (Thompson C.T)
  14. Tom Michils uit Moerbeke (Hudiko Waasland)
  15. Nick Van Walle uit Temse (Daikin C.T)
  16. Sean Durinck uit Hamme (Hudiko Waasland)
  20. Dieter Van Der Stock uit Hamme (Hudiko Waasland)
  22. Jens Verschaffelt uit St.Niklaas (Hoop Op Zegen Beveren)
  27. Joeri De Ryck uit Kruibeke (Hudiko Waasland)
  33. Jonas Van Buynder uit Temse (WAC-Team)
  35. Karl Ulrich Van Osselaer uit Zwijndrecht (WAC-Team)
   

   

  30/06/2007 – HERENTHOUT (A) - Juniores – 92,4 Km - 02h13min

  Aantal deelnemers : 81

  1. Gino Giesberts
  25. Joeri Goddaert uit Stekene (Hoop Op Zegen Beveren) op 43"
   

  30/06/2007 – MELSEN (O) - Juniores – 88 Km - 02h04min

  Aantal deelnemers : 88

  1. Jonathan Mcevoy
  7. Sander Stiegelis
  13. Manuel Verwulgen uit Moerbeke (DMC-D-Bike C.T)
   

  30/06/2007 – MERCHTEM BOLLEBEEK (VB) - Juniores – 80 Km - 01h59min

  Aantal deelnemers : 69

  1. Lander Vanton
  5. Matthias Ongena uit Zele (KSC Denderstreek Labiekes)
  25. Gert Baeyens uit Overmere (Rijschool AH-Gentse VS) op52"
    

  30/06/2007 – STEENOKKERZEEL (VB) – Dames Elite – 78,8 Km - 01h49min

  Aantal deelnemers : 66

  1. Ludivine Henrion
  8. Caroline Van Peteghem uit Puurs (Team Coogee Saar)
  9. Anja Nobus uit Waardamme (Oostende Noordzee)
  10. Annick Van Leuven uit Schoten (Oostende Noordzee)
  20. Ilse Fiers uit Waasmunster (Oostende Noordzee)
  25. Cindy Pieters uit St.Niklaas (Vlaanderen-Capri-Sonne)
  48. Natasja Nobels uit Dendermonde (S.C.F.Bianchi)
  54. Cindy Vandermeulen uit Stekene (Benelux Team)
  56. Patricia Thijs uit Hoboken (Benelux Team)
    

  30/06/2007 – STEENOKKERZEEL (VB) – Dames Juniores – 41,6 Km - 01h05min

  Aantal deelnemers : 31

  1. Katrien Van Looy
  8. Veronique Staes uit St.Job in het Goor (Steeds Vooraan Kontich)
  14. Amy De Ridder uit Grembergen (Benelux Team)
  22. Liesl Van Daele uit St.Niklaas (S.C.F.Bianchi)
    

  30/06/2007 – STEENOKKERZEEL (VB) – Dames Nieuwelingen – 31,2 Km - 52min

  Aantal deelnemers : 30

  1. Kaat Hannes uit Wechelderzande (Benelux Team)
  8. Gilke Croket 
   

  30/06/2007 – AAIGEM (O) - Nieuwelingen – 66 Km - 01h42min

  Aantal deelnemers : 65

  1. Kevin De Jonghe
  4. Gijs Van Hoecke uit Zaffelare (C.T.Menen) op 54"
  11. Didier Moens uit Baasrode (Hudiko Waasland)
  13. Laurens Poelman uit Kalken (Hudiko Waasland)
   

  30/06/2007 – HERENTHOUT (A) - Nieuwelingen – 63 Km - 01h31min

  Aantal deelnemers : 91

  1. Gert Lodewijks 
   

  30/06/2007 – MOORSLEDE SLYPSKAPELLE (W) - Nieuwelingen – 65,6 Km - 01h38min

  Aantal deelnemers :

  1. Dwight Roelant
   

  30/06/2007 – RUDDERVOORDE (W) - Nieuwelingen – 64,6 Km - 01h35min

  Aantal deelnemers : 56

  1. Bryan Verdoolaeghe
  37. Steven Smet uit St.Pauwels (Hudiko Waasland) op 4'00"
   

  30/06/2007 – SINT LAMBRECHTS-HERK (LB) - Nieuwelingen – 62,4 Km - 01h40min

  Aantal deelnemers :

  1. Tim Wellens
   

  30/06/2007 – ZULTE (O) - Nieuwelingen – 61 Km - 01h28min

  Aantal deelnemers : 46

  1. JONAS DE VYLDER uit Desteldonk (De Schacht Doe het Zelf)
  4. Jonas De Permentier uit Sinaai (Avia C.T) op 3"
  7. Jori Van Steenberghen uit De Klinge (Hoop Op Zegen Beveren)
  8. Stijn Van Hese uit Belsele (Hudiko Waasland)
  15. Jimmy Segers uit St.Gillis-Waas (Hoop Op Zegen Beveren)
  16. Thomas Collet van L.O. (WAC-Team)
   

  01-07-2007 om 05:14 geschreven door kenny


  30-06-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING V.W.F. TE ELVERSELE VAN ZATERDAG 30/06/2007
  Proficiat aan BRUNO VERWULGEN uit St.Niklaas met zijn 2°Seizoenszege in de Catg.C van 2007 !!!!

  ZATERDAG 30/06/2007 - ELVERSELE - V.W.F.

  CATG.A : 1. Willem Van Der Heyden

  CATG.B : 1. Danny Saelens

  CATG.C : 1. BRUNO VERWULGEN uit St.Niklaas

  CATG.D : 1. Willy De Boitselier

  CATG.E : 1. Jean-Pierre Broothaerts

  CATG.F : 1. Johan Govaerts

  30-06-2007 om 22:38 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING W.A.O.D. VAN VRIJDAG 29/06 EN ZATERDAG 30/06/2007
  Proficiat aan KAREL ANDRIES uit schoten met zijn 6°Seizoenszege in de Catg.E+ !!!!

  VRIJDAG 29/06/2007 - SCHOONDIJKE (Ned) - W.A.O.D.

  CATG. C / D
  1. Franky Van Oyen winnaar C
  2. Patrick Van Renterghem winnaar D

  CATG. E / E+
  1. Helmuth Tas winnaar E
  2. Florent De Leersnijder winnaar E+

  CATG. F1
  1. Luc Cocquyt

  ZATERDAG 29/06/2007 - OOSTEEKLO - W.A.O.D.

  CATG. A / B - 65 dln.
  1. Koen Lameire winnaar B
  2. Filip Timbreur winnaar A
  6. Alex Goossens uit Vrasene (B4)
  11. Tim Vercauteren uit Belsele (A4)
  18. Nikola Lion uit St.Niklaas (A8)
  19. Michael Van de Casteele uit Stekene (A9)
  27. Gino Van Broeck uit Belsele (A14)

  CATG. C / D
  1. Luc Callant winnaar C
  2. Kenny De Maerteleire winnaar D
  10. Patrick Bolssens uit Kieldrecht (D6)
  15. Wim Heyndrickx uit Vrasene (C8)
  16. Walter De Veerman uit Lochristi (C9)

  CATG. E / E+
  1. Patrick Van Hulle winnaar E
  6. KAREL ANDRIES uit Schoten winnaar E+
  12. Peter De Bisschop uit Nieuwkerken (E9)

  CATG. F1
  1. Eddy Caeckaert
  2. John Heyndrickx uit Nieuwkerken
  12. Alfred Staljanssens uit Bornem

  30-06-2007 om 22:31 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN VRIJDAG 29/06/2007

  VRIJDAG 29/06/2007 – OOSTERZELE (O) - Elite z/c + Beloften – 70 Km - 01h27min

  Aantal deelnemers : 46

  1. Thierry Declercq
  2. Jehudi Schoonacker op 10"
  3. Bart Van Speybroek
  24. Bart Baeyens uit Overmere (Artevelde VZW) op 1'00"
  26. Sander Cordeel uit Stekene (Balen B.C) 

  30-06-2007 om 21:30 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE OOSTERZELE VAN VRIJDAG 29/06/2007

  VRIJDAG 29/06/2007 – OOSTERZELE – Elite z/c + Beloften

   

  THIERRY DECLERCQ WINT IN OOSTERZELE, SANDER CORDEEL MET EXAMENBENEN


  OOSTERZ aankomstdeclercq bew30.6 

  De aankomst van Thierry Declercq

  OOSTERZ declercq bloemenbew30.6

  Bloemen voor winnaar Declercq uit Anzegem.


  Polderrenners trok eens naar Oosterzele om er te kijken of er mannen uit de streek actief waren.

  Het Gemeentelijk Feest- en Sportcomite Oosterzele stond in voor de organisatie van een criterium.

  Onder de 46 renners aan de start stonden ook Sander Cordeel (Stekene) en Bart Baeyens (Overmere). Het ging hier over een opdracht van 35 ronden van 2 km.

  Zoals altijd in een criterium regende het aanvallen maar de eerste die iets inhoud had was deze van Quincy Vens. Hij vertrok in de 4de ronden en hield het er drie vol. In de 8ste ronde liet Tony Bracke zich eens zien om maximaal 20 sec voorsprong en een hele hoop premies bijeen te fietsen.

  Toen er nog 13 ronden op het programma stonden werd den Tony weer gegrepen. Een paar ronden later werd dan een aanval van vijf opgezet met Thierry Declercq, Kurt Eeckhout, Christopher Macic (Nieuw-Zeeland), Jehudi Schoonacker en Bart Van Speybroek. Al snel leek dat de winnaar onder hen moest gezocht worden.

  Ondertussen hadden zowel Bart Baeyens als Sander Cordeel de wedstrijd moeten verlaten omdat ze té ver achter bleven. Sander had daar een goede uitleg voor:

  -"Heb de laatste tijd de fiets bijna niet meer gezien door de examenperiode. Woensdag was het laatste examen en de wedstrijd vandaag is puur als training."

  Met vijf gingen ze de laatste ronde in en hun mouwen stak vol premiegeld. Het was West-Vlaming Thierry Declercq (Anzegem) die nu een aanval lanceerde. Hij behield zijn voorsprong en behaalde zo een eerste zege van het seizoen.

  Jehudi Schoonacker van het Sunweb-Projobteam spurtte zich naar de 2de plaats voor Bart Van Speybroek (3de), Kurt Eeckhout (4de) en Christopher Macic (5de).

  In die uitslag stond Bart Baeyens als 24ste en Sander Cordeel als 26ste.

   

  OOSTERZsandercordeelbew30.6

  Sander Cordeel kwam naar Oosterzele om te trainen.


  OOSTERZ bartbaeyensbew30.6

  Bart Baeyens moest tevreden zijn met een 24ste plaats.


  OOSTERZ van spey jehschoonackbew30.6

  Bart Van Speybroeck (3de) en Jehudi Schoonacker van het Hamse Sunweb-Projob (2de) met hun gewonnen beker.



  TEKST :
  fvdv

   

  FOTO’S : Alain Sennesael.

   

   

   

   

   

  30-06-2007 om 20:05 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TERUGBLIK VERSLAG WEDSTRIJDEN M.T.B. TE MOERBEKE EN TE KESSEL

  TERUGBLIK: PK MOUNTAINBIKE IN MOERBEKE VOOR FILIP VAN HECKE


  VAN HECKE FIL moerbeke actiebew29.6 

  Filip Van Hecke in actie op het PK te Moerbeke.


  Zondag 17 juni
  werd in Moerbeke het PK MTB gereden in de wijk Perenboom. Het parcours was nog iets technischer als vroeger, nog enkele bochtjes meer en al bij al was het een mooie omloop waar iedereen aan zijn trekken kwam.

   Een halve minuut na de elites en beloften mochten de masters 1 en 2 starten. Bij hen ook Filip Van Hecke (Stekene).

  –“Ik liet me wat wegdrummen en reed ongeveer als vijftiende de eerste maal over de akker met los zand. Ploegmaat Luc Baert (Zele) had een goede start genomen en reed reeds in de kop van de koers. Marc Donne uit Limburg en tevens ook ploegmaat zat in mijn buurt. De volgende ronden kon ik wat opschuiven en raakte ik in een groepje met o.a. Claude Derveaux, Franky Taelman, Johan De Bruyne en nog anderen.”

  Maar allen werden geconfronteerd met een veel te sterke  Geoffrey Maes die samen met Bart Pattyn van de anderen weg. Meteen bleek ook het zilver voor Van Hecke op het provinciaal vlak, het hoogst haalbare.
  De groep naderde vervolgens op Luc Baert en Erwin De Clercq die beiden een heel sterke koers reden. Ploegmaat Robby De Bock (Melsele), die met Bart Van Hecke  in strijd was om de beloftentitel, werd ingehaald zodat er meteen drie Trekkers in de groep zaten.

  Filip Van Hecke: ”Ik had geen te beste dag en kon nergens echt de forcing voeren. Op een gegeven moment blokkeerde Robby De Bock zijn achterversnelling en ik reed tegen hem aan. Luc Baert en Erwin De Clercq hadden een gaatje en ik kreeg het niet meteen dicht. Ze liepen 15 seconden uit. De voorlaatste ronde nam ik het commando in het technische stuk en ik halveerde de achterstand. De Clercq moest Luc Baert laten rijden en ik naderde op hem. Bij het laatste maal ingaan van het bos volgde ik Erwin De Clercq bij wie ik net was en Luc Baert passeerde. Net voor het bos reed ik Erwin De Clercq voorbij en bij het uitkomen van het bos had ik 50 meter voorsprong die ik niet meer uit handen gaf.”

  Zo werd Filip Van Hecke 3de master 1 en 2de in het provinciaal kampioenschap.

  Achteraf vertelde Filip: “Een rare koers: gans de wedstrijd geen supergevoel tot ik er de laatste twee ronden doorkwam en het tij nog kon doen keren. Jammer dat Luc Baert de voorsprong op Erwin De Clercq niet kon houden anders stonden we met twee Trekkers op het podium. “

  Na de koers mocht Van Hecke nog snel even naar de dopingcontrole.

   

  FILIP VAN HECKE IN FLANDERS CUP MTB IN KESSEL


  VAN HECKE FIL moerbekebew29.6

   

  Vorige zondag werd de derde manche van de Flanders Cup 2007 verreden op en rond het fort van Kessel. Door de regen werd het een zware koers. De ene helft was één en al modder in het bos, de andere helft was zwaar door de klimmetjes…

  -“Ik mocht op de eerste rij starten en was dan ook nog eens goed weg. De kop van de koers moest ik laten rijden en ik raakte in een groepje met o.a. Mario Wauters, Bart Pattyn. Ploegmaat Luc Baert volgde ietsje verder”, zo vertelde Filip

   

  De Stekenenaar moest Pattyn laten rijden en even verder werd zijn groepje ingehaald door Bob Hannes die was lek gereden. Bob voerde de forcing en Van Hecke liet hem rijden om zichzelf niet op te blazen.

  -“Op een bepaald moment was ik een kleine ronde aan het rijden terwijl ik een rammelend geluid hoorde. Ik stopte even en stelde vast dat het voorwiel los was gekomen! Ik had er net enkele afdalingen mee genomen… Duidelijk geluk gehad!”

  Uiteindelijk reed Filip samen met een voor hem onbekende biker, voor de zevende plaats. Hij kreeg echter in de laatste ronde krampen zodat hij als 8ste over de streep kwam.

   

  TEKSTEN EN FOTOBEWERKING :  Flor Van de Velde.

   

  30-06-2007 om 20:00 geschreven door kenny


  29-06-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS OVER DE LAGEDREMPELBAAN TE BEVEREN !!!

  BEVEREN KRIJGT GEEN ECHTE WIELERPISTE MAAR LAGEDREMPELBAAN


  PISTE helmond bew29.6 

  Dit is de lagedrempel wielerbaan Buitenlust in het Nederlandse Helmond. Zo zal deze van Beveren er ongeveer ook uit zien. Ze is ook 400 m met een helling van 12 ° maar er ligt wel nog 3 m asfalt extra voor het in- en uitrijden van de baan en het warmrijden.

  Erik Van Herck uit Lier, de wielerbaanspecialist bij uitstek, kwam naar Beveren een kijkje nemen naar de werken aan de wielerpiste aan de Meerminnendam in de sportzone. “Polderrenners” keek mee. Volgens Erik is de piste een niet onbelangrijke aanwinst voor het wielrennen in Beveren en zelfs het Waasland.

  Toen hij de aanleg, die al fel is gevorderd, nader bekeek trok hij een eerste conclusie:

  -“Het is mij nu wel helemaal duidelijk hoe deze oefenbaan, een wielerpiste kan je het nauwelijks noemen, er binnen enkele maanden definitief zal uitzien.”

  Hij wist dat een wielerbaan volgens UCI normen een minimum helling van 12° in  de bochten en maximum 47° heeft. Het baanvlak heeft een minimum breedte van 5 meter en maximum breedte van 12 meter.

  Na ons werfbezoek met schepen Van Esbroeck, begin juni, hadden we op Polderrenners gemeld dat 

  de bochten aan de buitenzijde 1 meter zouden worden opgehoogd. Over een baanvlak van 4 meter betekent dit nog steeds een helling van 25° in de bochten. Maar nu ter plaatse de fundamenten er liggen stelde Erik Van Herck vast dat de helling in de bochten nog niet eens 1 meter is maar slechts 70 cm. Het baanvlak is ook 5 meter breed, en dat betekent dus slechts een zeer lichte helling in de bochten van amper 12°, het minimum dus.

   Erik: “Identiek dezelfde 400m asfalt wielerbanen zijn er bv. reeds in Nederland met Buitenlust in Helmond en in Woensel in het sportcentrum Eindhoven-Noord en men noemt het lagedrempel wielerbanen. Het spijtige is dat men op de nieuwe baan in Beveren, niet met pistefietsen kan rijden. Om veilig met deze echte pistefietsen op de baan te rijden is een minimale helling van 20 a 25° in de bochten noodzakelijk, temeer daar men met sprintsnelheid snelheden haalt van 55 km of meer. Bovendien kan men met een pistefiets enkel snelheid afremmen op de helling in de bochten – en de rechte stukken – naar boven te sturen, waardoor de snelheid afremt, maar als er weinig of geen helling is kan men niet afremmen.”

  En hoe zit het dan met het trainen achter brommer of derny? “ Dat is volgens mij hier uitgesloten want daar komen toch snelheden van 50 km per uur of meer bij.”

  Positieve vaststelling is dat er zeker verlichting rondom de baan komt, want de fundamenten hiervoor alsook de verlichtingsmasten liggen reeds klaar.

  -“Dat is dus ideaal om veilig te oefenen wanneer de dagen korten in het najaar. Tijdens de winteravonden en in het voorjaar, moet het hier een verzamelplaats worden van andere sportievelingen in plaats van eenzaam te trainen met lichtjes op de fiets”, zo stelde Van Herck

  Dat er een brug over de wielerbaan komt zodat de voetballer en supporter de baan niet moeten oversteken tussen de fietsers of skaters, is ook een positief punt, voor de kenner. Hij wist dat het in Rochefort op de piste ook zo is. Het is ook goedkoper dan een tunnel onder het rijvlak zoals er in Peer, Wilrijk, Ans-Alleur en Gilly-Charleroi één is.

  Maar waarvoor onze bezoeker wel de wenkbrauwen bij fronst is dat voetbalveld.

  -“Persoonlijk ken ik weinig of geen wielerbanen met op het middenplein een voetbalveld en waarop men ook mag fietsen terwijl de voetballers bezig zijn met een wedstrijd, training, opwarming enz. want anders dreigen de ballen rondom je oren te vliegen. En wie is verantwoordelijk als daardoor tussen de fietsers een ongeval ontstaat? Tenzij het de bedoeling is dat tussen het voetbalterrein en de wielerpiste een 3 a 4 meter hoge afsluiting wordt geplaatst om de ballen op te vangen.”

   Wanneer hij we Erik Van Herck na zijn bezoek aan de Beverse sportzone, om een algemeen besluit vroegen vatte hij dat heel wijs samen:

  -“ Voor wat de trainingen betreft en voor de Wase Wielerschool, zal deze oefenbaan zeker wel een lokale functie hebben voor de jeugd, alsook de competitierenners en zelfs de recreant. Maar het blijft voor mij wel een gemiste kans om hiervan de regionale piste te maken van het Waasland met een grotere aantrekkingskracht.”

   

  PISTE bew29.6
  Zo ziet de wielerbaan van Beveren thans uit.

  PISTE bochtbew29.6

  Een bocht naderbij bekeken.



  REPORTAGE:
  Flor Van de Velde

   

  Met dank aan Erik Van Herck

   

    

   

  29-06-2007 om 21:31 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE OOSTENDE VAN DONDERDAG 28/06/2007

  DONDERDAG 28/06/2007 – OOSTENDE – Elite z/c + Beloften

   

  KRISTOF DEREEPER WINT AVONDWEDSTRIJD VAN OOSTENDE


  OOSTENaankomstdereeperbew29.6

  De aankomst van Kristof Dereeper 


  Donderdagavond werd te Oostende-Konterdam avondwedstrijd betwist als de 62° Grote Prijs Oscar Naert. 48 renners namen de start voor 22 ronden van 5,4 km.

  Kristof Dhollander (Stekene) en Bart Baeyens (Overmere) kwamen als streekrenners aan de start.

  Na zo'n 20 km. kregen we 6 leiders : Kristof Dereeper, Manuel De Naeghel, Bert Duyck, Bart Kuypers, Dirk Clarysse en Jasper Dauw. Hun voorsprong bleef hangen rond de 15 seconden.

  De wind speelde een belangrijke rol en zo brak het deelnemersveld in drie groepen. In de 8ste ronde kregen we 4 nieuwe leiders : Kristof Dereeper, Bert Duyck, Olivier Verhiest en Nico Debaes. Ze draaiden goed rond en namen een maximale voorsprong van 31 seconden.

  Voor Nico Debaes ging het te snel. Nog drie leiders. Maar ook Olivier Verriest moest lossen. De twee overgeblevene Kristof Dereeper en Bert Duyck werden achternagezeten door een groep van 18 renners. Ze hielden de twee leiders steeds in het vizier.

  Met nog 20 km. te rijden, ging Kristof Dereeper alleen weg maar hij slaagde niet in z'n poging. Op drie ronden van het einde viel alles in stukken en brokken. We kregen 8 leiders met Steven De Landtsheer, Kristof Dereeper, Manuel De Naeghel, Joeri Clauwaert, Bert Duyck, Dirk Clarysse, Frederik Toortelboom en Nico Debaes.Achter hen fietste het drietal Olivier Maertens, Aaike Depree en Gregory De Munster.

  Bij het ingaan van de voorlaatste ronde gingen weer Kristof Dereeper -bijna een ganse wedstrijd in de aanval- en Frederik Toortelboom in het offensief. De andere zes leken uitgeteld.

  In de laatste ronde plaatste Kristof Dereeper (Jabbeke) nog een beslissende jump en won zo z'n eerste wedstrijd van het seizoen. Deze 30-jarige renner was ondertussen wel al de koning van de ereplaatsen geworden. Frederik Toortelboom werd 2de. 

  De spurt om de 3de plaats werd gewonnen door Joeri Clauwaert voor Dirk Clarysse en Nico Debaes.

  Onze 2 streekrenners hadden kennis gemaakt met de keiharde wind en waren zichzelf tegengekomen. Bart Baeyens werd 21ste en Kristof Dhollander 38ste. Al bij al nog een prima resultaat.


  OOSTEN krdhollanderbew29.6

  Waaslander Kristof Dhollander vóór de start.


  OOSTEN bartbaeyensactie bew29.6

  Bart Baeyens in actie te Oostende - Konderdam


  TEKST :
  fvdv

   

  FOTO’S : Alain Sennesael.

   

   

   

   

  29-06-2007 om 14:21 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS OVER ONZE DAMES UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN VRIJDAG 29/06/2007

  ZEM INES CLAES bew 21.5
  Ines Claes
  (Beveren-BeneluxTeam) reed Zaterdag te Outrijve en werd daar 41ste door alweer pech wegens lekke band en dat na één uur wedstrijd. Na haar wiel vervangen te hebben is ze terug aangepikt om extra kilometers te trainen en dit samen met Ilse Fiers uit Waasmunster.

  Donderdag 28/06/2007 nam Ines deel aan het Prov.Kamp.Tijdrijden van de Provincie Antwerpen te Oostmalle.

  Ze eindigde in de Catg.Dames Elite op de 4de plaats en de titel ging naar Liesbet De Vocht.


  NOBELS NATA bew 1.6
  Natasja Nobels (Dendermonde-S.C.F.Bianchi) is 2 weken ziek geweest en reed haar eerste wedstrijden terug op Zaterdag te Outrijve en Zondag te Heusden-Zolder.

  Natasja :” Ik kon gewoon in de groep aankomen in de wedstrijd van Zaterdag te Outrijve maar Zondag in Heusden-Zolder was ik echt goe op dreef en tja dan val ik daar hé bij het ingaan van de laatste 5 ronden”.

  Buiten vele blauwe plekken en een stijf gevoel zal Natasja het komende weekend weeral terug te zien zijn in de wedstrijden , ze hoopt echt eens te kunnen starten aan het seizoen zonder tegenslag te hebben !!!!!  


  Outrijve 006_394x530
  Een beetje afzien kan geen kwaad dacht Cindy , achteraan herkennen we Nana Steenssens.

  Cindy Vandermeulen (Stekene-Benelux team) reed Zaterdag de wedstrijd te Outrijve.  Cindy :”Dit was voor mij een beetje een speciale wedstrijd omdat ik hier verleden jaar mijn dichtste plaats van het seizoen heb behaald namelijk de 10de plaats.  Er zat niks anders op dan het beter te proberen doen”. Met in totaal 92 km kwamen ze met 44 rensters aan de start. Van in het begin was het opletten geblazen want er stond een strakke wind. In totaal zijn er in schijfjes 7 rensters gaan lopen met daarachter nog een groep van 10 dames. Cindy:”Ik zat er jammer genoeg niet bij en had het zelf de eerste 3 rondes heel moeilijk.  Maar daarna kwam ik erdoor maar dan waren de goeie al gaan lopen. Ik heb dan nog wat mee rondgedraaid in het peloton en ben de laatste ronde (we moesten 2 toeren op voorhand stoppen, te verre achterstand op de kopgroep) gaan lopen en ben alleen binnengekomen en gestrand op de 17de plaats”. De wedstrijd werd nipt gewonnen door Ilse Geldhof voor de Belgische kampioen Ludivine Henrion.

  Zondag was het een wedstrijd in Heusden-Zolder met 58 rensters aan de start.Het peloton bleef na een paar schermutselingen lange tijd gesloten tot halfweg koers Belgisch Kampioene Ludivine Henrion er vandoor ging. In het peloton probeerde nog wel enkele rensters ook de sprong naar voor te maken maar er werd niet goed samengewerkt. Cindy :”Ik kon me steeds goed vooraan houden maar meespringen zat er niet echt in. Henrion dus in haar eentje op weg naar de overwinning en wij mochten 1 minuutje later spurten voor de 2e plaats. Ik kon me redelijk goed vooraan houden in de laatste bocht en dat bracht me voor de 2e dag op rij in de top 20 met een 18e plaats. Ik kan weer tevreden terugkijken naar het voorbije weekend”.


  Veronique Staes-ProvTijdrijden
  Veronique Staes - Provinciaal Kampioene Tijdrijden

  Veronique Staes
  (St.Job in het Goor-Steeds Vooraan Kontich) is op donderdag 28/06/2007 Provinciaal Kampioen Tijdrijden geworden te Oostmalle bij de Dames Juniores.
  Wij wensen haar dan ook van harte Proficiat met behalen van deze Titel !!!!!

  29-06-2007 om 13:49 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN WIELRENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN DONDERDAG 28/06/2007

  Proficiat aan VERONIQUE STAES  uit St.Job in het Goor met het behalen van de Prov.Titel Tijdenrijden !!!
  Proficiat aan FRANCIS DE GREEF uit Puurs met het behalen van de Prov.Titel Tijdrijden !!!


  DONDERDAG 28/06/2007 – JONKERSHOVE (W) - Elite z/c + Beloften – 120 Km - 02h50min

  Aantal deelnemers : 42

  1. Mindaugas Goncaras
  2. Fabrice Debrabant
  3. Philippe Pratte
   

  28/06/2007 – OOSTENDE-CONTERDAM (W) - Elite z/c + Beloften – 119 Km - 02h57min

  Aantal deelnemers : 48

  1. Kristof Dereeper
  2. Frederik Toortelboom op 10"
  3. Joeri Clauwaert op 35"
  5. Nico Debaes uit Desselgem (CLC-Team Ingelmunster) 
  21. Bart Baeyens uit Overmere (Artevelde VZW) op 2'33"
  38. Kristof D'Hollander uit Stekene (Hoop Op Zegen Beveren)
   

  28/06/2007- OPLINTER (VB) - Elite z/c + Beloften – 117 Km - 02h49min

  Aantal deelnemers : 77
  1. Sven Henrion
  2. Willem Van Uffel
  3. Danny Dierckx

  28/06/2007 - OOSTMALLE - PROV.KAMP.TIJDRIJDEN ALLE CATEGORIE (A)
  Dames Nieuwelingen - 8 dln.
  1. Eline De Roover
  2. Kaat Hannes uit Wechelderzande (Benelux team)

  Dames Juniores - 6 dln.
  1. VERONIQUE STAES uit St.Job in het Goor (Steeds Vooraan Kontich)

  Dames Elite - 5 dln.
  1. Liesbet De Vocht
  4. Ines Claes uit Beveren (Benelux Team)

  Nieuwelingen - 39 dln.
  1. Sean De Bie

  Juniores - 48 dln.
  1. Stijn Steels

  Beloften - 16 dln.
  1. FRANCIS DE GREEF uit Puurs (Davitamon-Jong Vlaanderen)
  6. Lars Croket uit Bornem (Davitamon-Jong Vlaanderen)
  12. Timothy Van Heurck van L.O. (WAC-Team)

  Elite z/c - 11 dln.
  1. Stijn Bastens

  29-06-2007 om 11:29 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING W.A.O.D. VAN DONDERDAG 28/06/2007
  Proficiat aan WALTER DE VEERMAN uit Lochristi met zijn 14°Seizoenszege in de Catg.C !!!!
  Proficiat aan KAREL ANDRIES uit Schoten met zijn 5°Seizoenszege in de Catg.E+ !!!!!

  DONDERDAG 28/06/2007 - BEVEREN - W.A.O.D. 

   WAOD

  CATG. A / B - 61 deelnemers
  1. Kristof Muys winnaar B
  2. Franky Weemaes uit Melsele (B2)
  4. Raf Martens winnaar A
  7. Koen Heyrman uit Bazel (B5)
  9. Alex Goossens uit Vrasene (B6)
  11. Tim Vercauteren uit Belsele (A4)
  12. Sven Van Hoey (Ineos) (A5)
  14. Gunther De Cock uit St.Gillis-Waas (B8)
  18. Gino Van Broeck uit Belsele (A9)
  20. Filip Troubleyn uit Temse (A10)
  26. Bart Cant uit Haasdonk (A12)
  28. Filip Thoen uit Stekene (A13)

  CATG. C / D - 31 deelnemers
  1. WALTER DE VEERMAN uit Lochristie winnaar C
  2. Frank Suys winnaar D
  3. Etienne Claus uit Hamme (C2)
  6. Dirk Bryssinckx uit Melsele (C4)
  7. Kenny Janssens uit Zwijndrecht (C5)
  9. Patrick Bolssens uit Kieldrecht (D4)
  10. André Van Geertsom uit St.Niklaas (D5)
  15. Gunther Van Den Bosch uit De Klinge (C8)
  21. Roger Schuurman van L.O. (C13)
  23. Johan De Rop uit Nieuwkerken (C15)
  27. Wim Heyndrickx uit Vrasene (C17)
  28. Davy Marin uit Beveren (C18)

  CATG. E / E+
  1. Jan Vervecken winnaar E
  3. KAREL ANDRIES uit Schoten winnaar E+
  20. Lucien Van Goethem uit Stekene (E+8)
  26. Leo Mares uit Beveren (E17)
  29. Peter De Bisschop uit Nieuwkerken (E19)
  30. Fons Van Raemdonck uit Beveren (E+11)

  CATG. F1
  1. François Hufkens
  3. Dirk De Cauwer uit Hamme
  5. John Heyndrickx uit Nieuwkerken
  10. Adrien Maes uit Melsele
  13. Freddy De Blick uit Beveren
  15. André Syvertsen uit Stekene
  16. Werner Franssens uit Melsele

  29-06-2007 om 11:29 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN WOENSDAG 27/06/2007

  WOENSDAG 27/06/2007 – OPWIJK (VB) - Elite z/c + Beloften – Km - hmin

  Aantal deelnemers :

   

  27/06/2007 – SERSKAMP (O) - Elite z/c + Beloften – 114 Km - 02h50min

  Aantal deelnemers : 63

  1. Marc Baeyens
  2. Guy Smet uit Kruibeke (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)
  3. Jurgen De Deyn uit Wichelen (Rudyco C.T) op 6"
  7. Sven Wielandt uit Beveren (Wielerpromotieclub Jeugdteam) op 56"
  15. Stijn De Vriese uit Zele (KSC Denderstreek Labiekes) op 2'21"
  18. Peter Verhofstadt uit Uitbergen (Rudyco C.T) op 3'32"
  25. Stein Vermeulen uit Nieuwkerken (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)
  30. Wim De Rudder uit Belsele (Rudyco C.T)
  35. Lieven Dieleman uit Zele (KSC Denderstreek Labiekes)
  36. Sven Blommaert uit Hamme (Rudyco C.T)
   

  27/06/2007 – WIEKEWORST (A) - Elite z/c + Beloften – 120 Km - 02h58min

  Aantal deelnemers : 79

  1. David Willemsens
  2. Peter Aerts
  3. Leopold Huybrechts

  27/06/2007 – OETINGEN (VB) – Juniores – 51 Km - 01h15min

  Aantal deelnemers : 102

  1. Bradley Potgieter
  3. Davy Staes uit St.Niklaas (Josan Mercedes)
  9. Manuel Verwulgen uit Moerbeke (DMC-D-Bike C.T)
  11. Sander Stiegelis
  50. Tom Michils uit Moerbeke (Hudiko Waasland)
  70. Sean Durinck uit Hamme (Hudiko Waasland)
  79. Jonas De Boey uit St.Gillis-Waas (Hoop Op Zegen Beveren)
  84. Gert Baeyens uit Overmere (Rijschool AH-Gentse VS)
     

  27/06/2007 – RAVELS (A) – Juniores – 90 Km - 02h06min

  Aantal deelnemers : 30

  1. Jimmy Janssens
  10. Jochem Smet uit Kemzeke (Hoop Op Zegen beveren)
   

  27/06/2007 – GOETSENHOVEN (VB) – Nieuwelingen – 70 Km – 02h03min

  Beker Van Vlaanderen

  Aantal deelnemers : 131

  1. Koen Van Roosmalen
  26. Jonas De Vylder uit Desteldonk (De Schacht Doe Het Zelf)
  49. Andres Pieters uit Dendermonde (C.T.Menen)
  54. Moreno De Pauw uit St.Pauwels (C.T.Menen)
  59. Glenn De Ridder uit Stekene (C.T.Menen)
  79. Olivier Smet uit Belsele (Hudiko Waasland) op 7'10"
   

  27/06/2007 – KUURNE (W) – Nieuwelingen – 63 Km – 01h34min

  Aantal deelnemers : 88

  1. Francesco Van Coppernolle
  27. Jan Van Meirvenne uit Hamme (ASFRA R.T) op 34"
  31. Jimmy Segers uit St.Gillis-Waas (Hoop Op Zegen Beveren)
  55. Arjen Martens uit Koewacht (Zeeuws-Vlaanderen)
   

  27/06/2007 – 60° HALLE-INGOOIGEM (W) – Men Elite – 197,6 Km

  Aantal deelnemers : 168

  1. Janek Tombak
  2. Christian Murro
  3. Maarten Wynants
  6. Greg Van Avermaet uit Hamme (Predictor-Lotto)
  27. Robby Meul uit St.Niklaas (DFL-Cyclingnews)
  59. Jarno Van Mingeroet uit Berlare (Jartazi)
  60. Glenn D'Hollander uit Uitbergen (Chocolade Jacques)
  68. Thomas Ongena uit Zele (Yawadoo-ABM)
  77. Dominique Cornu uit Beveren (Predictor-Lotto)
   

  27/06/2007 – OETINGEN (VB) - Men Elite – 171 Km - 04h10min

  Aantal deelnemers : 189
  1. Sven Nys (Rabobank)
  2. Frank Dressle op 42"
  3. Stijn Neirynck op 48"
  12. Bjorn Coomans uit Ruisbroek (Rock Werchter-Chocolade Jacques) op 3'37"
   

  29-06-2007 om 11:28 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WEDSTRIJDEN W.A.O.D. DONDERDAG 28/06 , VRIJDAG 29/06 , ZATERDAG 30/06 ZONDAG 01/07 EN MAANDAG 02/07/2007

  DONDERDAG 28 JUNI 2007 - BEVEREN  - Café Kolenhof – Lt. Van Eepoelstraat 167
   Locatie Lt. Van Eepoelstraat - Beveren

  G / G+

  16:30

  47 Km

   7 Ronden

  F2

  16:30

  47 Km

   7 Ronden

  F1

  18:00

  54 Km

   8 Ronden

  E / E+

  18:00

  54 Km

   8 Ronden

  C / D

  19:30

  60 Km

   9 Ronden

  A / B

  19:30

  60 Km

   9 Ronden


  VRIJDAG 29 JUNI 2007 – SCHOONDIJKE (Ned)  - Café Bon Ami - Dorpsplein 1

  G / G+

  18:00

  50 Km

   10 Ronden

  F2

  18:00

  50 Km

   10 Ronden

  F1

  19:30

  60 Km

   12 Ronden

  E / E+

  19:32

  60 Km

   12 Ronden

  C / D

  19:34

  60 Km

   12 Ronden


  VRIJDAG 29 JUNI 2007 – ELVERSELE  - Legen Heirweg – Hof Van Appelvoorde
   Locatie Legen Heirweg - Elversele

  Inwoners   19:30    47 Km      11 Ronden     ENKEL op uitnodiging


  ZATERDAG 30 JUNI 2007 - OOSTEEKLO– Café De Braeme – Rijkestraat 54

   Locatie Rijkestraat - Oosteeklo

  G / G+

  13:00

  50 Km

   10 Ronden

  F2

  13:02

  50 Km

   10 Ronden

  F1

  14:30

  55 Km

   11 Ronden

  E / E+

  14:32

  55 Km

   11 Ronden

  C / D

  16:15

  65 Km

   13 Ronden

  A / B

  16:17

  65 Km

   13 Ronden

  ZONDAG 01 JULI 2007 – MASSEMEN – Taverne / Feestzaal Parking – Lambroekstraat 50
   Locatie Lambroekstraat - Massemen


  G / G+

  14:00

  49 Km

   7 Ronden

  F2

  14:03

  49 Km

   7 Ronden

  F1

  15:30

  55 Km

   8 Ronden

  E / E+

  15:33

  55 Km

   8 Ronden

  C / D

  17:00

  63 Km

   9 Ronden

  A / B

  17:03

  63 Km

   9 Ronden









  MAANDAG 02 JULI 2007 – SCHOONDIJKE (Ned) 
  – Café Mon Ami – Dorpsplein 1


  A / B

  19:00

  70 Km    14 Ronden

   

  29-06-2007 om 00:56 geschreven door kenny


  28-06-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WEDSTRIJDEN V.W.F. VOOR ZATERDAG 30/06 EN ZONDAG 01/07/2007

  ZATERDAG 30 JUNI - ELVERSELE (9140) - Legen Heirweg 118 - Café Hof Van Appelsvoorde


  E-cat 13h
  FG-cat 13h01
  C-cat 14h30
  D-cat 14h31
  A-cat 16h
  B-cat 16h01

  ZONDAG 01 JULI - ST.KAT- LOMBEEK (1742) - Dahlialaan 1 - Parochiezaal

  F-cat 13h
  G-cat 13h01
  D-cat 14h30
  E-cat 14h31
  AB-cat 16h
  C-cat 16h01


   

  28-06-2007 om 14:21 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EXTRA VERSLAG WEDSTRIJD SERSKAMP VAN WOENSDAG 27/06/2007

  WOENSDAG 27/06/2007 – SERSKAMP – Elite z/c + Beloften

   

  GEEN REM OP VEERTIGER MARC BAEYENS IN SERSKAMP


  SERS aankomstbaeyens bew28.6 

  In de spurt versloeg Marc Baeyens Guy Smet.


  De Ware Wielervrienden stonden in voor de organisatie van hun EZC / U23 wedstrijd te Serskamp waarvoor 63 renners kwamen rijden.Het ging over 17 ronden van 7 km.

  Pieter Clement (Zele), Anthony Tricarico (Zele), Guy Smet (Kruibeke), Wim De Rudder (Belsele), Stijn De Vriese (Zele), Peter Verhofstadt (Uitbergen), Jurgen De Deyn (Wichelen), Lieven Dieleman (Zele), Sven Wielandt (Beveren-Waas), Stein Vermeulen (Nieuwkerken-Waas), Koen De Bosscher (Kalken), Sven Blommaert (Hamme) en Andy Roskam (Ruisbroek) reden voor de Polderrennersregio.

  In de 1ste ronde was er een aanvalspoging van Pieter Clement, Sven Jodts en Vic Duynslaeger. Ze telde eigenlijk maar voor peper en zout want ze werden snel gegrepen.

  Na 21 km. kregen we een kopgroep van 17 renners die al snel een veilige voorsprong nam op de rest van het deelnemersveld. De 17 waren : Pieter Clement, Jos Kools (Nederland), thuisrijder Thomas Smetryns, Vic Duynslaeger, Guy Smet, Kurt De Roose, Stijn De Vriese, Jurgen De Deyn, Sven Wielandt, Holger Sievers (Duitsland), Koen De Bosscher, Koen Beeckman, Sven Jodts, Gilles Devillers, Philippe Pratte, Olivier Huysveld en Marc Baeyens.

  Op 3 ronden van het einde meenden Koen Beeckman en Gilles Devillers dat ze de anderen konden verrassen maar het bleef bij een mooie poging. Vooraan verloren we twee renners van het MD CT Team : Thomas Smetryns en Koen De Bosscher die last had van opkomende krampen. De volgende ronde losten ook Sven Jodts, Vic Duynslaeger, Stijn De Vriese en Olivier Huysveld. Zo hadden we nog 11 leiders maar niet voor lang.

  Nog 10 km moest gereden worden toen Guy Smet versnelde en Jurgen De Deyn en Marc Baeyens mee kreeg als strijders. Dat de winnaar onder hen moest gezocht worden was direct duidelijk. Zij bouwden op korte tijd een veilige marge uit.

  Niemand raakte nog weg en in de spurt toonde de 40-jarige Marc Baeyens hoe snel hij nog was.

  Voor Marc Baeyens was het de 4de zege van het seizoen. Zaterdag won hij ook nog te Serskamp.

  Guy Smet werd 2de, Jurgen De Deyn 3de. Gilles Devillers kwam nog afgescheiden als 4de over de meet. De spurt voor de 5de plaats werd gewonnen door Philippe Pratte.

  Sven Wielandt werd 7de, Pieter Clement 8ste, Stijn De Vriese 15de, Koen De Bosscher 17de, Peter Verhofstadt 18de, Andy Roskam 20ste, Stein Vermeulen 25ste, Wim De Rudder 30ste, Lieven Dieleman 35ste en Sven Blommaert 36ste.


  SERSde goedevluchtbew28.6

  De goede vlucht met drie : Jurgen De Deyn, Marc Baeyens en Guy Smet

   

  SERS dehuldebew28.6
  Marc Baeyens neemt de bloemen in ontvangst

  SERSjohandewolfstartbew28.6

  Johan De Wolf (WBV) vóór de start met de 63 deelnemers.


  TEKST : Flor Van de Velde


  FOTO’S : Alain Sennesael

   

   

  28-06-2007 om 11:24 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN DONDERDAG 27/06/2007

  STIJN METTEPENNINGEN TERUG IN TOP 10.

   

  Hij komt van ver terug, die Stijn Mettepenningen (Hamme –Rudyco) maar zijn inzet heeft hem, na het ongeval eerder in het seizoen, terug gebracht waar hij thuishoort: in de top-10. Dinsdag werd hij in Zomergem immers 6de.

  -“Het zat er al enkele weken aan te komen maar het geluk zat nooit aan mijn kant. Telkens was er wel iets waardoor ik wel top 20 reed, maar ook niet meer dan dat.”

  Toch kreeg hij in Zomergem bij de inschrijving even dat raar gevoel van pech hebben want hij kreeg er het rugnummer 13!  Een mens zou toch wel echt gaan geloven dat 13 ongeluk brengt want vijf minuten voor de start “ontplofte” de achterband van zijn racefiets.

  “Nog nooit meegemaakt maar ik had het wel voor. Vlug ben ik een ander wiel gaan halen en ik kwam juist op tijd aan het vertrek. Gelukkig bleef het daarbij en reed ik dan toch nog een goede koers.”

  De Hammenaar hoopt nu echt gelanceerd te zijn voor nog een hele mooie zomer. Maar toch weet hij nu:

  -“ Het gaat wel moeizamer dan verwacht om terug prijs te rijden. Vijf weken niet kunnen fietsen laat zich toch voelen. Maar ik hoop dat ik nu vertrokken ben.”



  Aspirant Stef Bryssinck (Rupelmonde) heeft ook wat met het nummer 13. In Eke had hij prijs: hij moest met dat ongeluksnummer starten. “Ha nee,” sprak Stef en hij vroeg aan de mensen van WBV of hij het mocht omdraaien. Zijn uitleg was: “Calzatti doet dat ook.”. Maar voor de afgevaardigden was het toch opletten want wanneer daar plots een omgekeerd nummer tussen zit kan dat wel verwarrend zijn.

   

  “De renner die geen kop wilde doen” en Gijs Van Hoecke in Deftinge klopte was Joeri Stallaert uit Lebbeke-Denderbelle. Dat meldde ons iemand die Joeri heel goed kent en zegt in een reactie dat Joeri geen profiteur is. “Ik heb hem al meerdere malen hard zien werken in de wedstrijd en hij woekert soms ook een beetje te veel met zijn krachten.Zie maar de wedstrijd voor nieuwelingen in het voorjaar te Oordegem waar hij met drie renners weg was en op het laatste moest de Joeri er af. Zijn honger naar premiegewin heeft hij een beetje laten vallen om alles op de eindsprint te zetten.”

  Joeri won dit jaar trouwens al 4 wedstrijden en behaalde verschillende top 10 plaatsen.

   

  TEKST : fvdv

   

  28-06-2007 om 10:22 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.INTERVIEUW MET WIELRENNER KOEN VAN DE VELDE

  KOEN VAN DE VELDE AL VEERTIEN JAAR ACTIEF


  VAN DE VELDE KOEN bew27.6

   

  Koen Van de Velde (Stekene- Sint-Martinus Kerksken) heeft in de wielersport zeker zijn sporen al verdiend. Vooral omdat hij telkens probeert mee het verhaal van een wedstrijd te kleuren. Wie Koen kent en volgt ervaart dat hij een renner is die enorm geniet van zijn sport. Even heeft hij wel het profleven geproefd maar daar bleef het bij.

  Nier vergeten dat de Koen in september van dit jaar dertig wordt. Veel ervaring dus. We weten hem nog starten als tweedejaars nieuweling in 1993 en dat maakt dat hij momenteel zijn 14de jaar koerst. Hij begon als lid van WVEV Waasland, de club die was gegroeid uit Excelsior Haadsonk en WSC Vooruit Sint-Gillis. Hij bleef daar tot hij derdejaars belofte was in 1998.

  Voor 1999 droeg hij de trui van Wielerteam Eycken Tongeren. Het jaar nadien werd hij prof bij Spar-Oki, een Waas team van Gaspard Van Peteghem. Maar in 2001 werd hij weer elite zonder contract bij Royal Antwerp BC en dat tot en met 2002. Daarna verhuisde hij naar het Rudyco Cycling Team Hamme en bleef er tot en met 2005. Voor 2006 werd hij ploegmaat van Guy Smet bij Wimi-Games Sint-Martinus Cycling Team Kerksken en ook voor 2007 voelt hij zich daar thuis.

  De mooiste herinnering voor Koen blijft nog steeds zijn 3de plaats op het BK der beloften in 1998. In die tijd reed hij liefst in de Vlaamse Ardennen, waar die korte venijnige klimmetjes lagen.

  -“De laatste jaren rij ik enkel nog in het Waasland en omstreken. Dit doe ik omdat de ‘goesting’ om verre verplaatsingen te maken naar West - Vlaanderen en andere uithoeken van het land, weg is. Het liefst rij ik met de fiets heen en terug naar een wedstrijd.”

  Eigenlijk is Koen Van de Velde moment zeer sterk aan het koersen. Hij zei daarover:

  -“ Dat ik nu meestal in de juiste vlucht meezit is nu mijn sterkte. En als ik ze mis heb ik meestal nog de kracht en het karakter om er heen te rijden. De meesten zullen het niet geloven, maar ik train op het moment nauwelijks. Ik rij mijn wedstrijden en kom dan meestal met de fiets terug huiswaarts. In de week fiets ik naar mijn werk, als het niet regent tenminste. Meestal doe ik in het terug komen wel nog een klein ommetje zodat ik een anderhalf uur gefietst heb. Ik weet voor mezelf na al die jaren, dat ik niet moet overdrijven in mijn training. Dit ten eerste, door het feit dat ik heel de dag op mijn benen moet staan op’t werk en anderzijds omdat ik meestal in mijn wedstrijden al genoeg tempo rij. Ik ken mijn lichaam en weet hoe ik moet trainen om in mij favoriete periode in conditie te zijn.”

  Koersen is voor Koen een mooie hobby en in zijn wielerleven speelt ook zijn gezin mee. “Dat gaat voor!”, benadrukte hij. Koen woont samen met Isabelle en ze hebben een dochtertje Laura, van drie en een half jaar oud.

  Welke koers krijgt nu deze periode de meeste aandacht, wilden we nog weten.

  -“ Ik hecht eigenlijk aan elke koers even veel belang. De periode juli en augustus zal ik waarschijnlijk wel wat minder wedstrijden rijden dan in juni doordat ik dan moeilijker vrij kan krijgen op mijn werk, maar in september wil ik nog eens een goede periode hebben.”

  Toch gaan we maandag met heel wat interesse zijn Grote Prijs Gemeente Beveren- Schaal Schoeters bekijken. Misschien kan hij Guy Smet wat helpen om toch eens die Grote Prijs te winnen.

   

  TEKST EN FOTO : Flor Van de Velde

  28-06-2007 om 10:16 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZONDAG 05 AUGUSTUS - 2° MINIEMENPRIJS TE ST.NIKLAAS
  2DE MINIEMENPRIJS MEMORIAL JOERI VAN VLIERBERGHE OP 5 AUGUSTUS

  MINIEMENPRIJS STNIKbew27.6

  Een beeld van vorig jaar tijdens de tijdrit. Links WBV-afgevaardigde Erik Van Goethem, Paul Van Vlierberghe van het WAC-Team en ex-wereldkampioen Theo Verschueren

   

  De 2de Miniemenprijs voor jongens en meisjes geboren in 1996, 1997, 1998 en 1999 wordt dit jaar weer gereden op zondag 5 augustus in het Europark Noord in Sint-Niklaas. Meer bepaald aan de bekende fietsenzaak Verschueren Sport.

  Zowel vergunninghouders van WBV als niet-vergunninghouders kunnen inschrijven vanaf 12.30u.

  Info 03 778 02 48 - 0472 83 70 67

  Voor elke deelnemer zal een mooi prijzenpakket worden voorzien.

   

  TEKST EN FOTO : fvdv

   

  28-06-2007 om 10:11 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS VAN HET WAC-TEAM VAN DONDERDAG 28/06/2007
  logo%20wac


  NIEUWS VAN HET WAC TEAM

   

  Bij de beloften  reed Timothy Van Heurck te Zwijndrecht in het pak de koers uit. Hij start deze week in het provinciaal kampioenschap tijdrijden.

  Junior Karl Van Osselaer (Zwijndrecht) is ook opnieuw gestart maar in Turnhout kwam hij ten val.

  De uitslagen van de aspiranten waren reeds te lezen op ‘Polderrenners’. De overwinning van Matthias Van Walle (Sint-Niklaas)bij de 14-jarigen was het meest opvallende feit.

  In Dilsen Stokkem werden de 13-jarigen Tom Van Dam (Melsele) 9de en Glenn Rotty (Sint-Pauwels)11de. Stephen Cuycken ( Nieuwkerken) keerde met een 5de plaats van daar terug.

  Ook bij de miniemen zat een winnaar van het WAC-team en daar zorgde Gerben Van Houte (Vrasene) voor bij de 8-jarigen. Jens Vercauteren werd 6de.

  Bij de 10 jarigen:Remco Van Der Kemp (Sint-Gillis)  4de,Toon Vercauteren (Sinaai) 10de, Gerben De Kever (Kemzeke) 17de en Ruben Cloostermans (Hamme) 24ste.

   

  De trainingen voor miniemen en aspiranten blijven tijdens de vakantiemaanden gewoon doorgaan. Er zijn steeds ouders voldoende aanwezig om alles veilig te laten verlopen. De volgwagen zal er de volgende paar weken niet zijn wegens de verschillende stages van de aspiranten en nieuwelingen.

  Voor de nieuwelingen en ouder, zijn er tijdens de vakantiemaanden geen trainingen voorzien omdat deze bijna elke woensdag kunnen gaan koersen.Ze kunnen wel afspreken om samen te gaan trainen natuurlijk als ze niet aan wedstrijden gaan deelnemen.

  Zondag zijn het de provinciale kampioenschappen te Zwijnaarde voor de aspiranten.

  Maandag komt de derde stage voor nieuwelingen en junioren en dinsdag de ronde van de vier provinciën voor aspiranten. Donderdag 28 juni is het nog een vergadering  te Brecht.voor de deelnemers van deze ronde.

   

  VAN WALLE MAT spurtbew27.6

  Zo won Matthias Van Walle de spurt van zijn eerste overwinning.


  VAN WALLE MATPODIUMBEW27.6

  Matthias Van Walle op het podium


  VAN HOUTE GERBEN podiumbew27.6

  Gerben Van Houte won bij de 8-jarige miniemen.


  TEKST EN FOTO’S : fvdv

   

   

   

  28-06-2007 om 09:58 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE RUDDERVOORDE VAN DINSDAG 26/06/2007

  DINSDAG 26/06/2007 – RUDDERVOORDE – Elite m/c + Elite z/c + Beloften

   

  ROSSELER WINT BIJ PROFS IN RUDDERVOORDE


  RUDDER aankomst rosseler bew27.6 

  Sébastien Rosseler met het vingertje, klopt Philippe Gilbert en Olivier Kaisen.



  De 52ste Sint-Elooisprijs voor Elite met Contract was een organisatie van VZW Veloclub Riddersport Ruddervoorde. Een wedstrijd met een rijk verleden en ook nu weer boden zich zoveel renners aan bij de inschrijving dat er niet op tijd kon gestart worden. Die werd een kwartier uitgesteld. Zomaar 189 wilden de 16 ronden van 10,4 km verwerken.

  Streekrenners uit de Wase regio waren: Robby Meul (DFL), Tom Steels (Predictor-Lotto), Kevin Seeldraeyers (Quick Step) en Jarno Van Mingeroet (Jartazi).

  De aanvalsklokken werden ingeluid door Ivaïlo Gabrovski (Bulgarije) maar door het hoge tempo in het peloton werd hij snel teruggegrepen. De ene aanvalspoging na de andere volgde elkaar op.

  In de 5de ronde kregen we een kopgroep van 10 renners : Gabriele Bosisio (Italië), Darren Lapthorne (Australië), Olivier Kaisen, David Willemsens, Geert Omloop, Sebastian Rosseler, Steven Kleynen, Stijn Hoornaert, Thierry Marichal en Philippe Gilbert. Op korte afstand volgde een groep van 14 renners en de samenstelling laat ons toe even kennis te maken met wat deelnemers: Christian Murro (Italië), Evan Oliphant (GBR), Robby Meul, Mitchell Docker (Australië), Einathan Helzmann (Duitsland), Reinier Honig (Nederland), Gil Suray, Pieter Jacobs, Geert Steurs, Ward Bogaert,

  Svan Vandousselaere, Jurgen Francois, Frederic Willems en Rieno Stofferis. De achterstand voor het peloton bedroeg toen 55 seconden.

  Na ongeveer 70 km. kregen we 24 leiders. Het peloton telde toen al een achterstand van 1'49".

  Met nog 7 ronden voor de boeg trokken twee Tenax renners ten aanval : Gabriele Bosisio en Christian Murro. Verder dan een handvol seconden kwamen ze niet en beiden bekochten hun inspanning. Ze werden teruggegrepen en gelost. Beiden verdwenen uit de wedstrijd zodat we nog met 22 renners in de kopgroep zaten. Het peloton volgde op 3'25".

  Vooraan was het beste er ook af voor Mitchell Docker en zo hadden we nog 21 renners die kans

  maakten op de overwinning. In het peloton zagen ze het blijkbaar niet meer zitten en de achterstand werd zó groot dat iedereen mocht gaan douchen.Er bleven dus 21 renners in de wedstrijd.

  In de voorlaatste ronde gingen 7 renners in de aanval : Pieter Jacobs, Olivier Kaisen, Geert Omloop, Sebastian Rosseler, Stijn Hoornaert, Frederic Willems en Philippe Gilbert. De overige renners volgden op 35 seconden.

  In de laatste 10 km. gingen Philippe Gilbert en Sebastian Rosseler in het offensief. Olivier Kaisen zag het gevaar in en slaagde er nog in de aansluiting te vinden. In een spurt met 3 toonde Sebastian Rosseler zich de snelste voor Philippe Gilbert en Olivier Kaisen. Een prachtig trio vulde het podium want uiteindelijk waren dat mannen uit Pro Tour ploegen. En nog merkwaardig was dat het drie Waalse renners waren.

  Geert Omloop werd nog 4de voor Stijn Hoornaert, Pieter Jacobs en Frederik Willems.

  Robby Meul werd 12de en Jarno Van Mingeroet 75ste.

  RUDDER podiumbew27.6

  Het podium: vlnr Gilbert, Rosseler en Kaisen.


  RUDDER steelsmeul bew27.6

  De Waaslanders Tom Steels en Robby Meul koersten ook in Ruddervoorde. Meul eindigde 12de.


  RUDDER publibew27.6 

  Zo werd de wedstrijd van Ruddervoorde in de publiciteit gebracht

  TEKST :
  Flor Van de Velde


  FOTO’S :
  Alain Sennesael.

   

   

   

   

   

  28-06-2007 om 09:37 geschreven door kenny


  27-06-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN WOENDAG 27/06/2007

  STEF BRYSSINCK NAM TERUG GOEDE START


  BRESSYNCKSTEF bew26.6

  Na de examentijd startte voor de aspiranten de tweede helft van het seizoen. Rupelmondenaar Stef Bryssinck (Hudiko)heeft die zeker niet gemist want hij klom in Eke al op het podium bij de 12-jarigen.Hij werd 3de na een supersterke Lode Van Damme en Quinten Buysse.

  Na zijn sterke mei-maand zet Stef er dus nog een streepje bij op zijn uitslagenbord waarop al te lezen staat: een 2de plaats in Beveren en nu 3de in Eke, een 4de plaats in Temse en Hoboken, een 5de in Tourpes en een 6de in Elsegem.

  Stef: “Over twee weken staat het provinciaal kampioenschap in Zwaanaarde op het programma en voor mijn allereerste tijdrit ben ik nu al aan het trainen.Hopelijk mag ik mee naar het Belgisch kampioenschap dat op 12 augustus wordt georganiseerd.”

   

  TEKST en FOTO : fvdv

   

  27-06-2007 om 23:09 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOE HARD KAN DE WIELERSPORT ZIJN !!!!

  DE RENNER DIE GEEN KOP WILDE DOEN !!!

   

  In een wielerwedstrijd rijden jongens rond met verschillende karakters. Dat is nu eenmaal zo. Ook in een gezin met meerdere kinderen is dat zo en in een klas op school eveneens. Ieder heeft zijn karakter. Maar in een koers kan het wel eens gebeuren dat een karaktertrek, iets dat in je zit, aanzet tot een negatieve koerstechniek. We nemen er een koers voor nieuwelingen uit : Gijs Van Hoecke in Deftinge.

  Om een frisse neus te halen stapte hij in examentijd van tussen zijn studieboeken en ging een koersje rijden. Gijs is een renner die wat kan en zijn tegenstanders weten dat en kiezen dan ook zijn wiel om pas te reageren als hij zelf in de aanval gaat.

  Drie renners rijden voorop en Gijs zit  warmpjes in het peloton. Tot hij er zin in krijgt en met een reeks aanvallen start. Telkens is er een renner die met hem meegaat maar weigert ook maar één meter kop te doen. Misschien zijn dat de wetten van de sport denk je dan.

  In de voorlaatste ronde worden de drie vluchters weer gepakt. “”Hola, nu is het mijn beurt”, dacht Gijs en hij viel voor de zoveelste keer aan. Hij kreeg de Laurens mee en ook weer die ene renner, je weet wel, deze die vies was van kopwerk te doen. En dat deed hij nu ook niet en zo werden ze terug ingelopen.

  In de laatste ronde zadelde Gijs weer zijn paard en reed weg me twee mannen van Parike bij hem. Er kwamen nog renners om mee te rijden op deze trein en ze waren nu met zes. De Laurens had die trein wel gemist maar begon aan de achtervolging met in zijn wiel… ja, de renner die geen kop wilde doen. Laurens kreeg krampen en de anti-kopwerk-renner sloot toch vooraan aan. Hij was dus mee met de kopgroep.

  Komt dan de spurt en Gijs geeft de indruk het te zullen halen maar uit zijn wiel komt in laatste instantie …die renner die geen kop wilde doen en hij klopte Gijs met een paar decimeterkes.

  Straffe toer, vonden de fans van Gijs: “Nu heeft hij in gans de wedstrijd welgeteld 10 meter vóór Gijs gereden, maar ‘t waren wel de laatste 10 meter .

  In het kamp van Gijs besloot men: “Dit zullen dan wel de harde wetten van de sport zijn zeker, al dient er serieus aan getwijfeld of de tactiek van de winnaar op langere termijn zijn vruchten zal afwerpen.”

  En toch is dit een verhaal uit alle wielertijden… 

   

  TEKST: fvdv

  27-06-2007 om 23:02 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS VAN HET SUNWEB-PROJOB TEAM !!!!!

  HEELKUNDIGE INGREEP VOOR SVEN VANTHOURENHOUT !!! 


  VANTHOURENHOUT SVEN clubfoto

   

  De kopman van het Hamse Sunweb-Projobteam, Sven Vanthourenhout, ondergaat volgende week in Brugge een heelkundige ingreep aan een slagader in zijn buik. Dokters hebben over een afstand van 4 cm een verdikking en ophoping van week weefsel binnenin de slagader vastgesteld. In dokterstaal heet het intimafibrose arteria iliaca.

  Dat letsel zou een gevolg zijn van een valpartij twee jaar geleden. Hierdoor had Sven bij bepaalde inspanningen heel wat last in zijn linkerbeen. De verminderde doorstroming van zijn bloed naar dat been is dus de oorzaak van dat probleem. Na de operatie en de nodige revalidatie van een zestal weken voorspellen de dokters een verhoging van zijn capaciteiten met 25% of anders gezegd: Sven Vanthourenhout reed de voorbije twee jaar maar op 75% van zijn mogelijkheden.

   

  Sven Vanthourenhout: -“ Na een val twee jaar geleden kreeg ik voor het eerst in de ronde van Slovenië pijn in mijn linkerbeen. Een val op training de week voordien zou mijn bekken doen kantelen hebben. De pijn bleef aanhouden en een chiropractor kon me maar gedeeltelijk helpen. Toen ik tijdens de tijdrit in het voorbije OZ Wielerweekend een tweetal weken geleden opnieuw het slapende gevoel in mijn been kreeg, besloot ik in samenspraak met onze ploegdokter een nieuw en grondiger onderzoek te ondergaan. De diagnose van de verdikte slagader is voor mij toch wel een hele opluchting, want nu heb ik niet alleen een verklaring voor mijn pijn, nu weet ik vooral dat ik het nieuwe crossseizoen met meer mogelijkheden zal aansnijden.” 

  Hij is er zeker van dat hij er sterker zal uitkomen en vanaf oktober kan hij dus laten zien wie de “echte” Sven Vanthourenhout is.

  De ingreep brengt voor Sven Vanthourenhout wel mee dat hij het BK in Ronse niet zal rijden zo min als de ronde van de provincie Luxemburg en Luik.

  Algemeen Manager Jurgen Mettepenningen heeft het grootste begrip voor de beslissing van zijn kopman:

  -“ De gezondheid van onze renners komt op de eerste plaats. Elk risico op bloedklontering moet bij Sven vermeden worden. Bovendien hebben we nu ook een verklaring voor zijn minder presteren het voorbije crossseizoen. Sven leek vooral zijn gekende explosiviteit verloren te hebben. Bij de start draaide hij steevast op de tweede rij het veld in. Onze ploegdokter heeft me inderdaad verzekerd dat Sven na de operatie zijn capaciteiten met 25% verhoogd ziet. En dan hebben we twee keer geluk: niet alleen zal onze kopman genezen van zijn fysiek probleem, we mogen dus ook meer van hem verwachten in het veld. “

   

  TEKST: fvdv

   

  FOTO : Sunweb-Projob

   

  27-06-2007 om 22:56 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE SERSKAMP VAN WOENSDAG 27/06/2007

  WOENSDAG 27/06/2007 – SERSKAMP – Elite z/c + Beloften

   

  MARC BAEYENS HAALT HET VOOR GUY SMET IN EEN SPURT MET DRIE !!!

   

  guy koers 27 juni 2007 serskamp 005

  Mooie foto van Guy Smet in het het midden in volle inspanning.

  In de wedstrijd te Serskamp moesten de 63 deelnemers 114 kilometer afleggen of 17 ronden.

  Vanaf de tweede ronde kozen 17 renners het hazepad met Guy Smet , Marc Baeyens , Jurgen De Deyn , Gilles Devillers , Philippe Pratte , Holger Sievers , Sven Wielandt , Pieter Clement , Jos Kools , Koen Beeckman , Kurt De Roose Sven Jodts , Olivier Huysveld , Vic Duynslaeger , Stijn De Vriese , Thomas Smetryns en Koen De Bosscher.

  Het resultaat van deze ontsnapping was dat het verdere deelnemersveld uit de wedstrijd werd genomen.

  De eerste afvallers van de kopgroep van 17 waren Thomas Smetryns en Koen De Bosscher die in de 13de ronde moesten lossen.

  Nog geen ronde verder was het de beurt aan Stijn De Vriese , Vic Duynslaeger , Sven Jodts en Olivier Huysveld om vooraan de rol te lossen.

  In de voorlaatste ronde demarreerde Guy Smet met in zijn wiel Marc Baeyens en Jurgen De Deyn , zij namen 53 sec voorsprong en mochten het gaan uitmaken voor de overwinning.

  In een spurt met drie was het Marc Baeyens die het haalde voor Guy Smet en Jurgen De Deyn.

  Er reden dus maar 11 renners de wedstrijd uit met voor het Waasland dus Guy Smet uit kruibeke op plaats 2 , Jurgen De Deyn uit Uitbergen op plaats 3 , Sven Wielandt uit Beveren plaats 7 en Stijn De Vriese eindigde op een 15de plaats.

  Met dank aan Guy en Saffia

  27-06-2007 om 22:44 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD ST.JANSTEEN VAN DINSDAG 26/06/2007

  DINSDAG 26/06/2007 - ST.JANSTEEN - Elite z/c + Beloften

  LUC DE MOOR EN KOEN VAN DE VELDE IN ST.JANSTEEN !!!

   

  Dinsdagavond reden Koen Van de Velde (Stekene) en Luc De Moor (Sint-Gillis)een avondwedstrijd net over de Nederlandse grens in Sint-Jansteen. Er namen 60 renners deel om er 96 km te fietsen na 60 ronden.

  Half koers geraakten ze in verschillende schijven weg met 18 man. Door enkele regenbuien lag de omloop er met momenten heel glad en glibberig bij, vooral omdat 3/4de van het parcours over van die typische ‘Hollandse’ klinkers liep.

  Op 10 ronden van het einde reden er negen renners weg waarvan er twee al snel moesten lossen en door de achtervolgers weer werden gegrepen. De zeven overige splitsten nog eens op in vier en drie man.

  Luc De Moor was niet mee vooraan bij de vier leiders maar kon bij het ingaan van de laatste ronde terug aansluiten. Spijtig genoeg had Luc niet genoeg kunnen recupereren om een goede sprint te rijden. Hij werd 6de.

  Koen Van de Velde werd 9de. Koen:”Dit was vrij goed als je weet dat dit mijn derde wedstrijd op 4 dagen tijd was. Nu is het tijd om wat te recupereren en klaar te zijn voor maandag de Schaal Schoeters in Beveren.”

  De wedstijd werd gewonnen door de Nederlander Gerwin de Recht.


  VAN DE VELDE KOEN bew27.6

  Koen Van De Velde
  DE MOOR LUC bew 27.6
  Luc De Moor 


  TEKST EN FOTO’S : fvdv

  27-06-2007 om 22:00 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING W.A.O.D. VAN MAANDAG 25/06 EN DINSAG 26/06

  Proficiat aan JOHN HEYNDRICKX uit Nieuwkerken met zijn zege in de Catg.F1 te Gavere !!!
  Proficiat aan WALTER DE VEERMAN uit Lochristi met zijn zege in de Catg.C te Kerkhoven !!!

  MAANDAG 25/06/2007 - GAVERE - W.A.O.D.

  CATG. A / B - 44 deelnemers
  1. Kristof Muys winnaar B
  3. Bart Verhasselt winnaar A
  6. Nikola Lion uit St.Niklaas (A3)
  19. Filip Troubleyn uit Temse (A13)
  23. Gino Van Broeck uit Belsele (A15)
  26. Gunther De Cock uit St.Gillis-Waas (B10)

  CATG. C / D
  1. Jean-Paul Maveau winnaar C
  2. Patrick Van Renterghem winnaar D
  5. Gunther Van Den Bosch uit De Klinge (C3)
  26. Patrick Bolssens uit Kieldrecht (D17)

  CATG. E / E+
  1. Wim De Waal winnaar E
  2. Florent De Leersnijder winnaar E+

  CATG. F1
  1. JOHN HEYNDRICKX uit Nieuwkerken
  4. Freddy De Blick uit Beveren
  9. Dirk De Cauwer uit Hamme
  12. Alfred Staljanssens uit Bornem

  DINSDAG 26/06/2007 - KERKHOVEN - W.A.O.D.

  CATG. A / B - 41 deelnemers
  1. Wim Jansen winnaar B
  4. Giovanni Janssens winnaar A
  17. Gunther De Cock uit St.Gillis-Waas (B11)
  19. Tim Vercauteren uit Belsele (A8)
  24. Alex Goossens uit Vrasene (B14)

  CATG. C / D
  1. Luc Van Roy winnaar D
  2. WALTER DE VEERMAN uit Lochristi winnaar C

  CATG. E / E+
  1. Jan Van Hove winnaar E
  2. Jozef Vermeylen winnaar E+
  5. Leo Mares uit Beveren (E4)
  8. Karel Andries uit Schoten (E+2)

  CATG. F1
  1. Theo Coudyzer
  3. Freddy De Blick uit Beveren 


   

  27-06-2007 om 21:09 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN DINSDAG 26/06/2007

  DINSDAG 26/06/2007 – STADEN (W) – Elite z/c + Beloften – 70 Km - 01h48min

  Aantal deelnemers : 42

  1. Frederik Toortelboom
  2. Vincent Jonckheere
  3. Nico Debaes uit Desselgem (CLC-Team Ingelmunster)
   

  26/06/2007 – ZOMERGEM (O) - Elite z/c + Beloften – 104 Km - 02h34min

  Aantal deelnemers : 42

  1. Stijn Minne
  2. Mario Willems
  3. Johan Ryckaert op 5"
  6. Stijn Mettepenningen uit Hamme (Rudyco C.T) op 1'08"
   

  26/06/2007 – RUDDERVOORDE (W) – Elite m/c / Elite z/c + Beloften - 162,5 Km - 03h35min

  52° SINT-ELOOISPRIJS

  Aantal deelnemers : 189
  1. Sebastien Rosseler
  2. Philippe Gilbert
  3. Olivier Kaisen
  12. Robby Meul uit St.Niklaas (DFL-Cyclingnews) op 2'18"
  75. Jarno Van Mingeroet uit Berlare (Jartazi) op 6'00"

  27-06-2007 om 20:45 geschreven door kenny


  26-06-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GROEPSTRAINING BEVEREN VAN DINSDAG 26/06/2007

  Onder leiding van Kenny Janssens en Peter Neels vertrokken Dinsdagavond om 19h00 thv Buyl Sport te Beveren 15 POLDERRENNERS voor de wekelijkse trainingsrit doorheen de Polders van Saeftinghe.
  Het gevecht tegen de wind en de motregen kon beginnen , alles bleef bij elkaar tot de bovendijk van Doel en daar werd een eerste waaier opgezet in achtervolging op Etienne Fleury en Jens Van Landeghem die ervan onder muisden.
  Het gevolg was dat de tweede waaier eraan was voor de moeite en tot de meet van Kallo op achtervolgen was aangewezen.
  Vooraan ontstond een kopgroep van 9 renners waaronder : Jens Van Landeghem , Etienne Fleury , Roberto Vercauteren , Chris Van De Vijver , Alain Verbeke , Joris De Jonghe , Koen Heyrman , Filip Weemaes en Kenny Janssens.
  Joris De Jonghe en Jens Van Landeghem bleven regelmatig voor de aanval kiezen maar hun voorsprong was steeds onvoldoende.
  Dus kregen we een spurt met negen alhoewel Etienne niet meedeed doordat hij al tweemaal was geslipt , aan hardrijders vooraan geen gebrek waardoor Kenny Janssens in ideale positie werd afgezet door Joris De Jonghe , Koen Heyrman en Filip Weemaes enkel Roberto Vercauteren bood nog weerstand maar Kenny Janssens zette als eerste aan en had direct enkele lengten voorsprong op de tweede Roberto Vercauteren als derde eindigde Filip Weemaes.
  Wegens de regen werd de afstand ingekort zodat aan de meet de teller op 50 Km stond en dit aan een gemiddelde van 37,2 Km/h.
  We vermelden nog dat Freddy Van Osselaer gans de rit ons volgde en her en der jongens uit de wind probeerde te zetten.
  Wie reden mee vandaag : Peter Neels , Filip Weemaes , Jeroen Pieters , Pieter Oelbrandt , Jens Van Landeghem , Etienne Fleury , Roberto Vercauteren , Kurt Van Raemdonck , Gunther Persoon , Chris Van De Vijver , Alian Verbeke , Joris De Jonghe , Koen Heyrman , ? en Kenny Janssens
  .

  26-06-2007 om 22:05 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE WACHTEBEKE VAN MAANDAG 25/06/2007

  MAANDAG 25/06/2007 - WACHTEBEKE - Elite z/c + Beloften

  WINST VOOR MINDAUGAS GONCARAS TE WACHTEBEKE


  WACHTE aankomstgoncarasbew26.6 

  De aankomst van Goncaras die Tony Bracke geen kans gaf.


  Voor de wedstrijd voor EZC/U23  maandagavond in Wachtebeke–Dorp schreven in café Rembrandt

  36 renners in. EZC / U23 wedstrijd. Zij moesten niet alleen een strijd voeren tegen elkaar maar ook tegen het slechte weer.

  Streekrenners waren er voldoende aanwezig met Gunther Van Driessche (Lokeren), Tom Stremersch (Meerdonk), Steven Goossens (Sint-Niklaas), Chris Van Cleemput (Temse), Davy Peirsman (Temse), Stein Vermeulen (Nieuwkerken-Waas), Stijn Gide (Waasmunster), Nicky De Wit (Lokeren), Gunter Sterck (Stekene), Koen Van De Velde (Stekene), Michiel De Coninck (Sint-Gillis-Waas), Kris Smet (Sint-Niklaas), Mano Schouten (De Klinge), Tony Heirbaut (Belsele), Sven Sterck (Moerbeke-Waas), Giovanni Baert (Stekene), Stefaan Van Gaever (Moerbeke-Waas) en Kristof Dhollander (Stekene).

  Der dienden 19 ronden van 6 km. afgelegd te worden.

  Reeds in de 2de ronde zorgden Mindaugas Goncaras  en Mano Schouten dat het aanvallend onderdeel van deze koers werd vervuld. Twee ronden bleven ze met zijn tweeën maar dan kwamen Jehudi Schoonacker en Jonathan Kinnear (Zuid-Afrika) hen gezelschap houden. Vier leiders. Maar hun vlucht duurde nog nauwelijks een ronde en dan was het uit.

  Na een 30 km koersen haalden de Jan Snel mannen Tony Heirbaut en Gunter Sterck hun aanvalsbenen boven en gingen in het offensief. Daarna werden ze afgelost door ploegmakker Tom Stremersch. Ook hij geraakte niet weg maar ’t was wel publiciteit voor Jan Snel. Verscheidene pogingen volgden elkaar op maar niemand geraakte echt weg.

  De hemelsluizen gingen dan maar open en op een korte tijd stond alles blank wat het voor de renners gevaarlijk maakte. In een bocht maakte Jehudi Schoonacker kennis met het asfalt. Hij hield er de nodige schaafwonden aan over maar achteraf bekeken, viel het nogal mee en de Sunweb-Projobrenner start te Ruddervoorde.

  Met nog 3 ronden voor de boeg kwam Mindaugas Goncaras uit het Jan Snel-huis gestapt en met Tony Bracke ging hij aan de haal. ’t Was meteen gebeurd want ze fietsten snel een geruststellende voorsprong bijeen. In de spurt haalde Goncaras het makkelijk voor Tony Bracke.

  De spurt om de 3de plaats werd gewonnen door Koen Van De Velde voor Gunther Van Driessche (4de) en Tony Heirbaut (5de).

  Tom Stremersch werd 7de, Stijn Gide 12de, Nicky De Wit 15de, Davy Peirsman 16de, Mano Schouten 18de, Chris Van Cleemput 19de, Stein Vermeulen 20ste, Kris Smet 24ste en Kristof Dhollander 26ste.

  Mindaugas Goncaras is dus duidelijk klaar voor de Grote Prijs van de gemeente Beveren- Schaal Schoeters. Hij won die interclub vorig jaar en kan zichzelf opvolgen.


  WACHTE start bew26.6

  Gaby Termont van WBV brengt het fluitje naar de mond, de start wordt gegeven aan 36 renners.


  WACHTE spurt3depl vdvelde bew26.6 

  De spurt voor de 3de plaats, gewonnen door Koen Van de Velde voor Gunther Vandriessche. Uiterst rechts, Tom Stremersch, die 7de werd.



  TEKST :
  Flor Van de Velde.


  FOTO’S :
  Alain Sennesael.

   

   

   

  26-06-2007 om 18:11 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAG RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN MAANDAG 25/06/2007

  MAANDAG 25/06/2007 – VELM (LB) – Elite z/c + Beloften – 111,6 Km - 02h34min

  Aantal deelnemers : 42

  1. Tony Driesen
  2. Ronald Winters
  3. Robin Reid
   

  25/06/2007 – WACHTEBEKE (O) - Elite z/c + Beloften – 120 Km - 02h43min

  Aantal deelnemers : 36

  1. Mindaugas Goncaras
  3. Koen Van De Velde uit Belsele (PWC Jan Snel) op 25"
  4. Gunther Van Driessche uit Lokeren (PWC Jan Snel)
  5. Tony Heirbaut uit Belsele (PWC Jan Snel)
  7. Tom Stremersch uit Meerdonk (PWC Jan Snel)
  12. Stijn Gidé uit Waasmunster (KSC Denderstreek Labiekes)
  15. Nicky De Wit uit Lokeren (Artevelde VZW)
  16. Davy Peirsman uit Temse (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)
  18. Mano Schouten uit De Klinge
  (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)
  19. Chris Van Cleemput uit Temse (Avia C.T)
  20. Stein Vermeulen uit Nieuwkerken (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)
  24. Kris Smet uit St.Niklaas (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)
  26. Kristof D'Hollander uit Stekene (Hoop Op Zegen Beveren)

  25/06/2007 – ASPELARE (O) – Am./Mast./Elite z/c / Beloften – Km - hmin

  Aantal deelnemers :

  26-06-2007 om 00:00 geschreven door kenny


  25-06-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND VAN MAANDAG 25/06/2007

  Tom Van Dam (Melsele -WAC Team) reed bij de 13-jarige aspiranten in Dilsen en eindigde 9de op 28 deelnemers.


  In de Topcompetitie werd in Herve de Flèche Ardennais gereden en de streekrenners hebben daar de 177 km tamelijk goed verwerkt. Francis De Greef (Puurs -Davitamon) eindigde er 4de. Verder: Anthony Van den Berghe (Sinaai- Davo) 23ste, Kristof Goddaert (Sint-Gillis -Davitamon) 29ste, Jarno Van Guyse (Stekene-New Heebra) 30ste, Steven De Decker (Zele-Soenens Germond) 37ste en Sven Wielandt (Beveren –Wielerpromotieclub Jeugdteam) 47ste.

   Deze Ardense Pijl werd gereden aan een gemiddelde van ruim 38 km en gewonnen door de 24-jarige Sébastien Delfosse uit Battice (Luik)


  Voor de Wase Mountainbikers was het dit weekend in Kessel verzamelen geblazen.

  Bij de nieuwelingen was het Fabrice Mels uit Sinaai die de 13 plaats haalde, Jeroen Van De Vijver (Eksaarde-Hudiko Waasland) behaalde de 20ste plaats. Matty Van Hove uit St.Gillis-Waas werd 27ste.

  Volgende week starten ze allen in de Flanders cup in Vilvoorde.

  Met dank aan Jeroen.



  25-06-2007 om 22:41 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD BELOFTEN TE HEUSDEN-ZOLDER VAN ZONDAG 24/06/2007

  ZONDAG 24/06/2007 – HEUSDEN-ZOLDER - Beloften

   

  BELOFTE NIELSEN RAEDT WINT IN HEUSDEN-ZOLDER IN OPEN CATEGORIE


  HEUZOLDER nielsenraedbew25.6

  De winnaar Nielsen Raedt

   

  De laatste wedstrijd (na de dames en de nieuwelingen) van de wielerdag te Heusden-Zolder was voor de open categorie of amateurs, Masters, EZC en U23).Er kwamen 71 renners opdagen voor 15 ronden van 6.4 km. Voor streekrenners uit regio Waas en Dender of Klein Brabant was het iets te ver. 

  Na enkele ronden elkaar wat afgetast te hebben, reden 7 renners weg:  Steven Arits, Andy Baute, Jorg Claes, Wim Jansen, Peter Neyens, Nielsen Raedt en Tim Wijnants. Ze bleven goed ronddraaien en het peloton raakte steeds maar verder achterop.

  Op het einde van de wedstrijd gingen 4 renners wat harder op de pedalen staan en de winnaar moest duidelijk bij hen gezocht worden. In een spurt met vier met Jorg Claes, Wim Jansen, Peter Neyens en Nielsen Raedt toonde laatstgenoemde zich de sterkste voor Wim Jansen, Jorg Claes en Peter Neyens.

  Een kleine minuut later haalde Steven Arits de 5de plaaats binnen voor Andy Baute en Tim Wijnants.

  Voor West-Vlaming uit Roeselare, Nielsen Raedt, lid van New Heebra, was het de eerste zege van het seizoen.

   

  TEKST : fvdv

   

  FOTO : Alain Sennesael.

   

  25-06-2007 om 22:14 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD NIEUWELINGEN TE HEUSDEN-ZOLDER VAN ZONDAG 24/06/2007

  ZONDAG 24/06/2007 – HEUSDEN-ZOLDER - Nieuwelingen

   

  VERSLAG NIEUWELINGEN TE HEUSDEN-ZOLDER !!!


  HEUSDEN nieuw aankomst bew25.6 

  De aankomst van Jorne Carolus uit Hasselt.

  HEUSDEN niewpodiumbew25.6

  Het podium met vlnr Niels Reynvoet (Nazareth), Jorn Carolus en Robin De Cnodder (Vorselaar).


  Na de Dames Elite was het in Heusden -Zolder de beurt aan de nieuwelingen om een proef te rijden voor de Beker van België. 122 renners namen de start voor 1 grote ronde van 35 km. + 7 plaatselijke ronden van 6.4 km.

  De streekrenners die de start namen waren : Kevin Van Puyenbroeck (Antwerpen - La Bicycletta),

  Sven Fonteyne (Mariekerke - La Bicycletta), Roman Vanstaen (Bornem - Dijlespurters),

  Jef Van Meirhaeghe (Antwerpen - Edegem B.C.). Voor Hoboken WAC namen deel: Marc Franken (Meerle), Christophe Ysenbaardt (Kalmthout), Raf Risbourg (Essen), Jasper Van Den Branden (Sint-Gillis-Waas), Evert Van Der Jonckheyd (Brasschaat) en Micky Franssens (Hoboken) de start. Avia Lokeren kwam met 3 individuele renners uit Limburg aan de start : Tim Wellens (Sint-Truiden), Jorne Carolus (Hasselt) en Dylan Teuns (Halen)

  De grote ronde met regelmatig regen die zeker een rol zou spelen, zorgde ervoor dat 6 renners de leiding namen: Jeroen Giesberts (Balen B.C.), Robin De Cnodder (Balen B.C.), Jef Van Meirhaeghe (Edegem B.C.), Florent Serry (Union Cycliste Seraing), Tim Wellens (Avia) en Jorne Carolus (Avia). Ze werkten goed samen en namen een maximale voorsprong van 28 seconden.

  In de 2de plaatselijke ronde gingen 4 renners in den tegenaanval : Steven Giesberts (Balen B.C.), Karl Peeters (Dijlespurters), Raf Dehaes (Olympia Tienen) en Dylan Teuns (Avia). Een ronde later kregen ze aansluiting bij de 6 leiders. Het tiental werkte wel goed samen maar hun voorsprong schommelde toch maar tussen de 15 en 30 seconden.

  In het peloton bleef men niet stilzitten en het viertal Francesco Van Coppernolle (Isorex), Niels Reynvoet (Isorex), Gregory Put (Onder Ons - Parike) en Nick Van Stappen (Olympia Tienen) gingen in de tegenaanval. Hun achterstand bedroeg toen 28 seconden maar ze overbrugden de kloof. Veertien leiders.

  Vooraan moest Gregory Put lossen maar z'n plaats werd ingenomen door 2 renners van Onder Ons - Parike : Sean Van De Waeter en Alexander De Roose. Met het ingaan van de finale ronde hadden we 15 leiders. Tim Wellens probeerde nog weg te geraken maar slaagde niet in z'n missie. De strijd werd beslecht in een spurt met 15. Daarin toonde Avia-renner Jorne Carolus zich de snelste voor Niels Reynvoet en Robin De Cnodder. Voor Jorne Carolus was het de 3de zege van het seizoen.

  Tim Wellens van Avia werd 7de, Dylan Teuns van Avia 8ste, Jef Van Meirhaeghe van Edegem B.C. 14de, Christophe Ysenbaardt van WAC 18de, Raf Risbourg van WAC 34ste, Sven Fonteyne van Bicycletta 44ste, Evert Van Der Jonckheyd van WAC 60ste, Marc Franken van WAC 66ste en Roman Vanstaen van Dijlespurters 76ste.

   

  HEUSDEN marcwautersbew25.6

  Marc Wauters was er de eregast.



  TEKST :
  fvdv

   

  FOTO’S : Alain Sennesael.

   

   

   

  25-06-2007 om 22:04 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD HEUSDEN-ZOLDER VAN ZONDAG 24/06/2007

  ZONDAG 24/06/2007 – HEUSDEN-ZOLDER – Dames Elite

   

  LUDIVINE HENRION WINT MAAR NANA STEENSSENS 3de IN HEUSDEN-ZOLDER !!!


  HEUS podiumnobushenrionsteenssensbew25.6

  Het podium met vlnr Anja Nobus (2de) winnares Henrion en Nana Steenssens (3de)

   

  HEUS henrion spurt bew25.6

  Ludivine Henrion won haar 4de wedstrijd.


  Het klink raar maar de 5de Grote Prijs Ward Van Ende in Heusden-Zolder werd georganiseerd door de VZW “Chasse Patat”. Ze kregen 59 dames-elite aan de start voor de 12 ronden van 6,4 km.

  Streekrensters waren het Oostende Noordzee duo Ilse Fiers (Waasmunster) en Annick Van Leuven (Schoten), Natasja Nobels (Dendermonde - Squadra Ciclistica), Nana Steenssens (Zwijndrecht - Lotto-Ladiescycling), Caroline Van Peteghem (Puurs - Team Cogee Saar) en de rensters van het Wase Benelux Team: Cindy Vandermeulen (Stekene), Patricia Thys (Hoboken), Katrien Aerts (Merksplas) en Carine Potums (Londerzeel).

  In deze wedstrijd waren er ook knelspurten ingevoerd in de 2de, 4de, 6de en 8ste ronde.

  In het begin van de wedstrijd waren er verschillende pogingen maar die reikten nooit ver. Reeds in de 1ste knelspurt toonde Belgisch Kampioene Ludivine Henrion dat ze aanwezig was en won hem voor Annick Van Leuven en Sofie Goor. 

  Toch raakte niemand weg en het was wachten tot de 6de ronde toen Ludivine Henrion iedereen in de steek liet en begon aan een one women show. Snel groeide haar voorsprong naar de minuut toe.Het gevolg was dat ze dus alle knelspurten won en de daaraan verbonden prijs. Ilse Fiers uit Waasmunster was 3 maal 2de in de spurten en legde zo beslag op de 2de plaats. Annick Van Leuven was 1 keer 2de en 2 keer 3de en werd uiteindelijk 3de bij de knelspurten.

  Ondertussen reed Ludivine Henrion 'rustig' verder en wat het peloton ook probeerde, de kampioene bleef voorop fietsen.

  Natasja Nobels kwam helaas nog ten val en moest de wedstrijd stop zetten. Gelukkig viel het nog mee maar misschien staan haar wel een paar pijnlijke dagen te wachten!

  Ludivine Henrion behaalde haar 4de overwinning na een prachtige wedstrijd. Uit het peloton raakte niemand meer weg en het werd dan ook een massaspurt om de 2de plaats.

  Daarin toonde Anja Nobus nog maar eens haar snelle benen maar knap spurterswerk leverde ook Nana Steenssens en werd 3de. Eigenlijk kan wel gesteld worden dat deze Nana Steenssens een overwinning wel in de benen heeft.

  Ilse Fiers werd 5de, Annick Van Leuven 7de, Caroline Van Peteghem 9de, Cindy Vandermeulen 18de, Carine Potums 23ste en Katrien Aerts 38ste.

  HEUS laur knelsp fiershenrvleuven bew 25.6 

  De laureaten van de knelspurten vlnr : Ilse Fiers , Ludivine Henrion en Annick Van Leuven.


  HEUS spurt nana bew25.6

  Zo won Anja Nobus de pelotonspurt voor Nana Steenssens (uiterst rechts) voor de 2de plaats.


  TEKST :
  Flor Van de Velde

   

  FOTO’S : Alain Sennesael

   

   

   

   

  25-06-2007 om 21:52 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD STRIJLAND GOOIK VAN ZONDAG 24/06/2007

  ZONDAG 24/06/2007 – STRIJLAND GOOIK - Juniores


  PIETER CORDEEL KLOPT DAVY STAES IN SPURT MET TWEE !!!

   

  STRIJLAND GOOIK podibew25.6

  Het podium in Strijland-Gooik met winnaar Pieter Cordeel en Sint-Niklazenaar Davy Staes (links) als 2de.


  Pieter Cordeel
  (Stekene-K Balen BC) is goed op dreef en hij illustreerde dat met een overwinning in Strijland Gooik waar 144 juniores aan de start stonden. De omgeving van Gooik is wat heuvelachtig en bovendien lagen in het parcours veel kleine baantjes wat het met zoveel deelnemers niet gemakkelijker maakte zodat de renners vaak op één lint door het landschap sneden.

  Pieter: “Ja het was wel een lastige koers, maar om te zeggen héél lastig toch ook weer niet. Ik was bijna bij elke ontsnapping mee en voelde wel dat ik beter reed dan anders. Op het einde waren we dan met een man of 8 weg geraakt en dan demarreerde Davy Staes op ongeveer 1,5 km van het einde en ik reed mee. We hadden direct een voorsprong en die hebben we kunnen houden.”

  De twee Waaslanders spurtten dan voor de zege.

  De examens hadden gezorgd dat Pieter een tweetal weken had moeten “uitrusten”. Daarom deed de zege des te meer deugd.

  -“Voor de examen begon ik ook al een beetje in vorm te komen maar ik denk wel dat nu, tijdens de vakantie, de grote vorm terug gaat komen. Eigenlijk heb ik dit seizoen nog niet echt goed kunnen rijden. Nu woensdag ga ik in Oetingen rijden en vertrek ik voor twee dagen naar Werchter om dan de volgende week een beetje in de Ardennen te gaan trainen. Ik hoop om mij in de grote vakantie toch nog eens een paar keer te laten zien, als het geluk een beetje meezit !” 

  CORDEEL PIETER bew 25.6
  Pieter Cordeel


  DAVY STAES KLAAR VOOR DE VAKANTIEMAANDEN !!!

   

  Davy Staes (Sint-Niklaas-Josan) greep in Strijland-Gooik dus naast de zege omdat zijn buur uit Stekene sneller spurtte. Davy keek terug naar deze wedstrijd:

  -“In het begin hield ik me kalm. Er werd niet traag gereden en het viel nooit stil toen er renners wegreden omdat ik wist dat dit ook geen gevaar betekende.”

  Rond halfkoers hield Davy zich goed vooraan en op een ronde of zes van het einde was hij dan ook mee in een vlucht van een tiental renners.

  -“ Ik reed mee met heel veel overschot en op de stukken vals plat omhoog, voelde ik me heel sterk en had het gevoel dat ik daar zou kunnen wegrijden.”

  Bij het ingaan van de voorlaatste ronde demarreerde hij dan ook op het stuk vals plat voorbij de aankomst. Hij kreeg Christophe Premont mee en die kende hij van, in Jumet waar Davy won en die renner ook als gezel had.

  -“We draaiden rond en er kwamen nog enkele renners aansluiten zodat we met een twaalf man weg waren.Op het laatste stuk vals plat demarreerde ik van kop af en alleen Cordeel kon volgen in het wiel. Ik vroeg om over te nemen maar hij riep dat hij niet kon.Ik kon niet anders dan maar doorrijden met Pieter in het wiel terwijl ik wist dat ik in de sprint waarschijnlijk door hem geklopt zou worden.Dan kwam er nog een heel stuk tussen de velden in de richting van de aankomst. Daar werkte Pieter dan terug mee.”

  Kwam dan de aankomst die bergaf lag. Davy Staes beschrijft ze:

  -“Pieter bleef in het wiel en sprong er uit op 200m. Hij had direct 10m doordat ik me had laten verassen en wist dan dat ik de overwinning kon vergeten. Ik was zeer teleurgesteld want ik had toch wel kunnen winnen en ben niet op mijn waarde geklopt. Spijtig dat de aankomst niet bergop lag.”

  Maar al bij al moest Davy Staes wel toegeven dat hij dit seizoen niet moet klagen. Hij koerst sterk en opvallend regelmatig. Dat bewijzen zijn uitslagen wel: 12 top tienen waarvan 1overwinning, 1 top2, 3 top 3,1 keer vierde, 2 keer vijfde, 2 keer zesde,2 keer zevende.

  -“En ik probeer toch elke wedstrijd mee de koers te kleuren. Alleen voel ik dat er in de koersen veel naar me gekeken wordt en dat maakt het niet altijd even gemakkelijk om te winnen. Maar dat maakt me alleen maar sterker.Ik heb een paar weken goed getraind als voorbereiding voor een paar belangrijke koersen de komende vakantie. Ik wil liever niet zeggen welke het zijn voor het geval als het moest tegen vallen en ik wil mezelf op deze manier ook geen druk opleggen wat ik zeker zou doen moest ik hier namen noemen...”

  Daarom reed hij het voorbije weekend ook twee wedstrijden maar jammer genoeg reed hij zaterdag plat.

  -“ Zondag in Strijland-Gooik, voelde ik me super en moest zelfs op geen enkel moment diep gaan en reed makkelijk mee. En dat terwijl ik normaal komende weken nog beter zou moeten zijn wanneer ik volledig gerecupereerd ben van mijn zwaardere trainingsweken.”

  Davy Staes is wel duidelijk een wijs rennertje. Die weet wat hij wil en duidelijk stelt dat hij liefst zonder druk naar een wedstrijd toe leeft. “Het is al gebleken dat ik dan het best presteer. Maar ik ga zeker elke koers proberen rijden om te winnen, want ik hoop er toch deze vakantie een paar bij te doen.”

  We weten dus wat ons te wachten staat!


  STAES DAVY bew 25.6 

  Davy Staes en de trofee voor de tweede plaats.

   

   

  TEKST EN FOTO'S : Flor Van de Velde

  25-06-2007 om 21:34 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZONDAG 24/06/2007

  wbvtopbalk

  Proficiat aan PIETER CORDEEL uit Stekene met zijn 1° Seizoenszege bij de Juniores van 2007 !!!!

  ZONDAG 24/06/2007 – KUURNE (W) – Elite z/c + Beloften - 69 Km - 01h36min

  Aantal deelnemers : 45

  1. Lorenzo Dujardin
   

  24/06/2007 – BRUNSSUM (Ned)-EUREGIO (LB) - Elite z/c + Beloften - Km - hmin

  Aantal deelnemers :

   

  24/06/2007 – MEISE RODE (VB) - Elite z/c + Beloften - 117 Km - 02h42min

  Aantal deelnemers : 101

  1. Jonas Van Genechten
  32. Bart Baeyens uit Overmere (Artevelde VZW)
   

  24/06/2007 – OOSTROZEBEKE (W) - Elite z/c + Beloften - 114 Km - 02h45min

  Aantal deelnemers : 87

  1. Gregory Joseph
   

  24/06/2007 – OPLINTER (VB) - Elite z/c + Beloften - 117 Km - 02h45min

  Aantal deelnemers : 92

  1. Nico Indekeu
  38. Wim Maes uit Sinaai (Cycling Center)
   

  24/06/2007 – HEUSDEN (LB) – Am./Mast./Elite z/c/Beloften

  Aantal deelnemers :

   

  24/06/2007 – HEUSDEN (LB) – Dames Elite – 77 Km – 02h02min

  Aantal deelnemers : 59

  1. Ludivine Henrion
  2. Anja Nobus uit Waardamme (Oostende Noordzee)
  3. Nana Steenssens uit Zwijndrecht (VZW Lotto-Ladiescycling) op 31"
  5. Ilse Fiers uit Waasmunster (Oostende Noordzee)
  7. Annick Van Leuven uit Schoten (Oostende Noordzee)
  9. Caroline Van Peteghem uit Puurs (Team Coogee Saar)
  18. Cindy Vandermeulen uit Stekene (Benelux Team)
  46. Patricia Thijs uit Hoboken (Benelux Team)
   
  24/06/2007 – INGOOIGEM (W) – Juniores - 88 Km - 02h03min

  Aantal deelnemers : 79

  1. Jens Debusschere
  12. Nicolas Vereecken uit Kieldrecht (C.T.Menen) 


  24/06/2007 – JONKERSHOVE (W) – Juniores - 83 Km - 02h06min

  Aantal deelnemers : 47

  1. Kenny Vandenheede
   

  24/06/2007 – STRIJLAND GOOIK (VB) – Juniores - 91 Km - 02h13min

  Aantal deelnemers : 145

  1. PIETER CORDEEL uit Stekene (Balen B.C.)
  2. Davy Staes uit St.Niklaas (Josan Mercedes) op 8"
  20. Jeroen Goudket van L.O. (C.T.Menen)
  50. Jonas De Boey uit St.Gillis-Waas (Hoop Op Zegen Beveren) op 35"
  57. Sam Van Uytvange uit Grembergen (Isorex C.T)

  24/06/2007 – TURNHOUT (A) – Juniores - 75 Km - 01h45min

  Aantal deelnemers : 48

  1. Steven Van Der Aerschot
  33. Karl Ulrich Van Osselaer uit Zwijndrecht (WAC-Team) op 3'20"
   

  24/06/2007 – VELM (LB) – Juniores - Km - hmin

  Aantal deelnemers :

   

  24/06/2007 – HEUSDEN (LB) – Nieuwelingen - 80 Km - hmin

  Beker Van België

  Aantal deelnemers :

  1. Jorne Carolus
   

  24/06/2007 – EGEM (W) – Nieuwelingen - 64,8 Km - 01h48min

  Aantal deelnemers : 33

  1. Jelle Vlaeminck
   

  24/06/2007 – GRAZEN GEETBETS (VB) – Nieuwelingen - Km - hmin

  Aantal deelnemers :

   

  24/06/2007 – LONDERZEEL (VB) – Nieuwelingen - 70,2 Km - 01h48min

  Aantal deelnemers : 74

  1. Willem Vertonghen
  8. Laurens Poelman uit Kalken (Hudiko Waasland) op 17"
  10. Stijn Van Hese uit Belsele (Hudiko Waasland)
  20. Jori Van Steenberghen uit De Klinge (Hoop Op Zegen Beveren)
  21. Joey De Wilde uit Moerbeke (Hudiko Waasland)
  37. Kenny Goossens uit Sinaai (Hudiko Waasland)
  39. Joren Roggeman uit Zele (Hudiko Waasland)
  45. Glenn De Ridder uit Stekene (C.T.Menen)
   

  24/06/2007 – OOSTENDE (W) – Nieuwelingen - 62,5 Km - 01h43min

  Aantal deelnemers :

  1. Dominic Schils
   

  24/06/2007 – RAMSEL-HERSELT (A) – Nieuwelingen - Km - hmin

  Aantal deelnemers :

   

  24/06/2007 – RUIEN (O) – Nieuwelingen - 70 Km - 01h45min

  Aantal deelnemers : 41

  1. Nick Vanderlijke
  3. Gijs Van Hoecke uit Zaffelare (C.T.Menen)
  6. Arjen Martens uit Koewacht (Zeeuws-Vlaanderen) op 1'56"
  9. Jan Van Meirvenne uit Hamme (ASFRA R.T)
  23. Jimmy Segers uit St.Gillis-Waas (Hoop Op Zegen Beveren) op 5'20"
   

  24/06/2007 – SINT-ELOOIS-VIJVE (W) – Nieuwelingen - Km - hmin

  Aantal deelnemers :

   

  24/06/2007 – TURNHOUT (A) – Nieuwelingen - 60 Km - 01h25min

  Aantal deelnemers : 55

  1. Koen Van Roosmalen
  17. Marnix Van Der Sijpt uit Stekene (Hudiko Waasland) op 1'35"
   

  24/06/2007 – LEDE (O) – Elite m/c / Elite z/c / Beloften – 168 Km – 03h53min

  46° G.P. Frans Melckenbeeck

  Aantal deelnemers : 126
  1. Jens Renders
  7. Jarno Van Mingeroet uit Berlare (Jartazi) op 10"
  8. Robby Meul uit St.Niklaas (Cyclingnews)
  16. Thomas Ongena uit Zele (Yawadoo-ABM) op 52"

  25-06-2007 om 00:00 geschreven door kenny


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZATERDAG 23/06/2007

  wbvklein

  ZATERDAG 23/06/2007 – ANZEGEM (W) - Elite z/c + Beloften - 112 Km - 02h40min

  Aantal deelnemers : 101

  1. David Geldhof
   

  23/06/2007 – ELVERDINGE (W) - Elite z/c + Beloften - 108 Km - 02h30min

  Aantal deelnemers : 81

  1. Joeri Clauwaert
  12. Nico Debaes uit Desselgem (CLC-Team Ingelmunster) op 36"
   

  23/06/2007 – HAMME (O) - Elite z/c + Beloften - 115 Km - 02h39min

  Aantal deelnemers : 69

  1. GUY SMET uit Kruibeke (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken)
  2. Gunther Sterck uit Stekene (PWC Jan Snel) op 10"
  3. Koen Van de Velde uit Stekene (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken) op 14"
  6. Peter Verhofstadt uit Uitbergen (Rudyco C.T)
  7. Robby Weemaes uit St.Pauwels (Rudyco C.T)
  8. Sven Blommaert uit Hamme (Rudyco C.T) op 55"
  9. Luc De Moor uit St.Gillis-Waas (Edegem B.C) op 1'00" 
  10 Jurgen De Deyn uit Wichelen (Rudyco C.T) op 1'25"
  12. Davy Peirsman uit Temse (Wimi-Games-St.Martinus-Kerksken) op 1'40"
  13. Luc Rooms uit Puurs (Rudyco C.T)
  17. Steven De Wilde uit Aalter (Rudyco C.T)
  18. Stijn Mettepenningen uit Hamme (Rudyco C.T)
  19. Tony Heirbaut uit Belsele (PWC Jan Snel)
  20. Eddy Van Bogaert uit Belsele (Rudyco C.T)
  21. Steven De Schoesitter uit Waasmunster (Rudyco C.T)
  24. Benny Van Buynder uit Bornem (Rudyco C.T) op 2'30"
  31. Willem De Greyt uit Sinaai (KSC Denderstreek Labiekes) op 3'40"
  34. James Fruytier uit Moerbeke (PWC Jan Snel)
  36. Wim De Rudder uit Belsele (Rudyco C.T) 
   

  23/06/2007 – LONDERZEEL (VB) - Elite z/c + Beloften - 117 Km - 02h45min

  Aantal deelnemers : 97

  1. Kris De Block
  6. Björn Coomans uit Ruisbroek (Rock Werchter-Chocolade Jacques)
   

  23/06/2007 – SERSKAMP (O) - Elite z/c + Beloften - 119 Km - 02h52min

  Aantal deelnemers : 60

  1. Marc Baeyens
   

  23/06/2007 – ROLLEGEM-KAPELLE (W) – Juniores – 85,5 Km - 02h08min
  Aantal deelnemers : 87

  1. Alex Gresnigt
  28. Jonas De Boey uit St.Gillis-Waas (Hoop Op Zegen Beveren) op 3'30"
  34. Dieter Van Der Stock uit Hamme (Hudiko Waasland)
  51. Jochem Smet uit Kemzeke (Hoop Op Zegen Beveren)
  52. Sean Durinck uit Hamme (Hudiko Waasland)
  53. Lawrence Van De Meersche uit De Klinge (Hoop Op Zegen Beveren)
   

  23/06/2007 – GRAZEN GEETBETS (VB) – Juniores – 86 Km - 02h04min

  Aantal deelnemers : 120

  1. Frederique Robert
  3. Nicolas Vereecken uit Kieldrecht (C.T.Menen)
   

  23/06/2007 – OUTRIJVE (W) – Dames Elite – 92,3 Km - 02h31min

  Aantal deelnemers : 44

  1. Ilse Geldhof
  4. Anja Nobus uit Waardamme (Oostende Noordzee)
  17. Cindy Vandermeulen uit Stekene (Benelux Team) op 5'15"
  22. Patricia Thijs uit Hoboken (Benelux Team) op 5'20"
  28. Nana Steenssens uit Zwijndrecht (VZW Lotto-Ladiescycling)
  36. Natasja Nobels uit Dendermonde (S.C.F.Bianchi)
  41. Ines Claes uit Beveren (Benelux Team) op 6'30"
  42. Ilse Fiers uit Waasmunster (Oostende Noordzee)
   

  23/06/2007 – SNELLEGEM (W) – Dames Jeugd – 56 Km - 01h34min

  Aantal deelnemers : 33 (Nieuwelingen)

  1. Kaat Hannes uit Wechelderzande (Benelux team)

  Aantal deelnemers : 33 (Juniores)
  1. Katrien Van Looy
  13. Amy De Ridder uit Grembergen (Benelux Team)
  25. Liesl Van Daele uit St.Niklaas (S.C.F.Bianchi)

  23/06/2007 – JEUK (LB) – Nieuwelingen - 69,3 Km - 01h50min

  Aantal deelnemers : 44

  1. Adrien Guerrero
   

  23/06/2007 – KERKSKEN (O) – Nieuwelingen - 67 Km - 01h41min

  Aantal deelnemers : 72

  1. Mathias Jacobs
  2. Moreno De Pauw uit St.Pauwels (C.T.Menen)
  5. Laurens Poelman uit Kalken (Hudiko Waasland) op 27"
  6. Jori Van Steenberghen uit De Klinge (Hoop Op Zegen Beveren)
  19. Jeffrey Herrebaut uit Zele (C.T.Menen) op 40"
  30. Roy Meersman uit Bazel (Hudiko Waasland)
  41. Andres Pieters uit Dendermonde (C.T.Menen)
  42. Pieter Oelbrandt uit Zwijndrecht (Hoop Op Zegen Beveren)
  53. Didier Moens uit Baasrode (Hudiko Waasland)
  54. Jonas De Permentier uit Sinaai (Hudiko Waasland)
  55. Jimmy Segers uit St.Gillis-Waas (Hoop Op Zegen Beveren)
   

  23/06/2007 – MOLENBEEK WERSBEEK (VB) - Nieuwelingen - 63,8 Km - 01h43min

  Aantal deelnemers : 28

  1. Sjoerd Vanderluyden
   

  23/06/2007 – OOSTROZEBEKE (W) - Nieuwelingen - Km - hmin

  Aantal deelnemers :

   

  23/06/2007 – SNELLEGEM (W) - Nieuwelingen - 64 Km - 01h40min

  Aantal deelnemers : 61
  1. Orri Vandendriessche
  5. Jonas De Vylder uit Desteldonk (De Schacht Doe Het Zelf)
  7. Joeri Persoon uit Stekene (WAC-Team)

  25-06-2007 om 00:00 geschreven door kenny



  .
  .
  .


  ZATERDAG , DINSDAG EN DONDERDAGMORGEND VANAF 09H00 GROEPSTRAINING ZWIJNDRECHT VERTREKPUNT MACHUIT




  .
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  WIELRENNERS
 • NIELS VANDYCK
 • BJÖRN COOMANS
 • KRISTOF WIELFAERT

  Osteopaat
 • JENS TUMMELEER

  PROFWIELRENNERS
 • GREG VAN AVERMAET
 • TOSH VAN DER SANDE
 • STIJN STEELS
 • MORENO DE PAUW
 • GIJS VAN HOECKE
 • PREBEN VAN HECKE
 • GERRY DRUYTS
 • OLIVER NAESEN
 • LAWRENCE NAESEN
 • NICOLAS VEREECKEN

  DUATHLETEN + TRIATHLETEN
 • KOEN MARIS

 • WIELERCLUBS
 • ETIXX QUICKSTEP
 • LOTTO SOUDAL
 • TOPSPORT VLAANDEREN
 • MARLUX-NAPOLEON GAMES
 • KSV-DEERLIJK
 • WACTEAM HOBOKEN
 • RABC - WIELERTEAM
 • W.O.O.P.
 • CYCLING TEAM MENEN
 • ILLI-BIKES CYCLING TEAM

  WIELERCLUBS
 • WIELERTEAM WAASLAND
 • TOPSPORT VLAANDEREN-RIDLEY 2012
 • RUDYCO-RIPA C.T.
 • RIJSCHOOL AH - GENTSE VELOSPORT
 • ARTEVELDE-WSV
 • NGMT C.T.
 • NHT C.T. TIELEN
 • EDEGEM B.C.
 • BALEN BC
 • ARTEVELDE-WSV

  WIELERCLUBS
 • WEBCHAIN CT
 • VANOMOBIL MTB-TEAM
 • DE SPRINTERS MALDEREN
 • DE ZONDAGRIJDERS
 • WTC ASTORIA MEERDONK

  WEDSTRIJD BONDEN
 • W.A.O.D.
 • V.W.F.
 • E.C.W.
 • F.C.W.B.
 • ARDENNE-GAUME
 • BELGIAN CYCLING SELECTION
 • V.W.V.
 • K.B.W.B.
 • O.V.W.F.

  WEBSITES
 • SPORTCOMITE HET VLIEGEND WIEL KLEIN-SINAAI
 • CATENA CYCLING
 • WIELERSPORT
 • TWC DE ZWALUW

  BEKLIMMINGEN EN COLS
 • CLIMB BY BIKE
 • LA MARMOTTE
 • COLS VAN EUROPA
 • WIELRENNERS
 • KLIMROUTES
 • V.W.B.
 • EDH

 • UCI PROTOUR
 • SPORT.BE
 • UCI PROTOUR
 • WIELRENSITE.NL
 • WIELERSCHOOL

  VELDRIJDEN
 • L.R.C
 • CYCLO-CROSS
 • FLANDRIEN

 • MOUNTAINBIKE
 • MOUNTAINBIKE
 • RONDE VAN HET WAASLAND
 • ROUTES 1
 • ROUTES 2

  NIEUWS
 • SPORZA
 • HET LAATSTE NIEUWS
 • GAZET VAN ANTWERPEN

 • MUZIEK
 • JOE FM
 • Q MUSIC
 • NOSTALGIE
 • RADIO 1
 • RADIO 2

 • Aangepast zoeken

  .
  Archief per week
 • 11/02-17/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 28/01-03/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 24/12-30/12 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 25/06-01/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 14/05-20/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 05/03-11/03 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 12/02-18/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 01/01-07/01 2007
 • 25/12-31/12 2006
 • 18/12-24/12 2006
 • 11/12-17/12 2006
 • 04/12-10/12 2006
 • 27/11-03/12 2006
 • 20/11-26/11 2006
 • 13/11-19/11 2006
 • 06/11-12/11 2006
 • 30/10-05/11 2006
 • 23/10-29/10 2006
 • 16/10-22/10 2006
 • 09/10-15/10 2006
 • 02/10-08/10 2006
 • 25/09-01/10 2006
 • 18/09-24/09 2006
 • 11/09-17/09 2006
 • 04/09-10/09 2006
 • 28/08-03/09 2006
 • 21/08-27/08 2006
 • 14/08-20/08 2006
 • 07/08-13/08 2006
 • 31/07-06/08 2006
 • 24/07-30/07 2006
 • 17/07-23/07 2006
 • 10/07-16/07 2006
 • 03/07-09/07 2006
 • 26/06-02/07 2006
 • 19/06-25/06 2006
 • 12/06-18/06 2006
 • 05/06-11/06 2006
 • 29/05-04/06 2006
 • 22/05-28/05 2006
 • 15/05-21/05 2006
 • 08/05-14/05 2006
 • 01/05-07/05 2006
 • 24/04-30/04 2006
 • 17/04-23/04 2006
 • 10/04-16/04 2006
 • 27/03-02/04 2006
 • 20/03-26/03 2006
 • 13/03-19/03 2006
 • 06/03-12/03 2006
 • 27/02-05/03 2006
 • 20/02-26/02 2006
 • 13/02-19/02 2006
 • 06/02-12/02 2006
 • 30/01-05/02 2006
 • 28/11-04/12 -0001


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!